دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 6 مرداد ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نود و ششمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

الکامپ 24 آغاز به کار کرد

بیست و چهارمین دوره ی نمایشگاه بین المللی الکامپ، صبح امروز با حضور معاون علمی رئیس جمهور و وزیر ارتباطات آغاز به کار کرد.

به گزارش زومیت، مراسم افتتاحیه ی بیست و چهارمین دوره ی نمایشگاه بین المللی الکامپ، صبح امروز با حضور محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدباقر اثنی عشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور و وزیر ارتباطات و حمل و نقل جمهوری آذربایجان برگزار شد.

در سال های گذشته، لزوم دریافت بلیط برای ورود به نمایشگاه، باعث ازدحام جمعیت مقابل درهای ورودی می شد؛ از این رو در الکامپ ۲۴ برای جلوگیری از چنین مشکلی، یک سامانه ی ثبت نام الکترونیکی در نظر گرفته شده است، بدین ترتیب بازدیدکنندگان با ثبت نام در وب سایت iran-elecomp، دریافت کارت ورودی و سپس نشان دادن این کارت روی موبایل یا نسخه ی پرینت، می توانند به صورت رایگان و بدون صف وارد نمایشگاه شوند.

به گفته ی رضا حیدری، مدیر اجرایی الکامپ ۲۴، رویداد امسال در فضایی بالغ بر ۲۷ هزار متر مربع برگزار می شود. براساس ادعای حیدری، بخش الکام استارز رشد قابل توجهی داشته، بدین ترتیب که متراژ غرفه های استارتاپی ۱۰۸ درصد و تعداد غرفه ها ۳۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

در بیست و چهارمین دوره ی نمایشگاه Elecomp، برای نخستین بار رویدادی موسوم به الکام تاکز برگزار می شود که در آن صاحب نظران حوزه ی فناوری اطلاعات در قالب سخنرانی و پانل، به بحث و گفت وگو درباره ی مباحث روز ICT می پردازند. امسال برای رویداد الکام ترندز نیز یک سالن اختصاص داده شده است و در آن آینده ی فناوری زیر ذره بین قرار می گیرد.

بیست و چهارمین دوره ی نمایشگاه الکامپ، از تاریخ ۶ تا ۹ مرداد در محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران برگزار می شود و عموم مردم می توانند از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به بازدید از آن بپردازند.

ارز دیجیتال ملی معرفی شد

متخصصان شرکت خدمات انفورماتیک موفق به توسعه ی ارز دیجیتال ملی پایه ریال بر بستر زنجیره بلوک شدند.

به گزارش زومیت، شرکت خدمات انفورماتیک همگام با سیاست های کلان بانک مرکزی جمهوری اسلامی، با تشکیل کارگروه های تخصصی و راه اندازی آزمایشگاه های فنی، گونه های مختلف ارز دیجیتال را تولید و کاربری های آن را در مقیاس آزمایشی مورد تحلیل و بررسی قرار داده است.

هدف از توسعه ی زیرساخت ارز دیجیتال ملی پایه ریال، امکان سنجی و ارزیابی قابلیت های این فناوری در تسهیل مبادلات اقتصادی، افزایش شفافیت و توسعه ی خدمات مالی و پرداخت در نظام بانکی کشور است.

بر اساس گزارش شرکت خدمات انفورماتیک، این زیرساخت می تواند ارز دیجیتال ملی را به پشتوانه ی پول ملی کشور صادر کرده و در فاز اول در اختیار بانک های تجاری کشور قرار دهد تا از آن به عنوان توکن و ابزار پرداخت برای تبادلات، تسویه ی بین بانکی و توسعه ی خدمات خود بهره گیرند. به این ترتیب، بانک ها قادر خواهند بود با تعریف انواع قرارداد های هوشمند در این بستر، به توسعه و بهبود زیرساخت خدمات مالی و پرداخت خود، از جمله خدمات مبتنی برکیف پول و پرداخت های خرد اقدام کنند.

نسخه ی نهایی این زیرساخت پس از آزمایش هایی که روی آن انجام می شود، به شکل یک اکوسیستم باز طی سه ماهه ی آینده در اختیار بانک ها، شرکت های حوزه فناوری و فعالان نظام پولی و بانکی قرار می گیرد.

اوایل اردیبهشت ماه وزیر ارتباطات نیز از آماده  شدن مدل آزمایشی این ارز رمز پایه خبر داده بود. در آن زمان بر اساس مصوبه ی بانک مرکزی، استفاده از ارزهای رمزنگاری شده مثل بیت کوین، ممنوع، اما اعلام شد که این تصمیم بدین منظور نیست که به کارگیری ارز دیجیتال در توسعه ی داخلی ممنوعیت یا محدودیت دارد.

البته نگرانی بانک مرکزی ناشی از خروج ارز و آسیب دیدن مردم و موضوعات این چنینی بود که بر همین اساس تصمیم بر ممنوعیت خرید و فروش بیت کوین گرفته شد؛ چراکه بیت کوین همه ی ارز دیجیتال نیست و آینده چهارچوب و پیکره ی اینترنت دنیا مبتنی بر بلاک چین خواهد بود.

مشکل جدی بلوتوث در تلفن های هوشمند اپل و اندروید پیدا شده‌ است

بر اساس بررسی متخصصین سایت CERT، محصولات اپل و اندروید مشکل امنیتی جدی دارند و هرچه سریع تر باید به آن رسیدگی شود.

به گزارش زومیت، براساس گزارش متخصصین گروه پاسخ گویی حوادث رایانه ای (CERT)، تعداد زیادی از دستگاه های بلوتوث دار، که فقط به تلفن های هوشمند محدود نمی شوند، دارای مشکلات امنیتی جدی هستند؛ علاوه بر گوشی های تلفن ، کامپیوترها، تبلت ها و دستگاه های دیگر نیز هرچه سریع تر به تعمیر احتیاج دارند.

مشکل در رمزگذاری داده ها، هنگامی که داده از یک دستگاه به دستگاه دیگر ارسال می شود، به وجود می آید. یکی از موارد رمزگذاری به نام کلید تبادل دیفی-هلمن کار نمی کند و این یعنی اینکه اگر هکری در محدوده ی ارتباط بلوتوثی باشد، می تواند هر داده ای را که به  اشتراک گذاشته شده، هک کند. این هک به جز اطلاعیه ها، کدهای احراز هویت دو طرف را نیز شامل می شود.

تمام دستگاه هایی که از چیپ های اینتل، برودکام و کوالکام استفاده می کنند، در خطر هستند. اما هم خبر خوب وجود دارد و هم خبر بد؛ خبر خوب این است که خطری دستگاه کاربرانی را که از خرداد به  بعد آپدیت امنیتی را نصب کرده اند، تهدید نمی کند، اما کسانی که به روز رسانی را انجام نداده اند باید بیشتر مراقب باشند و هر چه سریع تر آخرین به روز رسانی را انجام دهند.

الکسا می تواند اطلاعات کسب و کارهای محلی را به کاربران اطلاع دهد

با به روزرسانی تازه ای که آمازون برای الکسا منتشر کرده است، این دستیار دیجیتال می تواند جزئیات مربوط به کسب وکارهای محلی را به کاربران اطلاع دهد.

به گزارش زومیت، در حال حاضر، به لطف به روزرسانی اخیر الکسا که جزئیات بیش از یک میلیون کسب وکار محلی را به پلتفرم دستیار دیجیتال آمازون افزوده است، اگر از آمازون اکو اطلاعاتی را درباره ی نزدیک ترین داروخانه درخواست کنید، نه تنها می توانید از ساعت کاری آن مطلع شوید؛ بلکه قادر به دریافت دیگر اطلاعات مربوط به فروشگاه هایی که به شما نزدیک تر هستید نیز خواهید بود.

به گزارش بلومبرگ، دسترسی Alexa به اطلاعات یادشده به وسیله ی این به روزرسانی اخیر به لطف همکاری تازه ی آمازون با یکست (Yext) امکان پذیر شده است؛ شرکتی که داده های تجاری جمع آوری شده از گوگل و فیسبوک را برای غول های فناوری و همچنین دستیار صوتی سیری اپل تامین می کند. از سال ۲۰۱۵ تاکنون، Amazon جزئیات مشابهی را از طریق یلپ ارائه می داد و اطلاعات به دست آمده از این سایت نقد و بررسی، از طریق الکسا در اختیار کاربران قرار می گرفت. برای مثال، کاربران می توانستند با الکسا به یافتن محبوب ترین رستوران های ایتالیایی یا یونانی در محدوده ی خود بپردازند. با این حال، داده های به دست آمده از یکست، از طریق نقد و بررسی های مشتریان شخص ثالث جمع آوری نمی شود و به صورت مستقیم از کسب وکارهایی که به منظور به روز نگاه داشتن داده های خود با یکست همکاری می کنند، نظیر مک دونالد، تی موبایل و رایت اید گردآوری شده است.

براساس بیانیه ای که در وب سایت یکست منتشر شده، به روزرسانی مورد بحث هنوز به صورت جهانی دردسترس قرار نگرفته و در حال حاضر محدود به برخی کشورهای منتخب از جمله ایالات متحده، کانادا، استرالیا و هند است؛ اما آمازون در آینده آن را در کشورهای دیگر نیز گسترش خواهد داد.

سیری در آزمایشی جدید، ۷۸.۵ درصد از پرسش ها را به درستی پاسخ داد

در آزمونِ جدیدی که از دستیارهای صوتی گرفته شده است، سیری با پاسخگویی درست به ۷۸.۵ درصد پرسش ها توانست رکورد جدیدی را برای خود به ثبت برساند.

به گزارش زومیت، چند ماه پیش، گروهی با نام Loup Ventures آزمایشی را روی بلندگوهای هوشمند اجرا کردند که عملکرد آن ها در پاسخگویی به سؤالات کاربران را محک می زد. حال این گروه دوباره به صحنه برگشته و به تازگی آزمون جدیدی را روی دستیارهای صوتی موبایلی اجرا کرده که توان پاسخگویی آن ها را ارزیابی کند.

برای رسیدن به نتایج، این گروه ۸۰۰ سؤال را در دسته بندی های گوناگون از سیری، گوگل اسیستنت، الکسا و کورتانا پرسیدند و آمار به دست آمده را با نتایج سال قبل مقایسه  کردند.

حال نتایج به دست آمده از این آزمایش مشخص کرده است که سیری، دستیار صوتی گوشی های آیفون، توانسته به ۷۸.۵ درصد از پرسش ها پاسخ صحیح ارائه کند. آمار فوق در مقایسه با نتایج آزمایش سالِ قبل که رقم ۶۶.۱ درصد برای این دستیار حاصل شده بود، نشان از بهبودهای فراوانی دارد که تیم توسعه ی سیری روی این دستیار اعمال کرده است. با این حال و در حالی که Loup Ventures از همان متد پیشین برای این تست استفاده کرده است؛ اما این تیم اعلام کرده که به سبب تفاوت های بسیار میان دستیارهای موبایلی و بلندگوهای هوشمند، مقایسه ی آزمونِ فعلی و آزمون سالِ گذشته چندان قابل توجیه نیست.

این موضوع به خصوص برای دستیار سیری روی بلندگوی هوم پاد بیش از دیگر رقبا صدق می کند. اگر از بلندگوی هوشمند Apple استفاده کرده باشید، بی شک مطلع هستید که سیری روی این دستگاه در برخی از حوزه های خاص، عملکرد بهتری نسبت به نسخه ی موجود روی آیفون دارد. با این وجود به دلیل محدودیت فراوان در حجم دستورات، هوم پاد تنها با ثبت رقم ۵۲.۳ درصدی از مجموع ۷۸۲ سؤال، به پایین ترین جایگاه در بین دیگر بلندگوها نزول کرد.

در آزمون جدید، Loup Ventures دو معیار را برای درجه  بندی دستیارهای دیجیتالی در توجه قرار داده است:

  1. آیا دستیار متوجه می شود که چه سؤالی از آن پرسیده شده است؟
  2. آیا پاسخ صحیحی به پرسش ما می دهد؟

علاوه بر این، پرسش ها در پنج دسته  طبقه بندی شده اند که به عنوان نمونه می توان به پرسش های زیر اشاره کرد:

  • (پرسش های محلی) نزدیک ترین کافی شاپ به من کجاست؟
  • (پرسش های تجاری) آیا می توانی دستمال توالت بیشتری برای من ثبت سفارش کنی؟
  • (پرسش های مسیریابی) چگونه می توانم به اتوبوس در بالای شهر برسم؟
  • (پرسش های اطلاعاتی) چه کسی امشب بازی Twins را انجام می دهد؟
  • (فرامین صوتی) به من یادآوری کن که ساعت ۱۴ به استیو زنگ بزنم؟

میزانِ پاسخِ صحیح به پرسش ها در ۵ دسته بندی

برای انجامِ این آزمایش از دستیار صوتی سیری روی نسخه ی ۱۱.۴ سیستم عامل iOS استفاده شده است؛ همچنین این تیم برای بررسی عملکرد دیگر دستیارها از گوشی پیکسل ایکس ال برای Google Assistant و نسخه ی iOS برای Alexa و Cortana بهره برده اند. بهترین عملکرد Siri در دسته بندی ها فوق به بخش فرامین صوتی مربوط می شود که با پشت  سر گذاشتنِ رقبا در قسمت هایی مانند کنترل گوشی، مدیریت دستگاه های هوشمند و استفاده از اپل موزیک، آماری ۹۰ درصدی را به ثبت رساند. پس از آن به ترتیب دسته بندی های محلی با ۸۷ درصد، مسیریابی با ۸۳ درصد، اطلاعاتی با ۷۰ درصد و تجاری با ۶۰ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

تیم Loup Ventures درباره ی نتیجه ی نهایی این آزمایش می گوید:

گوگل اسیستنت به جز در دسته بندی دستوری، در تمامی دسته بندی ها همواره در جایگاه بالا قرار داشت. از آن جهت که هر دو دستیار سیری و گوگل اسیستنت بر خلاف اپلیکیشن های شخص ثالثی چون کورتانا و الکسا، در داخلِ سیستم عامل نهادینه شده اند، پیشتازی سیری نسبت به دستیار گوگل در بخش فرامین صوتی اندکی عجیب جلوه می کند. ما به این نتیجه رسیدیم که در بخش هایی که مربوط به کنترل گوشی، خانه ی هوشمند و موسیقی می شود، سیری با انعطاف پذیری بیشتر نسبت به گویش های مختلف، عملکرد بهتری را از خود نشان می دهد. سؤالات ما همچنین شامل مقداری اطلاعاتِ مربوط به موسیقی نیز می شد. اپل با حصول اطمینان از توانایی های سیری روی موبایل و بلندگوهای هوشمند، مسیر حقیقی خود را دنبال کرده است.

در این میان، ویژگی «Featured Snippets» با خواندنِ نتایج گوگل که به پرسش کاربر نزدیک هستند، توانسته توجه گروه را به خود جلب کند؛ آن ها معتقدند در اغلب اوقات، نتایجی که گوگل اسیستنت برای شما می خواند دقیقاً با پرسش شما مطابقت دارد. الکسا و کورتانا نیز از آن جهت که به عنوان اپلیکیشن شخص ثالث روی سیستم عامل iOS فعالیت می کنند، دسترسی کمتری به ویژگی های سیستم دارند؛ از این رو، نتایجِ حاصل از آن ها چندان قوی و قابل اطمینان جلوه نمی کند.

حال براساس رتبه بندی ای که انجام شده، گوگل اسیستنت با ۸۵.۵ درصد در رتبه ی اول قرار گرفته و سیری با ۷۸.۵، الکسا با ۶۱.۴ و کورتانا با ۵۲.۴ درصد به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفته اند.

در ۱۵ ماه گذشته، سیری توانسته ۱۳ درصد رشد داشته باشد که رقم قابل توجهی شمرده می شود؛ همین موضوع در مورد دیگر دستیارها نیز صدق می کند و بهبودهای آن ها اعضای تیم Loup Ventures را از پیشرفت تکنولوژی در این حوزه تحت تأثیر قرار داده است.

حال تنها دو ماه با انتشار نسخه ی آتی iOS فاصله داریم و با توجه به آمارِ به دست آمده، کاربران دستگاه های آیفون و آیپد می توانند انتظار بهبودهای بیشتری را برای دستیار صوتی داشته باشند.

حافظه رم کم مصرف سامسونگ به زودی به گوشی های هوشمند راه می یابد

سامسونگ مشغول کار روی تراشه های کم مصرف حافظه رم است. به زودی شاهد به کارگیری این تراشه ها در گوشی های هوشمند خواهیم بود.

به گزارش زومیت، با وجود شرکت های فراوان فعال در حوزه ی تولید تلفن همراه، رقابت در این بازار روزبه روز دشوارتر می شود. بر همین اساس سازندگان باید بیش از پیش برای قرار دادن ویژگی های جذاب در گوشی های هوشمند خود تلاش کنند تا کاربران را به خرید این محصولات ترغیب کنند. هر روز اخبار بسیاری در مورد موفقیت شرکت ها در تولید نمایشگرهای بهبودیافته و سخت افزارهای قدرتمندتر به گوش می رسد که شنوندگان را به هیجان می آورد، اما گاهی می توان با یک تدبیر ساده همچون کاهش مصرف انرژی دستگاه و به تبع آن، افزایش شارژدهی باتری، توجه کاربران را به محصولات خود جلب کرد. این دقیقا همان کاری است که سامسونگ با ارائه ی نسل دوم حافظه های DRAM موبایل ۱۶ گیگابیتی و ۱۰ نانومتری LPDDR4X خود در پی انجام آن است.

بنابر ادعای Samsung، این حافظه های رم جدید و کم مصرف که هم اکنون وارد مرحله ی تولید شده اند، می توانند در کاهش مصرف باتری به پرچمداران آینده (از جمله گلکسی اس 10) کمک کنند. حافظه های رم مذکور می توانند نرخ انتقال اطلاعات ۴۲۶۶ مگابایت بر ثانیه ای حافظه های رم کنونی را در کنار کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی به کاربران ارائه دهند. سامسونگ با ترکیب ۴ عدد از این ماژول ها، حافظه ی رم ۸ گیگابایتی ساخته است که ابعاد آن تقریبا ۲۰ درصد نسبت به نسخه ی پیشین آن کوچک تر است.

غول کره ای، با ارائه ی رم ۸ گیگابیتی DDR4 خود برای رایانه های شخصی در سال گذشته، گام مهمی برای تقویت خطوط تولید حافظه ی رم خود برداشت. سامسونگ قصد دارد ظرفیت تولید حافظه های رم موبایل خود را تا ۷۰ درصد بیش از میزان کنونی توسعه دهد و نقشه هایی برای ارائه ی حافظه های رم ۴، ۶ و ۸ گیگابایتی برای تمامی گوشی های هوشمند دارد.

سامسونگ موفق به ساخت پنل اولد غیر قابل شکستن شده است

سامسونگ از ساخت پنل اولدی برای استفاده در صفحه نمایش گوشی های هوشمند خبر داده است که در مقابل شکستگی مقاومت می کند.

به گزارش زومیت، سامسونگ تنها تأمین کننده ی پنل های اولد برای گوشی   آیفون ۱۰، به تازگی از ساختِ پنلِ اولد پرده برداری کرد که در مقابل هرگونه شکستگی مقاومت می کند. طبق گفته ی مسئولین این شرکت، این پنل  توسط آزمایشگاه ها مطرح مورد بررسی قرار گرفته  و شکستگی ناپذیری آن توسط همه ی این آزمایشگاه ها تأیید شده است.

بر اساس آزمونی که شرکت UL روی این پنل ها انجام داده است، با سقوط از ارتفاع ۱.۲ متری هیچگونه شکستگی در صفحه نمایش ایجاد نشد. برای اطمینان از صحتِ این امر، شرکت یادشده ۲۶ بار این آزمایش را تکرار کرد و نمایشگر بدون هیچگونه آسیبی، همچنان به کارکرد عادی خود ادامه داد. علاوه بر تست سقوط، آزمایشی در محیط هایی با دمای گرم و سرد انجام شد که پنل های سامسونگ بازهم توانستند سربلند از آن ها خارج شوند.

در ادامه برای سنجش حداکثر مقاومت پنل های جدید سامسونگ، ارتفاع به ۱.۸ متر افزایش پیدا کرد؛ اما این بار نیز هیچگونه آسیبی به نمایشگر دستگاه وارد نشد.

این غول کره ای ادعا می کند که آن ها برای توسعه ی این پنل ها، از لایه های مقاومی استفاده کرده اند که در کنار پنجره ی پوششی، شکنندگی صفحه نمایش را تقریباً غیر ممکن می کند.

واحد سامسونگ دیسپلی به کمک لایه ای مقاوم پنلِ اولدی انعطاف پذیر و سخت را توسعه داده است. نسل کنونی صفحه نمایش های منعطف از پوشش شیشه ای روی صفحه نمایش بهره می برند که در صورت آسیب های متوالی با شکستگی همراه خواهند بود.

هوآنگ کیم، مدیر کل تیم ارتباطات در سامسونگ دیسپلی می گوید: پوشش پلاستیکی تقویت شده به دلیل وزن پایین، قابلیت حمل پذیری و سختی آن ها در برابر شکستگی برای دستگاه های الکترونیکی قابل حمل بسیار مناسب هستند.

طبق گفته ی سامسونگ، آن ها انتظار دارند که از این پنل ها در گوشی های هوشمند آتی استفاده ی گسترده شود؛ با این حال خودرو، موبایل های ارتشی، کنسول های قابل حمل و تبلت پی سی ها از دیگر موارد استفاده ی آن خواهند بود.

از آن رو که هنوز گوشی مورد انتظار گلکسی نوت ۹ توسط سامسونگ رونمایی نشده است، این احتمال وجود دارد که شاهد به کارگیری پنل  یادشده در این دستگاه باشیم.

دسترسی دستگاه های هواوی به اپلیکیشن VLC مسدود شد

به دلیل مشکلات نرم افزاری گوشی های هواوی، توسعه دهنده ی اپلیکیشن VLC دسترسی دستگاه های این شرکت چینی به اپلیکیشن خود از طریق گوگل پلی را مسدود کرد.

به گزارش زومیت، بر هیچ کس پوشیده نیست که هواوی به عنوان یکی از بزرگ  ترین تولیدکنندگان گوشی های هوشمند، تاکنون محصولات جذاب و مخاطب پسندی را به بازار ارائه کرده است؛ با این وجود، بخش نرم افزاری محصولات این شرکت همواره پاشنه ی آشیل آن ها بوده و توسعه دهندگان برای هماهنگی اپلیکیشن های خود با محصولات هواوی، در اغلب اوقات با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم  می  کنند.

حال در همین راستا، توسعه دهنده ی VLC اعلام کرده که آن ها به دلیل تأثیر منفی دستگاه های هواوی روی عملکرد کلی این اپلیکیشن، دسترسی گوشی های شرکت چینی را از طریق گوگل پلی مسدود کرده اند.

VLC به عنوان یکی از پر استفاده ترین اپلیکیشن های چندپلتفرمی برای تماشای محتوای ویدیویی استفاده می شود. در حالی که این برنامه روی پلتفرم های اندروید و iOS عملکرد خوبی را از خود نشان می دهد؛ اما تجربه ی کاربران نشان داده که دستگاه های هواوی سازش مناسبی با این اپلیکیشن ندارند.

در پیامی که صفحه ی توییتری FrAndroid منتشر کرده، گروه VideoLAN از تصمیمشان برای قرار دادنِ گوشی های هواوی در لیستِ سیاهِ خود سخن گفته اند. آن ها مدیریت «مضحک» برنامه های پس زمینه در گوشی های هواوی را دلیل اتخاذ چنین تصمیمی عنوان کرده اند. متأسفانه ساختار نرم افزاری دستگاه های هواوی به گونه ای طراحی شده که رویکرد خصمانه ای نسبت به توقف اجرای برنامه های شخص ثالث در پیش می گیرد.

همین موضوع باعث شده تا اپلیکیشن VLC نتواند به درستی در پس زمینه اجرا شود. با نگاهی به انجمن کاربران ٰVideoLAN و شکایت های پی در پی کاربران درباره ی این مشکل می توان این موضوع را تصدیق کرد.

توسعه دهندگان این برنامه در همین رابطه می گویند:

گوشی های هواوی اکنون در لیست سیاه قرار گرفته اند و قادر به دریافت VLC از طریق فروشگاه گوگل پلی نخواهند بود. سیاست مضحک  آن ها که منجر به توقف اجرای اپلیکیشن ها در پس زمینه می شود (به جز اپلیکیشن های خودشان) باعثِ ناکارآمدی ویژگی پخش در پس زمینه شده است.

در حالی که دسترسی دارندگان گوشی های هواوی به اپلیکیشن VLC از طریق گوگل پلی مسدود شده است؛ اما همچنان کاربران می توانند فایل APK این برنامه را برای نصب به صورت جداگانه دانلود کنند.

در طول این سال ها، هواوی برای رفع مشکلات نرم افزاری گوشی های خود تلاش بسیاری کرده است؛ اما همچنان برخی از مشکلات برای این دستگاه ها پابرجا هستند. حال انتظار می رود که با این تصمیمِ VideoLAN، هواوی بیشتر به جنبه ی نرم افزاری ساخته هایش و رفع مشکلات آن توجه نشان دهد.

شیائومی می A2 با اندروید وان معرفی شد

شیائومی می اِی ۲ با پردازنده ی اسنپدراگون ۶۶۰، نمایشگر ۶ اینچی +FHD و سیستم عامل اندروید وان معرفی شد.

به گزارش زومیت، شیائومی دو گوشی جدید مبتنی بر اندروید وان با نام های Mi A2 و Mi A2 Lite معرفی کرد. نسخه ی ساده شده از سیستم عامل موبایلی گوگل در ابتدا برای دستگاه های اقتصادی توسعه یافت؛ اما می ای ۲، محصولی میان رده است و می تواند تجربه ی بسیار لذت بخشی از اندروید خالص را برای کاربر به ارمغان آورد.

سال گذشته Mi A1 محصولی مبتنی بر گوشی اختصاصی بازار چین موسوم به Mi 5X بود، این وضعیت در مورد می ای 2 نیز صدق می کند و چینی ها این گوشی هوشمند را برمبنای Mi 6X توسعه داده اند. هر دو گوشی ضخامتی ۷.۳ میلی متری دارند و از نمایشگری ۶ اینچی با پنل LCD، نسبت تصویر ۱۸:۹ و رزولوشن +FHD بهره می برند. وظایف پردازشی آن ها برعهده ی پردازنده ی اسنپدراگون ۶۶۰ قرار دارد و انرژی مورد نیاز دستگاه را نیز باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی با پورت USB Type-C تأمین می کند.

دوربین اصلی شیائومی می A2 دوگانه است و از دو سنسور ۱۲ و ۲۰ مگاپیکسلی بهره می برد و وظیفه ی ثبت تصاویر سلفی نیز برعهده ی ماژولی ۲۰ مگاپیکسلی قرار دارد. گوشی میان رده ی جدید Xiaomi در سه نسخه ی ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی با حافظه ی رم ۴ گیگابایت یا نسخه ی ۱۲۸ گیگابایتی با حافظه ی رم ۶ گیگابایت قابل سفارش خواهد بود.

گوشی هوشمند کوچک تر Mi A2 Lite از نمایشگر ۵.۸۴ اینچی +FHD با بریدگی، پنل LCD و نسبت تصویر ۱۹:۹ بهره می برد. توان پردازشی می A2 لایت را پردازنده ی اسنپدراگون ۶۲۵ تأمین می کند و یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی با پورت microUSB وظیفه ی تأمین انرژی گوشی را برعهده دارد، این گوشی در بازار چین با نام ردمی ۶ پرو شناخته می شود. گوشی هوشمند می ای 2 لایت تنها ۸.۷۵ میلی متر ضخامت دارد و در دو نسخه با حافظه ی رم ۳ یا ۴ گیگابایت و حافظه ی ذخیره سازی ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت عرضه خواهد شد. دوربین اصلی گوشی ترکیب دو سنسور ۱۲ و ۵ مگاپیکسلی است و دوربین سلفی نیز از ماژول ۵ مگاپیکسلی استفاده می کند.

به دنبال پرده برداری شیائومی از برنامه ی گسترش فعالیت های خود در اسپانیا، گوشی های هوشمند سری Mi A2 در ابتدا وارد بازار این کشور خواهند شد. قیمت می ای ۲ با ۴ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه، تقریبا ۲۹۰ دلار خواهد بود، در حالی که دو مدل ۴ گیگابایت / ۶۴ گیگابایت و ۶ گیگابایت / ۱۲۸ گیگابایت با قیمت های حدودی ۳۲۵ و ۴۰۸ دلار عرضه خواهند شد. مدل اقتصادی Mi A2 Lite با قیمت ۲۰۹ دلار برای نسخه ی ۳ گیگابایت / ۳۲ گیگابایت و ۲۶۷ دلار برای نسخه ی ۴ گیگابایت / ۶۴ گیگابایت از ماه جاری میلادی وارد بازار اسپانیا خواهد شد. چینی ها در نظر دارند تا گوشی های سری Mi A2 را در ۴۰ کشور از جمله هند نیز عرضه کنند.

یک برنامه هوش مصنوعی می تواند در بحث بر انسان پیروز شود

در جدیدترین نوع رقابت بین انسان و ماشین، از یک سیستم هوش مصنوعی استدلال گر استفاده شده است که موفق شده انسان را در مباحثه شکست دهد.

به گزارش زومیت، یک برنامه ی هوش مصنوعی طی مباحثه ای در سانفرانسیسکو ادعایی کاملاْ متقاعد کننده در رابطه با تخصیص بودجه ی بیشتر بر پروژه های کاوش در فضا مطرح کرد؛ سپس با اعلام مخالفت از سوی شخصی، برنامه نظر او را رد کرد. مناظره ی بین یک برنامه ی کامپیوتری به نام پروجکت دیبیتر از شرکت IBM با چند شرکت کننده ی انسان، جدیدترین مدرکی است که نشان می دهد ماشین های دارای هوش مصنوعی در حال پیشرفت در مهارت هایی مانند مباحثه هستند که سابقاً تنها مربوط به انسان بودند.

در رویداد یادشده، برنامه ی کامپیوتری و شرکت کنندگانِ انسان به نوبت استدلال خود را درباره ی موضوعی خاص بیان، سپس با نظر دیگری مخالفت و در آخر برهانی نهایی را مطرح  کردند. برنامه در مناظره ی دوم استدلال کرد که باید از عملِ درمان از راه دور، استفاده ی  بیشتری شود و فرد شرکت کننده ادعایی برخلاف او مطرح کرد. IBM سال ها است که بر نرم افزارِ هوش مصنوعی کار می کند، این نرم افزار پیش از مطرح کردنِ یک استدلال درباره ی موضوعی خاص، در میان انبوهی از اطلاعات کنکاش می کند. IBM، رویدادِ مناظره را به منظورِ بهبودِ تکنولوژی برنامه برگزار کرد.

برنامه ی پروجکت دیبیتر، ادعاهای خود را براساس درکی که از موضوع دارد شکل نمی دهد؛ بلکه به سادگی عناصر استدلال های پیشین را با هم ترکیب کرده و از اطلاعات مربوطه از وبسایت ویکیپدیا استفاده می کند. یکی از پژوهشگرهای این پروژه به نام رانیت آهارونوف قبول دارد که برنامه هنوز دارای محدودیت هایی است؛ او می گوید: «هنوز برای تسلط یافتن بر زبان، راه زیادی را در پیش داریم». اما وی همچنین معتقد است که از این تکنولوژی می توان استفاده های عملیِ بسیاری کرد. مثلاُ برنامه می تواند با طرح طیف وسیعی از مزایا و معایب یک موضوع به انسان در تصمیم گیری های مهم کمک کند.

از سیستم های دارای هوش مصنوعی می توان برای اعمال غیرقانونی نیز استفاده کرد؛ اعمالی مانند فعال سازی پروجکت دیبیتر در شبکه های اجتماعی و فراتر از آن. همکار خانم آهارونوف، نوآم اسلونیم این خطر را کم اهمیت می داند؛ به گفته ی وی «ریسک همیشه وجود دارد اما من معتقدم که این خطر نسبت به آسیب های تکنولوژی های دیگر بسیار کم تر است». اورِن اِتزیونی، مدیرعامل مؤسسه ی هوش مصنوعیِ آلن در سیاتل بر این باور است که تنها با دیدنِ مناظره  نمی توان توانایی های سیستمِ IBM را به خوبی تشخیص داد. او می گوید: خیلی آسان است که به جای رویدادی عمومی که در آن بتوان با سیستم گفت وگویی طبیعی داشت، پیش نمایشی محدود را برایمان به اجرا درآورند.

کریستین هاموند، استاد دانشگاه نورث وسترن و بنیان گذار شرکت نَرِیتیو ساینسِز است؛ این شرکت به صورت اتوماتیک، گزارش و محتواهای دیگر تولید می کند. او می گوید: تکنولوژیِ هوش مصنوعیِ استدلال گر می تواند مفید باشد؛ اما نرم افزار IBM تنها اطلاعاتی را که پیدا کرده، طوطی وار بیان می کند. سیستم IBM در هیچ مرحله ای خود نمی داند که چه می گوید… ما انسان ها به این می گوییم یک استدلال بی ارزش!

هاموند همچنین عنوان کرد مباحثه ای که در سان فراسیسکو برگزار شد به هیچ وجه قابلیت های سیستم را نشان نداد و به عقیده ی او کمی آزاردهنده بود.

ویندوز 10 از یادگیری ماشین برای جلوگیری از نصب آپدیت روی کامپیوتر حین کار استفاده می کند

مایکروسافت با استفاده از یادگیری ماشین، می خواهد فرآیند راه اندازی مجدد کامپیوتر برای نصب به روزرسانی را در زمان های مناسبی انجام دهد.

به گزارش زومیت، یکی از جنبه های بی ثمر و ملال آور ویندوز ۱۰ به توانایی این سیستم عامل در نصب به روزرسانی، حین استفاده ی کاربر از کامپیوتر بازمی گردد. در حالی که مایکروسافت در گذشته سعی داشت تا این راهکار نامناسب برای به روزرسانی را از طریق قابلیت های متفاوتی برای به  تعویق انداختن زمان نصب، مرتفع کند؛ اما کاربران Windows 10 کماکان از ری استارت شدن دستگاه هایشان برای تکمیل فرآیند نصب به روزرسانی در زمان های نامناسب شکایت دارند.

Microsoft در واکنش به بازخوردها، اعلام می کند که از وجود چنین مشکلاتی آگاهی دارد. دونا سرکار، مدیر ارشد واحد ویندوز اینسایدر می گوید: ما شکایات شما را شنیدیم و برای مرتفع کردن این مشکل، چنانچه به روزرسانی به خصوصی را [روی دستگاه خود] در وضعیت Pending دارید، منطق Reboot را به گونه ای تغییر داده ایم تا سیستم جدیدی با تطبیق پذیری و کنش گرایی بیشتری استفاده کند.

ردموندی ها ادعای تعلیم «مدل پیش بینی» را دارند که به لطف یادگیری ماشین، می تواند با دقت بالایی، بهترین زمان برای راه اندازی مجدد دستگاه را پیش بینی کند. سرکار در خصوص مدل پیش بین مایکروسافت می گوید: ما علاوه بر اینکه پیش از ری استارت دستگاه، احتمال استفاده ی شما از آن را بررسی خواهیم کرد؛ بلکه سعی خواهیم داشت تا احتمال رها کردن موقتی کامپیوتر برای تهیه ی یک لیوان قهوه و بازگشتتان را نیز پیش بینی کنیم.

مایکروسافت مدتی است که مدل پیش بینی خود را به صورت داخلی آزمایش می کند و ادعا می کند که «نتایج امیدوارکننده ای» را به دست آورده است. غول نرم افزاری دنیای فناوری از مدت ها پیش مدل به روزرسانی ویندوز ۱۰ را به صورت مداوم به روز می کند؛ چرا که این مدل، به صورت «ابری» عمل می کند؛ بنابراین اکنون کاربران Windows Insider می توانند برای ارائه ی بازخوردهای بیشتر، آن را بیازمایند.

کاربران اینسایدر ویندوز ۱۰ از این پس می توانند مدل به روزشده را در جدیدترین بیلد رداستون ۵ و 19H1 تجربه کنند؛ اگر مدل به روزرسانی مایکروسافت سر انجام با راهکار جدید ردموندی ها اصلاح شود، می تواند نقطه ی پایانی بر یکی از ملال آورترین مشکلات ویندوز ۱۰ باشد.

مایکروسافت از محصولات سرور آفیس 2019 رونمایی کرد

سرور مایکروسافت اکسچینج و سرور مخصوص کسب وکار اسکایپ که تا اواخر ۲۰۱۸ عرضه خواهند شد، اکنون به صورت نسخه ی دمو در دسترس می باشند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت، دموهای سرور مایکروسافت اکسچینج ۲۰۱۹ و سرور مخصوص کسب وکار اسکایپ ۲۰۱۹ را در دوم مرداد 96 در اختیار عموم قرار داد. این برنامه ها، نسخه های پیش فرض جانشینان نسخه های 2016 همین سرورها هستند. طبق گزارش های پاییز گذشته قرار بود که این سرورها قبل از پایان سال ۲۰۱۸، پس از معرفی نسخه ی دموی آن ها در نیمه ی اول سال میلادی عرضه شوند؛ اما نسخه ی دمو یک ماه دیرتر از پیش بینی ها عرضه شد.

طبق گفته ی خبرنگار سایت ZDnet، سرور آفیس ۲۰۱۹ روی سرور ویندوز ۲۰۱۶ و سرور ویندوز ۲۰۱۹، که خود آن اکنون به صورت دمو در دسترس می باشد، قابل اجرا است؛ انتظار می رود که سرور ویندوز ۲۰۱۹ تا ماه مهر ۹۶ عرضه شود. به گفته ی مسئولین کمپانی، سرور اکسچینج ۲۰۱۹ روی سرور ویندوز ۲۰۱۹ قابل نصب خواهد بود.

تغییرات سرورهای جدید عبارتند از:

  • سرور اکسچینج ۲۰۱۹ دارای موتور جستجوی پیشرفته ی بینگ و قابلیت های به روزشده ی تقویم شامل گزینه ی ارسال نکردن مجدد و قابلیت اشتراک گذاری آسان تقویم خواهد بود.
  • سرور مخصوص کسب وکار Skype 2019 پیشرفت هایی در خصوص پشتیبانی دوگانه داشته است و همچنین قابلیت های جدید مثل پیام صوتی کلود، حضور خودکار سازمانی کلود، اتصال دهنده ی اطلاعات تماس کلود و ساده سازی انتقال بین تیم ها دارد.
  • سرور شیرپوینت ۲۰۱۹ طبق گفته ی مایکروسافت در اوایل سال، رابط مدرن تر، کارایی و مقیاس پیشرفته تر، مدیریت ساده تر و ادغام بیش تر شیرپوینت و فریم ورک را به همراه خواهد داشت. نسخه ی دموی آن نیز به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.
  • سرور پروجکت ۲۰۱۹ که قابلیت همکاری با سرور شیرپوینت را دارد، کارایی و مقیاس پذیری بالاتر، گزارش دهی پیشرفته تر و پشتیبانی از چند رابط برنامه دهی را دارد. نسخه ی دمو ی این سرور هم  به زودی در دسترس قرار خواهد گرفت.

طبق گفته ی Microsoft، کاربرانی که از نسخه های آنلاین و کلود این محصولات استفاده می کنند، هم اکنون این به روزرسانی ها و قابلیت های جدید را در اختیار دارند، چرا که آفیس ۳۶۵ مرتباً به روزرسانی می شود. نسخه های ثابت این سرورها مخصوص شرکت ها است که نمی خواهند یا به دلیل حجم بالا نمی توانند کارهای خود را روی کلود آپبود کنند.

مایکروسافت دموی نسخه های ثابت Office 2019 ویندوز و مک را نیز کمی قبل تر عرضه کرد؛ انتظار می رود آن ها نیز تا پاییز به طور رسمی عرضه شوند. مسئولان شرکت راجع به اینکه این آخرین نسخه ی غیر اشتراکی محصولات خواهد بود، صحبتی نکرده اند. آن ها گفته اند که این تصمیم براساس نظرات کاربران گرفته خواهد شد.

سرویس جدید Google Docs مبتنی بر هوش مصنوعی، گرامر متن را بررسی می کند

گوگل داکس با کمک سرویس جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، گرامر و دستور زبان جملات نوشتاری را بررسی کرده و پیشنهاداتی برای اصلاح آن در اختیار کاربر قرار می دهد.

به گزارش زومیت، قطعا هیچ کس دوست ندارد که در متن ایمیل یا پست وبلاگی که می نویسد، اشتباهات گرامری و دستور زبان دیده شود. هرچند بروز اشتباهات نوشتاری گاهی واقعا گریزناپذیر است؛ ولی برخی اشکالات گرامری و نوشتاری می تواند به اعتبار و آبروی نویسنده ی متن صدمه ی جدی وارد کند.

همان طور که می دانید گوگل داکس ابزاری برای بررسی املا یا spell-checking در اختیار کاربران قرار می دهد؛ ولی این ابزار، نمی تواند اشکالات گرامری متن را تشخیص دهد و برای انجام این کار نیاز به برنامه هایی مانند گرامرلی (Grammarly) وجود دارد. چند سال قبل، افزونه ی کروم گرامرلی، به عنوان ابزاری پیشرفته برای بررسی متن و استخراج اشکالات گرامری آن معرفی شد. گرامرلی متن را چک می کند و در صورت مشاهده ی ایراد و اشکال، برای اصلاح آن پیشنهادهای مختلفی در اختیار کاربر قرار می دهد. هرچند گرامرلی تا حدی موفقیت هایی را به دست آورد ولی برنامه ی کامل و دقیقی نبود. ظاهرا گوگل در حال توسعه ی رقیب جدیدی برای گرامرلی است تا بتواند با برنامه ای مبتنی بر یادگیری ماشین، اشکالات گرامری موجود در متن ها را شناسایی کرده و پیشنهادهای اصلاحی در اختیار کاربر قرار دهد.

سرویس جدید چک و اصلاح اشکالات گرامری Google Docs، از طریق برنامه ی Google Early Adopter در دسترس کاربران قرار دارد و اساسا برای به حداقل رساندن اشتباهات ترجمه در الگوریتم های ترجمه ی ماشینی طراحی شده است. این سرویس جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، می تواند اشتباهات گرامری متن را شناسایی کرده و پیشنهادهایی برای اصلاح در اختیار کاربر قرار دهد. Google ادعا می کند که این سرویس جدید می تواند اشکالات ساده مانند استفاده از «a» به جای «an» تا اشتباهات پیچیده تر گرامری مربوط به متون پیچیده ی قانونی را شناسایی کرده و پیشنهاد اصلاح بدهد.

دیوید تکر مدیر بخش محصولات G Suite اعلام کرد:

گوگل، رویکرد بسیار موثری برای اصلاح اشتباهات دستور زبان در متن های ترجمه  شده ی ماشینی در پیش گرفته است. به عنوان مثال، تصور کنید می خواهید متنی را از زبان فرانسوی به انگلیسی ترجمه کنید. رویکرد گوگل بر این مبنا شکل گرفته است که کاربر بتواند به ترجمه ای دقیق و بدون اشکالات گرامری دسترسی پیدا کند. گوگل، سابقه ی طولانی در فناوری های ترجمه ی متون دارد و این سرویس جدید در راستای تلاش های چندین ساله ی گوگل معرفی می شود.

باید دید سرویس جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، می تواند همانند افزونه ی گرامرلی، اشکالات نشانه گذاری یا انتخاب نادرست واژه ها در متن را نیز اصلاح کند یا خیر. جالب اینجاست که گوگل از سرویس های مبتنی بر هوش مصنوعی استقبال می کند و ظاهرا به سرویس  ترجمه و رویکردهای بهینه سازی آن توجه ویژه ای نشان می دهد. باید دید گوگل چگونه می خواهد سرویس های ترجمه مبتنی بر هوش مصنوعی را در طول زمان روی سایر محصولات خود پیاده سازی کند. خوشبختانه، گوگل برنامه ی چک کردن گرامر را به صورت API در دسترس سایر توسعه دهندگان قرار داده است، هرچند به نظر نمی رسد سایر توسعه دهندگان برنامه ای برای توسعه  در این حوزه داشته باشند.

گوگل درصدد آسان سازی برنامه‌ نویسی برای رایانه های کوانتومی است

گوگل قصد دارد با برنامه ی متن بازِ جدیدِ خود، روندِ کارکردن با رایانه های کوانتومی را برای توسعه دهندگان ساده تر کند.

به گزارش زومیت، رایانه های کوانتومی هنوز در دوران ابتدایی خود قرار دارند؛ اما سازندگان این دستگاه های عجیب و غریب قصد دارند با تشویق توسعه دهندگان نرم افزار، آن ها را به تجربه ی نسل جدید رایانه ها سوق دهند.

مسیرِ برنامه نویسی دستگاه های کوانتومی، یک چالش اساسی برای توسعه دهندگان محسوب می شود. رایانه هایی که امروزه از آن ها استفاده می کنیم، با زبان ماشین کار می کنند که از ترکیب دو عدد ۰ و ۱ تشکیل شده اند؛ اما در آن سو، رایانه های کوانتومی از مفهوم جدیدی بهره می برند که کیوبیت نام دارد. مفهوم پیچیده ی کیوبیت ها که با اصل برهم نهی فیزیک در هم آمیخته، بر این پایه استوار است که در آنِ واحد، یک رایانه  می تواند در حالت صفر و یک قرار داشته باشد. علاوه بر مورد فوق، کیوبیت ها تفاوت دیگری نیز با بیت  های عادی دارند؛ فارغ از این امر که بین کیوبیت ها اتصال معنایی وجود دارد یا خیر، این اعداد می توانند به یکدیگر متصل شوند و روی هم تأثیر بگذارند.

از این جهت، استفاده از چنین رایانه هایی نیازمند نرم افزارهای جدیدی است که به کلی ساختاری متفاوت از نرم افزارهای مرسوم دارند. فعلاً تنها تعداد معدودی از توسعه دهندگان درباره ی این مبحث دانش کامل دارند و قادر به برنامه نویسی برای این دستگاه ها هستند.

حال گوگل به عنوان یکی از بازیگران بزرگ عرصه ی فناوری و پیشگامان عرصه ی کوانتوم، قصد دارد تغییراتی را در این روند ایجاد کند. این شرکت به تازگی ابزار توسعه ی جدیدی را برای توسعه دهندگان در دسترس قرار داده که Cirq نام دارد و امکانِ ساخت الگوریتم، بدونِ نیاز به دانش قبلی درباره ی فیزیک کوانتوم را فراهم می کند. Cirq ابتکار عمل متنِ باز گوگل است؛ به این مفهوم که هر شخصی می تواند به آن دسترسی داشته باشد و به اعمال تغییرات در ابزار یادشده بپردازد. اهالی مانتین ویو برای ساده سازی استفاده از این ابزار، آن را به مقدار زیاد مشابه TensorFlow طراحی کرده اند که ساخت نرم افزار با استفاده از یادگیری ماشین را برای برنامه نویسان به ارمغان می آورد.

فعلاً توسعه دهندگان فقط می توانند از این ابزار برای ساخت الگوریتم های مبتنی بر کوانتوم که روی شبیه ساز اجرا می شوند، استفاده کنند؛ اما Google اعلام کرده که هدف نهایی آن ها از ساخت Cirq، کمک به توسعه ی نرم افزارهای این چنینی بوده که روی بازه ی وسیعی از رایانه های حقیقی کوانتوم در آینده اجرا شوند.

افزایش سطح آب دریاها در اتصال اینترنت اختلال ایجاد خواهد کرد

افزایش بیش از حد سطح آب دریاها تا سال ۲۰۳۳ کابل ها و هاب های اینترنت را غرق خواهد کرد. شهرهای ساحلی در معرض بیشترین خطر قرار دارند.

به گزارش زومیت، طوفانهای عظیم تابستان گذشته، هاروی، ایرما و ماریا، سرویس اینترنت بسیاری از ساکنان را مختل کردند. دیگر خطری که اینترنت را تهدید می کند، افزایش سطح آب دریاها است. کارول بارفورد، کارشناس بیوژئوشیمی در دانشگاه ویسکانسین، مدیسون، می گوید: این اتفاق در حال رخ دادن است. داده های در دسترس ما نشان می دهد که سطح آب دریاها در حال افزایش است.

به گفته ی بارفورد، افزایش سطح آب دریاها مشکلی اساسی برای سرویس اینترنت در شهرهای ساحلی عمده مانند نیویورک، سیاتل و میامی خواهد بود. بارفورد و همکارانش با استفاده از نقشه ی جهانی شبکه اینترنت و دیتای افزایش سطح آب دریا از NOAA (سازمان ملی اتمسفر و اقیانوس ایالات متحده) چنین خطری را پیش بینی کردند:

شما دو نقشه دارید: نقشه ی پراکندگی تجهیزات اینترنت و نقشه ی مکان های در معرض خطر سیل. مکان هایی که با قرار دادن نقشه ها روی هم، هم پوشانی وجود داشته باشد، در معرض خطر خواهد بود.

پژوهشگران با استفاده از تخمین NOAA در مورد افزایش شدید سطح آب دریاها که برای پیش بینی های مربوط به زیرساخت ها پیشنهاد می شود، به این نتیجه رسیدند که تا ۱۵ سال دیگر، ۶۶۰۰ کیلومتر از کابل های فیبر نوری زیر آب خواهند رفت و ۱۱۰۰ هاب اینترنت توسط آب احاطه خواهند شد. زیرساخت های زمینی برخلاف کابل هایی که از اقیانوس ها می گذرند، ضد آب نیستند.

پژوهشگران یافته های خود را در ورک شاپ پژوهش های کاربردی شبکه در مونترال ارائه کردند:

با افزایش سطح آب دریاها، کابل های اینترنت زیر آب قرار خواهند گرفت؛ در حالی که آن ها برای کار در زیر آب طراحی نشده اند. بنابراین سیگنال ها مختل شده و قطع خواهند شد. چنین زیرساختی در چنین شرایطی نابود خواهد شد.

آن ها در پژوهش خود اشاره کرده اند که سرویس های بزرگ فراهم کننده اینترنت مانند AT&T، CenturyLink و  Inteliquent با بیشترین خطر روبرو هستند. نظر به این پیش بینی ها، شرکت های ارائه کننده اینترنت باید هرچه سریع تر در راستای مقاوم سازی تجهیزات خود اقدام کنند. در غیر این صورت، ما درست در زمانی که بیشترین نیاز به اینترنت را داریم، در مواقع بحرانی، آن را از دست خواهیم داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 − 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *