اختراع چمدان رباتیک ویژه ی نابینایان

وجود مشکلات رفت و آمدی برای نابینایان سبب شده تا یکی از همین افراد برای حل مشکل به دنبال اختراعی هوشمند بعنوان جایگزین عصا باشد.

پیدا کردن مسیر در راهرو های پر پیچ و خم، پله برقی های زیاد و گیت های بی شمار فرودگاه هیچگاه آسان نیست. حال تصور کنید که نابینا هستید و مجبورید که این کار ها را انجام دهید.

این چالشی است که چیکو آسکاوا، دانشمند علوم کامپیوتر و محقق شرکت کامپیوتری ABM با آن روبرو است. آسکاوا ماهانه بین ژاپن و آمریکا در رفت و آمد است. اگر او در سفر خود همراهی نداشته باشد، تا انتهای هر دو مسیر نیازمند کمک خدمه پرواز است که مشکلاتی مانند معطلی و سلب استقلال او را به همراه دارد.

برای حل این مشکل، آسکاوا به دنبال اختراع چمدان هوشمندی شد که بطور موثر و ایمن به او کمک کند. این چمدان با وجود دوربین و سنسور های فراوان، شبیه به بسیاری از فناوری های موجود در اتومبیل های خودکار است. این اختراع جدید از هوش مصنوعی برای ترسیم محیط اطراف، محاسبه فاصله بین کاربران و اشیا ثابت و متحرک کمک می گیرد.

یک برنامه نیز در تلفن هوشمند برای برنامه ریزی مقصد در چمدان استفاده می شود که با طراحی مسیر و جهت از طریق ارتعاشات چمدان را هدایت می کند.

این چمدان از سیستم تشخیص چهره برخوردار است و می تواند حضور شخص آشنا یا دوستان در نزدیکی شما را اطلاع بدهد. این اختراع هوشمند همچنین قادر است فروشگاه ها و دیگر مکان های مورد علاقه شما را نشانه گذاری کرده و شما را به سمت آن ها هدایت کند.

این مفهوم از سال ۲۰۱۷ میان شرکت ABM، شرکت های ژاپنی و دانشگاه کارنگی ملون در حال توسعه است. آسکاوا می گوید که امید هایی برای تجاری سازی این چمدان وجود دارد و قصد دارند تا چمدان را در فرودگاه ها؛ فروشگاه ها و دیگر فضا های عمومی آزمایش کنند. اگرچه نسخه فعلی بیش از عمل نگهداری لباس، نگهدارنده سنسور و دوربین است، اما در آینده قابل تغییر است.

آساکاوا که یک دونده مشتاق بود و از کودکی آرزو های المپیک را در سر می پروراند، در یک حادثه شنا در ۱۱ سالگی بینایی خود را به تدریج از دست داد و در ۱۴ سالگی کاملا نابینا شد. او در بزرگسالی زندگی خود را وقف فناوری قابل دسترس در حال توسعه کرده است. در بین سازه های او یک شبیه ساز معلولیت برای طراحان وجود دارد تا کار با وبسایت های خود را راحت تر کنند و «IBM Home Page Reader» اولین مرورگر صوتی اوست که به افراد نابینا و کم بینا امکان دسترسی به اینترنت را می دهد.

او می گوید که همواره طی سفرهایش به این موضوع فکر می کند که چه فناوری می تواند به او برای سفری سریع تر و راحت تر کمک کند و همین موضوع باعث اختراع چمدان هوش مصنوعی شده است.

او می گوید چمدان کاربرد های دیگری نیز دارد و می تواند برای کمک به افراد کم بینا در پیاده روی های شهری نیز مورد استفاده قرار گیرد. همچنین فن آوری تشخیص اشیا آن می تواند برای شناسایی رنگ ها هنگام خرید لباس مفید باشد.

شاید عمیق ترین مزیت چمدان این است که به کاربران اجازه می دهد انرژی ذهنی خود را صرف امور دیگری کنند. آسکاوا می گوید: «افراد کم بینا معمولاً از عصای سفید یا سگ راهنما استفاده می کنند. اما با استفاده از این وسایل حرکتی نیز همیشه باید به دنیای اطراف خود نیز توجه کنند.»

با استفاده از هوش مصنوعی یک هوشیاری فضایی ایجاد می شود و فرد نابینا می تواند امور دیگری نیز انجام دهد مثلا تلفن صحبت کند، به صدای پرندگان گوش دهد، خیالبافی کند یا از مکان های عمومی لذت ببرد. این فناوری در های زیادی را به روی نابینایان می گشاید، زیرا خودشان می توانند بدون کمک فرد دیگری به مکان های دلخواهشان بروند.

او پیش بینی می کند، با کوچک تر شدن، سبک شدن و قدرتمندتر شدن اجزا، این فناوری کاملا پیشرفته خواهد شد. آسکاوا معتقد است که نمی توان جامعه را برای افراد نابینا تغییر داد. اما یک چمدان هوشمند ابزاری عالی برای این است که نشان دهیم چگونه هوش مصنوعی و فناوری می توانند زندگی افرادی با ناتوانی در بینایی را تغییر دهد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست + 5 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *