نِمِث نامی جاودانه در ذهن ریاضی دوستان نابینا

در شانزده اکتبر ۱۹۱۸، آبراهام نمث ریاضیدان آمریکایی متولد شد. شهرت این دانشمند و ریاضیدان بخاطر ابداع روشی است که نوشتن و خواندن ریاضیات را برای نابینایان ممکن می ساخت.

۱۶ اکتبر سال ۱۹۱۸ آبراهام نمث در شهر نیویورک متولد گردید. آبراهام بصورت مادرزادی نابینا بود و از بدو تولد از نعمت دیدن محروم بود. دوران تحصیل در مقطع ابتدایی را در مدرسه عمومی همانند سایر کودکان گذراند اما برای مقطع دبیرستان به مدرسه نابینایان رفت. بعد از پایان دوره دبیرستان به کالج بروکلین رفت و از آنجا با سعی و تلاش زیاد موفق به دریافت مدرک کارشناسی در رشته روانشناسی شد. پس از دوره لیسانس به دانشگاه کلمبیا رفت و از آنجا نیز موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی شد. زمانی که آبراهام در کالج بروکلین تحصیل می کرد با اینکه رشته اصلیش روانشناسی بود ولی تمام کلاس های ریاضی را شرکت می کرد و علاقه خاصی به این علم داشت. حتی چندین بار سعی کرده بود تا رشته خود را تغییر دهد، اما مشاوران تحصیلی کالج وی را منصرف کرده بودند. بعد از پایان دوره کارشناسی ارشد در رشته روانشناسی آبراهام تصمیم گرفت مجددا به تحصیل به پردازد و این بار در رشته مورد علاقه اش یعنی ریاضیات. در آن دوران آبراهام شروع به تدریس بصورت نیمه وقت در کالج های نیویورک کرد با این حال تمام کسانی که با وی کار می کردند، بدلیل مشکل نابینایی اش علاقه ای به کار کردن با وی نداشتند و کلاس های کمی را از ناچاری به او می سپردند؛ اما این مسئله به هیچ وجه تاثیر منفی بروی آبراهام نداشت و وی با اشتیاق فرآوان به تدریس و آموختن ریاضیات می پرداخت تا این که توانست خود را به عنوان یک استاد ریاضی قوی به کسانی که فکر می کردند او نمی تواند، نشان دهد.

نمث قادر بود تمامی نمادهای ریاضی و همچنین تمامی شکل ها و نمودارهای ریاضی را با اینکه نابینا بود همانند افراد بینا بر روی کاغذ بکشد که این موجب تحیر و تحسین اطرافیانش شده بود. در دهه ۵۰ میلادی آبراهام پیشنهاد کار دانشگاه دیترویت را پذیرفت و برای کار به این دانشگاه رفت و به مدت ۳۰ سال تا سال ۱۹۸۵ که از آنجا بازنشسته شد در این دانشگاه به تدریس و تحقیق پرداخت. در اواخر دهه ۱۹۶۰ میلادی آبراهام نمث به فراگیری علوم کامپیوتر پرداخت و توانست این رشته را در دانشگاه دیترویت راه اندازی کند. بعد از سال ها کار در حوزه ریاضیات آبراهام نمث تصمیم گرفت خط ویژه ای برای نابینایان خلق کند که آنهایی که به اندازه خودش استعداد و توانایی نداشتند هم بتوانند ریاضیات را بخوانند و بنویسند بر همین اساس در سال ۱۹۵۲ آبراهام خط بریل، ویژه علم ریاضی را ابداع کرد که به نام خود وی یعنی کدهای نمث معروف شده است. او در سال های ۱۹۵۶ ، ۱۹۶۵ و ۱۹۷۲ آنرا مورد بازنگری قرار داد تا اینکه در سال ۱۹۹۲ بصورت رسمی وارد خط بریل شد. دستاورد این دانشمند بزرگ کمک بزرگی به نابینایان کرد تا بتوانند به نوشتن و خواندن ریاضیات بپردازند. آبراهام نمث تا پایان عمر بروی کدهای نمث کار کرد تا بتواند آنرا برای استفاده نابینایان بهبود ببخشد وی در تاریخ ۲ اکتبر سال ۲۰۱۳ و در ۹۵ سالگی دنیایی که هیچگاه نتوانست آنرا ببیند را ترک کرد اما یاد و خاطره اش همیشه گرامی خواهد بود.

منبع: ایران سپید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *