معرفی جدیدترین محصولات amd و اینتل در دنیای پردازنده ها در چهاردهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهاردهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

iCloud برای ویندوز به مایکروسافت استور اضافه شد

اپل، آیکلاد برای ویندوز را به مایکروسافت استور اضافه کرده است تا کاربران بتوانند این اپلیکیشن محبوب را برای ویندوز 10 دانلود کرده و به روزرسانی های آن را ازطریق استور دریافت کنند.

به گزارش زومیت، اپلیکیشن iCloud  برای ویندوز  به مایکروسافت  استور اضافه شده است تا کاربران بتوانند اپلیکیشن همگا م سازی فایل را ازطریق دیگری نیز دانلود کرده و به روزرسانی های مورد نظر را دریافت کنند.

سال گذشته  نیز، آیتونز به صورت رسمی به مایکروسافت استور اضافه شد. اپلیکیشن آیکلاد  برای ویندز، از ویژگی Files On-Demand استفاده می کند. مهرماه سال گذشته مایکروسافت قابلیت Files On-Demand را به وان درایو مک اضافه کرد.

این خبر جدید ازطریق پست وبلاگ مایکروسافت منتشر شد و در آن ردموندی ها خاطر نشان کردند که استفاده از Files On-Demand باعث می شود فایل ها بدون نیاز به استفاده از فضای ذخیره سازی دستگاه کاربر، همگام سازی شوند. درنتیجه کاربران به راحتی و با سرعت بالا می توانند فایل های دستگاه با سیستم عامل iOS  را ازطریق آیکلاد با رایانه اشتراک گذاری کنند.

در پست وبلاگ مایکروسافت به این موارد اشاره شده است:

  • دسترسی به فایل های iCloud Drive ازطریق File Explorer بدون استفاده از فضای ذخیره سازی کامپیوتر کاربر.
  • امکان انتخاب فایل ها و پوشه هایی که کاربر قصد دارد روی رایانه ی خود نگه داری کند.
  • ذخیره سازی ایمن تمام فایل ها در iCloud Drive و دسترسی به آن ها ازطریق دستگاه iOS، مک و iCloud.com.
  • امکان اشتراک گذاری هر فایلی ازطریق File Explorer و امکان ویرایش فایل ها در تمامی دستگاه های همگام سازی شده.

کاربران iCloud می توانند با مراجعه به مایکروسافت استور، اپلیکیشن آیکلاد را دریافت کنند.

AMD رایزن 9 3950X با ۱۶ هسته پردازشی معرفی شد؛ قوی ترین پردازنده ی دسکتاپ جهان

AMD از اولین پردازنده ی ۱۶ هسته ای سری رایزن در کلاس مصرفی جهان رونمایی کرد. لیزا سو این پردازنده را «بهترین بهترین ها» نامید.

به گزارش زومیت، به نظر می رسد امسال شاهد بزرگ ترین و مهم ترین E3 تاریخ AMD هستیم؛ از انتشار اخبار کارت های رادئون RX 5700 با معماری Navi گرفته تا اطلاعات معماری جدید Zen 2 و استفاده از آن در نسل آینده ی کنسول های مایکروسافت و سونی، اخبار جذاب برای هواداران AMD یکی پس از دیگری از راه می رسند. در همین راستا، جدیدترین شگفتی AMD معرفی شد؛ پردازنده ی Ryzen 9 3950X با ۱۶ هسته ی پردازشی.

استفاده از ۱۶ هسته در یک پردازنده موضوع جدیدی نیست و همین حالا نیز AMD و اینتل هردو پردازنده هایی با تعداد هسته های بیشتر از ۱۶ تولید می کنند؛ اما آنچه پردازنده ی جدید رایزن ۹ را متمایز می کند، بازار هدف آن است. درحالی که تا پیش از این تمامی پردازنده های مجهز به ۱۶ هسته یا بیشتر، برای امور خاص مانند استفاده در سرور یا ورک استیشن ها طراحی می شدند و قیمت گزافی داشتند، 3950X یک پردازنده ی کلاس مصرفی و خانگی است و با قیمت نسبتا ارزان تر، برای استفاده در سیستم های گیمینگ طراحی شده  است.

Ryzen 9 3950X از ۱۶ هسته ی فیزیکی و ۳۲ ترد پردازشی بهره می برد و مانند دیگر پردازنده های نسل سومی رایزن، روی سوکت AM4 خواهد نشست. کلاک پایه ی این پردازنده ۳.۵ گیگاهرتز است که در حالت بوست تا ۴.۷ گیگاهرتز نیز افزایش خواهد یافت. پردازنده ی ۱۶ هسته ای رایزن 9 درمجموع از ۷۲ مگابایت حافظه ی کش بهره می برد و به لطف لیتوگرافی ۷ نانومتری، درکمال تعجب توان حرارتی آن تنها برابر با ۱۰۵ وات است.

اگرچه 3950X محصول منحصر به فردی بین پردازنده های AMD خواهد بود؛ اما از لحاظ تعداد هسته با مهم ترین محصول سری تردریپر یعنی Ryzen Threadripper 2950X هم پوشانی خواهد داشت. Threadripper 2950X از لحاظ نسبت «تعداد هسته به قیمت» همین حالا نیز یکی از بهترین پردازنده های بازار است؛ اما غول ۱۶ هسته ای رایزن آمده  است تا معادلات را به هم بزند، چراکه باتوجه به اینکه قیمت مادربردهای مجهز به سوکت TR4 یا تراشه X399 قیمت بالاتری از مادربردهای کلاس مصرفی دارند، درحالت کلی قیمت پلتفرم های مجهز به رایزن 9 ارزان تر تمام خواهد شد. پیشرفت قابل توجه پردازنده های رایزن و بخش جدید رایزن ۹ با محصولات ۱۲ و ۱۶ هسته ای، اکنون بیش از گذشته، آینده ی تردریپرها را در هاله ای از ابهام قرار داده است. البته پیش تر نیز لیزا سو، مدیرعامل AMD، با تکذیب هرگونه شایعه مبنی بر حذف تردریپرها، این سری از پردازنده ها را بخش پر رنگی در سبد محصولات AMD عنوان کرده است. در حال حاضر نسل دوم تردریپر ها در چهار مدل مختلف، حداکثر از ۳۲ هسته و ۶۴ ترد پردازشی بهره می برند که با قیمت ۱۸۰۰ دلار در بازار پردازنده های ورک استیشن ها نیز گزینه های بسیار توانمند و ارزشمندی به شمار می روند.

AMD در نسل دوم معماری Zen، بهبود عملکرد تک هسته ای و در نتیجه در بازی ها را یکی از اهداف اصلی خود قرار داده بود. همین موضوع نیز باعث شده است تا لیزا اعضای نسل سوم رایزن را بهترین گزینه برای امور گیمینگ معرفی کند. باتوجه به آمار رسمی معرفی شده از سوی AMD، نسل جدید Zen تا ۷۵ درصد به ازای هر وات عملکرد بهتری خواهد داشت. این موضوع بدین معنی است که این دسته از پردازنده ها اکنون در TDP یکسان، رقبای اینتلی خود را با ۵۵ درصد عملکرد بهتر پشت سر خواهند گذاشت.

یکی از اقدامات درخور ستایش AMD، پشتیبانی گسترده از سوکت AM4 بوده است؛ جایی که حتی امکان استفاده از هیولایی مانند رایزن 9 3950X در مادربرد های قدیمی تر نیز در دسترس است. البته این هدف به سادگی محقق نشده و مهندسان AMD از آن به عنوان راه حلی بسیار سخت و پیچیده یاد کرده اند. در نظر داشته باشید که تراشه های X470 و B450 از پردازنده های نسل رایزن پشتیبانی می کنند و انواع X370 و B350 بسته به بایوس خود قابلیت پشتیبانی از نسل جدید رایزن ها را خواهند داشت.

تا چندی پیش و درحالی که به دلیل نبود رقیبی برای پردازنده های اینتل، این شرکت از معرفی انواع جدید و معماری های پیشرفته تر خودداری می کرد، اکنون دست خود را برای مقابله با هجوم همه جانبه ی رایزن ها خالی می بیند. در حال حاضر AMD  در بازه ی ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار، ۶ پردازنده ی توانمند دارد که به ادعای مدیران این شرکت، هر یک در امور مختلف اعم از ویرایش ویدئو و تصویر، گیمینگ و امور اداری، رقبای اینتلی خود را به راحتی پشت سر می گذارند. این در حالی است که قیمت محصولات AMD نیز کمتر از انواع اینتلی است؛ تا جایی که به دلیل قیمت مشابه، AMD پردازنده ی ۱۲ هسته ای خود را با نمونه ی ۸ هسته ای Core i9-9900K اینتل مقایسه می کند و همان طور که انتظار می رفت، 9900K حرف چندانی برای گفتن ندارد. این موضوع در رابطه با مقایسه ی رایزن 7 3800X با core i7 9700K نیز صادق است. اگر اینتل سریع تر نسل جدید پردازنده های دسکتاپ خود را با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری (مشابه پردازنده های نسل ۱۰ و جدید موبایل این شرکت) معرفی نکند، رایزن ها سهم زیادی از بازار حکمران فعلی را از آن خود خواهند کرد.

کارت گرافیک AMD رادئون 5700 و 5700XT با هدف تسلط بر بازار میان رده ها معرفی شدند

AMD در جریان کنفرانسی اختصاصی در رویداد E3 2019، جدید ترین پردازنده های گرافیکی خود را با معماری Navi، توان پردازشی درخور توجه و قیمت مقرون به صرفه معرفی کرد.

به گزارش زومیت، پس از گمانی زنی های گسترده و مدت ها انتظار، درنهایت جدید ترین پردازنده های گرافیکی AMD  مجهز به نسل جدید معماری این شرکت به صورت رسمی و در جریان رویداد E3 2019 معرفی شدند. رادئون RX 5700 و RX 5700 XT نام جدید ترین کارت های گرافیک AMD هستند که با ترکیب قیمت و توانایی فنی بسیار قدرتمند خود، کسب سهم بازار میان رده ی پردازنده های گرافیکی را هدف قرار داده اند. البته، شاید مشخصات فنی یا حتی قیمت پردازنده های جدید AMD برای بسیاری از کاربران نا امیدکننده به نظر برسد؛ جایی که شاهد برتری درخور توجه توان پردازشی یا قیمت به مراتب بهتر در مقایسه با رقبای انویدیا  آن نیستیم. درحالی که AMD با همین فرمول و در دنیای پردازنده های کامپیوتری، اینتل  را به طور جدی به رقابت طلبیده و موفق شده سهم گسترده ای از بازار را کسب کند.

به گفته ی AMD، معماری جدید Navi در تمامی جوانب درمقایسه با وگا (Vega) پیشرفت کرده تا آغازگر عصر جدیدی در خانواده ی کارت های گرافیک رادئون (Radeon) باشد. ۲۵ درصد بهبود عملکرد به ازای هر سیکل کاری و ۵۰ درصد افزایش عملکرد به ازای هر وات، بزرگ ترین نقاط برتری Navi درمقایسه با وگا هستند. همین آمار ها به خودی خود از معماری توانمندی خبر می دهد که قادر به پوشش ضعف های وگا و بازگرداندن AMD به گود رقابت با انویدیا است.

AMD با معرفی دو کارت گرافیک جدید از خانواده ی Navi، دوران فعالیت این معماری جدید را آغاز کرد. رادئون RX 5700 XT نام نسخه ی توانمند تر است که از ۴۰ واحد پردازشی شامل ۲,۵۶۰ هسته ی پردازشی استریم درکنار ۸ گیگابایت حافظه ی رم GDDR6 با پهنای باند ۴۴۸ گیگابایت برثانیه بهره می برد. این پردازنده ی گرافیکی فرکانس پایه ی ۱,۶۰۵ مگاهرتز دارد که در حداکثر شرایط کاری به ۱,۹۰۵ مگاهرتز می رسد. AMD همچنین فرکانس جدیدی با نام Game  Clock را رونمایی کرد که در رادئون RX 5700 XT برابر با ۱,۷۵۵ مگاهرتز است. به گفته ی مدیران AMD، این مشخصه نشانگر حداقل فرکانس کاری کارت گرافیک مذکور حین بازی ها است.

ترکیب گفته شده به توان پردازشی ۹.۷۵ ترافلاپسی رادئون RX 5700 XT منجر می شود. شاید در وهله ی اول این میزان از توان خام پردازشی نا امید کننده به نظر برسد؛ اما در نظر داشته باشید در کارت های گرافیک همه چیز توان پردازشی نیست و به لطف بهبود ۲۴ درصدی IPC در معماری Navi، رادئون RX 5700 XT عملکرد بهتری درمقایسه با نمونه ی ۱۲ ترافلاپسی وگا ۶۴ دارد. البته در طرف دیگر نیز انویدیا همچنان با معماری تورینگ برتری خود در این بخش را به رخ می کشد تا فقط با ۷.۴ ترافلاپس، عملکردی نزدیک به رادئون RX 5700 XT ارائه دهد. به گفته ی AMD، کارت گرافیک مذکور بهترین گزینه ی موجود برای انجام بازی  در رزولوشن 1440P است و در بازی های مختلف تا حداکثر ۲۲ درصد نرخ فریم بهتری درمقایسه با انویدیا RTX 2070 دارد.

درحالی که انویدیا برچسب قیمت ۴۹۹ دلاری را برای کارت گرافیک RTX 2070 در نظر گرفته، AMD برای جلب نظر کاربران رادئون RX 5700 XT را با قیمت ۴۴۹ دلار روانه ی بازار خواهد کرد. با وجود این، باید در نظر گرفت که با گذشت چندین ماه از عرضه ی RTX 2070، بسیاری از خرده فروشان در حال حاضر این کارت گرافیک را با قیمت حدودی ۴۵۰ دلار عرضه می کنند تا AMD در این بخش برتری قیمتی نداشته باشد.

عضو دیگر خانواده ی Navi رادئون RX 5700 است که با ۲,۳۰۴ هسته ی پردازشی استریم درکنار هشت گیگابایت حافظه ی GDDR6، توان پردازشی ۷.۹۵ ترافلاپس را به همراه دارد. بدین ترتیب، این کارت گرافیک ۲۰ درصد از برادر خود ضعیف تر است که البته، TDP کمتر ۱۷۵ وات (دربرابر ۲۲۵ وات) را نیز به همراه دارد. بد نیست بدانید توان حرارتی RTX 2060 به عنوان اصلی ترین رقیب RX 5700، برابر با ۱۶۰ وات است.

AMD کارت گرافیک رادئون RX 5700 را گزینه ی ایده آلی برای انجام بازی در رزولوشن 1440P دانسته که به ادعای آن، در عموم بازی های مختلف ۲۱ درصد عملکرد بهتری درمقایسه با RTX 2060 از خود نشان خواهد داد. البته شاید بسیاری از کاربران وجود فناوری رهگیری پرتو در RTX 2060 را دلیلی بر برتری آن بدانند؛ ولی باید در نظر داشته باشید کارت گرافیک میان رده ی انویدیا حین فعال کردن قابلیت مذکور، افت فریم شدیدی تجربه خواهد کرد.

بزرگ ترین مشکل رادئون RX 5700 را می توان قیمت گذاری آن عنوان کرد؛ جایی که با برچسب ۳۴۹ دلار، شاید به طور اسمی ارزان تر از RTX 2060 باشد؛ اما در حال حاضر، قیمت پایه ی کارت گرافیک میان رده ی انویدیا در بسیاری از خرده فروشی ها حدودا ۳۲۰ دلار است. درحالی که پیش تر شایعاتی مبنی بر قیمت گذاری بسیار ارزان کارت های گرافیکی Navi منتشر شده بود، AMD با عرضه ی رسمی آن ها، تمامی شایعات را تکذیب کرد. گفتنی است شایعات از عرضه ی محصولی توانمند برای رقابت با RTX 2060 با قیمت ۲۵۰ دلار خبر می دادند. AMD نمونه ی توانمندی از معماری Navi را معرفی نکرد تا همچنان رادئون ۷ به عنوان پرچم دار پردازنده های گرافیکی این شرکت شناخته شود.

افزون بر این، AMD درکنار رونمایی سخت افزار های جدید خود، چند قابلیت نرم افزاری جدید معماری Navi را نیز معرفی کرد. Radeon Image Sharpening به اختصار RIS اولین قابلیت جدید این کارت های گرافیک است که با درک میزان کنتراست سوژه ها، اقدام به بهینه سازی آن حین آپ اسکیل به رزولوشن 4K می کند که به گفته ی AMD، عملکرد به مراتب بهتری درمقایسه با فناوری DLSS انویدیا دارد و تأثیر منفی بر نرخ فریم بازی نخواهد گذاشت. فناوری RIS درکنار FidelityFX که ابزاری متن باز برای بهبود جلوه های بصری و کنتراست تصاویر است، قادر به بهبود درخور توجه خروجی بدون پیچیدگی های فناوری هایی مانند DLSS است.

Anti Lag دیگر فناوری جدید AMD است که زمان پاسخ بازی به دستور کاربر (فشار کلید) را به خصوص حین بار کاری شدید کارت گرافیک کاهش می دهد. این موضوع در برخی عناوین بازی و برای گیمر های حرفه ای تأثیرگذار خواهد بود. این فناوری در حال حاضر تنها برای بازی های دایرکت ایکس ۹ و ۱۱ دردسترس است و به زودی برای کاربران کارت های گرافیک قدیمی تر AMD با معماری GCN نیز عرضه می شود.

رادئون RX 5700 و معماری RDNA قدم رو  به جلو تحسین برانگیزی برای AMD هستند. این کارت های گرافیک اولین نمونه های ۷ نانومتری (پس از رادئون ۷) و مجهز به نسل چهارم درگاه ارتباطی PCIe هستند. قیمت گذاری AMD شاید به جذابیت برچسب قیمت پردازنده های این شرکت و در مقایسه با رقبای اینتلی آن ها نباشد؛ اما به هیچ وجه نمی توان آن ها را گران دانست و هنوز به لطف قیمتی تقریبا برابر با رقبای اصلی خود و عملکردی بهتر در بازی ها، ارزش خرید بسیار زیادی دارند. با وجود این، باید در نظر گرفت که در بحث بهینه بودن معماری، Navi پیشرفت درخور توجهی درمقایسه با وگا تجربه کرده است؛ جایی که اکنون نرخ فریم بیشتری در بازی ها با حدود ۶۰ درصد هسته های پردازشی و ۲۵ درصد TDP کمتر درمقایسه با نمونه ی مشابه در وگا به ارمغان آمده است. اگر AMD در آینده ای نزدیک پردازنده ای با ۶۰ واحد پردازشی (تقریبا ۴,۰۰۰ هسته ی استریم) و معماری Navi عرضه کند، روی کاغذ باید عملکردی نزدیک و حتی بهتر از RTX 2080 Ti را شاهد باشیم.

با این حال در بخش بهینه بودن معماری، در حال حاضر عملکرد Navi کمی بهتر از پردازنده های گرافیکی نسل قبل انویدیا (پاسکال) است و معماری تورینگ این شرکت همچنان دست بالاتر را در این زمینه دارد. همچنین، فراموش نکنید انویدیا وعده ی عرضه ی نسخه ی Super برخی از کارت های فعلی خانواده ی RTX را با توان پردازشی بیشتر داده است.

کارت های گرافیک رادئون RX 5700 XT  و RX 5700 از ۷ژوئیه (۱۶تیر) درکنار پردازنده های نسل سوم رایزن به بازار عرضه شدند.

پردازنده های AMD رایزن 5 3400G و رایزن 3 3200G با واحد گرافیکی وگا معرفی شدند

AMD در سکوت رسانه ای، نسل جدید پردازنده های مجهز به واحد گرافیکی یکپارچه ی خود را با قیمتی رقابتی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، بی شک علاقه مندان دنیای سخت افزار های کامپیوتری، از درخشش AMD  طی سال های گذشته در عرضه ی محصولاتی جذاب و توانمند با قیمت مقرون به صرفه اطلاع دارند. غول دنیای تراشه ها در سال جاری بخش گسترده ای از محصولات خود را به روز  کرده است؛ از معرفی پردازنده های موبایل رایزن در CES 2019، تا رونمایی از نسل جدید پردازنده های سرور اپیک و نسل سوم رایزن دسکتاپ، بخش گسترده ای از محصولات AMD  بوده که تنها در ۶ ماهه ی اول سال ۲۰۱۹ معرفی شده است.

در این بین، AMD در سکوت رسانه ای و به دور از معرفی رسمی در کنفرانس های بزرگ اختصاصی، اقدام به رونمایی نسل جدیدی از برخی انواع پردازنده های خود کرده است. رایزن 5 3400G و رایزن 3 3200G عضو جدید خانواده ی پردازنده های رایزن هستند که برخلاف برادران خود، از واحد گرافیکی یکپارچه ی وگا بهره می برند. نسل پیشین CPUهای بالا، به لطف توان بالای پردازشی به خصوص در بخش گرافیکی خود و قیمت اقتصادی، از بهترین نمونه های موجود برای استفاده از کامپیوتر های پایین رده و حتی انواع گیمینگ ارزان قیمت به شمار می رفتند.

رایزن 5 3400G و رایزن 3 3200G بهبود های اندکی را تجربه کرده اند تا عدد ۳ اول کد نام آن ها، تنها وجه مشترک آن ها با سایر انواع نسل سوم رایزن باشد. افزایش فرکانس کاری درکنار استفاده از معماری +Zen با لیتوگرافی ۱۲ نانومتری، اصلی ترین تغییرات رایزن 5 3400G و رایزن 3 3200G نسبت به نسل قبلی خود هستند. سال گذشته AMD نسل دوم پردازنده های رایزن دسکتاپ را با همین تغییرات به بازار عرضه کرده بود تا انواع مجهز به واحد گرافیکی، اکنون و با یک سال تأخیر از آن ها بهره ببرند.

رایزن 3 3200G مشابه نسل پیشین خود از چهار هسته ی پردازشی درکنار ۸ هسته ی گرافیکی وگا بهره می برد. اما این پردازنده اکنون با فرکانس کاری پایه  ۳.۶ گیگاهرتز و بوست ۴ گیگاهرتز فعالیت می کند. حافظه ی کش ۶ مگابایتی درکنار فرکانس کاری ۱۲۵۰ مگاهرتز پردازنده ی گرافیکی، از دیگر بهبود های رایزن 3 3200G است.

AMD با بهینه سازی های صورت گرفته در رایزن 5 3400G، واحد گرافیکی یکپارچه ی آن را توانمند ترین نمونه ی موجود در جهان معرفی کرد. این پردازنده به لطف تجهیز به فناوری SMT، از همان چینش چهار هسته (هشت ترد پردازشی) بهره می برد. افزایش فرکانس کاری از ۳.۷ به ۴.۲ گیگاهرتز و افزایش ظرفیت حافظه ی کش از ۴ به ۶ مگابایت، بزرگ ترین تغییرات این پردازنده به شمار می روند. در بخش واحد گرافیکی نیز پردازنده ی رادئون RX Vega  11 اکنون با فرکانس ۱۴۰۰ مگاهرتز فعالیت می کند تا بهبود ۱۰ درصدی را تجربه کند. اما شاید جذاب ترین تغییر رایزن 5 3400G، کاهش قیمت آن به ۱۴۹ دلار است در حالی که نسل پیشین آن به قیمت ۱۷۰ دلار به فروش می رسید.

اینتل نسل جدید پردازنده های Xeon W با معماری Cascade Lake را معرفی کرد

اینتل پردازنده های نسل جدید Xeon W سری ۳۰۰۰ را با تعداد هسته های بیشتر و البته توان طراحی حرارتی بالاتر برای استفاده در سیستم های ورک استیشن معرفی کرد.

به گزارش زومیت، اینتل فهرست کامل پردازنده های ورک استیشن Xeon W سری ۳۰۰۰ از خانواده ی Cascade Lake را معرفی کرد. اطلاعات این پردازنده ها درست زمانی منتشر شد که اپل در رویداد WWDC  2019 استفاده از این پردازنده ها را در کامپیوتر قدرتمند مک پرو تأیید کرد. اپل قصد دارد این محصول را با پردازنده ی Xeon W با ۸ تا ۲۸ هسته و حداکثر سرعت کلاک ۴.۴ گیگاهرتز عرضه کند که در ادامه ی این مقاله به بررسی بیشتر این پردازنده ها خواهیم پرداخت.

پردازنده های Xeon W سری ۳۰۰۰ یا Cascade Lake W قرار است جایگزین محصولات کنونی Skylake W شود که هم اکنون در بازار موجود است. این تراشه ها مبتنی بر معماری Cascade Lake بوده و با فناوری ساخت اصلاح شده ی 14nm++ ساخته می شود. نسل پیشین پردازنده های Xeon W روی مادربردهایی با سوکت LGA 2066 قابل نصب بود؛ اما این بار مادربردهایی با سوکت جدید LGA 3647 میزبان نسل جدید این محصولات اینتل است. در جدول زیر مشخصات کامل پردازنده های Xeon W سری ۳۰۰۰ اینتل ارائه شده است.

نگاهی گذرا به اطلاعات ارائه شده در مورد پردازنده های Cascade Lake W نشان دهنده ی آن است که اینتل در محصولات جدید خود تعداد هسته ها و میزان حافظه ی کش را دو برابر کرده است. این تصمیم اینتل احتمالاً ناشی از حملات مداوم تیم رقیب AMD با ارائه ی نسخه های جدیدی از پردازنده های Ryzen Threadripper با تعداد هسته های فراوان است. اینتل بهای افزایش تعداد هسته های پردازنده در معماری جدید Cascade Lake را با افزایش توان طراحی حرارتی (TDP) این تراشه ها در مقایسه با سری Skylake W پرداخته است. توان طراحی حرارتی در محصولات سری جدید نسبت به نسل قبل از ۳۳ تا ۴۶ درصد رشد داشته است. نباید از نظر دور داشت که اینتل فناوری جدید Turbo Boost Max 3 خود را وارد پردازنده های Cascade Lake W کرده است که امکان افزایش سرعت کلاک نسبت به کلاک بوست را فراهم می کند.

اینتل سری جدید محصولات Xeon W با معماری Cascade Lake را با تعداد هسته های بیشتر، میزان حافظه ی کش دو برابر، سقف حافظه ی قابل پشتیبانی بالاتر و البته توان مصرفی بیشتر ارتقا داده است.

در حالیکه تراشه های Skylake W در ابتدایی ترین حالت شامل ۴ هسته است، پردازنده های Cascade Lake W دست کم از هشت هسته ی پردازنده برخوردار است. متاسفانه اینتل چنین رویکردی را در مورد پردازنده ی پرچم دار ۱۸ هسته ای نسل قبل Xeon W-2195 در پیش نگرفته است و در مقایسه با آن، پردازنده ی پرچم دار نسل جدید Xeon W-3275  دارای ۲۸ هسته و ۵۶ رشته ی پردازشی است.

پردازنده های ورک استیشن نسل جدید اینتل، علاوه بر افزایش تعداد هسته ها مزایای دیگری را نیز با خود به همراه دارد. پردازنده های نسل قبل Skylake W از ماژول های حافظه ی ۴ کاناله با حداکثر سرعت ۲۶۶۶ مگاهرتز پشتیبانی می کرد. با جایگزینی سوکت LGA 3647 در پردازنده های جدید Cascade Lake W امکان پشتیبانی از ماژول های حافظه ی ۶ کاناله ای تا سقف یک ترابایت فراهم شده است. این ماژول های حافظه ی DDR4 سقف فرکانسی معادل ۲۹۳۳ مگاهرتز (بدون اورکلاک) خواهد داشت. اینتل ۳ مدل پردازنده ی Xeon W با پسوند M در این فهرست معرفی کرده است. تفاوت این پردازنده ها در این است که در مقایسه با مدل های عادی حداکثر از ۲ ترابایت حافظه ی رم پشتیبانی می کنند؛ هر چند هزینه ی بسیار بالایی برای استفاده از این مزیت در مقایسه با مدل های عادی باید پرداخت.

شرکت اینتل بیش از یک سال است که بر فناوری Optane DC Persistent Memory تأکید زیادی داشته است. پشتیبانی از این استاندارد حافظه یکی از نقاط قوت پردازنده های Cascade Lake به شمار می رود. با این حال بنا بر صفحات ARK محصولات جدید Xeon W، پردازنده های جدید از ماژول های حافظه Optane DC Persistent پشتیبانی نمی کند. هنوز مشخص نیست که چرا اینتل در سری جدید محصولات Xeon W خود از این قابلیت صرف نظر کرده است. خبر خوب این است که هر پردازنده ی Cascade Lake W از ۶۴ مسیر ارتباطی PCIe 3.0 پشتیبانی می کند؛ این در حالیست که پردازنده های نسل قبل Skylake W از ۴۸ مسیر PCIe 3.0 پشتیبانی می کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

9 + 8 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *