با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در شصت و ششمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.
جزئیات تعرفه جدید اینترنت نامحدود اعلام شد
کمیسیون تنظیم مقررات جزئیات تعرفه ی جدید اینترنت نامحدود را منتشر کرد که بر اساس آن، اپراتورها در صورت عبور از آستانه مصرف منصفانه مجاز به کاهش سرعت اینترنت مشترک خواهند بود.
به گزارش زومیت، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در جلسه شماره ۲۶۶ خود، در راستای تدوین مقررات حداقلی مورد نیاز و متناسب با وضعیت اپراتورهای ارتباطی بر اساس میزان تأثیرگذاری آنان در بازارهای مختلف و همچنین حمایت و تقویت محتوای داخلی و ایجاد بازار رقابتی، مقررات حاکم بر اجرایی شدن تعرفه های بخش ICT را تصویب کرد.
در این مصوبه که در ۸ بخش، ۲ ماده و ۵ تبصره به تصویب رسیده و از دهم آذرماه امسال لازم الاجرا است، ارائه کنندگان خدمات اینترنت پرسرعت ثابت از طریق فناوری های سیمی (اعم از سیم مسی و فیبر نوری) باید جداول تعرفه ای خود را مبتنی بر سرعت و به صورت غیر حجمی و برمبنای اتصال (Connection based) تنظیم کنند.
این درحالی است که ارائه کنندگان خدمات دسترسی به اینترنت پرسرعت مبتنی بر فناوری های بی سیم (اعم از همراه و ثابت) می توانند جداول تعرفه خود را مبتنی بر حجم، تنظیم کنند.
اینترنت پرسرعت ثابت با ۹۵ درصد تضمین سرعت ارائه می شود
مطابق با جدول تعرفه اعلام شده، حداقل سرعت دسترسی به اینترنت مبتنی بر ADSL، نرخ ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه با سقف تعرفه ماهانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده و حداکثر سرعت اینترنت، ۱۶ مگابیت بر ثانیه به قیمت ۸۰ هزار تومان در ماه اعلام شده است.
تعرفه ی ارائه ی خدمت دسترسی پرسرعت ثابت مبتنی بر سیم مسی
(ADSL)
نرخ بیت دانلود (بیت بر ثانیه) سقف* تعرفه ی ماهانه ی ارائه ی خدمت (هزار ریال)
۵۱۲ کیلو بیت بر ثانیه ۱۲۵
۱ مگابیت بر ثانیه ۲۰۰
۲ مگابیت بر ثانیه ۲۵۰
۳ مگابیت بر ثانیه ۳۵۰
۴ مگابیت بر ثانیه ۴۰۰
۸ مگابیت بر ثانیه ۵۰۰
۱۶ مگابیت بر ثانیه ۸۰۰
تعرفه ی ارائه ی خدمت دسترسی پرسرعت ثابت مبتنی بر VDSL و فیبر نوری
۲۰ مگابیت بر ثانیه ۲۰۰۰
۳۰ مگابیت بر ثانیه ۲۵۰۰
۵۰ مگابیت بر ثانیه ۳۰۰۰
در تعرفه مصوب، نرخ دسترسی به اینترنت پرسرعت از طریق فناوری فیبر نوری با حداقل سرعت ۲۰ مگابیت، ۲۰۰ هزار تومان و حداکثر سرعت ۵۰ مگابیت، ۳۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است. کف تعرفه ماهانه هریک از سطوح این جدول به میزان ۸۰ درصد سقف تعرفه ماهانه سطح مربوط، تعیین خواهد شد.
نرخ بیت های (سرعت) اعلام شده در این جدول باید برای ۹۵ درصد زمان تضمین شود و در ۵ درصد زمان، حداکثر می تواند به میزان ۵۰ درصد کاهش یابد.
سرعت اینترنت در صورت عبور از آستانه استفاده منصفانه کاهش می یابد
بر مبنای این مصوبه، تمامی اپراتورهای ارائه کننده خدمات می توانند نسبت به اعمال سیاست استفاده منصفانه (Fair Usage Policy) بر اساس شرایط رقابتی اقدام کنند و ملزم خواهند بود که جزئیات دقیق را به اطلاع مشترکان برسانند.
اپراتور سرویس دهنده می تواند بر اساس شرایط رقابتی، نسبت به تعیین آستانه استفاده منصفانه ماهانه برای مشترکان خود اقدام کند. بر این اساس، اپراتور ارائه دهنده خدمات اینترنت مجاز است که پس از عبور مشترک از آستانه استفاده منصفانه ماهانه، نسبت به اعمال سیاست استفاده منصفانه و کاهش سرعت کاربر تا حداقل سرعت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه اقدام کند؛ یا آنکه براساس اطلاع رسانی قبلی به کاربر و اخذ تأییدیه های مربوطه از وی، نسبت به فروش حجم اضافه ی ترافیک بین الملل و داخلی اقدام کند.
این مصوبه اپراتور اینترنت را ملزم کرده است درهمه سطوح جدول و تمامی طرحه ای تنظیمی خود، نسبت به تفکیک و ارائه حجم ترافیک بین الملل از داخل، به نحوی اقدام کند که آستانه استفاده منصفانه ترافیک داخل حداقل ۲ برابر آستانه استفاده منصفانه ترافیک بین الملل باشد.
هر گیگ اینترنت اضافه ۲ هزار تومان محاسبه می شود
در همین حال سقف تعرفه هر گیگابایت ترافیک بین الملل برای فروش حجم اضافه، ۲ هزار تومان در نظر گرفته شده و بر اساس مصوبه قبلی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات (شماره ۲۵۱) ، اپراتور اینترنت موظف است نسبت به اعمال سقف تعرفه ترافیک داخلی، به میزان ۵۰ درصد سقف تعرفه ترافیک بین الملل اقدام کند.
در این مصوبه حداقل سرعت آپلود به میزان یک هشتم حداقل نرخ بیت دانلود در سرعت های مختلف تعیین شده است.
رگولاتوری اعلام کرده است که با تصویب این مصوبه، جدول ۱ و تبصره های ۱ و ۳ بندِ ۱ و بندهای ۲، ۳، ۴ و ۱۵ مصوبه شماره ۱ جلسه شماره ۲۳۷ مربوط به ارائه خدمات اینترنت ADSL که در خردادماه سال ۹۵ مصوب شده بود، لغو می شود.
تعرفه مکالمات ثابت به ثابت بین شبکه ای (Offnet)
کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در این مصوبه، سقف تعرفه مکالمات بین شبکه ای ثابت به ثابت (اعم از خطوط ترابردپذیر و غیر ترابردپذیر) را مشابه سقف تعرفه مکالمات بین استانی و به مبلغ ۳۳ تومان (۳۳۰ ریال) تعیین کرد.
تعرفه اینترنت با سرعت بالاتر از ۱۰۰ مگابیت
سطح ظرفیت قیمت ماهانه ی هر مگابیت
(ریال)
۱ ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ۱٬۳۰۵٬۰۰۰
۲ ۱ گیگابیت بر ثانیه ۱٬۱۲۵٬۰۰۰
۳ ۱۰ گیگابیت بر ثانیه ۹۳۷٬۵۰۰
۴ ۴۰ گیگابیت برثانیه ۸۴۳٬۷۵۰
۵ ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه ۷۵۰٬۰۰۰
مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نرخ پهنای باند اینترنت برای سرعت ۱۰۰ Mbps و بالاتر را نیز تعیین کرده است. مطابق این مصوبه تنها در بخش «تعرفه ماهانه هر مگابیت بر ثانیه» در جدول بند ۱، مصوبه شماره ۴ جلسه شماره ۲۵۴ مورخ اسفندماه سال ۹۵ کاهش ۲۵ درصدی مشاهده شده و سایر مفاد این مصوبه به قوت خود باقی است.
تعرفه خدمات شبکه انتقال ۲۵ درصد کاهش می یابد
سطح ظرفیت بین استانی بین شهری شهری
۱ ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ۴۸٬۷۵۰٬۰۰ ۲۴٬۳۷۵٬۰۰۰ ۱۵٬۵۳۸٬۵۰۰
۲ ۱۵۵ مگابیت بر ثانیه یا STM1 ۷۶٬۵۰۰٬۰۰۰ ۳۸٬۲۵۰٬۰۰۰ ۲۴٬۳۸۴٬۳۷۵
۳ ۶۲۲ مگابیت بر ثانیه یا STM4 ۲۲۹٬۵۰۰٬۰۰۰ ۱۱۴٬۷۵۰٬۰۰۰ ۷۳٬۱۵۳٬۱۲۵
۴ ۲.۵ گیگابیت برثانیه یا STM16 یا ODU1 ۶۸۸٬۵۰۰٬۰۰۰ ۳۴۴٬۲۵۰٬۰۰۰ ۲۱۹٬۴۵۹٬۱۲۵
۵ ۱۰ گیگابیت بر ثانیه یا STM64 یا ODU2 ۲٬۰۶۵٬۵۰۰٬۰۰۰ ۱٬۰۳۲٬۷۵۰٬۰۰۰ ۶۵۸٬۳۷۸٬۱۲۵
۶ ۴۰ گیگابیت بر ثانیه یا STM256 یا ODU3 ۶٬۱۹۶٬۵۰۰٬۰۰۰ ۳٬۰۹۸٬۲۵۰٬۰۰۰ ۱٬۹۷۵٬۱۳۴٬۳۷۵
در مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، همچنین تعرفه سرویس شبکه انتقال نقطه به نقطه اختصاصی (Dedicated) برای سرعت ۱۰۰ مگابیت (۱۰۰ Mbps ) و بالاتر نیز اعلام شده است.بر این اساس، تعرفه بخش «قیمت ماهانه یک لینک اختصاصی نقطه به نقطه» که در جدول بند ۱ مصوبه شماره ۵ جلسه شماره ۲۵۴ مورخ اسفندماه سال ۹۵ آمده است، با لحاظ کردن ۲۵ درصد کاهش برای ارائه کنندگان خدمات مجاز در بخش ارتباطات ثابت، مصوب شد و سایر مفاد این مصوبه به قوت خود باقی است.
خدمات ابری در شبکه انتقال ۲۵ درصد کاهش می یابد
سطح ظرفیت زیرساخت غیر زیرساخت بین شهری غیر زیرساخت شهری
۱ ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه ۱۶۲٬۰۰۰ ۱۲۶٬۷۵۰ ۸۹٬۲۵۰
۲ ۱ گیگابیت بر ثانیه ۱۲۰٬۰۰۰ ۹۴٬۵۰۰ ۶۶٬۷۵۰
۳ ۱۰ گیگابیت بر ثانیه ۹۶٬۰۰۰ ۷۵٬۰۰۰ ۵۲٬۵۰۰
۴ ۴۰ گیگابیت برثانیه ۷۸٬۰۰۰ ۶۰٬۷۵۰ ۴۲٬۷۵۰
۵ ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه ۶۰٬۰۰۰ ۴۶٬۵۰۰ ۳۳٬۰۰۰
برمبنای این مصوبه، تعرفه خدمت ابر انتقال برای سرعت ۱۰۰ Mbps و بالاتر نیز اعلام شد. بر این اساس تعرفه بخش «قیمت ماهانه یک لینک اختصاصی نقطه به نقطه» در جدول بند ۱ مصوبه شماره ۶ جلسه شماره ۲۵۴ کمیسیون تنظیم مقررات برای خدمات ابر انتقال، ۲۵ درصد کاهش یافت.
از تاریخ تصویب این مصوبه، تبصره ۲ بند ۱ مصوبه شماره ۶ جلسه شماره ۲۵۴ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، لغو می شود و دیگر مفاد مصوبه مذکور به قوت خود باقی است.
تعرفه اتصال متقابل تعیین شد
طبق مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تعرفه سرویس خاتمه مکالمات (اتصال متقابل) به شبکه اپراتورهای ثابت و همراه نیز تعیین شد.
بر این اساس در صورت عدم توافق بین اپراتورها، تعرفه خدمت اتصال متقابل برای مکالمات خاتمه یافته به تلفن ثابت (Fixed Termination Rate) به میزان ۱۵۰ ریال تعیین می شود.
در همین حال در صورت عدم توافق بین اپراتورها، تعرفه خدمت اتصال متقابل برای مکالمات خاتمه یافته به تلفن همراه (Mobile Termination Rate) به مبلغ ۳۰۰ ریال تعیین می شود.
الزامات اپراتورهای ارتباطی برای ارائه خدمات اینترنت به کاربران
به گزارش مهر، همچنین اپراتورهای اینترنت پس از تنظیم طرح های تعرفه ای مورد نظر خود (اعم از عادی و تشویقی) با توجه به کف و سقف تعرفه های مصوب، ملزم به اخذ تأییدیه از رگولاتوری هستند. در این زمینه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تأکید کرده است که تعرفه ارائه خدمات ارزش افزوده (VAS) از سوی تمامی اپراتورهای ارتباطی نیازمند اخذ تأییدیه از رگولاتوری نخواهد بود.
اما ارائه کننده سرویس موظف است در ارائه هرگونه خدمت ارزش افزوده، علاوه بر اخذ تأییدیه های پیشین از کاربران نهایی خدمت، ارائه سرویس را مبتنی بر توافقات خود با صاحبان محتوا، کاربرد و سرویس انجام دهد.
در ارائه این خدمات، ارائه هیچگونه خدمت پایه ای نباید منوط به باندل شدن با خدمات ارزش افزوده شود.
در صورتی که ارائه کننده سرویس نسبت به ارائه ی تعرفه کمتر از کف مصوب و خارج از چارچوب های تعیین شده در این مصوبه و دیگر مصوبات مرتبط، اقدام کند؛ علاوه بر اعمال مقررات مربوطه بنا به تشخیص رگولاتوری، درصورتی که ارائه کننده خدمت در فهرست اپراتورهای مسلط بر بازار باشد، ملزم به ارائه تعرفه مذکور به مدت سه سال و در صورتی که ارائه کننده سرویس در فهرست اپراتورهای مسلط قرار ندارد، ملزم به ارائه تعرفه مذکور به مدت یک سال خواهد بود.
همچنین در صورت اعلام رگولاتوری در هر زمان، دارنده پروانه موظف به توقف طرح تعرفه ای خود خواهد بود.
در همین حال در صورت اعمال تعرفه بالاتر از سقف مصوب از سوی ارائه کننده سرویس اینترنت، ضمن آنکه برابر نظر رگولاتوری، ارائه کننده سرویس باید مبالغ اضافه بر سقف را عودت دهد؛ باید بلافاصله با اعلام سازمان تنظیم مقررات ارتباطات، نسبت به قطع طرح تعرفه ای مذکور نیز اقدام کند.
اپراتور ارائه دهنده اینترنت موظف است برابر تشخیص و اعلام رگولاتوری نسبت به توقف ارائه خدمتی که تعرفه آن به عنوان برهم زننده ی رقابت سالم در بازار تشخیص داده شده است، اقدام کند.
نام هفت ایرانی در بین تأثیرگذارترین دانشمندان در پیشرفت علوم
مؤسسه ی کلاریویت آنالیتیکس گزارشی درباره پژوهشگران پر استناد جهان منتشر کرده است که نام ۷ دانشمند ایرانی نیز در بین تأثیرگذارترین دانشمندان در پیشرفت علوم دیده می شود.
به گزارش زومیت، مؤسسه ی کلاریویت آنالیتیکس هر سال بیش از ۳ هزار پژوهشگر را از سراسر جهان در ۲۱ حوزه موضوعی به عنوان پژوهشگر پر استناد معرفی و نام آن ها را منتشر می کند. در جدیدترین گزارش این مؤسسه ، نام ۷ دانشمند ایرانی نیز در بین تأثیرگذارترین دانشمندان در پیشرفت علوم قرار گرفته است.
برای شناسایی پژوهشگران پر استناد، ۱۳۴ هزار و ۸۳۲ مقاله پر استناد در نشریه های نمایه شده وب آوساینس در حوزه علوم و علوم اجتماعی در ۱۱ سال گذشته (از ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵) پیمایش شده اند.
مقاله های پر استناد به مقاله هایی اطلاق می شود که بیشترین استناد را در حوزه های موضوعی دارند و در یک درصد نخست قرار می گیرند و در پایگاه «شاخص های اساسی علم» (آی. اس. آی.) فهرست می شوند.
همچنین پژوهشگرانی که مقاله پر استناد دارند، پژوهشگران تأثیرگذار به شمار می روند و آن هایی که نامشان با فراوانی بیشتری می آید تأثیرگذارترین ها هستند. از این رو، پژوهشگران بر پایه شمار مقاله های پر استنادشان رتبه بندی می شوند و آن هایی که در رتبه های نخستین جای گرفته اند به عنوان پژوهشگر پر استناد معرفی می شوند.
در ویرایش پیشین فهرست پژوهشگران پر استناد، ۶ دانشمند ایرانی بودند؛ ولی در ویرایش ۲۰۱۷، هفت ایرانی در این فهرست جای گرفته اند.
نام پژوهشگران ایرانی پر استناد، به همراه حوزه موضوعی، وابستگی سازمانی نخست و وابستگی سازمانی دوم آن ها در زیر آمده است:
مهدی دهقان: حوزه مهندسی ریاضیات، دانشگاه صنعتی امیرکبیر
داوود دومیری گنجی: حوزه مهندسی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
مفید گرجی بندپی: حوزه مهندسی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
محسن شیخ الاسلامی:حوزه مهندسی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
علی کاوه: حوزه علوم رایانه، دانشگاه علم و صنعت ایران
طاهر نیک نام: حوزه مهندسی، دانشگاه صنعتی شیراز
شهرام رضاپور: حوزه ریاضیات، دانشگاه چاینا مدیکال «China Medical University (Taiwan) »و وابستگی سازمانی دوم دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
فهرست پژوهشگران پر استناد سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۳ هزار و ۴۰۰ پژوهشگر را شامل می شود که پیشگام تأثیرگذاری علمی در حوزه های موضوعی خود هستند.
ظرفیت ترانزیت دیتای کشور ۵۰ درصد افزایش یافت
بر اساس گزارش مدیرکل بازاریابی و امور تجاری زیرساخت، ترانزیت دیتای کشور در صد روز نخست دولت دوازدهم به میزان ۵۰ درصد افزایش یافت.
به گزارش زومیت، در راستای اجرای برنامه ششم توسعه و به منظور توسعه ظرفیت ترانزیتی کشور در عملکرد اجرایی صدروزه ی اول دولت دوازدهم؛ برای فروش ۳۰۰ گیگابیت برثانیه ظرفیت ترانزیت جنوب به شمال، توسط شرکت ارتباطات زیرساخت سفارش قطعی گرفته و قرارداد منعقد شده است.
مدیرکل بازاریابی و امور تجاری زیرساخت اعلام کرد: «در حال حاضر از این سفارش به میزان ۱۱۰ گیگابیت آن فعال شده و مابقی نیز به سرعت عملیاتی می شود.»
مجید میرزایی تصریح کرد: «این حجم ترانزیت معادل ۵۰ درصد حجم ظرفیت فعلی ترانزیت از ایران است و این مسیر نخستین مسیر دایرشده ترانزیتی از جنوب به شمال است.»
در همین راستا محمدجواد آذری جهرمی در صفحه ی شبکه ی اجتماعی اینستاگرام خود نوشت:
هم راستا با اجرای برنامه ششم توسعه، در عملکرد اجرایی صدروزه اول دولت دوازدهم ؛ قرارداد فروش ۳۰۰ گیگابیت بر ثانیه ظرفیت ترانزیت جنوب به شمال، توسط شرکت ارتباطات زیرساخت منعقد و اجرایی شد.
بر اساس گزارش وی، این قرارداد معادل ۵۰ درصد کل ظرفیت فعلی به حجم ترانزیت دیتا از ایران اضافه کرد.
وزیر ارتباطات: نهاد بین المللی تصمیم گیر در حوزه فضای مجازی تشکیل می شود
وزیر ارتباطات امروز در دیدار با وزیر الکترونیک و آی تی هند، پیشنهاد داد یک نهاد بین المللی تصمیم گیر برای کنترل و مقابله با تهدیداتی چون تروریسم، افراط گرایی و پورنوگرافی کودکان در فضای مجازی ایجاد شود.
به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در دیدار با وزیر الکترونیک و فناوری اطلاعات هند در حاشیه برگزاری اجلاس بین المللی فضای مجازی در دهلی نو، با اشاره به اینکه انقلاب صنعتی چهارم در حال وقوع است و فرصت اقتصاد دیجیتال را در پیش رو داریم، گفت: کشورهای ایران و هند شباهت ها و تفاوت هایی با هم دارند. جمعیت هند قابل توجه است و یک بازار بزرگ به حساب می آید و هر کسی آرزو دارد این بازار بزرگ را در اختیار داشته باشد.
وی به ۱۵ برابر شدن پهنای باند و ۱۰ برابر شدن کاربران اینترنت در ایران اشاره کرد و افزود: ۱۷ درصد فارغ التحصیلان ایران در رشته های IT هستند و حجم بازار ICT در ایران سه برابر شده است. ضمن اینکه در برابر یک واحد سرمایه گذاری بخش دولتی، سه برابر بخش خصوصی سرمایه گذاری در این حوزه وجود دارد.
آذری جهرمی با دعوت از شرکت ها و سرمایه گذاران هندی برای حضور در ایران، اعلام کرد که علاوه بر آن ۲۳ هزار استارت آپ در ایران هستند و ۱۳۰ هزار ایرانی در کار ایجاد اپلیکیشن مشغول هستند.
عضو کابینه دولت دوازدهم، ایران را قربانی حملات سایبری دانست و افزود: ما برنامه ویژه ای برای حفاظت از کودکان داریم و کارهای مهمی در زمینه دفاع سایبری انجام داده ایم
وزیر ارتباطات و فناور اطلاعات با تأکید بر ایجاد یک نهاد بین المللی تصمیم گیر در حوزه فضای مجازی همچون سازمان ملل، افزود: در واقع یکی از دلایل این امر تهدیداتی چون تروریسم، افراط گرایی، نفرت پراکنی و پورنوگرافی کودکان است که در فضای مجازی باید کنترل شود. ضمن اینکه حوزه های همکاری و ایجاد منافع مشترک زیادی در این حوزه با همکاری سالم وجود دارد که ایجاد یک نهاد رسمی به آن کمک می کند.
وی بزرگ ترین تجربه در زمینه ی همکاری با برنامه نویسان دیگر کشورها را از آن هند دانست و اظهار امیدواری کرد که در سه حوزه امنیت سایبری، فری لنسینگ و دولت الکترونیک با این کشور تبادل تجربیات کنیم.
آذری جهرمی به ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل کارگروهی مشخص از سمت دو کشور پرداخت و گفت: «این کارگروه باید ظرف سه ماه آینده به بررسی راه های همکاری مشترک بپردازند و پس از آماده کردن نقشه راه همکاری، شما به ایران سفر کنید.»
پیشرفت بزرگ اپل در فناوری خودران
به تازگی محققان اپل توانسته اند سامانه ای جدید برای تشخیص مانع در خودروهای خودران توسعه بدهند.
به گزارش زومیت، اپل تا همین چند وقت پیش، علاقه مندی خود به ساخت خودروهای خودران را به شدت انکار می کرد تا تلاش های خود را در این زمینه مخفی نگه دارد. بالاخره در ماه ژوئن این کمپانی تأیید کرد که در حال کار روی فناوری خودران است؛ اما تابه حال جزئیات بیشتری از روند پیشرفت این پروژه در اختیار عموم قرار نداده است.
هفته گذشته دو تن از پژوهشگران هوش مصنوعی و یادگیری ماشین اپل به نام های یین ژو و آنسل تازل، مقاله ای منتشر کردند و در آن از یکی از اولین و مهم ترین پیشرفت های پروژه خودروی خودران این شرکت پرده برداشتند. هرچند سامانه ابداعی این دو محقق هنوز در دنیای واقعی مورد آزمایش قرار نگرفته است؛ اما احتمالا آن ها توانسته اند دستاوردی خیره کننده کسب کنند که می تواند زنگ هشداری برای رقیبان اپل تلقی شود.
سامانه اختراع شده توسط این محققان واکسل نت (VoxelNet) نام دارد و یک معماری جدید برای تشخیص موانع کوچک به کمک فناوری لیدار (LiDAR) است. لیدار در واقع، یکی از فناوری های سنجش از دور است که از طول موج های لیزری برای تشخیص و طیف سنجی استفاده می کند. این محققان خاطرنشان کرده اند که واکسل نت در مقایسه با سامانه های تشخیص مانع مبتنی بر لیدار کنونی عملکرد بسیار بهتری دارد و نه تنها می تواند خودروها را شناسایی کند، بلکه از توانایی تشخیص عابران پیاده و دوچرخه سوارها هم برخوردار است. آن ها در توضیح سامانه ابداعی خود گفته اند:
واکسل نت یک ابر نقاط (مجموعه ای سه بعدی از نقاط برای توصیف خصوصیات سطح خارجی یک شیء) را به واکسل های (کوچک ترین جزء ساختاری یک تصویر سه بعدی) هم اندازه تقسیم می کند و سپس از طریق لایه جدیدی به نام لایه کدگذاری ویژگی واکسل (VFE)، نقاط درون هر واکسل را به یک نمایه یکپارچه تبدیل می کند. به این ترتیب، این ابر نقاط به عنوان یک نمایه توصیفی حجمی، کدگذاری و سپس برای تشخیص موانع به PRN متصل می شود. آزمایش های انجام شده بر پایه بنچ مارک KITTI نشان می دهند که واکسل نت در مقایسه با سامانه های تشخیص سه بعدی مبتنی بر لیدار کنونی، عملکرد بسیار بهتری دارد. علاوه بر این، شبکه ابداعی ما قادر است نمایه ای توصیفی از اشیاء را با هندسه های مختلف یاد بگیرد و این موضوع باعث شده است که بتواند علاوه بر خودروها، عابران پیاده و دوچرخه سوارها را هم به صورت سه بعدی شناسایی کند.
امیدواریم اپل به انتشار جزئیات بیشتر از تلاش های خود برای توسعه فناوری خودران ادامه دهد. این شرکت پیش تر خودروهای شاسی بلند مجهز به لیدار را در خیابان های کالیفرنیا مورد آزمایش قرار داده و اوایل سال میلادی جاری برای رفت وآمد کارکنانش در مسافت های کوتاه از اتوبوس های خودران استفاده کرده بود.
در حال حاضر تنور رقابت برای توسعه فناوری خودران به شدت داغ است و بسیاری از شرکت ها از غول های حوزه فناوری مانند اوبر، ویمو، دلفی و تسلا گرفته تا خودروسازهای پرآوازه مانند آئودی، فورد و مرسدس دست به سرمایه گذاری کلانی در این زمینه زده اند.
پشتیبانی برنامه فیسبوک مسنجر از تصاویر 4K
یکی از پر طرفدارترین برنامه های پیام رسان حال حاضر، فیسبوک مسنجر است که با جدیدترین به روزرسانی، قابلیت پشتیبانی از تصاویر 4K به آن اضافه می شود.
به گزارش زومیت، برنامه فیسبوک مسنجر (Facebook Messenger) به یک روش مهم برای ارتباط مردم با یکدیگر تبدیل شده است؛ ارتباطی که تنها به ابزار نوشتاری محدود نمی شود. بیش از ۱۷ میلیارد عکس در هر ماه توسط ۱.۳ میلیارد کاربر فعال در سراسر جهان به اشتراک گذاشته می شوند. برای بهبود این تجربه، فیسبوک از عکس هایی با رزولوشن بالا در محیط مسنجر پشتیبانی خواهد کرد. دیگر لازم نیست نگران باشید که کیفیت عکس های که در طول سفر گرفته اید، به دلیل اشتراک گذاشتن با دوستانتان کم شود.
این برنامه برای کاربران کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، انگلیس، استرالیا، سنگاپور، هنگ کنگ، ژاپن و کره جنوبی در دسترس است. کاربران می توانند عکس هایی با رزولوشن ۴۰۹۶×۴۰۹۶ را با دوستان و خانواده به اشتراک بگذارند. همچنین فیسبوک وعده داده است که حتی در رزولوشن بالا، عکس ها سریعا ارسال می شود.
در هفته های آینده کاربران دیگر کشورها قادر به استفاده از این امکان فیسبوک مسنجر خواهند بود. پس از دریافت به روزرسانی این پیام رسان، یک مکالمه عادی را شروع کنید و با استفاده از آیکون دوربین، عکس مورد نظر را انتخاب و برای مخاطب ارسال کنید. فیسبوک عکس را با بهترین کیفیت و رزولوشن برای طرف مقابل می فرستد.
فیسبوک پیش از اینکه این قابلیت را به مسنجر اضافه کند، از عکس هایی با کیفیت 4K در پلتفرم های ویدئوی ۳۶۰ درجه، ویدئو و عکس های معمولی پشتیبانی می کرد. کمپانی های دیگری مانند گوگل نیز از تصاویر 4K در برنامه های خود پشتیبانی می کنند. همانطور که روز به روز دوربین گوشی های هوشمند قوی تر می شود، مردم نمی خواهند از کیفیت اصلی تصاویر به اشتراک گذاشته کم شود؛ به همین علت هر برنامه ای را که از کیفیت و رزولوشن اصلی عکس پشتیبانی نکند مورد استفاده قرار نخواهند داد.
فیسبوک اعلام کرده است که ارسال عکس با روش نظیر به نظیر انجام می شود؛ ولی هنوز مشخص نیست که آیا از این قابلیت در Messenger Day که ابزاری برای به اشتراک گذاشتن عکس و ویدئو برای مدت محدود است، استفاده خواهد کرد یا خیر. احتمالا جواب این سؤال منفی است: ولی با گذشت زمان فیسبوک قابلیت پشتیبانی از کیفیت 4K را به تمامی ابزارهای خود اضافه خواهد کرد.
فروشگاه مایکروسافت نسخه آنلاک گلکسی نوت 8 را به فروش می رساند
به تازگی شرکت مایکروسافت فروش نسخه ی آنلاک گلکسی نوت ۸ را در فروشگاه خود آغاز کرده است. پیش از این نیز مایکروسافت گوشی های گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس را به فروش می رساند.
به گزارش زومیت، خبر های منتشرشده حاکی از آن هستند که مایکروسافت فروش نسخه آنلاک گلکسی نوت ۸ را آغاز کرده است. این نخستین باری نیست که مایکروسافت اقدام به فروش محصولات سامسونگ می کند. احتمالا می دانید که پیش تر فروشگاه مایکروسافت گوشی های گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس را نیز به فروش می رساند؛ اما در آن زمان مایکروسافت نسخه ی آنلاک این محصولات را ارائه نمی داد.
ایده ی فروش گلکسی نوت ۸ توسط ردموندی ها درست مانند نسخه مایکروسافت ادیشن گلکسی اس ۸ است؛ زیرا این بار نیز کاربران با خرید گوشی نام برده از فروشگاه مایکروسافت تنها به اپلیکیشن های اختصاصی که این شرکت توسعه داده است دسترسی خواهند داشت. به طور حتم کاربران از طریق پلی استور به این اپلیکیشن ها دسترسی خواهند داشت؛ اما دلیل اصلی فروش این گوشی توسط مایکروسافت حاشیه سود فروش است.
همان طور که می دانید، سامسونگ گلکسی نوت ۸ (Galaxy note 8) از صفحه نمایشی ۶.۳ اینچی با حاشیه های بسیار کم، دوربین اصلی با دو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی در کنار دوربین سلفی با حسگر ۸ مگاپیکسلی و قابلیت فوکوس خودکار و قلم هوشمند S Pen برخوردار است. همچنین قلب تپنده ی این گوشی، یک تراشه ی ۱۰ نانومتری با ۸ هسته پردازشی است که در کنار ۶ گیگابایت رم، نوت ۸ را به یک فبلت قدرتمند بدل می کند. پشتیبانی از کارت حافظه تا ظرفیت ۲۵۶ گیگابایت و برخورداری از استاندارد IP68 از دیگر مشخصات قابل توجه این فبلت است.
فروشگاه مایکروسافت نسخه ی آنلاک گلکسی نوت ۸ را با قیمت ۹۲۹.۹۹ دلار به فروش می رساند.
تسلا بزرگ ترین باتری دنیا را ۱۰۰ روزه در استرالیا ساخت
ایلان ماسک در ادامه ی اجرای پروژه های بلندپروازانه ی خود، یک سیستم ذخیره ی انرژی مبتنی بر باتری را در کشور استرالیا با ظرفیت ۱۰۰ مگاواتی ساخت.
به گزارش زومیت، ایلان ماسک در ادامه ی اهداف بلندپروازانه اش، یکی دیگر از قول های خود را عملی کرد و قدم بزرگ دیگری در زمینه ی انرژی برداشت. او وعده داده بود که در عرض ۱۰۰ روز بزرگ ترین باتری دنیا را خواهد ساخت و گفته بود در صورتی که موفق به این کار نشود، هزینه ی ساخت آن را پرداخت خواهد کرد.
تسلا نصب باتری لیتیوم-یون عظیمش در جنوب استرالیا را تمام کرد که یک سیستم ذخیره سازی انرژی الکتریکی با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات است.
آزمایش در عرض چند روز آینده، قبل از اول دسامبر که آغاز به کار رسمی این باتری است، انجام می شود تا متخصصان از عملکرد درست آن اطمینان حاصل کنند. اهداف آزمایش، حصول اطمینان از عملکرد بهینه ی باتری و رفع نیاز اپراتور بازار انرژی استرالیا (AEMO) و دولت فدرال مستقر در جنوب استرالیا است.
هفته ی آینده نمایندگانی از تسلا، شرکت انرژی های تجدیدپذیر فرانسوی نئوئن و پروژه های نیروی شرکت مهندسی آدلاید، به استرالیا می روند تا رسما این باتری را راه اندازی کنند.
سیستم ذخیره ی انرژی تسلا (Tesla Powerpack) با متصل بودن به مزرعه ی بادی هورنسدیل نئوئن نزدیک جیمزتاون و با فاصله ی سه ساعت رانندگی از ادلاید، تلاشی است برای سبک کردن برخی از مشکلات شدید انرژی این ایالت.
باتری تسلا در کنار مزرعه ی بادی هورنسدل
داستان ساخت این سیستم ذخیره سازی بزرگ از زمان معرفی نسل جدید Powerwall 2 در کشور استرالیا و یک توییت در مارس شروع شد. سخنگوی تسلا در زمان معرفی پاوروال ۲ در کشور استرالیا اعلام کرد که این کمپانی قادر است سیستم ذخیره ی انرژی با ظرفیت بالایی تولید کند که می تواند از ایجاد خاموشی و قطعی های بلند مدت برق در مواقع اضطراری جلوگیری کند. ماسک نیز با انتشار توییتی مدعی شد در صورتی که ساخت این سیستم ذخیره انرژی تا ۱۰۰ روز به پایان نرسد، هزینه ی آن را که بالغ بر ۵۰ میلیون دلار می شود، پرداخت خواهد کرد.
هرچند ضرب الاجل ۱۰۰ روزه از ۲۹ سپتامبر شروع می شد؛ اما تا آن زمان نیمی از پرژه اجرا شده بود.
با وجود اینکه این ایالت بیش تر انرژی الکتریکی را از منابع تجدیدپذیر به دست می آورد، ولی جنوب استرالیا پس از خاموشی سپتامبر ۲۰۱۶ که باعث شد برق شهروندان قطع شود، نیاز شدیدی به یک راه حل مؤثر در زمینه ی انرژی های تجدید پذیر دارد.
در مارس ۲۰۱۷، دولت فدرال برنامه ای برای اختصاص بودجه ای ۱۱۴ میلیون دلاری به حمایت از پروژه های انرژی تجدید پذیر، ارائه داد. تسلا از بین بیش از ۹۰ شرکت متقاضی انتخاب شد تا کل سیستم ذخیره ی انرژی مزرعه ی بادی هورنسدل نئوئن را بسازد.
جی ودریل، نخست وزیر استرالیا، در بیانیه ای گفت:
درحالی که دیگران فقط حرف می زنند، ما برنامه ی انرژی خود را توسعه می دهیم و جنوب استرالیا را خودکفاتر می کنیم و منبعی برای پشتیبانی و انرژی به صرفه تر برای ساکنان جنوب استرالیا در این تابستان فراهم می کنیم. بزرگ ترین باتری لیتیوم-یون دنیا، جزئی مهم از مجموعه ی انرژی ما خواهد بود و پیام واضحی می فرستد که جنوب استرالیا در زمینه ی انرژی تجدید پذیر با سیستم ذخیره سازی پیش قدم است.
وقتی باتری در اول دسامبر کاملا به راه بیفتد، ماسک می تواند توجه بیش تری روی رودستر (Roadster)، یا کامیون الکتریکی (Semi trucks) یا برنامه ی مریخ بگذارد.
تسلا پاوربانکی شبیه به ایستگاه های شارژ الکتریکی خود ساخت
تسلا به عنوان یکی از کمپانی های نوپا که اخیرا نظر بسیاری را به خود جلب کرده، شارژر و پاوربانکی شبیه به ایستگاه های شارژ خودروهایش برای گوشی های هوشمند تولید کرده است.
به گزارش زومیت، کمپانی تسلا (Tesla) که در زمینه ی انرژی و تولید خودروی الکتریکی زبانزد است، حالا قدمی دیگر در عرصه ی فراهم کردن انرژی برداشته و این بار به سراغ کاربران تلفن های همراه رفته است.
تسلا دستگاهی مشابه جایگاه های شارژ اتومبیل اما کوچک تر و مخصوص شارژ کردن تلفن های همراه ساخته است. بر اساس گزارش تسلا، این شارژر ۴۵ دلاری همانند جایگاه های اتومبیل با چاپگر سه بعدی تولید می شود.
علاوه بر شارژر رومیزی، تسلا در حال ساخت پاوربانکی ۴۵ دلاری است که بیش تر شبیه لوازم جانبی تزئینی مد روز به نظر می رسد. این دستگاه ظرفیت ۳۳۵۰ میلی آمپر ساعتی و حداکثر ۱.۵ آمپر خروجی دارد. این درحالی است که اکثر پاوربانک ها در این اندازه حدود ۱۰ هزار میلی آمپر ساعت ظرفیت دارند و گوشی های جدید برای شارژ شدن سریع نیازمند شدت جریان ۲ آمپر به بالا هستند. بنابراین تنها مزیت این پاوربانک، زیبایی آن است.
فایرفاکس موتور جستجوی پیش فرضش را به گوگل تغییر داد
موزیلا پس از انتشار نسخه ی ۵۷ مرورگر محبوب فایرفاکس، موتور جستجوی آن را از یاهو به گوگل تغییر داده است.
به گزارش زومیت، موزیلا از نسخه ی جدید مرورگر محبوب فایرفاکس رونمایی کرد که بهبود های گسترده ای به خود دیده است. اما یکی از تغییرات مهم فایرفاکس، استفاده از گوگل به عنوان موتور جستجوی پیش فرض است.
در سال ۲۰۱۴ موزیلا با انعقاد قراردادی با یاهو، این موتور جستجو را به عنوان پیش فرض برای مرورگر خود قرار داد. با اینکه این قرارداد ۵ سال اعتبار داشت، مدیران موزیلا تصمیم به قطع همکاری با یاهو و استفاده از غول موتورهای جستجو در مرورگر خود گرفتند تا تجربه ی وبگردی بهتری به کاربران خود ارائه دهند. دِنل دیکسون، مدیر ارشد تجاری موزیلا، در این رابطه گفت:
ما جوانب حقوقی قرارداد خود با یاهو را سنجیدیم و در ادامه با بررسی مؤلفه های مختلف برای ارائه ی بهترین تجربه ی وبگردی ممکن و بهبود برند خود، تصمیم به قطع همکاری با یاهو گرفتیم. البته هم چنان فرصت های زیادی برای همکاری با اوث و ورایزن (مالکان یاهو) در خارج از چهارچوب جستجوی اینترنتی، فراهم است.
ارائه ی خدمات موتورهای جستجو به عنوان پیش فرض در نرم افزار و محصولات سخت افزاری، درآمد زیادی عاید مالکان این شرکت ها خواهد کرد. به عنوان مثال گوگل اخیرا قرارداد خود با اپل برای استفاده ی غول فناوری کوپرتینو از نتایج جستجوی این شرکت در آیفون و دستیار مجازی سیری را تمدید کرده است که طبق این قرارداد، سالانه ملزم به پرداخت ۳ میلیارد دلار به اپل خواهد بود. ظاهرا موزیلا با قطع همکاری خود با یاهو، از میزان زیادی از درآمد خود صرف نظر کرده است. طبق قرارداد این دو شرکت، موزیلا سالانه ۳۷۵ میلیون دلار از یاهو برای قرار دادن این موتور جستجو به عنوان پیش فرض فایرفاکس، دریافت می کرد. اما با خرید یاهو توسط ورایزن، موزیلا تصمیم به قطع همکاری خود گرفت.
موتور های جستجو مهم ترین ابزار کاربران در وبگردی هستند و این موضوع در تبلیغات اینترنتی اهمیت بسیار زیادی دارد. گستره ی زیاد کاربران یک سرویس منجر به تمایل شرکت های مطرح برای خرید تبلیغات در این سرویس ها خواهد شد. گوگل نیز در همین راستا برای ادامه ی رشد خود در دنیای اینترنت هزینه های زیادی برای همکاری با شرکت های بزرگی مانند اپل و موزیلا صرف کرده است تا هم چنان به عنوان بزرگ ترین موتور جستجوی جهان شناخته شود.
سیستم عامل کروم به قابلیت تبدیل گفتار به نوشتار مجهز می شود
قابلیت جدید گوگل داک در سیستم عامل کروم این امکان را به کاربران می دهد که گفتار خود را تبدیل به نوشتار کنند.
به گزارش زومیت، چندی پیش گوگل از قابلیت جدید نرم افزار Google Docs پرده برداری کرد؛ ویژگی فوق، این امکان را به شما می دهد که گفتار خود را به نوشتار تبدیل کنید. البته جهت استفاده از این قابلیت باید برنامه Google Doc به صورت مداوم روی دستگاه شما در حال اجرا باشد؛ اما با توجه به درخواستی که مبنی بر تغییر کدها صورت گرفت، سیستم عامل کروم به زودی این قابلیت را بدون اینکه نیازی به اجرای مداوم گوگل داک باشد، در دسترس عموم قرار خواهد داد.
چندی پیش کروم درخواست اعمال تغییراتی در کدها را دریافت کرد که شرح آن را در ذیل مشاهده می کنید:
- پشتیبانی از قابلیت دیکته در سیستم عامل کروم (اولین نسخه)
- راه اندازی قابلیت فوق با فشردن دکمه های Ctrl+Alt+S
- فشردن هر میان بر یک فرآیند دیکته جدیدی را آغاز کند
- با شروع فرآیند دیکته، آیکون صدا فعال شود
- با سکوت کاربر، تشخیص داده شود که دیکته به اتمام رسیده است
اساسا با اعمال تغییراتی که در بالا به آن ها اشاره شد، می توانید برای راه اندازی قابلیت تبدیل گفتار به نوشتار از کلیدهای میان بر Ctrl+Alt+S استفاده کنید. البته برای بار نخست باید به منوی تنظیمات مراجعه و دسترسی به این میان بر را به صورت دستی تنظیم کنید. هنگامی که آیکون صدا به نمایش درآمد، شروع به صحبت کنید و زمانی که صحبت خود را به اتمام رساندید، نرم افزار از سکوت شما این گونه برداشت می کند که فرآیند تکمیل شده است.
متأسفانه به دلیل اینکه درخواست فوق خصوصی است، هیچ اسکرین شاتی از نحوه عملکرد قابلیت دیکته روی سیستم عامل کروم در دست نیست و مشاهده عملکرد این قابلیت و کسب اطلاعات بیش تر، مستلزم صرف کمی صبر و حوصله خواهد بود.
خطر در کمین میلیون ها دستگاه مبتنی بر پردازنده اینتل
شرکت اینتل اعلام کرده است که پردازندههای این شرکت دارای نقصی امنیتی هستند و حتی در حالت خاموش بودن سیستم، امکان کنترل کامل رایانه یا سرور را به نفوذگران می دهند.
به گزارش زومیت، پژوهشگران حوزه فناوری، در چندین سال اخیر نگرانی خود را در مورد ابزار مدیریت از راه دور اینتل که با نام Management Engine شناخته می شود، ابراز کردند. این پلتفرم قابلیت هایی مهم و کلیدی در اختیار مدیران فناوری قرار می دهد؛ اما به دلیل دسترسی عمیق به سیستم ها، به عنوان هدفی مناسب برای نفوذگران به شمار می رود. مشکل امنیتی در این ابزار موجب به خطر افتادن کنترل کامل سیستم خواهد شد. پس از انتشار گزارش های تیم های پژوهشی مختلف در خصوص وجود نقص در این پلتفرم، اینتل به صورت رسمی وجود باگ در سرویس خود را پذیرفته است.
اینتل روز دوشنبه، لیستی از آسیب پذیری های احتمالی ابزار Management Engine را به صورت اطلاعیه امنیتی، اعلام کرد. هم چنین تعدادی باگ در سرویس مدیریت از راه دور سرور اینتل یعنی Server Platform Service و ابزار احراز هویت سخت افزاری Trusted Execution Engine مشاهده شده است. این باگ ها پس از انجام بررسی امنیتی ابزارهای این شرکت به دلیل گزارش های نگران کننده اخیر، یافت شدند. اینتل ابزاری برای یافتن نقص های امنیتی اشاره شده در پلتفرم های ویندوز و لینوکس منتشر کرده.
ابزار Management Engine به عنوان برنامه ای زیرسیستمی شناخته می شود که کنترل آن توسط ریزپردازنده ای مجزا در پردازنده های اینتل صورت می گیرد. به کمک این پلتفرم، مدیران سیستم می توانند فرمان های مختلف مانند آپدیت کردن برنامه ها یا عیب یابی را اجرا کنند. این ابزار می تواند به صورت مستقیم، پردازنده اصلی را کنترل کند و به همین دلیل کوچک ترین نقص در آن، می تواند زیان های بسیاری در پی داشته باشد. حتی برخی از کارشناسان، این ابزار را ویژگی غیر ضروری می دانند که تنها امنیت سیستم را به خطر می اندازد.
به گفته سخنگوی اینتل، این شرکت سعی دارد پیش از موعد و در مقیاس وسیع با جدیت فراوان، محصول خود را ارزیابی کند. ناگفته نماند که دو محقق روسی که روی فِرم وِرها پژوهش می کنند، در ماه آینده میلادی و در کنفرانس هکرهای کلاه سیاه اروپا، اقدام به نمایش آسیب پذیری های پلتفرم اینتل خواهند کرد. ماکسیم گوریِیکی و مارک ارمُلُو، در نظر دارند اکسپلویتی را به نمایش بگذارند که قادر به اجرای کدهای نامعتبر و تأییدنشده روی پردازنده های جدید اینتل خواهد بود. وضعیت وقتی وخیم تر خواهد شد که نقص مذکور حتی در حالت خاموش بودن سیستم، اجازه اجرای فرمان های نامعتبر نیز به هکرها بدهد؛ زیرا Management Engine روی پردازنده اصلی اجرا نمی شود و کافی است که رایانه مورد نظر به برق متصل باشد.
به نظر می رسد نقص های امنیتی گفته شده روی تمامی محصولاتی که از پردازنده های جدید اینتل استفاده می کنند، وجود داشته باشد. این دستگاه ها می تواند شامل سرورها، رایانه های شخصی، محصولات مرتبط با اینترنت اشیاء یا سایر دستگاه های مبتنی بر پردازنده اینتل باشد. در حال حاضر اینتل می تواند آپدیت های مورد نیاز را برای سازندگان دستگاه ها ارائه دهد؛ اما کاربران باید تا زمان عرضه رسمی آپدیت ها توسط تولیدکنندگان قطعات، منتظر باشند. اینتل لیستی از آپدیت های فِرم وِر در دسترس را منتشر کرده است، اما متأسفانه فقط نام لنوو در این میان دیده می شود.
اینتل اعلام کرده است:
کسب و کارها، مدیران سیستم و کاربرانی که رایانه آن ها به نحوی با محصولات اینتل در ارتباط است، باید منتظر انتشار آپدیت از سوی سازندگان قطعات خود باشند و در صورت انتشار آپدیت، آن را در سریع ترین زمان ممکن نصب کنند.
آسیب پذیری هایی که به تازگی کشف شدند، ممکن است موجب عدم پایداری و از کار افتادن سیستم شوند. برنامه های مخرب می توانند با معرفی خود به عنوان ابزارهای مورد استفاده اینتل مانند Server Platform Services و Trusted Execution Engine، از ایجاد هشدارهای امنیتی در سیستم جلوگیری کنند. در ادامه امکان اجرای کدهای خودسرانه به دور از نظارت کاربر و سیستم وجود خواهد داشت و به همین دلیل بسیاری از حملات که به کمک این باگ صورت می گیرند، هیچ گونه نشانه و علامتی ندارند.
با توجه به حجم کم اطلاعات منتشرشده از سوی اینتل، نمی توان ابعاد دقیق آسیب رسانی این باگ را مشخص کرد. به گفته فیلیپو والسوردا، مهندس و محقق رمزنگاری، نقص های اعلام شده بسیار وخیم و جدی هستند؛ اما نمی توان گفت که چگونه می توان از آن ها سوء استفاده یا بهره برداری نامتعارف کرد. خبر خوب این است که بدون دسترسی فیزیکی به رایانه و سرور یا دسترسی مستقیم به شبکه، نمی توان از بسیاری آسیب پذیری های گفته شده استفاده کرد. البته برخی از آن ها تنها با مجوز های مدیر سیستم، از راه دور قابل دسترس هستند. بعضی از باگ ها نیز امکان افزایش سطح دسترسی کاربران عادی را فراهم می سازند.
شبکه سازی مبتنی بر مش کوالکام؛ آینده خانه های هوشمند
طبق اعلام کوالکام، خدمات مربوط به پهنای باند خانگی در حال تغییر هستند و شبکه مش برای پیشبرد این تغییرات لازم است.
به گزارش زومیت، مؤسسه ی تحقیقاتی گارتنر پیش بینی کرده است که تعداد ۸.۴ میلیارد شیء متصل به هم در سال ۲۰۱۷ وجود خواهد داشت که این رقم ۳۱ درصد از سال ۲۰۱۶ بیشتر است. GMSA در حمایت از این گفته، میزان تأثیرگذاری اینترنت اشیا را این گونه گزارش کرد:
تا سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۵۰ دستگاه اینترنت اشیا در خانه ها به هم متصل خواهند بود.
شاید این عدد بزرگ به نظر برسد؛ ولی اگر کمی دقت کنیم متوجه خواهیم شد که بسیاری از وسایل کنونی ما نیز به گونه ای با هم اتصال دارند؛ تلویزیون های متصل به موبایل، یخچال های هوشمند، چراغ های متصل، سیستم امنیتی مبتنی بر وای فای و سایر موارد.
وسایلی که قرار است به عنوان ملزومات آینده مطرح شوند، تنها منحصر به وسایل اینترنت اشیا نیستند و قطعا پیشرفت این وسایل به گونه ای خواهد بود که زندگی را آسان تر کند. ما با افزایش قابلیت اتصال، نیاز به زیرساختی خواهیم داشت که قدرت کنترل جریان های داده ای و دستگاه های مختلف را داشته باشد.
در یک نظرسنجی که از ۱۵۰۰ دارنده ی روتر وای فای کوالکام در انگلستان، فرانسه، و آلمان به عمل آمد؛ ۵۰ درصد افراد گفتند که از یک دستگاه در سه اتاق مختلف به طور همزمان استفاده می کنند.
امروزه شبکه های پهنای باند خانگی زیر فشار موبایل، اینترنت اشیا و وسایل متصل قرار دارند. ممکن است جریان های اطلاعاتی به هم بریزند، گلوگاه هایی به وجود بیایند و مشکلات برخواسته از ISP می تواند روند استفاده از دستگاه های خانگی را با مشکل مواجه کند.
سرویس های تلفن همراه همیشه همینگونه که ما انتظار داریم باقی نخواهند ماند
به عنوان مثال در انگلستان، ارائه ی روتر های محدود و بنیادی به مشترکین مخابرات و تلاش برای تغییر به سمت تجهیزاتی با کیفیت بهتر، برای افراد عادی فرآیندی زمان بر است. شما می توانید برای سرعت بالا و قابلیت اطمینان، پول بیشتری خرج کنید؛ ولی با تجهیزات روتری موجود که زیاد روی آن سرمایه گذاری نشده است، انتظارات زیادی نباید داشته باشید. در واقع سرمایه گذاری روی زیرساخت های پهنای باند نیاز به بهبود دارد. سرویس های تلفن همراه همیشه همینگونه که ما انتظار داریم باقی نخواهند ماند.
شرایط حتی از این هم بدتر می شود؛ چراکه اینترنت اشیا و دستگاه های متصل، صنعتی چندقسمتی ایجاد کرده اند. اکوسیستم های کنونی با هم متفاوتند. مثلا یک اکوسیستم، اندرویدی است یا تنها با بلوتوث کار می کند. در جاهایی هم دستگاه ها تنها انحصاری عمل می کنند؛ مثلا دستگاه های هوم کیت اپل یا برند هایی مثل فیلیپس، سامسونگ و … همگی انحصاری و متفاوت از یکدیگر کار می کنند. طبیعی است که هرچه تنوع این قبیل چیزها در خانه بیشتر باشد، شبکه ی خانگی پیچیده تر خواهد شد.
این همان جایی است که شبکه ی مش وارد عرصه می شود. راهول پاتل از شرکت کوالکام معتقد است که فناوری های مش می توانند اینترنت اشیا خانگی را متحول کنند.
سیستم شبکه ی مش نه تنها سرویس وای فای خانگی را به طور کامل ارائه می دهد، بلکه مشکلات مربوط به اتصال را که در بالا به آن پرداختیم، حل می کند. این سیستم با تشکیل دادن یک مرکز برای داده ها، رسانه، و دستگاه های اینترنت اشیا، آن ها را مدیریت و کنترل می کند. همچنین فرصت هایی برای آنالیز داده و سرویس های بررسی داده های اتصال فراهم می کند.
پیاده سازی چنین سیستم هایی برای افراد کمی هزینه بر است؛ با این حال بسیاری از افراد آن را ترجیح می دهند. مشتری های این سیستم ها در این باره می گویند:
نیاز ما به وای فای همانند نیاز به آب و سایر نیازهای اساسی زندگی است.
پاتل می گوید وای فای مش هم اکنون در آمریکا و اروپا در حال گسترش است؛ ولی ارائه دهندگان خدمات اینترنتی هنوز برای سرمایه گذاری در مورد این فناوری به توافق نظر نرسیده اند.
فناوری های مش کوالکام شامل Wi-Fi SON، هم اکنون توسط شرکت هایی مثل ارو، گوگل وای فای، تی پی لینک، لوما و نت گیر استفاده می شود. شرکت کوالکام با کار روی تراشه IEE 802.11ax، پلتفرمی با ۱۲ استریم تولید کرده است که توسط پردازنده چهار هسته ای ۶۴ بیتی 14 finFET CMOS تجهیز شده است.
پاتل می گوید که این تراشه هم اکنون در حال فروش است و مش، فناوری بزرگ بعدی برای صنعت وای فای خواهد بود. مش با ارائه محصولاتی در بازار بر اساس فناوری های شرکت کوالکام در نیمه دوم ۲۰۱۸ وارد بازار خواهد شد.
پاتل گفت محصولات مشی که قبلا از فناوری های ۸ استریمی استفاده می کردند، نمی توانستند اتلاف انرژی خود را کنترل کنند و در نتیجه داغ می کردند. به همین دلیل به یک فن برای خنک سازی نیاز داشتند. این نوع محصولات از آنجایی که برای شرکت مناسب و مقرون به صرفه نبودند، کنار گذاشته شدند. اما همین امر باعث شد انگیزه شرکت کوالکام برای بهبود عملکردش بالاتر رود.
آخرین نسخه از طرح ۱۲ استریمی، می تواند با یک کابل ساده اترنت، برق مورد نیاز خود را تأمین کند. بنابراین شرکت کوالکام امیدوار است که این پیشرفت بتواند ارائه دهندگان خدمات اینترنتی و سایر شرکت های فروشنده را مجاب کند که از فناوری های شبکه مش استفاده کنند.
پاتل معتقد است که به کارگیری شبکه ی مش نه تنها به سود مشتری است، بلکه اگر شرکت ها بخواهند در آینده درآمد خود را حفظ کنند باید به این فناوری روی بیاورند.
به عنوان مثال از یک شبکه ی مش قوی و معتبر می توان برای کنترل یک محله استفاده کرد. اگر مشکل اتصال در جایی رخ داد، این شبکه به سرعت و بدون اینکه نیازی به گزارش مشترکین یا هزینه آمدن مهندسان باشد، آن را حل می کند. انتظار مشترکین از وای فای خانگی بالا است و آن ها انتظار دارند که ارائه دهندگان خدمات اینترنتی به قول هایی که در مورد سرویس به مشترکین داده اند، عمل کنند. پاتل می گوید:
وظیفه ی حل مشکلات خانگی بر عهده اپراتور است و اگر اپراتور نتواند مشکل را حل کند، ارائه دهندگان ابر مثل گوگل مشکل را حل خواهند کرد.
بر اساس گفته های پاتل، اگر ارائه دهندگان خدمات اینترنتی پیشنهادات بهتری برای مشترکین آینده ارائه نکنند، شکست خواهند خورد؛ چراکه این مشترکین انتظار خواهند داشت که بتوانند با استفاده از وای فای، از اینترنت اشیا و دستگاه های متصل خود نهایت بهره را ببرند.
علاوه بر اینها، شبکه ی مش می تواند زیرساخت های مورد نیاز برای استخراج داده ها و کسب درآمد از طریق اطلاعات در خانه را فراهم کند و اگر ارائه دهندگان خدمات اینترنتی در این زمینه چاره ای نیندیشند، در کسب درآمد در آینده دچار مشکل خواهند شد.
اگر ارائه دهندگان خدمات اینترنتی وارد چالش جدید نشوند، مشترکین به سمت ارائه کننده ابر یا کلود خواهند رفت. پاتل گفت:
اگر ارائه دهندگان خدمات اینترنتی به فکر چاره و آینده نباشند، ترافیک داده های خانگی به سمت سیستم رایانش ابری خواهد رفت و آن ها بی نصیب خواهند ماند. شما به عنوان یک مسئول عملیات باید از وای فای خانگی حمایت و پشتیبانی کنید و اگر سریع عمل نکنید، قافیه را به ارائه دهندگان ابر خواهید باخت و در آینده کنترلی روی اتفاقات خانگی نخواهید داشت.
ارزش اتریوم باز هم افزایش یافت
بهای اتر، دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان و رقیب بیت کوین، با ادامه روند صعودی خود رکورد تازه ای بر جای گذاشته است.
به گزارش زومیت، پنج شنبه گذشته مقارن با جشن شکرگزاری در آمریکا، بهای اتر، ارز دیجیتال بلاک چین اتریوم، رکوردی جدید ثبت کرد.
به گزارش پایگاه کوین مارکت کپ، بهای این ارز رمزپایه با رسیدن به ۴۲۵.۵ دلار به بالاترین میزان در تاریخ خود رسیده است. پیش تر در ماه ژوئن، بهای این ارز دیجیتال به رقم ۴۱۴.۷۶ دلار رسیده بود.
اتر از ابتدای سال میلادی جاری بیش از ۵ هزار درصد افزایش قیمت تجربه کرده است. این پول، دومین ارز رمزپایه عمده جهان محسوب شده و ارزش بازاری بالغ بر ۴۰ میلیارد دلار دارد.
پیش تر مایک نووگراتز، سرمایه گذار میلیاردر، پیش بینی کرده بود که بهای اتر و بیت کوین تا پایان سال میلادی جاری به ترتیب به ۵۰۰ و ۱۰۰۰ دلار خواهد رسید. نووگراتز گفته که سرازیر شدن پول های سرمایه گذاران به ارزهای رمزپایه از قبیل بیت کوین و اتر، بیش از هر چیز ناشی از عدم اعتماد آن ها به نهادهای مالی پس از بحران سال ۲۰۰۸ است.
در همین حال، بیت کوین کش نیز که اوایل سال جاری در اثر انشعاب در بلاک چین اصلی بیت کوین ایجاد شده بود، روی مدار رشد قرار دارد. روز گذشته، بهای این ارز با افزایشی ۱۹ درصدی به ۱۷۸۹.۰۵ دلار رسید. این ارز منفک شده از بیت کوین، در اوایل ماه میلادی جاری توانست برای مدت کوتاهی دومین ارز دیجیتال بزرگ جهان یعنی اتر را پشت سر بگذارد.
گفتنی است که دیروز در ساعت ۱۰:۳۰ صبح به وقت شرق آمریکا، بهای اتر کماکان به رشد خود ادامه داد و با رسیدن به ۴۵۰.۲۳ دلار به رکوردی جدید دست یافت.
برنامه آلمان برای راه اندازی ۱۴ قطار سوخت هیدروژنی تا سال ۲۰۲۱
قطارهای هیدروژنی بدون آلایندگی و مقرون به صرفه تا سال ۲۰۲۱ در آلمان آغاز به کار می کنند.
به گزارش زومیت، همزمان با گذار صنایع از موتورهای دیزلی به انرژی های پاک، شرکت مهندسی آلمانی و فرانسوی آلستوم (Alstom) قراردی جدید را در همین راستا امضا کرده است. آنها تصمیم دارند تا برپایه ی قراردادشان، مجموعه ای از قطارهای مبتنی بر سوخت هیدروژنی را تا سال ۲۰۲۱ آماده سازی کنند.
آلستوم اعلام کرده است که ساخت ۱۴ قطار بدون آلایندگی را در برنامه ی خود دارد؛ قطارهایی که از سوی این کمپانی با نام کورادیا آی لینت (Coradia iLint) شناخته می شوند و می تواند با یک تانک پر از سوخت هیدروژنی شان، مسافت ۱۰۰۰ کیلومتر را بپیمایند و در این پیمایش، توان رسیدن به سرعت بیشینه ی ۱۴۰ کیلومتربرساعت را دارند.
آلمان هیدروژن را به دیزل ترجیح می دهد
برپایه ی گزارشی که در پایگاه رویترز هم منتشر شده بود، توافقنامه ی اخیر و بیانیه ی پس از آن، درست در زمانی مطرح می شود که ما به تازگی شاهد برگزاری کنفرانسی بزرگ پیرامون تغییرات اقلیمی در شهر بن آلمان بوده ایم. طی این گفتگوها، نزدیک به ۲۰۰ کشور دنیا در حال کوشش برای بهبود برنامه های اجرایی خود پیرامون تغییرات آب و هوایی و ایجاد یک توافق جهانی در مورد این تغییرات بودند. جیان لوکا ارباچسی، نایب رییس بخش اروپای کمپانی آلستوم، چنین اظهار کرده است:
این روز، نشان دهنده ی یک موفقیت واقعی در زمینه ی حمل ونقل ریلی و یک گام بزرگ در جهت سیستم حمل و نقل پاک است. برای اولین بار در سراسر جهان، یک قطار منطقه ای مسافری مبتنی بر سوخت هیدروژن جای قطار دیزلی را خواهد گرفت؛ قطاری که میزان آلایندگی آن صفر است و عملکردی همانند قطارهای عادی دارد و تا هزار کیلومتر را خواهد پیمود.
وسایل نقلیه ی هیدروژنی، از جمله کامیون های هیدروژنی تویوتا، در حین کار تنها بخار آب تولید می کنند و همین امر آنها را به جایگزینی فوق العاده سازگار با محیط زیست برای موتورهای دیزل می کند؛ موتورهایی که باعث انتشار گازهای مضر و سبب گرم شدن کره ی زمین می شود.
امروزه مشخص شده است که دیگر سازندگان خودرو، مانند هوندا و همچنین پروژه هایی مانند پروژه ی هسلا، در کنار تلاش های خود تمایل دارند تا در سلول های سوخت هیدروژنی هم سرمایه گذاری کنند؛ چرا که این سوخت ها هم ارزان تر بوده و هم اینکه برای محیط زیست بهتر هستند.