دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 26 اسفند ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هشتاد و دومین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 20 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

رنو کوئید جایگزین پراید خواهد شد

بنا به گفته های مدیر عامل سایپا، احتمال تولید رنو کوئید در سایت بن رو و جایگزینی آن با پراید در سبد محصولات سایپا، قوت گرفته است.

به گزارش زومیت، رنو فرانسه در حالی بنا دارد از سال آینده وارد فاز اجرایی قرارداد خود با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) شود که با توجه به اظهارات مدیرعامل سایپا، احتمال می رود مشارکتی جدید نیز میان این دو خودروساز شکل بگیرد.

آن طور که جهرودی، مدیرعامل سایپا در حاشیه مراسم تحویل ۲۰۰ دستگاه محصول تجاری سایپا دیزل عنوان کرد، «کوئید» (محصول ارزان رنو) با قیمتی نسبتا پایین جایگزین پراید خواهد شد. او از انجام توافق هایی با گروه خودروسازی رنو برای تولید کوئید به عنوان جانشین پراید خبر داد و در جمع خبرنگاران تأکید کرد: این خودرو در محدوده قیمتی ۳۰ میلیون تومان و حتی کمتر به مشتریان عرضه خواهد شد.

جهرودی در واکنش به این پرسش که آیا شرط سایپا برای واگذاری سایت بن رو به رنو، تولید رنو کوئید در سایپا است، گفت: هیچ اتفاقی نخواهد افتاد؛ مگر اینکه شرکت رنو، کوئید را در همکاری مستقیم با سایپا تولید کند و اصلا شرط همکاری ما با این خودروساز فرانسوی، در اختیار گرفتن پلت فرم کوئید است.

اظهارات مدیرعامل سایپا در شرایطی است که طبق قرارداد رنو با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، سایت بن رو (متعلق به سایپا) باید در عوض بدهی های سایپا به ایدرو و به عنوان آورده این سازمان در قرارداد با رنو، در اختیار خودروساز فرانسوی قرار گیرد. قرار بود این اتفاق (واگذاری بن رو به رنو) در تابستان امسال رخ دهد؛ با این حال به دلیل مخالفت مهدی جمالی، مدیرعامل پیشین سایپا، این انتقال انجام نشد. در نهایت جمالی از سایپا رفت و تصور می شد قاسم جهرودی (جانشین وی) پرونده واگذاری بن رو را مختومه و سایت مورد نظر در اختیار طرف فرانسوی قرار گیرد.

این در حالی است که جهرودی نیز ظاهرا  برای این واگذاری شروطی گذاشته است. ظاهرا شرط مدیرعامل سایپا، همکاری مستقیم با شرکت رنو و تولید خودروی کوئید است. در این مورد، چند هفته پیش و بر اساس گفته منابع آگاه، از شرط سایپا برای واگذاری بن رو به رنو خبرهایی منتشر شده است. در آن گزارش، عنوان شد که سایپایی ها تنها به شرط در اختیار گرفتن تولید دو محصول آینده رنو در ایران یعنی نیو سیمبول و کوئید، حاضر به واگذاری سایت بن رو خواهند بود. همچنین چندی بعد، منصور معظمی مدیرعامل سازمان گسترش، تأکید کرده بود که پرونده بن رو بسته شده است و این سایت طبق قرارداد، در اختیار رنو گذاشته خواهد شد. البته در همان مقطع مدیرعامل سایپا نیز تأکید کرد که همکاری مشترک با رنو تنها راه واگذاری بن رو به این خودروساز است و در غیر این صورت، بن رو کماکان در اختیار سایپا باقی خواهد ماند. حالا مدیرعامل سایپا با صراحتی بیشتر از گذشته، از شرط خود برای واگذاری بن رو به رنو گفته است و تأکید دارد که فقط در صورت همکاری مشترک دو طرف، سایت مورد نظر به خودروساز فرانسوی واگذار می شود.

بنا به گفته ی جهرودی، مذاکراتی نیز بین سایپا و رنو بر سر تولید کوئید (و البته نیوسیمبول) در سایپا انجام شده است و این احتمال وجود دارد که کوئید با قیمتی حدود ۳۰ میلیون تومان جایگزین پراید در دومین خودروساز بزرگ ایران شود. رنو هنوز پاسخی رسمی و رسانه ای به ماجرای مذاکره با سایپا نداده است؛ با این حال اگر در نهایت با این خواسته نارنجی های جاده مخصوص موافقت کند، باید به فکر محصولاتی دیگر به جز نیو سیمبول و کوئید، برای تولید مستقل در ایران باشد. هدف رنو از مشارکت با ایدرو این است که به صورت مستقل در خودروسازی ایران فعالیت کند و بر این اساس گفته شد سه محصول شامل نیو داستر و نیو سیمبول و کوئید تحت این قرارداد به تولید خواهند رسید. حالا اگر آن طور که مدیرعامل سایپا عنوان کرده است، مشارکتی جدید بین این شرکت و رنو شکل بگیرد، رنویی ها چاره ای ندارند جز اینکه محصولات جدیدی برای تولید مستقل در خودروسازی ایران معرفی کنند.

اما با تولید احتمالی کوئید در سایپا، این خودروساز بزرگ داخلی صاحب پلت فرمی برای تولید محصولات نسبتا ارزان و با سطح کیفی قابل  قبول خواهد شد. این اتفاق برای سایپا که به  دنبال حذف پراید است، می تواند بسیار خوش یمن باشد؛ زیرا محصولی باکیفیت تر و به روزتر را جایگزین پراید خواهد کرد و به احتمال فراوان با استقبال مشتریان رو به رو خواهد شد. این موضوع البته چندان برای ایران خودرو خوشایند نیست؛ زیرا این شرکت به احتمال فراوان باید با پژو 405 خداحافظی کند و با توجه به اینکه هنوز جایگزینی برای آن تعریف نکرده است، حضور کوئید در سایپا می تواند بخشی از بازار این شرکت را تحت  تأثیر قرار دهد.

ایران خودرویی ها پیش تر به دنبال تولید کوئید بودند و حتی اولین  بار نام و مشخصات این محصول را هاشم یکه زارع مدیرعامل این شرکت بر سر زبان ها انداخت. با این حال چون رنو به سمت ایدرو متمایل شد و با این شرکت قرارداد بست، دست ایران خودرو از کوئید کوتاه ماند و این سایپا بود که توانست به واسطه برگ برنده اش یعنی «سایت بن رو»، تا حد زیادی به تولید این محصول نزدیک شود. تولید کوئید در سایپا علاوه بر اینکه تبعات منفی حذف پراید را کاهش خواهد داد، این شرکت را مالک محصولی خواهد کرد که سال ها به واسطه پلت فرم آن می تواند محصولات جدید روانه بازار کشور کند. هرچه هست باید منتظر ماند و دید واکنش رنو به این ماجرا چیست و آیا این خودروساز حاضر می شود در کنار قرارداد با ایدرو،  مشارکتی جدید با سایپا آغاز کند؛ یا اینکه کلا قید بن رو را خواهد زد و فعالیت مستقل خود در ایران را پیگیر خواهد شد.

استیون هاوکینگ، فیزیکدان پیشرو در سن ۷۶ سالگی درگذشت

طبق اعلام یکی از سخن گویان خانواده ی استیون هاوکینگ، این دانشمند بزرگ، چهارشنبه ی گذشته 23 اسفند در سن ۷۶ سالگی درگذشت.

به گزارش زومیت، استیون هاوکینگ، یکی از بزرگ ترین دانشمندان معاصر، صبح روز چهارشنبه ی گذشته، 23 اسفند در سن ۷۶ سالگی، در خانه ی شخصی خود در شهر کمبریج درگذشت. بیانیه ی یکی از سخن گویان خانواده ی این فیزیکدان مطرح در این روز در خصوص مرگ وی، بدین شرح است:

در کمال اندوه، فوت پروفسور استیون هاوکینگ در سن ۷۶ سالگی را اعلام می کنیم. پروفسور هاوکینگ صبح امروز، با آرامش کامل در خانه ی شخصی خود در شهر کمبریج، دیده از جهان فروبست. خانواده ی وی، صمیمانه درخواست زمانی برای سوگواری از دست  دادن او در خلوت خود دارند؛ اما آن ها از تمام کسانی که در تمام عمر پروفسور هاوکینگ، در کنارش بودند و از وی حمایت کردند، نهایت قدردانی را دارند.

هاوکینگ در تاریخ ۸ ژانویه ی ۱۹۴۲ در آکسفورد انگلستان متولد شد. از مهم ترین آثار هاوکینگ می توان به همکاری او با راجر پن رز در زمینه ی تکینگی های گرانشی، پیش بینی گسیل  شدن تشعشع جسم سیاه از سیاه چاله ها و کتاب پُرفروش «تاریخچه ی مختصر زمان» اشاره کرد. کتاب یادشده با هدف معرفی مفاهیم کلیدی کیهانی به افراد عادی نگاشته شده و طی ۲۰ سال اخیر، ۱۰ میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است.

در سال ۱۹۶۳ و درحالی که هاوکینگ تنها ۲۱ سال سن داشت، مشخص شد او به بیماری ALS در نورون های حرکتی خود مبتلا است، این بیماری به تدریج هاوکینگ را فلج کرد و او را محصور به ویلچر ساخت، در سال ۱۹۸۵، عمل جراحی نای شکافی، صدای پروفسور هاوکینگ را نیز از وی گرفت؛ اما او به کمک سیستم کامپیوتری خود، کماکان به پیشروی در حوزه ی خود ادامه داد و یک چهره ی سرشناس باقی ماند.

هاوکینگ زمانی با اعلام اینکه وضعیت او، فرصتی در اختیارش قرار داد تا به مسائل فیزیک بیندیشد، گفت:

ناتوانی های من، نقصان قابل توجهی در حوزه ای که در آن فعالیت دارم [فیزیک نظری]، محسوب نمی شود. در حقیقت این ناتوانی ها به نوعی به من کمک کردند.

پروفسور هاوکینگ نه تنها مدتی طولانی تر از آنچه تصور می شد، به زندگی ادامه داد؛ بلکه به بالاترین نقطه از حوزه ی فعالیت خود نیز دست یافت و به یک شخصیت مشهور بدل شد. او در مجموعه ی «سیمپسون ها» حضور پیدا کرد و فیلم «تئوری همه چیز» از زندگی او ساخته شد؛ فیلمی که در آن ادی ردماین، بازیگر سرشناس در نقش پروفسور هاوکینگ حضور پیدا کرد و برنده ی جایزه ی اسکار بهترین بازیگر مرد شد.

لوسی، رابرت و تیم، فرزندان پروفسور هاوکینگ، طی بیانیه ای در خصوص مرگ وی چنین گفتند:

ما از فوت پدر عزیزمان عمیقا اندوهگین هستیم. او دانشمندی بزرگ و انسانی فوق العاده بود که فعالیت ها و آثارش برای چندین سال برسر زبان ها خواهد بود. شجاعت و ایستادگی او در کنار ذکاوت و شخصیتش، الهام بخش مردم سراسر دنیا بوده است. او زمانی گفت، جهان هستی بدون آنکه میزبان کسانی باشد که دوستشان دارید، مفهومی نخواهد داشت. ما برای همیشه به یاد او خواهیم بود.

گلکسی اس 10 به سیستم تشخیص چهره سه بعدی مجهز می شود

سامسونگ درنظر دارد با همکاری یک استارتاپ، سیستم تشخیص چهره ی سه  بعدی به همراه گلکسی اس ۱۰ ارائه دهد.

به گزارش زومیت، به  نظر می رسد سامسونگ در نظر دارد با همکاری شرکتی به نام Mantis Vision، دوربین سه بعدی برای نسل جدید گوشی های سری گلکسی اس توسعه دهد؛ در صورت صحت گزارش منتشرشده در تاریخ ۱۵ مارس (۲۴ اسفند)، گلکسی اس ۱۰ احتمالاً به دوربین پیشرفته ای مجهز خواهد بود. خبرگزاری The Bell مدعی است استارتاپ Mantis Vision با توسعه دهنده ی ماژول با نام Namuga وارد همکاری شده است تا نرم افزار لازم را برای تشخیص سه بعدی چهره آماده کنند؛ البته هیچ یک از این دو به صورت رسمی به شایعات منتشرشده واکنشی نشان نداده اند.

Namuga توسعه دهنده ی ماژول دوربین برای گوشی های میان‏ رده و ارزان قیمت سامسونگ از سری گلکسی ای (Galaxy A) یا خانواده ارزان قیمت تر گلکسی جی (Galaxy J) است؛ ضمن اینکه شرکت یادشده، ماژول های دوربین لازم را برای تشخیص سه بعدی در دوربین  واقعیت افزوده RealSense اینتل تولید می کند.

دوربین تشخیص سه بعدی می تواند کاربردهای مختلفی ارائه دهد که از بارزترین آن  ها، می توان به سیستم تشخیص چهره ی سه بعدی اشاره کرد. اپل گوشی آیفون ۱۰ را به سیستم تشخیص چهره مجهز کرده است و برخلاف رقبای اندرویدی، این مدل از دوربین پیشرفته ای برای احراز هویت کاربران استفاده می‏ کند؛ به همین جهت، قابل پیش بینی است که دیگر سازندگان گوشی اندروید نیز به دنبال توسعه روش های مشابهی برای احراز هویت کاربران باشند.

فناوری تشخیص عمق استارتاپ Mantis Vision برای پلتفرم AR گوگل در پروژه ی تانگو مورد استفاده قرار می گرفت؛ هرچند این پروژه در حال  حاضر لغو شده است. انتظار می رود نتیجه ی همکاری تأمین کنندگان مختلف سامسونگ برای توسعه ی سیستم تشخیص سه بعدی، گلکسی اس ۱۰ که دهمین نسل از خانواده گلکسی اس خواهد بود و اهمیت زیادی برای این شرکت دارد؛ به دوربین پیشرفته برای تشخیص چهره کاربران مجهز شده باشد.

پیش تر، سامسونگ الکترومکانیکز (توسعه دهنده ی ماژول دوربین و تأمین کننده ی اصلی برای سامسونگ الکترونیکز) اعلام کرده بود که فناوری تشخیص سه  بعدی را برای تجاری سازی در نیمه ی اول سال جاری میلادی آماده خواهد کرد. در همین رابطه، اشاره شده است: «این شرکت با توسعه دهندگان سیستم تشخیص سه بعدی، همکاری تنگاتنگی دارد تا از فرصت های جدید بهره مند شود.»

در حال  حاضر جزئیات بیشتری از جانشین گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس اعلام نشده است؛ اما انتظار داریم تغییرات صورت گرفته در اعضای جدید سری گلکسی اس نسبت به نسل قبل بیشتر باشد. سامسونگ، پرچم داران ۲۰۱۸ خود را با تمرکز بر دوربین و بهبود قابلیت های سخت افزاری روانه ی بازار کرده است.

در همین رابطه، مدتی پیش اعلام شدکه گلکسی اس ۱۰ یا هر نام تجاری دیگری که برای اعضای ۲۰۱۹ سری گلکسی اس در نظر گرفته خواهد شد؛ به نسل جدید تراشه ی اکسینوس با واحد پردازش عصبی (NPU) مجهز خواهد بود. همچنین سامسونگ به دنبال استفاده از حافظه های UFS 3.0 است؛ این حافظه ها، سرعت انتقال داده را به دو برابر افزایش خواهند داد و مصرف انرژی کم تری دارند. پشتیبانی از نسل پنجم ارتباطی (5G)، باتری با طراحی L-شکل و حاشیه های کم تر در اطراف نمایشگر، از جمله مشخصات احتمالی پرچم دار آینده سامسونگ خواهد بود.

البته در حال  حاضر سامسونگ روی توسعه ی فبلت پرچم دار جدیدش با نام گلکسی نوت ۹ مشغول به کار شده است و تصمیم دارد این مدل را در اواخر تابستان ۹۷ معرفی کند. بر اساس شایعات، جانشین گلکسی نوت ۸ با دوربین دوگانه ارائه خواهد شد. مدیر واحد موبایل سامسونگ، اخیراً اعلام کرد که عضو جدید سری گلکسی نوت با بیکسبی ۲.۰ ارائه می شود که می تواند بین صداهای مختلف، تفاوت قائل شود و همچنین واکنش طبیعی تری به دستورات کاربران داشته باشد.

بریدگی بالای نمایشگر ال جی جی 7 اختیاری خواهد بود

بر اساس ویدیوی منتشرشده، ظاهرا ال جی قابلیتی در جی ۷ قرار داده است که به کمک آن می توان برش بالای نمایشگر را محو کرد.

به گزارش زومیت، پیش تر در تصاویری که منتشر شده بود، شاهد وجود برش در بالای نمایشگر ال جی جی ۷ بوده ایم؛ برشی که در بسیاری از گوشی هایی که در رویداد MWC معرفی شدند، وجود داشت. اما بریدگی نمایشگر جی ۷ کمی با سایر گوشی ها تفاوت دارد؛ چرا که ال جی از یک ترفند نرم افزاری استفاده کرده است که از این لحاظ خود را از رقبا متمایز می کند. وجود بریدگی در بالای صفحه نمایش جی ۷ اختیاری است. با بررسی ویدیویی که اخیرا از این گوشی منتشر شده است، می توان دریافت که بریدگی در لحظاتی محو می شود. در واقع این ویژگی از طریق گزینه ای در تنظیمات فعال می شود. اگر با دقت به ویدیو نگاه کنید، متوجه می شوید که آن بخشی که کاربر به تنظیمات می رود ویرایش شده است.

در واقع در ال جی جی ۷، شما قادر خواهید بود برشی مانند آن چه در آیفون ۱۰ وجود دارد، در بالای گوشی خود داشته باشید یا آن را در حاشیه ی بالای صفحه پنهان کنید؛ انتخاب با شما خواهد بود. گوگل در به روزرسانی اندروید P با انتقال آیکون ها شامل زمان، درصد باتری و… به استقبال بریدگی نمایشگر رفته است. ال جی نیز با قرار دادن این گزینه از طراحی یادشده استقبال کرده و انتخاب را به شما سپرده است. اختیاری بودن این مورد است که آن را از گوشی هایی مانند ایسوس ذن فون ۵ متمایز می کند.

امکانی که ال جی در جی ۷ گنجانده است، باعث می شود حتی در حالتی که بریدگی را حذف می کنید، مزیت خاصی در حالت عمودی، مانند انتقال آیکون ها به گوشه های بریدگی و در قسمت پیکسل های خاموش، وجود داشته باشد. قسمت های چپ و راست سنسورها و دوربین در این نوع طراحی معمولا بی استفاده می مانند؛ هرچند که یک چهارم اینچ به اندازه ی صفحه  نمایش اضافه می شود. در جی ۷ می توانید این گوشه ها را با بریدگی وسط هم سطح و هم رنگ کنید تا نمای جلوی گوشی فاقد بریدگی به نظر برسد. جدیدترین شایعات از عرضه ی جی ۷ و جی ۷ پلاس در ماه اردیبهشت خبر می دهند که دیرتر از زمان عرضه ی جی ۶ است.

اکسپریا XZ2 پرو سونی در حال توسعه است

ظاهرا سونی همچنان در حال توسعه گوشی پرچمدار اکسپریا ایکس زد ۲ پرو است و احتمالاً آن را در نیمه دوم سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد کرد.

به گزارش زومیت، تا پیش از برگزاری نمایشگاه MWC 2018، گمان می رفت گوشی های جدید سونی با نام های اکسپریا ایکس زد ۲ و ایکس زد ۲ پرو در کنگره جهانی موبایل بارسلون معرفی شوند؛ اما شرکت ژاپنی به جای رونمایی از جانشین اکسپریا ایکس زد پریمیوم، گوشی کامپکت جدیدی را با صفحه نمایش ۵ اینچی رونمایی کرد تا نظر علاقه مندان به گوشی های هوشمند کوچک را جلب کند.

حال، به نظر می رسد گوشی جدید ایکس زد 2 پرو سونی همچنان در حال توسعه است و طرفداران ایکس زد پریمیوم، همچنان می توانند برای عرضه ی جانشین این مدل منتظر باشند؛ چرا که سه گوشی سونی در پایگاه سایت FCC با شناسه های PY7-24118Q ،PY7-21831A و PY-00718V فاش شده اند که از بین آن ها، شناسه ی PY7-21831A متعلق به اکسپریا ایکس زد ۲ سونی است و شناسه ی PY7-24118Q نیز به گوشی اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت اشاره دارد.

به همین جهت، تنها مدل PY-00718V باقی می ماند که گمان می رود مربوط به پرچم دار ایکس زد پرو یا ایکس زد ۲ پرو سونی باشد. همچنین ظاهراً علت عدم رونمایی از این گوشی در نمایشگاه MWC 2018 مشخص شده است؛ ژاپنی ها مدت کوتاهی پیش از برگزاری نمایشگاه MWC 2018 از FCC خواسته اند تا مجوز به ثبت رسیده برای گوشی با شناسه ی PY-00718V را باطل کند؛ زیرا تغییراتی در طراحی آن اعمال شده بوده است. به نظر می رسد تغییرات صورت گرفته در لحظه ی آخر، باعث شده است تا پرچم دار جدید سونی در زمان دیگری به صورت رسمی معرفی شود.

در ادامه نیز در اسناد UAProfs، جزئیات دیگری از گوشی پرچم دار آینده ی سونی منتشر شده است که نکات جالب توجهی را دربردارد؛ ظاهرا سونی سه گوشی با شماره مدل H82XX، H83XX و H81XX را برای رونمایی در سال ۲۰۱۸ توسعه داده است؛ دو گوشی H82XX و H83XX به ترتیب به اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت اشاره دارند که در رویداد MWC 2018 به صورت رسمی معرفی شده بودند. مدل سوم یعنی H8176 که اخیراً در UAProfs فاش شده است، احتمالاً پرچم دار دیگر سونی خواهد بود که در اواخر سال ۲۰۱۸ از آن رونمایی خواهد شد؛ این مدل سیستم عامل اندروید اوریو را اجرا می کند و نمایشگری با رزولوشن ۴۳۲۰ در ۲۱۶۰ پیکسل دارد. با توجه به رزولوشن فاش شده، ایکس زد ۲ پرو یا هر نام تجاری دیگری که برای این مدل درنظر گرفته خواهد شد، از صفحه نمایش کشیده با نسبت ابعاد ۱۸:۹ استفاده می کنند.

در رابطه با ابعاد صفحه نمایش گوشی اکسپریا ایکس زد ۲ پرو اطلاعات مشخصی وجود ندارد؛ با این حال، به نظر می رسد مدل مذکور به نمایشگری ۵.۷ اینچی از نوع OLED مجهز شده باشد. پیش تر نیز، مقامات سونی وعده ی عرضه گوشی های هوشمند جدیدی را با صفحه نمایش OLED و رزولوشن 4K داده بودند؛ به نظر می رسد سونی، سرمایه گذاری روی تولید این پنل ها را آغاز کرده است و ال جی دیسپلی، نمایشگرها را به تولید خواهد رساند.

در حال حاضر، جزئیات بیشتری از پرچم  دار جدید سونی با صفحه نمایش 4K وجود ندارد؛ هرچند ممکن است این مدل در نیمه دوم سال معرفی شود. به جز نمایشگر 4K، ممکن است پرچم دار نیمه دوم سال ۲۰۱۸ سونی با دوربین دوگانه عرضه شود؛ شرکت ژاپنی در نمایشگاه MWC 2018، از ماژول دوربین دوگانه ی اختصاصی خود رونمایی کرده بود.

هواوی پی 20 لایت با حاشیه های باریک و دوربین دوگانه معرفی شد

گوشی جدید هواوی پی ۲۰ لایت به صورت رسمی معرفی شد. این مدل به دوربین دوگانه مجهز شده است و حدود ۴۰۰ دلار قیمت دارد.

به گزارش زومیت، هواوی به صورت رسمی از گوشی میان رده ی پی ۲۰ لایت در لهستان رونمایی کرد. دفتر هواوی در لهستان، در وب سایت رسمی خود، صفحه ی معرفی میان رده ی جدید سری «پی» را به نمایش گذاشته است که مشخصات  نهایی جانشین پی ۱۰ لایت را در بر می گیرد. گفته می شود که این گوشی در برخی از بازارها با نام Huawei Nova 3e عرضه خواهد شد.

باید اشاره کرد که علاوه  بر رونمایی رسمی، پیش فروش این گوشی در لهستان از طریق دو خرده فروشی آنلاین آغاز شده است و ادعا می شود که سفارش کاربران تا ۷ الی ۱۴ روز دیگر به دستشان خواهد رسید. میان رده ی جدید هواوی با رنگ مشکی، آبی و صورتی عرضه خواهد شد و حدوداً ۴۶۸ دلار قیمت دارد. قیمت این گوشی برای عرضه در بازارهای دیگر، متفاوت خواهد بود؛ اما بعید می دانیم به طور چشمگیری با قیمت اعلام شده اختلاف داشته باشد؛ به عنوان مثال در جمهوری چک، این گوشی با قیمت ۴۳۶ دلار به فروش می رسد و در سایر بازارهای اروپایی، میان رده جدید هواوی با پرداخت مبلغ ۳۶۹ یورو (۴۵۸ دلار) قابل خرید خواهد بود.

شرکت چینی، پی ۲۰ لایت را با صفحه نمایش ۵.۸ اینچی ارائه می دهد؛ برخلاف نسل قبل که از نمایشگر ۵.۲ اینچی با نسبت ابعاد ۱۶ به ۹ استفاده می کند، میان رده ی جدید هواوی به نمایشگری کشیده با نسبت ابعاد ۱۹ به ۹ مجهز شده است تا یکی از کشیده ترین گوشی های بازار لقب بگیرد؛ البته آیفون ۱۰ با برخورداری از نمایشگر ۱۹.۵ به ۹، همچنان در این زمینه پیشتاز است. رزولوشن صفحه نمایش گوشی جدید هواوی، ۱۰۸۰ در ۲۲۸۰ پیکسل است و شیشه ی ۲.۵ بعدی از آن محافظت می کند.

میان رده ی پی ۲۰ لایت از تراشه ی کرین ۶۵۹ با هشت هسته ی پردازشی استفاده می کند؛ این پردازنده، شامل چهار هسته از نوع Cortex A53 با فرکانس ۲.۳۶ گیگاهرتز و چهار هسته دیگر از نوع Cortex A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز است. واحد پردازش گرافیکی Mali-T830 MP2، رندر محتوای گرافیکی را در تراشه کرین ۵۶۹ بر عهده دارد. هواوی گوشی جدید خود را به ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی مجهز کرده است؛ اگر به فضای ذخیره سازی بیشتری احتیاج دارید، امکان ارتقاء حافظه ی گوشی با استفاده از کارت میکرو اس دی فراهم شده است و البته باید قید یکی از دو سیم کارت  را بزنید؛ زیرا اسلات سیم کارت و کارت حافظه، مشترک است.

هواوی پی ۲۰ لایت حاشیه های باریکی دارد و برای افزایش هرچه بیشتر نسبت ابعاد نمایشگر به بدنه، حاشیه ی بالای نمایشگر حذف شده است؛ شرکت چینی مانند اپل از بریدگی در بالای نمایشگر استفاده کرده است تا سنسورهای ضروری را در پنل جلوی گوشی جای دهد. البته بریدگی بالای صفحه نمایش پی ۲۰ لایت، به مراتب از بریدگی بالای نمایشگر آیفون ۱۰ کوچک تر است. در حاشیه ی بالای نمایشگر از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی استفاده شده است؛ این دوربین برای احراز هویت کاربران از طریق تشخیص چهره نیز کاربرد خواهد داشت. میان رده ی جدید هواوی از ترکیب دو سنسور ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی برای دوربین اصلی استفاده می کند؛ دوربین اصلی به فلاش LED مجهز شده و کمی از قاب پشتی بیرون  زده است. حسگر اثر انگشت را نیز می توانید در پنل پشتی گوشی پیدا کنید.

پی ۲۰ لایت تنها ۷.۴ میلی متر ضخامت دارد و وزن آن ۱۴۵ گرم است. این مدل با برخورداری از درگاه یو اس بی Type-C، بلوتوث ۴.۲، تماس مبتنی بر نسل چهارم ارتباطات (VoLTE) و NFC عرضه خواهد شد. در لیست مشخصات این گوشی، همچنین به باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت اشاره می شود که از قابلیت شارژ سریع پشتیبانی خواهد کرد. اعضای دیگر سری پی ۲۰ یعنی پی ۲۰ و پی ۲۰ پرو به صورت رسمی در تاریخ ۷ فروردین ۹۷ معرفی خواهند شد؛ هر دو مدل به عنوان پرچم دار نیمه ی اول ۲۰۱۸ هواوی ارائه می شوند.

مشخصات گوشی جدید پی ۲۰ لایت هواوی در ادامه آمده است:

مشخصات / مدل      پی ۲۰ لایت هواوی

جنس بدنه شیشه و فلز

نمایشگر   ۵.۸ اینچی +FHD+با نسبت ابعاد ۱۹:۹ از نوع IPS LCD

رم            ۴ گیگابایت

حافظه داخلی           ۶۴ گیگابایت

پشتیبانی از Micro SD           دارد؛ اسلات سیم کارت دوم و کارت حافظه مشترک است.

تراشه      کرین ۶۵۹ با هشت هسته پردازشی از نوع Cortex A53 و واحد پردازش گرافیکی Mali-T830 MP2

دوربین اصلی          ۱۶ و ۲ مگاپیکسلی با فلاش LED

دوربین سلفی           ۱۶ مگاپیکسلی

سیستم احراز هویت حسگر اثر انگشت/تشخیص چهره (با استفاده از دوربین سلفی)

باتری       ۳۰۰۰ میلی آمپر ساعت

رنگ بندی               آبی، صورتی و مشکی

قیمت        ۴۶۸ دلار

گوگل اسیستنت برای آیپد منتشر شد

گوگل اسیستنت، دستیار صوتی گوگل ازهفته ی گذشته در اختیار کاربران آیپدهای اپل قرار گرفته است.

به گزارش زومیت، گوگل سال گذشته با انتشار دستیار صوتی خود برای آیفون ، امکان استفاده از آن را برای کاربران خود و کاربران گوشی های اپل فراهم کرد. این شرکت اکنون با انتشار گوگل اسیستنت برای آیپد، دستیار صوتی خود را در اختیار طیف وسیع تری از کاربران رقیب قرار داده است.

بر اساس گزارش گوگل، اسیستنت در آیپد از همان توانایی های خود در آیفون که تا حدودی محدودتر از عملکرد آن در دستگاه های اندروید است، برخوردار خواهد بود. با این وجود، گوگل مدعی است که دستیار صوتی اش همچنان قادر به انجام کارهای مختلفی نظیر تنظیم نور صفحه، نمایش محتوای آیپد روی تلویزیون، ارسال پیام یا برقراری تماس های ویدئویی و تنظیم یادآوری خواهد بود.

گوگل می گوید مزیت اسیستنت در آیپد تطبیق پذیری این دستیار صوتی با نمایشگر بزرگ تر و امکان بهره گیری از آن در حالت های پرتره (عمودی) و منظره (افقی) است. اسیستنت همچنین از چندوظیفگی آی اواس ۱۱ پشتیبانی می کند و می توان در حین استفاده از دیگر اپلیکیشن ها از آن بهره گرفت.

گوگل اسیستنت از هفته ی گذشته در اپ استور اپل در کشورهای بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، پرتغال (برزیل) و اسپانیا در دسترس کاربران قرار گرفته است.

هوش مصنوعی گوگل عکس ها را نگاه می کند و به آن ها برچسب می زند

گوگل به عنوان یکی از پیشروان هوش مصنوعی تاکنون ابزارهای گوناگونی ارائه کرده که هریک به نوعی به بشر برای انجام کارهای ساده و دشوار کمک می کند.

به گزارش زومیت، گوگل نشان داده که به هنر علاقه زیادی دارد. فناوری هوش مصنوعی این شرکت می تواند نقاشی های به هم ریخته شما را درک کرده و شکل اصلی آن را جایگزین، تلفن هوشمند شما را به یک نمایشگاه مجازی تبدیل، و آثار نقاشی و مجسمه های شبیه به عکس سلفی شما را برایتان پیدا کند. حالا گوگل دسته جدیدی از ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی را معرفی نموده که یکی از چالش های جدی مربیان و موزه داران را رفع می کند.

اولین ابزار ART Pallet نام دارد. این ابزار یک گروه رنگ را از شما دریافت می کند و سپس انتخاب شما را با آثار هنری موسسات مختلف تطبیق می دهد. این ابزار شاید زمانی که خانه خود را رنگ کرده اید و به دنبال تابلوهای نقاشی هستید که به دیوارها بیاویزید به کار شما بیاید.

ابزار بعدی Life Tag است. مجله Life در طی ۷۰ سال فعالیت خود میلیون ها عکس چهره در آرشیو خود ذخیره کرده که تاکنون فقط پنج درصد آن ها منتشر شده است. هوش مصنوعی گوگل چهار میلیون از عکس های این آرشیو را بررسی کرده و آن ها را قابل جستجو کرده. شما می توانید با استفاده از برچسب های خودکار ایجاد شده  توسط هوش مصنوعی گوگل (از فضانورد گرفته تا زامبی) چهره هایی که به دنبال آن هستید را بیابید.

ابزار آخر هم MoMa tool نامیده شده است که یک خبر خوب برای مربیان و موزه داران به حساب می آید. موزه هنرهای مدرن نیویورک از اولین نمایشگاه برگزار شده در سال ۱۹۲۹ میلادی (۱۳۰۷ شمسی) تاکنون از تمامی نمایشگاه های برگزار شده عکس گرفته، اما اطلاعات مربوط به بسیاری از این عکس ها از دست رفته است. تشخیص اثرهای موجود در تصاویر که به ۳۰ هزار عدد می رسد اگر بخواهد توسط انسان صورت گیرد ماه ها یا شاید سال ها زمان نیاز دارد. هوش مصنوعی گوگل می تواند آثار هنری موجود در تصاویر این موزه را تشخیص دهد و اطلاعات مربوط به آن ها را استخراج کند. به این ترتیب یک آرشیو تعاملی وسیع از نمایشگاه های این موزه به دست می آید.

اکثر ابزارهای هوش مصنوعی ارائه شده توسط گوگل تاکنون با هدف استفاده کاربران معمولی طراحی شده بود، اما سری جدید ابزارها موزه داران و مربیان را هدف گرفته تا امکاناتی برای صرفه جویی در زمان و کمک در کارهای روتین و خسته کننده فراهم آورد. و البته مثل همیشه، همه از نتایج به دست آمده راضی هستند.

گوگل فناوری مدل پرتره خود را متن باز کرد

گوگل به تازگی فناوری ثبت تصاویر پرتره خود را به صورت متن باز ارائه کرده است.

به گزارش زومیت، تقسیم معنایی تصویر در واقع یک تکنولوژی است که تمامی پیکسل های موجود در یک عکس را دسته بندی و به آن یک برچسب معنادار مثل جاده، آسمان، شخص یا نام یک حیوان الحاق می کند. حالا کمپانی گوگل جدیدترین مدل تقسیم تصویر خود را منتشر کرده و مهم تر اینکه حالا این مدل به حالت متن باز درآمده است. بدین ترتیب سایر توسعه دهندگان می توانند از این مدل در ساخت اپلیکیشن های خود بهره بگیرند و از مزایای فناوری یادشده استفاده کنند.

می توان به روش های زیادی از این فناوری استفاده کرد. یکی از جدیدترین اپلیکیشن های دنیای گوشی  هوشمند، Portrait Mode است که در نسل جدید گوشی های سری پیکسل ۲ گوگل ارائه شده است. فناوری مورد بحث در این اپلیکیشن به منظور کمک به جداسازی سوژه های پیش زمینه ی تصویر از پس زمینه به  کار گرفته می شود. همچنین می توانید از این تکنولوژی برای بهینه سازی خودکار تنظیمات رنگ یا اکسپوژر بهره ببرید.

محلی سازی برچسب گذاری پیکسل  به  پیکسل نسبت به سایر فناوری های تشخیص اشیاء در تصاویر، نیاز به دقت بالاتری دارد؛ اما فناوری گوگل به دلیل همین دقت بالاتر، نتایج باکیفیت تری به کاربران ارائه می دهد. خبر خوب این است که گوگل حالا جدیدترین مدل تکنولوژی تقسیم معنایی تصویر +DeepLab-v3 را منتشر کرده و حالا سایر توسعه دهندگان نیز می توانند از این فناوری در ساخت اپلیکیشن های مورد نظر خود بهره ببرند.

سیستم های مدرن تقسیم معنایی تصویر که روی شبکه های عصبی کانولوشنی (CNNs) ساخته می شوند، به لطف بهره گرفتن از روش های پیشرفته، سخت افزارهای جدید و نیز مجموعه ی داده ها به سطح بالایی از دقت دست یافته اند که دستیابی به چنین سطحی تا پنج سال قبل حتی قابل تصور هم نبود. عمومی سازی این سیستم و اشتراک گذاری آن با جوامع کاربری، دسترسی سایر گروه های دانشگاهی و صنعتی را به این فناوری آسان تر خواهد کرد که در نتیجه منجر به تولید و پیشرفت بیشتر بر پایه ی سیستم های پیشرفته خواهد شد که از جمله می توان به ایجاد مجموعه  داده های جدید و تولید اپلیکیشن های جدید برای این تکنولوژی اشاره کرد.

گوگل تبلیغات مربوط به ارزهای دیجیتال را ممنوع می کند

گوگل اعلام کرد که از ابتدای ماه ژوئن، تبلیغات مربوط به ارزهای دیجیتال و موضوعات مرتبط با آن را ممنوع خواهد کرد.

به گزارش زومیت، گوگل اعلام کرد که از ابتدای ماه ژوئن سال جاری میلادی (۱۱ خرداد ۱۳۹۷)، تبلیغات مرتبط با ارزهای دیجیتال و محتوای مرتبط با آن را ممنوع خواهد کرد. به موجب سیاست های جدید، گوگل تبلیغات مرتبط با محصولات مالی نظری یا غیر قابل کنترل، مانند گزینه های باینری، ارزهای دیجیتال و Spread Betting مالی را ممنوع می کند.

گوگل در بیانیه ای جداگانه، اعلام کرد که در سال ۲۰۱۷ حدود ۳.۲ میلیارد تبلیغ را که در تناقض با سیاست های تبلیغاتی این شرکت بوده اند، حذف کرده است، این رقم، نزدیک به دو برابر تعداد تبلیغات حذف شده توسط گوگل در سال ۲۰۱۶ است. اسکات اسپنسر، مدیر تبلیغات پایای گوگل در این زمینه می گوید: بهبود تجربه ی مربوط به تبلیغات در سراسر وب، چه از طریق حذف تبلیغات مضر و چه از طریق حذف تبلیغات مزاحم، همواره یکی از اولویت های ما خواهد بود.

خاطرنشان می کنیم که فیسبوک نیز در ماه ژانویه  اعلام کرد که آگهی های مرتبط با محصولات مالی و سرویس های مبتنی بر ارزهای دیجیتال و پیشنهاد اولیه ی ارز دیجیتال را ممنوع خواهد کرد، این سیاست در تمام پلتفرم های این شرکت، نظیر شبکه ی اجتماعی فیسبوک، Audience Network و اینستاگرام پیاده خواهد شد.

با گوگل اکسپرس آشنا شوید

گوگل اکسپرس یکی از سرویس های جدید و البته جالب توجه غول دنیای فناوری است که آشنایی با سازو کار آن خالی از لطف نیست.

به گزارش زومیت، رشد فناوری در حال تغییر دادن سبک زندگی انسان است. خرید خوار و بار مورد نیاز خانه یکی از فعالیت های همیشگی افراد است که به لطف خدمات مختلف آنلاین بسیار ساده تر از گذشته شده است.

تا ده سال پیش ایده خرید آنلاین خوار و بار از طریق تلفن همراه و تحویل آن ها در منزل بسیار دور از دسترس و آینده نگرانه به نظر می رسید. اما با رشد فناوری و به لطف سرویس های مدرن فروش خوار و بار مانند گوگل اکسپرس  این رویا به حقیقت تبدیل شده است. فقط کافی است تلفن هوشمند یا تبلت خود را بردارید، کمی در منوهای اپلیکیشن سفارش کالا گشت و گذار کنید و کالای مورد نیاز خود را از بین فروشگاه های مختلف انتخاب کنید، دو روز بعد آن ها را در منزل خود تحویل خواهید گرفت، آماده برای استفاده و پخت غذای مورد علاقه  ی خود!

البته در ایران امکان دسترسی به سرویس گوگل اکسپرس موجود نیست، اما آشنایی با ساز و کار آن قطعا برای کسب وکار های نوین مفید خواهد بود.

گوگل اکسپرس چیست؟

گوگل اکسپرس خدمتی از گوگل برای تحویل کالاهای خریداری شده از فروشگاه های مختلف مانند والمارت، تارگت، کاستکو، وال گرینز، پت اسمارت و … است. خرید از همه این فروشگاه ها با استفاده از اپلیکیشن گوگل امکان پذیر است. کاری که باید انجام دهید این است که وارد این اپلیکیشن شوید، تمام چیزهایی که قصد خرید آن ها را دارید را انتخاب کنید، آدرس مقصد را تعیین کنید، پرداخت را انجام دهید و صبر کنید تا طی یک تا سه روز آینده کالاها را برای شما بیاورند. این بی دردسرترین روش خرید خوار و بار است، بدون آن که نیاز باشد به فروشگاه مراجعه کنید، در قفسه ها دنبال کالاها بگردید و در صف پرداخت قرار بگیرید. شما می توانید خرید خود را در زمان های خالی روز انجام دهید، برای مثال وقتی که در مترو هستید، یا منتظر هستید چای تان سرد شود.

چطور می توان سفارش خرید داد؟

برخلاف سرویس های دیگر تحویل کالا مانند آمازون، برای استفاده از گوگل اکسپرس نیازی به پرداخت حق اشتراک ماهانه یا قرارداد طولانی مدت وجود ندارد. تمام کاری که باید بکنید این است که به سایت گوگل اکسپرس یا اپلیکیشن آن بروید و اولین خرید خود را انجام دهید. اگر صاحب بلندگوهای هوشمند گوگل هوم، مینی یا مکس باشد می توانید از دستیار دیجیتال گوگل بخواهید تا خریدها را برای شما سفارش دهند. کافیست عبارت هی گوگل یا اوکی گوگل را بگویید و یا دکمه روی دستگاه را فشار دهید و خریدهای خود را به دستیار گوگل بگویید.

هزینه ارسال کالا چقدر است؟

اگر خرید شما از میزان تعیین شده فروشگاه بیشتر باشد هزینه ارسال رایگان است. این میزان برای فروشگاه های مختلف می تواند متفاوت باشد ولی تقریبا بین ۲۵ تا ۳۵ دلار خواهد بود. بسته به شهری که در آن هستید می توانید انتظار داشته باشید کالای شما بین یک تا سه روز بعد از خرید به دست شما برسد.

اگر خرید شما از حداقل میزان تعیین شده برای ارسال رایگان کمتر باشد، باید هزینه ۴/۹۹ دلاری برای ارسال کالاها بپردازید.

گوگل اکسپرس در چه مناطقی فعال است؟

سرویس گوگل اکسپرس در حال حاضر تمام ایالت های آمریکا به جز هاوایی و آلاسکا را پوشش می دهد. بنابراین هرجای این کشور جز این دو ایالت باشید می توانید با خیال راحت خرید خود را انجام دهید.

از کدام فروشگاه ها می توانم خرید کنم؟

فهرست بلند بالایی از فروشگاه های زنجیره ای، محلی و آنلاین وجود دارد که تحت پوشش گوگل اکسپرس قرار دارند. این فهرست شامل فروشگاه های دارو مانند وال گرین، فروشگاه های لوازم آرایشی مانند آلتا بیوتی، فروشگاه های لوازم الکتریکی مانند فرایز الکترونیکس و حتی فروشگاه های آنلاین دارای تخفیف مانند اوراستاک است. خرید از فروشگاه هایی که در آن عضویت ندارید نیز از طریق گوگل اکسپرس امکان پذیر است. شما می توانید حق عضویت در فروشگاه مورد نظر خود را نیز از طریق گوگل اکسپرس پرداخت کنید و سپس به خرید کالا از آن بپردازید. با کمی جست وجو می توانید به راحتی فروشگاه هایی که در دسترس شما هستند را بیابید.

اگر بخواهیم کالایی را مرجوع کنیم چطور؟

اکثر فروشگاه ها امکان بازپس گیری رایگان کالا را دارند، بنابراین اگر شما از خرید کالایی پس از آن که به دست شما رسید پشیمان شدید یا کالای معیوب بود تا ۳۰ روز وقت دارید آن را پس بفرستید. هر زمان که سوال یا راهنمایی نیاز داشتید می توانید به گوگل اکسپرس ایمیل بزنید، تماس بگیرید یا به صورت زنده با تیم پشتیبانی گوگل اکسپرس چت کنید.

میداس آی تی راهکاری برای استفاده از هوش مصنوعی در مصاحبه های شغلی ارائه کرد

شرکت نرم افزاری کره ای میداس آی تی از هوش مصنوعی برای سنجش حقیقت گفته های افراد در مصاحبه ی شغلی استفاده می کند.

به گزارش زومیت، شرکت کره ای میداس آی  تی (Midas IT) راهکاری پیشرفته و تجاری عرضه کرده است که به کاربران امکان می دهد از هوش مصنوعی برای برگزاری مصاحبه ی استخدام استفاده کنند.

امکانی به نام inAir فرآیند خودکار درخواست شغل را بر عهده دارد و ربات هوش مصنوعی به نام MIGHTY مصاحبه ها را پیش می برد.

مایتی سؤال هایی از فرد متقاضی شغل می پرسد و بازی هایی برای او به اجرا در می آورد. فرد متقاضی می تواند این مصاحبه را در هر رایانه ای به کمک یک وبکم و میکروفن انجام دهد.

هوش مصنوعی در طول مصاحبه از روی حرکات صورت فرد، تن صدا و ساختار جملاتی که به کار می برد، صحت گفته های وی را می سنجد.

هوش مصنوعی با تحلیل ۶۸ ماهیچه ی صورت به احساسات و عواطف فرد نیز پی می برد.

تحلیل نتایج بازی نشان خواهد داد که فرد متقاضی برای کدام یک از موقعیت شغلی مناسب است. مایتی حتی می تواند گفته های فرد را تحلیل کند و سؤالات از پیش تعیین نشده ای در خصوص آن ها بپرسد.

بازی های مورد بحث بر اساس مطالعات عصب شناسی طراحی شده اند و خلق و خوی فرد را مورد سنجش و بررسی قرار می دهد. اطلاعات داده شده به مایتی حاصل تحلیل ۴۵۰ مقاله ی آکادمیک در حوزه ی عصب شناسی است.

میداس آی تی همچنین داده هایی از کارمندان مختلف با عملکرد خوب و بد جمع آوری کرده است تا استانداردهایی برای حس رقابت مورد نیاز برای احراز شغل های مختلف تعیین کند. داده های میداس آی تی از ۳۰۸۲ کارمند شاغل در ۲۸ شرکت جمع آوری شده اند.

فیلم مصاحبه ضبط می شود و در پایان آن، نمره ی متقاضی، کلمات کلیدی پرکاربرد او، رتبه ی وی بین سایر متقاضیان و سمت هایی که متقاضی امکان احراز آن ها را دارد برای وی نمایش داده خواهند شد.

میداس آی تی می گوید نیمه ی دوم سال گذشته از این راهکار برای جذب نیرو در شرکت خود استفاده کرده است. با این روش آن ها ۱۰,۲۰۰ فرم درخواست دریافت کردند که با ۱۰ هزار مورد به همین روش مصاحبه انجام دادند و نهایتا ۳۰ نفر را جذب کردند.

بر اساس گزارش این شرکت، راهکار مذکور در جذب استعداد کارآمد با دقت ۸۲ درصدی عمل کرد. این در حالی است روش های سنتی مصاحبه ی سازمان یافته اعتباری در حد ۳۰ تا ۴۰ درصدی به همراه دارند و مصاحبه های غیر سازمان یافته تنها ۱۰ درصد قابل اتکا هستند. به گفته ی میداس آی تی با نگاهی به این آمار می توان عملکرد inAir را خارق العاده توصیف کرد.

این راهکار به صورت آنلاین ارائه می شود و عرضه ی آن هفته ی جاری آغاز خواهد شد. inAir بخشی از راهکارهای شرکت میداس آی تی موسوم به میداس HRi است که inHR را نیز در خود جای داده؛ ماژولی که مسئولیت سنجش عملکرد کاربران را بر عهده دارد.

شرکت های کره ای به سرعت در حال گسترش کاربردهای هوش مصنوعی هستند. سامسونگ ب زودی در نمایشگاه SXSW تگزاس از سه استارتاپ خود در حوزه ی هوش مصنوعی رونمایی خواهد کرد.

کاکائو، غول دنیای چت نیز ابزار متن  بازی در اختیار توسعه دهندگان قرار داده است تا بتوانند از پلتفرم هوش مصنوعی آن استفاده کنند.

مایکروسافت آینده‌ ویندوز 10 را در پوسته های تطبیق پذیر متصور می شود

مایکروسافت قصد دارد با پوسته های تطبیق پذیر، تجربه ی متفاوتی از ویندوز ۱۰ را برای سخت افزارهای گوناگون خود ارائه کند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت با رونمایی از ویندوز ۱۰، وعده ی ارائه ی سیستم عاملی را داد که روی دستگاه های گوناگون قابل اجرا باشد. در حالی  که پیش تر چنین موردی را در دستگاه های هولولنز، ایکس باکس وان و گوشی های هوشمند این شرکت دیده بودیم؛ اما ردموندی ها برای ارائه ی تجربه ی مناسبِ هر دستگاه، اقدام به ساخت و توسعه ی نرم افزار و رابط های کاربری اختصاصی  برای دستگاه های ذکرشده می کرد؛ بدین مفهوم که سیستم عامل ایکس باکس وان تجربه ی متفاوتی را نسبت به اپلیکیشن ایکس باکس ارائه می کرد؛ همچنین اگر با موبایل های ویندوزی این شرکت کار کرده باشید، متوجه عملکرد متفاوت آن می شدید؛ گویی نسخه ای جدا از ویندوز ۱۰ روی این دستگاه ها اجرا می شود.

حال ردموندی ها برای آینده ی ویندوز ۱۰ پوسته های تطبیق پذیری را در نظر گرفته اند که براساس هر سخت افزار، تجربه ی متفاوتی را ارائه می کند. برطبق گفته ی منبعی نزدیک به مایکروسافت، ردموندی ها ویندوز را به گونه ای توسعه  خواهند داد تا روی یک دستگاه  واحد، توانایی اجرا در چندین حالت را دارا باشد. نمونه ی چنین چیزی را پیش تر، مایکروسافت با قابلیت کانتینیوم نشان داده بود؛ اما ردموندی ها قصد دارند گامی فراتر و بلندپروازانه در این زمینه بردارند.

سال گذشته، وب سایت ویندوزسنترال از تمرکز مایکروسافت بر توسعه ی CShell خبر داد. برطبق گفته ی این وب سایت، CShell ساختاری به مراتب ماژولارتر از پوسته ی فعلی ویندوز دارد. هم اکنون، مایکروسافت برای دستگاه های مختلفِ خود چندین منوی استارت و نوار اعلانیه طراحی می کند؛ اما اگر CShell به تحقق بپیوندد، با یک  بار طراحی منوی استارت و نوار اعلانات، می توان انتظار تطبیق پذیری این بخش را در دستگاه های گوناگون داشت.

هنگامی که برنامه های آتی مایکروسافت برای بخش سرفیس را در نظر داشته باشید، ایده ی فوق، دور از ذهن به نظر نمی رسد. در یک  سال اخیر، شایعات و اخبار فراوانی درباره ی  ساخت دستگاهی از گروه سرفیس با صفحه نمایشی تاشو منتشر شده است. پتنت فوق که شباهت بسیاری به طرح مفهومی پیشین مایکروسافت با نام Courier دارد، دستگاهی را نمایش می دهد که به لطف وجود لولا، امکان همپوشانی دو صفحه نمایش را در قالب یک نمایشگر فراهم آورده است. اگر دستگاه فوق رنگ واقعیت را به خود ببیند، این پتانسیل را دارد تا تجربه ی تبلت، لپ تاپ  یا حتی گوشی هوشمند را به کاربران ارائه دهد. حال با به وقوع پیوستن پوسته ی تطبیق پذیر ویندوز ۱۰، امکان اتصال این دستگاه به صفحه نمایشی بزرگ تر نیز فراهم می شود. ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، پیش تر در همین رابطه بیان کرده بود که گوشی هوشمند آتی آن ها هیچ گونه شباهتی با تعریف فعلی گوشی های هوشمند نخواهد داشت.

چشم انداز مایکروسافت برای آینده ی ویندوز ۱۰ تنها به همین جا ختم نمی شود و آن ها قصد دارند پوسته ای برای انجام بازی ها با استفاده از دسته ی ایکس باکس، حالتی برای ویندوز دسکتاپ و حالت دیگری تحت نام «Kids Mode» برای تبلت ها پیاده سازی کنند. تمامی موارد یادشده برای طیف وسیعی از دستگاه هایی در نظر گرفته شده که ممکن است بسیاری از آن ها تاکنون رونمایی نشده باشند؛ با این حال، موارد فوق به  نحوه ی تطبیق پذیری CShell بستگی دارد.

تاکنون تصاویری از مراحل اولیه ی CShell و نحوه ی تأثیر آن بر رابط کاربری ویندوز مشاهده کرده ایم؛ اما مایکروسافت هیچ دستگاه جدیدی که چگونگیِ کارکرد پوسته ی تطبیق پذیر را در عمل نشان دهد، معرفی نکرده است. انتظار می رود با معرفی نسخه ی دوم سرفیس هاب در سال ۲۰۱۸، نخستین دستگاه ردموندی ها با CShell را ببینیم؛ همچنین شایعات حکایت از آن دارند که تبلت سرفیس مایکروسافت که با نام رمزِ اندرومدا شناخته می شود، سال جاری رونمایی شود.

با وجود اینکه سرفیس هاب فعلی نیز از ویندوز ۱۰ استفاده می کند؛ اما ردموندی ها به کلی پوسته ی جدیدی را برای بهره گیری از آن طراحی کرده اند. حال نسل دوم سرفیس هاب می تواند شَمایی اولیه  از چشم انداز آتی مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ را به نمایش بگذارد.

حل مسأله مکعب روبیک در ۰.۳۸ ثانیه توسط یک ربات

دو متخصص سخت افزار موفق شدند تا با طراحی رباتی که مسأله ی مکعب روبیک را حل می کند، زمان حل رباتیک این مکعب را شکسته و به کمتر از ۰.۳۸ ثانیه برسانند.

به گزارش زومیت، بن کتز و جِیرد کارلو دو متخصص سخت افزار هستند که موفق شده اند با طراحی و توسعه ی رباتی جدید، زمان حل مکعب روبیک را با استفاده از ربات کاهش داده و رکورد جدیدی را به ثبت برسانند. ربات جدید توسعه یافته موفق شده تا در کمتر از ۰.۳۸ ثانیه مکعب روبیکی را حل کرده و آن را به شکل منظم با یک رنگ در هر یک از وجوه تبدیل کند. رکورد جدید در مقایسه با رکورد پیشین ۰.۶۳۷ ثانیه ای ۴۰ درصد بهبود پیدا کرده است.

دی کارلو، یکی از متخصصان توسعه دهنده ی این ربات در وبلاگ خود چنین اظهار نظر کرده است:

ما در تحقیقات خود متوجه شدیم که اغلب افرادی که اقدام به توسعه ی ربات هایی برای حل مکعب روبیک کرده اند، از استپ موتور برای این منظور استفاده می کنند، حال آنکه ما فکر کردیم که می توان با استفاده از موتورهای بهتر، زمان به دست آمده را بهتر کرد.

موتوری که کنترلر آن به صورت دستی توسعه یافته، این امکان را ایجاد می کند تا بتوان یک دور کامل یک وجه مکعب را در کمتر از ۱۰ میلی ثانیه کامل کرد. با توجه به اینکه کامل کردن مکعب روبیک نیاز به ۱۹ تا ۲۳ حرکت دارد، از این رو باید یک مکعب روبیک را در کمتر از ۰.۲۵ ثانیه حل کرد. البته سریع ترین ربات هر وجه مکعب را به مدت ۱۵ میلی ثانیه انجام می دهد، از این رو است که رکورد ثبت شده ۰.۳۸ ثانیه ثبت شده است.

کتز، دیگر توسعه دهنده ی ان ربات در این خصوص چنین اظهار نظر کرده است:

مطمئنا موتور توسعه یافته می تواند سریع تر از این نیز حرکت کند، اما فرایند بهینه سازی و تیون کردن موتور برای سریع شدن بسیار وقت گیر بوده و عیب یابی آن نیازمند استفاده از دوربین های سریع است. هر اشتباه در این فرایند منجر به شکسته شدن مکعب می شود. در حال حاضر ما انگیزه ای برای بهبود رکورد و کار روی فرایند بهبود نداریم، هرچند احتمالا در آینده شاید بتوانیم با کار بیشتر روی فرایند مورد نظر، زمان حل مسأله را تا ۱۰۰ میلی ثانیه بهبود دهیم.

توسعه دهندگان ربات مورد نظر اعلام کرده  اند که برخلاف روش حل مکعب روبیک توسط انسان ها که آزاد کردن لایه ها باعث افزایش سرعت می شود، در روش حل با استفاده از ربات باید لایه ها را به صورت محکمی در کنار یکدیگر قرار داد تا سرعت افزایش یابد.

برای قسمت دیداری ربات مورد نظر، توسعه دهندگان از سه ماژول دوربین Eye مربوط به پلی استیشن ۳ بهره برده اند که هر کدام به قیمت ۷ دلار خریداری شده اند. هر دوربین در یک زاویه ی مخالف قرار گرفته اند. به عبارتی هر دوربین به گونه ای در یک زاویه قرار گرفته اند که می توانند سه وجه را پوشش دهند. البته با توجه به مشکل دوربین برای تشخیص رنگ نارنجی و قرمز از یکدیگر، وجه نارنجی به رنگ مشکی درآمده تا مشکلی از بابت تشخیص رنگ نارنجی و قرمز پیش نیاید.

فرایند کار بدین شکل است که ابتدا وضعیت هر وجه مکعب روبیک توسط دوربین شناسایی شده و سپس به تابع مربوطه برای ارائه ی راهکار حل مساله سپرده می شود. تابع مورد نظر پس از پیدا کردن راه حل درست کردن مکعب، دستورات مورد نیاز را در اختیار ۶ موتور مورد استفاده برای هر یک از وجه ها قرار می دهد و به این ترتیب موتورها شروع به کار کرده و به ترتیب مساله ی مکعب روبیک را حل می کنند. کل فرایند ارسال وضعیت هر وجه مکعب به تابع و ارائه ی راه حل کمتر از ۴۵ میلی ثانیه طول می کشد.

استفاده از دستگاه استخراج ارز دیجیتال برای تامین گرمایش منزل

به تازگی دستگاه دومنظوره ای به نام QC-1 رونمایی شده است که می تواند علاوه بر استخراج ارزهای رمزپایه، گرمایش خانه را نیز تامین کند.

به گزارش زومیت، استخراج ارزهای رمزپایه مستلزم مصرف مقادیر زیادی از انرژی است و هر چیزی هم که انرژی زیادی مصرف کند، گرمای زیادی نیز تولید خواهد کرد. به همین دلیل است که برای کامپیوترهایی که از کارت های گرافیک پیشرفته استفاده می کنند، سیستم های خنک کننده نقشی حیاتی دارند. اما به جای خنک کردن تجهیزات استخراج، می توان از گرمای مازاد تولید شده توسط آن ها به طور مثال برای گرم کردن منزل استفاده کرد.

QC-1 محصولی از شرکت Qarnot، یک دستگاه گرمایشی مبتنی بر رمزارز است که به نظر می رسد توانسته از پس این کار بربیاید. این دستگاه، ترکیبی از تجهیزات استخراج رمزارز با یک رادیاتور دیواری است که علاوه بر اینکه می تواند منزل شما را گرم کند، قادر است به طور هم زمان کام شما را با استخراج ارزهای دیجیتالی، شیرین کند. سوالی که احتمالا اینجا مطرح می شود این است که چه میزان استخراج رمزارز، خرید این دستگاه را توجیه می کند. پاسخ های منطقی بسیاری برای این پرسش وجود دارد. دستگاه های گرمایشی یکی از گران ترین دستگاه های برقی در منازل هستند و اگر بتوان مقداری از پولی را که قبلا برای خریداری آن ها صرف شده، در آینده در قالب ارزهای رمزپایه به دست آورد، بی شک سرمایه گذاری معقولانه ای انجام پذیرفته است. این اولین باری نیست که ما شاهد تلاش شرکت ها برای استفاده از گرمای مازاد تجهیزات رایانشی برای گرم کردن خانه ها هستیم. پیش تر هم در سال گذشته استارتاپی هلندی به نام Nerdalize، یک برنامه آزمایشی را کلید زد که از سرورها برای تامین گرمایش منازل استفاده می کرد.

حتی اگر از کارکرد دوگانه QC-1 صرف نظر کنیم، شکل و شمایل این دستگاه گرمایشی آن را تبدیل به یکی از زیباترین ها در نوع خود کرده است. رویه چوبی شکیل این دستگاه همراه با پوشش مشکی مات زیبایی که روی آن کشیده شده، آن را فرسنگ ها جلوتر از رادیاتورهای آهنی زمختی قرار می دهد که در کنج اتاق های ما جا خوش کرده اند. علاوه بر این، QC-1 کاملا بی صدا کار می کند؛ چرا که هیچ فنی برای خنک سازی ندارد و تمامی گرمای تولید شده را به محیط می دهد.

مطابق آنچه شرکت سازنده این دستگاه ادعا کرده است، QC-1 دو کارت گرافیک سافایر نیترو پلاس رادئون RX 580 دارد که می توانند تا ۶۰ مگاهرتز بر ثانیه کار استخراج را انجام بدهد. مطابق بررسی سایت تک کرانچ، این مقدار توان پردازشی برای کسب درآمدی معادل با ۱۲۰ دلار در ماه (با قیمت فعلی اتریوم) کافی به نظر می رسد. البته گفتنی است که این مقدار بدون احتساب هزینه برق مصرفی محاسبه شده است.

شرکت Qarnot ادعا کرده است که تمامی فرآیند نصب و راه اندازی QC-1 را می توان در کمتر از ۱۰ دقیقه انجام داد. کافی است شما این دستگاه را به پریز برق و سوکت شبکه متصل و آدرس کیف پول اتریوم خود را در اپلیکیشن موبایلی آن اضافه کنید. علاوه بر این اگر جزو مشتاقان اتریوم نیستید، می توانید QC-1 را برای استخراج سایر رمزارزها تنظیم کنید. کاربران همچنین می توانند از طریق اپلیکیشن مربوطه، بر روند استخراج نظارت و در صورت پایین آمدن دمای اتاق، حالت افزایش توان گرمایشی دستگاه را فعال کنند.

قیمت QC-1 حدودا ۳۵۷۰ دلار تعیین شده است و امکان پیش سفارش آن در حال حاضر وجود دارد. اولین سری از این دستگاه هم پیش از بیستم ژوئن سال میلادی جاری تحویل مشتریان خواهد شد.

نجات زندگی انسان توسط نانوذراتی که خونریزی داخلی را متوقف می کنند

دارویی جدید با استفاده از نانوذرات مغناطیسی ساخته شده است که می تواند خونریزی داخلی را متوقف و مقدار خون ازدست رفته را کم کند.

به گزارش زومیت، هر سال هزاران نفر در اثر خونریزی داخلی جان خود را از دست می دهند. داده های جمع آوری شده از سال ۱۹۹۷ نشان می دهد که حدود یک نفر از هر سیزده نفرِ درگیر خون ریزی داخلی از دنیا می روند و این نسبت برای بیمارانی که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAID) یا آسپرین مصرف کرده اند، به نسبت یک نفر از پنج نفر می رسد. فقط در آمریکا سالانه بیست هزار نفر در اثر خونریزی دستگاه گوارش جان خود را از دست می دهند. این شرایطی دردناک و دشوار از نظر درمان است و موجب خطر جدی مرگ می شود.

دانشمندان دانشگاه ITMO در روسیه امیدوارند که بتوانند برای درمان بیماران خونریزی داخلی از نانوذرات استفاده کنند. این تیم تحقیقاتی ادعا دارد که ممکن است بتواند با استفاده از نانوذرات مغناطیسی حاوی ترومبین (پروتئینی که برای لخته خون ضروری است)، به طور مؤثر خونریزی داخلی را متوقف کند.

دستاوردهای مطالعه ی اخیر در ژورنال Scientific Reports منتشر شده است و در مورد اینکه داروی تولیدشده با استفاده از این نانوذرات، چگونه می تواند به صورت داخل وریدی مستقیما در محل جراحت تزریق شود، بحث می شود. این دارو هنگام تزریق درون رگ های خونی شبیه سازی شده، موجب تسریع زمانی ۶.۵ برابری تشکیل لخته ی محلی و کاهش از دست دادن خون تا ۱۵ برابر شد که نشان دهنده ی تاثیر فوق العاده ی دارو است.

این ذرات معجزه آسا حاوی یک هسته ی ترومبین هستند؛ آنزیمی که موجب آغاز فرآیند تشکیل لخته ی خون می شود. پژوهشگران در ادامه این آنزیم را در ماتریکس متخلخلی از مگنتیت (γ-Fe2O3)، دومین عنصر اصلی قرار دادند. این ساختار به نانوذرات اجازه می دهد با یک میدان مغناطیسی خارجی، حرکت بسیار دقیقی در بدن انسان داشته باشند. با استفاده از یک آهنربا پزشک می تواند ذرات را حرکت دهد و آن ها را در مکان جراحت قرار دهد.

این نانوذرات می توانند در کاهش مرگ ومیر ناشی از خونریزی داخلی کمک کننده باشد؛ ولی ساخت آن ها دشوار است. ولادیمیر وینوگرادوف، سرپرست آزمایشگاه، می گوید: ساخت این نانوذرات آسان نیست و باید اندازه ی آن ها تا کمتر از دویست نانومتر حفظ شود؛ وگرنه برای تزریق مناسب نخواهند بود. علاوه بر این شرایط سنتز ملایمی برای ساخت آن ها نیاز است؛ شرایطی که مولکول های ترومبین شکسته نشوند و فعالیت خود را به صورت کامل از دست ندهند. در نهایت باید این مسئله را هم مد نظر داشته باشیم که ما تنها می توانیم از عناصر سازگار زیستی استفاده کنیم.

به علت اینکه داروی اخیر از لحاظ زیستی مشکلی ندارد، دانشمندان مشخص نمی کنند که چگونه می توان نانوذرات را از بدن حذف کرد؛ بلکه می گویند این مواد می توانند برای مدت طولانی بدون خطر در بدن بمانند. برای نهایی شدن این مطالعات نیاز به آزمایش های بیشتر و سرمایه گذاری مناسب است؛ اما هنوز معلوم نیست چه مدت طول می کشد تا این درمان جدید در دسترس بیماران قرار گیرد.

یک نمونه بزرگ از سمی ترین عنکبوت جهان در استرالیا گرفته شد

عنکبوت تار قیفی استرالیایی سمی ترین عنکبوت در کل جهان است که به پارک خزندگان استرالیا آورده شده است.

به گزارش زومیت، عنکبوت های تارقیفی شامل چندین گونه ی مختلف عنکبوت از جمله عنکبوت تار قیفی استرالیایی است که تارهای خود را به شکل یک قیف می بافند. این عنکبوت به اندازه ای بزرگ است که اعضای تیم پارک خزندگان استرالیا به او نام کلوسوس (برگرفته از نام یک شخصیت خیالی قدرتمند) را داده اند. این نوع عنکبوت خطرناک است؛ زهر سمی ترین گونه از این انواع به راحتی قادر به کشتن یک انسان بالغ است.

نرهای آن ها نه تنها تهاجمی اند، بلکه ممکن است زمانی که در جستجوی جفت باشند، در زیستگاه های انسانی هم پنهان شوند. با استفاده از سم این موجودات از سال ۱۹۸۱، پادزهری برای سم این عنکبوت ساخته شده است. به همین خاطر با اینکه هر ساله ۳۰ تا ۴۰ نفر توسط این عنکبوت نیش زده می شوند، اما در نهایت جان سالم به در می برند. این عنکبوت ها از سویی نیز به همین علت به پارک استرالیا آورده می شوند؛ زیرا این پارک در زمینه ی برنامه های مربوط به سم و پادزهر فعالیت دارد.

این عنکبوت با طول پاهایی که گاهی به ۸ سانتی متر می رسد، زیبایی های خودش را دارد. معمولا نرهای این گونه عنکبوت دارای اندازه ی بدن بین یک تا پنج سانتی متر هستند. البته این عنکبوت بزرگ ترین نوعی از گونه ی خود نیست که وارد پارک شده است؛ قبلا عنکبوت نری دارای اندازه ی ۱۰ سانتی متر که با نام پسر بزرگ شناخته شده بود، در سال ۲۰۱۶ به پارک آورده شد. هر دو عنکبوت برای برنامه ی گرفتن سم ارزشمند هستند و سم های آنها هر هفته بدون آسیب رساندن به  خود عنکبوت گرفته شده و برای تولید پادزهر به آزمایشگاه فرستاده می شود.

عنکبوت پسر بزرگ در سال ۲۰۱۶ گرفته شد

سم عنکبوت تار قیفی تنها برای پریمات ها و حشرات کشنده است. این یک تناقض تکاملی ناگوار است. چون پریمات ها هیچ وقت شکار عنکبوت ها نبوده اند؛ ولی می توان برای تولید پادزهر از آنها استفاده کرد. سم این عنکبوت به خرگوش ها، که توسط سم آنها تحت تاثیر قرار نمی گیرند، تزریق می شود و سیستم ایمنی بدن خرگوش ها پادتن هایی را در برابر مهاجم بدون آسیب رساندن به خود حیوان تولید می کند. از این آنتی بادی ها برای تولید پادزهر استفاده می شود که با استفاده از آن، اثر سم در بدن انسان گزیده شده خنثی می شود.

ماههای ژانویه و فوریه در استرالیا بهترین زمان سال برای روبرو شدن با این نوع عنکبوت است؛ این بازه در واقع زمانی است که عنکبوت های نر در جستجوی جفت هستند. آنها مناطق مرطوب، خنک و سایه دار مانند کفش، توده های علف و چوب و ساختمان های مرطوب همچون رختشویی ها را ترجیح می دهند. در استرالیا از مردم خواسته شده است که اگر با این عنکبوت برخورد داشتند، در صورت امکان آن را گرفته و برای تولید پادزهر تحویل مراکز مربوط بدهند.

سیلیکات پروسکایت برای نخستین بار در سطح زمین مشاهده شد

ماده ای معدنی مربوط به اعماق زمین، برای نخستین بار در یک الماس یافته شده است.

به گزارش زومیت، دانشمندان برای نخستین بار، کلسیم سیلیکات پروسکایت (CaSiO3) را در سطح زمین یافتند. این ماده ممکن است چهارمین ماده ی فراوان معدنی در زمین باشد؛ اما پیش از این بشر هیچ گاه نتوانسته بود در طبیعت آن را ببیند. علت این است که ماده ی فوق در عمق کمتر از ۶۵۰ کیلومتری، ناپایدار می شود.

شاید بپرسید این ماده ی معدنی چگونه توانسته است چنین صعودی را تاب بیاورد؟ ماده ای که از آن صحبت می کنیم، درون تراشه ی کوچکی از الماس احاطه شده است. این سنگ قیمتی در عمق کمتر از یک کیلومتری پوسته ی زمین در مَعدن الماس کولینان (Collinan) واقع در آفریقای جنوبی به  دست آمده است. گراهام پیرسون، متخصص علم شیمی زمین از دپارتمان علوم زمینی و جوی دانشگاه آلبرتا، می گوید: هیچ فردی تاکنون نتوانسته است این ماده ی معدنی را در سطح زمین پایدار نگهدارد. تنها راه ممکن برای حفظ این ماده ی معدنی در سطح زمین، به دام انداختن آن در یک محفظه مقاوم همچون الماس است.

دانشمندان تخمین زده بودند که سیلیکات پروسکایت نزدیک به ۹۳ درصد از گوشته ی تحتانی را تشکیل دهد؛ اما CaSiO3 تا به حال در حد فرضیه باقی مانده بود. اکنون که ما به این ماده معدنی دسترسی پیدا کرده ایم، دانشمندان بالاخره می توانند با جزئیات به مطالعه ی آن بپردازند.

الماسی که این ماده در آن یافت شده است، تنها ۰/۰۳۱ میلی متر پهنا دارد و خود نیز نمونه ای بسیار نادر محسوب می شود.

بیشتر الماس ها در فواصلی بسیار نزدیک تر به سطح زمین، در عمق ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری ایجاد می شوند. اما به گفته ی دانشمندان، این الماس ویژه باید در عمقی حدود ۷۰۰ کیلومتری شکل گرفته باشد.

فشار در چنین عمقی، حدود ۲۴۰ هزار برابر فشار اتمسفر در سطح دریا است. در اصل این فشار شدید و خرد کننده باعث شکل گیری الماسی شده که CaSiO3 را از طریق فراهم کردن محفظه ای پایدار درون خود به دام انداخته و از تغییر شکل شبکه کریستالی در حین حرکت به سمت سطح زمین جلوگیری کرده است. این یافته همین حالا نیز اطلاعات جذابی درباره چگونگی شکل گیری گوشته زمین آشکار ساخته است. پیرسون می گوید: الماس ها واقعا راه منحصر به فردی برای دیدن محتویات زمین هستند و ترکیب مخصوص حاوی پروسکایت در این الماس ویژه، به روشنی نشان دهنده ی بازچرخش پوسته ی اقیانوسی به طرف گوشته ی تحتانی زمین است. این مسئله شاهدی اساسی است از آن چه هنگام نفوذ به اعماق زمین بر سر صفحات اقیانوسی می آید.

تیم پژوهشی، الماس را جلا دادند و به منظور تأیید حضور ماده معدنی درون آن که همان CaSiO3 نایاب مورد بحث بود، به بررسی طیف بینی الماس پرداختند. پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا در فاز بعدی روی الماس کار خواهند کرد تا اطلاعات بیشتری از منشأ آن به  دست بیاورند.

جزئیات پژوهش فوق در ژورنال Nature چاپ شده است.

بلندپروازی های فرازمینی سازندگان بزرگ ترین هواپیمای دنیا

سازندگان استراتولانچ، بزرگترین هواپیمای دنیا در فکر آن هستند که از ساخته ی خود برای حمل و پرتاب یک شاتل فضایی چند بار مصرف استفاده کنند.

به گزارش زومیت، استراتولانچ (Stratolaunch)، بزرگ ترین هواپیمایی محسوب می شود که تاکنون در دنیا ساخته شده است. سال گذشته پل آلن، یکی از دو بنیان گذاران مایکروسافت، یکی از کارآفرینان آمریکایی و همچنین بنیان گذار شرکت هوا فضای استراتولانچ سیستمز اعلام کرد که دو بال این هواپیمای غول پیکر در مجموع ۱۱۷ متر (۳۸۵ فوت) طول دارد. با این حال، از زمان رونمایی از این هواپیما تا به امروز جزئیات اندکی درباره ی موارد استفاده از آن به بیرون درز کرده بود. اکنون با مصاحبه ی اخیر پل آلن با واشنگتن پست، هدف و تمرکز اصلی این هواپیما برای ما روشن شده است.

آلن به جای ساخت هواپیمای بزرگی که تنها قادر به حمل مسافر و محموله ی بیشتر در سراسر جهان باشد، قصد دارد از استراتولانچ برای حمل و پرتاب یک شاتل فضایی چند بار مصرف که در حال حاضر با اسم رمز بلک آیس (Black Ice) شناخته می شود، استفاده کند.

در صورت تحقق این هدف، این شاتل فضایی تقریبا هم اندازه ی شاتل فضایی ساخت ناسا خواهد بود و امکان پرتاب آن از هر نقطه از جهان وجود خواهد داشت؛ مشروط به آنکه استراتولانچ قادر به بهره گیری از یک باند پرواز بزرگ باشد تا شاتل را به همراه خود حمل کند. بلک آیس به منظور حمل ماهواره ها به مدار و سفر به ایستگاه فضایی بین المللی به کار برده خواهد شد. هرچند انتظار می رود تامین مالی ایستگاه فضایی بین المللی به زودی پایان یابد یا به شرکت های خصوصی واگذار شود. آلن در مصاحبه ی خود با واشنگتن پست می گوید: من به شدت مایلم تا شاهد در اختیار داشتن سیستم های کاملا چند بار مصرف باشیم تا در آن صورت بتوانیم عملیات های به سبک فرودگاهی و تکرارپذیر هفتگی، اگر نه بیشتر انجام دهیم.

استراتولانچ در واقع به عنوان پلتفرم پرتاب و نخستین مرحله از پرتاب به کار خواهد رفت؛ در حالی که بلک آیس مرحله ی دوم خواهد بود و پس از جدا شدن از هواپیما در ارتفاع مشخص با بهره گیری از منبع سوخت خود به سفرش به ماورای جو ادامه خواهد داد. پس از آنکه مرحله ی دوم آغاز شود، هواپیما فرود خواهد آمد و برای پرواز بعدی آماده خواهد شد.

هنوز نمی توان از احتمال ساخت بلک آیس با قاطعیت صحبت کرد؛ چرا که در حال حاضر تمام توجهات معطوف به استراتولانچ است. این هواپیما در ماه دسامبر تست سرعت پایین تاکسی را با موفقیت به اتمام رساند و نشان داد که قادر به هدایت و توقف مناسب است و می تواند به صورت ایمن و با سرعت ۴۵ کیلومتر بر ساعت در باند پرواز حرکت کند. پیش از این، نخستین پرواز آزمایشی این هواپیما برای سال ۲۰۱۹ برنامه ریزی شده بود؛ با این حال، بنا به گزارش واشنگتن پست، نخستین پرواز احتمالا انتهای سال جاری میلادی انجام خواهد شد. فارغ از زمان وقوع این پرواز، قطعا بلند شدن بزرگ ترین هواپیمای دنیا از روی زمین اتفاق هیجان انگیزی خواهد بود که بسیاری به انتظار آن خواهند نشست.

عبور یک ستاره از میان سیاهچاله در مرکز کهکشان: چالشی برای تئوری انیشتین

رفتارهای عجیب یک ستاره در نزدیکی حفره ی سیاه عظیم مرکز کهکشان، نظریه ی نسبیت عام اینشتین را به چالش می گیرد.

به گزارش زومیت، مدتی  است تلسکوپ ستاره شناسان در جهت ساجیتاریوس *A یا کمان ای* (*Sgr A)حفره ی سیاه عظیم مرکز کهکشان تنظیم شده است. دلیل این توجه وجود ستاره ای در نزدیکی این سیاه چاله است که نظریه ی نسبیت عام اینشتین را به چالش می کشد.

ستاره ی موسوم به S0-2 یکی از ستاره های دسته ی S است (با ستاره های نوع S اشتباه گرفته نشود)، که در فاصله ی نزدیکی پیرامون ستاره ی *Sgr A می چرخد، جرم تقریبی این سیاهچاله ۴/۳ میلیون برابر خورشید است. اما S0-2  به یک دلیل ستاره ای خاص به شمار می رود . این ستاره یکی از دو ستاره ای است که در مدار بیضوی خود، در نزدیک ترین فاصله با حفره ی سیاه قرار می گیرد؛ یعنی آثار کشش جاذبه ای عظیم را در هر چرخش شانزده ساله بروز می دهد.

بر اساس نسبیت عام، نور تحت تأثیر میدان جاذبه ای قوی یا کشیده می شود یا طول موج آن بلندتر می شود. البته مدار هم دستخوش تغییر می شود، گرچه تغییر مسیر آن بسیار کند است. از آنجا که S0-2 در نزدیک ترین فاصله یعنی ۱۷ ساعت نوری با مرکز کهکشان قرار می گیرد (تقریبا چهار برابر فاصله ی بین خورشید و نپتون)، به اندازه ی ۳ درصد سرعت نور شتاب می گیرد، پژوهشگران گروه مرکزی کهکشانی UCLA با دقت به بررسی این تغییرها می پردازند. نظریه ی نسبیت عام یک بار دیگر در این پدیده اثبات می شود.

و اکنون به لطف یک بررسی جدید می توانیم انتقال به سرخ (reshift یا جا به جایی خطوط طیفی به سمت قرمز) را اندازه گیری کنیم. اما یک سؤال مطرح می شود، اگر S0-2 یک ستاره ی دوگانه یا باینری باشد چه اتفاقی رخ می دهد؟ اگر دو ستاره وجود داشته باشند چه خواهد شد؟ این نتیجه می تواند اندازه گیری های آینده را پیچیده کند.

بر اساس اولین تحلیل اسپکتروسکوپی (طیف نمایی) روی S0-2 و بررسی احتمال وجود دو ستاره، پژوهشگرها در نهایت نتیجه گرفتند که فقط یک ستاره وجود دارد که جرم آن هم تقریبا ۱۵ برابر جرم خورشید است. اگر هم این ستاره دارای یک ستاره ی همراه بوده باشد نیز جرمش به قدری کوچک است که اثر آن به سختی رصد می شود. به گفته ی توآندو، نایب رئیس گروه مرکزی کهکشانی: این اولین اندازه گیری از نوع خود به شمار می رود. جاذبه یکی از نیروهای طبیعی آزمایش شده است. نظریه ی انیشتین تمام تست ها را تا کنون با موفقیت پشت سر گذاشته است؛ بنابراین اگر انحرافی در اندازه گیری وجود داشته باشد، سؤال های زیادی در مورد ماهیت جاذبه به وجود خواهد آمد!

S0-2 تنها به خاطر مفاهیم مرتبط با نسبیت جذاب نیست،  بلکه کل خوشه ی ستاره های S ویژگی  های عجیبی دارند. این ستاره ها بسیار جوان هستند؛ یعنی باید در محیطی نزدیک به *Sgr A شکل گرفته باشند، نیروهای جزرومدی حفره ی سیاه در این بخش ها می توانند بخش های تشکیل دهنده ی ستاره را از یکدیگر جدا کنند، بنابراین نحوه ی شکل گیری آن ها هنوز هم به صورت یک راز باقی مانده است. در نتیجه شاید سازوکار دیگری برای تشکیل ستاره ها وجود دارد که هنوز چیزی در مورد آن نمی دانیم.

نحوه ی شکل گیری ستاره های نوع S هنوز به صورت یک راز باقی مانده است

پژوهشگرها از سال ۱۹۹۲ در حال رصد S0-2 هستند، آن ها موفق به رصد نزدیک ترین مدار آن به سیاهچاله شده اند. از این ستاره  به عنوان شاهدی برای وجود *Sgr A استفاده می شد؛ اما واسطه های اندازه گیری به کار رفته از حساسیت کافی برای رصد انتقال سرخ (reshift) جاذبه ای در نور ستاره، برخوردار نبوده اند

به گفته ی دیوید چو: ۱۶ سال است که منتظر چنین فرصتی هستیم، نسبت به رفتار ستاره در نزدیکی جاذبه ی حفره ی سیاه مضطرب هستیم. آیا S0-2 تابع نظریه ی نسبیت است یا قوانین فعلی فیزیک را به چالش می گیرد؟ هنوز برای رسیدن به پاسخ این سؤال زود است.

انتظار می رود S0-2 در اواسط سال ۲۰۱۸ از *Sgr A عبور کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *