دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 21 مرداد ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در پنجاه و دومین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

حواشی جشن ۲۳ سالگی تلفن همراه؛ رقابت اپراتور اول و ایرانسل از زبان مدیرعامل همراه اول

در جشن ۲۳ سالگی تلفن همراه در ایران، مدیرعامل همراه اول به رقابت اپراتور اول و ایرانسل پرداخت.

به گزارش زومیت، وحید صدوقی در مراسم سالگرد ۲۳ سالگی سیم کارت در ایران به رقابت نابرابر همراه اول و ایرانسل پرداخت و گفت: در حالی که اپراتورهای دوم و سوم تراز منفی دارند و باوجود همه سختگیری ها هم اکنون برنده ی قاطع ترابردپذیری، همراه اول است و یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از مشترکان دیگر اپراتورهای تلفن همراه در کشور از همراه اول خدمات می گیرند.

به گفته ی صدوقی، پروانه ی نسل ۳ و ۴ همراه اول ۶ ماه بعد از پروانه اپراتور دوم صادر شد و در حالی که فرصت رقابت، تبلیغ و توسعه در شرایط نابرابر برای اپراتور رقیب (ایرانسل) بود، این اپراتور ۴۰ مگابایت و همراه اول با وجود داشتن ۶۰ درصد سهم بازار، تنها ۳۰ مگابایت پهنای باند فرکانس ۱۸۰۰ داشت و توانست شبکه ی خود را توسعه دهد.

مدیرعامل اپراتور اول در ادامه افزود: همراه اول در این ۴ سال سکوت کرد، ولی باوجود همه ی این سختگیری ها از همه ی این امتحانات سربلند بیرون آمد. با ۱۰ مگابایت بیشتر، رقیب ما طی دو سال شبکه نسل چهار خود را توسعه داد. ما با مشکلات زیادی که داشتیم ۵ مگابایت فرکانس ۱۸۰۰ شبکه نسل ۲ را تخلیه و شبکه LTE را فعال کردیم.

از سوی دیگر ظاهرا ایرانسل در تبلیغات خود عنوان بزرگترین اپراتور دیتای کشور را که به تایید وزیر ارتباطات رسیده است، مطرح می کند که این موضوع اپراتور اول تلفن همراه را ناراضی کرده است.

آونگ بزرگ‌ترین توزیع‌کننده ی محصولات ای‌دیتا در خاورمیانه و شمال آفریقا

شرکت آونگ با برگزاری مراسمی، موفقیت خود در کسب عنوان بزرگ ترین توزیع کننده ی محصولات ای دیتا در بازار خاورمیانه و شمال آفریقا را جشن گرفت.

به گزارش زومیت، ای دیتا (Adata) یکی از شرکت های مطرح جهانی در زمینه ی تولید حافظه ی ذخیره سازی، حافظه ی رم و پاور بانک  است. این شرکت در سال ۲۰۰۱ و توسط سیمون چن تأسیس و پس از ۳ سال وارد بورس شد.

شرکت آونگ به عنوان شریک تجاری رسمی ای دیتا، اقدام به فروش و توزیع محصولات این شرکت در کشورمان و هم چنین خاورمیانه می کند. این شرکت پس از کسب عنوان بزرگ ترین توزیع کننده ی محصولات ای دیتا در خاورمیانه و شمال آفریقا، به عنوان نماینده ی برگزیده ی ای دیتا نیز انتخاب شده است.

شرکت آونگ در همین راستا روز پنجشنبه ی گذشته مراسمی با حضور علی میرلوحی، مدیر عامل این شرکت، سیون چن مؤسس و شلی چن مدیرعامل ای دیتا تدارک دیده بود تا موفقیت خود را جشن بگیرد. به گفته ی میرلوحی، مؤسس و مدیرعامل ای دیتا تنها در شرایط خاص با یکدیگر و در مراسمی حضور می یابند که این موضوع افتخاری برای شرکت آونگ است.

در ابتدای مراسم، سیمون چن، مدیرعامل ای دیتا از حضور در ایران ابراز خرسندی کرد. وی در ادامه همکاری خود با آونگ را بسیار مثبت دانست و جهت ادامه ی این رشد و موفقیت، ابراز امیدواری کرد.

پس از چن، میرلوحی اطلاعاتی در خصوص فعالیت های اخیر ای دیتا ارائه داد. وی در ابتدا به حضور ۵ باره سیمون چن در ایران اشاره کرد که نشان از اهمیت این بازار برای ای دیتا دارد. میرلوحی در ادامه گفت: شرکت آونگ شریک مالی و هم یک دوست صمیمی برای ای دیتا است. آونگ تنها شریک تجاری ای دیتا در ایران است که این موضوع منجر به همکاری دوطرفه ی بسیار خوبی شده است.

میرلوحی در ادامه از افزایش فعالیت و عرضه ی محصولات بیشتر ای دیتا در ایران خبر داد. محصولات مخصوص بازی، لوازم جانبی موبایل و هوش مصنوعی بخشی از برنامه ی ای دیتا و آونگ برای بازار ایران هستند. مدیر عامل آونگ در ادامه از فناوری بسیار پیشرفته ی 3D NAND در حافظه های SSD ای دیتا خبر داد و این شرکت را جزو پیشگامان این عرصه دانست.

ای دیتا چندی است توجه ویژه ای به محصولات حوزه ی گیمینگ دارد و رم های اورکلاک و مخصوص بازی، یکی از محصولات حال حاضر این شرکت تایوانی است. با افزایش فروش گوشی های هوشمند، بازار لوازم جانبی این محصولات نیز بسیار داغ شده و ای دیتا در همین راستا، اقدام به تولید پاوربانک های باکیفیت کرده است.

میرلوحی در ادامه از سرویس های خدمات ویژه ی آونگ گفت. یکی از این سرویس ها بازیابی رایگان اطلاعات در صورت بروز عیب در حافظه های ای دیتا است. سرویس در محل نیز از دیگر خدمات ویژه ی آونگ خواهد بود.

در انتهای مراسم، پس از تقدیر شلی چن مدیرعامل ای دیتا از فعالیت های آونگ، سیمون چن ظرفی از سکه های چینی را که نشانه ی درخواست شانس و آرزوی موفقیت هستند، به میرلوحی هدیه داد.

نمایندگان ITU برای پیاده سازی اینترنت اشیا در ایران اعلام آمادگی کردند

بر اساس گزارش رئیس دانشکده پست و مخابرات، نمایندگان اتحادیه جهانی مخابرات برای پیاده سازی نقشه راه اینترنت اشیا در ایران، اعلام آمادگی کردند.

به گزارش زومیت، دکتر وحید یزدانیان رئیس دانشکده پست و مخابرات درباره دستاوردهای کارگاه آموزشی اینترنت اشیاء در تهران با اشاره به بازخوردهای مثبت برگزاری این کارگاه، گفت: «این کارگاه نخستین رویداد در حوزه اینترنت اشیا بود که بازیگران مختلف این حوزه یعنی اپراتور، ارائه دهنده و بهره گیرنده از سرویس، حضور داشتند که مهم ترین جنبه موفقیت آمیز این کارگاه بود.»

به گفته ی وی، در این کارگاه فرصتی فراهم شد تا بازیگران این حوزه با تبادل و اشتراک گذاری اطلاعات، تعامل خوبی با هم داشته باشند، به طور مثال در زمینه انجام پروژه اینترنت اشیا در حوزه خودرو، نمایندگانی از این حوزه با اپراتورها وارد مذاکره شدند و در آینده نتایج آن مشخص می شود.

بر اساس این گزارش، دومین دستاورد این کارگاه آموزشی، رونمایی از نمونه «کیف اینترنت اشیا» است. در گذشته برای فهم بیشتر مطالب این حوزه، «کیف IOT» با قیمت پایه ۵ هزار یورو خریداری می شد و به سنسورهای اینترنت اشیا در حوزه های مختلف مانند کشاورزی و خانه هوشمند مجهز بود.

رئیس دانشکده پست و مخابرات در ادامه گفت : «نمونه بومی این کیف آموزشی توسط دانشکده پست و مخابرات از یک سال پیش تهیه و تولید شده است که با رونمایی در کارگاه آموزشی اینترنت اشیا در تهران مورد استقبال شرکت کنندگان در این کارگاه قرار گرفت .»

وی سومین دستاورد کارگاه آموزشی تهران را تقویت ارتباط داخلی با اتحادیه جهانی مخابرات در این حوزه عنوان کرد و گفت: «نمایندگان اتحادیه جهانی مخابرات در این کارگاه توان علمی و اجرایی در حوزه اینترنت اشیا را از نزدیک مشاهده و اظهار داشتند که فعالیت های انجام شده در حوزه اینترنت اشیا در ایران فراتر از حد انتظارات آن ها بوده است.»

به گفته ی یزدانیان، با توجه به اینکه ایران به عنوان یکی از پیشگامان حوزه IOT در دنیا مطرح است، نمایندگان اتحادیه جهانی مخابرات برای همکاری و تبادل اطلاعات برای پیاده سازی نقشه راه اینترنت اشیا در ایران اعلام آمادگی کردند.

الزام دریافت مجوز شبکه های اجتماعی خارجی در ایران

شبکه های اجتماعی خارجی برای فعالیت در ایران، ملزم به دریافت مجوز شدند.

به گزارش زومیت، مرکز ملی فضای مجازی با هدف ساماندهی پیام رسان های خارجی و فراگیری پیام رسان های اجتماعی داخلی، اعلام کرد که شبکه های اجتماعی خارجی برای فعالیت در ایران باید مجوز بگیرند.

مطابق با جزئیات این مصوبه به عنوان خروجی جلسات ۳۶ تا ۴۰ شورای عالی فضای مجازی که توسط روابط عمومی مرکز ملی فضای مجازی کشور منتشر شده، سیاست ها و اقدامات مرتبط با ساماندهی شبکه های پیام رسان اجتماعی در ۲ ماده، ۱۱ الزام و ۷ تبصره، تعریف شده است.

طبق این مصوبه، در صورتی که بیش از ۵۰ درصد سهام پیام رسانی متعلق به شخص ایرانی باشد و میزبانی آن صرفا در داخل کشور انجام شود و امکان اعمال حاکمیت در آن وجود داشته باشد، پیام رسان اجتماعی داخلی در نظر گرفته می شود.

حفظ و صیانت از هویت ملی و دینی، قابلیت پیشگیری از جرایم و مدیریت و اعمال مقررات و قوانین کشور، اعتمادسازی و صیانت از حقوق شهروندی، حریم خصوصی، امنیت ملی و عمومی، ذخیره سازی و پردازش داده های عظیم مرتبط با فعالیت شبکه های پیام رسان اجتماعی در داخل کشور و ممانعت از دسترسی غیر مجاز به آن ها، توسعه و تسهیل تولید محتوای داخلی و ارتباطات سالم اجتماعی و اقتصادی بر اساس نیازمندی های داخلی و ارزش های ایرانی اسلامی و نیز بسترسازی و حمایت از پیام رسان های اجتماعی داخلی، از جمله سیاست های مد نظر در این مصوبه هستند.

تهیه ضوابط اعطای مجوز فعالیت به پیام رسان های خارجی

مطابق با بند الف ماده ۲ این مصوبه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور مدیریت و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی، ملزم به تهیه و تدوین شرایط و ضوابط اعطای مجوز فعالیت به پیام رسان های اجتماعی داخلی و خارجی در کارگروهی با عضویت نمایندگان (معاونان) وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دادستانی کل کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (پلیس فتا)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران شد.

این وزارتخانه باید این آیین نامه را حداکثر ظرف مدت یک ماه به مرکز ملی فضای مجازی برای تطبیق با سیاست های مصوب شورای عالی فضای مجازی ارائه دهد.

الزام پردازش اطلاعات پیام رسان های خارجی در داخل کشور

مطابق با تبصره ۲ این ماده، برای پیام رسان های اجتماعی خارجی متقاضی مجوز، انجام ذخیره سازی و پردازش داده ها در داخل کشور و معرفی نماینده رسمی حقوقی  تام الاختیار داخلی الزامی است. در همین حال صدور، تعلیق و لغو مجوز فعالیت و نظارت بر فعالیت دارندگان مجوز در چارچوب ضوابط و شرایط مجوزهای صادره صورت می گیرد.

همچنین پنجره واحد برای صدور مجوز فعالیت و نظارت بر پیام رسان های اجتماعی و خدمات مبتنی بر آن ها در چارچوب ضوابط و شرایط مجوزهای صادره باید ایجاد شود. مطابق با این مصوبه، فرآیند اعطای مجوز توسط پنجره واحد به گونه ای تنظیم شود که کل زمان اعطای مجوز از زمان تکمیل درخواست کمتر از ۴۵ روز کاری باشد و دستگاه های ذی ربط موظف به همکاری در پاسخ به استعلام های مربوط هستند.

در همین حال ثبت اطلاعات پیام رسان اجتماعی داخلی در پنجره واحد، به منزله راه اندازی و شروع فعالیت رسمی خواهد بود.

اعطای تسهیلات کم بهره به پیام رسان های داخلی

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای توسعه پیام رسان های اجتماعی داخلی دارای مجوز و ایجاد مزیت رقابتی نسبت به نمونه های خارجی در چارچوب ضوابط و شرایط مندرج در این مصوبه و با همکاری دستگاه های ذی ربط، باید حمایت های لازم در زمینه های زیرساختی، فنی، تسهیلاتی و اطلاع رسانی را در این خصوص به عمل آورد.

در این راستا اعطای تسهیلات مؤثر کم بهره برای توسعه دهندگان داخلی، امکان اتصال متقابل با ارائه دهندگان خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات، امکان عرضه خدمات الکترونیکی عمومی همچون دولت الکترونیک، خدمات بانکی و شهری در پیام رسان های اجتماعی داخلی، به حداقل رساندن هزینه های مرتبط با مصرف پهنای باند، کمک به تأمین زیرساخت های شبکه ای، ذخیره سازی و امنیتی و نیز حمایت های لازم به منظور گسترش فعالیت پیام رسان های اجتماعی داخلی به خارج از مرزها، در راستای افزایش اقتدار در فضای مجازی به این وزارتخانه محول شده است.

این حمایت ها باید به صورت مرحله ای و در سه سطح ابتدایی، میانی و ملی باشد.

منظور از سطح ابتدایی، ابتدای فعالیت پیام رسان  اجتماعی، منظور از سطح میانی، رسیدن به تعداد سه تا پنج میلیون کاربر و منظور از سطح ملی، رسیدن به بیش از پنج میلیون کاربر و داشتن توان و ظرفیت برای ارائه خدمات و فعالیت در سطح ملی و به صورت فراگیر برای عموم کاربران است که متناسب با میزان جذب کاربر، تولید ترافیک، انجام تعهدات، سطح فعالیت ها و خدمات نوآورانه و خلاق باشد و تا ایجاد سه پیام رسان اجتماعی داخلی با حداقل پنج میلیون کاربر ادامه یابد.

تدوین شرایط انتشار محتوا در شبکه های اجتماعی توسط وزارت ارشاد

مطابق با این مصوبه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز برای توسعه فعالیت پیام رسان های اجتماعی داخلی باید ضوابط و شرایط انتشار محتوا، تبلیغات، صیانت از داده ها، مواجهه با تخلفات، ناهنجاری ها و تهاجم فرهنگی در پیام رسان های اجتماعی را در کارگروهی با عضویت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت اطلاعات، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت دادگستری، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، دادستانی کل کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز مدیریت حوزه های علمیه و نماینده تشکل های صنفی ذی ربط تهیه و تدوین کنند.

این آیین نامه باید به مرکز ملی فضای مجازی برای بررسی عدم مغایرت با سیاست ها و مصوبات شورای عالی فضای مجازی ارائه شود.

نظارت بر انتشار محتوا و تبلیغات و صیانت از داده ها در پیام رسان های اجتماعی مطابق مجوزهای صادره نیز به وزارت ارشاد محول شده است.

این وزارتخانه همچنین باید زمینه حمایت و بسترسازی برای افزایش تولید محتوای مبتنی بر فرهنگ اسلامی ـ ایرانی و تسهیل دسترسی کاربران به آن ها با همکاری سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت ورزش و جوانان، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، مرکز مدیریت حوزه های علمیه، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)، انجمن ها، تشکل ها، بخش خصوصی و عموم کاربران فراهم کند.

حمایت از پیام رسان های داخلی توسط صدا و سیما

سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز موظف است به منظور ترویج و آموزش کاربری همگانی پیام رسان های اجتماعی داخلی و ارتقاء آگاهی و مهارت مردم در بهره برداری از ظرفیت آن ها و مقابله با مخاطرات آن ها در زندگی فردی و اجتماعی کاربران، اقدام به تولید و پخش برنامه های رادیویی و تلویزیونی مناسب کند.

قوه قضاییه مسئول بازبینی مصادیق محتوای مجرمانه

مطابق با این مصوبه، قوه قضائیه موظف است به منظور صیانت از حقوق شهروندی، حریم خصوصی، امنیت عمومی و اعتمادسازی، آئین نامه ای را در راستای حمایت حقوقی از تداوم کسب و کار و فعالیت پیام رسان های اجتماعی داخلی و بازبینی مصادیق محتوای مجرمانه، ظرف مدت یک ماه تدوین و به شورای عالی فضای مجازی ارائه کند.

این آئین نامه باید به گونه ای تنظیم شود که ضمن صیانت از حقوق شهروندی، مسئولیت کاربر در قبال محتوایی که منتشر می کند و مسئولیت ارائه دهندگان پیام رسان اجتماعی داخلی طوری تعیین شود که امکان رقابت پیام رسان های اجتماعی داخلی با پیام رسان های اجتماعی خارجی را تقویت کند.

پیام رسان های داخلی مسئول تبلیغات مؤسسات دولتی

در همین حال نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی غیردولتی، تبلیغات خود در محیط پیام رسان های اجتماعی را صرفا از طریق پیام رسان های اجتماعی داخلی دارای بیش از یک میلیون کاربر فعال انجام دهند. فهرست این پیام رسان های اجتماعی توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات منتشر و به روز خواهد شد.

ممنوعیت ارائه خدمات بانکی از طریق پیام رسان های اجتماعی خارجی

بانک مرکزی جمهوری اسلامی امکان پرداخت برخط را برای کسب وکارهای مبتنی بر پیام رسان اجتماعی داخلی فراهم و ضوابط و شرایط مربوط را ظرف مدت دو ماه با هماهنگی مرکز ملی فضای مجازی تدوین و ابلاغ کند و هرگونه ارائه خدمات بانکی از طریق پیام رسان های اجتماعی خارجی ممنوع شده است.

ممنوعیت کنترل ارتباطات کاربران در شبکه های موبایلی

در همین حال هرگونه کنترل ارتباطات کاربران پیام رسان های اجتماعی، توسط هر شخص حقیقی و حقوقی به جز موارد مصرح در قوانین مربوط و مصوبات شورای عالی امنیت ملی، ممنوع است.

مسئولیت اقدامات کاربران در شبکه های اجتماعی بر عهده خود کاربران است و ارائه دهنده خدمت پیام رسان اجتماعی، موظف به همکاری با مقامات مجاز، در چارچوب قوانین و مقررات کشور است.

ممنوعیت استفاده مؤسسات دولتی از شبکه های خارجی

مطابق با این مصوبه، استفاده نهادها و مؤسسات دولتی و عمومی غیر دولتی از پیام رسان های اجتماعی خارجی برای مکاتبات اداری و ارائه خدمات اداری ممنوع است.

توقف اجرای مصوبه تعرفه جدید اینترنت به دستور وزیر

وزیر ارتباطات اجرای مصوبه تعرفه های جدید اینترنت موسوم به تعرفه های اتصال محور را متوقف کرد.

به گزارش زومیت، محمود واعظی، در صفحه اینستاگرام خود با توجه به اعتراض کاربران به تعرفه های جدید اینترنت ثابت، اعلام کرد: با توجه به اینکه پیشنهاد مطرح شده در خصوص تعرفه های اینترنت ثابت مبتنی بر اتصال، مورد استقبال کاربران قرار نگرفته و این مصوبه هنوز مراحل اداری و ابلاغ را طی نکرده و اجرایی هم نشده است، قرار شد اجرای آن متوقف شود و دستور دادم کمیته بررسی تعرفه ها مجددا پیشنهادی با رعایت منافع و مصالح کاربران تهیه و ارائه نماید.

محمد جواد آذری جهرمی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت هم در صفحه اینستاگرامش اعلام کرده است: با توجه به اعتراضات و نیز اینکه اطلاع دارم که تمام تلاش صورت گرفته برای مصوبه جدید، رضایت مردم بوده است، با ارسال نامه ای از دکتر واعظی خواستم مصوبه جدید تعرفه تا بررسی بیشتر متوقف گردد. امیدوارم موافقت نمایند.

بارش شهابی برساوشی در ۲۱ و ۲۲ مرداد در تمام ایران قابل رویت خواهد بود

پدیده ی بارش شهابی برساوشی در نیمه شب ۲۱ مرداد تا بامداد ۲۲ مرداد در تمامی آسمان ایران قابل مشاهده خواهد بود.

به گزارش زومیت، اگر اخبار و مطالب نجوم را اندکی دقیق تر دنبال کرده باشید احتمالا در مورد پدیده ی بارش شهابی برساوشی یا پرساوشی نیز شنیده یا خوانده باشید. بارش شهابی برساوشی یکی از مهم ترین بارش های سالیانه در دنیای نجوم به شمار می رود. بیشترین مقدار نرخ ساعتی سرسویی در این بارش حدود ۱۰۰ عدد در نظر گرفته می شود. بارش شهابی یادشده در واقع از توده های بازمانده از ستاره ی دنباله داری موسوم به سوئیفت پدید می   آید. گفتنی است که این دنباله دار هر ۱۳۰ سال یک بار مدار خود به دور زمین را کامل می کند. زمان کلی برای فعالیت این پدیده ی بارشی حدود یک ماه و از حوالی بیست و هفت تیرماه تا سوم شهریور در نظر گرفته می شود.

با وجود دوره ی یک ماهه ای که برای این بارش اشاره کردیم؛ اما نقطه ی اوج این بارش ها بازه ی زمانی کمتری را شامل می شود. در واقع این بارش در روز ۲۲ مرداد هر سال به اوج می رسد.

نکته ی جالب دیگری که در مورد بارش برساوشی وجود دارد به نامگذاری آن در زمان های گذشته بر می گردد. امروزه با تجهیزات ستاره شناسی جدید به طور دقیق مشخص شده است که منشا این بارش نه صورت فلکلی برساوش، بلکه در جایی واقع در نزدیکی مرز این صورت فلکی با صورت فلکی دیگری موسوم به ذات الکرسی است.

ستاره شناسان در گذشته از این موضوع بی اطلاع بودند و به نادرستی منشا این بارش را به صورت فلکلی برساوش نسبت می دادند و نام این پدیده نیز برپایه ی همان نامگذاری تا به امروز مانده است.

همانطور که گفتیم این بارش در روزهای ۲۱ و ۲۲ مرداد به اوج خود می رسد. بنابراین اگر به  پدیده های نجومی اینچنینی علاقمند هستید، توصیه می کنیم از نیمه شب روز شنبه (۲۱ مرداد ۹۶) تا بامداد روز یکشنبه (۲۲ مرداد ۹۶)، زمانی را برای رویت این بارش زیبا اختصاص دهید. پدیده ی بارش برساوشی در سراسر ایران قابل مشاهده خواهد بود.

در این روزهای ماه، نور مهتاب هم چندان زیاد نیست و رویت آسان تر می شود و بنابراین احتمال رویت شمار بیشتری از شهاب ها را بتوانید رصد کنید.

رصد این پدیده ی زیبای نجومی به ابزار خاصی نیاز ندارد. کافی است از نورهای مصنوعی و محیط های پرنور شهری دور شوید و به آسمان زیبای شب دسترسی پیدا کنید! صورت فلکی برساوش حوالی نیمه شب از سمت افق شمال شرقی طلوع می کند و اگر اندکی با آسمان و صورت های فلکی آشنا باشید، به عنوان راهنمایی می توانیم بگوییم که صورت فلکی ذات الکرسی دارای شکلی همانند حرف انگلیسی W در آسمان است و می تواند به شما در پیدا کردن محل این پدیده در آسمان نیمه شب کمک کند.

شماری از وب سایت ها و برنامه های کاربردی مناسب نیز شاید بتوانند در جهت یابی بهتر آسمان به کمکتان بیایند.

اینتل ۱۰۰ خودرو خودران سطح ۴ وارد جاده ها می کند

اینتل و موبایل آی (MobileEye)، با توسعه سطح ۴ خودروهای خودران به سمت حذف کامل انسان از کنترل خودرو قدم برداشتند.

به گزارش زومیت، اوایل سال ۲۰۱۷ بود که اینتل از برنامه خرید شرکت موبایل آی (MobileEye) به ارزش ۱۵ میلیارد دلار خبر داد. موبایل آی در زمینه فناوری خودرو های خودران فعالیت می کند و پس از پیوستن به اینتل، این دو شرکت بدون اتلاف وقت، وارد مرحله اجرایی برنامه های خود شدند.

اینتل اعلام کرد که قصد دارد ۴۰۰ خودروی خودران سطح ۴ را در ایالات متحده و اروپا وارد جاده ها کند. اینتل امیدوار است که این تعداد را تا پایان سال جاری پس از چند مرحله، به آزمایش عملی برساند. سطح ۴ خودروهای خودران سطح بسیار بالایی از هوشمندسازی محسوب می شود. در این سطح خودرو با کنترل کامل و مشاهده محیط، اشتباهات انسان را خنثی می کند. البته هنوز هم انسان می تواند کنترل خودرو را به دست بگیرد اما در بعضی حالت ها هیچ کنترلی نخواهد داشت. تفاوت اصلی سطح ۴ و سطح ۵ این است که در سطح پنجم، انسان به هیچ طریقی قابلیت کنترل نخواهد داشت.

امنان جاشوا ، نائب رئیس اینتل و مدیر عامل موبایل آی می گوید: توسعه و تست خودروها در شرایط دنیای واقعی بازخورد آنی به ما می دهد و به روند پیشرفت فناوری و حل مشکلات در خودروهای کاملاً خودران، سرعت می بخشد. هدف ما، توسعه ی نوعی از فناوری خودرو خودران است که در هر جایی بکار گرفته شود، به همین منظور باید به خودروها در شرایط گوناگونی آموزش داده شود و مورد آزمایش قرار گیرد.

اینتل بر فناوری فعلی موبایل آی که شامل مسیریابی، حس تشخیص و دید کامپیوتری بوده اعتماد کامل  کرده است. اینتل یک پلتفرم باز، با امکان مدیریت مرکز داده ها و ارتباطات با سرعت 5G را در اختیار قرار می دهد.

این خودروها نیز از برندها و مدل های مختلف خواهند بود .به هر حال باید در نظر داشت که اینتل و موبایل آی در حال ساخت یک خودرو نیستند، بلکه یک سیستم می سازند و باید از جوابگو بودن این سیستم در بازار جهانی، اطمینان حاصل کنند. چرا که این دو شرکت، با فروش این سیستم به شرکت های خودروسازی که به دنبال ساخت سیستم های اختصاصی خودران نیستند، به درآمد دست خواهند یافت.

اینتل بدون اضافه کردن جزئیات بیشتر، قول داده است که این خودروهای خودران، سیستم مسیریابی و ایمنی قابل قبولی خواهند داشت.

واتس اپ سیستم پرداخت ارائه می کند

واتس اپ قصد دارد با عرضه ی سیستم پرداخت خود، اپلیکیشنی کاربردی تر در اختیار کاربران قرار دهد.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد دیگر سیستم دریافت و پرداخت دیجیتال به موبایل بانک یا همراه بانک محدود نیست و رفته رفته اپلیکیشن های مختلف از جمله نمونه های پیام رسان نیز از این قابلیت کاربردی پشتیبانی خواهند کرد.

سیستم پرداخت موبایل، مدتی است که تنها محدود به تراکنش های بانکی نیست و علاوه بر سیستم های پرداخت موبایل که توسط کمپانی هایی چون اپل، سامسونگ و ال جی معرفی شده، حالا نوبت به اپلیکیشن های مختلف رسیده است. برای مثال امکان واریز وجه از طریق فیسبوک مسنجر در بازار آمریکا وجود دارد و به نظر می رسد این ویژگی به زودی به واتس اپ نیز نفوذ خواهد کرد.

ناگفته نماند در اپلیکیشن های وطنی نیز به تازگی قابلیت های پرداخت و دریافت وجه به چشم می خورد.

البته به نظر می رسد قابلیت پرداخت واتس اپ هنوز کامل نشده است و نمی توان آن را صد درصد کاربردی دانست. اما انتظار می رود این سیستم نیز مانند دیگر سیستم های پرداخت موبایل که تاکنون دیده ایم کار کند. امکان اتصال کارت بانکی و کارت های اعتباری به حساب واتس اپ وجود دارد و دریافت و پرداخت و شارژ کارت های اعتباری از این طریق انجام خواهد شد.

همان طور که گفتیم، واتس اپ اولین پلتفرم پیام رسانی نیست که از سیستم پرداخت موبایل پشتیبانی می کند؛ اما زمانی که نسخه ی نهایی این سیستم عرضه شود، با توجه به تعداد کاربران واتس اپ انتظار می رود با یک قابلیت کاربردی و مفید روبه رو باشیم.

سامسونگ در حال آماده سازی نسخه جهانی بیکسبی ویس است

ظاهرا سامسونگ در حال آماده سازی نسخه ی جهانی بخش صوتی دستیار هوشمند بیکسبی است.

به گزارش زومیت، بخش صوتی دستیار هوشمند سامسونگ موسوم به بیکسبی وویس، در ابتدا با پشتیبانی از زبان کره ای و برای کاربران کره ی جنوبی در دسترس قرار گرفت. چند ماه بعد نیز شاهد انتشار نسخه ی انگلیسی بیکسبی برای کاربران آمریکایی بودیم و بدین ترتیب مشتریان آمریکایی گوشی های هوشمند گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس مجبور شدند تا برای استفاده از دستیار هوشمند نامبرده چند ماه بیشتر صبر کنند. شایان ذکر است که در حال حاضر بیکسبی وویس با پشتیبانی از زبان انگلیسی فقط برای بازار آمریکا در دسترس قرار گرفته است.

با توجه به آنچه گفته شد، هم اکنون میلیون ها خریدار گوشی های هوشمند پرچمدار گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس در سراسر جهان، هنوز هم موفق به استفاده از قابلیت های صوتی بیکسبی نشده اند. سامسونگ برای فروش پرچمداران جدید خود مانور بسیار زیادی دستیار مبتنی بر هوش مصنوعی بیکسبی داده و از آنجا که قیمت گوشی های یاد شده حدود ۹۰۰ دلار است مسلما مشتریان گلکسی اس ۸ و اس ۸ پلاس نسبت به اینکه نمی توانند از بزرگ ترین قابلیت  آن ها استفاده کنند، چندان راضی نیستند. بنابراین آیا سامسونگ واقعا در حال آماده سازی امکانات صوتی بیکسبی به صورت جهانی است؟ این کمپانی تا کنون خبر مورد اشاره را تایید نکرده اما یک مدرک بسیار مهم در این زمینه در دسترس قرار گرفته است. غول فناوری کره ای امروز یک به روزرسانی برای اپلیکیشن ارتباط با ما خود منتشر کرده و در زیر بخش «چه چیز در این نسخه جدید است؟» عبارت «انتشار نسخه انگلیسی جهانی بیکسبی» مشاهده می شود.

آیا به روزرسانی اپ یاد شده نشان از این دارد که سامسونگ تصمیم گرفته تا در آینده ای نزدیک امکان استفاده از نسخه ی انگلیسی بیکسبی وویس را برای کاربران دو گوشی هوشمند گلکسی اس ۸ و گلکسی اس ۸ پلاس در سراسر جهان فعال کند؟ یا منظور سامسونگ از درج عبارت یاد شده در بخش تغییرات جدید اپ تماس با ما، در واقع انتشار نسخه ی انگلیسی بیکسبی وویس برای کاربران آمریکایی بوده است؟

مسلما بسیاری از کاربران و به خصوص دارندگان پرچمداران کنونی سامسونگ، از فعال شدن امکانات صوتی دستیار هوشمند بیکسبی خوشحال خواهند شد.

ال جی با همکاری نکست رادیو، اپلیکیشن رادیو اف ام را در گوشی های خود ارائه خواهد داد

شرکت ال جی برای ارائه ی قابلیت رادیو اف ام به صورت پیش فرض در گوشی های خود، با نکست  رادیو همکاری می کند.

به گزارش زومیت، ال  جی اخیرا موافقت نامه ای به امضا رسانده است تا در نتیجه ی آن، دارندگان گوشی های هوشمند ساخت این کمپانی بتوانند به اپلیکیشن اندروید نکست رادیو دسترسی داشته باشند. با همکاری جدید ال جی و نکست رادیو، گوشی های هوشمند بعدی ساخت ال جی به چیپ رادیو اف ام مجهز خواهند بود و کاربران می توانند از آن به راحتی استفاده کنند. علاوه بر این برخی از مدل های گوشی های آينده ی ال جی به صورت پیش فرض به همراه اپلیکیشن نکست رادیو به بازار عرضه خواهند شد. در خبر این همکاری، هیچ اشاره ای به این موضوع نشده است که کدام یک از مدل های گوشی های هوشمند ال جی اولین محصول این شرکت خواهد بود که به همراه اپ جدید نکست رادیو عرضه می شود. انتظار می رود گوشی هوشمند مورد انتظار ال جی وی ۳۰ در اواخر ماه جاری رسما معرفی شود و دلایلی وجود دارد که نشان می دهد این محصول احتمالا یکی از اولین گوشی های هوشمند ساخت ال جی خواهد بود که به طور پیش فرض اپلیکیشن نکست رادیو روی آن نصب خواهد شد. همچنین باید این موضوع را مد نظر قرار دهیم که ال جی در ساخت گوشی های هوشمند سری وی، همیشه توجه زیادی به امکانات و قابلیت های صوتی داشته است.

فرضیه ی این اقدام ال جی، این است که دارندگان گوشی های هوشمند ساخت این کمپانی بتوانند به طور رایگان از ایستگاه های رادیوی محلی استفاده کنند. علاوه بر امکان استفاده از رادیوهای محلی، یک سری محتوای صوتی ارائه شده توسط نکست رادیو نیز در دسترس کاربران خواهد بود. بر اساس متن خبر منتشر شده توسط ال جی، استفاده ی مستقیم از یک چیپ اف ام باعث خواهد شد دارندگان گوشی های ال جی بتوانند با مصرف باتری کمتر از خدمات رادیو اف ام بهره ببرند. استفاده از چیپ اف ام در مقایسه با اپلیکیشن های استریم رادیو آنلاین باعث می شود مصرف باتری سه برابر و مصرف داده تا ۲۰ برابر کمتر شود.

افزون براین خبر که تمام گوشی های هوشمند بعدی شرکت ال جی به همراه چیپ رادیو اف ام عرضه خواهند شد، به نظر می رسد در برخی موارد از جمله بعضی از نواحی جهان، محدودیت هایی در فعال سازی این چیپ وجود دارد. در خبر مربوطه این موضوع به صورت کاملا واضح بیان شده است که اولین مناطقی که امکان استفاده از قابلیت  رادیو اف ام خواهند داشت، کشورهای ایالات متحده ی آمریکا، کانادا و آمریکای لاتین خواهند بود. البته فعلا به طور دقیق نمی دانیم که آیا تمام کشورهای آمریکای لاتین از این ویژگی بهره خواهند برد یا اینکه فقط کاربران برخی از این کشورها می توانند از امکانات یادشده استفاده کنند. ال جی اعلام کرده است که پشتیبانی از قابلیت یادشده به مرور زمان در سایر نواحی جهان نیز ارائه خواهد شد. افزون بر آنچه گفته شد، به نظر می رسد که اپراتورهای ارائه دهنده ی خدمات موبایل نیز در فرآیند فعال سازی رادیو در گوشی های هوشمند بعدی ال جی نقش خواهند داشت؛ زیرا پیش بینی شده است برای استفاده از قابلیت  رادیو اف ام محدودیت هایی در فعال سازی توسط برخی اپراتورهای موبایل وجود دارد. البته اگر شما از گوشی های غیر ال جی استفاده می کنید، می توانید اپلیکیشن نکست رادیو را به صورت رایگان از طریق فروشگاه گوگل پلی دانلود و روی دستگاه خود نصب کنید.

مایکروسافت یک زیرسیستم لینوکس برای ویندوز سرور ارائه می کند

زیر سیستم لینوکس ارائه شده توسط مایکروسافت برای کاربران ویندوز سرور آن ها را از استفاده ی ماشین های مجازی بی نیاز می کند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت زیرسیستم لینوکس برای ویندوز (WSL) را برای ویندوز سرور فراهم کرده است؛ حرکتی که اساسا استفاده از ماشینهای مجازی لینوکس را که بسیاری از مشتریان WS استفاده می کنند، کاملا غیر ضروری می کند، زیرا ابزارهای اصلی لینوکس اکنون می توانند در کنار CMD و PowerShell اجرا شوند.

اول از همه، مهم است بدانید که برای آزمایش WSL در ویندوز سرور، باید پیش نمایش ۱۶۲۳۷ یا یک نسخه ی جدیدتر ویندوز سرور را اجرا کنید، تا زمانی که آخرین نسخه  ی پیش نمایش را داشته باشید، همه چیز برای شما راحت است.

همانطور که در مورد WSL در ویندوز 10 مشاهده کردیم، کاربران ویندوز سرور مجازی در حال اجرای دیمون ها و کار های رایج، از جمله sshd و MySQL هستند، اما از سوی دیگر، در سرویس های دائمی لینوکس، از دیمون ها و  کارها به عنوان وظایف پس زمینه پشتیبانی نمی شود.

این یک سرور لینوکس نیست

این بدان معنی است که در حالی که میتوانید لینوکس را روی یک ویندوز سرور اجرا کرد، ولی یک سرور لینوکس وجود نخواهد داشت.

مایکروسافت توضیح می دهد که: «می خواهیم سیستم عامل ویندوز، از جمله ویندوز سرور، به عنوان مکانی عالی برای توسعه دهندگان باشد. این را نیز می دانیم که توسعه دهندگانی اعم از مدیران سیستم و افرادی که خدمات را مدیریت و تولید می کنند، گاهی نیاز به استفاده از ابزارهای موجود در لینوکس پیدا می کنند. بسیاری دیگر هم به علت سادگی مایل به استفاده از ابزارهای لینوکس به عنوان بخشی از گردش کار روزانه ی خود هستند.»

زیرسیستم ویندوز لینوکس در حال حاضر در نسخه ی بتا در ویندوز ۱۰ به سر می برد و مایکروسافت با همکاری تعدادی از شرکای خود برای توزیع آن ها در فروشگاه های ویندوز، از جمله SUSE و اوبونتو کار می کند. کاربران به راحتی می توانند آن ها را از فروشگاه ویندوز درست مانند یک برنامه معمول برای ویندوز 10 نصب کنند و کل فرایند نصب به طور خودکار و تقریبا بدون نیاز به تعامل با کاربر انجام می شود.

WSL برای همه کاربران در قالب یک نسخه ی پایدار با عرضه ی نسخه به روز رسانی شده ی Fall Creators در ماه سپتامبر در دسترس خواهد بود و پیشرفت های بیشتری هم در ماه های آینده به همراه بروزرسانی ویندوز منتشر خواهد شد.

مایکروسافت از ویندوز 10 پرو برای کاربران حرفه ای و کامپیوترهای رده بالا پرده برداشت

مایکروسافت نسخه ی جدیدی از ویندوز ۱۰ پرو را برای رایانه های مجهز به سخت افزار سطح بالا و ورک استیشن ها معرفی کرد.

به گزارش زومیت، در ماه ژوئن خبری منتشر شد که در آن اشاره شده بود که مایکروسافت تصمیم دارد تا نسخه ای جدید از سیستم عامل خود را با عنوان «ویندوز ۱۰ پرو برای پی سی های ورک استیشن» منتشر کند؛ البته نام این نسخه در زمان انتشار خبر مورد بحث، هنوز نهایی نشده بود. امروز کمپانی مایکروسافت به صورت رسمی از نسخه ی جدید سیستم عامل خود با نام «ویندوز ۱۰ پرو برای ورک استیشن ها» رونمایی کرد.

کلاوس دیاکونو از مایکروسافت امروز در رابطه با این نسخه از ویندوز گفت: ویندوز ۱۰ پرو برای ورک استیشن ها یک نسخه ی رده بالا از سیستم عامل ویندوز ۱۰ پرو است. این نسخه از سخت افزارهای رده بالای در سطح سرور به طور خاصی پشتیبانی می کند و در واقع برای انجام کارهایی با حجم زیاد طراحی شده است.

به گفته ی دیاکونو نسخه ی جدید ویندوز ۱۰ پرو با توجه به بازخوردهای ارسال شده توسط کاربران برنامه ی ویندوز اینسایدر توسعه داده شده است. این نسخه همزمان با انتشار به روزرسانی پاییزه ی Creators ویندوز ۱۰، به طور رسمی منتشر خواهد شد. قرار است آپدیت پاییزه ی Creators سیستم عامل ویندوز ۱۰ مایکروسافت در اواخر سال جاری به طور عمومی در دسترس کاربران قرار گیرد. دیاکونو در مورد چند ویژگی کلیدی نسخه ی مخصوص ورک استیشن ویندوز ۱۰ پرو توضیحاتی ارائه کرده است که در ادامه این ویژگی ها را با هم مرور می کنیم:

ReFS (فایل سیستم انعطاف پذیر): ReFS باعث می شود تا داده های ذخیره شده در فضا های ذخیره سازی فیزیکی به اندازه ی داده های ابری انعطاف پذیر باشند و مدیریت آن ها نیز آسان تر شود. ReFS به گونه ای طراحی شده است که در برابر خرابی داده ها منعطف باشد. این فایل سیستم همچنین برای نگه داری حجم  عظیم اطلاعات و ترمیم خودکار داده ها بهینه سازی شده است. ReFS از جریان های یک پارچه ی موجود در فضاهای ذخیره سازی شما محافظت می کند. فایل سیستم مورد بحث با استفاده از جریان های یک پارچه می تواند هنگام آسیب  دیدن داده ها، این وضعیت را شناسایی کرده و سپس از یک نسخه ی سالم از داده ی یاد شده که در درایوهای دیگر وجود دارد، استفاده کند.

حافظه ی پایدار: ویندوز ۱۰ پرو برای ورک استیشن ها با بهره بردن از ماژول های حافظه ی غیر فرار (NVDIMM-N) برای اجرای اپلیکیشن ها و داده هایی که نیاز به منابع سخت افزاری زیادی دارند، بهینه شده است. NVDIMM-N باعث می شود تا کاربر بتواند فایل های مورد نظر خود را با سریع ترین سرعت ممکن بنویسد و بخواند. از آنجا که NVDIMM-N یک حافظه ی غیر فرار محسوب می شود، حتی اگر ورک استیشن خود را خاموش کنید، فایل های شما روی آن نگه داشته خواهد شد.

اشتراک گذاری سریع تر فایل : ویندوز ۱۰ پرو برای ورک استیشن ها شامل ویژگی جدیدی به نام SMB Direct است. SMB Direct امکان استفاده از آداپتورهایی را که قابلیت دسترسی مستقیم از راه دور مستقیم (RDMA) دارند، فراهم می کند. می توان آداپتورهای شبکه  ای را که از RDMA پشتیبانی می کنند، با سرعت کامل و با کم ترین نرخ تاخیر و نیز کم ترین مصرف پردازنده ی مرکزی به کار گرفت. این ویژگی برای اپلیکیشن هایی که به حجم داده ی بسیار زیادی دسترسی دارند، فعال می شود.

افزایش توان: هنگامی که آداپتورهای شبکه بخواهند حجم زیادی از داده ها را با سرعت انتقال دهند، این قابلیت باعث می شود تا بتوان از حداکثر سرعت شبکه بهره گرفت.

نرخ تاخیر کم: این ویژگی باعث می شود تا درخواست های شبکه با سرعت بسیار زیاد پاسخ داده شوند و در نتیجه در هنگام کار با فایل های راه  دور، کاربر حس کار با فایل های محلی را تجربه خواهد کرد.

استفاده ی کم از پردازنده ی مرکزی: هنگام انتقال داده ها در شبکه، از چرخه های پردازنده ی مرکزی کم تری استفاده خواهد شد که در نتیجه منابع پردازشی بیشتری در اختیار سایر اپلیکیشن های اجرا شده در سیستم خواهد بود.

پشتیبانی گسترش یافته از سخت افزار: یکی از موضوعاتی که توسط کاربران ویندوز اینسایدر بارها مطرح شده، محدودیت در بهره گرفتن از قدرت کامل سخت افزاری دستگاه آن ها بوده است. به همین دلیل مایکروسافت در ویندوز ۱۰ پرو برای ورک استیشن ها، پشتیبانی از سخت افزارها را گسترش داده است. کاربران اکنون قادر خواهند بود تا این نسخه از سیستم عامل را روی دستگاه هایی با مشخصات فنی سخت افزاری بسیار قدرتمند اجرا کنند. از جمله ویژگی های سخت افزاری قدرتمندی که توسط این نسخه از ویندوز ۱۰ به طور کامل پشتیبانی می شوند، می توان به پردازنده های اینتل زئون یا ای ام دی اوپترون تا ۴ پردازنده اشاره کرد و این در حالی است که نسخه ی قبلی ویندوز ۱۰ پرو تنها به استفاده از دو پردازنده محدود بوده است. علاوه بر این، محدودیت ۲ ترابایتی حافظه در ویندوز ۱۰ پرو ورک استیشن به ۶ ترابایت ارتقا یافته است.

به گفته ی دیاکونو تغییری که مایکروسافت در معماری نسخه ی جدید ویندوز ۱۰ پرو برای ورک استیشن ها اعمال کرده است، باعث خواهد شد تا پردازنده های سطح بالای موجود در این سیستمها، به میزان قابل توجهی بهینه تر کار کند. وی همچنین اعلام کرده که مایکروسافت همچنان مشغول بهبود سیستم عامل یاد شده است تا تا بدین طریق کاربران ورک استیشنها بتوانند از نهایت ظرفیتهای این سخت افزاری این پیسیها بهره ببرند.

اینتل پردازنده های کافی لیک را ۳۰ مرداد رونمایی خواهد کرد

بنابر اعلام اینتل، هشتمین نسل پردازنده های این شرکت قرار است در ۳۰ مرداد رونمایی شود. براساس ادعای اینتل، نسل هشتم در مقایسه با کبی لیک به بهبودی ۳۰ درصدی دست یافته است.

به گزارش زومیت، اینتل در ماه فوریه، وعده ی رونمایی از نسل هشتم پردازنده های خود موسوم به کافی لیک را در نیمه ی دوم سال ۲۰۱۷ داده بود. اکنون این غول تولیدکننده ی پردازنده تایید کرده است که پردازنده های نسل هشتم خود را ۲۱ آگوست (۳۰ مرداد) به صورت زنده در فیسبوک و هم زمان با خورشیدگرفتگی بزرگ آمریکا رونمایی خواهد کرد.

دنبال کردن برنامه های اینتل برای عرضه ی پردازنده ها از زمانی که این شرکت الگوی تیک تاک خود را رها کرد، دشوارتر شده است. پردازنده های کافی لیک در واقع چهارمین پردازنده های ساخته شده با استفاده از فرآیند ۱۴ نانومتری به حساب می آیند. نسل پنجم برادول اولین پردازنده ی ۱۴ نانومتری بود که جایگزین چیپ های ۲۲ نانومتری هسول شد. سپس پردازنده های اسکای لیک به عنوان آخرین تاک محسوب  شدند، اما جایگزین آن ها یعنی پردازنده های کبی لیک نیز همچنان با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری ساخته شدند.

برای کسب جزئیات بیشتر ناگزیر هستیم تا ۲۱ آگوست صبر کنیم؛ اما انتظار می رود اینتل در مراسم خود ۴ مدل مختلف از پردازنده های کافی لیک را معرفی کند. کافی لیک یو، کافی لیک ایکس، کافی لیک اس و کافی لیک اچ. این چهار مدل شامل چیپ های ۶ هسته ای و پردازشگر مجتمع GT2 خواهند بود. در بحث عملکرد، اینتل ادعا می کند که کافی لیک در مقایسه با کبی لیک به بهبودی ۳۰ درصدی دست یافته است.

البته ۲۱ آگوست مراسم رونمایی از این پردازنده ها برگزار می شود و برای خرید آن ها باید زمان بیشتری، تقریبا تا فصل تعطیلات یا شاید زودتر منتظر باشیم. بدون شک اینتل خواهان این است تا مردم هرچه زودتر قادر به خرید لپ تاپ ها و کامپیوترهای مجهز به پردازنده های جدیدش باشند.

اگر ادعای اینتل مبنی بر بهبود عملکرد ۳۰ درصدی حقیقت داشته باشد، انتظار برای خرید آن ها معقول به نظر می رسد. علاوه بر این کافی لیک در مقایسه با کبی لیک های ۴ هسته ای ۶ هسته دارد. در این میان شاید تنها قیمت، فاکتور اصلی برای تعیین انتخاب به حساب آید. در هر صورت تا زمان انتشار بنچمارک های پردازنده های نسل هشتم باید منتظر باشیم.

اچ پی به ایستگاه فضایی بین المللی ابرکامپیوتر ارسال می کند

کامپیوترهای مورد استفاده  در مأموریت های فضایی، از فناوری های بسیار قدیمی استفاده می کنند؛ اما دستاورد جدید کمپانی ا چ پی می تواند این موضوع را تغییر دهد.

به گزارش زومیت، کامپیوترها در هر نقطه ای از زمین بدون مشکل کار می کنند. تا زمانی که به منبع برق و یک اتصال اینترنت دسترسی داشته باشید، دستگاه شما آماده ی فعالیت و برقراری ارتباط با تمام دنیا است.

اما در فضا داستان فرق می کند. کامپیوترهای ایستگاه فضایی بین المللی باید به اینترنت ضعیف و کم سرعتی که از سطح زمین مخابره می شود – معمولا اینترنت ماهواره ای – متصل شوند و داده های خود را از آن طریق به زمین ارسال کنند.

اگر تجربه ی استفاده از اینترنت ماهواره ای داشته باشید، به خوبی می دانید که کیفیت آن چگونه است. این موضوع بدین مفهوم است که کامپیوترهای ایستگاه فضایی بین المللی به پردازش ابری که به راحتی روی زمین استفاده می شود، دسترسی آنی ندارند. برای مثال، زمانی که پرسشی را با سیری یا الکسا مطرح می کنید، صحبت شما به داده ی دیجیتال تبدیل و در فضای ابری پردازش می شود و به سرعت و در زمان واقعی قادر به دریافت پاسخ خود خواهید بود. اما اگر قصد انجام همین کار را در ایستگاه فضایی بین المللی داشته باشید، ممکن است چند دقیقه ای منتظر بمانید. اگر فیلم مریخی (The Martian) را تماشا کرده باشید، به خوبی می توانید این اختلاف زمانی را درک کنید.

علاوه بر این کامپیوترهای مورد استفاده  در مأموریت های فضایی از فناوری هایی قدیمی بهره می برند و عملکرد آن ها در مقایسه با فناوری های روی زمین به شدت محدود است. این مسئله به این علت است که در شرایط محیطی حاکم بر فضا، اطمینان پذیری و مقاومت کامپیوترها بر سرعت و عملکرد آن ها اولویت بیشتری دارد.

اکنون کمپانی اچ پی اینترپرایز قصد دارد طی یک به روزرسانی عظیم، ابرکامپیوتری جدید برای ساکنان فضا ارسال کند. این کامپیوتر قرار است روز دوشنبه از طریق موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به فضا ارسال شود. این مسافر جدید فضایی، اسپیس بورن کامپیوتر نام دارد و قرار است قدرت پردازش قابل توجهی به ایستگاه فضایی بین المللی بیفزاید. این کامپیوتر چندمنظوره برنامه دارد تا به دانشمندان، در انجام محاسبات مورد نظر خود بدون نیاز به اتصال اینترنت ایستگاه یاری برساند.

مارک فرناندز مدیر ارشد بخش فناوری آمریکا در اچ پی اینترپرایز و مهندس مسئول این پروژه، می گوید: این دستگاه، یک ابرکامپیوتر چندمنظوره و مبتنی بر لینوکس است. عملکرد این نمونه شبیه تمام ۵۰۰ ابرکامپیوتر برتر است. [بدین وسیله] دانشمندان قادر خواهند بود بر تحقیقات خود تمرکز کنند و از اتصال اینترنت ضعیف ایستگاه فضایی بین المللی بی نیاز شوند.

اما این ابرکامپیوتر فضایی اچ پی قرار نیست تنها سرعت و عملکرد پردازش را در فضا بهبود ببخشد؛ بلکه یک رویکرد جدید برای ساخت کامپیوترهای مخصوص مأموریت های فضایی محسوب می شود و اگر به موفقیت دست پیدا کند، می تواند تحول جدیدی در ارتقاء کامپیوترهای مورد استفاده  ناسا ایجاد کند.

کامپیوترهایی که برای فعالیت در فضا ساخته می شوند، برای دریافت تأییدیه، مراحل مختلفی را طی می کنند؛ زیرا اگر در حین مأموریت مشکلی برای آنها رخ دهد، برطرف کردن آن در ارتفاع ۲۱۷ کیلومتری به امر بسیار دشواری تبدیل می شود. نه تنها عملکرد چیپ ها باید آزمایش شده باشد، بلکه خود کامپیوترها نیز باید در مقابل هوای به شدت سرد، پرتوهای کیهانی و حتی شراره های خورشیدی مقاوم و سازگار شوند.

فرناندز می گوید: در حال حاضر، مقاوم کردن یک کامپیوتر به سال ها زمان احتیاج دارد و زمانی که مأموریتش به اتمام می رسد، سه یا چهار نسل از عمر آن سپری می شود.

اما این موضوع در مورد اسپیس بورن کامپیوتر صدق نمی کند. اچ پی برای این کامپیوتر، یک سیستم نرم افزاری مخصوص طراحی کرده است که به صورت خودکار خود را با اختلالات کامپیوتری وفق می دهد و عملکرد کامپیوتر را با شرایط محیطی سازگار می کند؛ به همین دلیل، به مقاوم سازی کامل نیازی ندارد. این کامپیوتر همچنین تنها برای یک سال استفاده طراحی شده است و پس از آن به راحتی امکان تعویض آن با یک مدل جدیدتر و بهبود یافته تر وجود دارد.

اگر این کامپیوتر قادر به سازگاری با سختی های فضا باشد و دوام بیاورد، تعویض آن می تواند تا بی نهایت ادامه داشته باشد و سیستم های کامپیوتری ایستگاه فضایی بین المللی را به روز و جدید نگاه دارد؛ اتفاقی که تا به حال هرگز در مأموریت های فضایی روی نداده است.

علاوه بر این اسپیس بورن کامپیوتر یک مأموریت دیگر نیز بر عهده دارد. سفر به مریخ نزدیک به یک سال زمان خواهد برد و با توجه به اینکه فاصله تا زمین، از هر فاصله ای تا مدار بسیار بیشتر است، یک ابرکامپیوتر قدرتمند و مستقل در سفینه ی فضایی اهمیت بسیار زیادی پیدا می کند. اگر این اقدام اچ پی با موفقیت همراه شود، اولین کاوش های مریخی انسان می تواند با استفاده از کامپیوترهای به روزتر و قدرتمندتری انجام گیرد.

ابتکار نیسان، در جلوگیری از جا گذاشتن کودک در خودرو

نیسان با اضافه کردن ویژگی جدید به مدل پت فایندر، سطح آپشن های ایمنی در شاسی بلندهای خود را ارتقا می دهد.

به گزارش زومیت، همیشه در مورد جاگذاشتن بچه ها یا حیوانات خانگی در صندلی عقب خودرو، خبر هایی در رسانه ها منتشر می شود. برای جلوگیری از این اتفاقات و یا مواردی مثل فراموشی غذا یا کیف ورزشی سرنشینان در صندلی عقب، نیسان ویژگی جدیدی را به مدل ۲۰۱۸ پت فایندر اضافه می کند.

این ویژگی جدید، زمان باز و بسته شدن درب های عقب، قبل و بعد از حرکت خودرو را به خاطر می سپارد. اگر تشخیص دهد که درب های عقب قبل از حرکت خودرو باز و بسته شده است اما، پس از حرکت خودرو و توقف دوباره درب ها باز نشده است، با نشان دادن علامت هشدار روی پنل فرمان، به راننده اطلاع می دهد. در صورتی که راننده از خودرو فاصله بگیرد، با بوق زدن هشدار می دهد.

ایده یادآوری راننده برای چک کردن صندلی عقب چیز جدیدی نیست. در برخی مدل های جنرال موتورز، از یک صدای کوتاه و نمایان شدن پیام در داشبورد استفاده می شود. اما نیسان ادعا می کند که بوق زدن، مدل پت فایندر را از دیگر مدل های موجود در بازار متمایز می کند.

اِلسا فولی، یکی از مهندس های نیسان که در طراحی این قابلیت شرکت داشته است، می گوید: بوق زدن در سیستم هشدار درب های عقب مشابه سیستم نیسان برای هشدار تنظیم باد لاستیک است و در مقایسه با وجود علامت هشدار داخل خودرو، احتمال برگشت راننده را افزایش می دهد.

در صفحه تنظیمات روی داشبورد، راننده می تواند صدای بوق را غیرفعال کند یا این سیستم را کاملاً خاموش کند. نیسان پت فایندر جدید در ماه سپتامبر عرضه می شود و این سیستم به صورت استاندارد بر روی خودرو خواهد بود. از آنجایی که شاسی بلندهای با ۳ ردیف صندلی در سال گذشته دستخوش اصلاحات زیادی شده اند، در سال ۲۰۱۸ انتظار تغییر زیادی در این کلاس از خودرو نمی رود و برندها، بر آپشن های ایمنی تمرکز بیشتری خواهند داشت.

علاوه بر این ویژگی، پت فایندر جدید شامل سیستم ترمز اضطراری، آپشن های ظاهری Midnight Edition و ۲ رنگ جدیدِ قرمز Scarlet Ember  و  خاکستری Midnight Pine خواهد بود. کروز کنترل هوشمند، NissanConnectSM و خدمات جهت یابی که پیش از این در مدل های Platinum استفاده می شد هم اکنون در مدل های پایین تر SL نیز بصورت استاندارد وجود خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار − 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *