آموزش حذف کردن تبلیغات گوگل

حذف کردن تبلیغات گوگل یکی از کارهایی است که هر کاربری باید آن را به صورت دستی در تنظیمات حساب کاربری اعمال کند؛ اما چگونه؟ در ادامه به آن می پردازیم.

صنعت تبلیغات یکی از پول سازترین حوزه های فعالیت است که بنابر گزارش Statista که فقط درآمد جهانی تبلیغات اینترنتی گوگل در سال ۲۰۲۲ میلادی (۱۴۰۱ خورشیدی) بیشتر از ۲۲۴ میلیارد دلار برآورد شد و این مقدار ۳۸ درصد از مجموع درآمد جهانی صنعت تبلیغات در سال گذشته است. بر کسی پوشیده نیست که گوگل سهم بزرگی در صنعت تبلیغات دارد؛ اما ۳۸ درصد از مجموع واقعا شوکه کننده است.

امکان ندارد که درباره محصولی، مثلاً خرید ماشین لباسشویی جستجو کنید و مدتی درگیر تبلیغات مرتبط با آن محصول نباشید. اکثر شرکت های ارائه دهنده خدمات رایگان مثل گوگل یکی از برنامه های درآمدزایی مهمشان، نمایش تبلیغات به مخاطبانشان است و هرجا که مخاطب بیشتر باشد، نمایش تبلیغات گران تر خواهد بود.

تبلیغات انواع مختلفی دارد و در طول تاریخ از نوشته ها و دیوارنگاره های چندین هزارساله تا به امروز رسیده که به بنر، تبلیغات پاپ آپ، ویدئوهای مختلف، رپورتاژ آگهی ها تبدیل شده است و گاهاً برخی از انواع این سبک تبلیغات برای کاربران چالش ایجاد می کنند.

فرض کنید عجله دارید تا سریعاً در گوگل چیزی را جستجو کنید تا اینترنت وصل می شود با تبلیغ پاپ آپ مواجه می شوید یا در گوگل محصولی را جستجو کرده اید و اولین نتیجه فهرست را باز می کنید؛ اما وب سایت بازشده فقط تبلیغاتی برای فروش آن محصول است درحالی که شما در تلاش بودید تا اطلاعاتی درباره آن به دست آورید. این مسائل باعث می شوند که تبلیغات تبدیل به موضوعی آزاردهنده شود و به دنبال راه هایی برای حذف تبلیغات گوگل بگردید.

حذف تبلیغات شخصی سازی شده گوگل در دسکتاپ

گوگل انواع مختلفی از تبلیغات را دارد که «تبلیغات شخصی» دسته ای از تبلیغات هستند که با توجه به جستجوهای ما در گوگل برای ما به نمایش درمی آیند. برای مثال، می خواهید قیمت گوشی خاصی را چک کنید و نام مدل آن را در گوگل جستجو می کنید. گوگل آن را به خاطر می سپارد و تبلیغات شخصی را براساس تاریخچه جستجوی ما بهینه می کند.

برای حذف تبلیغات شخصی سازی شده گوگل در کروم می توانید به روش زیر عمل کنید و قابلیت Ads Personalization را خاموش کنید.

مرحله اول: پیش نیاز اولیه برای مسدودسازی تبلیغات شخصی گوگل در کروم این است که وارد حساب کاربری گوگل شوید و مراحل را ادامه دهید.

مرحله دوم: با واردشدن به حساب جیمیل می توانید از منوی سمت راست بالا وارد بخش مدیریت حساب کاربری (Account) شوید.

مرحله سوم: در صفحه مدیریت حساب کاربری گوگل از زبانه های سمت چپ روی Data & Privacy بزنید و کمی به پایین اسکرول کنید تا گزینه های Personalized ads را مشاهده کنید و دکمه آن (شماره ۲) را غیرفعال کنید.

اکنون برای غیرفعال کردن نمایش تبلیغات در وب سایت هایی که با گوگل همکاری می کنند روی Partner ads settings بزنید تا وارد بخش تنظیمات مخصوص آن شوید.

مرحله چهارم: دکمه نمایش تبلیغات شخصی سازی شده هنگام بازدید از وب سایت هایی که با گوگل همکاری می کنند را غیرفعال کنید. پیامی باز می شود که روی گزینه Turn off بزنید و سپس کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید.

گزینه مشخص شده را غیرفعال کنید. پیامی باز می شود که توضیحاتی درباره غیرفعال کردن این قابلیت ارائه می کند که اطلاعات شخصی شما ذخیره نمی شود برای تکمیل فرایند غیرفعال کردن تبلیغات گوگل روی گزینه Stop saving this data بزنید و در پیام بعدی روی Got it بزنید تا مراحل کامل شود.

درحال حاضر با تکمیل کردن مراحل بالا، نمایش تبلیغات شخصی، یعنی نمایش تبلیغات براساس موضوعاتی که جستجو کرده اید، متوقف می شود؛ اما به این معنا نیست که به طور کلی نمایش تبلیغات متوقف شود. همان طور که گفته شد بخش اعظمی از درآمد گوگل از تبلیغات است.

بسیاری از وب سایت ها از سرویس اعلان گوگل کروم برای ارسال تبلیغات استفاده می کنند

اما، بخش دیگری از تبلیغاتی که توسط گوگل کروم نمایش داده می شود، درواقع مربوط به اعلان یا نوتیفیکیشن سایت ها است. این قابلیت به وب سایت ها امکان می دهد با انتشار مطالب جدید برای مشترکان و مخاطبان اصلی خود اعلان ارسال کنند و البته، با کمک این روش ازطریق تبلیغات درآمد کسب کنند.

غیرفعال کردن تبلیغات وب سایت ها در کروم

کاربران می توانند درصورت تمایل نداشتن به نمایش اعلان وب سایت هایی که به طرز آزاردهنده ای از این قابلیت بهره برداری می کنند، اعلان آن وب سایت را در تنظیمات گوگل کروم خاموش کنند. البته، فراموش نکنید هر وب سایتی که برای اولین بار بازدید کنید با اعلانی از شما برای تأیید مجوز ارسال اعلان سؤال می کند؛ بنابراین، اگر همان ابتدا مجوز را تأیید نکنید با اعلانی از آن سایت مواجه نمی شوید.

اگر مجوز ارسال اعلان را برای وب سایتی روشن کرده اید و اکنون می خواهید آن را غیرفعال کنید به طور کلی برای مدیریت اعلان های سایت ها و غیرفعال کردن تبلیغاتشان ازطریق گوگل کروم مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: مرورگر کروم را اجرا کنید و از منوی سه نقطه گوشه صفحه وارد بخش تنظیمات (Settings) شوید.

مرحله دوم: در منوی تنظیمات از زبانه های سمت چپ روی بخش Privacy and security بزنید و کمی صفحه را به پایین اسکرول کنید و روی گزینه Site Settings بزنید تا وارد تنظیمات و مدیریت وب سایت ها شوید.

مرحله سوم: در این بخش ابتدا کمی اسکرول کنید به پایین صفحه تا بخش اعلان ها (Notification) را پیدا کنی روی آن بزنید تا وارد تنظیمات اعلان در مرورگر کروم شوید.

مرحله چهارم: در بخش تنظیمات اعلان گوگل کروم، سه گزینه پیشنهاد می شود که از بین گزینه های اول و دوم می توانید شیوه نمایش اعلان را انتخاب کنید و با انتخاب گزینه آخر به طور کلی مجوز نمایش اعلان از وب سایت ها را لغو کنید.

با انتخاب این گزینه و بستن تنظیمات، تغییرات ذخیره می شوند هرچند برای اعمال آن ها بهتر است مرورگر را یک بار ببندید و سپس باز کنید.

این بخش از تنظیمات در اکثر مرورگرها ارائه می شود و فرقی ندارد از چه مرورگری استفاده می کنید. هر مرورگری که روی سیستم رومیزی خود دارید وارد تنظیمات شوید و در قسمت جستجو Notifications را وارد کنید تا تنظیمات مربوط به آن را بتوانید تغییر دهید و تبلیغات را مسدود کنید.

حذف تبلیغات شخصی سازی شده گوگل در اندروید

تفاوت روش حذف تبلیغات شخصی سازی  شده در اندروید با دسکتاپ در روش دسترسی به به تنظیمات حساب کاربری گوگل در اندروید است. برای حذف تبلیغات شخصی سازی شده گوگل در اندروید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: وارد تنظیمات گوشی اندروید خود شوید و در قسمت حساب ها روی Google بزنید تا وارد بخش مدیریت حساب کاربری گوگل شوید.

مرحله دوم: اکنون در صفحه جدید روی دکمه Manage your Google Account بزنید.

مرحله سوم: اکنون گزینه تبلیغات شخصی سازی شده گوگل را مطابق عکس شماره (۳) غیرفعال کنید تا صفحه جدیدی باز شود.

مرحله چهارم: روی دکمه Personalized ads بزنید تا پنجره ای باز شود.

مرحله پنجم: در پنجره ی بازشده روی Turn off بزنید تا فرایند غیرفعال کردن تبلیغات شخصی سازی شده گوگل کامل شود.

غیرفعال کردن تبلیغات وب سایت ها در اندروید

قابلیتی برای دریافت اعلان از سمت وب سایت ها در زمان انتشار مطالب جدید وجود دارد که برخی از سایت ها استفاده از آن را به نهایت خود رسانده اند و ماهیت آن را به ابزاری برای تبلیغاتی تغییر داده اند. هرچند استفاده از آن برای تبلیغات مشکل خاصی ندارد و درهرصورت به نوعی راه ارتباطی با مخاطبان است؛ اما گاهی این استفاده فراتر از آنچه باید، پیش می رود و آزاردهنده می شود. خوشبختانه اما، راه حلی برای مسدودسازی تبلیغات سایت ها در اندروید وجود دارد.

برای جلوگیری از ارسال اعلان های تبلیغاتی از یک وب سایت در اندروید مراحل زیر را طی کنید.

مرحله اول: مرورگر کروم (Chrome) روی گوشی اندروید خود را باز کنید و از گوشه بالا روی منوی سه نقطه بزنید و از گزینه های موجود روی تنظیمات (Settings) بزنید تا وارد بخش تنظیمات مرورگر شوید.

مرحله دوم: در منوی تنظیمات به پایین صفحه سوایپ کنید تا به قسمت Site settings برسید روی آن بزنید تا وارد تنظیمات مربوط به سایت ها شوید.

مرحله سوم: در این بخش تنظیمات مختلف و دسترسی ها و مجوزهای مربوط به هر سایت قرار دارد، از دسترسی به موقعیت مکانی و دوربین گرفته تا امکان ارسال اعلان که دقیقاً ما با همان بخش اعلان ها (Notifications) کار داریم؛ بنابراین، روی آن بزنید تا وارد تنظیمات اعلان سایت ها شوید.

مرحله چهارم: در این بخش می توانید با خاموش کردن کامل سرویس ارسال اعلان به طور کلی از شر هرچه اعلان مزاحم و تبلیغاتی وقت وبی وقت است، راحت شوید. علاوه بر این، می توانید در بخش Allowed وب سایت هایی که مجوز ارسال اعلان را برای آن ها تأیید کرده اید بازبینی کنید و موارد مزاحم را از آن جا حذف کنید.

غیرفعال کردن تبلیغات شخصی سازی شده در آیفون

برخی وب سایت ها از سرویس های ارائه ی محتوای ثالث استفاده می کنند. با توجه به اینکه ممکن است یک ارائه دهنده سوریس در چندین وب سایت فعال باشد، جمع آوری داده هایی از بازدیدکنندگان می تواند در طرح استراتژی تبلیغاتی برای آن کاربر استفاده شود.

خوشبختانه، آیفون در تنظیمات مرورگر سافاری گزینه ها فراهم کرده است که با فعال کردن آن می توانید از ردیابی خود توسط سرویس های ارائه ی محتوای ثالث بین سایت های مختلف جلوگیری کنید و از این طریق نمایش تبلیغات شخصی سازی شده را متوقف کنید. بدین ترتیب، طبق مراحل زیر پیش بروید.

مرحله اول: وارد تنظیمات آیفون شوید و به پایین صفحه بروید تا به اپلیکیشن Safari برسید و برای اعمال تغییر در تنظیمات آن وارد شوید.

مرحله دوم: در تنظیمات مرورگر سافاری به پایین صفحه سوایپ کنید تا به بخش Privacy & Security برسید. در بخش حریم شخصی و امنیت گزینه Prevent Cross-Site Tracking را فعال کنید.

فعال کردن این قابلیت علاوه بر جلوگیری از تبلیغات شخصی سازی  شده، ازنظر ایمنی توصیه می شود تا از ردیابی فعالیت شما در سایت های مختلف جلوگیری کند.

برای مثال، شبکه های اجتماعی معمولاً دکمه اشتراک گذاری (Share)، دکمه لایک و کامنت را در وب سایت های دیگری قرار می دهند. این دکمه ها می تواند در راستای ردیابی وبگردی کاربر مورد استفاده قرار بگیرد، حتی وقتی که از آن ها استفاده نکنید. سافاری فعالیت ردیابی آن ها مسدود می کند و اگر همچنان تمایل داشته باشید از آن ها استفاده کنید از شما درخواست مجوزی می شود که سایت فعالیت های شما در وب سایت های دیگر را نیز مشاهده کند. با کمک فعال کردن این گزینه از روند ردیابی جلوگیری خواهید کرد.

با هربار بازدید از وب سایت داده هایی از مشخصات دستگاه توسط وب سایت ذخیره می شود

هر باری که از وب سایتی بازدید می کنید، وب سایت اطلاعاتی درباره دستگاه شما و مشخصات آن ذخیره می کند و از آن داده ها برای نمایش صفحات وب به گونه ای که بهترین حالت نمایش را در دستگاه داشته باشد، استفاده می کند

بعضی شرکت ها پایشان را فراتر می گذارند و از آن داده ها برای شناسایی دقیق تر دستگاه استفاده می کنند. اما، سافاری نسخه ای ساده از برای مثال، آیفون شما و مشخصاتش به وب سایت ارائه می کند تا امکان شناسایی یونیک آن کاهش یابد و شبیه به سایر آیفون ها به نظر برسد.

راه های دیگر متوقف کردن تبلیغات گوگل

نصب برنامه بلاک تبلیغات

راه دیگر جلوگیری از نمایش تبلیغات آزاردهنده و پاپ هایی که ناگهان باز می شوند نصب برنامه های مسدودکننده تبلیغات است که به صورت افزونه روی انواع مرورگرهای قابل نصب هستند و اپلیکیشن  های ادبلاکر اندرویدی نیز وجود دارند به که به صورت مجزا می توان آن ها را روی گوشی نصب کرد و به مزاحمت تبلیغات پایان داد.

برای نمونه می توان به افزونه Adblock Plus و uBlock Origin و AdGuard اشاره کرد که افزونه های آن ها را می توان روی اکثر مرورگرهای محبوب نصب کرد و از آن ها بهره مند شد و وبگردی خود را کم ترین میزان مزاحمت انجام داد.

استفاده از مرورگرهای دیگر

با وجود اینکه مرورگر کروم یا فایرفاکس یا مایکروسافت اج قابلیت های فراوانی ارائه می دهند و اکثر کاربران از این قبیل مرورگرها استفاده می کنند که حتی سرویس مسدودساز تبلیغات نیز دارند؛ اما مرورگرهای دیگری وجود دارد که با تمرکز بر حریم شخصی و امنیت طراحی شده اند و کم تر تبلیغاتی می تواند از سد آن ها عبور کند.

برای مثال، مرورگر Tor و Brave جز محبوب ترین مرورگرهای متمرکز بر حریم شخصی هستند که می توانید از آن ها برای وبگردی استفاده کنید.

استفاده از موتورهای جستجوی خصوصی

استفاده از موتور جستجوی خصوصی تر به جای گوگل راه دیگری است که درصورت حساسیت به ردیابی و تبلیغات شخصی سازی شده می توان درنظر گرفت. موتورهای جستجویی وجود دارند که با اولویت برای حفظ حریم شخصی توسعه داده شده اند. محبوب ترین نمونه DuckDuckGo است که در مرورگر تور به صورت پیش فرض مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده از حالت ناشناس مرورگر

شناخته شده ترین مرورگرها از کروم و فایرفاکس گرفته تا اوپرا و مایکروسافت اج همگی حالتی تحت عنوان Incognito یا Private دارند که ادعا می شود به محض بستن پنجره آن ذره ای از داده از کوکی گرفته تا تاریخچه تمام وکمال حذف می شوند؛ اما با این همه، همچنان دربرابر بری ردیابی ها عملکرد خوبی ندارد و برخی شرکت ها می توانند داده هایی از شما جمع آوری کنند. پس، خیلی روی این روش نمی توان حساب باز کرد.

جمع بندی

حذف تبلیغات گوگل و روش هایی که می توانیم با آن ها تبلیغات گوگل را حذف کنیم به طور صد درصدی برای حذف تبلیغات اینترنتی جوابگو نیست؛ اما می توانیم با کنترل آن ها و مدیریت چگونگی نمایش تبلیغات، تجربه بهتری از وبگردی برای خود فراهم کنیم. برای مثال، با مسدودسازی تبلیغات شخصی سازی شده فقط نمایش تبلیغات براساس جستجوهایمان متوقف خواهد شد؛ اما بدین معنا نیست که دیگر هیچ تبلیغی مشاهده نمی کنیم.

منبع: زومیت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 − 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *