Canute دستگاهی کتابخوان، برای نابینایان

اگر اهل مطالعه باشید حتماً در مورد کتابخوان ها چیزهایی شنیده اید.
ابزارهایی سبک و قابل حمل، در ابعاد یک تبلت که در کیف شما جا خوش میکند و میتوانید هزاران کتاب را در حافظه اش ذخیره کنید و هر جا و در هر شرایط که دلتان میخواهد، به مطالعه مشغول شوید. تفاوت کتابخوانها با تبلتها در ارزانتر بودنشان است و در این که برای کاربر، دقیقاً همان تجربهٔ کتاب کاغذی را تولید میکنند. به این ترتیب که به جای آن که نورِ مورد نیاز برای مطالعه را تبل تولید کند، درست مثل آنچه در کتاب کاغذی رقم می‌خورد، نور از محیط دریافت میشود و این باعث میشود کتابخواندن با دستگاههایی که به طور خاص برای این کار ساخته شده اند، بر خلاف کار با تبلت، آسیبی را متوجه چشمان کاربران نکند. نمونه های زیادی از کتابخوانها تولید شده که حتماً نامشان را شنیده اید. نمونهٔ مشهور خارجی این دستگاه همان کیندل است که توسط آمازون روانه بازار شده و مدل داخلیش را هم کتابفروشی آنلاین فیدیبو طراحی کرده و با نام «فیدیبوک» رعرضه کرده است.
برخلاف پیشرفتهای قابل توجهی که در این حوزه برای کاربران بینا رقم خورده، کاربران نابینا زیاد از چنین امکاناتی بهره مند نشده اند. شاید پیشرفته ترین ابزاری که برای کتاب خواندن نابینایان طراحی شده، Notetaker ها باشند که هم بسیار گران هستند، هم در آن واحد فقط یک خط از متن را نمایش میدهند که خود مایییییییییٔ دردسرهایی در زمان مطالعه است.
حالا اما Braillists «بریلبازها» که نام بنیادی است که خود را مروج بریل در میان نابینایان بریتانیایی میدانند، ساخت یک کتابخوان بریل را به شرکتی با نام «Bristol Braille Technology» سفارش داده که و کار طراحی و ساخت و به میزان قابل توجهی پیشرفت داشته است.
دستگاهی که به تازگی ساخته شده، «Canute 360» نام گرفته است. درست شبیه یک دستگاه تبلت است که به جای آن که نوشته ها به شکل معمولی بر روی آن نشان داده شوند، در قالب ۹ خط بریل در اختیار کاربر قرار میگیرند. هر خط شامل ۴۰ خانه بریل است. به این ترتیب، در یک صفحه، ۳۶۰ حرف به شکل بریل در اختیار کاربر قرار میگیرد.
دسترسی به دستگاههایی از این دست، علاوه بر آن که مطالعه را به امری ساده تر و لذتبخشتر برای نابینایان بدل میکند، این در روند آموزش موضوعات مرتبط با علوم ریاضی یا موسیقی هم انقلابی قابل توجه به حساب میآید. چرا که آموزش در این حوزه ها نیازمند دسترسی به چند خط از حروف بریل به طور همزمان است که تا به حال هیچ دستگاه نمایشگر بریل از چنین قابلیتی برخوردار نبوده است.
قرار است آزمایشهای نهایی بر روی Canute تا پایان ۲۰۱۸ انجام شود و قیمت نهایی این محصول که حدس زده میشود چیزی در حدود قیمت  یک لپتاپ میانرده باشد، به متقاضیان اعلام شود.

منبع: ایران سپید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *