دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 12 اسفند ۹6

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هشتادمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

پیش فروش گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس سامسونگ از ده اسفند در ایران آغاز شد

پیش فروش جدیدترین پرچم داران سامسونگ از روز پنجشنبه ۱۰ اسفند ماه همراه با هدایایی ویژه در ایران آغاز شد.

به گزارش زومیت، طبق اعلام سامسونگ، پیش فروش گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس، برای نخستین بار پیش از بسیاری از بازارهای بزرگ جهان، از پنجشنبه ۱۰ اسفند ماه همراه با هدایایی ویژه در کشورمان آغاز شد. پرچم داران جدید سامسونگ به صورت هم زمان در ۹ فروشگاه منتخب و ۳ فروشگاه آنلاین پیش فروش خواهند شد.

گلکسی اس  ۹ و اس ۹ پلاس، جدیدترین پرچم داران سامسونگ، طی هفته ی گذشته در شهر بارسلونا و یک روز پیش از آغازبه کار رسمی MWC 2018 معرفی شدند. این گوشی های هوشمند از نمایشگر خمیده با حاشیه هایی باریک و ابعاد ۵.۸ و ۶.۲ اینچی بهره می برند و دوربین اصلی آن ها برای نخستین  بار در گوشی های هوشمند، از لنزی با دیافراگم دوگانه (F/1.5 برای محیط های تاریک و F/2.4 برای محیط های روشن) استفاده می کند. کهکشانی های جدید به اسپیکرهای استریویی مجهز شده اند که از فناوری Dolby Atmos پشتیبانی می کنند.

خریداران و شرکت کنندگان در طرح پیش فروش گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس، هدایایی همچون شارژر بی سیم و کارت حافظه ی ۱۲۸ گیگابایتی دریافت خواهند کرد. علاقه مندان برای شرکت در این طرح تا ۱۹ اسفندماه فرصت دارند ضمن خرید جدیدترین گوشی های پرچم دار سامسونگ، هدیه های ارزشمندی نیز دریافت کنند. این گوشی ها در سه رنگ مشکی، خاکستری و رنگ جدید بنفش یاسی در کشور عرضه می شوند.

در نهایت خاطرنشان می کنیم که پیش فروش پرچم داران جدید سامسونگ، با قیمت ۳ میلیون و ۸۹۵ هزار تومان برای گلکسی S9 و ۴ میلیون و ۳۹۵ هزار تومان برای گلکسی  S9 Plus انجام خواهد شد.

گلکسی اس 9‌ و اس 9 پلاس سامسونگ مشمول رجیستری شدند

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد که دو مدل از گوشی های سامسونگ شامل گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس از هم اکنون مشمول طرح رجیستری شده اند.

به گزارش زومیت، درحالی که روز یکشنبه اعلام شد که برندهای هواوی و نوکیا از ۱۹ اسفندماه و سونی و تکنو از ۲۶ اسفندماه تحت طرح رجیستری قرار می گیرند و مشمولیت برند سامسونگ به سال آینده موکول شده بود، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا اعلام کرد که گوشی های پرچم دار جدید سامسونگ از هم اکنون مشمول طرح رجیستری خواهند شد.

حمیدرضا دهقانی نیا گفت: با توجه به اینکه گوشی های گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس هنوز ثبت سفارش و وارد کشور نشده اند، شرایط فراهم است و این دو مدل گوشی از هم اکنون مشمول طرح و همزمان اعمال سیاست می شوند.

وی افزود: مدل های دیگر گوشی سامسونگ در سال آینده مشمول طرح ثبت شناسه گوشی های تلفن همراه می شوند.

گلکسی اس ۹ و اس ۹ پلاس در کنگره جهانی موبایل بارسلونا طی هفته ی گذشته رونمایی شدند و قرار است از ۲۵ اسفندماه راهی بازار کشور شوند.

هواوی و نوکیا از ۱۹ اسفند رجیستر می شوند

پس از اجرای چندین فاز ابتدایی طرح رجیستری گوشی های موبایل، هواوی و نوکیا از ۱۹ اسفند و سونی و تکنو از ۲۶ اسفند مشمول رجیستری خواهند شد.

به گزارش زومیت، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از چهاردهم آذرماه وارد فاز دوم اجرای طرح ملی رجیستری گوشی های موبایل شد و مبارزه با کالاهای قاچاق، رسما با برند اپل شروع شد.

در ابتدای اجرای این فاز از رجیستری، تمام مدل های گوشی و تبلت سیم کارت خور اپل در دستور کار کمیته مربوط به اجرای این طرح قرار گرفت و عملا واردات این محصولات غیر از مبادی رسمی، به کشور محدود شد. با گذشت حدود ۱۵ روز از اجرای فاز دوم، اسامی سه برند آمریکایی بلک بری، موتورولا و گوگل  نیز به اعمال مقررات اضافه شد. اواسط بهمن ماه برند ال جی نیز مشمول اجرای رجیستری شد.

درحالی که قرار است لیست تمامی برندهای مشمول این طرح تا پایان سال جاری معرفی شود؛ امروز اعلام شد که رجیستری برندهای هواوی و نوکیا از ۱۹ اسفند و سونی و تکنو از ۲۶ اسفند آغاز می شود. همچنین اعلام شد که سایر برندها از سال آینده مشمول این طرح خواهند شد.

تراشه های سری اسنپدراگون 700 کوالکام، هوش مصنوعی را به گوشی های ارزان قیمت می آورند

کوالکام از تراشه های سری اسنپدراگون ۷۰۰ با هدف اضافه  کردن قابلیت های بالارده  به گوشی های ارزان قیمت رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، همواره خلأ بزرگی بین تراشه های موبایل کوالکام حس می شد؛ به طوری که شرکت های تولیدکننده ناچار به انتخاب بین تراشه های قدرتمندی نظیر اسنپدراگون ۸۴۵ یا پردازنده های میان  رده ی سری اسنپدراگون ۶۰۰ بودند؛ با این حال به  نظر می رسد که کوالکام درصدد پُر کردن شکاف بین تراشه های خود است. کوالکام طی رویدادی در کنگره ی جهانی موبایل، با هدف ارائه ی برخی از قابلیت های سری ۸۰۰ همراه با گوشی های میان رده، از تراشه های سری اسنپدراگون ۷۰۰ رونمایی کرد؛ اما اطلاعات چندانی در رابطه با مشخصات فنی تراشه های جدید خود به اشتراک نگذاشت.

تراشه های جدید کوالکام از موتور هوش مصنوعی و پردازشگر سیگنال تصویر اسپکترای موجود در تراشه های سری ۸۰۰ بهره خواهند برد؛ بنابراین آن دسته از افرادی که از محصولی میان رده با قابلیت های AI بهره می برند یا به عکاسی با موبایل علاقه  دارند، به  لطف پردازنده های جدید کوالکام می توانند تجربه ای مشابه با محصولات پرچم دار داشته باشند. طبق وعده ی کوالکام، قابلیت هایی همچون بلوتوث نسخه ی ۵.۰ و پشتیبانی از فناوری شارژ سریع Quick Charge 4.0 در کنار هسته های پردازشی Kryo و واحد های پردازش گرافیکی Adreno نیز در تراشه های سری اسنپدراگون ۷۰۰ موجود خواهند بود. کوالکام مدعی است که بهره وری انرژی در تراشه های جدید، حدود ۳۰ درصد بهتر از اسنپدراگون ۶۶۰ خواهد بود، ضمن اینکه شاهد بهبود هایی در عملکرد این پردازنده ها خواهیم بود.

پیش بینی می شود که کوالکام عرضه ی پردازنده های سری ۷۰۰ را در آینده ی نزدیک آغاز نخواهد کرد؛ ضمن اینکه نمونه  های ابتدایی نیز تا پیش از نیمه ی نخست سال ۲۰۱۸ به دست شرکای این شرکت نخواهد رسید؛ بنابراین عرضه ی محصولات جدید مبتنی بر تراشه های سری ۷۰۰، مدت بیشتری به طول خواهد انجامید؛ اما بی شک عرضه ی تراشه های جدید کوالکام، بازار گوشی های اندروید را ارتقاء خواهد داد و احتمالا شاهد عرضه ی محصولاتی با برچسب قیمتی معقول خواهیم بود که به لحاظ عملکرد، از میان رده های فعلی پیشی خواهند گرفت.

هوش مصنوعی خودآموز گوگل، برنامه نویسان را به استادان یادگیری ماشین تبدیل می کند

خودکارسازی آموزش سیستم های یادگیری ماشینی، می تواند دسترسی عمومی به هوش مصنوعی را افزایش دهد.

به گزارش زومیت، سرویس جدیدی به نام «کلاود اتوام ال»، با بهره گیری از چندین ترفند یادگیری ماشین، به صورت خودکار اقدام به ساخت و آموزش یک الگوریتم یادگیری عمیق می کند که قادر به تشخیص اشیاء درون یک تصویر است.

این فناوری فعلا به صورت محدود توسعه یافته است؛ اما می تواند آغازی بر ساخت یک نمونه ی بسیار بزرگ تر باشد. ساخت و بهینه سازی یک الگوریتم شبکه ی عصبی عمیق، علاوه بر آشنایی کامل با دانش ریاضیات و برنامه نویسی، نیازمند تمرین گسترده به منظور بهبود پارامترهای الگوریتم است تا نتیجه ای صحیح و بی نقص به  دست آید. دشواری توسعه ی سیستم های هوش مصنوعی، مسابقه ای برای به کارگیری استعدادها به راه انداخته است. در نتیجه، تنها شرکت های بزرگ با پشتوانه ی مالی عظیم معمولا از پس هزینه های ساخت الگوریتم های اختصاصی هوش مصنوعی برمی آیند.

فِی فِی لی، پژوهشگر ارشد گوگل کلاود، روز دوشنبه در آستانه ی انتشار سرویس جدید تیمش گفت: «ما باید هوش مصنوعی را در دسترس افراد بیشتری قرار دهیم.» لی تخمین می زند که حداکثر چند هزار نفر در سراسر دنیا از تخصص لازم برای ساخت بهترین الگوهای یادگیری عمیق برخوردار هستند. وی در ادامه افزود: «اما برآورد می شود که امروزه ۲۱ میلیون توسعه دهنده در سراسر جهان وجود دارد. ما می خواهیم از تمام آن ها حمایت کنیم و هوش مصنوعی را در دسترس این توسعه دهندگان قرار دهیم.»

رایانش ابری یکی از کلید های افزایش دسترسی به هوش مصنوعی است. گوگل، آمازون، مایکروسافت و دیگر شرکت ها به سرعت مشغول افزودن ظرفیت های یادگیری ماشین به پلتفرم های ابری خود هستند. گوگل کلاود اکنون ابزارهای فراوانی از این دست ارائه می دهد؛ اما آن ها از الگوهای پیش آموخته استفاده می کنند. این الگوها دایره ی توانایی  آن ها را محدود می کند. برای مثال، برنامه نویسان می توانند از این ابزارها تنها برای تشخیص یک طیف محدود از اشیاء یا صحنه هایی که پیش از این به سیستم شناسانده شده اند، استفاده کنند. نسل جدیدی از ابزارهای یادگیری ماشین مبتنی بر فضای ابری که قادر به آموزش خود هستند، این فناوری را در ابعاد بسیار وسیع تری توسعه می دهند و استفاده از آن را آسان تر می کنند.

چندین شرکت در چند ماه گذشته، مشغول آزمایش گوگل کلاود اتوام ال بوده اند. دیزنی با بهره گیری از این سرویس روشی جدید برای جستجوی کالاهایش و یافتن شخصیت های کارتونی به خصوص، حتی اگر آن محصولات برچسب نام آن شخصیت را به همراه نداشته باشند، توسعه داده است.

وواکین ونشورن، استاد بنیاد فناوری آیندهوون در هلند که متخصص یادگیری ماشین خودکار است، می گوید هرچند این حوزه اخیرا توجهات زیادی را به خود جلب کرده؛ اما هنوز یک مبحث تحقیقاتی نسبتا جدید است. اینکه به سرعت امکان عرضه  ی این نوع هوش مصنوعی به عنوان یک سرویس تولیدی فراهم شود، اقدامی خیره کننده به حساب می آید.

ونشورن می گوید خودکارسازی (اتوماسیون) می تواند هزینه های محاسباتی را به شدت افزایش دهد.؛ در نتیجه، گوگل باید منابع فراوانی به این سرویس اختصاص دهد. با تلاش برنامه نویسان در طراحی سیستم های هوش مصنوعی با کاربردهایی بسیار گسترده تر و فراتر از طبقه بندی ساده ی تصاویر، این هزینه ها احتمالا بیشتر خواهد شد.

پژوهشگران گوگل مدتی است که محدودیت های خودکارسازی هوش مصنوعی را آزمایش کرده اند. در سال ۲۰۱۶، یک تیم تحقیقاتی نشان داد که یادگیری عمیق به خودی خود می تواند برای شناسایی بهترین تغییرات در یک سیستم یادگیری عمیق استفاده شود. سال گذشته، گروه دیگری از انتخاب طبیعی شبیه سازی شده استفاده کرد تا یک ساختار شبکه ی مطلوب را تکامل دهد و اخیرا دو دانشمند گوگل با بهره گیری از یادگیری تقویتی (تکنیکی که از نحوه ی یادگیری حیوانات از طریق بازخورد مثبت الهام گرفته شده است)، یک سیستم یادگیری عمیق را به صورت خودکار بهبود دادند.

تلاش ها در این حوزه می تواند در نهایت در شکل گیری تلاشی بزرگ تر برای ساخت اشکال کلی تر و مناسب تر از هوش مصنوعی مؤثر واقع شود. با این حال، اگر برنامه نویس هستید، می توانید پیش از آنکه تمام امور به دست ماشین ها انجام شود، اقدام به توسعه ی هوش مصنوعی اختصاصی خود کنید.

اپل پتنتی از یک دستگاه با نمایشگر دوگانه ثبت کرد

پتنت جدیدی از سوی اپل ثبت شده است که ظاهر یک دستگاه را با دو نمایشگر نشان می دهد که یکی از آن ها به عنوان صفحه کلید عمل خواهد کرد.

به گزارش زومیت، اپل با بازطراحی اخیر مک بوک  پرو، از تاچ بار، یک نمایشگر اولد باریک که جانشین کلید های وظیفه در قسمت بالای صفحه کلید شده اند، رونمایی کرد. اما به گزارش اپل اینسایدر، کوپرتنیونشین ها با پتنت جدیدی که برای یک نمایشگر تمام اولد به عنوان صفحه کلید ثبت کرده اند، احتمالا در پی آن هستند که مفهوم تاچ بار را گسترش بدهند.

به عبارت دیگر، پتنت پل به این پرسش مطرح نشده که «چه می شد اگر تاچ بار به کل صفحه کلید تبدیل می شد؟» پاسخ داده است.

این پتنت که اطلاعات مربوط به آن برای نخستین بار توسط وب سایت پتنتلی اپل منتشر شد، به صورت رسمی «یک وسیله  ی مجهز به نمایشگر دوگانه با وضوح بهینه شده و بازتابش خنثی  شده» نام دارد و ظاهر نهایی یک دستگاه را در دو مدل توصیف می کند. مدل اول که بیشتر به یک مک بوک شباهت دارد، شامل دو نمایشگر است که اجزای یک دستگاه واحد را تشکیل می دهند و از طریق یک لولا به یکدیگر متصل شده اند. مدل دوم نیز یک نمایشگر – صفحه کلید دوم را به عنوان وسیله ی جانبی برای یک دستگاه (نظیر صفحه کلید جانبی آیپد پرو) نشان می دهد.

نخستین بار لنوو از ایده ی نمایشگر – صفحه کلید در قالب لپ تاپ یوگا بوک رونمایی کرد

در این پتنت همچنین به منظور کاهش حداقلی بازتابش تصویر دو نمایشگر روی یکدیگر از فیلتر ضد انعکاسی استفاده شده است. در صورتی که اپل واقعا قصد ساخت چنین دستگاهی را داشته باشد، این فیلتر می تواند به عنوان روشی هوشمندانه از بروز مشکل یاد شده جلوگیری کند.

با این وجود، این ایده فعلا تنها یک پتنت است؛ بدین مفهوم که هیچ تضمینی وجود ندارد دستگاهی با این مشخصات در آینده توسط اپل ساخته شود. با این حال، از آنجایی که برخی تاچ بار مک بوک پرو را ویژگی مثبت و رضایت بخشی ارزیابی کرده اند؛ توسعه ی آن به عنوان صفحه کلید دستگاه لزوما ایده ی بدی نخواهد بود.

تمام گوشی های نوکیا با اندروید وان همراه می شوند

طبق اعلام شرکت اچ ام دی در کنفرانس هفته ی گذشته، تمام گوشی های جدید این شرکت به اندروید خالص گوگل مجهز می شوند.

به گزارش زومیت، برنامه ی اندروید وان گوگل که اولین بار در سال ۲۰۱۴ معرفی شد در ابتدا قصد داشت نسخه ی خالص سیستم عامل اندروید را به گوشی های ارزان قیمت بازار بیاورد تا این گوشی ها نیز بتوانند از تجربه ی اجرای روان و به روزرسانی های سریع بهره مند شوند. در ابتدا این برنامه گوشی های بسیار ساده و گوگل پلی ادیشن را شامل می شد؛ اما حالا وضع فرق کرده است.

شرکت اچ ام دی صاحب امتیاز برند نوکیا که همواره گوشی های خود را مانند شرکت موتورولا با کمترین شخصی سازی سیستم عامل روانه ی بازار می کند، پروژه ی اندروید وان را یک گام جلوتر برده است. این شرکت در نمایشگاه MWC 2018 در بارسلونا رسما اعلام کرد که از این پس تمام گوشی هایی که تولید می کند اندروید وان خواهند بود.

البته یک استثنا وجود خواهد داشت و آن گوشی های نوکیایی هستند که تحت برنامه ی اندروید گو ارائه می شوند. گوشی جدید نوکیا به نام نوکیا وان بخشی از همین برنامه است. اندروید گو نسخه ی کم حجم و سبکی از اندروید اوریو است و در واقع کاری را انجام می دهد که گوگل در ابتدا قصد داشت با پروژه ی اندروید وان انجام دهد.

اچ ام دی و گوگل رابطه ی تنگاتنگی برقرار کرده اند و قرار شده است تمامی گوشی های جدید این شرکت که در MWC 2018 معرفی شدند شامل نوکیا ۶ جدید و نوکیا ۸ سیروکو و همچنین گوشی های آینده ی آن همگی بخشی از اندروید وان باشند. این خبر بسیار خوبی برای کاربران علاقه مند به گوشی های نوکیا است؛ چرا که می توانند با خرید گوشی های نوکیا تجربه ی اندروید مشابه گوشی های گران قیمت پیکسل داشته باشند و از ویژگی هایی مانند گوگل پلی پروتکت و به روزرسانی های امنیتی ماهانه بهره مند شوند.

سامسونگ سیاست نام گذاری سری گلکسی اس را تغییر می دهد

مدیرعامل سامسونگ در مصاحبه ای در حاشیه ی MWC 2018، شایعه ی تغییر نام گلکسی اس ۱۰ را تأیید کرد.

به گزارش زومیت، شایعات اخیر در مورد پرچم دار بعدی شرکت سامسونگ از تغییر روند نام گذاری سامسونگ خبر داده بودند. با توجه به این که گلکسی اس ۹ اخیرا معرفی شد، انتظار می رود پرچم دار بعدی گلکسی اس ۱۰ نام داشته باشد که سامسونگ با تأیید شایعات یادشده، از تغییر نسبی روند نام گذاری سری پرچم دار خود خبر داد.

در حاشیه ی مراسم رونمایی از اس ۹ در کنگره ی جهانی موبایل ۲۰۱۸، دی جی کُه، مدیر بخش موبایل سامسونگ، طی مصاحبه ای اعلام کرد این احتمال وجود دارد که سبک نام گذاری سری گلکسی اس دستخوش تغییراتی شود و پرچم دار بعدی که در نشریه ها از آن با عنوان گلکسی اس ۱۰ یاد می شود، در واقع نام دیگری داشته باشد.

این اولین باری نیست که در مورد وجود چنین احتمالی صحبت می شود؛ اما تاکنون سامسونگ اظهار نظری در این رابطه نکرده بود. این اولین بار است که این شرکت رسما این شایعه را تأیید می کند و از تغییر نام گذاری سری گلکسی اس صحبت می کند.

کوه در پاسخ به این سؤال که آیا شرکت کره ای قصد دارد نام گلکسی اس را به کلی تغییر دهد، گفت: سامسونگ همچنان از نام گلکسی استفاده خواهد کرد؛ اما در نظر دارد رویه ی استفاده از S و یک عدد پس از آن را تغییر دهد.

شایعه ای که اخیرا منتشر شد از تغییر نام سری پرچم دار سامسونگ به گلکسی اکس خبر می داد و حالا مدیرعامل بخش موبایل سامسونگ این شایعه را تأیید کرده است. فعلا مشخص نیست تصمیم نهایی در خصوص نام گذاری پرچم دار بعدی سامسونگ، انتخاب نام گلکسی اکس باشد یا نه؛ اما قطعا عبارت گلکسی جزئی از نام این گوشی خواهد بود.

ناگفته پیدا است که در ماه های آتی شایعات بسیاری در خصوص پرچم داری که از آن با گلکسی اس ۱۰ یاد می شود خواهیم شنید. با توجه به این که زمان زیادی تا معرفی این گوشی باقی مانده است، هرگونه صحبت در خصوص ماهیت این گوشی در حد شایعه و حدس و گمان است.

سامسونگ نخستین تجهیزات تجاری 5G FWA را عرضه می کند

سامسونگ در جریان برگزاری نمایشگاه MWC 2018 از تجهیزات جدید توسعه فناوری 5G FWA رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ در جریان نمایشگاه MWC 2018 از فناوری های دسترسی به شبکه بی سیم ثابت 5G به عنوان اولین بسته ی تجاری 5G FWA (انتقال داده مبتنی بر فناوری بی سیم ثابت) در جهان رونمایی کرد. کمیسیون ارتباطات فدرال ایالات متحده اخیرا این تجهیزات جدید را تأیید کرده است که این موضوع سامسونگ  را به اولین شرکتی تبدیل می کند که در تاریخ صنعت مخابرات، تأییدیه ی رگولاتوری برای 5G دریافت کرده است. فناوری های جدید برای استفاده در طیف موج میلی متری طراحی شده اند، بدین معنی که باندها در محدوده ی فرکانس ۳۰ گیگاهرتز آغاز به کار می کنند. انتظار می رود که ورایزن به عنوان بزرگ ترین شرکت ارائه دهنده ی خدمات تلفن همراه در ایالات متحده، از این تجهیزات تا پایان سال جاری استفاده کند؛ شرکتی که پیش تر اولین قرارداد تجاری همکاری توسعه شبکه 5G با سامسونگ را برنده شده است.

ورایزن به عنوان غول مخابراتی مستقر در نیویورک درحال برنامه ریزی برای عرضه خدمات 5G FWA در نیمه ی دوم سال ۲۰۱۸ است و به تازگی تجهیزات لازم برای انجام این پروژه را با سامسونگ آزمایش کرده است. پلتفرم تجاری  که در MWC 2018 رونمایی شد، به منظور تسهیل روند مدیریت نسل بعدی شبکه های بی سیم به همراه هوش مصنوعی، شامل تمام دسته  بندی های محصولات بی سیم، از واحدهای دسترسی رادیویی و 5G RAN مجازی تا روترهای 5G، هسته و نرم افزار است. سامسونگ ادعا می کند که تجهیزاتش بسیار متنوع و مقیاس پذیر و برای طیف گسترده ای از موارد استفاده ی 5G FWA مناسب هستند.

تعدادی از اپراتورهای مخابراتی و تحلیل گران به دلیل سرمایه گذاری های گسترده که پیش از تبدیل 5G FWA به یک پهنای باند جایگزین در مقیاس وسیع نیاز است، همچنان نمی دانند که آیا این فناوری در دراز مدت سودآور خواهد بود یا نه؛ از این رو برخی از اعضای این صنعت به پتانسیل و دوام فناوری های ثابت بی سیم با شک وتردید می نگرند. البته ورایزن و چند غول مخابراتی دیگر همچنان 5G FWA را به عنوان راهی برای متراکم کردن شبکه های خود به منظور آمادگی برای شبکه های موبایل واقعی در آینده می دانند تا دریابند چگونه هر یک از استاندارد ها می تواند تجهیزات و باندها را به اشتراک بگذارد. در ایالات متحده برخی دیگر از اپراتورها نظیر اسپرینت و AT&T قصد ندارند در آینده ی نزدیک روی فناوری FWA در 5G تمرکز کنند؛ اما به صراحت اعلام نکرده اند که احتمال اینکه در آینده این فناوری را دنبال کنند وجود ندارد. انتظار می رود گسترش 5G در مقیاس وسیع از اواسط سال ۲۰۱۹ در ایالات متحده، استرالیا، کره  جنوبی و ژاپن آغاز شود. اروپا استفاده از این فناوری را در سال ۲۰۲۰ آغاز خواهد کرد.

با وجود کارشکنی های آمریکا، هواوی توسعه ی 5G را با قدرت ادامه می دهد

هواوی در حاشیه ی کنفرانس همایش MWC 2018TT از روند رو به رشد تجاری سازی 5G گفت.

به گزارش زومیت، یکی از مدیران اجرایی ارشد هواوی به نام کن هو، به خبرنگاران گفت روند تجاری سازی شبکه ی بی سیم 5G سرعت یافته و غول تجهیزات ارتباطی، توافق های اولیه را با بیش از ۳۰ اپراتور شبکه به انجام رسانده است.

کن هو در مصاحبه با خبرنگاران در حاشیه ی MWC 2018، گفت از هرگونه مناظره ی حقیقت جویانه در خصوص نگرانی هایی که ممکن است دولت ها یا اپراتورها در خصوص امنیت محصولات آن ها داشته باشند استقبال می کند.

با وجود اتهام هایی که دولت آمریکا به Huawei وارد کرده، شرکت چینی روابط تجاری خود را با اپراتورهای قدرتمند آسیا، آمریکا و اروپا قدرت بخشیده است و این موضوع باعث شده که هواوی جایگاهی در سطح جهانی پیدا کند که بتواند پیش از سایر رقبا به سمت شبکه های 5G گام بردارد.

به گفته ی هو، تولیدکننده ی چینی که نزدیک به نیمی از درآمدش را از کشور خود به دست می آورد، قبل از تجاری سازی تجهیزات 5G، آن ها را به طور آزمایشی در بزرگ ترین شهرهای جهان شامل سئول، توکیو، لندن، میلان و ونکوور کانادا راه اندازی می کند.

این کار جدا از سودآوری هایی که دارد، نشان می دهد بسیاری از کشورهایی که با ایالات متحده هم پیمان هستند، نگرانی های امنیتی واشنگتن را قبول ندارند.

وقتی یکی از خبرنگاران نظر هو را درباره ی اینکه دولت آمریکا قصد دارد نقش هواوی در ساخت تجهیزات ارتباطی برای استرالیا را نا امن جلوه دهد پرسید، هو در پاسخ گفت هواوی مایل است برای رفع ابهامات با دولت ها مذاکره کند:

ما خیلی خوشحال می شویم که مباحثه ای باز و شفاف با دولت استرالیا و اپراتورهای این کشور داشته باشیم. ما در این رابطه بسیار خوش بین هستیم و از هرگونه مذاکره استقبال می کنیم.

دولت آمریکا و مجلس سنای این کشور چندی پیش در لایحه ای استفاده از تجهیزات شرکت هواوی را برای جلوگیری از آن چه آن ها جاسوسی چینی ها خواندند، منع کرد؛ اما هو تمامی این ادعاها را اتهاماتی بی اساس دانست و گفت هواوی با بیش از ۴۵ کشور برای راه اندازی بستر 5G به توافق رسیده که ۲۵ مورد از آن ها رسانه ای شده است.

اینترنت ماهواره‌ ای اسپیس ایکس بدون تخصیص آی‌ پی فعالیت می کند

طبق ادعای ایلان ماسک، ماهواره های استارلینکِ شرکت اسپیس ایکس، اینترنتِ بدون آی پی در اختیار کاربران قرار می دهند.

به گزارش زومیت، اگر پیگیر اخبارِ مربوط به ایلان ماسک و فعالیت های شرکت اسپیس ایکس بوده باشید، مسلماً از پرتاب راکت فالکون ۹ باخبر هستید. ایلان ماسک با پرتاب این موشک، قصد دارد رؤیای خود برای در دسترس قرار دادن اینترنت ماهواره ای در سراسر دنیا را به حقیقت بدل سازد.

ماهواره های استارلینک (Starlink) که برای انجام این کار در نظر گرفته شده اند، در آینده ی نزدیک خدمات اینترنت را به واسطه ی امواج ماهواره ای به زمین می فرستند. حال ایلان ماسک ادعا می کند که اینترنت ماهواره ای این شرکت به صورتِ کامل، بی نیاز از تخصیص آی پی است.

در پاسخ به پرسش یکی از کاربران توییتر که درباره ی نوع اتصال ماهواره  استارلینک پرسیده بود، ایلان ماسک جواب جالبی ارائه کرد:

از استاندارد IPv6 ساده تر خواهد بود و بسته ی کوچکی در قسمت فوقانی خود خواهد داشت. در واقع از اتصال نظیر به نظیر استفاده می شود.

در ادامه از او درباره ی امنیت این اتصال و احتمال حمله ی سایبری به آن پرسیده شد. ماسک در پاسخ به این سؤال به استفاده از رمزنگاری End to End اشاره کرد. به باور وی، عدم حمله ی سایبری به شبکه های اجتماعی  که با این تکنولوژی رمزنگاری شده اند، خود گواهی بر امنیت بالای اینترنت ماهواره ای شرکت اسپیس ایکس است. او در ادامه بیان داشت که در صورت بروز چنین اتفاقی، به روزرسانی  فرم ور امکانِ رفعِ آن را فراهم می کند.

با این حال ماسک و شرکتش برای رسیدن به این مهم، دشواری های بسیاری بر سرِ راه خود دارند. قوانین رگولاتوری برخی کشورها امکان دسترسی به برخی از سایت ها را مسدود کرده است. حال با توجه به این موضوع که اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس دسترسی بدون محدودیت و فرامرزی برای کاربران فراهم می آورد، مشخص نیست که واکنش دولت ها به این موضوع چگونه خواهد بود.

پژوهشگران موفق به طبقه بندی ادراک گیاهان نسبت به دنیای اطراف شده اند

بر اساس آخرین یافته ها گیاهان به کمک پروتئین هایی در غشای سلولی خود قادر به درک حس های مختلف هستند.

به گزارش زومیت، شاید گیاهان فاقد عناصر چهره از جمله چشم، گوش یا بینی باشند؛ اما این حقیقت هم مانع از دیدن، شنیدن و بوییدن و حس کردن خطرات بالقوه ی اطراف آن ها نمی شود. با این که فرآیند های حسی گیاهان پیچیده و اسرار آمیز هستند، یک بررسی جدید به طبقه بندی واکنش های پروتئینی پرداخته است که دیدگاه های جدیدی را در اختیار پژوهشگران قرار می دهند.

گیاهان به جای پرورش  اندام های حسی مثل پستانداران، از پروتئین هایی استفاده می کنند که در غشاهای بیرونی سلول های آن ها به آشکارسازی یا شناسایی مواد شیمیایی اطراف یا پروتئین های به دست آمده از پاتوژن ها یا هورمون های آزادشده از یک جاندار زنده ی دیگر می پردازند. این آشکارسازی ها، یک سیگنال هشدار را در سلول فعال می سازد. هدف این بررسی  که در مجله ی Nature منتشر شده است، نوعی پروتئین غشایی ضروری برای این فرآیند است: کینازهای گیرنده ی حاوی لئوسن یا کینازهای گیرنده ی LRR.

صدها نوع آنزیم گیرنده ی کیناز وجود دارد که در توسعه ، رشد و ایمنی گیاهان و همچنین توانایی پاسخگویی نسبت به تنش های مختلف دخالت دارند. درک ما از نحوه ی عملکرد این پروتئین ها بسیار محدود است؛ اما پژوهش های جدید انجام شده توسط یک تیم بین المللی از جمله شهید مختار، استادیار زیست شناسی دانشگاه آلاباما در بیرمنگام، به بررسی جزئیات واکنش ها و روابط ۲۰۰ پروتئین پرداخته اند. مختار در نشست مطبوعاتی خود می گوید: این بررسی در شناخت اولین لایه ی تعاملات بین پروتئین ها پیشتاز است. درک این روابط می تواند به راه حل هایی برای افزایش مقاومت گیاهان در مقابل پاتوژن ها یا تنش های دیگر مثل گرما، خشکی، شوری یا شوک سردی بینجامد. این نتیجه می تواند نقشه ی راهی برای بررسی های آینده ی دانشمندان در سراسر جهان باشد.

روابط جذاب

پژوهشگرها با شبیه سازی دامنه های فراسلولی کینازهای گیرنده ی LRR (اجزای حسی خارج از سلول)،  به ترسیم یک نقشه و در ادامه به بررسی آن ها و روابط و تعامل های بین آن ها پرداختند. در صورت تعامل پروتئین ها با یکدیگر، اطلاعاتی را به شبکه ی پروتئینی اضافه کردند که نشان می دهد چند پروتئین  برای تعامل حسی پروتئینی در نقش گره های اصلی عمل می کند. همچنین مشخص شد که کینازهای مجهول گیرنده ی LRR ، کلیدی برای مسیرهای آینده ی حس و ادراک گیاهان هستند.

درک جدید سیستم های گیاهی می تواند به ما در مهندسی ژنتیک قوی تر گیاهان  کمک کند

پژوهشگرها یافته های خود را از طریق طبقه بندی گیاهانی ثابت کردند که شامل بعضی پروتئین های غالب در شبکه نبودند. این گیاهان سیستم های ایمنی و رشد ناقصی داشتند که نشان دهنده ی اهمیت پروتئین های شناخته شده بود.

درک جدید سیستم های گیاهی می تواند به ما در مهندسی ژنتیک قوی تر گیاهان  کمک کند، به طوری که حتی می توان از گیاهان در کاربردهای نظامی به عنوان حسگرهای ریموت استفاده کرد. علاوه بر این از آنجا که انسان ها دارای پروتئین هایی مشابه کینازهای گیرنده ی LRR هستند، اطلاعات جدید مربوط به مکانیزم های بیولوژیکی گیاهان می توانند دیدگاهی را در مورد بعضی بیماری های مشخص ارائه کنند.

چین برای مبارزه با آلودگی هوا ۸۴۰۰۰ کیلومتر مربع جنگل می کارد

چین به منظور افزایش سطح پوشش جنگلی برای مقابله با مشکل جدی آلودگی هوا ، ۶۰ هزار سرباز را به خدمت گرفته است.

به گزارش زومیت، چین از جمله کشورهای دارای مشکل آلودگی هوا است. اما اخیرا این کشور برای بهبود کیفیت هوا و کاهش انتشار گازها دست به کارشده است. در سال ۲۰۱۷، چین تصمیم گرفت تا ۴۰ درصد از کارخانجات خود را تعطیل کند و برنامه هایی را برای ممنوعیت خودروهای دیزلی اعلام کرد. در سال ۲۰۱۸، چین تبدیل به بزرگ ترین دودکش جهان شده است که قادر به کاهش ۱۵ درصد از آلودگی های هوا در این منطقه است.

اکنون چین با یک طرح جدید آمده است: کاشت درخت به وسعت ۸۴ هزار کیلومتر مربع. در حال حاضر، چین حدود ۲۰۸ میلیون هکتار مناطق جنگلی دارد. طبق اعلام آسیا تایمز، طی سال ۲۰۱۸، این کشور امیدوار است که کل جنگل های خود را از ۲۱ درصد به ۲۳ درصد افزایش دهد و تقریبا ۶۰ هزار سرباز را به انجام این کار اختصاص داده است.

گروهی از ارتش آزادی بخش خلق و همچنین نیروهای مسلح ملی از پست های خود در مرز شمالی برای انجام این پروژه کنار کشیده شده اند.

به گزارش ایندیپندنت، ژانگ جیانلونگ، رئیس اداره امور جنگلداری چین می گوید که کل جنگل های کشور در کمتر از دو دهه می تواند تا ۲۶ درصد افزایش یابد.

بیشتر سربازان به استان به شدت آلوده ی هبئی در نزدیکی پکن اعزام می شوند که یکی از اصلی ترین مناطق سهیم در مشکل آلودگی است. این استان متعهد شده که میزان پوشش جنگلی خود را تا سال ۲۰۲۰ تا ۳۵ درصد افزایش دهد.

با وجود توجه جدی چین به مشکل آلودگی هوا، بعید است که حتی درختان اضافی مشکل را کاملا حل کند. پوشش جنگلی چین در حال حاضر هم ۲۱ درصد است و کشور همچنان دارای مقدار قابل توجهی دود است. با این که قطعا دو درصد جنگل هم مفید است؛ ولی احتمالا کیفیت هوا در چین دچار چندان تغییر محسوسی نخواهد شد. این راهبرد به همراه استراتژی های دیگری چون ممنوعیت وسایل نقلیه آلوده کننده و تلاش در به کار گرفتن انرژی های تجدید پذیر می تواند موثر باشد. آلودگی هوا تأثیرات عمده ای بر سلامت انسان ها دارد و کشورهایی مانند چین اگر بتوانند زودتر سطح آلودگی را کاهش بدهند، بهتر است.

کاهش مصرف مواد دئودورانت عملا منجر به کاهش آلودگی هوا می شود

دئودورانت ها، عطرها و صابون هایی که باعث خوشبو شدن ما می شوند، هوا را نیز آلوده می کنند که این آلودگی دست کمی  از انتشارات خودروهای امروزی ندارد.

به گزارش زومیت، اخیرا مقاله ای شوکه کننده در مورد دئودورانت ها (مواد ضد بو) و خوشبوکننده ها در ژورنال Science منتشر شد. محققان متوجه شدند مواد شیمیایی نفتی که در عطرها، رنگ ها و سایر محصولات مصرفی این چنینی مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند به  شکل ترکیبات آلی فرار دربیایند و به همان اندازه که خودروها آلودگی تولید می کنند، باعث آلودگی هوا شوند.

این ترکیبات آلی فرار (VOC)، با سایر ذرات دیگر موجود در هوا فعل و انفعالاتی انجام می دهند و سازه های اصلی مه دود به  نام اوزون را می سازند که باعث آسم و زخم دائمی ریه ها و سایر آلودگی های مشهور  به پی ام ۲.۵ می شود. آلودگی های پی ام ۲.۵ ذرات ریزی هستند که باعث حملات قلبی، سکته و سرطان ریه می شوند.

مه دود عموما به خودروها نسبت داده می شود؛ اما از دهه ی ۱۹۷۰ به  بعد قانون گذاران، تولیدکنندگان خودرو را مجبور به سرمایه گذاری در فناوری هایی کردند که ترکیبات آلی فرار منتشرشده  از اتومبیل ها را کاهش دهند. بنابراین افزایش سهم آلودگی هوای مرتبط  با مواردی مثل حشره کش ها و محصولات مراقبت  از مو ربطی  به ماشین های پاک ندارد. برای همین دانشمندان به سراغ آلاینده های نامرئی  که از اسپری های دئودورانت و لوسیون های بدن نشأت می گیرد، رفتند.

طبق گفته پژوهشگران، مطالعات انجام شده در اندازه گیری های ابتدایی VOC-های لس آنجلس نشان داد که غلظت ترکیبات نفتی بسیار بیشتر از چیزی است که بخواهیم آن را تنها به سوخت های فسیلی نسبت دهیم. به عنوان مثال، غلظت اتانول ۵ برابر بیشتر از حد انتظار است و همین مقدار نیز در حال افزایش است.

برایان سی.مک دونالد، دانشمندی در مؤسسه ی تحقیقات علوم محیطی دانشگاه بولدر کلرادو که وظیفه رهبری این مطالعه را نیز بر عهده داشت، می گوید: شما می توانید کاهش واقعا سریع در این گازهای خروجی را ببینید. پس بهتر است به  دنبال سایر منابع بگردیم تا ببینیم کدام  یک از آن ها جای مواد قبلی را گرفته اند و این گونه درحال رشد هستند.

درست است که افراد از نظر وزنی از سوخت بیشتری نسبت  به لوسیون ها و رنگ ها استفاده می کنند؛ اما دکتر مک دونالد و همکارانش متوجه شدند که تأثیر این مواد روی آلودگی هوا چندان تفاوتی  با آن ها ندارد.

اگرچه رانندگان می توانند هر هفته از مقدار زیادی بنزین استفاده کنند؛ ولی طبق گفته جسیکا بی.گیلمن، شیمیدان پژوهشی اداره ی ملی اقیانوسی و جوی که در این مطالعه هم نقش دارد: بنزین در یک مخزن محفوظ  از هوا نگهداری و برای تولید انرژی سوزانده می شود و اکثرا به دی اکسید کربن تبدیل می شود.

درست است که این کربن  دی اکسیدها یکی  از عوامل اصلی تغییرات اقلیمی هستند؛ ولی مانند ترکیبات آلی فرار؛ مه دود تولید نمی کنند. دکتر گیلمن گفت: این VOC-هایی که شما در زندگی روزمره از آن ها استفاده می کنید، حتی اگر تنها به اندازه ی یک قاشق چایخوری یا تنها یک اسپری کوچک باشند، اکثر ترکیبات آن ها سر انجام وارد اتمسفر خواهند شد و در آنجا باعث تشکیل ترکیب اوزون مضر و ترکیب ذرات ریز مضر و ریز گردها خواهند شد.

پژوهشگران متوجه شدند که ۴۰ درصد از مواد شیمیایی اضافه شده به محصولات مصرفی این چنینی، وارد هوا می شوند. نویسندگان این پژوهش برای اینکه محاسباتشان را انجام دهند از یک مدل کامپیوتری که کیفیت هوای لس آنجلس را شبیه سازی می کرد، استفاده کردند و این اطلاعات مربوط  به ترکیب شیمیایی کالاهای مصرفی و گازهای خروجی را از این طریق به  دست آوردند. آن ها با استفاده  از این مدل توانستند نحوه ی اثرگذاری ترکیبات شیمیایی محصولات مراقبتی را مشاهده کنند و همچنین مقدار VOC-های به دست آمده  از رنگ ها و سایر محصولات داخلی خانه ها را که بر دنیای بیرون اثر می گذارند، بررسی کنند. طبق یافته ی نویسندگان پژوهش، حدودا نصف VOC-های هوای لس آنجلس را می توان به محصولات مصرفی نسبت داد.

راوی رملینگم که مدیریت تلاش ها برای کیفیت هوا و محصولات مصرفی هیئت منابع هوایی کالیفرنیا را بر عهده دارد، می گوید از اینکه رنگ ها و عطرها پس  از بهبود و پاک شدن خودروها، تأثیر بیشتری روی انتشارات داشته باشند، تعجب نمی کند.

به گفته او، آژانس آن ها درحال بررسی و ارزیابی ساختار شیمیایی حدود ۳۰۰ هزار محصول مصرفی مورد استفاده در کالیفرنیا بود و نتایج ابتدایی نشان داد که انتشارات از این محصولات از برآوردهای قبلی بیشتر شده است که البته از مقداری که مک دونالد و همکارانش تعیین کردند، کمتر است. او می گوید احتمالا روش شناسی متفاوت مک دونالد با روش آن ها، دلیل اصلی این اختلاف در مقدار است. رملینگم می گوید: ما هنوز هم درصدد یافتن فرصت هایی برای کاهش انتشارات برگرفته  از محصولات مصرفی هستیم.

کالیفرنیا در اواخر دهه ی ۱۹۸۰ برای انتشارات محصولات مصرفی قانون تعیین کرده است و قانون های فدرال هم به  دنبال این قوانین وارد عمل شدند و محدودیت هایی برای انتشارات VOC محصولاتی از قبیل رنگ  و لاک  الکل تعیین کردند.

مشتریان احتمالا ترغیب می شوند که به  سوی محصولات طبیعی بروند؛ ولی بر اساس گفته ی پژوهشگران، این کار راه  حل تمامی مشکلات نیست. به عنوان مثال، یک طبقه  از ترکیبات که ترپن نامیده می شوند، به محصولات پاک کننده بوی کاج یا مرکبات می دهند. این ترپن ها می توانند به طور مصنوعی یا طبیعی (با استفاده  از پرتقال) ساخته شوند. دکتر گیلمن می گوید: اینکه ترکیبات مصنوعی باشند یا طبیعی، در واکنش آن ها هنگام ورود به اتمسفر بسیار تأثیرگذار است.

وی اظهار کرد که ترکیبات طبیعی مشابه هم که نامشان را از مه آبی رنگ کوه های بلوریج در آپالاشیا می گیرند، توسط ترپن های درختان آنجا ساخته می شوند. گالینا چرکینا، پژوهشگری از نهاد جنگلداری و مطالعات محیطی دانشگاه ییل که البته از اعضای حاضر در مطالعه هم نیست، معتقد است این مطالعه انتشارات مربوط  به منابع بیولوژیکی مثل درختان و حیوانات را در نظر نگرفته است. البته نویسندگان مطالعه گفتند که این مطالعه پایان کار پژوهش نیست.

ده ها هزار ماده ی شیمیایی در محصولات مصرفی وجود دارند و پژوهشگران هنوز به طور دقیق نمی  دانند که کدامیک  از مواد شیمیایی، ذرات پی ام ۲.۵ یا ازون را تشکیل می دهند. دکتر گیلمن گفت: یکی  از مواردی که ما امید داریم عموم مردم از آن آگاهی پیدا کنند، این است که منابع انرژی و محصولات مصرفی  که روزانه از آن ها استفاده می کنیم، در حال تغییر دادن ترکیب بندی اتمسفر هستند.

به ویژه اینکه برخی  VOC-هایی که در محصولات مصرفی مورد استفاده قرار می گیرند، جایگزینی برای کلروفلوئوروکربن ها یا سی اف سی ها بودند. سی اف سی ها در اوایل دهه ی ۱۹۸۰ به دلیل نازک تر کردن لایه ی ازون زمین، کنار گذاشته شدند.

دکتر مک دونالد برای آن دسته  از افرادی که به دنبال راه  حل می گردند پیشنهاد می کند: تا آنجایی که می توانید در مصرف محصولات صرفه جویی کنید و آن ها را کمتر به کار ببرید.

فناوری آئودی در پرداخت خودکار داخل خودرو، عملی شد

آئودی قصد دارد از سیستم یکپارچه پرداخت عوارض در خودروهای خود برای بازار آمریکا، بخش هایی از کانادا و مکزیک استفاده کند.

به گزارش زومیت، هر کسی که روزانه با جاده  و بزرگراه سروکار دارد، معمولا در طول سفر روزانه از دروازه های پرداخت عوارض نیز عبور می کند. گاهی اوقات ازدحام خودروها به حدی است که اختلال زیادی در فرآیند عبور و مرور ایجاد می شود و همین عامل ناراحتی و عصبانیت سرنشینان خودرو است. البته در حال حاضر مکان های زیادی وجود دارند که از نوعی سیستم عبور الکترونیکی استفاده می کنند تا نیاز به توقف و کاهش سرعت خودرو نباشد. به این ترتیب رانندگان می توانند با سرعت بیش تری برانند یا گاهی اوقات بدون افت سرعت به مسیر خود ادامه دهند. این سیستم ها به طور کلی نیاز به نوعی دستگاه افزونه روی شیشه جلوی خودرو دارند؛ اما اکنون آئودی قصد دارد اولین سیستم یکپارچه پرداخت عوارض را برای رانندگان ایالات متحده راه اندازی کند.

پرداخت الکترونیکی عوارض (ETC) روش جدیدی برای گرفتن عوارض بزرگراه ها و جاده ها است که خودرو در محل گذرگاه عوارض توقف نمی کند و مبلغ عوارض به طور الکترونیکی از حساب وی کسر می شود. ETC با استفاده از تجهیزات الکترونیکی مانند تگ های DSRC یا RFID و دوربین های پلاک خوان، تمامی خودروها را شناسایی می کند؛ در صورتی که خودرویی ثبت  نام نکرده باشد یا مبلغ عوارض بزرگراه را پرداخت نکند، از طریق دوربین های پلاک خوان جریمه خواهد شد.

این ماژول یکپارچه پرداخت عوارض (ITM) نامیده می شود و بر مبنای فناوری ارتباط خودرو با زیرساخت توسعه می یابد که در حال حاضر روی خودروهای آئودی به کار می رود. به طور خلاصه، ITM در داخل آینه عقب خودرو تعبیه می شود و به عنوان فرستنده ای عمل می کند که قادر است با سیستم های پرداخت عوارض الکترونیکی موجود ارتباط برقرار کند. هنوز خودروساز آلمانی جزئیات خاصی درباره این سیستم ارائه نداده است؛ اما گفته می شود ITM با سازمان های پرداخت عوارض موجود در سراسر ایالات متحده و همچنین بخش هایی از کانادا و مکزیک کار می کند. رانندگان می توانند دستگاه را با استفاده از سیستم رابط کاربری چندرسانه ای آئودی (MMI) تنظیم کنند، در نتیجه ITM خود را با حساب های پرداخت عوارض موجود ثبت خواهد کرد.

این سیستم آخرین مرحله از چشم انداز خودرو برای افزایش قابلیت اتصال با زیرساخت است. تعداد زیادی از خودروسازان دستیار صوتی الکسا متعلق به آمازون را روی خودروهای تولیدی خود ادغام می کنند که قادر است همه چیز خودرو از جمله بوق زدن تا روشن کردن خودرو از راه دور را به صورت صوتی کنترل کند. ماه مارس گذشته کادیلاک از فناوری ارتباط خودرو با خودرو در سدان CTS استفاده کرد که امکان ارتباط بین خودروها را فراهم می کند. در این سیستم از طریق اتصال دو خودرو هشدارهای مورد نیاز در شرایط خطرناک برای رانندگان ارسال می شود. چنین فناوری هایی می توانند منجر به کاهش تصادف، مرگ و میر و تلفات جاده ای شوند و سالانه جان هزاران انسان را نجات دهند.

اخیرا جنرال موتورز یک برنامه خرید جدید برای خودروهای خود معرفی کرد که افراد در حین رانندگی می توانند به معنای واقعی کلمه، لوازم مورد نیاز خود را خریداری کنند. این ویژگی باعث انتقاد شدید سازمان های متعددی شد؛ از جمله یک گروه ایمنی برجسته با انتقاد از طرح جنرال موتورز اعلام کرد که استفاده از قابلیت خرید هنگام رانندگی باعث حواس پرتی راننده و در نتیجه افزایش تصادف می شود.

آئودی می گوید سیستم ITM اواخر امسال روی خودروهای تولیدی در دسترس خواهد بود. استفاده از این سیستم موجب ارتقاء سطح رفاه راننده می شود و به نظر می رسد که طی سال های آتی خبرهای بیش تری از نصب آن روی خودروها خواهیم شنید. پیش از این هیوندای خبر از نصب سیستم پرداخت خودکار عوارض در خودروهای خودران داده بود. بهره گیری از امکانات خودروی خودران در زیرساخت های متداول موجب افزایش راحتی و بهره وری خواهد شد و امیدواریم که چنین سیستم هایی در ایران نیز توسط خودروسازان در آینده استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هفده − پانزده =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *