نگاهی به آینده سیستم عامل محبوب اندروید

اندروید پی، تا مدتی دیگر از راه می‌رسد و تقریبا همه ویژگی‌های جدیدی که قرار است به آن اضافه شود را می‌دانیم و در مورد آن خوانده‌ایم. بعضی تغییرات نسبت به نوقا و اوریو که این روزها روی بیشتر تلفن‌های اندرویدی دیده می‌شود کاملا مشهود است.

صحبت‌ها و موضوعاتی که در کنفرانس توسعه دهندگان گوگل ۲۰۱۸ موسوم به Google I/O مطرح شد به ما دیدگاه بهتری نسبت به آینده این سیستم عامل محبوب و جهانی داد.

 

سیستم عاملی امن‌تر از گذشته

 

یکی از امیدبخش‌ترین اعلان‌های مراسم Google I/O صحبت در مورد ارائه اندروید پی و اعلام هفت شرکت به اضافه گوگل برای آمادگی عرضه ورژن‌های بتای سیستم عامل برای تست‌های اولیه بود.

ما انتظار داریم که برندهای بیشتری به زودی اندروید پی را برای دستگاه‌های خود منتشر کنند اما ارائه نسخه پیش از عرضه برای دستگاه‌هایی غیر از دستگاه‌های خود گوگل یک اتفاق جدید است.

این موضوع دلالت بر تصمیم گوگل و شرکت‌های دیگر برای ارائه سریع‌تر آخرین نسخه اندروید روی دستگاه‌های موجود در بازار دارد.

اسنشال، نوکیا، شیائومی، وان پلاس، ویوو، سونی و اوپو اسم‌هایی هستند که در نطق مراسم Google I/O از آن‌ها صحبت شد. برندهای بزرگ‌تر، مثل سامسونگ غایبان این لیست هستند که البته چنین انتظاری هم می‌رفت.

این شرکت کره‌ای بیشتر از هر هفت کمپانی نام برده شده اندروید را تغییر می‌دهد در حالی که این شرکت‌ها قصد دارند اندروید خالص یا نزدیک به خالص را در حالت بتا روی موبایل‌هایشان انتشار دهند.

اما اگر این کمپانی‌ها زودتر دستشان به اندروید می‌رسد پس می‌توان امید داشت که نام‌هایی چون سامسونگ، ال جی، هوآوی و دیگران هم بودجه بیشتری برای عرضه سریع‌تر اندروید مخصوصشان روی موبایل‌ها کنار بگذارند.

دلیل ارائه آپدیت‌های سریع‌تر در دو فاکتور خلاصه می‌شود. گوگل همزمان با معرفی اندروید اوریو پروژه Treble را به نمایش گذاشت که فریم‌وورک سیستم عامل را از لایه سخت افزاری جدا می‌کرد. این موضوع باعث می‌شد تا ارائه ورژن‌های جدید اندروید سریع‌تر و ساده‌تر شود.

بخش دوم این معادله به نقش تولیدکنندگان سخت افزارها و چیپ سازهایی مثل کوالکام و های سیلیکون در رابطه با توزیع ورژن جدید اندروید باز می‌گردد.

نرم افزار هنوز هم از سوی گوگل در اختیار تولیدکنندگان چیپ‌ها قرار می‌گیرد، پیش از آنکه در اختیار تولیدکنندگان تلفن‌های همراه قرار بگیرد اما پروسه تایید آن ساده‌تر شده.

لازم نیست درایورها آپدیت شوند تا آی‌اس‌پی‌ها، دی‌اس‌پی‌ها، بلوتوث و دیگر بخش‌های دستگاه با ورژن جدید اندروید قادر به فعالیت باشند. پروسه‌ای بسیار سریع‌تر برای تولیدکنندگان چیپ‌ها که تکمیل سیستم عامل و رسیدن آن به دست سازندگان موبایل‌ها را هم سریع‌تر می‌کند.

بنابراین تجربه‌های نرم افزاری خالص مثل آن‌هایی که توسط اندروید وان یا اسنشال ارائه می‌شود بسیار سریع‌تر روی سخت افزارهای موجود اعمال می‌شود.

پروژه Treble همچنین زمان ارائه برای دستگاه‌هایی که چیپست‌های یکسان دارند (مثل Mate 10 و P20) و حتی یک دستگاه که دو چیپست دارد (مثل Galaxy S9) را تسریع می‌بخشد.

گوگل همچنین قصد دارد آپدیت‌های امنیتی را نسبت به شرکایش سریع‌تر ارائه دهد بنابراین می‌توان امید داشت که گوگل بالاخره قصد دارد ماجرای امنیت اندروید را بیشتر از گذشته جدی بگیرد.

 

هارمونی اپلیکیشن‌ها و اندروید

 

میانبرهای هوشمند مدتی است که در اندروید به کار برده می‌شود ولی اندروید پی قصد دارد با ارتقای کامل این ویژگی و اینتگره کردن آن در قلب سیستم عامل، انتخاب‌های وسیع‌تری را در اختیار اپلیکیشن‌های شخص ثالث قرار دهد. قابلیت‌های جدید اپ اکشنز (App Actions) و اسلایسز (Slices) این ماجرا را به خوبی نشان می‌دهند.

اپ اکشنز یک مدل هوشمند رویکرد فعلی است. سیستم عامل بر اساس کارکرد پیشین شما راهی سریع را پیش‌بینی می‌کند و ارائه می‌دهد. راه‌های مختلفی برای استفاده از آن وجود دارد.

از پیشنهادهای موجود در لیست اپلیکیشن‌ها گرفته تا باز شدن اتوماتیک اپلیکیشن موسیقی مورد علاقه‌تان وقتی که هدفون را وصل می‌کند.

به جای پیدا کردن اپلیکیشن مپز، نگه داشتن انگشت روی خانه و ارائه مسیر به سمت خانه، اپ اکشنز به طور خودکار در آخر روز به شما پیشنهاد مسیر بهتر برای بازگشت به خانه را می‌دهد.

اسلایسز هم افزونه‌ای مشابه به همین ایده است جایی که نوار سرچ گوگل پیشنهادهای موضوعی مناسب نیاز کاربر ارائه می‌دهد، بیشتر از پیشنهاد اپلیکیشن‌های مشابه. APIهای جدید می‌توانند اطلاعات را از اپلیکیشن‌ها بگیرند و در جستجوی کاربر به کمک او بیاید تا مرتبط‌ترین نتیجه را به دست آورد. یک مثال، نمایش ETA (مدت زمان تخمینی برای رسیدن به مقصد) برای سفر با اوبر و لیفت است.

در هر دو حالتی که توضیح داده شد، گوگل از ترکیب اطلاعات، پیش‌بینی‌ها و اپلیکیشن‌های شخص ثالث استفاده می‌کند تا بیش از پیش به کاربران تجربه تعاملی مبتنی بر اطلاعات ارائه دهد.

«تسهیل» کاری است که گوگل انجام می‌دهد و نتیجه‌اش می‌شود سیستم عاملی امن‌تر که تعامل بهتری با اپلیکیشن‌های شخص ثالث دارد و واضح است که گوگل قصد دارد این نیت را در آینده جدی‌تر دنبال کند.

 

دستیاری تعبیه شده در قلب سیستم عامل

اگر هوش مصنوعی قرار است به بخشی اصلی از سیستم عامل اندروید تبدیل شود، بنابراین بدون شک باید انتظار داشت که گوگل اسیستنت جزوی از هسته اندروید به حساب آید.

اسیستنت البته محدود به تلفن‌های همراه نیست و روی محصولات Android Things نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. همین حالا از آن در نمایشگر هوشمند و اسپیکرهای گوگل استفاده می‌شود و دیگر شرکت‌ها هم از آن استفاده می‌کند. اخیرا هم ورژن مخصوص به Android Auto معرفی شد.

اسیستنت همین حالا هم تبدیل به قابلیتی یکپارچه در همه پلتفرم‌های گوگل شده و قرار است در آینده بیشتر هم گسترش یابد. راه‌های تعامل جدید نیز اخیرا معرفی شدند، پس گوگل برای آن برنامه طولانی مدتی دارد.

دموی دوپلکس که احتمالا ستاره Google I/O 2018 بود نشان می‌دهد که گوگل چقدر سخت در تلاش است تا اسیستنت تجربه‌ای یکپارچه ارائه دهد.

بیشتر از این، اسیستنت قادر است تا وظایف بسیاری را خودکار انجام دهد و بیش از پیش خودش را در سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها اینتگره کند. برای رسیدن به این هدف، بحث رویکرد «انسان-محور» نسبت به یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی در I/O امسال بسیار داغ بود و وجود ۶ صدای نزدیک به واقعی نشان از میل شدید گوگل به تعامل کاربرانش با اسیستنت دارد.

گوگل می‌خواهد اسیستنت همه جا باشد و طی ماه‌ها و سال‌های آتی به تلاش خود برای همه گیر شدن اسیستنت در اکوسیستم‌های متنوعش ادامه خواهد داد.

 

جمع بندی

اندروید پی تغییرات تصویری بسیاری را به ارمغان خواهد آورد از جمله موقعیت جدید ساعت، بهبود نمایش منوی فعالیت‌های اخیر و ژست‌های ناوبری که نحوه کارکرد و نمایش اندروید را تغییر خواهد داد.

اما گوگل نقشه‌های بلند مدتی هم دارد. آپدیت‌های سریع‌تر برای بهبود امنیت، یکپارچه سازی اپلیکیشن‌های شخص ثالث با سیستم عامل و دستیار گوگل قدرتمندتر که احتمالا هویت اندروید را در آینده شکل خواهند داد.

تغییر مسیر گوگل و تبدیل شدن به شرکتی که هوش مصنوعی را در صدر فعالیت‌های خود قرار داده همین حالا هم تغییرات کاملا مشخصی روی اندروید پی گذاشته و یادگیری ماشینی موضوعی است که طی سال‌های آینده همه محصولات این شرکت را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده − 12 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *