دیکشنری واژه یاب، آچار فرانسهٔ اهل مطالعه

قدیم‌تر‌ها اگر معنای واژه‌ای را نمی‌دانستیم، تنها چاره‌ای که داشتیم این بود که به یک یا چند فرهنگ لغت مراجعه کنیم. واژه نامه‌ها هم عموماً کتاب‌های حجیم و بعضاً چند جلدی بودند و در خانه‌ی هر کسی هم پیدا نمی‌شد.
حالا اما قضیه کاملاً فرق می‌کند. حالا شما وقتی گوشی هوشمند داشته باشی، انگار که همه‌ی این واژه نامه‌ها را در جیبت با خود حمل می‌کنی. یکی از بهترین و جامع‌ترین ابزار‌ها برای جست و جوی واژه، اپلیکیشنی با نام واژه‌یاب است.
این اپلیکیشن را چند جوان ایرانی طراحی کرده‌اند و از نظر دسترس‌پذیر بودن هم تقریباً می‌شود گفت چیزی کم ندارد. در وبسایت واژه‌یاب در باره‌ی کاری که این تیم انجام می‌دهد، می‌خوانیم: تیم برنامه‌نویس و طراح واژه‌یاب از نوجوانان و جوانان ایرانی تشکیل شده است. افراد گروه تنها برای علاقه به مردم و حرفه خود در واژه‌یاب فعالیت دارند. در ابتدا واژه‌یاب توسط یک نفر در اسفندماه ۱۳۸۹ ساخته شد و به مرور زمان با پیوستن افراد دیگر به واژه یاب کار به صورت گروهی ادامه پیدا کرد. پروژه واژه‌یاب کاملا خصوصی بوده و توسط افراد گروه اداره می شود و زیر نظر هیچ ارگان دولتی قرار ندارد.
هدف پروژه واژه‌یاب، فراهم سازی دسترسی آسان و ارزان به لغت‌نامه‌هاست و همچنان سعی دارد تا لهجه‌ها و گویش‌های ایرانی را از دست نابودی حفظ نماید. اینجا می‌توانید با تک تک دست اندرکاران واژه‌یاب، آشنا شوید.
با نصب واژه‌یاب، فرهنگ‌های دهخدا، معین، عمید، واژگان مترادف و متضاد، واژگان مصوب فرهنگستان، واژه‌های فارسی سره، فرهنگ گنج واژه، واژه‌نامه آزاد، اصطلاحات عامیانه، فرهنگ نام‌ها، فرهنگ واژگان قرآن و فرهنگ واژگان علمی یکجا در اختیارتان خواهد بود. با توجه به علاقه‌ای که طراحان واژه‌یاب به حفظ لهجه‌ها و گویش‌های ایرانی دارند، واژه‌نامه‌هایی هم برای لهجه‌ها و گویش‌های مازندرانی، تهرانی، اصفهانی، بختیاری، گنابادی و دزفولی هم در این اپلیکیشن گنجانده شده است. دیکشنری‌های انگلیسی به فارسی و بالعکس و عربی به فارسی و بالعکس هم از دیگر حوزه‌هایی هستند که وقتی واژه‌ای را جست و جو می‌کنید، در اختیارتان قرار می‌گیرد.
کار با اپلیکیشن بسیار ساده است. کافی است آن را از طریق google play دانلود کرده و بر روی گوشی خود نصب کنید. با باز کردن برنامه یک کادر ویرایش در اختیارتان خواهد بود که باید واژه‌ی مورد نظرتان را در آن وارد کنید. در پی وارد کردن واژه، تمام بیست و دو فرهنگ لغت بررسی می‌شود و نتایج به شما نشان داده می‌شود. البته این امکان هم برای کاربران فراهم شده که در قسمت تنظیمات برنامه، هر کدام از فرهنگ‌ها را غیر فعال کنند تا در فرایند جست و جو دیگر مورد بررسی قرار نگیرد. واژه‌یاب این روز‌ها از پر طرفدار‌ترین اپلیکیشن‌های ایرانی به حساب می‌آید.
منبع: ایران سپید

2 دیدگاه دربارهٔ «دیکشنری واژه یاب، آچار فرانسهٔ اهل مطالعه»

  1. سلام و سپاس.
    لطفا لینک برنامه در فروشگاه پلی رو بگذارید!
    در جستجو چند مورد میاد که متوجه نمیشه شد کدوم یک از این هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 + هفت =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *