دکه ی خبر دنیای موبایل و کامپیوتر/تاریخ انتشار، شنبه 15 اردیبهشت ۹۷

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در هشتاد و پنجمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر، 15 خبر مهم در طول هفته ی گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.

فیدیبو و دیجی کالا از کتابخوان فارسی فیدیبوک رونمایی کردند

فیدیبو روز هشتم اردیبهشت با برگزاری نشستی در شهر کتاب مرکزی از اولین کتابخوان الکترونیکی فارسی که با همکاری دیجی کالا توسعه یافته، رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، فیدیبو و دیجی کالا روز هشتم اردیبهشت با برگزاری نشستی در شهر کتاب مرکزی از اولین کتابخوان الکترونیکی فارسی رونمایی کردند. فیدیبو که در سال ۱۳۹۱ تاسیس شده، امروزه به عنوان بزرگ ترین سامانه ی فروش کتاب الکترونیک و صوتی در ایران فعالیت می کند. دیجی کالا در سال ۱۳۹۴ برای ورود به صنعت نشر در این استارتاپ موفق سرمایه گذاری کرد و در سال ۱۳۹۷ بصورت کامل فیدیبو را خرید و از این رو فیدیبو هم اکنون به عنوان یکی از زیرمجموعه های هلدینگ دیجی کالا شناخته می شود.

فیدیبو به عنوان یک بستر چند پلتفرمی فعالیت کرده و در طول چند سال فعالیت خود دستاوردهای زیادی را کسب کرده است. در حالی که سرانه ی مطالعه ی پایین در کشور طی سال های اخیر همواره به عنوان یک دغدغه بزرگ مطرح بوده، فیدیبو موفق شده تا کارنامه ی موفقی در این حوزه داشته باشد. براساس آمارهای ارائه شده، در حال حاضر روزانه بیش از ۵۰ هزار نفر در فیدیبو کتاب مطالعه می کنند. اپلیکیشن فیدیبو نیز بیش از ۲ میلیون بار نصب شده است. فیدیبو و دیجی کالا در پی آن هستند تا با فیدیبوک به عنوان اولین کتابخوان الکترونیک مجهز به نمایشگر E-Ink حضور پررنگ تری در حوزه ی نشر داشته و بتوانند تا فرهنگ کتابخوانی را با چاشنی دیجیتالیزه کردن در میان کاربران و علاقمندان به این حوزه نهادینه کنند.

همانطور که اشاره کردیم فیدیبوک اولین دستگاه کتابخوان فارسی و ایرانی به شمار می رود که با پشتیبانی کامل از زبان فارسی به یک پلتفرم عرضه کتاب الکترونیک متصل شده است. به بیان بهتر فیدیبو با کتابخوان فیدیبو پلتفرم خود را بیش از پیش تکمیل تر کرده است. فیدیبوک با پشتیبانی کامل از زبان فارسی امکان مطالعه ی کتب و مجلات فارسی را با رعایت حقوق ناشر و نویسنده فراهم می کند. فیدیبوک به لطف استفاده از یک نمایشگر ۶ اینچی از نوع E-Ink با رزولوشن ۱٫۰۲۴ در ۷۵۸ پیکسل تجربه ای نزدیک به مطالعه  ی کتاب های فیزیکی یا متن روی کاغذ را به ارمغان می آورد، چراکه کنتراست نمایشگر فیدیبوک تا حد زیادی شبیه به کاغذ معمولی است. از سایر مشخصات فنی فیدیبوک باید به حافظه ی داخلی ۸ گیگابایتی و باتری به ظرفیت ۲٫۸۰۰ میلی آمپر ساعت اشاره کرد. ضمنا فیدیبوک ۱۹۰ گرم وزن دارد و از فایل های mobi، EPUB، PDF و JPG پشتیبانی می کند.

فیدیبوک که با عنوان مدل Hannah F1 راهی بازار شده، یک کتابخوان اندرویدی به شمار می رود که البته توسط تیم فیدیبو بهینه شده است؛ مجید قاسمی، موسس و مدیرعامل فیدیبو مدعی شده سیستم عامل مورد استفاده تا ۷۰ درصد بهبود یافته به طوری که می توان این سیستم عامل را Fidibo OS خواند.

مجید قاسمی تاکید کرده که در آینده شاهد رونمایی از مدل های متنوع تری از فیدیبوک ها خواهیم بود. وی اعلام کرده که فیدیبو برای طراحی و آماده سازی این کتابخوان بیش از دو سال زمان صرف کرده است. فیدیبوک هم اکنون توسط دیجی کالا با قیمت ۵۴۹ هزار تومان به فروش می رسد. فیدیبو به اولین خریداران این کتابخوان اعتبار خرید از فیدیبو را به ارزش ۱۰۰ هزار تومان هدیه می کند.

پیام رسان سازمانی دارکوب

پیام رسان های عمومی مانند تلگرام و سروش انتخابی حرفه ای برای استفاده ی سازمانی نیستند. در این مقاله با یک پیام رسان سازمانی ایرانی آشنا شوید.

به گزارش زومیت، پیام رسان سازمانی دارکوب محصول شرکت یکان دانش، تمامی امکانات مورد انتظار از یک پیام رسان عمومی، مانند ارتباط متنی، تماس زنده ی صوتی و ویدیویی، تبادل عکس، ویدیو و سایر اسناد و قابلیت هایی مانند کانال به منظور اطلاع رسانی را در کنار نیازمندی های سازمانی از جمله تعریف سطوح دسترسی و توسعه ی ربات هوشمند (مبتنی بر هوش مصنوعی و قادر به درک زبان فارسی) در جهت مقاصد سازمانی در خود گرد آورده است.

در هر سازمانی مجموعه ی گسترده ای از تعاملات روزمره، مبتنی بر تعامل مستقیم میان یک یا چند نفر است که توسط سامانه های اتوماسیون اداری و سایر سامانه های نرم افزاری درون سازمانی پشتیبانی نمی شوند. در واقع بخش اعظم انرژی پرسنل یک سازمان روزانه صرف همین تعاملات مستقیم، مانند مذاکره، پیگیری، تبادل اسناد، نظرخواهی و غیره می شود. تعاملاتی که همواره به گفتگوی حضوری یا برقراری تماس تلفنی متکی هستند.

این در حالی است که درصد بالایی از یک گفتگوی حضوری یا تلفنی، زمان اتلاف شده ای است که صرف احوال پرسی و مرور موضوعات نامرتبط با موضوع اصلی گفتگو می شود. افرادی که در حال تعامل چهره به چهره یا تلفنی هستند، ناگزیرند تمام تمرکز خود را صرف همان موقعیت کنند و از پیش برد همزمان سایر وظایف خود بازمی مانند. از سوی دیگر، عموما هیچ گونه تاریخچه ای از این تعاملات به جا نمی ماند و در جایی ثبت نمی شوند. به بیان دیگر بخش قابل توجهی از زمان پرسنل صرف فعالیت هایی می شود که قابل ارجاع نیستند. علاوه بر این، درصد بالایی از این تعاملات اساسا خصلت کاری ندارند و در جهت پیشبرد اهداف سازمان قرار نمی گیرند.

علت استقبال فراگیر سازمان ها از بستر های پیام رسان را می توان در موارد بالا یافت. پیام رسان ها تعاملات پرسنلی و فعالیت هایی همچون مذاکره، پیگیری و تبادل اسناد را تسهیل می کنند و سرعت می بخشند. با این همه، استفاده از پیام رسان های عمومی مانند تلگرام، واتس اپ، سروش و غیره برای کاربری های سازمانی نه تنها برخی از مسائل پیشتر اشاره شده را حل ناشده باقی می گذارد، بلکه مسائل جدیدی نیز به آن ها اضافه می کند.

تعاملات سازمانی که روی پیام رسان های عمومی انجام می شوند، از جمله اسناد تبادل شده که بخشی از دارایی های یک سازمان محسوب می شوند، به سادگی ممکن است در اختیار دیگران قرار گرفته یا مورد سوء استفاده قرار گیرند. از سوی دیگر، اعضای پیام رسان های عمومی تنها پرسنل سازمان یا کسانی که در رابطه ای کاری با سازمان قابل تعریف  اند، نیستند. استفاده از پیام رسان های عمومی برای اهداف سازمانی می تواند ناخواسته به تشویق پرسنل به گسترش تعاملات غیرکاریشان با دوستان و اقوام در زمان کاری بیانجامد. در کنار این ها، پیام رسان های عمومی نسبت به ساختار سازمان از جمله سلسله مراتب سازمانی بی تفاوت اند. به بیان دیگر، ارتباطاتی که بر بستر این ابزارها انجام می شود، ارتباطاتی ساخت یافته نیست و ممکن است خود به تهدیدی علیه روال ها، فرآیندها و سلسله مراتب سازمانی بدل شود.

به دلایل بالاست که اغلب سازمان ها رغبتی به استفاده از پیام رسان های عمومی برای مقاصد کاری ندارند و به دلیل معایب جدی، از مزایای استفاده از آن ها چشم پوشیده اند. تاجایی که در اغلب سازمان ها و کسب وکارها، خصوصاً در کشورهای توسعه یافته، استفاده از این ابزارها برای مقاصد کاری ممنوع است.

برخلاف پیام رسان های عمومی، پیام رسان سازمانی دارکوب خود را با ساختار سازمانی انطباق می دهد. سرور دارکوب در درون سازمان استقرار می  یابد که خود به تضمین امنیت داده ها و حفظ مالکیت آن ها برای سازمان و نیز افزایش چشمگیر سرعت ارتباطات و تبادل اسناد می انجامد.

کاربران دارکوب محدود به پرسنل سازمان، مشتریان یا اشخاص و سازمان هایی است که در ارتباط کاری با سازمان قرار دارند و سطوح دسترسی بر مبنای گروه های کاری، چارت سازمانی و سیاست های ارتباطی قابل تعریف است. همچنین امکان یکپارچه سازی با نرم افزارهای سازمانی به منظور ارائه ی خدمات مختلف به پرسنل از طریق ربات ها وجود دارد.

دارکوب تنها پلتفرم پیام رسان باز است که توسط یک شرکت ایرانی تولید شده و از پشتیبانی مستقیم این شرکت برخوردار است. علاوه بر این، دارکوب تنها پلتفرمی است که امکان توسعه ی روبات های هوشمند با قابلیت پردازش زبان طبیعی و درک جملات به زبان فارسی را ارائه می کند. دارکوب بر مبنای یک پروتکل ایمن و باز توسعه یافته است که این پروتکل برای یکپارچه سازی با نرم افزارهای دیگر مانند اَپ های موبایل یا وب سایت و نیز توسعه ی روبات در اختیار خریدار قرار خواهد گرفت. در نتیجه دارکوب در زمانی کوتاه با نرم افزارهای اتوماسیون اداری، ارتباط با مشتریان (CRM)، و سایر سامانه های مورد نیاز یکپارچه می شود و شرکت تولیدکننده نیز در فرآیند یکپارچه سازی همراه خریدار خواهد بود. ویژگی دیگر دارکوب ارائه ی تجربه ای یکسان روی تجهیزات دسکتاپ، موبایل و تبلت است. نصب و نگهداری بسیار آسان و کم هزینه سرور دارکوب را نیز باید به فهرست برتری های آن افزود.

در پایان باید خاطرنشان کرد که تمام تعاملات در پیام رسان سازمانی دارکوب با به روزترین روش ها رمزنگاری می شوند و بنابراین دسترسی اشخاص ثالث به محتوای مکالمات متنی، صوتی و ویدیویی امکان پذیر نخواهد بود. دارکوب هم به صورت on-premise و هم به صورت سرویس ابری ارائه می  شود و همراه با آن یک پنل مدیریت، مانیتورینگ و گزارش گیری پیشرفته نیز در اختیار سازمان بهره بردار قرار می گیرد.

گزارش از نشست خبری چاپ آقا

نشست خبری استارتاپ چاپ  آقا، سرویس سفارش آنلاین چاپ، روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه برگزار شد.

به گزارش زومیت، استارتاپ چاپ  آقا به گونه ای طراحی  شده است که مشتری می تواند قدم به قدم سفارش خود را ببیند. بنیان گذار و مدیرعامل چاپ  آقا در این نشست گفت:

یکی از ویژگی های چاپ  آقا قیمت مناسب آن است و اینکه مشتری قیمت را در لحظه می بیند. یکی از سؤال های متداول مشتری این است که کار او در چه مرحله ای است و چقدر از کار تا این لحظه انجام  شده است. ما بستری را طراحی کرده ایم که مشتری می تواند قدم به قدم ببیند سفارش او در چه مرحله ای است و چه مقدار تا تحویل باقی  مانده است.

مدل مشخص و واضحی برای ضمانت در صنعت چاپ وجود ندارد؛ اما چاپ  آقا با ایجاد یک سرویس مشاوره رایگان، به مشتریان راهنمایی های لازم جهت کسب بهترین نتیجه را ارائه می دهد. در این نشست خبری اعلام شد که چاپ  آقا تأثیرات زیست محیطی خوبی دارد. تولید ضایعات چاپ  آقا از سایر رقبا بسیار کمتر است و سرویس سفارش چاپ آنلاین تأثیری خوبی روی ترافیک و کمتر شدن رفت و آمد دارد.

اولین سفارش چاپ  آقا در خردادماه ۹۵ به دست مشتری رسید و این استارتاپ تا به امروز روند رو به رشدی را تجربه کرده است. تعداد افراد ثابت در این استارتاپ به ۴۵ نفر می رسد و چاپ  آقا تصمیم دارد تا آخر امسال نیروی کار خود را به ۱۰۰ نفر برساند. اگر مشتری مایل باشد، می تواند جنس کاغذ سفارش خود را با تماس تلفنی عوض کند که به صورت مستقیم روی قیمت اعلامی توسط مشتری تأثیر دارد.

سال گذشته چاپ  آقا ۹۵ درصد رضایت مشتری داشته و سال ۹۶ این عدد را به بیش از ۹۸ درصد رسانده است. چاپ  آقا برای اعلام نارضایتی، سیستم آنلاینی در نظر گرفته که مشتریان به راحتی می توانند نظرات مثبت و منفی خود را ثبت کنند تا در سایت به  تمامی آن ها رسیدگی شود. چاپ  آقا تا چند روز آینده چاپخانه مخصوص خود را هم راه اندازی می کند تا بتواند کسب وکار این استارتاپ را گسترش دهد.

گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس با حافظه‌ ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی اواخر اردیبهشت عرضه می شوند

سامسونگ بالاخره نسخه ی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس را ۲۸ اردیبهشت ماه راهی بازار می کند.

به گزارش زومیت، تصور می شود پرچم داران جدید سامسونگ یعنی گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس با تغییرات اندکی نسبت به گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس، به بازار عرضه شوند؛ اما اکنون هر دو پرچم دار امسال سامسونگ علاوه بر همه ی تغییراتی که نسبت به نسخه ی قبلی دارند، با حافظه ی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی نیز در دسترس قرار می گیرند.

کاربران همیشه می توانند با استفاده از کارت حافظه ی جانبی فضای بیشتری برای ذخیره سازی عکس ها و آهنگ های خود در اختیار داشته باشند؛ اما بسیاری ترجیح می دهند به جای کارت  حافظه از حافظه داخلی گوشی بهره ببرند.

نسخه  های ۱۲۸ گیگابایتی گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس به ترتیب ۷۷۰ و ۸۹۰ دلار قیمت دارند و مدل های ۲۵۶ گیگابایتی آن ها به ترتیب با قیمت ۸۲۰ و ۹۴۰ دلار عرضه می شوند؛ تمامی مدل ها در رنگ  های بنفش، آبی مرجانی و مشکی در اختیار مشتریان قرار می گیرد؛ پیش فروش این محصولات از اول ماه می (۱۱ اردیبهشت) منحصرا در وب سایت سامسونگ آغاز شده و در تاریخ ۱۸ می (۲۸ اردیبهشت) در دسترس خواهند بود.

گلکسی A6 و A6 پلاس سامسونگ معرفی شدند؛ بدنه فلزی و نمایشگر سوپر امولد

سامسونگ جدید ترین محصولات خود را برای رقابت در بازار داغ گوشی های میان رده، به صورت رسمی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ به طور رسمی از عضو جدید گوشی های سری گلکسی A رونمایی کرد. گلکسی A6 و A6 پلاس سامسونگ، جدیدترین محصولات این شرکت با بدنه ی تمام فلزی هستند که به رقابت در بازار گوشی های میان رده خواهند پرداخت.

سامسونگ گلکسی A6

عضو کوچک تر گوشی های جدید سامسونگ، گلکسی اِی ۶ نام دارد که از نمایشگر ۵.۶ اینچی با نسبت ۱۸:۹ و رزولوشن ۷۲۰ × ۱۴۸۰ پیکسل بهره می برد. این نمایشگر با زبان طراحی جدید سامسونگ، حاشیه های اندکی دارد تا اِی ۶ نیز همانند سایر محصولات میان رده با ظاهری به روز وارد بازار شود. تجهیز به پنل Super AMOLED باعث شده است گوشی جدید سامسونگ با وجود رزولوشن کمتر نسبت به استاندارد های فعلی بازار میان رده ها، همچنان حرف های زیادی برای گفتن در این زمینه داشته باشد.

گلکسی A6 در بخش دوربین اصلی از سنسور ۱۶ مگاپیکسلی به همراه لنز با F/1.7 بهره می برد که البته در بخش سلفی نیز شاهد تعبیه ی سنسوری ۱۶ مگاپیکسلی پشت لنز با گشودگی دیافراگم F/1.9 هستیم. پردازنده ی هشت هسته ای ۱.۶ گیگاهرتزی اکسینوس ۷۸۷۰ وظیفه ی پردازش اطلاعات در گوشی جدید سامسونگ را بر عهده خواهد داشت. ۳ یا ۴ گیگابایت حافظه ی رم در کنار ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی با امکان افزایش آن از طریق کارت حافظه ی جانبی تا ۲۵۶ مگابایت، باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و نسخه ی ۸ اندروید (اریو) از دیگر مشخصات فنی گلکسی اِی ۶ سامسونگ است.

سامسونگ گلکسی A6 پلاس

دیگر عضو جدید گوشی های سامسونگ، گلکسی اِی ۶ پلاس نام دارد که به نمایشگر سوپر امولد ۶ اینچی با نسبت ۱۸:۹ و رزولوشن ۱۰۸۰ × ۲۲۲۰ پیکسل مجهز شده است. A6 پلاس از دوربین دوگانه ی ۱۶ و ۵ مگاپیکسلی با ترکیب لنز هایی با F/1.7 و F/1.9 بهره می برد تا در بخش دوربین با قابلیت ثبت تصاویر پرتره و ایجاد جلوه ی بوکه ، گزینه ی جذاب تری نسبت به برادر کوچک تر خود باشد. در بخش دوربین سلفی سامسونگ این گوشی را به سنسوری ۲۴ مگاپیکسلی به همراه لنز با F/1.9 و فلش LED مجهز کرده است.

A6 به پردازنده ی هشت هسته ای با فرکانس کاری ۱.۸ گیگاهرتز (نام دقیق پردازنده منتشر نشده است) و باتری ۳۵۰۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده و میزان حافظه ی رم و ذخیره سازی این گوشی مشابه با گلکسی A6 است.

هر دو گوشی  جدید سامسونگ از دالبی اتموس برای پخش صدایی جذاب (تنها از طریق هدفون)، بیکسبی ویژن، بیکسبی هوم و سامسونگ پِی بهره می برند.

قیمت سامسونگ گلکسی A6 و A6 پلاس

سامسونگ قیمت جهانی گلکسی اِی ۶ و اِی ۶ پلاس را به ترتیب ۳۰۹ و ۳۵۹ یورو اعلام کرده است. البته برای اطلاع از قیمت گذاری دفتر سامسونگ در ایران، باید تا زمان عرضه ی رسمی آن ها در بازار کشور  منتظر ماند.

سامسونگ گلکسی ای ۶ و ای ۶ پلاس در رنگ های مشکی، طلایی، آبی و ارغوانی به فروش خواهد رسید. به گفته ی مدیران سامسونگ، این گوشی ها در ماه جاری میلادی در بازار های جهانی از جمله آمریکای شمالی، اروپا و آسیا در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت.

ال جی جی 7 ThinQ معرفی شد؛ نمایشگر ۶.۱ اینچی با بریدگی و دوربین دوگانه با محوریت هوش مصنوعی

ال جی جی ۷ تین کیو، جدیدترین پرچم دار کره ای ها از نمایشگری ۶.۱ اینچی با بریدگی، دوربین دوگانه با محوریت AI و مبدل دیجیتال به آنالوگ صدا بهره می برد.

به گزارش زومیت، ال جی با رونمایی رسمی از LG G7 ThinQ به جمع سایر شرکت های بزرگی پیوست که از پرچم دار سال ۲۰۱۸ خود پرده برداری کرده اند. جی ۷ جدیدترین محصول ال جی از خانواده ی دستگاه های هوشمند این شرکت با برند «ThinQ» به حساب می آید. بی شک چشم گیرترین و واضح ترین تغییر در پرچم دار جدید کره ای ها، حذف حاشیه های اطراف نمایشگر و اضافه شدن زبانه ای کوچک به لبه ی بالای آن به شمار می رود؛ زبانه ای که در دنیای فناوری بیشتر با نام Notch از آن یاد می شود. ال جی با پیوستن به جمع شرکت های علاقه مند به ناچ، نمایشگری ۶.۱ اینچی با نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ و رزولوشن ۱۴۴۰ × ۳۱۲۰ پیکسل که عنوان تجاری FullVision را یدک می کشد و با حاشیه های بسیار باریکی احاطه شده است.

اگرچه پنل جدید +M ال جی به جای OLED بر مبنای فناوری LCD توسعه یافته؛ اما کره ای ها مدعی هستند که به کارگیری چینش متفاوت RGBW با پیکسل های بیشتر باعث بهبود کنتراست و دستیابی به روشنایی حداکثری ۱۰۰۰ نیتی در ال جی جی ۷ تین کیو می شود. نمایشگر ۶.۱ اینچی جی ۷ از استاندارد HDR 10 پشتیبانی می کند و در پسِ پوشش شیشه ای گوریلا گلس ۵ قرار دارد. ال جی اصرار دارد که بریدگی لبه ی بالای نمایشگر در حقیقت «نمایشگر دوم جدید» جی ۷ محسوب می شود. کره ای ها در نسل های قبلی گوشی های سری V برای نخستین بار نمایشگر دوم را به کار برده اند؛ اما با گرویدن به فناوری OLED در ال جی وی ۳۰، این قابلیت را کنار گذاشتند.

در کنار بریدگی نمایشگر، ال جی برای نخستین بار، همانند رقیب هم وطن خود، کلیدی فیزیکی را برای دستیار صوتی جی ۷ تدارک دیده است؛ با این تفاوت که به جای توسعه ی دستیار دیجیتالی اختصاصی، به استفاده از گوگل اسیستنت پایبند بوده است؛ بدین  ترتیب، LG G7 ThinQ نخستین گوشی هوشمند دنیا محسوب می شود که از کلیدی سخت افزاری برای فعال سازی Google Assistant بهره می برد. LG G7 مانند اغلب پرچم داران کنونی بازار گوشی های هوشمند از طراحی مبتنی بر ترکیب فلز و شیشه بهره می برد. کره ای ها پنل شیشه ای پشت و جلوی جی ۷ را از جنس گوریلا گلس ۵ و فریم آن را از جنس آلومینیوم انتخاب کرده اند و موفق به دریافت گواهی های IP68 و MIL-STD-810G برای کل بدنه ی این گوشی شده اند. پنل شیشه ای پشت جی ۷ امکان پشتیبانی از شارژ بی سیم سازگار با WPC و PMA را نیز ممکن کرده است.

انرژی مورد نیاز ال جی جی ۷ توسط باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی آن تامین می شود که امکان شارژ سریع آن از طریق درگاه پورت USB-C با فناوری Quick Charge 3.0  کوالکام وجود دارد، ضمن اینکه فناوری Qnovo شارژدهی طولانی مدت باتری را برای چندین سال تضمین می کند. از جمله ی مهم ترین مشخصات فنی ال جی جی ۷ می توان به تراشه ی اسنپدراگون ۸۴۵، حافظه ی رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی ذخیره سازی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی این گوشی اشاره کرد؛ البته کره ای ها امکان ارتقاء حافظه از طریق درگاه microSD را نیز فراهم کرده اند. ال جی جی ۷ به واسطه ی تراشه  ی قدرتمند خود از فناوری های ارتباطی گسترده ای مانند LTE-A، تجمیع سه باندی حامل های ال تی ایی، Cat.16/13 با سرعت دانلود و آپلود یک گیگابیت برثانیه و ۱۵۰ مگابیت برثانیه ، استاندارد های وای فای a/b/g/n/ac، بلوتوث ۵.۰، GPS و پشتیبانی از دو سیمکارت  در برخی از بازارها بهره می برد.

ال جی جی ۷ در زمینه ی دوربین از همان استراتژی سابق کره ای ها پیروی می کند؛ این گوشی از دوربین دوگانه ای با سنسور های ۱۶ مگاپیکسلی با میدان های دید ۷۱ درجه و واید ۱۰۷ درجه بهره می برد. ماژول اصلی در پسِ لنزی با دیافراگم f/1.6، لرزش گیر اپتیکال تصویر در کنار فوکوس خودکار تشخیص فاز و لیزری قرار دارد. ماژول دوم با لنز واید از دیافراگم تنگ تر f/1.9، بدون لرزش گیر اپتیکال تصویر و فوکوس ثابت بهره می برد. ال جی مدعی است که فناوری هوش مصنوعی این شرکت در کنار فناوری تجمیع هوشمند پیکسلی به دوربین ال جی جی ۷ در سناریوهایی مانند عکاسی در نور کم قدرت می بخشد. دوربین دوم ال جی جی ۷ می تواند با جمع آوری اطلاعات عمق، در ثبت تصاویر پرتره ی بهتر نیز کمک کند. دوربین سلفی جی ۷ نیز از سنسور ۸ مگاپیکسلی و لنز f/1.9 با میدان دید ۹۰ درجه بهره می برد.

خوشبختانه کره ای ها نه تنها جک ۳.۵ میلی متری هدفون را حذف نکرده اند؛ بلکه یک مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) چهارگانه ی ۳۲ بیتی Hi-Fi را برای جی ۷ تدارک دیده اند که توسط ESS توسعه داده شده است. ال جی جی ۷ از دو میکروفون بهره می برد که قادر به تشخیص صدا از فاصله ی ۵ متری هستند؛ بنابراین می توان حدس زد که گوگل اسیستنت با استفاده از این میکروفون ها از فواصل دور نیز در دسترس خواهد بود.

ال جی جی ۷ تین کیو با سیستم عامل اندروید اوریو و AI Pack 2.0 ال جی روانه ی بازار خواهد شد؛ کره ای ها مدعی هستند که اندروید P را بلافاصله پس از انتشار نسخه ی نهایی آن توسط گوگل، در اختیار کاربران جی ۷ قرار خواهند داد. پرچم دار جدید ال جی در رنگ های خاکستری، مشکی، آبی و قرمز روانه ی بازار خواهد شد؛ اما هم اکنون در خصوص زمان عرضه و برچسب قیمتی این محصول اطلاعاتی در دسترس نیست.

مشخصات فنی جی 7 ThinQ ال جی

عرضه:

معرفی: 2018, می

وضعیت عرضه: در آینده نزدیک

نمایشگر:

نوع: IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ

سایز: 6.1 اینچ (~82.6% نسبت نمایشگر به بدنه)

رزولوشن: 1440 در 3120 پیکسل, 19.5:9 (~564 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

محافظ: کورنینگ گوریلا گلس 5

پوشش 100 درصدی DCI-P3 – پشتیبانی از استاندارد Dolby Vision/HDR10 – نمایشگر همیشه روشن (Always on Display)

بدنه:

ابعاد: 153.2 در 71.9 در 7.9 میلی متر

وزن: 162 گرم

ساخت: پشت و جلو از جنس شیشه (گوریلا گلس 5), فریم آلومینیومی

گواهی IP68 – بهره مندی از استاندارد MIL-STD-810G

سیم کارت: تک سیم کارته (نانو-سیم) یا دو سیم کارته ی هیبریدی (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)

پلتفرم:

سیستم عامل: اندروید 8.0 (اوریو)

تراشه: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845

پردازنده مرکزی: 8 هسته ای (چهار هسته ی 2.8 گیگاهرتزی Kryo 385 Gold و چهار هسته ی 1.7 گیگاهرتزی Kryo 385 Silver)

پردازنده گرافیکی: Adreno 630

حافظه:

درگاه حافظه: میکرو اس دی, تا 400 گیگابایت (استفاده از شیار دوم سیم کارت) – دو سیم کارته model فقط

حافظه داخلی: 128 گیگابایت, 6 گیگابایت رم یا 64 گیگابایت, 4 گیگابایت رم

دوربین:

اصلی: دوگانه : 16 مگاپیکسل (f/1.6، لرزش گیر اپتیکال، فوکوس خودکار با تشخیص فاز و فوکوس لیزری) و 16 مگاپیکسل (f/1.9)، فلش LED

قابلیت ها: برچسب گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR, پاناروما

ویدیو: 2160p@30fps, 1080p@30/60fps, HDR, 24-bit/192kHz ضبط صدای استریو.

سلفی: 8 مگاپیکسل (f/1.9), 1080p

صدا:

جک ۳.۵ میلی متری: بله

صدای 32 بیت/192 کیلوهرتز – DTS – لغو کننده ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی

باتری:

باتری: باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت

قابلیت ها:

حسگرها: حسگر اثر انگشت (پشت گوشی), شتاب سنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطب نما, فشارسنج

شارژ بی سیم WPC&PMA (نسخه ی آمریکا) – شارژ سریع باتری (Quick Charge 3.0)- – پخش کننده ی MP4/DviX/XviD/H.265 – پخش  کننده ی +MP3/WAV/FLAC/eAAC – ویراستار عکس و فیلم – ویراستار اسناد

شبکه:

فناوری: GSM / HSPA / LTE

اتصالات:

شبکه بی سیم: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, دو بانده, Wi-Fi Direct, DLNA, هات اسپات

بلوتوث: 5.0, A2DP, LE, aptX HD

GPS: بله, با A-GPS, GLONASS, BDS

NFC: بله

رادیو: رادیو اف ام (وابسته به بازار عرضه)

USB: 3.1, Type-C 1.0 کانکتور ریورسبل , OTG

متفرقه:

رنگ ها: خاکستری, سیاه, آبی, تمشکی

نوکیا ایکس ۲۶ اردیبهشت رونمایی می شود

بر اساس گزارش های منتشر شده در چین، اچ ام دی گلوبال قصد دارد در تاریخ ۲۶ اردیبهشت رسما از گوشی جنجالی نوکیا ایکس رونمایی کند.

به گزارش زومیت، شرکت فنلاندی اچ ام دی گلوبال، صاحب امتیاز برند نوکیا، اخیرا رویداد تبلیغاتی ۶ روزه ای را (از ۲۷ آوریل تا دوم می) در چین ترتیب داده است که در آن ضمن مرور تاریخچه ی نوکیا، دستگاه های جدید خود مانند نوکیا ۳۳۱۰ 4G و نوکیا ۸۱۱۰ 4G را به نمایش گذاشته است.

اما علاوه بر این، آن ها از یک دستگاه جدید و نامشخص نیز به طور مبهم رونمایی کرده اند. دستگاهی که به اعتقاد بسیاری همان نوکیا ایکس است؛ چرا که دور تا دور محوطه ی نمایش این دستگاه را بنرهای نوکیا ایکس گرفته است. افرادی که از این گوشی بازدید می کنند، می توانند آن را در دست گرفته و با آن عکس بگیرند؛ اما دستگاه قفل بوده و دیدن مشخصات آن امکان پذیر نیست. اچ ام دی این اقدام را برای بالا بردن اشتیاق و کنجکاوی کاربران نسبت به دستگاه بعدی نوکیا که با بریدگی بالای نمایشگر، انجام داده است.

البته بالا بردن اشتیاق ایرادی ندارد؛ به شرط این که در نهایت آن چه که رونمایی می شود مأیوس کننده نباشد. اچ ام دی به تازگی در صفحه ی رسمی خود در ویبو رندری را از یک دستگاه نوکیا منتشر کرده که دارای بریدگی بالای صفحه است. همراه این عکس، نوشته ای وجود دارد که از انتشار اخبار بیشتر در ۱۶ می خبر می دهد. همچنین دعوت نامه ای در شبکه های اجتماعی چین دست به دست می شود که مربوط به رویداد نوکیا در تاریخ ۱۶ می است. تصویر این دعوت نامه در قسمت بالا برشی مشابه بریدگی نمایشگرهای موبایل دارد.

با وجود این که پیش تر گفته شده بود که نوکیا ایکس در ۷ اردیبهشت معرفی می شود، به نظر می رسد این گوشی در ۲۶ اردیبهشت رونمایی خواهد شد. این تاریخ تقریبا مصادف است با رونمایی گوشی وان پلاس ۶ در اروپا که بر اساس گزارش ها قرار است ۲۵ اردیبهشت معرفی شود. همزمانی این دو رویداد می تواند معنی دار باشد.

با هواوی Y7 Prime نسخه 2018 و مهم ترین ویژگی های آن آشنا شوید

هواوی Y7 پرایم، محصولی اقتصادی است که طراحی مدرن، بدنه ی خوش ساخت و دوربین دوگانه، آن را به انتخابی شایسته بدل می کند.

به گزارش زومیت، هواوی یکی از معدود تولیدکنندگانی است که محصولات میان رده و پایین رده ی خود را با کیفیت ساخت مطلوب و ویژگی های سخت افزاری قابل قبول روانه ی بازار می کند. چینی ها امسال ضمن داشتن عملکردی بسیار خوب در زمینه ی عرضه ی محصولات پریمیومی همچون هواوی P20 و هواوی P20 Pro، به کلاس میان رده و اقتصادی نیز دستگاه های جالب توجهی اضافه کردند. یکی از این دستگاه ها، نسخه ی ۲۰۱۸ هواوی Y7 Prime است که با ویژگی هایی همچون طراحی مدرن و بدنه ی خوش ساخت، دوربین دوگانه و اندروید ۸.۰ اوریو، مرز بین محصولات اقتصادی و میان رده را کم رنگ تر از گذشته می کند.

برای آشنایی با تعدادی از مهم ترین ویژگی های وای ۷ پرایم، در ادامه همراهما باشید.

مشخصات فنی هواوی Y7 پرایم (نسخه 2018)

عرضه:

معرفی: 2018, مارس

وضعیت: موجود. عرضه شده در آوریل 2018

نمایشگر:

نوع: IPS LCD لمسی خازنی, 16 میلیون رنگ

سایز: 5.99 اینچ (~76.3% نسبت نمایشگر به بدنه)

رزولوشن: 720 در 1440 پیکسل, نسبت تصویر 18 به 9 (~269 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

محافظ: EMUI 8.0

بدنه:

ابعاد: 158.3 در 76.7 در 7.8 میلی متر

وزن : 155 گرم

سیم کارت: دو سیم کارته (نانو-سیم, همزمان یکی فعال)

پلتفرم:

سیستم عامل: اندروید 8.0 (اوریو)

تراشه: Qualcomm MSM8937 Snapdragon 430

پردازنده مرکزی: 8 هسته  ی 1.4 گیگاهرتزی Cortex-A53

پردازنده گرافیکی: Adreno 505

حافظه:

درگاه حافظه: میکرو اس دی, تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی)

حافظه داخلی: 32 گیگابایت, 3 رم

دوربین:

اصلی: دوگانه : 13 مگاپیکسل و 2 مگاپیکسل, فوکوس خودکار با تشخیص فاز, فلش LED

قابلیت ها: برچسب گذاری جغرافیایی, فوکوس لمسی, تشخیص چهره, HDR, پاناروما

ویدیو: 1080p@30fps

سلفی: 8 مگاپیکسل

صدا:

جک ۳.۵ میلی متری: بله

لغو کننده ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی

باتری:

باتری: باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت

قابلیت ها:

حسگرها: حسگر اثر انگشت (پشت گوشی), شتاب سنج, سنسور مجاورت, قطب نما

پخش کننده ی MP4/H.264 – پخش کننده ی MP3/eAAC+/WAV/Flac – ویراستار عکس و فیلم – ویراستار اسناد

شبکه:

فناوری: GSM / HSPA / LTE

اتصالات:

شبکه بی سیم: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, هات اسپات

بلوتوث: v4.2, A2DP, LE

GPS: بله, با A-GPS, GLONASS

NFC: بله (LDN-TL10)

رادیو: رادیو اف ام

USB: microUSB v2.0

متفرقه:

رنگ ها: سیاه, طلایی, آبی

بدنه ی خوش ساخت با نمایشگر ۱۸:۹ و کم حاشیه

بی شک یکی از نخستین مواردی که هنگام به  دست گرفتن هواوی Y7 پرایم، توجه شما را به خود جلب خواهد کرد، طراحی زیبا و کیفیت ساخت بسیار خوب این گوشی خواهد بود. با وجود آنکه با یک محصول اقتصادی طرف هستیم؛ اما چینی ها دقت بسیار زیادی صرف طراحی و ساخت آن کرده اند. وای ۷ پرایم از تلفیق شیشه ی سه بعدی با فریم فلزی براق و هم رنگ با بدنه ساخته شده است. لبه های خمیده ی پنل پشتی وای ۷ پرایم به زیبایی با فریم آن پیوند خورده و ساختاری یکپارچه ایجاد کرده اند؛ به طوری که دستگاه به خوبی در دست جای می گیرد و حس یک کالای پریمیوم را به کاربر القاء می کند.

نمای جلوی گوشی از نمایشگر ۵.۹۹ اینچی IPS LCD با نسبت تصویر ۱۸:۹ و رزولوشن ۱۴۴۰ × ۷۲۰ پیکسل میزبانی می کند که ۷۶.۳ درصد از پنل جلو را به خود اختصاص داده است و حاشیه های نسبتا باریکی دارد. اگرچه روی کاغذ، +HD رزولوشن پایینی به  نظر می رسد؛ اما نباید فراموش کرد با محصولی از کلاس اقتصادی طرف هستیم و از این رو نمی توان چندان به چینی ها خرده گرفت.

دوربین دوگانه با قابلیت های متنوع

پنل پشتی وای ۷ پرایم از دوربینی دوگانه میزبانی می کند که با چینشی افقی، در گوشه ی سمت چپ قرار گرفته است، دوربین اصلی از ترکیب دو سنسور ۱۳ و ۲ مگاپیکسلی بهره می برد که نمونه ی ابتدایی وضعیت ثبت تصویر را بر عهده دارد و سنسور دوم برای ثبت پس  زمینه، ایجاد عمق میدان و ثبت تصاویر پرتره با افکت بوکه استفاده می شود. چینی ها وظیفه ی ثبت تصاویر سلفی را بر عهده ی دوربینی با سنسور ۸ مگاپیکسلی قرار داده اند.

از جمله ی مهم ترین قابلیت های نرم افزار دوربین وای ۷ پرایم می توان به امکان محو کردن (Blur) پس زمینه با استفاده از حالت Wide Aperture، تغییر میزان روشنایی و نورپردازی در تصاویر سلفی، فیلترهای متنوع واقعیت افزوده برای افزودن به چهره ی سوژه و امکان تغییر پس زمینه در تصاویر سلفی اشاره کرد. دوربین سلفی گوشی اقتصادی وای ۷ پرایم از قابلیت تشخیص چهره نیز پشتیبانی می کند، برای محصولی با قیمت پایین، قابلیت کم سابقه ای محسوب می شود.

سیستم عامل اندروید اوریو با عملکرد مناسب

توان پردازشی Huawei Y7 Prime توسط پردازنده ی پایین رده ی اسنپدراگون ۴۳۰ تأمین می شود، این پردازنده از هشت هسته ی Cortex – A53 با فرکانس بیشینه ی ۱.۴ گیگاهرتز در کنار واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۵۰۵ بهره می برد و ۳ گیگابایت حافظه ی رم آن را همراهی می کند؛ ضمن اینکه هواوی ۳۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی با امکان ارتقاء تا سقف ۲۵۶ گیگابایت نیز برای آن در نظر گرفته است.

سخت افزار یادشده، توان مورد نیاز برای اجرای تسک های روزمره مانند وبگردی، استفاده از پیام رسان ها یا اپلیکیشن های استریم موسیقی را فراهم می کند. وای ۷ پرایم یکی از معدود محصولات پایین رده ای به شمار می رود که به صورت پیش فرض از سیستم عامل اندروید ۸.۰ اوریو با رابط کاربری EMUI 8.0 هواوی بهره می برد. چینی ها مدعی هستند که EMUI 8.0 با یادگیری الگوی استفاده ی کاربر از گوشی و تخصیص بهینه ی منابع سخت افزاری، باعث می شود وای ۷ پرایم عملکرد مطلوبی داشته باشد.

شارژدهی بسیار خوب

هواوی Y7 پرایم از یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی به عنوان منبع تأمین انرژی خود بهره می برد که ممکن است روی کاغذ، چنین ظرفیتی چندان شگفت انگیز به  نظر نرسد؛ اما مواردی مانند رزولوشن +HD نمایشگر و فرکانس پایین پردازنده باعث می شوند مصرف انرژی محصول اقتصادی جدید هواوی بهینه باشد. هواوی مدعی است که وای ۷ پرایم به  لطف باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعتی می تواند به  مدت ۱۳ ساعت فیلم پخش کند و برای پخش ۵۸ ساعت موسیقی، همراه کاربر باشد.

اچ تی سی یو 12 پلاس به دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی مجهز می شود

تصاویری با گوشی پرچم دار یو ۱۲ پلاس اچ تی سی به ثبت رسیده است که تأیید می کند جانشین یو ۱۱ پلاس از دوربین دوگانه بهره می گیرد.

به گزارش زومیت، یکی از معدود سازندگانی که هنوز از گوشی پرچم دارش رونمایی نکرده است و اطلاعات خاصی در مورد آن ارائه نداده، شرکت تایوانی اچ تی سی است که این روزها با ضرردهی در بازار گوشی  هوشمند دست و پنجه نرم می کند. همین موضوع باعث شده است شایعات متعددی مبنی بر عرضه تنها یک گوشی پرچم دار توسط اچ تی سی وجود داشته باشد؛ این طور که پیدا است، یو ۱۲ پلاس به عنوان تنها گوشی پرچم دار تایوانی ها برای سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد شد و رقیب دیگری برای پرچم داران نیمه دوم امسال ارائه نمی شود.

 

به تازگی تصاویری از یک گوشی ساخت اچ تی سی منتشر شده است که گمان می رود با یو ۱۲ پلاس به ثبت رسیده باشد. در این تصاویر مشخصات دوربین گوشی آینده شرکت تایوانی درج شده است؛ به  نظر می رسد هر چهار تصویر منتشرشده با یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی ثبت شده باشد که گشودگی دیافراگم یکی از لنزها F1.8 و لنز دیگر F2.6 است. همین موضوع باعث شده است گمان کنیم که هر دو سنسور به  کار گرفته شده در دوربین اصلی جانشین یو ۱۱ پلاس، ۱۲ مگاپیکسلی خواهند بود.

 

این طور که پیدا است، تایوانی ها از ترکیب دو سنسور واید و تله فوتو استفاده خواهند کرد؛ سنسور عریض تر، گشودگی دیافراگم F1.8 خواهد داشت و برای سنسور دیگر که احتمالاً تله فوتو باشد، لنزی ۱۲ مگاپیکسلی با F2.6 در نظر گرفته شده است. باید اشاره کرد که احتمال عرضه پرچم دار آینده  اچ تی سی با دوربین دوگانه زیاد است؛ هرچند در برخی از گمانه زنی ها به عرضه جدیدترین عضو سری «یو» با دوربین دوگانه ۱۶ و ۱۲ مگاپیکسلی اشاره شده است. برای دوربین سلفی نیز از ترکیب دو سنسور ۸ مگاپیکسلی استفاده می شود؛ ضمن اینکه برخی به عرضه یو ۱۲ پلاس با تنها یک دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی اشاره دارند. البته جدیدترین تصاویری که از گوشی جدید اچ تی سی به دست آمده است، تأیید می کند پرچم دار ۲۰۱۸ اچ  تی سی در مجموع از چهار دوربین بهره خواهد برد.

لازم به  ذکر است که این گوشی از نمایشگر ۶ اینچی بهره خواهد برد؛ برخلاف هواوی پی ۲۰ پرو و گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ، تایوانی ها از پنل نمایشگر اولد استفاده نکرده اند و تصمیم دارند گوشی جدید خود را با صفحه نمایش Super LCD 6 ارائه دهند. گفته می شود رزولوشن نمایشگر ۱۴۴۰ در ۲۹۶۰ پیکسل خواهد بود و حاشیه ی بالای صفحه نمایش حذف نخواهد شد. اچ تی سی یو ۱۲ پلاس از تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ کواکام با هشت هسته پردازشی بهره خواهد برد؛ این پردازنده بر مبنای فرآیند ساخت ۱۰ نانومتری توسعه یافته است و ۶ گیگابایت رم در اجرای برنامه های مختلف به آن کمک می کند.

تایوانی ها برای تأمین انرژی مورد نیاز اچ تی سی یو ۱۲ پلاس از باتری با ظرفیت ۳۴۲۰ میلی آمپر ساعت استفاده خواهند کرد؛ این در حالی است که پرچم دار نیمه دوم ۲۰۱۷ اچ تی سی یعنی یو ۱۱ پلاس به باتری ۳۹۳۰ میلی آمپر ساعت مجهز است. گوشی آینده شرکت تایوانی از گواهی IP68 برخوردار است که تضمین می دهد این مدل تا عمق ۱.۵ متری در مدت ۳۰ دقیقه نسبت به نفوذ آب مقاوم خواهد بود. سیستم عامل اندروید ۸.۰ اوریو روی گوشی U12 Plus نصب شده است و رابط  کاربری HTC Sense روی آن اجرا می شود. پیش تر اعلام شد که این مدل در تاریخ نامشخصی در ماه آوریل عرضه خواهد شد؛ اما گمان می کنیم که زمان عرضه به ماه می موکول شده است.

مایکروسافت در حال کار روی یک صفحه نمایش تاشو است

شرکت های بسیاری در حال کار روی صفحه نمایش  انعطاف پذیر هستند؛ اما مایکروسافت در جدیدترین پتنت خود، صفحه نمایشی ثبت کرده است که مانند کتاب باز و بسته می شود.

به گزارش زومیت، طی سال های گذشته چندین پتنت از شرکت های مختلف حوزه ی فناوری به ثبت رسید که همگی خبر از سرمایه گذاری گسترده در توسعه ی نمایشگر  تاشو می داد. حال جدیدترین پتنت مایکروسافت نشان از تحقیق و فعالیت روی صفحه نمایشی با قابلیت خم شدن مشابه کتاب  دارد. این صفحه نمایش قابلیت استفاده در محصولات سرفیس مایکروسافت از جمله در لپ تاپ ها و تبلت های این شرکت  دارد و به این محصولات اجازه می دهد مانند یک کتاب تا شوند. سایر رقبا نیز در حال کار روی صفحه نمایش  تاشونده هستند؛ اما نمونه ی مایکروسافت اولین محصولی خواهد بود که کاملا یک کتاب واقعی را تداعی خواهد کرد؛ چرا که لبه های نزدیک به محل تا شدن در آن، مانند صفحه های یک کتاب خم می شوند.

چشمان ما به انحنای صفحات یک کتاب عادت دارند و به راحتی قادر به دنبال کردن متن در این شرایط هستند؛ اما در مورد المان های رابط کاربری، وجود انحنا  آزاردهنده خواهد بود. برای هماهنگ کردن المان های نشان  داده‎شده روی صفحه نمایش و انحنای آن، مایکروسافت یک لایه تصحیح تصویر پیشنهاد کرده است که جهت پیکسل ها را در نواحی منحنی تغییر می دهد و یک تصویر مسطح و طبیعی ایجاد می کند. با این وجود معمولا شرکت ها، تکنولوژی هایی را پتنت می کنند که شاید هیچ وقت آن محصول به صورت تجاری عرضه نشود. بنابرین باید منتظر بود و دید آیا صفحه  نمایش انعطاف پذیر و تبلت های کتاب مانند به بازار عرضه خواهند شد یا این ایده ها فقط در حد پتنت باقی می  مانند.

سامسونگ از حافظه های پرسرعت SSD جدید سری 970 رونمایی کرد

سامسونگ در پاسخ به محصولات جدید وسترن دیجیتال، دو حافظه SSD جدید با سرعت بسیار بالا و مناسب برای بازی  و فعالیت های گرافیکی سنگین معرفی کرده است.

به گزارش زومیت، شرکت سامسونگ که یکی از تولیدکنندگان اصلی حافظه های SSD شناخته می شود، دو محصول جدید خود را از سری ۹۷۰ رونمایی کرد. به نظر می رسد حافظه های جدید، پاسخی به وسترن دیجیتال باشند که در اوایل ماه جاری میلادی اقدام به معرفی حافظه های داخلی جدید خود از سری Black کرد. دو عضو جدید خانواده سامسونگ به ترتیب از سری ۹۷۰ پرو و Evo NVMe هستند که برای بازی و کارهای سنگین با مدت زمان بارگذاری کوتاه مانند ویرایش ویدیوهای 4K و طراحی سه بعدی، در نظر گرفته شدند. ۹۷۰ پرو می تواند به سرعت ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه در خواندن متوالی اطلاعات و ۲۷۰۰ مگابایت بر ثانیه در نوشتن متوالی اطلاعات برسد. این مقادیر برای Evo به ترتیب ۳۵۰۰ مگابایت بر ثانیه و ۲۵۰۰ مگابایت بر ثانیه اعلام شده است که سرعت نوشتن آن کمی از برادر تازه معرفی شده خود، کمتر است.

سامسونگ ادعا دارد که سرعت بسیار بالای این محصولات به علت استفاده از آخرین فناوری V-NAND و کنترلرهای جدید فینیکس (Phoenix) هستند. Evo 970 می تواند از فناوری Intelligent TurboWrite نیز بهره ببرد که حجم بافری معادل با ۷۸ گیگابایت را ایجاد می کند. این مقدار باعث می شود تا سرعت نوشتن اطلاعات به میزان چشمگیری افزایش پیدا کند. میزان افزایش سرعت نوشتن اطلاعات در نسل جدید نسبت به سری ۹۶۰، حدود ۳۰ درصد بهبود پیدا کرده است. عرضه این محصولات از ماه آینده میلادی شروع خواهد شد. 970 Evo در حجم های ۲۵۰ گیگابایت تا ۲ ترابایت با قیمت پایه ۱۲۰ دلار و 970 Pro در نسخه های ۵۱۲ گیگابایتی و ۱ ترابایتی با قیمت پایه ۳۳۰ دلار عرضه خواهد شد.

AMD دو پردازنده جدید با گرافیک مجتمع معرفی کرد

AMD از دو چیپ جدید خانواده رایزن رونمایی کرده است که نسخه های کم مصرف محصولات قبلی این شرکت به شمار می روند.

به گزارش زومیت، در سال گذشته شاهد معرفی اولین پردازنده سری رایزن از سوی AMD بودیم. اولین عضو این خانواده تنها یک پردازنده بود و اگر کاربر به پردازش گرافیکی نیاز داشت، باید از یک کارت گرافیک مجزا بهره می برد. اما پس از مدتی این شرکت تصمیم گرفت محصولات خود را به همراه پردازنده ی گرافیکی مجتمع عرضه کند و چیپ های گرافیکی رادئون وگا را در کنار سری رایزن، ابتدا برای محصولات مخصوص لپتاپ و سپس دسکتاپ عرضه کرد.

در حال حاضر AMD هم چنان طیف محصولات خانواده رایزن را گسترش می دهد. تازه ترین محصولات این شرکت، پردازنده های کم مصرف دسکتاپ هستند که با نام های Rayzen 3 2200GE و Ryzen 5 2400GE معرفی شدند. اطلاعات مربوط به دو پردازنده گفته شده حدود دو ماه پیش افشا شد و در واقع نسخه های کم مصرف چیپ های Ryzen 5 2400G و Ryzen 3 2200G محسوب می شوند که در ابتدای سال جاری میلادی عرضه شدند. هر دو سری مذکور دارای معماری مشابه برای پردازنده و پردازشگر گرافیکی هستند و تعداد هسته های آن ها نیز برابر است. اما چیپ های جدید از فرکانس کاری پایین تری بهره می برند و در نتیجه توان طراحی حرارتی آن ها کاهش پیدا کرده است. به همین دلیل برای کسانی که حاضرند اندکی توان پردازشی را با ذخیره انرژی مبادله کنند، گزینه مناسبی به شمار می روند و  برای استفاده در رایانه های بدون فن نیز گزینه ای مناسب خواهند بود.

چیپ: رایزن 5 2400GE

هسته ها/Threads: ۴ و ۸

فرکانس پایه و بوست: ۳.۲ گیگاهرتز و ۳.۶ گیگاهرتز

پردازشگر گرافیکی: وگا ۱۱

سرعت GPU: ۱۲۵۰ مگاهرتز

توان طراحی حرارتی: ۳۵ وات

چیپ: رایزن 5 2400G

هسته ها/Threads: ۴ و ۸

فرکانس پایه و بوست: ۳.۶ گیگاهرتز و ۳.۹ گیگاهرتز

پردازشگر گرافیکی: وگا ۱۱

سرعت GPU: ۱۲۵۰ مگاهرتز

توان طراحی حرارتی: ۶۵ وات

چیپ: رایزن 5 2200GE

هسته ها/Threads: ۴ و ۴

فرکانس پایه و بوست: ۳.۲ گیگاهرتز و ۳.۶ گیگاهرتز

پردازشگر گرافیکی: وگا ۸

سرعت GPU: ۱۱۰۰ مگاهرتز

توان طراحی حرارتی: ۳۵ وات

چیپ: رایزن 5 2200G

هسته ها/Threads: ۴ و ۴

فرکانس پایه و بوست: ۳.۵ گیگارهرتز و ۳.۷ گیگاهرتز

پردازشگر گرافیکی: وگا ۸

سرعت GPU: ۱۱۰۰ مگاهرتز

توان طراحی حرارتی: ۶۵ وات

هر دو چیپ جدید از معماری ساخت ۱۴ نانومتری بهره می برند و به همراه ۳۸۴ کیلوبایت حافظه کش نوع L1، دو مگابایت نوع L2 و ۴ مگابایت نوع L3 عرضه خواهند شد. امکان استفاده از آن ها در کنار حافظه های رم DDR4 تا فرکانس ۲۹۳۳ مگاهرتز نیز وجود خواهد داشت. پشتیبانی از پلتفرم Socket AM4 مخصوص AMD نیز در این محصولات وجود دارد. پردازنده های جدید به صورت آنلاک عرضه می شوند و کاربران می توانند فرکانس کاری آن ها را تغییر دهند؛ البته به بهای مصرف انرژی بیشتر. قیمت اعضای جدید خانواده رایزن اعلام نشده است؛ اما مدل های ۶۵ واتی 2200G و 2400G به ترتیب برچسب قیمت ۱۰۰ دلاری و ۱۶۳ دلاری دارند.

اینستاگرام در حال کار روی قابلیت های جدید از جمله ضبط ویدئوی اسلوموشن است

بنا به گزارش های غیر رسمی، اینستاگرام مشغول آزمایش قابلیت های جدیدی است که عملکرد این شبکه ی اجتماعی را بیش از پیش به فیسبوک و توییتر شبیه می کنند.

به گزارش زومیت، اینستاگرام در سال های اخیر با افزودن  تدریجی قابلیت های متنوع و جدید، این پلتفرم را به مکانی جذاب و کاربردی برای افراد و شرکت های علاقه مند به اشتراک گذاری تصاویر تبدیل کرده است. اکنون خبر خوب برای دوستداران اینستاگرام که خواهان قابلیت ها و ابزارهای جدیدتر هستند، این است که این اپلیکیشن به زودی برخی قابلیت های جالب توجه معرفی خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ورج، ظاهرا اینستاگرام مشغول آزمایش برخی قابلیت های جدید است. از جمله ی این ویژگی ها «واکنش های سریع» است که کاربران با استفاده از ایموجی ها می توانند همانند فیسبوک به سرعت احساس خود را نسبت به استوری ها نشان دهند. ویژگی بعدی، عملکرد ضبط ویدئوی اسلوموشن یا صحنه آهسته برای استوری ها است. همان طور که از نام آن برمی آید، کاربران با بهره گیری از این قابلیت می توانند به ضبط و آپلود ویدئوهای اسلوموشن بپردازند.

علاوه بر این، یک دکمه ی بی صدا برای پروفایل ها افزوده شده است که کاربران با استفاده از آن می توانند از مشاهده ی پست های یک کاربر مشخص در فید خود جلوگیری کنند. این ویژگی که به قابلیت بی صدا در توییتر شباهت دارد، به کاربران امکان می دهد بدون لغو دنبال کردن افراد که ممکن است گاهی موجب دلخوری بین دو طرف شود، آن ها را بی صدا کنند.

در نهایت آخرین ویژگی مربوط به مشاهده ی آرشیو استوری های اینستاگرام در حالت تقویمی می شود. این قابلیت در واقع به کاربران امکان می دهد تاریخ استوری های آرشیو شده را به صورت تقویمی مشاهده کنند. بر اساس نظرات برخی از کاربران، به نظر می رسد که بعضی از این قابلیت ها هم اکنون برای آزمایش در اختیار عده ای قرار گرفته است.

اینستاگرام هنوز وجود این قابلیت ها را تأیید نکرده است؛ اما اگر تیم اینستاگرام مشغول آزمایش این ویژگی ها باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام آن ها به این اپلیکیشن افزوده شوند. برای کسب جزئیات بیشتر باید در انتظار اخبار بعدی باشیم.

فیس‌بوک به امکان پاک کردن سابقه مجهز می شود

مارک زاکربرگ، مدیرعامل و بنیان گذار فیس بوک، در صفحه ی خود از اضافه کردن قابلیت پاکسازی سابقه یا هیستوری در این شبکه ی اجتماعی خبر داده است.

به گزارش زومیت، مدیرعامل فیس بوک، مارک زاکربرگ، روز سه شنبه با ارسال نوشته ای در صفحه ی خود اذعان داشت که این شرکت قصد دارد برای اولین بار امکان پاک کردن داده های مربوط به فعالیت های کاربران در این شبکه ی اجتماعی را فراهم سازد.

این قابلیت جدید که Clear History به معنی پاک کردن سابقه نام دارد، به گفته ی زاکربرگ مشابه چیزی خواهد بود که در مرورگرها سراغ داریم؛ امکانی که به واسطه ی آن هیستوری و کوکی ها را از کش مرورگر پاک می کنیم. زاکربرگ در پست فیس بوک خود چنین نوشته است:

وقتی این به روزرسانی را منتشر کنیم، قادر به مشاهده ی اطلاعات اپلیکیشن ها و وبسایت هایی که با آن ها تعامل داشته اید خواهید بود و می توانید این اطلاعات را از حساب کاربری خود پاک کنید.

زاکربرگ اعلام کرده است که جزئیات بیشتر در این خصوص را روز سه شنبه در جریان نشست سالانه ی توسعه دهندگان موسوم به F8 اطلاع رسانی خواهد کرد.

پس از انتشار اخبار سوءاستفاده ی مؤسسه ی کمبریج آنالیتیکا از اطلاعات ۸۷ میلیون کاربر فیس بوک در ماه مارس (اواخر اسفند ۹۶) ، این شبکه ی اجتماعی به شدت تحت فشار قرار گرفت و پای زاکربرگ را به کنگره ی آمریکا نیز باز کرد تا مجبور شود امکانات مربوط به مدیریت حریم خصوصی خود را بهبود ببخشد.

زاکربرگ در یادداشت خود آورده است که کاربرانی که از گزینه ی پاکسازی مورد بحث استفاده کنند، ممکن است کمی با کندی مواجه شوند؛ چرا که کش گذاری مجددا از صفر صورت خواهد گرفت.

یکی از سخنگویان فیس بوک اذعان داشته است که داده های پاک شده ی کاربران دیگر به نام آن ها نخواهد بود؛ اما این داده های بی هویت همچنان برای شرکت هایی که از اطلاعات فیس بوک برای تجزیه تحلیل آماری بهره می برند قابل استفاده خواهد بود.

بر اساس آخرین اخبار، توییتر نیز با کمبریج آنالیتیکا همکاری داشته است و این شبکه ی اجتماعی گسترده هم از اتهام افشای اطلاعات کاربران مبرا نیست.

بلاک‌ چین کوانتومی: پدیده ای حیرت انگیز برای تراکنش های ایمن

نوع جدیدی از بلاک  چین کوانتومی وجود دارد که می تواند آینده ی تراکنش های ایمن و رمزگذاری شده را دستخوش تغییرات سازنده کند.

به گزارش زومیت، فناوری بلاک چین درسال های اخیر پیشرفت بسیار گسترده ای در دنیا داشته و راهی برای معاملات ناشناس بین افراد بوده است. بلاک چین اکنون بسیار امن است؛ ولی امکان دارد با گذشت زمان راه های دسترسی و نفوذ به آن پیدا شود.

رایانش کوانتومی راهی جدید برای برخی از هکرها باز می کند؛ ولی ماهیت حساس درهم تنیدگی کوانتومی می تواند با دسترسی  به اطلاعات گذشته و پاک کردن سوابق خود، راه حلی برای حفاظت از داده ها فراهم کند.

دو پژوهشگر از دانشگاه ویکتوریای ولینگتون نیوزیلند طرحی مفهومی برای بلاک چین کوانتومی پیشنهاد دادند که از نظر تئوری، از دسترسی مخفیانه افراد به دفتر کل الکترونیک شما جلوگیری می کند.

شهرت فناوری بلاک چین بیشتر به  خاطر اهمیت آن در سیستم های اقتصادی یا همان ارزهای رمزپایه است.

هرجا که بین پول های سنتی با یک سیستم بانکداری دولتی ارتباطی وجود داشته باشد، روش های پرداخت ، مثلا بیت کوین، به یک شبکه ی غیر متمرکز از معاملات رمزی وابسته خواهد بود.

مزیت این شیوه ی معاملاتی عمومی، دوری هرگونه قدرت انسانی از سیستم آن است؛ درواقع مجموعه ای از الگوریتم ها برحسب برچسب زمان و ارزیابی هر مبادله ارزی در مجموعه ای از کامپیوترهای متصل  به اینترنت، عمل کنترل را بر عهده دارند.

فناوری بلاک چین به دلیل همین تصمیم گیری توزیع شده، برای تمامی فرآیندهای دموکراتیک، از یک سیستم بانکداری عمومی گرفته تا ساخت شرکت هایی که مدیرعامل ندارند، کاملا مناسب است. اما این سیستم به یک شفافیت نسبی برای عموم نیاز دارد. همین شفافیت آن را در مقابل سوء استفاده  آسیب پذیر می کند.

درحال حاضر معاملات با رمزگذاری های سنگینی قفل می شوند که حتی سریع ترین ابررایانه ها برای کرک آن ها نیازمند مقادیر زیادی زمان هستند. مشکل این است که ظهور رایانش کوانتومی می تواند تمامی سیستم و زیرساخت های بلاک چین را تغییر دهد.

کامپیوترها می توانند با استفاده از الگوریتم های وابسته  به حدس های درهم از حالت های کوانتومی نامعلوم، بدون صرف زمان، قالب های سنتی رمزگذاری را پردازش کنند.

غول های فناوری مثل گوگل و IBM گام بلندی به سوی کامپیوترهای کوانتومی برداشته اند که از یک طرف هیجان انگیز است و از طرف دیگر دنیایی پر از خطر به  وجود می آورد. خوشبختانه مسئله ای مشابه همین فناوری، راه خوبی برای ایمن کردن پیام ها در اختیار ما می گذارد.

تا زمانی که ما خواص کوانتومی یک ذره را از نظر فنی در یک حالت تعریف شده اندازه گیری نکنیم، آن ذره اصلا وجود نخواهد داشت؛ این امر شبیه  به داشتن یک دستکش بوکس است؛ تا زمانی که از آن استفاده نشود، نمی توان گفت دستکش برای دست چپ است یا راست.

عجیب تر اینکه اگر ذره با ذره ی دیگری در برخی از جهات در زمان رابطه داشته باشد (مثلا یک جفت دستکش خارج شده از یک جیب) مشاهده یک دستکش، فورا وضعیت دستکش دیگر را به شما می گوید و اینکه تا چه اندازه دو دستکش از هم دور باشند مهم نیست.

یک ذره بعد از دیده شدن، روی یک حالت قرار می گیرد و همتای آن ذره باید نسبت  به آن در حالت مشخص قرار بگیرد؛ چنین موردی تمامی اطلاعات آن ها برای انتقال را افشا می کند. این حالت که به آن درهم تنیدگی کوانتومی گفته می شود، در حال حاضر برای اضافه کردن علامت هایی به ارتباطات برای هشدار دادن  به کاربران درخصوص نفوذ یک بیگانه مورد استفاده قرار می گیرد.

البته این دفعه ی اولی نیست که از پدیده های کوانتومی در بلاک چین استفاده می شود. سال گذشته پژوهشگرانی از مرکز کوانتومی روسی راهی برای جایگزین کردن یک قالب کوانتومی به جای رمزگذاری های سنتی، ایجاد و تست کردند. اما راه های بیشتری برای آزمایش گربه شرودینگر وجود دارد و روند درهم تنیدگی تنها براساس فواصل فضایی کار نمی کند. پژوهشگران نوشتند:

شاید عجیب تر اینکه، روند رمزگذاری کردن ما می تواند به عنوان یک مورد غیر کلاسیک بر گذشته تأثیر بگذارد. بنابراین، بلاک چین کوانتومی غیر متمرکز می تواند به عنوان یک ماشین زمان شبکه ای کوانتومی در نظر گرفته شود.

همین روند زمانی باعث قوی شدن آن برای ساخت بلاک چین  می شود و اینگونه نیست که صرفا بیت ها را در یک محیط رمزگذاری شده قرار دهد.

دخالت در سوابق فعلی در دفتر کل های دیجیتال بلاک چین کوانتومی به هر صورتی می تواند بر سابقه ی خودش تأثیر بگذارد و ورودی های ثبت شده ی قبلی را که سوابق مربوطه در یک روند قفل گذاری دیجیتال را باطل می کرد، تغییر دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + 6 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *