جدیدترین اتفاقات نمایشگاه ایفا 2019 در دنیای کامپیوتر را در بیست و پنجمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر دنبال کنید

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیست و پنجمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

لپ تاپ ThinkPad X1 Carbon لنوو با ضخامت و وزنی کمتر از همیشه عرضه شد

لنوو نسل جدید لپ تاپ های پرچم دار خود را عرضه کرد. این دستگاه از ضخامت و وزن کمتری در مقایسه با نسل های پیشین خود برخوردار بوده و از پردازنده کامت لیک اینتل استفاده می کند.

به گزارش زومیت، لنوو به طور رسمی نسل هفتم لپ تاپ ThinkPad X1 Carbon را عرضه کرد. لپ تاپ ThinkPad X1 Carbon که ابتدا در رویداد CES سال ۲۰۱۹ رونمایی شده بود، دارای بدنه ای باریک تر و سبک تر بوده و از صفحه نمایش 4K با شدت روشنایی ۵۰۰ نیت و پشتیبانی از HDR برخوردار است و جدیدترین پردازنده ی نسل دهمی اینتل، Core Comet Lake، با شش هسته آن را همراهی می کند.

نسل هفتم نوت بوک ThinkPad X1 Carbon جدیدترین پرچم دار لنوو است که دستگاهی با قابلیت حمل پذیری بالا به شمار می رود و می توان آن را بهترین محصول این شرکت تا به امروز به شمار آورد. این لپ تاپ از بدنه ی فیبر کربنی جدید بهره  می برد که ضخامت آن را به ۱۴.۹۵ میلی متر و وزن آن را به ۱.۰۹ کیلوگرم کاهش داده است. ضخامت و وزن مدل قبلی به ترتیب ۱۵.۹۵ میلی متر و ۱.۱۳ کیلوگرم بود که این نشان دهنده ی پیشرفت چشمگیر لنوو در طراحی محصول جدید است. این دستگاه حاشیه های بسیار اندکی در کناره های صفحه نمایش دارد و همین ویژگی امکان نصب یک صفحه نمایش ۱۴ اینچی IPS را در بدنه ای از کلاس ۱۳.۳ اینچی فراهم کرده است. لپ تاپ جدید ThinkPad X1 Carbon لنوو با توجه به مدل دقیق آن، با یکی از پنل های Full-HD با قابلیت ThinkPad Privacy Guard یا WQHD یا Ultra-HD عرضه می شود. محصولات پرچم دار با صفحه نمایش 4K با شدت نور ۵۰۰ نیت و نشان DisplayHDR 400 سازمان VESA روانه ی بازار می شوند.

افزون بر بدنه  و صفحه نمایش جدید، نوت بوک های جدید  نسل هفتمی ThinkPad X1 Carbon از پردازنده های نسل دهمی Core i5 یا Core i7 اینتل با چهار یا شش هسته و با کد نام کامت لیک استفاده می کنند و پردازنده ی گرافیکی UHD Graphics 620 اینتل نیز با آن ها همراه است. این دستگاه ها از ۸ یا ۱۶ گیگابایت حافظه ی رم LPDDR3 برخوردار هستند و به حافظه ی NVMe SSD تا ظرفیت ۲ ترابایت مجهز شده اند.

از نظر تجهیزات ارتباطی نیز لنوو برای ThinkPad X1 Carbon نسل هفتم مواردی همچون وای فای و بلوتوث اینتل، مودم انتخابی 4G/LTE از نوع Cat 9 یا Cat 16، دو درگاه تاندربولت ۳، درگاه USB 3.0 نوع A، کارت GbE با دانگل جدید، خروجی HDMI 1.4 و جک هدفون ۳.۵ میلی متری در نظر گرفته است.

از دیگر پیشرفت های چشمگیر لپ تاپ تینک پد ایکس وان کربن در مقایسه  با مدل های قبلی می توان به خروجی صوتی دالبی اتموس به کار رفته در آن با چهار اسپیکر و چهار میکروفن میدان دور اشاره کرد. لنوو برای وب کم این دستگاه نیز از یک دوربین IR با کیفیت 720p به همراه پوشش حریم خصوصی ویژه ی این شرکت، ThinkShutter، بهره گرفته است.

نوت بوک جدید لنوو با مجهز شدن به باتری ۵۱ وات ساعتی، می تواند با هر بار شارژ تا ۱۸.۵ ساعت انرژی دستگاه را تأمین کند؛ البته این شرکت دقیقا ذکر نکرده است که کدام نسخه ی ThinkPad X1 Carbon می تواند تا این میزان باتری خود را حفظ کند. درواقع، باید انتظار داشت که باتری مدل پرچم دار این دستگاه با پردازنده ی شش هسته ای و صفحه نمایش Ultra-HD میزان شارژدهی کمتری داشته باشد.

لنوو به زودی فروش لپ تاپ ThinkPad X1 Carbon نسل هفتم را آغاز می کند. قیمت این دستگاه باتوجه به مشخصات هر یک از مدل ها متفاوت است.

لپ تاپ ریزر بلید استلث 2019 در سه مدل معرفی شد

مدل جدید لپ تاپ ریزر بلید استلث سر انجام با مشخصات  سخت افزاری درخور توجه و طراحی زیبا رونمایی شد. بلید استلث ۲۰۱۹ به تراشه ی نسل دهمی آیس لیک اینتل مجهز شده است.

به گزارش زومیت، ریزر  سر انجام مدل جدید لپ تاپ های خانواده ی بلید استلث (Razer Blade Stealth) خود را با مشخصاتی جدید و جذاب معرفی کرد. لپ تاپ های جدید خانواده ی ریزر بلید استلث هم کارت گرافیک های مجتمع و مجزای قوی تری دارند و هم به لطف بهره مندی از تراشه ی نسل دهمی آیس لیک اینتل، به راحتی از پسِ انجام کارها برمی آیند. این بار رونمایی سه مدل جدید از این لپ تاپ را شاهد هستیم: اولی گرافیک مجتمع و دومی کارت گرافیک مجزا و به پنلی با وضوح 1080p و سومی کارت گرافیک مجزا درکنار پنل 4K دارد.

ریزر بلید استلث Mercury White

مدل Mercury White به باتری قدرتمندی مجهز شده است؛ از این رو، می تواند انتخاب بسیار مناسبی برای کسانی باشد که به عمر باتری لپ تاپ اهمیت ویژه ای می دهند. این مدل از تراشه ی چهارهسته ای جدید نسل دهمی Core i7-1065G7 شرکت اینتل به عنوان قلب تپنده اش بهره می گیرد. تراشه ی یادشده از فناوری هایپر تردینگ (Hyper-Threading) پشتیبانی می کند و فرکانس پایه ی ۱.۳ گیگاهرتز دارد. درضمن، تراشه ی نسل دهمی اینتل از فرکانس بوست ۳.۹ گیگاهرتز و توان ۲۵ وات بهره مند است.

تراشه ی به کار رفته در ریزر بلید استلث Mercury White اصلی ترین دلیل برتری این لپ تاپ در مقایسه با نسل پیشینش است که از تراشه ی نسل هشتمی اینتل استفاده می کرد. درضمن، این لپ تاپ جدید به گرافیک مجتمع Gen11 Iris Plus مجهز شده است که قدرت بسیار بیشتری از نسل پیشین گرافیک مجتمع اینتل دارد و از فناوری Integer Scaling هم پشتیبانی می کند.

ریزر بلید استلث 2019 / Razer Blade Stealth 2019

این مدل از سری جدید لپ تاپ های خانواده ی ریزر بلید استلث به ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی مجهز شده است که ممکن است برای عده ی زیادی از کاربران کافی نباشد. Mercury White همچنین ۱۶ گیگابایت رم از نوع LPDDR4 با فرکانس ۳.۷۳۳ مگاهرتز و نمایشگر ۱۳.۳ اینچی دارد. افزون بر موارد یادشده، لپ تاپ جدید ریزر به باتری با ظرفیت ۵۳.۱ وات ساعت مجهز شده است که طبق ادعای این شرکت حداکثر ۱۰ ساعت دوام می  آورد.

ریزر بلید استلث GTX FHD و ریزر بلید استلث GTX UHD

مدل های GTX لپ تاپ ریزر بلید استلث ۱۳ به همان تراشه ی نسل دهمی مدل Mercury White، یعنی Intel Core i7-1065G7 مجهز شده اند. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، Core i7-1065G7 ضمن پشتیبانی از فناوری هایپر تردینگ، فرکانس پایه و بوست ۱.۳ و ۳.۹ گیگاهرتز ارائه می دهد و توانی معادل ۲۵ وات دارد. با این حال، تفاوت مدل های GTX، به بهره مندی آن ها از کارت گرافیک مجزا مربوط می شود.

در نسل پیشین لپ تاپ های ریزر بلید استلث از کارت گرافیک MX150 انویدیا  استفاده شده بود؛ اما این بار شاهد استفاده از کارت گرافیک های قدرتمندتری هستیم. ریزر در لپ تاپ جدیدش از کارت GTX 1650 با چهار گیگابایت حافظه ی گرافیکی (VRAM) از نوع GDDR5 استفاده کرده است که توان بسیار بیشتری از MX150 در اجرای بازی ها دارد. مدل های جی تی ایکس نه تنها ازلحاظ کارت گرافیک، بلکه ازلحاظ حافظه ی ذخیره سازی نیز بهتر شده اند.

مدل های GTX ریزر بلید استلث ۲۰۱۹ دوبرابر حافظه ی پایه ی بیشتری از مدل مرکوری وایت دارند و به جای ۲۵۶ گیگابایت، از ۵۱۲ گیگابایت حافظه بهره  می برند. این یعنی لپ تاپ های مدل GTX برای گیمرهای لپ تاپ ها و البته خالقان محتوای ویدئویی، گزینه های بهتری به حساب می آیند. حال که سخن از خالقان محتوا به میان آمد، بد نیست اشاره کنیم یکی از مدل های GTX همچون مدل مرکوری وایت نمایشگری با وضوح 1080p دارد؛ اما اگر کاربر تمایل داشته باشد، می تواند بیشتر هزینه کند و مدل قدرتمندتر آن را بخرد که از نمایشگری با پنل لمسی 4K برخوردار است.

گرچه ممکن است کارت گرافیک GTX 1650 قدرت لازم برای اجرای بازی ها با وضوح 4K را نداشته باشد، در هر صورت بهتر از کارت MX150 از پس انجام پردازش های گرافیکی برمی آید. درضمن، GTX 1650 همچون گرافیک Gen11 به لطف بهره مندی از قابلیت Integer Scaling می تواند به هنگام اجرای بازی ها با وضوح پایین تر، تجربه ی بهتری به کاربر ارائه دهد.

تاکنون تاریخ عرضه ی لپ تاپ های جدید خانواده ی ریزر بلید استلث اعلام نشده است؛ اما براساس اعلام رسمی، مدل های Mercury White و GTX FHD و GTX UHD به ترتیب ۱,۴۹۹ و ۱,۷۹۹ و ۱,۹۹۹ دلار قیمت دارند.

لپ تاپ Pro Art StudioBook ایسوس با عملکردی نزدیک به سیستم های دسکتاپ معرفی شد

ایسوس در جریان نمایشگاه IFA 2019 از لپ تاپ جدیدی رونمایی کرد که فاصله ی میان لپ تاپ ها و کامپیوترهای رومیزی را به حداقل می رساند.

به گزارش زومیت، لپ تاپ های ورک استیشن و مخصوص تولید محتوا مانند سری مک بوک پرو اپل، همیشه شامل قوی ترین محصولاتی می شوند که شرکت ها برای ارائه ی کارایی بالا، حداکثر تلاش خود را در ساخت این کامپیوترهای همراه به کار می گیرند. کاربران چنین کامپیوترهای شخصی، کارایی های سنگین همچون بازی  یا تولید محتوا از آن انتظار دارند و قطعا به دنبال بهترین سخت افزارهای موجود در لپ تاپ هستند. کارت های گرافیک قدرتمند کلاس تایتان جدید انویدیا (Titan RTX) که مجهز به فناوری رهگیری پرتو هستند، از جدیدترین قطعات سخت افزاری محسوب می شوند که هر کاربر حرفه ای لپ تاپ انتظار آن ها را در دستگاه خود می کشید. اکنون انویدیا  و ایسوس در همکاری جدیدی، کارتی از سری کوادرو با نام Quadro RTX 6000 را به دنیای کامپیوترهای همراه آورده اند.

StudioBook One

ایسوس ProArt StudioBook One جدیدترین محصول ایسوس محسوب می شود که می توان نام «ورک استیشن همراه» (Mobile Workstation) را برای آن به کار برد. شرکت تایوانی در محصول جدید خود از استاندارد طراحی Nvidia Ace استفاده کرد که همه ی قطعات گرمازا را در پشت نمایشگر قرار می دهد. با چنین رویکردی، دمای بخش کیبورد کاهش می یابد و خنک کنندگی نیز بازدهی بالاتری خواهد داشت.

انویدیا در گذشته ای نه چندان دور، از کارت گرافیک Quadro RTX 5000 در دسته ی پردازنده های گرافیکی همراه رونمایی کرد. اکنون با معرفی خانواده ی جدید و اولین لپ تاپ های مجهز به آن، به نوعی پردازنده های قبلی در سایه قرار می گیرند. پردازنده های گرافیکی ورک استیشن، تأییدیه ی کاربردپذیری برای تولید محتوای ویدئویی، طراحی به کمک کامپیوتر و بسیاری پکیج های نرم افزاری دیگر را دارند. تأییدیه ی کاربردپذیری به این معنا خواهد بود که دستگاه ها برای کاربردهای مذکور، آزمایش و تأیید شده اند. به علاوه چنین قطعات سخت افزاری برای کاربردهای گیمینگ هم بهینه سازی شده اند تا نرخ فریم بهتری را به کاربر ارائه کنند.

پردازنده های گرافیکی موبایل (ساخته شده برای استفاده در دستگاه های قابل حمل مانند لپ تاپ) در سال های گذشته با هدف کاهش فاصله ی کاربری با نمونه های دسکتاپ بهینه سازی شده اند. انویدیا هم ادعا می کند که نمونه های همراه پردازنده های گرافیکی اش عملکردی نزدیک به کارت های گرافیک دسکتاپ دارند. عموما پردازنده های گرافیکی لپ تاپ برای کاهش گرما، عملکرد پایین تری نسبت به نمونه های دسکتاپ دارند. در این  میان StudioBook One با استفاده از درگاه های انتقال گرمای مبتنی بر تیتانیوم، خنک کنندگی مناسبی را ارائه می کند. باتری موجود در این دستگاه نازک تایوانی هم ظرفیت ۹۰ وات ساعتی دارد.

علاوه بر سیستم خنک کنندگی حرفه ای، لپ تاپ جدید ایسوس از جدیدترین سخت افزارهای موجود در بازار بهره می برد. پردازنده ی Core i9  (احتمالا Core i9-9980HK) به علاوه ی ۶۴ گیگابایت حافظه ی رم DDR4 و ۲۴ گیگابایت حافظه ی VRAM  در پردازنده ی گرافیکی، استودیوبوک وان را به یک غول پردازشی همراه تبدیل می کند. در بخش ذخیره سازی نیز درایو یک ترابایتی SSD انواع نیازهای کاربران حرفه ای را برطرف خواهد کرد. ایسوس با وجود جابه جایی قطعات گرمازا از زیر دستگاه جدید، طراحی لولا را به گونه ای انجام داده است تا حداقل حبس گرما در آن بخش رخ دهد. طراحی اختصاصی شرکت به نام ErgoLift شناخته می شود که پایه ی لپ تاپ را به اندازه ی ۴/۵۷ درجه از سطح کاربری بلند می کند.

ایسوس در لپ تاپ جدید همه ی قطعات گرمازا را به پشت نمایشگر منتقل کرده است

لپ تاپ جدید ایسوس از فناوری بهبودیافته ی Optimus شرکت انویدیا بهره می برد. فناوری مذکور به صورت خودکار جابه جایی پردازش گرافیکی از پردازنده ی داخلی به کارت گرافیک اختصاصی را انجام می دهد که منجر به مصرف بهینه ی انرژی می شود. انویدیا ادعا می کند که فناوری مذکور با هوشمندی بالا، نیاز یا عدم نیاز به کارت گرافیکی اختصاصی را در هر اپلیکیشن تشخیص می دهد.

در اخبار منتشرشده، اشاره ای به عمر باتری لپ تاپ جدید ایسوس نمی شود؛ با وجود استفاده از فناوری هوشمند انویدیا، باز هم نمی توان انتظار شارژدهی بالایی از دستگاهی با چنین سخت افزار  قدرتمند داشت. ایسوس استودیو بوک وان از آداپتور ۳۰۰ واتی با ابعاد مربی ۹۲ میلی متر و ضخامت ۲۸ میلی متر بهره می برد که نشان دهنده ی ابعاد و ظرفیت پایین باتری خواهد بود.

نمایشگر ایسوس استودیو بوک وان با ابعاد ۱۵/۶ اینچی و نسبت تصویر ۱۶ در ۹، کیفیت 4K 120Hz را به کاربر ارائه می کند که قابلیت Pantone هم در آن فعال شده است. این نمایشگر از ۱۰۰ درصد فضای رنگ Adobe  RGB هم پشتیبانی می کند. به علاوه لایه ی محافظ گوریلا گلس ۵ از نمایشگر حرفه ای محصول جدید تایوانی ها حفاظت می کند. از قابلیت های اتصالی استودیوبوک وان می توان به سه پورت USB-C از توع تاندربولت ۳ اشاره کرد.

ایسوس استودیو بوک وان به عنوان محصول اصلی در جریان رونمایی های انویدیا (که متمرکز بر سیستم های RTX Studio هستند) هم محسوب می شود. سیستم های مذکور، نمونه های رومیزی هم دارند که از میان آن ها می توان به محصولات ایسوس همچون ProArt Station D940MX و ProArt PA90 اشاره کرد. به علاوه ایسر با Concept D900 و 500 و MSI با Prestige P100 نیز نمایشی از محصولات جدید انویدیا برگزار کرده اند. از نمونه های دیگر لپ تاپ می توان به asus ProArt StudioBook One X، Asus ProArt StudioBook 17, Asus ProArt StudioBook 15 و Acer  Concept D 5 و نسخه ی پرو همین لپ تاپ اشاره کرد.

StudioBook X

عضو دیگر خانواده ی جدید لپ تاپ های ورک استیشن ایسوس با تمرکز بیشتر روی کیفیت نمایشگر و کارایی معرفی شد. استودیوبوک ایکس از نمایشگر ۱۷ اینچی WUXGA با رزولوشن ۱۲۰۰ در ۱۹۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶ در ۱۰ بهره می برد. شرکت سازنده، نسبت نمایشگر به کل پنل را ۹۲ درصد بیان می کند که محصول جدید را بیشتر شبیه به یک لپ تاپ ۱۵ اینچی نشان می دهد. کاربران می توانند لپ تاپ استودیو بوک ایکس را با پردازنده ی اینتل  زئون (E-2276M) یا Core i7-9750H خریداری کنند. در بخش پردازش گرافیکی نیز یک کارت Quadro RTX 500 با ۱۶ گیگابایت حافطه ی GDDR6 VRAM در هر دو نسخه وجود دارد.

عضو حرفه ای تر خانواده ی استودیوبوک با قابلیت های ذخیره سازی حرفه ای عرضه می شود. کاربران می توانند این لپ تاپ را تا ۶ ترابایت حافظه ی ذخیره سازی (ترکیبی از SSD, NVMe و HDD) و تا ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی رم سفارشی سازی و خریداری کنند. استودیوبوک ایکس در بخش اتصال مجهز به دو پورت تاندربولت ۳، سه پورت USB 3.1 Type-A و درگاه حافظه ی UHS-II SD و یک پورت اترنت است. به علاوه استودیوبوک ایکس با پشتیبانی از وای فای  ۶ نسبت به استودیوبوک وان، سرعت اتصال بی سیم بالاتری ارائه می کند.

با وجود تمام برتری های سخت افزاری، برتری اصلی و تمرکز تبلیغاتی ایسوس برای نسخه ی ایکس، با ترک پد ScreenPad 2.0 محقق می شود. فناوری ایسوس، میانبر اپلیکیشن های کاربردی و برخی قابلیت های دیگر را در نمایشگری زیر ترک پد لپ تاپ ارائه می کند. این لپ تاپ اولین عضو از خانواده ی ایسوس است که قابلیت مذکور را دریافت می کند.

همان طور که گفته شد، خانواده ی استودیوبوک چند عضو دیگر ۱۷ و ۱۵ اینچی هم دارد. StudioBook Pro 17 با کارت گرافیک Quadro RTX 3000 Max-Q عرضه می شود. نسخه ی ۱۵ اینچی دسته ی پرو نیز به کارت گرافیک Quadro RTX 5000 Max-Q مجهز خواهد بود. نسخه های استاندارد ۱۷ و ۱۵ اینچی با نام StudioBook به کارت گرافیک GeForce RTX  2060 مجهز هستند.

لپ تاپ های جدید ایسوس در دوره ای معرفی شدند که شایعه ی آماده سازی لپ تاپ ۱۶ اینچی مک بوک پرو به اوج رسیده است. کوپرتینویی ها با محصول جدید قصد دارند تا دسته ی کاربران حرفه ای را هدف قرار دهند که طبق اخبار و بررسی ها، از آخرین طراحی مک بوک پرو، خصوصا در بخش کیبورد ناراضی هستند.

لپ تاپ ROG Zephyrus S GX701 ایسوس با نمایشگر ۳۰۰ هرتزی معرفی شد

ایسوس با معرفی لپ تاپ گیمینگ ROG Zephyrus S GX701 و نمایشگر دیوانه کننده ی ۳۰۰ هرتزی آن، نگاه ها را به خود خیره کرد.

به گزارش زومیت، ایسوس در نخستین روز نمایشگاه IFA برلین، با رونمایی جدیدترین لپ تاپ خانواده ی Zepyrus و نمایشگر ۳۰۰ هرتزی آن، نگاه ها را به خود خیره کرد. تایوانی ها از این نمایشگر به  عنوان «سریع ترین پنل دنیا» نام می برند. لپ تاپ جدید ایسوس با نام ROG Zephyrus S GX701 در ماه اکتبر در دسترس کاربران خواهد بود؛ در حالی که ۶ لپ تاپ دیگر از خانواده ی Strix در سال ۲۰۲۰ از راه خواهند رسید. در حال حاضر هیچ  گونه اطلاعاتی درباره ی قیمت لپ تاپ جدید ایسوس در دسترس نیست.

GX701 لپ تاپی ۱۷ اینچی با نمایشگر ۳۰۰ هرتزی است و مدل ۱۵ اینچی آن با مدل GX502 به فروش خواهد رسید. نرخ نوسازی ۳۰۰ هرتزی، برای گیمرها بسیار رؤیایی به نظر می رسد؛ اما باید توجه داشت که برای دستیابی به چنین نرخی باید GPU  بسیار قدرتمندی در اختیار داشت و در برخی از بازی ها، تنظیمات گرافیکی را پایین آورد. تایوانی ها نمایشگر ۳۰۰ هرتزی خود را با دو لپ تاپ ۱۵ و ۱۷ اینچی ROG Strix Scar II و پردازنده ی گرافیکی GeForce RTX 2070 انویدیا به نمایش گذاشتند.

صرف نظر از لپ تاپ های ۳۰۰ هرتزی، ایسوس مدل های جدیدی از خانواده ی Zephyrus را با بدنه ی آبی براق معرفی کرد. لپ تاپ های یادشده با مدل های Zephyrus S GX502 و Zephyrus M GU502 و Strix G531  در کنار G731 طی سه ماهه ی سوم سال ۲۰۱۹ به فروش خواهند رسید؛ اما قیمت این لپ تاپ ها نیز هنوز مشخص نیست. لپ تاپ های جدید Zephyrus با گرافیک RTX 2060 یا RTX 2070 و پردازنده ی نسل نهمی اینتل عرضه خواهند شد و شرکت Pantone وظیفه ی کالیبره سازی نمایشگر آن ها را برعهده خواهد داشت.

هنوز اطلاعاتی در مورد قیمت دقیق این مدل ها و مشخصات دقیق مدل ۳۰۰ هرتزی زفیروس اس جی ایکس ۷۰۱ اعلام نشده است. شرکت های دیگر نیز لپ تاپ های گیمینگ و جدید خود را به ایفا ۲۰۱۹ آورده اند؛ لپ تاپ  ایسر Predator Triton 500 نیز به نمایشگر ۳۰۰ هرتزی مجهز شده است.

ایسوس در نمایشگاه ایفا از سبک ترین لپ تاپ دنیا رونمایی کرد

شرکت های ایسوس و ایسر هرساله با لپ تاپ های سبک و باریک خود پا به رویداد ایفا پا می گذارند و امسال نیز مانند هرسال دست پر به این نمایشگاه آمده اند.

به گزارش زومیت، ایسوس به تازگی ایسر  را درزمینه ی ساخت سبک ترین لپ تاپ  دنیا شکست داده و توانسته با محصول خود این عنوان را از شرکت ایسر برباید. ایسر Swift 5 را رونمایی کرد و با افتخار اعلام کرد این محصول با ۹۵۰ گرمی عنوان سبک ترین لپ تاپ دنیا را ازآنِ خود کرده است. ساعاتی بعد ایسوس محصول جدید خود با نام AsusPro B9 را رونمایی کرد که تنها ۸۶۱ گرم وزن دارد. شاید تصور کنید با لپ تاپ قدرتمندی رو به رو نخواهید بود؛ اما مشخصات این محصول چیز دیگری را بازگو می کنند: پردازنده نسل دهم اینتل، دو حافظه  یک ترابایتی از نوع PCIe SSDs، پشتیبانی از وای فای ۶ و دوربین IR با قابلیت Windows  Hello.

ایسوس مانند لپ تاپ های دیگر خود، صفحه نمایش ۱۴ اینچی در بدنه ی لپ تاپ ۱۳ اینچی جای داده است. این نمایشگر حاشیه های باریکی دارد و نسبت صفحه نمایش به بدنه ی آن ۹۴ درصد است. کسانی که فرصت کارکردن با این محصول را پیدا کرده اند، آن را شگفت انگیز خوانده اند. این محصول به قدری سبک است که می توانید به راحتی آن را با یک دست حمل کنید. از وزن آن که بگذریم، ضخامت آن نیز بسیار کم است و با ۱۴.۹۹ میلی متر ضخامت، به راحتی در کیفتان جای خواهد گرفت.

حداکثر دو ترابایت حافظه ذخیره سازی و پشتیبانی از RAID 0 و RAID 1 در این محصول گنجانده شده است. با این مشخصات نه تنها احتیاجی به حافظه ی جانبی نیست؛ بلکه به سرعت خواندن و نوشتن چشمگیری دست خواهید یافت. با وجود دوربین IR و شناسایی بیومتریک و تراشه ی امنیتی TPM 2.0 خیال کاربران از بابت امنیت راحت خواهد بود. وجود استاندارد نظامی MIL-STD 810G تضمین می کند لپ تاپی قوی و محکم به دست کاربران می رسد که از بابت کیفیت ساخت نگرانی نخواهند داشت.

درپایان، گفتنی است AsusPro B9 از اواخر سپتامبر دردسترس خواهد بود. هنوز جزئیاتی از قیمت این محصول در دست نیست.

سوئیفت 5، سوئیفت 3 و اسپایر C ایسر با پردازنده آیس لیک معرفی شدند

سوئیفت ۵ و سوئیفت ۳ و سری اسپایر C از جمله محصولاتی بودند که ایسر در ایفا ۲۰۱۹ رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، ایسر در رویداد ایفا امسال حضور گسترده ای داشت و در کنفرانس خبری خود، محصولات مختلفی رونمایی کرد. نسخه ی جدید لپ تاپ های سوئیفت ۳ و سوئیفت ۵ ازجمله محصولات جدید این شرکت بودند.

هر دو لپ تاپ از نظر قدرت و عملکرد در مقایسه با نسل قبلی شان پیشرفت چشمگیری کرده اند و از دهمین نسل پردازنده های اینتل با نام آیس لیک (Ice Lake) بهره می برند. سوئیفت ۵ پیشرفت دیگری نیز کرده و آن امکان انتخاب پردازنده ی گرافیکی  انویدیا MX250 است. نسخه ی فاقد کارت گرافیک نیز از پردازنده ی گرافیکی Iris Pro اینتل بهره می برد.

سوئیفت ۵ از اواخر سپتامبر (اوایل مهر) با قیمت ۹۰۰ دلار روانه ی بازار خواهد شد. نسخه ی جدید این محصول نیز همانند قبل از بدنه ای منیزیمی بهره می برد که به کمک آن وزن بسیار سبکی دارد. لپ تاپ مذکور کمتر از ۹۹۰ گرم وزن و ۱۴.۹۵ میلی متر ضخامت دارد. ایسر سوئیفت ۵ را سبک ترین لپ تاپ ۱۴ اینچی می نامد.

در داخل بدنه ی سبک سوئیفت ۵، یکی از پردازنده های نسل دهم اینتل با نام Core i7-1065G7 قرار گرفته است. محصول مذکور به ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره سازی M2 با کانکتور PCIe مجهز شده و باتری آن می تواند با هربار شارژ بیش  از ۱۲.۵ ساعت دوام بیاورد. این عملکرد باتری در مقایسه با نسخه ی قبلی دستگاه بهبود یافته است؛ به گونه ای که باتری نسخه قبل تنها ۹ ساعت در استفاده ی عادی دوام می آورد. درگاه USB 3.1 Type-C در این محصول قرار دارد که از Thunderbolt 3 پشتیبانی می کند. سوئیفت ۵ از باند دوگانه وای فای ۶ اینتل و Windows Hello بهره می برد که حسگر اثر انگشت نیز بدین منظور در زیر کیبورد دستگاه قرار دارد.

سوئیفت ۳ از نوامبر (آبان و آذر) با قیمت ۷۰۰ دلار روانه بازار می شود. وزن این محصول درحدود ۱.۲ کیلوگرم و ضخامتش ۱۵.۹۵ میلی متری است که لپ تاپی سبک و باریک به حساب می آید.

در این لپ تاپ هم کاربران می توانند بین دهمین نسل از پردازنده اینتل با نام Core I7-1065G7 و پردازنده ی گرافیکی انویدیا GeForce MX250 یکی را انتخاب کنند. نسخه ی فاقد تراشه ی گرافیکی مجزا نیز از پردازنده ی گرافیکی مجتمع Iris Plus اینتل بهره می برد. ایسر برای سوئیفت ۳، ۱۶ گیگابایت رم و ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی داخلی در نظر گرفته است. باتری دستگاه در استفاده ی عادی تا ۱۲.۵ ساعت دوام می آورد و پورت ها و اتصال وای فای آن با سوئیفت ۵ یکسان است.

ایسر در ایفا ۲۰۱۹ سری جدید اسپایر C را نیز رونمایی کرد. کامپیوتر بدون کیس جدید در سه نسخه ۲۲ و ۲۴ و ۲۷ اینچی روانه ی بازار می شود. این محصولات از پردازنده ی نسل دهم Intel Core بهره مند است که امکان انتخاب پردازنده ی گرافیکی انویدیا MX130 نیز وجود دارد.

سری جدید اسپایر C با دو نوع حافظه ی ذخیره سازی همراه است که کاربران می توانند براساس نیازشان، یکی را انتخاب کنند. ایسر برای اسپایر C امکان انتخاب دو ترابایت M.2 NVMe SSD و دو ترابایت HDD 2.5 میلی متری را فراهم کرده است. همچنین، تا ۳۲ گیگابایت رم در این دستگاه ها پشتیبانی می شود. چهار پورت نسل اول USB 3.1 در اسپایر  C قرار دارد و از بهار امسال روانه ی بازار خواهد شد. قیمت نسخه ۲۴ اینچی آن ۷۰۰ دلار است.

خانواده لپ تاپ‌ ایسر برای حرفه ای ها با نام ConceptD معرفی شد

ایسر خانواده ی لپ تاپ های قدرتمند ConceptD را با ویژگی هایی همچون گرافیک Quadro و نمایشگر کالیبره برای کاربران حرفه ای معرفی کرد.

به گزارش زومیت، ایسر در جریان نخستین روز از نمایشگاه IFA 2019 برلین، سری جدیدی از لپ تاپ های قدرتمند ConceptD Pro را برای کاربران حرفه ای معرفی کرد. این دستگاه ها از سخت افزار توانمندی شامل پردازنده ی نسل نهمی اینتل، گرافیک Quadro انویدیا و نمایشگر کالیبره بهره می برند.

ConceptD 9 Pro

لپ تاپ منحصر به فرد ConceptD 9 Pro در صدر محصولات جدید ایسر جای می گیرد. نمایشگر ۱۷.۳ اینچی و 4K این لپ تاپ به لطف لولای Ezel Aero  حالت گردان دارد و به لطف کالیبره سازی شرکت پانتون، ۱۰۰ درصد از فضای رنگی Adobe RGB  را با خطای کمتر از یک، پوشش می دهد. ناگفته نماند که نمایشگر لمسی ConceptD 9 Pro را قلم استایلوس وکوم EMR با حساسیت ۴۰۹۶ سطح فشار همراهی می کند.

لپ تاپ تبدیل پذیر ایسر در بالاترین پیکربندی از پردازنده ی نسل نهمی Core i9  اینتل و گرافیک Quadro RTX 5000 انویدیا بهره می برد و بخشی از برنامه ی RTX Studio به حساب می آید. بدین مفهوم که انویدیا درایورهای ویژه ای را برای این دستگاه تدارک دیده است تا عملکرد لپ تاپ حین اجرای چندین نرم افزار حرفه ای همچون مجموعه ی اتودسک یا ادوبی کم نقص باشد. این دستگاه از ماه نوامبر در بازار آمریکا با قیمت فوق العاده بالای ۵۸۰۰ دلار در دسترس خواهد بود.

ConceptD 7 Pro

ConceptD 7 Pro  لپ تاپ قدرتمند دیگر ایسر به حساب می آید. این دستگاه از نمایشگر کالیبره  شده ی 4K با ابعاد ۱۵.۶ اینچی بهره می برد و در بالاترین حالت با پردازنده ی نسل نهمی Core i7، گرافیک ۱۶ گیگابایتی RTX 5000 انویدیا و ۳۲ گیگابایت رم عرضه خواهد شد. ناگفته نماند که لپ تاپ ConceptD 7 Pro  نیز همانند برادر تبدیل پذیر خود در برنامه ی RTX Studio  انویدیا جای دارد.

ConceptD 7 Pro  با وجود قدرت سخت افزاری بسیار زیاد، طراحی زمختی ندارد. ضخامت این لپ تاپ به ۱۷.۹ میلی متر می رسد و وزن آن ۲.۱ کیلوگرم است. لپ تاپ  ۱۷ اینچی ایسر مجموعه ای کامل از پورت ها همچون پورت USB Type-A، پورت کارت حافظه ی SD و پورت شبکه را نیز به همراه دارد. تایوانی ها برای لپ تاپ قدرتمندشان قیمت پایه ی ۲۷۰۰ دلاری را در نظر گرفته اند و آن را از ماه جاری میلادی در آمریکا به فروش خواهند رساند.

ConceptD 5 Pro

یکی دیگر از لپ تاپ های ایسر که بخشی از برنامه ی RTX Studio  نیز به حساب می آید، ConceptD 5 Pro نام دارد که در دو نسخه ی ۱۵.۶ و ۱۷.۳ اینچی 4K به فروش خواهد رسید. این لپ تاپ قدرتمند در بالاترین نسخه، پردازنده  ی نسل نهمی Core i7 و گرافیک Quadro RTX 3000 را در بطن دارد. درست  مانند دو لپ تاپ قبلی نسخه ی 5 Pro نیز از کالیبره سازی شرکت پانتون بی بهره نمانده است.

لپ تاپ میانی ConceptD 5 Pro از ماه دسامبر با برچسب قیمتی ۲۰۰۰ دلاری برای نسخه ی پایه برای کاربران آمریکایی در دسترس خواهد بود.

ConceptD 3 Pro

ConceptD 3 Pro، اقتصادی ترین لپ تاپ حرفه ای ایسر محسوب می شود. این لپ تاپ در قدرتمندترین نسخه از پردازنده  ی نسل نهمی Core i7  اینتل و گرافیک Quadro T1000 بهره می برد. ایسر مدعی است که 3 Pro بسیار کم صدا کار می کند؛ به طوری که شدت نویز سیستم خنک کننده ی آن در بیشترین حالت به ۴۰ دسی بل نمی رسد.

دستگاه اقتصادی ایسر، حسگر اثر انگشت نیز دارد و از ماه نوامبر با قیمت ۱۷۰۰ دلار در آمریکا به فروش خواهد رسید.

ConceptD 3  و ConceptD 5

لپ تاپ های دیگر خانواده ی ConceptD با نام های ConceptD 3  و ConceptD 5  روانه ی بازار خواهند شد. هر دوی این لپ تاپ ها در بالاترین حالت با پردازنده ی نسل نهمی Core i7 در اختیار کاربران حرفه ای قرار خواهند گرفت. مدل 5 در دو نسخه ی ۱۵ و ۱۷ اینچی و پردازنده ی گرافیکی بالغ بر RTX 2060 به فروش خواهد رسید؛ درحالی که وظیفه ی پردازش های گرافیکی در مدل 3 برعهده ی ماژول GTX 1650 انویدیا خواهد بود.

لپ تاپ ConceptD 3 از ماه نوامبر و لپ تاپ ConceptD 5  از ماه دسامبر به ترتیب با قیمت ۱۰۰۰ و ۱۸۰۰ دلار در بازار آمریکا به فروش خواهند رسید.

ConceptD CM2241W

در نهایت باید به مانیتور جدید ConceptD با مدل CM2241W  اشاره کنیم که با حاشیه هایی باریک از پنلی با نرخ نوسازی ۷۵ هرتزی و پوشش ۹۹ درصدی فضای رنگی Adobe RGB  بهره می برد.

ایسر در نمایشگاه ایفا از سری جدید لپ تاپ های Predator Triton رونمایی کرد

ایسر در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۹، با آوردن نرخ نوسازی ۳۰۰ هرتز به دنیای لپ تاپ ها، کاربران گیمینگ را شگفت زده کرده است.

به گزارش زومیت، ایسر دو لپ تاپ  گیمینگ جدید با نام های Predator Triton 300 و Predator Triton 500 در ایفا رونمایی کرده است. هردو لپ تاپ از نرخ نوسازی بالایی بهره مند هستند، اما مدل Predator Triton 500 از نرخ نوسازی فوق العاده ۳۰۰ هرتز برخوردار است. مدل Predator Triton 300 در اروپا، آفریقا  و خاورمیانه با قیمت ۱۲۹۹ یورو از ماه اکتبر در دسترس کاربران قرار دارد. Predator Triton 500 علاوه بر مناطق نام برده، در آمریکای شمالی نیز عرضه می شود. قیمت این محصول ۲۶۹۹ یورو است که برای اروپا از ماه نوامبر و برای آمریکا از ماه دسامبر با قیمت ۲۷۹۹ دلار در دسترس قرار دارد. ظاهرا مدل Predator Triton 300 برای آمریکای شمالی عرضه نخواهد شد.

از مشخصات Predator Triton 500 می توان به نمایشگر ۱۵.۶ اینچی Full HD، ضخامت ۱۷.۹ میلی متری، وزن ۲.۱ کیلوگرمی و نسبت صفحه نمایش به بدنه ی ۸۱ درصد اشاره کرد. قلب تپنده ی این محصول پردازنده Core i7  نسل نهمی اینتل  است. بارزترین نقطه قوت لپ تاپ جدید ایسر، نمایشگر ۳۰۰ هرتزی آن و پشتیبانی از فناوری G-Sync انویدیا است. این اتفاق در حالی رخ داده است که بیشتر مانیتورهای بازی  دسکتاپ حداکثر از نرخ نوسازی ۲۴۰ هرتز بهره می برند و بدین جهت با لپ تاپ خاصی مواجه هستیم. ایسر مشخصات کامل این لپ تاپ را رسانه ای نکرده است؛ اما نسل قبلی لپ تاپ مذکور از پردازنده Core i7 اینتل، گرافیک GeForce RTX 2080 انویدیا مدل Max-Q و نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز برخوردار بود.

مدل Predator Triton 300 نیز از پردازنده نسل نهم اینتل برخوردار است و از تراشه گرافیکی NVIDIA GeForce GTX 1650 پشتیبانی می کند. از دیگر مشخصات این لپ تاپ می توان به رم ۱۶ گیگابایتی DDR4 اشاره کرد که تا ۳۲ گیگابایت قابل ارتقا است. لپ تاپ مذکور از یک هارد درایو ۲ ترابایتی یا دو حافظه  ۱ ترابایتی PCIe NVMe SSDs و RAID 0، وای فای Killer 6 AX 1650 و Killer Ethernet پشتیبانی می کند.

Predator Triton 300 از یک نمایشگر ۱۵.۶ اینچی Full HD IPS با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و زمان پاسخگویی ۳ میلی ثانیه برخوردار است. پشتیبانی از Waves NX برای تولید صدای سه بعدی و نورپردازی ناحیه ای RGB برای صفحه کلید را نیز باید به فهرست تجهیزات آن اضافه کرد. این لپ تاپ دارای فن های دوگانه با فناوری نسل چهارم AeroBlade 3D CoolBoost ایسر برای انتقال بهتر حرارت است.

ایسر چهار کروم بوک ارزان قیمت با پردازنده ی اینتل معرفی کرد

در ایفا ۲۰۱۹، ایسر از چهار کروم بوک سبک رونمایی کرد. لپ تاپ های جدید مجهز به پردازنده های Intel Celeron بوده و فوق العاده ارزان قیمت هستند.

به گزارش زومیت، در رویداد ایفا ۲۰۱۹، (IFA 2019)، ایسر از چهار کروم بوک جدید با قیمت هایی فوق العاده ارزان رونمایی کرد. با وجود اینکه این محصولات مجهز به پردازنده های اینتل سلرون (Intel Celeron) با قیمتی مناسب هستند، برخی ویژگی های اختیاری آن ها از قبیل نمایشگر Full HD، حداکثر ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی و هشت گیگابایت حافظه ی رم از مواردی است که در لپ تاپ های رده بالاتر دیده می شود. چهار مدل لپ تاپ معرفی شده، نمایشگر ۱۱ تا ۱۵ اینچ را در هر دو نوع قابل تبدیل و غیرقابل تبدیل در بر می گیرند و قیمت آن ها از ۲۵۰ دلار آغاز می شود.

ایسر در همان ابتدای کنفرانس مطبوعاتی خود، به سرعت و به صورت اجمالی از کروم بوک های خود گذر کرد و توضیحات خلاصه ای درباره ی آن ها ارائه داد. بنابراین، هنوز سوالاتی درباره ی ویژگی های پایه و قیمت آن ها وجود دارد. برخی از نام های این مدل ها نیز شاید آشنا به نظر برسند؛ مانند ایسر کروم بوک ۳۱۵؛ اما این ها تنها مدل هایی ارتقا یافته هستند.

بسیاری از جزئیات فنی و ويژه ی این کروم بوک ها هنوز به طور کامل از یکدیگر تفکیک نشده است و فقط تصوراتی کلی از این موضوع وجود دارد. روی هم رفته، آن ها دستگاه هایی ارزان قیمت و مبتنی بر پردازنده ی سلرون هستند. قیمت ها از رقمی نسبتا پایین آغاز می شود؛ اما بسیاری از ویژگی های پیشرفته ای که در ادامه گفته می شود، مواردی اختیاری هستند که می توانند موجب بالا رفتن قیمت ها شوند. نباید انتظار داشت یک مدل ۱۵ اینچی 1080p با نمایشگر IPS، حافظه ی ذخیره سازی برابر با ۱۲۸ گیگابایت و حافظه ی رم ۸ گیگابایت فقط ۲۸۰ دلار قیمت گذاری شود.

ایسر کروم بوک 315 (CB315-3H/3HT)

در حالی که احتمال می رود مدل ۱۵ اینچی از نمایشگر 1080p بهره ببرد، معلوم نیست که مدل مرجع از این وضوح برخوردار باشد. ایسر به سرعت اشاره کرد که این نمایشگر حداکثر از وضوح 1080p برخوردار خواهد بود. همچنین، Acer Chromebook 315 تنها مدل از میان چهار محصول معرفی شده خواهد بود که پردازنده ای غیر از سلرون دو هسته ای یا چهار هسته ای خواهد داشت. یک تراشه پنتیوم سیلور (Pentium Silver) نسبتا پیشرفته تر نیز موجود است. جدیدترین مدل های کروم بوک ۳۱۵ از پردازنده های AMD استفاده می کردند. ویژگی دیگر در مدل جدید آن است که صفحه کلید آن یک نام پد کامل دارد.

ایسر کروم بوک ۳۱۴ (B314-1H/1HT)

کروم بوک ۳۱۴ دارای یک نمایشگر ۱۴ اینچی با دو گزینه ی پنل IPS با حداکثر وضوح 1080p است. حداکثر گزینه های موجود برای حافظه ی ذخیره سازی و پردازنده در Acer Chrombook 314 کمی پایین تر از مدل ۱۵ اینچی خواهد بود؛ اما ویژگی های دیگر آن ها کاملا یکسان هستند. برخلاف کروم بوک ۳۱۵، در مدل ۳۱۴ خبری از نام پد نیست.

ایسر کروم بوک اسپین ۳۱۱ (CP311-2H)

Acer Chromebook Spin 311 جایگزین اسپین ۱۱ با طراحی تقریبا یکسان شده است؛ اما کروم بوک اسپین ۳۱۱ از ویژگی های نسبتا به روز شده تری بهره می برد. پردازنده های سلرون دوهسته ای یا چهارهسته ای، طراحی تبدیل  شدنی با پنل لمسی HDS IPS و محافظ نمایشگر گوریلا گلس ضدمیکروبی از ویژگی های این دستگاه است. قلم اختیاری استایلوس واکام (Wacom) گزینه ی جدیدی در این مدل ها به شمار نمی آید؛ اما کسانی که دنبال روش متنوعی برای کارهایی مانند طراحی یا نقاشی هستند، از این گزینه ی اختیاری استقبال خواهند کرد.

ایسر کروم بوک ۳۱۱ (CB311-9HT and CB311-9H)

به خاطر قیمت کم درمقایسه با سایر مدل ها و داشتن ضعیف ترین ویژگی ها، Acer Chromebook 311 را می توان اقتصادی ترین مدل جدید ایسر دانست. این دستگاه را با پیکربندی حافظه ی رم ۴ گیگابایت یا حافظه ی ذخیره سازی ۳۲ گیگابایت می توان خریداری کرد؛ اما داشتن یک صفحه ی لمسی اختیاری، به احتمال زیاد باعث گران تر شدن آن نسبت به قیمت پایه ی ۲۵۰ دلار می شود. همچنین، در آن می توان از پردازنده های مشابه برای تراشه های دو هسته ای و چهار هسته ای استفاده کرد.

همه ی کروم بوک ها به همراه دستیار گوگل عرضه می شوند؛ هرچند به نظر نمی رسد آن ها کلید اختصاصی برای فراخوانی دستیار دیجیتال گوگل را در اختیار شما بگذارند؛ چیزی مشابه کاری که پیکسل بوک یا چند نمونه از دستگاه هایی که گفته می شود در آینده عرضه خواهند شد، انجام خواهند داد. همچنین، آن ها به لطف تراشه های سلرون رده پایین خود بدون فن عمل خواهند بود؛ بنابراین، اصلا نباید نگران صدای بلند فن های لپ تاپ در کتابخانه یا کلاس بود.

همه ی کروم بوک های جدید ایسر از اکتبر پیش رو در اروپا، خاورمیانه و آسیا در دسترس مشتریان خواهد بود. اما آمریکایی ها برای خرید آن باید تا دسامبر منتظر بمانند.

پروژکتور Aser C250i

ایسر از یک پروژکتور جدید پرتابل و کامپکت برای نمایش محتوای گوشی هوشمند نیز رونمایی کرد. محصول جدید را که C250i نام دارد، تقریبا می توان آزادانه به جهت های مختلف چرخاند و ادعا می شود که از تصاویر 1080p پشتیبانی می کند. هنوز روشن نیست که آیا دستگاه جدید واقعا می تواند تصاویر را با همین وضوح پخش کند. عمر باتری این پروژکتور در صورت شارژ کامل پنج ساعت است و قیمت آن از ۴۸۹ دلار شروع می شود. عرضه ی پروژکتور جدید ایسر از ژانویه ی آتی شروع خواهد شد.

ردمی بوک 14 با پردازنده های نسل دهمی اینتل و دو رنگ جدید به روز شد

ردمی بوک ۱۴، لپ تاپ اقتصادی ردمی با پردازنده های نسل دهمی اینتل و دو رنگ جدید عرضه خواهد شد.

به گزارش زومیت، شیائومی لپ تاپ ردمی بوک را برای نخستین بار در ماه مه ۲۰۱۹ عرضه کرد و اکنون این دستگاه اقتصادی با پردازنده های نسل دهمی اینتل و دو گزینه ی رنگی جدید در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

ردمی بوک ۱۴ اکنون با یکی از دو پردازنده ی Core i5-10210U یا Core i7-10510U قابل سفارش است؛ البته می توان آن را در کنار رنگ استاندارد نقره ای در رنگ های صورتی یا خاکستری نیز خریداری کرد. از جمله ی مشخصات سخت افزاری دیگر لپ تاپ می توان به پردازنده ی گرافیکی مجزای GeForce MX250 انویدیا، ۸ گیگابایت رم و بالغ بر ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی SSD اشاره کرد.

زبان طراحی ردمی بوک شباهت بسیاری به لپ تاپ می  نوت بوک پرو شیائومی دارد. بدنه ی دستگاه فلزی است و نمایشگر آن نیز از پنل Full HD یکسانی بهره می برد. تنها تفاوت به ساختار کلیدهای کیبورد بازمی گردد، کلیدهای ردمی بوک به اندازه ی لپ تاپ دیگر شیائومی بازخورد سفتی ندارند.

نسخه ی پایه ی ردمی بوک ۱۴ جدید با پردازنده ی Core i5 و حافظه ی ۲۵۶ گیگابایتی SSD با قیمت حدودی ۵۸۵ دلار در چین به فروش خواهد رسید؛ درحالی که قیمت همین نسخه با حافظه ی ۵۱۲ گیگابایتی معادل ۶۶۰ دلار خواهد بود. بالاترین نسخه ی ردمی بوک ۱۴ با پردازنده ی Core i7 و حافظه ی ۵۱۲ گیگابایتی به قیمت ۷۳۰ دلار در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت. ناگفته نماند که در تمامی مدل ها دو مشخصه ی رم ۸ گیگابایتی و گرافیک MX250 یکسان است.

برچسب قیمتی ردمی بوک ۱۴ بسیار رقابتی و معقول به نظر می رسد؛ اما متأسفانه این لپ تاپ درحال حاضر تنها در بازار چین به فروش خواهد رسید و به نظر نمی رسد که وضعیت در آینده ی نزدیک تغییری کند. لو ویبینگ، مدیرکل ردمی از ارزیابی وضعیت توسط برند یادشده برای فروش ردمی بوک در هند سخن می گوید؛ اما هنوز خبری از فروش لپ تاپ در بازارهای دیگر نیست.

اینتل، لپ تاپ های جدید Project Athena را معرفی کرد

در روز آغاز به کار نمایشگاه ایفا ۲۰۱۹، اینتل چند لپ تاپ جدید را واجد شرایط برای دریافت برچسب پروژه ی آتنا اعلام کرد.

به گزارش زومیت، پروژه ی آتنا (Project Athena) ابتکاری است که اینتل برای شناسایی و بازاریابی لپ تاپ های خاص اندیشیده است. این برنامه پیش از نمایشگاه ایفا ۲۰۱۹  (IFA 2019) گسترش یافت تا دستگاه های دیگری را نیز در بر بگیرد.

اولین سیستم هایی که به  این روش بررسی و اعتبارسنجی شدند، لپ تاپ های HP EliteBook x360 1040 و HP EliteBook x360 830 همراه با لپ تاپ هایی از تولیدکننده های دیگر به نام های Dell Inspiron 14 5000 ،Dell Latitude 7400 2-in-1 ،Dell XPS 13  2-in-1 و Lenovo ThinkPad X1 Carbon بودند. این لپ تاپ ها اکنون با یک برچسب به فروش خواهند رسید: «مهندسی شده با هدف سطح عملکرد بالای موبایل.» شاید این عبارت را نتوان موجزترین و مفیدترین عبارت دنیا دانست، اما به  هر حال نشان دهنده ی حضور پررنگ تر اینتل در مراحل طراحی و تجربه ی محصول یادشده است.

اینتل در کنفرانس مطبوعاتی خود، نقل قولی از برخی  تاجران فعال در بازاریابی این محصولات، ازجمله Costco و Best Buy بیان کرد؛ به عنوان نمونه، Costco درباره ی پروژه ی آتنا گفته است:

لپ تاپ های مبتنی بر پروژه ی آتنا همان محصولاتی هستند که همکاران ما می خواهند؛ [دستگاهی] با عملکرد ارتقاء یافته، سریع، هوشمند، عمر بیشتر باتری و امکان اتصال بهتر، همراه با طراحی جدید، زیبا و درخشان. خوشحالیم از اینکه با اینتل همکاری می کنیم تا در خط مقدم [صحنه ی] نوآوری ها در کامپیوترهای شخصی حضور داشته باشیم.

اما برچسب جدید، نشانه ی چیست؟ در واقع، اینتل لابراتوارهایی را در تایپه، شانگهای و فولسوم در کالیفرنیا راه اندازی کرده تا سیستم های موبایل، نظیر لپ تاپ ها را از نظر چند ویژگی عملکردی خاص مورد بررسی و آزمایش قرار دهد. سطوح عملکرد کلی و بهینه سازی انرژی، دو هدفی هستند که اینتل در این آزمایش ها برای خود تعریف کرده است. چرا که آن ها درصدد برآمده اند تا صنعت را به سمت طراحی های باریک تر، افزایش عمر باتری و عملکرد سریع تر سوق بدهند.

اینتل می گوید قطعات تأییدشده شامل «این درایورهای حالت جامد، کنترلرهای لمسی، کنترلر های داخلی و پنل های نمایشگر هستند که تأثیر زیادی بر عملکرد دستگاه و مصرف انرژی دارند.» اینتل در جای دیگری ادعا کرده که پروژه ی آتنا، ۶ «حوزه ی نوآوری» را می آزماید که شامل «واکنش آنی دستگاه، عملکرد و پاسخگویی، هوشمندی، عمر باتری، اتصالات و فرم فاکتور (طراحی)» است.

حوزه های نوآوری مد نظر اینتل، گستره ای پهناور را در بر می گیرد که شامل اکثر جنبه های مهم یک لپ تاپ رده بالا می شود. اگر تولیدکنندگان خواهان دریافت برچسب آتنا باشند، از آن ها انتظار می رود سیستم های خود را با ویژگی های تعیین شده توسط اینتل هماهنگ کنند. امسال، اولین سال در اجرای پروژه ای محسوب می شد که انتظار می رود برای اینتل چندین سال به طول انجامد و بی شباهت به تلاش های این شرکت برای طراحی اولترابوک در سال های دهه ی ۲۰۰۰ نیست.

راه اندازی پروژه ی آتنا با معرفی پردازنده های نسل دهمی موبایل اینتل هم زمان شد. پردازنده های امسال به دو دسته ی کاملا متمایز از یکدیگر تقسیم می شوند: Comet  Lake با معماری  ۱۴ نانومتری و Ice Lake با معماری ۱۰ نانومتری. البته به نظر می رسد که انتخاب پردازنده ها تأثیری روی تأیید لپ تاپ ها برای دریافت برچسب پروژه ی آتنا نخواهد داشت.

XFX از کارت گرافیک های بالا رده ی خود رونمایی کرد

XFX با رونمایی از کارت گرافیک های جدید خود به استقبال امروز رفته است. گرافیک هایی که جزو بالارده ها محسوب شده و به طبع قیمت بالایی هم دارند.

به گزارش زومیت، XFX به طور رسمی از کارت گرافیک  رده بالای Radeon  RX 5700 XT THICC II رونمایی کرده است. این کارت گرافیک با طراحی بسیار زیبا و البته ضخیم عرضه شده است و از قابلیت اورکلاک کارخانه ای قابل توجهی برخوردار است.

تاکنون دو کارت گرافیک سفارشی و جدید XFX بر پایه ی تراشه ی گرافیکی Radeon RX 5700 XT یا همان Navi10 تولید شده است. یکی از آن ها کارت RAW II است و دیگری که به تازگی و با هدف جذب بازارهای اروپا  و آمریکا در نظر گرفته شده است THICC II نام دارد. طراحی THICC II یک نسخه ارتقا یافته از طراحی Double Dissipation شرکت XFX است که ما را به یاد کارت گرافیک های سری Radeon R200 می اندازد.

کارت گرافیک Radeon RX 5700 XT THICC II، با طراحی جذاب مشکی رنگ و خطوط نقره ای که در لبه های کارت دیده می شود، ۲.۷ اسلات را روی مادربرد اشغال می کند. این خطوط نقره ای رنگ در اطراف فن نیز دیده می شوند. قطر فن خنک کننده ۱۰۰ میلی متر است و تعداد تیغه های آن نسبت به نسخه ها ی قبلی افزایش یافته و تعداد آن از ۹ عدد به ۱۱ رسیده است. این سیستم خنک کننده با فناوری نه چندان به روز  ZeroDB عرضه می شود و بدین ترتیب زمان هایی که کارت گرافیک زیر فشار محتوای گرافیکی نیست یا حرارت بالایی ندارد، فن از چرخش بازمی ایستد.

درتمام قسمت های کارت گرافیک می توان لوگوی XFX را مشاهده کرد. این شرکت در طراحی کارت قدیمی R200 از یک سری LED در پشت آرم  خود استفاده کرده بود که اکنون جای خود را به یک لوگوی مشکی یکدست  و ساده داده است. در پشت کارت هم آرم گرافیکی بزرگی از XFX دیده می شود و در نزدیکی درگاه های خروجی نیز می توان این لوگو را مشاهده کرد.

سیستم خنک کننده آن از یک هیت سینک آلومینیومی بزرگ (تا ۹۰ درصد بزرگتر از طراحی خنک کننده ی مرجع) و لوله های مسی برای انتقال حرارت، تشکیل شده است. در بخش پشتی کارت گرافیک نیز شاهد طرحی مانند اگزوز های اتومبیل هستیم که قرار است حرارت را به بیرون هدایت کنند. در پایان باید گفت طراحی این کارت بسیار زیبا و چشم نواز است و حس یک کالای لوکس را منتقل می کند.

کارت گرافیک RX 5700 XT THICC از پیکربندی انتقال توان ۸+۶ پین بهره می برد و خروجی های آن شامل ۳ درگاه دیسپلی پورت ۱.۴ و یک درگاه HDMI 2.0 است. سرعت کلاک پایه آن ۱۶۰۵ مگاهرتز، سرعت بیشینه آن ۱۹۰۵ مگاهرتز و سرعت کلاک گیمینگ آن نیز ۱۷۵۵ مگاهرتز است. تعداد پردازنده های جریانی (Streaming Processor) این کارت نیز به تبعیت از نسخه ی مرجع ۲۵۶۰ هسته است.

از دیگر مشخصات کارت مذکور می توان به ۸ گیگابایت حافظه ی GDDR6، پهنای باس ۲۵۶ بیتی و همچنین پهنای باند حافظه ی ۴۴۸ گیگابایت بر ثانیه اشاره کرد. انتظار می رود این کارت با قیمتی در حدود ۴۵۰ دلار تا ۵۰۰ دلار روانه ی بازار شود.

روتر مش ZenWiFi ایسوس با پشتیبانی از وای فای 6 معرفی شد

ایسوس در جریان نمایشگاه ایفا، مش روتر دو تکه ی ZenWiFi را با پشتبانی از نسل جدید استاندارد وای فای معرفی کرد.

به گزارش زومیت، مش روتر ZenWiFi ایسوس با قابلیت پشتیبانی از وای فای  ۶ در ایفا ۲۰۱۹ معرفی شد. ZenWiFi XT8 که از دو روتر سه بانده ی AX6600 ایسوس تشکیل شده است، از وای فای ۶ برای هر دو اتصال بک هال و فرانت هال استفاده می کند. پس از قراردادن دو قسمت دستگاه در دو سوی خانه یا اداره، روتر ایسوس با استفاده از قابلیت های شبکه های توری (Mesh Networking) تمام محیط منزل یا محل کار  را با شبکه ی وای فای فوق سریع و پایدار پوشش می دهد.

با استفاده از وای فای ۶، ظرفیت شبکه چهار برابر و سرعت آن بیش از دو برابر افزایش پیدا می کند

به لطف استفاده از تکنولوژی وای فای ۶ (Wi-Fi 6)، روتر ذن وای فای ایسوس نرخ انتقال داده برابر با ۶۶۰۰ مگابیت برثانیه در اختیار کاربر قرار می دهد. ZenWiFi با استفاده از فناوری های OFDMA و MU-MIMO (که هر دو بخشی از استاندارد وای فای ۶ هستند) ظرفیت شبکه را چهار برابر و سرعت آن را بیش از دو برابر نسبت به وای فای ۵ (یا همان 802.11ac)  افزایش می دهد.

ازآنجاکه وای فای ۶ با نسل قبل سازگار است، تمامی دستگاه های قدیمی بدون هیچ مشکلی به شبکه متصل خواهند شد؛ هرچند برای استفاده از مزایایی که به آن ها اشاره شد، باید دستگاه متصل شده به شبکه نیز مانند گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ از وای فای ۶ پشتیبانی کند.

از دیگر قابلیت های مش روتر ایسوس می توان به استفاده از فناوری AiProtection Pro شرکت ترند مایکرو اشاره کرد. این فناوری از دستگاه های متصل به روتر دربرابر خطراک و تهدیدهای آنلاین محافظت می کند و ازطریق اپلیکیشن اختصاصی قابلیت های مدیریتی از جمله نظارت بر فعالیت های آنلاین کودکان را دراختیار کاربر می گذارد.

ایسوس همچنین اعلام کرده است که نسخه ی وای فای ۵ این مش روتر را که ZenWiFi CT8 نام دارد، با استفاده از دو روتر سه بانده ی AC3000 با قیمتی کمتر عرضه خواهد کرد. روتر ذن  وای فای ایسوس اواخر سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد؛ هرچند تایوانی ها هنوز قیمت رسمی مودم جدید خود را اعلام نکرده اند.

ماوس لاجیتک MX Master 3 با قابلیت‌های حرفه‌ای معرفی شد

لاجیتک از جدیدترین محصولات خود در بازار ماوس و کیبورد رونمایی کرد که امکانات بسیار حرفه ای و گوناگونی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

به گزارش زومیت، لاجیتک  جدیدترین و حرفه ای ترین محصولات خود را در بازار ماوس و کیبورد معرفی کرد. محصول جدید به نام MX Master 3 معرفی شد که طبق ادعای شرکت سازنده دقت و سرعت بالا را در عملکرد به انواع کاربران عرضه می کند. کاربران هدف لاجیتک از برنامه نویس ها تا طراحان گرافیک را شامل می شود. به علاوه ترکیب کیبورد و ماوس جدید نشان از هماهنگی بالا در آن ها دارد. کیبورد MX Keys علاوه بر راحتی عملکرد در دکمه ها، ارگونومی کلی کامل و نورپردازی حرفه ای هم دارد.

ماوس MX Master 3

لاجیتک در جدیدترین عضو خانواده ی ماوس های خود، بالاترین امکانات و کیفیت را لحاظ کرده است. MX Master 3 را می توان حرفه ای ترین محصول شرکت در خانواده ی مذکور دانست که خصوصا در قابلیت های اسکرول، سرعت و عملکرد روانی را ارائه می کند. بررسی های اولیه نشان می دهد که با استفاده از اسکرول این ماوس می توان چند هزار خط را با یک گردش سریع مرور کرد. قابلیتی که قطعا در مواقع جستجو برای خط مشخصی از برنامه، برای برنامه نویس ها کاربرد خواهد داشت.

قطعه ی اسکرول ماوس جدید لاجیتک از فولاد سوئیسی ساخته شده است و نسبت به نسل های قبلی ۹۰ درصد سرعت بیشتر ارائه می کند. آهنرباهای داخلی آن نیز به خوبی طراحی شده اند تا هرگونه صدا و اصطکاک را به حداقل برسانند. در این میان کاربرانی که به دنبال تجربه ی آشناتری باشند، می توانند با فعال کردن یک گزینه، کمی حس اصطکاک را به چرخ داخلی ماوس اضافه کنند. لاجیتک در محصول جدید خود از حسگر با دقت بالای چهار هزار DPI استفاده می کند که حتی روی شیشه هم دقت بالایی به کاربر ارائه خواهد کرد.

قطعه ی اسکرول زیر انگشت شست در محصول جدید لاجیتک بزرگ تر از همیشه طراحی شده است. در این قطعه هم از فولاد ضد زنگ استفاده می شود که البته تأثیر منفی زیادی روی وزن کلی گجت  ندارد. ماوس MX Master 3 در مجموع ۱۴۱ گرم وزن دارد.

دکمه های اضافی متعددی در ماوس لاجیتک تعبیه شده اند. دکمه های حرکت به جلو و عقب در مکان مناسب با دسترسی سریع قرار گرفته اند. به علاوه یک دکمه ی مخفی برای انگشت شست هم در نظر گرفته شده که برای عملیات ناوبری همچون حرکت بین صفحه ها و برنامه ها یا بزرگ نمایی، کاربرد زیادی دارد. شرکت سازنده همچنین محصول خود را برای برخی اپلیکیشن های پرکاربرد همچون فتوشاپ و مایکروسافت  اکسل بهینه سازی کرده است. البته شخصی سازی قابلیت برای اپلیکیشن های مذکور قابل انجام خواهد بود.

ماوس جدید لاجیتک با پورت USB-C شارژ می شود و تا ۷۰ روز عمر باتری را به کاربر ارائه می کند. به علاوه تنها با یک دقیقه شارژ می توان تا سه ساعت از ماوس استفاده کرد.

کیبورد MX Keys

همان طور که گفته شد لاجیتک در کنار ماوس جدید از یک کیبورد نیز به نام MX Keys رونمایی کرد. شرکت سازنده ادعا می کند محصول جدید «برای هماهنگی هرچه بیشتر با انگشتان کاربر» و «تایپ بسیار سریع و روان» طراحی شده است. این کیبورد از نورپردازی پس زمینه بهره می برد که امکان تایپ کردن را در نور کم یا تاریکی مطلق به کاربر می دهد. به علاوه حسگر مجاورت برای تشخیص نزدیک شدن کاربر و حسگر نور برای تشخیص نور محیط و بهینه سازی مصرف انرژی در کیبورد جدید لاجیتک قرار دارد.

کاربر با یک بار شارژ کردن کیبورد MX Keys در صورت روشن بودن قابلیت نور پس زمینه تا ۱۰ روز شارژ دریافت می کند. با خاموش کردن این قابلیت می توان عمر باتری را به پنج ماه افزایش داد. برای شارژ کردن کیبورد نیز از پورت USB-C استفاده می شود. لاجیتک در کیبورد نیز امکانات شخصی سازی عملکرد دکمه ها و قابلیت های دیگر را قرار داده است. از جزئیات دیگر می توان به وزن ۸۱۰ گرمی و صفحه ی فلزی برای افزایش پایداری موقعیت کیبورد اشاره کرد. همچنین یک فوم حافظه  برای استراحت کف دست در این کیبورد قرار دارد که تجربه  ی مناسبی را در استفاده ی طولانی مدت ایجاد می کند.

ماوس و کیبورد جدید لاجیتک با سیستم عامل های ویندوز، مک و لینوکس  هماهنگ هستند. به علاوه با استفاده از سرویس Flow شرکت سازنده می توان با این تجهیزات در چند پلتفرم کار کرده و انواع فایل، تصویر و سند را منتقل کرد. فروش محصولات جدید لاجیتک از انتهای ماه جاری شروع می شود. ماوس و کیبورد جدید لاجیتک هرکدام با قیمت ۹۹/۹۹ دلار فروش می روند. البته نسخه ای از کیبورد مجهز به فوم استراحتی دست، برچسب قیمتی ۱۰۹/۹۹ دلار خواهد داشت.

اینتل ابرکامپیوتر Frontera را معرفی کرد؛ سریع ترین ابرکامپیوتر تحقیقاتی جهان

اینتل بخش عمده ای از فعالیت های خود را به دنیای ابرکامپیوترها اختصاص می دهد و در جدیدترین حرکت، از محصول قدرتمندی به نام Frontera رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، اینتل  و Dell  EMC در سال ۲۰۱۸ از پروژه ی مشترکی برای طراحی Frontera پرده برداری کردند؛ ابرکامپیوتری تحقیقاتی و دانشگاهی که با سرمایه گذاری ۶۰ میلیون دلاری «بنیاد ملی علوم» آمریکا طراحی و ساخته می شود. این غول پردازشی جایگزین Stampede2 در «مرکز پردازش حرفه ای آستین تگزاس دانشگاه تگزاس (TACC)» می شود. در ماه ژوئن، فرایند ساخت ابرکامپیوتر به  پایان رسید و چند روز پیش نیز رونمایی رسمی از آن انجام شد.

شرکت سازنده ی فرانترا ادعا می کند که ابرکامپیوتر جدید قدرت پردازش ۳۸/۷ پتافلاپس دارد. درنتیجه این ابرکامپیوتر به سریع ترین ابرکامپیوتر مطالعاتی و علمی  جهان تبدیل می شود. چنین غول های پردازشی عموما برای وظایفی همچون نمونه سازی و شبیه سازی، پردازش و ذخیره سازی کلان داده و یادگیری ماشین  در محیط های دانشگاهی کاربرد دارند. در مقام مقایسه جالب است بدانید که Stampede2 قدرت پردازشی ۱۸ پتافلاپس دارد.

بنچمارک  LINPACK برای بررسی ابرکامپیوترها استفاده می شود. نتایج آخرین بررسی های این بنچمارک در ابتدای سال جاری، فرانترا را در رتبه ی پنج قرار داد. ابرکامپیوتر جدید اینتل و Dell EMC در آزمایش های مذکور قدرت پردازشی ۲۳/۵ پتافلاپس را نشان داد.

تریش دمکروگر، معاون ارشد و مدیر سازمان پردازش حرفه ای اینتل درباره ی ابرکامپیوتر جدید می گوید: سیستم فرانترا ظرفیت های پردازشی و هوش مصنوعی  را به گونه ای در اختیار محققان قرار می دهد که قبلا به هیچ وجه در فرایند تحقیقات دانشگاهی وجود نداشته است. این ابرکامپیوتر با استفاده از فناوری اینتل می تواند فرصت های زیادی را در حوزه های علمی و مهندسی در اختیار محققان قرار دهد. از میان آن ها می توان به درک بهتر از جهان هستی، داروهای پزشکی و کاربردهای مرتبط با انرژی اشاره کرد.

صدها پردازنده ی ۲۸ هسته ای نسل دوم Xeon Scalable با معماری  کسکید لیک در ابرکامپیوتر فرانترا به کار رفته اند. پردازنده ها در سرورهای PowerEdge محصول شرکت Dell EMC نصب می شوند تا قدرت پردازشی فرانترا را تأمین کنند. به علاوه نودهای ساخت شرکت انویدیا  هم برای پردازش های ۳۲ بیتی با دقت واحد (Single Precision) در فرانترا به کار رفته اند. معماری تراشه ای فرانترا براساس فناوری اختصاصی اینتل به نام Advanced Vector Extensions 512  (به اختصار AVX-512) طراحی شده است. AVX-512 مجموعه دستورالعمل هایی است که نسبت به نسل قبلی، در هر سیکل کلاک توان پردازش دو برابری بر حسب فلاپس به دست می دهد.

برای تعدیل دمای نودهای فرانترا از خنک کننده ی آبی استفاده می شود. Dell EMC سیستم های خنک کننده ی آبی و روغنی را از شرکت های CoolIt و Green Revolution Cooling تهیه کرده است. به علاوه از اینترکانکت های Mellanox HDR  و HDR-100 برای انتقال داده تا سرعت های ۲۰۰ گیگابیت برثانیه در داخل فرانترا مابین سوئیچ ها استفاده می شود. سوئیچ های انتقال اطلاعات در ابرکامپیوتر مذکور، ۸،۰۰۸ نود را به یکدیگر متصل می کنند. هر نود تقریبا ۶۵ کیلووات برق مصرف می کند. در مجموع، مصرف برق به اندازه ی یک سوم نیرویی خواهد بود که TACC از زیرساخت های انرژی بادی  و خورشیدی و نیروگاه های مربوطه دریافت می کند.

جدیدترین فناوری های پردازشی و ذخیره سازی اینتل در ابرکامپیوتر جدید استفاده شده اند

فرانترا در بخش ذخیره سازی از چهار محیط متنوع با معماری DataDirect Networks استفاده می کند. در مجموع ۵۰ پتابایت فضای ذخیره سازی مجهز به سه پتابایت حافظه ی NAND flash در ابرکامپیوتر مذکور وجود دارد. به  بیان دیگر در هر نود، ۴۸۰ گیگابایت درایو SSD فعالیت می کند. سه محیط پردارشی در فرانترا برای کاربردهای عمومی استفاده می شوند و محیط چهارم، ارتباط فوق سریع تا ۱/۵ ترابایت بر ثانیه ایجاد می کند.

اینتل در بخش ذخیره سازی فرانترا از حافظه های اختصاصی Optane DC استفاده می کند؛ فناوری ذخیره سازی بدون نوسان که توسط خود این شرکت و با همکاری Micron Technology توسعه یافت. این فناوری با DDR4 هماهنگی دارد و کش بیشتری را با ظرفیت DRAM کمتر ترکیب می کند. همه ی موارد مذکور به افزایش کارایی سیستم کمک خواهند کرد. حافظه ی اختصاصی اینتل در ترکیب با آخرین نسل از پردازنده های زئون، به عملکرد ۲۸۷ هزار عملیات در ثانیه می رسد. ترکیب های قدیمی از DRAM و حافظه های سنتی، آمار ۳،۱۶۴ عملیات در ثانیه داشتند. جالب است بدانید، زمان بارگذاری مجدد کل سیستم با استفاده از فناوری های جدید، به ۱۷ ثانیه می رسد.

درحال  حاضر دانشمندان متعددی برای فعالیت های علمی و تحقیقاتی از فرانترا استفاده می کنند. از میان آن ها می توان به مانوئلا کامپانلی اشاره کرد. او استاد فیزیک نجومی در مؤسسه ی فناوری راکستر و مدیر مرکز مطالعات نسبیت پردازشی و جاذبه است. مانوئلا از ابرکامپیوتر جدید برای توسعه ی شبیه سازی با هدف توضیح منبع انرژی ساطع شده در جریان ادغام ستاره های نوترونی استفاده می کند. جورح بیروس، استاد دانشگاه یوتی آستین از فرانترا برای ساخت مدل های بیوفیزیکی توسعه ی تومور مغزی استفاده می کند تا روشی برای شناسایی و درمان گلیوما (نوعی تومور مغزی) پیدا کند. الکساندر ایزایف، دانشمند دیگری در دانشگاه کارولینای شمالی است که از فرانترا برای آموزش  مدل هوش مصنوعی استفاده می کند. هوش مذکور براساس ساختار سه بعدی مولکول ها، توضیحی برای میدان های نیرویی و انرژی پتانسیلی در آن ها ارائه می کند.

فرانترا به مجموعه ای از ابرکامپیوترها ملحق می شود که اکنون در TACC فعالیت می کنند. از میان آن ها می توان به Lonestar و Maverick اشاره کرد. ابرکامپیوتر جدید برای عملکرد به مدت پنج سال طراحی شده است. در فازهای بعدی توسعه، شتاب دهنده  های متمرکز بر کارایی خاص به فرانترا افزوده می شوند. به عنوان مثال می توان به شبیه سازهای کوانتومی و سیستم هایی با هسته ی تنسور اشاره کرد که در مجموع سرعت پردازش را ۱۰ برابر می کنند.

دستیار مدیر بنیاد ملی علوم آمریکا درباره ی ابرکامپیوتر جدید می گوید: فرانترا به دانشمندان سرتاسر کشور کمک می کند تا به ظرفیت های بی سابقه ی پردازشی در مدل سازی، شبیه سازی و تحلیل داده دسترسی داشته باشند. فرانترا نشان دهنده ی قدم بعدی سازمان NSF در حمایت از تحقیقات پیشرفته ی پردازشی است که پیش گامی آمریکا را در جبهه های علمی جهانی تضمین می کند.

دانشمندان برای استفاده از امکانات ابرکامپیوتر جدید می توانند از طریق سیستم NSF Petascale Computing Resource Allocation اقدام کنند. سازمان TACC حدود ۸۰ درصد از زمان آزاد ابرکامپیوتر فرانتر را برای استفاده ی دانشمندان در سیستم مذکور ارائه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − دوازده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *