نو‌آوری تازه‌ای از دانشجویان اماراتی: دستگاه قابل حملی که نوشته‌های چاپی را به بریل بر‌می‌گرداند

یک پروژه‌ی دانشجویی در دانشگاه العین امارات موفق به ساخت دستگاه جیبی و سبکی شده که می‌تواند متون نوشته شده بر روی کاغذ را به بریل برگرداند و به این ترتیب، مشکل خواندن این متن‌ها را برای نابینایان حل کند.

این دستگاه که در حال حاضر در مرحله‌ی مدل‌سازی یا به اصطلاح «prototype» قرار دارد، به دوربینی مجهز شده که کاربر می‌تواند به کمک آن به سادگی از متن مورد نظرش عکس بگیرد و عکس را در مدت کوتاهی به متن بریل تبدیل کند تا کاربر بتواند در هر لحظه به راحتی متون مورد نظر خود را مطالعه کند.

هدف از طراحی این دستگاه فراهم کردن شرایطی است که نابینایان بتوانند در زندگی روزمره‌شان از استقلال بیشتری برخوردار شوند. اینها را «فرج الفرج»، از دانشجویان دست اندرکار در این پروژه می‌گوید. او همچنین می‌افزاید: این دستگاه که قرار است با نام Braille eye به بازار عرضه شود، شرایطی را به وجود خواهد آورد که دیگر نابینایان نیازی به این نخواهند داشت که برای مطالعه‌ی یک متن، منتظر چاپ بریل آن بمانند. او در ادامه می‌گوید: این دستگاه به نابینایان کمک خواهد کرد در سوپرمارکت رسید‌های چاپی را بخوانند یا در رستوران از محتوای منو‌ها آگاه شوند. خلاصه این که نابینایان قادر خواهند بود هر چیزی را در هر جا و زمانی به آسانی بخوانند.

«محمود عبدالملک»، از دیگر دست اندرکاران پروژه می‌گوید این دستگاه از ماه مه سال گذشته قابل استفاده بوده و هم اکنون می‌تواند از چهل زبان زنده دنیا پشتیبانی کند. او می‌افزاید: این دستگاه قابل برنامه ریزی و مطابقت با شرایط زبان‌های مختلف است و به عنوان نمونه در حال حاضر از عربی و انگلیسی به خوبی پشتیبانی کرده است. او در ادامه از OCR به عنوان تکنولوژی به کار رفته در این دستگاه یاد می‌کند و می‌افزاید: نویسه‌خوانِ نوری، فناوری اثبات شده و قابل اعتمادی است و می‌تواند متون را با دقت حدود ۹۸ درصد به متون الکترونیکی تبدیل کند. دوربینِ دستگاه در پشت آن تعبیه شده و همین موضوع این امکان را به کاربر نابینا می‌دهد که به سادگی از هر متنی عکس بگیرد و به کمک نمایشگر بریلی که در بالای دستگاه قرار گرفته آن را مطالعه کند.

بر اساس گفته‌های عبد‌الملک، دانشجویان در مرحله‌ی بعدی قرار است از چند نابینا بخواهند که دستگاه را آزمایش کنند تا بتوانند ایرادات آن را متوجه شوند یا در صورت نیاز امکانات تازه‌ای به آن اضافه کنند. او می‌گوید: در این مرحله ما از نابینایان خواهیم خواست که دستگاه را در زمان انجام کار‌های روزمره‌شان استفاده کنند تا معایبش آشکار و اصلاح شود و دستگاه به شرایط ارائه به بازار برسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده − 15 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *