نگاهی به یازدهمین شماره ی ماهنامه ی مانا

یازدهمین شماره ی مجله ی الکترونیکی نابینایان ایران مانا روز یکشنبه سی ام آبان بر روی وبسایت انجمن نابینایان ایران منتشر خواهد شد.

امیر سرمدی مدیر مسئول مانا در این شماره، نگاه خیر مآبانه و ترحم آمیز رئیس جدید بهزیستی را زیر ذره بین برده و به چالش های پیش روی علی محمد قادری در کسوت ریاست سازمان بهزیستی پرداخته است. سرمدی در این یادداشت خطاب به رئیس جدید بهزیستی نوشته است: بجای آنکه نسبت به جامعه هدف خود نگاه خیّر مآبانه و اخروی داشته باشید و بر سر آنها منتی بگذارید، سعی کنید با یک برنامه ریزی مدون، مشکلات عدیده این قشر را برطرف کنید.

امید هاشمی سردبیر مانا در سرویس پیشخوان، به بررسی نشریات و پادکست های انگلیسی زبان ویژه ی نابینایان پرداخته است. هاشمی در این شماره، در ابتدا پای صحبت طراح و برنامه نویسی نشسته که ما را با یکی از فناوری های تازه متولد شده گوگل آشنا می کند و در ادامه، به وضع و حال نابینایان در کشور آفریقای جنوبی پرداخته است. سردبیر مانا در سرویس پیشخوان، ما را با قابلیت های جدید آی او اس ۱۵ در زمینه دسترس پذیری کاربران نابینا آشنا کرده و در پایان نیز سراغی از یک موزیسین نابینای بریتانیایی گرفته که تک آهنگ تازه اش اخیراً به بازار آمده است.

منصور شادکام قائم مقام انجمن نابینایان ایران در سرویس گزارش اقدامات انجمن، به نتایج حاصل از نامه نگاری با دکتر مخبر معاون اول رئیس جمهور اشاره کرده و سجاد سنجری مدیرعامل نمایندگی انجمن نابینایان ایران در استان کرمانشاه، از فعالیت های این انجمن گزارش داده است.

فاطمه جوادیان در این شماره از سرویس زندگی، با دو تن از مخاطبان قدیمی ستون زندگی در خصوص مهارت هایی گفت و گو کرده که آنها را از سایر اطرافیانشان، خواه بینا یا نابینا متمایز می کند. پیشنهاد می کنیم مطالب این سرویس را از دست ندهید.

زهرا همت در سرویس روانشناسی، بر اساس مقاله ی دوشیا ال. دمین و استیون ام. سیلور استین، به آسیب بینایی و سلامت روانی، نیاز های بر آورده نشده و راه های درمان اشاره کرده است. این مقاله، قسمت دومی هم دارد که به ارزیابی سلامت روان و اقدامات مراقبتی و درمانی افراد آسیب دیده بینایی می پردازد که در شماره ی دوازدهم مانا منتشر خواهد شد.

مجتبی خادمی در سرویس پزشکی و سلامت، یک مقاله با موضوع خود مراقبتی های دیابت برای نابینایان را ترجمه کرده است.

امید صالحی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی، به تبیین برخی از چالش های موجود در حوزه کتاب و کتاب خوانی در جامعه نابینایان پرداخته و راهکارهایی برای برون رفت از این چالش ها را ارائه داده است.

هادی نائینی زاده در سرویس اشتغال یازدهمین شماره مجله مانا، با یک اپراتور نابینا هم کلام شده و شرایط این شغل برای نابینایان را واکاوی کرده است.

ابوذر سمیعی یادداشتی با عنوان: حقوق برابر، نه حقوق فراتر: نقدی بر مطالبه گری افراد دارای معلولیت را در اختیار ماهنامه ی مانا گذاشته است. این یادداشت، واکنشی است به کلیپی که اخیراً از یک زوج نابینا در فرودگاه آبادان در فضای مجازی دست بدست می شود.

یخ نکنی نمکدون در سرویس طنز، وضعیت دانش آموزان نابینا در مدارس شبانه روزی و دانشجویان نابینا به محض ورود به دانشگاه را مورد بررسی قرار داده است.

علیرضا نصرتی گیمر نابینای مجله ی مانا، بازی آنلاین STW را آموزش داده است.

رقیه شفیعی در سرویس تازه های ضبط، به کشور هایی چون افغانستان، عراق، لبنان، کره شمالی، امریکا و ایران سفر کرده تا شما مخاطبان اهل مطالعه، زندگی نامه های برگزیده ای را از زبان کتاب بخوانید. البته شفیعی همچنان از معرفی کتاب هایی با مضمون: رمان، روان شناسی، تاریخ، فلسفه و متون دینی غافل نشده است.

پایان بخش مطالب یازدهمین شماره مجله ی مانا، یادداشتی از طرف محمدقاسم کفیلی است که در ستون به قلم شما، به دسترسپذیری خدمات نظام بانکی برای نابینایان نگاهی انداخته و به نقد و بررسی پروژه سامانه ی خدمات بانکی نابینایان در شعب پرداخته است.

یازدهمین شماره مجله الکترونیکی نابینایان ایران مانا روز یکشنبه سی ام آبان بر روی وبسایت انجمن نابینایان ایران به نشانی

http://ibngo.ir

منتشر خواهد شد.

منبع: انجمن نابینایان ایران.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × 4 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *