بومی شدن فناوری تولید HSM برای تأمین امنیت سیم کارت توسط همراه اول و گزارشی از جدیدترین دستاوردهای اپل در کنفرانس WWDC 2019 در دوازدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در دوازدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

همراه اول فناوری تولید HSM را برای تأمین امنیت سیم کارت بومی کرد

همراه اول موفق شده فناوری تولید ماژول HSM یا ماژول سخت افزاری امن را بومی سازی کند. از این فناوری برای ذخیره سازی کلید های رمزنگاری استفاده می شود.

به گزارش زومیت، همراه اول به عنوان اولین اپراتور مخابراتی کشور موفق شده فرایند تولید کلید و انتقال و ورود آن به سیم کارت و تجهیزات شبکه ی ارتباطی را به واسطه ی بهره گیری از ماژول HSM که به صورت بومی تولید شده، امن تر از قبل کند. به گفته ی محمد طالبی، مدیرکل ایمنی شبکه ی اپراتور همراه اول، وظیفه ی اصلی HSM یا ماژول سخت افزاری امن، ذخیره سازی ایمن کلیدهای رمزنگاری است. این موضوع در تولید سیم کارت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و با افشای کلیدهای یادشده، امکان شنود اطلاعات و نشت داده های سیم کارت وجود خواهد داشت. وظیفه ی این ماژول مدیریت و توزیع امن کلید ها است؛ به طوری که اجازه ی هر نوع دست کاری و سرقت اطلاعات را از روی سیم کارت غیر ممکن و از لو رفتن کلید جلوگیری می کند.

تولید ماژول HSM به صورت داخلی از این نظر اهمیت دارد که درصورت حملات سخت افزاری و نرم افزاری، برای دسترسی به اطلاعات داخلی HSM این امکان وجود دارد که ماژول گفته شده داده های خود را از بین ببرد و اطلاعات داخلش را به صورت کامل حذف کند. همچنین، احتمال هر نوع دستیابی به کلیدهای داخل ماژول ناممکن می شود.

محمد طالبی در این باره توضیح داد: نشت این کلیدها که پیش تر برای برخی از اپراتورها اتفاق افتاد، می تواند حریم خصوصی مشترکین را به  خطر بیندازد و به دسترسی به بخشی از داده های مشترک و اطلاعات مکالمه آن ها منجر شود. از این رو، این شرکت تولید خودکار کلیدهای حیاتی سیم کارت و انتقال امن آن ها به مجموعه های تولید سیم کارت داخلی و نگه داری آن به وسیله ی پیمانه ی سخت افزاری امن بومی را در اولویت قرار داده و در حال حاضر، نگه داری تمامی کلیدها در HSM بومی این مهم را تحقق بخشیده است.

مدیرکل ایمنی شبکه ی اپراتور اول به این نکته اشاره کرده که تولید HSM بومی نتیجه ی پروژه ای پنج ساله است و اکنون، همراه اول در فرایند اجرای سفارش ۸۰ هزار تایی این پیمانه ی سخت افزاری امن است و پس از انتقال تمامی اطلاعات به مؤلفه ی جدید، محصولات غیربومی از چرخه ی تولید سیم کارت های اپراتور اول حذف خواهند شد.

نوکیا 2.2 معرفی شد؛ نمایشگر ۵.۷ اینچی و برچسب قیمت ۱۱۲ دلاری

شرکت HMD Global به تازگی از گوشی هوشمند نوکیا ۲.۲ که براساس اندروید وان است رونمایی کرده است که از قیمتی مناسب برخوردار است.

به گزارش زومیت، شرکت HMD Global به تازگی جدیدترین تلفن همراه هوشمند خود یعنی نوکیا ۲.۲ را معرفی کرد که از یک صفحه نمایش ۵.۷ اینچی از نوع IPS با رزولوشن HD پلاس بهره می برد. همچنین باید به قرار گرفتن دوربین سلفی در قالب بریدگی قطره ای در بالای نمایشگر اشاره کرد. در پشت نوکیا ۲.۲ شاهد استفاده از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی به همراه فلش LED هستیم. با نبود حسگر اثر انگشت در نوکیا ۲.۲ باید به باز کردن قفل گوشی با سیستم تشخیص چهره اکتفا کرد. HMD ادعا کرده است که دوربین ۱۳ مگاپیکسلی نوکیا ۲.۲ را به هوش مصنوعی مجهز کرده است و می توان تصاویری با کیفیت خوب در نبود نور مناسب ثبت کرد.

نوکیا ۲.۲ از پردازنده ی چهار هسته ای هلیو A22 استفاده می کند. حافظه ی رم نیز در این تلفن همراه به ۲ یا ۳ گیگابایت محدود است و همچنین فضای ذخیره سازی نیز به ۳۲ یا ۱۶ گیگابایت می رسد. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که می توانید فضای ذخیره سازی را با استفاده از درگاه microSD بیشتر کنید. ظرفیت باتری نوکیا ۲.۲ نیز به ۳ هزار میلی آمپر می رسد و می توان این باتری را ازطریق پورت microUSB شارژ کرد.

نوکیا ۲.۲ از سیستم عامل اندروید One استفاده می کند به همین دلیل رابط کاربری نوکیا ۲.۲ نیز بسیار شبیه به اندروید خالص پای است. همچنین شرکت HMD این اطمینان را به مشتریان خود داده است تا ۳ سال آینده به به روزرسانی نرم افزاری نوکیا  ۲.۲ ادامه دهد. به عبارتی دیگر شاهد به روزرسانی نوکیا ۲.۲ به اندروید Q و حداقل یک نسخه ی اندروید بعد از آن هستیم. این ویژگی نوکیا ۲.۲ را  از بسیاری از رقبای هم رده ی خود که به روزرسانی های نرم افزاری را به موقع یا شاید اصلا به طور کامل دریافت نمی کنند متمایز می کند.

همچنین یک دکمه ی جداگانه برای دستیار صوتی گوگل در سمت چپ دستگاه تعبیه شده است. نوکیا ۲.۲ در دو رنگ سیاه و خاکستری به دست خریداران خواهد رسید. نسخه ی ۱۶ گیگابایتی با ۲ گیگابایت حافظه ی رم در بازار هند معادل ۱۰۰ دلار قیمت گذاری شده است و نسخه ی ۳۲ گیگابایتی با ۳ گیگابایت حافظه ی رم ۱۱۵ دلار قیمت خواهد داشت. به گفته ی HMD نسخه ی جهانی نوکیا ۲.۲ حدود ۱۱۲ دلار قیمت خواهد داشت ولی زمان عرضه ی دقیق آن مشخص نیست.

اپل سیستم عامل جدید iPadOS را معرفی کرد

اپل در جریان رویداد WWDC 2019 سیستم عامل جدید iPadOS را با ظاهری متفاوت و قابلیت های چند وظیفگی بهبود یافته برای آیپد معرفی کرد.

به گزارش زومیت، اپل در جریان نطق WWDC  2019 خبر از یک به روزرسانی نرم افزاری بزرگ و متفاوت برای تبلت های iPad  داد. از این پس سیستم عامل  آیپد  با نام جدید iPadOS، با مجموعه ای از ویژگی های جدید و ظاهری متفاوت از سیستم عامل تلفن های هوشمند اپل توسعه پیدا خواهد کرد.

اپل پیش از این هرساله در به روزرسانی های iOS  قابلیت های چندوظیفگی بیشتری برای افزایش کاربری تبلت های آیپد عرضه کرده بود، اما این قابلیت های جدید گاه باعث می شدند کاربران در استفاده از ژست های لمسی iOS هنگام استفاده از آیپد و آیفون  دچار سردرگمی شوند.

صفحه ی هوم آیپد از این پس به ویجت مجهز خواهد شد

جداشدن iPadOS از iOS به اپل آزادی عمل بیشتری در بهینه کردن سیستم عامل برای صفحه ی بزرگ آیپد می دهد

سیستم عامل iPadOS از صفحه ی هوم متفاوت، مجهز به ویجت (دقیقا مشابه با ویجت های موجود در نوتیفیکیشن سنتر iOS) بهره خواهد برد. اپل همچنین در سیستم عامل جدید ژست های حرکتی جدیدی برای جا به جا شدن بین اپ ها و اجرای هم زمان آن ها درکنار یکدیگر استفاده می کند.

توسعه ی iPadOS تنها برای اجرای اختصاصی روی تبلت های آیپد، این آزادی عمل را به اپل می دهد تا آن را مستقل از iOS برای دستگاه های لمسی با صفحات بزرگ شخصی سازی کند. اپل پیش از این نیز با توسعه ی سیستم عامل های watchOS، tvOS و macOS، توسعه ی هم زمان سیستم عامل های متعدد برای دستگاه های متفاوت را تجربه کرده است.

از ویژگی های جدید iPadOS می توان به اپلیکیشن Files بهبودیافته با حالت نمای ستونی (چیزی شبیه به ظاهر Finder در سیستم عامل macOS)، قابلیت استفاده از صفحه کلید کوچک و شناور، امکان به اشتراک گذاری پوشه ها در iCould Drive و نمایش درایوهای حافظه های خارجی مانند فلش و کارت میکرو SD در اپ Files اشاره کرد.

اپل همچنین مرورگر سافاری آیپد را با قابلیت هایی شبیه به نسخه ی دسکتاپ و دانلود منیجر پیشرفته تر به روزرسانی خواهد کرد. ۴۰ کلید ترکیبی میانبر جدید، کنترل های اندازه ی فونت، تنظیمات مستقل هر سایت، سازگاری بیشتر با وب-اپ ها (مانند Google  Docs) و گزینه های پیشرفته هنگام آپلود تصاویر، از جمله ویژگی های جدیدی هستند که اپل قرار است آن ها را به مرورگر سافاری مخصوص iPadOS اضافه کند.

در راستای نزدیک تر کردن سیستم عامل آیپد به macOS و کاهش دادن محدودیت هایی که کاربران تبلت های اپل پیش از این هنگام تولید محتوا با آن رو به رو بودند، اپل قرار است قابلیت استفاده از فونت های مختلف در اپلیکیشن ها را ازطریق دریافت فونت از اپ استور میسر کند. قابلیت رونوشت و جایگذاری (کپی و پیست) هم با ژست حرکتی «گرفتن با سه انگشت» (three fingers to pinch) برای رونوشت و «گسترش سه انگشتی» (three-finger spread) برای جایگذاری بهبود پیدا خواهد کرد.

قابلیت جایگذاری متن در iPadOS با استفاده از فاصله دادن سه انگشت از یکدیگر

استفاده از قلم اپل هم در iPadOS بهینه تر خواهد شد. اپل اعلام کرده است که تأخیر Apple  Pencil را از ۲۰ میلی ثانیه به ۹ میلی ثانیه کاهش خواهد داد و جعبه رنگ استاندارد اپل هم با به روزرسانی جدید خود به اپلیکیشن های ثالث اجازه خواهد داد تا ازطریق یک API با نام PencilKit از کنترل های جدید استفاده کنند.

همچنین از این پس اگر اپل پنسل را از گوشه ی صفحه ی نمایش آیپد به سمت داخل بکشید، اسکرین شاتی از صفحه گرفته می شود که بلافاصله می توانید با قلم روی آن یادداشت کنید.

از دیگر قابلیت های مهمی که با iPadOS عرضه خواهد شد، امکان باز کردن یک اپلیکیشن در دوپنجره ی مجزا به صورت هم زمان است. این ویژگی که Split View نام دارد به کاربران این امکان را می دهد تا برای مثال دو فایل ورد را به صورت هم زمان درکنار یکدیگر باز کنند و به ویرایش و انتقال متن بین آن ها بپردازند. علاوه بر ویژگی هایی که تابه اینجا به آن ها اشاره شد، بسیاری از ویژگی های iOS 13 مانند «حالت تیره» و ثبت نام با حساب اپل در اپلیکیشن ها را نیز می توان در iPadOS پیدا کرد.

تمامی این ویژگی ها باعث تمایز iPadOS از سیستم عامل دستگاه هایی با فرم فاکتور کوچک تر مانند تلفن های هوشمند می شود و به اپل این امکان را می دهد تا بتواند تجربه ی کار با تبلت  و صفحات بزرگ را به صورت مستقل از iOS برای کاربران آیپد بهینه کند.

سیستم عامل iPadOS از طریق developer.apple.com برای توسعه دهندگان در دسترس قرار دارد و نسخه ی بتای عمومی آن تا اواخر ماه جاری میلادی ازطریق beta.apple.com در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت. iPadOS از پاییز امسال به صورت رایگان برای کاربران iPad Air 2 به بعد، آیپد نسل ۵ به بعد، iPad mini 4 به بعد و تمامی مدل های iPad Pro در دسترس خواهد بود.

قابلیت استریت ویو به سرویس نقشه‌ اپل اضافه شد

کاربران نقشه های اپل نیز می توانند به زودی از قابلیت مشاهده ی محیطی در این سرویس بهره ببرند.

به گزارش زومیت، اپل طی نطق اصلی خود در کنفرانس WWDC  2019 اعلام کرد که ویژگی استریت ویو را به سرویس نقشه ی خود آورده است. استریت ویو ویژگی جذابی در نقشه های گوگل  است که این امکان را مهیا می کند تا اگر به نقطه ای روی نقشه ضربه بزنید تصاویر ۳۶۰ درجه ای از مکان مدنظرتان را مشاهده کنید. اپل اعلام کرده که این ویژگی در iOS  13 و سرویس نقشه ی اختصاصی این شرکت، در دسترس کاربران خواهد بود.

منابع تصاویر ۳۶۰ درجه ای در نمایش محیطی نقشه ی اپل، اطلاعات جدید نقشه برداری این شرکت است که در سال های اخیر و به لطف استفاده از صد ها خودرو  و هواپیما  جمع آوری شده است. این وسایل نقلیه در خیابان های ایالات متحده و چند کشور دیگر مسئول جمع آوری اطلاعات و عکس برداری از خیابان ها و نقاط مختلف هستند تا تصاویر دقیق محیطی با جزئیات بالا برای کاربران به نمایش درآید.

به گفته ی اپل، قابلیت جدید سرویس نقشه  ی این شرکت، به زودی برای کاربران ایالات متحده در دسترس خواهد بود و در سال آینده نیز امکان نمایش این دسته از تصاویر از کشور های دیگر نیز به Apple  Maps افزوده خواهد شد.

اپل مپس از جمله اپلیکیشن های اختصاصی غول دنیای فناوری است که این شرکت حساب ویژه ای روی آن باز کرده و با هر به روزرسانی قابلیت های جذاب جدیدی به آن اضافه می کند تا با رقیب سنتی خود و سرویس مشهور نقشه  ی آن (گوگل مپس) رقابت کند.

اسکایپ قابلیت به اشتراک گذاری صفحه نمایش را به نسخه ی اندروید و iOS اضافه کرد

اسکایپ قابلیت اشتراک گذاری نمایشگر یا Screen Sharing را در دسترس کاربران سیستم عامل اندروید و iOS قرار داد.

به گزارش زومیت، کاربران دستگاه  های سیستم عامل اندروید  و iOS  می توانند تصویر نمایشگر خود را در اپلیکیشن اسکایپ  با سایر کاربران به اشتراک بگذارند. قابلیت اشتراک گذاری صفحه نمایش یا Screen Sharing در نسخه ی تحت سیستم عامل گوشی هوشمند، مشابه نسخه ی دسکتاپ خواهد بود.

برای به اشتراک گذاشتن صفحه نمایش، کاربر ابتدا باید روی دکمه ی سه نقطه یعنی «…» ضربه بزند تا منوی جدید اسکایپ باز شود و بتواند گزینه ی مربوط به اشتراک گذاری آن را انتخاب کند.

زمانی که کاربر صفحه نمایش خود را با کاربر دیگری به اشتراک می گذارد و از قابلیت Screen Sharing استفاده می کند، کاربر طرف مقابل می  تواند محتوای نمایشگر وی را ببیند. لذا در هنگام فعال کردن قابلیت اشتراک گذاری نمایشگر بهتر است در صورتی که نمی خواهید طرف مقابل نوتیفیکیشن های شما را ببیند، نوتیفیکیشن ها را غیرفعال کنید تا اقدامی جهت حفظ حریم خصوصی خود انجام داده باشید.

تیم اسکایپ در پستی در مورد قابلیت اشتراک گذاری صفحه نمایش توضیحاتی ارائه کرده  و به روش سریع فعال و غیرفعال کردن قابلیت اشتراک گذاری نمایشگر اشاره کرده است. کاربر می تواند با یک بار ضربه زدن روی منوی جدید قابلیت اشتراک گذاری صفحه نمایش را فعال و با دو بار ضربه زدن آن را غیرفعال کند. همچنین کاربران می توانند ازطریق منوی جدید، هم زمان با اشتراک گذاری صفحه نمایش، متن های خود را زیرنویس  کرده و در صورت لزوم تماس مورد نظر را ضبط کنند.

برای استفاده از قابلیت اشتراک گذاری صفحه نمایش گوشی های هوشمند ازطریق اسکایپ، کاربران باید آخرین نسخه ی اسکایپ را دریافت کنند. کاربران سیستم عامل iOS برای استفاده از این قابلیت باید نسخه ی iOS 12 یا بالاتر را روی دستگاه خود داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه + بیست =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *