با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی آموزش، با معرفی مهمترین نرم افزارهای کاربردی در سیستم عامل ویندوز همراه شما هستیم.
با ضروری ترین نرم افزارهای ویندوز آشنا شوید
آیا می خواهید ضروری ترین نرم افزارهای ویندوز در زمینه اینترنت و ارتباطات، موسیقی، ویدئو، عکس و همچنین برترین نرم افزارهای کاربردی و تولیدکننده اطلاعات را بشناسید؟
به نقل از زومیت، تردیدی نیست که ویندوز یکی از پرطرفدارترین سیستم های عامل رایانه ای در سراسر جهان است و هر سال مقاله های متعددی در مورد ضروری ترین و برترین نرم افزارهای آن در زمینه های مختلف منتشر می شود. در این مطلب قصد داریم ضروری ترین اپلیکیشن های ویندوز در سال ۲۰۱۸ در چهار زمینه اصلی یعنی اینترنت و ارتباطات، نرم افزارهای مرتبط با فیلم، عکس و موسیقی، نرم افزارهای کاربردی و همچنین چندین نرم افزار ویندوز اداری و تولیدکننده اطلاعاتی همچون اسناد، پایگاه داده، آثار دیجیتالی، مقالات رسمی و… را به شما معرفی کنیم.
نرم افزارهای تولیدکننده اطلاعات | اینترنت و ارتباطات | نرم افزارهای مرتبط با فیلم، عکس و موسیقی | نرم افزارهای کاربردی
نرم افزارهای بهره وری
Wox (رایگان)
همان طور که می دانید، ابزار جستجوی ویندوز ۱۰ یعنی Cortana search ابزار مناسبی برای جستجوی اپلیکیشن، نام فایل ها یا سایر موارد در سیستم است و کارایی خوبی نیز دارد. برای استفاده از ابزار جست وجوی کورتانا تنها باید دکمه ویندوز را بزنید و کلمه ها یا عبارت های مورد نظر خود برای جست وجو را تایپ کنید.
اپلیکیشن وکس جایگزین خوبی برای ابزار جستجوی ویندوز ۱۰ است؛ زیرا یک اپ لانچر سریع برای یافتن فایل ها و پوشه های پراکنده در سیستم شما محسوب می شود. وکس علاوه بر یافتن فایل های مورد نظر در سیستم، از توانایی جست وجو در اینترنت نیز برخوردار است و می توان برای جستجوی موارد مختلف در اینترنت از آن استفاده کرد؛ از جستجویی ساده در گوگل گرفته تا استفاده از پیشوندهای سفارشی سازی شده برای جستجوی موضوع دلخواه خود در یک موتور جستجوی متفاوت. درضمن این اپلیکیشن از جست وجو از افزونه ها یا پلاگین های مستقل نیز پشتیبانی می کند. همچنین می توانید از Wox برای یافتن IP آدرس کنونی خود، جست وجو در یوتیوب، محتواهای استریم شده در توییچ (Twitch) و فهرست ترانه های اسپاتیفای یا Spotify (سرویس پخش موسیقی) نیز استفاده کنید.
OneNote (رایگان)
قبلا نرم افزار اورنوت (Evernote) در فهرست برترین نرم افزارهای یاد داشت برداری قرار داشت، اما نسخه رایگان این اپلیکیشن محدودیت هایی برای کاربر ایجاد می کرد و ارزان ترین طرح پولی آن یعنی RIP Evernote Plus نیز ماهانه ۸ دلار هزینه داشت؛ اما وان نوت (Onenote) در میان اپلیکیشن های رایج یاداداشت برداری، بهترین اپلیکیشن برای کاربران ویندوز محسوب می شود. استفاده از این اپلیکیشن که از قبل روی ویندوز ۱۰ نصب شده، کاملا رایگان است و می توانید از آن برای همگام سازی یادداشت ها در دستگاه های مختلف آی او اس (iOS) و اندروید نیز استفاده کنید. درضمن در تبلت های ویندوز، امکان نوشتن یاد داشت یا ترسیم اشکال مختلف با قلم دیجیتالی یا انگشت نیز در Onenote وجود دارد.
توصیه می شود از افزونه ی Onenote Web Clipper برای مرورگرهای گوگل کروم و فایرفاکس جهت ذخیره ی صفحات مورد علاقه استفاده شود. همچنین می توان در iOS و اندروید نیز از اپلیکیشن آفیس لنز (Office lens) جهت ارسال مستقیم اسناد و تصاویر اسکن شده و سایر موارد مشابه به وان نوت نیز استفاده کرد.
Phrase Express (رایگان)
با استفاده از اپلیکیشن Phrase Express می توانید سرعت تایپ خود را به میزان چشم گیری افزایش دهید؛ زیرا دیگر نیازی نیست متون خسته کننده مانند آدرس ها، جواب های تکراری ایمیل ها، کدهای مختلف یا سایر موارد این چنینی را خودتان تایپ کنید و تنها با تایپ چند حرف، تمام آن ها به صورت خودکار تایپ می شوند. درواقع این اپلیکیشن ادامه ی جمله را برای شما پیش بینی می کند.
Phrase Express سرعت تایپ را به میزان زیادی افزایش می دهد
همچنین اپلیکیشن متن باز Beeftex که نرم افزاری سبک و فاقد ویژگی های غیرضروری است، جایگزین خوبی برای Phrase Express محسوب خواهد شد. اپلیکیشن Breevy نیز می تواند جایگزین مناسب دیگری برای آن باشد و می تواند ازطریق میانبر متنی نیز اجرا شود؛ اما برای استفاده از آن باید ۳۵ دلار هزینه بپردازیم. البته نخستین توصیه ی ما Phrase Express است.
Todoist یا Microsoft To-Do (برخی از قابلیت های این دو نرم افزار رایگان است)
رقابت بین نرم افزارهای مدیریت وظیفه سابقه ی زیادی دارد. اپلیکیشن تودوایست (Todoist) یکی از بهترین نرم افزارهای مدیریت وظیفه محسوب می شود که برای استفاده از قابلیت های اصلی آن نیاز نیست پولی بپردازید؛ البته قیمت استفاده از برخی از ویژگی ها مانند یادآور خودکار، تهیه فایل پشتیبانی از وظایف، برچسب های سفارشی سازی شده و ویژگی خاصی که امکان مرور تمام وظایف یک پروژه را فراهم می کند، سالانه ۳۶ دلار است. از مزایای بسیار خوب تودوایست، می توان به امکان استفاده راحت از آن در میان پلتفرم های مختلف اشاره کرد. کاربران این اپلیکیشن می توانند وظایفی را که در پلتفرم های مختلف به تأخیر افتاده، زمان بندی کنند. پلتفرم های پشتیبانی کننده از تودوایست شامل مرورگرهای فایرفاکس و گوگل کروم، سیستم های عامل مک او اس، آی او اس، اندروید، واچ او اس (watchOS) و اندروید ویر (Android Wear) و همچنین جیمیل و اوت لوک (Outlook) می شود.
تودوایست در بیشتر پلتفرم ها قابل استفاده است
مایکروسافت تو دو (Microsoft To-Do) هم یکی از نرم افزارهای خوب مدیریت وظیفه محسوب می شود که تیم توسعه دهنده ی نرم افزار واندرلیست (Wunderlist) آن را ساخته اند. از قابلیت های این نرم افزار می توان به امکان کنترل و بررسی وظایف، انتقال آن ها به یادآوری ها و مشخص کردن فهرست های متنوع وظایف با کدهای رنگی اشاره کرد. همچنین سرویس «My Day» که یک «سرویس یادآور هوشمند» است نیز می تواند تاحدودی مفید باشد. این سرویس با ارائه ی پیشنهاداتی برای اولویت بندی امور مختلف، به کاربر در انجام به موقع وظایف یاری می رساند. درحال حاضر استفاده از تودوایست پیشنهاد می شود؛ زیرا نسبت به مایکروسافت تو دو، تعداد بیشتری از مرورگرها و دستگاه ها از آن پشتیبانی می کنند؛ البته ممکن است روزی مایکروسافت تو دو نیز در این زمینه از رقیب خود پیشی بگیرد.
در صورتی که قصد امتحان کردن واندرلیست را دارید، زیاد به آن وابسته نشوید؛ زیرا شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۱۷ با انتشار پستی اعلام کرد زمانی که اعضای تیم سازنده ی مایکروسافت تو دو مطمئن شوند بهترین ویژگی های واندرلیست در این نرم افزار نیز ایجاد شده است، واندرلیست را کنار خواهند گذاشت. البته برای فراهم کردن امکان انتقال یادآوری ها و تنظیمات واندرلیست به نرم افزاری دیگر (مثل مایکروسافت تو دو) در هنگام قطع پشتیبانی از آن، هیچ تضمینی وجود ندارد؛ اما کاربران این نرم افزار تا زمان تکمیل تغییر و تحولات دشوار مایکروسافت، می توانند از ویژگی های حرفه ای آن به صورت رایگان استفاده کنند.
Office Online یا LibreOffice (رایگان)
اپلیکیشن آفیس آنلاین (Office Online) اپلیکیشنی رایگان جهت ایجاد فایل های آفیس مثل ورد، اکسل و پاورپوینت است و جایگزین بسیار مناسبی برای اپ ویندوز آفیس ۳۶۵ (Office 365) محسوب می شود. همچنین در صورتی که قصد تهیه اسنادی مثل اسناد جامع، صفحه گسترده (Spreedsheet) یا پرزنتیشن را دارید، توصیه می کنیم نرم افزار رایگان Google’s office suite را نیز امتحان کنید.
اگر نیازمند نرم افزاری آفلاین و رایگان هستید، نرم افزار متن باز لیبره آفیس (LibreOffice) برای انجام کارهای ابتدایی گزینه ی مناسبی است. لیبره آفیس جایگزین مناسبی برای آفیس آنلاین محسوب می شود؛ اما چنانچه در هنگام ایجاد اسنادی مثل صفحه گسترده یا پرزنتیشن از آفیس آنلاین به لیبره آفیس سوییچ کنید، متوجه می شوید که کار با LibreOffice کمی سخت است و شاید ترجیح دهید با همان نرم افزار آفیس آنلاین کار کنید.
Sumatra PDF (رایگان)
یافتن نرم افزار پی دی اف خوانی که شبیه نرم افزارهای از پیش نصب شده نباشد یا رابط کاربری زیبایی داشته باشد، کمی دشوار است. اپلیکیشن ساماترا (Sumatra PDF) در حال حاضر یکی از بهترین نرم افزار های پی دی اف خوان ویندوز به شمار می رود؛ البته تنها در زمینه ی اجرای فایل های پی دی اف و نه ویرایش آن ها. استفاده از Sumatra PDF قطعا بهتر از بازکردن تمامی فایل های پی دی اف در مرورگر اج مایکروسافت خواهد بود! از مزایای Sumatra PDF می توان به رابط کاربری ساده، سرعت بالا و برخورداری از نسخه ی پرتابل اشاره کرد که نیازی به نصب ندارد و سریع اجرا می شود.
اینترنت و ارتباطات
گوگل کروم یا فایرفاکس کوانتوم (رایگان)
فایرفاکس همیشه با فاصله کمی پشت سر گوگل کروم بوده و هنوز هم این چنین است. اگر تنها به میزان موفقیت این دو مرورگر در جذب مخاطب و کسب سهم بیشتر از بازار توجه می کنید، باید بدانید که شرکت موزیلا با ارائه ی مرورگر فایرفاکس کوانتوم (Firefox Quantum) در نوامبر سال ۲۰۱۷ موفقیت چشمگیری به دست آورد و این امر باعث شد این دو رقیب سرسخت که جزو ضروری ترین اپلیکیشن های ویندوز هستند، از نظر کارایی و عملکرد، بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند.
علت سرعت بالای فایرفاکس کوانتوم چیست؟
اظهارنظر درمورد برتری یکی از این دو مرورگر نسبت به دیگری دشوار است؛ و جواب این سؤال که کدام یک از دو مرورگر برتر است، به علاقه ی شخصی کاربران بستگی دارد. شما رابط کاربری کدام یک از دو این مرورگر را دوست دارید؟ از افزونه های کدام یک از آن ها بیشترین استفاده را دارید (یا با افزونه های کدام یک از آن ها بیشتر آشنا هستید؟) زمانی که ۳۰ سربرگ را هم زمان با هم باز می کنید، احساس می کنید کدام یک از آن ها عملکرد بهتری دارند؟ جواب این سؤال ها و سؤال های مشابه می تواند مرورگر برتر را به شما معرفی کند.
برخی معتقدند گوگل کروم زمانی که کاربر تعداد زیادی سربرگ را هم زمان در آن باز می کند، کمی کند می شود؛ اما نسبت به مرورگرهای دیگر فضای کمتری از حافظه رم را اشغال می کند و CPU را کمتر درگیر می کند. آیا این موارد می توانند برتری گوگل کروم را نسبت به سایر مرورگرها ثابت کنند؟ خیر؛ چنانچه جزو کاربران حرفه ای ویندوز باشید، بهتر است هر دو مرورگر را روی سیستم خود نصب کنید و هر از چند گاهی بین آن ها سوییچ کنید یا حداقل قبل از تصمیم گرفتن برای انتخاب مرورگر نهایی خود، پیشنهاد می کنیم هر دوی آن ها را برای چند ماه امتحان کنید.
درکنار این دو، مرورگر اپرا نیز جایگزین مناسبی محسوب می شود زیرا هم سرعت خوبی دارد و از هم امکاناتی نظیر VPN داخلی و پیام رسان های واتساپ، فیسبوک و تلگرام در یک سایدبار که به راحتی اجرا می شود، برخوردار است؛ بنابراین اگر زیاد اهل چت هستید، بد نیست این مرورگر را درنظر داشته باشید.
Caprine یا Franz (رایگان)
زمانی تعداد نرم افزارهای پیام رسان فوری واقعا محدود بود و کاربران تنها از نرم افزارهایی همچون پیدگین (Pidgin) برای صحبت کردن با دوستان و مخاطبان خود استفاده می کردند؛ اما امروزه تعداد بی شماری از این اپلیکیشن ها منتشر شده اند که از میان آن ها می توان به واتساپ، گوگل هنگ اوتز (Google Hangouts) و اسلک (Slack) اشاره کرد.
Caprine و Franze جزو اپلیکیشن های پیام رسان محبوب ویندوز هستند
اگر هنوز هم معتاد فیسبوک هستید، می توانید از اپلیکیشن ساده، زیبا و مستقل کاپرین (Caprine) استفاده کنید و بدون نیاز به باز کردن مرورگر خود، پیام ها را بخوانید یا بنویسید. همچنین می توانید از اپلیکیشن فِرَنز (Franz) استفاده کنید که نسبت به Caprine برای صحبت کردن با کاربران دیگر کارایی بیشتری دارد و می توانید از پیام رسان آن استفاده کنید و علاوه بر آن از سایر سرویس های پیام رسان که تمام آن ها در یک پنجره در دسترس جمع شده اند، بهره مند شوید. از میان پیام رسان های این اپلیکیشن می توان به اسلک، وی چت، اسکایپ، تلگرام و هیپ چت (Hipchat) اشاره کرد.
اسکایپ (رایگان)
در حال حاضر نرم افزارهای زیادی برای مکالمه تصویری وجود دارد که از میان آن ها می توان به واتساپ، گوگل هنگ اوتز، هاوس پارتی (HouseParty) و حتی خود اپلیکیشن فیسبوک مسنجر (Facebook Messenger) اشاره کرد. بیشتر گوشی های هوشمند امروزی نیز دارای یک سرویس مکالمه ی تصویری اختصاصی هستند.
اسکایپ هم جزو نرم افزارهای بسیار خوب مکالمه ی تصویری محسوب می شود که مایکروسافت آن را عرضه کرد و جدیدترین نسخه ی آن دارای رابط کاربری راحت و کاربرپسند و تعداد زیادی از ویژگی های مفید دیگر است. قابلیت به اشتراک گذاری فایل، چت انفرادی و گروهی، پیام رسانی متنی و پیام رسانی فوری، ترجمه و امکان ارسال پیام های صوتی، از امکانات خوب این پیام رسان مستقل هستند. می توان گفت تنها عیب بزرگ اسکایپ، نبود امکان همگام سازی این اپلیکیشن با فیسبوک و وارد کردن مخاطبان این شبکه ی اجتماعی به اپلیکیشن است.
eM Client یا Mailbird (برخی از امکانات این نرم افزار رایگان است)
اپلیکیشن Mail ویندوز ۱۰ گزینه ی مناسبی برای مدیریت ایمیل ها در این ویندوز محسوب می شود؛ اما رابط کاربری آن کمی سنگین است (مخصوصا برای افرادی که به اپلیکیشن هایی مثل Thunderbird یا اپلیکیشن پولی اوت لوک (Outlook) عادت کرده اند. اپلیکیشن رایگان ای.ام کلاینت (eM Client) بسیار ساده تر از اپلیکیشن مدیریت ایمیل خود ویندوز است و ویژگی های خوبی نیز دارد. از امکانات این اپلیکیشن می توان به قابلیت سفارشی سازی ظاهر (مانند تم تیره)، امکان مشاهده اطلاعات متنی مخاطب ایمیل، سایدباری با دسترسی آسان (که شامل فایل هایی که تبادل کرده اید یا رویدادهای به اشتراک گذاشته شده توسط شما می شود)، برنامه ریزی برای ارسال ایمیل ها در زمان خاص و ترجمه ی ایمیل های نوشته شده به زبان های خارجی درون خود اپلیکیشن اشاره کرد.
اپلیکیشن مِیل بِرد Mailbird جایگزین بسیار خوبی برای ای. ام.کلاینت محسوب می شود؛ البته نسخه رایگان این اپلیکیشن مدیریت ایمیل نسبت به نسخه پولی خود ویژگی های کمتری دارد. کاربران می توانند پیام های سه حساب ایمیل را با یکدیگر ترکیب کنند و آن ها را در قاب یک اپلیکیشن با ظاهری جذاب ببینند. رابط کاربری این اپلیکیشن در ظاهر کمی ساده تر از ای. ام.کلاینت به نظر می رسد؛ اما باز هم از اپلیکیشن مدیریت ایمیل خود ویندوز جذاب تر است. در صورت استفاده از نسخه پولی ( ۱۸ دلار سالانه یا ۵۹ دلار برای اشتراک مادام العمر) می توان حساب کاربری سایر سرویس ها مانند فیسبوک، لینکدین (LinkedIn)، اسلک، گوگل و سایر موارد را در اپلیکیشن ادغام کرد و از سایر ویژگی های کاربردی آن مانند سریع خوانی نیز بهره مند شد.
Microsoft News یا Flipboard (رایگان)
اپلیکیشن مایکروسافت نیوز برای پلتفرم های اندروید و iOS منتشر شد
چنانچه به آگاهی از اخبار جدید علاقه زیادی دارید، حتما ترجیح می دهید از یک اپلیکیشن خبرخوان حرفه ای مثل نکستجن ریدر (Nextgen Reader) با قیمت ۶ دلار استفاده کنید. اما اگر می خواهید رویدادهای روز را در اپلیکیشن شکیل تر دنبال کنید، اپلیکیشن رایگان مایکروسافت نیوز اپ (Microsoft’s News app) خلاصه یا تحلیل مختصری از اخباری را که می خواهید از آن ها مطلع شوید، در اختیار شما قرار می دهد. این اپلیکیشن اخبار را براساس حیطه ی مورد علاقه کاربر که قبلا مشخص کرده است، در اختیار او قرار می دهد. چنانچه تنها می خواهید اخبار مربوط به منابع خاصی را دنبال کنید، می توانید منابع مورد نظر خود را نیز انتخاب کنید.
اپلیکیشن کلاسیک فلیپ بورد (Flipboard) طرح گرافیکی زیبایی دارد و طراحی آن شبیه مجله ای با تصاویر بزرگ و داستان هایی مختصرتر در هر صفحه است. این نوع طراحی خواندن مطالب را لذت بخش تر می کند؛ مخصوصا زمانی که در میان موضوعات مختلف به دنبال موضوع مورد نظر خود هستید. البته اگر تنها در پی مروری سریع برای کسب اطلاعات در مورد تمام اخبار ضروری در سریع ترین زمان ممکن هستید، استفاده از Microsoft News توصیه می شود.
Discord (رایگان)
اگر گیمر هستید و اپلیکیشن دیسکورد (Discord) را روی سیستم خود نصب نکرده اید، حتما هرچه زودتر این کار را انجام دهید. از این اپلیکیشن می توان برای ایجاد جلسات مجازی جهت گفت وگو با دوستان خود یا اعضای گروه های دیگر با علایق مشترک استفاده کرد. امکان گفتگوی صوتی برای هماهنگی بهتر در برخی از مواقع مانند میزبانی آنلاین رویدادها از دیگر قابلیت های دیسکورد است.
نرم افزارهای مرتبط با فیلم، عکس و موسیقی
مدیا پلیر VLC (رایگان)
بهترین دلیل برای استفاده از پلیر وی. ال. سی (VLC)، قابل مقایسه نبودن ویژگی های آن با ویندوز مدیا پلیر است. VLC تقریبا تمام فرمت های ویدیویی را پخش می کند. یکی دیگر از مزایای این مدیا پلیر عملکرد بسیار خوب برای پخش فیلم های باکیفیت در سیستم های نه چندان قوی است؛ به عنوان مثال وقتی می خواهید یک فیلم HD را در سیستمی با سخت افزار نه چندان مناسب ببینید، VLC بهترین کیفیت را به شما ارائه می دهد؛ البته از این نرم افزار انتظار معجزه نداشته باشید؛ اما مطمئن باشید توانایی آن در رمزگشایی سخت افزاری کاملا مناسب است.
Adobe Bridge CC، digikam و Google Backup and Sync (رایگان)
قطعا می توان با استفاده از پوشه های مختلف و نام گذاری آن ها، تمام تصاویر سیستم را دسته بندی کرد و روی آن ها کنترل کامل داشت؛ اما این کار نیازمند صرف وقت زیادی است. اپلیکیشن ادوبی بریج سی سی (Adobe Bridge CC) یک نرم افزار مناسب برای ویرایش عکس نیست؛ اما برای دسته بندی و سازماندهی تصاویر عملکرد بسیار خوبی دارد و کاربر با استفاده از پارامترهای مختلف مثل برچسب، رده بندی ها، کلیدواژه ها، ابعاد، تاریخ تصاویر و سایر پارامترهایی که به تصاویر مربوط باشد، می توانند تصاویر را سازماندهی کنند.
چنانچه قصد دارید از اپلیکیشنی با ویژگی های بیشتر استفاده کنید که شبیه نرم افزاری حرفه ای مانند لایت روم (Lightroom) ادوبی باشد، توصیه می شود اپلیکیشن متن باز Digikam را نیز امتحان کنید. وارد کردن عکس در کتابخانه های آفلاین مختلف و همچنین انتقال عکس ها از آن ها به سرویس های دیجیتالی مثل Smugmug (تنها خروجی گرفتن) و فیسبوک (ورودی دادن و خروجی گرفتن) با استفاده از دیجی کم بسیار راحت است؛ زیرا مجبور نیستید از تمام تصاویر در هارد سیستم خود نگه داری کنید.
توصیه می شود اپلیکیشن گوگل بک آپ اَند سینک (Google Backup and Sync) را نیز امتحان کنید. این اپلیکیشن برای سازماندهی تصاویر طراحی نشده است؛ اما برای بارگذاری تصاویر در اپلیکیشن گوگل فوتو (Google Photo) ابزار بسیار خوبی محسوب می شود. گوگل فوتو ابزاری رایگان و مناسب برای بکاپ گیری تهیه فایل پشتیبان از تصاویر است. البته اگر می خواهید تصویر گرفته شده با دوربین هایی با رزولوشن بیشتر از ۱۶ مگاپیکسل یا ویدیوهای 4K را در گوگل فوتو ذخیره کنید، باید برای خرید فضای بیشتر مبلغی را بپردازید و نیز برای نگه داری تصاویر در اندازه اصلی و بدون فشرده سازی حجم (در گوگل فوتو حجم تصاویر فشرده می شود) باید به دنبال سرویس دیگری باشید؛ البته در صورتی که ایجاد مجموعه های آنلاین را ترجیح می دهید، می توانید از گوگل فوتو برای سازماندهی تصاویر کتابخانه های خود استفاده کنید.
Adobe PhotoShop Express، Paint.NET یا Gimp (رایگان)
چنانچه تنها نیازمند یک اپلیکیشن ویرایش عکس ساده هستید و فقط می خواهید برای دست کاری رنگ ها، چرخاندن یا افقی و عمودی کردن تصاویر و انجام تنظیماتی مثل کنتراست، روشنی و توازن رنگ سفید از آن استفاده کنید، اپلیکیشن ادوب فوتوشاپ اکسپرس (Adobe PhotoShop Express) گزینه ی بسیار مناسبی است. با استفاده از این اپلیکیشن به راحتی می توانید تصاویر خام (RAW) را ویرایش کنید؛ تصاویر را از جنبه های مختلف تصحیح کنید و برای اینکه آب و رنگی به تصاویر خود بدهید، از فیلترهای مختلف استفاده کنید. اپلیکیشن ادوب فوتوشاپ اکسپرس نسبت به اپلیکیشن ویرایش تصویر خود ویندوز، ویژگی های بیشتری دارد؛ اما اصلا در حد و اندازه ی نسخه ی کامل فتوشاپ نیست.
اپلیکیشن PhotoShop Express گزینه ی خوبی برای ویرایش ساده تصاویر است.
کاربرانی که مایل هستند از یک اپلیکیشن حرفه ای تر مانند فتوشاپ استفاده کنند و نمی خواهند پولی برای این نرم افزارها پرداخت کنند، می توانند از اپلیکیشن پینت دات نت (Paint.NET) یا گیمپ (Gimp) استفاده کنند. سطح این دو اپلیکیشن از اپلیکیشن های ساده ویرایش عکس کاملا بالاتر است و کاربران با استفاده از آن ها می توانند تغییرات بیشتری روی تصاویر و طرح های گرافیکی اعمال کنند.
این دو اپلیکیشن مدت زمان زیادی است که جزو اصلی ترین اپلیکیشن های ویرایش تصویر محسوب می شوند و این موضوع نشان دهنده قدرت و کارایی آن ها است. همچنین کار با Paint.NET و Gimp باعث می شود بیشتر با محیط فتوشاپ آشنا شوید.
HandBrake (رایگان)
اگر با اپلیکیشن های ویرایش ویدئو و تبدیل کردن فرمت های ویدیویی زیاد سروکار دارید، حتما باید اپلیکیشن هَندبِرِیک (HandBrake) را نیز روی سیستم خود نصب کنید. زمانی که این اپلیکیشن رایگان تبدیل فرمت ویدئو درکنار اپلیکیشن MKV Make استفاده شود، ساخت فایل های ویدیویی و ویرایش آن ها، کار ساده ای خواهد بود. هندبریک ویژگی های زیادی دارد و بیشتر ابزار مورد نیاز برای تبدیل فایل های ویدیویی را در اختیار کاربر قرار می دهد.
هندبریک از قابلیت تبدیل گروهی فایل های ویدیویی به یکدیگر نیز برخوردار است و می توانید تعداد زیادی از فایل ها را به فهرست تبدیل آن اضافه کنید. همچنین امکان خاموش شدن خودکار سیستم پس از اتمام کار اپلیکیشن نیز وجود دارد.
اسپاتیفای (۱۰ دلار) و Amazon Music Unlimited (هشت تا ۱۰ دلار)
اسپاتیفای سرویس پخش آنلاین موسیقی است که یک اپلیکیشن اختصاصی برای ویندوز عرضه کرده و اپلیکیشن آن در ویندوز استور وجود دارد. کاربرانی که اغلب موسیقی را آنلاین گوش می دهند، با این سرویس آشنا هستند. استفاده از اسپاتیفای نسبت به سرویس هایی مثل اپل موزیک (Apple Music) راحت تر است؛ زیرا اپلیکیشن iTunes هنوز هم برای ویندوز اصلا مناسب نیست. هنوز نسخه رسمی دسکتاپ گوگل پلی موزیک (Google Play Music) عرضه نشده است و کاربران باید در محیط خارج از مرورگر خود، از اپلیکیشنی متن باز برای گوش دادن موسیقی به صورت آنلاین استفاده کنند. در اپلیکیشن اسپاتیفای فهرست ترانه ها و تعاملات اجتماعی به شیوه ای جالب سازماندهی شده اند.
سرویس آمازون موزیک آنلیمیتد (Amazon Music Unlimited) نیز از پلتفرم های برتر در زمینه پخش آنلاین موسیقی محسوب می شود. هزینه ی استفاده از این اپلیکیشن برای مشترکان اصلی ۸ دلار و برای سایر مشترکان ۱۰ دلار است. نسخه ی دسکتاپ این سرویس به صورت رسمی عرضه شده و کتابخانه ای جامع نیز در آن ایجاد شده است. چنانچه اشتراک اصلی (Prime) داشته باشید، می توانید از اپلیکیشن دسکتاپ سرویس نیز استفاده کنید. در اپلیکیشن موسیقی های زیادی در اختیار کاربر قرار داده می شود؛ اما اگر ۱۰ دلار پرداخت کنید، مسلما از محتوای بیشتری می توانید استفاده کنید.
نرم افزارهای کاربردی
Dropbox ،Google Drive و Mega (برخی از ویژگی های این اپلیکیشن ها رایگان است)
سرویس های ابری زیادی برای تهیه فایل پشتیبان و بکاپ گیری از فایل های شما یا فایل هایی که آن ها را با دوستانتان به اشتراک گذاشته اید (و در سطح گسترده تر یعنی در وب)، وجود دارد؛ اما با بررسی های مختلف مشخص است که سرویس دراپ باکس (Dropbox) نسبت به پلتفرم های مشابه خود عملکرد بهتری دارد و می تواند به بیشتر نیازهای مرتبط کاربران پاسخ دهد؛ البته دراپ باکس تنها ۲ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود قرار می دهد؛ اما اگر فردی کاربر حرفه ای باشد و بتواند حساب کاربری خود را ارتقاء دهد، فضای بیشتری برای ذخیره سازی فایل های خود به دست می آورد.
گوگل درایو ۱۵ گیگابایت فضای رایگان در اختیار کاربران خود قرار می دهد و امکان همگام سازی فایل ها در لپ تاب یا کامپیوتر رومیزی برای مشاهده آفلاین فایل ها نیز وجود دارد.
اگر به فضای بیشتری نیاز دارید، می توانید از سرویس مِگا (Mega) استفاده کنید که فضای رایگان آن ۵۰ گیگابایت است. کاربران می توانند برای همگام سازی فایل های خود با سرویس ابری از اپلیکیشن MEGAsync استفاده کنند. تنها عیب نرم افزار بکاپ گیری مگا این است که ظرفیت انتقال آن در هر شبانه روز، تنها ۱ گیگابایت یا میزانی در همین حدود است؛ بنابراین ابزار خوبی برای تهیه فایل پشتیبان از فایل های هارد نیست؛ اما چنانچه تنها قصد ذخیره سازی فایل های خود در فضای ابری را دارید و می خواهید گاهی اوقات هم به آن ها دسترسی داشته باشید، حتما استفاده از این سرویس را به شما پیشنهاد می کنیم.
qBittorrent (رایگان)
اپلیکیشن کیوبیت تورنت (qBittorrent)، محصولی از شرکت بیت تورنت (BitTorrent) است که برای افراد علاقه مند به دانلود فیلم، سریال، مستند و… از اینترنت، اپلیکیشنی رویایی به شمار می آید و کاربرانی که فایل های خود را از تورنت دانلود می کنند، کاملا با این اپلیکیشن آشنا هستند. بیت تورنت رابط کاربری بسیار راحتی دارد و توسعه دهنده ی متن باز آن این اطمینان را به کاربران داده است که هیچ برنامه ی غیرضروری دیگری همراه با آن نصب نمی شود و فاقد تبلیغات خواهد بود.
دانلود منیجر تورنت تمام نیازهای کاربران را به خوبی پوشش می دهد؛ از پشتیبانی از سرویس VPN و پشتیبانی از دانلود محتوا ازطریق فید RSS (در این حالت محتوایی که در یک سایت برای دانلود بارگذاری می شود، همیشه ازطریق فید RSS به کاربر اطلاع داده می شود) گرفته تا برخورداری از یک رابط کاربری وب مناسب برای کنترل از راه دور برنامه ازطریق یک سیستم دیگر.
یکی دیگر از قابلیت های خوب دیگر بیت تورنت این است که اسامی فایل های دانلودشده به صورت خودکار به فهرست جدیدی مثل بخش Done منتقل و این گونه از تجمع تمام فایل های تورنت در یک قسمت جلوگیری می شود. از دیگر قابلیت های بیت تورنت می توان به امکان تعیین زمان مشخص برای محدود شدن میزان پهنای باند اشغال شده توسط اپلیکیشن و بسته شدن اپلیکیشن یا خاموش شدن کامپیوتر پس از اتمام دانلود فایل های موجود در صف اشاره کرد.
Backblaze (ماهانه ۵ دلار)
پس از منسوخ شدن اپلیکیشن کرش پلن یا Crashplan (نرم افزار بکاپ گیری و تهیه فایل پشتیبان)، اپلیکیشن بَک بِلِیز (Backblaze) که می توان آن را یکی از مهم ترین اپ های ویندوز تلقی کرد، به یکی از محبوب ترین اپلیکیشن ها در این زمینه تبدیل شد. درحال حاضر هزینه استفاده از بک بلیز تنها نصف هزینه ارزان ترین طرح کرش پلن است. بک بلیز رابط کاربری بسیار ساده ای دارد و برای تهیه فایل پشتیبان تنها باید فایل ها و پوشه های خود را وارد آن کنید تا زمانی که هارد سیستم آسیب دید یا تصادفی فایل یا پوشه ای را پاک کردید، بتوانید به راحتی دوباره آن ها را بازیابی کنید. قطعا بک بلیز ارزش پرداخت ۶۰ دلار در سال را دارد.
7-Zip یا Peazip (رایگان)
استرکت کردن فایل های زیپ که جزو عمده فایل های ویندوز هستند، به راحتی در ویندوز امکان پذیر است. برای باز کردن فایل هایی با پسوندهای RAR ،TAR ،ISO ،VHD و VDI و فایل های مشابه می توانید از اپلیکیشن متن باز و سبک ۷- زیپ (7-Zip) استفاده کنید. ۷- زیپ رابط کاربری چندان زیبایی ندارد؛ اما این موضوع برای بسیاری از کاربران زیاد مهم نیست. در صورتی که این اپلیکیشن کسل کننده است، می توانید از اپلیکیشن پی زیپ (Peazip) با رابط کاربری گرافیکی زیباتر استفاده کنید.
Notepad++ (رایگان)
نوت پد++ (Notepad++) یکی از بهترین اپلیکیشن های ویرایشگر برنامه نویسی به شمار می رود. این اپلیکیشن ویرایش متن بدون درنظر گرفتن زبان برنامه نویسی مورد استفاده توسط کاربر مانند اچ.تی. ام. ال (HTML)، سوئیفت (Swift)، سی ++ (C++) و غیره، تنظیمات بصری خوبی دارد که با استفاده از آن متغیرهای متن در حال تایپ را به صورت خودکار با کدهای رنگی اختصاصی متمایز می کند. این قابلیت که باعث سازماندهی کدهای کاربر می شود، تنها یکی از ویژگی های مثبت پایه ای نوت پد++ است.
برخورداری نوت پد++ از ماکروهایی مختلف (مجموعه ای از دستورها که یک بار نوشته می شود و چند بار مورد استفاده قرار می گیرد و برای جست وجو نیز کاملا مناسب هستند)، رابط کاربری جذابی که استفاده هم زمان از چندین سند را امکان پذیر می کند و همچنین پشتیبانی از پلاگین ها، باعث شده است این اپلیکیشن نسبت به اپلیکیشن ویرایش متن خود ویندوز برتری کامل پیدا کند.
Ditto Clipboard (رایگان)
توصیه می کنیم به جای استفاده از کلیپ برد کسل کننده خود ویندوز که تنها آخرین مورد کپی شده در آن ثبت می شود، از اپلیکیشن دیتو کلیپ بورد (Ditto Clipboard) استفاده کنید که تاریخچه ای از هر آنچه در آن کپی شده است، به کاربر ارائه می کند. کاربر می تواند موارد مختلفی مثل متن، تصویر یا کد را به را حتی در این کلیپ برد کپی کند و سپس آن را در بخش مورد نظر خود پیست کند.
The PC Decrapifier (رایگان)
زمانی که لپتاپی با اپلیکیشن های از پیش نصب شده (Bloatware) می خرید با حجم زیادی از برنامه های غیرضروری مواجه می شوید که تنها گاهی اوقات ممکن است از آن ها استفاده کنید (یا شاید اصلا از آن ها استفاده نکنید). وجود این نرم افزارها که حجم زیادی از فضای هارد را اشغال می کند، واقعا آزاردهنده است؛ اما حذف برخی از آن ها می تواند سیستم را با مشکل جدی مواجه کند؛ برای جلوگیری از این مشکل و رهایی از نرم افزارهای غیرضروری و بلااستفاده، حتما اپلیکیشن پی سی دیکرپیفایر (The PC Decrapifier) را نصب کنید. این اپلیکیشن فوق العاده کارآمد براساس تجربه ی کاربری کاربر (نحوه ی کار کاربر با کامپیوتر)، به او پیشنهاد می کند که چه نرم افزارهایی را باید نگه دارد و کدام یک از آن ها را در صورت تمایل می تواند حذف کند. استفاده از The PC Decrapifier باعث می شود کاربر اپلیکیشن های بسیار مهم را به صورت تصادفی و بدون اطلاع از اهمیت آن ها پاک نکند.
Wiztree (رایگان)
با استفاده از اپلیکیشن ویزتیری (wiztree) که یکی از برترین نرم افزارهای ویندوز در نوع خود است، می توانید سریع بفهمید که فایل ها و پوشه های مختلف چه مقدار از فضای هارد سیستم را اشغال کرده اند. با استفاده از Wiztree بسیار سریع تر از اپلیکیشن WinDirStat، می توان هارد را سریع اسکن کرد و فایل های غیرضروری و موقت که گاهی اوقات حجم بسیار زیادی هم اشغال می کنند، کشف و حذف کرد. همچنین می توان با استفاده از این اپلیکیشن، فایل های حجیم مثل فیلم های باکیفیت را که نمی دانید آن ها را در کدام پوشه یا درایو کپی کرده اید، پیدا کرد. با شناسایی فایل های غیرضروری و حجیم و حذف آن ها، فضای زیادی از حجم ارزشمند هارد آزاد می شود.
با سلام و احترام
می خواستم اگر برایتان مغدور است
برنامه های زیر که در گوشی سامسونگ هست را هم به صورت متنی یا صوتی آموزش دهید چون بسیاری از دوستان مانند من در استفاده از آن مشکل دارند . تشکر
گوگل درایو
سامسونگ درایو
وان درایو
ممنون از پیشنهاد شما. در فرصت مقتضی در خدمت خواهیم بود.