بررسی ویژگیهای اپلیکیشن AccessNote, یادداشتبردار مختص نابینایان در اندروید

مختصات صفحات لمسی برای نابینایان، به گونه ای است که دسترسی به بسیاری از بخشهای دستگاه های هوشمند را آسانتر می کند.
اگر برای فعال کردن یکی از گزینه ها در گوشی صفحه کلیددارتان باید چندین دکمه مختلف را می فشردید و از چندین صفحه مختلف عبور می کردید، در صفحه لمسی، با دانستن موقعیت مکانی هر گزینه بر روی صفحه، به راحتی میتوانید با یک اشاره، آن گزینه را فعال کنید. این را میتوان یکی از مزایای کوچ کاربران، از صفحه کلید به صفحه لمسی به حساب آورد. اما شاید تنها نکته ای که روند کوچ را برای کاربران قدری دشوار میکند، مشکلی است که بسیاری از کاربران صفحات لمسی در نوشتن با آن مواجه میشوند. فرایند نوشتن به کندی انجام می شود و اصلاح نوشته ها هم کاری مشکل به نظر می رسد. برنامه نویس ها اما برای حل این مشکل کاربران نابینا دست به طراحی اپلیکیشنهای مختلفی زده اند که تا اندازه ای توانسته این روند را برای کاربران نابینا و کمبینا آسانتر کند. پیشتر اپلیکیشنی با نام accessible editor در میان نابینایان شناخته شده بوده و کاربران زیادی از امکانات آن برای نوشتن و خواندن متون استفاده میکرده اند. این بار اما «AFB»، فدراسیون نابینایان آمریکا، اقدام به طراحی اپلیکیشنی برای خواندن و نوشتن در محیط اندروید کرده است.
«AccessNote»، نام برنامه ای است که AFB طراحی کرده و به شکل رایگان در اختیار کاربران نابینا قرار داده است. به کمک این برنامه، کاربران قادر خواهند بود متون مورد نظرشان را در محیطی مناسبسازی شده تایپ کنند و متنهای تایپ شده را به شکل دلخواه پوشه بندی کنند. این برنامه نسبت به نمونه ای که در بالا یاد شد، از چند برتری عمده برخوردار است که بد نیست نگاهی به این ویژگیها بیاندازیم:
اولین قابلیت این برنامه، امکان جستجو در متون است که به دو شیوه در اختیار کاربر قرار میگیرد: جستجو در میان نام پرونده های ذخیره شده و جستجو در متن جاری. به این ترتیب، کاربر قادر خواهد بود از میان پرونده ها، پرونده مورد نظرش را پیدا کند یا در متن جاری، کلمه ای را که به دنبال آن است جستجو کند.
امکان اتصال برنامه با dropbox هم از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن است که به کاربر امکان میدهد یک نسخه پشتیبان از هر آنچه که مینویسد در دراپباکس خود نگهداری کند. قابلیت ارسال متن به شکل پیوست یا به عنوان متن ایمیل هم از دیگر امکانات این برنامه است.
امکان درشتنمایی حروف برای کاربران کمبینا هم از ابزارهایی است که در این برنامه گنجانده شده. افزون بر اینها، در هنگام تایپ متون انگلیسی هم یک غلطیاب در اختیار کاربران قرار گرفته که میتوانند به کمک آن، غلطهای املایی متنشان را اصلاح کنند.
کاربران میتوانند برای استفاده از این امکانات و سایر قابلیتهای دیگری که در این اپلیکیشن گنجانده شده، وارد «Play Store» شده و در قسمت جستجو، کلمه «AccessNote» را نوشته و از میان نتایج، گزینه مورد بحث را انتخاب و نصب کنند.
منبع: ایران سپید

2 دیدگاه دربارهٔ «بررسی ویژگیهای اپلیکیشن AccessNote, یادداشتبردار مختص نابینایان در اندروید»

  1. سلام.
    سایتتون نسبت به پارسال خیلی فعالتر شده.
    این مطلب هم بسیار عالی و کاربردی بود.
    از لایحه حمایت از حقوق معلولین هم بیشتر واسمون بنویسید.
    اینکه تو چه وضعیتی قرار داره.

    1. با سلام به شما بزرگوار.
      از لطفتون صمیمانه سپاسگزاریم.
      همونطور که ملاحظه می کنید، در سال 97 و بعد از تعطیلات نوروز، ستون های جدیدی رو به سایت از جمله آخرین اخبار نابینایان در رسانه های جهان،
      اهم اخبار نابینایان در رسانه های داخلی،
      متنوع از سراسر وب و مطالب ویژه
      رو به سایت اضافه کردیم.
      هدف مجموعه پکتوس از این اقدام، این بوده که سایت از حالت صرف تخصصی فناوری اطلاعات برای نابینایان بیرون بیاد و ما بتونیم تنوع بیشتری رو به مطالبمون بدیم.
      لذا از این پس طبق روال دو ماه گذشته، شما میتونید علاوه بر خبر ها و پست های آموزشی که مرتبط با نابینایان و فناوری اطلاعات هستش، به مهمترین خبر های نابینایان در سایت ها و خبرگزاری های داخلی، اخبار مهم نابینایان در آن سوی مرز، و اخبار عام و مهم حوزه فناوری اطلاعات که نابینایان هم مثل سایر مردم جامعه بهش نیاز دارند، دسترسی داشته باشین.
      در منوی اصلی سایت، اگر به صورت هدینگ حرکت بکنید، به صورت خاص با این ستون ها و مطالبشون روبرو میشین که پایان لینک هر ستون، حتی میتونید به آرشیو این ستون ها هم دسترسی داشته باشین.
      در خصوص لایحه یا بهتر بگم، قانون جامع حمایت از حقوق معلولین هم باید بگم حدود یک ماه پیش این لایحه توسط ریاست جمهور به دستگاه های اجرایی کشور ابلاغ شد.
      البته متن نهایی قانون جامع رو در همین سایت قرار دادیم که میتونید مطالعه بکنید.
      اما در خصوص اینکه پرسیدین در چه وضعیتی قرار داره، باید بگم خب اگه بخوایم واقع بین باشیم، باید بگم بخش عمده این قانون، در سال جاری محقق نخواهد شد، کما اینکه براورد شده برای اجرا شدن کل لایحه به مبلغی در حدود هفت هزار میلیارد تومان نیازه که برای سال 97، تنها 200 میلیارد تومان در نظر گرفته شده.
      فعلا خیلی از بخش های قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، باید آیین نامه های اجراییش تدوین بشه که این مسئله، خودش از تصویب لایحه شاید مهمتر باشه.
      به هر حال باید منتظر بمونیم ببینیم در سال آینده، این قانون تا چه اندازه اجرایی میشه.
      منتظر پیشنهادات شما در جهت اضافه شدن بخش های جدید دیگه ای به سایت هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 + چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *