دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 2 دی ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در هفتادمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

اپلیکیشن هاسپیتل؛ مکالمه مستقیم با پزشک

اپلیکیشن های ایرانی حوزه ی پزشکی، سلامت و درمان، روزبه روز در حال پیشرفت هستند و این امر نشان دهنده ی میزان نیاز کاربران به چنین نرم افزارهایی است.

به گزارش زومیت، در حال حاضر اپلیکیشن های موجود در حوزه ی سلامت به تشخیص بیماری و ارائه ی اطلاعات می پردازند و در این میان جای خالی برنامه ای احساس می شود که از طریق آن بتوان به صورت مستقیم و از طریق تلفن با پزشک صحبت کرد. هاسپیتل، اپلیکیشن مشاوره تلفنی پزشکی و سلامت که به بررسی آن پرداخته  می شود، مانند پزشک شخصی و همیشه در دسترس شما عمل می کند.  کافی است تا موضوع مشاوره ی خود را مشخص کنید و درخواست تماس دهید و هاسپیتل بلافاصله با شما تماس بگیرد تا  با یک پزشک واقعی صحبت کنید.

برای ورود به اپلیکیشن هاسپیتل، شماره تلفن خود را وارد می کنید و پس از دریافت کد تایید از برنامه استفاده می کنید. وارد کردن نام و نام خانوادگی شما کاملا اختیاری است و تمامی اطلاعات شما نزد هاسپیتل محفوظ است. اکنون به توضیح نحوه ی عملکرد «هاسپیتل» و چگونگی استفاده از آن می پردازیم. هاسپیتل از چهار بخش اصلی مشاوره، خانه، گفتگوها و پرسش و  پاسخ تشکیل شده است.

در بخش مشاوره،  می توانید نحوه ی اتصال به پزشک را مشخص کنید . اگر می خواهید با یک پزشک متخصص، عمومی یا ماما صحبت کنید و فرد خاصی را مد نظر ندارید، از  گزینه ی مشاوره ی سریع استفاده کرده و با انتخاب جنسیت، سن و موضوع مشاوره، کلیک می کنید، بدین ترتیب در عرض چند ثانیه، هاسپیتل بین شما و پزشکتان ارتباط تلفنی برقرار می کند.

اگر تمایل دارید خودتان پزشک را انتخاب کنید، با استفاده از گزینه ی فهرست مشاوران در بین پزشکان هاسپیتل جست وجو کنید و با مطالعه ی پروفایل آن ها، پزشک دلخواه خود را انتخاب و روی گزینه تماس کلیک کنید. همچنین می توانید نام یا کد مشاور هر پزشک را جستجو کنید. پس از پایان تماس می توانید به پزشک خود امتیاز دهید، یا نظر بگذارید و  در صورت تمایل وی را به  علاقه مندی های خود اضافه کنید. در  بخش پرسش و پاسخ می توانید به صورت رایگان و ناشناس سوالات پزشکی خود را مطرح کرده و پاسخ آن ها را دریافت کنید. در بخش گفتگوها می توانید به صورت خصوصی با پزشک خود زمان بندی تماس را هماهنگ کنید یا پس از تماس، جواب آزمایش، تصویری از زخم یا شرح حال بفرستید.

و در بخش خانه، رویدادهای اخیر در هاسپیتل را مشاهده می کنید. در پروفایل هر پزشک می توانید شماره نظام پزشکی، سابقه ی کاری و تحصیلی، مقالات و  ویدیوهایی از آن پزشک مشاهده کنید.

قابلیت ها و نقاط قوت برنامه:

  • اجرای وظایف و عملکردها بدون خطا
  • عدم نیاز به اینترنت برای تماس تلفنی با پزشک
  • محتوای قابل استناد و اعتماد پزشکی
  • امکان استفاده از امکانات اپلیکیشن از طریق تلفن ثابت با شماره گیری ۹۰۹۹۰۷۳۰۰۰
  • گرافیک زیبا، ساده و کاربردی و تجربه ی کاربری راحت برای همه ی اقشار
  • امکانات جانبی مفید.

وزیر ارتباطات: استان های کشور به بالون ارتباطاتی مجهز می شوند

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که همه استان ها به طرح بالن بومی برای برقراری ارتباطات در مواقع اضطراری مجهز می شوند.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در صفحه ی اینستاگرام خود درباره ی اجرای طرح بالون بومی نوشت. وی در شبکه ی اجتماعی اینستاگرام اعلام کرد:

پس از اجرای طرح آزمایشی بالون بومی برای ارائه خدمات دسترسی در مرز مهران و سرپل ذهاب و رفع معایب این طرح، ستاد مدیریت بحران وزارت ارتباطات مصوب کرد همه استان ها به این امکان مجهز شوند.

بر اساس گزارش آذری جهرمی، این طرح در مواقع اضطراری ارتباطات مورد نیاز را در کوتاه ترین زمان ممکن برقرار می کند.

وزیر ارتباطات: طرح اینترنت کودکان برای کاهش آفات فضای مجازی در دستور کار است

وزیر ارتباطات اعلام کرد که طرح اینترنت کودکان برای کاهش آفات فضای مجازی و همچنین نرم افزار موبایل محور دولت همراه از برنامه هایی است که در آینده در دستور کار وزارت ارتباطات قرار می گیرد.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، در نخستین اجلاس ملی گزارش پیشرفت ها و راهکارهای موانع تحقق حقوق شهروندی اعلام کرد که ارتباطات و فناوری اطلاعات ابزار مؤثر و اجتناب ناپذیری برای دست یابی به اهداف منشور حقوق شهروندی است.

به گفته ی وی، از جمله اهداف منشور حقوق شهروندی می توان به گردش آزاد اطلاعات، شفاف سازی نظام اداری و برخورداری از عدالت اجتماعی اشاره کرد؛ همچنین صیانت از حریم خانواده در فضای مجازی، حفظ حریم خصوصی کارمندان، اعتماد عمومی، شایسته سالاری و پرهیز از تبعیض جنسیتی در به کارگیری مدیران، همواره الگوی وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس منشور حقوق شهروندی است.

آذری جهرمی اظهار امیدواری کرد که تا دهه ی فجر امسال شاهد رشد ۱۵ برابری مشترکان در کشور، ایجاد پوشش سراسری نسل سوم و چهارم اینترنت همراه در همه شهرهای کشور باشیم و توجه به حل مشکلات مناطق روستایی در عرصه ارتباطات نیز از برنامه های این عرصه است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ایجاد زیرساخت های لازم منجر به شفافیت در نظام اداری و گسترش آزاد اطلاعات شده است، افزود: امروز بودجه کل کشور در زمان کوتاهی مورد نقد کارشناسان در فضای مجازی قرار گرفته و عملکرد بیشتر مدیران در فضای شیشه ای و منظر عمومی قرار داده شده است.

بر اساس گزارش وی، کسب و کارهای نوپا در کشور با استفاده از تحول اقتصادی بزرگی در حال رقم خوردن است؛ لذا خلق ثروت، رفاه، شغل و فرصت بدون در نظر گرفتن تفاوت های جنسیتی برای جمعیت جوان فراهم شده است که موارد یادشده نه تنها موجب تسهیل ارتباطات مردم با یکدیگر و دولت خواهند شد، بلکه منجر به کاهش ترافیک، کم شدن آلودگی هوا، صرفه جویی در مصرف انرژی، کاهش تصادفات و هزینه سلامت می شوند.

آذری جهرمی اعلام کرد که توسعه ی این فضا دستاوردهای مهمی به همراه داشته؛ اما در عین حال دولت ها را در چالش های جدی و جدید از جمله لزوم صیانت از خانواده در فضای مجازی، اتخاذ تدابیر مؤثر برای کاهش نگرانی در مورد گسترش آسیب های اجتماعی قرار داده است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برخی از فرآیندهای فعلی اداری قابلیت تبدیل به فرآیندهای الکترونیکی ندارند، گفت: برای هماهنگی بین قوا، استفاده بهتر از ظرفیت شورای عالی فناوری اطلاعات و ظرفیت عالی فضای مجازی و وزارت فناوری اطلاعات کارگشا خواهد بود.

به گفته ی وی، مدیران طراز اول کشور برای حل این مسائل و بهره مندی از دولت الکترونیک کارگشا هستند؛ لذا بدون شک می توان با استناد به اصل ۲۵ قانون اساسی و آموزه های دینی، ضمن صیانت از حریم خصوصی مردم در فضای مجازی، زمینه تقویت اتحاد عمومی شبکه ها و اپلیکیشن ها را فراهم کرد.

آذری جهرمی گفت: طرح اینترنت کودکان برای کاهش آفات فضای مجازی و همچنین نرم افزار موبایل محور دولت همراه، از برنامه هایی است که در آینده در دستور کار وزارت ارتباطات قرار دارد همچنین گروهی از حقوقدانان و صاحب نظران مأمور شده اند اقدامات لازم مربوط به این کسب و کارها را فراهم کنند و امیدواریم تا دهه فجر سامانه ای برای ثبت اعتراضات مردم در زمینه نقد حقوق اساسی به بهره برداری برسد.

وزیر ارتباطات همچنین اعلام کرد که در عرصه شایسته سالاری اقدامات مؤثری در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام شده و همچنین از ظرفیت بانوان و جوانان در حوزه های مختلف این وزارتخانه استفاده شده است.

گوگل برای رتبه بندی سایت ها، سازگاری با موبایل را در نظر می گیرد

الگوریتم رتبه بندی گوگل قرار است به زودی دچار تغییر شود و وب سایت ها را بر اساس نسخه ی موبایل آن ها رتبه بندی کند.

به گزارش زومیت، با رشد روز افزون کاربران گوشی  هوشمند، موتورهای جستجو نیز توجه بسیاری به کاربران این دستگاه ها نشان می دهند. حال در همین راستا، موتور جستجوی گوگل به زودی وب سایت ها را بر اساس نسخه ی موبایل آن ها اولویت بندی خواهد کرد. به این ترتیب وب سایت های دارای نسخه ی مخصوص موبایل، می توانند در نتایج جستجو جایگاه بالاتری در صفحه به خود اختصاص دهند؛ البته این موضوع تنها در صورتی اتفاق می افتد که جستجو از طریق دستگاه  موبایل انجام شده باشد.

الگوریتم کنونی گوگل، وب سایت ها را تنها بر اساس نسخه ی دسکتاپ رده بندی می کند. این موضوع باعث می شود که در برخی موارد، وب سایت هایی که نسخه ای برای گوشی هوشمند در نظر نگرفته اند، در صدر لیست قرار بگیرند.

برای تشخیص وجود نسخه ی مخصوص موبایلِ یک وب سایت، موتور جستجو گوگل به کدنویسی و نشانه گذاری آن وب سایت توجه خواهد کرد.

گوگل برای صاحبان وب سایت ها لیستی منتشر کرده است که از طریق آن می توانند سازگاری وب سایتشان با گوشی هوشمند را تشخیص دهند.

  • کیفیت محتوای نسخه ی سازگار با گوشی هوشمند باید به همان اندازه ی نسخه ی دسکتاپ، باکیفیت باشد.
  • داده های ساخت یافته و متادیتا باید در هر دو نسخه ی وب سایت مورد استفاده قرار گرفته باشد.
  • در صورتی که نسخه ی سازگار با موبایل وب سایت، URL جداگانه ای دارد، نیازی به تغییر وجود ندارد.

گوگل این الگوریتم را به مرور در موتور جستجو خود اعمال خواهد کرد؛ بنابراین صاحبان وب سایت فرصت کافی برای اصلاح کدنویسی وب سایتشان خواهند داشت.

در بیانیه گوگل درباره ی این تغییر آمده است:

در حال حاضر سیستم نمایه سازی و رتبه بندی ما معمولاً به نسخه  ی دسکتاپ محتوای یک صفحه نگاه می کند که ممکن است با توجه به تفاوت شدید با نسخه ی موبایل، برای جستجوگران مشکل ساز شود. نمایه سازی موبایل محور به این معنا است که ما برای نشانه گذاری و رتبه بندی محتوا از نسخه موبایل استفاده خواهیم کرد که به کاربران تلفن های همراه کمک  می کند آنچه به دنبالش هستند، پیدا کنند.

همچنین گوگل در وبلاگ خود اشاره کرده است که تغییرات جدید، برای وب مستران نیز بسیار محسوس و قابل لمس خواهد بود.

نوکیا 9 به دوربین سلفی دوگانه مجهز می شود

تصویر جدیدی از گوشی نوکیا 9 منتشر شده که حاشیه های باریک و دوربین سلفی دوگانه این دستگاه را نمایش می دهد.

به گزارش زومیت، باتوجه به اخباری که در رابطه با نوکیا 9 منتشر می شود؛ به نظر می رسد این گوشی یکی از بهترین دستگاه هایی است که شرکت اچ ام دی گلوبال عرضه خواهد کرد. نوکیا 9 در رده ی گوشی هایی مثل گلکسی نوت 8 و ال جی وی 30 قرار می گیرد و به قابلیت هایی مجهز می شود که مخاطبان خاصی دارد.

شایعات حاکی از آن هستند که نوکیا ۹ به تراشه ی کوالکام اسنپدراگون ۸۳۵ مجهز خواهد شد و فایل های apk نشان می دهد که برنامه بتای اوریو یکی از مشخصه های اساسی این دستگاه است. گزارش ها همچنین از وجود چهار دوربین روی گوشی نوکیا 9 حکایت دارند.

بر اساس تصویر لو رفته از نوکیا 9، این گوشی از تنظیمات دوربین دوگانه سلفی با دو لنز معمولی و زاویه گسترده برخوردار است. گفته می شود که ترکیب دو لنز معمولی و تله فوتو، تنظیمات دوربین دوگانه ی اصلی را تشکیل می دهند.

گزارش ها همچنین حاکی از آن هستند که HMD Global قصد دارد از نسبت صفحه نمایش به بدنه ی ۱۸:۹ استفاده کند تا  حاشیه ها تا حد امکان باریک شوند.

نوکیا 9 احتمالا تا پایان ژانویه ۲۰۱۸  (۱۰ دی تا ۱۰ بهمن) معرفی می شود.

ساخت شیشه با قابلیت ترمیم سریع برای صفحه نمایش

دانشمندان موفق به ساخت شیشه ای شدند که قابلیت ترمیم خود را دارد؛ البته این موضوع می تواند میزان سود شرکت های سازنده  گوشی هوشمند را کم کند.

به گزارش زومیت، اکثر شیشه ها دچار شکستگی یا خش می شوند. این یکی از معایب استفاده از شیشه در محصولاتی مثل گوشی  هوشمند است که معمولا با آزمایشِ انداختن گوشی از بالا به زمین امتحان می شوند. حال شیشه ای را تصور کنید که بتواند خود را ترمیم کند؛ به صورتی که انگار هرگز آسیبی ندیده است. به نظر می رسد به لطف محققان ژاپنی این موضوع به حقیقت پیوسته است.

گروهی به رهبری پروفسور تاکوزو آیدا از دانشگاه توکیو، شیشه ای از جنس پلی اتر-تیاریز (پلیمر سبک وزن) تولید کرده اند که فقط با یک فشار دست می تواند خود را ترمیم کند. معمولا درست کردن شیشه نیاز به حرارت بالا دارد؛ اما این کشف باعث می شود این کار در دمای اتاق هم ممکن شود.

محققان در گزارشی که در مجله ی Science و ResearchGate منتشر شده است، در خصوص یافته های خود چنین اظهار نظر کرده اند:

استحکام مکانیکی بالا و توانایی ترمیم در نوع خود یک ویژگی بسیار منحصر به فرد است.

آن ها اذعان دارند مواد سخت قابل ترمیم قبلا درست شده اند؛ ولی طبق گفته ی آن ها:

در اکثر موارد این مواد به گرم شدن تا دمای۱۲۰ درجه سانتی گراد یا بیش تر نیاز دارند تا بتوانند ساختار خود را از نو سازماندهی و خود را ترمیم کنند.

این کشف به صورت کاملا تصادفی رخ داد. دانشجویی به نام یو یاناگیساوا قصد داشت از پلیمر به عنوان چسب استفاده کند؛ سپس متوجه شد لبه هایی که بریده شده بودند شروع به پیوستن به هم کردند و در عرض ۳۰ ثانیه فقط با فشرده سازی خفیف، ورقه ای کامل تشکیل شد. بعد از چند ساعت، آن شیشه بدون هیچ لکه یا آسیبی دوباره مثل اول شده بود.

یاناگیساوا که باور نداشت به چه چیزی دست یافته است چند بار این آزمایش را تکرار کرد؛ ولی هر بار نتایج یکسان بود.

او به NHK گفت:

امیدوارم شیشه ی قابل ترمیم تبدیل به یک ماده ی برای حفظ بیشتر محیط زیست جدید شود و باعث شود دیگر در صورت شکستن شیشه نیازی به دور انداختن آن نباشد.

در صورتی که شرکت های دست اندرکار از این محصول در طراحی های خود استفاده کنند، این کشف برای مصرف کنندگانی که مجبور هستند با صفحه نمایش شکسته ی گوشی هوشمند خود کنار بیایند، می تواند یک مزیت عالی باشد. البته تعمیر و ضمانت نامه برای این شرکت ها پول بیشتری به ارمغان می آورد و حذف کردن این مشکل ممکن است برای آن ها خیلی محتاطانه نباشد؛ مگر این که قیمت گوشی  را به همان نسبت افزایش بدهند.

سازمان 3GPP استانداردهای 5G را تعیین کرد

سازمان 3GPP استانداردهای مربوط به گیرنده ها و فرستنده های نسل پنجم اینترنت مویابل را تعیین کرد که برای دستگاه های مبتنی بر شبکه ی 5G در نظر گرفته شده است.

به گزارش زومیت، 3GPP سازمانی است که مسئولیت تعریف استانداردهای صنعتی برای فناوری های بعد از 4G را بر عهده دارد. این سازمان مشخصات لازم برای تجهیزات 5G را در خصوص دکل ها و گوشی های هوشمند تعیین کرد.

بنابراین استانداردهای اینترنت نسل پنجم تعیین شده است و مهندسان شبکه و امواج می توانند همگی روی یک پلتفرم واحد برای تمام دستگاه های 5G کار کنند. قابلیت ها، عملکردها، خدمات  و استانداردها برای اپراتورها و سازندگان تلفن  همراه و تجهیزات رادیویی تعیین شده است و اکنون آن ها می توانند بر این اساس تجهیزات و سرویس های نسل پنجم خود را برای استفاده در شبکه های دارای این قابلیت در سراسر دنیا عرضه کنند.

شرکت های زیادی برای استفاده از 5G در محصولات آینده ی خود ابراز تمایل کرده اند که از معروف ترین آن ها می توان به کوالکام، تی موبایل، سامسونگ، زدتی ای، ورایزن، سونی، نوکیا، مدیاتک و هواوی اشاره کرد.

سؤال این جا است که کدام تولیدکننده ی گوشی هوشمند قبل از سایرین، محصول مجهز به امکان ارتباطی 5G معرفی خواهد کرد؟

تشخیص چهره ویندوز 10 با یک تصویر به سادگی فریب می خورد

یک شرکت امنیتی اخیرا ادعا کرده که نفوذ به ویندوز هلو، سیستم احراز هویت ویندوز ۱۰ با استفاده از یک تصویر چاپی به سادگی امکان پذیر است.

به گزارش زومیت، با پیوستن اپل به جرگه ی استفاده کنندگان از فناوری تشخیص چهره، روند به کارگیری این روش در کنار دیگر شیوه های احراز هویت، در چند سال اخیر رشد فزاینده ای یافته است. هرچند انتظار می رود این نوع روش  احراز هویت در مقایسه با گذرواژه  از امنیت بالاتری برخوردار باشد؛ اما نفوذ به آن  گاهی اوقات به سادگی امکان پذیر است.

اخیرا سیس (Syss)، یک شرکت امنیتی مستقر در آلمان، به آسیب پذیری ویندوز هلو، سیستم احراز هویت بیومتریک مایکروسافت در ویندوز ۱۰ پی برده است. موج جدید دستگاه های ساخت شرکای سخت افزاری ردموندی ها از تشخیص چهره به عنوان روشی برای باز کردن قفل دستگاه بهره گرفته اند؛ با این حال سیس ادعا می کند که سیستم احراز هویت این دستگاه ها از طریق یک تصویر چاپی به سادگی هک می شود.

این شرکت در مجموعه ای از ویدئوهایی که برای اثبات ادعای خود منتشر کرده است، نشان می دهد که چگونه با تهیه ی تصویر از سر کاربر مورد نظر با یک دوربین مادون قرمز، اصلاح تصویر چاپ شده و سپس نگه داشتن آن در برابر دوربین دستگاه، امکان هک ویندوز هلو در نسخه ها ی پیش از به روزرسانی کریترز ویندوز ۱۰ وجود دارد. با این وجود ویندوز هلو با استفاده از هر تصویری فریب نمی خورد و انجام این کار نیازمند تجهیزات مخصوص و اعمال برخی تغییرات در تصویر است.

هک ویندوز هلو روی یک لپ تاپ دل Latitude و با استفاده از یک دوربین LitBit که از طریق درگاه یو اس بی متصل شده بود و همچنین روی یک دستگاه سرفیس پرو ۴ انجام شد. سیس دریافته است که حتی با وجود فعال سازی حالت ایمن تر ضد هک در نسخه های قدیمی ویندوز ۱۰، ویندوز هلو فریب می خورد. با این حال نسخه های جدیدتر ویندوز ۱۰  (بیلدهای ۱۷۰۳ و ۱۷۰۹) با فعال سازی حالت ضد هک، در مقابل نفوذ مقاومت نشان می دهند. متأسفانه با غیر فعال کردن این قابلیت، حتی در آخرین نسخه ی ویندوز ۱۰، ویندوز هلو تصویر چاپ شده را به عنوان چهره ی واقعی کاربر تأیید می کند.

بدتر از این، به نظر می رسد که در به روزرسانی پاییزی کریترز (نسخه ی ۱۷۰۹)، فعال کردن حالت ضد هک به تنهایی کفایت نمی کند و در صورتی که تنظیم تشخیص چهره در نسخه های قدیمی ویندوز ۱۰ انجام شده باشد، کاربر ناچار است این کار را مجددا در نسخه ی به روزشده تکرار کند.

کاربرانی که اغلب برای باز کردن قفل دستگاه هایشان از ویندوز هلو بهره می گیرند، باید از طریق بخش تنظیمات، ویندوز ۱۰ خود را به آخرین نسخه به روز و حالت ضد هک را فعال کنند و برای کسب اطمینان از امنیت حداکثر، شناساندن چهره خود را به ویندوز هلو مجددا انجام دهند.

این مسئله یک بار دیگر نشان می دهد که هیچ سیستم احراز هویتی قادر به ارائه ی امنیت کامل نیست. نفوذ به سیستم تشخیص چهره ی اپل از طریق ساخت یک ماسک سه بعدی و حتی به سادگی با نشان دادن چهره ی یکی از اعضای خانواده امکان پذیر است. در حال حاضر، به نظر می رسد که شرکت های مختلف به سطوح مختلفی از امنیت دست یافته اند. برای مثال، ویندوز هلو می تواند بین دوقلوها تمایز قائل شود؛ درحالی که فیس آی دی از انجام این کار ناتوان است. این طور که شواهد نشان می دهند، برای دستیابی به بالاترین سطح از ایمنی، ترکیب استفاده از روش های مختلف احراز هویت می تواند تا حد بسیار زیادی کارساز باشد.

پرینتر سه بعدی جدید ده برابر سریع تر از نمونه های مشابه است

دانشمندان MIT با توسعه ی نسل جدید پرینتر سه بعدی رومیزی، سرعت و کیفیت پرینت را بهبود بخشیده اند.

به گزارش زومیت، مهندسین MIT به توسعه ی یک پرینتر سه بعدی رومیزی پرداخته اند که ده برابر سریع تر از همتایان تجاری خود است. درحالی که اغلب پرینترها تنها قادر به تولید آجرهایی در اندازه ی لِگو در یک ساعت هستند، طرح جدید می تواند تنها در چند دقیقه آجرهایی با همان اندازه پرینت کند.

کلید عملکرد سریع این پرینتر در هد پرینت فشرده  نهفته است که از دو قطعه ی جدید افزایش سرعت استفاده می کند: یک مکانیزم پیچی که موارد پلیمری را از طریق یک دهانه با سرعت بالا می گیرد و یک لیرز تعبیه شده در هد پرینت که به سرعت مواد را گرم و ذوب می کند و جریان سریع تری در دهانه به وجود می آورد.

یک مجموعه از اشیاء و نمونه های تست از جمله یک صندلی کوچک، مدل ساده شده ی ساختمانی در MIT، فریم عینک، یک فنجان مارپیچی و یک دنده ی مارپیچ

این تیم طرح جدید خود را با پرینت اشیاء سه بعدی دستی و دقیق از جمله فریم های کوچک عینک، یک دنده ی اریب و یک نسخه ی کوچک از کلاهک MIT نشان داده است، مدت زمان پرینت هر کدام از آغاز تا پایان تنها چند دقیقه است. آناستاسیوس جان هارت، استادیار مهندسی مکانیک در دانشگاه MIT، می گوید پرینتر جدید پتانسیل پرینت سه بعدی را برای تبدیل شدن به یک روش تولید پایدارتر نشان می دهد.

اگر بتوانم به جای یک ساعت، در ده دقیقه یک قطعه ی اولیه مثل یک قلاب یا دنده یا یک قطعه  ی بزرگ تر را مثلا هنگام استراحت ناهار بسازم، می توانم روند مهندسی، ساخت و تست را هم سریع تر کنم. اگر یک تعمیرکار پرینتر سه بعدی داشته باشد، می تواند یک قطعه ی تعمیری را بعد از تشخیص خرابی، به صورت سه بعدی پرینت کند و لازم نیست برای پیدا کردن آن قطعه به انبار برود. من به دنبال کاربردهای دیگر در فوریت های پزشکی و انواع نیازها در بخش های دور افتاده هستم. پرینت سه بعدی سریع، روش های جدید و با ارزشی برای کار و فرصت های جدید در بازار فراهم می کند.

هارت و جامیسون (پژوهشگر سابق در آزمایشگاه هارت) نتایج خود را در مجله ی تولید افزوده (Additive Manufacturing) منتشر کرده اند.

جریان کند

در مقاله ی قبل، هارت و گو به شناسایی دلایل اصلی پرداختند که سرعت پرینترهای سه بعدی رایج دسکتاپ را محدود می کند. خروجی این پرینترها، پلاستیکی لایه لایه است که از طریق یک فرآیند صنعتی موسوم به تولید رشته ی جوش خورده تولید می شود. هارت می گوید: هر سال، صدها هزار پرینتر رومیزی که از این فرآیند استفاده می کنند در سراسر جهان به فروش می رسند. یکی از محدودیت های کلیدی برای دوام پرینتر سه بعدی، سرعت پرینت آن است.

هارت و گو قبلا مشخص کردند که پرینتر های سه بعدی رومیزی با نسبت ۲۰ سانتی متر مکعب یا چند آجر لگو در ساعت، پرینت می کنند که از نظر آن ها بسیار کُند است.

تیم به شناسایی سه معیار محدود کننده ی سرعت پرینتر پرداختند: یک پرینتر با چه سرعتی می تواند هد پرینت خود را جابه جا کند؛ یک هد پرینت تا چه اندازه می تواند به یک ماده نیرو وارد کند و آن را به سمت دهانه ببرد؛ با چه سرعتی می تواند ماده را ذوب کند و آن را به شکل روان دربیاورد.

هارت می گوید: «توجه به عوامل محدود کننده ی این سه متغیر، از ما خواسته  شد پرینتری طراحی کنیم که هر سه را در یک سیستم ارتقاء دهد؛ و حالا موفق به ساخت آن شده ایم.»

به دست گرفتن کنترل

در اغلب پرینترهای سه بعدی، پلاستیک از طریق یک دهانه و یک مکانیزم «چرخ – گیره» وارد دهانه می شود که در آن دو چرخ در هد پرینت می چرخند و پلاستیک یا فیلامان را به جلو می رانند. این پرینت  در سرعت های پائین هم عملکرد خوبی دارد؛ اما اگر برای افزایش سرعت، نیروی بیشتری وارد شود، چرخ ها در یک نقطه ی مشخص کنترل خود روی ماده را از دست می دهند. به گفته ی هارت این یک نقص مکانیکی است  که سرعت هد پرینت را در راندن مواد محدود می کند.

هارت و گو تصمیم گرفتند طرح چرخ گیره ای خود را کنار بگذارند و آن را با یک مکانیزم پیچشی جایگزین کنند که در هد پرینت می چرخد. تیم یک فیلامان پلاستیکی بافت دار را روی پیچ قرار می دهد و با چرخش پیچ، سطح فیلامان بافت دار رنده می شود و با سرعت و نیروی بیشتر وارد دهانه می شود. هارت می گوید: با استفاده از مکانیزم پیچشی، سطح تماس بیشتری با بافت رشته ای فیلامان داریم. بنابراین می توانیم به ده برابر نیروی محرکه برسیم.

تیم یک جریان لیزری به مکانیزم پیچشی اضافه کرد که فیلامان را قبل از ورود به دهانه حرارت می دهد و ذوب می کند. به این ترتیب پلاستیک در مقایسه با پرینترهای سه بعدی متداول، دقیق تر و سریع تر ذوب می شود؛ زیرا جریان گرما به دیواره های دهانه منتقل می شود و پلاستیک را ذوب می کند.

هارت و گو به این نتیجه رسیدند که با تطبیق توان لیزری و خاموش و روشن کردن سریع آن، می توانند میزان گرمای منتقل شده به پلاستیک را کنترل کنند. آن ها لیزر و مکانیزم پیچشی را در یک هد پرینت سفارشی و فشرده با اندازه ی تقریبی یک ماوس کامپیوتر، تعبیه کردند.

یک نمای سه بعدی

پژوهشگرها با پرینتر جدید خود، قطعات پیچیده ای پرینت کردند که هر کدام در مقایسه با پرینترهای معمولی در مدت پنج تا ده دقیقه پرینت شد. با این حال، با یک خطای کوچک در طرح سریع خود روبه رو شدند. پلاستیک به دست آمده با نیرو و دمای بالایی وارد دهانه می شود؛ به طوری که وقتی پرینتر در حال ساختن لایه ی دوم است، لایه ی اول هنوز کاملا سفت نشده است. به گفته ی هارت: به این نتیجه رسیدیم وقتی یک لایه را تمام می کنیم و به لایه ی بعدی می رویم، لایه ی بعدی هنوز حرارت خود را از دست نداده است. بنابراین باید بلافاصله پس از پرینت لایه ی اول، آن را سرد کنیم تا شکل قطعه حفظ شود.

پژوهشگرها در حال بررسی این چالش طراحی و ریاضیاتی هستند که به واسطه ی آن می توان مسیر هد پرینت را بهینه سازی کرد. همین طور مواد جدید ورودی به پرینتر را آزمایش می کنند. هارت می گوید: ما علاقه مندیم این روش را برای مواد پیشرفته تر مثل پلیمرهای سخت، مواد کامپوزیت و … هم اعمال کنیم. روی یک پرینت سه بعدی در مقیاس بزرگ هم کار می کنیم که نه تنها شامل اشیائی در مقیاس رومیزی بلکه شامل سازه های بزرگ تر برای ساخت ابزار یا حتی اثاث و لوازم منزل است. قابلیت پرینت سریع دری به سمت فرصت های هیجان انگیز دیگر باز می کند.

ربات های نرمی که می توانند هزار برابر وزن خود را بلند کنند

ابداعات جدید دانشمندان با کمک طراحی اوریگامی، قدرت و توانایی حمل بار توسط ربات های نرم را افزایش داده است.

به گزارش زومیت، بدن انسان از ماهیچه های نرم و ساختار سخت استخوانی تشکیل شده است؛ وقتی این اعضا به صورت هماهنگ عمل می کنند، این پتانسیل را خواهد داشت که مقادیر باورنکردنی بار را به راحتی بلند کند. در روشی جدید که توسط پژوهشگران ابداع شده است، ربات های نرم با استفاده از ترکیب ماهیچه های انعطاف پذیر و استخوان های سخت، می توانند تا هزار برابر وزن خود را بلند کنند. این یک پیشرفت قابل توجه است؛ چرا  که تاکنون ربات های نرم با مهارت های حرکتی مشابه انسان، معمولا قدرت کافی جهت بلند کردن اشیاء سنگین نداشتند.

مقاله ای که در مجله PNAS با همکاری دو تیم از دانشمندان دانشگاه MIT و هاروارد به انتشار رسید؛ نشان می دهد که ربات های نرم چگونه با کمک ساختارهای اوریگامی می توانند قدرت بسیار زیادی در خود نگه دارند.

اگرچه ربات های نرم قابلیت های زیادی دارند و بسیار انعطاف پذیر و ایمن هستند؛ ولی بزرگ ترین مشکلی که تا به امروز داشته اند، مربوط به محدودیت حمل بار بوده است و برای جا به جایی اشیاء سنگین مناسب نبوده اند. این ابداع جدید، منجربه قوی تر  شدن ربات های نرم با حفظ ویژگی های قبلی شده است.

بدیهی است که این فناوری می تواند در انبارها یا کارهای دستی که نیاز به توانایی حمل بار و در عین حال چابکی و ظرافت است مورد استفاده قرار گیرد. از سوی دیگر این ربات ها کاربردهای گوناگونی در حوزه های مختلف خواهند داشت. در حال حاضر دانشمندان مشغول پژوهش در مورد استفاده از ربات های نرم خودکار در زمینه ی تحقیقات دریایی هستند. این طیف گسترده از کاربردهای ربات های نرم، باعث می شود که این فناوری به طور پیوسته توسعه پیدا کند. پژوهش های جدید این شرایط را ایجاد کرده است که فناوری ها بیش از گذشته به سمت جلو حرکت کنند.

چند دهه ی پیش، مردم آینده ای را تصور می کردند که توسط ربات ها اداره می شود و به راحتی وظایفی فراتر از یک انسان عادی به  انجام می رسانند. تاکنون تنها عامل بازدارنده ای که باعث می شد ربات های نرم به این هدف دست پیدا نکنند، نداشتن قدرت لازم جهت حمل بار بود. مطمئنا ربات های نرم می توانند فاز بعدی علم رباتیک را در  پی داشته باشند.

امکان تشخیص چهره کاربران در فیسبوک بدون نیاز به تگ شدن

قابلیت تشخیص چهره ی فیسبوک اکنون می تواند کاربران را حتی هنگامی که در تصاویر تگ نمی شوند، شناسایی کند.

به گزارش زومیت، فیسبوک در حال توسعه ی قابلیت تشخیص چهره ی خود برای یافتن افراد در تصاویر است. کمپانی کاربرانی را که در عکس های بقیه قرار دارند شناسایی خواهد کرد (وقتی کسی عکسی از شما را آپلود کند) و به آن ها خبر خواهد داد، حتی اگر تگ نشده باشند. بعد از این که این کاربر از عکس اطلاع پیدا کرد، می تواند تگ خودش را به عکس اضافه کند، عکس را بدون تگ رها کند یا اینکه اگر از نظرش عکس نامناسب بود، آن را گزارش دهد. این قابلیت جدید برای تصاویر پروفایل نیز قابل استفاده است؛ ولی در کشورهای کانادا و اتحادیه ی اروپا، به  دلیل وجود قانون های داده که استفاده از تشخیص چهره را محدود می کنند، اجرا نخواهد شد.

بر اساس اعلام فیسبوک، این ابزار جدید به این دلیل طراحی شده است که به کاربران قدرت کنترل تصاویرشان به صورت آنلاین را بدهد. راب  شرمن، رئیس بخش حریم خصوصی فیسبوک، به ورج گفت: ما مدت ها بود که به این مسئله به عنوان یک قابلیت برای حفظ حریم خصوصی فکر می کردیم. اگر کسی عکسی از شما منتشر کند، ممکن است به شما نگوید و در نتیجه شما از آن عکس آگاهی نداشته باشید. اما اکنون کاربران می توانند به تصویر و عکس خودشان دسترسی داشته باشند و با شخصی که آن را منتشر کرده است ارتباط برقرار کنند.

شرمن همچنین گفت این ابزار می تواند حس نوستالژی افراد را زنده کند و افراد را در مورد عکس هایی که شاید با گذشت زمان فراموش کرده اند، آگاه کند؛ البته این ابزار بر اساس وقایع گذشته کار نمی کند. ابزار همچنین می تواند افراد را به سمت این سایت بکشاند و میزان وقت  گذاشتن آن ها در سایت را افزایش دهد. این همان تجربه ی فکری قدیمی است؛ اگر شخصی عکسی از شما در فیسبوک آپلود کند، ولی شما را در آن تگ نکند؛ آیا این عکس در معیارهای تعامل دیده می شود؟ جواب به این سؤال ظاهرا منفی است.

البته از منظر فیسبوک این نوع رفتار منطقی است. هفته ی گذشته کمپانی فیسبوک، یک پژوهش علمی را به اشتراک گذاشت که نشان  می داد استفاده ی منفعل از نیوزفید یا صفحه ی فید خبری، باعث ناراحتی افراد می شود. اما همین پژوهش نشان داد که تعامل فعالانه در این سایت (پیام دادن به افراد، لایک کردن پست ها و به یاد آوردن حوادث گذشته و زمان قدیم) باعث بهبود سطح شادی و تندرستی می شود. مشکل این است که تعامل ساده با فیسبوک، یک راه خام برای دسته بندی رفتار است و هر ابزاری که پتانسیل تعامل افراد را افزایش دهد، ممکن است این کار را با ناراحت کردن افراد انجام دهد.

به عنوان مثال این ابزار اطلاع رسانی جدید تشخیص چهره، می تواند به عنوان ابزاری برای اذیت کردن افراد مورد استفاده قرار بگیرد. کاربران حتی وقتی در عکس های افرادی که با آن ها دوست هم نیستند قرار بگیرند، توسط فیسبوک آگاه خواهند شد. تنها چیزی که در این میان نیاز خواهد بود، این است که این دو کاربر دوستان مشترکی داشته باشند یا اینکه تنظیمات مخاطبان عکس (چه کسی می تواند محتویات را ببیند) روی همه  ی افراد تنظیم شده باشد. بنابراین فردی که بخواهد بقیه را اذیت کند و نمی تواند به کاربر مورد نظرش مستقیما پیام بدهد، می تواند عکسی از او آپلود کند و برای اذیت کردن، این عکس را با فتوشاپ دستکاری کند یا سخنان توهین آمیزی به آن اضافه کند. فیسبوک هم این عکس را به کاربر اطلاع خواهد داد و به افراد مزاحم کمک خواهد کرد. در مورد تصویر پروفایل کاربران حتی به داشتن دوستان مشترک نیازی نیست و اطلاع رسانی بدون دوست مشترک نیز صورت خواهد گرفت.

نکته ی بالا یک چالش برای فیسبوک محسوب می شود و فیسبوک باید سعی کند در عین اینکه درصد به وجود آمدن چنین شرایط بدی را به حداقل برساند، به این ابزار کمک کند که تعامل افراد را بیشتر کند (مثلا شما را از طریق عکس ها به دوستانی که در مهمانی با آن ها آشنا می شوید وصل کند). وقتی در مورد مشکل مزاحمت بالا از فیسبوک سؤال شد، پاسخ این بود که کاربران می توانند این نوع مشکلات را گزارش (ریپورت) بدهند یا قابلیت تشخیص چهره را خاموش کنند. وقتی این قابلیت های جدید وارد کار شوند، کاربران در نیوز فید خود به بررسی تنظیمات فعلی حریم شخصی و اینکه آیا این فناوری جدید را انتخاب کنند یا خیر، خواهند پرداخت. شاید زیاد بی ربط نباشد که بگوییم در حال حاضر فیسبوک در یک جریان دادگاهی درگیر است که ادعا می کند استفاده از قابلیت تشخیص چهره ی فیسبوک به حریم خصوصی کاربر تجاوز کرده است و فیسبوک هم هنوز نتوانسته رضایت شاکی این پرونده جلب کند. شرمن می گوید: ما از افراد می شنویم که خودشان می خواهند در مورد اینکه این قابلیت کار کند یا خیر، به آسانی تصمیم بگیرند. اگر شما می خواهید این قابلیت را خاموش کنید، من فکر می کنم کار بسیار آسانی است.

آمازون در پی راه اندازی رقیب یوتیوب است

به نظر می رسد پس از اقدامات گوگل مبنی بر حذف اپلیکیشن یوتیوب از روی اسپیکر هوشمند مجهز به نمایشگر اکوشو، آمازون در نظر دارد رقیبی برای یوتیوب با عنوان آمازون تیوب ایجاد کند.

به گزارش زومیت، چندی پیش به یکباره شاهد قطع شدن پشتیبانی یوتیوب از اکوشو یا همان اسپیکر هوشمند مجهز به نمایشگر آمازون بودیم. غول جستجو پس از حذف اپلیکیشن یوتیوب برای اکوشو اعلا کرد که تا ابتدای ژانویه سال ۲۰۱۸ میلادی نیز پشتیبانی از فایر تی وی را نیز پایان خواهد داد. به نظر می رسد گوگل در نظر دارد تا بصورت کامل امکان تماشای یوتیوب توسط کاربران گجت های آمازون را از میان بردارد. حال ثبت نام های تجاری متعددی از سوی آمازون در سامانه ی دفتر اختراعات و ثبت علائم تجاری نشان از این دارد که آمازون در فکر توسعه ی یک سرویس به عنوان رقیب یوتیوب است . براساس اطلاعات موجود آمازون نام های تجاری نظیر AmazonTube و OpenYube را به ثبت رسانده است.

هرچند اطلاعاتی در رابطه با اینکه این نام های تجاری به چه منظور ثبت شده اند وجود ندارد، اما آنچه که از اسامی اعلام شده استنباط می شود، احتمال فعالیت آمازون برای ایجاد سرویس ویدیویی اختصاصی برای خود است. آمازون دو نام تجاری مورد نظر را به عنوان سرویسی برای فایل های صوتی و تصویری غیرقابل دانلودی برشمرده که پیش از پخش ضبط و آماده شده اند.

همچنین در اسناد مربوط به ثبت این نام های تجاری به این نکته اشاره شده که کاربران قادرند ویدیوها، تصاویر، متن و محتوای خود را در آن به اشتراک بگذارند. در لیست محتوایی که قرار است در این سرویس پشتیبانی شود می توان حوزه های مختلفی را مشاهده کرد که شامل انواع بازی، موزیک و مد را مشاهده کرد. با توجه به تعاریف انجام شده به نظر می رسد آمازون در حال راه اندازی یک سرویس استریم ویدیویی مبتنی بر محتوایی است که کاربران در این سرویس آپلود می کنند.

با چک کردن دامنه های ثبت شده به اسم آمازون نیز می توان نام هایی نظیر AlexaOpenTube، AmazonAlexaTube و AmazonOpenTube را مشاهده کرد. باید دید که آیا تنش های موجود بین دو کمپانی آمازون و گوگل نهایتا منجر به تولید سرویس اشتراک گذاری ویدیویی دیگری خواهد شد یا خیر؟

تلگرام ارز رمزنگاری شده اختصاصی خود را با نام گرام عرضه می کند

شنیده ها نشان از این دارند که تلگرام، یکی از محبوب ترین سرویس های پیام رسان دنیا در پی توسعه ی پلتفرم بلاک چین اختصاصی و عرضه ی ارز رمزنگاری خود است.

به گزارش زومیت، تلگرام را باید یکی از سرویس های پیام رسانی خواند که به دلیل داشتن ویژگی رمزنگاری قوی، به رقبایی نظیر واتساپ تاخته و محبوب ترین اپلیکیشن پیام رسان در کشورمان است. بر اساس شنیده ها، تلگرام در نظر دارد فناوری بلاک چین اختصاصی خود را راه اندازی کند و ارز رمزنگاری اختصاصی خود را نیز در اختیار علاقه مندان قرار دهد. اطلاعات موجود نشان از این دارد که پلتفرم بلاک چین تلگرام با عنوان The Open Network یا به اختصار TON شناخته خواهد شد و فناوری آن برگرفته از بلاک چین مورد استفاده در بیت کوین با بهبود هایی است که مهندسان تلگرام روی آن اعمال خواهند کرد.

آنتون روزنبرگ، یکی از مهندسین پیشین تلگرام است که اطلاعاتی در این رابطه ارائه کرده است. روزنبرگ با انتشار پستی در فیسبوک یک ویدیو را نیز به انتشار گذاشته که در کنار ارائه ی آماری در رابطه با میزان کاربران تلگرام و گستردگی استفاده از این پیام رسان، اطلاعاتی نیز در رابطه با راه اندازی این پلتفرم اختصاصی ارائه کرده است. یکی از قابلیت های بسیار جالب ارز رمزنگاری تلگرام ایجاد امکانی برای ارسال از طریق این پیام رسان بین کاربران خواهد بود. همانطور که می دانید، این روزها بسیاری از کمپانی های بزرگ حوزه ی فناوری امکان ارسال پول از طریق اپلیکیشن های پیام رسان خود را فراهم آورده اند؛ حال این موضوع توسط تلگرام با استفاده از پول رمزنگاری شده ممکن خواهد شد.

بنابر گزارش های موجود، نام پول رمزنگاری شده ی تلگرام، گرام (Gram) خواهد بود و پلتفرم توسعه یافته امکان استفاده از آن را حتی در سایر اپلیکیشن های پیام رسان فراهم خواهد کرد. همچنین یک کیف پول الکترونیکی بسیار کم حجم در کنار آن در اختیار کاربران قرار می گیرد تاکسانی که در پی استفاده از این پول رمزنگاری شده هستند نیازی به دانلود کل بلاک چین نداشته باشند.

به گزارش بلومبرگ با توجه به اینکه تلگرام در حال حاضر بیش از ۱۸۰ میلیون کاربر در سراسر جهان دارد، همچون سایر ارزهای رمزنگاری شده نیازی به تلاش برای یافتن کاربر نخواهد داشت.

ارزش بیت کوین به زیر ۱۳ هزار دلار سقوط کرد

ارزش بیت کوین پس از یک دوره افزایش قیمت، در ۲۴ ساعت گذشته به میزان یک چهارم کاهش یافته و به زیر ۱۳ هزار دلار رسیده است.

به گزارش زومیت، پس از یک رشد سرسام آور در ابتدای ماه جاری میلادی که منجر به افزایش تقریبا دو برابری قیمت بیت کوین از ۱۰,۲۴۰ دلار به ۱۹,۹۹۴ شد؛ اکنون ارزش این ارز رمزپایه ی محبوب در حال کاهش است.

قیمت بیت کوین در ۲۴ ساعت گذشته به میزان یک چهارم کاهش یافته است. به گزارش وب سایت کوین مارکت کپ، این ارز دیجیتال هم اکنون با قیمت ۱۲,۸۷۴ دلار مبادله می شود.

همان طور که معمولا در دنیای ارز های رمزپایه اتفاق می افتد، دیگر ارزها نیز با سقوط ارزش مواجه شده اند. در ۲۴ ساعت گذشته، قیمت اتریوم ۲۷.۴ درصد، بیت کوین کش ۳۶.۳ درصد، ریپل ۶.۲ درصد و لایت کوین ۲۹ درصد کاهش یافته است.

هنوز هیچ دلیل مشخصی برای این افت قیمت وجود ندارد. اخیرا اخبار متعددی در مورد بیت کوین – از جمله اعلام ارائه ی لایحه ی قانونی جدید ارز رمزپایه توسط روسیه – در حال انتشار است؛ با این حال، هیچ کدام از آن ها تأثیر منفی زیادی ندارند. یک احتمال دیگر می تواند مربوط به افزایش قیمت بیت کوین کش و قرارگیری آن در فهرست وب سایت کوین بیس باشد. این ارز دیجیتال به عنوان یک جایگزین مناسب تر برای بیت کوین، نظر برخی از افراد برجسته در جامعه ی ارزهای رمزپایه را به خود جلب کرده است. در هر صورت این کاهش قیمت به هر دلیلی که اتفاق افتاده باشد، احتمالا یک اصلاح قیمت به شدت مورد نیاز در بازار انفجاری ارزهای رمزپایه به حساب می آید.

این اصلاح قیمت نزدیک به ۱۷۹ میلیارد دلار از مجموع ارزش بازار ارزهای رمزپایه (۴۷۱ میلیارد دلار) را از بین می برد.

این خبر هرچند ناخوشایند به نظر می رسد؛ اما نباید فراموش کنیم که قیمت بیت کوین از ابتدای سال جاری میلادی ۱۳۰۰ درصد افزایش یافته و در مقایسه با یکم دسامبر، همچنان نزدیک به ۳۰ درصد بیشتر است. در حال حاضر، ارزهای رمزپایه به شدت بی ثبات هستند. چنین کاهشی پیش از این اتفاق افتاده بود و احتمال وقوع آن در آینده نیز وجود دارد.

بلو اوریجین آزمایش روی مانکن‌ ها جهت ارسال انسان به فضا را با موفقیت به انجام رساند

بلواوریجین با موفقیت مانکن مخصوص آزمایش های فضایی را به فضا ارسال کرد و به طور کاملا ایمن به زمین بازگرداند.

به گزارش زومیت، شرکت خصوصی هوا و فضا، بلو اوریجین متعلق به مؤسس وب سایت آمازون یعنی جف بزوس، تا کنون چند آزمایش پرتاب موشک به فضا و مشابه آن را انجام داده است. جدیداً جف بزوس اخیرا ویدیویی را توئیت کرده است که هفتمین پرتاب و فرود موفقیت آمیز موشک نیوشفرد را نشان می دهد. موشک و کپسول حمل خدمه سال ها است که توسط دانشمندان و مهندسان به طور مخفیانه در صحرای West Texas روی آن کار می شود. این ویدیوی جدید نشان می دهد که موشک New Shepard با حمل کپسول شماره ۲، به ده ها کیلومتر بالاتر از زمین رفته و دوباره فضا پیما به زمین بازگردانده شده است. کپسول های فضایی با سه چتر نجات و سه سیستم هدایت گر کوچک تنها با سرعت ۶/۱ کیلومتر درساعت بر سطح صحرا فرود آمد. این فیلم در نهایت با این جمله به پایان می رسد: آیا برای پروازه آماده ای؟

متخصصان فکر می کنند که دستاورد این پرتاپ توسط بلواوریجین، باعث شده پرواز مردم عادی بین اتمسفر و فضای بیرونی که به اصطلاح به آن خط کارمن گویند؛ بسیار سریعتر از آنچه انتظار می رفت امکان پذیر شود. حتی ممکن است که شروع ارسال انسان توسط این فضاپیما در انتهای سال ۲۰۱۸ با کارکنان این شرکت رقم بخورد.

بنا بر گفته ی جان لاجسدون به عنوان کارشناس سیاست فضایی و مورخ پروازهای فضایی از دانشگاه جورج واشنگتن، بلواوریجین یک برنامه ی دقیق و گام به گام را برای بهبود عملکرد فضا پیمای New Shepard با هدف حمل مسافران دنبال می کند که گامی بسیار تاثیرگذار در این جهت گذاشته است.

بلواوریجین در نهایت امیدوار است که مشتریان را از خط کارمن که ۱۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین قرار دارد عبور دهد. زمانی که کپسول به بالای مسیر قوسی شکل می رسد و به سمت زمین سقوط می کند، مسافران برای دقایقی، پرواز در حالت گرانش صفر با منظره ای بی نظیر از کره ی زمین تجربه خواهند کرد. بلواوریجین که چنین مسافرتی را تجربه ی فضانوردی می نامد، هنوز قیمت دقیقی برای هر مسافر در چنین پروازهایی مشخص نکرده است. سایر شرکت های هوا و فضا که دارای پروازهای زیر مداری زمین هستند، قیمت هر بلیط را نزدیک به ۲۰۰ هزار دلار ارائه می کنند.

در آخرین پرتاب فضاپیما، آزمون ساختگی با استفاده از مانکن های مخصوص آزمایش های فضایی توسط مهندسین انجام شد. در این آزمایش، اثرات مربوط به بلند شدن فضاپیما با سرعت ۳۲۱۸ کیلومتر بر ساعت، پرواز در حالت گرانش صفر و فرود سخت و دشوار را بر مانکن ها مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج آزمایش نشان داد که تاثیرات پرواز بر مانکن ها بسیار مناسب بوده و شرکت می تواند برای برنامه  تجاری شدن پروازها گام بردارد.

مأموریت های بزرگتر فضایی با موشک New Glenn

با اینکه به نظر می رسد موشک نیو شفرد بسیار کارآمد است، اما به گفته ی جان لاجسدون، بزرگترین محدودیت نیو شفرد، ناتوانی آن در ورود به مدار زمین است. بالاترین سرعتی که این موشک دارد به ۴۸۰۰ کیلومتر در ساعت می رسد؛ درحالی که برای قرار گرفتن کامل در مدار زمین نیاز است به سرعت ۲۸ هزار کیلومتر در ساعت دست پیدا کند. به اعتقاد ایلان ماسک مؤسس شرکت هوا و فضا اسپیس ایکس ، رسیدن به چنین سرعتی به ۱۰۰ برابر انرژی بیشتر نیاز است. سیستم موشکی فاکون 9 متعلق به اسپیس ایکس، به طور کامل قابلیت استفاده ی مجدد دارد و هزینه های دست یابی به فضا را به شدت کاهش می دهد. به همین دلیل بزوس منتظر نخواهد  ماند تا ایلان ماسک صنعت هوا و فضا را به دست بگیرد. بلو اوریجین درحال کار روی موشکی به نام New Glenn با قابلیت استفاده مجدد است که رقیب محصولات اسپیس ایکس محسوب می شود.

بزوس منتظر نخواهد  ماند تا ایلان ماسک صنعت هوا و فضا را به دست بگیرد

زمانی که موشک نیو گلن تکمیل شود، قادر خواهد بود باری نزدیک به ۴۵ هزار کیلوگرم را به مدار زمین حمل کند که معادل وزن ۱۰ فیل بالغ آفریقایی است. درنتیجه، ارسال انسان با تجهیزات کامل به سطح ماه بسیار ساده خواهد شد. به نظر می رسد که نیو گلن رویاها را به حقیقت تبدیل خواهد کرد. از سوی دیگر انتظار می رود اسپیس ایکس نیز در اواخر سال ۲۰۱۸ با آزمایش موشک فاکون هوی، ارسال انسان  را به مدار زمین با موفقیت به انجام برساند و پیش زمینه ای برای ارسال انسان به سطح مریخ فراهم شود.

یک دیدگاه دربارهٔ «دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 2 دی ۹۶»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − هشت =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *