دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 12 خرداد ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در هشتاد و نهمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

گلکسی نوت 9 احتمالاً مدلی با ۸ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی خواهد داشت

گلکسی نوت ۹، نسل بعدی فبلت های بی نظیر سامسونگ تا چند ماه دیگر معرفی می شود؛ بنابراین انتظار می رود این دستگاه بهترین مشخصات ممکن را ارائه دهد.

به گزارش زومیت، در حال حاضر بیشترین ظرفیتی که سامسونگ برای حافظه داخلی دستگاه های خود مورد استفاده قرار داده، مربوط به گلکسی اس ۹ در نسخه ۲۵۶ گیگابایتی است. به نظر می رسد این شرکت کره ای قصد دارد برای گلکسی نوت ۹ یک قدم فراتر برود و شاهد نسخه ۵۱۲ گیگابایتی باشیم. با این حال امکان افزایش حافظه دستگاه از طریق درگاه microSD پابرجا خواهد بود. سامسونگ برای این که بتواند مدیریت بهتری روی عملکرد دستگاه در این نسخه داشته باشد، بهتر است از ۸ گیگابایت رم استفاده کند؛ در نتیجه این نسخه می تواند به عنوان یک دستگاه حرفه ای برای ذخیره سازی محتوا به حساب بیاید.

این مشخصات برای گلکسی نوت ۹ به تأیید نرسیده است و امکان دارد به صورت کاملاً محدود در بازاری مانند چین عرضه شود. مشخصات اصلی که سامسونگ برای نسخه جهانی در نظر دارد شامل ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی است. گلکسی نوت ۹ در بازار آمریکا با اسنپدراگون ۸۴۵ و در دیگر بازارها با اکسینوس ۹۸۱۰ عرضه خواهد شد. تفاوت مدل های اصلی از این دستگاه محدود به چیپست و حافظه نیست و به نظر می رسد در زمینه ی دوربین هم شاهد تفاوت هایی در بازارهای مختلف باشیم.

با توجه به زمان احتمالی برای رونمایی از گلکسی نوت ۹ و عرضه نسخه نهایی اندروید P، این دستگاه پرچم دار با اندروید ۸.۱ معرفی می شود؛ اما این ظرفیت را دارد که به سرعت به نسخه بالاتر ارتقاء پیدا کند.

گلکسی اس 10 به بلندگوی پیزو الکتریک مجهز می شود

سامسونگ گلکسی اس ۱۰ احتمالا به یک بلندگوی پیزو الکتریک مشابه شیائومی می میکس، مجهز خواهد شد.

به گزارش زومیت، طبق آخرین گزارش ها سامسونگ روی فناوری ساخت بلندگو های ویژه ای با نام Sound On Display کار می کند.

این ویژگی همان فناوری مورد استفاده شیائومی در نسخه ی اول گوشی هوشمند می میکس است که از ارتعاشات پیزو الکتریک برای پخش صدا و رساندن آن از طریق نمایشگر به گوش کاربر استفاده می کند.

شاید سامسونگ تلاش می کند تا در گلکسی اس ۱۰ از طراحی تمام صفحه بهره ببرد؛ به هر حال این بلندگو در مقایسه با سایر رقبا عملکرد ضعیف تری دارد و شیائومی هم از آن به عنوان یک اسپیکر مکالمه ی معمولی استفاده کرده است.

باید توجه داشت که همه ی این اخبار و گزارش ها در حد شایعه است و هنوز مشخص نیست که سامسونگ در آینده از این فناوری که هم اکنون در حال تحقیق و توسعه است، استفاده خواهد کرد یا خیر؛ بنابراین باید منتظر باشیم و ببینیم که گوشی آینده ی این غول کره ای از چه فناوری هایی بهره می برد.

آیفون SE 2 با بریدگی بالای نمایشگر عرضه می شود

تصویر فاش شده ی جدیدی از صفحه محافظ آیفون SE 2 نشان می دهد که این گوشی هوشمند مشابه آیفون 10 با بریدگی بالای نمایشگر به بازار عرضه خواهد شد.

به گزارش زومیت، این روزها، خبرهای غیر رسمی و شایعه های مختلفی درباره ی آیفون SE 2018 منتشر می شود. سانی دیکسون، یکی از فاش کنندگان عرصه ی فناوری در توییتر تصویری منتسب به محافظ نمایشگر آیفون ۲ اس ای را به اشتراک گذاشته است، براساس این تصویر، آیفون اس ای ۲ با بریدگی بالای نمایشگر به بازار خواهد آمد. اگر این خبر غیر رسمی درست باشد، باید انتظار داشته باشیم تا این گوشی هوشمند را با طراحی مشابه آیفون ۱۰ در بازار ببینیم.

در این تصویر، بریدگی بالای نمایشگر (ناچ) آیفون SE 2 از بریدگی بالای نمایشگر آیفون ۱۰ کوچکتر است. در خبرهای غیر رسمی دیگری نیز به وجود ناچ اشاره شده بود. این اولین باری نیست که آیفون ۲ اس ای را با طراحی بریدگی بالای نمایشگر می بینیم. اولیکسار (Olixar) سازنده قاب گوشی های آیفون در اوایل ماه می ( اوایل اردیبهشت ماه)  اعلام کرد که آیفون ۲ اس ای نیز مشابه آیفون ۱۰ با بریدگی بالای نمایشگر به بازار می آید. در همین گزارش، اولیکسار ابعاد این بریدگی را ۱.۸۷ سانتیمتر اعلام کرده بود که اگر اطلاعات درست باشد، بدین معنی است که عرض بریدگی نمایشگر آیفون SE 2 نصف ابعاد بریدگی نمایشگر آیفون ۱۰ است.

محافظ نمایشگر آیفون SE 2 (سمت چپ) و محافظ نمایشگر آیفون ۱۰ (سمت راست). بریدگی بالای نمایشگر آیفون SE 2، طراحی مشابه بریدگی بالای نمایشگر آیفون ۱۰ دارد. اندازه بریدگی بالای نمایشگر آیفون SE 2 از آیفون ۱۰ کوچکتر است.

در کنار تمامی این خبرها، گزارش جداگانه ی دیگری مربوط به ماه می ( اردیبهشت ماه)، نشان می دهد که اپل، هنوز درباره ی طراحی بریدگی بالای صفحه نمایش آیفون 2 اس ای تصمیم گیری نکرده است. در آن گزارش تنها ذکر شده بود که این گوشی هوشمند از ویژگی Face ID مشابه آیفون ۱۰  پشتیبانی می کند.

تصویر فعلی که از محافظ نمایشگر منتشر شده نیز، ممکن است بر اساس خبرهای فاش شده قبلی تهیه شده باشد. از آنجایی که آن خبرها هم رسمی و تایید شده نیستند، لذا نمی توان به صحت این تصویر خیلی اعتماد کرد.

آیفون ۲۰۱۹ با دوربین سه گانه و سنسور سه بعدی معرفی می شود

آیفون ۲۰۱۹ اپل مجهز به دوربین سه گانه با سنسور سه بعدی به بازار عرضه خواهد شد.

به گزارش زومیت، برخی مشخصات آیفون  های ۲۰۱۸ اپل هنوز به صورت رسمی تایید نشده است و در هاله ای از ابهام قرار دارد. با این وجود خبرهای جالبی درباره آیفون های ۲۰۱۹ منتشر می شود. براساس اطلاعات غیر رسمی از سوی یک منبع خبری تایوانی، حداقل یکی از آیفون های ۲۰۱۹ به دوربین سه گانه با سنسور سه بعدی برای کاربرد در حوزه ی واقعیت افزوده مجهز خواهد شد.

دو دوربین از سه دوربین آیفون ۲۰۱۹، می تواند جسم را از زوایای مختلف مشاهده کرده و تصویری سه بعدی از آن جسم ایجاد کند. برخی تحلیل گران بر این باورند که این روش جدید، بهتر از ایده ی استفاده از فناوری ToF (مخفف time-of-flight) است. در فناوری ToF در فواصل زمانی مشخصی، پالس های نور به صورت امواج لیزری به سمت جسمی که می خواهیم تصویر سه بعدی آن  را داشته باشیم، ارسال می شود. فاصله ی ارسال تا دریافت هر پالس اندازه گیری شده و در این بازه ی زمانی تصویر سه بعدی نیز شکل می گیرد.

البته برخی از متخصصان نیز برای گرفتن تصاویر سه بعدی، راهکار استریوسکوپیک (Stereoscopic) را پیشنهاد می دهند، در این روش تصاویر به گونه ای ذخیره خواهند شد که وقتی مجددا بخواهیم آن ها را پخش کنیم، شاهد تصاویری سه بعدی خواهیم بود. امکان ایجاد تصاویر سه بعدی با روش استریوسکوپیک، امکان پذیرتر است، این روش باعث صرفه جویی در میزان مصرف انرژی در دراز مدت خواهد شد و در فضای باز خروجی بهتری دریافت خواهیم کرد.

گفتنی است بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی این خبرگزاری تایوانی، دوربین سوم آیفون ۲۰۱۹، دارای فاصله کانونی بزرگ تری است و زوم اپتیکال 3x را در اختیار کاربر قرار می دهد. این ویژگی در گوشی پرچمدار هواوی پی ۲۰ پرو به کار گرفته شده است. همان طور که احتمالا می دانید پی ۲۰ پرو هواوی نیز مجهز به دوربین سه گانه است.

براساس اطلاعات منتشر شده از این منبع خبری تایوانی، کوپرتینویی ها در حال حاضر سنسور های دوربین خود را از طریق شرکت هایی همچون سونی، شارپ، ال جی و دالی تامین می کنند که در میان این شرکت ها، تنها کمپانی دالی می تواند دوربین سه گانه ی مورد نیاز اپل را تامین کند؛ البته این شرایط همیشگی نخواهد بود و ممکن است همه چیز خیلی زود تغییر کند. وقتی ارائه ی ویژگی های جدید، از مرحله ی طراحی قرار است به خط تولید برسد، موضوع جدی تر می شود و ممکن است تامین کنندگان بیشتری بخواهند در این چرخه حضوری فعال داشته باشند.

ال جی وی 35 ThinQ رونمایی شد؛ اسنپدراگون 845 و صفحه نمایش اولد ۶ اینچی بدون بریدگی

ال جی نسل جدید گوشی  هوشمند سری وی را با نام ال جی وی ۳۵ ThinQ رونمایی کرد. این گوشی با تراشه ی اسنپدراگون ۸۴۵ و نمایشگر ۶ اینچی اولد بدون حاشیه راهی بازار می شود.

به گزارش زومیت، ال جی بدون برگزاری مراسمی خاص نسل جدید گوشی های هوشمند خود را با نام ال جی وی 35 ThinQ رونمایی کرد. این گوشی جدید را باید یک به روزرسانی برای وی ۳۰ اس ThinQ بدانیم که تنها چند ماه پیش رونمایی شده بود. هرچند وی ۳۰ اس ThinQ شامل تغییرات محدود نرم افزاری در مقایسه با نسل پیش بود، اما وی ۳۵ ThinQ تغییرات سخت افزاری کوچک و بزرگی به خود دیده است.

ال جی وی ۳۵ ThinQ از نظر سخت افزاری شماری از قابلیت ها را از ال جی جی ۷ ThinQ که چندی پیش رونمایی شد به ارث برده است؛ از جمله ی مشخصات فنی این گوشی باید به استفاده از تراشه ی اسنپدراگون ۸۴۵ اشاره کرد که به روز بودن آخرین محصول سری وی ال جی در سال ۲۰۱۸ میلادی را تضمین می کند. با توجه به اینکه ال جی از وی ۳۵ ThinQ رونمایی کرده، انتظار می رود بروزرسانی اصلی سری وی با نام V40  در پاییز سال جاری میلادی راهی بازار شود.

همانند ال جی جی ۷ ThinQ که از دوربین دوگانه با کمی تغییرات بهره می برد، وی ۳۵ ThinQ نیز به همین دوربین دوگانه مجهز شده است. دوربین دوگانه  و اصلی جدیدترین پرچمدار ال جی از دو سنسور ۱۶ مگاپیکسلی بهره می برد؛ یکی از دوربین ها به لنز استاندارد و دیگری به لنز سوپر واید مجهز شده است. هر چند مشخصات فنی این دوربین شبیه به نسل های پیشین است، اما طبق اعلام ال جی دوربین وی ۳۵ ThinQ عملکرد بهتری در فضاهای تاریک خواهد داشت. ال جی در وی ۳۵ ThinQ از ۱۹ افکت مبتنی بر هوش مصنوعی بهره برده تا از این طریق تصاویر ثبت شده را از طریق بکارگیری افکت های مبتنی بر هوش مصنوعی بهبود بخشد. در پنل جلویی نیز شاهد بکارگیری یک سنسور ۸ مگاپیکسلی هستیم که نسبت به دوربین ۵ مگاپیکسلی بکار رفته در نسل گذشته بهبود یافته است.

همچون جی ۷ ThinQ،  در وی ۳۵ ThinQ نیز بخشی از قابلیت های مرتبط با هوش مصنوعی دوربین از گوگل لنز پشتیبانی می کند. هرچند ال جی وی ۳۵ ThinQ و ال جی جی ۷ ThinQ از نظر نرم افزار بسیار شبیه به هم هستند، اما از نظر ظاهری تفاوت هایی دارند. ال جی وی ۳۵ ThinQ را با بهره گیری از نمایشگری تمام صفحه که فاقد بریدگی است، راهی بازار می کند. وی ۳۵ ThinQ کاملا به زبان طراحی سری وی ال جی وفادار مانده، حال آنکه اضافه شدن رنگ جدید مشکی شفقی باعث شده تا این گوشی جلوه جدیدی به خود بگیرد. همچنین ال جی وی ۳۵ ThinQ از وجود یک نمایشگر ۶ اینچی اولد بهره می برد.

از دیگر مشخصات فنی این گوشی باید به باتری ۳۳۰۰ میلی آمپر ساعتی در کنار حافظه ی رم ۶ گیگابایتی اشاره کرد. براساس اطلاعات ارائه شده وی 35 ThinQ که بصورت قراردادی با اوپراتور AT&T در ایالات متحده به فروش می رسد، دارای برچسب قسمت ۹۰۰ دلاری است.طبق اعلام ال جی این گوشی ۸ ژوئن یا ۱۸ خرداد ماه راهی بازار خواهد شد.

نوکیا گوشی های اقتصادی Nokia 3.1 ،Nokia 2.1 و Nokia 5.1 را معرفی کرد

نوکیا طی مراسمی در روسیه، از نسل جدید گوشی های نوکیا 2، نوکیا 3 و نوکیا 5 رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، اچ ام دی که وظیفه توسعه و فروش گوشی های هوشمند و ساده تحت نام تجاری نوکیا را بر عهده دارد، طی مراسمی در کشور روسیه، از گوشی های مقرون به صرفه ی این برند رونمایی کرد. این  دستگاه ها که نسخه های ارتقا یافته نسل پیشین گوشی های این شرکت هستند، بهبود های قابل توجهی را در طراحی و سخت افزار به خود دیده اند. از میان گوشی های جدیدِ نوکیا، دو دستگاه از اندروید وان و یک دستگاه از نسخه ی کم حجم اندروید گو پشتیبانی خواهند کرد. بر اساس گزارش فنلاندی ها، نسخه هایی که با اندروید وان عرضه می شوند تا ۲ سال از پشتیبانی نرم افزاری و ۳ سال از پشتیبانی امنیتی برخوردار خواهند بود.

نوکیا 5.1

نخستین گوشی معرفی شده، نوکیا 5.1 نام دارد که ارتقا قابل توجهی را نسبت به نسل پیشین خود شامل شده است. این دستگاه هم اکنون از صفحه نمایش ۵.۵ اینچی با وضوح +FHD از پوشش محافظ گوریلا گلس ۲.۵ بعدی بهره می برد. این صفحه نمایش دارای نسبت ۱۸:۹ است؛ بنابراین طول صفحه نمایش در مقایسه با نسل گذشته، افزایش یافته است. در بخش سخت افزار نیز نوکیا برخی به روزرسانی ها را اعمال کرده که به واسطه ی آن ها، هم اکنون پردازنده ی این دستگاه، نسبت به نسل پیشین ۴۰ درصد سریع تر عمل می کند. با این حال خوب است بدانید که نوکیا در نسخه ی جدید، به جای استفاده از پردازنده ی اسنپ دراگون، به پردازشگر MT6755S مدیاتک روی آورده است.

نوکیا ۵.۱ دارای دو نسخه  با رم ۲ و ۳ گیگابایتی است که حافظه ی ذخیره سازی این مدل ها به ترتیب ۱۶ و ۳۲ گیگابایت در نظر گرفته شده است؛ البته در صورت تمایل، کاربران می توانند از طریق حافظه ی جانبی، به افزایش این میزان اقدام کنند. باتری ۲۹۷۰ میلی  آمپر ساعتی که برای این محصول در نظر گرفته شده، قدرت بخش سخت افزار آن خواهد بود.

در قسمت دوربین نیز فنلاندی ها از سنسوری با وضوح ۱۶ مگاپیکسل به عنوان دوربین پشتی استفاده کرده اند؛ همچنین برای تصاویر سلفی دوربین ۸ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. نسخه ی ۲۰۱۸ نوکیا 5 دارای جک ۳.۵ میلی متری هدفون، درگاه میکرو یو اس بی و ان اف سی است و به همراه اندروید ۸ روانه ی بازار خواهد شد.

این دستگاه از ماه جولای به صورت جهانی عرضه خواهد شد و علاقه مندان می توانند نسخه ی پایه ی آن را با قیمت ۱۸۹ یورو یا ۲۱۹ دلار در رنگ های مسی، سرمه ای و مشکی (با تأخیر چندهفته ای) خریداری کنند.

نوکیا 3.1

نوکیا 3، دیگر گوشی مقرون به صرفه نوکیا است که به موفقیت قابل توجهی نیز دست یافت و هم اکنون نسخه ی ارتقا یافته ی این دستگاه ارایه شده است. به لطف به روزرسانی های جدید، انتظار می رود که این دستگاه موفقیت پیشین خود را با قدرت بیشتری ادامه دهد. صفحه نمایش این گوشی ۵.۲ اینچی با وضوح +720p است که نسبت به نسل پیشین، اندکی ارتفاع بیشتری دارد. درست مانند نسخه ی سال گذشته، در این دستگاه نیز شاهد بدنه ی آنودایزشده ی فلزی با پوشش پلی کربنات هستیم.

در بخش سخت افزار نیز از پردازنده ی مدیاتک ۶۵۷۰ استفاده شده که دارای هشت هسته ی پردازشی است؛ همچنین علاوه بر نسخه ی ۱۶ گیگابایتی با ۲ گیگابایت حافظه ی رم، نسخه ای دیگر با ۳۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی و ۳ گیگابایت حافظه ی رم ارایه شده که قدرت  بیشتری خواهد داشت. برای بخش دوربین نیز نوکیا سنسور ۱۳ مگاپیکسلی را در قسمت پشتی در نظر گرفته  است؛ این در حالی است که دوربین سلفی همچنان از سنسور ۸ مگاپیکسلی بهره خواهد برد. نوکیا ۳.۱ نیز به لطف پروژه ی اندروید وان، از اندروید ۸ بهره خواهد برد.

عرضه ی این دستگاه از ماه ژوئن آغاز خواهد شد و کاربران می توانند نسخه ی پایه ی آن را با قیمت ۱۳۹ یورو یا ۱۵۹ دلار خریداری کنند. نوکیا ۳.۱ در رنگ های آبی  / مسی، مشکی  / کروم و سفید / فلزی قابل تهیه است.

نوکیا 2.1

در بین دستگاه های معرفی شده، نوکیا 2.1 تنها گوشی  به شمار می رود که از اندروید گو که نسخه ی سبک ترِ اندروید است، بهره می برد. اندازه ی نمایشگر این دستگاه ۵.۵ اینچ در نظر گرفته شده که وضوح اچ دی را به کاربران ارائه می کند؛ همچنین این دستگاه از نسبت تصویر ۱۶:۹ استفاده خواهد کرد. در قسمت جلویی این دستگاه، مهندسان فنلاندی علاوه بر صفحه نمایش، از بلندگو های استریو نیز بهره برده اند.

برخلاف دو دستگاه فوق، نوکیا در این نسخه از پردازنده ی اسنپدراگون ۴۲۵ استفاده کرده است؛ که باوجود قدرت نه چندان بالای آن، نسبت به نسل پیشین ۵۰ درصد توانِ بیشتری را به کاربران ارائه می کند. به غیر از پردازنده، رم و حافظه ی ذخیره سازی دست  نخورده باقی مانده اند و همچنان شاهد استفاده از رم ۱ گیگابایتی به همراه حافظه ی ذخیره سازی ۸ گیگابایتی (قابل  ارتقا به وسیله ی حافظه ی جانبی) هستیم.

خوشبختانه در نسل جدید نیز همچنان از باتری پرظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی نسل قبلی بهره برده شده که تا دو روز شارژ نگه می دارد. در آخر، به قسمت دوربین می رسیم که مانند نسخه ی سالِ گذشته، از سنسور ۸ مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی و ۵ مگاپیکسلی برای سلفی استفاده شده است.

این دستگاه از ماه جولای به صورت جهانی در دسترس قرار خواهد گرفت و علاقه مندان می توانند با پرداخت ۹۹ یورو یا ۱۱۵ دلار، نوکیا 2.1 را در رنگ های آبی  / مسی، آبی  / نقره ای و خاکستری  / نقره ای تهیه کنند.

سونی کتابخوان جدید ۱۰ اینچی با پشتیبانی از قلم معرفی کرد

کتابخوان/ تبلت جدید سونی از قلم پشتیبانی می کند و ابعاد کوچک تری نسبت به نسل قبلی خود دارد که کار با فایل های متنی را بسیار جذاب می کند.

به گزارش زومیت، کتابخوان DPT-RP1 سونی، تجربه ی بی نظیری از مطالعه ی فایل های PDF و سایر اسناد بزرگ به  ارمغان می آورد؛ اما دغدغه ای که هر کاربری با آن رو به رو خواهد شد، ابعاد بزرگ این دستگاه است. کتابخوان سونی سبک و نازک است؛ اما ۱۳ اینچ برای یک تبلت، ابعاد بزرگی به حساب می آید. کسانی که از این تبلت استفاده کرده باشند حتما به این فکر کرده اند که چقدر خوب می شد اگر سونی نسخه ای کوچک تر از آن را می ساخت.

تبلت ۱۰ اینچی جدید سونی با نام DPT-CP1، چند تفاوت جزئی با برادر بزرگ تر خود دارد. مورد اول به رزولوشن صفحه نمایش آن بازمی گردد. اگرچه رزولوشن نسخه ی جدید پایین تر است؛ اما به دلیل کوچک تر بودن ابعاد آن، تغییری در تراکم پیکسل به وجود نیامده و کیفیت تصاویر در آن همانند برادر بزرگ تر این محصول خواهد بود. تفاوت بعدی در وزن دستگاه است. نسخه بزرگ تر ۳۵۰ گرم وزن داشت که بسیار سبک به حساب می آمد. سونی نسخه جدید را باز هم سبک تر ساخته و وزن آن را به ۲۴۰ گرم رسانده است. با توجه به کوچک شدن دستگاه، کاهش وزن دور از ذهن نیست؛ اما تصور کنید که استفاده از یک تبلت ۱۰ اینچی ۲۴۰ گرمی چقدر لذت بخش است.

اما تفاوت مهم دیگر در نرم افزار است. نسل جدید کتاب خوان ژاپنی ها اپلیکیشن موبایل نوینی برای سیستم های عامل اندروید و iOS دارد که کار اشتراک اسناد با این کتابخوان را ساده تر می کند. قابلیت جدیدی با عنوان اشتراک گذاری صفحه نمایش هم به این دستگاه اضافه شده است که البته استفاده از آن چندان آسان نیست. برای این کار باید ابتدا تبلت را از طریق USB به رایانه متصل کنید و سپس نمایشگری را از طریق رایانه با تبلت به اشتراگ بگذارید. در نسخه ی جدید، کار با فایل های PDF نیز بهبود یافته است و جابه جایی به یک صفحه، بزرگنمایی و نمایش صفحه ها به صورت تصاویر بند انگشتی روان تر از پیش عمل می کند.

اما شاید بتوان گفت هنوز یکی از مهم ترین مشکلات این کتابخوان رفع نشده و همانند برادر بزرگ تر آن، انجام کارهایی مانند علامت گذاری متن به سختی قابل انجام است و حتی وقتی چنین کاری انجام دهید، انتقال این تغییرات به دستگاهی دیگر بسیار دشوار خواهد بود.

به نظر می رسد همچنان تمرکز اصلی کتاب خوان های سری Digital Paper سونی روی ارائه تجربه ای عالی برای مطالعه سندهای متنی است و نه لزوما ایجاد و ویرایش آن ها. اگر به داشتن ابزاری عالی برای مرور سندهای متنی خود علاقه مند هستید، قطعا نسخه ی جدید کتاب خوان ژاپنی ها با داشتن ابعاد مناسب، یک گزینه بسیار خوب برای شما است.

شیائومی می 8 معرفی شد؛ نمایشگر ۶.۲۱ اینچی AMOLED تمام صفحه، هوش مصنوعی و دوربین قدرتمند

شیائومی از گوشی پرچم دار می 8 با طراحی مشابه آیفون ۱۰، نمایشگر AMOLED و دوربین قدرتمند رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، شیائومی نیز با رونمایی از Xiaomi Mi 8 به جمع تولیدکنندگانی پیوست که در طراحی محصولات خود از آیفون ۱۰ و اسنشال فون الهام گرفته اند. شیائومی طی رویداد سالانه ی خود شهر شن ژن، پرچم دار جدید خود را برای رقابت با محصولاتی همچون آیفون ۱۰، گلکسی اس ۹ پلاس و وان پلاس ۶ معرفی کرد. شیائومی می ۸ در حقیقت جانشین می ۶ خواهد شد که در آوریل سال گذشته روانه ی بازار شده بود.

می ۸ طراحی متفاوتی نسبت به محصول بالارده ی دیگر چینی ها موسوم به می میکس ۲ اس دارد، پرچم دار جدید شیائومی چه از نمای جلو، چه از نمای عقب، طراحی شباهت های بسیاری با آیفون ۱۰ دارد؛ چرا که نمایشگر این گوشی هوشمند نیز از طرفین با حاشیه های بسیار باریکی احاطه شده است و در لبه ی بالایی آن، بریدگی باریکی وجود دارد که از دوربین سلفی، اسپیکر مکالمه و سایر سنسورها میزبانی می کند؛ البته برخلاف آیفون ۱۰، کماکان حاشیه ی باریکی در لبه ی پایینی نمایشگر وجود دارد. پنل پشتی می ۸ از جنس شیشه با زبان طراحی موسوم به «Water Drop Arc» است و این پنل را فریمی از جنس آلومینیوم سری ۷۰۰۰ در بر دارد.

پرچم دار جدید شیائومی از نمایشگر ۶.۲۱ اینچی AMOLED بهره می برد که توسط سامسونگ توسعه یافته است، این نمایشگر با رزولوشن +FHD یا ۱۰۸۰ × ۲۲۴۸ پیکسلی خود از نسبت تصویر ۱۸.۷:۹ بهره می برد و ۸۸.۵ درصد از سطح پنل جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است و از قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن نیز پشتیبانی می کند. چینی ها مدعی هستند که حداکثر روشنایی نمایشگر می ۸ به ۶۰۰ نیت می رسد و نسبت کنتراست آن ۶۰٬۰۰۰:۱ است.

قلب تپنده ی شیائومی می ۸، تراشه ی قدرتمند و هشت هسته ای اسنپدراگون ۸۴۵ است و این پردازنده را ۸ گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی داخلی همراهی می کند. چینی ها دوربین دوگانه ای با دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی را برای پرچم دار جدید خود در نظر گرفته اند که یکی از آن ها با سایز ۱/۲.۵۵ اینچی و پیکسل های ۱.۴ میکرومتری در پسِ لنز وایدی با دیافراگم f/1.8 قرار دارد و دیگری را لنز تله فوتویی با دیافراگم f/2.4 همراهی می کند. مجموعه ی دوربین اصلی می ۸ از لرزش گیر اپتیکال ۴ محوره (برای سنسور اصلی) و فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می برد و ظاهرا عملکرد بسیار خوبی دارد؛ چرا که از وب سایت DxOMark امتیاز ۹۹ را دریافت کرده است.

وظیفه ی ثبت تصاویر سلفی برعهده ی دوربینی ۲۰ مگاپیکسلی با لنز f/2.0 قرار دارد که از زیباسازی چهره ی سوژه  بر مبنای هوش مصنوعی و نورپردازی سه بعدی پرتره نیز پشتیبانی می کند، این دوربین به همراه اسپیکر مکالمه، سنسور مجاورت و ماژول نورپردازی مادون قرمز درون زبانه ی باریک در لبه ی بالای نمایشگر جای دارد. چینی ها مدعی هستند که شیائومی می ۸ نخستین گوشی هوشمند با GPS مبتنی بر فرکانس دوگانه است که باعث می شود موقعیت کاربر با دقت بیشتری پایش شود. وظیفه ی تأمین انرژی می ۸ نیز برعهده ی باتری ۳۴۰۰ میلی آمپرساعتی آن قرار دارد.

پرچم دار جدید چینی ها به صورت پیش فرض با رابط کاربری MIUI 10 و اندروید اوریو روانه ی بازار خواهد شد. چینی ها مدعی هستند که نسخه ی جدید رابط کاربری شیائومی با استفاده از هوش مصنوعی، زمان بارگذاری اپلیکیشن ها را به صفر می رساند. می ۸ از قابلیت تشخیص چهره ی مبتنی بر مادون قرمز نیز بهره می برد که به موجب آن، امکان باز کردن قفل گوشی در تاریکی مطلق نیز فراهم می شود. شیائومی می ۸ در چهار رنگ مشکی، آبی، سفید و طلایی روانه ی بازار خواهد شد.

شیائومی نسخه ی ویژه ای از می ۸ را نیز با نام Mi 8 Explorer Edition معرفی کرد که از مشخصات سخت افزاری یکسانی با نسخه ی عادی بهره می برد، با این تفاوت که چند قابلیت خاص برای آن در نظر گرفته شده است، پنل پشتی این گوشی هوشمند مانند آنچه در اچ تی سی یو ۱۲ پلاس دیده بودیم، شفاف است؛ به طوری که می توان قطعات گوشی را از پسِ آن مشاهده کرد. چینی ها مدعی هستند که می ۸ اکسپلورر ادیشن نخستین گوشی اندرویدی دنیا با سیستم تشخیص چهره ی مبتنی بر اسکن سه بعدی با پرتوهای مادون قرمز است؛ قابلیتی که پیش تر با آیفون ۱۰ اپل تجربه کرده بودیم، البته پیش تر نیز، گوشی های اندرویدی دیگری با سیستم احراز هویت مبتنی بر مادون قرمز، مانند ویوو ایکس ۲۱ روانه ی بازار شده بود؛ اما طبق ادعای شیائومی، Mi 8 Explorer Edition نخستین محصولی است که این فرآیند را به صورت سه بعدی انجام می دهد. سیستم احراز هویت پرچم دار جدید شیائومی از قابلیتی مشابه انیموجی نیز پشتیبانی می کند.

نسخه ی ویژه ی شیائومی می ۸ از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر نیز استفاده می کند؛ خاطرنشان می کنیم که گوشی های هوشمندی مانند Vivo X21 و هواوی میت RS نیز پیش از این به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر مجهز شده بودند؛ اما نمونه ی به کار رفته در پرچم دار خاص شیائومی به فشار حساس است، این موضوع باعث می شود تا فرآیند باز شدن قفل گوشی با سرعت بالاتری انجام شود.

طبق اعلام شیائومی گوشی می ۸ در تاریخ ۵ ژوئن (۱۵ خرداد) روانه ی بازار خواهد شد، قیمت پایه ی این گوشی هوشمند با ۶ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی با قیمت ۲۶۹۹ یوان (۴۲۱ دلار) قابل خرید خواهد بود و چنانچه به دنبال نسخه ای با حافظه ی ذخیره سازی بیشتری باشید، دو نسخه ی دیگر با رم مشابه و حافظه ی ذخیره سازی ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت و برچسب قیمتی ۲۹۹۹ یوان (۴۶۸ دلار) یا ۳۲۹۹ یوان (۵۱۵ دلار) در دسترس خواهد بود.

شیائومی در حال حاضر تاریخی برای آغاز عرضه ی Xiaomi Mi 8 Explorer Edition مشخص نکرده؛ اما قیمت آن را با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی، معادل ۳۷۹۹ یوان (۶۰۰ دلار) اعلام کرده است.

شیائومی می 8 SE با نمایشگر 5.8 اینچی اولد و قیمت ۳۳۱ دلاری رونمایی شد

شیائومی با برگزاری مراسمی در کنار رونمایی از نسل جدید پرچمدار خود، گوشی میان رده ی خوش قیمت می ۸ اس ای را نیز معرفی کرد.

به گزارش زومیت، شرکت چینی شیائومی با برگزاری مراسمی باشکوه از جدیدترین محصولات خود رونمایی کرد. شیائومی که در طول سال های گذشته موفق شده تا دو کمپانی Vivo و بعد از آن Oppo را پشت سر بگذارد، اکنون به نظر می رسد تا به رقیب بزرگی برای هواوی تبدیل شده و چشم به جایگاه این کمپانی دوخته است. شیائومی تاکنون توانسته با رونمایی از تلفن های هوشمند میان رده، خلاء حضور این گوشی ها را در بازار جبران کند، در جریان مراسمی از گوشی شیائومی می ۸ اس ای (Xiaomi Mi 8 SE) در کنار می ۸ شیائومی، میان رده توانمند جدید این کمپانی رونمایی کرد.

شیائومی می ۸ اس ای که اکنون لقب اولین گوشی دارنده تراشه کوالکام اسنپ درگون ۷۱۰ را یدک می کشد، قرار است تا در دو مدل روانه بازار شود که شامل دو نسخه ی ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی است. نسخه ی ۳۲ گیگابایتی از وجود حافظه ی رم چهار گیگابایتی بهره برده و برچسب قیمت ۲۸۰ دلاری دارد. نسخه ی ۶۴ گیگابایتی نیز از حافظه ی رم ۶ گیگابایتی بهره برده و با برچسب قیمت ۳۳۱ دلاری راهی بازار خواهد شد.

از جمله ی مشخصات فنی می ۸ اس ای باید به نمایشگر ۵.۸۸ اینچی اولد با رزولوشن ۲٫۴۴۴ در ۱٫۰۸۰ پیکسل با نسبت تصویر ۱۸.۷ به ۹ اشاره کرد. نمایشگر تعبیه شده برای می ۸ اس ای نزدیک به ۸۶ درصد از مساحت پنل جلویی را به خود اختصاص داده است. با نگاهی به قیمت ها و همچنین مشخصات فنی می ۸ اس ای به نظر می رسد که در آینده شاهد تغییرات بزرگی در بازار گوشی های میان رده باشیم.

سایر مشخصات:

نمایشگر ۵.۸۸ اینچی با رزولوشن ۲٫۲۴۴ در ۱٫۰۸۰ و پنل امولد با نسبت تصویر ۱۸.۷ به ۹ که ۸۶ درصد بدنه را پوشش می دهد.

تراشه هشت هسته ای اسنپدراگون ۷۱۰

حافظه رم ۴ و ۶ گیگابایتی

حافظه ذخیره سازی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی

دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با پشتیبانی هوش مصنوعی

باتری ۳۱۲۰ میلی آمپرساعتی

اندروید ۸.۱ اوریو و رابط کاربری MIUI 10

حسگر اثر انگشت

پیکسل 3 ایکس ال گوگل با نمایشگر اولد ال جی به همراه بریدگی راهی بازار می شود

پس از گزارش بلومبرگ که حکایت از عرضه ی دو گوشی هوشمند پیکسل ۳ ایکس ال و پیکسل ۳ حکایت داشت، حال منابع کره ای اعلام کرده اند که ال جی مسئول تولید پنل های اولد پیکسل ۳ ایکس ال است.

به نقل از زومیت و به گزارش بلومبرگ گوگل در نظر دارد تا در سال جاری میلادی از دو گوشی هوشمند از خانواده ی پیکسل رونمایی کند که شامل پیکسل ۳ ایکس ال و پیکسل ۳ خواهد بود. براساس اطلاعات ارائه شده پیکسل ۳ ایکس ال از وجود نمایشگری تمام صفحه بهره می  برد که حاشیه های باریکی نیز دارد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که بنابر اطلاعات ارائه شده، نسخه ی بزرگ تر یا همان پیکسل ۳ ایکس ال از وجود یک بریدگی در بالای نمایشگر بهره خواهد برد، حال آنکه خبری از بریدگی نمایشگر در نسخه ی کوچکتر یا همان پیکسل ۳ نخواهد بود.

همزمان با انتشار گزارش بلومبرگ در رابطه با پیکسل های جدید گوگل، گزارش دیگری نیز منتشر شده که نشان از تامین پنل اولد پیکسل ۳ ایکس ال توسط ال جی دارد. براساس اطلاعاتی که منابع کره ای نزدیک به چرخه ی تولید ارائه کرده اند، ال جی همچون سال گذشته پنل های اولد مورد نیاز گوگل برای تولید نسخه ی بزرگ تر از سری جدید پیکسل های گوگل را برعهده دارد. ال جی سال گذشته نیز تولید پنل اولد پیکسل ۲ ایکس ال را برعهده داشت و به نظر می رسد امسال تولید پنل اولد پیکسل ۳ ایکس ال را برعهده خواهد داشت که از وجود یک بریدگی در بالای نمایشگر بهره خواهد برد.

منابع نزدیک گزارش کرده اند که توافق ال جی با گوگل برای تولید پنل های اولد از نظر تعداد به همان میزان پنل هایی است که برای پیکسل ۲ ایکس ال تولید شد. هرچند پیکسل های گوگل را باید در زمره ی بهترین گوشی های هوشمند اندرویدی قرار داد، اما گوگل سال گذشته و به نقل از آمارهای IDC تنها موفق شده تا ۴ میلیون دستگاه پیکسل راهی بازار کند که در مقایسه با ۲۱۶ میلیون دستگاه آیفون عدد بسیار پایینی است.

از دیگر اطلاعات ارائه شده توسط بلومبرگ باید به اولین همکاری گوگل با هون های یا همان فاکسکان اشاره کرد. به نظر می رسد گوگل در نظر دارد تا برای اولین بار تولید گوشی های هوشمند پیکسل را به فاکسکان بسپارد که وظیفه تولید آیفون های اپل را نیز برعهده دارد. گوگل سال گذشته اقدام به تصاحب بخش تولید گوشی های هوشمند اچ تی سی کرد که توانمندی های این کمپانی در زمینه ی تولید و طراحی گوشی های هوشمند را بیش از پیش افزایش داد.

بلومبرگ اعلام کرده که پیکسل ۳ ایکس ال از وجود دوربین دوگانه سلفی بهره خواهد برد. این دوربین دوگانه در بریدگی نمایشگر پیکسل ۳ ایکس ال قرار خواهد گرفت، حال آنکه هر دو گوشی جدید از یک دوربین در پشت بهره خواهند برد.

هواوی و BOE برای ساخت اولین گوشی انحناپذیر همکاری می کنند

هواوی و شرکت BOE Technology، تولیدکننده ی پنل های اولد انحناپذیر، برای عرضه ی اولین گوشی انحناپذیر جهان همکاری می کنند.

به گزارش زومیت، هواوی ماه گذشته اعلام کرده بود که قصد دارد با پیشی گرفتن از سامسونگ، در ماه نوامبر اولین گوشی هوشمند انحناپذیر را معرفی کند و نام خود را به عنوان اولین شرکت موفق به ارائه ی گوشی این چنینی، مطرح کند. شرکت چینی البته در خصوص جزئیات چگونگی انجام این کار اطلاعی نداده است؛ اما گزارشی جدید از کره ی جنوبی از همکاری هواوی و BOE Technology برای ساخت اولین گوشی هوشمند انحناپذیر منتشر شد.

شرکت BOE Technology اولین شرکت چینی ساخت نمایشگرهای تخت است که اولین بار در سال ۲۰۱۷ تولید نمایشگرهای OLED با قابلیت انحنا را آغاز کرد. بر اساس گزارش مذکور، BOE قرار است پنل هایی هشت اینچی با قابلیت انحنا به داخل تولید کند و هواوی آن ها را در گوشی هوشمند انحنا پذیر خود به کار ببرد.

به علاوه، در این گزارش آمده است که BOE Technology سفارش هایی برای ساخت چهار نمونه  ی اولیه ی پنل انحناپذیر برای دو شرکت سازنده ی موبایل داشته است که البته نامی از این شرکت ها برده نشده و هنوز مشخص نیست غیر از هواوی چه شرکت های دیگری قصد همکاری با BOE را دارند.

مشخص نیست BOE بتواند با ظرفیت فعلی از پس تأمین سفارش ها بربیاید یا خیر؛ اما در این بین، دست کم هواوی به عنوان شرکتی که پیشاپیش موافقت همکاری را از BOE گرفته است مشکلی در تأمین پنل های انحناپذیر خود نخواهد داشت.

لنوو ۱۵ خرداد از گوشی کاملاً بدون حاشیه Z5 رونمایی خواهد کرد

بالاخره انتظار ها به پایان رسید و لنوو رسماً اعلام کرد که گوشی  هوشمند کاملا بدون حاشیه Z5 را در روز ۱۵ خرداد رونمایی خواهد کرد.

به گزارش زومیت، عصر جدیدی در حوزه ی گوشی های هوشمند در حال رقم خوردن است و لنوو این بار قصد دارد آغازگر این دوره ی جدید باشد. حال پس از گمانه زنی های بسیار، این شرکت بالاخره تاریخ رونمایی از محصول نوآورانه ی خود موسوم به لنوو زد ۵ را اعلام کرد که براساس  آن، روز ۱۵ خرداد باید منتظر دیدار با این گوشی باشیم. قرار است مراسم رونمایی از این محصول در شهر پکن واقع در کشور چین برگزار شود. خوب است بدانید که مراسمِ لنوو درست یک هفته قبل از رویداد ویوو برای معرفی گوشی  هوشمند بدون حاشیه Apex برگزار خواهد شد.

بر اساس اطلاعاتی که تاکنون در دست قرار دارد، نسبت صفحه نمایش به بدنه ی زد ۹۵.۵ درصد خواهد بود.

لنوو زد ۵ در ساعت ۱۰:۳۰ دقیقه قبل  از ظهر به وقت ایران معرفی خواهد شد.

لپ‌ تاپ لنوو با کد Europa در بنچمارک گیک‌بنچ رؤیت شد

نسل جدیدی از رایانه های ویندوزی مبتنی  بر آرم با پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ در بنچمارک گیک بنچ رؤیت شد.

به گزارش زومیت، پس از معرفی نخستین نسل رایانه های همیشه متصل مبتنی  بر آرم و عملکرد ضعیف آن ها، این  بار شاهد ظهور نسل جدیدی از این رایانه ها خواهیم بود. به گزارش Winfuture، بنچمارک ها از همکاری کوالکام و لنوو برای ارائه نسل دوم رایانه های همیشه متصل خبر می دهند. طبق این گزارش، محصول جدیدی از شرکت لنوو با کد Europa در بنچمارک گیک بنچ رؤیت شده است که مغز متفکر آن را اسنپدراگون ۸۴۵ تشکیل می دهد.

نسل دوم رایانه  ها و تبلت های همیشه متصل با به کارگیری پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ توانسته است عملکرد بهتری  نسبت به نسل قبل و پردازنده اسنپدراگون ۸۳۵ از خود نشان دهد. پردازنده اسنپدراگون ۸۴۵ با ۸ هسته پردازشی و فرکانس ۳ گیگاهرتز توانسته است ۵۰ درصد در بخش تک هسته ای و ۲۵ درصد در مجموع، عملکرد بهتری نسبت به نسل پیشین خود در بنچمارک گیک بنچ ثبت کند.

هنوز تاریخ دقیقی برای عرضه نسل جدید رایانه های ویندوزی مبتنی  بر آرم اعلام نشده است؛ اما با تأکید کوالکام بر عرضه این رایانه ها در سال جاری، احتمال می رود شاهد حضور این محصولات در رویداد Computex باشیم که در ماه ژوئن برگزار می شود. عرضه نسل جدید رایانه های ویندوزی مبتنی  بر آرم باعث کاهش قیمت این محصولات و به خصوص نسل اول آن ها خواهد شد.

کوالکام با پردازنده snapdragon 850 برای ویندوز 10 به جنگ اینتل می رود

کوالکام با پردازنده اسنپدراگون ۸۵۰ برای کامپیوترهای با ویندوز ۱۰ به جنگ اینتل و AMD خواهد رفت.

به گزارش زومیت، قابلیت اجرای ویندوز ۱۰ روی پردازنده با معماری آرم فرصتی را برای کوالکام فراهم کرده تا نه تنها بازار پردازنده های تلفن همراه را در اختیار خود داشته باشد، بلکه در زمینه کامپیوتر های دسکتاپ جایگزین پردازنده های اینتل شود.

با توجه به آخرین گزارش وبسایت Winfuture.de، شرکت کوالکام روی تولید تراشه جدید Snapdragon که فقط برای ویندوز ۱۰ در معماری آرم است به طور جدی کار می کند.

پردازنده کوالکام اسنپدراگون ۸۵۰ در واقع نسخه ای از تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ است، با این تفاوت که فرکانس پردازشی بسیار بیشتری در مقایسه با اسنپدراگون ۸۴۵ دارد؛ همچنین اسنپدراگون ۸۵۰ به گونه ای طراحی شده که حرارت را در فرم فکتور لپ تاپ به راحتی دفع می کند.

با وجود برخورداری نسبی نسل اول ویندوز ۱۰ روی لپ تاپ های با معماری آرم، وب سایت Winfuture گزارش می دهد که تعداد زیادی از تولیدکنندگان کامپیوتر های رومیزی همچون کمپانی Dell می خواهند نسل دوم این تراشه را که در گجت های مبتنی بر ویندوز مورد استفاده قرار خواهند گرفت، به کار گیرند.

کدنام گجت های ویندوز ۱۰ که احتمالا با استفاده از اسنپدراون ۸۵۰ راهی بازار خواهند شد، شامل مواردی نظیر اچ پی ،Chimera 2، لنوو ELZE 1 یا Europe و ایسوس Thanos هستند.

Winfuture همچنین یادآور شد که این دستگاه ها با این نوع پردازنده ممکن است اوایل تابستان و خیلی زودتر از موعد به بازار عرضه شوند، اما هنوز برنامه مشخصی از تاریخ عرضه آن ها اعلام نشده است.

اگر مزیت این نوع پردازنده با معماری آرم روی ویندوز ۱۰ مشخص شود، شاهد استفاده از تراشه های مبتنی بر معماری ARM در گجت های ویندوز ۱۰ خواهیم بود.

ARM از ریزتراشه Cortex-A با هدف استفاده در لپ تاپ های ویندوزی رونمایی کرد

ARMa از معماری جدید ریزتراشه ی خود با نام Cortex-A76 رونمایی کرد که با هدف استفاده در vتراشه های نسل بعدی توسعه یافته برای لپ تاپ های ویندوزی توسعه یافته است.

به گزارش زومیت، ARM با برگزاری مراسمی در روز اول ماه می، از نسل جدید محصولات خود، شامل طراحی  جدید ریزتراشه ها رونمایی کرد. محصولات جدید ARM با هدف پوشش نیازهای پردازشی در بازار گجت هایی نظیر تبلت ، گوشی های هوشمند و لپ تاپ ها توسعه یافته است. به نظر می رسد ARM با ریزتراشه ی جدید خود که Cortex-A76 نام دارد، بازار لپ تاپ های ویندوزی را هدف قرار داده که در تصرف پردازنده ها با معماری x86 است. طراحی جدید ریزتراشه ی موسوم به Cortex-A76 آرم مبتنی بر لیتوگرافی ۷ نانومتری است.

براساس اطلاعات ارائه شده توسط آرم، عملکرد Cortex-A76 در مقایسه با نسل پیش یا A75 نزدیک به ۱.۳۵ برابر بهبود یافته که این بهبود در عملکرد با کاهش ۴۰ درصدی مصرف باتری همراه شده است. همچنین باید به بهبود ۴ برابرd عملکرد محاسباتی در حوزه ای نظیر یادگیری ماشین اشاره کرد که به لطف پشتیبانی بهتر از SIMD حاصل شده است. به جرات می توان گفت ۲۰ درصد از بهبود عملکرد ۱.۳۵ برابر ریزتراشه ی جدید در مقایسه با نسل پیش به دلیل افزایش فرکانس پردازشی و افزایش کلاک است، حال آنکه عوامل دیگری نیز نظیر بهبود معماری ریزتراشه ی جدید باعث بالا رفتن عملکرد آن شده است. آرم اعلام کرده که بهبود عملکرد ریزتراشه ی جدید در حالت یک تردی یا تک نخی بسیار تاثیرگذار و چشم گیر است.

از جمله ویژگی ها یا پیشرفت های برجسته ی معماری جدید ریزتراشه ی آرم باید به افزایش فرکانس حداکثری از ۲.۴۵ گیگاهرتز به ۳.۳ گیگاهرتز اشاره کرد. همچنین ظرفیت حافظه های L3 مورد استفاده نیز از ۲ مگابایت به ۴ مگابایت افزایش پیدا کرده است. شاید از خود سوال کنید که ریزتراشه  ی جدید تا چه میزان در عملکرد تراشه های مورد استفاده در لپ تاپ های ویندوزی تاثیر گذار خواهد بود؟ به نظر می رسد آرم امیدوار است تا تراشه های جدید مبتنی بر Cortex-A76 در مقایسه با تراشه ی اسنپدراگون ۸۳۵ که در لپ تاپ های ویندوزی مورد استفاده قرار گرفته و از وجود ریزتراشه ی Cortex-A73 بهره می برند، بهبود عملکرد دو برابری را در حالت حداکثری داشته باشند. به طور حتم این افزایش و بهبود عملکرد در مقایسه با نسل پیش، در برابر رقبای مبتنی بر x86 نیز بسیار چشمگیر و مقبول خواهد بود.

البته باید به این نکته اشاره کنیم که تراشه های مبتنی بر هسته ی Cortex-A76 تا سال آینده ی میلادی راهی بازار نمی شوند، از این  رو باید از اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در انتظار محصولاتی مبتنی بر این تراشه ها، مخصوصا در بازار لپ تاپ های ویندوزی باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *