دکه خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 6 شهریور ۹۵

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه نابينايان شرکت پکتوس. در ششمين شمارگان دکه خبر دنياي تکنولوژي و فناوري، 14 خبر تقديم شما گراميان مي شود.

اولین تاکسی خودران جهان در سنگاپور کار خود را آغاز کرد

به گزارش تکنولوژی نیوز، سنگاپور با به کارگیری اولین تاکسی‌های خودران به طور آزمایشی قدم بزرگی را در راه پیشرفت این تکنولوژی و گسترده‌تر کردن آن برداشته است. شرکت NuTonomy حالا تاکسی‌های خودران را در این کشور به کار گرفته و مسافران می‌توانند با داشتن دعوت‌نامه از این تاکسی‌ها استفاده کنند. طبیعتا برای امنیت بیشتر، در این تاکسی‌ها شخصی برای کنترل تاکسی در صورت وقوع حادثه قرار گرفته است.

شرکت‌های بزرگی نظیر گوگل همواره در تلاش هستند تا اتوموبیل‌های خودران را در جاده‌ها به کار گیرند و بارها نمونه‌های آزمایشی آن‌ها را مشاهده کرده ایم اما شرکت NuTonomy مدعی است که اولین شرکتی بوده که تاکسی‌های خودران را برای استفاده از عموم مردم قرار داده است. شرکت Uber نیز اعلام کرده به زودی خودروهای خودران خود را برای آزمایش در اختیار عموم قرار خواهد داد و این اتفاق در شهر پترزبورگ رخ خواهد داد.

تاکسی‌های به کار گرفته شده در این طرح آزمایشی خودروی الکتریکی Zoe شرکت Renault و i-MiEV میتسوبوشی هستند. مسافران برای استفاده از این تاکسی‌ها و قبل از سوار شدن، باید دعوت نامه ای را در اختیار داشته باشند. فعلا شرکت NuTonomy شش تاکسی خودران در خیابان‌های این شهر قرار داده که مناطق شمالی آن را پوشش می‌دهند و قرار بر این است تا پایان سال این تعداد به دوازده دستگاه برسد. NuTonomy امیدوار است تا پایان سال 2018، تمامی تاکسی‌های این شرکت را خودران کرده تا شاهد یکی از پیشرفته‌ترین سیستم‌ حمل و نقل عمومی در دنیا و در سنگاپور باشیم.

راه اندازی شبکه ملی اطلاعات تا هفته آینده

محمود واعظی،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پنجشنبه‌شب در حاشیه مراسم افتتاح ساختمان شرکت توزیع برق شهرستان میان‌دورود استان مازندران در گفتگو با خبرنگاران گفت: از ۲ سال پیش فعالیت و اجرای طرح‌ها برای مهیا کردن زیرساخت‌های راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات شروع به کارکرده بود.

واعظی اضافه کرد: از هشت ماه پیش هم اپراتورها و سازندگان محتوا، جلسات کارشناسی درزمینهٔ تولید محتوای داخلی این شبکه برگزار کردند و امیدواریم تا هفته آینده این شبکه راه بیفتد.

وی با بیان اینکه فاز نخست شبکه ملی اطلاعات تحول عظیمی را به نظر محتوای داخلی ایجاد می کند،اظهار داشت: مردم می‌توانند از میزبانی محتوای داخلی اطلاعات از طریق شبکه ملی اطلاعات بهره‌مند شوند.

وزیر ارتباطات همچنین ضمن اشاره به کاهش تعرفه تلفن ثابت عنوان کرد: در نشست‌های اخیر تصمیم گرفته شده است تا تعرفه اینترنت آزاد تلفن همراه تا ۲۰ درصد و اینترنت ثابت بر اساس حجم استفاده از ۱۷ تا ۳۳ درصد کاهش یابد.

او اشاره  به گسترش نفوذ اینترنت در کشور کرد و ادامه داد: تا پایان فعالیت دولت یازدهم تمامی روستاهای بالای ۱۵ خانوار کشور زیر پوشش اینترنت قرار می‌گیرند.

محمود واعظی بابیان اینکه هم اکنون ۱۹ هزار روستای کشور دارای اینترنت هستند،اذعان داشت: تا پایان خرداد سال آینده تمام روستاهای بالای ۱۵ خانوار کشور از اینترنت برخوردار می‌شوند.

ایرانسل و آزمایش تماس صوتی مبتنی بر VoLTE برای اولین بار در ایران

به گزارش تک24، ایرانسل بعنوان اپراتور دوم کشورمان اخیرا تست انتقال تماس صوتی مبتنی بر VoLTE را به موفقیت انجام داد.فناوری انتقال صدا یا VoLTE بر بستر نسل چهارم(LTE)تماس صوتی بوسیله نسل چهارم ارتباطی را فراهم می آورد.این تکنولوژی که بر پایه استانداردهای GSMA است،مشترکان را قادر می سازد تا به صورت همزمان از دیتا و صوت بهره ببرند.

ایرانسل و اپراتورهای دیگر کشور هم اکنون از نسل های قدیمی تر ۲G و ۳G برای برقراری تماس صوتی استفاده می کنند،علت این کار محدودیت LTE در انتقال صدا می باشد که لازم است که نسل های پایین تر سوییچ گردد.

کاربران در VoLTE میتوانند در زمان مکالمه،اتصال اینترنت خود را در LTE حفظ کنند و کیفیت صدا و سرعت بیشتری در برقراری ارتباط را در مکالمات تجربه کنند.در سال ۲۰۱۴،این تکنولوژی در شرق آسیا و آمریکا رونمایی شد و ایرانسل بعد از گذشت دو سال ارائه خدمات بر بستر VoLTE را به کار گرفته است.

معرفی شبکه تحویل محتوای اینترنت همزمان با هفته دولت

شبکه تحویل محتوای اینترنت موسوم به CDN شرکت مخابرات ایران،همزمان با هفته دولت به منظور کاهش بار ترافیک شبکه ملی اطلاعات،افزایش کیفیت تحویل محتوا و خدمت به کاربران مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

به گزارش تک24،CDN،شبکه از سرورهایی می باشد که در نقاط متفاوت جغرافیایی توزیع شده و استقرار یافته اند و کاربران با بهره گیری از آن قادر به دسترسی فایلها و محتوای مورد نیاز همچون کلیپ های ویدئویی، بازی،فیلم، انواع فایلهای قابل دانلود ،آپدیت نرم افزار،بازی آنلاین،نرم افزار رایگان و VOD بوسیله نزدیک‌ترین سرور فیزیکی خواهند بود.کاربران سرویس اینترنتی شرکت مخابرات ایران،با اجرای این طرح قادر به دریافت محتوای بارگذاری شده از داخل شبکه همان استان یا حتی همان مرکز مخابراتی خواهند بود.

این سرویس می‌تواند تاثیرگذاری بسیاری در افزایش سرعت تحویل محتوا و پهنای باند در وب سایت‌های با ترافیک بالا داشته باشد.علاوه بر این، پروژه CDN میتواند با ایجاد یک ارتباط امن و پایدار برای کاربر نهایی ضمن ارتقای کیفیت سرویس و خدمات قابل عرضه به مشتری ،باعث صرفه جویی بسیاری در بهره گیری از منابع ملی با بهینه سازی و مدیریت پیشرفته ترافیک در شبکه انتقال کشور شود.

اپلیکیشن WPS Mail: یک اپلیکیشن برای تمام ایمیل ها

WPS Mail اپلیکیشنی برای گوشی های اندروید است که به کمک آن می توانید تنها با نصب یک برنامه، تمام ایمیل های خود را مدیریت کنید.

به گزارش زوم اپ،مایکروسافت و گوگل و یاهو سه غول دنیای ایمیل‌ها هستند که احتمالا کاربری وجود ندارد که در حال خواندن این مطلب باشد و حداقل در یکی از این سه سرویس، ایمیلی نداشته باشد. اما همان‌طور که بسیاری از ما تمایل داریم تا خط تلفن شخصی و کاری‌مان جدا باشد، کاربرانی هستند که چندین ایمیل مختلف دارند، برای مثال یک ایمیل در گوگل برای دسترسی به گوگل‌درایو، یک ایمیل در مایکروسافت برای دسترسی به اسکایپ. مسلما برای این افراد مدیریت این ایمیل‌ها در روز امری بسیار وقت‌گیر بوده که نیازمند مراجعه‌ی جداگانه به سایت هرکدام از این ایمیل‌ها است. به همین منظور اپلیکیشن‌های مختلفی برای مدیریت چندین اکانت ایمیل به صورت یکجا برای کامپیوتر و موبایل ساخته و منتشر شده که  WPS Mail یکی از بهترین گزینه‌های موجود در این زمینه است. نکته‌ی جالبی که در این اپلیکیشن وجود دارد پشتیبانی از تمام سایت‌های ایمیلی است که از IMAP پشتیبانی می‌کنند که به لطف آن می‌توانید حتی ایمیل‌های نه چندان شناخته شده را (مانند سرویس ایمیل‌های ایرانی) به آن معرفی کنید تا مانند یک دستیار هوشمند، تمامی ایمیل‌های دریافتی را به صورت آنی به شما گزارش دهد. البته برای این امر سرویس ایمیل مربوطه نیز باید از قابلیت IMAP پشتیبانی کند.

در اولین اجرای  WPS Mail تمامی سرویس‌های ایمیل شناخته شده را مشاهده خواهید کرد که از میان آن‌ها می‌توان به Gmail, Yahoo, Outlook/Hotmail, AOL, iCloud اشاره کرد که می‌توان آن را مجموعه ای کامل از ایمیل‌ها دانست به طوری که بسیار بعید است ایمیل شما بخشی از گزینه‌های موجود در این صفحه نباشد. اما با این حال  WPS Mail پا را فراتر گذاشته و حتی در این صفحه نیز گزینه ای با عنوان Other Email در نظر گرفته است تا حتی اگر ایمیل شما از سرویس‌های ناشناس مانند ایمیل‌های ایرانی، یا حتی سرور شخصی خودتان است قادر به ثبت ایمیل خود در این اپلیکیشن باشید. با انتخاب این گزینه به صفحه ای منتقل خواهید شد که باید ایمیل و پسورد مورد نظرتان را در آن وارد کنید. به محض انجام این کار، اپلیکیشن سرور ایمیل شما را بررسی می‌کند و در صورتی که سرویس‌دهنده‌ی شما از پروتکل IMAP پشتیبانی کند، اطلاعات مربوط به POP3 و SMTP از شما درخواست خواهد شد که می‌توانید با مراجعه به سایت سرویس‌دهنده‌ی ایمیل خود، این اطلاعات را دریافت و در برنامه وارد کنید تا قادر به مدیریت هر سرویس دهنده ایمیلی توسط  WPS Mail باشید. از این پس کافی است تا ارتباط اینترنتی گوشی خود را فعال نگه دارید تا این اپلیکیشن به محض دریافت ایمیل‌های جدید، آن را به صورت Push Notification به اطلاع شما برساند. این اپلیکیشن مانند دیگر همتایان خود امکانات جانبی فراوانی نیز در اختیار شما قرار خواهد داد و می‌توانید تمامی امکاناتی که در وب‌سایت‌های سرویس‌دهنده‌ی ایمیل موجود هستند را در این برنامه نیز در اختیار داشته باشید. امکان Replay یا Forward کردن ایمیل‌ها، علامت گذاری ایمیل‌های جدید به عنوان خوانده شده و امکان مدیریت سریع ایمیل‌ها با Swap کردن آن‌ها به طرفین از دیگر ویژگی‌های این برنامه به حساب می‌آیند. برای دانلود این اپلیکیشن می‌توانید از لینک‌ زیر استفاده کنید.

نکات مثبت

-پشتیبانی از GMAIL, YAHOO MAIL, OUTLOOK, AOL, ICLOUD و …

-پشتیبانی از iMAP و سرویس های متنوع

-رابط کاربری جذاب و خلوت

نکات منفی

-نکته منفی خاصی ندارد

دانلود اپلیکیشن

محققان باتری لیتیوم جامدی ساختند که توانایی مقابله با دماهای بسیار زیاد را دارد

باتری‌ها همواره یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف گجت های هوشمند بوده اند. دانشمندان این بار به جای کار بر روی ظرفیت آن‌ها، سعی در کنترل دما و بهبود سرعت شارژ آن‌ها دارند. تیمی از محققان به تازگی موفق به ساخت باتری‌های لیتیومی جدیدی شده اند که کم‌خطرتر از نمونه‌های کنونی بوده و علاوه بر تحمل دماهای بالاتر، سرعت شارژ بالاتری نیز دارند.

به گزارش زومیت، یکی از اهداف پیش روی محققان در فناوری باتری‌ها، کم‌خطرتر کردن باتری‌های لیتیوم یونی کنونی است که به وفور در همه جا یافت می‌شوند. این باتری ها را می‌توان در خودروهای برقی و گوشی‌های هوشمند یا رایانه‌های همراهی که هم اکنون مشغول مطالعه‌ی این مطلب در آن‌ها هستید یافت. این منابع کوچک انرژی، از نظر ذخیره کردن مقدار زیادی انرژی در فضایی کوچک بسیار  قابل ستایش هستند، اما در دماهای بالا با مشکلاتی مواجه می‌شوند.

نسخه‌هایی از این باتری‌ها که در آن‌ها الکترولیت‌های مایع درون باتری با نمونه‌هایی جامد جایگزین شده است به عنوان راهی برای برطرف کردن این مشکل مورد توجه قرار گرفته اند و محققان نیز به تازگی به پاسخ محتملی رسیده اند. ساخت باتری لیتیوم یونی جامدی که می‌تواند بدون آن که آتش بگیرد تا ۱۰۰ درجه‌ی سلسیوس گرم شود. اگر تاکنون در فصل تابستان گوشی هوشمند خود را در زیر نور مستقیم خورشید رها کرده باشید، احتمالا پس از برداشتن آن پیغامی مبنی بر افزایش دمای دستگاه مشاهده کرده اید که به شما توصیه می‌کند پیش از استفاده از گوشی، اجازه دهید خنک شود. این بدان دلیل است که الکترولیت مایع موجود در داخل باتری، تحت دمای بالا می‌تواند متورم شده یا حتی آتش بگیرد. نحوه ی شارژ نامناسب یا ماندن طولانی مدت دستگاه در شارژ نیز می‌تواند عامل دیگری برای این حادثه باشد.

چنین مواردی در باتری های لیتیوم یونی بسیار اندک و انگشت شمار هستند، اما سوختن یک آیفون قضیه ای با آتش گرفتن یک وسیله‌ی نقلیه کاملا متفاوت است. استفاده از میزان بسیار زیادی باتری‌های لیتیوم یونی در طول روز در سراسر جهان، نشان‌دهنده‌ی این است که به میزان  کافی فرصت برای رخ دادن خطا در این باتری‌ها وجود دارد. همین موجب شد که محققان به این فکر بیفتند که چگونه می‌توان امنیت این باتری‌ها را افزایش داد. تراشه‌های هوشمندی که در درون باتری‌ها جاسازی می‌شوند تا بر سلامت آن‌ها نظارت کنند یک گزینه است و جایگزینی الکترولیت‌های مایع با نمونه‌هایی جامد گزینه ای دیگر است که مورد دوم توجهات بسیاری را در آزمایشگاه‌های سراسر جهان به خود جلب کرده است.

الکترولیت محلولی است که وظیفه‌ی جابجا کردن بارهای الکتریکی بین الکترودهای مثبت و منفی را دارد. ایده‌ی پشت باتری‌های لیتیومی حالت جامد، جایگزینی محلول مورد نظر با ماده ای جامد است که بتواند دماهای بالا را تحمل کند. اما این مفهوم مشکلات جدیدی به وجود می‌آورد. از جمله این مشکلات می‌توان به چگونگی اتصال الکترولیت جامد به الکترودهای جامد اشاره کرد، به گونه ای که بار الکتریکی بتواند با کمترین مقاومت الکتریکی ممکن جریان یابد و زمان اجرای آن در یک شارژ کامل به بیشترین حد ممکن برسد.

محققان در انستیتوی تکنولوژی فدرال زوریخ، به طراحی جدیدی برای باتری‌ها رسیده اند که معتقدند می‌تواند این مشکل را حل کند. آن‌ها باتری را به ساندویچی تشبیه می‌کنند که نان آن الکترودها و گوشت آن لایه‌ای از الکترولیت گارنت لیتیوم جامد است. گارنت نوعی ماده‌ی معدنی است که سنگ‌های قیمتی زیادی از آن ساخته می‌شود و به عنوان ماده‌ی ساینده در برش جت‌آبی نیز استفاده می‌شود. این ماده یکی از بالاترین رسانایی‌های شناخته شده را برای یون‌های لیتیوم دارد.

این تیم، الکترولیت جامد گارنت را به گونه ای طراحی کردند که دارای سطحی متخلخل باشد. سپس الکترود منفی را به صورتی چسبناک طراحی کردند که بدان اجازه می‌داد به این منافذ نفوذ کند. این امر موجب ایجاد ناحیه‌ی تماس بزرگتری بین الکترود و الکترولیت شده و بدین ترتیب باتری سریع‌تر شارژ می‌شود. زمانی که محققان این نمونه‌ها را آزمایش کردند، طراحی مورد نظر نشان داد که می‌تواند دماهایی تا حدود ۱۰۰ درجه‌ی سانتیگراد را به خوبی تحمل کند.

جان وندن بروک، یکی از نویسندگان این تحقیق در این مورد می‌گوید: اگر از الکترولیت‌های مایع یا ژل‌مانند استفاده کنیم، هرگز به چنین دماهای بالایی نخواهیم رسید.

باتری در فرم کنونی خود، در دمای ۹۵ درجه‌ی سلسیوس و بالاتر به بهترین نحو ممکن کار می‌کند، چرا که دماهای بالا موجب تسهیل حرکت یون‌های لیتیوم می‌شوند. این می‌تواند موجب استفاده از آن در نیروگاه‌های ذخیره‌ی باتری شود که انرژی الکتریکی را برای مواقع لزوم ذخیره می‌کنند.

سمیح افیون، یکی از محققان پیشین در انستیتوی تکنولوژی فدرال زوریخ که در حال حاضر در انستیتوی تکنولوژی ازمیر ترکیه مشغول به فعالیت است می‌گوید: امروزه گرمای تلف شده‌ی ناشی از بسیاری از فعالیت‌های صنعتی، بدون استفاده ناپدید می‌شود. با جفت کردن نیروگاه‌های باتری با امکانات صنعتی، می‌توان از گرمای تلف شده، برای اداره‌ی نیروگاه ذخیره ای در دماهای مطلوب استفاده کرد.

اما این تیم می‌گویند با توسعه هایی که در آینده صورت می‌پذیرد، حالت جامد ساندویچ‌مانند را می‌توان به باتری‌های لایه نازک نیز تعمیم داد. این امر می‌تواند شیوه‌ی تغذیه‌ی باتری لپتاپ‌ها و گوشی‌های هوشمند را به کلی تغییر داده و حتی منجر به قرار گرفتن مستقیم باتری‌ها در تراشه‌‌های سیلیکونی شود.

ساخت انگشتر مخصوص پرداخت الکترونیکی

به گزارش تک24، به تازگی کمپانی آمریکایی ویزا،انگشتر هایی تحت عنوان حلقه ان اف سی طراحی کرده است که این اجازه را به کاربر می دهد تا در هر فروشگاهی که اتصال به ترمینال های این نوع از دستگاه پرداخت الکترونیکی دارند،به انجام عملیات پرداخت را بدون استفاده از گوشی بپردازد.حلقه ان اف سی،۵۳ دلار قیمت دار و هر فردی قادر به سفارش آن بسته به اندازه انگشت خود است.

انتظار بر این است که این تکنولوژی نوین از دسامبر سال جاری در دسترس مردم جهان قرار بگیرد.البته نمیتوان با اطمینان در خصوص بدون عیب بودن این سامانه پرداخت اظهار نظر کرد اما هم اکنون یکی از آسانترین شیوه های پرداخت به حساب می آید.

کاهش ۳۰۰۰ شغل مایکروسافت در پی جدا شدن از نوکیا

به نقل از زومتک، هنگامی که نوکیا مدیر عامل شرکت مایکروسافت را به عنوان مدیر عامل شرکت نوکیا برای یک همکاری صمیمانه انتخاب کرد، هیچکس حدس نمی زد که تنها چند سال بعد از این همکاری، مایکروسافت به فراگیر شدن خدمات و دستگاه های نوکیا به ارزش ۷ میلیارد دلار پایان بدهد و باقی مانده های نوکیا را کاملا از بین ببرد. در حال حاضر مایکروسافت از نزدیک به ۳۰۰۰ اخراج در بخش سخت افزاری گوشی های هوشمند خبر می دهد، این عمل به طور موثری شغل هایی که در بخش نوکیا جذب شده اند را کاملا از بین می برد.

این یک راه پر پیچ و خم و طولانی برای رسیدن مایکروسافت به این نقطه بوده است. مایکروسافت در سال ۲۰۱۰ از ویندوز فون به عنوان پلت فرمی برای جایگزین شدن با موبایل های قدیمی با سیستم عامل ویندوز خبر داد.این مسئله قطع رابطه بزرگی با گذشته کاری اش ساخت،که در نتیجه به کارگیری طرحی جدید برای برنامه ها و رسانه ها و همچنین یک رابط کاربری کاملا جدید را در پی داشت، البته این رابط کاربری در مقایسه با رقبایش Android و ios کمبودهایی داشت که با وجود منابع و ابتکار های مایکروسافت می توانست به سرعت جبران شود اما هیچگاه عملی نشد.

منصوب شدن Stephen Elop به عنوان مدیر عامل نوکیا در اواخر سال ۲۰۱۰ به ویندوز فون پتانسیل پیشرفت کردن را داد. او نامه ای درباره ی “سوختن پلت فرم ها” به کارمندان نوکیا فرستاد.او توضیح داده بود که سیستم عامل سیمبیان این شرکت رقابتی نیست که در نهایت نوکیا به سراغ ویندوز فون رفت، اما این تغییرات در فروش چنگی به دل نمی زد. سرانجام در سال ۲۰۱۳ مایکروسافت برای خرید تجاری گوشی های هوشمند نوکیا به توافق رسید اما تنها پس از یک سال، این توافق منجر به کاهش هزاران شغل شد.

کاهش ها پایان نیافت و در دور جدید، خبر کاهش ۲۸۵۰ شغل دیگر از مایکروسافت رسید. این خبر از یک پرونده نظارتی در ایالات متحده منتشر شد که مایکروسافت در پاسخ خواستار ارزیابی مجدد و تکیه بر منابع معتبری بود، که پس از آن نیز کاهش ۱۸۵۰ شغل در بخش اسمارت فون ها اتفاق افتاد. پس از آن مایکروسافت تایید کرد که در بخش اسمارت فون ها شکست خورده است اما از لحاظ فنی این پایانی غم انگیز برای ویندوز در اسمارت فون ها نیست،البته باید این مسئله را در نظر داشت که هنوز بدون وجود کارکنان بخش توسعه نرم افزاری، کار هایی که مایکروسافت می تواند در بخش موبایل انجام می دهد شگفت انگیز است.

قربانیان زلزله ایتالیا خواستار غیر فعال شدن پسوردهای وای فای شدند

در روز چهارشنبه، یک زلزله به قدرت 6.2 ریشتر نقاط مرکزی کشور ایتالیا را لرزاند. در این زلزله حداقل 120 نفر کشته و تعداد بی‌شماری از مردم ایتالیا در زیر آوار گیر کردند. به همین منظور شماری از قربانیان زلزله ایتالیا و همچنین موسسات کمک رسانی، خواستار غیر فعال شدن تمامی پسوردهای وای فای توسط خانه‌های مردم و شرکت‌های مختلف شدند تا روند عملیات کمک رسانی به لطف سرویس‌های ارتباطات با سرعت بیشتری پیگیری شود و قربانیان زیر آوار به سرعت شناسایی شوند.

به گزارش گجت نیوز، قربانیان زلزله ایتالیا از مردم میخواهند تا پسورد وای فای خود را غیر فعال کنند!

مطمئنا پس از بروز چنین حادثه ملی و بزرگی، مردم می‌خواهند به سرعت با آشنایان و دوستان خود تماس برقرار کرده و از سلامت جسمی آنان با خبر شوند. با این حال به دلیل بالا رفتن شمار تماس‌ها، خطوط مختلف ارتباطی بسته می‌شوند و به راحتی نمی‌توان با آشنایان تماس برقرار کرد. همچنین قربانیان حادثه نیز در شرایط اضطراری امکان تماس با مراکز کمک رسانی را نخواهند داشت. اتصالات بدون پسورد وای فای به شرکت‌هایی همچون Lazio Region و Red Cross این امکان را می‌دهند تا به وسیله سرویس‌هایی نظیر واتس اپ، فیس بوک مسنجر و اسکایپ با قربانیان زلزله ایتالیا تماس گرفته و شرایط آنان را ساماندهی کنند.

با این حال غیر فعال بودن اتصال وای فای، مشکلات خاص خود را نیز به همراه دارد، چرا که اطلاعات شخصی و حیاتی افراد در دسترس افراد ناشناس قرار می‌گیرد. بنابراین اگر قصد غیر فعال کردن پسورد وای فای خود را دارید، حتما از مراجعه به سرویس‌های حساس نظیر بانک‌ها در طول این مدت خودداری کنید. با این حال چنین ریسکی می‌تواند جان ده‌ها انسان در خطر را نجات دهد.

با توجه به افزایش آمار استفاده کاربران ایرانی از سرویس‌های اینترنتی و ارتباطی نظیر تلگرام و واتس اپ، بعید نیست که در آینده چنین پیشنهاداتی پس از بروز حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله مطرح گردد.

بزرگترین هواپیمای جهان سقوط کرد

به گزارش گجت نیوز، بزرگترین هواپیمای جهان ، ایرلندر 10 (Airlander 10) که چند روز پیش در کشور انگلستان دومین پرواز آزمایشی خود را آغاز کرده بود ، 20 دقیقه پس از پرواز، از دماغه خود به زمین برخورد کرده و سقوط کرد.این هواپیما از همان ابتدای ساخت در سال 2014 ، بسیار مورد توجه قرار گرفت.

همانطور که اشاره شده،  این سازه 300 فوتی که یک خودروی هیبریدی هوایی بزرگ نیز به حساب می‌آید و لقب بزرگترین هواپیمای جهان را نیز یدک می کشد، بعد از 20 دقیقه پرواز در آسمان شمال لندن سقوط کرده و از دماغه خود به زمین برخورد کرد. خبر خوش این است که خوشبختانه هیچ کس در این سانحه آسیب ندیده است. در واقع یکی از ویژگی‌های بسیار مهم و خوب در طراحی اینگونه هواپیماها این است که معمولا سقوط بی خطری دارند، هرچند که ممکن است حادثه تلخ Hindenburg و انفجار ناو امریکایی و کشته شدن 73 نفر در آن سانحه را برایمان زنده کند.

بزرگترین هواپیمای جهان ، ایرلندر 10 (Airlander 10) از 38,000 متر مکعب گاز هلیوم پر شده بود. از آن جایی که این پرواز، یک نمونه آزمایشی بوده است از این رو اتفاقات و سوانحی که در آن رخ می‌دهد قابل انتظار خواهد بود. البته هنوز اطلاعات دقیقی در مورد علت ایجاد این مشکل تکنیکی در این خودروی هیبریدی هوایی منتشر نشده اما دولت بریتانیا با همکاری بخش سوانح هوایی خود هم اینک در حال بررسی علت ایجاد این سانحه است.

همان طور که احتمالا می‌دانید Airlander 10 به منظور جا به جایی مسافران طراحی نشده است. در حقیقت این سازه به منظور فعالیت‌های نظارتی یا مخابراتی به کار گرفته خواهد شد. فعالیت‌هایی که نیاز به سازه هایی خاص دارد تا بتواند به مدت بسیار زیاد و طولانی در آسمان در میان ابرها معلق بماند. این سازه می‌تواند به مدت تقریبی پنج روز در آسمان معلق بماند. از طرفی مصرف سوخت و هزینه‌های آن نیز در این زمینه بسیار مقرون به صرفه است.

البته جالب است بدانید که از این سازه عظیم می‌توان به منظور جا به جایی کالاهای سنگین نیز استفاده کرد زیرا این هواپیما قادر به انتقال بار تا 10 تُن است. البته گفته شده که بخش‌های نظامی نیز به دنبال در اختیار گرفتن و استفاده از این سازه هستند.از طرفی دیگر با کمی تغییرات به خوبی میتوان از این وسیله برای جابجایی مسافر و سفرهای توریستی نیز استفاده کرد.

به منظور ساخت چنین خودروی هیبریدی هوایی بزرگی، 33 میلیون دلار می‌بایست هزینه کرد. تولید کنندگان بزرگترین هواپیمای جهان امیدوار هستند تا بتوانند در ده سال آینده تعداد زیادی از این محصول را در سرتاسر دنیا به فروش برسانند.

واتس‌اَپ به منظور جلوگیری از سوء استفاده، شماره تماس کاربران را با فیسبوک به اشتراک می‌گذارد

سال 2014 بود که شرکت بزرگ فیسبوک، اپلیکیشن محبوب واتس‌اَپ را خریداری نمود. در آن زمان بود که یکی از تأسیس کنندگان این شرکت، آقای Jan Koum اعلام کرده بود که اطلاعات کاربران به هیچ وجه در اختیار فیسبوک قرار نخواهد گرفت. حالا که دو سال از این موضوع می‌گذرد، به نظر می‌رسد که نظر مدیران واتس‌اَپ تغییر کرده است.

به نقل از تکنولوژی نیوز، در جدیدترین نسخه از اپلیکیشن واتس‌اپ که قرار است به زودی در اختیار کاربران قرار گیرد، مدیران در یک خبر اذعان داشته اند که از این پس قصد دارند برخی از اطلاعات کاربران را به منظور افزایش امنیت و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده و همچنین شماره تعداد دقیق کاربران واقعی، با فیسبوک به اشتراک بگذارند. هر چند، شکی نیست که این اتفاق تنها می‌تواند به موضوع تبلیغات و شمارش تعداد کاربران واقعی که تبلیغات را مشاهده می‌کنند، مربوط باشد.

مدیران WhatsApp اعلام کردند که اگر شماره تماس کاربران با حساب کاربری آنها در فیسبوک همگام گردد، فیسبوک می‌تواند پیشنهادات دوستی را به شکل بهتری ارائه کرده و یا تبلیغات را با هدف بهتری پیش روی کاربران قرار دهد. به عنوان مثال شما می‌توانید تبلیغات مربوط به یک شرکت که پیش از این با آن آشنا بوده‌ و همکاری داشته اید را مشاهده کنید.

اگر شما هیچ حساب کاربری در فیسبوک ندارید، نیازی به ساختن یک حساب جدید نداشته و در نتیجه هیچ اطلاعاتی از شما در اختیار فیسبوک قرار نخواهد گرفت. واتس‌اپ همانند گذشته تمامی تصاویر، ویدئوها، پیام‌ها و اطلاعات خصوصی کاربران را با سیستم رمزگذاری کامل، در نهایت امنیت نگاه داشته و به هیچ وجه هیچ چیزی در این زمینه در اختیار شرکت دیگری قرار نخواهد گرفت. به همین جهت نباید هیچ نگرانی در مورد به اشتراک گذاشته شدن اطلاعات خود با فیسبوک یا اپلیکیشن‌های وابسته به آن داشته باشید.

مدیران WhatsApp اعلام کرده اند که این حرکت می‌تواند جنبه تجاری نیز داشته باشد. با به اشتراک گذاشته شدن برخی اطلاعات همچون شماره تماس، سازمان‌هایی همچون بانک‌ها و یا شرکت‌های تجاری می‌توانند به شکل بهتری با کاربران در ارتباط بوده و از هر گونه سوء استفاده و یا ایجاد حساب‌های جعلی در این زمینه نیز جلوگیری نمایند. همچنین این امکان وجود دارد تا کاربران بتوانند پیام‌های مربوط به تبلیغات و سرویس‌های مختلف را متناسب با فعالیت‌هایی که دارند، مشاهده نمایند.

در نهایت، WhatsApp اذعان داشته که آنها به وظیفه خود پایبند بوده و امنیت کاربران، اولویت اصلی فعالیت آنها می‌باشد.

با جدیدترین رقیب واتساپ آشنا شوید / برقراری تماس آسان با Google Duo

اگرچه تلگرام در کشور ما به محبوبیتی باورنکردنی رسیده و طبق آخرین آمار حدود ۱۲% ترافیک اینترنت کل کشور را به خود اختصاص داده است، با این وجود نمی توان آن را به کل دنیا تعمیم داده و آن را در سطح جهان معروف دانست، چون ۸۰ % مخاطبان آن را ایرانیان، ۱۱% روس ها و مابقی را کاربران ایتالیایی تشکیل می دهند.پس مابقی کشورها چه؟

به نقل از زومتک، در سطح جهانی، امروز دو مسنجر فیس بوک ، یکی مسنجر اختصاصی آن یعنی فیس بوک چت و دیگری واتساپ پادشاهی می کنند، به طوری که آمار یک میلیاردی کاربران فیس بوک مسنجر کل دنیا تکنولوژی را تکان داد!اما همیشه ایده های جدید بروز کرده و پله های ترقی را با گام های بلند میپیمایند، اتفاقی که امروز بر Google Duo افتاده و در حال پیشی گرفتن از WhatsApp است.

Google Duoبا وجود اینکه تنها ۲ روز از ورود اپلیکیشن چت ویدئویی ساخت گوگل که Google Duo نام گرفته می‌گذرد، با این حال خود را در فهرست بهترین اپ های اندرویدی قرار داده، به طوری که در عین ناباوری مکان اول اختصاص یافته به پوکمون گو و مسنجر فیس‌بوک را متعلق به خود کرده است!

به کمک Google Duo می توانید به سادگی و با سرعتی بسیار عالی به مکالمه ویدئویی با مخاطبان خود پرداخته و لحظات خود را به صورت کاملا ویژوآل با آن ها به اشتراک بگذارید.

گفتنی است توسعه دهندگان این برنامه از طریق اینترفیس ساده و کیفیت بالای مکالمه ویدئویی توانسته اند کاربران زیادی را به خود جذب کنند که کسب امتیاز ۴.۵ در همین مدت بسیار کوتاه می تواند گواهی بر این ادعا باشد.فراموش نکنید که امتیاز داده شده از سوی کاربران به فیس بوک مسنجر ۳.۹ بوده است.باید دید که آیا در ادامه Google Duo جای کنونی واتساپ به عنوان پیامرسان غالب و محبوب در سراسر جهان را خواهد گرفت یا خیر.

نسل نوین و خلاقانه پارکینگ ها با محو کردن خودرو زیر زمین!

اگر موضوع پیدا کردن جای پارک برای خودرو را با عنوان ” معضل ” خطاب کنیم، حقیقتا اغراقی صورت نگرفته است.بسیاری برای پیدا کردن محلی به منظور قرار دادن خودرو و سپس انجام یک خرید ساده نیم ساعته، ساعت ها در اطراف محل مورد نظر به دنبال جای پارک گشته و اگر خرید خود را به زمان های شلوغ و پیک انداخته باشند، بدون شک بی نتیجه به منزل باز خواهند گشت.

در مورد منازل نیز چنین موضوعی صادق است، به این معنی که افرادی که ساختمان محل زندگیشان دارای پارکینگ نبوده و یا فرد خاطی حق استفاده از پارکینگ را ندارد، حتی برای پارک نمودن خودرو در نزدیکی منزلش با مشکل مواجه است.

به نقل از زومتک، اما زنگ خلاقیت یک بار دیگر، این بار برای حل این مشکل به صدا درآمده تا دیگر افراد دردسری از بابت پیدا کردن جای پارک نداشته باشند.

البته، صرف داشتن جای پارک طرف ساده این ایده تازه و نوین است.ویژگی اصلی این نوع پارکینگ که توسط یک شرکت خلاق در سوئیس طراحی شده این است که خودروها را در دل زمین جای داده و آن را به طور کل از نظر محو می کند، به طوری که از هر خطری مصون بوده و هیچکس امکان دسترسی به آن را نخواهد داشت.

گفتنی است افراد مایل برای داشتن چنین پارکینگی در محل زندگیشان، بعد از ثبت درخواست طی مدت زمان ۵ تا ۶ روز پارکینگ هایی را تحت عنوان سیستم پارکینگ زیرزمینی تحویل می گیرند

همچنین این پارکینگ ها می توانند تا سقف ۳ خودرو را در دل زمین پنهان کنند.

ژاپن برنامه دارد در المپیک توکیو مدال ها را از اسمارتفون های بازیافت شده تهیه کند

اگر از دنبال کنندگان مسابقات و تورنمنت های ورزشی از جمله المپیک باشید حتما در جریان هستید که دور بعدی این مسابقات قرار است در تابستان ۲۰۲۰ در ژاپن برگزار شود. اخیرا به گزارش وبسایت Engadget متوجه شدیم که ژاپن قصد دارد مدال های طلای این مسابقات را از طلاهای بدست آمده از بازیافت گوشی های هوشمند تهیه کند. همانطور که می دانید در گوشی های هوشمند مقدار ناچیزی طلا استفاده می شود, طلا به دلیل رسانایی بسیار بالا بهترین گزینه برای گوشی های هوشمند است که در هنگام استفاده داغ نشود و دمای خود را در حالت متعادل حفظ کند.

حال اگر ژاپن تصمیم به انجام چنین کاری بگیرد برای تهیه هر مدال باید تعداد زیادی گوشی هوشمند در اختیار داشته باشد تا طلای آن را خارج کند و با توجه به تعداد مدال هایی که در هر دوره از المپیک توزیع می شوند ژاپن برای تهیه این مقدار طلا باید هزاران گوشی هوشمند در اختیار داشته باشد. بهترین راه برای تهیه این مقدار طلا درخواست از مردم برای تحویل گوشی های هوشمند بلااستفاده خود به دولت می باشد ولی به هرحال باید منتظر باشیم تا ببینیم ژاپن چه راه حلی در پیش می گیرد.

2 دیدگاه دربارهٔ «دکه خبر دنیای تکنولوژی و فناوری/تاریخ انتشار، شنبه 6 شهریور ۹۵»

  1. عرض سلام و ادب و احترام خدمت دست اندرکاران محترم شرکت پکتوس ممنونم بابت این خبرای عالی در پناه یگانه دادآر دادآفرین بدرود و خدا نگه دار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 − دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *