نگاهی کوتاه به پنجمین نمایشگاه تجهیزات توانبخشی

ما ایرانیها اصولاً مهارت قابل توجهی در ابداع نامها و عناوین آنچنانی داریم. یکی از این عناوین پر طمطراق هم همین «نمایشگاه بین‌المللی تخصصی تجهیزات توانبخشی معلولین، جانبازان و سالمندان» است که پنجمین دوره آن هفته پیش، از روز سه شنبه تا جمعه در تهران برگزار شد.
نمایشگاهی که انتظار میرود با توجه به اینکه مستقیماً به امور مرتبط با معلولان میپردازد، حد اقلهای دسترس پذیری و مناسبسازی در آن رعایت شده باشد. اما دریغ که مجبوریم همان حرفهایی را که در توصیف دوره اول این نمایشگاه نوشتیم، برای دوره پنجم هم تکرار کنیم. و این میان، آنچه البته به جایی نرسد…
پیدا کردنِ غرفه های عرضه کننده محصولات ویژه آسیب دیدگان بینایی در آن شلوغی کار ساده ای نبود. چرا که نه به سبک نمایشگاههای داخلی بروشورهای کاغذی و نقشه و این قبیل امکانات در نظر گرفته شده بود و نه به سیاق خارجیها، وبسایتی شامل اطلاعات و شماره غرفه ها در اختیار کاربران قرار گرفته بود. از راهنما هم که اصولاً خبری نبود. این بود که کار را به شیوه پرسان پرسان پیش بردیم و بالاخره فهمیدیم که در این نمایشگاه، نابینایان در ۵ غرفه، محصولاتشان را به معرض دید و خرید عموم گذاشته اند.
شرکت پکتوس، به سنت یکی دو سال گذشته، اصلیترین تمرکز خود را بر معرفی دستگاه یادداشت بردار یا «برجسته نگار هوشمند» به مراجعان گذاشته بود. دستگاهی که با وزنِ ۷۰۰ گرمی خود، در نقش یک PDA یا دستیار دیجیتالی برای کاربر نابینا ظاهر میشود و امکان خواندن، نوشتن، گوش کردن به کتابها و فایلهای صوتی، وبگردی، حساب و کتاب و بسیاری کارهای دیگر را برای کاربران نابینا فراهم میکند. این دستگاه میتواند به گوشی یا تبلت اندرویدی هم متصل شود و به کاربران امکان میدهد محتوای گوشی را به صورت بریل در اختیار داشته باشند یا با استفاده از شش کلید تایپ بریل، درست به همان شیوه که در ماشین پرکینز مینوشتند، مطالب مورد نظرشان را در گوشی بنویسند. «برجسته نگار هوشمند» در حال حاضر علاوه بر فارسی، از زبانهای انگلیسی، فرانسه و آلمانی هم پشتیبانی میکند.
شرکت «سفیر ثریا»، از دیگر شرکتهایی بود که با محصولی تازه پا به نمایشگاه امسال گذاشت. این شرکت که در سالهای گذشته چاپگر بریل «دارکوب» را عرضه کرده بود، امسال با محصولی تازه با نام «سراکوب» به نمایشگاه آمد. سراکوب، چاپگر خانگی تولید شده در سفیر ثریا است. این دستگاه که وزن و ابعادی به اندازه ماشین پرکینز دارد، به دو شکل برای کاربران قابل استفاده است. اول آنکه کاربران میتوانند با استفاده از صفحه کلیدی که در زیر دستگاه طراحی شده و به صورت کشویی خارج میشود، متون مورد نظر خود را با استفاده از شش کلید بریل، یا صفحه کلید استاندارد بینایی بر روی کاغذ تایپ کنند. شیوه دوم هم استفاده به عنوان چاپگر است؛ به گونه ای که کاربران میتوانند دستگاه را به رایانه متصل کنند و متون دلخواهشان را روی کاغذ چاپ کنند. چاپگرِ قابل حمل «سراکوب» در مقایسه با دارکوب که میتواند در هر ساعت ۹۰۰ صفحه چاپ کند، از سرعت کمتری برخوردار است و هر صفحه را در ۲.۵ دقیقه چاپ میکند که البته با توجه به خانگی و قابل حمل بودن این دستگاه، خیلی عجیب به نظر نمیرسد. مدیران سفیر ثریا در گفتگو با ایران سپید از نهایی شدن کار طراحی این دستگاه در آینده نزدیک خبر دادند و اظهار امیدواری کردند ضمن برطرف کردن اشکالات فعلی، وزن این دستگاه را هم در هنگام عرضه نهایی، تا اندازه قابل توجهی کاهش دهند. این کارشناسان تخمین میزنند دستگاه با قیمتی در حدود شش میلیون تومان در اختیار کاربران قرار گیرد.
شرکت پایوران، خانه نور ایرانیان بصیر ویژه جانبازان نابینا و انجمن نابینایان ایران هم از دیگر غرفه های مرتبط با نابینایان در پنجمین نمایشگاه تجهیزات توانبخشی بودند. این نمایشگاه در روز جمعه 12 مهر به کار خود پایان داد.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − سه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *