معرفی جدیدترین گوشیهای اچ تی سی و آشنایی با مهمترین ویژگیهای ios 13 در سیزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار موبایل

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سیزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.

Desire 19+ و U19e دو میان‌‌ رده‌ جدید اچ تی سی معرفی شدند

اچ تی سی دو گوشی میان رده ی جدید دیزایر ۱۹ پلاس و یو ۱۹ ای را طبق اعلام پیشین در تایوان معرفی کرد.

به گزارش زومیت، اچ تی سی که روزگاری یکی از بازیگران مهم بازار گوشی های هوشمند محسوب می شد، در سال های اخیر با مشکلات جدی زیادی رو به رو شده است؛ حال این شرکت تایوانی در جریان یک کنفرانس خبری، دو میان رده ی جدید را آماده ی رقابت کرده است. نام گذاری دو گوشی به نوعی نمایانگر قدرتمندتر بودن U19e نسبت به دیزایر ۱۹ پلاس است.

u19e htc / اچ تی سی یو ۱۹ ای

تایوانی ها U19e را به یک نمایشگر ۶ اینچی اولد با نسبت ۱۸ به ۹ مجهز کرده اند؛ حاشیه های بالا و پایین در گوشی یادآور گوشی های سال های گذشته است و خبری از بریدگی در بالای نمایشگر نیست؛ پنل استفاده شده در این میان رده ی جدید اچ تی سی رزولوشنی معادل ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ دارد. شاید نحوه ی نام گذاری این گوشی شما را به یاد گلکسی S10e بیاندازد اما تراشه ی اسنپدراگون ۷۱۰ و دیگر ویژگی های U19e به وضوح نشانگر یک میان رده است. اچ تی سی این گوشی را در یک مدل با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی از ۲۲ خرداد با قیمتی معادل ۴۲۰ یورو روانه ی بازار کرد. U19e در دو رنگ سبز و بنفش برای خرید در دسترس قرار گرفت.

طبق اعلام اچ تی سی، باتری ۳۹۳۰ میلی آمپر ساعتی دستگاه از شارژ سریع پشتیبانی می کند؛ کاربران قادر به استفاده از شارژرهای Quick Charge 4.0 برای شارژ کردن سریع گوشی خواهند بود. در بحث دوربین، شاهد ترکیبی دوگانه در پشت گوشی هستیم؛ دوربین ۱۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر معمولی استفاده می شود و یک حسگر ۲۰ مگاپیکسلی مجهز به لنز تله فوتو نیز زوم ۲ برابری اپتیکال را به ارمغان می آورد. در جلوی دستگاه هم دوربین سلفی دوگانه ای با حسگرهای ۲۴ و ۲ مگاپیکسلی تعبیه شده است که دوربین دوم تنها برای اسکن عنبیه و بازگشایی قفل گوشی به کار می رود. خوشبختانه اچ تی سی امکان فیلم برداری 4K را با این گوشی فراهم کرده است. طبق انتظار، تایوانی ها از یک حسگر اثر انگشت خازنی در پشت گوشی استفاده کرده اند.

desire 19+ htc / اچ تی سی دیزایر ۱۹ پلاس

گوشی اقتصادی تر معرفی شده در این رویداد، دیزایر ۱۹ پلاس است که به نمایشگری با رزولوشن ۱۵۲۰ در ۷۲۰ پیکسل مجهز شده است. اچ تی سی این بار از یک بریدگی قطره ای در نمایشگر ۶.۲ اینجی میان رده ی خود بهره برده  است. تراشه ی هلیو پی ۳۵ ساخت مدیاتک  برای این گوشی درنظر گرفته شده است؛ این تراشه از نظر قدرت شباهت زیادی به اسنپدراگون ۶۳۰ دارد. هنوز اطلاعاتی در مورد پشتیبانی از شارژ سریع برای شارژ کردن باتری ۳۸۵۰ میلی آمپرساعتی عضو جدید خانواده ی دیزایر منتشر نشده است. دیزایر ۱۹ پلاس از یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر سلفی بهره می برد اما در پشت دستگاه، ماژول سه گانه ی دوربین را شاهد هستیم؛ حسگر اصلی ۱۳ مگاپیکسلی، حسگر ۸ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض و دوربین ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق در پشت دستگاه قرار گرفته اند.

هر دو گوشی جدید اچ تی سی با اندروید  ۹ پای روانه ی بازار می شوند و امکان افزودن کارت حافظه  به آن ها وجود دارد. دیزایر ۱۹ پلاس (+Desire 19) به عنوان یک گوشی میان رده ی خوش قیمت از اوایل ماه آینده ی میلادی روانه ی بازار تایوان خواهد شد. مدل پایه ی این گوشی با ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی ۲۸۰ یورو و مدل ۶ گیگابایت رم آن نیز با ۱۲۸ گیگابایت حافظه ۳۱۰ یورو به فروش خواهد رسید.

نسخه ی ۷۵ گوگل کروم اندروید با قابلیت های جدید منتشر شد

نسخه ی ۷۵ اندروید از مرورگر محبوب گوگل کروم با اضافه شدن قابلیت های جدید منتشر شد.

به گزارش زومیت، گوگل  کروم، ماه آوریل امسال از حالت تاریک در مرورگر نسخه ی ۷۴ اندروید  خود رونمایی کرده بود؛ حالتی که بسیاری از کاربران از آن اطلاعی نداشتند اما با انتشار نسخه ی ۷۵ این مرورگر، حالت تاریک سر انجام در تنظیمات مرورگر قابل دسترس شد تا همه کاربران بتوانند به سادگی این حالت را فعال کرده و از آن استفاده کنند. نکته جالب توجه درباره حالت تاریک در این نسخه، قابلیت خودکار آن است. زمانی که حالت (Battery Saver) در گوشی کاربر فعال باشد، گوگل کروم به صورت خودکار وارد حالت تاریک خواهد شد (که البته می توانید در زمان دلخواه این قابلیت را به صورت دستی نیز فعال یا غیرفعال کنید).

کروم یکی از مشکلات حالت تاریک، یعنی خواندن نوشته ها روی تب ها با پس زمینه ی تاریک را حل کرده است و اکنون در نسخه ۷۵ می توان نوشته های روی تب های جدید را با رنگ سفید و با وضوح و شفافیت بیشتری خواند.

اما حالت تاریک تنها تغییر چشمگیر کروم در نسخه ۷۵ اندروید نیست. این مرورگر در این نسخه به یک تولیدکننده رمز (password generator) نیز مجهز شده است. هم اکنون با لمس محل ورود پسورد در یک سایت، نوار جدیدی در زیر قسمت مذکور ظاهر می شود و در آن می توانید تمام پسوردهای ذخیره شده برای آن سایت را مشاهده کنید. درکنار این کلید، قابلیت جدیدی به نام Suggest strong password هم اضافه  شده که با لمس آن، کروم پسورد جدید و پیچیده مناسبی را پیشنهاد می کند که برای حفظ امنیت  شما برای ورود به سایت مد نظرتان مناسب است.

ازجمله تغییرات جدید گوگل کروم ۷۵ می توان به تغییر در منوی share اشاره کرد که با اعمال سطح دوم Web Share API ممکن شده است. پیش از این در کروم اندروید می توانستید متن و آدرس ها را به اشتراک بگذارید اما اکنون هر نوع فایلی در این بخش قابل به اشتراک گذاری است.

نسخه ی جدید از کروم برای گوشی هوشمند اندرویدی تا چند هفته ی دیگر قابل دسترس خواهد بود.

گوگل مپ از این پس سرعت حرکت کاربر را در لحظه نشان می دهد

کاربران گوگل مپ می توانند همانند کاربران وِیز سرعت حرکت خود را در زمان واقعی در قسمت پایین اپلیکیشن مشاهده کنند.

به گزارش زومیت، کاربران گوگل مپ می توانند از این پس درکنار اطلاع از سرعت مجاز در زمان واقعی از سرعت وسیله ی نقلیه  خود نیز مطلع شوند. شایان ذکر است اواخر دی ، قابلیت نمایش سرعت مجاز رانندگی به گوگل مپ اضافه شد. فعال یا غیرفعال کردن ویژگی جدید گوگل مپ ازطریق مراجعه به تنظیمات دستگاه و منو Navigation Settings اپلیکیشن امکان پذیر است. کاربرانی که ویژگی نمایش سرعت را در گوگل مپ فعال کرده باشند، می توانند سرعت حرکت خود را بی درنگ در قسمت پایین سمت چپ اپلیکیشن مشاهده کنند.

همان طور که گفته شد، اواخر دی  علاوه بر نمایش  سرعت مجاز، گزارش تصادفات رانندگی هم به گوگل مپ اضافه شد؛ درنتیجه کاربران به راحتی می توانند از ایستگاه های بازرسی پلیس و تصادفات جاده ای و همچنین مکان هایی مطلع شوند که دوربین های سرعت مجاز نصب شده است. حتی در آخرین به روزرسانی، گوگل  امکان سفارشی سازی آیکون ناوبری را در اختیار کاربران قرار داد.

البته، باید در نظر داشت این ویژگی جدید دردسترس همه ی کاربران در همه ی مناطق جغرافیایی نیست. به گزارش اندروید  پلیس، درحال حاضر فقط کاربران کشورهای آرژانتین، استرالیا، بلژیک، برزیل، کانادا، جمهوری چک، فنلاند، آلمان، هند، هلند، لهستان، پرتغال، سوئد، تایوان، انگلستان و ایالات متحده می توانند از قابلیت های جدید گوگل مپ استفاده کنند. همچنین، ویژگی  جدید در سیستم عامل اندرویداتو دردسترس نیست؛ ولی در اپلیکیشن Auto موجود است.

در صفحه ی پشتیبانی ویژگی های جدید گوگل مپ، به این نکته اشاره شده  که ویژگی نمایش سرعت مجاز رانندگی، «تنها برای اهداف اطلاع رسانی» به گوگل مپ اضافه شده  است. ازآنجاکه GPS در بسیاری مواقع چندان مطمئن نیست، بهتر است کاربران باتوجه به توصیه ی گوگل به اعداد نمایش داده شده در سرعت سنج گوگل مپ اکتفا نکنند. همین مسئله می تواند درباره ی تمام سرعت سنج های مبتنی بر GPS درست باشد. تصور کنید برای یک لحظه با قطعی سیگنال رو به رو شوید. در این صورت، سهوا اطلاعات نادرستی به شما ارائه می شود.

iOS 13 با تمرکز بر امنیت کاربران، نقشه ای از ردیابی موقعیت مکانی اپلیکیشن ها ارائه می دهد

iOS 13، نسخه ی جدید سیستم عامل اپل، تمرکز و توجه بیشتری به امنیت و حریم خصوصی کاربران نشان می دهد.

به گزارش زومیت، اپل iOS 13 را با تم تیره و برخی ویژگی های جدید ازجمله عملکرد بهبود یافته، کیبورد جدید، تغییراتی در یادآورها، به روزرسانی اپل میل، نوت و سافاری، پشتیبانی از ماوس برای آیپد  و همچنین تمرکز ویژه بر امنیت  معرفی کرد.

براساس آخرین گزارش ها، کوپرتینویی ها در حال برنامه ریزی برای انتشار ویژگی جدیدی هستند که به مجوز موقعیت مکانی کاربر ارتباط دارد. بعضی از اپلیکیشن ها در برخی موقعیت های مکانی از کاربر درخواست می کنند مجوزی برای دسترسی به موقعیت مکانی صادر کند. نسخه ی جدید سیستم عامل  اپل می تواند نقشه ای از مکان هایی ارائه دهد که اپلیکیشن ها درخواست مجوز ردیابی موقعیت مکانی داشته اند.

نسخه ی جدید سیستم عامل iOS  به کاربران نشان می دهد کدام اپلیکیشن در چه موقعیت مکانی و به چه دلیل از سرویس موقعیت مکانی استفاده کرده و در اصل کاربر در کدام موقعیت های مکانی ازطریق اپلیکیشن ها ردیابی شده است. کاربران گزینه هایی در اختیار دارند تا مجوزهای ردیابی موقعیت مکانی را تغییر وضعیت بدهد.

اپلیکیشن Tesla  درباره ی این موضوع توضیح می دهد:

وقتی اپلیکیشن در حالت فعال قرار دارد، تسلا  از موقعیت مکانی برای نشان دادن میزان نزدیک یا دور بودن کاربر به وسیله ی نقلیه استفاده می کند و در حالتی که اپلیکیشن در پس زمینه فعال باشد، می تواند از گوشی هوشمند برای بازکردن قفل خودرو  استفاده کند.

اپل استور در این باره اعلام کرده است:

براساس موقعیت مکانی کاربر، می  توانیم محصولات و سرویس ها و خدماتی متناسب در اختیار کاربران قرار دهیم.

براساس اعلام اپل، نسخه ی جدید سیستم عامل iOS چنین اطلاعاتی به صورت پاپ آپ  و البته دوره ای در اختیار کاربران قرار می دهند. درنتیجه، آن ها متوجه می شوند اپلیکیشن مشغول انجام چه کاری روی دستگاه است و به چه اطلاعاتی نیاز دارد. کاربران از طریق نسخه ی جدید سیستم عامل iOS 13 می توانند تنظیماتی برای اپلیکیشن های خود در نظر بگیرند. برای مثال، کاربران می توانند برای اپلیکیشن های نصب شده روی دستگاه  خود تعیین وضعیت کنند که سرویس  موقعیت مکانی در چه شرایطی ازجمله «فقط یک بار»، «همیشه»، «هیچ وقت» یا «فقط در حالت فعال بودن در پس زمینه» می تواند به اطلاعات کاربر دسترسی داشته باشد. در این صورت، هربار اپلیکیشن مرتبط فعال شود، از کاربر درباره ی مجوز دسترسی به موقعیت مکانی سؤال می شود.

در آزمایش نسخه ی بتای سیستم عامل اپل مشخص شد که نسخه ی جدید به صورت دوره ای و در قالب پاپ آپ، می تواند اطلاعاتی درباره ی ردیابی موقعیت مکانی کاربر ازطریق اپلیکیشن های مختلف ارائه دهد. این اطلاعات مشخص می کند چه اپلیکیشن هایی در چه موقعیت مکانی و به چه دلیل قصد ردیابی کاربر را داشته اند و نقشه ای از این وضعیت به کاربر نشان می دهد. همان طور که گفته شد، به کاربران توضیحی درباره ی دلیل ردیابی موقعیت مکانی ارائه می  شود. اگر توضیحات ارائه شده برای کاربر قانع کننده نباشد،  می تواند مجوز ردیابی موقعیت مکانی را مسدود کند.

چنین اعلان هایی از سایر پلتفرم های اپل مانند مثل macOS و tvOS که موقعیت مکانی کاربر را همواره ردیابی نمی کنند یا watchOS که به چنین اطلاعاتی نیازی ندارند، پشتیبانی نمی کنند. گاهی اوقات کاربران به سرعت اپلیکیشن هایی را روی دستگاه خود نصب می کنند و توجهی به مجوزهای تأییدشده ندارند. نسخه ی جدید سیستم عامل اپل در چنین شرایطی می تواند به کاربر کمک کند تا متوجه شود چه اپلیکیشن هایی موقعیت مکانی وی را ردیابی می کنند و دلیل اصلی این کار چیست. درهرصورت اگر کاربر تمایل نداشته باشد آن برنامه ی ویژه  موقعیت مکانی وی را ردیابی کند، می تواند مجوز مرتبط را مسدود کند.

iOS 13 در اواخر سال ۲۰۱۹ روی تمام دستگاه های سازگار از آیفون 6S و آیفون SE  به بعد منتشر خواهد شد. پیش تر نیز گفته شده بود iOS 13 از آیفون 6 و آیفون SE و آیفون 5s پشتیبانی نمی کند. در حال حاضر، نسخه ی بتای سیستم عامل جدید اپل منتشر شده و نسخه ی عمومی بتا در ژوئیه منتشر می شود.

iOS 13 به روشی هوشمندانه طول عمر باتری آیفون را افزایش می دهد

اپل در رویداد WWDC، نسل جدید سیستم عامل iOS 13 را با بهبودهای درخور توجه معرفی کرد. کوپرتینویی ها در سیستم عامل جدید، به روشی هوشمندانه سلامت و طول عمر باتری گوشی های آیفون را بهبود بخشیده اند.

به گزارش زومیت، جدیدترین نسخه از سیستم عامل موبایل اپل، iOS 13، با تم تیره و بهبود عملکرد معرفی شد. از میان ویژگی های جدیدی که کوپرتینویی ها درباره ی iOS  13 اشاره کردند، ظاهرا یک ویژگی درمقایسه با سایر ویژگی ها، جذاب تر به نظر می رسد.

وب سایت Cult of Mac نام ویژگی جدید را که به باتری دستگاه مربوط  می شود، «بهینه سازی شارژ باتری» (Optimized  Battery Charging) نام گذاری کرده و معتقد است این ویژگی می تواند به شکل مؤثری بر طول عمری باتری دستگاه تأثیرگذار باشد. بهینه سازی شارژ باتری خصیصه ای است که اجازه نمی دهد باتری گوشی آیفون  تا بیش از ۸۰ درصد حداکثر ظرفیتش شارژ شود.

اطلاعات زیادی درباره ی نحوه ی عملکرد ویژگی جدید بهینه سازی شارژ باتری منتشر نشده است؛ هرچند اپل توضیحاتی درباره  اش ارائه کرده است:

قابلیت جدید بر سلامت و افزایش طول عمر باتری گوشی آیفون تمرکز ویژه ای می کند و نمی گذارد باتری دستگاه بیش از ۸۰ درصد حداکثر ظرفیت باتری، شارژ شود و به صورت کامل و صد درصد شارژ شود. این ویژگی با کاهش میزان شارژ باتری به طول عمر باتری دستگاه و سلامت آن کمک می کند.

پیش از این، چنین ترفندهایی برای مدیریت  باتری را از تسلا  نیز شاهد بوده ایم که باتری به صورت پیش فرض کمتر از ظرفیت ۱۰۰ درصدی شارژ می شد. در نگاه اول، شاید به نظر برسد چنین کاری اصلا درست نیست و ممکن است کاربر با مشکلاتی رو به رو شود. شاید این سؤال پیش بیاید که آیا بهتر نیست گوشی آیفون تا حداکثر شارژ ۱۰۰ درصدی شارژ دریافت کند؟ پاسخ منفی است.

زمانی که باتری گوشی آیفون تا ۸۰ درصد ظرفیتش شارژ دریافت می کند و مجددا وقتی درصد شارژ باتری به ۲۰ درصد می رسد، شارژ می شود، این روند روی سلامتی باتری تأثیر بسزایی می گذارد. وقتی کاربر شارژ دستگاه را تا صفر درصد استفاده می  کند و بعد در هر دور استفاده، اجازه می دهد باتری تا ۱۰۰ درصد شارژ شود، ممکن است در کوتاه مدت مشکلی پیش نیاید؛ ولی با گذشت یک یا دو سال تفاوت فاحشی در سلامتی باتری دستگاه مشاهده می شود.

به عنوان مثال، وقتی کاربر به  درستی از باتری آیفون ۱۰ به مدت یک  ونیم سال استفاده کند، بعد از گذشت این بازه ی زمانی، حداکثر ظرفیت شارژ باتری دستگاه به ۸۸ درصد ظرفیت اولیه افت پیدا می کند که از سلامت باتری دستگاه خبر می دهد. کاربران می توانند ازطریق بخش تنظیمات (Settings)، به باتری (Battery) مراجعه کنند و درنهایت، از قسمت سلامت باتری (Battery Health)، وضعیت سلامت باتری دستگاه خود را مشاهده کنند.

اپل ادعا می کند زمانی که گوشی آیفون در شرایط عادی کار کند، حداکثر ظرفیت شارژ باتری  پس از ۵۰۰ بار چرخه ی کامل شارژ و دشارژ، به ۸۰ درصد ظرفیت اصلی افت پیدا خواهد کرد. با این حال، اگر باتری دستگاه در هربار شارژشدن تنها تا ۸۰ درصد حداکثر ظرفیتش شارژ دریافت کند، با گذشت زمان و شارژودشارژ های مکرر، حداکثر ظرفیت شارژپذیری دستگاه تاحدی بهتر از زمانی خواهد بود که کاربران باتری دستگاه را ۱۰۰ درصد شارژ می کنند.

افرادی که گوشی آیفون را طی روز ازطریق شارژر سیمی یا بی سیم شارژ می کنند و جزو آن دسته از افرادی نیستند که از شب تا صبح گوشی آیفون آن ها به شارژر متصل باشد، بی شک به سلامتی و طول عمر باتری دستگاه خود اهمیت بیشتری می دهند و در طولانی مدت، تأثیر آن را مشاهده خواهند کرد. الگوریتم های یادگیری ماشینی کمک می کند دستگاه به صورتی هوشمندانه بتواند با هدف سلامت باتری، شارژشدن را متوقف کند و نگذارد دستگاه بیش از ۸۰ درصد شارژ شود. البته کاربرانی که توجه زیادی به سلامت باتری و طول عمر آن نمی کنند، می توانند امیدوار باشند اپل گزینه ای دراختیارشان قرار دهد تا بتوانند با غیرفعال کردن این گزینه، هرطور خواستند باتری را شارژ کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 − 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *