مروری بر آنچه در دومین کنفرانس سایت تک گلوبال گذشت

سایْت تِک گِلُوبال یک کنفرانس دسترس پذیری عمومی است که روی روندهای فناوری مهم تمرکز دارد و هدف آن، ارائۀ یک نگاه اجمالی به آیندۀ فناوری دسترس پذیری در ۵ یا ۱۰ سال آینده است. اکنون در دومین سال خود، این کنفرانس توسط سایت خبری آنلاین تِک کِرانْچ سازماندهی شده و حضور در آن کاملاً مجازی و رایگان بود. در این کنفرانس سخنرانانی از اَپِل، گوگِل، مایْکْرُوْسافْت، هْیومَنْوِر، وْیْسْپِرُو و دیگر شرکت های پیشرو در زمینۀ فناوری عمومی و دسترس پذیری حضور داشتند. برخی از نکات برجستۀ این کنفرانس، در زیر پوشش داده شده است.

بریل چندخطی و تصاویر لمسی

در سال های اخیر صحبت های زیادی در مورد راه حل های بالقوه برای ارائۀ بریل به صورت چندخطی و تصاویر لمسی به شکل الکترونیکی انجام شده است؛ به طوری که هردو روی یک صفحه نمایش داده شوند. در کنفرانس، رئیس نوآوری جهانی اِی پْی اِیْچ نمونۀ اولیه از یک دستگاه لمسی را راه اندازی کرد که با مشارکت ای پی ایچ و هیومنور ساخته شده است.

وجود هر دو مورد، یعنی خط بریل و تصویر لمسی در یک صفحه می تواند برای بسیاری از کاربران مفید باشد. یک کتاب هندسه را تصور کنید که شامل یک مسئلۀ داستانی است و دانش آموز را به یک تصویر ارجاع می دهد. در حالت ایده آل، دانش آموز می تواند مسئلۀ ریاضی را بخواند و سپس تصویر را برای یافتن راه حل مسئله پیدا کند؛ اما برای رساندن این ایده به سطح بعدی، ممکن است روزی برای آن دانش آموز این امکان وجود داشته باشد که ناحیۀ تصویر را لمس کند تا تصویر بزرگ نمایی شود و دانش آموز متوجه جزئیات بیشتری در تصویر شود. در همین حال، کل صفحه را می توان به والدین یا معلم منتقل کرد تا آن ها نیز بتوانند آنچه را که دانش آموز یاد می گیرد، دنبال کنند. در نمایش زنده، حدود دو ثانیه طول کشید تا یک تصویر یا متن روی دستگاه نمایش داده شود.

تشخیص تصاویر در محصولات اپل

اپل گام های بزرگی در زمینۀ ویژگی تشخیص تصویر برداشته است که در واقع با نسخۀ ۱۴ سیستم عامل آی اُو اِس در پاییز ۲۰۲۰ به طور گسترده در دسترس قرار گرفت. در پاییز ۲۰۲۱، آی او اس۱۵ دارای ویژگی جدیدی به نامِ متن زنده شد که به شما امکان می دهد با متنی که در تصویر یافت می شود تعامل داشته باشید؛ همچنین از یادگیری ماشینی برای ایجاد ویژگی هایی استفاده شده است که عمدتاً کاربران خاصی را هدف قرار می دهند، مانند افرادی که نابینا هستند یا بینایی ضعیفی دارند. از داخل برنامۀ نمایشگر عکس، کاربران صفحه خوان وُیْس اُوِر می توانند گزینه ای را برای کاوش تصویر انتخاب کنند که به آن ها امکان می دهد انگشت خود را در اطراف صفحه حرکت دهند تا ارتباط آیتم های موجود در عکس را با یکدیگر درک کنند؛ همچنین از یادگیری ماشینی برای دسترسی به برنامه هایی که ممکن است در گذشته در دسترس نبوده باشند، استفاده می شود. این کار از طریق ویژگی تشخیص صفحه نمایش انجام می شود که سعی می کند کنترل های رایج مانند دکمه ها یا لغزنده ها را تشخیص دهد و سپس این اطلاعات را به کاربر ویس اور منتقل کند.

تشخیص متن، اشیا و با گوگل لوک آْوْت

یکی از حوزه های اصلی تمرکز گوگل و پلتفرم اَنْدْرُویْد، گوگل لوک آوت است، برنامه ای که می تواند متن، برچسب های غذا، ارزها، اشیا و موارد دیگر را تشخیص دهد. یکی از حوزه های مورد تأکید تیم لوک آوت، یافتن راه هایی برای پُر کردن شکاف بین تصاویری است که برای آموزش مدل های داده استفاده می شوند و تصاویری که از کاربران دریافت می شود. اغلب، عکس های کاربران واضح نیستند یا با زاویه ای نه چندان ایده آل گرفته می شوند؛ بنابراین نتایج ارائه شده آن چیزی نیست که انتظار می رود. مدیر محصول لوک آوت می خواهد با برخی از این چالش ها مقابله کند و راه هایی را برای کاربران پیدا کند تا اطلاعات دقیقی را که به دنبال آن هستند، به دست آورند.

از جمله ویژگی های جدید اضافه شده به این برنامه در سال 2021، پشتیبانی از دستخط است که می توانید در حالت اسناد برنامه از آن استفاده کنید. پشتیبانی از دستگاه ها و زبان های بیشتری نیز در حال توسعه است.

مسیریابی با اِسْتِلار تِرِک از هیومنور

معاون نوآوری محصول و فناوری های هیومنور، برای اولین بار نگاهی اجمالی به محصول جدید مبتنی بر جْی پْی اِس این شرکت را ارائه داد که در حال حاضر استلار ترک نامیده شده است. این محصول جدید دارای ویژگی های جی پی اس مدرن و دوربین داخلی است.

یک چالش آشنا برای کاربران جی پی اس همان چیزی است که اغلب به عنوان مشکل دوازده متر نهایی به آن اشاره می شود که به شکاف در اطلاعات بین جی پی اس که شما را به بلوک یا منطقۀ صحیحی که یک مکان در آن قرار دارد، هدایت می کند و محل واقعی درب یا مکان مورد نظری که کاربر به دنبال آن است، اشاره دارد. استلار ترک که به عنوان یک واحد مستقل و بدون نیاز به اتصال به اینترنت در نظر گرفته شده، از ترکیبی از دوربین ها، فناوری های جی پی اس دقیق تر و یک دستیار صوتی داخلی برای کمک به حل این چالش استفاده می کند.

خودروهای خودران

ملاحظات مختلفی وجود دارد که باید در مورد نحوۀ هم زیستی یک وسیلۀ نقلیه با فردی که نابینا است، در نظر گرفته شود که اولین آن ها، شناختن عصای سفید به عنوان یک شی است؛ زیرا در برخی موارد، عصای سفید ممکن است از محیط اطراف قابل تشخیص نباشد. علاوه بر این، مهم است که خودروهای خودران روش های مختلف عبور و مرور افراد را بشناسند. به عنوان مثال، یک فرد نابینا ممکن است با عصای خود به کاوش در بریدگی حاشیه بپردازد یا نسبت به تغییر نور یا سایر اشیای مجاور واکنش متفاوتی نشان دهد. تعامل بین وسایل نقلیه و یک عابر پیادۀ بینا ممکن است با همان تعامل با یک عابر نابینا متفاوت باشد.

جدای از این، موقعیتی را در نظر بگیرید که در فرودگاه هستید و دارید سعی می کنید تاکسی آنلاین خود را پیدا کنید. در حال حاضر، ممکن است با راننده تماس بگیرید و شکل ظاهری خود را توضیح دهید تا راننده بتواند شما را پیدا کند؛ اما یک وسیلۀ نقلیۀ خودران را هیچ انسانی کنترل نمی کند؛ بنابراین باید گزینه های جایگزین در نظر گرفته شود؛ همچنین موضوع هدایت مسافر به وسیله نقلیه یا به درب مقصد به گونه ای که هم کارآمد و هم ایمن باشد، وجود دارد.

دانلود نسخه ی صوتی نوشته.

منبع: ماهنامه ی نسل مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

2 × 1 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *