ترفند: وایفای خود را در برابر هک شدن ایمن کنید

همه کاربران دوست دارند شبکه وای‌فای آن‌ها غیر قابل نفوذ باشد و افراد غریبه، دستگاه‌های ناشناس و همسایه‌ها به آن دست‌‌درازی نکنند.

اتفاقی که این روزها بیشتر شایع شده است و در حالی‌که در هر خانه یک شبکه وای‌فای فعال است؛ اما برخی از آن‌ها توسط دیگران هم استفاده می‌شوند.

نزدیکی ساختمان‌ها و آپارتمان‌ها به یکدیگر باعث شده به راحتی بتوان به روتر بی‌سیم همسایه‌ها متصل شد و اگر وای‌فای آن‌ها رمز عبور نداشته باشد یا رمز عبور ساده‌ و قابل حدس‌زدنی دارد؛ بدون هیچ مانعی از اینترنت آن‌ برای دانلودهای شبانه استفاده کرد.

هک وای‌فای و ورود افراد غریبه به شبکه‌های خانگی یک مسئله بسیار جدی در این روزها است. گزارش‌ها و سرقت‌های اطلاعاتی متعددی که در روزنامه‌ها یا از زبان مسئولان بیان می‌شود؛ به خوبی رشد این پدیده را نشان می‌دهد.

خوش‌بختانه، بهبود امنیت وای‌فای و جلوگیری از نفوذ یا دسترسی به اینترنت در وای‌فای خانگی چندان سخت نیست و هر کاربری می‌تواند با انجام چند ترفند و نکته؛ شبکه وای‌فای خودش را محافظت کند.

در ادامه، چند ترفند برای مقابله با نفوذ بیگانگان به وای‌فای خانگی مرور می‌کنیم:

تغییر مداوم رمز عبور

یکی از ساده‌ترین ترفندها برای محافظت از وای‌فای، تغییر مدام رمز عبور آن است.

هیچ‌گاه، اجازه ندهید رمز عبور پیش‌فرض روتر و وای‌فای باقی بمانند. هنگامی که روتر بی‌سیم یا مودم روتر جدیدی خریداری کردید؛ سریعا رمز عبور وای‌فای و روتر را عوض کنید.

این تغییر رمز عبور باید هر مدتی یک بار انجام شود و شما به طور مداوم در حال تغییر رمز عبور وای‌فای باشید تا افراد غریبه نتوانند رمزهای شما را حدس بزنند یا به آن‌ها دسترسی پیدا کنند.

رمز عبور‌هایی سخت و غیرقابل‌ حدس زدن انتخاب کنید و نگران فراموش شدن‌شان نباشید. همه دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌ها مکانیزمی برای ذخیره رمز عبور وای‌فای دارند و شما نیازی ندارید که دایم این رمز عبور سخت را وارد کنید.

برای تغییر رمز عبور وای‌فای باید وارد پنل مدیریتی تحت وب روتر بی‌سیم یا مودم روتر شده و از بخش وای‌فای یا تنظیمات پیشرفته، رمز عبور وای‌فای را تغییر دهید. همین‌طور، می‌توانید از دفترچه راهنمای روتر یا مستندات آن کمک بگیرید.

اگر روتر شما دو بانده است؛ دقت کنید باید برای هر دو فرکانس رادیویی رمز عبور را تغییر دهید.

بهتر است استفاده از قابلیت WPS را کنار بگذارید چون خود این مکانیزم امینتی، چندین باگ و آسیب‌پذیری دارد. می‌توانید قابلیت WPS را از پنل روتر غیرفعال کنید.

بررسی تنظیمات روتر

اگر سراغ پنل مدیریتی و صفحه تنظیمات روتر خودتان رفتید؛ بهتر است چند تنظیم و گزینه را هم بررسی کنید.

اولین تنظیم، رمز عبور پیش‌فرض روتر است که در بخش بالا هم اشاره شد. شرکت‌های سازنده روتر، از یک نام کاربری غالبا admin و رمز عبور یکسان (admin یا ۱۲۳۴ یا رمزهای مشابه) برای اطلاعات پیش‌فرض لاگین به صفحه تنظیمات استفاده می‌کنند.

بنابراین؛ حتما باید رمز عبور پیش‌فرض روتر را تغییر دهید. کافی است وارد بخش تنظیمات روتر یا Adminstrator شده و با زدن رمز عبور فعلی، یک رمز عبور جدید تعریف کنید.

تنظیم بعدی که باید بررسی شود؛ به‌روزرسانی فِرم‌وِیر دستگاه است. شرکت‌ها هر چند وقت یک بار فِرم‌وِیر جدیدی عرضه می‌کنند که مشکلات و آسیب‌پذیری‌های امنیتی فِرم‌وِیر قبلی را رفع می‌کند. پس، بهتر است همیشه شما به‌روزترین فِرم‌وِیر را روی سیستم‌تان نصب کرده باشید.

5 دیدگاه دربارهٔ «ترفند: وایفای خود را در برابر هک شدن ایمن کنید»

  1. سلام
    من چطور باید فِرم‌وِیر مدمم را بروزرسانی کنم
    مدمم هم تیپی لینک میباشد
    کاشکی در این مورد بیشتر توضیح میدادیدبا سپاس

    1. سلام به شما. اگه براش آپدیتی اومده باشه قاعدتاً باید در صفحهٔ کنسول مودمتون، یعنی همونی که با ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ واردش می‌شید، قابل مشاهده باشه. اینو نمی‌تونیم توضیح بدیم چون برای هر مودمی به یه شکل خاص نمایش داده می‌شه خب.

  2. با سلام و تشکر از شما
    بخاطرِ پاسختان
    دوستِ عزیز من که نگفتم برای تمامِ مودمها توضیح بدهید.
    بلکه منظورِ من فقط مودمهای تیپی لینکست
    حالا اگر امکان دارد روشش را برای مودمهای تیپی لینک توضیح بدهید.
    با سپاس

    1. سلام دوباره. غرض از ذکر این نکته که مودم‌ها متنوع هستند این بود که عرض کرده باشیم نمی‌شود بدون بررسی مودم، نام دقیق گزینه‌ای را که برای این کار لازم دارید دانست. شما برند مودمتان را فرمودید اما حتی در همان برند هم نام و محل گزینه‌ها بسته به نوع، مدل و امکانات، متفاوت است. منظور ما از صفحهٔ کنسول هم همان صفحه‌ای است که بعد از تایپ IP و سپس رمز ورود، به آن وارد می‌شوید. در آن صفحه احتمالاً پیوندی با نام hardware یا firmware یا چیزی مشابه آن خواهید دید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یازده + نه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *