از اپل واچ سری 6 و اپل واچ SE گرفته تا نسل جدید آیپد ایر، بسته ی اشتراکی اپل وان و نخستین تراشه ی پنج نانومتری دنیا؛ اپل در مراسم Time Flies چه محصولات و سرویس هایی معرفی کرد؟
طرفداران اپل از رویدادهای این شرکت که در اواخر شهریور هر سال برگزار می شوند، انتظار معرفی آیفون های جدید را دارند. با این حال رویداد شهریور اپل که از شعار Time Flies (زمان، به سرعت می گذرد) استفاده می کرد، با تمرکز بر نسل جدید ساعت های سری اپل واچ برگزار شد. البته اپل واچ سری ۶ تنها محصول مهم نبود.
کنفرانس هایی که اپل برگزار می کند همواره از هیجان خاصی برخوردار هستند و این موضوع را در کنفرانس اخیر نیز مشاهده کردیم. رویداد Time Flies اپل که ساعت ۲۱:۳۰ سه شنبه شب آغاز شد، ویدئویی از پیش ضبط شده بود که جذابیت بسیار زیادی داشت و در آن شاهد رونمایی محصولات و سرویس های متنوعی بودیم. تا پیش از برگزاری رویداد اپل، اطلاعات زیادی از محصولات جدید می دانستیم.
همان طور که اشاره کردیم، رویدادهای اواخر شهریور اپل همواره روی آیفون ها متمرکز هستند. احتمالا اپل نیز در ابتدا تصمیم داشته رویداد شهریور ۱۳۹۹ را با محوریت آیفون ها برگزار کند، با این حال دنیاگیری ویروس کرونا به یک باره اتفاق افتاد و همه ی برنامه ها را به هم ریخت. اپل پس از انتشار چندین و چند گزارش ازسوی منابع غیررسمی، سر انجام اعلام کرد عرضه ی آیفون های جدید با چند هفته تأخیر انجام می شود. تأخیر در عرضه ی آیفون ۱۲ درنهایت اپل را مجاب کرد این گوشی ها را به جای شهریور، در رویداد دیگری که احتمالا برای اکتبر ۲۰۲۰ (مهر و آبان ۱۳۹۹) تعیین شده است معرفی کند.
نبود آیفون ها در مراسم اخیر اتفاق نا امید کننده ای بود، اما باعث نشد از هیجان مراسم کم شود. اپل با دست پر به میدان آمد و محصولاتی معرفی کرد که توجهات بسیار زیادی به خود جلب کردند. درکنار دو ساعت هوشمند، اپل سراغ به روزرسانی تبلت های خود رفت و نسل جدید آیپد ایر را با طراحی چشم نواز و سخت افزار توانمند معرفی کرد. در بخشی از مراسم شاهد معرفی سرویسی تحت عنوان فیتنس پلاس برای نظارت روی تناسب اندام بودیم و در بخشی دیگر، اهالی کوپرتینو از ارائه ی بسته ی اشتراکی اپل وان خبر دادند.
اپل واچ سری ۶
از همان زمانی که دعوت نامه ی اپل برای رسانه ها ارسال شد، می دانستیم مراسم ۲۵ شهریور روی اپل واچ تمرکز دارد. اپل همواره برای مراسم هایش شعار جالبی انتخاب می کند که با ماهیت اصلی مراسم، هم خوانی دارد. اهالی کوپرتینو با شعار Time Flies نشان دادند که کاربران نباید انتظار معرفی آیفون ها را داشته باشند. مراسم اپل با سخنرانی افتتاحیه ی تیم کوک، مدیرعامل شرکت، در اپل پارک آغاز شد. تیم کوک در آغاز مراسم به مشکلاتی اشاره کرد که دنیاگیری ویروس کرونا ایجاد کرده و در ادامه به صراحت اعلام کرد که رویداد Time Flies روی اپل واچ و آیپد تمرکز دارد.
نخستین محصولی که اپل معرفی کرد، اپل واچ سری ۶ (Apple Watch Series 6) بود. اپل واچ سری ۶ را می توانیم رده بالاترین و بهترین ساعت هوشمندی که اپل در تاریخ ساخته است به حساب بیاوریم. این ساعت هوشمند ازلحاظ طراحی ظاهری تغییری به خود ندیده و از همان فرمول موفق ساعت های دو نسل اخیر استفاده می کند. بنابراین تغییر نیافتن طراحی ظاهری، اتفاق بدی نیست. ساعت های سری اپل واچ طراحی بسیار جذابی دارند که پیش تر جواب خود را پس داده است.
اپل واچ سری ۶ به لطف بهره مندی از چندین حسگر خاص، می تواند قابلیت های ویژه ای در حوزه ی سلامت ارائه دهد. حسگرهای اپل واچ سری ۶ توانایی تخمین سطح اکسیژن خون را دارند؛ قابلیتی که پیش تر نمونه ی آن را در اپل واچ ها ندیده بودیم. اپل واچ سری ۶ در عرض ۱۵ ثانیه با اتکا بر نورهای قرمز و مادون قرمز، می تواند سطح اکسیژن خون را با دقت کافی تشخیص دهد. اپل می گوید با همکاری چند مؤسسه ی بهداشتی، مطالعات گسترده ای با اپل واچ سری ۶ آغاز کرده است تا بفهمد که آیا قابلیت تخمین سطح اکسیژن خون می تواند به شناسایی بیماران مبتلا به کرونا کمک کند یا خیر.
اپل واچ سری ۶ در چندین مدل به بازار عرضه می شود و به صورت پیش فرض دارای سیستم عامل watchOS 7 است. watchOS 7 که در WWDC 2020 معرفی شد، امکان پایش خواب را به ساعت های اپل می آورد. سری ۶ برخلاف ساعت های پیشین، از حسگری اختصاصی برای پایش خواب استفاده می کند و به همین دلیل می تواند داده های دقیق تری در دسترس قرار دهد. اپلیکیشنی که در ساعت های اپل روی فعالیت های ورزشی نظارت می کند، در سری ۶ به Fitness تغییر نام داده است.
اپل واچ سری ۶ مجهز به تراشه ای با نام S6 است که برپایه ی A13 Bionic ساخته شده و درواقع، نسخه ی تغییریافته ی آن به حساب می آید. اپل می گوید ساعت هوشمند جدیدش همچون اپل واچ سری ۵، تا ۱۸ ساعت شارژدهی می کند. ساعت اپل واچ سری ۶ تحت پشتیبانی فناوری شارژ سریع است و درصد شارژ آن در عرض حدودا یک و نیم ساعت از صفر به ۱۰۰ می رسد. ساعت سری ۶ همچنین صفحه نمایش همیشه روشن (Always-On Display) پرنورتری دارد تا در زیر نور مستقیم خورشید، خواناتر باشد.
بند سولو لوپ (Solo Loop) که مختص به اپل واچ سری ۶ است، از یک قطعه ی سیلیکونی ساخته شده و در آن هیچ گونه قفلی دیده نمی شود. سولو لوپ دارای رنگ بندی بسیار متنوع است. اپل همچنین از عرضه ی نسخه ی بافته شده ی بند سولو لوپ در چند رنگ خبر می دهد. اپل واچ سری ۶ میزبان قابلیت Family Setup است که والدین ازطریق آن می توانند روی ساعت هوشمند کودک خود نظارت کنند. اپل واچ سری ۶ قرار است با قیمت پایه ی ۳۹۹ دلار برای مدل ۴۰ میلی متری به بازار عرضه شود. اپل واچ سری ۶ بدون آداپتور برق در جعبه عرضه می شود.
اپل واچ SE
تا همین چند ماه پیش کمتر کسی تصور می کرد اپل بخواهد دو ساعت هوشمند در عرض یک سال به بازار عرضه کند. با این حال طی هفته های گذشته برخی رسانه ها گمانه زنی هایی درباره ی معرفی مدل میان رده ی ساعت های اپل برای جایگزینی با اپل واچ سری ۳ مطرح کردند. سر انجام اپل در بخشی از مراسم شب گذشته، ساعت اپل واچ اس ای (Apple Watch SE) را رونمایی کرد. این ساعت روی پایش فعالیت های ورزشی تمرکز ویژه ای دارد و از طراحی مشابه با اپل واچ سری ۴ استفاده می کند.
ساعت میان رده ی اپل دارای مشخصه های کاربردی و جالبی نظیر قابلیت تشخیص سقوط از ارتفاع، صفحه نمایش همیشه روشن، امکان به اشتراک گذاری واچ فیس و مقاومت دربرابر آب دارد. اپل تصمیم گرفته است در ساعت هوشمند SE از تراشه ی S5 استفاده کند که پیش تر شاهد استفاده از آن در اپل واچ سری ۵ بودیم. اپل در تلاش است با ساعت اپل واچ SE مستقیما سراغ پوشیدنی های خوش قیمتی برود که طی سال های اخیر توسط شرکت هایی مثل فیت بیت به بازار عرضه شده اند (البته قطعا خوش قیمت بودن آن ها در بازار ایران صدق نمی کند).
ساعت SE اپل مجهز به تراشه ی NFC است و به دلیل کمتر بودن قیمتش نسبت به اپل واچ سری ۶، برخی از قابلیت های این ساعت نظیر تخمین سطح اکسیژن خون را ندارد. اپل واچ SE با سیستم عامل watchOS 7 عرضه می شود و این یعنی تمامی قابلیت های نرم افزاری جالب آن نظیر نظارت روی خواب را دارد. قیمت مدل پایه ی اپل واچ SE برابر با ۲۷۹ دلار است.
آیپد ایر ۲۰۲۰
رونمایی آیپد ایر ۲۰۲۰ (Apple iPad Air 2020) یکی از مهم ترین اتفاقات کنفرانس اخیر بود. آیپد ایر با طراحی جذاب و تراشه ای قدرتمند به همراه دوربین مناسب، بینندگان مراسم Time Flies را عاشق خود کرد. این تبلت که در دسته ی محصولات میان رده جای می گیرد، به لطف مزین شدن به طراحی مدرن، بهتر از قبل خود را از آیپد معمولی متمایز می کند. آیپد ایر نسل جدید دکمه ی هوم ندارد و با حاشیه های قطور در اطراف صفحه نمایش خداحافظی می کند. نبود دکمه ی هوم در ابتدا ذهن ما را به سمت فناوری فیس ID سوق داد، اما درنهایت متوجه شدیم آیپد ایر جدید فناوری تاچ ID را با دکمه ی پاور ادغام کرده است.
آیپد ایر جدید از صفحه نمایش ۱۰٫۹ اینچ لیکوئید رتینا (Liquid Retina) با وضوح ۲٬۳۶۰ در ۱٬۶۴۰ پیکسل استفاده می کند. بهره مندی آیپد ایر از تراشه ی A14 Bionic باعث می شود این تبلت میان رده ازلحاظ قدرت سخت افزاری، یک سر و گردن بالاتر از رقبایش باشد. A14 که طبق ادعای اپل، نخستین تراشه ی پنج نانومتری دنیا به حساب می آید، متشکل از ۱۱٫۸ میلیارد ترانزیستور است و پردازنده ای مرکزی با ۶ هسته (دو هسته ی اصلی پرقدرت و چهار هسته ی کم مصرف) دارد.
آیپد ایر جدید از درگاه USB-C استفاده می کند و می توان آن را با فناوری شارژ سیمی سریع ۲۰ وات، در زمانی نسبتا کوتاه شارژ کرد. آیپد ایر از وای فای ۶ استفاده می کند و در پنل پشتی خود به دوربینی ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شده. جدیدترین نسل از آیپد ایر همچنین از مدل جدید قلم لمسی ۱۲۹ دلاری اپل پنسل (Apple Pencil) پشتیبانی می کند.
آیپد ایر نسل جدید از ماه آینده ی میلادی با قیمت پایه ی ۵۹۹ دلار دردسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت.
آیپد ۱۰٫۲ اینچ نسل هشتم
آیپد ایر ۲۰۲۰ تنها تبلتی نبود که اپل با خود به مراسم Time Flies آورد. تبلت دیگری که شاهد رونمایی از آن بودیم، آیپد ۱۰٫۲ اینچ نسل هشتمی است که برخلاف آیپد ایر، به طراحی مدرن با لبه های تخت مزین نشده. گرچه آیپد جدید قیمت چندان بالایی ندارد، اما نباید به آن به عنوان تبلتی ضعیف نگاه کرد. در تبلت مورد بحث شاهد استفاده از تراشه ی A12 هستیم که پیش تر از آن در آیپد ایر مدل ۲۰۱۹ و آیپد مینی استفاده شده. تراشه ی A12 مجهز به واحد پردازشی اختصاصی برای وظایف حوزه ی هوش مصنوعی است.
نسل جدید آیپد ۱۰٫۲ اینچ مخصوص دانش آموزان و دانشجویان است
تراشه ی A12 اپل باعث می شود آیپد ۱۰٫۲ اینچ جدید به میزان دو برابر عملکرد گرافیکی بهتری نسبت به مدل سال گذشته داشته باشد. اپل در تلاش بوده تا آیپد جدید را به گونه ای تولید کند که با لوازم جانبی محصولات قدیمی سازگار باشد.
اپل در مراسم شب گذشته به صراحت اعلام کرد آیپد ۱۰٫۲ اینچ جدید مخصوص دانش آموزان و دانشجویان است. در شرایط امروز به دلیل دنیاگیری ویروس کرونا، بسیاری از کلاس ها به صورت آنلاین برگزار می شوند و به منظور شرکت در کلاس به دستگاه هایی نظیر تبلت نیاز است. آیپد ۱۰٫۲ اینچ جدید با قیمت ۳۲۹ دلار، مخصوص دانشجویان و دانش آموزانی است که می خواهند در کلاس آنلاین شرکت کنند.
جدیدترین نسل از آیپد ۱۰٫۲ اینچ با سیستم عامل iPadOS 14 به بازار عرضه می شود و برخلاف آیپد ایر ۲۰۲۰، درگاه USB-C ندارد. اپل پیش فروش آیپد ۱۰٫۲ اینچ نسل هشتم را آغاز کرده و قصد دارد این محصول را از ۱۸ سپتامبر ۲۰۲۰ (۲۸ شهریور ۱۳۹۹) به بازار عرضه کند.
تراشه ی A14 Bionic
ای ۱۴ بایونیک (A14 Bionic) که قدرت آیپد ایر ۲۰۲۰ را تأمین می کند، نخستین تراشه ی پنج نانومتری دنیا به حساب می آید و همان تراشه ای است که در گوشی های خانواده ی آیفون ۱۲ استفاده خواهد شد. اپل می گوید A14 سریع ترین تراشه ای است که در تاریخ ساخته و قدرت پردازشی پردازنده ی مرکزی (CPU) و پردازنده ی گرافیکی (GPU) آن نسبت به نسل قبل بهبود پیدا کرده است. A14 Bionic شامل ۱۱٫۸ میلیارد ترانزیستور است و نسبت به نسل قبل نه تنها مصرف انرژی کمتری دارد بلکه قدرت پردازشی بیشتر ارائه می دهد.
اپل از حضور موتور عصبی ۱۶ هسته ای در تراشه ی A14 خبر می دهد و می گوید دستگاهی که مجهز به این تراشه باشد، توانایی زیادی در زمینه ی پردازش های متکی بر هوش مصنوعی خواهد داشت. پردازنده مرکزی تراشه ی A14 از دو هسته ی اصلی و چهار هسته ی کم مصرف تشکیل شده؛ به علاوه پردازنده ی گرافیکی آن چهار هسته ی مجزا دارد. اپل می گوید پردازنده ی مرکزی و گرافیکی A14 نسبت به A12 با پیشرفت به ترتیب ۴۰ و ۳۰ درصد مواجه شده.
تاریخ انتشار iOS 14، بسته ی اشتراکی اپل وان و اخبار مهم دیگر
اپل در جریان برگزاری کنفرانس جهانی توسعه دهندگان موسوم به WWDC از جدیدترین نسخه ی سیستم های عامل خود پرده برداری کرده بود، اما تاریخ انتشار نسخه ی نهایی آن ها را نمی دانستیم. سرانجام شرکت کوپرتینویی در رویداد Time Flies اعلام کرد سیستم عامل های iOS 14 و iPadOS 14 به همراه جدیدترین نسخه از watchOS و tvOS قرار است ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰ (۲۶ شهریور ۱۳۹۹) رسما منتشر شوند. این به روزرسانی ها ویژگی های جدید و جالبی به آیفون، آیپد، اپل واچ و اپل TV می آورند. اپل همچنین در بخشی از مراسم خود اعلام کرد که توانسته طی یک دهه ی اخیر بیش از ۵۰۰ میلیون واحد آیپد به فروش برساند.
اپل در مراسم اخیر سرویسی اشتراکی معرفی کرد که با نام فیتنس پلاس (Apple Fitness Plus) شناخته می شود. فیتنس پلاس محفلی برای برگزاری جلسه های تمرینی آنلاین و ارائه ی راهکارهایی برای تمرین مناسب به منظور رسیدن به تناسب اندام است. برای تهیه ی فیتنس پلاس باید ماهانه ۹٫۹۹ دلار یا سالانه ۷۹٫۹۹ دلار پول پرداخت کنید. فیتنس پلاس در قالب بسته های اشتراکی جدید اپل وان (Apple One) هم ارائه می شود. اپل وان تمامی سرویس های اشتراکی اپل را در قالب طرح های مختلف ارائه می دهد.
سرویس اپل وان در سه سطح «شخصی» و «خانواده» و «ویژه» ارائه می شود. سطح شخصی اپل وان سرویس های اپل موزیک و اپل آرکید و اپل TV پلاس و ۵۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی آی کلاد را با قیمت ماهانه ۱۴٫۹۵ دلار ارائه می دهد. در سطح خانوادگی، سرویس اپل نیوز نیز به فهرست دیگر سرویس ها اضافه می شود و فضای آی کلاد بیشتری دردسترس قرار می گیرد. گران ترین سطح، سطح ویژه است که هزینه ی ماهانه ۳۰ دلار دارد و درکنار تمامی سرویس های اشتراکی، دو ترابایت فضای آی کلاد دردسترس شما قرار می دهد. سرویس فیتنس پلاس در سطح ویژه ی اپل وان قرار دارد.
منبع: زومیت.