دکه ی خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 4 شهریور ۹۶

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت پکتوس. در پنجاه و چهارمین شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 15 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

بزرگ‌ترین قطعه ساز خودروی جهان، وارد ایران خواهد شد

گروه تولید قطعات خودروی عظام با همکاری دو شرکت مطرح بوش آلمان و والئو فرانسه، به تولید قطعات کلیدی و مهم خودرو در ایران خواهد پرداخت.

به گزارش زومیت، پس از برجام و امضای تفاهم نامه هسته ای میان ۶ قدرت برتر جهانی و ایران در سال ۲۰۱۵، دولت ایران در حال هموار کردن مسیر جذب حداکثری سرمایه  خارجی و ایجاد فضایی مناسب جهت ورود شرکت های معتبر خارجی است. در حوزه خودرو نیز این قاعده دنبال می شود و بسیاری از خودروسازان معتبر جهانی به آرامی در حال ورود به بازار ۸۰ میلیونی خودروی ایران هستند.

به تازگی خبر رسیده است که شرکت بوش آلمان با همکاری شرکت فرانسوی والئو ( Valeo) به زودی در ایران سرمایه گذاری خواهند کرد. این دو شرکت معتبر جهان در زمینه قطعات خودرو با مشارکت سرمایه گذار داخلی که شرکت صنعتی عظام خواهد بود، تولید قطعات مهم خودرو در ایران را تقویت خواهند کرد تا قطعات تولیدی در شرکت عظام، همگی تحت لیسانس بوش و والئو تولید و عرضه شود.

گروه تولیدی قطعات خودروی عظام، شامل ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی، فعالیت خود در حوزه خودرو را از سال ۱۳۷۲ آغاز کرده است. در صورت به توافق رسیدن این ۳ شرکت، گروه عظام قادر خواهد بود قطعات کلیدی خودروهای داخلی را که بیش از ۳ میلیون قطعه در سال تخمین زده می شود، تولید و تأمین کند.

بوش به عنوان بزرگ ترین تأمین کننده قطعات خودرو در جهان، به شرکت سازه پویش به عنوان یکی از زیرمجموعه های گروه صنعتی عظام کمک خواهد کرد تا سنسورهای اکسیژن، سوپاپ های برقی، پدال گاز الکتریکی و واحد کنترل موتور (ECU) را تولید کند.

این شرکت ها در حال مذاکره با یکدیگر هستند تا در صورت توافق نهایی، با تأسیس شرکت سرمایه گذاری مشترک جدید این دو قطعه ساز ایرانی و آلمانی، در آینده ی نه چندان دور فعالیت خود را آغاز کنند.

بر اساس این توافق نامه، شرکت فرانسوی والئو نیز تجربیات و دانش فنی خود در زمینه تولید سیلندر احتراق و تکنولوژی سیستم شارژ را به ایران منتقل خواهد کرد. همچنین این شرکت به گروه عظام کمک خواهد کرد تا بخشی از تولیدات خود را به عنوان قطعات باکیفیت خودرو تولید کند و در بازارهای جهانی و جهت استفاده در خودروهای شرکت های معتبر خارجی به فروش برساند.

شرکت خوش نام و معتبر بوش آلمان جزو اولین شرکت هایی بود که پس از برطرف شدن تحریم های بین المللی ایران، جهت ورود به کشورمان ابراز تمایل کرد. هرچند قطعه سازان برجسته دیگری نیز مانند گروه مکاپلاست فرانسه و کانتیننتال آلمان، هم اکنون در ایران مشغول به فعالیت هستند.

آغاز فعالیت تیپاکس به عنوان اپراتور اول خصوصی پست

شرکت تیپاکس به عنوان اپراتور اول خصوصی پست کشور به زودی فعالیت خود را در صنعت پست آغاز خواهد کرد.

به گزارش زومیت، مهرداد فاخر، مدیرعامل شرکت تیپاکس اعلام کرد که مزایده ی شرکت پست در زمینه ی انتخاب اپراتور خصوصی این حوزه با حضور پنج کنسرسیوم و شرکت برگزار شد و تیپاکس به صورت رسمی به عنوان اپراتور اول خصوصی پست در ایران انتخاب شد. به گفته ی وی، تیپاکس به عنوان بخش خصوصی صنعت پست، وظیفه ی سامان دهی و تنظیم بازار و همچنین ایجاد ارزش افزوده و توسعه ی بازار در این حوزه را خواهد داشت.

بر اساس گزارش مهرداد فاخر، پس از تحقیقات و بررسی ها و نیازسنجی بازار کسب وکارهای نوپا، ایجاد اپراتورهای خصوصی و گسترش چنین بازارهایی به صورت برد-برد را می طلبید. فاخر گفت: به همین دلایل بود که طرح تحولی در تیپاکس شکل گرفت و کمیته های مختلفی در راستای شناخت نیازها و پتانسیل های این صنعت و حوزه های مکمل پست تشکیل شد و برآیند آن، شرکت در مزایده ی شرکت ملی پست کشور و انتخاب تیپاکس به عنوان اولین اپراتور خصوصی این حوزه بود.

در ادامه، حسین رضایی، مدیر پروژه ی اپراتور اول پست خصوصی ایران گفت: الگوبرداری از تجربیات کشورهای پیشرفته در توسعه ی صنعت پست و نگاهی به ضریب ارسال مرسوله در این کشورها که متوسط ۵۰ مرسوله برای هر نفر است و مقایسه ی این رقم با متوسط ۸ ارسال مرسوله به ازای هر نفر در کشور ما، نشان دهنده ی بازاری است که می تواند با ایجاد ارزش افزوده و ایده های نو، پیشرفت زیادی داشته باشد.

محمدعلی ثابتیان، مدیر توسعه ی فنی پروژه ی اپراتور اول پست خصوصی ایران، اعلام کرد: به همین دلیل نقشه ی راهی برای خلق یک بازار برد-برد آماده شده است و در این نقشه ی راه، ایفای نقش بسیار پررنگی برای سرمایه گذاران، کسب وکارهای فناورانه، استارتاپ ها و تمامی صنایع وابسته به پست به صورت غیر  مستقیم دیده شده است.

محمدعلی ثابتیان با بیان این که معماری کلان اپراتور اول خصوصی پست کشور به صورت مستمر در حال بالغ شدن است، افزود: در این بازار جدید به دنبال شناسایی ایده های جدید در این حوزه و حوزه های مکمل پست هستیم و در جهت ایجاد رفاه و تأثیرگذاری پست در روند زندگی مردم و تأثیرگذاری آن روی کسب وکارهای مختلف تلاش می کنیم.

در ادامه حسین رضایی، مدیر پروژه اپراتور اول پست خصوصی کشور، گفت: کسب وکارهای بسیاری در این سال ها در کشور ایجاد شده اند که متأسفانه به دلیل نداشتن زیرساخت لجستیکی در ارائه ی خدمات و محصولاتشان با شکست رو به رو شدند. تیپاکس به عنوان اولین اپراتور خصوصی پست کشور با نگاه ملی به این خدمات در کنار ارائه ی خدمات پایه ی شرکت ملی پست کشور و با همکاری دیگر بازیگران این حوزه، به دنبال ایجاد سرویس های نو و جذاب برای کسب وکارها و مردم خواهد بود.

به گفته ی وی، سرویس های جدید در این حوزه باید با توجه به نیازهای صنعت حمل ونقل و پست به رگولاتوری ارائه شود و پس از تأیید نوع خدمات و قیمت گذاری، مجوزهای لازم را از این سازمان برای ارائه دریافت کند.

در این نشست محمدحسن ترابی، مدیر روابط عمومی شرکت ملی پست کشور نیز با بیان این که شرکت پست کماکان در ارائه ی خدمات پایه ای در مناطق مختلف کشور انجام وظیفه می کند که برای شرکت های خصوصی به صرفه نخواهد بود، گفت: قانون گذار به دلیل رفع نیازهای جدید مردم و ایجاد خدمات باکیفیت تر، پرسرعت و ایجاد ارزش افزوده به این صنعت، ورود اپراتورهای خصوصی را به بخش پست الزام کرده است و به همین دلیل مزایده ای توسط سازمان تنظیم مقررات برای شناختن اپراتور پست خصوصی شکل گرفت و تیپاکس به عنوان اپراتور اول پست خصوصی کشور برنده این مزایده شد.

وی افزود: سازمان تنظیم مقررات با توجه به داشتن اسناد بالادستی کشور، وظیفه ی ارتباط بین اپراتورها و پست را دارد و ایجاد یک هم افزایی بین پست و اپراتورهای خصوصی برای خدمات باکیفیت تر و پرسرعت تر، همواره با یک نگاه ملی در عملکرد شرکت ملی پست کشور وجود داشته است که با ورود اپراتورهای خصوصی به این حوزه بیش از پیش خواهد شد.

محمد جواد آذری جهرمی با کسب رأی اعتماد مجلس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شد

محمدجواد آذری جهرمی با اخذ رأی اعتماد کافی از نمایندگان مجلس، چهاردهمین وزیر ارتباطات کشور شد و به کابینه دولت دوازدهم راه پیدا کرد.

به گزارش زومیت، پس از برگزاری رأی گیری مجلس برای صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت دوازدهم، محمد جواد آذری جهرمی موفق شد با کسب رأی اعتماد نمایندگان مجلس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور شود. شنیده ها حاکی از آن هستند که آذری جهرمی موفق به کسب ۱۵۲ رأی اعتماد شده است تا خود را به عنوان اولین وزیر متولد دهه ی شصت معرفی کند. وی پیش از این و در دوره ی قبلی، مدیریت شرکت زیرساخت را بر عهده داشت.

محمدجواد آذری جهرمی، متولد سال ۱۳۶۰ شهرستان جهرم است و حالا با ۳۶ سال سن، جوان ترین عضو کابینه ی دولت دکتر روحانی در دولت دوازدهم خواهد بود. او که تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع ارشد رشته برق قدرت دانشگاه صنعتی آب و برق به پایان برده است، به زبان های انگلیسی و عربی تسلط کامل دارد.

دکتر روحانی دلیل انتخاب آذری جهرمی به عنوان گزینه ی تصدی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را اجتناب از فدا کردن آزادی برای احقاق امنیت عنوان کرده است. به گفته ی روحانی، محمدجواد آذری جهرمی آزادی و امنیت را در کنار هم می بیند.

گلکسی نوت 8 از ۲۴ شهریور با قیمت ۹۳۰ دلار عرضه می شود

بر اساس اطلاعات رسمی، مدل ۶۴ گیگابایتی فبلت گلکسی نوت ۸ سامسونگ از ۲۴ شهریور با قیمت پایه ۹۳۰ دلار عرضه می شود.

به گزارش زومیت، شرکت سامسونگ، از فبلت پرچم دار گلکسی نوت ۸ با مشخصات فنی رده بالا مانند دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی، حافظه رم بیشتر و قلم S-Pen رونمایی کرد. به تازگی جزئیات تکمیلی بیشتری نیز اعلام شده است که از پیش فروش گلکسی نوت ۸ از ۲۴ آگوست (۲ شهریور) خبر می دهد. کاربرانی که بین بازه ۲۴ آگوست تا ۲۴ سپتامبر (۲ مهرماه) برای خرید گلکسی نوت ۸ اقدام کنند، یک دوربین گیر ۳۶۰ یا یک کارت حافظه میکرو SD با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت و پد شارژ بی سیم قابل تبدیل دریافت خواهند کرد.

شرکت سامسونگ، فبلت گلکسی نوت ۸ را در ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریور)، عرضه خواهد کرد و اپراتور T-Mobile برای عرضه این فبلت در ایالات متحده، قیمت ۹۳۰ دلار در نظر گرفته است؛ مدل ۶۴ گیگابایتی، تنها نسخه ای از گلکسی نوت ۸ خواهد بود که در ایالات متحده به فروش می رسد. با این‏ حال، شرکت سامسونگ فبلت جدیدش را با ۱۲۸ گیگابایت و ۲۵۶ گیگابایت حافظه در کشورهای دیگر عرضه خواهد کرد.

گلکسی نوت ۸ به نمایشگر ۶.۳ اینچی با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۲۹۶۰ پیکسل مجهز شده است؛ از ۶ گیگابایت حافظه رم استفاده می کند و فضای ذخیره سازی آن  را حداکثر می توانید تا ۲۵۶ گیگابایت دیگر افزایش دهید. فبلت جدید سامسونگ با تراشه اکسینوس ۸۸۹۵ به صورت جهانی و تراشه اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام در ایالات متحده راهی بازار می‏‏ شود.

مهم ترین مشخصه گلکسی نوت ۸، دوربین دوگانه ۱۲ مگاپیکسلی ان است که از دو لنز واید و تله فوتو بهره می گیرد. به همین جهت، دوربین اصلی از زوم اپتیکال ۳ برابری پشتیبانی خواهد کرد و هر دو لنز از لرزش گیر اپتیکال استفاده می‏ کند. ثبت تصاویر سلفی نیز به کمک شاتر ۸ مگاپیکسلی در حاشیه بالای نمایشگر امکان پذیر خواهد بود و باید اشاره کرد که دوربین سلفی، به قابلیت «فوکوس خودکار» مجهز شده است.

این فبلت با پشتیبانی از داک DeX در دسترس قرار خواهد گرفت؛ بدین صورت، می توانید گلکسی نوت ۸ را روی داک قرار دهید و از این فبلت به عنوان یک رایانه شخصی استفاده کنید. این داک از ماوس و صفحه کلید نیز پشتیبانی می کند.

با قابلیت لایو مسیج گلکسی نوت 8 می توانید روی تمام تصاویر نقاشی کنید

گلکسی نوت ۸ از قابلیت نرم افزاری جدیدی به نام لایو مسیج بهره می برد که امکان نقاشی روی تصاویر را در اختیار کاربران قرار می دهد.

به گزارش زومیت، سال ها قبل سامسونگ به عنوان شرکتی شناخته می شد که تغییرات زیادی روی سیستم عامل اندروید گوشی های هوشمند خود اعمال می کرد. این کمپانی کم کم سیاست های نرم افزاری خود را در این رابطه تغییر داد و امکانات و اپلیکیشن های غیر کاربردی را از رابط کاربری انحصاری خود حذف کرد. حالا این کمپانی کره ای امکان نرم افزاری جدیدی به جدیدترین نسل فبلت هوشمند سری نوت اضافه کرده است. سامسونگ در جریان برگزاری مراسم رونمایی رسمی از گوشی هوشمند گلکسی نوت ۸، نشان داد که این محصول به یک سیستم نرم افزاری بسیار جذاب به نام لایو مسیج (Live Message) مجهز شده است. کاربران می توانند با استفاده از این قابلیت، پس از ثبت تصاویر مورد نظر، روی عکس های ثبت شده نقاشی کنند؛ درست همانند کاری که می توان در اسنپ چت و اینستاگرام روی عکس ها انجام داد. طبیعتا وجود قلم اس -پن باعث می شود کشیدن طرح و نقش روی عکس ها در گلکسی نوت ۸ نسبت به سایر دستگاه ها، آسان تر شود. همچنین باید اشاره کنیم محدودیتی در بخش اشتراک گذاری این ویژگی وجود ندارد. تصاویر تولیدشده با قابلیت لایو مسیج، به فرمت Gif تبدیل می شوند و سپس می توانید آن را برای گیرندگان مورد نظر خود ارسال کنید.

لایو مسیج گلکسی نوت ۸ با ویژگی لایو فوتو اپل تفاوت هایی دارد. در لایو فوتو قبل و بعد از ثبت عکس، ویدیوهایی کوتاه ثبت خواهد شد که تصویر یادشده را متحرک می کند. نکته ی مهم در مورد قابلیت لایو فوتو اپل، این است که این نوع تصاویر فقط در دستگاه های مجهز به سیستم عامل آی اواس قابل مشاهده خواهند بودِ هرچند می توان با استفاده از روش های مختلف، لایو فوتو را به فرمت های دیگری تبدیل کرد تا امکان نمایش آن ها در سایر دستگاه ها نیز فراهم شود. اما در لایو مسیج سامسونگ نیازی نیست از یک تصویر استفاده کنید. قابلیت لایو مسیج گلکسی نوت ۸ این شرایط را به وجود آورده است تا بتوان به راحتی روی تصاویر مورد نظر نقاشی کشید و سپس آن ها را متحرک و برای دیگران ارسال کرد. نکته ی منفی در مورد قابلیت لایو مسیج گوشی هوشمند گلکسی نوت ۸ این است که بر اساس تست  انجام شده توسط وب سایت انگجت، حجم تصاویر متحرک ایجادشده با این ویژگی بسیار بالا و معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ مگابایت است. البته این فقط یک تست اولیه بوده و به همین جهت نمی توان گفت این مورد حتما یک مشکل است. پس از عرضه ی گلکسی نوت ۸ به بازار و بررسی تخصصی این محصول، جزئیات و ویژگی های مختلف را با دقت تست خواهیم کرد و در آن زمان می توان با اطمینان در مورد مزایا و معایب این قابلیت  ها نظر داد.

دارندگان گلکسی نوت 7 برای خرید گلکسی نوت 8 تخفیف می گیرند

سامسونگ در مراسم رونمایی رسمی از گلکسی نوت ۸، اعلام کرد که دارندگان گلکسی نوت ۷ می توانند برای خرید فبلت جدید این کمپانی از تخفیف ویژه بهره ببرند.

به گزارش زومیت، سامسونگ اعلام کرد که دارندگان گلکسی نوت ۷ می توانند گوشی هوشمند خود را در ازای تخفیفی ۵۲۴ دلاری برای خرید فبلت گلکسی نوت ۸، معاوضه کنند. این تخفیف بزرگ ظاهرا نوعی مصالحه  است که به دلیل مشکلاتی که سال گذشته برای گوشی هوشمند گلکسی نوت ۷ رخ داد در نظر گرفته شده است. مشتریان واجد شرایط می توانند پس از شروع پیش فروش نوت ۸، از طریق وب سایت رسمی سامسونگ به آدرس Samsung.com از این پیشنهاد استفاده کنند.

سامسونگ موفق شد تقریبا نزدیک به سه میلیون دستگاه گوشی نوت ۷ را از بازار جمع آوری کند و مسلما این وضعیت باعث شد شهرت این کمپانی بسیار تحت تأثیر قرار بگیرد. وضعیت سامسونگ در سال گذشته وقتی بدتر شد که با عرضه ی مجدد نسخه ی احیاشده ی نوت ۷، این محصول باز هم با مشکل انفجار مواجه می شد به طوری که این شرکت کره ای سرانجام تصمیم گرفت پروژه ی نوت ۷ خود را به طور کامل لغو و از فروش این محصول خودداری کند. هزینه ی فراخوانی مجدد گلکسی نوت ۷ باعث شد سامسونگ زیر بار هزینه ای ۵ میلیارد دلاری برود و به همین دلیل تخفیف  جدیدی که این کمپانی برای خریداران نوت ۸ در نظر گرفته است، فقط بخشی از خسارات واردآمده را جبران خواهد کرد. برخی از افراد وفادار به برند سامسونگ، حتی با وجود دوبار فراخوانی عمومی از جانب این شرکت، همچنان گوشی های نوت ۷ را نزد خود نگه داشته اند. در هر حال واضح است که سامسونگ به دنبال پاک کردن خاطره ی بد گلکسی نوت ۷ از ذهن کاربران است و به همین دلیل امسال ترجیح داده با ارائه ی پیشنهادات جذاب، مشتریان سابقش را مجددا به سمت خود جذب کند.

کدهای گوگل اشاره به هدفونی مرموز با دستیار صوتی دارد

کدهایی که به تازگی در نسخه ی جدید اپلیکیشن گوگل یافت شده اند، اشاره به دستگاهی مرموز دارند که ممکن است هدفون آینده ی گوگل باشد و به همراه دستیار صوتی این شرکت عرضه شود.

آیا گوگل در حال ساخت هدفونی همراه با دستیار صوتی خود است؟

به گزارش زومیت، کدهای به کاررفته در آخرین نسخه از برنامه گوگل (نسخه 7.10) اشاره به چنین موضوعی دارد. سایت 9to5google توانسته است در فایل APK اپلیکیشن گوگل و منابع استخراج شده از آن، کدهایی از محصولی با اسم رمز بیستو (Bisto) پیدا کند. در یک خط از کدهای برنامه به کاربر گفته می شود: «هدفون شما از دستیار گوگل پشتیبانی می کند. می توانید از آن سؤال کنید یا به آن بگویید که کارهایتان را انجام دهد. این دستیار به عنوان نسخه شخصی گوگل برای شما است و همیشه آماده به کمک خواهد بود.»

البته فقط چند خط کد در برنامه گوگل نمی تواند تضمین کند که این شرکت در آینده هدفونی همراه با دستیار صوتی داخلی عرضه خواهد کرد. هم چنین کدهایی در رابطه با خواندن نوتیفیکیشن ها برای کاربر و پاسخ به آن ها و کلید مخصوص برای راه اندازی دستیار صوتی مشاهده شده است. در خط دیگری از کدهای برنامه گفته می شود: «می توانید برای صحبت کردن یا پرسیدن سؤال، کلید دستیار صوتی گوگل را که در سمت چپ هدفون قرار دارد، فشار دهید و نگه دارید.»

در حال حاضر نمی توان با اطمینان گفت که آیا گوگل چنین محصولی معرفی خواهد کرد یا خیر و باید برای انتشار جزئیات بیشتر در مورد آن صبر کرد.

گوگل پلی بیش از ۵۰۰ اپلیکیشن را به دلیل احتمال آلودگی به بد افزار حذف کرد

پس از آنکه تشخیص داده شد برخی از محبوب ترین اپلیکیشن های گوگل پلی، امکان جاسوسی از کاربران دارند، بیش از ۵۰۰ اپلیکیشن از این فروشگاه نرم افزاری حذف شد.

به گزارش زومیت، گوگل بیش از ۵۰۰ اپلیکیشن را به دلیل احتمال آلودگی به بدافزار از پلی استور حذف کرده است. در میان این اپلیکیشن ها، مواردی با تعداد دانلود بیش از ۱۰۰ میلیون بار وجود دارند. علاوه بر آن، توسعه دهندگان این اپلیکیشن ها، احتمالا اطلاع نداشتند که این مشکل امنیتی ناشی از وجود یک کیت توسعه  ی نرم افزار به نام lgexin بوده است. این کیت نرم افزار، برای توسعه ی بازی ها و اپلیکیشن های نسبتا بی خطر مورد استفاده قرار می گرفت. اما استفاده از این کیت موجب بروز یک نقص امنیتی و ایجاد دسترسی برای سرورهای خارجی تحت کنترل lgexin می شد که برای کاربر یا توسعه دهنده ناشناخته بود و پس از آن در برخی از موارد، این کیت اقدام به دانلود بدافزار روی دستگاه مورد نظر می کرد. این کشف توسط لوک اوت (Lookout)، کمپانی امنیتی موبایل صورت گرفت و از طریق وبلاگ رسمی این شرکت در تاریخ ۲۱ آگوست به اطلاع عموم رسید.

خوشبختانه، لوک اوت اعلام کرده است که تمام اپلیکیشن های ساخته شده با این کیت، به بدافزار آلوده نشده و تمام کاربران نیز تحت  تأثیر آن قرار نگرفته اند. این موضوع به این خاطر است که کیت توسعه ی نرم افزار برای دانلود کد مخرب، نیازمند داشتن دسترسی از سوی کاربر بود. دستگاه هایی که این دسترسی را صادر کرده اند، امکان دریافت کد را از سروری به آدرس «http://sdk.open.phone.igenix.com/api.php» برای اپلیکیشن فراهم کرده اند. پس از این اتفاق، گوگل از طریق یک ایمیل در واکنش به این موضوع اعلام کرد که از طریق ارائه ی به روزرسانی یا حذف اپلیکیشن های آلوده از گوگل پلی، خطر را برای کاربرانی که در حال حاضر این اپلیکیشن ها را دانلود کرده اند، رفع کرده است.

از میان اپلیکیشن های آلوده به این بدافزار، برخی از عناوین بازی مخصوص رده ی سنی نوجوانان یافت می شود. یکی از این بازی ها بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون بار دانلود شده بود. موارد دیگری که هدف این مشکل امنیتی قرار گرفتند، اپلیکیشن های دسته بندی آب و هوا و ویرایش تصویر بودند که نرخ دانلود برای برخی از آن ها، بین ۱ تا ۵ میلیون بار بود. همچنین اپلیکیشن هایی که در دسته بندی آموزشی، سلامت و تندرستی و سفر قرار داشتند نیز با درجات کمتری دچار این آلودگی شدند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ی کار این این بدافزار، می توانید به وبلاگ لوک اوت مراجعه کنید.

وسترن دیجیتال از هارد اکسترنال ۲۰ ترابایتی خود رونمایی کرد

کمپانی وسترن دیجیتال هارد اکسترنال My Book Duo را با پشتیبانی از حداکثر ظرفیت ۲۰ ترابایت معرفی کرد. بازار هدف این محصول، آن دسته از کاربران حرفه ای است که مایل به ذخیره سازی داده  به صورت آفلاین هستند.

به گزارش زومیت، کمپانی وسترن دیجیتال هارد اکسترنال My Book Duo را با پشتیبانی از حداکثر ظرفیت ۲۰ ترابایت معرفی کرد. بازار هدف این محصول آن دسته از کاربران حرفه ای است که مایل به ذخیره سازی داده  به صورت آفلاین هستند. محصول جدید وسترن دیجیتال برای کامپیوتر های دسکتاپ طراحی شده است و به یک آداپتور برای تامین برق دستگاه نیاز دارد.

My Book Duo از هارد های سری رد وسترن دیجیتال (Western Digital Red) به صورت RAID برای رسیدن به سرعت انتقال ۳۶۰ مگابایت بر ثانیه استفاده می کند. فرم ور این محصول برای کار و مدیریت داده با دو هارد به صورت RAID بهینه شده است. این محصول دارای یک پورت USB-C است و از یو اس بی ۳.۱ نسل ۱، ۲ و ۳.۰ پشتیبانی می کند. محصول جدید وسترن دیجیتال دارای ۲ پورت یو اس بی برای اتصال دستگاه های مختلف است. مای بوک جدید، ویژگی هایی مانند حفاظت توسط رمز عبور و رمزگذاری سخت افزاری ۲۵۶ بیتی AES را با استفاده از نرم افزار WD Security به ارمغان می آورد.

My Book Duo در حجم های ۲۰، ۱۶، ۱۲، ۸، ۶ و ۴ ترابایتی و با قیمت های ۷۹۹، ۵۹۹، ۴۱۹، ۳۲۹، ۲۸۹ و ۲۵۹ دلار در دسترس است.

مایکروسافت آپدیت های حجیم اجباری ویندوز 10 را متوقف می کند

با وجود همه جذابیت های ویندوز ۱۰، دریافت آپدیت های حجیم اجباری در این نسخه آزاردهنده است، ظاهرا مایکروسافت درصدد رفع این مشکل برآمده است..

به گزارش زومیت، مایکروسافت در سال ۲۰۱۵، طرح ارتقاء ویندوز ۷ و ویندوز ۸ به سیستم عامل جدید ویندوز ۱۰ را آغاز کرد؛ اما بخشی از این فرایند، دانلود مجموعه ای ۶ تا ۸ گیگابایتی از فایل های نصبی بود؛ دانلود چنین دیتای حجیمی علاوه  بر آنکه باعث بروز مشکل برای بسیاری از کاربران ویندوز و کامپیوترهای آن ها شد؛ یک سرویس حفاظت از طبیعت آفریقایی را نیز تا مرز ورشکستگی پیش برد.

اما سر انجام کاربران آلمانی ویندوز کمپین، شکایتی علیه مایکروسافت برای این موضوع ترتیب دادند. بعد از ۱۸ ماه کشمکش قانونی، سر انجام مایکروسافت تسلیم شد و اعلام کرد: مایکروسافت دیگر فایل های آپدیت ویندوز را بدون رضایت کاربران روی سیستم های آنان دانلود نخواهد کرد.

البته این قضیه دقیقا زمانی اتفاق افتاد که کار از کار گذشته بود. کورنیلیا تاوچ، مدیر مرکز مشتریان در بادن وورتمبرگ آلمان، اعلام کرد: «خوش بین هستیم که مایکروسافت و دیگر تولید کنندگان نرم افزاری از این به بعد به چنین مواردی که قابل چشم پوشی نیستند، بیشتر اهمیت خواهند داد.» آپدیت های حجیم، بخشی از به روز  رسانی هسته سیستم عامل نیز هستند و احتمالا آپدیت های مربوط به آپگرید سیستم عامل شامل این قضیه خواهند شد، نه به روز رسانی هسته ویندوز.

کوالکام: فناوری تشخیص سه  بعدی عمق، اوایل ۲۰۱۸ به اندروید می آید

بنا بر اعلام کوالکام، فناوری تشخیص سه بعدی عمق تا اوایل سال آینده وارد گوشی های هوشمند اندروید خواهد شد.

به گزارش زومیت، گزارشی در وب سایت 9to5mac، منتشر شد که در آن به نقل از مینگچی  کو (تحلیلگر موسسه ی KGI) اعلام شده بود سیستم های تشخیص سه بعدی کوالکام در مقایسه با فناوری اپل دو سال عقب تر هستند و تا سال ۲۰۱۹، وارد گوشی های هوشمند اندروید نخواهند شد. کمی بعد از این پیش بینی، کوالکام با رد این ادعا اعلام کرد که این فناوری را تا اوایل سال ۲۰۱۸ روی پردازنده هایش اعمال خواهد کرد.

یک زنجیره ی تأمین جدید، گزارشی منتشر کرده است که بر طبق آن، کوالکام برای توسعه ی فناوری تشخیص سه بعدی عمق، در حال همکاری با شرکای سخت افزاری اش است. بر اساس اعلام کوالکام، این فناوری در گوشی های هوشمند اندروید مجهز به چیپ های موبایل اسنپدراگون قرار داده خواهد شد.

بنا بر گزارش کوالکام، بازار هدف دستگاه های تشخیص سه بعدی عمق کوالکام به خودروها، پهپادها، رباتیک و واقعیت افزوده گسترش خواهد یافت. اما این فناوری، غالبا برای تشخیص چهره به کار خواهد رفت.

بنا به گزارش ها، کمپانی TSMC و هایمکس تکنولوژیز در میان شرکت هایی هستند که در توسعه ی فناوری تشخیص سه بعدی عمق با کوالکام همکاری خواهند داشت. بنا بر اعلام منابع آگاه، این فناوری تا اواخر سال جاری آماده ی تولید خواهد بود و انتظار می رود که با شروع سال آینده، به همراه گوشی های هوشمند اندروید عرضه شود.

علاوه بر این، منابع مذکور تأکید کردند که فناوری اسکنر اثر انگشت اولتراسونیک در دستگاه های تجاری و به خصوص گوشی های هوشمند تمام صفحه قرار خواهد گرفت و تا اواخر امسال یا ابتدای سال آینده عرضه خواهد شد. نمونه های اسکنر اثر انگشت اولتراسونیک کوالکام به کمپانی های هواوی، اوپو و ویوو تحویل داده شده است.

کوالکام این خبر را چند روز پس از کنفرانس مطبوعاتی اش با عنوان «اولین رونمایی کوالکام از فناوری دوربین تشخیص سه بعدی عمق طراحی شده برای اکوسیستم اندروید» اعلام کرد. کوالکام در این مراسم، از نسل دوم ماژول های عمق سنج Spectra ISP برای دید کامپیوتری، واقعیت افزوده و فناوری های عکس برداری محاسباتی رونمایی کرد.

نسل جدید ماژول های ISP از یک معماری دوربین جدید بهره می برند که برای توسعه و بهبود دید کامپیوتری، کیفیت تصویر و بازده انرژی در پلتفرم های نسل بعدی موبایل و واقعیت مجازی اسنپدراگون طراحی شده اند. این برنامه ی ماژول دوربین از ماژول های سه گانه شامل ماژول تشخیص عنبیه، ماژول تشخیص عمق تابع و ماژول تشخیص عمق فعال تشکیل شده است.

خودروی پرنده عمود پرواز شرکت دلورین معرفی شد

شرکت دلورین ارواسپیس، پرنده ی DR-7 را با قابلیت های متمایز معرفی کرده است. این خودرو امکان صعود و فرود عمودی را فراهم می کند.

به گزارش زومیت، شرکت خودروسازی دلورین (DeLorean Motor Company)، در سال ۱۹۷۵ با تلاش جان دلورین تأسیس شد. محصول مشهور این شرکت DMC-12 نام دارد که برای ساخت ورقه های بدنه  آن، از فولاد ضد زنگ استفاده شده است و درهای آن رو به بالا باز می شوند. از این خودرو در فیلم  «بازگشت به آینده» به عنوان ماشین زمان استفاده شد.

دلورین ارواسپیس (DeLorean Aerospace)، در سال ۲۰۱۲ توسط پاول دلورین (عموزاده ی جان دلورین) راه اندازی شد. محصول اخیر این شرکت DR-7 نام دارد. این پرنده عمودپرواز دو سرنشین، در کنار نیروی محرکه تولیدی توسط پروانه های خود، به سامانه هدایت خودران مجهز است و راننده ای با آموزش سطحی می تواند آن را هدایت کند.

با بال های کوتاه  انعطاف پذیر و کانارد ها (بال های کوچک نصب شده روی بال اصلی)، خودروی DR-7، جمع و جور و سبک طراحی شده است و به ظاهر ساده به نظر می رسد. این خودروی پرنده کاربردی، ۶ متر طول دارد و فاصله  بال های آن به ۵.۶ متر می رسد که در حالت بسته به DR-7، عرضی برابر با ۲.۳ متر می دهند و قابلیت جای گیری در گاراژ یا فضای پارکینگ را فراهم می کنند. از دیگر ویژگی های DR-7 می توان به بدنه کامپوزیت مونوکوک (ساختار شاسی یکپارچه با بدنه) به همراه صندلی های پشت  سر هم و بال کانارد مقاوم در برابر واماندگی اشاره کرد.

وجه تمایز این خودروی پرنده با سایر محصولات مشابه، یک جفت خط مرکزی و پروانه های برقی با قابلیت هدایت جهش برداری ۳۶۰ درجه است که به اعتقاد کارشناسان دلورین نسبت به نمونه های مشابه چندموتوره، ساده تر هستند و هزینه کمتری دارند؛ همچنین ثبات، ماندگاری و کارایی بهتری ارائه می دهند. سامانه هدایت خودران این خودرو، به گزینه دستی یا انسانی مجهز است تا تجربه و حس خلبانی تمام عیار را منتقل کند. پروانه هایی که در قلب سامانه نیرورسانی هدایت برداری دوقلوی خودرو تعبیه شده اند، هم برای نیرورسانی و هم کنترل استفاده می شوند؛ در حالت افقی، پروانه های مذکور امکان صعود و معلق شدن خودرو را در هوا به وجود می آورند و به DR-7 قدرت عملکرد در باند های کوتاه می دهند. در حالت عمودی، نیروی پرواز به سمت جلو فراهم می کنند و کج شدن پروانه ها به صورت هماهنگ، آن ها را به جایگزینی مناسب برای ایلرون های (قسمت متحرک بال هواپیما) مرسوم و سکان که در کاهش درگ مؤثرند، تبدیل می کند.

کارشناسان دلورین می گویند پیشرانه برقی شارژی خودروی DR-7، بیشینه سرعت ۳۸۴ کیلومتر بر ساعت را فراهم می کند و در گشت زنی با سرعت ۲۴۱ کیلومتر بر ساعت،  برد مسافتی ۱۹۳ کیلومتر ارائه می دهد. از دیگر فناوری های متمایز استفاده شده در این خودرو که در آستانه ثبت اختراع قرار دارد، می توان به سامانه ایمنی هنگام خرابی (Failsafe) اشاره کرد. این سامانه در مواقع اضطراری که برق رسانی مختل شود، کاربرد دارد و به ادعای شرکت سازنده، این خودرو را برای استفاده شخصی یا به عنوان تاکسی شهری، قابل  قبول می کند. اطلاعاتی در مورد زمان عرضه یا قیمت این پرنده نیمه خودران ارائه نشده است؛ اما دو مدل مقیاس از آن ساخته شده  و یک نمونه  اولیه با سایز کامل هم در دست ساخت است.

ماهواره آسگاردیا، نخستین کشور فضایی جهان، تابستان امسال به فضا فرستاده می شود

کشور آسگاردیا، پروژه ای که توسط برخی دانشمندان و کارشناسان حقوقی پیشنهاد داده شده است، می خواهد نخستین ماهواره خود را به فضا بفرستد.

به گزارش زومیت، احتمالا از اوضاع کنونی جهان و مناقشات سیاسی، جنگ و خیلی از مسائل بغرنجی که همه روزه در اخبار تماشا می کنید و می شنوید؛ دل زده  شده اید. شاید شما هم بخواهید به «نخستین کشور فضایی جهان» بپیوندید. آسگاردیا به نخستین کشور مستقل دنیا در فضا تبدیل خواهد شد. برای تحقق چنین رؤیایی، شهروندان این کشور به دنبال تصویب قانون اساسی، انتخاب پرچم و سرود ملی برای کشور خود هستند و اکنون قصد دارند که نخستین ماهواره خود را به فضا بفرستند.

آسگاردیا شهری بر فراز آسمان ها

آسگاردیا نامی است که از اساطیر مردم اسکاندیناوی گرفته شده است. آسگارد در افسانه های اسکاندیناوی نام شهری در آسمان است. ایگور آشوربیلی، تاجر و دانشمند روس که سال گذشته در خلال کنفرانسی در پاریس، پروژه ی ساخت شهری در فضا را پیشنهاد داد، معتقد است که آسگاردیا موجب ایجاد صلح در فضا و جلوگیری از انتقال مناقشات زمین به فضا می شود. به گفته آشوربیلی، این کشور که در مدار پایین زمین ساخته می شود، جایی عاری از هر مسئله ی زمینی همچون تقسیم بندی بر اساس نژاد و مرز و باور است. دیگر اهداف پروژه ی آسگاردیا عبارتند از: محافظت از زمین در برابر تهدیدات فضایی همچون سیارک ها، بقایای اجرام کیهانی، پرتوهای مخرب فضایی و آلودگی میکروارگانیسم های فضایی.

برای اینکه آسگاردیا همچون کشوری واقعی به رسمیت شناخته شود، باید به عنوان یک کشور در سازمان ملل متحد پذیرفته شود. آسگاردیا از قوانین زمین و قوانین موجود حاکم در فضا تبعیت نخواهد کرد؛ بلکه به گفته مؤسسانش، به قوانین و سیاست های فضایی جدید نیاز خواهد داشت.

به عقیده ی کارشناسان قوانین فضایی، آسگاردیا برای پذیرفته شدن در سازمان ملل متحد به عنوان یک کشور مستقل باید دارای حداقل هایی همچون شهروندان، دولت و یک فضاپیمای سرنشین دار (به عنوان خاک کشور) باشد. آسگاردیا که در ابتدا بیشتر به داستان های علمی تخیلی شبیه بود، اکنون دارای ۲۰۵,۵۶۳ شهروند است که پیش از این در وب سایت این کشور ثبت نام کرده اند. آسگاردیا حالا می خواهد یک ماهواره ی کوچک کیوب سَت ساخت شرکت نیراسپیس (NearSpace) را به فضا بفرستند. این ماهواره کوچک که آسگاردیا-1 نام دارد، قادر به ذخیره ۵۱۲ گیگابایت اطلاعات خصوصی در فضا است. جفری مانبر، مدیر عامل شرکت نانورکز، در جریان یک نشست خبری در هنگ کنگ گفت: نخستین حضور کشور آسگاردیا در فضا، سال جاری خواهد بود.

آسگاردیا-1 به وسیله ی ناسا به فضا فرستاده خواهد شد. نانورکز یک شرکت خصوصی است که محصولات و خدمات تجاری برای استفاده در فضا می سازد. این شرکت توسعه دهنده ماهواره های مکعبی کوچک یا همان کیوب ست و همچنین تجهیزات آزمایشگاهی ایستگاه فضایی بین المللی است. از جمله خدمات این شرکت خصوصی عبارتند از: بررسی ایمنی محموله های فضایی و دیگر نیازهای فنی ناسا. از این جهت می توان از رابطه خوب این شرکت با ناسا اطمینان داشت.

چالش های بی شمار پیش روی نخستین کشور فضایی جهان

با توجه به برخی قوانین موجود در مورد پرتاب ماهواره ها به فضا، ماهواره آسگاردیا-1 باید با کمک مالی چندین سازمان پرتاب شود؛ از جمله شرکت تحقیقات بین المللی هوا فضایی متعلق به خود آشوربیلی. نگرانی های قانونی، سیاسی و اخلاقی، تنها یکی از مسائل بسیاری است که مانع به حقیقت پیوستن رؤیای آسگاردیا است. شاید اولین و مهم ترین چالش، مونتاژ یک فضاپیمای بزرگ است. رَم یاکو، یکی از اعضای هیئت مؤسسان آسگاردیا، قبلا به بیزنس اینسایدر گفته بود: شروع کوچکی [با ماهواره ای کوچک] خواهیم داشت و سر انجام مردم به آنجا خواهند رفت و با توجه به قوانین و مقررات خاص (کشور آسگاردیا) در آنجا کار می کنند.

با توجه به اینکه شهروندان آینده ی آسگاردیا می خواهند در فضا زندگی کنند، این کشور باید به دنبال راهکارها و همچنین چالش های زندگی طولانی مدت در فضا باشد. به عقیده فضانوردان، انسان برای زندگی در فضا ساخته نشده است. به همین جهت است که اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی به یک دوره خاص محدود می شود. علاوه بر این با در نظر گرفتن برخی سناریوهای غیر منتظره، حفظ نظم و اجرای درست قوانین به تنهایی می تواند چالش دیگری باشد.

منتقدان آسگاردیا به سادگی این طرح را بی معنی و غیر منطقی می دانند و بسیاری دیگر انتظار دارند که این پروژه به سرعت یا کمبود بودجه، نیروی انسانی و تخصصی به بن بست برسد. با این وجود، مقامات آسگاردیا تسلیم این منتقدان نشده اند. یاکو می گوید: هرکسی که به دنبال ایده های بدیع و نو است، در ابتدا مورد تمسخر قرار می گیرد. اما چیزهای شگفت انگیز با ایده های دیوانه وار شروع شده اند و پس از مدتی، مفاهیم علمی تخیلی تبدیل به علم واقعی می شوند و آسگاردیا هم ایده ای است که تازه شروع شده است.

طراحی نوعی پیشرانه  جدید برای سفرهای فضایی آینده

هال تراستر، پیشرانه ی مورد استفاده در سفرهای فضایی است؛ محققان به تازگی موفق  شده اند نیروی تراست این پیشرانه  را به مقدار بسیار زیادی افزایش دهند.

به گزارش زومیت، از هال تراستر (HT) در ماهواره هایی که در مدار زمین در چرخش هستند، استفاده می شود؛ همچنین می توان از این پیشرانه  در سفرهای فضایی طولانی، نظیر سفر از کره ی زمین به مریخ استفاده کرد. به طور معمول سوخت مورد استفاده در هال تراستر گاز زنون است؛ زنون با استفاده از میدان الکتریکی شتاب می گیرد و الکترون ها از شبکه ی این گاز بی اثر خارج می شوند که درنتیجه پلاسما ایجاد می شود؛ پلاسمای خروجی از بخش انتهایی پیشرانه می تواند به سرعت بسیار بالای ۱۱۲ هزار کیلومتر بر ساعت برسد.

هال تراسترهای استوانه ای شکل، ابعاد کوچک تری دارند و با نسبت سطح به حجم کمتر خود مانع از فرسایش و خوردگی کانال تراستر می شوند. محققان انستیتو فناوری هاربین در چین موفق به توسعه ی طراحی ورودی جدیدی برای هال تراستر استوانه ای شکل شده اند که مقدار نیروی تراست را به طور چشمگیری افزایش می دهد؛ شبیه سازی ها و آزمایش های تجربی انجام شده در این طراحی جدید، در ژورنال Physics of Plasmas منتشر شده است.

هال تراسترهای استوانه ای شکل برای کارکرد با توان کم طراحی  شده اند؛ با این حال، استفاده از جریان سوخت با چگالی کم می تواند باعث یونیزاسیون نامناسب شود که قدمی کلیدی برای تولید پلاسما و نیروی تراست است. به طور معمول، افزایش چگالی گاز در کانال تخلیه همراه با کاهش سرعت محوری جریان (سرعت عمود بر مسیر نیروی تراست) باعث بهبود عملکرد پیشرانه می شود.

 دینامیک جریان خنثی

لی کیِی وِی، نویسنده ی ارشد این مقاله، می گوید: کاربردی ترین راه برای تغییر در دینامیک جریان خنثی در کانال تخلیه، تغییر روش تزریق گاز یا تغییر ساختار هندسی کانال تخلیه است.

محققان تغییر کوچکی در طراحی را آزمایش کردند. سوخت به کمک تعدادی نازل که عموماً آرایشی مستقیم دارند، به سمت مرکز محفظه ی سیلندری شکل پیشرانه، تزریق می شود؛ هنگامی که زاویه ی نازل های ورودی کمی تغییر می کند، سوخت با حرکتی دایروی شکل و سرعت بیشتر تزریق می شود و باعث ایجاد گردابه در کانال تخلیه می شود.

وِی و همکارانش با استفاده از نرم افزار مدل سازی و آنالیز COMSOL به شبیه سازی حرکت پلاسما در کانال برای هر دو مدل مورد استفاده برای نازل ها با استفاده از روش اِلمان محدود و مدل سازی مولکولی جریان، پرداختند. نتایج نشان می دهند که چگالی گاز در نزدیکی بدنه ی کانال، در حالتی که نازل ها زاویه دار نصب  شده اند و پیشرانه در وضعیت جریان گردابه قرار دارد، بیشتر است. در این حالت، چگالی گاز به طور قابل  ملاحظه ای بالا است و یکنواختی بیشتری دارد که درنتیجه به بهبود عملکرد پیشرانه کمک می کند. محققان درستی نتایج شبیه سازی های کامپیوتری خود را از طریق آزمایش های تجربی، تأیید کردند و حالت ورودی گردابه ای جریان با موفقیت مقدار نیروی تراست بیشتری تولید کرد؛ این نیرو مخصوصاً در حالتی که ولتاژ خروجی پایینی استفاده  شده باشد، مقدار بیشتر دارد. به طور خاص، مقدار ضربه ی خاص (specific impulse) این پیشرانه از ولتاژ خروجی ۱۰۰ تا ۲۰۰ ولت، با ۱.۱ تا ۵۳.۵ درصد افزایش همراه است. وِی می گوید: کار ما در این گزارش تنها عملی بودن این طراحی ورودی گاز را تأیید می کند و ما همچنان نیازمند بررسی تأثیرات زاویه، قطر، نسبت عمق به قطر نازل و طول کانال تخلیه هستیم. وِی پیش بینی می کند که طراحی گردابه ای در پرواز هال تراسترها به زودی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت و در نهایت ممکن است در پرواز های فضایی از این پیشرانه ها استفاده شود.

تولید انرژی الکتریکی با استفاده از بلوک های خورشیدی

گروهی از متخصصان انرژی های تجدیدپذیر، بلوک های خورشیدی توسعه داده اند که همانند سفال های خورشیدی تسلا، می توان از آن ها در سازه های ساختمانی استفاده کرد.

به گزارش زومیت، به لطف اختراع فناوری جدید، ساختمان ها به زودی خواهند توانست بدون استفاده از پنل های خورشیدی، انرژی خورشیدی را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند؛ متخصصان انرژی های تجدیدپذیر در دانشگاه اِکستِر، در حال توسعه ی فناوری جدید و پیشگامی هستند که می تواند روند تبدیل ساختمانی معمولی به مجتمع های ساختمانی فوتو ولتاییک را شتاب بیشتری بدهد.

این محصولات، همانند سفال های خورشیدی شرکت تسلا، می توانند بخشی از معماری ساختمان شوند و انرژی الکتریکی تولید کنند. این گروه تحقیقاتی، بلوک های شیشه ای خلاقانه ای ساخته اند. بلوک ها به گونه ای طراحی شده اند که انرژی خورشید را جذب و آن را به انرژی الکتریکی تبدیل کنند. تصور می شود ساختمان هایی که از فناوری بلوک های خورشیدی استفاده می کنند بیش از ۴۰ درصد انرژی الکتریکی بیشتری نسبت به ساختمان های مشابه ولی با فناوری های دیگر، تولید می کنند.

مربع خورشیدی

این بلوک ها که آن ها را مربع های خورشیدی می نامند، به گونه ای طراحی شده اند که علاوه بر ساختمان های جدید، در بازسازی ساختمان های قدیمی نیز بتوان آن ها را به صورت یکپارچه با ساختمان قرار داد. طراحی مربع های خورشیدی مشابه بلوک های شیشه ای است که از آن ها برای منتشر کردن نور روز به بخش های مختلف ساختمان استفاده می شود.

مهم تر آنکه، مربع های خورشیدی هوشمند هستند و تابش های خورشیدی ورودی را بر سلول های خورشیدی کوچک تعبیه شده در آن ها، متمرکز می کنند؛ این امر موجب افزایش انرژی تولیدی در هر سلول می شود. از انرژی الکتریکی تولیدی می توان برای استفاده در ساختمان، مغازه یا حتی خودروهای الکتریکی استفاده کرد.

گروه اِکستِر که استارتاپی برای ساخت پنل های خورشیدی تأسیس کرده اند و مربع های خورشیدی خلاقانه نیز بخشی از محصولات آن ها است، اکنون در حال جذب سرمایه برای آزمایش های اقتصادی محصول و در نهایت ورود مربع های خورشیدی به بازار در سال ۲۰۱۸ هستند. حسن بیگ، بنیان گذار مربع های خورشیدی و پژوهشگر انستیتو محیط  زیست و پایداری دانشگاه اِکستِر، می گوید: صنعت مجتمع های ساختمانی فوتو ولتاییک، نرخ رشد سالیانه ی ۱۶ درصد دارد. تأسیس شرکتی برای ورود به این بازار در بلندمدت برای اقتصاد انگلستان سودمند خواهد بود.

تاپاس مالیک، مشاور علمی ارشد این استارتاپ، می گوید: هدف گذاری ما ساخت فناوری های خورشیدی یکپارچه، مقرون به صرفه، کارآمد و جذابی است که کمترین تأثیر را بر محیط اطراف ما داشته باشد. سرمایه گذاری در حوزه ی ساختمان های فوتو ولتائیک، نیازمند جذب صنعت ساختمان سازی است؛ زیرا از این فناوری در توسعه ی واحدهای اداری و ساختمان های عمومی یا در پروژه های زیرساخت نظیر ایستگاه های قطار و پارکینگ های خودرو استفاده می شود.

گروه اِکستِر معتقد است که مربع  خورشیدی در مقایسه با بلوک های شیشه ای رایج، عایق حرارتی بهتری است و انرژی موردنیاز ساختمان را نیز تأمین می کند. این فناوری در مراحل اولیه ی خود قرار دارد و گروه در حال تنظیم دقیق طرح های خود برای انجام آزمایش مربع های خورشیدی در سایت های آزمایشی است. جیم ویلیام، مدیر تحقیقات تجاری اِکستِر در کورن وال، می گوید: واضح است که جهان در حال حرکت به سمت توزیع سیستم های انرژی است و سهم در حال رشدی از این سیستم ها به انرژی های تجدیدپذیر تعلق دارد. این حرکت همراه با رایج شدن خودروهای الکتریکی، به این معنا است که فرصت های قابل  توجهی برای توسعه ی روش های جدید تولید انرژی الکتریکی وجود خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 3 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *