برای آدم‌های منظم: لذت استفاده از تقویم گوگل به کمک صفحه خوان‌ها

زمانبندی دقیق و داشتن نظم در کار‌ها از جمله مفاهیمی است که در ایران غریب واقع شده و آنطور که باید از سوی بسیاری از آدم‌ها به آن توجه نمی‌شود. به گزارش وبسایت پکتوس،  اگر شما اهل شلختگی نیستید و وقتتان برایتان ارزشمند است و به قرار‌هایی که با دیگران می‌گذارید پایبندید و به قول‌هایی که به اطرافیانتان می‌دهید احترام می‌گذارید، حتماً این موضوع را به خوبی درک می‌کنید که وجود یک اپلیکیشن که هم امکانات خوبی در زمینه تقویم و برنامه ریزی داشته باشد و هم برای کاربران نابینا و کم‌بینا به اندازه کافی دسترسی‌پذیر باشد، از اوجب واجبات است. دو نکته‌ای که تقویم گوگل، هر دو را دارا است.

شرکت google خوشبختانه از جمله معدود کمپانی‌هایی است که توجهی خاص به ماجرای دسترسی پذیری محصولاتش برای کاربران دارای معلولیت نشان می‌دهد و در همین راستا، Google Calendar را هم به گونه‌ای طراحی کرده که به سادگی برای آنها که از صفحه خوان بهره می‌گیرند، قابل استفاده است. اما این ابزار دقیقاً چیست و به چه کار ما می‌آید؟

Google Calender یا تقویم گوگل، یک تقویم جامع و کامل آنلاین است که ساده‌ترین کاربردش طبیعتاً نمایش تقویم میلادی و شمسی با تمام جزئیاتی است که یک کاربر ممکن است از تقویم انتظار داشته باشد. جزئیاتی نظیر روز‌های تعطیل یا مهم و مواردی از این دست. این تقویم اما کاربرد‌های دیگری هم دارد که در ادامه مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد.

شما می‌توانید فهرستی از کار‌هایی را که باید انجام دهید در اختیار تقویم گوگل قرار دهید و از گوگل بخواهید تا زمان انجام کار‌ها را به شما یادآوری کند. به طور مثال، قرار است در تاریخ ۲۰ بهمن، یک پروژه دانشگاهی به یکی از استاد‌ها تحویل بدهید و برای انجام این پروژه، کار را باید از ۱۴ بهمن شروع کنید. می‌توانید این تاریخ‌ها را در تقویم گوگل ثبت کنید تا فراموش نکنید و زمانتان را مدیریت کنید. قرار‌های کاری، از جمله دیگر مواردی است که به کمک تقویم گوگل قابل مرتب‌سازی است و شما دیگر برای این  کار نیازی به دفترچه یادداشت و چیز‌هایی از این دست، نخواهید داشت.

یکی دیگر از مهم‌ترین قابلیت‌های google calendar این است که می‌توانید به کمک آن، قرار‌های مربوط به دور همی، گردهمایی، جلسات و موضوعات مشابه را ایجاد کنید و با سایرین به اشتراک بگذارید. تصور کنید که قرار است جلسه‌ای را با حضور ده نفر ترتیب دهید و باید زمان و جزئیات جلسه را به اطلاع هر ده تا برسانید و پاسخ هر یک مبنی بر حضور یا عدم حضور را هم دریافت کنید. این کار از طریق تقویم گوگل به سادگی قابل انجام است. کافی است ساعت و محتوا و مکان و سایر جزئیات مربوط به جلسه را در google calendar ثبت کنید و آن را با ایمیل هر ده نفر به اشتراک بگذارید تا لینکی حاوی جزئیاتی که ثبت کرده‌اید برایشان ارسال شود و آنها هم بتوانند با یک کلیک، موافقت یا مخالفتشان را با آنچه که برایشان ارسال کرده‌اید، به شما اطلاع دهند.

مواردی که توضیح داده شد، تنها بخش کوچکی از امکانات google calendar است. به اینها می‌توانید قابلیت همسان‌سازی با تمام دستگاه‌هایی که دارید و حساب گوگل خود را در آنها وارد کرده‌اید را هم اضافه کنید. هر نکته‌ای که به وسیله رایانه در تقویم گوگل ثبت کنید، همزمان در گوشی یا تبلت شما هم قابل بازیابی است. همه این‌ها و بسیاری موارد دیگر، فقط با رفتن به نشانی Calendar.google.com در اختیار شما خواهد بود.

Google, تمام میان‌بر‌های مربوط به صفحه کلید را در همان بالای صفحه تقویم در قالب لینکی به نام Keyboard Shortcuts در اختیار کاربران قرار داده است. با انتخاب این گزینه، تمام میانبر‌ها به تفکیک و با توضیحات کامل، فهرست خواهد شد. توضیحات به اندازه کافی گویا هستند اما در صورت ابراز تمایلِ کاربران، وبسایت پکتوس آمادگی دارد فهرست فارسی شده‌ای از این میان‌بر‌ها را هم در اختیار کاربران محترم قرار دهد. در انتها ذکر این نکته هم ضرورت دارد که برای استفاده از میان‌بر‌ها باید صفحه‌خوان خود را از حالت brows خارج کنید. برای این کار، بعد از ورود به صفحه Calendar و مطالعه میان‌بر‌ها، اگر کاربر NVDA هستید، Insert + Space و چنانچه کاربر JAWS هستید، Insert + Z را بفشارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − ده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *