دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 15 دی ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و هجدهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

کاربوم؛ نسل جدید وبسایت های کاریابی

دنیای شغلی جدید، بسیار متفاوت از گذشته است؛ به گونه ای که مدارک دانشگاهی دیگر تضمین کننده ی شغل نیستند.

به گزارش زومیت، این روزها همه مدرک دارند. اگر دکتر نباشند، حداقل یک فوق لیسانس یا لیسانسِ قاب گرفته و احتمالا بدون استفاده در خانه دارند.

در دنیای شغلی جدید، برای رسیدن به شغل مناسب باید به چیزهایی بیش از مدرک دانشگاهی بیشتر توجه کنیم:

  • باید نیازهای بازار کار را بشناسیم. یادمان نرود که در بازار کار نیز مانند هر بازار دیگری، عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین می کند. وقتی همه مدرک مهندسی مکانیک داریم (عرضه زیاد است) و از طرفی تقاضایی برای آن نیست، طبیعی است که قیمتِ مدرک ما ارزان باشد.
  • رضایت شغلی بدون شناخت استعدادها و علایقمان دور از تصور است. حتما باید به دنبال خودشناسی در این زمینه ها باشیم.
  • دنیای شغلی جدید نیروی با مهارت می خواهد. داستان عجیب این است که درمقابل اعتراض نیروی کار از بیکاری، پیمان کاران بخش خصوصی از نبود نیروی با مهارت گله دارند. این یعنی فرصتی خوب برای ما. با کسب مهارت های لازم بازار کار، می توانیم موقعیت های شغلی خوبی داشته باشیم.
  • باید شغل های جدید را بشناسیم. واقعیت این است که با رشد تکنولوژی، همواره ایجاد شغل های جدید و حذف شغل های قدیمی را شاهد هستیم. موقعیت فروشگاه داران و آژانس های تاکسی را با حضور دیجی کالا و اسنپ ببینید. اگر شغل های جدید و نیازهایشان را نشناسیم، شاید روزی شغل ما هم تهدیدی مشابه را تجربه کند.

تصور کنید جایی باشد که به تمامی این نیازهای جدید ما فکر کرده باشد. چقدر جذاب خواهد بود. طبیعتا این سایت باید چیزی بیش از یک سایت کاریابی ساده باشد. سایت کاربوم تلاشی برای پاسخ به این نیازهاست. در کاربوم همه ی آنچه برای#زندگی_شغلی بهتر نیاز دارید، به شما ارائه خواهد شد.

شناخت توانمندی ها ازطریق تست های شغلی

برای شناخت بهتر استعداد و علایق خودتان می  توانید از سرویس تست های خودشناسی کاربوم استفاده کنید. این تست ها با همکاری محققان برتر این حوزه تدارک دیده شده اند و به شما کمک خواهند کرد با شناخت بهتر از خودتان، بتوانید شغل متناسب با شخصیتتان را بشناسید.

در این قسمت، گلچینی از بهترین تست های روان شناسی و شخصیت شناسی تدارک دیده شده و به سادگی و از هر جای ایران می توانید در آن ها شرکت کنید و به کمک آن ها خودتان را بهتر بشناسید.

یادگیری مهارت های لازم برای بازار کار

کاربوم در دو قالب به این نیاز پاسخ خواهد داد. در بخش رویدادهای شغلی، می توانید به راحتی به مرتبط ترین دوره ها و رویدادهای آموزشی دسترسی داشته باشید. این مهارت ها علاوه بر زمینه ی تخصصی، می توانند به توسعه ی شخصی شما در باقی وجوه زندگی هم کمک کنند.

اگر هم اهل آموزش ازراه دور هستید یا نمی توانید در دوره های حضوری کاربوم شرکت کنید، اصلا نگران نباشید. برای شما هم پیشنهادی رد نشدنی وجود دارد. وب یاد شبکه ی یادگیری آنلاین و یکی از سرویس های مجموعه ی کاربوم است. در وب یاد می توانید ویدئوهای آموزشی از استادان مطرح و کار بلد ایرانی را از هر جای کشور مشاهده کنید و از یادگیری مهارت های جدید لذت ببرید.

آگهی های استخدامی

معتبرترین شرکت های ایرانی آگهی های شغلی شان را در کاربوم منتشر می کنند. از این بخش می توانید به آگهی استخدام این شرکت ها دسترسی داشته باشید. علاوه بر تهران، کاربوم آگهی های باقی شهرهای ایران را هم پوشش می دهد.

اگر هم می خواهید با شغل های جدید و نیازهای مهارتی آن ها آشنا شوید، این بخش راهنمای شما خواهد بود. همین الآن بروید و از میزان تقاضا برای شغل های مختلف و مهارت های لازم برای هر شغل مطلع شوید.

معرفی حرفه ی خود ازطریق رزومه  ساز آنلاین

بدون داشتن رزومه ی حرفه ای، کارتان لنگ است. رزومه اولین ملاقات حرفه ای شما با کارفرما است.

با رزومه  ساز کاربوم توانمندی ها و سوابق شغلی شما به خوبی و کاملا طبقه بندی شده و حرفه ای در چندین قالب گرافیکی جذاب منعکس می شود. به کمک قدرتمندترین رزومه ساز فارسی می توانید به سادگی رزومه ی کاری حرفه ای برای خودتان بسازید و نسخه ی با کیفیت آن را دریافت کنید.

آشنایی با شرکت ها ازطریق صفحات برند کارفرمایی

فرهنگ کاری هر شرکت نقش زیادی در رضایت شغلی ما در آن شرکت دارد. کاربوم برای این موضوع هم بخشی ویژه درنظر گرفته است. به بخش معرفی شرکت ها در کاربوم سر بزنید تا با فرهنگ سازمانی و محیط کاری شرکت ها بیشتر آشنا شوید.

کاربوم همه ی تلاشش را می کند تا همیار شما در مسیر رسیدن به #زندگی_شغلی بهتر باشد. شایان ذکر است در آینده ای نه چندان دور نیز سرویس های جدید دیگری در کاربوم راه اندازی می شود. با کاربوم و سرویس های متنوعش همراه شوید.

پروژه ارتقاء سه برابری هسته IP شبکه ملی اطلاعات افتتاح شد

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی مراسمی پروژه ی ارتقاء سه برابری هسته ی IP شبکه ی ملی اطلاعات را افتتاح کرد.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات طی مراسمی با حضور ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی و تعدادی از معاونان وزیر ارتباطات پروژه ی ارتقای سه برابری هسته ی IP شبکه ی ملی اطلاعات را افتتاح کرد. وی گزارش یک ساله ای از اقدامات وزارت ارتباطات و بخش ICT کشور در توسعه ی شبکه ی ملی اطلاعات ارائه کرد و گفت: شبکه ی ملی همان طور که از نامش پیدا است، صرفا شبکه ی وزارت ارتباطات نیست و یک شبکه ی ملی است. این گزارش صرفا حاصل دستاورد وزارت ارتباطات نیست و تمام بخش ها شامل بخش های خصوصی و عمومی و دولتی در این گزارش آمده است.

وی همچنین عنوان کرد در راستای دستور مرکز ملی فضای مجازی، تمامی دستگاه های آمریکایی از شبکه ی ملی اطلاعات حذف شده است و در کل شبکه ی ملی اطلاعات از هیچ محصول آمریکایی استفاده نمی شود. وی در این مراسم در مورد فیلترینگ گفت: از همه خواهش می کنم مطالبات سیاسی خود را در شبکه ی ملی اطلاعات وارد نکنند و فیلترینگ نیز ارتباطی با شبکه ی ملی اطلاعات ندارد.

آذری جهرمی، همچنین از ایجاد توافقاتی با کشور ترکیه به منظور کاهش اثر تحریم ها در حوزه ی اینترنت خبر داد و گفت: بنابر ابلاغ مرکز ملی فضای مجازی درباره ی کاهش اثر تحریم ها در حوزه ی اینترنت با کشور ترکیه توافقاتی انجام داده ایم و با کشورهای عراق و روسیه نیز مذاکراتی در زمینه ی پییرینگ شبکه در دستور کار است.

آذری جهرمی در ادامه ی صحبت های خود از توافقی چهارجانبه در منطقه شامل کشورهای ایران، ترکیه، روسیه و آذربایجان خبر داد که از کسب وکارهای نوپا در بازارهای بین المللی و سرمایه گذاری خطرپذیر حمایت می کند تا بازار کسب وکارهای خطرپذیر در منطقه رشد کند. وزیر ارتباطات در ادامه به حمایت از پیام رسان های بومی تأکید کرد و گفت: وزارت ارتباطات مسئولیت هایی برای حمایت از پیام رسان ها بر عهده داشته و از آن ها حمایت کرده، ولی برخی دستگاه های مدعی وظایف خود را انجام نداده اند و صرفا مدعی کم کاری وزارت ارتباطات هستند.

وی همچنین با انتشار توییتی نوشت: ظرفیت هسته ی شبکه ی ملی اطلاعات از ۶/۸ ترابیت به ۱۸ ترابیت بر ثانیه رسید. مسیریاب ها و سوییچ های سیسکو از هسته ی شبکه ملی اطلاعات جمع آوری شد، بسته ی حمایتی دولت از کسب وکارهای خدمات ابری، میزبانی و CDN نیز رونمایی شد. گزارش کامل اقدامات یک ساله ی توسعه شبکه ی ملی اطلاعات نیز ارائه شد.

از دیگر موضوعات بررسی شده در این مراسم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رشد ٣٠٠درصدی خدمات ابری و میزبانی داخل کشور طی یک سال گذشته
  • رشد نزدیک به ٢٠٠درصدی اپلیکیشن های بومی طی یک سال گذشته
  • رشد ٢٠٠درصدی ترافیک VODهای بومی کشور
  • رشد سهم صفر درصدی بازار به سهم ۵٠درصدی نرم افزارهای بومی مسیریابی
  • ارائه ی بسته حمایتی از کسب وکارهای خدمات ابری و توزیع محتوا
  • ارائه ی قیمت بین المللی به تامین کنندگان محتوای بومی برای کاربران خارجی در IXP بین الملل در آینده نزدیک

هواوی Y7 پرو 2019 با اسنپدراگون 450 و باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی معرفی شد

در واپسین روز سال ۲۰۱۸، هواوی از جدیدترین گوشی اقتصادی خود با نام Y7 پرو ۲۰۱۹ رونمایی کرد. این گوشی تنها ۱۷۰ دلار قیمت دارد.

به گزارش زومیت، هواوی این روزها در تلاش برای حفظ جایگاه دومین تولیدکننده ی مطرح گوشی هوشمند در جهان، به طور مداوم از محصولات جدید خود رونمایی می کند؛ این بار شرکت چینی تنها چند روز پس از رونمایی هواوی P اسمارت ۲۰۱۹ در بازار اروپا، همتای مقرون به صرفه تر آن یعنی هواوی Y7 پرو ۲۰۱۹ را در ویتنام رونمایی کرد.

با نگاهی گذرا به ظاهر Y7 پرو ۲۰۱۹ ممکن است تصور کنید که این گوشی همان پی اسمارت ۲۰۱۹ است؛ اما با دقیق تر شدن در جزئیات، متوجه چندین تفاوت خواهید شد. گوشی جدید گرچه از نمایشگر ۶.۲۶ اینچی با رزولوشن +HD، نسبت تصویر ۱۹ به ۹ و بریدگی قطره ای شکل استفاده می کند، اما به تراشه ی کوالکام اسنپدراگون ۴۵۰ مجهز شده است. گوشی اقتصادی جدید هواوی تنها یک نسخه با ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه دارد؛ البته امکان استفاده از حافظه ی جانبی برای این دستگاه در نظر گرفته شده است.

هواوی Y7 پرو ۲۰۱۹ دوربین دوگانه ی ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی دارد و در آن سنسور ۱۳ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 وظیفه ی ثبت و سنسور دو مگاپیکسلی وظیفه ی تشخیص عمق تصاویر را دارد.

دوربین سلفی جای گرفته در بریدگی قطره ای شکل بالای نمایشگر نیز دارای یک سنسور ۱۶ مگاپیکسلی است.

دستگاه مذکور با رابط کاربری EMUI 8.2 عرضه می شود و این یعنی نسخه ی اندروید آن ۸.۰ اوریو است.

بلوتوث ۴.۲ و وای فای ۲.۴ گیگاهرتز امکانات این گوشی در زمینه ی اتصالات بی سیم هستند و یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی وظیفه ی تأمین نیروی دستگاه را برعهده دارد. از آنجایی که خبری از حسگر اثر انگشت در Y7 پرو ۲۰۱۹ نیست، هواوی برای افزایش امنیت نوعی تشخیص چهره ی معمولی را برای آن در نظر گرفته است.

جدیدترین گوشی اقتصادی هواوی در صفحه ی سایت رسمی هواوی به زبان ویتنامی و فروشگاه آنلاین Lazada موجود بوده و قیمتی برابر با ۱۷۰ دلار برای آن در نظر گرفته شده است.

هواوی Y7 پرو ۲۰۱۹ در دو رنگ مشکی و آبی از پنجم ژانویه مصادف با پانزدهم دی ماه قابل سفارش خواهد بود و کسانی که سریع تر اقدام به خرید کنند یک اسپیکر بلوتوث نیز به عنوان هدیه دریافت خواهند کرد.

هواوی از Y5 لایت 2018، دومین گوشی اندروید گو رونمایی کرد

هواوی در پاکستان از هواوی Y5 لایت رونمایی کرد. این گوشی ۱۱۳ دلاری دومین گوشی هواوی تحت پروژه ی اندروید Go محسوب می شود.

به گزارش زومیت، هواوی به فاصله ی یک روز پس از معرفی هواوی وای 7 مدل ۲۰۱۹، از دومین گوشی اندروید گو خود با نام هواوی Y5 لایت ۲۰۱۸ رونمایی کرد. هواوی Y5 لایت ۲۰۱۸ که با توجه به امکانات محدود آن یک گوشی پایین رده محسوب می شود، تجربه ی اندروید را با هزینه ای بسیار اندک به کاربران عرضه می کند.

هواوی Y5 لایت ۲۰۱۸ نمایشگری ۵.۴۵ اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۷۲۰ پیکسل دارد. دوربین اصلی این گوشی یک دوربین ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 است که برعکس دوربین سلفی آن دارای فوکوس خودکار با تشخیص فاز است. دوربین سلفی هواوی Y5 لایت ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 و فوکوس ثابت است.

هواوی برای این گوشی پایین رده یک گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه ی داخلی در نظر گرفته است و تراشه ی چهارهسته ای مدیاتک MT6739 وظیفه ی پردازش اطلاعات را در این گوشی برعهده دارد. این گوشی هواوی که در پاکستان عرضه شده است یک باتری ۳۰۲۰ میلی آمپرساعتی با شارژ معمولی را در خود جای داده است و نسخه ی اندروید آن ۸.۱ اوریو Go Edition است.

کاربران در پاکستان می توانند هواوی Y5 لایت را در دو رنگ آبی و مشکی با قیمتی برابر با حدودا ۱۱۳ دلار تهیه کنند.

شیائومی، ردمی را برندی مستقل اعلام کرد؛ اولین گوشی با برند Redmi بیستم دی رونمایی می شود

شیائومی در صفحه ی ویبوی خود اعلام کرد که سری اقتصادی ردمی از این پس به صورت برندی مستقل تحت مالکیت این شرکت فعالیت خواهد کرد.

به گزارش زومیت، شیائومی اعلام کرده بود که خبر بسیار مهمی را اعلام می کند؛ در حالی که گمانه زنی ها از معرفی گوشی های جدیدی همچون ردمی ۷ حکایت داشتند، خبر مذکور که در صفحه ی ویبوی این شرکت اعلام شد، ارتباطی با معرفی گوشی نداشت؛ بلکه در رابطه با تغییر سیاست این شرکت در خصوص گوشی های سری ردمی بود.

شیائومی در ویبو دو اعلام رسمی انجام داد؛ نخست اینکه سری ردمی دیگر یک سری از گوشی های برند شیائومی نیست و به برند مجزایی تبدیل شده است که تحت مالکیت شیائومی فعالیت می کند.

اعلام دوم در خصوص زمان معرفی اولین گوشی با برند ردمی بود که بر این اساس دهم ژانویه برابر با بیستم دی رونمایی از اولین گوشی شیائومی با برند مستقل ردمی طی رویدادی در بیجینگ چین صورت خواهد گرفت.

با اینکه شیائومی اطلاعاتی درباره ی جزییات گوشی ردمی مورد بحث ارائه نداد، تقریبا قابل پیش بینی است که این گوشی احتمالا همان گوشی شیائومی با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی است.

اینکه نام دستگاه مذکور دقیقا چیست، فعلا مشخص نیست؛ اما براساس شایعات، هم ممکن است ردمی پرو ۲ با پردازنده ی اسنپدراگون ۶۷۵ باشد و هم ردمی ۷ پرو که پیش تر اخباری از وجود بریدگی قطره ای شکل در بالای نمایشگر آن منتشر شده بود. درهرصورت، احتمالا در روزهای آتی شاهد انتشار پوسترها و تیزرهایی خواهیم بود که اطلاعات کامل تری را در اختیار می گذارند.

مدیر شیایومی، لی جون، در خصوص اینکه چرا شیائومی تصمیم به مستقل کردن سری ردمی گرفت، می گوید: «ما ناگزیر از این اقدام بودیم. سری می و سری ردمی به دو بخش مجزا از بازار عرضه می شوند. گوشی های ردمی مقرون به صرفه و با ارزش خرید بالا تولید و قیمت گذاری می شوند، در حالی که سری Mi گوشی های پرچم دار را شامل می شود.»

بنابراین، ردمی و شیائومی از این پس رابطه ای شبیه به آنر و هواوی خواهند داشت و گوشی های ردمی همچنان به صورت آنلاین به فروش می رسند درحالی که در فروش گوشی های سری می تمرکز بر فروش اینترنتی نیست.

تولید گوشی هوشمند اسنشال فون متوقف شد

تولید اسنشال PH-1 متوقف شده است و با توجه به بیانیه ی مطبوعاتی شرکت، باید منتظر محصول بعدی اسنشال باشیم.

به گزارش زومیت، وبسایت Droid Life اعلام کرد باتوجه به اتمام موجودی اسنشال فون در فروشگاه اینترنتی آمازون، به نظر می رسد که تولید اسنشال  PH-1 متوقف شده است.

هفته ی گذشته نیز فروشگاه اسنشال  اعلام کرده بود که موجودی اسنشال  پی اچ وان تمام شده است و Best Buy اعلام کرده بود که اسنشال فون در دسترس نیست. شواهد و قراین خبر از توقف تولید اسنشال فون می دهد. خبرنگار اندروید پلیس در گفتگویی با شرکت اسنشال   درباره ی تصمیم جدید شرکت برای عرضه ی محصولی جدید سؤال کرد. به نظر می رسد این شرکت در حال توسعه ی محصول جدیدی است.

سخنگوی اسنشال فون در بیانیه ی مطبوعاتی خود اعلام کرد:

باتوجه به آنچه در وبسایت essential.com نیز اعلام شده است، موجودی اسنشال  PH1  تمام شده و قرار نیست دستگاه جدیدی از این سری گوشی  هوشمند تولید شود. سخت در تلاش هستیم تا محصول بعدی خودمان را به بازار معرفی کنیم. به علاوه قصد داریم لوازم جانبی محصول جدید را نیز به بازار عرضه کنیم. انتشار سریع به روزرسانی نرم افزاری و ارائه ی خدمات پشتیبانی به مشتریان کماکان در دستور کار شرکت قرار دارد.

اسنشال، هرگز در به روزرسانی سریع نرم افزاری با هیچ گونه مشکلی مواجه نبوده است. در حقیقت، وقتی صحبت از به روزرسانی نرم افزاری می شود، به جرات می توان این شرکت اندرویدی را جزو برترین های این حوزه معرفی کرد. اما وقتی اسنشال به این موضوع تاکید می کند، باعث کم شدن نگرانی های احتمالی کاربران درباره ی چنین حوزه هایی می شود. همچنین فروش لوازم جانبی نیز از دغدغه های کاربران است که اسنشال در بیانیه ی خود به آن اشاره کرده است. به  علاوه اسنشال در بیانیه ی خودش به خدمات پشتیبانی از مشتریان اشاره کرده که ممکن است نگرانی فعلی کاربران اسنشال PH-1 باشد.

به نظر می رسد اسنشال در حال توسعه ی گوشی  هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی باشد؛ پیش تر خبرگزاری بلومبرگ به این موضوع اشاره کرده بود. محصول جدید اسنشال تغییرات قابل توجهی نسبت به گوشی هوشمند قبلی خواهد داشت. گوشی هوشمند جدید اسنشال جزو دسته ی آنتی گوشی هوشمند (Anti Smartphone) قرار دارد که از نمایشگر کوچکی بهره می برد و ابتدا بیشتر برای تعاملات مبتنی بر صوت طراحی شده بود. باتوجه به بیانیه ی مطبوعاتی اسنشال، مشخص است که شرکت در حال توسعه ی محصول جدیدی در حوزه ی گوشی های هوشمند است.

باید ببینیم اندی رابین چه چشم اندازی برای ادامه ی کار خود درنظر گرفته است. آیا محصول بعدی این شرکت می تواند محصول متفاوت و هیجان انگیز باشد؟ آیا کاربران از محصول بعدی اسنشال استقبال خواهند کرد؟

ایسوس نخستین تبلت Chrome OS خود را برای استفاده در کلاس های درس معرفی کرد

طیف محصولات جدید مبتنی بر Chrome OS ایسوس از جمله یک تبلت و چندین کروم بوک به تازگی با هدف استفاده ی دانش آموزان معرفی شدند.

به گزارش زومیت، ایسوس برای نخستین بار تبلتی ساخته است که سیستم عامل Chrome OS را اجرا می کند و برای استفاده ی دانش آموزان طراحی شده است. The Chromebook Tablet CT100 از نمایشگر لمسی ۹.۷اینچی بهره می برد و به لطف به کارگیری شاسی لاستیکی و شیشه ی حرارت دیده ی نمایشگر در مقابل پاشیدن قطرات محافظت می شود.

کروم اواس، سیستم عامل به نسبت تازه کاری در تبلت ها محسوب می شود و ایسوس غالبا با هدف استفاده در کلاس های درس، آن را روی تبلتش نصب کرده است. این سیستم عامل در سال های اخیر سهم بالایی از فروش کامپیوترهای شخصی را در بازار آموزشی ایالات متحده به خود اختصاص داده است.

تبلت کروم بوک ایسوس از پردازنده ی ۶هسته ای OP1 بهره می برد و به همراه ۴گیگابایت رم و ۳۲گیگابایت حافظه ی داخلی عرضه می شود. این تبلت همچنین یک درگاه USB-C را ارائه می دهد و بنابر ادعای ایسوس، عمر باتری آن به اندازه ی یک روز کامل مدرسه است؛ در نتیجه به نظر می رسد با یک بار شارژ می تواند تا هفت ساعت دوام بیاورد.

برای آن دسته از کسانی که تبلت و لپ تاپ را با هم می خواهند، ایسوس کروم بوک هیبریدی خود را بازسازی کرده است. Chromebook Flip C214 جدید نمایشگر ۱۱.۶اینچی HD و لولای ۳۶۰درجه ی نسل پیشین خود را حفظ کرده؛ اما دوربین تمام نما (World-Facing) را از بالای صفحه کلید به گوشه ی راست پایین استراحتگاه انتقال داده است تا تماس های ویدئویی و ضبط ویدئو به نحو بهتری انجام شوند. مدل پایه ی این لپ تاپ از پردازنده ی N4000 سلرون اینتل بهره می برد و ۴گیگابایت رم را به همراه ۳۲گیگابایت حافظه ی داخلی ارائه می دهد. در زمینه ی اتصالات نیز دو درگاه USB-C، جک صوتی و همچنین پشتیبانی از قلم برای C214 درنظر گرفته شده است.

علاوه بر این، ایسوس دو کروم بوک سنتی تاشو خود را نیز به روزرسانی کرده است که وجه تمایزشان غالبا اندازه ی آن ها است؛ کروم بوک C204 با نمایشگر ۱۱.۶اینچی و کروم بوک C403 با نمایشگر ۱۴اینچی مجهز به ضربه گیرهای لاستیکی ضخیم هستند که با هدف جذب ضربه در این دستگاه ها تعبیه شده اند. همچنین، صفحه کلید کروم بوک ها دربرابر وارد شدن آسیب به کلید ها از خود مقاومت نشان می دهند. هردو مدل جدید کروم بوک ایسوس از پردازنده های سلرون اینتل، ۴گیگابایت رم و ۳۲گیگابایت حافظه ی داخلی استفاده می کنند و درگاه های USB-A و USB-C را ارائه می دهند. ایسوس ادعا می کند که عمر باتری مدل ۱۱.۶اینچی با یک بار شارژ برابر با یک روز کامل خواهد بود؛ اما مدل ۱۴اینچی احتمالا به دلیل بهره گیری از نمایشگر بزرگتر، مصرف انرژی بیشتری دارد و با یک بار شارژ تنها ۱۱ساعت دوام می آورد. علاوه بر این، مدل ۱۱.۶اینچی دیگر به بزرگی نسل پیشین خود نیست و ابعاد آن کاهش یافته است.

در صورتی که هر کدام از دستگاه های یادشده با وجود محافظت های تعبیه شده درونشان آسیب ببینند، به راحتی می توان به قطعات داخلی دستگاه ها دسترسی پیدا کرد. به عنوان مثال، مادربورد آن ها را می توان بدون هیچ مشکلی در سه مرحله بیرون آورد. ایسوس هنوز تاریخ عرضه و قیمت محصولات جدیدش را اعلام نکرده است.

RED، دوربین سه بعدی Lithium را برای کاربران گوشی هیدروژن وان معرفی کرد

شرکت RED برای گوشی هوشمند هیدروژن وان خود، دوربین سه بعدی موسوم به لیتیوم را به بازار عرضه می کند.

به گزارش زومیت، باوجودی که شرکت RED برای موفقیت در فروش گوشی هوشمند هیدروژن وان با دو اپراتور بزرگ آمریکایی قراردادهایی را امضا کرد، ولی درنهایت سال ۲۰۱۸ میلادی برای هیدروژن وان RED سال ناامیدکننده ای بود.

در بین گوشی های هوشمند بازار، RED Hydrogen One گوشی بسیار گران قیمتی محسوب می شود و ویژگی های پیشرفته ی دوربین آن هم نمی تواند قیمت ۱۳۰۰دلاری اش را توجیه کند. با این وجود به نظر می رسد که شرکت RED برای کاربرانی که قدرت پرداخت هزینه ی چنین گوشی هوشمند گران قیمتی را دارند، سورپرایز دیگری درنظر گرفته است و قصد دارد پیشنهاد خرید دیگری به این کاربران بدهد.

در آخرین روز سال ۲۰۱۸ میلادی، شرکت RED تصویری از محصول بعدی خود منتشر کرد. محصول بعدی این شرکت که به گوشی هوشمند هیدروژن وان مربوط می شود، دوربین سه بعدی Lithium نام دارد. لیتیوم دوربین نسبتا بزرگی است که به کاربران هیدروژن وان اجازه می دهد از گوشی هوشمند خود به عنوان صفحه نمایش و کنترلر دوربین سه بعدی در هنگام تصویربرداری استفاده کنند. دوربین لیتیوم بدون درنظر گرفتن باتری وزنی درحدود ۶ پوند برابر با ۲.۷کیلوگرم دارد. شرکت RED اعلام کرده است:

دوربین لیتیوم برای تصویربرداری با کیفیت بسیار بالا H4V طراحی شده است. این دستگاه استریوی سبک وزن از دو حسگر سینمای دیجیتال بهره می برد و با استفاده از لنزهای زوم می تواند یکی از کامل ترین و انعطاف پذیرترین روش های ضبط تصاویر با کیفیت بالا را در اختیار کاربران قرار دهد.

بی شک دوربین لیتیوم برای کاربران معمولی بازار طراحی نشده است. البته گوشی هوشمند هیدروژن وان گران قیمت نیز برای کاربران معمولی معرفی نشده است. کاربرانی که گوشی هوشمند گران قیمت هیدروژن وان را خریداری کرده اند می توانند منتظر دوربین جید لیتیوم محصول شرکت RED باشند تا با کمک آن بتوانند با کیفیت بالا تصویربرداری کنند.

لپ تاپ لتیتود 7400 دل با نمایشگر لمسی و ۱۶ گیگابایت رم معرفی شد

در آستانه ی آغاز نمایشگاه CES 2019، دل از لپ تاپ تبدیل پذیر جدید خود به نام لتیتود 7400 با پردازنده ی نسل هشتمی اینتل و ۱۶ گیگابایت رم، رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، سری لپ تاپ های XPS و Alienware، معمولا بیشتر از دیگر لپ تاپ های دل در معرض توجه قرار دارند و این شرکت غالبا روی آن  ها مانور تبلیغاتی می دهد؛ اما در هر صورت دل به تازگی و در آستانه ی آغاز نمایشگاه CES 2019 از مدل جدید لپ تاپ های سری لتیتود خود رونمایی کرده است.

لپ تاپ Dell Latitude 7400 در واقع یک لپ تاپ تبدیل  پذیر با بدنه ای صیقلی است که شباهت بی چون وچرایی به مک بوک های اپل دارد. بدنه ی لتیتود ۷۴۰۰ از جنس آلومینیومِ جلا داده شده است و لبه های برش خورده با الماس دارد و ضمن داشتن ۱۳۶۰ گرم وزن، به نمایشگر لمسی ۱۴ اینچی با وضوح فول HD (معادل ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) و روشنایی ۳۰۰ نیت مجهز شده است.

البته فراموش نکنید که بسته به مدل دستگاه، وزن آن اندکی فرق خواهد داشت. همچنین، روی نمایشگر این دستگاه از شیشه ی مقاوم گوریلا گلس ۵ استفاده شده است تا مقاومت بالایی داشته باشد.

دل برای طراحی لپ تاپ جدید لتیتود ۷۴۰۰، از برخی از المان های سری XPS هم استفاده کرده است؛ از جمله این که حاشیه های اطراف نمایشگر این لپ تاپ تبدیل پذیر جدید، به طرز چشم گیری نسبت به قبل کاهش یافته است و ظاهر بسیار زیبایی دارد. این شرکت همچنین از نوعی طراحی جدید برای لولای آن استفاده کرده است تا در نگاه اول، تبدیل پذیر بودن آن معلوم نباشد.

لتیتود ۷۴۰۰ می تواند با استفاده از وب کم خود، تشخیص دهد که شما چه زمانی جلوی لپ تاپ نشسته اید تا از طریق سیستم ویندوز هلو، هویت شما را شناسایی کند. وقتی از لپ تاپ دور شوید و در واقع خارج از محدوده ی وب کم قرار بگیرید، لتتیود ۷۴۰۰ به صورت خودکار قفل می شود؛ قابلیتی که بی شک مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

این لپ تاپ در واقع کوچک ترین لپ تاپ ۱۴ اینچ تبدیل پذیر تجاری دنیا به شمار می آید. میزان شارژ  باتری این دستگاه طی مدت زمان تنها یک ساعت، از صفر به ۸۰ درصد می رسد که بسیار درخور توجه است.

لپ تاپ جدید دل به پردازنده ی چهار هسته ای نسل هشتمی اینتل (Whiskey Lake-U) و ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم LPDDR3-2133 مجهز شده است. لتیتود ۷۴۰۰ علاوه بر این ها دارای یک مدل ویژه با پشتیبانی از LTE گیگابیتی است و نمایشگر آن به لطف پشتیبانی از فناوری Super Low Power می تواند نسبت به رقبا، باتری کمتری مصرف کند.

لتیتود ۷۴۰۰ از تنوع بالایی در زمینه ی حافظه ی داخلی بهره می گیرد؛ علاقه مندان می توانند آن را در یکی از مدل ها با یک ترابایت حافظه ی SSD کلاس ۳۵ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی SSD یا یک ترابایت حافظه ی SSD کلاس ۴۰ یا ۲ ترابایت حافظه ی SSD کلاس ۴۰ (عرضه  در تابستان ۲۰۱۹) تهیه کنند. جدیدترین لپ تاپ تبدیل پذیر دل ضمن پشتیبانی از بلوتوث ۵ دارای ابعاد ۳۲۰ در ۲۰۰ در ۱۴.۸۹ میلی متر است.

لتیتود ۷۴۰۰ دل در کنار این موارد،  به دو درگاه USB Type-A، دو درگاه USB Type-C با امکان استفاده به عنوان درگاه شارژ و درگاه HDMI تجهیز شده است. این لپ تاپ در ماه مارس ۲۰۱۹ (اسفند ۱۳۹۷ – فروردین ۱۳۹۸) با قیمت پایه ی ۱۵۹۹ دلار روانه ی بازار خواهد شد.

گوگل ویژگی‌ اصلی اندروید وان را از وبسایت خود حذف کرد

گوگل ویژگی اصلی اندروید وان را از صفحه ی مربوط به این سیستم عامل در وبسایت خود حذف و هرگونه تغییری را انکار کرد.

به گزارش زومیت، در صفحه ی اختصاصی اندروید وان در وبسایت گوگل، توضیحاتی درباره ی ارائه ی به روزرسانی دوساله ی اندروید وان منتشر شده بود؛ ظاهرا گوگل بخشی از متن مربوط به صفحه ی اندروید وان را که در ارتباط با عرضه ی به روزرسانی دوساله بوده، حذف کرده است.

ادعای ارائه ی دو سال به روزرسانی اندروید وان از سوی گوگل، برای کاربران بسیار قابل توجه است و کاربران بسیاری در سراسر جهان به این موضوع توجه نشان می دهند. با حذف به روزرسانی اساسی برای دو سال، بی شک برای کاربران بسیاری درباره ی این ادعا سؤال پیش خواهد آمد.

البته گوگل ادعا می کند که هیچ چیز تغییر نکرده است و هیچ تغییری در اندروید وان رخ نخواهد داد. همچنین گوگل تأکید می کند که دستگاه های اندروید وان، همچنان دو سال به روزرسانی گوگل و شرکت  های همکار را دریافت خواهند کرد. درحالی که گوشی های آیفون اپل نزدیک به پنج سال به روزرسانی سیستم عامل را دریافت می کنند، دو سال به روزرسانی اساسی چندان هم زیاد نیست. اما همین دو سال، در بین شرکت های اندرویدی عدد خوبی است. نکته ی اصلی درباره ی اندروید وان به روزرسانی نرم افزاری سازگار با سیستم است. باتوجه به اینکه بسیاری از تولیدکنندگان گوشی های هوشمند، بخشی از زمان مفید خود را روی دریافت آخرین نسخه ی اندرویدی برای دستگاه هایشان صرف می کنند، اندروید وان امید تازه ای برای آن ها ایجاد کرده بود. گوگل با حجم سنگینی از کار مواجه بود و شرکت های تولیدکننده ی گوشی های هوشمند نیز می توانند سریع تر از قبل به روزرسانی سیستم عامل را برای گوشی های هوشمند خود منتشر کنند. البته هم اکنون برخی شرکت های تولیدکننده ی گوشی های هوشمند، به اندازه ای که باید و شاید در انتشار به روزرسانی سیستم عامل اندروید برای محصولات سرعت عمل ندارند. یک بخش از این سریع نبودن به شرکت های تولیدکننده ی نیمه  هادی برمی گردد.

شرکت های کوالکام، مدیاتک و برخی شرکت های دیگر مجبور هستند برای هر یک از نسخه های اندروید، نسخه ی جدیدی از فریمور را منتشر کنند. این شرکت ها، به طور معمول این کار را از تراشه های بالارده ی خود شروع می کنند تا به تراشه های میان رده برسند. معمولا گوشی های هوشمند اندروید وان، پرچم دار یا گوشی های هوشمند بالارده نیستند؛ این بدان معنی است که تا زمان رسیدن به روزرسانی به این گوشی ها، مدت زمانی طول خواهد کشید و مدیریت بر این بازه ی زمانی اصلا در دست شرکت های تولیدکننده ی گوشی های هوشمند همچون شیائومی و گوگل نیست.

با این وجود، وعده ی دو سال به روزرسانی اساسی سیستم عامل که گوگل به آن اشاره کرده بود، فقط مربوط به دستگاه هایی مثل خط تولید پیکسل می شود که گوگل خودش آن ها را به بازار عرضه می کند. گوگل، دو سال به روزرسانی نسخه ی اندروید و سه سال به روزرسانی پچ امنیتی را به کاربرانش وعده داده است. مسلما به روزرسانی های امنیتی مهم تر هستند و به همین دلیل بازه ی به روزرسانی نسبتا بیشتری برای آن ها درنظر گرفته شده است. باتوجه به اینکه اکثر کاربران، گوشی های هوشمند خود را به مدت دو، سه، چهار یا حتی تعدادسال های بیشتری مورد استفاده قرار می دهند؛ بسیاری معتقدند عدد دو سال وعده ی چندان بزرگی هم نیست. واقعیت مهم دیگر این است که شاهد تغییرات جزئی در گوشی های هوشمند هستیم و به همین دلیل کاربران تمایلی به تعویض گوشی های خود ندارند و بسیاری از کاربران هر سال یا حتی دو سال یک بار هم گوشی هوشمند جدیدی خریداری نمی کنند.

دلیل اصلی معرفی اندروید وان این است که بتواند به روزرسانی های منتشرشده را سریع دریافت کند. اما ظاهرا این اتفاق نمی افتد. بسیاری از سازندگان گوشی های هوشمند، از سیستم عامل اندروید وان در گوشی های هوشمند اندرویدی پرچمدار و بالارده ی خود استفاده نمی کنند. بلکه عموما اندروید وان روی گوشی های هوشمند میان رده ی بازار در برخی بازارها مورد استفاده قرار می گیرد. به  همین دلیل شرکت ها زمان و تلاش کمتری صرف گوشی های هوشمند اندروید وان می کنند. البته این بدان معنی نیست که کاربران چنین گوشی های هوشمندی از خرید دستگاه  های این چنینی خودداری کنند یا احساس بدی به آن ها دست بدهد. همان طور که پیش تر گفته شد، یکی از دلایل اصلی دخیل در این موضوع، تغییرات مربوط به تراشه ی چنین گوشی های هوشمندی است که از عهده ی تولیدکنندگان خارج بوده و به تولیدکننده ی تراشه برمی گردد.

در عمل، تنها یک شرکت همکاری واقعی با اندروید وان از خود نشان می دهد و به روزرسانی ها را به صورت منظم و سریع انجام می دهد. شرکت اچ ام دی گلوبال برای گوشی های هوشمند نوکیا چنین رویکردی دارد. اما این موضوع را درنظر داشته باشید که نوکیا تنها برای Android One یا Android Go چنین کاری را انجام می دهد. به طوری که وقتی آپدیتی آماده می شود، بیشتر کار سخت انجام شده است و می تواند خیلی راحت به روزرسانی را به مدل های دیگر هم توسعه دهد. هم اکنون، تنها تعداد انگشت شماری از گوشی های هوشمند اندروید پای را اجرا می کنند و تقریبا نیمی از این دستگاه ها مربوط به برند نوکیا هستند.

این روزها، هزینه ی توسعه، دریافت گواهی تأییدیه و انتشار به روزرسانی برای گوشی های هوشمند بسیار بالا است. وقتی صحبت از به روزرسانی می شود، به روزرسانی سیستم عامل میلیون ها کاربر مورد نظر است. درنتیجه بسیاری از سازندگان گوشی های هوشمند ترجیح می دهند گوشی  هوشمند جدیدی با مشخصات جدید به بازار عرضه کنند تا اینکه بخواهند به روزرسانی برای خط تولید فعلی گوشی های خود درنظر بگیرند. انجام این کار هم ارزان تر و مقرون به صرفه تر خواهد بود و هم اینکه بازگشت سرمایه ی بیشتری به دنبال خواهد داشت. این موضوع به ویژه برای سازندگان اصلی و غول های تولیدکننده ی گوشی های هوشمند بازار نیز صادق است. این شرکت ها به راحتی می توانند بدون نیاز به صرف هزینه ی زیاد، دستگاه جدیدی با برند جدید به بازار معرفی کنند. اما در این بین، کاربران تمایل ندارند با چنین شرایطی رو به رو شوند. کاربران عموما تمایل ندارند که به دلیل استفاده از نسخه ی جدید سیستم عامل اندروید یا نسخه ی به روزرسانی پچ امنیتی گوشی هوشمند جدیدی خریداری کنند.

نتفلیکس امکان پرداخت درون برنامه ای از اپلیکیشن iOS را حذف کرد

نتفلیکس تصمیم گرفته تا امکان پرداخت درون برنامه ای را برای کاربران جدید این سرویس در اپلیکیشن iOS خود غیرفعال کند.

به گزارش زومیت، سرویس استریم ویدئویی نتفلیکس امکان پرداخت درون برنامه ای را برای کاربران جدید و کاربرانی که در گذشته مدت اشتراک آن ها به پایان رسیده، غیرفعال کرده است. این اقدام نتفلیکس، آخرین نمونه از عدم پشتیبانی از پرداخت درون برنامه ای توسط یکی از اپلیکیشن های پرطرفدار و حیاتی است. در حالت پرداخت درون برنامه ای، بخشی از مبلغ دریافتی به جیب اپل واریز خواهد شد؛  اما با این اقدام جدید، تمامی حق  اشتراک دریافتی به  جیب نتفلیکس واریز می شود.

نتفلیکس ضمن تأیید این خبر اعلام کرده است:

ما از این پس، از iTunes به عنوان روش پرداخت جهت مشتریان جدید پشتیبانی نمی کنیم.

هرچند مشتریان جدید باید ازطریق یک مرورگر اقدام به پرداخت نمایند؛ اما مشتریان فعلی می توانند هم اکنون به استفاده از ویژگی پرداخت درون برنامه ای ادامه دهند. درعین حال، مشتریانی که در گذشته اشتراک آن ها به پایان رسیده و آن را تمدید نکرده اند هم باید برای پرداخت از یک مرورگر وب، همچون سافاری استفاده کنند. هرچند پرداخت های درون برنامه ای از نگاه کاربران راحت تر هستند؛ اما توسعه دهندگان همواره نسبت به سهم دریافتی توسط اپل و گوگل اعتراض داشته اند.

اهالی کوپرتینو از هر پرداخت، میزان ۳۰ درصد را برای خود برمی دارند؛ البته در صورت ادامه ی اشتراک به مدت یک سال، مبلغ دریافتی توسط اپل به ۱۵ درصد کاهش می یابد. سیاست کاهش سهم دریافتی از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد پس از یک دوره اشتراک یک ساله، در سال ۲۰۱۶ و پس از آن اتخاذ شد که اپل با شکایت های متعدد در زمینه ی سهم این شرکت از پرداخت های درون برنامه ای رو به رو شده بود. شایان ذکر است که اپلیکیشن پرطرفدار اسپاتیفای نیز به  دلایل مشابهی از سیستم پرداخت درون برنامه ای اپل پشتیبانی نمی کند.

گوگل نیز در دنیای اندروید با انتقادات مشابهی رو به رو بوده است و نتفلیکس پیش از این، امکان پرداخت درون برنامه ای را برای کاربران دستگاه های اندرویدی غیرفعال کرده  بود. شرکت Epic Games که به خاطر بازی پرطرفدار Fortnite شناخته  شده است نیز به منظور دستیابی به سود بیشتر، امکان پرداخت ازطریق فروشگاه اپلیکیشن های گوگل را غیرفعال کرده  است.

پروژه بالی مایکروسافت امکان کنترل داده های شخصی را به کاربران می دهد

مایکروسافت در حال تست ویژگی جدیدی است که به کاربران امکان کنترل کردن داده های شخصی شان را می دهد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت در حال تست و بررسی پروژه ی جدیدی است که با کمک آن کاربران می توانند بر داده های شخصی خود کنترل داشته باشند. پروژه ی جدید مایکروسافت تحت عنوان پروژه ی Bali در مرحله ی تست شخصی در حال توسعه است.

پروژه ی بالی مایکروسافت به کاربران اجازه می دهد بتوانند کنترل بیشتری بر داده های شخصی خود که توسط سرویس های مختلف جمع آوری می شود، داشته باشند. یکی از کاربران توییتر با نام لانگورن در حساب توییتری خود در مورد ویژگی جدیدی که تیم تحقیقاتی مایکروسافت در حال توسعه  و البته تست شخصی آن هستند، پستی را به اشتراک گذاشت.

ZDNet نیز خبری در مورد صفحه ی رسمی پروژه در وب سایت مایکروسافت منتشر کرد. هدف اصلی پروژه ی بالی، حفظ حریم خصوصی به صورت inversely private است. داده های شخصی یا خصوصی، اطلاعاتی هستند که هیچ کس دیگری جز کاربر به آن داده ها دسترسی ندارد. اما اگر  اطلاعاتی وجود داشته باشند که شخص دیگری به آن اطلاعات دسترسی دارد ولی کاربر اصلا از جمع آوری این اطلاعات مطلع نیست، به این داده ها inversely private می گویند. مایکروسافت قصد دارد دسترسی به داده های inversely private را به حداقل برساند.

مایکروسافت برای پیاده سازی پروژه ی بالی، بانک اطلاعات شخصی ایجاد کرده و به کاربران اجازه می دهد تا بر تمام اطلاعات جمع آوری شده در مورد خودشان کنترل داشته باشند. هرگونه اطلاعات و داده ایجادشده توسط کاربر، در بانک داده ها ذخیره می شود. درنتیجه کاربر می تواند داده ها را مشاهده و بر آن ها مدیریت کند. کاربران حتی می توانند به انتخاب خودشان داده های شخصی را به اشتراک بگذارند و از این طریق کسب درآمد کنند. این ویژگی تفاوت هایی با روش های مشابهی که شرکت هایی همچون فیسبوک و گوگل به کار می برند، دارد. این شرکت ها به کاربر اجازه می دهند تا فهرست داده های جمع آوری شده در مورد خودش را جستجو کند ولی کاربر برای کنترل داده ها محدودیت هایی دارد.

در حال حاضر اطلاعات زیادی در مورد پروژه ی بالی در دسترس نیست و پروژه ی مذکور در مراحل اولیه ی تست قرار دارد. مایکروسافت، صفحه ی اختصاصی برای پروژه ی بالی درنظر گرفته است و کاربران با واردکردن کد دسترسی می توانند به تست اولیه ی این ویژگی بپردازند. کاربرانی که کد دسترسی نداشته باشند، باید درخواست دریافت کد بدهند. انتظار نمی رود که این ویژگی به  این زودی معرفی شود.

رکورد سرعت نوشتن حافظه‌‌ STT_MRAM با ظرفیت 128Mb شکسته شد

یک تیم ژاپنی توانستند رکورد سرعت نوشتن داده را در یک حافظه ی ۱۲۸ مگابیتی از نوع STT_MRAM به ۱۴ نانوثانیه برسانند.

به گزارش زومیت، یک تیم پژوهشی به  رهبری پروفسور تتسو ایندو در دانشگاه توهوکو با موفقیت توانستند یک STT-MRAM (نوعی رم مغناطیس  مقاوم) را با سرعت نوشتن ۱۴نانوثانیه تولید کنند که برای استفاده در حافظه  های تعبیه شده مانند حافظه  ی کش در اینترنت اشیا و هوش مصنوعی کاربرد خواهد داشت. این در حال حاضر سریع ترین سرعت نوشتن برای کاربرد حافظه  ی تعبیه شده با ظرفیت بالای ۱۰۰ مگابیت است و دستاورد یادشده به  زودی راه را برای تولید انبوه رم  هایی با ظرفیت بالاتر هموار  خواهد کرد.

رم STT-MRAM قادر به انجام عملیات با سرعتی بالا و درعین حال مصرف توان بسیار پایین است. این نوع حافظه قادر است حتی درصورت خاموشی منبع تغذیه نیز داده ها را حفظ کند. به  دلیل این ویژگی ها،  پتانسیل آن را دارد که به  عنوان تکنولوژی نسل بعدی برای کاربردهایی نظیر حافظه  ی تعبیه شده و حافظه  ی اصلی به  کار رود. سه شرکت بزرگ از صنایع تولیدکننده  ی نیمه هادی اعلام کرده اند که تولید انبوه این قطعات تا پایان سال ۲۰۱۸ آغاز خواهد شد.

از آنجا که حافظه یکی از اجزای حیاتی سیستم های رایانه  ای، تجهیزات همراه و ذخیره  سازی است، صحت عملکرد و قابلیت اطمینان آن از اهمیت زیادی در میان فناوری  های انرژی سبز برخوردار است.

ظرفیت کنونی STT-MRAM بین ۸ تا ۴۰ مگابیت است؛ اما برای اینکه بتوان به کاربری  های عملی  تری از این حافظه دست یافت، باید ظرفیت این حافظه  ها را افزایش دهیم. تیم نام برده در مرکز سیستم های الکترونیکی یکپارچه (CIES) با یکپارچه  سازی پیوند تونل مغناطیسی (MTJs) با CMOS ظرفیت این نوع رم را افزایش داده   اند. این امر منجر به کاهش قابل توجهی در مصرف حافظه  های تعبیه  شده (نظیر حافظه  ی نهان و حافظه  ی eFlash) شده است.

فناوری پیوند تونل مغناطیسی از طریق مجموعه ای از فعالیت  های توسعه  ی فرآیند به ابعاد کوچک فعلی رسیده است. برای کاهش ابعاد حافظه مورد نیاز در تکنولوژی STT-MRAM، پیوند  های تونل مغناطیسی مستقیماً روی سوراخ های کوچکی (که اتصال رسانا را بین لایه های مختلف یک تجهیز نیمه هادی ممکن می سازند) ایجاد شده  اند. با استفاده از این حافظه  های ظریف  تر، گروه پژوهشی توانستند یک STT-MRAM با ظرفیت ۱۲۸ مگابیت را طراحی و نهایتاً آن را روی یک تراشه مونتاژ کنند.

در تراشه ی مونتاژشده، پژوهشگران سرعت نوشتن داده را اندازه گیری کردند. در نتیجه این عملیات، سرعت نوشتن ۱۴ نانوثانیه   با منبع تغذیه  ی کم  مصرف ۱۲ولتی ثبت شد. این بالاترین سرعت در عملیات نوشتن یک تراشه ی STT-MRAM با ظرفیت بیش از ۱۰۰ مگابیت در جهان بوده است.

الگوریتم جدید مبتنی بر یادگیری ماشین، کد کپچا را به راحتی حدس می زند

الگوریتم جدید یادگیری ماشینی، بسیار ساده تر از قبل می تواند کدهای امنیتی کپچا را حدس بزند. الگوریتم جدید روی ۳۳ وبسایت محبوب با موفقیت آزمایش شده است.

به گزارش زومیت، محققانی از انگلیس و چین، موفق به توسعه ی الگوریتم جدیدی مبتنی بر یادگیری ماشین شده اند که می تواند کدهای امنیتی کپچا (CAPTCHA)  را بسیار ساده تر، سریع تر و با دقت بالاتری نسبت به تمام روش های قبلی حدس بزند.

الگوریتم جدید مبتنی بر شبکه ی رقابتی مولد (GAN)، توسط دانشمندانی از دانشگاه لنکستر انگلیس، دانشگاه نورت وسترن چین و دانشگاه پکینگ چین توسعه یافته است. GANها، کلاس ویژه ای از الگوریتم های هوش مصنوعی هستند که برای مواردی که به مقادیر زیادی از داده  برای آموزش دادن الگوریتم، دسترسی وجود ندارد، به کار برده می شوند. معمولا در الگوریتم های مبتنی بر یادگیری ماشین، برای آنکه الگوریتم بتواند کار خود را به درستی و با دقت بالاتری به انجام برساند، نیاز به میلیون ها داده برای آموزش الگوریتم وجود دارد.

الگوریتم GAN دارای مزیت های قابل توجهی است. یکی از مزایای الگوریتم GAN آن است که می تواند با استفاده از داده های اولیه ی بسیار کمتری نسبت به سایر الگوریتم ها کار کند. علت آن است که الگوریتم GAN از مولفه ی موسوم به «مولد» یا  «generative»، برای تولید داده   ی شبیه به یکدیگر استفاده می کند. سپس، داده های تولیدشده به الگوریتم «حل کننده » یا «solver» تغذیه می شوند. این الگوریتم تلاش می کند تا خروجی را حدس بزند.

وقتی دو عنصر GAN دربرابر یکدیگر قرار می گیرند، قسمت solver یا حل کننده ی الگوریتم، عملکرد بهتری از خودش نشان می دهد و شبیه به این است که با میلیون ها داده، آموزش دیده باشد. محققان انگلیسی و چینی، از این ایده برای شکستن کد CAPTCHA استفاده کردند. اکثر قریب به اتفاق مطالعات قبلی انجام شده در این زمینه، از الگوریتم های یادگیری ماشین کلاسیک استفاده می کردند که نیاز به مقادیر زیادی از داده های اولیه ی آموزش داده شده به سیستم بود.

محققان معتقدند که در دنیای واقعی، کسی که قصد حمله به یک وبسایت را دارد، نمی تواند میلیون ها کد کپچا (CAPTCHA)  برای وبسایت یا API تولید کند و شناسایی نشود یا آن وبسایت ممنوعیتی برای ورود وی درنظر نگیرد. به همین دلیل، محققان در تحقیق خود، تنها از ۵۰۰ کد متنی کپچا از هر یک از ۱۱ سرویس کد متنی CAPTCHA برای ۳۲ وبسایت برتر از نظر الکسا استفاده کردند. محققان معتقدند:

برای جمع آوری ۵۰۰ کپچا، کمتر از ۲ ساعت زمان (کمتر از ۳۰ دقیقه برای بیشتر طرح ها)، و کمتر از ۲ ساعت برای برچسب گذاری آن ها برای یک کاربر زمان صرف شد. این بدان معنی است که تلاش و هزینه ی کمتری برای شکستن کد کپچا صرف شده است.

پس از جمع آوری و آموزش حل کننده های GAN با استفاده از ایجاد بیش از  ۲۰۰٫۰۰۰ کد متنی کپچای مصنوعی، توانستند الگوریتم های خود را در مقایسه با سایر سیستم های کد متنی کپچا که در اینترنت استفاده می شوند، مورد آزمایش قرار دهند که پیش از این توسط محققان دانشگاهی دیگری مورد آزمایش قرار گرفته بودند. محققان اعلام کردند:

جدول، مقایسه ی خوبی بین روش های حمله قدیمی با روش الگوریتم جدید نشان می دهد. در این آزمایش، رویکرد جدید در مقایسه با تمام روش های قبلی، عملکرد بهتر و نتایج قابل توجه بهتری را نشان می دهد.

محققان اعلام کردند که روش پیشنهادی آن ها می تواند با دقت ۱۰۰ درصد،  کد متنی کپچا را در سایت هایی مانند Megaupload، Blizzard و .NET حدس بزند. باتوجه به آزمایش های انجام شده روی ۳۰ سایت دیگر، مشخص شد که روش محققان از دقت بالاتری نسبت به تمام روش های قبلی برخوردار است. در این بررسی، سایت هایی همچون آمازون، Digg، Slashdot، PayPal، یاهو و QQ مورد بررسی قرار گرفتند. محققان اعلام کردند که الگوریتم جدید آن ها علاوه بر اینکه از دقت بالاتری نسبت به روش های قبلی برخوردار است، کارایی بهتر و قیمت پایین تری هم دارد. محققان اعلام کردند:

الگوریتم جدید می تواند با استفاده از یک کامپیوتر دسکتاپ، کد متنی کپچا را در کمتر از ۰.۰۵ ثانیه حدس بزند.

این بدان معنی است که مهاجمان نیازی به خرید و پرداخت هزینه  برای سرورهای رایانه ای گران قیمت ندارند تا بتوانند کدها ی متنی CAPTCHA را بلادرنگ در وبسایت های مورد نظرشان حدس بزنند. وقتی مهاجمی، الگوریتم کد متنی کپچا را آموزش داده است، می تواند از این الگوریتم روی دسکتاپ یا وب سرور معمولی استفاده کند و حملات DDoS یا حملات اسپم را روی وبسایت هایی که از سرویس کد متنی کپچا استفاده می کنند، به انجام برساند. از آنجایی که آموزش دادن الگوریتم بسیار ساده است، چنین افرادی می توانند به راحتی الگوریتم را آموزش بدهند. دکتر ژنگ وانگ، مدرس ارشد دانشکده محاسبات و ارتباطات دانشگاه لنکستر و همکارانش در این تحقیق اعلام کردند:

چنین وضعیتی واقعا ترسناک است. این بدان معنی است که اولین سد دفاع امنیتی بسیاری از وبسایت ها دیگر قابل اعتماد نیست.

دکتر ژنگ و تیم تحقیقاتی او توصیه می کنند که صاحبان وبسایت ها اقدامات دیگری را برای تشخیص روبات  ها و ایجاد چندین لایه ی امنیتی مورد توجه قرار بدهند؛ مثلا می توانند از روش هایی نظیر استفاده از الگوها، موقعیت مکانی یا داده های بیومتریک استفاده کنند. در اوایل سال جاری میلادی، گوگل چنین سرویسی را تحت عنوان نسخه ی ۳ ابزار کپچا معرفی کرد. گوگل اعلام کرد که نسخه ی جدید سرویس کپچا با الگوریتم های مبتنی بر یادگیری ماشین کار می کند تا بتواند روبات ها را از کاربران واقعی تشخیص بدهد.

هوش مصنوعی توانایی پیشبینی مناطق اعیان نشین در شهرها را دارد

هوش مصنوعی روز به روز نفوذ خود را در حوزه های مختلف اثبات می کند. مهندسی شهرسازی و پیش بینی اعیانی شدن مناطق، یکی از جدیدترین این حوزه ها است.

به گزارش زومیت، در یک دهه ی گذشته، نگرانی از اعیانی شدن (Gentrification) مناطق شهری در کشورهای گوناگون افزایش یافته است. یکی از دلایل اصلی این افزایش نگرانی، بازگشت بیش از پیش افراد تحصیل کرده و متمول به شهرها محسوب می شود.

سوالی که نقطه ی تلاقی تصمیم گیران سیاست های شهری و دنیای فناوری می شود آن است که آیا هوش مصنوعی، می تواند سرعت و الگوی اعیان نشین شدن را در شهرها پیش بینی کند؟ تحقیقی جدید با همکاری دانشمندان علوم داده و جغرافی دان ها، چنین قابلیتی را برای هوش مصنوعی متصور می شود.

جاناتان ریدز، جوردن دِسوزا و فیل هابارد از کالج سلطنتی لندن در تحقیقی، توانایی هوش مصنوعی را در موضوعات شهری بررسی کرده  و نتایج را در ژورنال Urban Studies منتشر کرده اند. در این تحقیقات، از یادگیری ماشین و روند معمول آن استفاده شد. روند معمول یادگیری ماشین، مطالعه ی رخدادهای گذشته و پیش بینی چگونگی رویدادهای مشابه در آینده است. در تجربه ی مذکور، محققان اطلاعات اعیانی شدن مناطق در لندن را بررسی کردند تا الگوی آن را برای آینده، پیش بینی کنند.

برای بررسی دقت هوش مصنوعی، تیم تحقیقاتی ابتدا صحت پیش بینی های آن را برای سال ۲۰۱۱ بررسی کردند. روند کار به این صورت بود که اطلاعات سال ۲۰۰۱ شهر لندن، برای پیش بینی صحیح رخدادهای سال ۲۰۱۱ تحلیل و بررسی شد. سپس، از این مدل برای پیش بینی الگوی مناطق در سال ۲۰۲۱ استفاده شد.

در ابتدای تحقیقات، معیارهای کنونی اجتماعی و اقتصادی براساس چهار عامل اصلی اندازه گیری شدند: درآمد خانواده، ارزش املاک و مستغلات، سهم فرد و خانواده از مشاغل با سطح کلاس بالا و کسب اعتبار برای مشاغل. کسب اعتبار برای مشاغل به معنای سهم شهروندان از رسیدن به سطحی از مهارت های شغلی است.

محققان پس از بررسی وضعیت های اقتصادی و اجتماعی برای هر منطقه، تأثیر عوامل دموگرافیک دیگر همچون سن و قومیت را نیز بر اعیان نشینی مطالعه کردند.

هوش مصنوعی پس از مطالعه و بررسی داده های سال ۲۰۰۱، با نتایجی بسیار نزدیک به رخدادهای واقعی برای سال ۲۰۱۱، کار خود را به پایان رساند. یک نتیجه ی آماری بسیار نزدیک به واقعیت، حاصل استفاده از هوش مصنوعی شد. درواقع استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، از تمامی روش های آماری سنتی همچون تحلیل رگرسیون استاندارد، دقیق تر بود.

نتایج تحقیقات نشان داد که عوامل دموگرافیک اصلی مانند درآمد زوجین بدون داشتن فرزند، مالکیت خودرو یا حتی قومیت، در فهرست برترین عوامل مؤثر بر اعیان نشینی قرار نداشتند. در فهرست فاکتورهای مؤثر، مهاجرت جای داشت که البته آن هم تنها برای مهاجران از مبدأ دیگر کشورها در اتحادیه ی اروپا، آمریکا، استرالیا و نیوزیلند صحیح بود.

برای اندازه گیری اعیان نشینی، ثابت های اجتماعی و اقتصادی بررسی شدند

نوع ساختمان ها، خصوص انواع قدیمی یا با معماری مشهور به Terraced، بر پیش بینی ها تأثیر داشت. درنهایت، محققان به این نتیجه رسیدند که اکثر عوامل  مهم و تأثیرگذار بر پیش بینی ها، به اشتغال مرتبط بودند. مواردی همچون ساعت های کاری زیاد، مهارت و مدرک کاری، تنوع شغلی مانند کار کردن در خانه یا خود اشتغالی، موارد مهم تأثیرگذار بر عوامل پیش بینی بودند.

تصویر ترسیم شده، نشان دهنده ی اعیان نشین شدن مناطق در سال ۲۰۱۱ است. نتیجه گیری این نمودار، با بررسی تغییر در ثابت های اقتصادی و اجتماعی در سطح منطقه ای انجام شد. باتوجه به تصویر، دو خط اعیان نشینی را می توان از مرکز لندن تشخیص داد. یکی از آن ها به سمت جنوب غربی و دیگری به سمت شمال شرقی رفته است. خطوط ایجادشده، به نام خط میلیاردرها (Billionaire’s Row) شناخته می شوند.

منطقه ی مشخص شده با رنگ صورتی تیره،  شاهد کاهش ثابت های اجتماعی-اقتصادی بود؛ درحالی که در مناطق زردرنگ، افزایش شاخص ها اتفاق افتاد. مناطق سبز کم رنگ، مکان هایی هستند که تغییرات بسیار کوچکی در ثابت های اجتماعی-اقتصادی آن ها رخ داده است. نکته ی قابل توجه آن است که حتی مناطق ثروتمندنشین هم تغییر و اعیان نشینی را در این مدت تجربه کرده اند.

پیش بینی های هوش مصنوعی از بسیاری از روش های آماری سنتی دقیق تر بود

تصویر بعدی، پیش بینی اعیان نشین شدن در سال ۲۰۲۱ را ارائه می کند. در این نقشه نیز، اعیان نشینی با تغییر در ثابت های اجتماعی و اقتصادی پیش بینی شده است. در این تصویر، اعیان نشین شدن نه تنها در مناطق وست مینستر، کنزینگتون و چلسی پیش بینی می شود، بلکه مناطق با سطح زندگی کارگری نیز هدف بعدی آن خواهند بود.

نکته ی مهم دیگر در پیش بینی سال ۲۰۲۱ لندن، توسعه ی اعیان نشینی به مناطق و شهرهای حومه  است. طبق پیش بینی انجام شده، بالاتر رفتن سطح زندگی در یک منطقه، احتمالا موجب جابه جایی ساکنان از مناطق دیگر و کاهش معیارها در آن بشود. در این تصویر هم مناطق صورتی پررنگ، نشان دهنده ی کاهش و مناطق زرد، نشان دهنده ی افزایش شاخص های اقتصادی و اجتماعی است.

مدل پیش بینی سال ۲۰۲۱، نشان می دهد که سرعت اعیان نشین شدن مناطق تا آن سال، به مرور آهسته می شود. شایان ذکر است مناطقی که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ بیشترین تغییرات را شاهد بودند، تا سال ۲۰۲۱، تغییرات کمتری خواهند داشت. درواقع اگرچه شاخص های این مناطق تا سال ۲۰۲۱ رشد می کند، اما سرعت آن افزایش نخواهد یافت.

تیم تحقیقاتی امید دارد که نتایج خود را در آینده با بررسی اطلاعات زنده ی بیشتر، دقیق تر کند. آن ها از داده هایی همچون قیمت لحظه ای املاک در وبسایت های متعدد تا نمادهای فرهنگی مصرف گرایی در توییتر، برای پیش بینی دقیق تر مناطق با ظرفیت اعیان نشین شدن، استفاده خواهند کرد.

به هرحال پدیده های متنوع سیاسی و اقتصادی مانند خروج بریتانیا از اتحادیه ی اروپا، روی روند اعیان نشین شدن در شهرهای بزرگ جهان، تأثیر دارند. باوجود تمامی عوامل، به نظر می رسد ابزارهایی همچون یادگیری ماشین، علاوه بر تشریح علل اعیان نشین شدن در شهرها، توانایی پیش بینی مناطق بعدی را هم داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *