دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 5 اسفند ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هفتاد و نهمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

پست بانک اولین ارز دیجیتالی ایران را توسعه می دهد

محمد جواد آذری جهرمی روز چهارشنبه با انتشار توییتی خبر از توسعه ی اولین ارز دیجیتالی کشور داد که بصورت آزمایشی توسط پست بانک توسعه می یابد.

به گزارش زومیت، ارزهای دیجیتال یا ارزهای رمزنگاری شده در کنار فناوری بلاک چین این روزها به بخش انکار نشدنی از حوزه ی دیجیتال تبدیل شده اند. بسیاری از بزرگ ترین کمپانی های جهان نظیر IBM یا SAP نیز در پی استفاده از فناوری بلاک چین در کاربردهای مختلف و تعریف سیستم های جدیدی مبتنی بر فناوری بلاک چین هستند. همانطور که می دانید علاوه بر اینکه ارزهای دیجیتال یکی از بهترین روش ها برای انتقال پول در سطح بین الملل بدون نیاز به وجود یک نهاد مرکزی است، فناوری بلاک چین نیز پتانسیل بسیار بالایی برای تبدیل شدن به بستری دارد که می توان در هر زمینه ای از آن استفاده کرد.   اهمیت بالای بلاک چین در کنار توجه بیش از پیش به این فناوری باعث شده تا مدیران داخلی نیز درصدد استفاده از این فناوری باشند.

در جلسه ای که با هیئت مدیره پست بانک در خصوص ارزهای دیجیتال مبتنی بر زنجیره بلوکی داشتم، مقرر شد این بانک اقدامات لازم برای پیاده سازی آزمایشی اولین ارز دیجیتالی کشور را با استفاده از ظرفیت نخبگان کشور به عمل آورد. مدل آزمایشی برای بررسی و تایید به نظام بانکی کشور ارائه خواهد شد.

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات کشور با انتشار توییتی اعلام کرده که پست بانک وظیفه ی توسعه ی اولین ارز دیجیتالی کشور مبتنی بر فناوری بلاک چین را با تکیه بر دانش نخبگان داخلی توسعه خواهد داد. بنابر آنچه که جهرمی در توییت خود گفته، اولین ارز دیجیتالی کشور در کنار فناوری بلاک چین توسعه یافته در قالب یک مدل آزمایشی برای تایید به نظام بانکی  ارائه خواهد شد.

چندی پیش، ونزوئلا نیز به عنوان یکی از کشور های غنی از نظر داشتن ذخایر نفتی خبر از توسعه ی ارز دیجیتالی خود داد. در هفته ای که گذشت، نیکولاس مادورو اعلام کرد که ارز دیجیتالی پِترو این کشور موفق شده تا در اولین روز از پیش فروش، سرمایه ای ۷۳۵ میلیون دلاری را عاید این کشور کند. Petro یا ارز دیجیتال ونزوئلا با پشتوانه ی ۵ میلیارد بشکه نفت توسعه یافته است. براساس اطلاعات موجود بیش از ۱۰۰ میلیون توکن پترو منتشر می شود که ارزش کل آن ۶ میلیارد دلار خواهد بود. ونزوئلا جزئیاتی در رابطه با اینکه این پول رمزنگاری شده چه ساختاری دارد، ارائه نکرده است.

باید دید که ارز دیجیتالی ایران نیز با چه رویکردی توسعه یافته و چه نقشی را در سیستم بانکی کشور بر عهده خواهد گرفت.

سامسونگ اولین حافظه‌ SSD جهان با ۳۰ ترابایت ظرفیت را معرفی کرد

سامسونگ نخستین حافظه ی SSD جهان با ۳۰ ترابایت حافظه را در سایز ۲.۵ اینچی معرفی کرده است که امکان ذخیره ی ۵۷۰۰ فیلم فول اچ دی را دارد.

به گزارش زومیت، سامسونگ حافظه ی اس اس دی جدیدش را با ظرفیت ۳۰ ترابایت تولید کرد؛ این میزان بیشترین ظرفیتی به شمار می رود که تاکنون برای یک حافظه ۲.۵ اینچی در نظر گرفته شده است. این حافظه برای مشتریان سازمانی طراحی شده است.

این مدل که PM1643 نام دارد، از ۳۲ قطعه حافظه ی NAND یک ترابایتی تشکیل شده که هر کدام حاوی ۱۶ لایه چیپ  ۲۵۶ گیگابیتی V-NAND است. این حافظه فضای کافی برای ذخیره سازی ۵۷۰۰ فیلم فول اچ دی یا امکان تماشای ۵۰۰ روز ویدیو را بدون وقفه فراهم می کند. این حافظه از نظر فضای ذخیره سازی، نسبت به نسل قبل دو برابر بزرگ تر شده است. البته در نظر داشته باشید که سامسونگ یک حافظه ی ۶۰ ترابایتی در سایز ۳.۵ اینچ تولید کرده است که هنوز وارد بازار نشده و ظاهرا فقط در حد تبلیغات است.

حافظه اس اس دی جدید سامسونگ سرعتی خواندن و نوشتن به ترتیب ۲۱۰۰ و ۱۷۰۰ مگابایت در ثانیه را ارائه می دهد. این سرعت حدود ۳ برابر سریع  تر از SATA SSD است که در لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی است.

قیمت و تاریخ عرضه ی این محصول مشخص نیست اما سامسونگ قصد دارد محصولات SAS SSD خود را با ظرفیت های ۱۶.۳۶ ترابایت، ۷.۶۸ ترابایت، ۳.۸۴ ترابایت، ۱.۹۲ ترابایت، ۹۶۰ گیگابیت و ۸۰۰ گیگابیت، اواخر سال جاری میلادی راهی بازار کند.

انتظار نمی رود که حافظه ی SSD جدید سامسونگ در آینده ی نزدیک در لپ تاپ ها و رایانه های رومیزی مورد استفاده قرار گیرد.

گلکسی اس 9 پلاس با ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی عرضه می شود

مدل ۲۵۶ گیگابایتی گلکسی اس ۹ پلاس سامسونگ به تازگی لیست شده است؛ این نسخه، احتمالاً عرضه محدودتری نسبت به مدل پایه با ۶۴ گیگابایت حافظه خواهد داشت.

به گزارش زومیت، سامسونگ از گوشی های پرچم دار گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس در تاریخ ۶ اسفند رونمایی خواهد کرد و هنوز بخشی از مشخصات  فنی آن ها نامشخص باقی مانده است. پیش تر اعلام شده بود مدل ۶.۲ اینچی با حافظه رم بیشتر نسبت به نسل قبل عرضه خواهد شد؛ این طور که پیدا است، این مدل با ۶ گیگابایت رم ارائه می شود و مدل کوچک تر، احتمالاً ۴ گیگابایت رم خواهد داشت.

هر دو کهکشانی  جدید شرکت کره ای با ۶۴ گیگابایت حافظه عرضه خواهند شد؛ با این حال گمانه زنی هایی مبنی بر عرضه مدل «پلاس» با فضای ذخیره سازی بیشتر وجود دارد. پیش تر اعلام شده بود جانشین گلکسی اس ۸ پلاس در دو نسخه دیگر با ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه عرضه خواهد شد و اطلاعات تازه منتشرشده، عرضه حداقل یک نسخه دیگر از فبلت ۶.۲ اینچی سامسونگ را با حافظه داخلی بیشتر نسبت به مدل پایه تأیید می کند.

به تازگی گلکسی اس ۹ پلاس در کره جنوبی با شماره مدل SM-G965 رؤیت شده است؛ به  نظر می رسد این گوشی، در دو مدل با ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ارائه خواهد شد. در حال  حاضر جزئیات مدل ۱۲۸ گیگابایتی ارائه نشده است و نمی دانیم اطلاعات به  دست آمده تا چه اندازه صحت دارند. مدل SM-G960 نیز تنها با ۶۴ گیگابایت حافظه در این لیست جلب  توجه می کند. علاوه  بر این، فعلاً مشخص نیست آیا مدل ۲۵۶ گیگابایتی عرضه گسترده ای خواهد داشت یا ارائه ی این مدل به برخی از بازارها محدود خواهد شد؛ با این حال به  نظر می رسد این نسخه به صورت محدود در برخی از بازارها ارائه شود.

بر اساس اطلاعاتی که اخیراً ارائه شده است، عرضه پرچم داران ۲۰۱۸ سامسونگ از تاریخ ۱۶ مارس (۲۵ اسفند) آغاز خواهد شد؛ البته در صورت پیش خرید آن ها در کره  جنوبی، اعضای جدید سری گلکسی اس یک هفته زودتر به دست علاقه مندان خواهد رسید. با این حال هنوز مطمئن نیستیم که عرضه مدل های جهانی پیش فروش شده، تا قبل از تاریخ ۱۶ مارس آغاز خواهد شد یا خیر.

با وجود اینکه گمانه زنی  های مختلفی در مورد قیمت احتمالی گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس مطرح می شود و بارزترین آن ها، افزایش قیمت ۱۰۰ دلاری هر دو مدل نسبت به نسل قبل است؛ انتظار داریم مدل ۵.۸ اینچی با قیمت پایه ۷۵۰ دلار به بازار عرضه شود. فبلت ۶ اینچی سامسونگ با برچسب قیمتی ۸۵۰ دلار در دسترس قرار خواهد گرفت. لازم به  ذکر است که قیمت ارائه شده مربوط به مدل پایه  آن ها با ۶۴ گیگابایت حافظه است و انتظار داریم در صورت ارائه نسخه های دیگر، قیمت آن ها بالاتر از رقم اعلام شده باشد.

اعضای جدید سری گلکسی اس تنها در حافظه رم یا اندازه صفحه نمایش، متفاوت نخواهند بود و پیش بینی می شود مدل بزرگ تر با دوربین دوگانه در دسترس قرار بگیرد. در همین حال، جانشین گلکسی اس ۸ با یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی معرفی خواهد شد. هر دو مدل، سنسوری با دهانه لنز متغیر خواهند داشت و می توانند ویدیوهای صحنه آهسته با نرخ ۹۶۰ فریم بر ثانیه به ثبت برسانند؛ ولی رزولوشن این نوع فیلم ها مشخص نیست. نسل قبل می توانست ویدیوهای صحنه آهسته با نرخ ۲۴۰ فریم بر ثانیه و رزولوشن 720p HD ثبت کند.

باید اشاره کرد که پرچم داران امسال سامسونگ به بلندگوی دوگانه مجهز خواهند شد که AKG در بهینه سازی صدای خروجی، نقش داشته است. علاوه بر این، انتظار داریم هر دو مدل با آخرین نسخه از سیستم عامل اندروید یعنی اندروید اوریو ۸.۰ به بازار عرضه شوند که رابط کاربری Samsung Exprience 9.0 برای آن ها درنظر گرفته شده است.

قیمت نهایی گلکسی اس 9 و اس 9 پلاس سامسونگ فاش شد

جدیدترین شایعات منتشر شده پیرامون دو گوشی گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس، قیمت نهایی آن ها را فاش کرده است.

به گزارش زومیت، هرچه به زمان رونمایی رسمی سامسونگ از دو گوشی پرچم دار گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس نزدیک تر می شویم، بازار شایعات داغ تر می شود. طبق جدیدترین اخبار منتشر شده، قیمت نهایی پرچم داران جدید سامسونگ توسط ایوان بلس، فاش کننده ی مشهور دنیای فناوری، منتشر شد.

گفتنی است، قیمت نهایی دو گوشی پرچم دار گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس به ترتیب ۸۴۱ و ۹۹۷ یورو خواهد بود. البته مشخص نیست این قیمت در مورد تمامی کشورهای اروپایی صدق کند. انتظار می رود قیمت گذاری این دو محصول طبق روال سال های گذشته به عدد ۹ ختم شود و قیمت نهایی به صورت ۸۴۹ یورو برای مدل گلکسی اس ۹ و ۹۹۹ یورو برای مدل پلاس باشد.

به نظر می رسد در صورت مغایرت قیمت نهایی پرچم داران آتی سامسونگ با قیمت های فاش شده، شاهد نتایج جالب در این بخش نخواهیم بود. دلیل این امر، عدم کارایی نرخ تبدیل ارز در مورد محصولاتی چون گوشی موبایل است. برای مثال، گلکسی نوت ۸ در بازار آمریکا با قیمت ۹۳۰ دلار به فروش می رسد؛ اما این محصول در بازارهای اروپایی قیمتی ۹۹۹ یورویی دارد. این در صورتی است که تبدیل نرخ ارز گوشی گلکسی نوت ۸ در بازارهای اروپایی باید با قیمتی معادل ۷۵۴ یورو و در بازارهای آمریکایی با قیمت ۱۲۳۱ دلار فروخته شود.

علاوه بر قیمت های اعلام شده، براساس برخی شایعات قیمت های کمتری برای گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس نسبت داده شده است. طبق این شایعات گلکسی اس ۹ با قیمت ۸۳۷ یورو و گلکسی اس ۹ پلاس با قیمت ۹۰۵ یورو وارد بازار خواهند شد. در نهایت باید دید کمپانی سامسونگ چه قیمت هایی را برای محصولات جدید خود در نظر گرفته است.

نسخه ارتقاء یافته ال‌ جی وی 30 در نیمه دوم اسفند عرضه خواهد شد

گزارشی در کره جنوبی، حاکی از زمان عرضه احتمالی نسخه جدید فبلت ال جی وی ۳۰ است. این مدل نزدیک به ۸۳۰ دلار قیمت دارد.

به گزارش زومیت، فاصله چندانی تا آغاز نمایشگاه MWC 2018 باقی نمانده است و بسیاری از شرکت های مختلف، برای رونمایی از محصولات جدید خود آماده می شوند. با این حال، ال جی تصمیمی برای معرفی پرچم دار ۲۰۱۸ سری «جی» در کنگره موبایل بارسلون ندارد و به جای این مدل، نسخه ارتقاء یافته فبلت وی ۳۰ را عرضه خواهد کرد.

گفته می شود نسخه جدید پرچم دار نیمه دوم ۲۰۱۷ ال جی با نام تجاری ال جی وی ۳۰ اس (LG V30s) به بازار عرضه خواهد شد؛ هرچند برخی مدعی هستند که این گوشی به عنوان نسخه ۲۰۱۸ ال جی وی ۳۰ ارائه می شود و گزارشی در کره  جنوبی به زمان عرضه این مدل اشاره دارد؛ گفته می شود نسخه ارتقاء یافته فبلت ۲۰۱۷ ال جی در تاریخ ۸ یا ۹ مارس (۱۷ یا ۱۸ اسفند) در بازار کره جنوبی عرضه خواهد شد.

قیمت نهایی این مدل هنوز مشخص نیست و گمانه زنی های مختلفی در مورد آن مطرح می شود؛ با این حال منابع مطلع به عرضه نسخه ارتقاء یافته وی ۳۰ با برچسب قیمتی ۹۰۰ هزار وون (۸۲۸ دلار) اشاره دارند. ضمن اینکه گوشی جدید ال‏ جی در خارج از بازار کره  جنوبی، با قیمت بیشتری عرضه خواهد شد.

آنچه باعث تمایز این مدل از فبلت ۶ اینچی ال جی در سال گذشته خواهد بود، قابلیت های مربوط به هوش مصنوعی است که عملکرد دوربین را بهبود خواهد داد. ال جی وی ۳۰ اس با مدل استاندارد خود از نظر طراحی کاملاً مشابه است و حتی مشخصات سخت افزاری یکسانی خواهد داشت.

گوشی جدید ال جی با قابلیتی به نام Vision AI همراه خواهد بود؛ این ویژگی با تشخیص سوژه و جزئیات محیط، بهترین حالت را برای عکاسی پیشنهاد می دهد. هشت حالت پرتره، غروب آفتاب، طلوع آفتاب، حیوانات خانگی، غذا، منظره، شهر و گل توسط دوربین تشخیص داده خواهند شد؛ بدین شکل که برخی از تنظیمات دوربین به منظور بهبود عملکرد آن، به صورت خودکار تغییر پیدا می‏ کند.

همچنین ال جی وی ۳۰ اس، قابلیتی با نام Voice AI ارائه خواهد داد. کاربر با دستورات صوتی، می تواند برنامه ها را اجرا یا تغییراتی در تنظیمات گوشی اعمال کند. برای ارائه ویژگی مذکور از گوگل اسیستنت استفاده شده است و دستیار صوتی گوگل از ۳۲ فرمان اختصاصی، پشتیبانی خواهد کرد که در انحصار عضو جدید سری «وی» باقی می ماند.

همان طور که در ابتدا اشاره کردیم، نسخه جدید وی ۳۰ فاقد مشخصات سخت افزاری جدید است و تراشه اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام با هشت هسته پردازشی، قلب تپنده ی آن خواهد بود. در همین حال که ال جی از گوشی جدیدی با تراشه پرچم دار ۲۰۱۷ کوالکام رونمایی می کند، سامسونگ پرچم داران جدید گلکسی اس ۹ و گلکسی اس ۹ پلاس را ارائه خواهد داد که در دو مدل با تراشه اکسینوس ۹۸۱۰ و اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام عرضه می شوند؛ ضمن اینکه شیائومی با می میکس ۲ اس (Mi Mix 2S) و سونی با اکسپریا ایکس زد ۲ پرو (Xperia XZ2 Pro) و اکسپریا ایکس زد ۲ (Xperia XZ2) مجهز  به تراشه جدید کوالکام، در کنگره موبایل بارسلون حاضر خواهند شد.

علت عرضه نسخه ارتقاء یافته وی ۳۰ آن است که مقامات ال جی تصمیم گرفته اند در سیاست های خود در بازار گوشی  هوشمند تجدیدنظر کنند؛ به همین جهت، ال جی تصمیمی برای عرضه سالیانه گوشی های هوشمند ندارد. به  نظر می رسد عملکرد ضعیف بخش موبایل باعث شده است شرکت کره ای از رقابت با سازندگان دیگر دست بکشد و تنها زمانی محصول جدیدی ارائه بدهد که حرف تازه ای برای گفتن وجود داشته باشد. از این رو تمرکز ال جی بر افزایش طول عمر گوشی های هوشمندش معطوف خواهد بود که بدین شکل می تواند فروش محصولاتش را افزایش دهد.

در رابطه با جانشین ال جی جی ۶ باید گفت که احتمالاً تا ماه ژوئن ارائه نخواهد شد. گوشی پرچم دار جدید ال جی که با اسم رمز Judy در حال توسعه است، با تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام و ۴ گیگابایت رم عرضه خواهد شد. برخلاف وی ۳۰ که پنل اولد دارد، عضو جدید گوشی های سری «جی» ال جی به نمایشگر ۶.۱ اینچی با فناوری +MLCD و احتمالاً بلندگوی استریو مجهز خواهد شد. همچنین گمان می رود این مدل از دوربین دوگانه ۱۶ مگاپیکسلی استفاده کند.

مایکروسافت میخی دیگر بر تابوت ویندوزفون کوبید

گوشی های هوشمندی که از سیستم عامل ویندوزفون ۷.۵ یا ۸ استفاده می کنند، از این پس دیگر قادر به دریافت اعلانات نخواهند بود.

به گزارش زومیت، بر هیچکس پوشیده نیست که تجارت موبایل مایکروسافت و جاه طلبی این شرکت برای حضور در این حوزه به پایانِ راه رسیده است. آخرین نسخه ی موبایلی سیستم عامل ویندوز که با نام ویندوز ۱۰ موبایل شناخته می شود، اکنون تنها به دریافت به روزرسانی هایی با محوریت وصله های امنیتی بسنده کرده است.

با این وجود، مایکروسافت در مطلبی جدید، از حذف یکی از ویژگی های کلیدی تلفن های هوشمند از سیستم عامل های ویندوزفون ۷.۵ و ۸ خبر داد. براساس پست منتشرشده در وبلاگ مایکروسافت، از این پس نسخه های نام برده از ویندوزفون قادر به دریافت اعلانات نخواهند بود؛ همچنین ویژگی «Find my phone» که اکثراً برای یافتن گوشی های مسروقه از آن استفاده می  شد، دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

اگرچه اقدام فوق تنها قشر خاصی از کاربران این سیستم عامل را هدف قرار داده است؛ اما نمی توان منکر این قضیه شد که ردموندی ها با تصمیمِ اخیرِ خود، میخی دیگر بر تابوت این سیستم عامل کوبیدند. ویندوزفون ۷.۵ سال ۲۰۱۱ عرضه شد و به فاصله ی یک  سال، نسخه ی هشتم این سیستم عامل در دسترس قرار گرفت. فارغ از نحوه ی نام گذاری، این دو نسخه به طور کل با یکدیگر تفاوت داشتند و کاربرانی که از گوشی هایی با سیستم عامل ویندوزفون ۷.۵ استفاده می کردند، امکان به روزرسانی به نسخه ی هشتم را نداشتند. اگرچه این اتفاق همراه با ریزش بسیاری از کاربران قدیمی از این سیستم عامل همراه شد؛ اما در آن زمان ویندوزفون ۸ توانست توجه قشر زیادی از کاربران را جلب کند و به موفقیتی نسبی دست یابد.

طبق گفته ی مایکروسافت، این موارد تنها کاربران نسخه ی ۷.۵ و ۸ را هدف قرار می دهند و کاربران ویندوزفون ۸.۱ همچنان می توانند مانند گذشته از گوشی  خود استفاده کنند. با این وجود، اتفاق فوق زنگ خطری را برای کاربران این پلتفرم به صدا در آورد؛ از این  رو ممکن است در آینده ی نه چندان دور، چنین اتفاقی برای دیگر نسخه های این سیستم عامل نیز رخ دهد.

اکنون، ویندوز ۱۰ موبایل که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، هیچ گونه ویژگی جدیدی را دریافت نخواهد کرد. مایکروسافت در اکتبر سال گذشته اعلام کرد که به روزرسانی های آتی این سیستم عامل تنها به بهبودهای جزئی و وصله های امنیتی خلاصه می شود.

در ماه های اخیر شایعات و اخبار گوناگونی درباره ی ورود دوباره ی مایکروسافت به عرصه ی گوشی های هوشمند شنیده شد. به باور بسیاری از رسانه ها، ردموندی ها روی دستگاهی تاشو کار می کنند که ویژگی های کلاس دسکتاپ را در کنار قابلیت های موبایلی ارائه می کند.

موفقیت محققان آلمانی در ساخت محافظ گوشی نامرئی

پژوهشگران آلمانی موفق به تولید گونه ای از محافظ گوشی مایع، بر پایه ی فناوری نانو شده اند که ضمن حفظ ظاهر اصلی گوشی، از آن در برابر ضربه محافظت می کند.

به گزارش زومیت، محافظ های فعلی گوشی و تبلت موجود در بازار، هر کدام دارای معایب خاص خود هستند. قاب   گوشی، باعث از دست  رفتن شکل اصلی و اورجینال گوشی شده و محافظ های نمایشگر معمول فعلی نیز، باعث افت عملکرد تاچ صفحه نمایش می شوند. نبود قاب ها  و محافظ های اختصاصی گوشی های مختلف نیز، باعث سردرگمی در خرید و انتخاب می شوند.

شرکت آلمانی Diamond Protect، موفق به تولید محافظ گوشی مایع و مبتنی بر تکنولوژی نانو شده  است که به کمک آن می توان هم از بدنه و هم از صفحه نمایشگر گوشی و تبلت محافظت کرد. برخی از ویژگی های این محصول عبارتند از:

  • افزایش مقاومت تا ۶۰۰ درصد در مقابل ضربه و خراشیدگی
  • محافظت همزمان از بدنه و صفحه نمایش
  • نامرئی و مایع بودن محافظ و حفظ ظاهر اصلی گوشی
  • گواهینامه TÜV-SÜD
  • بدون حباب
  • خاصیت ضد باکتری

این محصول از طریق وب سایت رسمی نمایندگی انحصاری محافظ الماس در ایران قابل خریداری است. خاطرنشان می کنیم که این مرکز تنها نماینده انحصاری محصول یادشده در ایران بوده و فاقد وب سایت دیگری است.

مشخصات و قیمت اکسپریا ایکس زد 2 و ایکس زد 2 کامپکت سونی فاش شد

بر اساس گزارش جدید، گوشی های اکسپریا ایکس ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامکپت سونی در تاریخ ۱۵ اسفند وارد بازار خواهند شد.

به گزارش زومیت، سونی در نیمه اول سال ۲۰۱۷ از گوشی های پرچم دار اکسپریا ایکس زد اس (Xperia XZs) و اکسپریا ایکس زد پریمیوم (Xperia XZ Premium) رونمایی کرد و با فرا رسیدن نمایشگاه MWC 2018، زمزمه هایی مبنی بر رونمایی از جانشین آن ها شنیده می شود. انتظار داریم شرکت ژاپنی، گوشی اکسپریا ایکس زد ۲ پرو و اکسپریا ایکس زد ۲ را به صورت رسمی در هفته دوم اسفند معرفی کند؛ با این حال، برخی مدعی هستند که نسل جدید گوشی های کامپکت سونی تا چند روز دیگر ارائه می شود.

به تازگی مشخصات سخت افزاری گوشی های اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت فاش شده است که شایعات موجود در مورد عرضه آن ها با مشخصات فراتر از انتظار را تأیید می کند. به  نظر می رسد گوشی کامپکت جدید ژاپنی ها به نمایشگر ۴.۶ اینچی مجهز نخواهد بود و صفحه نمایش ۵ اینچی برای آن در نظر گرفته شده است؛ رزولوشن احتمالی نمایشگر، +Full HD یا ۱۰۸۰ در ۲۱۶۰ پیکسل خواهد بود. به همین جهت، این مدل ابعاد نزدیک به گوشی های ۴ اینچی دیگر سونی خواهد داشت و نمایشگری با نسبت ابعاد ۱۸ به ۹ برای آن انتخاب شده است.

نمونه آزمایشی اکسپریا ایکس زد 2 کامپکت در کنار اکسپریا زد 5 کامپکت سونی

جانشین اکسپریا ایکس زد وان با صفحه نمایش ۵.۷ اینچی عرضه خواهد شد؛ ولی رزولوشن صفحه نمایش مشخص نشده است. به همین جهت، مشخص نیست اکسپریا ایکس زد ۲ نام تجاری اکسپریا ایکس زد پرو خواهد بود یا ایکس زد ۲ پرو. پیش تر اعلام شده بود که جانشین ایکس زد وان به نمایشگر ۵.۲ اینچی FHD و ایکس زد 2 پرو به نمایشگر ۵.۷ اینچی 4K مجهز می شود؛ اما در شایعه جدید این موضوع رد شده است.

تراشه اسنپدراگون ۸۴۵ کوالکام با هشت هسته پردازشی، قلب تپنده ی اعضای جدید سری اکسپریا ایکس زد است. برای هر مدل، ۴ گیگابایت رم به همراه ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی در نظر گرفته شده است؛ برای مقایسه، اکسپریا ایکس زد وان کامپکت به پردازنده اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام، ۴ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی مجهز شده بود و ایکس زد وان از تراشه اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام، ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه استفاده می کند.

ادعا می شود پرچم داران جدید سونی فاقد جک هدفون ۳.۵ میلی متری هستند؛ این موضوع با گزارش های پیشین مبنی بر دریافت تأییدیه FCC برای یک گوشی سونی بدون جک صدا، هم خوانی دارد. ضمن اینکه حسگر اثر انگشت به پنل پشتی منتقل شده است؛ در نسل قبل، حسگر اثر انگشت با دکمه  ی پاور ادغام شده بود و برای احراز هویت، تنها باید دکمه ی پاور را فشار دهید. همچنین پرچم داران سونی، به قابلیت مخصوصی برای پخش موسیقی مجهز خواهند شد که متناسب با آهنگ، نحوه ی ارتعاش گوشی تغییر خواهد یافت.

در نهایت، به برچسب قیمتی اکسپریا ایکس زد ۲ و اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت اشاره شده است؛ مدل ۵.۷ اینچی با قیمت ۹۸۷ دلار عرضه خواهد شد و سونی در نظر دارد نسخه کوچک تر پرچم دار جدیدش را با قیمت ۷۴۰ دلار ارائه دهد. هر دو مدل از تاریخ ۶ مارس (۱۵ اسفند) وارد بازار خواهند شد.

درحال حاضر مشخص نیست آیا سونی گوشی مجهز به نمایشگر اولد با رزولوشن 4K در نمایشگاه MWC 2018 معرفی خواهد کرد یا خیر؛ حتی در صورتی که این گوشی معرفی شود، ممکن است مانند اکسپریا ایکس زد پریمیوم با تأخیر چندماهه راهی بازار شود. یکی از مدیران اجرایی تجارت موبایل سونی، مدعی شده بود شرکت متبوعش در حال توسعه گوشی جدیدی با نمایشگر 4K از نوع اولد است؛ انتظار می رود ال جی دیسپلی، پنل های اولد لازم را برای سونی تأمین کند.

جدا از نمایشگر کشیده، شایعاتی مبنی بر ارائه پرچم داران ۲۰۱۸ سونی با زبان طراحی میرای وجود دارد؛ در این الگوی طراحی، حاشیه های نمایشگر باریک تر از نسل گذشته خواهند بود و انحنایی در پنل پشتی ایجاد شده است. تصویری که پیش تر از اکسپریا ایکس زد ۲ کامپکت فاش شده بود، به این موضوع اشاره دارد که حاشیه ی بالای نمایشگر باریک شده است و پنل پشتی، کاملاً مسطح نیست. ضمن اینکه حسگر اثر انگشت در لبه ی سمت راست گوشی قرار ندارد و با دکمه ی پاور ادغام نشده است.

به روزرسانی «سه‌بعدی‌ساز»: به‌ اشتراک‌ گذاشتن مستقیم در فیس‌بوک امکان پذیر شد

سونی اشتراک گذاری تصاویر سه بعدی ایجادشده توسط گوشی های ایکس زد پریمیوم، ایکس زد وان و ایکس زد وان کامپکت را ممکن کرده است و کاربران می توانند تصاویر سه بعدی را پس از ایجاد در فیسبوک به اشتراک بگذارند.

به گزارش زومیت، از این پس می توانید با گوشی های ایکس زد پریمیوم، ایکس زد وان و ایکس زد وان کامپکت سونی، اسکن های سه بعدی  را مستقیماً از «سه بعدی ساز» به تایم لاین فیسبوک خود بفرستید و اولین نفر در بین دوستانتان باشید که در شبکه های اجتماعی عکس سه بعدی دارد.

این به روزرسانی جدید بدین معنا است که کاربران سه بعدی ساز می توانند از طریق قالب پست های سه بعدی تعاملی فیسبوک، اسکن های سه بعدی  را به طور مستقیم با دوستانشان در این شبکه ی اجتماعی به اشتراک بگذارند. بنابراین هر کسی که پست را در فید خبری  می بیند، می تواند آن را بچرخاند، حرکت دهد و بزرگ یا کوچک کند. این کار دری به دنیای جدیدی از امکانات برای به اشتراک  گذاشتن به صورت سه بعدی می گشاید.

هنوز از سه بعدی ساز استفاده نکرده اید؟ با برنامه مختص Xperia، می توانید جهان پیرامونتان را به صورت سه بعدی، درست از روی گوشی هوشمندتان ثبت کنید و افراد و اشیاء را به آواتارهای سه بعدی با وضوح بالا تبدیل کنید.

سه بعدی سازی دیگر منحصر به متخصصان نیست. سه بعدی سازِ سونی به منظور در دسترس قرار دادن این قابلیت برای همگان ساخته شده است و اسکن سه بعدی را تنها در چند ثانیه انجام می دهد و امکان به  اشتراک  گذاشتن فوری آن را فراهم می آورد. برای کاربران کنونی ایکس زد وان،‏ ایکس زد وان کامپکت و ایکس زد پریمیوم که سه بعدی ساز دارند، این برنامه از طریق گوگل پلی به روز خواهد شد.

پلتفرم سیستم روی چیپ جدید ARM با پشتیبانی از آی سیم

ARM از پلتفرمی موسوم به Kigen رونمایی کرده است که امکان استفاده از سیم کارت  یکپارچه (آی سیم) را فراهم می آورد.

به گزارش زومیت، طبق بیانیه ای که در وب سایت رسمی ARM منتشر شده است، این شرکت از فناوری  جدیدی تحت برند Kigen پرده برداری کرده که به سیستم  روی چیپ اجازه می دهد از فناوری سیم کارت یکپارچه(iSIM) سود ببرد. این مسئله ضمن افزایش امنیت، موجب کاهش هزینه ی کاربردهای اینترنت اشیاء خواهد شد. این را باید خبر خوشی برای دنیای فناوری قلمداد کرد؛ چرا که با رشد کاربردهای اینترنت اشیاء، نیاز به ارتباط و تشخیص هویت امن رو به افزایش است.

این پلتفرم تنها یک سیستم روی چیپ با بخش سخت افزاری جداگانه برای یکپارچه سازی میکروکنترلر و سیم کارت یکپارچه نیست. بلکه در کنار این سیستم روی چیپ، ARM سیستم عامل امن Kigen و مجموعه های نرم افزاری سازگار با استاندارد GSMA را ارائه داده است که اجازه می دهند از امکان برقراری ارتباط و تشخیص هویت امن از راه دور با استفاده از سرورهای Kigen برخوردار شویم.

به عبارت دیگر، در پلتفرم ارائه شده توسط این شرکت بریتانیایی شاهد تراشه ای هستیم که مهم ترین اجزای مرتبط با فناوری اینترنت اشیاء در آن جا داده شده اند.  در کنار این تراشه، ARM نرم افزار و سرورهای لازم را نیز ارائه کرده است.

این مسئله این امکان را فراهم می آورد تا پردازنده هایی ساخت که نیاز به استفاده از سیم کارت  جداگانه را از بین می برند. این مسئله همچنین تغییری مثبت برای شرکت های مخابراتی است؛ چرا که هزینه های این شرکت ها را کاهش می دهد. در کنار این مزایا، تولیدکنندگان دستگاه ها، شرکت های مخابراتی و ارائه دهندگان پلتفرم های اینترنت اشیاء نیز می توانند با سرعت بیشتری به روزرسانی ها و نرم افزارهای لازم را ارائه دهند. با از بین رفتن نیاز به سیم کارت، نیاز به تعویض سیم کارت  نیز بالطبع از بین خواهد رفت. اگر قرار باشد تا سال ۲۰۳۵ شاهد وجود بیش از یک تریلیون دستگاه با امکانات اینترنت اشیاء باشیم، بدیهی است که اجبار به استفاده از سیم کارت و تعویض آن ها امری چندان کاربردی نخواهد بود. به روزرسانی ابزارهای مبتنی بر اینترنت اشیاء نیز مسئله ای ضروری است؛ چرا که بدون شک در بدو ورود این فناوری شاهد آسیب پذیری ها و مشکلات فراوانی خواهیم بود و لازم است پیش از گسترش این مشکلات به دیگر ابزارها، با آن ها مقابله کنیم.

ARM اعلام کرده است که در جریان کنگره ی جهانی موبایل در سال ۲۰۱۸ نوآوری های خود را به نمایش خواهد گذاشت و احتمالا پلتفرم Kigen یکی از آن ها خواهد بود. پائول ویلیامسون، معاون ARM و مدیر بخش کسب و کار مالکیت معنوی ابزارهای اینترنت اشیاء این شرکت، یکی از سخنران های اصلی کنگره ی موبایل امسال خواهد بود که از ۷ الی ۱۰ اسفند (۲۶ فوریه الی ۱ مارس) در شهر بارسلون اسپانیا در جریان خواهد بود.

شروع طرح اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس با پرتاب اخیر فالکون ۹

با پرتاب اخیر فالکون ۹ اسپیس ایکس، طرح انتقال ۱۲ هزار ماهواره ی فراهم کننده ی اینترنت وارد فاز اجرایی شد.

به گزارش زومیت، پرتاب راکت فالکون ۹ در روز گذشته شاید از لحاظ جذابیت خبری به اندازه ی پرتاب حماسی فالکون هوی در چند هفته پیش نباشد. با این حال ایلان ماسک کسی نیست که راکتی را به سادگی پرتاب کند؛ وی ترجیح می دهد تا همیشه رکوردها را جابجا یا اگر بهتر بگوییم، رکوردهای جدیدی خلق کند.

در حالی که ماموریت اصلی پرتاب روز پنج شنبه برای انتقال آخرین ماهواره ی مشاهده گر زمین اسپانیا با نام پاز بود، ولی محموله ی راکت دربردارنده ی اولین دو ماهواره ی اینترنتی اسپیس ایکس هم بود. این دو فضاپیما می توانند سرآغاز مرحله ای جدید برای کمپانی فضایی باشند؛ و همینطور مرحله ای نو برای اینترنت جهانی.

ماسک برای چند سال اخیر در حال کار روی برنامه هایی نسبتا مخفیانه برای راه اندازی ماهواره های اینترنتی در مدار زمین بوده است. در سال ۲۰۱۶، کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) راه اندازی ۴۴۲۵ ماهواره  ی اینترنتی اسپیس ایکس را تأیید کرد. این شرکت در ادامه تعداد ماهواره ها را تا حدود ۱۲ هزار دستگاه رساند که در واقع شش برابر تعداد ماهواره های فعالی است که در حال حاضر در حال گردش پیرامون زمین هستند.

برپایه ی اطلاعات به دست آمده از پایگاه  داده ی Union of Concerned Scientists Satelite Database، در حال حاضر ۱۷۳۸ ماهواره ی فعال در مدار زمین وجود دارد. حتی اگر ۲۶۰۰ مورد مربوط به بعضی از ماهواره های غیرفعال را هم اضافه کنید، باز هم می توانیم برآورد کنیم که شمار ماهواره های اسپیس ایکس بیش از سه برابر سایر فضاپیماهای موجود در مدار زمین خواهد شد.

این موضع در نگاه اول، ممکن است مانند ارسال رودستر تسلا به فضا به نظر می رسد؛ اما این ماهواره ها کاملا سنگین هستند: اندازه ی تقریبی آنها برابر یک خودرو است و جرم آنها نیز حدود ۳۹۰ کیلوگرم است. هدف نهایی از ارسال این ماهواره ها هم تحقق بخشیدن به ایده ی صورت فلکی ماهواره ای اسپیس ایکس برای فراهم آوردن اینترنت پرسرعت روی زمین است.

دو ماهواره ای که برای این منظور و در مرحله ی نخست از فرایند مورد نظر اسپیس ایکس به همراه ماهواره ی پاز به فضا ارسال شدند، دو نمونه ی کوچک از ماهواره ی ارتباطی مخابراتی است: Microsat-2a و Microsat-2br. این دو، نخستین نمونه از مورادی هستند بنابر برنامه های اسپیس ایکس تبدیل به گروه های از ماهواره های ارائه دهنده ی اینترنت تبدیل خواهند شد و هر کدام از آنها در فرکانس های رادیویی متفاوتی عمل خواهند کرد.

شروع Starlink

۴۴۲۵ ماهواره ی اینترنتی اسپیس ایکس، در ارتفاع حدود ۱۱۰۰ کیلومتری زمین و ۷۵۱۸ مورد دیگر از ۱۲ هزار ماهواره ی کلی یادشده در ارتفاع ۳۰۰ کیلومتری خواهند بود. تعداد زیاد ماهواره ها و موقعیت های متغیر آنها در مدار و همچنین توانایی آنها برای فراهم ساختن اینترنت در زمین از چالش های اصلی پیش روی کمپانی فضایی در این مسیر است.

آنها باید اطمینان حاصل کنند که ماهواره ها می توانند با گیرنده های مستقر در زمین هماهنگ شوند. پس از این است که سوال های بنیادی بیشتری درمورد نحوه ی مدیریت آنها برای ردگیری و هدایت ماهواره های موجود در مدار و پیشگیری از برخوردهای آنها پیش می آید.

اما اگر ایلان ماسک بتواند این ناوگان ماهواره ها را جمع آوری و سازمان دهی کند، به باور خودش و آنگونه که در گفتگو با وال استریت ژورنال اشاره کرده است، استارلینک (نام غیررسمی که خودش به این ناوگان اطلاق می کند) توانایی ارسال سیگنال های اینترنتی به هر نقطه ای روی زمین را خواهد داشت. چنین شبکه ای باعث برداشته شدن باری از دوش کشورهای در حال توسعه پیرامون توسعه ی زیرساخت های اینترنتی می شود؛ کشورهایی که در آن نیمی از مردم به اینترنت دسترسی ندارند.

هنگامی که ماسک برای بار اول به دنبال مجوز FCC برای شروع این پروژه در سال ۲۰۱۵ بود، اظهار داشت که هدف از این شبکه، اداره ی بیش از نیمی از ترافیک اینترنت از راه دور است. ماسک اظهار کرد که ارتباطات سریع تر و مستقیم تر میان قاره های نسبت به آنچه که امروز داریم، میسر خواهد شد.

گفتنی است که تاثیر این شبکه بر ارتباطات اینترنتی محلی کمتر قابل توجه خواهد بود. احتمالا استارلینک تنها ۱۰ درصد از فروش را در اختیار خواهد داشت و ۹۰ درصد بقیه کماکان در اختیار شرکت های محلی خواهد بود؛ البته احتمالا چنین وضعیتی برای مراحل اولیه است و در ادامه می تواند تغییر کند. ماسک در اسپیس ایکس سیاتال همچنین اشاره کرد که:

ما درباره ی چیزی صحبت می کنیم که در بلند مدت کاری همانند بازسازی اینترنت در فضا را صورت می دهد.

پس از پرتاب اخیر به نظر می آید که آنها یک گام دیگر به هدف خود نزدیک تر شده باشند.

کامپیوترهای ویندوزی مبتنی بر فناوری 5G در سال ۲۰۱۹ از راه می رسند

اینتل با همکاری مایکروسافت، دل، اچ پی و لنوو، کامپیوترهای شخصی مبتنی بر فناوری 5G را برای سال ۲۰۱۹ توسعه می دهد.

به گزارش زومیت، کنسرسیومی متشکل از اینتل و چندین شرکت فعال در زمینه ی رایانه های شخصی، قصد دارند رایانه های شخصی با امکان پشتیبانی از فناوری 5G توسعه دهند. هدف اصلی این گروه، استفاده از مودم های XXM 8000 اینتل است که مخصوص اتصال 5G طراحی شده است. در حال حاضر گفته می شود چندین شرکت ارائه دهنده خدمات ارتباطی تا پایان سال جاری میلادی، دسترسی زود هنگام به 5G را برای عموم ارائه خواهند کرد. هدف اینتل و شرکای آن یعنی دل،  اچ پی،  لنوو و مایکروسافت این است که محصولاتی با امکان بهره گیری از فناوری 5G را تا تعطیلات کریسمس سال ۲۰۱۹، وارد بازار کنند.

اینتل این اعلامیه را درست کمی قبل از برگزاری MWC امسال، منتشر کرده است. کنگره ی جهانی موبایل با محوریت گوشی های هوشمند و تجهیزات ارتباطی از روز دوشنبه در شهر بارسلونا شروع خواهد شد. به گفته ی مدیر عمومی فناوری 5G اینتل، هم اکنون اطلاعاتی پیرامون مشخصات و ویژگی های محصولات آینده منتشر نشده؛ اما اینتل با شرکت های یادشده بر سر مسائل اساسی و راهبردی به توافق دست پیدا کرده است.

توسعه و عرضه ی محصولات مبتنی بر مودم های 5G برای اینتل، امری بسیار حیاتی محسوب می شود؛ چرا که این شرکت هم اکنون در حوزه ی اتصال همراه اینترنت با شرکت های بزرگی مانند کوالکام و سامسونگ در حال رقابت است. در این بین سامسونگ می تواند محصولات تجاری به همراه مودم های ساخت خود را عرضه کند و از این لحاظ نسبت به دو رقیب خود برتری دارد. کوالکام نیز در اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرده بود که با ۱۹ تولیدکننده و ۱۸ اپراتور به توافق رسیده است و از سال ۲۰۱۹ شاهد عرضه ی دستگاه های مبتنی بر مودم های 5G خانواده ی X50 ساخت این شرکت خواهیم بود.

اینتل برای باقی ماندن در این رقابت دشوار اقدام های دیگری را نیز انجام داده است؛ از جمله ی آن ها می توان به همکاری با شرکت Spreadtrum اشاره کرد که در حوزه ی نیمه رساناها و ساخت تراشه  برای گوشی های هوشمند فعالیت دارد. تراشه های ساخت این شرکت چینی در محصولات شرکت هایی مانند سامسونگ و لنوو استفاده می شود. اینتل قصد دارد از طریق این همکاری، مودم های XMM 8000 خود را علاوه بر رایانه های شخصی، در گوشی های هوشمند 5G نیز تعبیه کند.

با اینکه فناوری 5G هنوز به صورت رسمی و گسترده در دسترس قرار نگرفته است؛ اما شرکت های مختلف از چندی پیش در حال توسعه ی دستگاه های مبتنی بر این فناوری هستند. این امر می تواند به توسعه ی سریع تر شبکه ی 5G و سرویس های مبتنی بر آن کمک شایانی کند. به نظر می رسد غرفه ی اینتل در MWC امسال، میزبان رایانه های شخصی از جمله لپتاپ های تبدیل پذیر با پشتیبانی از اتصال 5G خواهد بود.

کامپیوترهای همیشه متصل مایکروسافت و کوالکام به زودی روانه بازار می شوند

بنا بر اعلام مایکروسافت و کوالکام، خرده فروشان بین المللی برای دریافت موجودی کامپیوترهای همیشه متصل نام نویسی کرده اند و سفارش این دستگاه ها به زودی امکان پذیر خواهد شد.

به گزارش زومیت، مایکروسافت و کوالکام، دو غول دنیای فناوری روز چهارشنبه در کنگره ی جهانی موبایل در بارسلون اسپانیا اعلام کردند که طیفی از کامپیوترهای ویندوز ۱۰ همیشه متصل که مجهز به تراشه ی اسنپدراگون کوالکام هستند، به زودی در فروشگاه ها موجود خواهند شد.

این طیف از کامپیوترها در ایالات متحده از طریق آمازون و فروشگاه های مایکروسافت، در استرالیا از طریق فروشگاه های مایکروسافت و در چین از طریق وب سایت JD.com قابل خرید خواهند بود. در ایتالیا مشتریان می توانند این دستگاه ها را از طریق خرده فروشی یونیرو سفارش دهند.

علاوه بر این، خرده فروشان فرانسوی Boulanger و Fnac و برخی از فروشگاه ها در بریتانیا از جمله فروشگاه های ایسوس، بی تی شاپ، جان لوئیس، فروشگاه های مایکروسافت و پی سی ورلد اقدام به فروش این کامپیوترها خواهند کرد. این فروشگاه ها هم از طریق اینترنتی و هم حضوری این دستگاه ها را به فروش خواهند رساند.

متیو بارلو، نائب  رئیس بخش ویندوز و دستگاه ها در مایکروسافت، می گوید: مایکروسافت و کوالکام تکنولوژیز در همکاری نزدیک با تولیدکنندگان برجسته ی کامپیوتر، از محدودیت های کامپیوترهای ویندوزی و توانایی آن ها فراتر رفته اند و در عین حال قابلیت ها و تجربه های خلاقانه ای که کاربران ویندوز ۱۰ انتظار دارند، ارائه کرده اند. ما مفتخر هستیم که مشتریان در سراسر جهان اکنون می توانند به تجربه ی استفاده از کامپیوترهای همیشه متصل دست یابند و از عمر باتری فوق العاده و عملکرد بی نظیر آن ها لذت ببرند.

اپراتورهایی که از اتصال نسل چهارم شبکه ی موبایل کامپیوترهای همیشه متصل پشتیبانی می کنند شامل سی ام سی سی چین، ترنزاتل فرانسه، تلکام آلمان، تلفونیکا، سوئیسکام، EE، ورایزن، اسپرینت، تی-موبایل و AT&T هستند.

پیتر برنز، مدیر ستاد بخش بازاریابی بی سیم در کوالکام، به وب سایت ZDNet گفت: در اروپا، نرخ آگاهی از [دستگاه های متصل] بسیار بالاتر است. در ایالات متحده میزان آگاهی پایین تر اما تقاضا در حال افزایش است.

وی در ادامه افزود: بزرگ ترین مانع در پذیرش [دستگاه های متصل]، بسته های مقرون به صرفه ی دیتا بود. در اروپا، قیمت گذاری و انعطاف پذیری بسته ها بسیار بیشتر است. من معتقدم که شاهد بروز تغییراتی در ایالات متحده و همچنین نحوه ی افزودن این دستگاه ها به بسته های دیتا خواهید بود. بازار برای این تغییر آماده است.

کوالکام در دسامبر ۲۰۱۷ ویندوز ۱۰ روی پلتفرم موبایل پی سی را معرفی کرد. کامپیوترهای همیشه متصل کوالکام و مایکروسافت قصد دارند اتصال آنی و لحظه ای را که در گوشی های هوشمند و تبلت ها شاهد هستیم، روی لپ تاپ ها و دستگاه های هیبریدی ارائه دهند.

کامپیوترهای فعلی برای اتصال به اینترنت، نیازمند جستجو و یافتن شبکه های وای فای هستند. این مسئله موجب بروز وقفه در بهره وری کاربر و اتلاف وقت او می شود؛ اما طیف جدید کامپیوترهای مایکروسافت و کوالکام قصد دارند از طریق ایجاد دسترسی به شبکه های همراه از طریق اتصال نسل چهارم پرسرعت موبایل، این مشکل را برطرف کنند و اتصال پایدار و همیشگی در اختیار کاربر قرار دهند.

برنز می گوید: اکنون در دوران متفاوتی نسبت به ۵ سال قبل به سر می بریم. سرعت این شبکه ها به طرز نامحدودی بالا است. ما در عصر گیگابیت به سر می بریم و این فناوری به صورت جهانی در بازارهای مختلف در حال انتشار است. از نظر ظرفیت، این شبکه ها آنجا موجود هستند.

میگوئل نونس، مدیر ارشد تولید در کوالکام می گوید این شرکت «آنچه می توانست، از یک گوشی موبایل گرفته و آن را درون یک پوسته ی بزرگ تر قرار داده است.» این پوسته شامل دستگاه هایی نازک و بدون فن با ابعاد بالا می شوند تا سخت افزار لازم از جمله مودم های پرسرعت کوالکام داخل آن ها قرار بگیرد.

مدل های موجو کامپیوترهای همیشه متصل شامل ایسوس NovaGo و اچ پی Envy x2 هستند. در جریان نمایشگاه CES 2018، لنوو نیز با معرفی تبلت هیبریدی Miix 630 به جمع سازندگان این کامپیوترها اضافه شد.

کوالکام ابتدای ماه جاری میلادی، از مودم جدید اسنپدراگون X24 LTE با امکان پشتیبانی از 5G رونمایی کرد. این مودم که بر پایه ی معماری ۷ نانومتری FinFET توسعه یافته است، تا حداکثر سرعت ۲ گیگابیت بر ثانیه در اختیار کاربر قرار می دهد.

موتورسیکلت الکتریکی ایمفلاکس وان رونمایی شد

شرکت نوپای ایمفلاکس هند از موتورسیکلت اسپرت الکتریکی خود با نام ایمفلاکس وان در نمایشگاه دهلی نو رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، تاریخچه موتورسیکلت  الکتریکی اسپرت بسیار کوتاه به نظر می رسد؛ اما در همین مدت کوتاه، شرکت هایی مانند میشن موتورز، MotoCzysz و لایتنینگ موتورسایکل (Lightning Motorcycle) وارد بازار موتورسیکلت شدند. مدتی است که دیگر خبری از میشن موتورز یا لایتنینگ نیست و اگرچه از لحاظ فنی در بازار حضور دارند، اما محصول جدیدی ارائه نمی دهند. به علت این که هند در حال حاضر دارای بزرگ ترین بازار دوچرخه و موتورسیکلت در جهان است، منطقی به نظر می رسد که شرکت های نوپایی در ارتباط با موتورسیکلت الکتریکی در آنجا شروع به فعالیت کنند. اخیرا استارتاپ ایمفلاکس موتورز (Emflux Motors)  با کمک ۶ سرمایه گذار اصالتا بنگالی و ۲۵ کارمند، در زمینه تولید موتورسیکلت الکتریکی شروع به کار کرده است و اولین مدل تولیدی خود را در نمایشگاه خودرو دهلی نو ۲۰۱۸ به نمایش گذاشت.

این موتورسیکلت اسپرت الکتریکی که با نام ایمفلاکس وان (Emflux One) شناخته می شود، با وزن ۱۶۹ کیلوگرم قادر است در زمان ۳ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد. این ادعای جسورانه ای است که به نظر می رسد به کمک موتور الکتریکی القایی AC با حداکثر توان ۵۰ کیلو وات و با حداقل بهره وری ۹۵ درصد ممکن شود. موتور الکتریکی قدرتی معادل ۷۱ اسب بخار و ۸۴ نیوتن متر در ۸۴۰۰ دور بر دقیقه تولید می کند و این قدرت از طریق زنجیر به چرخ عقب می رسد. چنین قدرتی به موتورسیکلت الکتریکی اجازه می دهد که به بیشینه سرعت ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. محدوده رانندگی این محصول با یک بار شارژ کامل به ۲۰۰ کیلومتر می رسد.

موتور AC القایی انرژی خود را از پکیج باتری ماژولار ایمفلاکس دریافت می کند که دارای باتری لیتیوم-یون ۹.۷ کیلو وات ساعت با سلول  های یکپارچه پرقدرت SDI سامسونگ است و توسط مایع خنک می شود. علاوه بر محدوده رانندگی شهری تقریبا ۲۰۰ کیلومتر و محدوده بزرگراهی ۱۵۰ کیلومتر، بسته باتری ایمفلاکس وان می تواند در مدت زمان ۳۶ دقیقه به ۸۰ درصد شارژ برسد؛ البته در صورتی که از شارژر مخصوص وارپ (WARP Charger) استفاده شود. اما به کمک شارژ دیواری معمولی ۱۵ آمپری، باتری به سه ساعت زمان نیاز خواهد داشت؛ باتری دارای ضمانت ۵ ساله (۱۰۰ هزار کیلومتر کارکرد) از شرکت سازنده است.

بقیه قسمت های موتورسیکلت برقی وان همگی فوق العاده و ساخت برندهای درجه یک و معروف هستند؛ فریم و شاسی کمکی و دوشاخه عقب ظاهرا اولین قطعاتی هستند که توسط یک شرکت هندی ساخته می شوند و همگی از واحدهای ورق فولادی لوله ای تولید شده اند. شاسی موتورسیکلت به دوشاخه ۴۳ میلی متری جلو متصل شده است و دوشاخه عقب توسط کمک فنر بادی ۴۶ میلی متری، کنترل ارتعاش را بر عهده دارد. می توان هر دو قسمت تعلیق جلو و عقب را با هزینه بیش تر به کمک فنرهای قابل تنظیم و مرغوب اُهلینز (Ohlins) ارتقاء داد. تمامی سخت افزار سیستم ترمز از برند بربمو تأمین می شود و شامل دیسک ۳۰۰ میلی متری دوگانه با کالیبرهای شعاعی و چهار پیستون در چرخ جلو و یک دیسک ۲۲۰ میلی متری مجهز به کالیبر دوگانه در عقب است. هر دو ترمز جلو و عقب توسط سیستم ضد قفل ABS کنترل می شوند.

بدنه موتورسیکلت اسپرت الکتریکی ایمفلاکس وان که به عنوان «مدل یک» شناخته می شود، بسیار به طرح های تولیدکنندگان بزرگ ایتالیایی شبیه است. یک مخزن (باک)  جعبه ای زاویه دار به عنوان حالت استاندارد، بسته ی باتری را در خود جای می دهد ولی با پرداخت هزینه بیش تر می توان آن را به پوشش فایبرگلاس سبک وزن نیز ارتقاء بخشید. کار ساخت رینگ های آلیاژی چدنی در کارخانه سازنده انجام می شود و در لاستیک پیرلی دیابلو روسو (Pirelli Diablo Rosso II) قرار می گیرد. البته با پرداخت هزینه ی بیش تر می توان از رینگ های آلیاژی فولادی نیز بهره مند شد.

موتورسیکلت اسپرت الکتریکی جدید هندی ها دارای تمام امکانات پیشرفته ای است که دیگر موتورسیکلت های مدرن دنیا در اختیار دارند. این امکانات شامل نمایشگر لمسی هوشمند ۶.۸ اینچی با قابلیت تشخیص عیب همزمان، ناوبری GPS، دو دوربین داخلی در جلو و یکی در عقب، بلوتوث کامل، WiFi، چراغ های LED کامل در سرتاسر بدنه و برنامه کاربردی (اپلیکیشن)  Emflux است؛ این برنامه به کاربران اجازه می دهد محل ایستگاه شارژ را پیدا کنند یا از طریق آن جا رزرو کنند. همچنین سیستم ۴G به نرم افزار نصب شده اجازه می دهد تا به روزرسانی آب و هوا را دریافت کند.

تیم مهندسی ایمفلاکس با استفاده از موتور الکتریکی این امکان را فراهم کرده است که با فشار دادن یک دکمه می توان دستیار پارک موتورسیکلت را فعال کرد. دستیار پارک به راننده اجازه می دهد که با سرعت ۳.۲ کیلومتر بر ساعت به جلو یا عقب حرکت کند. از این سیستم برای شرایطی می توان بهره برد که راننده بخواهد با سرعت کمی بدون گاز دادن حرکت کند.

هنوز قیمت موتورسیکلت اسپرت الکتریکی ایمفلاکس وان مشخص نشده است؛ اما به نظر می رسد با توجه به نیاز بازار هند قیمت ارزانی داشته باشد. ایمفلاکس فعلا سفارشات اولیه خرید موتورسیکلت را آغاز کرده است و تولید آن از ابتدای سال ۲۰۱۹ شروع خواهد شد. با توجه به شاخصه های جمعیت شناسی جامعه هند، جالب توجه است که یک شرکت هندی بتواند موتورسیکلت برقی اسپرت با مشخصات مدرن تولید کند. البته گذشت زمان موارد بیش تری را مشخص خواهد کرد و باید تا سال ۲۰۱۹ منتظر ماند.

کشف گور باستانی با چینش عجیب و غریب اسکلت ها در مکزیک

باستان شناسان مکزیک گور دسته جمعی کشف کردند که در آن اسکلت ها در شکل حلقه وار کنار هم قرار گرفته بودند و بین قطعات بدنی آنها پیوستگی وجود داشت.

به گزارش زومیت، یک کشف شگفت انگیز نزدیک مرکز شهر تلاپن در جنوب مکزیکوسیتی اتفاق افتاده است. دهکده ی باستانی متصل به این گور در سال ۲۰۰۶ کشف شده بود و باستان شناسانی از مراکز علمی مختلف از آن زمان در این منطقه به جست وجو مشغول بوده اند. اسکلت های کشف شده، زیر ساختمان یک مدرسه دینی مسیحی قرار داشتند.

ده اسکلت که به شکل یک دایره قرار گرفته بودند و احتمالا نشان دهنده ی یک مراسم دینی است.

جمجمه ای بین تعدادی از مصنوعات دست بشر

از ده اسکلت یافته شده در گور، دانشمندان حضور دو زن، یک مرد، یک کودک و یک نوزاد را تایید کرده اند. طبق بررسی های اولیه به نظر می رسد که حداقل دو اسکلت دارای جمجمه و دندان هایی هستند که عمدا دچار تغییر شده اند.در این مکان اجسامی چون گلدان های خشتی و کاسه های گرد با دهانه های کوچک دایره ای نیز مشاهده شد.

نشانه های تغییر عمدی در جمجمه در بین انسان های باستانی این منطقه چیز جدیدی نیست، این کار احتمالا برای نشان دادن وابستگی گروهی، علامتی از موقعیت اجتماعی و حتی به عنوان نوعی عمل زیبایی انجام می شده است. با این حال نوع چینش بدن ها و جهت گیری آنها موضوع قابل توجه و جالبی است.

اسکلت ها در حالت دایره وار

اسکلت ها در یک حالت دایره وار در حول یک نقطه قرار داشتند و حتی به نظر می رسد که افراد حول یک دایره در حال چرخش بوده اند. جیمنا ریورا محقق در این زمینه می گوید: حالت جالب دیگر در موقعیت اسکلت ها، این است که بخشی از بدن هر فرد روی قسمتی از بدن فرد دیگر قرار گرفته است. برای نمونه سر یک فرد روی سینه ی فرد دیگر، دست های یک فرد پشت کمر فرد دیگر و نوزاد هم روی بدن یک فرد دیگر قرار داشته است. بنابراین آنها به هم مرتبط بوده اند و تا کنون رکوردی از دفن در چنین حالتی پیدا نشده است.

هر بدن  طوری قرار گرفته که بازوها در هم قفل شده اند. این مسئله روشن نیست که آیا این افراد در اثر سانحه ی طبیعی از دنیا رفته اند یا به صورت گروهی کشته شده اند. گرچه هدف دقیق یا دلیل قبر ناشناخته است، محققان معتقدند که این امر بخشی از یک آیین مذهبی دقیق است.

اسکلتی که به نظر می رسد یک کودک است. ریورا گفت: ما معتقدیم که این می تواند نوعی تفسیر از زندگی باشد، زیرا افرادی از سنین مختلف در آن حضور دارند.

باستان شناسان در حال بررسی جایگاه کشف شده

باستان شناسان قبلا در این مناطق مواردی را کشف کرده بودند؛ ولی تعداد اسکلت ها کمتر بود. اکنون دانشمندان به دنبال این موضوع اند که بدانند اینجا چه اتفاقی افتاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

8 + چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *