ترفند. میزان استفاده فرزندانتان از رایانه را مدیریت کنید:

والدین همواره در جستجوی راه‌هایی برای تأمین امنیت فرزندان خود هستند. با پیشرفت تکنولوژی نیز نگرانی‌های پدر و مادر از این بابت بیش‌تر شده است. یکی از مسائلی که معمولاً در خانواده‌ها پیش می‌آید مسئله‌ی میزان استفاده از کامپیوتر است. به طوری که والدین گاهی از استفاده بی‌رویه از کامپیوتر توسط فرزند خود به ستوه می‌آیند و به روش‌های منسوخی نظیر جمع‌آوری کامپیوتر از خانه روی می آورند. برای حل منطقی این مشکل چه باید کرد؟ ویندوز 7 تا حدودی این مشکل را حل کرده است! در ویندوز ۸ یا ۱۰ هم ماجرا تا حدودی شبیه به چیزی است که در این مطلب خواهید خواند. شما به عنوان یک پدر یا مادر می‌توانید توسط ویندوز 7، فرزند خود را در استفاده از کامپیوتر محدود سازید. این محدود سازی به معنای استفاده متعادل از کامپیوتر توسط فرزند شماست. به طوری که در طی یک زمان مشخص در روز یا هفته فرزند شما می‌تواند از کامپیوتر استفاده نماید. بدین گونه نه نگرانی از بابت درس و مشق او خواهید داشت و نه فرزند خود را از یک منبع که حق طبیعی اوست محروم داشته‌اید. فراموش نکنید در عصر حاضر فرزند شما بایستی کار با کامپیوتر و اینترنت را فرا بگیرد و نباید به این موضوع به چشم یک مشکل بنگرید. تنها نگرانی، میزان استفاده متعادل از کامپیوتر است که با استفاده از این ترفند این نگرانی نیز بر طرف می‌شود.
بدین منظور:
شما ابتدا بایستی با یک حساب کاربری که مخصوص شماست و دسترسی Administration دارد وارد ویندوز شوید.
یک User نیز بایستی مخصوص فرزند خود داشته باشید که دسترسی Standard دارد.
اگر این کار را تا به حال انجام ندادید به Control Panel بروید. از بخش User Accounts and Family Safety و قسمت Add or remove user accounts می‌توانید حساب کاربری مخصوص فرزند خود ایجاد کنید. فراموش نکنید سطح دسترسی او بایستی Standard باشد.
پس از این کار، در Control Panel و از همان قسمت User Accounts and Family Safety این بار Set up parental controls for any user را انتخاب کنید.
در صفحه باز شده، حساب کاربری فرزند خود را انتخاب کنید.
در صفحه بعدی دقت کنید دو گزینه Parental Controls و Activity Reporting بر روی On تنظیم شده باشد.
سپس در قسمت Windows settings، گزینه ی Time Limits را پیدا کرده و با دکمه ی space آن را انتخاب کنید.
حال شما می‌توانید به سادگی زمان استفاده از کامپیوتر توسط فرزند خود را مشخص کنید.
در جدول نمایش داده شده با انتخاب خانه‌های مورد نظر در روزهای هفته و ساعت‌های مختلف می‌توانید میزان استفاده را مشخص کنید. پیشنهاد ما بدین منظور این است که در هر روز اجازه استفاده از کامپیوتر را به فرزند خود بدهید. حال زمان آن بستگی به سخت‌گیری خودتان دارد.
در پایان کلیه‌ی پنجره‌ها را OK کرده تا تنظیمات ذخیره گردد.

اکنون فرزند شما پس از روشن کردن کامپیوتر در زمان‌هایی که شما تعیین کرده‌اید مجاز به استفاده از حساب کاربری خود است. طبعاً بایستی بر روی حساب کاربری خودتان هم پسورد جداگانه بگذارید تا فرزند شما امکان ورود تنها حساب کاربری خود را داشته باشد.
از این پس هنگامی که فرزندتان در زمان‌های مجاز به حساب کاربری خود وارد شود، در گوشه سمت راست صفحه ساعتی را مشاهده خواهد کرد که فعال بودن قابلیت Parental Controls یا کنترل والدین را مشخص می‌کند. هر چقدر به زمان انتهای میزان استفاده نزدیک میشویم نیز هشدار دهنده ای این موضوع را به فرزند شما گوشزد می‌کند. پس از پایان زمان مجاز نیز سیستم اتوماتیک خاموش شده و از حساب کاربری فرزندتان خارج می‌گردد.

2 دیدگاه دربارهٔ «ترفند. میزان استفاده فرزندانتان از رایانه را مدیریت کنید:»

  1. سلام بر شما خیلی نکته جالبی رو نوشتید. تشکر از شما. فقط باید دعا کرد خخخ این فرزند بعضاً شیطون پسورد رو دور نزنه! آخه تکنولوژی همیشه راه گریزی هم داره. مثلاً من یادم هست 6سال پیش که windows xp داشتم رمز عبور User خودم رو فارسی تایپ کردم! حال آنکه میبایست انگلیسی تایپ میکردم. خلاصه در اون لحظه ذخیره شد! اما وقتی سیستم رو خاموش و سپس روشن کردم هرکار کردم و Alt+shift رو گرفتم کیبورد فارسی نشد که نشد! خخخ بخاطر همین قضیه چون اون وقتها مبتدی بودم کلی غصه خوردم! تا اینکه پس فرداش, یکی از دوستان بهم گفت با زدن چند بار Alt+Control+Delete وارد ویندوز شو و کلمه adminestrator رو بنویس و خلاصه به قسمت مربوط به User account برو و رمز عبور رو حذف کن! خخخ مطمئناً ویندوز7 یا بالاتر هم باید چنین ترفندهایی داشته باشند! پس بنظر میرسه باید فکری دیگه کرد! همان بهتر که از دریچه روانشناسی وارد شد و این فرهنگ رو در فرزند دلبند مان نهادینه کنیم که فرزند ما خودش مایل به این قضیه بشه که از رایانه باید متعادل و صحیح استفاده کنه. در هر صورت بخاطر انتشار این ترفند مفید تشکر.+ذ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *