دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 15 مهر ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در پنجاه و نهمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

رکوردشکنی یک ایده ی ایرانی در سایت کیک استارتر

یک پدر و پسر ایرانی با ایده ای خلاقانه درباره ی پرینتر سه بعدی، در کمتر از یک دقیقه رکورد سایت کیک استارتر را شکستند.

به گزارش زومیت، خانواده ی نورآذر، ایده پرداز و صاحب امتیاز برند کابی بات (Cubibot) و ساکن سن دیگوی کالیفرنیا هستند که توانسته اند در زمان کمتر از یک دقیقه مبلغ مورد نیاز خود را از کاربران و حامیان سایت کیک استارتر دریافت کنند. این در حالی است که مبلغ درخواستی آن ها ۵۰ هزار دلار بود؛ اما تا به الان مبلغ دریافتی به ۴۵۱,۱۰۲ دلار رسیده است.

سینا نورآذر، پدر خانواده و رئیس برند کابی بات، معمار و طراح صنعتی با ۳۵ سال تجربه ی کاری است که در ۲۰ سال گذشته برنامه نویس و طراح وب نیز بوده است. او یک کارآفرین در زمینه های مختلف کسب وکار نیز هست.

آریا نور آذرُ پسر خانواده و مدیرعامل برند کابی بات، کارشناس ارشد مهندسی عمران از دانشگاه ایالتی سن دیگو است که بیش از ۱۰ سال تجربه در زمینه ی مهندسی مکانیک و طراحی محصولات دارد. او همچنین ۵ سال بعنوان متخصص جامدات در زمینه ی توسعه ی محصولات کار کرده است.

کابی بات: یک پرینتر مدرن سه بعدی

این چاپگر سه بعدی ساده، شیک و کوچک، بسیار آسان و کاربرپسند است و امکان آموزش و سرگرمی را برای زندگی شما به ارمغان  می آورد. این تیم سعی کرده  است با ارائه ی قیمت بسیار مناسب نسبت به پرینترهای موجود در بازار، امکان خرید حتی برای دانشجویان را فراهم آورد و کمک کند تا تمام تصورات شما به حقیقت تبدیل شود.

ویژگی های هوشمند کابی بات به شما اجازه می دهد که با استفاده از تلفن همراه خود فایل مورد نظر را بارگذاری کنید، درجه حرارت لازم را برگزینید و چاپ بی سیم را تجربه کنید. البته ارسال و تنظیم فایل از راه دور برای محیط کار یا خانه نیز امکان پذیر است. قبل از عمل چاپ می توانید روی مدل دلخواه خود به آسانی مواردی را اضافه یا حذف کنید و سپس دکمه ی چاپ را فشار دهید.

امکانات دیگر این چاپگر عبارت اند از:

  • تنظیمات هوشمند و خودکار برای سهولت کاربری
  • فیلتر تهویه ی قابل تعویض برای عملکرد ایمن
  • اتصال به اینترنت بی سیم
  • چاپ با مواد پیشرفته تر به دلیل حضور گرما
  • دارای رنگ های متنوع برای طراحی های جذاب
  • قابلیت چاپ از طریق پردازش ابری با امکان برش جانبی
  • طراحی مدرن برای انطباق با زندگی شخصی کاربر
  • قابلیت پرینت مواد پلی لاکتیک اسید، پلاستیک، پلی کربنیت، نایلون و…
  • اطلاع رسانی وضعیت به صورت هوشمند در تمامی زمان ها
  • دسترسی آسان در خدمات وابسته به وب سایت

و دیگر مواردی که در صفحه ی معرف این محصول در سایت کیک استارتر اعلام شده است.

علاوه بر این محصول، خانواده ی نورآذر مجموعه ای از اشیاء و مدل های سه بعدی گرد آورده اند تا در روند ایده پردازی، طراحی و چاپ به کاربر کمک کند. همچنین آن ها منتظر دریافت ایده ها و درخواست مخاطبانشان برای بروزرسانی این مجموعه هستند.

وزیر ارتباطات پیشنهاد داد: ارائه اینترنت رایگان در اماکن عمومی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشنهاد کرده است که اپراتورها در اماکن عمومی خدمات اینترنت را تا حجم معینی به شکل رایگان در اختیار مردم قرار دهند.

به گزارش زومیت، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در صفحه ی اینستاگرام خود نوشت: به اپراتورهای اینترنتی پیشنهاد کردم در اماکن عمومی مانند پایانه های مسافربری، فرودگاه ها و ایستگاه های قطار، ورزشگاه ها، فروشگاه های بزرگ و اماکن مذهبی، خدمات اینترنتی را تا حجم معینی از طریق توسعه ی شبکه های وای فای به صورت مجانی در اختیار مردم قرار دهند.

به گفته ی وی، این کار هم برای آن ها یک تبلیغ موثر است و هم در دراز مدت باعث افزایش درآمد برای آن ها خواهد شد و همچنین با کاهش بار روی شبکه ی اپراتورهای همراه باعث بهبود کیفیت شبکه ی همراه در مراکز تجمع مردم خواهد شد. البته این مهم نیازمند حمایت ویژه ی مدیران این اماکن عمومی و به اشتراک گذاری مکان لازم و برق برای نصب تجهیزات ارائه سرویس است؛ چرا که برقراری این خدمت باعث رفاه بیشتر بازدیدکنندگان از این مراکز عمومی خواهد شد.

وی همچنین افزوده است: انتظار دارم اپراتورها لیست مراکز پوشش داده در این طرح را از طریق وب سایت خود به اطلاع عموم مردم برسانند و همچنین به این مهم نیز توجه کنند که ایران صرفا تهران نیست.

اپلیکیشن ویز بی سر و صدا رفع فیلتر شد

اپلیکیشن ویز که از حدود ۶-۷ ماه پیش با دستور یکی از مقامات قضایی فیلتر شده بود، ظاهرا رفع فیلتر شده است.

به گزارش زومیت، اپلیکیشن مسیریاب کاربردی ویز اواخر زمستان سال گذشته، نه از سوی کمیته فیلترینگ، بلکه به دستور یکی از مقامات قضایی فیلتر شد. در آن زمان دلیل مسدود شدن این اپلیکیشن را جاسوسی بودن آن و ارائه از سوی رژیم صهیونیستی اعلام کردند و ادعا می شد که به محض نصب روی گوشی، به کلیه اطلاعات شخصی کاربر از جمله مسافرت ها و موقعیت جغرافیایی و سایر اطلاعات خصوصی وی دسترسی پیدا می کند و این امر می تواند برای امنیت مردم و کشور مشکلاتی ایجاد کند.

اما ظاهرا حالا این اپلیکیشن از حالت فیلتر خارج شده است و بدون نیاز به فیلترشکن کار می کند.

البته هنوز هیچ اطلاع رسمی در این باره منتشر نشده است و مشخص نیست تا چه زمانی امکان استفاده از این اپ بدون فیلترشکن ممکن خواهد بود یا به طور کلی رفع فیلتر شده است.

ویز نرم افزاری مبتنی بر سامانه موقعیت یاب جهانی است که از سیستم ناوبری Turn-by-Turn استفاده می کند. این نرم افزار توسط استارت آپ رژیم صهیونیستی ویز ایجاد شد؛ ولی گوگل در ۱۱ ژوئن ۲۰۱۳، آن را به قیمت ۱.۰۳ میلیارد دلار به تصاحب خود درآورد و یکی از سرویس های گوگل محسوب می شود. ویز یکی از بهترین نرم افزارهای مسیریابی در دنیا است و در ایران نیز محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.

ماکسیم، تاکسی اینترنتی روسی در ایران آغاز به کار کرد

ماکسیم، شرکت ارائه دهنده سرویس تاکسی آنلاین روسی مجوزهای لازم جهت فعالیت در ایران را کسب کرد.

به گزارش زومیت، این روزها سرویس های تاکسی اینترنتی به شدت مورد توجه مردم قرار گرفته است و شرکت های متنوعی در این زمینه در حال فعالیت هستند که می توان به سرویس های اسنپ، تپ سی و کارپینو اشاره کرد. حالا بازیگر جدیدی در این عرصه آماده فعالیت است، شرکتی که برخلاف دیگر شرکت های مطرح فعال در این حوزه، ایرانی نبوده و از روسیه اداره می شود.

سرویس سفارش آنلاین تاکسی «ماکسیم» مدتی است که تبلیغات وسیعی را در سایت های ایرانی آغاز کرده و شهر تهران را به فهرست شهرهای محل فعالیت خود افزوده است.

پاول استنیکوف نماینده سرویس ماکسیم در ایران درباره فعالیت های این شرکت در کشورمان اظهار داشت: شرکت ماکسیم موفق به دریافت گواهی های لازم جهت فعالیت در ایران شده و طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است سرویس ما در پاییز امسال در تهران به عنوان اولین شهر تحت پوشش ماکسیم در ایران راه اندازی شود. شهروندان تهرانی می توانند از طریق وب سایت، نرم افزارهای اندروید و ios نسبت به درخواست ماشین اقدام کنند. در حال تلاشیم تا به زودی امکان سفارش تلفنی خودرو را نیز فراهم کنیم.

استینکوف از ارائه تعرفه ای ويژه برای مسافران سرویس ماکسیم خبر داد و اعلام کرد که جهت رفاه خانم های ایرانی، رانندگان زن وظیفه انتقال بانوان را بر عهده خواهند داشت.

لازم به ذکر است که شرکت خدمات حمل و نقل ماکسیم در بیش از ۲۰۰ شهر روسیه و کشورهایی همچون بلاروس، گرجستان، قزاقستان، تاجیکستان، اوکراین و بلغارستان در حال فعالیت است.

علاقه مندان جهت نصب نرم افزارهای تلفن همراه این شرکت و یا سفارش تاکسی می توانند به وب سایت ماکسیم به نشانی http://taximaxim.com/ir/fa/ مراجعه کنند.

هاوال H2، محصول جدید گروه بهمن در تهران مشاهده شد

جدیدترین عضو سبد محصولات گروه خودروسازی بهمن، پیش از تولید انبوه و در حال گذراندن تست های جاده ای خود در تهران مشاهده شد.

به گزارش زومیت، طی نمایشگاه خودروی مشهد در مردادماه سال جاری، گروه بهمن بدون دادن اطلاعات زیاد و به صورت نامفهومی از مونتاژ خودرویی جدید خبر داد. در همان زمان این خودروساز از علاقه مندان درخواست کرد تا حدس بزنند نام جدیدترین عضو سبد محصولات گروه بهمن چیست. پس از گذشت بیش از دو ماه، این خودروی جدید با لوگوی گروه بهمن در اتوبان مدرس تهران رؤیت شد. این خودروی جدید محصولی از هاوال چین با نام H2 است.

هاوال H2 ارزان ترین خودروی برند هاوال است که گروه بهمن آن را به صورت مونتاژی روانه بازار داخلی کشور خواهد کرد. در این خودرو از پیشرانه ۱.۵ لیتری با توان خروجی ۱۴۸ اسب بخار و ۲۱۰ نیوتن متر گشتاور استفاده شده است. وظیفه انتقال قوای محرکه به عهده جعبه دنده شش سرعته اتوماتیک خواهد بود که متناسب با نوع خودرو، انرژی لازم را به دو چرخ یا هر چهار چرخ خودرو منتقل می کند. اما نسخه ای که در ایران قرار است مونتاژ و عرضه شود، تنها به صورت تک دیفرانسیل خواهد بود.

جدیدترین خودروی مونتاژی گروه بهمن به عنوان یک خودروی شاسی بلند نسبتا کوچک شناخته می شود. این خودرو دارای امکانات رفاهی و ایمنی به نسبت قابل قبولی است. از مهم ترین این امکانات و تجهیزات می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شش کیسه هوا
  • ترمز اضطراری
  • سیستم تهویه اتوماتیک دوگانه
  • سنسور باد لاستیک
  • سانروف
  • سنسور نور
  • دوربین عقب
  • مانیتور
  • فرمان برقی

هنوز قیمت این خودرو از سوی گروه بهمن اعلام نشده است. قیمت این خودرو در چین ۱۸ هزار دلار است که در صورت عدم اعمال تعرفه و به صورت وارداتی، قیمت این خودرو در داخل معادل ۷۲ میلیون تومان خواهد بود. باید منتظر ماند و دید جدیدترین خودروی چینی بازار ایران چه زمانی، با چه قیمتی و چه شرایطی از سوی گروه بهمن به فروش خواهد رسید.

اعلام جرم دادستان تهران علیه مدیر تلگرام و واکنش پاول دوروف به آن

دادستان تهران علیه مدیر تلگرام اعلام جرم کرده و مدیر این شبکه ی پیام رسان نسبت به آن واکنش نشان داده است.

به گزارش زومیت، جعفری دولت آبادی از مدیر تلگرام شکایت کرده و این پرونده جهت بررسی به ناحیه امور بین الملل دادسرای تهران ارجاع شده است.

وی تبعیت تلگرام از قوانین غربی را مانع از رسیدگی به این جرم ندانسته و اتهامات وارده به تلگرام را این گونه توضیح داده است:

به موجب این اعلام جرم، شبکه تلگرام علاوه بر ارائه ی خدمات به گروه های تروریستی از جمله گروه داعش، به بستر مناسبی برای فعالیت سایر گروه های مجرمانه ی سازمان یافته تبدیل شده و ارتکاب جرایم هرزه نگاری کودکان، قاچاق انسان و مواد مخدر را ترویج کرده است.

در همین راستا پاول دوروف به این شکایت واکنش نشان داده است. وی در توییتر خود نوشت:

از شنیدن این موضوع متعجب شدم. ما به صورت فعال محتوای تروریستی و مستهجن را در ایران مسدود می کنیم. فکر می کنم دلایل اصلی این تصمیم چیز دیگری است.

ال‌ جی در حال ساخت پردازنده‌ اختصاصی خود است

پس از تلاش نافرجام قبلی ال جی در ساخت پردازنده ی اختصاصی موبایل، این شرکت مجددا برای ساخت پردازنده ای جدید دست به کار شده است.

به گزارش زومیت، ال جی در سال ۲۰۱۴ به پیروی از رقبایی همچون سامسونگ و اپل اقدام به ساخت تراشه ی اختصاصی خود با نام NUCLUN کرد که تنها در یک گوشی آن هم محدود به بازار کره استفاده شد.

با وجود شایعاتی در خصوص آماده نبودن تراشه ی ال جی، این شرکت درخواست ثبت برند تجاری تراشه ی جدیدش را به اداره ی ثبت معنوی محصول اتحادیه ی اروپا فرستاده است.

پرونده های ال جی با نام های LG KROMAX Preocessor و LG EPIK Processor با دو عنوان مبهم «تراشه ها [مدارهای یکپارچه]؛ تراشه های چندپردازنده ای» طبقه بندی شده که به خوبی نشان گر محصول آن است.

هرچند تضمینی وجود ندارد که تراشه های تحت عناوین فوق در گوشی های هوشمند به کار روند. ممکن است تراشه ی مذکور بازار رایانه ها را مورد هدف قرار دهد؛ چرا که سال گذشته اینتل رسما اعلام کرد قصد دارد از هسته های ARM ساخت ال جی در محصولاتش استفاده کند. بر اساس همان گزارش، پردازنده های مورد بحث از فناوری ۱۰ نانومتری استفاده خواهند کرد. این فناوری قرار است در پرچم داران سال آینده نیز مورد استفاده قرار گیرد.

به عبارت دیگر، اگر برنامه ها آن طور که در مورد NUCLUN 2 پیش رفت، پیش نرود و این حرکت موفق و ادامه دار باشد، امکان این وجود دارد که ال جی سال آینده در گوشی های هوشمند خود از پردازنده ی اختصاصی استفاده کند. اما انتظار نمی رود که گوشی های مورد نظر از نوع پرچم دار باشند. چرا که پردازنده ی NUCLUN از لحاظ عملکرد بسیار ضعیف از کار درآمد و اساسا استفاده از پردازنده ی نوپا در گوشی پرچم دار ریسک خواهد بود؛ حتی اگر آن پردازنده توسط خود شرکت ساخته شده باشد.

مرورگر مایکروسافت اج احتمالا تا آخر سال برای اندروید و آی او اس منتشر می شود

ظاهرا مایکروسافت تصمیم دارد تا پایان سال جاری میلادی، مرورگر اج را برای دو سیستم  عامل موبایل اندروید و آی اواس نیز منتشر کند.

به گزارش زومیت، اگر شایعات اخیر واقعیت داشته باشند، احتمال دارد کمپانی مایکروسافت با انتشار نسخه ی اندروید و آی اواس مرورگر اج خود، به بازار مرورگرهای موبایل وارد شود.

بر اساس شایعات جدید، مرورگر اج تا پایان سال ۲۰۱۷ به یک مرورگر چند پلتفرمه تبدیل خواهد شد و به این ترتیب مایکروسافت سه ماه فرصت دارد تا نسخه ی موبایل مرورگر نامبرده را برای دو سیستم عامل موبایل برتر حال حاضر جهان آماده کند. همان طور که احتمالا می دانید، مایکروسافت مرورگر اج را به عنوان جانشینی برای مرورگر نه چندان خوش نام اینترنت اکسپلورر توسعه و از چند سال قبل تاکنون این مرورگر را به طور پیش فرض به همراه سیستم عامل ویندوز ۱۰ خود در دسترس کاربران قرار داده است.

نسخه ی موبایل مرورگر اج پس از انتشار باید با نمونه های قدرتمند و پرطرفداری مثل مرورگر اپل سافاری، گوگل کروم، موزیلا فایرفاکس، اپرا و مرورگر اینترنتی سامسونگ و تعداد زیادی مرورگر دیگر وارد رقابت شود. البته باید اشاره کنیم که نسخه ی آی اواس مرورگر اج دقیقا مشابه نسخه ی اندروید این مرورگر نخواهد بود زیرا مایکروسافت برای توسعه ی نسخه ی آی اواس اج، باید از موتور وب کیت سافاری کمپانی اپل استفاده کند.

بر اساس این شایعات، سرویس های بینگ نیز به عنوان بخشی از پکیج نسخه ی موبایل مرورگر مایکروسافت اج در دسترس کاربران قرار خواهند گرفت. از جمله این سرویس ها ی اضافه می توان به سرویس ترجمه ی کامل صفحات اشاره کرد.

فایرفاکس از سال ۲۰۱۸ به پشتیبانی از ویندوز ایکس پی و ویستا خاتمه خواهد داد

با فرا رسیدن سال ۲۰۱۸، مرورگر فایرفاکس از دو سیستم عامل ویندوز ایکس پی و ویندوز ویستا پشتیبانی نخواهد کرد.

به گزارش زومیت، در حال حاضر جدیدترین نسخه سیستم عامل دسکتاپ مایکروسافت، ویندوز ۱۰ است و اگر شما همچنان از نسخه های قدیمی این سیستم عامل مثل ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ استفاده می کنید، بد نیست اشاره کنیم که شرکت اهل ردموند یک بازه ی زمانی برای به روزرسانی رایگان به جدیدترین نسخه سیستم عامل ویندوز در اختیار کاربران قرار داده است. خوشبختانه بسیاری از افرادی که از نسخه های قدیمی ویندوز استفاده می کردند از این فرصت استفاده کرده و سیستم  عامل خود را به ویندوز ۱۰ آپدیت کرده اند. درهرصورت همچنان برخی از افراد سیستم عامل رایانه ی خود را به روزرسانی نکرده اند و حتی عده ای از کاربران هنوز از نسخه های قدیمی تر ویندوز (مثل ویندوز ویستا و ایکس پی) استفاده می کنند.

اگر شما هم جزو آن دسته از کاربرانی هستید که همچنان از سیستم  عامل ویندوز ایکس پی یا ویندوز ویستا استفاده می کنند بد نیست بدانید شرکت موزیلا اخیرا اعلام کرده است که از ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ به صورت رسمی به پشتیبانی از فایرفاکس در این نسخه ها خاتمه خواهد داد. پیش از این موزیلا به کاربران هشدار داده بود که پشتیبانی از فایرفاکس در دو سیستم  عامل نامبرده در ماه سپتامبر ۲۰۱۷ پایان خواهد یافت؛ اما حالا مشخص شده که تصمیم نهایی برای پایان دادن به پشتیبانی فایرفاکس در ویندوز ایکس پی و ویندوز ویستا به ماه ژوئن ۲۰۱۸ موکول شده است.

موزیلا در بیانیه ی خود این گونه توضیح داده است: امروز ما اعلام می کنیم  که با فرا رسیدن ماه ژوئن ۲۰۱۸، به پشتیبانی از فایرفاکس در دو سیستم عامل ویندوز ایکس پی و ویندوز ویستا خاتمه خواهیم داد. به عنوان یکی از معدود مرورگرهایی که همچنان از ویندوز ایکس پی و ویندوز ویستا پشتیبانی می کند، انتظار داریم کاربران فایرفاکس در دو پلتفرم نامبرده تا پیش از آغاز سال جدید، نسبت به آپدیت کردن سیستم عامل رایانه های خود اقدام  کنند. کاربران برای دریافت به روزرسانی های جدید فایرفاکس روی نسخه های جدید ویندوز نیازی به انجام مراحل اضافه نخواهند داشت.

در حال حاضر مشخص نیست تعداد افرادی که همچنان از سیستم عامل های ویندوز ایکس پی و ویندوز ویستا استفاده می کنند دقیقا چقدر است، اما به احتمال زیاد تعداد این کاربران خیلی زیاد نیست؛ بنابراین می توان گفت کاربرانی که تحت تأثیر این اقدام موزیلا قرار خواهند  گرفت چندان زیاد نیستند. پیشنهاد می شود که کاربران همیشه جدیدترین نسخه ی نرم افزارها را روی سیستم  خود نصب کنند تا بدین طریق عملکرد بهتر و امنیت بالاتری تجربه کنند.

مایکروسافت ۱۸ مهر به پشتیبانی از آفیس 2007 خاتمه می دهد

ردموندی ها از هفته ی آینده به طور رسمی آفیس ۲۰۰۷ را بازنشسته می کنند و دیگر از آن پشتیبانی نخواهند کرد.

به گزارش زومیت، بی شک آفیس ۲۰۰۷ یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین نسخه های بسته ی نرم افزاری آفیس است که هنوز خیلی ها از آن استفاده می کنند. اما از هفته ی آینده این کاربران باید به فکر ارتقا ء بسته ی آفیس به نسخه های جدیدتر باشند.

مایکروسافت تا چند روز آینده پشتیبانی از آفیس ۲۰۰۷ را قطع خواهد کرد و دیگر امکان بهره گیری از پشتیبانی فنی برای رفع مشکلات، باگ ها و مشکلات امنیتی وجود نخواهد داشت و ردموندی ها نسبت به این موضوع هشدار داده اند.

علاوه بر این مایکروسافت توضیح داده است که از روز سوم آبان نیز امکان دسترسی اوت لوک ۲۰۰۷ به صندوق آفیس ۳۶۵ وجود نخواهد داشت و در نتیجه امکان ارسال و دریافت ایمیل از این تاریخ به بعد روی اوت لوک ۲۰۰۷ قطع خواهد شد.

ردموندی ها گفته اند: آفیس ۲۰۰۷، مانند دیگر محصولات مایکروسافت دارای چرخه ی پشتیبانی مشخصی بود که طی آن امکانات جدیدی ارائه شد، باگ ها برطرف و به مشکلات امنیتی رسیدگی شد. این مدت پشتیبانی از زمان انتشار این بسته ی نرم افزاری ۱۰ سال بوده است که با پایان عمر این محصول، به پایان زمان پشتیبانی از آن می رسیم.

اما این غول نرم افزاری به کاربرانی که هنوز از آفیس ۲۰۰۷ استفاده می کنند پیشنهاد داده است تا سراغ آفیس ۳۶۵ پرو پلاس، آفیس ۲۰۱۶  یا دیگر نسخه های این بسته ی نرم افزاری بروند.

به عنوان مثال آفیس ۲۰۱۳ هنوز به روزرسانی های جدید را دریافت می کند، اما ردموندی ها به کاربران خود توصیه می کنند که از نسخه های جدید بسته ی نرم افزاری آفیس استفاده کنند؛ چرا که پشتیبانی بیشتری شامل حال آن ها خواهد شد. طبیعی است که متخصصان مایکروسافت آفیس ۳۶۵ را بهترین گزینه  بدانند؛ چون سرویسی است که همیشه بدون نیاز به پشتیبانی به آخرین نسخه به روز می شود و بسته های امنیتی را دریافت می کند.

مایکروسافت اعلام کرده است: برخلاف آفیس ۲۰۰۷، آفیس ۳۶۵ پرو پلاس یک سرویس مبتنی بر کاربر است که به شما اجازه می دهد روی پنج سیستم کامپیوتری مجهز به ویندوز یا مک و روی دستگاه های موبایل خود به بسته ی نرم افزاری آفیس دسترسی داشته باشید. ازآنجایی که آفیس ۳۶۵ پرو پلاس به عنوان یک سرویس ارائه می شود، تفاوت هایی در نحوه ی استقرار، وارد کردن لایسنس و فعال سازی آن وجود دارد.

روز ۱۰ اکتبر (۱۸ مهر) فقط زمان انتشار آخرین به روزرسانی آفیس ۲۰۰۷ نیست و آپدیت ماهیانه ویندوز 10 نیز در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

AIM اولین پیام‌رسان دنیا به پایان راه خود رسید

با اعلام شرکت aol نرم افزار پیام رسان AIM که اولین برنامه‎ی گفتگوی اینترنتی به حساب می آید، بعد از دو دهه فعالیت در ۱۵ دسامبر به کار خود پایان خواهد داد.

به گزارش زومیت، یکی از اولین برنامه های چت که خیلی از ما پیام دادن را با آن آموختیم دارد به پایان راه خود می رسد. پانزدهم دسامبر روزی است که پیام رسان شرکت AOL بعد از ۲۰ سال فعالیت برای همیشه خاموش می شود. نرم افزار AIM در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن ۲۱ در آمریکای شمالی میدان دار عرصه ی چت بود؛ اما حالا با رشد شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک و واتسپ، AOL مأیوس و مستأصل میدان رقابت را ترک می کند.

AOL در پیامی در صفحه ی مربوط به پیام رسان AIM در سایتش نوشت: «ما می دانیم AIM طرفداران وفادار زیادی دارد که دو دهه است که از آن استفاده می کنند و ما نیز با تمام قلبمان برای ساخت و بهبود اولین برنامه ی چت دنیا از سال ۱۹۹۷ کار کردیم. تمرکز ما همواره بر ارائه ی تجربیات نوآورانه  و پاسخ به تقاضای کاربران است. ما بیش از همیشه مشتاقیم که تمرکزمان را بر ساخت نسل بعدی برندهای به یادماندنی بگذاریم و محصولاتی را ارائه دهیم که زندگی کاربران را متحول  کند.

AOL همچنین در ایمیلی به کاربرانش نوشت: «از آن قابلیت ویژه ی Away Message تا آن صدای آشنای زنگ پیام جدید، همه چیز از AIM همیشه در قلب های ما به یادگار خواهد ماند.»

کاربران می توانند تصاویری را که از طریق AIM ارسال کرده اند تا ۱۵ دسامبر دانلود کنند؛ اما لینک های دانلود برنامه کم کم و پلتفرم به پلتفرم ناپدید و از دسترس خارج خواهند شد. متاسفانه راهی برای بیرون کشیدن و حفظ فهرست دوستانتان وجود ندارد.

برنامه ی گفت گوی اینترنتی AIM برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ به صورت برنامه ای مجزا ارائه شد. پیام های نمادین ملقب به Away Messages در این برنامه، نسخه ی نخستین توییت ها و استاتوس های امروزی است. AIM در عرصه ی رقابت از پس ICQ و پیام رسان هایی همچون یاهو و msn مایکروسافت برآمد اما در نهایت قافیه را به پیامک و GChat و فیسبوک باخت . شاید یکی از دلایل آن شکست این بود که AIM هرگز برای موبایل طراحی نشد و این کوچ کاربران به سمت تلفن های همراه را به خوبی درک نکرد. همین امر باعث افت ارزش AOL از ۲۲۴ میلیارد دلار به پول امروز به تنها ۴.۴ میلیارد دلاری شد که Verizon برای خرید آن در سال ۲۰۱۵ پرداخت کرد. این مبلغ در عرصه ی تجارت واقعا ناچیز است چرا که در همان سال فیسبوک واتس اپ را به قیمت ۱۹ میلیارد دلار خرید.

چند ماه قبل یکی از کارمندان شرکت AOL در مصاحبه ای گفته بود که تعداد تخمینی کاربران AIM به رقمی پایین تر از ۱۰ میلیون نفر رسیده است و با توجه به اینکه AOL همچنان از پروتکل پیام رسانی oscar که بسیار پرهزینه است استفاده می کند، دیگر حفظ برنامه ی پیام رسان AIM توجیه اقتصادی ندارد.

حقیقت این است که کاربران بسیاری از این نرم افزار خاطره دارند. به هرحال، در آن زمان نرم افزار چت چیزی نبود که هر پدر و مادری از وجودش مطلع باشد. AIM شیوه ی نوینی از برقراری ارتباط را به دنیا معرفی کرد. شیوه ای که هنوز برقرار است و روز به روز گسترش می یابد.

ساخت ساعت کوانتومی سه بعدی جدید با ثبت رکورد جدید در دقت زمانی

یک ساعت اتمی جدید از یک بعد به سه بعد گسترش یافته و با این تغییر به دقیق ترین ساعت موجود در جهان تبدیل شده است؛ ساعتی که تنها ۳.۵ خطا در هر ۱۰ به توان ۱۹ واحد در طی ۲ ساعت از خود نشان می دهد.

به گزارش زومیت، ساعت کوانتومی جدید توسط جیلا (JILA) ساخته شده است. جیلا به گروه همکاری بین دانشگاه کلرادو و موسسه ملی استاندارد و فناوری اطلاق می شود. آنها همچنین دارنده ی رکورد قبلی جهان برای دقیق ترین ساعت ساخته شده در سال ۲۰۱۵ نیز بودند.

آن ساعت دارای ۲ خطا در هر ۱۰ به توان ۱۸ واحد بود و می توانست زمان را بدون از دست دادن یا اضافه کردن حتی یک ثانیه، برای ۱۵ میلیارد سال (زمانی طولانی تر از عمر جهان) حفظ کند. جون یی، فیزیکدان در این مورد می گوید: ما در حال وارد شدن به یک زمان واقعا هیجان انگیز هستیم؛ زمانی که می توانیم حالت کوانتومی را برای یک هدف اندازه گیری خاص مورد مهندسی قرار دهیم.

ساعت اتمی سال ۲۰۱۵ بر اساس یک شبکه ی یک بعدی از اتم های استرانتیوم ساخته شده بود که توسط پرتوهای لیزر در جای خود نگه داشته می شدند.

ساعت جدید این شبکه را به یک مکعب کوچک سه بعدی گسترش داده و گاز را نیز تا هزار برابر متراکم تر از مقدار موجود در ساعت های اتمی قبلی کرده است.

ساعت های اتمی براساس رفتار الکترون ها در اطراف اتم های این گاز در معرض تابش کار می کنند. آنها بین دو حالت انرژی با دقت بسیار دقیق به جلو و عقب نوسان می کنند.

فرکانس این روند انتقال الکترون اساس زمانبندی اتمی ساعت را شکل می دهد. در ساعت های اتمی یک بعدی، هر اتم به طور مستقل مورد سنجش قرار می گیرد؛ زیرا ارتباطات آنها با همدیگر می تواند باعث بروز اشتباه در محاسبات شود.

با این حال، در یک مکعب، گاز تبدیل به مجموعه ای از اتم های در تعامل با یکدیگر که در یک الگوی مشخص حرکت می کنند، می شود؛ تا بدین ترتیب از برخورد یکدیگر اجتناب کنند. این سیستم را به نام «سیستم کوانتومی با اجرام پرشمار» می شناسند و با به حداقل رساندن برخورد منجر به بیشتر شدن دقت می شود.

البته گاز نیز دستخوش تغییر می شود. گروه پژوهشی برای اولین بار، در یک ساعت اتمی، از چیزی موسوم به گاز فرمی یا گاز کوانتومی استفاده کردند؛ این در واقع فازی از ماده  قلمداد می شود که دارای تعداد زیادی فرمیون  است.

گاز فرمی بر خلاف گازهای حرارتی که به طور سنتی در ساعت های اتمی استفاده می شود، برای اولین بار اجازه می دهد تا تمام خواص اتم ها محدود شوند. یعنی اینکه ساعت جدید قادر به گسترش عملکرد خود به مقیاس های بزرگ تر می شود.

جون یی می گوید: مهم ترین پتانسیل ساعت سه بعدی مبتنی بر گاز کوانتومی، توانایی افزایش تعداد اتم ها است که منجر به افزایش چشمگیر ثبات آن هم خواهد شد.

همچنین ما می توانیم شرایط ایده آل برای راه اندازی ساعت را با زمان خود به دست آوریم؛ حالتی که نشان می دهد یک سری از تیک های ساعت، برای چه مدتی   می تواند پایدار باقی بماند. توانایی افزایش تعداد اتم و زمان انسجام این نسل جدید از ساعت ها به طور محسوسی متفاوت با نسل قبلی است.

ساعت جدید می تواند در حدود ۲۰ بار سریع تر به دقت مشابه با ساعت های اتمی قبلی برسد و قادر باشد که تیک های پایدار خود را برای ۱۰ ثانیه با شمار ۱۰ هزار اتم استرانسیم با تراکم بیش از ۱۰ تریلیون اتم در هر سانتی متر مکعب حفظ کند.

یی باور دارد که چنین ارقامی، بهبود قابل توجهی را نسبت به همه ی موارد پیشین نشان می دهد.

داشتن زمان دقیق و دقت در آن تنها برای کنترل امور روزمره مهم نیست؛ این امر برای علم نیز حیاتی است. یک ساعت اتمی فوق العاده دقیق قادر به کمک در فرایندهای زمان سنجی و ناوبری برای اهداف پژوهشی است. یک ساعت دقیق همچنین می تواند به تعریف و اصلاح اندازه گیری های زمانی هم کمک کند.

باید اشاره کنیم که ساعت های اتمی یک ابزار شگفت انگیز در جستجوی ماده ی تاریک هم محسوب می شوند.

وقتی که ساعت های اتمی با ماده ی تاریک ارتباط برقرار می کنند، این امکان وجود دارد که سرعت بگیرند یا از سرعتشان کاسته شود؛ البته با کسرهای بسیار کمتر از یک ثانیه. ساعت های اتمی همزمان می توانند این اختلافات را به گونه ای مشخص کنند که ساعت های دیگر از تشخیص آن ناتوانند.

توماس اوبریان، استاد یی در این مورد اشاره می کند: این ساعت جدید استرانسیمی با استفاده از یک گاز کوانتومی، به عنوان یک موفقیت اولیه و حیرت انگیز در کاربرد عملی آن در انقلاب کوانتومی جدید محسوب می شود؛ چیزی که گاهی اوقات از آن به عنوان کوانتوم ۲ یاد می کنند.

این رویکرد برای NIST و JILA به منظور استفاده از همبستگی کوانتومی برای طیف وسیعی از اندازه گیری ها و فناوری های جدید، نویدبخش است؛ مواردی که فراتر از صرف مسئله ی ثبت زمان هستند.

دستاورد تحقیقات تیم پژوهشی در ژورنال Science منتشر شده است.

انقراض بزرگ ششم روی کره زمین در راه است

دانشمندان معتقدند که پس از حدود ۵۴۰ میلیون سال از پنجمین انقراض بزرگ، تا پایان قرن حاضر، شاهد ششمین رویداد انقراض بزرگ خواهیم بود.

به گزارش زومیت، آنالیزهای ریاضی جدید در رابطه با چرخه جهانی کربن برآورد می کنند که انتشار هولناک گازهای گلخانه ای سیاره ی زمین را به سمت فاجعه ای مرگبار پیش می برند.

دنیل روتمن، ژئوفیزیکدانی از موسسه ام آی تی، با بررسی نوسانات چرخه ی کربن جهانی در خشکی ها، اقیانوس ها و جو زمین طی ۵۴۲ سال گذشته به این نتیجه رسیده است. روتمن در این مطالعه، ۳۱ رویداد ایزوتوپ های کربن، از جمله جریان کربن های ۱۲ و ۱۳ را شناسایی کرده است. نسبت فراوانی این دو ایزوتوپ کربن در تاریخچه زمین بسیار متفاوت اند.

او با در اختیار داشتن پایگاه داده ای از ارزیابی های میزان توده ی کربن در اقیانوس های جهان در هر رویداد تاریخی این نتایج را به دست آورد که نشان می داد، در اکثر موارد، حجم کربن تا حد معینی باقی مانده بود. اما در برخی موارد، از جمله چهار مورد از پنج رویداد انقراض بزرگ که بسیاری از اشکال حیات در زمین منقرض شدند، این میزان از حد آستانه هم گذر کرده است. البته با وجودی که می دانیم که این نتایج نمی تواند لزوما به معنای رویداد انقراضی بزرگ دیگری باشد، اما با توجه به شواهد دیگری که در مورد میزان سطح کربن در اختیار داریم، قطعا رویداد فاجعه باری در انتظار سیاره ی ماست.

با انتشار گازهای گلخانه ای و وارد شدن زمین به دوره ای برگشت ناپذیر، ممکن است که تا  پایان قرن بیست و یکم شاهد رویداد انقراضی ششم باشیم

روتمن گفت: واضح است که میزان مشخصی تغییرات وجود دارند که اساسا قابل بازگشت نیستند.

در محاسبات روتمن، سطح کربن به دو حالت به سطح فاجعه بار خواهد رسید. یکی از این موارد، انتشار گاز دی اکسید کربنی است که به آهستگی با گذشت هزاران و حتی میلیون ها سال به وجود می آید و به سطح فاجعه آمیز می رسد. مورد دیگر در یک دوره ی زمانی بسیار کوتاه تر رخ می دهد، در این مورد تغییرات زیادی در حجم کربن اتفاق می افتد که می تواند تنها در عرض چند دهه به وقوع بپیوندد. احتمالا با مورد دوم به خوبی آشنایید، بله صحبت از انتشار فزاینده گازهای گلخانه ای از شروع دوران صنعتی از اواسط قرن هیجدهم تاکنون است.

روتمن پیش بینی می کند که با افزوده شدن حدود ۳۱۰ گیگاتن کربن به اقیانوس های جهان، میزان چرخه کربن از حد آستانه عبور می کند. چیزی که به عقیده بسیاری از کارشناسان، تا سال ۲۱۰۰ اتفاق می افتد و به گفته محققان در آن زمان، سیاره ی ما وارد «قلمروی کاملا ناشناخته می شود.»

روتمن می گوید: این یافته ها مشخصا نشان نمی دهد که این فاجعه در آینده ای نزدیک اتفاق می افتد. اما نشان می دهد که اگر چرخه کربن به همین ترتیب باقی بماند، سیاره ی زمین وارد دوره ای می شود که دیگر پایدار نخواهد بود و این پیامدهای فاجعه باری در پی خواهد داشت. در اصطلاح زمین شناختی، این تغییرات الگوهای کربن با انقراض های عظیم همراه بوده اند.

به عبارت دیگر، برای جلوگیری از این روند، انسان ها باید واقعا به فکر چاره ای باشند. روتمن می گوید که این اتفاق، رویدادی نیست که یک شبه اتفاق بیفتد، اما چنین رویدادی می تواند در عرض هزار سال رخ دهد، اما با فعالیت های انسانی و انتشار بی رویه گازهای گلخانه ای خصوصا در خلال دو قرن گذشته، این پدیده می تواند تا سال ۲۱۰۰ به وقوع بپیوندد.

برنامه دبی برای ساخت شهری مریخی

شاید در آینده ای نزدیک، بتوانیم به وسیله تاکسی های پرنده از شهر مریخی دبی هم دیدن کنیم.

به گزارش زومیت، شهر دبی در امارات متحده عربی، در چند دهه گذشته به یکی از جذاب ترین مقاصد گردشگری جهان بدل شده است. برخی از بزرگ ترین و جالب توجه ترین سازه های ساخت سیاره ی ما در این کویر برهوت بنا شده اند. از بلندترین برج جهان تا جزیره مصنوعی و اکنون هم مقامات امارات متحده عربی، در حال برنامه ریزی برای ساخت یک شهر مریخی به وسعت حدود ۲ میلیون متر مربع (۹.۱ میلیون فوت مربع) هستند. این شهر که شهر علمی مریخ (Mars Science City) نام خواهد گرفت، آزمایشگاه های مختلفی را در خود جای خواهد داد که شرایط مریخ را شبیه سازی می کنند. گروه سازنده این شهر، در نظر دارند که در ساخت این شهر مریخی از تکنیک های چاپ سه بعدی و عایق های مخصوص پرتوهای کیهانی و حرارتی برای شبیه سازی محیط ناسازگار و دشوار سیاره ی سرخ بهره ببرند.

دانشمندان از این آزمایشگاه ها برای تحقیقات روی فناوری هایی استفاده می کنند که می توانند برای انسان های مریخی آینده در کلونی مریخ غذا، آب و انرژی فراهم کنند. علاوه بر آزمایشگاه ها، شهر مریخی دبی، موزه ای در خود جای می دهد که برخی از بزرگ ترین دستاوردهای فضایی انسان در آن به نمایش گذاشته می شوند. مطمئنا شهر علمی مریخ، از آن دست پروژه های مورد علاقه سرهنگ باز آلدرین خواهد بود. باز آلدرین که دومین فردی (پس از نیل آرمسترانگ) است که روی ماه قدم گذاشته، طی سال های اخیر، پروژه های زیادی را برای ترویج اکتشافات فضایی و تشویق جوانان به فضا انجام داده است. به این ترتیب، شهر مریخی دبی هم می تواند به محلی برای گردشگران فضایی (مجازی) و دیگر علاقه مندان به فضا از جمله کودکان و نوجوانان تبدیل شود.

شهر علمی مریخ در دبی، به بهترین نحو ممکن شرایط مریخ را برای انسان شبیه سازی می کند

مقامات امارات متحده عربی اعلام کرده اند که پس از بازگشایی این شهر، برنامه ای برای اقامت یک ساله آزمایشی در این سکونت گاه مریخی خواهند داشت تا شرایط زندگی در مریخ را به بهترین نحو ممکن، برای انسان شبیه سازی کنند. همان طور که می دانید، چنین شرایطی معمولا در آزمایش های آنالوگ شبیه سازی مریخ در برخی نواحی دور افتاده و ناسازگار زمینی از جمله هاوایی و نواحی قطبی همچون جزایر دور افتاده کانادا انجام می گیرند.  به گفته مقامات، دبی حدود ۱۴۰ میلیون دلار برای ساختن این شهر مصنوعی هزینه خواهد کرد.

شیخ محمد بن راشد المکتوم نخست وزیر امارات متحده عربی گفت: امارات متحده عربی تلاش می کند که پایه گذار تلاش های بین المللی برای توسعه فناوری هایی باشد که به سود انسان هستند و می توانند اساسی برای آینده ای بهتر برای نسل های آتی فراهم کنند. ما همچنین می خواهیم شور و شوقی را ترویج دهیم که امارات متحده عربی را به پیشگامی در عرصه ی علم تبدیل کند، زندگی روی زمین را بهبود ببخشد و راهکارهای نوآورانه ای برای بسیاری از چالش های جهانی پیش روی ما قرار دهد.

امارات متحده عربی هنوز زمان مشخصی برای شروع عملیات ساخت و ساز پروژه خود اعلام نکرده است. اما به گفته مقامات اماراتی ساخت این شهر، در راستای طرح «مریخ ۲۱۱۷» خواهد بود. طرح جاه طلبانه ای که قرار است، طی ۱۰۰ سال آینده، ۶۰ هزار نفر را در یک کلونی در سیاره ی سرخ جای دهد.

انرژی تاریک در جهان هستی ممکن است دارای حالت دینامیکی و متغیر با زمان باشد

انرژی تاریک یکی از مرموزترین مفاهیم کیهان شناسی است. گروهی از دانشمندان بر این باورند که شاید میزان انرژی تاریک در طی زمان های مختلف دستخوش تغییر شده  باشد.

به گزارش زومیت، فیزیکدانان برای بیش از ۲۰ سال مشغول تفکر در مورد این پرسش بوده اند که چرا همواره چنین به نظر می رسد که فضا دائما در حال انبساط و گسترش یافتن است.

پژوهش جدید، بینش عمیق تری را به دانسته های ما در مورد نیروی مخرب مرموزی که به عنوان انرژی تاریک شناخته می شود، می افزاید و شواهدی را ارائه می دهد مبنی بر اینکه تاثیر شبح وار نیروی مرموز یادشده هر چه که باشد، در طی زمان دارای مقدار ثابتی نبوده است.

در سال ۲۰۱۶، یک تیم بین المللی از محققان، نوسانات چگالی ماده ی قابل مشاهده در سراسر جهان هستی را در طی مدتی طولانی از تاریخ کیهان، به دقت اندازه گیری کردند.

این تغییرات که به نام نوسانات آکوستیک بارونی (BAO) از آنها یاد می شود، نوعی معیار را برای کیهان شناسان در مسیر مطالعه ی فاصله های نسبی در طول زمان ارائه می دهد.

درست همانطور که ستاره شناسان از نور ستاره های منفجرشده در نقاط دوردست برای نتیجه گیری گسترش کیهان استفاده کرده اند، کیهان شناسان (ستاره شناسان متخصص در مقیاس های بزرگ کیهانی) نیز از BAO استفاده می کنند.

هر دو روش و ترفند یادشده ما را به این نتیجه می رساند که جهان ما در حدود ۱۳.۸۲ میلیارد سال پیش پا به عرصه ی وجود گذاشته و همین حالت وجودی آن منجر به پراکنده  شدن توده های ماده به بخش های بیرونی تر شده است. موضوع عجیب تر هم این است که چنین روند گسترش و پراکندگی در جهان در بعضی زمان ها سرعت بیشتری نیز می گرفته است.

واحد مورد استفاده برای توصیف این گسترش با نام ثابت هابل یا Constant Hubble شناخته می شود و باور دانشمندان بر این است که انبساط کیهان نتیجه ی وجود تنش بین ذرات ماده برای جمع شدن و یکپارچه شدن در کنار هم با تورم فضای میان آنها است.

پرسش این است که چرا فضا گسترش می یابد؟ واقعیت این است که هیچکس جوابی قطعی برای این پرسش ندارد و این یک مشکل بزرگ است.

اخترفیزیک دانان برای رسیدن به توضیحی مستدل، فضای خالی را مورد توجه قرار می دهند تا ببینند که آیا این بخش ها دارای ویژگی های خاصی هستند یا خیر؛ آنها فکر می کنند که شاید فضای خالی، چیزی بیشتر از یک حالت تهی برای میدان ها و ذرات باشد.

توضیح مورد علاقه ای که در حال حاضر وجود دارد، مدل ماده ی تاریک لامبدا (ΛCDM) نامیده می شود. این مدل ترکیبی از مدل فضای خالی فریده-لامیتر-روبرتسون-واکر (FLRW) با توزیع ماده ی قابل مشاهده و نامرئی درون آن است.

در این مدل، انرژی تاریک به منزله ی فشار مستمر از خلا بین توده های جرم بوده و احتمالا بر اثر پرت شدن ذرات در داخل و خارج از وجود مجازی پدید آمده است.

اما مدل ΛCDM بر تعدادی از مفروضات مشخص بنا شده است و همین امر سوالاتی را پیش روی ما می گذارد. آیا انرژی تاریک می بایست از آن ویژگی های اساسی فضا باشد، که در طول زمان ثابت می ماند؟ یا اینکه شاید تحت تاثیر محیط واقع می شود و با تغییرات جهان، دستخوش تغییر می شود؟

پژوهشگر باب نیکول از موسسه ی کیهان شناسی و گرانش (ICG) در دانشگاه پورتسموث می گوید: انرژی تاریک از زمان کشف آن در اواخر قرن گذشته، همواره یک معمای اسرارآمیز بوده است.

همه ی ما از پیدا کردن نگرش و بینش دقیق تر و بیشتر نسب به ویژگی ها و سرمنشا آن ناامید شده ایم.

محققان با اندازه گیری دقیق تر این ناحیه های ماده ای که مانند ضربان قلب کیهانی عمل می کنند، داده های BAO خود را روی یک مدل انرژی تاریک که توسط گونگ بو ژائو، از دانشگاه پورتسموث و مشاهیر ملی نجوم چین (NAOC) ساخته  شده است، مورد استفاده قرار می دهند. نتایج این بررسی به توصیفی پویاتر از این نیروی مرموز اشاره دارد.

این نتیجه تاحدودی برپایه ی اختلاف بین داده های تولیدشده توسط بررسی با خود BAO و تفسیرهای مبتنی بر پس زمینه مایکروویو کیهانی (CMB) است. گفتنی است که امواج پس زمینه در واقع بازتابی از نور جهان در لحظات پس از بیگ بنگ هستند.

یکی از راه هایی که پژوهشگران باور دارند می توانند از طریق آن این میزان اختلاف را حل و فصل کنند، مبتنی بر این است که ما باید انرژی تاریک را به عنوان پدیده ای در نظر بگیریم که پویا است و نسبت به زمان تغییر می کند.

اگر چنین نگرشی درست باشد، بدان معنا خواهد بود که انرژی تاریک نیرویی نیست که صرفا به وسیله ی خلا ایجاد شده باشد. البته اهمیت و تاثیرگذاری نتایج این گروه پژوهشی هنوز برای رد شواهد دال بر ثابت (استاتیکی) بودن انرژی تاریک در جهان هستی، به اندازه ی کافی نیست.

اما همه ی این برداشت ها می توانند با داده های جمع آوری شده از پروژه ای موسوم به Instrument Spectroscopic Dark Energy دستخوش تغییر شوند. پروژه ی فوق در سال آینده آغاز خواهد شد. ژائو می گوید: ما از دیدن اینکه مشاهدات کنونی قادر به بررسی پویایی انرژی تاریک در این سطح هستند، هیجان زده شده ایم و امیدواریم که مشاهدات آینده بتواند مهر تاییدی بر آنچه که امروز می بینیم، باشد.

نتیجه ی نهایی هرچه که باشد، ارزشش را خواهد داشت؛ حتی شاید سرنوشت جهانی که تا به  امروز برای خودمان متصور بوده ایم هم در معرض خطر باشد.

دستاوردهای این تحقیق در Nature Astronomy منتشر شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10 + نه =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *