آشنایی با آرش دبستانی نویسنده ی نابینا

نویسنده: رقیه شفیعی

منبع: سی و سومین شماره ی ماهنامه ی نسل مانا

دانلود نسخه ی صوتی نوشته

دانلود پادکست

چرخش ایام را پشت سر گذاشتیم و به یک ماه دیگر وارد شدیم تا با گفتگویی متفاوت مهمان لحظات ناب شما خوبان شویم؛ و این بار به سراغ کسی رفته ایم که در دهه بیست عمرش، زندگی راه جدیدی پیش رویش می گذارد و انتخاب های خودش هم باعث می شود که نه تنها در نقطه تغییر توقف نکند و جاده رسیدن را عوض کند، بلکه برای کسانی گام بردارد که شبیه اویند و خواهان تغییر نیز هستند.

هم صحبت آرش دبستانی می شویم تا از خودش و کار هایش برایمان بگوید. وی دانشجوی کامپیوتر بوده که در دهه بیست زندگی بینایی اش تحلیل می رود و در این حین تصمیم می گیرد با عوض کردن راه زندگی، رشته تحصیلی اش را نیز عوض کند. به سراغ نوشتن می رود و داستان نویسی را برمی گزیند تا هم دانشجوی این رشته باشد و هم به عنوان یک شغل به صورت حرفه ای آن را دنبال کند و همچنین مدرس این حوزه نیز می شود. اکنون نویسنده است و مجموعه هایی را نیز به چاپ رسانده است.

دبستانی در دانشگاه برکلی ادبیات انگلیسی خوانده و به موازات آن ادبیات فارسی را نیز به اتمام رسانده است؛ در این حین به ادبیات اسپانیا علاقه مند می شود و اکنون در دانشگاه نیویورک نویسندگی خلّاق می خواند و هم زمان به تدریس هم مشغول است.

مجموعه داستان های وقتی میم می شوی، واجد شرایط مرگ، راست، یلنا گراد و به روایت مردگان آثار داستانی ای هستند که آرش دبستانی وارد بازار نشر کرده است. کتاب های وی به صورت چاپ صوتی برای استفاده نا بینایان نیز منتشر شده اند.

آرش دبستانی عضو گروه ski for light  است و به عنوان یک نا بینا در این زمینه هم فعالیت دارد که شرح مفصل آن را در پادکست می توانید بشنوید.

مهمان نواک از علاقه مندان موسیقی و خصوصاً ساز چنگ است. وی سعی کرده تا در این زمینه نیز دنبال علاقه خود برود. او معتقد است که اگر به چیزی علاقه داریم و برای رسیدن به آن مُصر هم باشیم حتماً در آن زمینه به جواب خواهیم رسید.

دبستانی مجری پادکستی است به نام رادیو نوشته که در آن با نویسندگان از زبان های مختلف مصاحبه می کند؛ وی راجع به این کار خود می گوید: فکر کردم جایی را می توانیم پدید بیاوریم که در آن برویم و ببینیم که چه بر سر علاقه مندان و نویسندگان حوزه نوشتن آمده است؛ به همین دلیل به سراغ آنها رفتم و از آنها تقاضا کردم تا در برنامه حضور داشته باشند و درباره زندگی خود بگویند؛ اینکه چه راهی را طی کرده اند، چه عقبه فکری ای دارند؛ و چه بستر خانوادگی ای داشته اند؛ و هم اکنون چه می کنند؟ سعی کردیم نگاهشان را به خود مان ببینیم و مسیری که طی کرده اند را با مخاطبین مان در میان گذاشتیم و در نهایت مجموعه ای پدید آمده که امروزه سی و چند نفر نویسنده ایرانی و غیر ایرانی را دعوت کرده ایم که تجربیاتشان را با ما به اشتراک گذاشته اند.

دبستانی درباره چاپ کتاب توضیح می دهد: اگر چاپ کردن کتاب صرف این باشد که ما بخواهیم از محدودیت ها فرار کنیم و کتاب را در خارج از کشور چاپ کنیم یک مسئله دارد و اگر بخواهیم خود مان را یک انسان زمینی تلقی کنیم یک مسئله دیگر است؛ وی معتقد است که خودش هر دو راه را رفته و در گام اول از محدودیت ها فرار کرده و در گام دوم سعی داشته تا به این فکر کند که آیا می تواند تولید کننده چیزی باشد که جمع کثیری آن را بپسندند؟

آرش دبستانی راجع به کار هایی که دوست داشته انجام دهد و کار هایی که انجام داده است و همچنین راجع به نویسندگی و موضوعات دیگر توضیحاتی می دهد که شنیدن آنها در پادکست خالی از لطف نخواهد بود.

در پایان مانند همیشه برای علاقه مندان به مطالعه یاد آور می شوم که برای تهیه کتب صوتی و بریل به بخش های نا بینایان و کم بینایان کتابخانه های عمومی در سراسر کشور مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 − 19 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *