معرفی جدیدترین گوشیهای میزو، htc، هواوی و ویوو در سی و یکمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی و یکمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

میزو 16 تی با قیمت پایه ۲۸۰ دلاری و سخت افزار قدرتمند معرفی شد

میزو ۱۶ تی گوشی هوشمند جدیدی است که به نمایشگر ۶/۵ اینچ OLED و تراشه ی اسنپدراگون ۸۵۵ و باتری قدرتمند ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی مجهز است و قیمت بسیار ارزانی دارد.

به گزارش زومیت، میزو، یکی از شرکت های چینی فعال در حوزه ی تولید گوشی های هوشمند، گاهی اوقات محصولاتی قدرتمند را با قیمتی بسیار ارزان تر از حد انتظار روانه ی بازار می کند. جدیدترین گوشی پرچم دار میزو که از آن با نام میزو ۱۶ تی یاد می شود، طبق سنت همیشگی گوشی های این شرکت سخت افزاری قدرتمند دارد و با قیمتی ارزان در دسترس قرار گرفته است.

گوشی میزو ۱۶ تی تقریبا تمام انتظارات و خواسته ها از پرچم داری پیشرفته را با قیمتی ارزان تر از رقبا ارائه می دهد. میزو ۱۶ تی برای نمایش محتوای بصری از نمایشگر ۶/۵ اینچ با پنل Super AMOLED سامسونگ استفاده می کند. در این نمایشگر، بریدگی یا روزنه ای دیده نمی شود و حاشیه های نسبتا اندکی در اطراف آن قرار گرفته اند.

حاشیه ی بالایی نمایشگر میزو ۱۶ تی اندکی ضخامت بیشتری از دیگر حاشیه ها دارد و میزبان حسگرهای مختلف درکنار دوربین سلفی و اسپیکر استریو است. افزون بر این، نمایشگر گوشی جدید میزو استاندارد TÜV را دارد و این یعنی نور مضر آبی کمی از آن منتشر می شود. وضوح نمایشگر مذکور ۲۲۳۲ در ۱۰۸۰ پیکسل و نسبت تصویر آن ۱۸/۵:۹ است. درضمن، میزو حسگر اثر انگشت پرچم دار جدیدش را به زیر نمایشگر منتقل کرده است.

میزو ۱۶ تی برای پردازش وظایف مختلف از تراشه ی توانمند اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام استفاده می کند. این تراشه از پردازنده ی گرافیکی آدرنو ۶۴۰ برخوردار است و می تواند به راحتی جدیدترین بازی ها را اجرا کند. این گوشی قرار است در مدل های مختلفی روانه ی بازار شود؛ از مدل مجهز به ۶ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی UFS 3.0 گرفته تا مدل مجهز به ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی. متأسفانه محصول جدید میزو از اسلات میکرو SD بهره مند نیست و این یعنی نمی توان حافظه ی داخلی آن را ارتقا داد. درکنار این ها، میزو ۱۶ تی برخلاف بسیاری از پرچم داران امروزی، جک ۳/۵ میلی متری هدفون را در خود می بیند.

میزو ۱۶ تی در پنل پشتی اش از سه دوربین مجزا استفاده می کند. دوربین اصلی گوشی به حسگر ۱۲ مگاپیکسلی IMX362 سونی و لنزی با دیافراگم f/1.9 بهره می برد. دوربین دوم حسگر ۸ مگاپیکسلی و لنز فوق عریض با دیافراگم f/2.2 دارد. حسگر دوربین دوم 4HR سامسونگ نام دارد و زاویه ی دید آن ۱۱۸ درجه است. دوربین سوم از حسگر ۵ مگاپیکسلی 5E9 سامسونگ با لنز ماکرو استفاده می کند که به منظور تشخیص عمق در تصاویر برای ثبت جلوه ی بوکه به کار می رود. این گوشی در پنل جلویی اش از دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی مجهز به دیافراگم f/2.2 برخوردار است.

دوربین پشتی گوشی میزو ۱۶ تی می تواند ویدئوهای 4K را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. درضمن، دوربین مذکور از قابلیت های مختلفی نظیر عکاسی در شب و حالت پرتره و فیلم برداری فوق عریض پشتیبانی می کند. ناگفته نماند دوربین سلفی این گوشی نیز به حالت عکاسی شبانه مجهز شده است. یکی از نکات جالب مربوط به میزو ۱۶ تی، باتری ۴۵۰۰ میلی آمپرساعتی و فناوری شارژ سریع سیمی ۱۸ واتی آن است؛ موضوعی که نشان می دهد این گوشی می تواند با هربار شارژ تا ساعت ها دوام بیاورد. میزو ۱۶ تی با سیستم عامل اندروید ۹ پای و رابط کاربری اختصاصی Flyme 8 راهی بازار می شود.

پرچم دار جدید میزو قرار است در سه رنگ نارنجی و آبی و سبز و سه مدل عرضه شود: ۱. مدل مجهز به ۶ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی که ۲۸۰ دلار قیمت دارد؛ ۲. مدل مجهز به ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی که ۳۲۵ دلار قیمت دارد؛ ۳. مدل مجهز به ۸ گیگابایت حافظه ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی که ۳۵۰ دلار قیمت دارد.

در حال حاضر، امکان تهیه ی میزو ۱۶ تی ازطریق فروشگاه رسمی میزو در کشور چین وجود دارد و نمی دانیم این شرکت می خواهد گوشی جدیدش را در بازاری خارج از بازار چین هم عرضه کند یا خیر.

گوشی بلاک چین اکسدوس 1s اچ تی سی معرفی شد

اچ تی سی اکسدوس وان اس را به عنوان نسخه ی ارزان قیمت گوشی مبتنی بر بلاک چین خود معرفی کرد. این گوشی توانایی اجرای نود کامل بیت کوین را دارد.

به گزارش زومیت، اچ تی سی مدل ارزان قیمت گوشی مبتنی بر بلاک چین اختصاصی اش را رونمایی کرد تا آن دسته از کاربرانی را هدف قرار دهد که درباره ی خرید گوشی های مبتنی بر بلاک چین یا گوشی های پرچم دار گران قیمت شرکت هایی نظیر اپل و سامسونگ تردید دارند.

بسیاری از کارشناسان و کاربران معتقدند اچ تی سی از دوران اوجش فاصله گرفته؛ اما درهرصورت تلاشش برای رونق بخشیدن دوباره به کسب و کار تحسین برانگیز است. این حقیقت را حتی خودِ مدیران اچ تی سی نیز پذیرفته اند و مدیرعامل این شرکت مدتی پیش در گفت و گو با خبرنگار رسانه ی تک کرانچ به این موضوع اشاره کرده بود. با این همه، پروژه ی اکسدوس این شرکت تایوانی نشان می دهد هنوز هم به طور ویژه به بازار گوشی های هوشمند فکر می کند و قصد دارد در آینده دوباره بر سر زبان ها بیفتد.

این شرکت گوشی ساز تایوانی با برگزاری کنفرانسی کوچک، گوشی اکسدوس وان اس (Exodus 1s) را رونمایی کرد تا نشان دهد تمرکز ویژه ای روی پروژه ی اکسدوس کرده است و قصد دارد به مرور این خانواده از گوشی ها را پرتعدادتر کند. درحقیقت، این گوشی نسخه ی کوچک تر و ارزان تر اکسدوس وان محسوب می شود که اچ تی سی سال گذشته آن را معرفی و روانه ی بازار کرده بود. این شرکت تایوانی قبلا گوشی اکسدوس وان اس را به صورت اولیه معرفی کرده بود تا اینکه نهایتا به صورت کامل آن را رونمایی کرد.

گوشی اچ تی سی اکسدوس وان اس برای پردازش وظایف مختلفی که به آن محول می شود، از تراشه ی اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام استفاده می کند. افزون بر این، گوشی جدید اچ تی سی به سیستم عامل اندروید ۸.۱ اوریو مجهز است و برای نمایش محتوای بصری از نمایشگر ۵/۷ اینچ با وضوح HD پلاس و نسبت تصویر ۱۸:۹ بهره  می برد. درکنار مشخصات یادشده، در این محصول چهار گیگابایت حافظه ی رم، ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی، درگاه میکرو USB و جک ۳/۵ میلی متری هدفون نیز دیده می شود. با این اوصاف، اکسدوس وان اس دستگاهی میان رده به شمار می آید. علاوه بر این، گوشی جدید HTC از باتری سه هزار میلی آمپرساعتی و دوربینی ۱۳ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) در پنل پشتی و دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی مجهز به فلاش LED برخوردار است.

اکسدوس وان اس اچ تی سی ۲۴۴ دلار قیمت دارد و دستگاهی میان رده محسوب می شود

قیمت گوشی اکسدوس وان اچ تی سی هنگام عرضه ۰/۱۵ بیت کوین بود که با نرخ تبدیل امروز بیت کوین به دلار، بیش از ۱۱۸۹ دلار آمریکا می شود. این یعنی اکسدوس وان HTC قیمتی شبیه پرچم داران سامسونگ و اپل و هواوی دارد. البته این قیمت فقط درصورتی اعمال می شود که بخواهید اکسدوس وان را ازطریق بیت کوین بخرید. شرکت تایوانی اچ تی سی مدتی پس از عرضه ی اولیه ی گوشی ازطریق بیت کوین، آن را با قیمت ۶۹۹ دلار دردسترس قرار داده بود.

دستگاه جدید اچ تی سی ۲۴۴ دلار یا معادل این رقم در بیت کوین قیمت دارد. طبق ادعاهای فیل چن، از مدیران ارشد اچ تی سی، بزرگ ترین تفاوت اکسدوس وان اس این است که از همان ابتدا با برخی ویژگی های مرتبط به رمز ارزها عرضه خواهد شد که به کاربران امکان خواهد داد به راحتی  ارزهای دیجیتالی را مبادله کنند و آن ها را قرض بگیرند یا قرض بدهند.

فیل چن می گوید اکسدوس وان توانسته است ازلحاظ فروش، انتظارات اچ تی سی را برآورده کند. چن در گفت و گو با وب سایت CNBC در این باره گفته است: اکسدوس وان اس دستگاهی کاملا متفاوت است و همچنان برای خرید دردسترس قرار دارد و در حال رسیدن به اهداف اولیه ای است که برای آن تعیین کرده بودیم. ما از واکنش ها به اکسدوس وان خرسندیم.

اچ تی سی می گوید یکی از ویژگی های متمایزکننده ی اکسدوس وان اس این است که می تواند نود کامل (Full Node) بیت کوین را اجرا کند. درواقع طبق ادعای اچ تی سی، گوشی اکسدوس وان اس نخستین گوشی هوشمند دنیا است که چنین قابلیتی دارد. این شرکت تایوانی به کاربران گوشی جدیدش پیشنهاد می کند برای اجرای نود کامل بیت کوین، دستگاه را به شبکه ی وای فای متصل کنند؛ اما درهرصورت امکان انجام این کار ازطریق شبکه ی سلولار هم وجود دارد.

افزون بر این ، خریداران محصول جدید اچ تی سی لازم است با پرداخت هزینه ای جداگانه کارت حافظه ی ۴۰۰ گیگابایتی را نیز تهیه کنند که بلاک چین بیت کوین را روی گوشی ذخیره می کند. این گفته اساسا به این معنی است که کاربران اکسدوس وان اس خواهند توانست به لطف بلاک چین بیت کوین،  صحت و سقم معاملات انجام گرفته را بررسی کنند.

اکسدوس وان اس نخستین گوشی دنیا است که توانایی اجرای نود کامل بیت کوین را دارد

فراموش نکنید همواره از رمز ارزها به عنوان دارایی های فرّار یاد می کنند؛ زیرا قیمت آن ها در زمانی کوتاه به مقدار درخور توجهی دستخوش تغییر می شود. قیمت بیت کوین در دسامبر ۲۰۱۷ به بیشترین حد ممکن رسید و هر بیت کوین با قیمتی نزدیک به ۲۰ هزار دلار مبادله می شد. با این حال در سال بعد، قیمت این رمز ارز تا ۳۱۲۲ دلار کاهش یافت. گفتنی است ارزش بیت کوین در سال ۲۰۱۹ غالبا روندی صعودی داشته و آمار نشان می دهد قیمتش از سال گذشته تاکنون دوبرابر شده است.

در اینجا، این سؤال پیش می آید: چرا اچ تی سی قصد دارد روی بلاک چین متمرکز شود؟ این شرکت تایوانی مدت ها است از روزهای اوجش فاصله گرفته و قصد دارد به هر قیمتی دوباره به کسب و کار موبایلی اش رونق ببخشد. از این رو، در حال تلاش برای عرضه ی گوشی های مبتنی بر بلاک چین است تا از طریق آن ها بتواند در بازار پر تب و تاب گوشی های هوشمند باقی بماند که رقبای قدرتمندی در حال فعالیت در آن هستند.

سال ها است گوشی های اچ تی سی نوآوری گذشته را ندارند و همین موضوع باعث شده است از محصولاتش چندان استقبال نشود و کاربران این شرکت به سمت گوشی های بهتری متمایل شوند که امروزه اپل و سامسونگ و شرکت های مشابه تولید می کنند. از زمانی که گوگل در سال ۲۰۱۷ تیم اچ تی سی را تصاحب و از آن ها برای ساخت گوشی های پیکسل بهره گرفت، اچ تی سی چندان در حوزه ی ساخت گوشی های هوشمند فعال نبوده و محصولات متعددی به بازار عرضه نکرده است.

اچ تی سی وقتی دید مثل گذشته در بازار گوشی های هوشمند حرف های زیادی برای گفتن ندارد، تصمیم گرفت همچنان کسب و کار موبایلی اش را ادامه دهد؛ اما این بار تمرکز اصلی اش را روی حوزه ی واقعیت مجازی بگذارد. درضمن سال گذشته ی میلادی، این شرکت تایوانی از اخراج ۱۵۰۰ نفر از کارکنانش برای صرفه جویی در منابع و بقا خبر داد. با این همه، چن می گوید اچ تی سی معتقد است می تواند ازطریق گوشی های مبتنی بر فناوری بلاک چین رونق دوباره ای به کسب و کار موبایلی اش ببخشد. این گوشی ها به  ویژه برای آن دسته از افرادی که دسترسی محدودی به سیستم های مالی دارند، می توانند بسیار کاربردی باشند.

فیل چن حرف هایش را این گونه ادامه می دهد:

در ابتدا، برخی افراد فناوری مربوط به رمز ارزها را بازی تبلیغاتی در نظر می گرفتند؛ اما بهتر است بدانید این فناوری آینده ی نوآوری در گوشی های هوشمند به حساب می آید. برای اینکه بتوانیم کسب و کار موبایلی مان را دوباره در مسیر رشد قرار دهیم، نیاز داریم گوشی های مبتنی بر بلاک چین بیشتری معرفی و روانه ی بازار کنیم.

ناگفته نماند اچ تی سی، تنها شرکتی نیست که در حوزه ی ساخت گوشی های مبتنی بر بلاک چین فعالیت می کند و استارتاپ سوئیسی به نام Sirin Labs نیز مدتی پیش محصولی مبتنی بر رمز ارزها روانه ی بازار کرده است. افزون بر این ، مدتی پیش نسخه ی ویژه ای از گلکسی نوت ۱۰ سامسونگ در کره  جنوبی عرضه شد که مبتنی بر بلاک چین بود. اچ تی سی اعلام کرده است گوشی اکسدوس وان اس ابتدا در اروپا، تایوان، عربستان سعودی و امارات متحده ی عربی عرضه خواهد شد و بعدها در مناطق دیگر نیز دردسترس قرار خواهد گرفت.

هواوی Enjoy 10 با تراشه کرین 710F و نمایشگر 6.39 اینچی معرفی شد

هواوی Enjoy 10 با نمایشگر ۶.۳۹ اینچی، بهره مندی از حفره ی دوربین سلفی روی نمایشگر و تراشه ی کرین 710F معرفی شد.

به گزارش زومیت، اواسط شهریورماه، هواوی در نمایشگاه ایفا ۲۰۱۹ گوشی Enjoy 10 Plus را با تراشه ی کرین 710F و بدون بریدگی بالای نمایشگر رونمایی کرد. حال هواوی نسخه ی معمولی این گوشی هوشمند، هواوی اینجوی ۱۰ ( Enjoy 10) را معرفی کرده است.

گوشی هواوی اینجوی ۱۰ با بهره مندی از نمایشگر ۶.۳۹ اینچی با رزولوشن HD+، مجهز به حفره ی روی نمایشگر مخصوص دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی در قسمت بالای سمت چپ نمایشگر دستگاه است. پنل پشتی گوشی هوشمند جدید نیز از دوربین دوگانه  شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی با چینش عمودی در سمت چپ بالای دستگاه بهره می برد. در هواوی اینجوی ۱۰ خبری از حسگر اثر انگشت در قسمت پنل پشتی دستگاه نیست.

هواوی Enjoy 10 با تراشه ی کرین 710F و سیستم عامل اندروید پای مبتنی بر رابط کاربری EMUI 9.1 به بازار عرضه خواهد شد. گوشی هوشمند جدید در سه نسخه  با ظرفیت حافظه ی رم و حافظه ی داخلی متفاوت در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت که شامل نسخه ی با رم ۴ گیگابایتی و ظرفیت حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی، نسخه ی دیگر با ظرفیت حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۱۲۸  گیگابایتی و درنهایت نسخه ی سوم با رم ۶ گیگابایتی و ظرفیت حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی به فروش خواهد رسید. البته امکان افزایش ظرفیت حافظه ی داخلی تا ۵۱۲ گیگابایت ازطریق microSD نیز وجود دارد.

مشخصات فنی اینجوی 10 هواوی

عرضه

معرفی     2019، اکتبر

وضعیت   عرضه در آینده نزدیک (نوامبر 2019)

نمایشگر

نوع          IPS LCD لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ

سایز         6.39 اینچ (~82.4% نسبت نمایشگر به بدنه)

رزولوشن 720 در 1560 پیکسل، 19.5:9 (~269 پیکسل در اینچ تراکم پیکسلی)

بدنه

ابعاد         159.8 در 76.1 در 8.1 میلی متر

وزن         176 گرم

سیم کارت                دو سیم کارته ی هیبریدی (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by))

پلتفرم

سیستم عامل             – اندروید 9.0 (پای) – EMUI 9.1

تراشه       Hisilicon Kirin 710F (دوازده نانومتری)

پردازنده مرکزی      8 هسته ای (چهار هسته ی 2.2 گیگاهرتز Cortex-A73 و چهار هسته ی 1.7 گیگاهرتز Cortex-A53)                                       پردازنده گرافیکی    Mali-G51 MP4

حافظه

درگاه حافظه            میکرو اس دی، تا 1 ترابایت (استفاده  از شیار دوم سیم کارت)

حافظه داخلی           64 گیگابایت 4 گیگابایت رم، 64 گیگابایت 6 گیگابایت رم، 128 گیگابایت 4 گیگابایت رم                                                              دوربین

اصلی       48 مگاپیکسل (0.8 میکرومتر سایز پیکسل، 1/2 اینچ سایز سنسور، لنز واید، f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) 2 مگاپیکسل (f/2.4، سنسور تشخیص عمق تصویر)

قابلیت ها  فلش LED، پانوراما، HDR

ویدیو        1080p@30fps

سلفی        8 مگاپیکسل (f/2.0)

صدا

جک ۳.۵ میلی متری              بله

لغو کننده ی نویز صدا از طریق میکروفون اختصاصی

باتری

باتری       باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 4000 میلی آمپر ساعت

شارژر     شارژ باتری 10 وات

قابلیت ها

حسگرها  شتاب سنج، سنسور مجاورت، قطب نما

شبکه

فناوری     GSM / CDMA / HSPA / LTE

اتصالات

شبکه بی سیم           Wi-Fi 802.11 b/g/n، Wi-Fi Direct، هات اسپات

بلوتوث     5.0، A2DP، LE

GPS        بله، با A-GPS، GLONASS، BDS

رادیو        رادیو اف ام

USB        microUSB 2.0، OTG

متفرقه

رنگ ها   آبی، قرمز، مشکی، آبی

محدوده قیمت           حدود 150 یورو

Enjoy 10 در چهار رنگ و با باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی با قابلیت شارژ از طریق پورت microUSB از اول نوامبر (۱۰ آبان ماه) در چین به بازار عرضه شد. نسخه ی پایه ی دستگاه با حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی با قیمت ۱۷۰ دلار (۱۵۰ یورو) و نسخه ی ۴ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی با قیمت ۲۰۰ دلار (۱۸۰ یورو) و نسخه ی سوم با رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی با قیمت ۲۰۰ دلار (۱۸۰ یورو) به فروش می رسد.

هواوی نوا 5z معرفی شد

نوا ۵ زد هواوی با پردازنده ی کرین ۸۱۰ و ۶ گیگابایت حافظه ی رم رونمایی و هم زمان در بازار چین عرضه شد.

به گزارش زومیت، خرداد امسال، هواوی گوشی های نوا ۵ و نوا ۵ پرو و نوا ۵ آی را رونمایی کرد. براساس آخرین اخبار، این غول فناوری چینی گوشی نوا ۵ زد، جدیدترین دستگاه این سری را معرفی و راهی بازار چین کرده است. ظاهرا گوشی هواوی نوا ۵ زد با مشخصاتی مشابه نوا ۵ آی پرو، ولی با حافظه  های داخلی متفاوت و قیمت ارزان تری به بازار عرضه شده است. گوشی هوشمند جدید هواوی به تراشه ی کرین ۸۱۰ و ۶ گیگابایت حافظه  ی رم مجهز است.

ظرفیت حافظه ی داخلی هواوی نوا ۵ زد نیز احتمالا ۶۴ گیگابایتی یا ۱۲۸ گیگابایتی خواهد بود. البته فقط نسخه ی ۶۴ گیگابایتی کاملا جدید است و سایر مشخصات این گوشی هوشمند اعم از نمایشگر و باتری و دوربین در مقایسه با دستگاه قبلی بدون تغییر باقی مانده است. نوا ۵ زد هواوی از نمایشگر ۶/۲۶ اینچی LCD به همراه روزنه ی روی نمایشگر برای دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی بهره می برد.

پنل پشتی دستگاه نیز به دوربین چهارگانه شامل دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین ثانویه ی ۸ مگاپیکسلی عریض و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی و دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو مجهز است. ناگفته نماند ظرفیت باتری این دستگاه چهارهزار میلی آمپر ساعتی با فناوری شارژ ۲۰ واتی است.

نوا ۵ زد با رابط کاربری EMUI 9.1، اندروید ۹ پای، دوربین مبتنی بر هوش مصنوعی و GPU Turbo برای علاقه مندان به بازی و در رنگ های مشکی و سرخ (Aurora) و سبز (Emerald Green) قیمت پایه ی ۲۵۵ دلار (۲۲۵ یورو) در بازار چین دردسترس کاربران قرار دارد.

پیش تر شایعه شده بود نوا ۵ آی پرو همانند هواوی میت ۳۰ لایت در بازارهای جهانی عرضه می شود؛ اما در حال حاضر، این دو گوشی هوشمند فقط در بازار چین عرضه شده اند.

مدل ۲۰۱۹ ویوو Y11 با نمایشگر ۶/۳۵ اینچی معرفی شد

مدل ۲۰۱۹ ویوو Y11 با نمایشگر ۶/۳۵ اینچی و تراشه ی اسنپدراگون ۴۳۹ و باتری پنج هزار میلی آمپرساعتی معرفی شد.

به گزارش زومیت، مدل ۲۰۱۹ ویوو Y11 در ویتنام رونمایی شد. طراحی این گوشی پایین رده ی ویوو کاملا به طراحی ویوو Y12 شبیه است، با این تفاوت که در پنل پشتی یک دوربین کمتر دارد و به جای تراشه ی هلیو پی ۲۲، با تراشه ی اسنپدراگون ۴۳۹ به بازار عرضه خواهد شد.

گوشی ویوو Y11 جدید به نمایشگر ۶/۳۵ اینچی +HD و بریدگی قطره ای شکل بالای نمایشگر برای دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی مجهز است. در پنل پشتی دستگاه نیز، دوربین اصلی ۱۳ مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.2 و حسگر تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی با دیافراگم F/2.4 و حسگر اثر انگشت دیده می شود.

ویوو Y11 مدل ۲۰۱۹ از تراشه ی اسنپدراگون ۴۳۹، باتری پنج هزار میلی آمپرساعتی، فناوری شارژ ۱۰ واتی، حافظه ی رم سه گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۳۲ گیگابایتی بهره می برد. گفتنی است ظرفیت حافظه ی داخلی گوشی پایین رده ی ویوو را ازطریق microSD می توان افزایش داد و فناوری شارژ ۱۰ واتی می تواند باتری دستگاه را از طریق پورت microUSB شارژ کند.

این گوشی هوشمند جدید با سیستم عامل اندروید ۹ پای و رابط کاربری FunTouch OS 9.1 دردسترس کاربران قرار خواهد گرفت. شایان ذکر است Y11 جدید از دو سیم کارت و بلوتوث ۴ و جک هدفون ۳.۵ میلی متری پشتیبانی می کند.

مدل ۲۰۱۹ ویو Y11 از ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) با قیمت ۱۳۰ دلار , در رنگ های قرمز (Coral Red) و سبز (Jade Green) فروخته می شود. هنوز اطلاعاتی درباره ی عرضه ی این دستگاه در بازارهای بین المللی مطرح نشده است.

تراشه اگزینوس 990 سامسونگ با پشتیبانی از نرخ نوسازی 120 هرتز معرفی شد

سامسونگ در رویداد Tech Day 2019 در سن خوزه از تراشه پرچم‌دار جدید خود رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ با انتشار بیانیه‌ی مطبوعاتی، تراشه اگزینوس ۹۹۰ (Exynos 990) را معرفی کرد. این پردازنده‌ی جدید با پشتیبانی از صفحه‌نمایش‌هایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و افزایش چشمگیر عملکرد همراه شده است. اگزینوس ۹۹۰ به‌عنوان توانمند‌ترین تراشه‌ی ساخت سامسونگ در محصولات پرچم‌دار و رده‌بالای این شرکت به‌کار گرفته خواهد شد.

تراشه اگزینوس ۹۹۰ سامسونگ، با لیتوگرافی ۷ نانومتری EUV ساخته شده و ۲۰ درصد سریع‌تر و کارآمدتر از مدل‌های قبلی Exynos 9820 و Exynos 9825 خواهد بود. سامسونگ همچنین مودمی جدیدی را در تراشه اگزینوس ۹۹۰ تعبیه کرده است؛ مودم جدید اگزینوس ۵۱۲۳ (Exynos Modem 5123) نام دارد و از فناوری ارتباطی 5G پشتیبانی می‌کند.

در تراشه جدید E990، از نسل پنجم هسته‌های اگزینوس (Exynos M5) برای نمونه‌هایی که وظیفه‌ی پردازش‌های سنگین را برعهده دارند، استفاده شده است. در بخش پردازنده گرافیکی نیز شاهد استفاده از هسته‌های گرافیکی ARM Mali- G77 در ساختار MP11 هستیم. سامسونگ معمولا فرکانس دقیق هسته‌های پردازشی را اعلام نمی‌کند؛ با این وجود احتمالا فرکانس این بخش بسته به نوع فعالیت پردازشی دارد. در این تراشه دو هسته سفارشی قدرتمند، دو واحد Cortex A76 و یک کلاستر ۴ شاخه‌ای Cortex-A55 وجود دارد. افزون بر آن یک واحد پردازش عصبی دو هسته‌ای نیز در این مدل ارائه شده و بخش پردازش سیگنال نیز بهبود قابل توجهی یافته است که به‌گفته‌ی سامسونگ، این تراشه را قادر به پردازش ۱۰ تریلیون عملیات در ثانیه می‌کند.

سامسونگ برای افزایش کارآیی و امنیت، از یک NPU (واحد پردازش عصبی) دوهسته‌ای برای پردازش‌های مرتبط با هوش مصنوعی استفاده می‌کند. در نتیجه این تراشه به‌جای تکیه به شبکه و سرور، داده‌ها را در دستگاه به‌طور مستقل و محلی پردازش خواهد کرد. در نهایت این امر باعث می‌شود تا تشخیص چهره و صحنه سریع‌تر انجام شود.

از سوی دیگر مودم اگزینوس ۵۱۲۳، یکی از اولین تراشه‌های مودم 5G بوده که با فرایند ۷ نانومتری EUV ساخته شده است. به‌گفته‌ی سامسونگ این مودم تقریبا از تمامی شبکه‌های ارتباطی پشتیبانی خواهد کرد و می‌تواند سرعت خود را به ۳ گیگابیت‌برثانیه در شبکه‌های LTE برساند. فناوری 5G از 8CA پشتیبانی می‌کند و امکان حداکثر سرعت دانلود ۵/۱ گیگابیت‌برثانیه را فراهم می‌کند که البته در بستر شبکه mmWave، سرعت دانلود به ۷/۳۵ گیگابیت‌برثانیه نیز خواهد رسید.

سامسونگ با Exynos 990 برای اولین‌بار از حافظه‌های سریع و کم‌مصرف LPDDR5 پشتیبانی می‌کند. تا پیش از این جدیدترین تراشه‌های سامسونگ تنها از حافظه‌های LPDDR4X پشتیبانی می‌کردند. همچنین در این تراشه از نمایشگرهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز و گوشی‌های هوشمندی با وضوح دوربین حداکثر ۱۰۸ مگاپیکسل نیز پشتیبانی خواهد شد. در پردازش ویدیویی، اگزینوس ۹۹۰ توانایی کدگذاری و کدگشایی از ویدیوهای 8K با نرخ فریم حداکثر ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه یا ویدیوهای 4K با نرخ فریم ۱۲۰‌ فریم‌بر‌ثانیه خواهد داشت و از کدک‌های H.264 و H.265 نیز پشتیبانی می‌کند.

تولید انبوه تراشه اگزینوس ۹۹۰ و مودم اگزینوس ۵۱۲۳ باید تا پایان سال جاری میلادی آغاز شود در نتیجه به‌احتمال زیاد در گوشی سامسونگ گلکسی اس ۱۱، پرچم‌دار بعدی این شرکت، از این محصولات استفاده خواهد شد.

سامسونگ استفاده از رم ۱۲ گیگابایتی و UFS 3.0 را در میان رده ها امکان پذیر کرد

سامسونگ امکانی را فراهم آورده تا گوشی های میان رده نیز قابلیت استفاده از حافظه ی رم بیشتر از ۱۰ گیگابایت را داشته باشند.

به گزارش زومیت، سامسونگ به عنوان  یکی از بزرگان بازار گوشی  های هوشمند، تجربه ی فراوانی درباره ی این دستگاه ها و سخت افزار آن ها دارد. حال کره ای ها با تکیه به همین تجارب، در رویداد سالانه ی Samsung Tech Day که به تازگی برگزار کرده اند، از تولید انبوه نخستین حافظه ی رم ۱۲ گیگابایتی مبتنی بر LPDDR4X و uMCP خبر دادند.

به بیان ساده تر، سامسونگ امکانی را برای گوشی های میان رده فراهم آورده تا این دستگاه ها نیز طعم استفاده از میزان رمِ بالاتر از ۱۰ گیگابایت را بچشند؛ اتفاقی که به دلیل کاهش فاصله ی تجربه ی کاربری دستگاه های میان رده با پرچم داران گران قیمت بازار، قطعا به سود کاربران تمام خواهد شد.

uMCP یا پکیج چندتراشه ای مبتنی بر UFS از تراشه ی ۲۴ گیگابیتی LPDDR4X سامسونگ استفاده می کند. وقوع چنین چیزی باعث شده تا چشم بادامی ها قادر به بهره گیری از حافظه ی رم ۱۲ گیگابایتی در دستگاه های پرچم دار و میان رده باشند. سامسونگ برای تحقق هدف یادشده، ۴ تراشه ی ۲۴ گیگابیتی LPDDR4X را با یک حافظه ی فوق سریع eUFS 3.0 NAND در قالب پکیجی واحد ترکیب کرده است.

این پکیج حافظه نزدیک به ۱/۵ برابر ظرفیت بیشتری نسبت به پکیج ۸ گیگابایتی پیشین دارد و به تولیدکنندگان اجازه می دهد حافظه هایی با نرخ تبادل داده ی ۴۲۶۶ مگابیت بر ثانیه را در تولیدات خود به کار گیرند. افزون بر موارد یادشده، پشتیبانی روان از تصویربرداری 4K و هوش مصنوعی بهبود یافته از دیگر ارمغان های تغییرات جدید برای گوشی های میان رده بوده است.

البته سامسونگ دو پکیج را ارائه کرده است. پکیج نخست که رم ۱۲ گیگابایتی را در اختیار میان رده ها قرار می دهد از ۴ تراشه ی ۲۴ گیگابیتی (۳ گیگابایتی) با حافظه ی eUFS 3.0 NAND تشکیل شده و پکیج ۱۰ گیگابایتی نیز از دو تراشه ی ۲۴ گیگابیتی (۳ گیگابایتی) و ۲ تراشه ی ۱۶ گیگابیتی (۲ گیگابایتی) با حافظه ی eUFS 3.0 NAND شکل گرفته است.

سامسونگ درنظر دارد تا به سرعت موجودی این حافظه ها را در انبارهایش افزایش دهد؛ زیرا آن طور که از شواهد برمی آید، میان رده های آتی این شرکت برای رقابت بهتر با رقبا از مقدار رم بالاتری بهره می برند.

به روزرسانی جدید گلکسی اس 10 و نوت 10 برای رفع مشکل حسگر اثر انگشت منتشر شد

سامسونگ به روزرسانی امنیتی ویژه ای را برای گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ منتشر کرد تا مشکل پیش آمده در حسگر اثر انگشت آن ها را برطرف کند.

به گزارش زومیت، طی چند هفته ی گذشته، اخبار مربوط به مشکل حسگر اثر انگشت گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی اس ۱۰ در فضای وب  به صورت گسترده پخش شده بودند تا اینکه سامسونگ به آن ها واکنش نشان داد و اعلام کرد که از مشکل پیش  آمده آگاه است. این شرکت کره ای در اطلاعیه اش اعلام کرده بود که روی به روزرسانی ویژه ای کار می کند که طی روزهای آتی منتشر می شود و مشکل حسگر اثر انگشت پرچمداران جدید را برطرف می کند.

هفته ی گذشته بود که در خبری اعلام شد امکان دور زدن حسگر اثر انگشت گوشی گلکسی اس ۱۰ از طریق محافظ صفحه نمایش متفرقه (ترد پارتی) وجود دارد. در ابتدا تصور می شد که مشکل یادشده فقط مختص به گلکسی اس ۱۰ است، اما بعدا کاربران گلکسی اس ۱۰ پلاس و گلکسی اس ۱۰ 5G نیز با آن مواجه شدند.

به دنبال آن مشکل، یکی از کاربران گلکسی نوت ۱۰ ویدئویی را در یوتیوب آپلود کرد و نشان داد که از طریق صفحه ای از جنس TPU می توان حسگر این گوشی را گول زد. سامسونگ هنگام معرفی حسگر اثر انگشت اُلتراسونیک (فراصوت) اس ۱۰ از آن به عنوان حسگری انقلابی یاد کرده بود. مشکلات مربوط به حسگر اثر انگشت گلکسی اس ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ تا جایی پیش رفت که برخی بانک ها این گوشی ها را در فهرست سیاه قرار دادند.

سامسونگ طی چند روز اخیر به روزرسانی مربوط به رفع مشکل حسگر اثر انگشت نوت ۱۰ و اس ۱۰ را برای این دو گوشی در کشور کره ی جنوبی در دسترس قرار داده است؛ اما شاهد انتشار گسترده ی آن برای تمامی کاربران نبودیم.

کره ای ها بیانیه ای را از طریق اپلیکیشن Samsung Members منتشر و ضمن عذرخواهی از کاربران اعلام کردند که به روزرسانی مورد بحث هم اکنون در دسترس قرار گرفته است و کاربران می توانند جهت دانلود آن اقدام کنند.

سامسونگ در اطلاعیه اش می گوید: «سامسونگ الکترونیکس امنیت محصولاتش را بسیار جدی می گیرد و از طریق انتشار به روزرسانی برای روش های احراز هویت بیومتریک سعی خواهد کرد امنیت دستگاه ها را قوی تر کند».

نقص امنیتی حسگر اثر انگشت گوشی های سامسونگ ظاهرا فقط در مواقعی خودش را نشان می دهد که کاربر از محافظ متفرقه ی سیلیکونی برای صفحه نمایش دستگاه استفاده کند. در واقع در چنین شرایطی حتی کسانی که اثر انگشت شان در گوشی ثبت نشده باشد نیز توانایی باز کردن قفل آن را دارند. کسانی که چنین محافظی را روی نمایشگر قرار نداده اند، لازم نیست در این رابطه نگران باشند؛ زیرا حسگر اثر انگشت دستگاه بدون هیچ نقصی کار می کند.

وقتی که محافظ سیلیکونی روی نمایشگر قرار داده می شود و کاربر اثر انگشتش را در گلکسی نوت ۱۰ یا گلکسی اس ۱۰ ثبت می کند، گوشی به اشتباه فکر می کند که شیارهای ریز قسمت زیرین محافظ، همان اثر انگشت هستند. در نتیجه این شیارها را به عنوان اثر انگشت ثبت می کند. بنابراین هر فردی که فکرش را بکنید می تواند انگشتش را روی آن نقطه از نمایشگر بگذارد تا دستگاه فکر کند که اثر انگشت او، همان اثر انگشت دارنده ی اصلی گوشی است.

سامسونگ در اطلاعیه ی مورد بحث در اپلیکیشن Samsung Members جزئیات خاصی را در مورد نحوه ی انتشار به روزرسانی جدید گلکسی Note 10 و گلکسی S10 در دسترس قرار داده است. گوشی های واجد شرایط نوتیفیکیشن خاصی را با نام «Biometrics update» دریافت خواهند کرد؛ پس از ظاهر شدن این پیغام، کاربر می تواند به سادگی روی آن ضربه بزند تا دانلود و نصب شود. پس از نصب شدن به روزرسانی جدید،  از کاربران خواسته می شود که محافظ روی نمایشگر را بردارند و تمامی اثر انگشت هایی را که پیش تر در گوشی ثبت شده است، حذف کنند. سپس کاربر باید یک بار دیگر بدون محافظ نمایشگر، اثر انگشتش را در گوشی ثبت کند.

سامسونگ در انتهای اطلاعیه اش گفته است که نوتیفیکیشن مورد بحث تنها برای آن دسته از گوشی ها ارسال می شود که اثر انگشت روی آن ها ثبت شده باشد. ارسال این نوتیفیکیشن برای گوشی های گلکسی نوت ۱۰، گلکسی نوت ۱۰ پلاس، گلکسی اس ۱۰، گلکسی اس ۱۰ پلاس و گلکسی اس ۱۰ 5G آغاز شده است و احتمالا تاکنون تمامی دستگاه های واجد شرایط آن را دریافت کرده اند. هیچ گونه نوتیفیکیشنی برای دستگاه هایی که اثر انگشت روی آن ها ثبت نشده است، ارسال نخواهد شد. در ضمن در صورت ظاهر شدن این نوتیفیکیشن روی صفحه نمایش،  باید حتما آن را نصب کنید و امکان بستن پنجره ی آن بدون نصب، وجود ندارد. به روزرسانی جدید مربوط به کل سیستم نیست و ظاهرا صرفا تغییراتی را در حسگر اثر انگشت دستگاه اعمال می کند.

ARM پردازنده گرافیکی Mali-G57 و NPUهای خانواده Ethos را رونمایی کرد

Mali-G57، پردازنده ی گرافیکی جدید مبتنی بر معماری Valhall آرم، درکنار NPUهای جدید خانواده ی Ethos این شرکت معرفی شد.

به گزارش زومیت، اوایل سال ۲۰۱۹، آرم (ARM) نسل بعدی معماری پردازنده های گرافیکی (GPU) اختصاصی خود با نام Valhall را معرفی کرد که نخستین پردازنده ی گرافیکی مبتنی بر معماری Mali-G77 بود. Mali-G77، پردازنده ی گرافیکی پرچم دار آرم، انتظار می رود در گوشی های هوشمند سال آینده ی میلادی به کار برده شود. آرم پردازنده ی جدید میان رده ی مبتنی بر معماری Valhall را رونمایی کرد.

البته پردازنده ی گرافیکی مذکور، تنها محصول جدید آرم نیست و این شرکت درکنار Mali-G57، سری جدید واحد پردازشی مبتنی بر شبکه ی عصبی (NPU) خود، Ethos را رونمایی کرده است. پردازنده های عصبی جدید آرم قرار است به طور ویژه پردازش های مربوط به عکاسی محاسباتی (Computational Photography) را درکنار موارد دیگری نظیر ترجمه  ازطریق خود گوشی انجام دهند. درضمن واحدهای پردازشی سری Ethos در آینده توانایی بیشتری برای انجام پردازش های مختلف مبتنی بر هوش مصنوعی خواهند داشت.

Mali-G57

پردازنده ی گرافیکی Mali-G57 آرم قرار است در تراشه های میان رده استفاده شود و طبق ادعای آرم، درمقایسه با نسل قبل ۳۰ درصد عملکرد بهتری در زمینه ی پردازش های گرافیکی خواهد داشت. درضمن، پردازنده ی اشاره شده در مقایسه با Mali-G52، تقریبا ۳۰ درصد انرژی کمتری مصرف می کند و ترانزیستورهای قرارگرفته روی سطح آن ۳۰ درصد تراکم بیشتری دارند.

عملکرد Mali-G57 در زمینه ی پردازش بافت های گرافیکی درمقایسه با نسل قبل دوبرابر بهبود پیدا کرده است؛ موضوعی که می تواند باعث بهبود رندر رابط های کاربری با وضوح 4K و حتی 8K شود. واضح است آرم قصد ندارد Mali-G57 را فقط برای گوشی های هوشمند دردسترس قرار دهد. درواقع، پیش بینی می کنیم به زودی حضور این پردازنده ی گرافیکی را در تلویزیون های هوشمند و ستاپ باکس ها شاهد باشیم.

پردازنده ی گرافیکی جدید آرم حتی توانایی انجام رندرهایی برپایه ی قوانین فیزیکی (PBR) را درکنار پردازش های مربوط به HDR و پردازش های حجمی دارد. در حال حاضر، جزئیات دقیق مربوط به هسته های Mali-G57 را نمی دانیم؛ اما بررسی ها نشان می دهد این پردازنده ی گرافیکی ممکن است به یک تا شش هسته ی پردازشی مجهز شود. پردازنده ی مذکور درصورت بهره مندی از ۶ هسته می تواند عملکردی شبیه به مدل پایه ی G77 داشته باشد که حداقل از ۷ هسته بهره می برد.

افزون بر آنچه گفته شد، پردازنده ی Mali-G57 از پسِ انجام پردازش های مربوط به اپلیکیشن های مبتنی بر واقعیت افزوده و واقعیت مجازی نیز برمی آید. به عقیده ی بسیاری از کارشناسان، امروزه واقعیت مجازی در دنیای موبایل مفهومی مُرده محسوب می شود، با این حساب، پیش بینی می کنیم به زودی از Mali-G57 در برخی هدست های واقعیت مجازی مستقل استفاده شود.

همچنین، پردازنده ی گرافیکی جدید آرم از رندرینگ براساس موقعیت چشم (Foveated Rendering) هم پشتیبانی می کند تا بار محاسباتی مربوط به پردازش های واقعیت مجازی را کاهش دهد. به عبارت دیگر، پردازنده ی Mali-G57 ازطریق فناوری مذکور صحنه ای ویژه را با دقت بسیار زیاد فقط در گودی چشم رندر می کند و مناطق دیگری که در آن لحظه ی خاص درمعرض دید نیستند، با کیفیت کمتری رندر می شوند که درنهایت به کاهش بار محاسباتی منتهی می شود.

علاوه بر این، پردازنده ی گرافیکی Mali-G57 به طور ویژه روی واقعیت افزوده نیز تمرکز دارد. واقعیت افزوده روزبه روز محبوبیت بیشتری پیدا می کند و پشتیبانی از آن نکته ی مثبتی برای پردازنده ی جدید آرم به شمار می آید. درواقع به لطف Mali-G57، پشتیبانی از فناوری واقعیت افزوده به گوشی های هوشمند میان رده ی بیشتری اضافه خواهد شد.

Mali-G57 توانایی انجام پردازش های مربوط به یادگیری ماشین را نیز دارد و در مقایسه با پردازنده ی G52 به لطف بهره مندی از ماژول FMA بیشتر، پردازش های مربوط به یادگیری ماشین را ۶۰ درصد سریع تر انجام می دهد. البته در سیستم-روی-چیپ، پردازش های مربوط به یادگیری ماشین به احتمال زیاد به یکی از پردازنده های Ethos سپرده خواهد شد.

Ethos-N57 و Ethos-N77 و Ethos-N37

آرم درکنار پردازنده ی گرافیکی یادشده، سری جدید پردازنده های عصبی به نام Ethos را در سه مدل معرفی کرده است. NPUهای جدید آرم از همان هسته های پردازشی پیشین (CE) استفاده می کنند؛ اما شمار هسته های استفاده  شده در آن ها متفاوت است. درضمن، هسته های یادشده در پردازنده های جدید سری Ethos با فرکانس پردازشی حداکثر یک گیگاهرتز فعالیت می کنند.

ناگفته نماند واحدهای پردازش مبتنی بر شبکه ی عصبی جدید آرم میزان متفاوتی از حافظه ی ثابت (SRAM) را دارند. طبق اظهارات آرم، پردازنده های عصبی سری Ethos قرار است در تمام مدل های گوشی های هوشمند (از پایین رده ها گرفته تا پرچم داران) به کار برده شوند تا بتوانند پردازش های مختلفی انجام دهند. این پردازنده ها توانایی انجام پردازش های مربوط به دوربین های هوشمند و البته اپلیکیشن های مبتنی بر واقعیت افزوده را نیز خواهند داشت.

مدل پرچم دار NPUهای جدید آرم Ethos-N77 نام دارد و از ۱۶ هسته ی پردازشی CE استفاده می کند. این پردازنده یک تا چهار مگابایت حافظه ی ثابت دارد و می تواند هنگامی که هسته هایش با فرکانس یک گیگاهرتز فعالیت می کنند، به قدرت پردازشی چهار تاپس (Terra Operations per Second) دست یابد. افزون بر این، آرم می گوید پردازنده ی Ethos-N77 انرژی بسیار کمتری درمقایسه با نسل قبل مصرف می کند (پنج تاپس بر وات). به عبارت دیگر، پردازنده ی مذکور برای دستیابی به هر تاپس از قدرت پردازشی اش، ۸۰۰ میلی وات انرژی مصرف می کند.

شایان ذکر است پردازنده های Ethos-N57 و Ethos-N37 به ترتیب ۸ و ۴ هسته ی پردازشی CE و ۵۱۲ کیلوبایت حافظه ی ثابت دارند. شاید در نگاه اول، این میزان هسته و حافظه ی ثابت چندان زیاد به نظر نرسد؛ اما آرم می گوید فشرده سازی های خاص و پیچیده ای در این پردازنده ها اعمال کرده است تا میزان نیازمندی پردازش های مختلف به رم و پهنای باند آن ها، بین ۱/۵ تا ۳ برابر کاهش یابد.

درکنار آنچه گفته شد، آرم معتقد است هسته های پردازنده های سری Ethos می توانند بدون نیاز به فضای ابری، الگوریتم های خاصی برای فناوری فراتفکیک پذیری (Super Resolution) و پردازش های مربوط به ترجمه ی گفتار اجرا کنند.

Mali-D37

آرم علاوه بر پردازنده های پیشین، واحد پردازش داده (DPU) جدیدی با نام Mali-D37 را معرفی کرده است که در دسته ی DPUهای میان رده جای می گیرد. این واحد پردازشی در گوشی های هوشمند از وضوح ۲۸۸۰ در ۱۴۴۰ پیکسل (QHD پلاس) پشتیبانی می کند و شامل بهبودهایی خاص برای دستگاه هایی است که وضوح 1080p دارند.

همچنین، پردازنده ی Mali-D37 از HDR10 درکنار فناوری ترکیب لگاریتم گاما (HLG) نیز پشتیبانی می کند و می تواند محتوای HDR و SDR را بدون کاهش کیفیت آن ها با یکدیگر ترکیب کند. آرم مثال جالبی برای این قابلیت ذکر کرده است: شرایطی را تصور کنید که رابط کاربری به صورت SDR رندر می شود؛ اما هم زمان ویدئویی HDR در این رابط کاربری در حال پخش است.

نسل دوم گوگل اسیستنت با سرعت بیشتر و ظاهری جدید در اختیار کاربران قرار گرفت

گوگل اسیستنت ۲.۰ برای نخستین بار با گوشی های پیکسل در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.

به گزارش زومیت، سر انجام گوگل اسیستنت ۲.۰ از راه رسید. اگرچه گوشی های جدید پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکس ال در کانون توجهات قرار داشتند، گوگل در مراسم Made by Google 2019 اعلام کرد که نسل جدید دستیار دیجیتال گوگل اسیستنت برای نخستین بار با پیکسل  ۴ و گوشی های دیگر پیکسل در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

گوگل برای نخستین  بار نسل بعدی گوگل اسیستنت را در رویداد اختصاصی خود برای توسعه دهندگان Google I/O 2019 به همراه بهبودهای گسترده معرفی کرد. شاید مهم ترین تغییر گوگل اسیستنت، کارکرد عمدتا آفلاین و بدون نیاز به اینترنت آن باشد. در حالی که در گذشته الگوریتم های گوگل اسیستنت به فضایی بالغ بر ۱۰۰ گیگابایت نیاز داشتند، اکنون فضای یادشده به تنها ۵۰۰ مگابایت کاهش یافته است. به لطف الگوریتم های مبتنی بر دستگاه، اکنون اسیستنت می تواند با سرعت و سهولت بیشتری به بسیاری از دستورها و فرامین روزمره پاسخ دهد.

گوگل اسیستنت اکنون ظاهر متفاوتی نیز دارد. مهندسان مانتین ویو به دنبال ایجاد حسی طبیعی تر حین استفاده از گوگل اسیستنت هستند؛ به عنوان مثال کاربران دیگر نیازی به گفتن مکرر عبارت «Hey Google» نخواهند داشت. گوگل برای مدت های طولانی در حال توسعه ی قابلیت مکالمه ی مداوم و پیوسته ی اسیستنت است تا بدین ترتیب پس از فعال شدن دستیار دیجیتال، کاربران امکان مطرح کردن سوال های متوالی و متنوع بدون نیاز به فراخوانی مجدد را داشته باشند. در دموی گوگل، دستیار دیجیتال جدید این شرکت واکنش های سریع و طبیعی تری داشت؛ اما مشخص نیست که عملکرد آن در دنیای واقعی چگونه باشد.

گوگل اسیستنت ۲.۰ اکنون در بسیاری مواقع، بی نیاز از اینترنت است

گوگل می گوید که با دستیار جدید، بر مسأله ی حریم خصوصی نیز تمرکز ویژه ای دارد. این شرکت اکنون با شرکای خود برای آوردن قابلیت های متنوع آن ها برای محصولات Nest به برنامه ی Works with Assistanr همکاری می کند، پیش شرط گوگل برای این همکاری، گذراندن بازرسی های امنیتی است. گوگل به صورت فزاینده ای بر موضوع حریم خصوصی در دستگاه ها تمرکز دارد. آن ها اخیرا ابزارهای جدیدی را معرفی کرده اند که امکان حذف داده ها را با درخواست از گوگل اسیستنت در اختیار کاربر قرار می دهند.

گوگل اسیستنت جدید به صورت پیش فرض با گوشی های پیکسل ۴ در دسترس خواهد بود؛ اما به تدریج به دستگاه های دیگر نیز اضافه خواهد شد. انتظار می رود که در کنار مدل های قدیمی تر پیکسل، گوشی های مبتنی بر اندروید وان نیز به گوگل اسیستنت جدید مجهز شوند. در نهایت پیش بینی می شود که نسخه ی دوم اسیستنت به مجموعه ی گسترده تر از دستگاه های اندرویدی راه یابد؛ اما مشخص نیست که دستگاه هایی با گوگل اسیستنت قدیمی تر از نسخه ی جدید بهره ببرند یا خیر.

اپلیکیشن ضبط صدا پیکسل 4 به قابلیت آنی تبدیل گفتار به متن مجهز است

اپلیکیشن جدید ضبط صدای گوگل امکان تبدیل آنی گفتار به متن را بدون نیاز به اینترنت فراهم می کند.

به گزارش زومیت، گوگل در کنار معرفی نسل جدید گوشی های سری پیکسل، از اپلیکیشن ضبط صدای پیشرفته ای نیز رونمایی کرد که توانایی های بسیار بیشتری در قیاس با انواع متداول موجود دارد. این اپلیکیشن که Recorder نام دارد، از قابلیت تبدیل هم زمان گفتار به نوشتار بهره می برد تا کاربران در کنار ضبط صدا، گفتار را نیز به صورت متنی در اختیار داشته باشند. نکته ی جالب در این خصوص، انجام تمام عملیات به صورت آفلاین و بدون نیاز به اینترنت است.

گوگل تاکنون اپلیکیشن ضبط صدایی توسعه نداده بود و گوشی های پیکسل به صورت پیش فرض فاقد این اپلیکیشن بودند. حال غول دنیای فناوری با ورود به این عرصه، اپلیکیشن توانمندی را توسعه داده که در نوع خود بی نظیر است.

به عنوان مثال اپلیکیشن Voice Memos اپل تنها اقدام به ضبط صدا و ذخیره ی آن در حافظه می کند. البته چندین نمونه ی پیشرفته ی دیگر با قابلیت تبدیل گفتار به متون وجود دارد، اما عموما برای استفاده از این قابلیت نیاز به اینترنت و اتصال به سرور های خود دارند تا با ارسال محتوای صوتی و پردازش آن، متن مورد نظر در مرحله ی نهایی تولید شود.

گوگل در خصوص اپلیکیشن جدید ضبط صدای خود گفت:

اپلیکیشن Recorder از الگوریتم های تشخیص گفتار و هوش مصنوعی بهره می برد تا قابلیت تبدیل گفتار به متن در جلسات کاری، مصاحبه و سایر شرایط  نیز در دسترس باشد. در حال حاضر این اپلیکیشن فقط از زبان انگلیسی پشتیبانی می کند و سایر زبان ها در ادامه به آن افزوده خواهد شد.

گوگل به واسطه ی توانایی های خود موفق به محلی سازی این اپلیکیشن شده است تا برای استفاده از آن نیازی به اینترنت و اتصال به سرورهای خاصی برای پردازش نباشد. این اپلیکیشن در حال حاضر توانایی اصوات خاصی مانند تشویق یا پخش موسیقی را نیز دارد. نکته ی جالب توجه، انحصاری بودن اپلیکیشن به گوشی گوگل پیکسل ۴ در بازه ی زمانی فعلی است.

گوگل در کنفرانس اختصاصی خود نمایش زنده ای از توانایی اپلیکیشن Recorder به اجرا گذاشت که تحسین حضار را به همراه داشت.

پلتفرم واقعیت مجازی Daydream گوگل به پایان راهش رسید

گوگل هنگام معرفی گوشی های خانواده ی پیکسل ۴، به پشتیبانی آن ها از پلتفرم واقعیت مجازی دی دریم اشاره ای نکرد تا به صورت تلویحی پایان کار این پلتفرم را تأیید کند.

به گزارش زومیت، مدت ها است از گوشه و کنار شایعاتی درباره ی احتمال فرارسیدن پایان کار پروژه ی دی دریم (Daydream) گوگل می شنویم و به نظر می رسد این شایعه ها نهایتا رنگ حقیقت به خود گرفته اند. اهالی مانتین ویو کنفرانسی اختصاصی برای رونمایی گوشی های خانواده ی پیکسل ۴ شامل پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکس  ال برگزار کردند. شایان ذکر است حین معرفی پیکسل ۴، به پشتیبانی این گوشی از پلتفرم واقعیت مجازی دی دریم اشاره ای نشد و از چندی پیش، گوگل فروش هدست واقعیت مجازی دی دریم ویو را متوقف کرد.

فردی به نمایندگی از گوگل در اطلاعیه ای رسمی گفته است:

با گذر زمان متوجه شدیم برخی محدودیت ها به شکلی واضح از تبدیل واقعیت مجازی در گوشی های هوشمند به فناوری بلندمدت و سودمند جلوگیری می کنند. اینکه از کاربران بخواهید گوشی هوشمندشان را در داخل هدست واقعیت مجازی قرار دهند و دسترسی شان به اپلیکیشن هایی را قطع کنید که به صورت روزمره استفاده می شوند، باعث ناراحتی آن ها می شود و حساسیت آن ها را به دنبال دارد.

با درنظر گرفتن این توضیحات و پشتیبانی نکردن پیکسل ۴ از دی دریم، می توانیم اعلام کنیم این پلتفرم واقعیت مجازی به پایان راهش رسیده است. دی دریم سال ها پیش به عنوان پلتفرم واقعیت مجازی جدیدی درکنار مدل اولیه ی گوشی های خانواده ی پیکسل معرفی شد و چند شرکت  گوشی ساز در سال های بعد محصولاتشان را به این پلتفرم VR مجهز کردند. با این حال، پشتیبانی شرکت های مختلف از دی دریم با سرعت بسیار کندی دنبال می شد، تا حدی که در سال جاری میلادی هیچ یک از گوشی های هوشمند معرفی و عرضه شده از آن پشتیبانی نمی کردند؛ حتی پیکسل ۴ و پیکسل ۴ ایکس  ال و پیکسل 3a که اوایل سال ۲۰۱۹ روانه ی بازار شد.

البته فراموش نکنید فرارسیدن پایان کار دی دریم به عنوان پلتفرم واقعیت مجازی، نمی تواند به این معنی باشد که فناوری واقعیت مجازی روزهای بدی را طی می کند و در آینده دیگر خبری از آن نخواهیم شنید. بسیاری از شرکت های بزرگ فعال در حوزه ی فناوری در حال سرمایه گذاری میلیاردها دلار پول در حوزه ی واقعیت افزوده هستند. به خاطر داشته باشید بسیاری از این سرمایه گذاری ها هم اکنون در حوزه ی واقعیت افزوده ی موبایلی اتفاق می افتد.

اپل یکی از شرکت هایی به شمار می آید که سرمایه گذاری ویژه ای روی واقعیت افزوده کرده است. این شرکت به شدت در حال تلاش است تا روزبه روز پلتفرم اختصاصی ARKit را بهتر از قبل کند. ARKit درحقیقت مجموعه ای شامل چندین ابزار برای توسعه دهندگان است که امکان آمدن فناوری واقعیت افزوده را به اپلیکیشن های گوشی های آیفون فراهم می کند.

گوگل نیز نسخه ی خاصی از پلتفرم واقعیت افزوده با نام ARCore دارد. این پلتفرم ها به همراه بسیاری دیگر از پلتفرم های مشابه، تنها ازطریق گوشی های هوشمند دردسترس هستند. یکی از اپلیکیشن های مبتنی بر واقعیت افزوده، اپلیکیشن شرکت Wayfair است که به کاربر امکان می دهد ازطریق صفحه ی گوشی  ببیند مبلمان این شرکت در خانه ی وی چه شکل و شمایلی خواهند داشت.

امروزه، امکان تجربه ی فناوری واقعیت مجازی به طور عمده از دو طریق وجود دارد؛ ۱. اتصال هدست واقعیت مجازی به رایانه ی رده بالا برای تجربه ی بازی های جدید در دنیای واقعیت مجازی؛ ۲. اجرای بازی های سبک تر روی هدست های واقعیت مجازی مستقل نظیر آکیولس گو. گرچه هدست های واقعیت مجازی آن طور که شرکت های سازنده ی آن ها نظیر آکیولس انتظار داشتند نتوانسته اند همه گیر شوند، اپلیکیشن های جذابی دارند که استفاده از آن ها را به امری لذت بخش تبدیل می کند.

باید منتظر ماند و دید آیا گوگل قصد دارد ازطریق دیگری مجددا وارد حوزه ی واقعیت مجازی شود یا خیر. این شرکت در چند سال اخیر نشان داده است اگر محصولات یا سرویس هایش با استقبال چشمگیر مواجه نشوند، به راحتی خط قرمزی روی آن ها می کشد و بعدها دوباره به شیوه ای دیگر دستگاه یا سرویس جدیدی تولید می کند. یکی از بارزترین نمونه های این کار گوگل، تصمیم این شرکت برای خاتمه دادن به پشتیبانی از برخی اپلیکیشن های پیام رسان بوده است.

iOS 13.2 و iPadOS 13.2 منتشر شدند

iOS 13.2 و iPadOS 13.2 نسخه های جدید سیستم عامل های اپل برای آیفون ها و آیپدها هستند که به تازگی منتشر شده  و تغییرات زیادی به همراه آورده اند.

به گزارش زومیت، اپل به صورت رسمی از انتشار سیستم  عامل های iOS 13.2 و iPadOS 13.2 خبر داد. در ماه اخیر میلادی، دو نسخه ی یادشده از سیستم  عامل های اپل برای آیفون و آیپد، در مرحله ی آزمایشی قرار داشتند تا باگ های آن ها در نسخه ی نهایی رفع شود.

یکی از مهم ترین ویژگی  های جدید iOS 13.2 اضافه شدن فناوری دیپ فیوژن (Deep Fusion) به دوربین آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو است. افزون بر این، جدیدترین نسخه ی iOS اموجی های جدیدی به دستگاه اضافه می کند. اپل درکنار iOS 13.2 و iPadOS 13.2، سیستم عامل tvOS 13.2 را نیز دردسترس قرار داده است.

کوپرتینویی ها می گویند iOS 13.2 میزبان اموجی های جدیدی است و تغییراتی نیز در برخی از اموجی های پیشین اعمال می کند. اپل نخستین بار تابستان گذشته اموجی های جدید را معرفی کرد و حال پس از گذشت چند ماه، آن ها را به صورت عمومی برای همه ی کاربران دردسترس قرار داده است. براساس آمار رسمی، مجموعه ی جدید اموجی های اپل ۵۹ شخصیت کارتونی جدید را شامل می شود که با احتساب شخصیت های کارتونی زن و مرد، این تعداد به ۷۵ عدد و با احتساب رنگ پوست، تعداد شخصیت های جدید به ۲۳۰ عدد می رسد.

iOS 13.2 فناوری پردازش تصویر دیپ فیوژن را به آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو می آورد

افزون بر آنچه گفته شد، iOS 13.2 قابلیت جدیدی با نام Announce Messages به دستیار صوتی سیری اضافه می کند که در ابتدا قرار بود هنگام انتشار iOS 13 برای آیفون های اپل دردسترس قرار گیرد. هنگامی که ایرپاد یا یکی دیگر از هدفون های مجهز به تراشه ی H1 اپل را به آیفون متصل کنید، سیری به لطف قابلیت Announce Messages می تواند پیام های متنی را برای شما بخواند.

شاید درخور توجه ترین نکته درباره ی iOS 13.2 به ویژه برای کاربران آیفون های جدید، اضافه شدن فناوری دیپ فیوژن به دوربین گوشی اپل باشد. دیپ فیوژن فناوری پردازش تصویر جدید اپل است که به طور ویژه برای بهبود کیفیت تصاویر ثبت شده ازطریق آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو فعالیت می کند. علاوه بر این، iOS 13.2 تغییرات امنیتی جدید در سیری را دربر دارد. برای مثال، از این پس کاربر می تواند با مراجعه به بخش تنظیمات دستیار صوتی اپل تعیین کند می خواهد تعاملاتش با این دستیار صوتی با اپل به اشتراگ گذاشته شوند یا خیر.

درکنار این ها، iOS 13.2 باعث می شود آیفون های اپل بتوانند کاملا از ویژگی های مختلف هدفون  جدید این شرکت، ایرپاد پرو پشتیبانی کنند که شب گذشته معرفی شد. این قابلیت ها مواردی همچون گوش دادن به موسیقی در حالت Transparency یا فعال سازی قابلیت حذف نویز را شامل می شود. در ادامه، فهرست کامل تغییرات سیستم های عامل iOS و iPadOS با به روزرسانی نسخه ی ۱۳/۲ را مشاهده می کنید. گفتنی است همین حالا می توانید با مراجعه به منو تنظیمات، بخش General و سپس، Software Update دستگاهتان را به روزرسانی کنید.

اپل در اطلاعیه ی رسمی اش نوشته است:

iOS 13.2 شامل دیپ فیوژن است. دیپ فیوژن سیستم پردازش تصویر پیشرفته ای به شمار می آید که از موتور عصبی تراشه ی A13 بایونیک استفاده می کند تا بتواند تصاویر ثبت شده ی دوربین گوشی های آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس را به گونه ای به نمایش بگذارد که بافت و جزئیات آن ها به شکل چشم گیری بهتر به نظر برسد. درضمن، دیپ فیوژن باعث کاهش نویز تصاویر در نور کم می شود. ویژگی های دیگر iOS 13.2 عبارت اند از: اموجی های بیشتر و به روزرسانی شده، قابلیت Announce Messages برای سیری هنگام استفاده از ایرپاد، پشتیبانی از ایرپاد پرو، قابلیت جدید HomeKit Secure Video، پشتیبانی از روترهای مبتنی بر پلتفرم هوم کیت و تنظیمات امنیتی جدید سیری، رفع برخی باگ ها و و بهبودهایی در سیستم عامل.

دوربین

  • دیپ فیوژن در آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس با استفاده از موتور عصبی تراشه ی A13 بایونیک چندین عکس را از سوژه با اکسپوژر (نوردهی) متفاوت ثبت و تک تک پیکسل های ثبت شده در تصاویر را تحلیل می کند و باکیفیت ترین بخش های تصاویر مذکور را کنار یکدیگر قرار می دهد. این عملکرد باعث می شود تصاویر نهایی به صورت چشمگیری بافت و جزئیات بهتری داشته باشند و نویز موجود در آن ها کاهش یابد. کاهش نویز، به ویژه برای تصاویر ثبت شده در محیط های کم نور صدق می کند.
  • امکان تغییر وضوح ویدئو به صورت مستقیم ازطریق اپلیکیشن دوربین در گوشی های آیفون ۱۱ و آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس از دیگر بهبودهای iOS 13.2 محسوب می شود.

اموجی

  • بیش از ۷۰ اموجی به روزرسانی شده ی جدید شامل اموجی های حیوانی، غذایی، مربوط به فعالیت های بدنی، بدون جنسیت و دارای چند رنگ پوست.

پشتیبانی از ایرپاد

  • اضافه شدن قابلیت Announce Messages به سیری تا این دستیار صوتی بتواند پیامک های متنی را ازطریق ایرپاد در گوش شما بخواند.
  • پشتیبانی از ایرپاد پرو.

اپلیکیشن Home

  • قابلیت HomeKit Secure Video به شما امکان می دهد ازطریق دوربین های امنیتی خانه در فضایی رمزنگاری شده ، ویدئوها را ضبط و ذخیره و مشاهده کنید. این قابلیت می تواند انسان و حیوان و وسایل نقلیه را در ویدئوهای ضبط شده ازطریق دوربین های امنیتی تشخیص دهد.
  • روترهای مبتنی بر پلتفرم هوم کیت به شما امکان می دهند به راحتی بتوانید وسایلی را کنترل کنید که به واسطه ی اینترنت ازطریق هوم کیت در خانه ی شما با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند.

سیری

  • به لطف اضافه شدن تنظیمات امنیتی جدید، از این پس کاربر می تواند تعیین کند تعامل هایش با سیری برای اپل ارسال شود یا خیر. اپل ازطریق ذخیره ی صدای تعاملات شما با سیری می تواند به مرور زمان عملکرد این دستیار صوتی را بهبود بخشد.
  • اضافه شدن قابلیتی برای حذف تاریخچه ی تعاملات با سیری در قسمت تنظیمات مربوط به این دستیار صوتی هوشمند.

افزون بر آنچه گفته شد، به روزرسانی جدید سیستم  عامل های اپل شامل برخی بهبودهای امنیتی و رفع برخی باگ ها است. اپل می گوید iOS 13.2 مشکلی را رفع می کند که باعث می شد رمزهای عبور به صورت خودکار در فرم های اپلیکیشن های متفرقه (ترد پارتی) پر نشوند. مشکلات دیگری که رفع می شوند، عبارت اند از: ۱. مشکلی که ممکن بود باعث شود هنگام استفاده از بخش Search، کیبورد گوشی بالا نیاید؛ ۲. مشکلی که ممکن بود باعث شود سوایپ کردن روی نمایشگر گوشی آیفون X و مدل های جدیدتر برای بازگشت به صفحه ی اصلی امکان پذیر نباشد؛ ۳. مشکلی که ممکن بود باعث شود اعلان مربوط به پیامک  فقط یک بار ارسال شود؛ درحالی که تنظیمات مربوط به ارسال چندباره ی اعلان هر پیام فعال باشد؛ ۴. مشکلی که ممکن بود باعث شود در اپلیکیشن Messages به جای نام مخاطب، شماره ی او به چشم بخورد و… .

تم تیره به اپلیکیشن های آفیس در iOS اضافه شد

مایکروسافت در به روزرسانی جدیدی که برای نسخه ی iOS اپلیکیشن های iOS منتشر کرده، پشتیبانی از تم تیره را اضافه کرده است.

به گزارش زومیت، در ماه اوت میلادی، مایکروسافت از تم تیره برای مجموعه  اپلیکیشن های آفیس در سیستم عامل iOS رونمایی کرد. اوتلوک یکی از نخستین  اپلیکیشن های این مجموعه بود که تم تیره را دریافت کرد؛ اما برخلاف وعده ی پیشین ردموندی ها، تاکنون برنامه های اصلی آفیس نظیر ورد، پاورپوینت، اکسل و وان نوت از صف دریافت این به روزرسانی جا مانده بودند.

مایکروسافت قصد داشت هم زمان با انتشار به روزرسانی iOS 13 آن را برای مجموعه برنامه های آفیس منتشر سازد؛ اما این اتفاق تا الان نیفتاد تا اینکه پس  از گذشت یک ماه از انتشار iOS 13، بالاخره شاهد تم تیره در برنامه های یادشده هستیم. طبق گفته ی مهندسان، آن ها برای اعمال تم تیره روی مجموعه ی نرم افزاری آفیس، تک تک المان ها و عناصر رابط کاربری را مدنظر قرار داده اند.

پیش تر اهالی مایکروسافت به روزرسانی مشابهی را برای برنامه های آفیس در سیستم عامل مک منتشر کرده  بودند؛ به روزرسانی که این بار راهی آیفون ها و آیپد های اپل شده است.

نکته ی مهم اینکه در توضیحات این به روزرسانی برای برنامه های ورد، اکسل و پاورپوینت، هیچ اشاره ای به تم تیره نشده است؛ اما در وان نوت توضیحی در  این باره منتشر شده است.

با تم تیره به چشم های خود آسان بگیرید. در محیط های کم نور یا در زمان هایی که به دنبال افزایش خوانایی متون خود در وان نوت هستید، با فعال سازی تم تیره خواندن یادداشت هایتان را ساده تر سازید.

از اینکه وان نوت را استفاده می کنید، متشکریم! ما به بازخورد های شما اهمیت می دهیم و در به روزرسانی جدید اپلیکیشن سعی کرده ایم تجربه ی یادداشت برداری را ارتقاء دهیم.

فناوری جدید Sentons، هر سطحی را به رابط کاربری لمسی تبدیل می کند

استارتاپی ساکن در سیلیکون ولی، فناوری کاربردی برای تبدیل انواع سطوح به رابط  کاربری لمسی توسعه داده است که به نام SurfaceWave معرفی شد.

به گزارش زومیت، شرکت های تولیدکننده ی گوشی هوشمند در سال های اخیر تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا محصولات خود را باریک تر و ساده تر کنند. در بازاری مشابه، استارتاپی پیش گام فعالیت کرده که هدف خود را توسعه ی فناوری موسوم به سطوح «تعریف شده توسط نرم افزار» بیان می کند. آن ها از امواج مافوق صوت و هوش مصنوعی استفاده می کنند تا هر سطح و ماده ای را به سطحی با قابلیت پاسخ به لمس و حسگرهای حرکتی تبدیل کنند. این استارتاپ تلاش می کند تا پس از بالغ شدن فناوری، محصول نهایی را به تولیدکننده های گوشی و دیگر فعالان سخت افزاری ارائه کند؛ محصولی که احتمالا انقلابی در تعامل با دستگاه های هوشمند ایجاد خواهد کرد.

استارتاپ Sentons ساکن در سیلیکون ولی، فناوری سطوح تعریف شده توسط نرم افزار را توسعه می دهد و آن را SurfaceWave می نامد. محصول مورد نظر، یک پردازنده و موتور حسگر حرکتی دارد که در گوشی های هوشمند و دیگر سخت افزارها قابل استفاده است. سطح نهایی، دکمه ها و چرخ های مجازی می سازد که برای کنترل و ناوبری اپلیکیشن ها و قابلیت های دیگر دستگاه هدف، کاربرد دارد. پردازنده و موتور حرکتی SurfaceWave برای همه ی تولیدکننده های موبایل در دسترس خواهد بود.

پیش از عرضه ی نهایی محصول، نمونه های اولیه برای آزمایش و بررسی تمایل بازار عرضه شدند. سه گوشی هوشمند مبتنی بر فناوری Sentons تولید شد که دو عدد از آن ها تنها در آسیا به فروش رفتند. البته مدل و تعداد خریداران گوشی از سوی استارتاپ بیان نشد. یکی دیگر از گوشی ها توسط ایسوس و با همکاری تنسنت ساخته شد که در دسته بندی Republic of Gamers قرار گرفته و قابلیت Air Triggers آن توسط Sentons توسعه یافته است.

جس لی، مدیرعامل استارتاپ مذکور می گوید که ۱۰ تا ۱۲ دستگاه دیگر مبتنی بر فناوری جدید در دست توسعه قرار دارند. او اشاره ای به مدل و سازنده ی محصولات جدید نداشت و مشخص نیست که آیا کارفرمای قبلی خودش، نمونه ای از آن ها را خواهد ساخت یا خیر.

Sentons از سال ۲۰۱۱ فعالیت خود را شروع کرد و تا سال جاری حضور خاصی در اخبار و رسانه ها نداشت. شرکت امسال اعلام کرد که لی به عنوان مدیرعامل، هدایت امور را به دست خواهد گرفت. او ابتدا شرکتی نوآور در حوزه ی تصویربرداری به نام InVisage داشت که توسط اپل خریداری شد. لی پس از فروش استارتاپ، مدتی را در اپل مشغول به کار بود.

مدیرعامل Sentons تجربه ی کار در اپل را هم دارد

استارتاپ توسعه دهنده ی SurfaceWave تاکنون ۳۷ میلیون دلار سرمایه جذب کرده است. سهم عمده ای از آن، توسط دو سرمایه گذار تأمین شد: شرکت NEA و شرکت چینی-آمریکایی Northen Light Venture Capital. به علاوه Khosla هم بخشی از سهام استارتاپ را در اختیار دارد. لی در مصاحبه ای می گوید که آن ها برنامه ای جدید برای جذب سرمایه ی جدی و بزرگ تر در سر دارند. با توجه به همکاری این استارتاپ با ایسوس و تنسنت، شاید بتوان آن ها را به عنوان سرمایه گذارهای احتمالی در دور جدید جذب سرمایه تصور کرد.

صدای سکوت

ایده ی اصلی Sentons بر مبنای امواج صوتی، خصوصا فراصوت شکل گرفت. سیستم اصلی مبتنی بر یک پردازنده است که پینگ  هایی را به صورت فراصوت منتشر می کند. شرکت می گوید این پینگ ها شبیه به سیگنال های ردیاب آوایی هستند که مثلا در زیردریایی ها برای ارتباط و مسیریابی استفاده می شوند. امواج مذکور برای شناسایی حرکت و نیرو روی سطح یک جسم استفاده می شوند. Sentons می گوید روش مذکور، پیچیدگی هایی بسیار بیشتر از فناوری لمس خازنی دارد که اکنون در گوشی های هوشمند استفاده می شود. فناوری کنونی در ترکیب با الگوریتم های Sentons می توانند علاوه بر لمس، فشار و مقصد تعامل لمسی را هم تشخیص دهند.

پردازنده ی این استارتاپ، علاوه بر انتشار پینگ و میزبانی از موتور حرکتی، از ماژول های حسگر نیز در اطراف دستگاه استفاده می کند تا تداخل در پینگ ها را متوجه شود. سیستم ترکیبی توانایی آموزش پذیری دارد و دکمه های موقتی یا تغییر مکان لمس کاربر را هم با عملکرد خود تطبیق می دهد.

بازی که به عنوان کاربرد اصلی گوشی های ایسوس سری ROG بیان می شود، یکی از حوزه های اصلی بهره مندی از سطوح تعریف شده با نرم افزار است. دنیای بازی همیشه به دنبال راه هایی برای تجربه ی عمیق تر می رود. با افزایش تولید بازی های اختصاصی و پورت کردن بازی های مشهور به اکوسیستم موبایل، تولیدکننده ها و ناشران بازی هم تلاش می کنند تا راه هایی برای توسعه ی اکوسیستم بازی موبایلی ارائه دهند. کارشناسان متعدد، درحال حاضر اکوسیستم بازی های موبایلی را محدود می دانند که باید با سرعتی بهتر توسعه یابد. فناوری و برنامه های توسعه ای Sentons را می توان متمرکز بر استفاده از تمامی بخش های دستگاه، برای انتقال تجربه ی حرکت و دیگر تجربه های فیزیکی به کاربر دانست.

تاکنون چند نمونه گوشی هوشمند ازجمله Asus ROG با این فناوری تولید شده اند

علاوه بر بازی های موبایلی، حوزه های دیگر هم به عنوان تمرکز استارتاپ مذکور مطرح می شوند. به عنوان مثال می توان به عکاسی و توسعه ی ابزار های بهینه ی دوربین اشاره کرد. کاربردهای دیگری همچون استفاده از فناوری در خودروهای خودران، لباس و حتی سطح بدن انسان هم در این حوزه مطرح هستند. شایان ذکر است، فناوری Sentons توانایی عملکرد روی پوست انسان و حتی عبور از آن را دارد.

لی می گوید هر سطحی فرصت بهره برداری از فناوری جدید را دارد. او اعتقاد دارد هنوز زمان مناسبی برای بحث پیرامون کاربردهای سلامت و فناوری های پزشکی نیست، اما حوزه های دیگر همچون گجت های پوشیدنی و خودروهای خودران، درحال حاضر استقبال خوبی را از سوی کاربران تجربه می کنند. از نگاه او، در کابین یک خودرو، مواد و قطعات بسیار مناسبی برای پیاده سازی فناوری به چشم می خورد. از داشبورد چرمی تا دکمه های فلزی، همگی برای لی و تیمش جذاب هستند و ظرفیت تبدیل شدن به رابط  لمسی را دارند.

با وجود ظرفیت های بالا، نزدیک ترین فرصت پیاده سازی فناوری برای لی و Sentons، همان صنعت موبایل است. در سال های اخیر سرعت فروش گوشی های هوشمند کاهش یافته و برای برخی تولیدکننده ها سقوط را تجربه کرده است. بخشی از کاهش فروش، به خاطر افزایش قیمت گوشی های پرچم دار به نظر می رسد و دلیلی دیگر، افزایش نفوذ گوشی های هوشمند در مقیاس جهانی را بیان می کند. در این میان، برخی کاربران و کارشناسان، کمبود نوآوری را به عنوان دلیل کاهش فروش بیان می کنند. بسیاری از گوشی های هوشمند جدید، فناوری هایی را عرضه نمی کنند که کاربر احساس الزام به خرید آن ها را داشته باشد. درنتیجه کاربر نیازی به تعویض دستگاه کنونی و خرید گوشی جدید حس نمی کند.

برخی بر این باور هستند که اگر فناوری جدید در اختیار همه ی تولیدکننده ها قرار بگیرد، دیگران تمایل زیادی به استفاده از آن برای حرفه ای تر کردن محصولات خود نخواهند داشت. درواقع فناوری دیگر به قابلیتی همگانی می شود که داشتن آن، مزیت خاصی برای یک برند نخواهد بود. لی در پاسخ به چنین اعتقادی می گوید: «بله، قطعا خاص بودن و کمیاب فناوری امتیازهای زیادی خواهد داشت. ما همین رویکرد را در شرکت قبلی داشتیم.» او به شرکت InVisage اشاره می کند که تا پیش از خرید توسط اپل، عملکردی تقریبا مخفیانه و به دور از هیاهوی خبری داشت.

لی با وجود امتیاز دادن به کمبود فناوری، نیاز به رویکردی جدید را در فناوری کنونی الزامی می داند. او اعتقاد دارد عرضه یا عدم عرضه ی عمومی فناوری دیگر مهم نیست. به هرحال اخبار و جزئیات منتشر شده اند و آن ها دیگر باید به دنبال فرصت های بیشتر برای محصول خود باشند. مدیرعامل Sentons در ادامه می گوید عرضه ی فناوری برای همه، به توسعه ی کاربری آن کمک می کند. به هرحال او و تیمش رویکرد ارائه ی گسترده را در نظر دارند و از ظهور رقبا و تکرار فناوری هم نگران نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *