بررسی میزان دسترس پذیری اپلیکیشن مترو و بی آر تی سال 1397 برای نابینایان

ایرانیها تقریباً همزمان با مردم سایر کشورهای دنیا به استفاده از گوشیهای هوشمند رو آوردند اما فناوریهای تسهیلگر زندگی روزمره کمی دیرتر از سایر کشورها در ایران رواج یافت.
این ماجرا نمونه چنین ادعایی را میشود در اپلیکیشنهای مرتبط با حمل و نقل عمومی مشاهده کرد. در بیشتر کشورها سالها پیش اپلیکیشنهایی طراحی شده که سفر با وسایط حمل و نقل عمومی را برای مسافران تسهیل میکند. امکانات این اپلیکیشنها هم روز به روز در حال افزایش است و طراحان انواع و اقسام خلاقیتها را به خرج میدهند تا مشتریهای بیشتری جذب کنند. در ایران اما یکی دو سال بیشتر نیست که طراحان به فکر ساخت برنامه هایی از این دست افتاده اند. نیازی به یادآوری هم نیست که طبق معمول به خاطر عدم آگاهی توسعه دهندگان، در بسیاری مواقع این اپلیکیشنها برای استفاده کاربران خاص مثل نابینایان، مناسبسازی نشده اند و این گروه از کاربران راهی ندارند جز آنکه مسیر آزمون و خطا را پیش بگیرند و اپلیکیشنهای مختلف را یکی یکی نصب و امتحان کنند تا مگر در میان خیل نرم افزارها، یکی به صورت اتفاقی برای استفاده نابینایان متناسب باشد.
یکی از اپلیکیشنهایی که به همان روش مذکور در سترهای بالا، پیدا شده، برنامه ای است با نام «مترو و بی آر تی جدید ۱۳۹۷». اپلیکیشنی که از نظر میزان دسترسی پذیری خیلی هم تکمیل به حساب نمیآید اما کمابیش میشود با talkback از آن استفاده کرد. بسیاری از اطلاعات مورد نیاز مسافران نابینا از طریق این اپلیکیشن قابل دریافت است. صفحه اصلی این اپلیکیشن به معرفی خطوط مختلف و تقاطع هر خط با خطوط دیگر اختصاص یافته است. در پایین صفحه هم امکاناتی تعبیه شده که کاربران میتوانند به کمکشان از ایستگاههای اطراف خود و فاصله شان با آنها آگاه شوند. اپلیکیشن برای این کار از امکان مکانیاب گوشی استفاده میکند. مسیریابی هم از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن است که البته خیلی برای کاربران نابینا قابل دسترس نیست اما به هر حال کاربران میتوانند به کمک این قابلیت، مبدأ و مقصدی را تعیین کنند تا اپلیکیشن راهنماییهایی جهت طی مسیر مشخص شده به وسیله مترو و اتوبوس، ارائه کند.

بخش جذاب این اپلیکیشن البته اینهایی که گفتیم نیست. آنچه این برنامه را جذاب میکند، اطلاعاتی است که در باره هر ایستگاه بی آر تی یا مترو در اختیار کاربران میگذارد. کاربران میتوانند اطلاعاتی در خصوص محل دقیق قرارگیری ایستگاه، ساختمانهای مهم اطراف ایستگاه و ساعات حرکت قطار از آن ایستگاه را دریافت کنند. بخشی هم در نظر گرفته شده که وجود یا نبود امکانات ایستگاه را به اطلاع کاربران میرساند. امکاناتی مثل سرویس بهداشتی، پارکینگ، مرکز خرید، خودپرداز بانکهای مختلف، کافیشاپ  و … البته متأسفانه این اطلاعات به شکل بصری طراحی شده اند و کاربران نابینا برای استفاده از این اطلاعات نیاز به کمک اطرافیان خواهند داشت.
منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 + 19 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *