از فراهم کردن امکان حذف خودکار تاریخچه مکانی و وبگردی کاربران توسط گوگل تا آشنایی با هارد درایو اکسترنال AC633 اپیسر در چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در چهارمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پنج خبر از دنیای کامپیوتر تقدیم شما گرامیان میگردد.

گوگل امکان حذف خودکار تاریخچه مکانی و وبگردی کاربران را فراهم کرد

اگر به حریم خصوصی خود اهمیت می دهید، از این پس می توانید تاریخچه مکان ها و فعالیت های سطح وب را به صورت خودکار پاکسازی کنید.

به گزارش زومیت، یکی  از بزرگ ترین و مهم ترین نگرانی ها در عصر دیجیتالِ کنونی به حریم خصوصی کاربران مربوط می شود. شرکت های بزرگ اینترنتی برای کسب اطلاعات بیشتر درباره علایق شما، الگوی مصرفتان و داده های موقعیت محور، همواره درحال رصد کردن فعالیت هایتان هستند.

برخی از کاربران در تضاد با عده ای سخت گیر که همیشه به دنبال مخفی ماندنِ هویتشان در فضای اینترنت هستند، معمولاً اهمیتی به  این موارد نمی دهند؛ این در حالی است که گروهی دیگر دقیقاً شیوه ای میانه رو درباره موضوع حریم خصوصی در پیش گرفته اند.

با تمامی این اوصاف، گوگل به عنوان بزرگ ترین موتور جست وجوی اینترنتی و اصلی ترین پلِ واسطِ کاربران به دنیای اینترنت، بخش اعظمی از این نگرانی را شامل می شود. نظارت بر جست وجو ها و نحوه خرید کردن آنلاین کاربران، اطلاعات بسیاری در اختیار این غول اینترنتی قرار داده است.

اکنون این شرکت برای کاهش نگرانی کاربران قابلیت جدیدی تحت نام «پاکسازی خودکار» معرفی کرده که به  افراد اجازه کنترل بیشتر بر تاریخچه مکان ها و فعالیت هایشان بر بستر وب و اپلیکیشن را می دهد.

سیستم مورد بحث براساس زمان بندی فعالیت می کند؛ بدین ترتیب کاربر مشخص می کند که گوگل تا چه زمانی داده های مربوط به موقعیت مکانی، وب سایت های بازدید شده و شیوه استفاده از اپلیکیشن های گوگل را نگه داری کند.

دو انتخاب در پیشِ روی کاربران قرار دارد؛ حذف داده ها در بازه ۳ ماهه یا ۱۸ ماهه!

پس از تنظیم این زمان، داده های مورد نظر در زمانِ تعیین شده حذف خواهند شد.

گوگل در وبلاگِ خود اشاره کرده که قابلیت  یادشده فعلاً برای قسمت های اشاره شده فعال می شود؛ بنابراین این احتمال وجود دارد که در آینده شاهد راهیابی ویژگی «حذف خودکار» به سرویس های بیشتری از گوگل باشیم.

این قابلیت به مرور و در روز های آینده برای کاربران فعال خواهد شد.

با هارد درایو اکسترنال AC633 اپیسر آشنا شوید

هارد درایو اکسترنال اپیسر AC633 با طراحی منحصر به فرد و کارایی فوق العاده، ازجمله درایو های اکسترنال مقاوم در بازار به شمار می آید که ویژگی های منحصر به فردی دارد.

به گزارش زومیت، اپیسر توانسته با ایجاد طراحی های متفاوت و عملکرد فوق العاده سخت افزاری، درزمره ی پنج شرکت مطرح تولید کننده ی حافظه در سطح جهان قرار بگیرد. در هارد درایو اکسترنال اپیسر AC633، محافظ پلاستیکی و ضد ارتعاش هارد درکنار ساختار تعلیق داخلی این محصول به طور محسوسی اثر نیرو های خارجی را کاهش می دهد. AC633 استاندارد IP55 دارد که از هارد در مقابل آب و گردوغبار محافظت می کند. چهار گوشه منحنی شکل این هارد درایو با ساختار ارتجاعی و ضربه گیر، موجب کاهش اثر سقوط می شود. علاوه بر این، ساختار تعلیق داخلی منحصر به فرد آن می تواند میزان لرزش رو کاهش داده و تاثیرات ناشی از برخورد های اتفاقی را به حداقل برساند. به طور کلی، AC633 دارای هر دو محافظ داخلی و خارجی است که امکان محافظت کامل برای خاطرات با ارزش شما را فراهم می کند.

AC633 دارای رابط با سرعت بالا USB 3.1 نسل اول است که سرعت انتقال تا ۵ گیگابیت در ثانیه را ایجاد می کند. برای خرید و کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت شرکت متین، نماینده انحصاری اپیسر در ایران مراجعه کنید.

نرم افزار پرطرفدار Paint از ویندوز 10 حذف نخواهد شد

نرم افزار پرطرفدار و قدیمی Paint در به روزرسانی جدید مایکروسافت برای ویندوز 10 حذف نخواهد شد و به عنوان نرم افزار پیش فرض در این سیستم عامل باقی خواهد ماند.

به گزارش زومیت، طرفداران نرم افزار Paint شرکت مایکروسافت می توانند نفس راحتی بکشند؛ زیرا براندون لبلانک (Brandon LeBlanc)، مدیر ارشد گروه نرم افزاری ویندوز شرکت مایکروسافت، در توییتی وجود این نرم افزار را به عنوان نرم افزار پیش فرض در به روزرسانی جدید مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ تأیید کرد و گفت:

در حال حاضر، از حذف شدن Paint از سیستم عامل مایکروسافت خبری نیست.

عدد ۱۹۰۳ به به روزرسانی بزرگ و جدیدی اشاره می کند که مایکروسافت برای ویندوز ۱۰ تدارک دیده است. باتوجه به عدد ذکرشده، این به روزرسانی در مِه۲۰۱۹ ارائه می شود و نرم افزار پینت همچنان همراه این سیستم عامل خواهد بود.

تغییر عقیده

این مسئله دور از انتظار نبود؛ زیرا چند ماه گذشته (در فوریه ی۲۰۱۹) پیامی در ویندوز ۱۰ مشاهده شد مبنی بر اینکه نرم افزار Paint با نرم افزار Paint 3D جایگزین خواهد شد و ناگهان این پیام ناپدید شد. بعد از این اتفاق، به سرعت گمانه زنی درباره ی تغییر نظر مایکروسافت آغاز و بعدا ثابت شد مایکروسافت نظرش درباره ی حذف این نرم افزار را عوض کرده است.

پیش از این، مایکروسافت، پینت را نرم افزاری ازرده خارج خوانده بود و قصد داشت آن  را از فهرست نرم افزارهای پیش فرض ویندوز ۱۰ حذف و کاربران را به استفاده از Paint 3D تشویق کند. با این حال، نرم افزار Paint همچنان در فروشگاه مایکروسافت دردسترس خواهد بود.

پینت از سال ۱۹۸۵ در ویندوز حضور دارد و کسانی که محیط ساده و کاربردی آن را می پسندند، مطمئنا از تأیید رسمی این خبر خوشحال خواهند شد. به نظر می رسد این نرم افزار حداقل تا آینده ی نزدیک، به عنوان نرم افزار پیش فرض روی سیستم عامل ویندوز باقی  بماند.

البته، درست است که این نرم افزار قدیمی شاخ و برگ های نرم افزار Paint 3D را ندارد؛ اما کاربرانی هستند که این شاخ وبرگ ها مانع کارشان می شود و کار را برای آن ها سخت می کند. این در حالی  است که نرم افزاری ساده تر می تواند کار آن ها را انجام دهد.

اپلیکیشن Your Phone اعلانیه های اندروید را در محیط ویندوز 10 نشان می دهد

هم اکنون کاربران نسخه آزمایشی اپلیکیشن Your Phone می توانند اعلانات دستگاه اندرویدی خود را در محیط ویندوز ۱۰ مشاهده کنند.

به گزارش زومیت، مایکروسافت به آرامی در حال تقویت اپلیکیشن Your Phone و ویژگی های آن است.

حال در جدیدترین تغییرات اعمال شده روی این اپلیکیشن، کاربران گوشی های اندرویدی می توانند اعلانات گوشی خود را مستقیماً ازطریق کامپیوتر خود با ویندوز ۱۰ مشاهده کنند.

مایکروسافت با اپلیکیشن Your Phone، هماهنگی و نزدیکی هرچه بیشترِ گوشی های هوشمند با رایانه های شخصی را دنبال می کند. تاکنون کاربران می توانستند عکس های اخیراً ثبت شده ی خود را روی کامپیوتر مشاهده کنند و پیام های متنی را خوانده و بدون استفاده از گوشی، پاسخ  های متنی شان را ارسال کنند.

حال در قدم بعدی، مایکروسافت به دنبال این است تا تمامی اعلانیه های گوشی  اندرویدی کاربر را در ویندوز ۱۰ نمایش دهد. ردکردن اعلانات در گوشی یا کامپیوتر باعث خواهد شد تا اعلانیه مورد اشاره از تمامی دستگاه های متصل حذف شود.

توجه داشته باشید که این ویژگی هنوز در مرحله آزمایش قرار دارد و تنها آن دسته از کاربران که جزو برنامه اینسایدر ویندوز ۱۰ هستند، می توانند از آن بهره  ببرند؛ با این حال، انتظار نمی رود با انتشار عمومی این ویژگی فاصله چندانی داشته باشیم.

البته این پایان کار نخواهد بود و مایکروسافت قصد اضافه کردن ویژگی های کارآمد بیشتری را در آینده دارد. یکی از ویژگی هایی که پیش تر درباره آن صحبت شده است، امکان پخش تصویر گوشی روی کامپیوتر است. به واسطه این ویژگی کاربر می تواند به سادگی و تنها بر پایه بستر بی سیم، تصویر زنده از محیط گوشی به کامپیوتر دارای ویندوز ۱۰ خود بفرستد.

هوش مصنوعی برای بهینه سازی گرافیک بازی های قدیمی استفاده می شود

هوش مصنوعی به مرور نفوذ خود را به حوزه های جدیدی از دنیای فناوری توسعه می دهد و این بار نوبت به گرافیک بازی های ویدئویی رسیده است.

به گزارش زومیت، پیشرفت سال های اخیر در بخش های مختلف هوش مصنوعی باعث شد تا بازیگران آماتور و غیرعلمی هم برای استفاده ی بهینه از آن وارد عمل شوند؛ بازیگرانی که کاربردهای فناوری جدید را کمی از حوزه های دانشگاهی و غول های دنیای فناوری دور می کنند. یکی از غیرقابل انتظارترین کاربردهای اخیر نیز در دنیای بازی های ویدئویی و مادهای مرتبط با آن ها دیده شده است. طرفداران بازی ها امروزه از یادگیری ماشین به عنوان یکی از شاخه های هوش مصنوعی استفاده می کنند تا گرافیک بازی های قدیمی را بهبود دهند.

تکنیکی جدید بهبود گرافیک بازی های قدیمی به نام «بهینه سازی با کمک هوش مصنوعی» یا «AI upscaling» شناخته می شود. تصویر با کیفیت پایین به الگوریتم هوش مصنوعی وارد می شود. سپس هوش مصنوعی با استفاده از داده های آموخته شده، همان تصویر را با پیکسل های بیشتر ارائه می کند. چنین روش های بهینه سازی از مدت ها پیش استفاده می شدند؛ اما به کارگیری هوش مصنوعی، سرعت و نتایج نهایی آن ها را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

دنیل ترولی، استاد و دانشجویی از نروژ است که با به کارگیری هوش مصنوعی، کیفیت بصری بازی نقش آفرینی The Elder Scrolls III: Morrowind را بهبود داد. او فرایند انجام شده را شبیه به جادوگری تفسیر می کند. او می گوید پیاده سازی تصاویر جدید شبیه به این بود که یک پکیج بافت باکیفیت از بازی توسط سازندگان اصلی آن (در این بازی شرکت Bethesda) منتشر شود.

ترولی در یکی از انجمن های زیرمجموعه ی وب سایت ردیت به نام GameUpscale نیز به عنوان مدیر فعالیت می کند. او و طرفداران دیگر بازی های ویدئویی در چنین انجمن هایی و همچنین در تالارهای گفتگوی اپلیکیشن پیام رسان Discord به بحث و تبادل نظر درباره ی ابزارهای هوش مصنوعی و استفاده ی بهتر از آن ها برای بهبود تصاویر می پردازند.

با نگاهی به انجمن های بحث و تبادل نظر پیرامون ابزارها، به نظر می رسد که فرایند مدل سازی شبیه به بازسازی اثاثیه ی قدیمی خانه یا کاری هنرمندانه باشد. درواقع فرایندها نیاز به افراد با مهارت بالا و همچنین صبر و دانش دارد. همه ی بازی ها برای فرایند بهینه سازی تصویری مناسب نیستند و همه ی الگوریتم های بهینه سازی نیز نتایج مشابه ارائه نمی کنند. درواقع مادسازها (افرادی که بسته های جدید با گرافیک بالاتر را برای بازی توسعه می دهند) باید ابزار مناسب را انتخاب کنند و سپس صدها ساعت زمان برای بهینه سازی تصاویر و بهبود نتایج نهایی اختصاص دهند. به همین دلیل شاید بتوان فعالیت آن ها را نوعی عشق به کار تفسیر کرد.

فرایند جدید با وجود سرعت بالا نیازمند کار انسانی زیاد است

با وجود تلاش زیادی که برای انجام بهینه سازی های تصویری به کمک هوش مصنوعی انجام می شود، باز هم سرعت روش های جدید بالاتر است. بازسازی گرافیکی با استفاده از روش جدید در چند هفته و توسط یک مادساز انجام می شود؛ درصورتی که به صورت عمومی چنین فرایندی به سال ها کار یک تیم نیاز دارد. درنتیجه در ماه های اخیر بسته های بسیار زیاد بهینه ساز گرافیک برای بازی های قدیمی در سطح اینترنت دیده شده اند.

تنوع عناوین بازی هایی که بسته های گرافیکی جدید دریافت کرده اند، فوق العاده است. از Doom و Half-Life 2 و Metroid Prime 2 تا Final Fantasy VII و Grand Theft Auto: Vice City همگی مادهای گرافیکی جدید دریافت کرده اند. برای بازی های جدیدتر همچون Mass Effect 2 محصول سال ۲۰۱۰ نیز ماد گرافیکی عرضه شده است. البته تمامی مادها به روزرسانی های غیررسمی محسوب می شوند و نصب آن ها نیاز به دانشی تقریبا حرفه ای دارد.

یکی از مادسازها به نام hidfan ادعا می کند که ساختن گرافیک های جدید به  کمک هوش مصنوعی نیاز به کار زیادی دارد. او می گوید توسعه ی بسته  ی گرافیکی بازی Doom توسط او نیاز به ۲۰۰ ساعت کار داشته است؛ کاری که بیشتر به بهینه سازی خروجی الگوریتم و تمیز کردن تصاویر نهایی اختصاص داشت.

در بازی Doom مانند بسیاری از بازی های ویدئویی، بخش اعظمی از جلوه های بصری به صورت بسته های بافت تصویری ذخیره شده اند. درواقع تصاویری از سنگ، فلز، علف و غیره در بازی وجود دارد که شبیه به کاغذ دیواری در نقشه های بازی چسبانده شده اند. در نتیجه بافت ها هم باید مانند کاغذ دیواری با مهارت بالا درکنار هم قرار بگیرند تا کاربر متوجه نقطه  و خط شروع و پایان آن عکس ها نشود.

خروجی الگوریتم های هوش مصنوعی، نویز زیادی تولید می کند و به همین دلیل افرادی همچون hidfan باید زمان زیادی را به ویرایش نهایی اختصاص دهند. همین روند باید برای جلوه های بصری دیگر همچون کاراکتر اصلی و دشمنان هم تکرار شود. این کاربر می گوید که بهینه سازی تصویری یک غول بازی به تنها ۵ تا ۱۵ ساعت زمان نیاز دارد که به پیچیدگی انیمیشن های آن وابسته است.

پیچیدگی های بالا نشان می دهد که در پروژه های انجام شده توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشین نباید نقش نیروی انسانی را نادیده بگیریم. درواقع انجام شدن سریع فرایندی به کمک هوش مصنوعی، نباید تأثیر انسان های دخیل در آن را از بین ببرد.

توسعه ی ماد گرافیکی برای بازی های قدیمی بیشتر نوعی علاقه ی شخصی است

آلبرت یانگ، مدیر فناوری Topez Labs است. استارتاپ او یکی از مشهورترین سرویس های بهینه سازی تصویر را ارائه می کند که بسیاری از مادسازها آن را به کار می گیرند. یانگ می گوید فرایند بهینه سازی روندی مستقیم و مشخص دارد.

ابتدا باید الگوریتمی خاص به نام Generative Adversarial Network یا GAN استفاده شود تا با میلیون ها جفت از تصاویر با کیفیت پایین و بالا آموزش ببیند. الگوریتم مورد نظر پس از دیدن چندین باره ی تصاویر، تصویر با کیفیت را از نمونه ی کم کیفیت تشخیص خواهد داد.

الگوریتم هوش مصنوعی در بخشی از فرایند خود تلاش می کند تا تصاویر را از کم کیفیت به باکیفیت تغییر دهد و در عین حال نتایج را با داده های آموزشی مقایسه کند. در این روند خروجی های نامطلوب از چرخه خارج می شوند و هوش مصنوعی به مرور با تکرار چرخه و یادگیری بیشتر، بهینه سازی فرایند را انجام می دهد.

استفاده از هوش مصنوعی برای بهینه سای تصاویر تقریبا کاری آسان محسوب می شود، اما به خوبی، مزیت های به کارگیری یادگیری ماشین را نشان می دهد. الگوریتم های سنتی در این حوزه به قوانین توسعه یافته توسط انسان ها وابسته بودند، اما یادگیری ماشین به مرور قوانین اختصاصی خود را در طول فرایندها توسعه می دهد. درواقع توسعه ی قوانین با یادگیری مداوم از تکرار چرخه ها انجام می شود.

روش های سنتی دقت کمتری در اضافه کردن پیکسل ها داشتند

در موضوع الگوریتم های بهینه سازی تصاویر، قوانین تقریبا ساده ای به کار گرفته می شوند. به عنوان مثال اگر بخواهید تصویری با ابعاد ۵۰*۵۰ پیکسل را با دوبرابر کردن ابعاد بهینه سازی کنید، الگوریتم های سنتی تنها پیکسل هایی را در بین پیکسل های موجود وارد می کنند. رنگ پیکسل های جدید نیز با محاسبه ی میانگین رنگ پیکسل های همسایه انتخاب می شود. به عنوان مثال اگر پیکسل قرمز در یک سو و پیکسل آبی در سوی دیگر باشد، پیکسل جدید با رنگ بنفش اضافه می شود.

یانگ اعتقاد دارد روش های سنتی تزریق پیکسل کدنویسی و اجرای آسان تری دارند، اما نسخه ای ثابت برای انواع موقعیت ها ارائه می دهند که برخی اوقات نتایج مناسبی نخواهند داشت.

الگوریتم های ایجادشده به کمک هوش مصنوعی درمقایسه با نمونه های سنتی پویایی بیشتری دارند. به عنوان مثال ابزار Gigapixel استارتاپ Topaz Labs برای ایجاد پیکسل جدید تنها به پیکسل های همسایه دقت نمی کند و تمامی حوزه ی تصویر را مورد بررسی قرار می دهد. چنین بررسی به الگوریتم امکان می دهد که بافت های بزرگ تری را بازسازی کند. در نمونه ای پیاده سازی الگوریتم این استارتاپ، ساختمان ها و وسایل خانه و حتی لبه های جزئی ماشین مسابقه ای در بازی Maripo Kart بازسازی شدند. یانگ اعتقاد دارد همین بررسی گسترده تر طیف های رنگی یکی از دلایل اصلی بهتر بودن الگوریتم هوش مصنوعی نسبت به الگوریتم های سنتی است.

به  روز رسانی گرافیک بازی های ویدئویی، تنها حل کردن یک چالش فنی نیست. به بیان ساده تر مادسازها در این حوزه در حال بازسازی خاطرات کاربران هستند. وقتی افراد بتوانند بازی های مورد علاقه ی دوران کودکی و نوجوانی خود را دوباره با کیفیت بالاتر بازی کنند، تجربه ی هیجان انگیزی برای آن ها رقم می خورد. همه ی ما خاطراتی از بازی های ویدئویی قدیمی داریم، اما شاید زشت و زمخت بودن گرافیک آن ها در چشمان امروزی مان، مانع از بازی کردن مجدد می شود. به هرحال شاید بهینه سازی گرافیکی بهانه ای برای بازی کردن مجدد آن ها باشد.

شاید گرافیک پایین، دلیل لذت نبردن مجدد ما از بازی های قدیمی باشد

اگر از علاقه مندان به بازی های ویدئویی باشید، تنها یک موسیقی متن از عنوانی همچون فاینال فانتزی می تواند شما را به اعماق خاطرات کودکی و نوجوانی ببرد. آهنگی که تنها با یک بار شنیدن، تمام مراحل و چالش های بازی را به یاد بیاورید. در این میان، بازی کردن مجدد آن عناوین افسانه ای در زمان حال، تجربه ی آن چنان جذابی نیست. شاید شما هم تجربه ی نصب و امتحان کردن مجدد آن بازی ها را داشته باشید، اما پس از مدت کوتاهی نتوانسته اید بازی را ادامه دهید. دلیل اصلی نیز همان گرافیک پایین صحنه ها بوده است.

استفان رومن یکی از توسعه دهنده های ماد گرافیکی است که بهینه سازی Final Fantasy VII را انجام داد. او اعتقاد دارد علاوه بر گرافیک پایین بازی های قدیمی، فناوری های جدید هم در بد نشان دادن جلوه های بصری مقصر هستند. استفان در این باره می گوید:

ساختار نمایش پیکسل در تلویزیون های قدیمی به گونه ای بود که برخی از نقص های گرافیکی را پوشش می داد. ذهن شما سایر کارها را انجام می داد و تصویر را جذاب تر می  کرد، اما نمایشگرهای مدرن بازی های قدیمی را با گرافیک اصلی و فیلتر نشده نشان می دهند.

برخی بازی های قدیمی مانند سری های فاینال فانتزی، برای بهینه سازی به کمک هوش مصنوعی آسان تر هستند. در این بازی ها تصاویر پیش  رندرشده ی بیشتری وجود دارد و مادسازها نیاز به پردازش تصاویر کمتری دارند. استفان می گوید کیفیت گرافیک در چنین بازی هایی بهتر است و یادگیری ماشین در فرایند بهینه سازی آن ها اطلاعات بیشتری برای یادگیری در اختیار خواهد داشت. البته قطعا چنین بازی هایی هم نیاز به بهینه سازی گرافیکی دارند و نتایج، نشان دهنده ی موفقیت فرایندها هستند.

رومن از طرفداران بازی های فاینال فانتزی نیست، اما پس از آن که بهینه سازی گرافیکی را برای آن ها انجام داد، به امتحان کردن عناوین مشهور سال های گذشته علاقه مند شد. او قصد دارد پکیچ گرافیکی خود را نصب کرده و بازی FFVII را یک بار امتحان کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج + پنج =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *