با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در بیست و سومین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.
گلکسی نوت 10 و گلکسی نوت 10 پلاس معرفی شدند؛ خداحافظی با حاشیه ها
سامسونگ با رونمایی گلکسی نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس، به یک سال انتشار بی وقفه ی شایعات در مورد فبلت های مورد انتظارش پایان داد.
به گزارش زومیت، سر انجام انتظارها به پایان رسید و سامسونگ از جدیدترین اعضای خانواده ی محبوب گلکسی نوت پرده برداشت. در گذشته سری گلکسی نوت با ویژگی های منحصر به فرد خود که عموما مبتنی بر نمایشگر بزرگ تر و قلم اس پن بودند، نسخه ای ارتقا یافته از خانواده ی گلکسی اس به شمار می آمد؛ اما طی چند سال اخیر، کهکشانی های سری S سامسونگ بیش از پیش به سری نوت شباهت دارند و مرز میان دو خانواده کم رنگ شده است. حال به نظر می رسد که گلکسی نوت ۱۰ بار دیگر ورق برخواهد گرداند.
سامسونگ برای نخستین بار عضو جدید خانواده ی فبلت های نوت را در دو نسخه با نام های گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پلاس روانه ی بازار کرد. همان طور که از نام گوشی های جدید برمی آید، یکی از اصلی ترین وجوه تمایز دو محصول به ابعاد نمایشگرشان بازمی گردد تا بدین ترتیب هر کاربری بتواند ابعاد مناسب خود را انتخاب کند. فبلت های جدید سامسونگ از نمایشگرهای ۶.۳ و ۶.۸ موسوم به Cinematic Infinity با وضوح +FHD یا ۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و +QHD یا ۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل بهره می برند. هر دو نمایشگر با محتوای +HDR10 سازگاری دارند و به لطف فناوری Dynamic Tone Mapping تصاویر را روشن تر از گذشته به نمایش می گذارند.
مانند تمام پرچم داران کره ای ها، خانواده ی گلکسی نوت ۱۰ نیز بدنه ای مرکب از شیشه و فلز دارد. نمایشگر بزرگ نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس با لبه های خمیده ی خود تقریبا کل نمای جلوی گوشی را پوشانده اند. سامسونگ برای ارائه ی تجربه ی بصری فراگیر و متقارن ساختن طراحی سری نوت ۱۰، دوربین سلفی را درون حفره ای بسیار کوچک در بخش میانی نمایشگر جای داده است. کره ای ها برای متمایز ساختن طراحی فبلت های سری نوت ۱۰ با خانواده ی گلکسی اس ۱۰، لبه های بالا و پایین فریم فلزی هر دو گوشی را مسطح ساخته اند؛ اما لبه های سمت چپ و راست فریم برای هماهنگی با خمیدگی نمایشگر، سطوح محدبی دارند.
گلکسی نوت ۱۰ درست مانند برادر خود از خانواده ی اس ۱۰ از دوربین پشتی سه گانه بهره می برد؛ با این تفاوت که مجموعه ی یادشده با چینشی عمودی در گوشه ی سمت چپ پنل پشتی جای دارد. دوربین سه گانه ی نوت ۱۰ از ترکیب دوربین اصلی و تله فوتوی ۱۲ مگاپیکسلی در کنار دوربین اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی شکل گرفته است. دوربین اصلی در پسِ لنزی با دیافراگم دوگانه ی F/1.5 و F/2.4 در کنار لرزش گیر اپتیکال تصویر قرار دارد، دوربین تله فوتو لنزی با دیافراگم F/2.1 و لرزش گیر اپتیکال را مقابل خود می بیند و در نهایت دوربین اولتراواید از لنزی با زاویه ی دید عریض ۱۲۳ درجه و دیافراگم F/2.2 استفاده می کند.
گلکسی نوت ۱۰ پلاس نیز از ترکیبی یکسان با برادر کوچک تر به عنوان دوربین پشتی بهره می برد؛ با این تفاوت که مجموعه ی سه تایی یادشده را حسگر ToF موسوم به DepthVision برای جمع آوری اطلاعات عمق تصویر همراهی می کند. هر دو نسخه ی گلکسی نوت ۱۰ برای ثبت عکس های سلفی به دوربین ۱۰ مگاپیکسلی با لنز F/2.2، زاویه ی دید ۸۰ درجه و فوکوس خودکار اتکا دارند.
سامسونگ با فبلت های جدید سری نوت، بر فیلم برداری حرفه ای تمرکز ویژه ای دارد. گلکسی نوت ۱۰ اکنون علاوه بر عکس ها، قابلیت تار کردن پس زمینه در ویدیوها را نیز خواهد داشت. قابلیت دیگری نیز موسوم به Zoom-in Mic در نرم افزار دوربین وجود دارد که به موجب آن، بر صدای سوژه تمرکز می شود و نویز پس زمینه کاهش می یابد. حالت Super Steady نیز لرزش ها را حین فیلم برداری به میزان زیادی می کاهد.
کاربران گلکسی نوت ۱۰ می توانند با اپلیکیشن Video Editor ویدیوهای ضبط شده را نیز ویرایش کنند. کره ای ها اپلیکیشن Adobe Rush را نیز به صورت پیش فرض با فبلت های خود ارائه می دهند. گلکسی نوت ۱۰ دو قابلیت مبتنی بر واقعیت افزوده موسوم به AR Doodle و 3D Scanner را نیز در اختیار کاربر قرار می دهد؛ قابلیت نخست به شخص اجازه می دهد تا با قلم اس پن حین عکاسی روی سوژه ی خود طرحی را ترسیم کند و با استفاده از قابلیت دوم، امکان اسکن کردن اجسام مختلف و متحرک ساختن آن ها وجود خواهد داشت.
برخلاف مدل های اخیر خانواده ی نوت، نسخه ی جهانی گلکسی نوت ۱۰ با پردازنده ای ارتقا یافته نسبت به نمونه ی به کار رفته در گلکسی اس ۱۰ روانه ی بازار خواهد شد؛ قلب تپنده ی این فبلت، نخستین پردازنده ی ۷ نانومتری سامسونگ موسوم به اکسینوس ۹۸۲۵ است. این پردازنده در حقیقت نسخه ای بهبودیافته از اکسینوس ۹۸۲۰ به حساب می آید که در کنار بهینه سازی فرایند ساخت، افزایش فرکانس کاری هسته های میانی Cortex A75 از ۲.۳۱ به ۲.۴ گیگاهرتز، چشمگیرترین تفاوت آن ها محسوب می شود.
کره ای ها همانند قبل، پرچم داران جدید خود را در دو بازار ایالات متحده ی آمریکا و چین با پردازنده ای از شرکت کوالکام عرضه خواهند کرد که در مورد گلکسی نوت ۱۰ و نوت ۱۰ پلاس، پردازنده ی به کار رفته، اسنپدراگون ۸۵۵ خواهد بود. پیش تر تصور می شد که سامسونگ در سری نوت ۱۰ از نسخه ی ارتقا یافته ی اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس استفاده کند. ناگفته نماند که سامسونگ نسخه ی 5G گلکسی نوت ۱۰ پلاس را نیز برای ارتقاء تجربه ی اتصال به دنیای وب ارائه خواهد داد.
گلکسی نوت ۱۰ در دو نسخه ی ۲۵۶ گیگابایتی LTE و 5G با حافظه ی رم ۸ و ۱۲ گیگابایتی عرضه خواهد شد؛ درحالی که گلکسی نوت ۱۰ پلاس با حافظه های ذخیره سازی ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایتی در کنار حافظه ی رم ۱۲ گیگابایتی در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. نسخه ی LTE دو گوشی قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت را خواهد داشت؛ اما نسخه ی 5G گلکسی نوت ۱۰ پلاس به صورت تک سیم عرضه خواهد شد، ضمنا تنها گلکسی نوت ۱۰ پلاس امکان ارتقاء حافظه ی ذخیره سازی از طریق درگاه کارت حافظه را خواهد داشت.
انرژی مورد نیاز گلکسی نوت ۱۰ و گلکسی نوت ۱۰ پلاس با باتری ۳۵۰۰ و ۴۳۰۰ میلی آمپرساعتی آن ها تأمین خواهد شد. هر دو گوشی از فناوری شارژ Super Fast Charging پشتیبانی می کنند؛ اما نسخه ی کوچک با شارژر ۲۵ واتی و نسخه ی بزرگ با شارژر بسیار قدرتمند ۴۵ واتی عرضه خواهد شد. بر اساس ادعای کره ای ها، شارژر ۴۵ واتی نوت ۱۰ پلاس می تواند ظرف مدت ۳۰ دقیقه، شارژ مورد نیاز برای یک روز کامل را تأمین خواهد کرد.
سامسونگ همواره با خانواده ی نوت، تمرکز بسیاری بر بهره وری کاربران داشته است و این موضوع در سری نوت ۱۰ با جدیت بیشتری دنبال می شود. همانند گذشته بخش عمده ای از تلاش های شرکت کره ای در افزایش بهره وری به قلم اس پن اتکا دارد. در گوشی های جدید کاربران می توانند به مدد قلم اس پن و اپلیکیشن Samsung Notes دست نوشته های خود را به متن تبدیل کنند و آن را در فرمت های مختلفی همچون مایکروسافت وُرد با دیگران به اشتراک گذارند.
قلم گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ همانند گذشته از فناوری بلوتوث کم مصرف (LE) بهره می برد، با این تفاوت که اکنون می توان از آن برای کنترل بخش هایی از گوشی با مجموعه ی قابلیت های Air استفاده کرد. کره ای ها با ارائه ی کیت توسعه ی Air، به توسعه دهندگان نیز اجازه خواهند داد تا قابلیت های کنترلی Air را به اپلیکیشن ها یا بازی های خود اضافه کنند.
دکس سامسونگ در گلکسی نوت ۱۰ قابلیت های جدیدی را در اختیار کاربر می گذارد. دکس اکنون علاوه بر ارائه ی تجربه ی دسکتاپ، به کاربر اجازه می دهد تا از طریق پورت USB فایل های خود را بین دستگاه های مختلف جابه جا کند. فبلت های جدید کره ای ها قابلیتی موسوم به Link to Windows را نیز برای اتصال راحت تر به کامپیوترهای ویندوزی و نمایش اعلانیه ها، پاسخ به پیام ها و نمایش عکس ها روی این سیستم عامل را در بطن خود دارند.
سامسونگ گلکسی A10s معرفی شد
سامسونگ، از گلکسی A10s به عنوان نسخه ی به روزرسانی شده A10 رونمایی کرد. افزایش ظرفیت باتری و حسگر اثر انگشت، مهم ترین تغییرات این گوشی هستند.
به گزارش زومیت، سامسونگ به تازگی از جدیدترین عضو خانواده ی سری گوشی های A رونمایی کرده است. گلکسی A10s، همان طور که از نامش پیدا است، نسخه ای به روزرسانی شده از گوشی سامسونگ گلکسی A10 محسوب می شود. از تغییرات اساسی صورت گرفته در گلکسی A10s می توان به باتری بزرگتر و حسگر اثر انگشت در قسمت پشتی اشاره کرد که در مدل A10 وجود نداشت.
گوشی موبایل سامسونگ گلکسی A10s از نمایشگر ۶.۲ اینچی IPS Infinity-V، با وضوح تصویر ۷۲۰ در ۱۵۲۰ پیکسل بهره می برد. گوشی جدید سامسونگ از پردازنده ی ۸ هسته ای با ۴ هسته ی ۲ گیگاهرتزی و ۴ هسته ی ۱.۵ گیگاهرتزی استفاده می کند. سامسونگ برای گلکسی A10s، دو گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی را درنظر گرفته است که قابلیت ارتقا به وسیله ی کارت حافظه SD را نیز دارد.
دوربین گلکسی A10s از لنز ۱۳ مگاپیکسلی با روزنه ی دید f/1.8 و حسگر عمق سنج ۲ مگاپیکسلی بهره می برد. گلکسی A10s اکنون از باتری ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی استفاده می کند که نسبت به مدل اصلی گلکسی A10، میزان ۶۰۰ میلی آمپرساعت افزایش ظرفیت را تجربه کرده است.
سیستم عامل مدل A10s نیز اندروید ۹ پای به همراه One UI است. تاریخ عرضه ی گلکسی A10s هنوز مشخص نشده است؛ اما می دانیم که گوشی جدید سامسونگ، در ۴ رنگ مختلف آبی، سبز، قرمز و مشکی عرضه می شود.
نسخه ۲۰۱۹ گوشی های هوشمند ال جی X2 و ال جی K30 معرفی شد
ال جی از گوشی های هوشمند اقتصادی ال جی ایکس ۲ و ال جی کی ۳۰ نسخه ۲۰۱۹ با تراشه اسنپدراگون ۴۲۵ رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، ال جی، آخرین گوشی هوشمند مقرون به صرفه خود را در کره جنوبی با نام ال جی ایکس ۲ ( ۲۰۱۹) با بهره مندی از تراشه چهارهسته ای، نمایشگر HD+ بدون بریدگی بالای نمایشگر و دوربین تکی در پنل پشتی رونمایی کرد. این دستگاه با قیمتی درحدود ۱۶۰ دلار در بازارهای جهانی به فروش می رسد.
الجی در کنار معرفی گوشی هوشمند ایکس ۲ نسخه ی ۲۰۱۹ در کره ی جنوبی ، این گوشی را با نام الجی کی ۳۰ راهی بازارهای اروپایی (از جمله آلمان، ایتالیا و لهستان) و بازار آمریکای شمالی خواهد کرد.
این گوشی هوشمند با بهره مندی از تراشه اسنپدراگون ۴۲۵، ظرفیت حافظه رم ۲ گیگابایتی و ظرفیت حافظه داخلی ۳۲ گیگابایتی قابل ارتقا از طریق میکرو اس دی به بازار عرضه می شود. گوشی هوشمند جدید ال جی مجهز به دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پنل پشتی دستگاه و دوربین ۵ مگاپیکسلی سلفی درکنار باتری ۳۰۰۰ میلی آمپرساعتی با پورت microUSB است. سیستم عامل دستگاه جدید اندروید پای بوده و از اتصال به NFC، بلوتوث ۵، Wi-Fi 802.11 a/b/g/n پشتیبانی می کند.
براساس اعلام سئونگ-جین، قائم مقام و مدیرعامل ال جی انتظار می رود گوشی هوشمند جدید ال جی در رنگ جدید Aurora Black به بازار عرضه شود. این گوشی هوشمند برای کاربرانی که در فکر خرید دستگاهی ارزشمند با مشخصات خوب برای یک گوشی هوشمند هستند، بسیار مناسب خواهد بود.
ZTE اولین موبایل 5G خود را وارد بازار چین کرد
زد تی ای با عرضه ی گوشی مجهز به فناوری 5G خود به بازار چین، هواوی را در بازار خانگی خود شکست داد.
به نقل از زومیت و به گزارش خبرگزاری دولتی شین هوآ (Xinhua)، شرکت چندملیتی ZTE مستقر در شنژن، با اولین عرضه ی گوشی های آکسون 10 پرو 5G زدتی ای (Axon 10 Pro 5G) به بازار چین اولین تولیدکننده ای لقب گرفت که محصولات مجهز به فناوری 5G را روانه ی بازار این کشور کرده است. گوشی هوشمند آکسون 10 5G که اولین بار در رویداد MWC در فوریه ی گذشته معرفی شد، مجهز به نمایشگر امولد (AMOLED) در ابعاد ۶.۴۷ اینچ با وضوح تصویر ۱۰۸۰ پیکسل است و برای اتصال به شبکه ی بی سیم 5G آینده ی چین از یکی از مودم های نسل اول X50 5G کوالکام استفاده می کند.
مشتریان چینی از هم اکنون می توانند یکی از این دستگاه های مجهز به 5G را بخرند، اما واقعیت آن است که امکان اتصال آن ها به شبکه ی 5G تا اکتبر آتی میسر نخواهد شد. طبق اعلام خبرگزاری تک کرانچ (TechCrunch)، شرکت مخابراتی چاینا موبایل (China Mobile) قرار است نسل پنجم شبکه های تلفن همراه را اکتبر ۲۰۱۹ برای اولین بار برای اهداف تجاری در این کشور راه اندازی کند. چاینا موبایل امیدوار است بتواند این کار را تا پایان سال در بیش از ۵۰ شهر دیگر نیز انجام بدهد. چاینا تلکام (China Telecom) و چاینا یونیکام (China Unicom)، دو اپراتور مخابراتی دیگر چین، نیز موفق به کسب مجوزهای لازم برای راه اندازی شبکه های اختصاصی 5G با اهداف تجاری شده اند.
عرضه ی این گوشی ها به بازار توسط ZTE به این معنی است که این شرکت موفق شده است هواوی، رقیب قدرتمند چینی خود را در صنعت گوشی های همراه در کشور خودش شکست بدهد. پیش بینی نمی شود فروش گوشی های هوشمند میت 20 ایکس هواوی نسخه 5G (هواوی Mate 20 X 5G) در چین پیش از ۱۶ اوت شروع شود. این درحالی است که این گوشی ها از روزهای پایانی ماه گذشته در کشورهای دیگری نظیر انگلستان در اختیار مشتریان قرار گرفته است. به غیر از هواوی، شرکت های چینی وان پلاس و اوپو هم دستگاه های مجهز به فناوری 5G خود، از جمله وان پلاس 7 پرو نسخه OnePlus 7 Pro) 5G) و رینو اوپو نسخه 5G جدید (Oppo Reno 5G)، را در مناطقی جز چین روانه ی بازار کرده اند.
وایلدفایر ایکس HTC با دوربین سه گانه و پردازنده Helio P22 رونمایی شد
اچ تی سی با رونمایی وایلدفایر ایکس، قصد دارد بازار تلفن همراه هند را بار دیگر در دست بگیرد. این گوشی اقتصادی ناچ قطره ای دارد و به دوربین سه گانه و پردازنده ی هلیو پی ۲۲ مجهز است.
به گزارش زومیت، پس از اینکه اچ تی سی در ژوئیه ی گذشته از بازار هند خارج شد، اکنون خبر ورود مجدد به این بازار را با رونمایی گوشی هوشمندی با ناچ قطره ای اعلام کرده است. این گوشی هوشمند وایلدفایر ایکس نام دارد که به طور رسمی رونمایی شده است. این تلفن هوشمند را اچ تی سی نساخته؛ بلکه شرکت چینی به نام InOne Smart Technology ساخته است که لایسنس این برند را برای عرضه به بازار هند در اختیار دارد.
قلب تپنده ی وایلدفایر ایکس پردازنده ی هلیو پی ۲۲ است که با اندروید پای همراه شده است. این گوشی با دو پیکربندی عرضه می شود: یکی با سه گیگابات رم و حافظه ی ذخیره سازی ۳۲ گیگابایتی و دیگری با چهار گیگابایت رم و حافظه ی ذخیره سازی ۱۲۸ گیگابایتی. همچنین، هر دو این پیکربندی ها به شکاف میکرو اس دی مجهز است که تا ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی را پشتیبانی کند.
این گوشی هوشمند با نمایشگر ۶.۲ اینچی HD+ و رزولوشن نا امید کننده ی ۱۵۲۰ در ۷۲۰ همراه شده و نسبت تصویر به بدنه ی آن ۸۸.۸ درصد است. ناچ قطره ای این گوشی میزبان دوربین ۸ مگاپیکسلی سلفی است و در پشت گوشی طرح سه بعدی و آینه ای را شاهد هستیم که میزبان حسگر اثر انگشت و دوربین سه گانه است. وایلدفایر ایکس به دوربین اصلی با حسگر ۱۲ مگاپیکسلی و لنز تله فوتو ۸ مگاپیکسلی با بزرگ نمایی دوبرابری و حسگر عمق سنج ۵ مگاپیکسلی مجهز است.
اچ تی سی وایلدفایر ایکس با وسیله ای جانبی همراه شده که شرکت سازنده نامش را MyBuddy نهاده است. این وسیله ابزاری امنیتی است که در مواقع خطرناک با به صدا درآوردن زنگ هشدار موقعیت مکانی و صدا و تصویر اطراف کاربر را در لحظه برای خانواده و دوستانش ارسال می کند. ناگفته نماند کاربرد دیگر وسیله ی مذکور پیدا کردن گوشی گم شده ی کاربر است.
وایلدفایر ایکس با باتری ۳,۳۰۰ میلی آمپرساعتی و رنگ آبی (Sapphire Blue) عرضه می شود. قیمت مدل پایه ی این گوشی هوشمند ۱۵۵ و قیمت مدل پیشرفته تر ۱۹۵ دلار خواهد بود. ناگفته نماند برای مدت زمان محدود، تخفیف ۱۴ دلاری برای هر دو مدل در نظر گرفته شده است.
درپایان، گفتنی است گرچه محصولی با این مشخصات و قیمت مناسب است، گوشی ریل می ۳ که مارس عرضه شده است، از پردازنده ی سریع تر هلیو پی ۷۰ و باتری بزرگ تر و دوربین با رزولوشن بیشتر بهره می برد و قیمتش نیز ارزان تر است. باید خاطرنشان کرد اچ تی سی برای ترغیب خریداران، علاوه بر گارانتی یک ساله ی استاندارد، وایلدفایر ایکس را با گارانتی ۶ ماهه ی بی قید و شرط محافظت دربرابر ضربه و آسیب و سقوط همراه کرده است.
واتساپ امکان شناسایی پیام هایی که بارها فوروارد می شوند را فراهم کرد
کاربران واتساپ می توانند متوجه بشوند که کدام پیام ها در این پیام رسان بارها و بارها فوروارد شده است.
به گزارش زومیت، اوایل بهمن ماه سال ۹۷، واتساپ برای مبارزه با اطلاعات نادرست، فوروارد پیام ها را محدود کرد و کاربران تنها می توانستند پیام ها را برای ۵ نفر فوروارد کنند. واتساپ برنامه های مختلفی برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست در پلتفرم خود دنبال می کند.
در راستای محقق ساختن این هدف، قابلیت جدیدی در پیام رسان واتساپ معرفی شده که با کمک آن کاربران می توانند متوجه شوند کدام پیام ها در واتساپ به دفعات فوروارد شده است.
در واتساپ برای فوروارد پیام فلشی نمایش داده می شود. در تنظیمات جدید، در صورتی که پیام توسط کاربران بیش از پنج بار فوروارد شده باشد، فلش فوروارد به صورت دوتایی نمایش داده خواهد شد.
علاوه بر این، کاربران واتساپ در کنار فلش با عبارت «forwarded many times» رو به رو می شوند که به این موضوع اشاره می کند که پیام بارها فوروارد شده است. واتساپ در صفحه ی وبلاگ خود به این موضوع اشاره کرد که درنهایت کاربران نمی توانند به صورت دقیق متوجه شوند که پیام مربوطه چند بار بازارسال شده است و اطلاعات مربوط به تعداد دفعات بازارسال پیام در وب سایت شرکت محفوظ باقی می ماند و در اختیار همه ی کاربران قرار ندارد.
سخنگوی واتساپ در گفتگویی با BuzzFeed News اعلام کرد: کاربران در آخرین به روزرسانی واتساپ می توانند متوجه شوند کدام پیام ها بارها و بارها فوروارد شده اند. در نتیجه پیام هایی که به صورت زنجیره ای بارها بازارسال شده باشند، قابل شناسایی هستند.
یکی از دلایلی که واتساپ تصمیم گرفت محدودیت هایی برای بازارسال پیام ها تعیین کند، انتشار اخبار غلط در مورد حملات وحشیانه و قتل هایی در هند بود که به موضوع آدم ربایی کودکان مربوط می شد. واتساپ درنظر دارد باتوجه به قوانین دولتی و مدنی، ویژگی های جدیدی به پلتفرم خود اضافه کند تا به مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست بپردازد.
با قابلیت spark AR فیلتر چهره خاص خود را در اینستاگرام بسازید
بنابر اعلام فیسبوک، قابلیت spark AR با هدف طراحی فیلترهای اختصاصی برای چهره در اختیار عموم کاربران قرار گرفته است.
به گزارش زومیت، ابزار واقعیت افزوده فیسبوک به نام spark AR اکنون به همه ی کاربران اجازه می دهد فیلترهای چهره و سایر جلوه های استوری های اینستاگرام را به صورت اختصاصی برای خود طراحی کنند. در گذشته، تنها طراحان تعیین شده به این پلتفرم دسترسی داشتند؛ اما اکنون همه می توانند فیلتر خاص خود را بسازند و از آن استفاده کنند. همچنین، اینستاگرام گالری فیلتری برای هنرمندان ایجاد کرده است که می توانند آثار خود را در آن به نمایش بگذارند.
اینستاگرام فیلترهای واقعیت افزوده خود را مه ۲۰۱۸ رونمایی کرد؛ اما زمانی استفاده از آن در بین مردم شایع شد که طراحان بیشتری به نسخه ی بتای آن اضافه شدند. هر زمان حساب کاربری یکی از طراحان را فالو کنید، فیلترهای طراحی شده ی وی را به صورت خودکار روی دوربین استوری خود خواهید داشت. بدین ترتیب، با به روزرسانی جدید می توانید از تعداد زیادی فیلتر مختلف استفاده کنید.
اینستاگرام اعلام کرده است به زودی این ویژگی جدید خود را در کنفرانس F8 خود رونمایی می کند. تاکنون بیش از یک میلیارد نفر از پلتفرم واقعیت افزوده در فیسبوک و اینستاگرام استفاده کرده اند. شایان ذکر است از آوریل، این قابلیت برای کاربران ویندوز نیز قابل استفاده است.
سامسونگ تراشه ی 7 نانومتری اگسینوس 9825 را معرفی کرد
سامسونگ تراشه ی ارتقا یافته ی اگسینوس ۹۸۲۵ را رونمایی کرد که از فناوری نودهای ۷ نانومتری EUV بهره می برد.
به گزارش زومیت، امسال، گوشی گلکسی اس ۱۰ در وضعیت عجیبی قرار داشت. اگرچه سامسونگ مثل گذشته برای این گوشی نیز از دو تراشه ی متفاوت اگسینوس ۹۸۲۰ و اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام بهره گرفت، این بدان معنا است که نسخه ای از این گوشی به تراشه ی سیلیکونی ۸ نانومتری و نسخه ی دیگر به پردازنده های ۷ نانومتری TSMC مجهز بود. بنابراین، با وجود عملکرد قدرتمند تراشه ی جدید اگسینوس ۹۸۲۰ در آزمایش ها و ارتقای آن در مقایسه با اگسینوس ۹۸۱۰، این تراشه در زمینه ی مصرف انرژی نتوانست با رقبایش رقابت کند؛ موضوعی که به احتمال فراوان به ضعف فناوری پردازنده ی آن مربوط می شود. افزون بر ضعف در مصرف انرژی، این تراشه در مقایسه با رقیب خود ضعف بزرگی داشت و آن مساحت ۱۲۷ میلی مترمربعی سطح دای اگسینوس در مقایسه با مساحت ۷۳ میلی مترمربعی سطح دای اسنپدراگون بود.
فرایند تولید انبوه پردازنده ی ۷ نانومتری EVU سامسونگ از مهر سال گذشته آغاز شد؛ ولی مطمئن نبودیم کدام تراشه در آن زمان تولید می شده است و امیدوار بودیم این تراشه در گوشی گلکسی اس ۱۰ به کار رود که این گونه نشد. با وجود این، این بار سامسونگ قطعا قصد دارد با معرفی اگسینوس ۹۸۲۵ با فناوری ۷ نانومتری LPP مدل قبلی اگسینوس ۹۸۲۰ را ارتقا دهد و اختلافش با رقبا را کم کند.
تراشه ی جدید سامسونگ ضمن بهره گیری از مدل تولید die-shrink یا mid-cycle، همچنان از آی پی تولید مشابه با اگسینوس ۹۸۲۰ بهره می برد و به هسته های M4 Cheetah سامسونگ به همراه پردازنده ی گرافیکی Mali-G76 مجهز است. همچنین، به نظر می رسد فرکانس هسته ها نیز تغییر چندانی نکرده باشند و هسته های M4 همچنان در حداکثر فرکانس ۲.۷۳ گیگاهرتز و هسته های A55 در فرکانس ۱.۹۵ گیگاهرتز عمل کنند. البته، فرکانس هسته های میانی تغییر اندکی کرده اند و از ۲.۳۱ گیگاهرتز به ۲.۴ گیگاهرتز رسیده اند.
با بررسی پردازنده ی گرافیکی این تراشه درمی یابیم سامسونگ با الگوبرداری از ساختار اگسینوس ۹۸۲۰، از پیکربندی MP12 پردازنده ی G76 بهره گرفته است. بنابر ادعای غول فناوری کره ای، پردازنده ی گرافیکی ۹۸۲۵ از سرعت کلاک بیشتری در مقایسه با ۹۸۲۰ برخوردار است؛ بنابراین، عملکرد بهتری خواهد داشت؛ اگرچه مشخصات دقیق این پردازنده هنوز اعلام نشده است.
سامسونگ برای این تراشه مودم یکپارچه ی مشابه با مدل قبلی در نظر گرفته است؛ یعنی مودم Shannon 5000 که درحقیقت، مودمی از نوع Category 20/13 است. حداکثر سرعت دانلود این مودم دو گیگابیت برثانیه و آپلود آن ۳۱۶ مگابیت بر ثانیه گزارش شده است. ازآنجاکه مودم های 5G در حال فراگیرشدن در گوشی های هوشمند پرچم دار جدید هستند، امکان بهره گیری سامسونگ از مودم 5G در این تراشه دور از ذهن نیست؛ هرچند فعلا برای اظهارنظر دراین باره خیلی زود است. درمقابل، احتمال دارد سامسونگ برای استفاده از فناوری 5G در گوشی های مجهز به این تراشه، مودم اگسینوس 5G مدل 5100 را با آن همراه کند.
تراشه ی جدید سامسونگ می تواند در گلکسی نوت ۱۰ جدید به کار گرفته شود. ناگفته نمانید این شرکت همچنان به استفاده از تراشه ی اسنپدراگون در گوشی های ارائه شده به برخی از بازارها ادامه می دهد و شاید به همین دلیل است که تراشه ی اگسینوس جدید در مقایسه با مدل قبلی ارتقای درخور توجهی در بخش پردازش نداشته و صرفا برای برابرسازی عملکرد با اسنپدراگون عرضه شده است. همچنین، باید توجه کنیم که سامسونگ بیشتر روی ارتقای فرایند این تراشه سرمایه گذاری کرده است تا مصرف انرژی آن را بهبود دهد و به فکر ارتقای عملکرد نبوده است.
این تراشه ما را به یاد اگسینوس ۵۴۳۰ چند سال قبل می اندازد که آن هم مدلی ارتقا یافته در مقایسه با نسل قبلی خود بود و در گلکسی اس ۵ به کار گرفته شد. این تراشه که اولین پردازنده ی سیلیکونی ۲۰ نانومتری سامسونگ بود، هرگز در پرچم دارهای مشهور استفاده نشد و تنها در نقش تراشه ای آزمایشی برای ساخت و استفاده از پلتفرم ها و فرایندهای جدید به کار رفت. تراشه ی اگسینوس ۹۸۲۵ جدید هم می تواند در شرایط مشابهی قرار بگیرد و در گلکسی نوت ۱۰ استفاده می شود؛ ولی پیش بینی می شود عمر این تراشه تا زمان عرضه ی گلکسی اس ۱۱ در سال آینده بیشتر به درازا نکشد.
حسگر ایزوسل Bright HMX سامسونگ با رزولوشن 108 مگاپیکسل معرفی شد
سامسونگ حسگر جدید ایزوسل Bright HMX را با رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسل معرفی کرد. انتظار می رود این حسگر به زودی در گوشی های هوشمند شیائومی به کار برده شود.
به گزارش زومیت، اردیبهشت امسال، سامسونگ حسگر ایزوسل Bright GW1 را با رزولوشن ۶۴ مگاپیکسل معرفی کرد. بعد از گذشت چند ماه، همان طور که انتظار می رفت و اخبار مختلفی درباره ی آن به اشتراک گذاشته شده بود، کره ای ها حسگر جدید ایزوسل Bright HMX را با رزولوشن ۱۰۸ مگاپیکسل معرفی کردند.
پیکسل های حسگر جدید ایزوسل نیز همانند حسگر قبلی معرفی شده در اردیبهشت ماه، ۰.۸ میکرومتری هستند. براساس اعلام این غول فناوری کره ای، کاربران می توانند با کمک حسگر جدید تصاویری به کیفیت دوربین های DSLR بگیرند.
حسگر جدید ۱/۱.۳۳ اینچی با بهره مندی از مساحت بیشتر در مقایسه با حسگرهای معمولی می تواند نور بیشتری جذب کند. حسگر جدید ایزوسل Bright HMX از فناوری اختصاصی Tetracell سامسونگ بهره می برد؛ درنتیجه، می تواند با استفاده از چهار پیکسل، در محیط های تاریک نور را بهتر جذب کند. همچنین، این فناوری باعث می شود میزان نویز به حداقل برسد و در زمان نوردهی بیشتر، دقت رنگ تصاویر افزایش پیدا کند. این حسگر از تصویربرداری ویدئویی ۳۰ فریم برثانیه با رزولوشن 6K نیز پشتیبانی می کند.
انتظار می رود حسگر جدید ایزوسل در گوشی های هوشمند بعدی شیائومی استفاده شود. این رویکرد می تواند برای تجارت سیستم LSI سامسونگ سودآور باشد که تراشه های منطقی تولید می کند. این شرکت در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰، مبلغی درحدود ۱۳۳ تریلیون وون (۱۱۰ میلیارد دلار) در کسب وکار تراشه ی منطقی سرمایه گذاری کند.
EMUI 10 معرفی شد؛ رابط کاربری جدید هواوی مبتنی بر اندروید Q
هواوی EMUI 10 را برای استفاده در گوشی های هوشمند خود معرفی کرد، این رابط کاربری مبتنی بر اندروید Q خواهد بود.
به گزارش زومیت، هواوی در کنار پرده برداری از پلتفرم متن باز HarmonyOS، رابط کاربری EMUI 10 را نیز در رویداد توسعه دهندگان معرفی کرد. رابط کاربری اختصاصی چینی ها بر مبنای اندروید Q توسعه یافته است و مواردی همچون زبان طراحی بهبودیافته، پوسته ی تیره در سطح سیستمی و عملکرد سریع تر را به همراه دارد.
EMUI 10 آیکون های گِردتر و انیمیشن های جدیدی را در بطن خود دارد. تم تیره در رابط کاربری جدید هواوی روی اپلیکیشن های متفرقه نیز در کنار اپلیکیشن های پیش فرض این شرکت پیاده خواهد شد. چینی ها برای ساعت و تقویم نیز استایل های بیشتری را نیز تدارک دیده اند و گزینه های بیشتری را به قابلیت صفحه نمایش همیشه روشن اضافه کرده اند.
دهمین نسخه از رابط کاربری EMUI به لطف سیستم فایل بهبودیافته ی EROFS عملکرد سریع و پاسخگویی بهتری خواهد داشت. از سوی دیگر GPU Turbo 3.0 نیز با وعده ی تعامل سریع تر و تأخیر کمتر حین جابه جایی بین اپلیکیشن ها در دسترس خواهد بود.
هواوی نوع جدیدی از اتصال گوشی های هوشمند با کامپیوترهای شخصی را نیز با نام Multi Screen Collaboration به نمایش گذاشت که به موجب آن کاربر می تواند دو دستگاه را به صورت بی سیم متصل کرده و گوشی هوشمند خود را به صورت مستقیم روی نمایشگر کامپیوتر میرور کند. بدین ترتیب، امکان دسترسی به تمام فایل های گوشی و پاسخگویی آسان به پیام ها فراهم خواهد شد.
هواوی با HiCar به کاربر اجازه می دهد تا با اتصال گوشی به سیستم سرگرمی خودرو، موسیقی را کنترل کند، به قابلیت هایی همچون موقعیت یابی دسترسی داشته باشد یا حتی در خودروهای سازگار، کنترل سیستم تهویه مطبوع را در اختیار داشته باشد.
براساس اعلام هواوی، میت ۳۰ نخستین گوشی هوشمند مبتنی بر EMUI 10 خواهد بود؛ درحالی که کاربران خانواده ی هواوی P30 و P30 Pro نیز از تاریخ ۸ سپتامبر (۱۷ شهریور) به نسخه ی بتای این رابط کاربری دسترسی دارند.
Google My Maps پس از سه سال به روزرسانی شد
با به روزرسانی Google My Maps بعد از گذشت سه سال، کاربران می توانند مسیرها و خطوطی به سرویس مای مپس اضافه و درصورت نیاز، آن ها را ویرایش کنند.
به گزارش زومیت، بسیاری از کاربران برای برنامه های ورزشی، پیاده روی، سفرهای مختلف و تورهای تفریحی به اپلیکیشنی نیاز دارند که بتوانند مسیر حرکت را در آن ذخیره و در تمام طول سفر به همراه داشته باشند. متأسفانه با وجود آنکه سرویس مای مپس گوگل از سال ها قبل دردسترس کاربران قرار دارد، حدود سه سال به روزرسانی دریافت نکرده بود و براساس آخرین اخبار، درنهایت مای مپس گوگل این به روزرسانی را دریافت کرد. ناگفته نماند حدودا دو سال قبل، مای مپس گوگل به روزرسانی اولیه ای دریافت کرده بود که کاربران می توانستند روی نقشه نقاطی را مشخص کنند و حالا بعد از به روزرسانی اولیه ی قبلی، کاربران می توانند روی نقشه خط بکشند.
در نسخه ی قبلی، اگر کاربر برای دریافت خدمات مای مپس اقدام و نقشه ی اختصاصی برای استفاده ی شخصی خودش تهیه کرده باشد، می تواند ازطریق گوگل مپ به آخرین نقشه ی ایجادشده دسترسی داشته باشد. در نسخه ی v2.2.1.3، روند ترسیم خطوط بهتر شده است و کاربران به راحتی می توانند با ضربه زدن روی دکمه ی «+»، مسیر جدیدی به نقشه های موجود خود اضافه کنند. یکی از ویژگی های درخور توجه نسخه ی جدید مای مپس گوگل، امکان ویرایش خطوط و اضافه کردن خطوط جدید است؛ درنتیجه، کارکردن با این نسخه به مراتب راحت تر از نسخه ی قبلی است.
افزون بر این، در نسخه ی جدید برخی اشکال ها و باگ های نسخه ی قبلی برطرف شده و به صورت کلی، بهبود عملکرد سرویس مای مپس را در مقایسه با نسخه ی پیشین شاهد خواهیم بود. علاقه مندان می توانند آخرین نسخه ی مای مپس گوگل را از گوگل پلی استور دریافت کنند.
امکان ورود به سرویس های گوگل با اثر انگشت برای کاربران اندرویدی فراهم شد
گوگل برای کاربران گوشی های اندرویدی امکانی را فراهم کرده است تا از این پس بدون نیاز به واردکردن رمز عبور و تنها با استفاده از اثر انگشت وارد سرویس های این شرکت شوند.
به گزارش زومیت، واردکردن مکرر رمز های عبور یکی از کارهای عذاب آور و متداول در دنیای اینترنت به شمار می رود. برای ساده سازی این مسیر، بسیاری از شرکت ها تاکنون به راه های متفاوتی متوسل شده اند؛ اما گوگل به عنوان یکی از غول های دنیای فناوری که سرویس های پر استفاده ی بسیاری دارد، هنوز از شیوه ی سنتی برای احراز هویت کاربران استفاده می کرد. با این حال، به نظر می رسد گوگل می خواهد در مسیر آینده ای بدون رمز های عبور متنی، یک گام رو به جلو حرکت کند؛ زیرا به زودی کاربران گوشی های اندرویدی می توانند تنها با استفاده از اثر انگشت یا الگو یا پین کد، وارد سرویس های گوگلی شوند.
دانگ جین هی و کریستین برند، دو تن از اعضای گوگل، درباره ی تصمیم این شرکت می گویند: این قابلیت جدید گام دیگری در مسیر ایمن سازی و ساده سازی احراز هویت برای عموم کاربران بود.
هم اکنون این قابلیت تنها برای وب سایت passwords.google.com عمل می کند؛ اما طبق گفته ی اهالی مانتین ویو، به زودی شیوه ی احراز هویت مذکور راهش را به سرویس های دیگر نیز پیدا خواهد کرد. همان طور که احتمالا مطلع هستید، بسیاری از کاربران از رمز های قابل حدس و ساده ای استفاده می کنند که راه را برای افراد سودجو به منظور دسترسی به اطلاعات مهمشان در سرویس های مختلف هموار می سازد. اکنون روی آوردن گوگل به شیوه های احراز هویت نوین معظل هک کردن حساب های کاربری را کم رنگ تر از گذشته می کند؛ هرچند هنوز امکان وقوع چنین اتفاقی وجود دارد.
در این میان، مایکروسافت یکی از بزرگان فناوری محسوب می شود که از مدت ها پیش سرویس های نظیر اسکایپ، اوت لوک، وان درایو و ایکس باکس لایو را با شیوه ی مدرن احراز هویت به روزرسانی کرده بود. هم مایکروسافت و هم گوگل، هر دو از استاندارد FIDO2 برای تحقق چنین هدفی بهره گرفته اند. بر اساس گفته ی این غول دنیای جست وجوی اینترنتی، به زودی احراز هویت ازطریق تشخیص چهره نیز به سرویس های گوگل اضافه خواهد شد.
گوگل امکان برچسب گذاری اپلیکیشن ها را به توسعه دهنده ها می دهد
توسعه دهنده های اندروید از این به بعد می توانند برچسب هایی را برای پیدا شدن راحت تر اپلیکیشن خود در پلی استور ثبت کنند.
به گزارش زومیت، گوگل برای پیدا کردن اپلیکیشن های اندرویدی در پلی استور قابلیت های جدیدی را اضافه می کند تا کاربران بیش از پیش به استفاده از مارکت رسمی تشویق شوند. کاربران اندروید فعلا با استفاده از جست وجو در خود پلتفرم، مطالعه ی وب سایت های بررسی اپلیکیشن و دسته بندی پلی استور، توانایی پیدا کردن اپلیکیشن های مورد نظر خود را دارند. اکنون قابلیت جدیدی به مارکت رسمی اندروید یعنی Play Store اضافه شده است که امکان درج برچسب برای اپلیکیشن را نیز به کاربر می دهد.
توسعه دهنده های اندروید با قابلیتی رو به رو شدند که آن ها را ملزم به وارد کردن برچسب (Add Tags) در بخش داشبورد اپلیکیشن در پلی استور (Play Console) می کرد. درواقع آن ها باید برچسب هایی را برای توضیح اپلیکیشن خود وارد می کردند که برای پیدا کردن آسان تر آن، کاربرد داشته باشد. برچسب ها به نوعی مکمل دسته بندی در پلی استور محسوب می شوند تا با کاربردی آسان تر نسبت به توضیحات اپلیکیشن، گروه بندی و پیدا کردن آن ها را تسهیل کنند.
در بخشی از دستورالعمل جدید برای وارد کردن برچسب اپلیکیشن ها می خوانیم:
به اپلیکیشن خود برچسب اضافه کنید تا گوگل راحت تر محتوا و کاربرد آن را شناسایی کند. برچسب ها احتمالا روی محل نمایش اپلیکیشن در گوگل پلی تأثیر خواهند داشت. به علاوه گروه هایی که اپلیکیشن شما با آن ها رقابت می کند هم با برچسب مشخص می شوند.
توسعه دهنده ها می توانند از فهرست ۱۵۰ برچسب پیشنهادی گوگل، پنج عدد را برای اپلیکیشن خود انتخاب کنند. بخش برچسب ها گزینه ای به نام برچسب های پیشنهادی (Suggested Tags) هم دارد که احتمالا مواردی مرتبط با اپلیکیشن را به توسعه دهنده پیشنهاد می کند تا در ورود اطلاعات سریع تر عمل کند. برای انتخاب برچسب های دیگر نیز قابلیت جست وجو در میان آن ها در اختیار توسعه دهنده قرار می گیرد.
بخش ویرایش برچسب ها در منوی app>Store presence>Store listing>Categorization>Manage tags در اختیار توسعه دهنده ها قرار دارد. راهنمای گوگل به توسعه دهنده ها پیشنهاد می کند که برچسب هایی کاملا مرتبط با اپلیکیشن خود انتخاب و ثبت کنند. در راهنما می خوانیم:
کاربر کاملا ناآشنا با اپلیکیشن باید با نگاه به برچسب ها به صورت روشن با محتوا و تجربه ی آن و دلیل دسته بندی آشنا شود.
گوگل توضیحاتی را نیز برای تغییر احتمالی برچسب اپلیکیشن ارائه می کند. تغییر برچسب طبق دستورالعمل تنها زمانی ممکن خواهد بود که تغییری اساسی در محتوا یا کاربرد اپلیکیشن صورت بگیرد. در چنین وضعیتی برچسب ها باید به گونه ای تغییر کنند که نزدیک ترین ها به کاربرد و محتوای اپلیکیشن باشند.
برچسب اپلیکیشن های پلی استور اکنون در اختیار توسعه دهنده ها قرار دارد و ابزارها نیز ارائه شده اند. هنوز مشخص نیست که تغییرات چه زمانی در بخش کاربران اعمال خواهد شد و جست وجو براساس برچسب چه زمانی ممکن می شود. به هرحال با توجه به برنامه ی جامع گوگل، احتمالا زمان زیادی تا عرضه ی رسمی این قابلیت برای کاربران باقی نمانده است.
اپل موزیک با تم تیره و نمایش آنی متن ترانه برای اندروید به روزرسانی شد
در به روزرسانی جدید نسخه ی بتا اپلیکیشن استریم موسیقی اپل موزیک برای کاربران اندروید، تم تیره و نمایش آنی متن ترانه ها اضافه شد.
به گزارش زومیت، اپل در رویداد توسعه دهندگان WWDC 2019 که اواخر خرداد ماه برگزار شد، از تم تیره و نمایش آنی متن ترانه درکنار برخی دیگر از ویژگی های برای iOS 13 رونمایی کرد.
اکنون پس از مدت ها انتظار، کوپرتینو نشین ها به روزرسانی جدیدی را برای نسخه ی اندرویدی اپل موزیک منتشر کردند که به موجب آن، آن دسته از کاربرانی که عضو برنامه ی بتا اپل موزیک هستند، قادر به بررسی قابلیت های جدید خواهند بود.
به روزرسانی اخیر اپل موزیک، شماره ی نسخه ی این اپلیکیشن را به ۳.۰.۰ ارتقاء می دهد؛ با این حال برای چشیدنِ طعم تغییرات و قابلیت های جدید، باید عضو آزمایش کنندگان اپل موزیک باشید که هم اکنون درحالت تکمیل ظرفیت قرار دارد.
در نسخه ی سوم اپل موزیک، بسیاری از قابلیت هایی که پیش تر در پیش نمایش iOS 13 مشاهده کرده بودیم، شاهد هستیم که از شاخص ترینِ آن ها می توان به صفحه ی بازطراحی شده Now Playing درکنار تم تیره و نمایش آنی متن ترانه ها اشاره کرد.
اپل درباره ی قابلیت نمایش آنی متن ترانه ها می گوید:
گزینه Lyrics را روشن کنید تا در هنگام پخش موسیقی مورد علاقه تان، هم زمان متن ترانه را نیز دنبال کنید. هر خط از ترانه همگام با موسیقی نمایش داده می شود؛ بنابراین شما همواره می دانید که کجا هستید و متن بعدی چه خواهد بود. با ضربه زدن روی بخش مورد علاقه تان از متن ترانه، موسیقی را نیز مستقیماً به همان قسمت هدایت کنید. [در این بین] انیمیشن های زیبا دنبال کردن متن موسیقی های مورد علاقه تان را سرگرم کننده می سازد.
انتظار می رود که انتشار این قابلیت ها در قالب نسخه ی نهایی تا زمان انتشار iOS 13 در پاییز سال جاری به طول بینجامد؛ بنابراین اگر به آزمایش قابلیت های جدید علاقه مند هستید، سعی کنید هر طور که شده و از هر روزنه ای برای ورود به جامعه ی آزمایش کننده اپل موزیک استفاده کنید.
پژوهشگران کره ای صفحه کلیدی نامرئی مجهز به هوش مصنوعی طراحی کردند
پیشرفت های هوش مصنوعی شامل حال لوازم جانبی نیز شده است. با صفحه کلید نامرئی و مجهز به هوش مصنوعی می توان بدون نیاز به نگاه کردن، تایپ کرد.
به گزارش زومیت، سه پژوهشگر مؤسسه علوم و فناوری پیشرفته کره (KAIST) به تازگی رابط کاربری صفحه کلید نامرئی مجهز به هوش مصنوعی بدون نیاز به چشم ساختند که موقعیتش را براساس جایی که دست شما هنگام تایپ قرار دارد و آماده ی تایپ کردن است، تنظیم می کند.
هرساله بودجه هایی به ارزش میلیاردها دلار صرف توسعه و تحقیق (R&D) و تحقیقات بازاریابی برای ساخت لوازم جانبی پیشرفته تر می شود. اما در واقعیت، سهم ماوس و صفحه کلید از این تغییرات بسیار ناچیز بوده است، به طوری که از زمان ظهور این محصولات پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشتند. صفحه کلیدهای لمسی و صفحه کلیدهای مجازی واسط کاربری مناسبی برای کاربران تلفن همراه هستند، اما هیچ جایگزینی برای صفحه کلید QWERTY با اندازه ی کامل وجود ندارد که بتوانید از هر ده انگشت استفاده کنید.
راه حل های مختلفی از جمله روش های کنترل صدا و سوایپ کردن هنگام تایپ کردن ارائه شدند، اما عملکرد خوبی نداشتند و بسیار ضعیف تر از مدل های سخت افزاری بودند. به همین دلیل یوهوان کیم، سهانگ مین یو و جونگ هوان کیم تصمیم گرفتند تا درباره ی این مفهوم تجدیدنظر کنند. آن ها موفق به ایجاد رابط کاربری صفحه کلیدی شدند که کاملا تخیلی است.
در مقاله پژوهشی این پژوهشگران آمده است:
در وهله ی اول، آی-کیبورد (I-Keyboard) سیستمی نامرئی است که کارایی صفحه نمایش در دستگاه های تلفن همراه را به حداکثر می رساند. کاربران می توانند محتوای یک اپلیکیشن را به صورت تمام صفحه در گوشی خود مشاهده کنند و هم زمان آزادانه تایپ کنند. به منظور کاربردی تر شدن، آی-کیبورد دارای طرح، شکل یا اندازه ی از پیش تعیین شده برای کلیدها نیست. بنابراین، کاربران می توانند بدون نگرانی در مورد وضعیت و شکل صفحه کلید، در هر موقعیتی و هر زاویه ای روی صفحه نمایش لمسی خود شروع به تایپ کردن کنند.
آی-کیبورد که توسط این تیم کره ای طراحی شده است، نیازی به کالیبراسیون یا تنظیمات تونینگ ندارد. هر کاربری می تواند به آسانی مانند صفحه کلید فیزیکی در هر نقطه ای از صفحه نمایش لمسی خود شروع به تایپ کردن کند. این صفحه کلید از تکنولوژی یادگیری عمیق برای تشخیص آنچه کاربر قصد تایپ آن را دارد، استفاده می کند. طبق اطلاعات ارائه شده در مقاله این تیم: «آی-کیبورد با الگوریتم رمزگشایی مبتنی بر منطق توصیفی یا دی ال (DL) که نیازی به مرحله ی کالیبراسیون ندارد، طراحی شده است. رمزگشای عصبی عمیق (DND) استفاده شده در این سیستم، به طور موثری لرزش دست و تنوع تپینگ را پوشش می دهد و به صورت دینامیک نقاط لمسی را به کلمات ترجمه می کند.» ممکن است کمی جادویی به نظر برسد؛ چطور ممکن است که بتوانید انگشتان دستتان را هرجایی از صفحه نمایش که می خواهید به گردش درآورید و تایپ کنید؟ اصلا چگونه مشخص می شود که درحال تایپ چه چیزی هستید؟
از این گذشته، یکی از بزرگ ترین مشکلات صفحه کلیدهای نرم مجازی این است که نگه داشتن انگشت دستتان روی کلیدهای صحیح به مرور زمان بدون نگاه کردن غیر ممکن می شود، زیرا بدون محدودیت های فیزیکی برای استناد به حس لامسه، از موقعیت اصلی خود منحرف می شویم. مفهوم علمی بسیار جالبی که در پس تکنولوژی آی-کیبورد قرار دارد، آن است که در الگوریتم یادشده نیازی به قرار گرفتن انگشت به طور دقیق روی کلیدها نیست، بلکه الگوریتم موقعیت واژه ای را که قصد تایپ آن را دارید، پیش بینی می کند و خودش تشخیص می دهد؛ همچنین به طور مرتب صفحه کلید نامرئی آن را با تصویر خیالی که در سر دارید، تنظیم می کند.
آی-کیبورد تا رسیدن به شکل نهایی راه زیادی در پیش دارد. درحالی که در حال حاضر می تواند با دقت ۹۵.۸ درصدی عملکرد بسیار مطلوبی داشته باشد، میزان سرعت تایپ این سیستم فقط ۴۵ کلمه بر دقیقه است. با وجود این، پیشرفت چشمگیری نسبت به فناوری فعلی صفحه کلید نرم است.
توسعه دهندگان معتقدند که با توسعه و وجود رابط های کاربری لمسی بهتر، می توان صفحه کلید کاملا خیالی آی-کیبورد را جایگزین صفحه کلیدهای فیزیکی کرد. پیامدهای ناشی از فناوری واقعیت مجازی بی شمار هستند که در آن به توانایی تایپ کردن بدون وجود چشم کاملا وابسته است. همچنین امکان تایپ در هر نقطه از صفحه نمایش لمسی (حتی درقسمت بالای اطلاعات نمایش داده شده) می تواند به عنوان یک عامل کلیدی در طراحی UX مورد استفاده قرار گیرد. تصور کنید که حتی هنگام تایپ کردن، ۱۰۰ درصد محیط گوشی خود را بدون اشغال شدگی در اختیار داشته باشید.