دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 10 شهریور ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در یکصد و یکمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

سامانه آنلاین اندازه گیری تشعشعات رادیویی رونمایی شد

سازمان تنظیم مقررات رادیویی، سامانه ی آنلاین اندازه گیری تشعشعات رادیویی را در دو شهر تهران و شیراز راه اندازی کرد.

به گزارش زومیت، سازمان تنظیم مقررات رادیویی با راه اندازی دو وب  سایت به صورت آنلاین، اثر تجمعی تشعشعات امواج رادیویی را در شهرهای تهران و شیراز اندازه گیری کرد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار توییتی اعلام کرد:

با تشکر از همکارانم در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای تلاش فشرده ی آنها، هم اکنون سامانه ی پایش برخط تشعشعات تجمعی رادیویی در شهرهای تهران و شیراز از طریق این لینک در دسترس قرار گرفت.

به گفته ی محمدجواد آذری جهرمی، یکی از وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، اندازه گیری سطح تجمعی تشعشعات رادیویی در کشور است تا نظارت دقیقی بر رعایت استانداردها صورت پذیرد.

بر اساس قانون حفاظت در برابر تشعشعات برعهده سازمان انرژی اتمی و وظیفه ی اندازه گیری سطح تجمعی تشعشعات رادیویی به عهده ی سازمان تنظیم مقررات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

بر همین اساس و طبق وعده ی قبلی وزیر ارتباطات، وب سایت های اندازه گیری تشعشعات مذکور در تهران و شیراز رونمایی شدند.

در همین راستا وزارت ارتباطات اعلام کرده است که از اظهارنظرها و تحلیل های کارشناسی متخصصان درباره موضوع تشعشعات رادیویی استقبال می کند و در صورتی که اعضای شوراهای اسلامی شهرها یا شهرداران کلان شهرها درخواست مشابهی داشته باشند، بررسی و اقدام می  شود.

دستیار هوشمند گوگل حال قادر به درک همزمان دو زبان است

به تازگی دستیار هوشمند گوگل یعنی گوگل اسیستنت، به قابلیت درک پیوسته و همزمان دو زبان تجهیز شده است.

به گزارش زومیت، همان طور که می دانید از زمان ظهور دستیار هوشمند در تلفن های همراه و رایانه ها، سخن گفتن و انتقال فرامین به آن ها تنها با یک زبان انجام می شد و در صورتی که کاربر مایل به استفاده از زبان دومی در فرامین صوتی خود بود، می بایست از طریق تنظیمات زبان پیش فرض را به زبان مورد نظر تغییر می داد.

به تازگی شرکت محبوب گوگل از تغییر این رویه و اضافه شدن قابلیت درک همزمان دو زبان توسط دستیار هوشمند این شرکت یعنی گوگل اسیستنت خبر داد. طبق گفته این شرکت، پس از ارتقاء اپلیکیشن در هفته جاری، کاربران می توانند به طور همزمان از دو زبان برای تعامل و انتقال فرامین صوتی به دستیار هوشمند گوگل استفاده کنند.

شایان ذکر است دستیار هوشمند گوگل هم اکنون از زبان های زیادی چون انگلیسی، آلمانی، ژاپنی، فرانسوی، اسپانیایی و ایتالیایی پشتیبانی می کند و اضافه شدن ویژگی مذکور استفاده از آن را بیش از پیش تسهیل می کند. به طور مثال از این پس کاربران آلمانی می توانند به صورت همزمان از زبان انگلیسی و آلمانی برای تعامل با Google Assistant استفاده کنند. گفتنی است این قابلیت علاوه بر اسپیکرهای هوشمند گوگل هوم در گوشی های اندرویدی نیز در دسترس خواهد بود.

افزون بر آنچه گفته شد، Google قصد دارد تا در ماه های آینده پشتیبانی از زبان های دیگری را در دستیار هوشمند خود بگنجاند تا کاربران بیشتری بتوانند از قابلیت ادراک دو زبان به صورت مقارن استفاده کنند. همچنین این شرکت برنامه بلندمدتی برای معرفی گوشی های هوشمند جدید، محصولات مبتنی بر اینترنت اشیاء و کاربرد آن در لوازم خانگی برای بازارهای اروپایی دارد که به زودی شاهد اعلام رسمی آن ها خواهیم بود.

قابلیت جدید توییتر: پیشنهاد آنفالوی حساب های کاربری

توییتر در جدیدترین قابلیت خود، فهرستی پیشنهادی برای آنفالوی حساب های کاربری کم مراجعه را به کاربر می دهد.

به گزارش زومیت، با اینکه اغلب کاربرهای توییتر، فهرست بلندبالایی از حساب های کاربری را فالو می کنند؛ اما معمولا کاربرها فرصت مرور بسیاری از حساب ها را پیدا نمی کنند. به همین دلیل، این هفته توییتر به تست یک قابلیت پرداخته که پیشنهاد آنفالوی حساب  هایی با بازدید کم را به کاربر می دهد. این تست در ابتدا توسط مت ناوارا رونمایی شد، در این تست، اسکرین شات یک پیغام نمایش داده شده است که فهرستی از افراد را برای آنفالو توصیه می کند.

توییتر در بیانیه  ی ارسالی به Verge توضیح داده که هدف از این تست، کمک به کاربران برای حفظ محتوای مرتبط است و با این قابلیت، افرادی حذف می شوند که کاربر در حساب خود با آن ها تعاملی ندارد.

در واقع این تست در تلاش است به این سؤال پاسخ دهد: در صورتی که کاربر با فهرست پیشنهادی آنفالو رو به رو شود، آیا افراد پیشنهادی را آنفالو می کند یا خیر.

البته توییتر هنوز اجرای این قابلیت را به صورت رسمی اعلام نکرده است. این قابلیت برای میکروبلاگرهای توییتر که تعداد زیادی فالوور دارند و اغلب با فالوورهای خود در ارتباط نیستند، خبر خوبی نیست. پیاده سازی گسترده ی این قابلیت آزمایشی می تواند نشانه ای بر آغاز رکود آمار فالوورها باشد؛ البته بعید نیست تا همین لحظه هم تعداد فالوورها به دلیل تغییر سیاست های ماه گذشته ی Twitter افت کرده باشد.

اکسون 9 پرو، نخستین گوشی ZTE پس از تحریم های آمریکا، معرفی شد

ZTE نخستین گوشی هوشمند خود را پس از تحریم های آمریکا، با نام اکسون ۹ پرو معرفی کرد.

به گزارش زومیت، پس از توافقی به ارزش یک میلیارد دلار با دولت ایالات متحده در اوایل فصل تابستان که قرار است تحریم ZTE را از میان بردارد، چینی ها نخستین گوشی هوشمند پرچم دار خود را با نام Axon 9 Pro در نمایشگاه IFA 2018 معرفی کردند. اکسون ۹ پرو نخستین گوشی هوشمند زد تی ای پس از تحریم های آمریکا به حساب می آید و مایه ی تعجب نیست که در این کشور نیز عرضه نخواهد شد، در عوض چینی ها آن را در چند کشور اروپایی و آسیایی با قیمت ۶۴۹ یورو (۷۶۰ دلار) به فروش خواهند رساند.

پرچم دار جدید ZTE بدنه ای مقاوم در برابر آب دارد و از نمایشگر ۶.۲۱ اینچی AMOLED با رزولوشن فول اچ دی استفاده می کند. چینی ها تراشه ای مجزا برای نمایشگر در نظر گرفته اند که ظاهرا علاوه بر بهبود کنتراست ویدیوها، نرخ فریم را نیز برای رندر نرم تر تصاویر افزایش می دهد. توان پردازشی اکسون ۹ پرو را پردازنده ی اسنپدراگون ۸۴۵ تأمین می کند و وظیفه ی تأمین انرژی آن نیز بر عهده ی یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی با پشتیبانی از شارژ بی سیم قرار دارد.

ZTE وظیفه ی ثبت عکس ها را نیز برعهده ی سنسور ۱۲ مگاپیکسلی اکسون ۹ پرو با لرزش گیر اپتیکال تصویر قرار داده است و آن را یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی همراهی می کند که وظیفه ی دریافت اطلاعات عمق برای ثبت تصاویری با افکت بوکه را دارد؛ اما از آنجایی که سنسور یادشده در پسِ لنز تله فوتویی قرار ندارد؛ از این رو نمی توان برای زوم اپتیکال بدان اتکا داشت. اکسون ۹ پرو برای ثبت تصاویر سلفی نیز از یک دوربین ۲۰ مگاپیکسلی استفاده می کند.

اکسون ۹ پرو نیز همانند بسیاری از گوشی های هوشمند ۲۰۱۸، بریدگی باریکی را در لبه ی بالای نمایشگر خود دارد؛ اما از آنجایی که در گوشی جدید زدتی ای، خبری از فناوری خاصی برای تشخیص چهره نیست؛ لذا تنها کارایی این بریدگی، کاهش ضخامت حاشیه ی بالا است. در نهایت باید به حذف جک ۳.۵ میلی متری هدفون در اکسون ۹ پرو اشاره کنیم که کاربران را ناگزیر با استفاده از دانگل برای اتصال هدفون  خواهد کرد.

موتورولا از دو گوشی وان و وان پاور رونمایی کرد

موتورولا از میان رده های جدید خانواده ی گوشی های هوشمند موتورولا با طراحی بهینه و مشخصات فنی قابل قبول رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، پس از انتشار اخبار گسترده ای در خصوص رونمایی موتورولا از دو گوشی جدید با سیستم عامل اندروید وان در آینده نزدیک، این شرکت باسابقه دنیای موبایل بالاخره از جدیدترین محصولات خود رونمایی کرد. موتورولا وان و موتورولا وان پاور جدیدترین عضو خانواده ی گوشی های این شرکت هستند که خوشبختانه از طراحی به مراتب بهتری نسبت به سایر گوشی های هوشمند برند موتورولا برخوردار هستند.

نمایشگر با حاشیه های اندک و بریدگی در بخش بالا، سنسور اثر انگشت در بخش پشتی و روی لوگوی موتورولا، دوربین دوگانه و بدنه ای از جنس شیشه و فلز، بزرگ ترین مولفه های گوشی های جدید موتورولا را تشکیل می دهند.

موتورولا وان

موتورولا وان (Motorola One) نسخه ی ارزان تر و پایه ای این گروه را تشکیل می دهد. این گوشی با نمایشگر ۵.۹۹ اینچی HD با نسبت ۱۹:۹، خبر از محصولی اقتصادی و به صرفه را می دهد. پردازنده ی اسنپدراگون ۶۲۵ در کنار ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی، وظیفه ی توان پردازشی را در این گوشی بر عهده دارند تا موتورولا وان توانایی انجام تمام کاربری های عادی در کنار بازی های معمولی را داشته باشد. باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی نیز وظیفه ی تامین توان مورد نیاز گوشی را ایفا خواهد کرد که با توجه به نمایشگر با رزولوشن HD و پردازنده های کم مصرف و بهینه، می توان عمر باتری قابل قبولی از این گوشی انتظار داشت.

در بخش دوربین اصلی، موتورولا از ماژول دوربین دوگانه ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی بهره برده است در حالی که در بخش سلفی یک دوربین ۸ مگاپیکسلی وظیفه ی ثبت تصاویر را بر عهده دارد. به گفته ی مدیران لنوو، موتورولا وان با نسخه ی ۸.۱ اندروید اوریو عرضه خواهد شد؛ اما به لطف پشتیبانی از اندروید وان، این گوشی بلافاصله پس از انتشار اندروید پای، به نسخه ی جدید سیستم عامل گوگل بروزرسانی خواهد شد.

موتورولا وان پاور

نسخه ی گران تر و توانمند تر گوشی های جدید موتورولا را، وان پاور (Motorola One Power) تشکیل می دهد. این گوشی از نمایشگر ۶.۲ اینچی با نسبت ۱۹:۹ و رزولوشن 1080p بهره می برد تا از همان ابتدا برتری های خود را نسبت به موتورولا وان نشان دهد. در بخش توان پردازشی، لنوو از پردازنده ی اسنپدراگون ۶۳۶ در کنار ۴ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی بهره گرفته است. هسته های کریو این پردازنده توان بیشتری نسبت به هسته های Cortex A-53 اسنپدراگون ۶۲۵ دارند.

ماژول دوگانه ی ۱۶ و ۵ مگاپیکسلی در بخش دوربین اصلی و نمونه ی ۱۲ مگاپیکسلی در بخش سلفی، وظیفه ی ثبت تصاویر را در موتورولا وان پاور بر عهده دارند. اما بزرگ  ترین تفاوت موتورولا وان پاور با برادر خود، به باتری حجیم آن باز می گردد. جایی که مهندسان لنوو از باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره برده اند تا به لطف پردازنده ی بهینه بتوان پیش بینی شارژدهی حداقل دو روز برای استفاده های سنگین را کرد.

لنوو هنوز جزئیاتی در خصوص قیمت و زمان عرضه ی گوشی های جدید موتورولا اعلام نکرده است. با این حال پیش بینی می شود موتورولا وان قیمتی حدود ۳۰۰ یورو و وان پاور نزدیک ۱۰۰ یورو از برادر خود برچسب قیمتی بیشتری داشته باشد.

لنوو از سه کروم بوک جدید رونمایی کرد

تنوع خوب کروم بوک های جدید لنوو برای هر کاربری با بودجه متفاوت مناسب خواهند بود.

به گزارش زومیت، لنوو با دستی پر در نمایشگاه IFA 2018 حضور یافت. این شرکت در کنار معرفی چندین لپ تاپ جدید، از سری جدید کروم بوک های خود نیز رونمایی کرد که ماه آینده به بازار عرضه می شوند.

کروم بوک های جدید لنوو به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ی اول شامل دو دستگاه ارزان قیمت و اقتصادی است که برای کاربری هایی اعم از آموزشی استفاده خواهد شد. لنوو C330 و S330 با برچسب قیمتی به ترتیب ۲۸۰ و ۲۵۰ دلار هم قیمت یک گوشی  هوشمند میان رده هستند. این دو کروم بوک به پردازنده های چهارهسته ای مدیاتک، چهار گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی از نوع eMMC مجهز شده اند. هر دو از شبکه ی بی سیم 802.11ac و بلوتوث ۴.۱ پشتیبانی می کنند. لنوو هم چنین این دو کروم بوک ارزان قیمت خود را به یک درگاه USB 3.1، خروجی HDMI، درگاه کارت حافظه ی میکرو SD، جک هدفون/میکروفن و یک درگاه USB-C با قابلیت شارژ دستگاه مجهز کرده است.

اما تفاوت لنوو C330 و S330 به فرم فکتور آن ها باز می گردد. جایی که کروم بوک C330 لنوو به نمایشگر لمسی ۱۱.۶ اینچی با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ و قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه ای مجهز شده است. اما در طرف مقابل کروم بوک S330 به صفحه نمایش ۱۴ اینچی غیرلمسی با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ یا ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ مجهز است و همانند لپ تاپ های متداول قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه ای را ندارد.

در کنار کروم بوک های ارزان قیمت، لنوو از نمونه ی توانمند تری برای رقابت با پیکسل بوک گوگل نیز رونمایی کرد. لنوو یوگا کروم بوک به پردازنده ی چهار هسته ای (هشت ترد پردازشی) نسل هشتم Core i5 اینتل در کنار ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی eMMC مجهز شده است. این دستگاه هم چنین از صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی لمسی با رزولوشن 4K یا Full HD (بسته به سفارش کاربر) و قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه بهره می برد که به لطف استفاده از پنل IPS، زاویه ی دید بهتر در کنار نمایش غنی تر رنگ ها را نسبت به پنل TN به کار رفته در برادران ارزان قیمت خود به ارمغان می آورد. در بخش درگاه های اتصالی نیز یوگا کروم بوک هم چون نمونه های ارزان تر لنوو به یک درگاه USB 3.1، خروجی HDMI، درگاه کارت حافظه ی میکرو SD، جک هدفون/میکروفن و دو درگاه USB-C مجهز شده است.

کروم بوک ۱.۹ کیلوگرمی لنوو تنها توانمند تری از هم نام های ارزان تر خود نیست؛ بلکه این کروم بوک با حاشیه های اندک نمایشگر و استفاده از آلومینیوم در ساخت بدنه، طراحی زیباتری نیز دارد. یوگا کروم بوک با قیمت ۶۰۰ دلار به فروش خواهد رسید.

لنوو انتظار دارد در کنار مدارس، سفارش هایی از کاربران خانگی و دانشگاهی نیز دریافت کند. شاید برچسب قیمتی ۶۰۰ دلار لنوو برای یوگا کروم بوک نسبت به میانگین قیمت کروم بوک ها زیاد باشد، اما کیفیت بالای ساخت و توان پردازشی مناسب آن می تواند این محصول را جایگزین خوبی برای پیکسل بوک ۱۰۰۰ دلاری (با مشخصات فنی مشابه) کند.

لنوو از یوگا بوک C930 به عنوان اولین لپ تاپ مجهز به دو نمایشگر رونمایی کرد

لنوو در جریان ایفا ۲۰۱۸ از اولین لپ تاپ جهان مجهز به دو نمایشگر که البته یکی از آن ها نمایشگر E Ink است و جایگزین کیبورد شده، رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، لنوو در جریان ایفا ۲۰۱۸ که در شهر برلین برگزار می شود، اولین لپ تاپ جهان مجهز به دو نمایشگر را رونمایی کرد. این لپ تاپ که یوگا بوک C930 نام دارد، از وجود یک نمایشگر جوهر الکترونیک یا E Ink به جای کیبورد بهره می برد. لنوو سعی کرده تا تجربه ی تایپ کردن روی این کیبورد مبتنی بر جوهر الکترونیک را از طریق موتورهای هپتیک در کاربران القا کند. یوگا بوک C930 از وجود بدنه ی بسیار باریکی بهره می برد.

یوگا بوک C930 از وجود پردازنده ی نسل هفتمی اینتل بهره می برد. این لپ تاپ با وجود یک لولای ۳۶۰ درجه این قابلیت را دارد که به یک تبلت مبتنی بر ویندوز ۱۰ تبدیل شود. وجود یک نمایشگر جوهر الکترونیک این قابلیت را ایجاد کرده تا کاربران بتوانند با توجه به پشتیبانی از قلم، به نوت برداری روی بخش E Ink پرداخته یا فایل های PDF را روی این نمایشگر مطالعه کنند.

لنوو اعلام کرده که یوگا بوک C930 را از ماه اکتبر با برچسب قیمت ۹۹۹.۹۹ دلاری راهی بازار خواهد کرد. البته هنوز اطلاعاتی در رابطه با نسخه ی مجهز به پردازنده ی جدیدتر و پشتیبانی از ارتباط LTE ارائه نشده است. البته باید به این نکته اشاره کنیم که نسخه ای از یوگا بوک که لنوو سال پیش رونمایی کرد، تقریبا از ایده هایی مشابه بهره می برد، حال آنکه کمپانی چینی نسخه ی جدید را با بهبود هایی همراه کرده که از جمله ی مهم ترین این موارد باید به استفاده از نمایشگر E Ink اشاره کرد. نسخه ی سال گذشته در دو نسخه ی اندروید و ویندوز ۱۰ رونمایی شده بود.

از جمله ی مشخصات فنی این محصول باید به استفاده از پردازنده ی نسل هفتمی Core m3-7Y30 یا Core i5-7Y54 اشاره کرد. نمایشگر اصلی این تبلت ۱۰.۸ اینچ با رزولوشن ۲٫۵۶۰ در ۱٫۶۰۰ پیکسل از نوع IPS LCD بوده و نمایشگر E Ink نیز با همین سایز از رزولوشن ۱٫۹۲۰ در ۱٫۰۸۰ بهره می برد. لنوو از یک حافظه ی رم ۴ گیگابایتی در کنار حافظه ی داخلی ۲۵۶ گیگابایتی در این محصول بهره برده است. باتری مورد استفاده ظرفیتی ۳۵.۸ وات ساعتی داشته و بنابر ادعای لنوو قادر است تا ۸.۶ ساعت انرژی مورد نیاز این تبلت را تامین کند.

از دیگر ویژگی های این محصول باید به قلم Wacom با تشخیص ۴٫۰۹۶ سطح فشا، دو درگاه USB نسخه ی C و سنسور اثر انگشت اشاره کرد.

لنوو از اولترابوک های یوگا C930 و یوگا S730 با طراحی جدید رونمایی کرد

اولترابوک های سری یوگا، از جذاب ترین لپ تاپ های بازار هستند. لنوو اکنون با بازطراحی آن ها، جان تازه ای به دنیای اولترابوک ها بخشید.

به گزارش زومیت، شاید لولای اولترابوک سری ۹ یوگا لنوو، از مطرح ترین امضاهای طراحی این شرکت در دنیای فناوری باشد. این شرکت نام دار چینی اکنون با معرفی یوگا C930، از لولای کاملا جدیدی رونمایی کرده است که به جای شباهت به بند فلزی ساعت ، اکنون با جا دادن اسپیکر های لپ تاپ در دل خود نقش ساندبار را در کنار حفظ دستگاه در زوایای مختلف خواهد داشت.

البته یوگا C930 دو اسپیکر هم در بخش پایینی دارد اما طراحی جدید لولای این دستگاه باعث می شود تا اسپیکر ها فارغ از حالت این دستگاه هیبریدی و زاویه ی نمایشگر، روبروی کاربر قرار بگیرد. اما بهبود های طراحی یوگا C930 به این بخش خلاصه نمی شود هنگام تغییر کاربری دستگاه به تبلت، امکان استفاده از قلم استایلوس جدید در دسترس خواهد بود. این قلم که در بخش مخصوصی در کنار لولا (لنوو این بخش را گاراژ می نامد) قرار دارد، ابعادی بزرگ تر قلم گلکسی نوت و کوچک تر از قلم سرفیس را دارد. اما نکته ی قابل توجه، اکتیو بودن فناوری به کار رفته در قلم یوگا C930 است که توانایی تشخیص ۴۰۹۶ سطح فشار را داشته و هنگام قرار گیری قلم در محل خود، عملیات شارژ آن انجام می شود.

لنوو یوگا C930 همانطور که انتظار می رود از بدنه ای بسیار باکیفیت برخوردار است. لنوو تلاش زیادی برای کاهش ابعاد بدنه و حاشیه های نمایشگر کرده است. میکروفن مخصوص فعال سازی دستیار صوتی الکسا آمازون نیز در این اولترابوک تعبیه شده است.

لنوو یوگا C930 با قیمت پایه ی ۱۳۹۹ دلار با پردازنده ی نسل هشتم Core i5 اینتل، ۸ گیگابایت حافظه ی رم، نمایشگر ۱۳.۹ اینچی Full HD و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی به فروش می رسد. البته امکان سفارش این اولترابوک با پردازنده ی Core 17 اینتل، نمایشگر 4K در کنار ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم و ۲ ترابایت حافظه ی ذخیره سازی SSD نیز در دسترس است. در بخش اتصالات نیز یک درگاه USB نوع A، یک جفت در گاه USB-C و جک هدفون-میکروفن در اختیار کاربران خواهد بود. لنوو عمر باتری ۱۴.۵ ساعت را برای نسخه ی Full HD و ۹ ساعته را برای نسخه ی 4K لپ تاپ خود پیش بینی می کند.

به لطف تجهیز به حسگر اثر انگشت و دوربین IR، امکان وارد شدن به محیط ویندوز با استفاده از اثر انگشت و قابلیت تشخیص چهره Windows Hello در کنار کلمه ی عبور سنتی، وجود دارد.

لنوو در کنار معرفی نسخه ی پرچم دار لپ تاپ های تبدیل شدنی خود، از لپ تاپ جدید یوگا S730 نیز رونمایی کرد. پیش از این یوگا به معنای محصولات تبدیل شدنی با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه بودند؛  اما اکنون و با معرفی S730 این سنت دیگر معنایی ندارد. یوگا S730 با عنوان جایگزین آیدیاپد 720S به بازار عرضه خواهد شد.

اولترابوک لنوو یوگا S730 به نمایشگر ۱۳.۳ اینچی با پنل IPS و رزولوشن Full HD  مجهز شده است که با افزایش ۱۴ درصدی نسبت به نسل پیشین، روشنایی آن اکنون به ۳۰۰ نیت می رسد. به گفته ی مدیران لنوو این صفحه نمایش مصرف انرژی بسیار اندکی دارد و طبق بررسی های مهندسان این شرکت، یوگا S730 توانایی شارژدهی تا ۱۰ ساعت را دارد.

یوگا S730 با ضخامت ۱۱.۹ میلی متری یکی از سبک وزن ترین لپ تاپ های ساخت لنوو است. این لپ تاپ با تنها ۱.۱۸ کیلوگرم وزن، از این لحاظ در جایگاه بهتری نسبت به بسیاری از رقبای نام دار خود قرار می گیرد. با وجود طراحی باریک و وزن اندک، یوگا S730 با تجهیز به پردازنده ی نسل هشتمی Core i5-8265U یا Core i7-8565U توان پردازشی بسیار خوبی را به همراه دارد. این لپ تاپ  هم چنین از ۸ یا ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۱۲۸ تا یک ترابایت حافظه ی ذخیره سازی از نوع SSD بهره می برد.

در بخش درگاه های ارتباطی، یوگا S730 تنها به سه درگاه USB-C مجهز هستند که البته خوشبختانه دو عدد از آن ها از فناوری نسل سوم تاندربولت نیز پشتیبانی می کنند. جک هدفون-میکروفن نیز آخرین درگاه در دسترس برای کاربران است.

با بهبود طراحی و استفاده از مواد باکیفیت، یوگا S730 تنها اندکی سنگین تر و ضخیم تر از نسخه ی ۱۲ اینچی مک بوک است؛ در حالی که این لپ تاپ از توان پردازشی به مراتب بیشتری بهره می برد. لنوو اولترابوک یوگا S730 را از آبان ماه و با قیمت پایه ی ۹۹۹ دلار به فروش می رساند.

لنوو از تینک پد ایکس وان اکستریم، رقیب مک بوک پرو با طراحی باریک و سبک رونمایی کرد

جدیدترین لپ تاپ ۱۵ اینچی و رده بالای لنوو به نام تینک پد ایکس وان اکستریم به عنوان رقیبی برای مک پرو اپل و XPS 15 دل در IFA 2018 معرفی شد.

به گزارش زومیت، لنوو از لپ تاپ ۱۵ اینچی جدید ThinkPad X1 Extreme در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۸ برلین رونمایی کرد. لپ تاپ جدید لنوو با ظاهر چشمگیر خود برای رقابت شانه به شانه با XPS 15 دل و مک بوک پرو اپل طراحی شده و از هر دوی آن ها وزن کم تری دارد. این لپ تاپ ۱.۷ کیلوگرمی با وجود ضخامت ۱۸.۴ میلی متر، از تجهیزات بسیاری در دل خود بهره می گیرد که از جمله ی آن ها می توان به جدیدترین پردازنده ی Core i7 نسل هشتم اینتل (کافی لیک)، حداکثر ۶۴ گیگابایت رم از نوع DDR4 و دو ترابایت حافظه ی PCIe SSD اشاره کرد. کانفیگ های مختلفی از این لپ تاپ موجود است و پیشرفته ترین مدل را می توان از بین نمایشگر ۱۵.۶ اینچی FHD IPS یا 4K IPS با پشتیبانی از HDR و دالبی ویژن انتخاب کرد. یک نسخه ی مجزا از تینک پد ایکس وان اکستریم با پردازنده ی Core i9 اینتل نیز در ماه دسامبر عرضه خواهد شد.

Lenovo برای افزودن قدرت گرافیکی بیشتر به لپ تاپ جدید خود از کارت گرافیک جی فورس 1050 Ti انویدیا (نسخه ی MaxQ) بهره گرفته است؛ در نتیجه کاربران می توانند با این لپ تاپ به انجام بسیاری از بازی های امروزی بپردازند؛ اما اگر به صورت جدی قصد انجام بازی را با آن دارید، احتمالا بهتر است که به سراغ نسخه ی FHD بروید. کارت گرافیک مجزا همچنین به انجام ویرایش تصویر، پردازش ویدئو و حتی گیمینگ واقعیت مجازی کمک قابل توجه ای خواهد کرد. علاوه بر این، لنوو به منظور جلوگیری از گرمایش بیش از حد لپ تاپ از فن های دوگانه برای خنک سازی بهره گرفته است.

تینک پد ایکس وان اکستریم از همان طراحی و ویژگی های آشنای لپ تاپ های سری تینک پد بهره می گیرد. شاسی این لپ تاپ با استفاده از فیبر کربن ساخته شده که به پایین آوردن وزن و همچنین ضخامت آن در مقایسه با دیگر رقبای اصلی ۱۵ اینچی کمک کرده است. لنوو همچنین برای خشنودی طرفدارانِ پیچ اشاره گر و دکمه ی ماوس کمبو، همان صفحه کلید همیشگی تینک پد را به کار برده است.

تینک پد ایکس وان اکستریم علاوه بر یک حسگر اثر انگشت که در پهلوی صفحه کلید قرار گرفته، از دوربین ویندوز هلو که با کاور دوربین تینک شاتر قابل پوشیدن است، بهره می گیرد. ویندوز ۱۰ پرو به صورت از پیش نصب شده روی لپ تاپ اجرا می شود و کاربر می تواند صرفا با چهره ی خود به سیستم عامل وارد شود.

لنوو در لپ تاپ جدید خود از یک آداپتور برق کوچک و سبک در کنار یک باتری ۸۰ وات ساعت استفاده کرده است. این باتری به لطف فناوری RapidCharge لنوو، در مدت نزدیک به یک ساعت تا ۸۰ درصد شارژ می شود. لنوو برخلاف اپل برای لپ تاپ ۱۵ اینچی خود دو درگاه USB 3.1 (یکی برای شارژ)، دو درگاه USB سازگار با تاندربولت ۳، شکاف کارت حافظه ی SD و درگاه HDMI 2.0 درنظر گرفته است؛ در نتیجه کاربر نیازی به حمل دانگل های مختلف نخواهد داشت.

تینک پد ایکس وان اکستریم لنوو از ماه سپتامبر با قیمت ۱۸۵۹.۹۹ دلار عرضه خواهد شد.

ایسر از نسل جدید لپ تاپ های سوئیف 3 و سوئیف 5 با بدنه ای باریک‌ و سبک تر رونمایی کرد

لپ تاپ های سوئیفت ۳ و ۵ ایسر نیز همانند برادر رده بالای خود، بهبود های گسترده ای را تجربه  کرده اند.

به گزارش زومیت، ایسر در جریان نمایشگاه IFA 2018، نسل جدید سری محبوب لپ تاپ های سوئیف خود را معرفی کرد. ایسر سوئیفت ۳، سوئیف ۵ و سوئیفت ۷ پاییز سال جاری به بازار عرضه خواهند شد. ایسر در بازطراحی این لپ تاپ ها، توجه ویژه ای به کاهش وزن و ضخامت آن ها داشته و اکنون محصولات سری سوئیفت از سبک ترین گزینه های موجود در کلاس خود هستند.

ایسر سوئیفت ۵

ایسر طی سال های گذشته علاقه ی زیادی به شکستن رکورد ها نشان داده است. سوئیفت ۵ به ادعای مدیران ایسر، سبک ترین نمونه ی ۱۵ اینچی جهان است. با ضخامت ۱۴.۹ میلی متر، این لپ تاپ تنها ۹۹۰ گرم وزن دارد تا حتی از بسیاری از نمونه های ۱۳.۳ اینچی نیز سبک تر باشد. سوئیفت ۵ از نمایشگر ۱۵ اینچی با رزولوشن Full HD بهره می برد که برای بسیاری از کاربری ها کافی است.

کاهش ابعاد و وزن لپ تاپ جدید ایسر به معنای توانایی پردازشی اندک آن نیست و سوئیفت ۵ به لطف تجهیز به پردازنده های نسل هشتم Core i7-8565U یا i5-8265U اینتل توانایی بالایی به همراه خواهد داشت. هم چنین با توجه به مصرف بهینه ی پردازنده های جدید اینتل، ایسر عمر باتری ۸ ساعته را برای اولترابوک جدید خود تخمین زده است.

لپ تاپ ۱۵ اینچی ایسر سوئیفت ۵ از آذرماه و با قیمت ۱۰۹۹ یورو در اروپا و از ابتدای سال ۲۰۱۹ (بهمن ماه) با قیمت ۱۰۹۹ دلار به فروش خواهد رسید. فروش نسخه ی ۱۴ اینچی این لپ تاپ نیز از ماه آینده میلادی و با قیمت ۹۹۹ یورو در اروپا آغاز خواهد شد.

ایسر سوئیفت ۳

کوچک ترین عضو خانواده ی ایسر نیز بروزرسانی گسترده ای را به خود دیده است. این نسخه نیز همانند برادران بزرگ تر خود اکنون از بدنه ی یکپارچه ی آلومینیومی با ضخامت کمتر (اکنون ۱۵.۹ میلی متری) و حاشیه های اندک نمایشگر بهره می برد که منجر به کاهش وزن (۱.۳ کیلوگرم در مقایسه با ۱.۸ کیلوگرم نسل پیشین) قابل توجه آن شده است. ایسر لپ تاپ سوئیفت ۳ را در دو نسخه ی ۱۳.۳ و ۱۴ اینچی با رزولوشن Full HD به بازار عرضه می کند. کاربران هم چنین امکان سفارش مودم 4G داخلی را نیز دارند تا در صورت در دسترس نبودن اینترنت وای فای، با اتصال شبکه های موبایل از اینترنت 4G بهره ببرند.

نسل هشتم پردازنده های اینتل در کنار حداکثر ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی SSD، وظیفه ی تامین توان پردازشی این لپ تاپ را برعهده دارند. قابلیت سفارش پردازنده ی گرافیکی MX150 انویدیا نیز امکان تجربه ی بازی ها در تنظیمات پایین را ممکن می کند. به گفته ی مدیران ایسر در صورت استفاده ی ترکیبی از Swift 3، این لپ تاپ قابلیت شارژدهی تا ۱۳ ساعت را خواهد داشت.

هر دو نسخه ی سوئیفت ۳ ایسر از مهر ماه سال جاری و با قیمت ۸۰۰ یورو به بازار عرضه خواهند شد. نکته ی جالب در این رابطه، به قیمت گذاری ایسر در سال ۲۰۱۶ و معرفی نسل اول سوئیفت ۳ بازمی گردد؛ جایی که ایسر از این لپ تاپ به عنوان گزینه ای مقرون به صرفه یاد می کرد و آن را با قیمت ۴۹۹ دلار به فروش رساند.

ایسوس ذن بوک فلیپ 13 و 15 معرفی شد؛ پردازنده نسل هشتمی اینتل و طراحی مدرن

ایسوس در کنار لپ تاپ های جدید سری ذن بوک، محصولات تبدیل شدنی جدید ذن بوک فلیپ را با خود به نمایشگاه IFA 2018 آورد.

به گزارش زومیت، ایسوس در جریان نمایشگاه IFA 2018، در کنار معرفی نسل جدید لپ تاپ های سری ذن بوک، با رونمایی از نسل جدید محصولات هیبریدی سری ذن بوک فلیپ خود، جان تازه ای به این بخش از بازار کامپیوتر های شخصی نیز بخشید. ذن بوک فلیپ ۱۳ و ۱۵ جدید ترین محصولات تبدیل شونده ی ایسوس هستند که با تجهیز به لولای ۳۶۰ درجه، قابلیت استفاده به عنوان لپ تاپ را نیز دارند.

به گفته ی مدیران ایسوس این لپ تاپ ها به لطف کاهش قابل توجه حاشیه ی اطراف نمایشگر (نسبت عالی نمایشگر به بدنه ی ۹۰ درصد) اکنون ۱۰ درصد ابعاد کمتری نسبت به نسل پیشین خود دارند.

یکی از قابلیت های جدید محصولات هیبریدی ایسوس، امکان سفارش (در نسخه ی ۱۵ اینچی به صورت استاندارد در دسترس است) با دوربین مخصوصی در بخش کناری صفحه کلید است که با بررسی کاربر و محیط اطراف وی، امکان تجربه ی واقعیت افزوده ی اپلیکیشن هایی اعم از Mixed-Reality Viewer را در ویندوز ۱۰ می دهد. همچنین به گفته ی مدیران ایسوس در صورتی که دستگاه را در حالت تبلت قرار دهید، امکان قرار دادن اجسام سه بعدی را در دنیای واقعی از طریق نرم افزار های واقعیت افزوده خواهید داشت.

ذن بوک فلیپ ۱۳ به دلیل ابعاد کوچکتر خود فاقد بخش اعداد در صفحه کلید است. اما Asus با نوآوری جدیدی سعی بر رفع نیاز های کاربران در این زمینه را داشته است. در صورت لمس آیکون کلید های اعداد در بخش بالا سمت راست تاچ پد، این بخش از دستگاه تغییر حالت داده و با روشن شدن LEDهای زیرین آن و نمایش اعداد، تغییر کاربری می دهد تا امکان تایپ سریع اعداد نیز فراهم باشد.

ایسوس ذن بوک فلیپ ۱۳ و ۱۵ از پردازنده ی نسل هشتمی ویسکی لیک Core i7 اینتل در کنار حداکثر ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم و حافظه ی ذخیره سازی از نوع SSD بهره می برند. در نسخه ی ۱۵ اینچی نیز پردازنده ی توانمند GTX 1050 انویدیا با فناوری Max-Q و دو گیگابایت حافظه ی GDDR5 وظیفه ی پردازش های گرافیکی را بر عهده دارد.

ذن بوک فلیپ ۱۳ تنها با نمایشگر با رزولوشن Full HD عرضه خواهد شد در حالی که امکان سفارش نسخه ی ۱۵.۶ اینچی ذن بوک با نمایشگر  Full HD یا 4K در دسترس است. همچنین کاربران قادر به سفارش هارد دیسک در کنار نمونه ی SSD در ذن بوک فلیپ ۱۵ خواهند بود.

آپدیت اکتبر 2018؛ نام رسمی به روزرسانی بزرگ ویندوز 10 است

مایکروسافت نام به روزرسانی بزرگ بعدی ویندوز ۱۰ را «October 2018 Update» اعلام کرد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت اعلام کرد که با تبعیت از فُرم نام گذاری به روزرسانی پیشین که «آپدیت آوریل ۲۰۱۸» نام  داشت، نام به روزرسانی بزرگ آتی ویندوز ۱۰، «آپدیت اکتبر ۲۰۱۸» خواهد بود؛ به نظر می رسد که ردموندی ها با اتخاذ تصمیمی معقول، فرمت نام گذاری براساس تِم را کنار گذاشته اند.

روآن سونز، قائم مقام سازمانی مایکروسافت می گوید: مفتخر به اعلام این خبر هستم که نام به روزرسانی بزرگ آتی ویندوز ۱۰، «آپدیت اکتبر ۲۰۱۸ ویندوز ۱۰» خواهد بود. با این به روزرسانی، ما قابلیت ها و بهبودهای جدیدی را برای نزدیک به ۷۰۰ میلیون کاربر ویندوز ۱۰ به ارمغان خواهیم آورد؛ قابلیت هایی که به مردم در استفاده ی بهینه از وقتشان کمک خواهند کرد. طی هفته های آتی، اطلاعات بیشتری درباره ی به روزرسانی ویندوز ۱۰ به اشتراک خواهیم گذاشت.

آپدیت اکتبر ۲۰۱۸، تحت نسخه ی ۱۸۰۹ در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت و گفته می شود که مایکروسافت در نظر دارد تا کار روی این نسخه را به صورت داخلی در تاریخ ۲۵ سپتامبر (۳ مهر) به پایان برساند و انتشار عمومی آن را از نیمه ی نخست ماه اکتبر آغاز کند. چنانچه تمام امور طبق برنامه پیش برود، مایکروسافت نسخه ی عمومی را در تاریخ ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) کمپایل خواهد کرد و فرآیند تست آن را به کمک اینسایدرها به انجام خواهد رساند.

پیش بینی می شود که ردموندی ها در روز نخست انتشار نیز همانند تمام نسخه های قبلی Windows 10، وصله ی نرم افزاری کوچکی را شامل رفع نواقص و بهبودهای جزئی در اختیار کاربران قرار دهد؛ بنابراین در مراحل پایانی توسعه ی رداستون ۵ به سر می بریم، بدین مفهوم که از این پس، به روزرسانی بعدی Microsoft با نام کد 19H1 در کانون توجهات قرار خواهد گرفت؛ این به روزرسانی در بهار سال آینده به صورت رسمی منتشر خواهد شد.

فایرفاکس به زودی قابلیت بلاک پیش فرض تبلیغات را اضافه می کند

موزیلا در ادامه ی  سیاست های جسورانه ی خود علیه صنعت تبلیغات، قابلیت بلاک پیش فرض تبلیغات را به مرورگر فایرفاکس اضافه خواهد کرد.

به گزارش زومیت، با سیاست گذاری جسورانه ی موزیلا علیه اقدامات تبلیغاتی وب، مرورگر فایرفاکس به زودی ردیاب های وب و تبلیغات را به صورت پیش فرض بلاک خواهد کرد. این سیاست که در چند ماه آینده در یک مجموعه از به روزرسانی ها پیاده سازی خواهد شد، یکی از جسورانه ترین اقدامات برای حفظ حریم خصوصی کاربر است. بر اساس جدیدترین بیانیه ی موزیلا:

حتی کارشناسان وب هم به سختی می توانند عملکرد ردیابی روی اینترنت را توصیف کنند. بعضی از آثار منفی ردیابی کنترل نشده برای مثال تبلیغات ترسناک و افت بازدهی وب به راحتی قابل کشف هستند. با این حال بسیاری از آسیب های ناشی از جمع آوری کنترل نشده ی داده ها کاملا برای کاربرها و حتی کارشناس ها مبهم هستند و از طریق افشای اطلاعات به تدریج آشکار می شوند.

به نقل از Mozilla، ردیاب های وب در آینده به صورت پیش فرض غیرفعال می شوند و کاربرهای فایرفاکس با یک مجموعه از کنترل ها می توانند اطلاعات دلخواه خود را با وب سایت ها به اشتراک بگذارند. هدف موزیلا علاوه بر حفظ حریم خصوصی کاربر، راهی برای بهبود عملکرد جستجوی وب است؛ زیرا ردیاب های وب مزاحم مرور وب می شوند و زمان بارگذاری را افزایش می دهند. این شرکت به بررسی Ghostery (افزونه ی امنیتی مرورگر برای فایرفاکس و کروم) از ماه می امسال اشاره کرد. طبق این بررسی بیش از ۵۰ درصد از زمان بارگذاری صفحات وب صرف بارگذاری ردیاب های شخص ثالث می شود که برای دنبال کردن کاربرها در سراسر وب، جمع آوری داده ها و دستکاری داده ها برای تبلیغات طراحی شده اند.

رویکرد موزیلا سه مرحله دارد. ماه آینده به بررسی آثار مسدود کردن ردیاب هایی می پردازد که باعث کند شدن عملکرد صفحه می شوند و در صورت موفقیت و بهبود عملکرد بلاک، چنین صفحاتی را به ویژگی پیش فرض Firefox 63 تبدیل می کند. همچنین کوکی ها را حذف کرده و امکان دسترسی محتوای ردیابی شخص ثالث را به حافظه  نمی دهد. فایرفاکس تست این ویژگی را در ماه سپتامبر قبل از پیاده سازی Firefox 65 برای کاربران نسخه ی بتا انجام می دهد. هر دو ویژگی در دسترس کاربران Firefox Nightly قرار دارند، فایرفاکس نایتلی یک کانال پیش انتشاری عمومی از مرورگر فایرفاکس است که برای امکانات و قابلیت های جدید در نظر گرفته شده است.

سومین رویکرد موزیلا، مسدود کردن قابلیت های جدیدتر مثل اثر انگشت است که کشف آن ها دشوارتر است؛ در ردیابی اثر انگشت نوع دستگاه کاربر بدون اطلاع یا حتی موافقت او کشف می شود و کدهایی استخراج می شوند که از توان اضافی کامپیوتر برای تولید مخفیانه ی ارز دیجیتالی استفاده می کنند.

البته این اولین بار نیست که موزیلا مقابل صنعت تبلیغات وب ایستاده است. این شرکت تبلیغات pop up یا منویی کنار صفحه  را در اولین نسخه ی فایرفاکس در سال ۲۰۰۴ حذف کرد. در طول سال های متمادی فایرفاکس به پیاده سازی قابلیت هایی پرداخته است که برای بهبود حریم خصوصی کاربر و کاهش زیان های وب باز طراحی شده اند؛ برای مثال می تواند به بلاک عمده ی تبلیغات و ردیاب های تبلیغاتی در حالت مرور خصوصی (private browsing) اشاره کرد که در سال ۲۰۱۵ آغاز شد. موزیلا به دنبال رسوایی حریم خصوصی کمبریج آنالیتیکا در سال جاری ابزاری را برای توقف ردیابی رفتارهای آنلاین کاربران توسط فیسبوک منتشر کرد. در همان ماه امکان کنترل هشدارهای آزاردهنده ی وب را به کاربران داد. طبق جدیدترین بیانیه ی موزیلا:

بعضی سایت ها در ازای ارسال محتوا، داده های کاربر را دریافت می کنند، اما حالا باید از کاربران درخواست کنند؛ این تغییر مثبتی بود تا افراد از ارزش مبادله  ی داده ها آگاه شوند. مسدود کردن تبلیغات pop up در نسخه ی اصلی فایرفاکس در سال ۲۰۰۴ اقدام صحیحی بود؛ نه به این دلیل که رضایت کاربران فایرفاکس را افزایش می داد؛ بلکه پلتفرم های تبلیغاتی را وادار می کرد بیشتر به کاربران خود اهمیت بدهند. امیدواریم در سال ۲۰۱۸ تلاش هایمان برای تقویت کاربران تأثیر مشابهی داشته باشد.

کرین 980؛ نخستین تراشه مجتمع هفت نانومتری دنیا معرفی شد

هواوی تراشه ی کرین ۹۸۰ را با لیتوگرافی هفت نانومتر در نمایشگاه ایفا معرفی کرد.

به گزارش زومیت، هواوی طی کنفرانس مطبوعاتی خود که در نمایشگاه IFA 2018 برگزار شد، نخستین تراشه ی مجتمع هفت نانومتری دنیا را برای استفاده در دستگاه های موبایل معرفی کرد. کرین ۹۸۰ نخستین تراشه ی موبایل با هسته های پردازشی Cortex A76 نیز به حساب می آید.

ریچارد یو، مدیرعامل گروه محصولات تجاری هواوی در جریان رونمایی از کرین ۹۸۰، این تراشه را قدرتمندترین و هوشمندترین پردازنده ی موبایل دنیا معرفی کرد که به ادعای یو، حاصل فرآیند توسعه ای سه ساله بوده است. Kirin 980 مجموعه ای از نخستین ها را در دنیای رایانش موبایل در بطن خود دارد.

پردازنده ی جدید هواوی نخستین تراشه ی مجتمع دنیا با لیتوگرافی هفت نانومتری، پردازنده ی مرکزی مبتنی بر Cortex – A76، واحد پردازش عصبی دوگانه، واحد پردازش گرافیکی Mali – G76 آرم، مودمی با پشتیبانی از ال تی ایی Cat.21 و سرعت اتصال ۱.۴ گیگابیت برثانیه در کنار پشتیبانی از ماژول رم LPDDR4X با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز محسوب می شود.

در کنار موارد یادشده، کرین ۹۸۰ از ساختار کلاستر جدید شرکت آرم موسوم به DynamIQ CPU بهره می گیرد و از ترکیب چهار هسته ی Cortex A76 در کنار چهار هسته ی Cortex A55 استفاده می کند. تراشه ی جدید هواوی هسته های قدرتمند A76 را در قالب دو گروه با ولتاژ و فرکانس متفاوت به کار خواهد گرفت.

برخلاف فرکانس هدف ۳ گیگاهرتزی آرم برای هسته های Cortex – A76، هواوی برای بهینه سازی مصرف انرژی، قدرتمندترین زوج از هسته های یادشده را روی فرکانس ۲.۶ گیگاهرتز تنظیم کرده است؛ با این حال به لطف ریزمعماری جدید آرم برای هسته های A76 کماکان شاهد بهبود قابل توجه در عملکرد کرین ۹۸۰ نسبت به گذشته خواهیم بود.

زوج دوم هسته های Cortex – A76 در تراشه ی جدید هواوی روی فرکانس ۱.۹۲ گیگاهرتز تنظیم شده اند و از آنجا که این هسته ها نسبت به دو نمونه ی دیگر، با فرکانس و ولتاژ مستقلی عمل خواهند کرد، می توان انتظار مصرف بهینه تر انرژی در عملیات چند نخی را از کرین ۹۸۰ داشت.

در نهایت چهار هسته ی Cortex – A55 با فرکانسی بالغ بر ۱.۸ گیگاهرتز وظیفه ی اجرای پردازش های عادی را برعهده خواهند داشت. علاوه بر موارد یادشده، هواوی فناوری جدیدی موسوم به Flex-Scheduling را جهت تخصیص مناسب هسته ها برای تسک های مختلف توسعه داده است تا بدین ترتیب عملکرد پردازنده بیش از پیش بهینه شود.

همان طور که اشاره کردیم، وظیفه ی پردازش های گرافیکی برعهده ی واحد Mali-G76 قرار دارد که نسبت به نمونه ی به کار رفته در تراشه ی کرین ۹۷۰، نزدیک به ۴۶ درصد بهبود در عملکرد و ۱۷۸ درصد مصرف انرژی بهینه تر را به ارمغان می آورد. واحد پردازش گرافیکی Mali – G76 با تشخیص اجرای یک بازی سنگین، فرکانس کاری خود را برای ارائه ی عملکردی بهتر، افزایش می دهد. آمارهای هواوی نشان می دهد که کرین ۹۸۰ در اجرای بازی ها ۲۲ درصد عملکرد بهتر و ۳۲ درصد مصرف انرژی پایین تری نسبت به اسنپدراگون ۸۴۵ دارد.

هواوی مدعی است که CPU در کرین ۹۸۰ به لطف هسته های Cortex-A76 بالغ بر ۷۵ درصد در زمینه ی عملکرد و ۵۸ درصد در زمینه ی بهینگی مصرف انرژی، بهتر از پردازنده ی مرکزی به کاررفته در کرین ۹۷۰ عمل می کند. به گفته ی چینی ها پردازنده ی مرکزی کرین ۹۸۰ نسبت به نمونه ی به کاررفته در اسنپدراگون ۸۴۵ نیز به لحاظ عملکرد و بهینگی مصرف انرژی، به ترتیب برتری ۳۷ و ۳۲ درصدی دارد.

NPU دوگانه ی به کاررفته در کرین ۹۸۰ که چینی ها از آن با  عنوان Dual-Brain Power یاد می کنند، ۱۲۰ درصد بهتر از واحد NPU کرین ۹۷۰ عمل می  کند و می تواند در هر دقیقه ۴۵۰۰ تصویر را شناسایی کند. چینی ها مدعی هستند که برای توسعه ی Kirin 980، حدود ۶.۹ میلیارد ترانزیستور را درون قالبی به  ابعاد یک سانتی متر مربع جای داده اند؛ بنابراین تعداد ترانزیستورهای این تراشه، ۱.۶ برابر نسل گذشته است.

چینی ها مودم ال تی ایی Cat 21 با سرعت ۱.۴ گیگابیت برثانیه ای را درون تراشه ی کرین ۹۸۰ جای داده اند، ضمن اینکه سرعت اتصال وا ی فای در این پردازنده در بیش ترین حالت به ۱۷۳۲ مگابیت برثانیه می رسد. پردازنده ی سیگنال تصویر در کرین ۹۸۰ در زمینه ی ظرفیت پذیرش دیتا بهبودی ۴۶ درصدی را نشان می دهد و قابایت هایی نظیر بازتولید رنگ های HDR و کاهش نویز Multi-Pass را در بطن خود دارد.

حال باید تا ماه اکتبر و رونمایی از هواوی میت ۲۰ و میت ۲۰ پرو برای دیدن عملکرد کرین ۹۸۰ در دنیای واقعی به انتظار بنشینیم.

اسپیکر هوشمند هارمن کاردن، پوشش وای‌فای را نیز تقویت می کند

Orbi Voice، اسپیکر هوشمند جدید هارمن کاردن، پوشش وای فای شما را نیز تقویت می کند.

به گزارش زومیت، در یک همکاری غیرمنتظره، نت گیر، شرکت فعال در حوزه ی ساخت روتر و هارمن کاردن، شرکت سازنده ی تجهیزات صوتی، اسپیکر هوشمندی را با یک قابلیت عجیب معرفی کرده اند. Orbi Voice تنها یک اسپیکر مبتنی بر الکسا نیست؛ این دستگاه می تواند پوشش شبکه ی وای فای شما را نیز تقویت کند.

اسپیکر هوشمند Orbi Voice در خانواده ی سفید و تخم مرغی شکل روترهای Orbi و تقویت کننده های سیگنال Orbi Satellite قرار می گیرد و از این رو با بدنه ی سفید پلاستیکی و پوشش پارچه ای خاکستری خود، ظاهری مشابه خانواده ی یادشده را به نمایش می گذارد.

روی اسپیکر کلیدهای لمسی رنگی قطع صدا و میکروفون در کنار نواری برای کنترل صدا دیده می شود؛ البته برای کنترل حجم صدا می توان از اپلیکیشن موبایل این دستگاه نیز کمک گرفت. همانند سایر دستگاه های سری Orbi، اسپیکر Voice نیز حلقه ی LED مشابهی را روی خود دارد که برای نمایش وضعیت وای فای و الکسا به کار می رود.

نت گیر اسپیکر هوشمند جدید خود را همانند سایر محصولات سری Orbi به عنوان راهکاری برای ساده سازی و بهبود شبکه ی توری وای فای خانگی می داند؛ اما خاطرنشان می کنیم که توانایی صوتی Orbi Voice هم سطح رقبایی همچون هوم پاد اپل یا Citation 500 هارمن کاردن نیست؛ اما به لطف ساب ووفر ۳.۵ اینچی خود، خروجی صدای قابل قبولی دارد. خوشبختانه به لطف الکسا، کاربران می توانند از سرویس های موسیقی نامدار اسپاتیفای، پاندورا، دیزر، آمازون موزیک و آدیبل به صورت پیش فرض استفاده کنند.

در حال حاضر Orbi Voice تنها با محصولات سری Orbi سازگاری دارد؛ بنابراین نمی توان از آن به همراه سایر روترها استفاده کرد. اسپیکر هوشمند Orbi Voice به تنهایی با قیمت ۳۰۰ دلار و به صورت باندل با روتر RBK50 Orbi با قیمت ۴۳۰ دلار به فروش خواهد رسید و در هر دو حالت از ماه سپتامبر در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *