معرفی لیبرا، ارز دیجیتال فیسبوک و شناسایی تصاویر جعلی و دست کاری شده توسط هوش مصنوعی ادوبی در پانزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در پانزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

لیبرا، ارز دیجیتال فیسبوک معرفی شد

فیسبوک بعد از مدت ها گمانه زنی و حرف و حدیث، بالاخره تأیید کرد از سال آینده ی میلادی ارز دیجیتال عرضه می کند. این اولین قدم بزرگ در نقشه های فیسبوک برای بلاک چین است.

به گزارش زومیت، فیسبوک بالاخره از پلتفرم ارز مجازی خود به نام لیبرا رونمایی کرد. برخلاف برخی گمانه زنی ها، این پلتفرم از ارزهای دیجیتال موجود در بازار پشتیبانی نمی کند بلکه میزبان ارز اختصاصی فیسبوک خواهد بود.

براساس گزارش ورج، فیسبوک درحال حاضر مشغول تکمیل این پروژه است و انتظار می رود تا پایان سال جاری این کار را به اتمام برساند. فیسبوک اتحادیه ی غیر انتفاعی لیبرا را به همراه ۲۷ بنیان گذار دیگر که در سراسر دنیا حضور دارند، تأسیس کرده است. در فهرست هم بنیان گذارها، نام شرکت های غیر انتفاعی، مؤسسه های ارتباطی، شرکت های تکنولوژیک و غول های اقتصادی بزرگ دیده می شود. از مهم ترین اعضای این اتحادیه می توان ودافون، مسترکارت، ویزا، ای بی، پی پل، استریپ،  اسپاتیفای، اوبر  و لیفت  را نام برد. ساختمان مرکزی این اتحادیه در ژنو سوئیس قرار دارد.

براساس گزارش تک  کرانچ، هرکدام از اعضای بنیان گذار این اتحادیه ۱۰ میلیون دلار در تأسیس آن سرمایه گذاری کرده اند.

این اتحادیه برای مدیریت  و گسترش لیبرا تأسیس شده که بر مبنای شبکه ی بلاک چین لیبرا توسعه یافته است و توسط یک صندوق دارایی به نام صندوق لیبرا پشتیبانی می شود.

براساس گزارش ورج، ائتلاف مالی که قرار است همه بخش های لیبرا را پشتیبانی کند، ارزش این ارز را مانند بیت  کوین  با مواردی به جز اختلاف عرضه و تقاضا خواهد سنجید.

براساس گزارش یادشده، فیسبوک حتی با وجود نقش اصلی در عرضه ی ارز دیجیتال لیبرا، تصمیم گیر اصلی درباره ی آن نخواهد بود. تعهدات، مزایا و الزام های تمام اعضای این اتحادیه برابر است. کارشناسان اعتقاد دارند در صورت موفقیت لیبرا، این ارز موفق ترین محصول جانبی تاریخ فیسبوک خواهد بود.

دانته دیسپارته که اخیرا به عنوان مدیر بخش سیاست و ارتباطات لیبرا استخدام  شده است، درباره ی اهداف اتحادیه می گوید: هدف واقعی، بهبود مشارکت مالی است. می خواهیم همان کاری را با نقل و انتقال اعتباری و پرداخت ها انجام دهیم که اینترنت  با انتقال داده کرد.

اتحادیه ی لیبرا قرار است این ارز را با زبان برنامه نویسی خودش به نام MOVE مدیریت کند و گسترش دهد. این اتحادیه همچنین برای برقراری ارتباط های مالی و پرداخت جوایز به مشتری هایش هم از همین زبان برنامه نویسی استفاده خواهد کرد.

فیسبوک همچنین به زودی یک شرکت تابعه به نام کالیبرا تأسیس خواهد کرد که رمزنگاری و محافظت از حریم شخصی کاربران لیبرا را برعهده خواهد داشت. هویت واقعی مشتری های لیبرا قابل ردیابی نخواهد بود. فیسبوک، کالیبرا و سایر اعضای اتحادیه ی لیبرا سود نقدی حاصل از معامله های انجام شده با این ارز را حفظ خواهند کرد. این کار برای تثبیت ارزش لیبرا انجام می شود.

لیبرا در صورت موفقیت، بزرگ ترین محصول تاریخ فیسبوک خواهد بود

کارشناسان معتقدند فیسبوک با عرضه ارز دیجیتال لیبرا می خواهد انقلابی در PayPal ایجاد کند. این شرکت امیدوار است لیبرا ارتباط های مالی را نسبت به پی پل راحت تر، نقل و انتقالات را نامحدود و دسترسی آن را برای مشتری های غیربانکی میسرتر کند.

راه اندازی اولین مرکز داده مایکروسافت در خاورمیانه

مایکروسافت مرکز داده ای در خاورمیانه راه اندازی کرده و در این زمینه، تلاش می کند در بین رقبایش پیشتاز باشد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت اعلام کرد اولین مجموعه ی مرکز داده  این شرکت در خاورمیانه دردسترس است. این مرکز داده در ابوظبی و دبی قرار دارد و دسترسی های محلی به برخی سرویس ها مانند خدمات محاسبات ابری آژور و آفیس ۳۶۵ را امکان پذیر می کند. خدمات مربوط به دینامیک ۳۶۵ و پاور پلتفرم مایکروسافت (Microsoft’s Power Platform) نیز تا آخر سال جاری در این مرکز داده آغاز خواهد شد.

ردموندی ها اولین بار در مارس سال گذشته اعلام کردند قصد دارند مرکز داده ای در خاورمیانه تأسیس کنند. اندکی پس از این اعلام، گوگل در گزارش فصلی خود اعلام کرد می خواهد فضای ابری در عربستان سعودی راه اندازی کند. بخش مربوط به فضای ابری در آمازون هم اعلام کرده مرکز داده ی خاورمیانه ی خود را در سال ۲۰۱۹ و در بحرین افتتاح خواهد کرد.

اگر بخواهیم این شرکت ها را باهم مقایسه کنیم، براساس تخمین کانالیز (Canalys)، مایکروسافت هنوز با فاصله درمقایسه با آمازون، در مرتبه ی دوم زیرساخت های مربوط به فضای ابری قرار گرفته؛ اما سرعت رشد بیشتری دارد.

مایکروسافت در آخرین گزارش فصلی خود اعلام کرده درآمد آژور درمقایسه با سال گذشته ۷۳ درصد افزایش یافته است. از طرفی این شرکت اخیرا مرکز داده ای در آفریقا راه اندازی کرده و در این زمینه گوی سبقت را از رقبایش ربوده است. هرچند آمازون هم مشغول برنامه ریزی است که نهایتا تا سال ۲۰۲۰، بتواند مرکز داده ای در این قاره راه اندازی کند.

در واقع، به طور خلاصه می توان گفت بزرگ ترین شرکت های فضای ابری مشغول رقابت هستند تا بتوانند حضور خود را بیش از پیش اعلام کنند و زیرساخت های محلی را در جای جای دنیا ارائه دهند. با این اقدام، آن ها می توانند انتقال داده را با سرعت بیشتر و تأخیر کمتر و حفظ مالکیت داده ها انجام دهند؛ درنتیجه، مشتریان بیشتری خواهند داشت و سود بیشتری به دست خواهند آورد.

به گفته ی ردموندی ها، فضای ابری هوشمند این شرکت متشکل از آژور و آفیس ۳۶۵ و دینامیک ۳۶۵، در مراکز داده ی محلی واقع  در هر محدوده ی جغرافیایی می تواند افزون بر حفظ امنیت و کیفیت داده ها، خدمات ابری پایدار و دردسترس و مناسبی برای شرکت ها و سازمان ها فراهم کند.

آن ها انتظار دارند راه اندازی این مراکز داده علاوه بر مزایایش برای شرکت مایکروسافت، زمینه ساز کارآفرینی و رشد اقتصادی در منطقه باشد. آن ها معتقدند این مراکز داده ظرفیت های زیادی در تقویت تکنولوژی لازم برای انجام پروژه های جدید دارند.

مایکروسافت امکان برنامه نویسی به زبان جاوا را در VS Code فراهم کرد

مایکروسافت با معرفی نصب کننده ی جدید «ویژوال استودیو کد»، امکان کدنویسی جاوا در ویژوال استودیو را به صورت مستقیم برای برنامه نویسان فراهم می کند.

به گزارش زومیت، از این پس برنامه نویسان می توانند در محیط ویژوال استودیو کد (Visual Studio Code) به صورت مستقیم به زبان جاوا برنامه نویسی کنند. مایکروسافت هم زمان با انتشار نصب کننده  (Installer) جاوا ویژوال استودیو کد، در پستی وبلاگی در این باره بیشتر توضیح داده است که در ادامه قسمت های مهم آن را با هم مرور می کنیم.

تقریبا سه سال پیش، اولین سرور زبان جاوا در رویداد هکاتون، در اتاق کنفرانس کوچکی در دفتر مایکروسافت زوریخ با حضور نمایندگانی از رد هَت، IBM، کدِنوی (Codenvy) و مایکروسافت توسعه یافت. این برنامه بعدها با آمار بیش از ۲.۷ میلیون نصب به یکی از محبوب ترین افزونه های ویژوال استودیو کد تبدیل شد.

از آن زمان بود که ویژوال استودیو کد مسیر جدیدی پیش گرفت و به نقل از سایت Stack Overflow به یکی از محبوب ترین محیط های توسعه تبدیل شد. امروزه تعداد افزونه های جاوا در ویژوال استودیو کد افزایش یافته اند تا درکنار ابزار و فریم ورک های ویژال استودیو کد به جامعه ی در حال رشد جاوا خدمت کنند.

در ادامه ی این مسیر، بسیاری از توسعه دهندگان به دنبال روشی برای کار با جاوا در محیط ویژوال استودیو کد بودند. ازآنجاکه جامعه ی جاوا شامل تعداد زیادی از دانشجویان و توسعه دهندگان زبان های متفاوت است، بسیاری از تازه واردها در تنظیم محیط و شروع کدنویسی دچار مشکل می شدند. برای شروع کار، می توانید از بسته ی افزونه ی جاوا استفاده کنید. این بسته شامل افزونه های مرتبط و چند خودآموز دقیق است.

آژور در سال ۲۰۱۸ به یکی از حامیان مالی برتر پروژه ی AdoptOpenJDK تبدیل شد (که این حمایت مالی تا سال ۲۰۲۰ ادامه خواهد داشت) و توزیع متن باز، رایگان و کاملا بی طرفی از JDK (بسته ی توسعه ی جاوا) را براساس پروژه ی OpenJDK منتشر کرد. این نقطه عطفی برای مایکروسافت بود و پس از آن روش هایی برای کمک به توسعه دهندگان در نصب JDK ابداع شد. این تلاش ها امیدبخش بودند اما نیاز به روشی ساده تر برای شروع کدنویسی در جاوا احساس می شد.

بالاخره نصب کننده ی مخصوص ویژوال استودیو کد برای توسعه دهندگان جاوا منتشر شد. از این بسته می توان برای نصب تمیز یا به روزرسانی محیط فعلی و اضافه  کردن جاوا یا ویژوال استودیو کد به محیط توسعه استفاده کرد. پس از دانلود و باز کردن این بسته، جستجوی خودکار برای مؤلفه های اساسی مثل JDK، ویژوال استودیو کد و افزونه های ضروری جاوا در محیط توسعه ی local آغاز می شود.

پس از کلیک روی Install، نسخه های ثابت ابزارها از منابع آنلاین مطمئن دریافت و سپس روی سیستم نصب می شوند. پس از نصب می توانید برنامه ی ویژوال استودیو کد را باز، و نوشتن و اجرای کد جاوا به صورت مستقیم را آغاز کنید!

ویندوز ترمینال جدید مایکروسافت در دسترس کاربران ویندوز 10 قرار گرفت

کاربران ویندوز ۱۰ هم اکنون می توانند ازطریق فروشگاه مایکروسافت، نسخه ی جدید ویندوز ترمینال را دانلود کنند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت اپلیکیشن جدید خط فرمان خود موسوم به ویندوز ترمینال را مدتی پیش در جریان رویداد بیلد امسال معرفی کرد. این اپلیکیشن محلی است که در آن به صورت یکجا می توان به CMD (رابط کاربری و دستوری متنی در ویندوز) و PowerShell (فریم ورکی برای مدیریت پیکره بندی و اتوماسیون تسک ها) و WSL (زیرسیستم ویندوز برای لینوکس)  دسترسی داشت. درحالی که توسعه دهندگان امکان کامپایل  کردن و استفاده از ویندوز ترمینال از کدهای موجود در گیت هاب را داشتند، مایکروسافت اکنون اینستالر ساده ای برای نصب اپلیکیشن یادشده را در فروشگاه ویندوز استور ارائه می دهد.

اپلیکیشن ویندوز ترمینال قابلیت هایی همچون پشتیبانی از چند تب و پوسته ها را برای شخصی سازی  بیشتر در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. توجه داشته باشید که هم اکنون برای دستیابی به تمام قابلیت های شخصی سازی، ناگزیر به دستکاری یک فایل JSON خواهید بود؛ چرا که نسخه ی پیش نمایش فعلی، به طور کامل فعال نیست. مایکروسافت توضیحاتی را درباره ی چگونگی تغییر تنظیمات و دستکاری فایل JSON ارائه داده است؛ ناگفته نماند اکنون حتی امکان تغییر تصویر پس زمینه نیز در اختیار کاربران است.

ویندوز ترمینال جدید از قابلیت رندر GPU-محور متون و حتی ایموجی پشتیبانی می کند. مایکروسافت پیش تر قابلیت پشتیبانی از ایموجی را طی ویدیوی دموی جذابی در رویداد بیلد به نمایش گذاشت. ناگفته نماند از آنجا که فرایند رندر متون مبتنی بر DirectX است؛ بنابراین ویندوز ترمینال کاراکترهای متنی مرسوم، گیف ها و نمادها را نیز نمایش خواهد داد.

کایلا سینامون، مدیر برنامه ی ویندوز ترمینال در این رابطه می گوید: این [نسخه] یکی از چندین نسخه ی پیش نمایشی است که در مایکروسافت استور منتشر خواهد شد. تیم [توسعه دهنده ی] ترمینال در تلاش برای ایجاد زمان بندی مدونی جهت انتشار مداوم نسخه های پیش نمایش برای آن دسته از کسانی است که به دنبال دسترسی زودهنگام به قابلیت های جدید هستند. ویندوز ترمینال ۱.۰ زمستان امسال در مایکروسافت استور منتشر خواهد شد.

همچنین، مایکروسافت در تلاش برای اضافه کردن نسخه ی کامل کرنل لینوکس به ویندوز ۱۰ است تا بدین ترتیب عملکرد WSL را ارتقاء دهد.

هوش مصنوعی ادوبی تصاویر جعلی و دست کاری شده را شناسایی می کند

با گسترش انتشار محتواهای جعلی و دست کاری شده در رسانه ها، ادوبی با الگوریتمی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی به کمک حل این مشکل شتافته است.

به گزارش زومیت، واکنشِ بدون تحقیق و بررسی بیشتر کاربران فضای مجازی به طیف گسترده و روز افزون فیلم ها و تصاویر ساختگی و جعلی منتشرشده در اینترنت، برای بسیاری نگران کننده است. ادوبی (Adobe)، یکی از بزرگ ترین شرکت های نرم افزاری آمریکا و جهان و توسعه دهنده ی نرم افزار مشهور و محبوب فتوشاپ، از این نگرانی مطلع است و قصد دارد برای رفع یا کاهش آن اقداماتی انجام دهد.

شرکت ادوبی با همکاری دانشمندان دانشگاه برکلی، نتایج پژوهش جدیدی را درباره ی چگونگی شناسایی جعلی و ساختگی بودن تصاویر و فیلم ها منتشر کرده اند. آن ها با استفاده از فناوری یادگیری ماشین به طور خودکار موفق شدند چهره ی دست کاری شده را تشخیص دهند.

این تکنیک یکی از جدیدترین فناوری هایی است که شرکت ادوبی با استفاده از منابع بیشتر برای حل این مشکل از آن استفاده کرده است. سال گذشته مهندسان شرکت ادوبی مدلی از هوش مصنوعی ساختند تا بتواند هرگونه رسانه ی ویرایش شده ای را ازطریق تکنیک های حذف شیء و Splicing و Cloning شناسایی کنند. Splice روشی برای تولید و ویرایش ویدئو است که به کمک آن می توانید فایل های صوتی و عکس ها و فیلم ها را باهم ترکیب و آثار جذابی را خلق کنید.

گفته می شود ادوبی هیچ عجله ای برای تجاری سازی آخرین دستاورد جدید خود ندارد؛ اما سخن گوی این شرکت به سایت The Verge گفته است: این، تنها یکی از چندین دستاورد و تلاش شرکت ادوبی برای تشخیص و شناسایی عکس، فایل صوتی، فایل ویدئویی و سند دست کاری شده است.

ادوبی همچنین در وبلاگش نوشته است:

درحالی که به تأثیر فتوشاپ و دیگر ابزارهای خلاقانه ی ادوبی افتخار می کنیم که با قابلیت های چشمگیر ساخته شده و کاربران فراوانی در جای جای دنیا از آن استفاده کرده اند، پیامدهای اخلاقی تکنولوژی های شرکت  را نیز به رسمیت می شناسیم و برای حل آن تلاش می کنیم. ساخت محتوای جعلی موضوعی بسیار مهم و جدی است که ادوبی به سهم خود تلاش می کند به حل این مشکل کمک کند.

این پژوهش به طور خاص برای شناسایی ویرایش های انجام شده با ابزار Liquify فتوشاپ طراحی شده است. این ابزار معمولا برای تنظیم شکل چهره و تغییر شکل صورت به کار برده می شود. ادوبی ادعا می کند اثرهای این ویژگی می تواند بسیار ظریف و دقیق باشد؛ به طوری که در آزمونی به منظور تشخیص تغییرات دشوار و نامحسوس چهره از آن استفاده شد.

مهندسان ادوبی برای ساخت این نرم افزار شبکه ی عصبی را روی دیتابیسی از هر دو جفت چهره و حالت قبل و بعد از ویرایش آموزش دادند. همان طور که گفته شد، برای این بررسی تصاویر مذکور با استفاده از ابزار Liquify فتوشاپ دست کاری شده بودند.

نتایج حاصل شده از خروجی این الگوریتم به طور چشمگیری برای شناسایی نقاط دست کاری شده در تصاویر مؤثر بود. در یکی از مراحل این پژوهش، در آزمایشی از انسان و الگوریتم خواسته شد نمونه هایی از چهره ویرایش شده را تشخیص دهند. افرادی که برای این آزمایش داوطلب شدند، موفق شدند ۵۳ درصد پاسخ درست به تغییرات دست کاری شده دهند؛ درحالی که الگوریتم هوش مصنوعی موفق شد تا ۹۹ درصد پاسخ صحیح بدهد.

علاوه بر این، الگوریتم ادوبی می تواند عکس های ویرایش شده با ابزار Liquify را به تصویر اصلی اولیه بازگرداند؛ یعنی چهره ی اولیه ی تصویر قبل از ویرایش را بازیابی کند. البته، نتایج این روش ممکن است به دلیل پیچیدگی ویرایش چندان دقیق نباشد.

ریچارد ژانگ، پژوهشگر ارشد تیم تحقیقاتی ادوبی، در وبلاگ شرکت نوشت:

ایده ی ساخت دکمه ی Undo (بازگشت به حالت اولیه) جادویی برای بازگشت تصویر ویرایش شده به حالت اول، هنوز تا محقق شدن فاصله ی زیادی دارد. ما در جهانی زندگی می کنیم که در آن اعتماد به اطلاعات دیجیتالی که هرروزه درمعرض آن قرار داریم، سخت تر می شود. با وجود این، تیم تحقیقاتی ادوبی تمام تلاش خود را می کند تا در این زمینه بررسی  و تحقیق بیشتری کند.

پژوهشگران شرکت ادوبی می گویند کشف و استفاده از این روش تحقیقاتی در نوع خود، جزء اولین طرح ها برای شناساییِ ویرایش های انجام شده در تغییرات چهره بوده است. این روش گام مهمی برای ساخت ابزارهایی است که بتوانند حتی تغییرات پیچیده ای ازجمله دست کاری های صورت گرفته در بدن و ویرایش های فوتومتریک مانند صاف کردن پوست (رفع چین وچروک پوست) را شناسایی کند.

این پژوهش در نوع خود بسیار امیدوارکننده و موفق است؛ ولی هرگز به این معنا نیست که وجود چنین ابزارهایی باعث شود دیگر شاهد تصاویر و فایل های صوتی و ویدئویی دست کاری شده نباشیم و چنین اثرهای مخربی از تولید محتوای جعلی به یک باره متوقف شود. همان طور که همه ی ما تابه حال نحوه ی انتشار اخبار جعلی را در رسانه ها دیده ایم، حتی اگر محتوای مطلبی به وضوح نادرست باشد یا حتی بتوان به سرعت جعلی بودنش را افشا و خنثی کرد، این مطلب همچنان در شبکه ها و رسانه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود. دانستن این موضوع که مطلبی جعلی است، تنها نیمی از موفقیت در تلاش برای متوقف کردن چنین محتوایی است و تازه بعد از آن کار اصلی آغاز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × 2 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *