ترفند: ساده ترین راه برای خلاصی از شر برنامه های اضافه در ویندوز ۱۰

آنهایی که تجربه خرید لپتاپ داشته باشند حتماً می‌دانند که یکی از درد سر‌های خرید لپتاپ‌هایی که ویندوز هم روی آنها نصب شده، برنامه‌های زیادی است که از سوی کمپانی تولید کننده بر روی دستگاه نصب شده و معمولاً هم دمو یا آزمایشی هستند و بعد از مدت کوتاهی از کار می‌افتند، یا برای استفاده تمام کمال از هر کدام از برنامه‌ها، کاربر باید مبلغی پول بپردازد. احتمالاً شما برای خلاصی از این برنامه‌ها، از بخشی که برای حذف برنامه‌ها تعبیه شده، یکی یکی آنها را Uninstall کرده‌اید، اما خوشبختانه ویندوز ۱۰ راه‌های ساده‌تری برای این کار در اختیارتان می‌گذارد که در این شماره از ستون ترفند در وبسایت پکتوس، به یکی از مطمئن‌ترین و آسان‌ترینِ این راه‌ها اشاره خواهیم کرد.

به برنامه‌هایی که در بالا در موردشان صحبت کردیم، در اصطلاح علوم رایانه، Bloatware گفته می‌شود. وجود Bloatware ها خطر یا تهدید محسوب نمی‌شود اما به هر حال هم حافظه را اشغال می‌کنند، هم بر روی سرعت تأثیر می‌گذارند و هم توی دست و پا می‌لولند و مزاحمت‌های گاه و بی‌گاه ایجاد می‌کنند. بنا بر این، بسیاری کاربران ترجیحشان بر حذف این برنامه‌ها است. روشی که در ادامه توضیح خواهیم داد، مزایای دیگری هم دارد. با ما باشید تا برایتان از این مزایا هم بگوییم.

حکایت از این قرار است که ویندوز ۱۰ امکانی را در اختیار کاربران قرار داده با نام Fresh Start. به کمک این قابلیت، شما می‌توانید تمام برنامه‌هایی را که بر روی ویندوز نصب شده، یک جا و با دو سه حرکت ساده، پاک کنید. در این روش، تمامی Driver ها و اپلیکیشن‌های استاندارد خودِ ویندوز ۱۰ به حال خود باقی می‌مانند و فقط جانبی‌ها حذف می‌شوند. همچنین، برنامه‌هایی که از Microsoft Store نصب کرده‌اید هم دست نخورده باقی خواهد ماند. حال ببینیم چطور می‌توانیم ویندوزمان را Fresh Start کنیم؟

برای این کار ابتدا واژه Fresh را در منو استارت تایپ کنید و گزینه‌ای را که پیشنهاد می‌دهد، انتخاب کنید. انتخابِ این گزینه، شما را به بخش Windows Security هدایت می‌کند. با Tab بر روی صفحه حرکت کرده و گزینه Fresh Start را که در قالب یک دکمه نمایش داده می‌شود، انتخاب کنید.

بعد از ورود به صفحه Fresh Start و طی کردن مراحل مربوط به این کار و زدن دکمه Start که در پایان تمام مراحل نشان داده می‌شود، رایانه شما به حالت راه‌اندازی مجدد در خواهد آمد و بعد از گذشت حدود ۲۰ دقیقه، ویندوز مجدداً بالا خواهد آمد؛ البته بدون نرم‌افزار‌های اضافی.

در انتهای این مطلب، ذکر دو نکته هم ضروری است؛ اول اینکه در هنگام انجام این کار، حتماً اینترنت داشته باشید؛ چرا که این عملیات، علاوه بر حذف Bloatware ها، ویندوز شما را هم به آخرین نسخه موجود، به‌روز‌رسانی می‌کند. نکته دوم هم اینکه در صفحه Fresh Start, این امکان تعبیه شده که بتوانید از میان Bloatware ها، چنانچه یکی را لازم دارید و نمی‌خواهید حذف شود، آنرا از بقیه مجزا کنید. متأسفانه این فهرست، نه با JAWS و نه NVDA, در دسترس کاربران نابینا نیست. برای این کار می‌توانید از یک همراه بینا استفاده کنید.

2 دیدگاه دربارهٔ «ترفند: ساده ترین راه برای خلاصی از شر برنامه های اضافه در ویندوز ۱۰»

  1. سلام.
    بازم مثل همیشه از مطالب عالیتون تشکر میکنم.
    من هر روز بارها و بارها به سایتتون سر میزنم و مطالب و کامنتها رو میخونم.
    این برنامه های اضافی که میفرمایین فقط مخصوص ویندوز ده هست یا ویندوزهای 8 و 8.1 هم این برنامه های اضافی رو پیشفرض در خودشون نصب دارن؟
    با تشکر.

    1. سلام. ممنون از لطف شما. این برنامه‌ها در واقع مخصوص ویندوز نیستند. همونطور که در مطلب هم قید شده، شما وقتی لپتاپ می‌خرید، کمپانی تولید کننده لپتاپ، یه مشت برنامه که عموماً هم دمو هستند رو بر روی دستگاه شما نصب کرده، با این امید که شما از اون برنامه‌ها خوشتون بیاد و اون‌ها رو بخرید. بعضاً تعدادشون به ۱۳ ۱۴ تا هم می‌رسه. منظور از برنامه‌های اضافه، این برنامه‌ها هستند. و الا که ویندوز به خودی خود معمولاً به جز ملزومات اساسی خودش، چیز دیگه‌ای نصب نمی‌کنه که اضافه محسوب بشه. ضمناً این روش احتمالاً بر روی ۸.۱ هم جواب خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *