با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در سی و نهمين شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.
کسب و کار معلولان ایرانی با اینترنت و دورکاری
معلولان ایرانی با هدف و انگیزه ی بالا، برای تسهیل در کسب وکار خود از اینترنت و دورکاری استفاده می کنند.
به گزارش زومیت، معلولان ایرانی با استفاده از دوره های رایگان دورکاری یا همان فری لنسینگ بعد از کسب مهارت های لازم به کسب وکار خود پرداخته یا با شرکت های برتر ایرانی و خارجی در زمینه های مختلف همکاری می کنند.
در این دوره ها معلولان کشورمان با مهارت های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات آشنا شده و می توانند با دانش و تبحر خود در کنار انگیزه و روحیه ی بالا، خود را برای دورکاری (فری لنسینگ) آماده کنند.
دورکاری باعث می شود که فرد ناتوان جسمی بدون رفت و آمد و مشکلات موجود در سطح شهر، بتواند در محیط آرام منزل به کسب وکار مورد نظرش بپردازد. استفاده از اینترنت و دورکاری مشکلات اشتغال معلولان ایرانی را بسیار کاهش داده است.
این دوره ها توسط شرکت پونیشا با همکاری شرکت ها و خیریه های مختلف برگزار می شود و سبب بالا رفتن روحیه معلولان می شوند.
با دورکاری از طریق اینترنت و فناوری های نوین، توانمندی های معلولان کشور شکوفا شده و می توانند بدون دغدغه های ذهنی که پیش از این داشته اند، به راحتی در دنیای کسب وکار گام بگذارند.
سرویس VIP هواوی در ایران راه اندازی شد !
به گزارش زوم تک به نقل از کمپانی هواوی این شرکت سرویس ویژه VIP خود را برای گوشی های پرچمدار جدید خود راه اندازی کرد. سرویس های VIP شرکت های گوشی های هوشمند معمولا برای حمایت از مصرف کنندگان زمان شکستگی و آب خوردگی گوشی های هوشمند ارائه می شود .
هواوی در ایران سرویس VIP ویژه سری گوشی های P10 و P10 Plus هم راه اندازی کرده است که بر اساس آن خدمات ویژه ای به مشتریان اختصاص داده می شود.
سرویس VIP هواوی مربوط به گوشی های P10 و P10 plus مشمول ۱۸ ماه گارانتی و ۳ ماه گارانتی تعمیرات شکستگی و آبخوردگی صفحه نمایش می شوند.
این طرح شامل تعمیر صفحه نمایش دستگاه در صورت شکستن یا آسیب دیدن بر اثر سقوط، ضربه یا هر آسیب دیگر فیزیکی است.
البته این سرویس فقط شامل گزارش های ثبت شده در مدت زمان ۳ ماه از تاریخ فعال سازی گوشی است و برای هر دستگاه فقط یک بار قابل استفاده است.
بر این اساس کاربران در صورت آسیب دیدن صفحه نمایش گوشی هوشمندشان لازم است با شماره ۴۲۰۰۰-۰۲۱ تماس گرفته و درخواست خود را ثبت کنند و هماهنگی های لازم به این شکل انجام می شود تا گوشی از درب منزل یا محل کار کاربران دریافت شود.
این خدمات به شکل کاملا رایگان ارایه می شود، بنابراین کاربران برای دریافت این سرویس یا باید رسید خرید و جعبه را به یکی از مراکز خدمات هواوی تحویل دهند یا با مرکز خدمات هواوی به شماره ۴۲۰۰۰-۰۲۱ تماس بگیرند.
سرویس VIP هواوی شامل دستگاه هایی است که دارای ضمانت اصلی هواوی در ایران باشند. برای اطمینان از اصل بودن ضمانت اصلی هواوی لازم است کاربران هنگام خرید گوشی، کد IMEI دستگاه خود را به شماره ۱۰۰۰۴۲۰۰۰ پیامک کنند و در صورت تایید گارانتی، اقدام به خرید کنند.
جهت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره ۴۲۰۰۰-۰۲۱ (مرکز خدمات هواوی) تماس بگیرید.
تلویزیون های سامسونگ راهی به دنیای تلویزیون های اینترنتی
شرکت سامسونگ با همکاری تلویزیون اینترنتی «آیو»، اولین تلویزیون اینترنتی کشور، امکان ویژه ای را برای خریداران تلویزیون خود در نظر گرفته است.
به گزارش گجتنیوز، در جشنواره سامسونگ-آیو که از بهمن ماه ۱۳۹۵ شروع شده است، با خرید تلویزیون هوشمند ، سامسونگ به همه خریداران یک اشتراک رایگان ۶ ماهه «آیو»، هدیه می دهد، در نتیجه این مشترکین می توانند بدون کم شدن حجم اینترنت خود از تماشای فیلم ها و سریال های مورد علاقه شان بر روی تلویزیون سامسونگ لذت ببرند.
اپلیکیشن آیو که به صورت پیش فرض و انحصاری روی تلویزیون های هوشمند سامسونگ با سیستم عامل تایزن نصب شده است، اجازه دسترسی به برنامه های صدا و سیما با امکان ضبط برنامه ها و حتی باز پخش یک هفته ای برنامه های صدا و سیما را به کاربران می دهد.
علاوه بر این موضوع کاربران تلویزیون های سامسونگ که اشتراک رایگان آیو دارند، با این سرویس می توانند درهر زمانی، با استفاده از خدمات ویدئو درخواستی آیو به هزاران فیلم و سریال شامل شبکه نمایش خانگی، سریال های خارجی، فیلم های روز دنیا، مستندها و کارتون های دوران کودکی و …. دسترسی پیدا کنند. همچنین کاربران می توانند بدون هیچ هزینه ای از سرویس آیواسپرت نیز استفاده و برنامه های ورزشی خود نظیر مسابقات فوتبال و تنیس را از طریق این تلویزیون اینترنتی دنبال کنند.
اما در این میان یک مسئله وجود دارد و آن مصرف شدن حجم اینترنت برای تماشای ویدئوهای آنلاین است. سامسونگ و آیو با هوشمندی این مسئله را برای کاربران حل کرده اند، به این ترتیب که کاربران سرویس های اینترنتی آسیاتک و مشترکان همراه اول می توانند بدون نگرانی از تمام شدن حجم اینترنت، با استفاده از سرویس آیو روی تلویزیون های سامسونگ به تماشای صدها فیلم و سریال بنشینند که در آینده نزدیک دیگر سرویس دهندگان اینترنت نیز به این برنامه اضافه خواهند شد. پس فرصت را از دست ندهید.
کد ملی جای دفترچه بیمه را می گیرد
به گفته ی معاون سازمان فناوری اطلاعات، تا یک ماه آینده، کد ملی افراد جای دفترچه بیمه را می گیرد. باید منتظر حذف دفترچه بیمه باشیم.
به گزارش زومیت، معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به تلاش برای حذف دفترچه بیمه در راستای توسعه ی دولت الکترونیک، اعلام کرد که کارایی دفترچه بیمه، اعلام هویت مراجعه کننده و تشخیص استحقاق اعمال نرخ بیمه درمانی برای آن فرد است. این دفترچه قابل جعل شدن است که ضررهای میلیاردی برای بیمه ها و جامعه ی سلامت در بر دارد. حذف این دفترچه مربوط به وزارت بهداشت و بیمه ها است.
باقری اصل توضیح داد: «هم اکنون در حال گذر از دفترچه به کد ملی هستیم و به مرور زمان، دفترچه را به صورت کلی حذف خواهیم کرد. شیوه ی ساده این است که با مراجعه ی بیمار، اسم شخص و کد ملی را دریافت می کنند، اطلاعات از سیستم وزارت بهداشت وارد مرکز تبادل داده شده و به بیمه فرستاده می شود. در نهایت استعلام می کنند که مراجعه کننده از طرف بیمه استحقاق دارد و اطلاعاتش به مرکز درمانی داده می شود که در شبکه نیز ثبت شده است.»
به گفته ی معاون سازمان فناوری اطلاعات، هم اکنون بیمه ها برای اجرای این کار آماده هستند. نظام سلامت نیز استعلام های لازم را انجام می دهد. قرار است به تدریج مراکز درمانی به این سامانه وصل شوند. در ابتدا بیمارستان ها به صورت آزمایشی به طرح حذف دفترچه بیمه وصل خواهند شد.
باقری اصل اعلام کرد که زیرساخت های این پروژه از طرف بیمه ها است. از طرف سازمان فناوری اطلاعات در پایان سال ۹۵ تفاهم نامه ای میان وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای اجرایی دولت الکترونیک، قائم مقام وزارت رفاه و وزیر بهداشت امضا شد تا به واسطه ی آن از ابتدای اسفند این سرویس برقرار شود.
معاون دولت الکترونیک سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: «در حال حاضر ۶۶ میلیون پرونده الکترونیک سلامت ایجاد شده و حذف دفترچه بیمه نیز در راستای پرونده الکترونیکی سلامت است. در حال حاضر دوران آزمایشی این پروژه را سپری می کنیم. در این دوره برقراری این سامانه آزمایش می شود. تا یک ماه آینده پروژه اجرایی شده و در بیمارستان ها نصب می شود.»
به گفته ی باقری اصل، پروژه ی حذف دفترچه بیمه تحت شبکه داخلی وزارت بهداشت است و نیازی به اینترنت ندارد. این پروژه برای وزارت بهداشت، وزارت رفاه و بیمه ها منافعی در بر دارد.
ام تی ان با مشارکت ایرانیان نت در فیبر نوری سرمایه گذاری می کند
شرکت MTN سهام دار ایرانسل، با امضای تفاهم نامه ای در وزارت ارتباطات، با مشارکت ایرانیان نت در فیبرنوری ۸ شهر سرمایه گذاری می کند.
به گزارش زومیت، شرکت MTN آفریقای جنوبی پس از مذاکره با وزارت ارتباطات و شرکت ایرانیان نت، تفاهم نامه ای برای مشارکت در فیبرنوری ۸ شهر بزرگ کشور به امضاء رساند.
بر اساس این تفاهم نامه که در وزارت ارتباطات به امضاء رسید، شرکت ایرانیان نت و شرکت MTN برای توسعه ی فیبرنوری در کشور شرکت مشترکی تأسیس خواهند کرد تا بتوانند روند فیبرکشی و ارائه ی خدمات فیبری به کشور را توسعه دهند.
به گفته ی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، ام تی ان مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار به صورت مستقیم و ۴۵۰ میلیون دلار دیگر به صورت فاینانس در پروژه های فیبر نوری این ۸ شهر سرمایه گذاری خواهد کرد.
ایرانیان نت در سال ۸۹ پروانه ی اپراتور فیبر نوری برای شهرهای سراسر کشور را دریافت کرد و به عنوان اپراتور فیبرنوری در ایران شناخته شد. البته در پروانه ی این اپراتور اجازه ی فعالیت به شرکت مخابرات در کنار این شرکت و به صورت جداگانه داده شده است.
ام تی ان و ایرانیان نت در ۸ شهر تهران، کرج، قم، تبریز، اصفهان، اهواز، شیراز و مشهد برای توسعه ی فیبرنوری با هم مشارکت خواهند کرد.
شرکت مشترک میان ام تی ان و ایرانیان نت قرار است با سهام ۴۹ درصدی MTN و سهام ۵۱ درصدی ایرانیان نت تشکیل شود. شرکت ام تی ان سهام دار ۴۹ درصدی ایرانسل است.
ایرانیان نت در حال حاضر ۱۰ هزار شماره فیبرنوری برای واگذاری در شهر کرج آماده کرده است. این شرکت که پیش از این به نمایشگاه بین المللی تهران خطوط فیبرنوری ارائه داده بود، به زودی ۵ هزار شماره فیبرنوری در تهران واگذار خواهد کرد.
پروژه ی ایجاد و دسترسی فیبرنوری در دنیا یکی از پرهزینه ترین طرح های مخابراتی به شمار می رود. این پروژه در کشور ما به خاطر بافت قدیمی شهرها و مشکلاتی مانند عدم همکاری شهرداری ها به پروژه ی طولانی مدت تبدیل می شود.
شرکت مخابرات ایران روز ۵ اردیبهشت امسال شبکه ی فیبرنوری منازل (FTTH) خود را با نام تانوما رونمایی کرد و تاکنون به ارائه ی خدمات روی این خطوط پرداخته است.
ایرانسل با NB-IoT کنتور خوانی گاز را هوشمند می کند
شرکت ایرانسل با استفاده از فناوری NB-IoT و توافق با شرکت ملی گاز، کنتور خوانی را هوشمند می کند.
به گزارش زومیت، شرکت ایرانسل با شرکت ملی گاز ایران تفاهم نامه ای امضاء کرد تا با استفاده از فناوری جدید در حوزه اینترنت اشیاء با نام NB-IoT، خواندن کنتورهای گاز را هوشمند کند.
با امضاء این همکاری، ایرانسل با استفاده از کنتورهای جدید مجهز به فناوری اینترنت اشیاء و سیم کارت های خود، می تواند با فناوری NB-IoT، مراحل خواندن کنتورهای گاز را هوشمند کند. این کار ضمن کاهش تردد به منازل و ساختمان های اداری و تجاری، سرعت و دقت کنتور خوانی را در کشور بالا خواهد برد.
در این روش دخالت نیروی انسانی برای خواندن کنتور به پایین ترین میزان ممکن می رسد و مشکلات و اشتباهات قبلی که در خواندن کنتورهای گاز وجود داشت، از بین می رود.
فناوری NB-IoT در حوزه اینترنت اشیاء بهمن ماه سال ۱۳۹۵ با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ساختمان ایرانسل رونمایی و تست شده بود. فناوری NB-IoT برای اولین بار تابستان ۲۰۱۶ (تابستان ۱۳۹۵) در دنیا ارائه شد.
شرکت ملی گاز ایران طی فراخوانی در پاییز ۱۳۹۴، از شرکت های علاقه مند دعوت کرده بود تا در اجرای طرح پایلوت گاز برای تأمین، نصب و خواندن مکانیزه ۵۰۰۰ کنتور هوشمند گاز با استفاده از فناوری های مطرح این حوزه، شرکت کنند.
آپدیت جدید نسخه وب تلگرام از هم اکنون در دسترس کاربران است
بعد از سکوتی طولانی، نسخه وب تلگرام نیز به روزرسانی جدیدی (۰.۵.۶) دریافت کرد که امکاناتی همچون حذف و ویرایش پیام ها بعد از ارسال، نمایش چت های پین شده و … به آن اضافه شده است.
به گزارش زومیت، برخلاف نسخه ی موبایل یا حتی دسکتاپ تلگرام که از توجه ویژه ای نزد برنامه نویسان این شرکت برخوردارند و در بازه های زمانی منظم و کوتاه مدت آپدیت می شوند، نسخه ی وب تلگرام مدت ها بود که آپدیت جدیدی را دریافت نکرده بود و نسبت به نسخه ی موبایل و دسکتاپ از امکانات بسیار کمتری برخوردار بود. با به روز شدن نسخه ی تحت وب تلگرام به نسخه ی ۰.۵.۶ از این پس امکانات جدید تلگرام که پیش از این در نسخه ی موبایل شاهد آن بودیم در نسخه ی تحت وب نیز در دسترس شما قرار خواهند گرفت. در ادامه اشاره ای جزئی به موارد اضافه شده خواهیم داشت.
- ویرایش و حذف پیام یا استیکر بعد از ارسال: بسیار عجیب بود که اضافه شدن ویژگی مهمی همچون “حذف یا ویرایش پیام ها بعد از ارسال” به نسخه ی تحت وب تا این حد به طول انجامید. اما سر انجام این امکان اضافه شده است و در صورتی که در نسخه ی تحت وب از ارسال پیامی پشیمان شدید، می توانید آن را ویرایش یا حذف کنید. برای اینکار روی پیام مورد نظر کلیک کنید و گزینه ی Edit یا Delete رو انتخاب کنید.
- چت های پین شده: چت های پین شده به نسخه تحت وب نیز اضافه شدند؛ اما آن طور که به نظر می رسد این موضوع، تنها به نمایش چت های پین شده محدود شده است. به این معنا که شما نمی توانید در نسخه ی تحت وب یک چت را Pin یا UnPin کنید. بلکه تنها می توانید چت های از قبل پین شده را در بالای لیست گفتگوها مشاهده کنید.
- پیشنهاد استیکر بر اساس اموجی: قابلیت جدید دیگری نیز که نبود آن بسیار عجیب بود، پیشنهاد استیکر بر اساس اموجی هست. در نسخه ی موبایل و دسکتاپ تلگرام از مدت ها پیش زمانی که یک اموجی را وارد می کردید، استیکرهایی با مضمون نزدیک به آن استیکر به شما پیشنهاد داده می شد که می توانستید یکی از آن ها را انتخاب و ارسال کنید. این امکان سر انجام به نسخه ی وب نیز اضافه شد.
- امکان جستجوی پیشرفته در چت ها: اگر به دنبال یک پیام، عکس، ویدیو یا وُیس خاصی در یک چت به خصوص هستید، می توانید از سرچ جدید نسخه تحت وب استفاده کنید که همانند نسخه ی موبایل، فایل ها و پیام ها را به تفکیک نمایش می دهد.
برای استفاده از نسخه ی تحت وب تلگرام و دسترسی به اکانت خود بدون نیاز به موبایل یا نصب هیچ نرم افزاری، می توانید به آدرس https://web.telegram.org مراجعه کنید.
شارژ سریع گلکسی اس 8 در صورت روشن بودن نمایشگر، عمل نمی کند
فناوری شارژ سریع در گوشی هوشمند گلکسی اس 8 دارای محدودیت است و هنگام روشن بودن صفحه نمایش عمل نمی کند.
به گزارش زومیت، فناوری شارژ سریع (Fast charge)، یکی از ویژگی هایی است که در گوشی های هوشمند جدید به یک استاندارد بدل شده است؛ بنابراین جای تعجبی نیست که شاهد استفاده از فناوری شارژ سریع در گوشی هوشمند گلکسی اس ۸ سامسونگ باشیم. همان طور که اطلاع دارید، گوشی های قبلی شرکت سامسونگ هم به فناوری یاد شده مجهز بودند.
با این حال، محدودیتی در فناوری شارژ سریع گلکسی اس 8 وجود دارد که برای سامسونگ یک پس رفت محسوب می شود. طبق گفته ی کاربران در وب سایت Phandroid، ویژگی شارژ سریع گلکسی است ۸ فقط زمانی عمل می کند که صفحه نمایش گوشی هوشمند در حالت خاموش باشد. به این معنی که اگر هم زمان با بهره مندی از ویژگی های گوشی سامسونگ خواستار شارژ سریع دستگاه باشید، نمی توانید از گوشی هوشمند محبوب خود استفاده کنید و در صورت استفاده از آن، زمان شارژ دستگاه به میزان شارژ در حالت عادی طول خواهد کشید.
با این حال پس رفت یاد شده به معنی قابل استفاده نبودن گوشی هم زمان با شارژ نیست و فقط روی فناوری شارژ سریع دستگاه تاثیر منفی خواهد گذاشت. با این اوصاف به احتمال زیاد نگران سرعت و زمان شارژ شدن گلکسی اس ۸ محبوب خود هستید. طبق آزمون مدت زمان شارژ باتری که به وسیله ی وب سایت Phandroid انجام شده است، در صورت فعال بودن فناوری شارژ سریع، گوشی هوشمند در ۱ ساعت و ۳۷ دقیقه کاملا شارژ می شود؛ اما هنگام روشن بودن صفحه نمایش دستگاه، این زمان تقریبا دو برابر شده و به میزان ۲ ساعت و ۵۱ دقیقه به طول می انجامد.
البته با نگاهی خوش بینانه می توان مشکل یاد شده را به خاطر امنیت فیزیکی بیش تر دستگاه و داغ نشدن بیش از حد آن در نظر گرفت. در زمان شارژ سریع، به خاطر افزایش میزان ولتاژ و شدت جریان ورودی به باتری، به طور طبیعی دمای آن اندکی افزایش می یابد. در نتیجه روشن بودن صفحه نمایش به داغ شدن باتری و کل دستگاه دامن زده و ممکن است خطر آفرین باشد. بنابراین شاید بتوان پس رفت سامسونگ در زمینه ی شارژ سریع را حتی به عنوان یک جنبه ی مثبت هم در نظر گرفت.
اگرچه مشکل یاد شده چندان جدی نیست؛ اما به هر حال اگر دارنده ی گوشی هوشمند گلکسی اس 8 یا گلکسی اس 8 پلاس باشید، قطعا هنگام شارژ دستگاه تحت فشار بوده و به منظور کاهش زمان شارژ شدن گوشی، مجبور به خاموش کردن صفحه نمایش دستگاه خواهید بود.
آیا فناوری شارژ سریع گوشی هوشمند گلکسی اس ۸ دچار مشکل بوده یا سامسونگ به طور آگاهانه این محدودیت را اعمال کرده است؟
سامسونگ Z4؛ گوشی هوشمند مبتنی بر تایزن عرضه شد
سامسونگ به طور رسمی گوشی هوشمند Z4 با نمایشگر ۴.۵ اینچی، پردازنده ی ۴ هسته ای و سیستم عامل تایزن را عرضه کرد.
به گزارش زومیت، شرکت سامسونگ به تازگی گوشی هوشمند جدیدی با نام Z4 عرضه کرده است که سیستم عامل اختصاصی تایزن (Tizen) را اجرا می کند. گوشی Z4، چهارمین گوشی هوشمند سامسونگ با سیستم عامل تایزن است؛ این سیستم عامل مشترک تلویزیون ها و ساعت های هوشمند سامسونگ به شمار می رود.
سیستم عامل منبع باز تایزن سامسونگ که جایگزینی برای سیستم عامل اندروید گوگل محسوب می شود، پیشرفت چندانی نداشته است؛ به طوری که کره ای ها فقط ۴ گوشی هوشمند مجهز به تایزن عرضه کرده اند که حدودا ۲ گوشی هوشمند به ازای هر سال می شود. گوشی Z4 به عنوان جدیدترین گوشی هوشمند مبتنی بر سیستم عامل تایزن سامسونگ، اولین گوشی مجهز به فناوری شبکه ی ارتباطی 4G محسوب می شود. گوشی Z1 دو سال پیش در کشور هند عرضه شده و حدود ۹ ماه بعد از آن گوشی هوشمند Z3 عرضه شد. گوشی Z2 هم در ماه آگوست سال گذشته عرضه شده است.
گوشی هوشمند سامسونگ Z4، علاوه بر بهره مندی از شبکه ی 4G، مجهز به صفحه نمایش ۴.۵ اینچی نیمه سه بعدی (2.5D) با رزولوشن ۸۰۰×۴۸۰ پیکسل بوده و دارای ۱ گیگابایت رم است. فرکانس پردازنده ی ۴ هسته ای گوشی هوشمند Z4 معادل ۱.۵ گیگاهرتزی بوده و هردو دوربین پشتی و سلفی آن ۵ مگاپیکسلی است.
فعلا گوشی Z4، اولین اسمارت فون مبتنی بر سیستم عامل تایزن مجهز به نمایشگری با شیشه ی نیمه سه بعدی است که در بسیاری از گوشی های هوشمند رده بالای عرضه شده در سال جاری میلادی یافت می شود. ظرفیت باتری داخل گوشی یاد شده، برابر با ۲۰۵۰ میلی آمپر ساعت است. علاوه بر امکانات یاد شده، گوشی Z4 مجهز به درگاه USB 2.0، بلوتوث ۴.۰ و درگاه سیم کارت دوگانه است. دی جی کو به عنوان رئیس بخش تجارت ارتباطات موبایلی شرکت سامسونگ الکترونیکس درباره ی گوشی Z4 این چنین اظهار نظر کرده است: گوشی هوشمند Z4 برای اولین بار تجربه ی بسیار ساده ای از کار کردن با یک گوشی هوشمند را برای کاربران به ارمغان می آورد و نشان دهنده ی تعهد درحال پيشرفت و مداوم ما به اکوسیستم تایزن است.
شرکت سامسونگ هنوز قیمت نهایی گوشی جدید Z4 را فاش نکرده است؛ اما با توجه به برچسب قیمت ۶۸ دلاری گوشی Z2، گوشی یاد شده باید قیمتی کم تر از ۱۰۰ دلار داشته باشد. گوشی هوشمند Z4 در تعدادی از کشورها که مراحل اولیه ی عرضه ی آن از ماه میلادی جاری در هند آغاز می شود، در دسترس خواهد بود. به گفته ی سخن گوی شرکت سامسونگ، قرار است گوشی هوشمند Z4 در کنفرانس توسعه ی تایزن که هفته ی آینده و در شهر سن فرانسیسکو برگزار می شود، در معرض نمایش قرار گیرد.
استراتژی جدید مایکروسافت در زمینه موبایل: بهتر کردن اندروید و iOS
مایکروسافت در صنعت موبایل روزهای خوشی سپری نمی کند و مشخص نیست که آینده ی ویندوز فون چگونه خواهد بود.
به گزارش زومیت، مایکروسافت نتوانسته است در صنعت موبایل خودی نشان دهد. در حالی که کارشناسان مدام در حال جدل روی این موضوع هستند که آیا ویندوزفون ها مرده اند یا همچنان جای نفس کشیدن دارند، آن طور که به نظر می رسد مایکروسافت آماده ی گذر از این دوران است. بعد از آنکه مایکروسافت نتوانست از بازار موبایل سهمی بگیرد و جایی برای خود در این کشتی داشته باشد، تلاش می کند همانند یک زیردریایی وارد سهم اندروید و iOS شود. ما در گذشته نیز شاهد بودیم که مایکروسافت روی اپلیکیشن های اندروید و آی اواس برنامه ریزی داشته است؛ اما بیلد امسال در سیاتل نشان داده که بالاخره ردموندی ها دنیای واقعیات را به روی خود گشوده اند.
هدف جدید مایکروسافت این است که به کاربران ویندوز نشان دهد حتی اگر از گوشی اندروید یا آی اواس استفاده کنند، می توانند با سیستم عامل ردموندی ها فعالیت خود را ادامه دهند. ایده ی مایکروسافت بسیار ساده است؛ برای ردموندی ها مهم نیست چه تعداد دستگاه از پلتفرم های مختلف استفاده می کنید، برای این شرکت تنها این مهم است که یکی از این دستگاه ها مبتنی بر ویندوز باشد. مایکروسافت راهکارهای متنوعی برای به واقعیت نشاندن این موضوع دارد و به این موضوع اعتقاد دارد که می تواند با دستگاه ویندوزی خود، دستگاه های اندروید و آی اواس را بهتر کند.
جو بلفیوره یکی از چهره های تأثیرگذار در مایکروسافت است که پس از یک سال دوری از این شرکت و گذران وقت با خانواده، به ردموند بازگشته است. بسیاری او را به عنوان چهره ی ویندوز فون می شناسند؛ چرا که وی این سیستم عامل را حیات بخشید و آن را به دنیا معرفی کرد. یک سال سفر می تواند تأثیرات زیادی بر عقاید افراد داشته باشد؛ اما بلفیوره از این فرصت استفاده کرده است تا دیگر پلتفرم ها را نیز بشناسد. او توییت خود را با گوشی آیفون در توییتر منتشر کرد و زمان خود را در مدارسی دور از سیاتل گذراند. در مدارس سیاتل و در خیابان های آن عادت داریم افرادی با تی شرت های کورتانا ببینیم که از گوشی ویندوزی نیز بهره می برند. مسافرت به او کمک کرد محیطی خارج سیاتل را نیز ببیند. سیاتل شهری است که از مایکروسافت تأثیر زیادی گرفته و در واقع معیار خوبی برای سنجش واقعیات نیست.
به نظر می رسد بلفیوره بیش از پیش به ماجرا واقف شده و البته مایکروسافت نیز حرکات درخوری از خود به نمایش گذاشته است. مدیرعامل مایکروسافت، ساتیا نادلا، پیش بینی کرده است که کاربران در سال های نه چندان دور به طور متوسط ۶ دستگاه خواهند داشت که به صورت منظم از آن ها بهره می برند و از طرفی مایکروسافت می داند که به طور قطع هر ۶ دستگاه به صورت هم زمان ویندوزی نخواهند بود. به این دلیل پاسخ مایکروسافت این بوده است که تجربه ی استفاده ی هم زمان از دستگاه های اندروید و آی اواس با ویندوز را بهبود ببخشد. شاید این استراتژی به نظر ضعیف برسد؛ اما برای یک کاربر عادی، این روش بسیار راحت تر و بهتر از مجاب کردن او به خرید گوشی ویندوزی است.
مایکروسافت به تازگی ویژگی های جدیدی برای ویندوز ۱۰ معرفی کرده است که باعث بهبود تجربه ی انتقال محتوا بین دستگاه های ویندوزی و دستگاه های اندروید و آی او اسی می شود. ممکن است بگویید بسیاری از این ویژگی ها در سیستم عامل مک نیز وجود دارد؛ اما مایکروسافت برای بهره گیری از این ویژگی ها شما را مجبور به استفاده از دستگاه های ساخت خود نمی کند. در حال حاضر استفاده ی هم زمان از یک لپ تاپ ویندوزی در کنار یک گوشی اندروید و آی اواس در بسیاری موارد سردرگم کننده است. مایکروسافت اپلیکیشن های زیادی برای بهبود این تجربه داشته است؛ اما تا به حال هیچ کدام از این روش ها آن گونه که باید کار نکرده اند. بلفیوره می گوید: ما کارهایی می توانیم انجام دهیم تا به کاربران کمک کنیم زندگی پیچیده ی خود را با نظم و ترتیب پیش ببرند. ما کارهایی در این زمینه انجام خواهیم داد که مطابق با سیاست ویندوز است و در واقع دستگاهی ویندوزی به شما ارائه خواهد داد که با سایر پلتفرم ها نیز دوست است.
این موضوع که مایکروسافت با تمامی پلتفرم ها دوست است و ویندوز آن ها را دوست دارد، شاید سیاستی عجیب از سوی ردموندی ها باشد؛ اما این موضوع را بارها در سخنان ساتیا نادلا نیز شنیده ایم که برای مایکروسافت، مورد مهم کاربری است که پشت صفحه نمایش نشسته است؛ فارغ از این که چه سیستم عاملی استفاده می کند.
مایکروسافت ویژگی های جدیدی در کورتانا و تایم لاین خود معرفی کرده است که به شما اجازه می دهند فعالیت خود را نه تنها در دستگاه های ویندوزی، بلکه در دستگاه های آی اواس و اندروید نیز ادامه دهید. همچنین این شرکت از سرویس ابری Microsoft Graph نیز بهره می برد تا به توسعه دهندگان این اجازه را بدهد که اپلیکیشن های خود را در پی سی و گوشی هوشمند به یکدیگر متصل کنند. گراف این درگاه را فراهم می کند تا بدون از دست رفتن کارایی اپلیکیشن ها، بین دستگاه های مختلف با یکدیگر در ارتباط باشند. برای مثال روی اپلیکیشن خبرخوان، از همان بخش خبر که روی پی سی از خواندن دست کشیده اید، روی گوشی خود به خواندن ادامه دهید یا اینکه همان فایل وردی را که روی پی سی در حال ویرایش آن بودید، روی گوشی هوشمند خود مشاهده کنید و به ویرایش ادامه دهید. بلفیوره در این باره می گوید: ما امیدواریم که حتی اگر کاربران از برنامه ای خوششان نمی آید و صرفا مجبور به استفاده از آن هستند، فعالیت های خود را در گراف ثبت کنند. زمانی که این اتفاق افتاد، ما از طریق ویندوز و کورتانا به کاربر کمک خواهیم کرد تا تجربه ی کاربری بهتری در استفاده از برنامه داشته باشد و بتواند در دستگاه های دیگر از همان جای قبلی به کار خود ادامه دهد.
این مفهوم شامل یک ویژگی خواهد بود که به شما اجازه می دهد با استفاده از کلیپ بورد مشترک، محتوا را به صورت مستقیم از یک پی سی ویندوز ۱۰ به گوشی اندروید یا آی اواس خود منتقل کنید. مایکروسافت که سوئیفت کی را خریداری کرده است، از این کیبورد مجازی استفاده می کند تا به شما این امکان را بدهد که از کلیپ بورد ویندوز ۱۰ خود در تمامی بخش های گوشی هوشمندتان نیز بهره ببرید.
هر چند این روش در اول راه است اما موردی است که مایکروسافت ریسک زیادی برای موفقیت آن پذیرفته است. در واقع مایکروسافت تجربه ی استفاده از دستگاه هایی را بهبود می بخشد که سیستم عامل آن ها ویندوز نیست. مایکروسافت تلاش می کند تا تجربه ی استفاده از ویندوز را از محدوده ی پی سی و لپ تاپ گسترش دهد تا به نوعی باعث شود کاربران سایر پلتفرم ها نیز به سمت ویندوز بازگردند. بلفیوره می گوید: ما می خواهیم کاربران به هنگام استفاده از ویندوز، همه چیز را از اول شروع نکنند و در واقع از جایی ادامه دهند که روی سایر دستگاه های خود کار را متوقف کرده بودند.
البته این موضوع چالش زیادی برای مایکروسافت به وجود خواهد آورد. برای مثال اپل در این باره بسیار سخت گیر است و حتی به راحتی اجازه دسترسی به پیامک ها را نیز در اختیار سایر دستگاه ها قرار نمی دهد. البته این مشکل باعث دلسردی مایکروسافت نمی شود. بلفیوره ادامه می دهد: تفاوت کاری که ما انجام می دهیم با کاری که اپل انجام می دهد این است که ما از گستره ی وسیع تری از دستگاه ها بهره می بریم. ما این درجه از اختیار و انعطاف را در دستان کاربران نهایی قرار می دهیم تا در انتخاب خود آزاد باشند.
اگر در این راه مانعی از سوی آی اواس یا اندروید باشد؛ بنا بر گفته ی بلفیوره، مایکروسافت نهایت تلاش خود را برای رفع آن خواهد کرد. بلفیوره می افزاید: ما تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا کاربران سایر پلتفرم ها نیز بهترین تجربه ی ممکن را داشته باشند.
بلفیوره در آینده مایکروسافت را در جایگاهی تعیین کننده در زمینه ی تجربه ی بین پلتفرم ها می بیند و می افزاید: در جامعه افراد دستگاه های بسیاری استفاده می کنند؛ اما هیچ کس راهی برای ارتباط بین آن ها و استفاده بین پلتفرم ها ندارد. اما از دید ما این به مفهوم مرکزیت کاربران و انسان ها است. شما فردی هستید که کارهای مختلفی انجام می دهید و دستگاه های مختلفی از شرکت های مختلف خریداری می کنید. ما به شما این امکان را خواهیم داد تا بهترین استفاده را از آن ها ببرید.
اما سؤال اصلی این است که مایکروسافت پیروز خواهد شد و می تواند تجربه ی خوب برای کاربران آی اواس و اندروید روی پلتفرم خود ایجاد کند؟ بلفیوره می گوید: ما تلاش خود را خواهیم کرد.
قلم هوشمند سرفیس پن تعامل میان کاربر و ویندوز را دگرگون می کند
مایکروسافت معتقد است در آینده، قلم هوشمند سرفیس پن (Surface Pen) و محصولات مشابه، یکی از اصلی ترین ابزارها برای ایجاد تعامل بهتر میان کاربران و سیستم های نرم افزاری خواهند بود.
به گزارش گجتنیوز، مدیر ارشد سیستم های عامل مایکروسافت، جو بلفیوری (Joe Belfiore)، در خلال معرفی نسخه آزمایشی آپدیت Creators مخصوص پاییز، قابلیت های متنوع سرفیس پن با مرورگر اج روی سرفیس پرو 4 (Microsoft Surface Pro 4) را به صورت کامل نمایش داد. در واقع کاربران با استفاده از این قلم، توانایی انجام کارهایی همچون مشاهده پنجره های مختلف ویندوز، نوشتن متون مورد نظر در “text box”، پیمایش و انتخاب بخشی از یک نوشته را خواهند داشت. علاوه بر این، امکان استفاده از سرفیس پن در محیطی غیر از مرورگر مایکروسافت نیز وجود دارد که به عنوان نمونه می توان به انتخاب کلمه های مختلف در نرم افزار ورد یا نوشتن متنی دلخواه به صورت پی دی اف اشاره کرد.
بلفیوری معتقد است قلم هوشمند تعاملی طبیعی میان کاربران و سیستم های نرم افزاری ایجاد خواهد کرد. اما آیا این صحبت به معنی پایان یافتن عمر ماوس و تاچ پد است؟ احتمالا نه؛ اما مایکروسافت می خواهد در آینده، کاربران استفاده بیشتری از قلم های هوشمند داشته باشند.
برنامه ی جاه طلبانه ی اسپیس ایکس برای توسعه ی اینترنت ماهواره ای در سطح دنیا
کمپانی اسپیس ایکس در حال برنامه ریزی برای پرتاب بیش از ۴ هزار ماهواره به فضا به منظور توسعه ی خدمات اینترنت با پهنای باند وسیع در مناطق دور افتاده است.
به گزارش زومیت، در روند پرونده ای که به تازگی در کمیسیون ارتباطات فدرال در ایالات متحده ایجاد شده، مشخص شده است که کمپانی اسپیس ایکس متعلق به ایلان ماسک، تصمیم دارد مراحل پرتاب هزاران ماهواره ی مختص توسعه ی اینترنت را در طی سال ۲۰۱۹ آغاز کند. این طرح در چندین مرحله ی ساختاری اجرا می شود و تا سال ۲۰۲۴ به طول خواهد انجامید. تعداد ۴۴۲۵ ماهواره ی راه اندازی شده در این طرح از سیستم شبکه ای مبتنی بر مش برای ارائه ی سرویس های با سرعت بالا و پهنای باند وسیع در مناطق روستایی استفاده خواهند کرد؛ مناطقی که هنوز برای ارتباطات اینترنت خودشان به سیستم های با سرعت پایین و سنتی (Dial-up) استفاده می کنند یا اینکه در برخی از آن ها هیچ نوع دسترسی اینترنتی وجود ندارد.
کمپانی اسپیس ایکس به تازگی در حال برنامه ریزی برای راه اندازی نخستین نمونه ی اولیه از ماهواره های توسعه دهنده ی اینترنت با پهنای باند وسیع در فضا تا پایان سال ۲۰۱۷ بوده است. همچنین نمونه ی آزمایشی دوم در طی ماه های اولیه ی سال ۲۰۱۸ به فضا فرستاده می شود. در صورت موفقیت این پرتاب ها، ماهواره های مورد نظر با تعدادهای بیشتر در طی دهه ی آینده به فضا فرستاده می شوند. این کمپانی فضایی در واقع یک برنامه ی پر هزینه با ارزش درآمد ۳۰ میلیارد دلاری از محل ارتباطات شبکه ای ماهواره ای را تا سال ۲۰۳۰ برنامه ریزی کرده است و از سویی این امکان وجود دارد که آن ها در صورت موافقت دولت ایالات متحده، شمار کل ماهواره های گردش کننده در مدار زمین را تا میزان ۷۵۰۰ دستگاه نیز افزایش دهند.
استراتژی توزیع پهنای باند وسیعی که اسپیس ایکس دنبال می کند، با آنچه سایر خدمت دهنده های اینترنت در دنیا در پی آن هستند تا حدودی متفاوت است. کمپانی هایی از قبیل کام کست و تایم وارنر برای پیشبرد برنامه ی خود باید هزینه های هنگفتی در زمینه ی نصب و پیاده سازی کابل های فیبر نوری انجام دهند که خود این روند با مسائلی همچون حق مالکیت زمین ها و همچنین کارهای مرتبط با حفاری و کندن زمین برای نصب کیلومترها کابل فیبر نوری در مسیرهای مورد نظر، مرتبط خواهد بود.
احتمالا بزرگ ترین مشکلی که بر سر راه اسپیس ایکس در موفقیت این طرح وجود داشته باشد، مربوط به زمان عکس العمل و پوشش ارتباط ایجادشده میان شبکه ی ماهواره در فضا و کاربر نهایی روی زمین خواهد بود. این امکان کاملا وجود دارد که سرعت اینترنت ماهواره ای حتی قابل مقایسه با اتصالات پرسرعت فیبری نباشد. با این حال، توسعه ی اینترنت و خدمات اینترنتی به بازارهایی که در آن ها مردم هیچ گونه دسترسی به خدمات با پهنای باند وسیع ندارند، ممکن است رقبای این عرصه را بر آن دارد که به سمت این بازارها هم بیایند و چنین کاری طبیعتا برای مشتریان و کاربران در مناطق خارج از شهر و دورافتاده ایده آل خواهد بود.
گفتنی است که اسپیس ایکس را نباید به عنوان تنها کمپانی فعال در زمینه ی توسعه ی خدمات با پهنای باند وسیع به شمار آوریم. برای نمونه کمپانی بوئینگ هم یک پروژه ی مرتبط با ماهواره ی توسعه دهنده ی اینترنت کلید زده است؛ پروژه ای که حتی ممکن است نظر کمپانی اپل، یکی از غول های فناوری دنیا را به خود جلب کند.
چهار سال پیش هم گوگل، پروژه ی لون را در این زمینه آغاز کرد. در طرح پر ریسک گوگل، از شبکه های اینترنتی مبتنی بر بالن هایی شناور در لایه ی استراتوسفر به منظور توسعه ی خدمات اینترنتی برای مناطق دوردست دنیا استفاده می شود.
پیش فروش سقف خورشیدی تسلا آغاز شد
پیش فروش سقف خورشیدی تسلا آغاز شد و هر فوت مربع از این پانل های خورشیدی با قیمت 21.85 دلار فروخته می شود. پروژه جدید تسلا در اکتبر 2016 معرفی شده بود.
به گزارش گجتنیوز، تسلا پیش فروش پانل های خورشیدی خود را آغاز کرد و مشتریان می توانند هر فوت مربع از این پانل ها را با قیمت 21.85 دلار خریداری کنند. نصب سقف خورشیدی تسلا در یک خانه 2 هزار فوت مربعی، پس از کسر مالیات فدرال، حدود 50 هزار دلار هزینه خواهد داشت. همچنین این فناوری می تواند در طول 30 سال معادل 64 هزار دلار صرفه جویی در انرژی داشته باشد.
پیش فروش سقف خورشیدی تسلا در سال جاری برای آمریکا انجام می شود
ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیرعامل تسلا در دهم می 2017 اعلام کرده بود که پیش فروش سقف خورشیدی تسلا تقریبا برای تمامی کشورهای جهان انجام خواهد شد. این پانل های خورشیدی فعلا برای آمریکا توسعه داده شده و از سال آینده برای کشورهای دیگر ارائه می شود.
Tesla اعلام کرد اگرچه هزینه کاشی های خورشیدی کمی گران تر از ارزش انرژی خواهد بود اما در طول زمان این سقف خورشیدی می تواند باعث صرفه جویی در انرژی و جبران هزینه شود. در حال حاضر از چهار مدل پنل تسلا، تنها دو مدل آن یعنی مدل های صاف (Smooth) و بافتی (Textured) برای سفارش دادن در دسترس مشتریان قرار گرفته است. ایلان ماسک وعده داد که مدل های Tucson و تخته سنگ فرانسوی (French Slate) نیز تا شش ماه آینده عرضه خواهد شد.
سقف خورشیدی تسلا به باتری خانگی Powerwall 2 متصل می شود که قادر به ذخیره سازی 14 کیلووات ساعت انرژی، قدرت مداوم 5 کیلووات و اوج قدرت 7 کیلووات است. این کاشی ها با شیشه حرارت دیده پوشیده شده تا از پنل ها در برابر آسیب های احتمالی محافظت کند. همچنین این پنل های خورشیدی به صورتی طراحی شده اند که از جاده قابل رویت نیستند. علاوه بر آن تسلا مدعی شده که این کاشی ها مانند آسفالت یا بتن تنزل پیدا نمی کند. این سقف خورشیدی، مستحکم ترین و بادوام ترین سقف موجود بوده و شیشه روی آن، خانه شما را تا آخر عمر گارانتی می کند.
به زودی باتری گوشی های هوشمند در 5 دقیقه شارژ خواهد شد!
امروزه تکنولوژی شارژ سریع در اکثر پرچمداران بازار دیده می شود که باتری گوشی های هوشمند را در مدت زمان کمی شارژ می کند. اما با تلاش های یک استارت آپ اروپایی، این زمان به زودی به کمترین حد ممکن خواهد رسید.
به گزارش گجتنیوز، در گذشته، با ورود گوشی های هوشمند به بازار، مشکلی اساسی در همه آنها وجود داشت؛ زمان مورد نیاز برای شارژ باتری این گجت های نوظهور نه تنها طولانی و خسته کننده بود، بلکه پس از شارژ، طول عمر کوتاهی داشته و به سرعت خالی می شدند. اما امروزه به لطف بهره گیری از تکنولوژی شارژ سریع، زمان پر شدن باتری گوشی به طور قابل توجهی کوتاه تر شده و به نظر می رسد در آینده ای نزدیک، حتی کمتر نیز شود.
این تکنولوژی توسط استارت آپ اروپایی StoreDot در خلال رویداد CES 2015 معرفی شده بود و حال بنا به گفته مدیرعامل این شرکت، با گذشت دو سال از زمان رونمایی، آمادگی لازم برای ورود به بازار و به کارگیری آن در باتری گوشی های هوشمندی که در سال 2018 تولید خواهند شد، به وجود آمده است.
آیا شارژ باتری گوشی در 5 دقیقه امکان پذیر است؟
این بدین معناست که سازندگان اسمارت فون ها در سال 2018 قادر خواهند بود تا با استفاده از تکنولوژی ساخته شده توسط کمپانی StoreDot و به کارگیری آن در محصولاتشان، زمان مورد نیاز برای شارژ باتری گوشی های موبایل را به 5 دقیقه کاهش داده و انقلابی بزرگ در زمینه تولید تلفن همراه رقم بزنند. البته برخی از تحلیلگران دنیای دیجیتال این ادعا را قبول نداشته و آن را رد کرده اند.
بن وود (Ben Wood)، یکی از همین تحلیلگرانی ست که در موسسه CCS Insight مشغول به کار بوده و عقیده دارد رسیدن به چنین زمان کمی بسیار سخت بوده و خطراتی را به دنبال خواهد داشت: باید خطرات ناشی از انجام این کار را نیز در نظر گرفت. تجربه به من آموخته که همیشه نسبت به این موضوع بدبین باشم.
ساخت استخوانی با رهیافت مهندسی زیستی برای پیوند مغز استخوان
پیوند مغز استخوان بسیار دردناک و همراه با عوارض جانبی شدید است. ایمپلنت های نوین ساخته شده توسط مهندسان دانشگاه سن دیگو راهی برای کاهش این عوارض و همچنین گام بلندی در علم سلول های بنیادی است.
به گزارش زومیت، عمل پیوند مغز استخوان یکی از ناخوشایندترین فرایندهای پزشکی است. بخش اعظم این ناخوشایندی به این دلیل است که ما باید قبل از وارد کردن مغز استخوان جدید، سلول های قبلی را از بین ببریم. یک گروه تحقیقاتی در دانشکده ی مهندسی دانشگاه سن دیگوی کالیفرنیا به رهبری شاینی وارگس در حال بررسی و تکمیل روش های تولید نوعی استخوان مصنوعی هستند که بتواند پیوند مغز استخوان را راحت تر کند و از عوارض جانبی آن بکاهد.
ممکن است فکر کنید که اسکلت ما تنها داربستی است که اندام ما را سرپا نگاه می دارد؛ اما کارایی آن بسیار بیش از این است. استخوان های بلندتر بدن ما توخالی هستند و درونشان بافتی ژل مانند به نام مغز استخوان قرار دارد. این مغز استخوان روزانه تا ۵۰۰ میلیارد سلول قرمز خونی را طی فرآیندی به نام هماتوپوسیس (hematopoiesis) می سازد و همچنین مسئول تولید لنفوسیت ها است که نقش بسیار مهمی را در سیستم ایمنی بدن ایفا می کنند.
بنابراین در صورت بروز اختلال در مغز استخوان، برای مثال در نتیجه ی بیماری؛ عوارضی مانند کم خونی مزمن یا نقص سیستم ایمنی رخ خواهند داد. گاهی این اختلالات در مغز استخوان دلایل طبیعی مانند سرطان، عفونت، نقص مادرزادی یا بیماری خود ایمنی دارند ولی عوامل غیرطبیعی مانند تشعأشات رادیواکتیو و شیمی درمانی نیز می توانند باعث بروز عارضه در این بافت شوند.
درهرحال، بعد از بروز عارضه، موثرترین راه درمان آن پیوند مغز استخوان یا به عبارت دقیق تر پیوند هماتوپوتیک سلول های بنیادی است. برای این کار دو راه وجود دارد: پیدا کردن یک اهداکننده ی مناسب که بافت مطابق با بیمار را داشته باشد یا جمع آوری مغز استخوان سالم افراد قبل از بیماری، نگهداری آن و سپس پیوند دوباره ی آن در صورت بروز بیماری در آن ها.
اما هنوز مشکل اصلی یعنی فرایند دردناک کشتن سلول های مغز استخوان معیوب در بیمار با استفاده از پرتو یا شیمی درمانی پابرجاست. این فرآیند به دلیل کسب اطمینان از عدم رقابت سلول های قدیمی با سلول های جدید پیوندی ضروری است. شوربختانه این فرآیند فشار بسیاری به بدن وارد می کند و عوارض جانبی ناگواری را مانند ناباروری و خستگی مزمن درپی دارد.
برای اجتناب از این فرایند دردناک، گروه تحقیقاتی دانشگاه سن دیگو در نظر دارد تا با پیوند سلول های مغز استخوان جدید به بیمار از طریق استخوان های مهندسی زیستی شده، نیاز به از بین بردن سلول های میزبان را حذف کند. این راه کار ممکن است ناکارآمد جلوه کند ولی باید در نظر داشت که ازبین بردن سلول های قدیمی تنها زمانی نیاز است که این سلول ها بدخیم باشند (مانند موارد مبتلا به سرطان خون). اما زمانی که سلول های قدیمی فقط به درستی کار نمی کنند (بدخیم نیستند)، مانند کم خونی آپلاستیک یا نقص های خوش خیم ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی آنگاه می توان از این فرایند صرف نظر کرد. در این هنگام سوال این است که چگونه بدون حذف سلول های قدیمی برای سلول های جدید جا باز کنیم.
گروه تحقیقاتی در راستای پاسخی مناسب به این مسئله، یک استخوان مهندسی زیستی شده ساختند که می توان آن را درون بدن کار گذاشت (ایمپلنت). این استخوان می تواند پذیرای سلول های مغز استخوان اهدایی باشد و دیگر نیازی نیست که آن ها را به استخوان های خود بیمار تزریق کرد. این استخوان جدید درواقع حلقه هایی از هیدروژل متخلل است که بخش بیرونی آن ها حاوی ماده ی معدنی کلسیم فسفات اند. هنگامی که سلول های بنیادی به این داربست تزریق می شوند پس از مدتی بخش خارجی تبدیل به بافت استخوانی سخت خواهد شد. همزمان سلول های بنیادی اهداشده در مرکز این داربست که فاقد مواد معدنی است نگهداری می شوند و پس از مدتی به بافت استخوانی سالم و سلول های خون ساز تبدیل می شوند.
برای آزمایش کارایی این روش محققان این ایمپلنت ها را درون بدن موش های آزمایشگاهی قرار دادند. نیمی از این ایمپلنت ها در مرکز خود سلول های مغز استخوان اهدایی داشتند و نیمی دیگر توخالی بودند. طی ۴ هفته، ایمپلنت ها ساختار استخوان کامل، شامل رگ های خونی و مغز استخوان فعال را به خود گرفتند. به علاوه پس از گذشت ۶ ماه، ایمپلنت ها و خون ساخته شده در مغز استخوان آن ها مخلوطی از سلول های میزبان و اهداکننده بودند. این آزمایش نشان داد که سلول های میزبان و میهمان می توانند برای مدت طولانی در کنار هم فعال باشند و همچنین سلول های پیوندی می توانند در جریان خون موش های بدون مغز استخوان درگردش باشند زیرا ایمپلنت مانند یک استخوان طبیعی رفتار می کند. وارگس در اهمیت کار خود در حوزه ی دانش سلول های بنیادی نیز بیان می کند: ما قصد داریم از این سازوکار به عنوان چهارچوبی برای تبدیل سلول های بنیادی به مغز استخوان استفاده کنیم که کاربرد فراوانی در پیوندهای سلولی کلینیکی دارد.
نتایج این پژوهش در مجله ی علمی PNAS منتشر شده است.
سلام خبرهای جالبی بودند برای منتشر کردن این خبر ها از شما بسیار ممنونم موفق باشید
سلام دوست گرامی.
سپاس از حسن توجه شما.