دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه ۲7 خرداد ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در چهل و چهارمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

تولید پراید تا پایان سال 96 متوقف می شود؛ بازنشستگی دردانه سایپا!

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس، توضیحاتی را در خصوص درخواست خودروسازان از شورای رقابت برای افزایش قیمت خودرو و همچنین توقف تولید پراید ارائه داد که در ادامه مطالعه خواهید کرد.

به گزارش گجتنیوز، عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص درخواست خودروسازان از شورای رقابت برای افزایش 5 درصدی قیمت خودروهای داخلی، بیان کرد که افزایش قیمت، حق طبیعی شرکت های خودروسازی است؛ اما این درخواست باید توسط شورای رقابت و سازمان حمایت از مصرف کنندگان بررسی شود و آن ها در این مورد تصمیم گیری خواهند کرد.

به گفته نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی، پس از بررسی شرایط توسط نهادهای مربوطه، در صورتی که افزایش قیمت ضروری بوده و یا اتفاق خاصی در کیفیت خودروها رخ داده باشد، اجازه افزایش قیمت محصولات به خودروسازان داده خواهد شد؛ در غیر این صورت، شرکت های خودروسازی حق گران کردن محصولات خود را ندارند. قرار است  کمیته صنعت کمیسیون صنایع و معادن مجلس به درخواست خودروسازان برای افزایش قیمت رسیدگی کند و پس از بررسی دلایل آن ها  و تطبیق آن با واقعیت های موجود، جمع بندی بررسی ها و نظرات را به اعضای کمیسیون ارائه دهد.

اکبریان در مورد بررسی کیفیت خودروهای داخلی توسط کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار کرد: مشکلات کیفیت خودروهای داخلی و راهکارها برای حل این مشکلات به وزارت صنعت و معدن و همچنین خودروسازان اعلام شده و پس از ماه رمضان نیز جلساتی با حضور مدیران شرکت های خودروسازی و مسئولان وزارت صنعت و معدن برگزار می شود تا اقدامات انجام شده در این زمینه مورد بررسی قرار بگیرد.

تاکید سازمان استاندارد بر توقف تولید پراید

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تاکید کرد که خط تولید پراید باید تا پایان سال جاری متوقف شود. به گفته اکبریان، سازمان استاندارد اعلام کرده که تولید پراید باید تا پایان سال 1396 به اتمام برسد و کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز از شرکت سایپا خواسته تا پراید را بازنشسته کند. وی همچنین از سازمان استاندارد خواست تا نظرات خود را در مورد کیفیت سایر خودروهای داخلی اعلام کند تا کمیسیون صنایع و معادن بر اساس آن واکنش نشان دهد.

فاز سوم شبکه ملی اطلاعات تا پایان کار دولت یازدهم اجرا می شود

به گفته ی واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فاز سوم شبکه ی ملی اطلاعات تا پایان دولت یازدهم اجرا می شود.

به گزارش زومیت، محمود واعظی، وزیر ارتباطات، اعلام کرد که تمام برنامه  های اجرایی برای سرعت  دادن به توسعه ی همه جانبه  ی شبکه ی ملی اطلاعات و رفع دغدغه های مربوط به آن، با بهره گیری از تمام ظرفیت کشور ادامه خواهد یافت. وی خاطرنشان کرد که دولت برای تکامل شبکه ی ملی اطلاعات و دستیابی به آنچه مقام معظم رهبری به عنوان اهداف بلند ملی ترسیم کرده اند، مصمم است.

وزیر ارتباطات تأکید کرد که به کمک تمام همکارانی که در زیرساخت ها تلاش می کنند؛ آن هایی که در توسعه ی محتوا مسئولیت دارند و تمام نهادهایی که در توسعه  و سالم سازی شبکه ی ملی اطلاعات سهمی دارند، در چارچوب شورای عالی فضای مجازی، همگرایی، هماهنگی و همدلی خود را در این زمینه افزایش می دهیم.

واعظی در مورد زمان آغاز به کار شبکه ی ملی اطلاعات گفت: «ان شاءالله در فاز سوم شبکه ی ملی اطلاعات که تا پایان این دولت اجرا می شود، مسیر حرکت را با تعامل بیشتر با تمامی صاحب نظران، تنظیم کرده و با تلاش بیشتر آن را اجرا خواهیم کرد.»

وزیر ارتباطات تأکید کرد که در زمینه ی تولید محتوای سالم، تلاش برای ایجاد خدمات بومی و حمایت از تمام نوآوران محصولات و خدمات سخت افزاری، نرم افزاری و محتوایی، فرمایش مقام معظم رهبری در این رابطه با حمایت تمامی نهاد ها همراه خواهد شد و همگی در جهت تکامل شبکه ی ملی اطلاعات گام برخواهند داشت.

محمود واعظی معتقد است که مسئولیت پذیری تمامی دستگاه ها، نهاد ها و همه ی کاربران فضای مجازی، مهم ترین عامل در توسعه ی فضای مجازی سالم است و تلاش دولت نیز در ایجاد زیرساخت اعتمادپذیر، ایمن و مسئولیت پذیر توسط تمام دست اندرکاران فضای مجازی است.

وزیر ارتباطات: دلیل مسدود شدن تماس صوتی تلگرام، مسائل امنیتی است

محمود واعظی، دلیل قطع  شدن سرویس تماس صوتی تلگرام را مسائل امنیتی و تعداد زیاد کاربران این پیام رسان اعلام کرد.

به گزارش زومیت، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری، یکی از دلایل مسدود شدن سرویس تماس صوتی تلگرام را مسائل امنیتی دانست و اعلام کرد که با توجه به قطع  شدن این سرویس توسط مقامات قضایی، عملا امکان راه اندازی مجدد قابلیت تماس صوتی تلگرام توسط وزارت ارتباطات وجود ندارد و این موضوع به تصمیم جدید مقامات قضایی بستگی دارد.

واعظی در واکنش به گمانه زنی های مربوط به اینکه چرا همانند تلگرام، تماس صوتی برخی از پیام رسان ها و اپلیکیشن های دیگر مسدود نشده است، اعلام کرد که به  دلیل تعداد بسیار زیاد کاربران تلگرام در کشورمان، اشراف و نظارت بر این اپلیکیشن پیام رسان بسیار دشوارتر از نمونه های دیگر است.

وزیر ارتباطات در خصوص تعیین تکلیف ودیعه های تلفن همراه و ثابت مشترکان اعلام کرد که نوع تعیین تکلیف این ودیعه ها در دست بررسی است؛ اما در حال حاضر یکی از اقدامات این بوده است که آن  دسته از افرادی که در گذشته ودیعه ی تلفن همراه و ثابت داشته اند، در صورت داشتن بدهی، تا زمانی که میزان بدهی از حد ودیعه تجاوز نکند، تلفن همراه یا ثابت آن ها قطع نخواهد شد.

وزیر ارتباطات در پایان خاطرنشان کرد: «افرادی که در حال حاضر برای دریافت خطوط تلفن همراه و ثابت ثبت  نام می کنند، معمولا هزینه ای ۱۰۰ هزار تومانی را در قالب ودیعه پرداخت کرده اند و در صورت تجاوز نکردن بدهی از این میزان، تلفنشان قطع نمی شود؛ اما افرادی که طی سال های گذشته، حدود ۵۰۰ هزار تومان در قالب ودیعه پرداخت کرده اند، تا رسیدن میزان بدهی به حد ۵۰۰ هزار تومان، خط تلفنشان قطع نخواهد شد.»

قیمت پیامک یک تومان ارزان شد

بر اساس اعلام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، قیمت پیامک در اپراتورهای ایرانی یک تومان ارزان شد.

به گزارش زومیت، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از توقف دریافت یک تومان هزینه ای که با نظر مجلس از ارسال هر پیامک دریافت می شد خبر داد.

به استناد بندی که در تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۹۴ تصویب شد، هر اپراتور ارائه دهنده ی خدمات تلفن همراه به مشترکان ایرانی موظف است برای ارسال هر پیامک توسط هر مشترک مبلغ ۱۰ ریال از مشترک دریافت و آن را به  حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز کند.

این وجه در مواردی که مجلس برای آن تعیین کرده است، خرج خواهد شد. این مصوبه ی مجلس از همان ابتدا با مخالفت دولت، وزارت ارتباطات و اپراتورهای تلفن همراه رو به رو شد؛ اما تصمیم مجلس شورای اسلامی قطعی بود و همه موظف به اجرای این مصوبه بودند.

در سال ۱۳۹۵ هم بدون اینکه این بند در تبصره های قانون بودجه سال ذکر شود، در جداول مربوط به منابع درآمدی دولت، همانند سال ۱۳۹۴ نوشته شده بود. به همین خاطر اپراتورهای تلفن همراه شامل همراه اول، ایرانسل و رایتل به دریافت یک تومان (۱۰ ریال) از مشترکان خود  بابت  ارسال  هر پیامک  در سال ۱۳۹۵ ادامه  دادند و آن را به حساب درآمد عمومی نزد خزانه داری کل کشور واریز کردند. این دریافت وجه سال پیش در حالی رخ داد که مجوز قانونی لازم برای این کار وجود نداشت.

سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان نیز با توجه به ماده ی ۳۷ قانون محاسبات عمومی کشور که در آن به صراحت اعلام شده است «هر واریزی به حساب درآمد عمومی نیاز به مجوز قانونی دارد» در راستای استیفای حقوق مصرف کنندگان که همان مشترکان اپراتورهای تلفن همراه هستند، مکاتبات و پیگیری لازم را از طریق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) و دیگر مراجع قانونی مرتبط انجام داد.

در نهایت پس از پیگیری سازمان حمایت پیرو موضوع دریافت یک تومان مازاد بابت هر پیامک، رگولاتوری دستور توقف دریافت مبلغ یک تومان به ازای هر پیامک از مشترکان تلفن همراه را به اپراتورهای تلفن همراه ابلاغ کرده است.

بر همین اساس، از زمان ابلاغ نامه ی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خردادماه ۱۳۹۶، دریافت مبلغ مازاد یک تومان بابت ارسال هر پیامک توسط مشترکان، متوقف شد. بدین ترتیب همراه اول، ایرانسل و رایتل از زمان ابلاغ این نامه، وجه مذکور را از مشترکان خود دریافت نکرده اند.

سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان همچنین در مورد برگشت دادن مبالغی که بدون تمدید مجوز قانونی مجلس دریافت شده است هم اعلام کرد که موضوع برگشت وجوه اضافه دریافتی و واریزشده به خزانه از حساب اپراتورها، توسط این سازمان پیگیری خواهد شد که به محض نتیجه دادن، مراتب به اطلاع مصرف کنندگان خواهد رسید.

سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از مردم خواسته است برای کمک به پیگیری بهتر کشف و رسیدگی به تخلفات اقتصادی، هر گونه شکایت و موارد مشکوک در زمینه های اقتصادی را به سامانه ی ۱۲۴ این سازمان اعلام کنند تا پس از بررسی و پیگیری توسط سازمان حمایت، با هر پرونده طبق قانون برخورد شود.

کانسپت NEVS InMotion ؛ یک اتومبیل خودران سطح پنج با فضای داخلی تغییرپذیر

یک شرکت سوئدی در نمایشگاه CES Asia از یک اتومبیل خودران خاص رونمایی کرد. کانسپت NEVS InMotion دارای فضای داخلی لوکسی است که متناسب با نیاز سرنشین، تغییر می کند.

به گزارش گجتنیوز، هولدینگ سوئدی National Electric Vehicle Sweden در جریان نمایشگاه CES Asia که مدتی پیش برگزار شد، از یک اتومبیل خودران منحصر به فرد رونمایی کرد. این کمپانی در سال 2012 دارایی های کمپانی ساب را خریده بود و اکنون طرح مفهومی خودرویی را به نمایش گذاشته که توجه بینندگان را به خود جلب کرد. این یک اتومبیل معمولی نیست و فضای داخلی کانسپت NEVS InMotion متناسب با سلیقه و نیاز سرنشینان، تغییر می کند تا آن ها از هر لحظه خود در داخل خودرو بیشترین استفاده را کرده و از سواری خود لذت ببرند.

در دنیای ما، سفر کردن با وسایل نقلیه موتوری، یک حقیقت اجتناب ناپذیر و یکی از ملزومات زندگی است. حتی برای برخی افراد، این موضوع به یک مساله روزمره تبدیل شده است. حال، اتومبیل  های خودران این نوید را به ما می دهند که دیگر نیازی نیست در هنگام سواری به رانندگی کردن فکر کنید؛ بلکه می توانید فارغ از دغدغه راندن اتومبیل، با آرامش در خودرو نشسته و به کارهای شخصی خود برسید. سازندگان کانسپت NEVS InMotion این امر را سرلوحه کار خود قرار داده و هدف آن ها از طراحی این خودروی مفهومی، لذت بردن سرنشینان از بودن در خودرو به مانند زمانی است که در منزل یا محل کار خود هستند.

وضعیت های مختلف فضای داخلی کانسپت NEVS InMotion

این وسیله نقلیه، زیباترین خودرویی نیست که تاکنون معرفی شده و یا به خیابان ها راه پیدا کرده اند؛ اما اصلی ترین ویژگی آن به فضای داخلی اش مربوط می شود. جایی که اتاق انعطاف پذیر آن با توجه به سلیقه یا نیاز راننده بر روی یکی از وضعیت های خصوصی، ملاقات یا اجتماعی قرار می گیرد. در واقع خودرو به محض سوار شدن به شما خوش آمد می گوید و سپس چیدمان صندلی ها را در وضعیتی که راننده انتخاب کرده قرار می دهد. در وضعیت خصوصی، صندلی ها به سمت دیواره خودرو می چرخند تا شما بدون هیچ مزاحمتی با هدفون یا صفحه نمایش لمسی تنها بمانید. در وضعیت اجتماعی، چیدمان صندلی ها شبیه به طراحی خودروهای سنتی بوده و امکان گفتگو با سایر سرنشینان فراهم می شود. در وضعیت ملاقات نیز همه صندلی ها به سمت صفحه نمایش شفاف بزرگ قرار گرفته بر روی درب خودرو می چرخند که این وضعیت برای ارائه ویدیو کنفرانس، مناسب است.

علاوه بر این موارد، سرنشینان می توانند از طریق یک اپلیکیشن، نور، صندلی ها و هوای کابین را کنترل کنند و امکان شارژ بدون سیم نیز در این وسیله تعبیه شده است. کمپانی NEVS تصمیم دارد تا ناوگانی از اتومبیل های خودران الکتریکی را بنا به درخواست رانندگان فراهم کند تا رانندگان، خودروی مورد نیازشان را بر اساس نوع و سایز مورد نظر خریداری کنند. مدیران NEVS اعتقاد دارند که با خودروهای کمتر در جاده ها و داخل پارکینگ ها، رفت و آمد وسایل نقلیه با آزادی، سهولت و بازدهی بیشتری انجام می شود. در واقع با سامانه حمل و نقل بهتر و بهینه تر، رفت و آمد در زمان کوتاه تری صورت می گیرد.

کانسپت NEVS InMotion ، یک اتومبیل خودران سطح 5 است که زیرساخت های لازم را برای ارتباط با خودروهای دیگر نیز دارد. در حال حاضر ساخت چنین خودرویی در حد رویا و تخیل است اما شرکت NEVS به طور جدی برای تولید یک نمونه ممتاز و بی عیب و نقص تلاش می کند. این کمپانی سوئدی اعلام کرده یک برنامه شبکه ای خودرو را در تیانجین چین معرفی خواهد کرد؛ یعنی همان جایی که شرکت NEVS در آن، تجهیزات تولید، تحقیق و توسعه خود را دایر کرده است و تصمیم دارد از ناوگان خودروهای سدان الکتریکی 9-3 استفاده کند.

NEVS به همراه خودروی مفهومی InMotion، یک نسخه مفهومی از خودروی 9-3 را نیز در شانگهای به نمایش گذاشت. همه مدل های مفهومی این سری الکتریکی دارای برد مسافتی 300 کیلومتر و فناوری هایی چون وای فای، مدیریت باتری از طریق گوشی هوشمند، فیلتر هوای پیشرفته و قابلیت به روزرسانی نرم افزارها از طریق هوا، سامانه کلید هوشمند دیجیتالی، پرتال مدیریت ناوگانی و کنترل خودروی هوشمند هستند. خودروی 9-3 در چین تولید می شوند و قرار است در سال 2018 میلادی به بازار عرضه شوند. همچنین مدل کراس اوور 3X-9 نیز در حال آماده سازی برای تولید است.

نخستین گوشی دارای حسگر اثر انگشت نوری توسط ویوو عرضه خواهد شد

به نظر می رسد این بار نیز کمپانی های چینی در نوآوری پیش قدم خواهند شد و نخستین گوشی دارای حسگر اثر انگشت نوری توسط یک گوشی ساز چینی یعنی ویوو عرضه می شود.

به گزارش گجتنیوز، از مدت ها قبل شایعاتی مبنی بر قرارگیری حسگر اثر انگشت در زیر نمایشگر پرچمداران بعدی سامسونگ، اپل و یا محصولات هر دو شرکت به گوش می رسید. وقتی بعد از رونمایی گلکسی اس 8 و گلکسی اس 8 پلاس چنین قابلیت در آن ها مشاهده نشد، کاربران به گلکسی نوت 8 چشم دوختند و منتظرند تا این ویژگی را در پرچمدار بعدی سری نوت ببینند.

همچنین پیش بینی می شود در دهمین سالگرد عرضه نخستین گوشی موبایل آیفون، شرکت اپل یک محصول انقلابی عرضه کند که یکی از مهمترین ویژگی های آن جاسازی حسگر اثر انگشت در صفحه نمایش آن است.

اما اخبار جدیدی از کشور چین به گوش می رسند که نشان می دهند ویوو پیش از این دو کمپانی بزرگ دست به کار شده و قبل از رونمایی از پرچمداران آن ها، نخستین گوشی دارای حسگر اثر انگشت نوری را معرفی خواهد کرد. این کمپانی حتی در حال حاضر یک نمونه اولیه دارای چنین قابلیتی را توسعه داده است که در تصویر زیر می توانید آن را مشاهده کنید. این عکس به صورت لحظه ای از یک ویدیو ثبت شده است.

 

نخستین گوشی دارای حسگر اثر انگشت نوری

 

بر اساس گفته های یک تحلیلگر معروف چینی، کمپانی ویوو گوشی موبایل به تصویر کشیده شده در این ویدیو را در تاریخ بیست و هشتم ژوئن (هفتم تیر) معرفی خواهد کرد. به عقیده وی، در این محصول از یک تکنیک خاص به عنوان سد امنیتی و به منظور باز کردن دستگاه استفاده خواهد شد.

 

 

عرضه کننده اولین گوشی دارای حسگر اثر انگشت نوری اپل یا ویوو است

 

از آنجایی که گفته می شود سامسونیگ پیاده سازی این ایده را حتی در نمونه های اولیه گلکسی نوت 8 نیز کنار گذاشته است، هنوز آیفون 8 به عنوان نخستین گوشی دارای حسگر اثر انگشت نوری شناخته می شود، اما گوشی سازان چینی نیز غیر قابل پیش بینی هستند. ویوو برای افزایش بازار فروش خود قدم های بلندی برداشته است که به عنوان نمونه می توان به در اختیار داشتن اسپانسری جام جهانی 2018 و 2022 اشاره کرد. با توجه به عزم جزم این شرکت، مشاهده چنین محصولی از آن دور از انتظار نیست.

کشف نخستین بد افزار اندرویدی در گوگل پلی

در دنیای ارتباطی امروز ، تبهکاران سایبری هر روز برای آسیب رساندن به کاربران و اطلاعاتشان روش های جدیدی را به وجود می آورند . به تازگی یکی از جدیدترین بد افزارها در گوگل پلی دیده شده است که بدون اینکه کاربر متوجه شود می تواند کدهای مخربی را به دستگاه او وارد کند.

به گزارش زومتک، لازم است بدانیم که اوایل امسال این تروجان در حدود ۵۰ هزار بار از فروشگاه رسمی گوگل پلی دانلود شده است. این تروجان می تواند کدهای سیستمی که به تعیین روت شدن دستگاه مرتبط می شود را پاک کند همین موضوع به عنوان اصلی ترین دلیلی است که خطرناک بودن تروجان را تایید می کند.

این بد افزار با نام Dvmap می باشد که به واسطه محققان کسپرسکی شناخته شده است ، این بد افزار هم می تواند به مجوزهای روت دسترسی داشته باشد و هم اینکه اقدام به پاک سازی اطلاعات موجود و حتی نرم افزارهای دیگر دستگاه نماید.

فراموش نکنید که این بدافزار در بازی colourblock پنهان شده است .اولین بار در اسفند ماه سال پیش این بد افزار موفق شد با ارائه نسخه های سالم از فیلترهای امنیتی گوگل پلی عبور نماید و در آپدیت های بعدی آن توسعه دهندگان نسخه آلوده ی آن را به جایی نسخه ی پیشین جایگزین نمایند.

البته آن گونه که محققین می گویند این افراد هر پنج ماه یکبار تقریبا آپدیت هایی را به صورت متناوب از نسخه های سالم و آلوده در گوگل پلی منتشر می کنند که تا آنچه تا کنون شاهد بودیم توانسته است بگونه ی موجب فریب فیلترهای امنیتی گوگل شود.

فناوری UHQ تحولی جدید در سیستم های صوتی سامسونگ

سامسونگ همیشه در سیستم های صوتی خود تکنولوژی های جدیدی را ارائه می نماید در این مقاله به بررسی فناوری جدید UHQ در سیستم های صوتی سامسونگ خواهیم پرداخت  .شرکت سامسونگ الکترونیکس به تازگی نسل جدیدی از محصولات صوتی و تصویری خانگی خود شامل بلندگوی بی‌سیم H7، یک ساندبار جدید و یک پخش‌کننده بلو-ری UHD را معرفی کرده است.

به گزارش زومتک، صدای UHQ ویژگی‌ بارز تمام اعضای خانواده جدید محصولات صوتی و تصویری خانگی سامسونگ است. فناوری اختصاصی سامسونگ امکان بهره بردن از صدای غنی ۳۲ بیتی با جزئیات دقیق را از هر منبع ۸ تا ۲۴ بیت فراهم می‌کند.

صدای UHQ می‌تواند منابع صوتی را تقویت و خروجی ۳۲ بیت از آن‌ها تولید کند که روی هر دو حالت اتصال سیمی و بی‌سیم امکان‌پذیر است. خروجی ۳۲ بیت، صدایی تولید می‌کند که بسیار به اصل صدای ضبط شده نزدیک است و کیفیتی بسیار بهتر از صدای HD موجود در بازار دارد. این فناوری اختصاصی صدای بسیار غنی ارائه می‌دهد طوری که هر نت از موسیقی در حال پخش بصورت شفاف و واضح قابل شنیدن خواهد بود.

همچنین سامسونگ الگوریتم صوتی خود را به شکلی توسعه داده است‌ تا از طریق تلفیق هوشمندی فناوری‌های اختصاصی خود با مهارت‌های آزمایشگاه صوتی بسیار پیشرفته‌اش در آمریکا بتواند به بهترین کیفیت صدای ممکن برسد.

خانواده صوتی سامسونگ به فناوری «حذف اختلال» (Distortion Cancelling) مجهزند که میزان تغییرات صدا را با پیش‌بینی کردن حرکت بلندگوهای داخلی به حداقل می‌رسانند. این اثر به خوبی روی ووفر کار می‌کند که قصد دارد صدای بم قوی را با کمک حرکت‌های بسیار و غیر قابل پیش‌بینی تولید کند. الگوریتم حذف اختلال می‌تواند به صورت هوشمند حرکات ووفر را پیش‌بینی و کنترل کند تا صدای بم با کیفیت‌تر و پایدارتر تولید و به خروجی فرستاده شود.

پروفایل صوتی جدید سامسونگ همچنین شامل یک «توییتر پهن‌باند» (Wide-band Tweeter) می‌شود که با فرستادن بهترین کیفیت صدا به تمامی قسمت‌های ساختمان به کاربران امکان می‌دهد در تمامی اتاق‌های خانه از شنیدن موسیقی لذت ببرند. همچنین این پروفایل شامل یک آمپلی‌فایر کریستال (Crystal Amplifier) است که نویزها را حذف می‌کند. به این ترتیب کاربر می‌تواند دقیق‌ترین صدا را بشنود.

مانیتور فوق عریض ۳۴ اینچی ال جی با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز رونمایی شد

ال جی از مانیتور فوق عریض ۳۴ اینچ جدیدی با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل رونمایی کرده که رفرش ریت آن ۱۴۴ هرتز است.

به گزارش زومیت، ال جی از مانیتور ۳۴ اینچی فوق عریضی رونمایی کرده که با هدف گیمرها طراحی شده است. این مانیتور فوق عریض 34UC89G نام دارد و از یک پنل ۲۵۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسلی بهره می برد. از ویژگی های این نمایشگر باید به پشتیبانی از G-Sync انویدیا با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز اشاره کرد.

این مانیتور را باید نسل جدید 34UC79G خواند. نسل پیشین مانیتور فوق عریض ال جی نیز از رفرش ریت ۱۴۴ هرتز پشتیبانی می کرد؛ حال آنکه در نسل گذشته به جای G-Sync، ال جی در مانیتورش از فناوری FreeSync پشتیبانی می کرد. مانیتور 34UC89G از طیف رنگ گسترده تر و قابلیت هایی نظیر Black Stablizer و Dynamic Action Sync بهره می برد. نرخ بروزرسانی نمایشگر یا همان رفرش ریت را می توان با استفاده از اورکلاکینگ تا ۱۶۶ هرتز افزایش داد.

مانیتور 34UC89G با قیمت ۹۹۹ دلار عرضه خواهد شد و توسط فروشگاه هایی چون آمازون، نیواِگ و بی اند اچ به فروش خواهد رسید.

کیبورد جدید مایکروسافت با حسگر اثر انگشت معرفی شد

مایکروسافت اقدام به ارائه ی دو محصول جدید در فروشگاه خود کرده است. یکی از این دو محصول، یک کیبورد مجهز به سنسور اثر انگشت است.

به نقل از زومیت و به گزارش وب سایت ویندوز سنترال، کیبورد جدیدی در فروشگاه آنلاین مایکروسافت معرفی شده که به سنسور اثر انگشت مجهز است. این صفحه کلید که Modern Keyboard نام دارد، با قیمت ۱۲۹.۹۹ دلار عرضه خواهد  شد. از نظر طراحی، صفحه کلید جدید مایکروسافت بسیار شبیه به صفحه کلید اختصاصی سرفیس استودیو است. هرچند مشخصات کامل این صفحه کلید اعلام نشده؛ اما یکی از ویژگی های جالب آن امکان استفاده به صورت باسیم و بی سیم است.

محصول دیگری که به  همراه صفحه کلید جدید مایکروسافت معرفی  شده، یک ماوس با نام Modern Mouse است. قیمت این محصول ۴۹.۹۹ دلار است که معادل قیمت Surface Mouse است. به  نظر می رسد این محصول همان Surface Mouse است که مایکروسافت در نظر دارد آن را با نام جدیدی به فروش برساند؛ هرچند مشخصات کامل این محصول نیز اعلام نشده است. البته در حال حاضر این دو محصول قابل سفارش نیستند؛ اما قرار است به زودی در معرض فروش قرار گیرند.

خلق نسخه مجازی جهان در مقیاسی بزرگ درون یک ابر رایانه

دانشمندان به تازگی اعلام کرده اند که توانسته  اند یک نسخه ی کاملاً مجازی از عالم را درون یک ابر رایانه خلق کنند.

به گزارش زومیت، این روزها دانشمندان علاوه بر مطالعه ی جهان واقعی، بر مدل های شبیه سازی نیز برای درک بهتر گذشته و آینده ی پیش روی جهان تکیه می کنند. حال گروهی از دانشمندان اعلام کرده اند که جهان را در بزرگ ترین مقیاس ممکن به صورت شبیه سازی شده خلق کرده اند. دانشمندان برای این کار، از یک ابر رایانه بسیار قدرتمند استفاده کرده اند تا بتوانند ۲۵ میلیون کهکشان را به صورت مجازی مدل سازی کنند و آن ها را به کمک محاسباتی که روی ۲ تریلیون ذره دیجیتال انجام شده است، در کنار یکدیگر قرار داده اند. حجم داده هایی که این شبیه سازی ایجاد کرده است، در ذهن نمی گنجد.

این شبیه سازی در واقع توسط اختر فیزیک دانان دانشگاه زوریخ در سوئیس توسعه یافته و قرار است که برای سنجش آزمایش هایی که توسط تجهیزات ماهواره ی Eucild انجام می شوند، مورد استفاده قرار گیرد. ماهواره Eucild در سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب می شود و هدف از پرتاب آن، بررسی رمز و رازهای ماده ی تاریک و انرژی تاریک موجود در جهان است. رومَن تِسیِر، یکی از اعضای گروه توسعه دهنده این شبیه ساز، می گوید: ماهیت انرژی تاریک، یکی از اساسی ترین معماهای حل نشده در علم مدرن به شمار می رود.

ماهواره Eucild نمی تواند ماده ی تاریک را به طور مستقیم مشاهده کند، زیرا ماده ی تاریک به شدت گریزان است؛ اما این ماهواره می تواند تأثیرات ماده ی تاریک بر کل جهان را مشاهده کند و با محاسباتی که در این نسخه شبیه سازی شده انجام می شوند، به ماهواره تفهیم می کنند که دقیقاً به دنبال چه چیزهایی باشد. پژوهشگرانی که در توسعه این شبیه ساز نقش داشته اند، می گویند: هر چه پیش بینی های نظری دقیق تر باشند، باعث می شوند که شبیه سازهای عالم در مقیاس های بسیار بزرگ، بتوانند در آینده رموز مختلف عالم تاریک را آشکار کنند.

برای دستیابی به بهترین دقت ممکن در شبیه سازی، دانشمندان به مدت ۳ سال روی توسعه ی یک مدل جدید که با نام PKDGRAV3 شناخته می شود کار کرده اند. این مدل جدید به گونه ای طراحی شده است که بتواند به بهترین شکل ممکن روی معماری جدیدترین ابر رایانه ها اجرا شود. به لطف دقت بالایی که در بهینه سازی الگوریتم ها صورت گرفته است، گروه توسعه دهنده توانسته زمان لازم برای بارگذاری و مشاهده ی تاریخ ۱۳.۸ میلیارد ساله ی جهان (از زمان مه بانگ) را به شکل چشمگیری کاهش دهد. وقتی که دانشمندان کدهای این شبیه ساز را روی ابر رایانه Piz Daint که در مرکز ملی ابر رایانه ای سوئیس واقع شده است اجرا کردند، تمام کدها و شبیه ساز تاریخ ۱۳.۸ میلیارد ساله جهان در مدت زمان ۸۰ ساعت اجرا و آماده مشاهده شدند.

محاسباتی که این شبیه سازی اجرا می کند، چگونگی تکامل ماده ی تاریک تحت گرانش خود و تشکیل هاله ی ماده تاریک را تجزیه و تحلیل می کند. ماهواره Euclid در دهه ی آینده رسماً کار خود را در فضا آغاز می کند و نوری را که از میلیاردها کهکشان تابش می شود، ثبت خواهد کرد؛ اما آنچه این ماهواره واقعاً به دنبال آن است، بررسی ایجاد تغییرات کوچک در این نورها توسط ماده ی تاریک خواهد بود.

با توجه به مشاهداتی که از چگونگی انبساط عالم صورت گرفته است، دانشمندان بر این باورند که ماده ی تاریک و انرژی تاریک چیزی در حدود ۹۵ درصد از عالم را در بر گرفته اند و ما نمی توانیم آن ها را مشاهده کنیم و چیزی که می بینیم در واقع ۵ درصد از ماده ی تشکیل دهنده ی جهان است. وقتی که ماهواره Euclid  به فضا پرتاب شود، می تواند نگاهی نزدیک تر به ماده ی تاریک داشته باشد و این شبیه ساز جدید نیز به ماهواره کمک می کند تا بتواند از آنچه اندازه گیری می کند درک بهتری به دست آورد.

یواخیم اِشتادل، یکی از اعضای گروه توسعه دهنده شبیه ساز، می گوید: ماهواره Euclid می تواند یک نقشه توموگرافی را از جهان ایجاد کند و در بیش از ۱۰ میلیارد سال تاریخ تکامل کیهان به عقب بازگردد.

امروزه به لطف پیشرفت های بسیار خوبی که در مشاهده ی اعماق فضا در فراسوهای عالم داشته ایم و سرعتی که در پردازش داده های شبیه سازی عالم و بازگشت به گذشته آن به دست آورده ایم، بیش از هر زمان دیگری به شکار ماده تاریک نزدیک شده ایم.

نتایج این پژوهش بسیار مهم، در نشریه ی Computational Astrophysics and Cosmology منتشر شده  است.

نخستین شبکه ماهواره ای کوانتومی به دست دانشمندان چینی ساخته شد

به کمک یک شبکه ماهواره ای کوانتومی می توان چندین شبکه کوانتومی زمینی دیگر را به یکدیگر متصل کرد. کشور چین برای توسعه چنین شبکه هایی پیش قدم شده است.

به گزارش گجتنیوز، اولین نتیجه موفق از ماهواره کوانتومی چین به دست آمد. بر اساس یک گزارش منتشر شده در وب سایت Sciencemag، محققان آکادمی علوم چین اعلام کردند این ماهواره با موفقیت توانسته فوتون های در هم  تنیده را بین سه ایستگاه پایه زمینی مختلف توزیع کند، ایستگاه هایی که حدود هزار و دویست کیلومتر با یکدیگر فاصله دارند. این برای نخستین باری است که شاهد برقراری چنین نوع ارتباطی با این فاصله  میان زمین و فضا هستیم.

بر اساس گفته های محققان، این شبکه ماهواره ای کوانتومی مسیری جدید برای ارتباطات کوانتومی به صورت عملی و همچنین آزمایش های اپتیک کوانتومی در فواصل طولانی ایجاد کرده است. این ماهواره که در آگوست (مرداد) سال جاری به فضا پرتاب شد، از یک کریستال برای تولید جفت فوتون های در هم تنیده در مدار استفاده می کند. این فوتون ها در ادامه به ایستگاه های زمینی منتقل می شوند. آن ها برای رسیدن به این ایستگاه ها مسیری دو هزار و چهارصد کیلومتری را در فضا طی می کنند.

از نظر تئوری، فوتون های درهم تنیده می توانند بین هر مسافتی با یکدیگر مرتبط باقی بمانند، اما در عمل، توزیع جفت فوتون ها بدون اخلال در هم تنیدگی آن ها بسیار سخت است. اگر بتوان این وضعیت را واقعا حفط کرد، نتیجه یک کانال ارتباطی بسیار پایدار است که متوقف کردن آن غیر ممکن می شود. شبکه توزیع کلید کوانتومی راه حلی است که فعالان در این زمینه ارائه کرده اند. در این روش می توان با استفاده از شبکه، کلیدهای رمزنگاری طولانی و پیچیده ای را به صورت ایمن توزیع کرد. هر کسی تلاش کند تا این کلیدها را متوقف کند خیلی زود شناسایی خواهد شد، چرا که مشاهده فوتون های در حال جابه جایی بدون تغییر دادن آن ها غیر ممکن است.

شبکه های کوانتومی آینده خوبی را برای شبکه  های فیبر زمینی نشان می دهند، شبکه  هایی که تجهیزات مسیریابی تخصصی می توانند همانند زمان استفاده از کابل فیبر نوری معمولی ترفند یکسانی را در آن ها اجرا کنند. نخستین باری که شاهد پیاده سازی چنین شبکه ای بودیم به سال 2003 برمی گردد که دارپا (آژانس پروژه های تحقیقات پیشرفته دفاعی آمریکا) توانست دانشگاه بوستون، دانشگاه هاروارد و یک آزمایشگاه خصوصی را به یکدیگر متصل کند. از آن زمان به بعد شرکت های زیادی برای ایجاد چنین اتصالات بلند پروازانه ای تلاش کرده اند.

شرکت سوییسی ID Quantique یک شبکه کوانتومی را طراحی کرده که توسط آن تعداد زیادی از دیتاسنترهای عظیم آمریکای شمالی به یکدیگر متصل خواهند شد. در کشور چین، علاوه بر راه اندازی این شبکه ماهواره ای کوانتومی ، یک تیم جداگانه در حال فعالیت بر روی ایجاد یک شبکه کوانتومی بین شهرهای شانگهای و پکن است که مسافت آن به دو هزار کیلومتر می رسد.

در این شبکه تنها به فیبر اتکا می شود، اما همچنان انتظار می رود امکان ایجاد ارتباط بین این مسافت زیاد محقق شود، مسافتی که از شبکه ماهواره ای کوانتومی تازه راه اندازی شده نیز بیشتر است. البته به خاطر ماهیت فیبر، حداکثر میزان انتقال یک فوتون در این حالت با محدودیت مواجه است.

بر اساس گفته های شرکت ID Quantique، یک لینک ماهواره ای قابل اعتماد می تواند شبکه  های فیبری کنونی را به تنها شبکه کوانتومی جهانی متصل کند. اکنون کارایی و کاربرد ارتباطات کوانتومی از فضا مشخص می شود. چشم انداز این است که شبکه های توزیع کلید کوانتومی منطقه ای بر روی فیبر پیاده سازی شوند، شبکه هایی که می توان همه آن ها را از طریق لینک های ماهواره ای به یکدیگر متصل کرد.

چین تنها کشوری نیست که در تلاش است تا ارتباطات کوانتومی را به فضا ببرد. یک پروژه دیگر در این باره بین دانشگاه استراتکلاید انگلستان و دانشگاه ملی سنگاپور کلید خورده است. این دو آکادمی امیدوارند چنین شبکه ای را با هزینه ای کمتر و با استفاده از ماهواره های آماده با نام Cubesats پیاده سازی کنند. همچنین یک تیم کانادایی مشغول توسعه یک روش تولید فوتون های در هم تنیده بر روی زمین است، پیش از اینکه آن ها را به فضا ارسال کند.

فتوسنتز مصنوعی ممکن شد

تولید سوخت پاک متان از دی اکسید کربن موجود در هوا با بهره گیری از کاتالیزورهای رودیوم-روتنیم فتوسنتز کننده ی مصنوعی، ممکن شد.

به گزارش زومیت، فتوسنتز یکی از حیاتی ترین پدیده های طبیعت است. فتوسنتز نه تنها بیشتر اکسیژن مورد مصرف ما انسان ها را تأمین می کند، بلکه غذا و انرژی مورد نیاز گیاهان را نیز در اختیارشان قرار می دهد. فتوسنتز نور مرئی را که خورشید به وفور به سطح سیاره ی زمین می تاباند، تبدیل به سوخت مورد نیاز گیاهان می کند. محققان در تلاش اند تا با الهام از این سازوکار طبیعی، فرایندی آزمایشگاهی برای تولید انواع سوخت ها (به خصوص متان) طراحی کنند.

اکنون گروه هایی از شیمی دانان آزمایشگاه ملی نیوهیون و دانشگاه ویرجینیا تک برای این منظور، دو ابرمولکول طراحی کرده اند که هر دو از تعدادی یون فلزی جاذب نور روتنیم (Ru) متصل به یک ساختار کاتالیستی مرکزی متشکل از یون های فلزی رودیم (Rh) درست شده اند. نتایج این تحقیقات در مجله ی علمی معتبر American Chemical Society به چاپ رسیده است. جرالد منبک، نویسنده ی اصلی این مقاله، در مصاحبه ی خود می گوید: ساختار ابرمولکول ها با جاذب های نور متعدد که جدا از هم عمل می کنند؛ احتمال استفاده ی کارآمد از انرژی هر الکترون جذب شده را به نحو محسوسی افزایش می دهد.

گرچه هر دوی این ابرمولکول ها توانایی انجام فتوسنتز مصنوعی دارند؛ محققان به دنبال تعیین ساختار کارآمدتر از این بین هستند. یافته ها نشان می دهند ابرمولکولی که از شش جاذب نوری روتتنیم بهره می برد، قادر به تولید ۲۸۰ مولکول هیدروژن به ازای هر کاتالیست در زمان ۱۰ ساعت است. در طرف دیگر، ابرمولکول دوم که تنها سه یون جاذب نوری روتنیوم در ساختار خود دارد، توان تولید بیش از ۴۰ مولکول هیدروژن در یک بازه ی ۴ ساعته را نداشت و پس از آن کارایی خود را از دست داد.

اتسوکو فوجیتا، یکی از دیگر نویسندگان این پژوهش، در این باره توضیح می دهد: برای تسریع واکنش و افزایش کارایی آن باید کاتالیزور رودیمی مرکزی ساختار این دو ابرمولکول از لحاظ انرژی در سطح پایینی باشد تا بتواند الکترون های جذب شده توسط جاذب های روتنیمی در معرض تابش را هرچه راحت تر دریافت کند.

ساختار ابرمولکولی بزرگ تر از این نظر در سطح انرژی پایین تری قرار دارد و الکترون های حاصل از فتوسنتز مصنوعی را بهتر دریافت می کند. این پژوهش ها گام بزرگی برای درک اهداف محققان بسیاری است که تلاش می کنند تا از فتوسنتز برای تولید انرژی و سوخت پاک استفاده کنند. یکی دیگر از مزایای فتوسنتز مصنوعی، جذب آلاینده های موجود در هوا است؛ زیرا این فرآیند نیز مانند فرآیند طبیعی، از انرژی تابشی برای تثبیت دی اکسید کربن موجود در هوا استفاده می کند. بنابراین بها دادن به پروژه های فتوسنتز مصنوعی می تواند زدن دو نشان با یک تیر باشد: کاهش آلایندگی کربنی و تأمین انرژی پاک.

گوشت آزمایشگاهی؛ آینده ی احتمالی صنایع غذایی و راهکاری برای حفظ محیط زیست

به عقیده ی دانشمندان، گوشت  آزمایشگاهی آینده ی احتمالی صنایع غذایی و بهترین راه  حل برای مشکل چرای بی رویه ی دام ها است.

به گزارش زومیت، در چهار سال گذشته قیمت تمام شده ی تولید گوشت  آزمایشگاهی، ۹۶ درصد کاهش پیدا کرده است. با این حال هنوز قیمت تمام شده ی این نوع گوشت ها برای تولید در مقیاس صنعتی بسیار بالا است؛ ولی پیش بینی می شود در آینده این مشکل نیز برطرف شود.

صاحبان فناوری های حوزه ی غذایی همیشه به موضوع تولید گوشت یا جایگزین های آزمایشگاهی برای آن علاقه مند بوده اند. در چند سال اخیر، نمونه های اولیه ای از جایگزین های واقعی گوشت طبیعی به بازار عرضه شده و مورد توجه خریداران نیز قرار گرفته اند. بازسازی مزه، بافت، ظاهر و بوی گوشت به هیچ وجه کار ساده ای نیست و شرکت های فعال در این زمینه سرمایه گذاری های عظیمی برای ارضای همین چند پیش شرط به ظاهر ساده انجام داده اند. البته آن ها کاملا امیدوارند که این سرمایه گذاری در بلندمدت برای آن ها سود سرشاری خواهد داشت.

در سال ۲۰۱۶، شرکت Beyond Meat به عنوان اولین استارت آپ این حوزه جایگزین  گیاهی گوشت را معرفی و آن را به فروشگاه های مواد غذایی عرضه کرد. شرکت Impossible Foods دیگر رقیب این شرکت است که در حال حاضر با رستوران ها قرارداد بسته و در نظر دارد عرضه ی فروشگاهی محصولاتش را به زمان دیگری موکول کند.

با این حال بسیاری از شرکت ها تصمیم گرفتند این مسیر سخت برای تولید جایگزین گوشت مصنوعی را دور بزنند و گوشت واقعی را به صورت آزمایشگاهی تولید کنند. محصول این تلاش، گوشت  پرورشی سلولی نام گرفته است و رشته به رشته در آزمایشگاه، رشد و کشت داده می شود.

تولید این محصول بسیار پر هزینه است؛ ولی قیمت تمام شده ی آن ها در سال های اخیر به سرعت در حال کاهش است. جالب است بدانید که قیمت اولین همبرگر گوشت آزمایشگاهی که توسط شرکت Mosa Meats درست شده بود، ۱.۲ میلیون دلار به ازای هر پوند تخمین زده شده است. اکنون قیمت این نوع گوشت به ۱۱.۳۶ دلار در هر پوند (۰.۴۵ کیلوگرم) رسیده که با قیمت ۱۲ دلار بر پوند گوشت های گیاهی بیاند میت قابل رقابت است. البته هر دو نوع از این گوشت فعلا در مقیاس محدود عرضه می شوند و قابلیت رقابت با گوشت دام که قیمت جهانی متوسط آن ۳.۵۴ دلار بر پوند است، ندارند.

به تازگی شرکت Memphis Meats نیز پروژه ای برای تولید گوشت مرغ آزمایشگاهی کلید زده است. گرچه آن ها به قیمت اولیه ی ۶۰۰۰ دلار بر هر پوند از گوشت مرغ رسیده اند که در مقایسه با قیمت اولیه ی ۱.۲ میلیون دلاری گوشت گاو بسیار جالب توجه است؛ ولی تا تجاری شدن محصولشان راه زیادی در پیش دارند.

به گزارش سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (فائو)، حدود ۲۶ درصد از زمین های قابل کشت جهان برای تأمین علوفه و غذای دام استفاده می شود. همچنین سالانه ۱۳ میلیارد هکتار از جنگل ها برای تأمین نیازهای صنایع دام و طیور تغییر کاربری داده می شوند. علاوه بر این ها، صنعت پرورش دام و طیور مسئول بیش از ۱۴.۵ درصد از گازهای گلخانه ای با عامل انسانی است. صنعت تولید گوشت  آزمایشگاهی می تواند کمک شایانی به حل این مشکلات کند.

افزایش مقیاس تولید این نوع گوشت  از مقیاس آزمایشگاهی به تولید صنعتی و در عین حال پایین نگاه داشتن قیمت، بزرگ ترین چالش پیش روی این صنعت است. با وجود تمام تلاش های جاری، تولید گوشت غیر حیوانی برای استفاده ی عموم (از نظر قیمت) تا پیش از سال ۲۰۲۰ ممکن نخواهد بود. با این حال، پاتریک براون مدیر ارشد شرکت Impossible Foods در نظر دارد صنعت دام پروری را کاملا بازنشسته کند و محصولات خود را جایگزین آن کند. اکنون، این تنها رؤیایی دور از دسترس است؛ ولی اگر گوشت  آزمایشگاهی واقعا بتواند ارزان تر، سالم تر و دوستدار محیط زیست تولید شود، باید به آن  فرصت مبارزه برای اثبات خود داد.

برنامه ی هیوندای برای تولید شاسی بلند های سازگار با محیط زیست

هیوندای به عنوان مهم ترین خودروساز کره ای، سیاست های کلان خود در مورد تولید خودروهای شاسی بلند الکتریکی و هیدروژنی را تشریح کرد.

به گزارش زومیت، هیوندای موتورز، خودروساز برجسته کره ای بیش از هر زمان دیگری نیاز به تولید خودروهای شاسی بلند و البته الکتریکی در خط تولید خود احساس کرده است. از این رو، این شرکت بودجه بخش شاسی بلندهای خود را تا سال ۲۰۲۰ افزایش چشمگیری خواهد داد. این بدان معنا است که این شرکت نه تنها به دنبال اضافه کردن خودرویی جدید در سگمنت شاسی بلندهای گروه A است، بلکه نیم نگاهی به ساخت خودرویی تمام سایز و بزرگ تر از سانتافه دارد. از طرف دیگر، مدل جدید کنا که چند روز پیش به صورت رسمی در سئول کره ی جنوبی رونمایی شد، همراه با چند شاسی بلند مدرن با پیشرانه هیدروژنی در سال آینده از طرف این خودروساز در بازار عرضه خواهد شد.

سیاست جدید هیوندای یک تغییر استراتژی ضروری به نظر می رسد. فروش جهانی این برند با کاهش جزئی مواجه شده است؛ چرا که خودروهای این شرکت متناسب با نیاز بازار امروز طراحی و تولید نمی شوند؛ بازاری که بیش از پیش به سمت خودروهای شاسی بلند فول سایز و پیک آپ تمایل دارد و هیوندای که تمرکز اصلی خود را بر  خودروهای سدان قرار داده، ناچار به تغییر استراتژی است.

سان چانگ، معاون شرکت هیوندای موتورز، در مراسم رونمایی از جدیدترین کراس اوور این شرکت با نام کنا به خبرنگاران گفت: فروش محصولات ما با کاهش رو به رو شده است؛ اما این رویداد را به چشم فرصت نگاه می کنیم تا با تغییر در محصولات خود، مجددا حضوری قدرتمند در بازارهای جهانی داشته باشیم.

به گفته وونهای لی، مدیرعامل هیوندای، بخش شاسی بلندهای بزرگ هیوندای دارای پلتفرم اختصاصی خواهد بود و تا اواسط سال ۲۰۱۹، اولین محصول این پلتفرم جدید به بازارها عرضه خواهد شد. از طرفی خودروهای کراس اوور سگمنت A که در آینده تولید خواهد شد، برای بازاری مانند آمریکا بیش از اندازه کوچک هستند. از این رو، تنها خودروی جدید و ساب کامپکت کنا به عنوان کوچک ترین عضو خودروهای شاسی بلند هیوندای در آمریکای شمالی عرضه خواهد شد.

جونگ کوک بائه، معاون بخش فروش بین الملل هیوندای، می گوید: اولین محموله خودروی کنا در اسفندماه وارد بازار آمریکا خواهد شد. برنامه هیوندای تولید ۲۰۰ هزار دستگاه از این خودرو برای عرضه به بازارهای جهانی است که از این تعداد ۸۰ هزار دستگاه با هدف عرضه در اروپا، ۶۰ هزار دستگاه برای فروش در آمریکا و مابقی جهت فروش در کره ی جنوبی خواهد بود. پیش فروش این خودرو در این کشور هم اکنون آغاز شده است.

وونهای لی می گوید: کنا در کره ی جنوبی ساخته خواهد شد؛ اما اگر تقاضا برای این خودرو در سطح جهانی بالا باشد، تیراژ تولید به سرعت از طرف هیوندای افزایش خواهد یافت. شرکت های کره ای که در ساخت خودرو ما را یاری می دهند، قادر خواهند بود متناسب با تقاضای بازار انعطاف پذیر باشند و به عنوان مثال، کارخانه های دخیل در تولید خودروی النترا تغییر موضع دهند و در ساخت شاسی بلندهای جدید ما را یاری رسانند.

خودروی جدید دیگری که هیوندای در حال کار روی آن است، پیک آپ سانتا کروز نام دارد که دارای پلتفرم مشترک با خودروی توسان است و انتظار می رود سال ۲۰۲۰ به بازار عرضه شود.

از سویی دیگر، هیوندای در حال تمرکز بر ساخت خودروهای پاک است. چانگ در این باره می گوید: طبق برنامه ریزی هیوندای، این شرکت باید تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۴ مدل خودروی پاک هیبریدی و الکتریکی وارد بازار کند. گروه خودروسازی هیوندای متعهد شده است تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸ نوع خودروی الکتریکی تحت برندهای هیوندای، کیا و جنسیس در بازار عرضه کند. دو نوع خودروی تماما برقی و هیدروژنی در سال آینده رونمایی خواهد شد.

یکی از خودروهای الکتریکی که معاون هیوندای به آن اشاره می کند، نسخه ای از کنا خواهد بود که در ابتدا با تیراژ بالا و تنها جهت فروش در کره ی جنوبی تولید خواهد شد. کنا با هر بار شارژ قادر خواهد بود بیش از ۳۹۰ کیلومتر را طی کند که در مقایسه با دیگر خودروی الکتریکی هیوندای یعنی آیونیک، گزینه بسیار جذاب تری به شمار می آید؛ مخصوصا اگر بدانیم هیوندای اعلام کرده است که برنامه ای برای افزایش قابلیت آیونیک و طی مسافت بیشتر آن ندارد.

هیوندای همچنین تا اواسط سال ۲۰۱۸ یک خودروی شاسی بلند هیدروژنی تولید خواهد کرد تا در المپیک زمستانی سال آینده ی سئول کره ی جنوبی به کار گرفته شود. این خودروساز کره ای نسخه هیدروژنی توسان را نیز از سال ۲۰۱۳ تولید کرده است؛ اما خودروی تولیدی در سال آینده، شاسی بلند کاملا متفاوتی خواهد بود که به گفته مدیرعامل هیوندای، دارای پلتفرمی مستقل و البته نامی جدید است.

چانگ در رابطه با تعامل هیوندای موتوز با دیگر شرکت های خودروساز معتقد است: هیوندای به همکاری با شرکای تجاری خود و دیگر خودروسازان جهانی و بازیگران صنعت خودرو ادامه خواهد داد. هیوندای بسیار مشتاق است که در تولید خودروهای کوچک و مدل های اسپرت با دیگر شرکت ها همکاری داشته باشد؛ اما تمایلی به خرید دیگر برندهای خودروساز ندارد. تمرکز ما از طرفی بر تعامل با شرکت های صاحب تکنولوژی مانند سیسکو و بایدو است و از طرف دیگر به دنبال تعامل هرچه بیشتر با کمپانی های فعال در حوزه حمل و نقل مانند اوبر هستیم و معتقدیم این همکاری ها در آینده وارد مراحل تازه و مهم تری خواهند شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پانزده − 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *