تازه های کتاب صوتی اردیبهشت 1400

نویسنده: رقیه شفیعی: کتاب دار نهاد کتاب خانه های عمومی کشور

در زیر، از میان کتاب هایی که به تازگی در مراکز متعدد ضبط کتاب صوتی در کشور تهیه شده، تعدادی کتاب را انتخاب و معرفی کرده ایم. شما می توانید برای دسترسی به هر یک از کتاب های زیر یا سایر کتاب های صوتی، با مراکز نهاد کتابخانه های عمومی کشور در شهر محل سکونت خود تماس بگیرید.

*توفیق یافتن آن که رسالت تبلیغ را برعهده دارد وابسته به شرایطی است که یکی از مهم ترین آنها عمل کردن به آنچه گفته می شود است؛ یعنی الگوی عملی برای دیگر افراد بودن. گفتن آنچه که به آن عمل نشود گفتار را بی اثر می سازد.

«احکام بانوان» نوشتهٔ محمد وحیدی است که مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی سال 1375 در 159 صفحه به چاپ رسانده. در این کتاب تنها روش دسته بندی احکام ذکر گردیده و قسم سوم از اقسام احکام یعنی احکام بانوان است که مبتنی بر فتاوای امام خمینی (ره) بوده و محتوای آن از چهار کتاب «تحریر الوسیله،» «عروة الوثقی»، «زبدة الاحکام» و «توضیح المسائل» گرد آمده و در هر مسئله برخی شرح ها بر «عروة الوثقی» یا «تحریر الوسیله» نوشته شده به منظور توضیح بیشتر مسائل آورده شده و استفتائاتی که در هر قسمت از امام خمینی شده ذکر گردیده و مسائلی نیز از دفتر استفتا امام (ره) نقل شده است. برای استفادهٔ مؤثرتر از کتاب بهتر است که ابتدا سؤالات پایانی کتاب مورد توجه قرار گرفته و سپس به متن کتاب مراجعه شود.

*داستانی مختصر که در آغاز سال 1305 ه.ش در ایام دوری نویسنده از وطن به واسطهٔ انقلاب جنگ عمومی که آتش بدبختیش شرق و غرب را می سوزاند در زاویهٔ انزوای ناچاری در گوشه ای برای قسطنطنیه مدت هفتاد روز وقت اندوه ناک خود را به نگارش این کتاب گذرانیده است. آری این داستان با حقیقت است که به صورت افسانه در آمده و این سرگذشت، سرگذشت با واقعیت است که در لباس قصه سرایی جلوه گر و نمایندهٔ اخلاق و اعتقادات ما گشته. اگر بگویم بعضی از اشخاص اساسی این داستان هنوز در قید حیات اند قبول بفرمایید. اگر بگویم بسیاری از حکایت های این داستان را به گوش خود از زبان آنان شنیده ام بپذیرید و اگر بگویم شهرناز قهرمان این داستان را در سن 55 سالگی اش به چشم خود دیده و بر بدبختی های او افسوس خورده ام باور کنید.

«شهرناز داستانی ادبی، اخلاقی و تاریخی» اثر یحیی دولت آبادی سال 1305 توسط انتشارات مجلس در 258 صفحه روانه بازار شده است. شهرناز امیرزاده والا تبار، پدرش سپه سالار لشکر و خانواده اش از بزرگ ترین خانواده های کشور است. از همین رو او بسیار مغرور و خودپسند است و همین غرورش فراز و نشیب ها و شکست هایی را در زندگی اش رقم میزند.

*«آموزش کانوا باف ماشینی» تألیف سولماز امینی است که توسط نشر آیلار سال 1394 در 256 صفحه برای علاقه مندان هنر به چاپ رسیده است. در این کتاب که شامل مقدمه، تاریخچه و سه فصل است با زوایای مختلف این هنر آشنا می شویم؛ نویسنده در فصل اول الیاف را می شناساند، در فصل دوم راجع به ماشین های بافندگی خانگی صحبت می کند و در فصل سوم بافت را آموزش می دهد و راجع به شستشو و لکه گیری بحث می کند.

*زلمی خلیل زاد متولد 1951 میلادی در کابل است. ابتدا وارد دانشکدهٔ پزشکی می شود اما علاقه اش به سیاست او را از ادامهٔ تحصیل در رشتهٔ پزشکی باز می دارد. با ورود به دانشگاه آمریکایی بیروت و اخذ مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد از آن دانشگاه فصل جدیدی در زندگی خلیل زاد آغاز می شود و او عملاً به دنیای سیاست پا می گذارد. خلیل زاد سپس برای اخذ مدرک دکترا راهی آمریکا می شود، ورود به دانشگاه شیکاگو شرایط را طوری رقم می زند که او رفته رفته به دیپلماسی ایالات متحده بپیوندد و به یکی از نظریه پردازان دولت آمریکا و یکی از برنامه ریزان پنتاگون بدل شود. فرستادهٔ کابل به کاخ سفید سفر پر ماجرای زندگی خود را از افغانستان تا ایالات متحدهٔ آمریکا با تمرکز بر حوادث و جریانات سیاسی به تصویر می کشد. هر از گاهی هم به زندگی خصوصی خود گریزی می زند. در این کتاب او دیدگاه های خود و ایالات متحده را در خصوص منطقهٔ خاورمیانه به ویژه افغانستان، عراق و حتی ایران بیان می کند.

«فرستاده؛ سفر من در جهانی متلاطم از کابل به کاخ سفید» نوشتهٔ زلمی خلیل زاد را انتشارات کوله پشتی با ترجمهٔ مصطفی احمدی سال 1395 در 478 صفحه روانهٔ بازار کرده است.

*سامانتا سوئیتینگ یک وکیل پر استعداد و جسور است که نمی داند چطور تخم مرغ را آبپز کند یا ماشین لباس شویی را راه بیندازد. تنها چیزی که برای او اهمیت دارد کارش است. به زودی قرار است در شرکتی که سال ها در آن کار کرده سهامدار شود. این همان است که همیشه آرزویش را داشته است. اما در پی یک اشتباه ناگهان همه چیز شکل دیگری به خود می گیرد و اتفاقاتی می افتد که آرامش سامانتا را به هم می ریزد، او در موقعیتی غیر منتظره قرار می گیرد و زندگی جدیدی را در خانه ای آغاز می کند. سامانتا به دلایل خاص عاشق زندگی جدیدش می شود. آیا ممکن است اهالی خانه به راز او پی ببرند؟ اگر بتواند به زندگی سابقش برگردد آیا این کار را خواهد کرد؟ ناکدبانو دربارهٔ زن جوان پر کاریست که متوجه می شود در زندگی چیزهای مهم تر از کار کردن هم وجود دارد و به تدریج یاد می گیرد از چیزهای کوچک زندگی لذت ببرد. این کتاب جذاب برای سرگرم کردن و خنداندن مخاطب نوشته شده است و حاوی پیامی مهم است: لزوم برقراری تعادل بین کار و زندگی.

«ناکدبانو» اثر سوفی کینسلا را با ترجمهٔ روناک احمدی آهنگر نشر نون سال 1399 در 356 صفحه تقدیم دوست داران رمان های کمدی و رمانتیک کرده است.

*هنگامی که می شنوید فردی دربارهٔ یک نفر می گوید او چه آدم کمال خواهیست یا او باید همهٔ کارها را بی نقص انجام دهد؛ این حرف ممکن است با کمی حسادت یا خشم گفته شود. از یک طرف ما افرادی را که برای دست یابی به معیارهای سطح بالا تلاش می کنند تحسین می کنیم و از طرف دیگر از دست کسانی که اصرار دارند کارهایشان را بی نقص انجام دهند و آنقدر به جزئیات می پردازند که باعث می شوند انجام یک کار بسیار طول بکشد بدون اینکه چیز قابل ملاحظه ای به نتیجهٔ کار اضافه کنند، نا امید می شویم. مسلماً افرادی که در گروه دوم قرار می گیرند باعث آشفتگی خودشان هم می شوند زیرا با پرداختن بیش از حد به جزئیات کارها، خود را عذاب می دهند. گاهی اوقات اعتماد خود را به توانایی هایشان برای دستیابی به نتایج ارزشمند در کار، موقعیت های اجتماعی، گذراندن اوقات فراغت، ورزش، مطالعه و ظاهر خود از دست می دهند. این نوع کمال خواهی می تواند منجر به خود سرزنش گری، عزت نفس پایین و عملکردِ مختل شود. اگر کمال خواهی هر یک از این پیامدها را در زندگی تان ایجاد کرده است پس این کتاب برای تان مناسب است. این کتاب توضیح می دهد چرا افراد کمال خواه می شوند و دربارهٔ مشکلاتی که کمال خواهی برای آنها به وجود می آورد بحث می کند. علاوه بر این در این کتاب راهکارهای واضح و قابل دسترسی برای غلبه بر کمال مبتدی بدون پایین آوردن سطح معیارهای فرد معرفی شده است.

«غلبه بر کمال خواهی راهنمای خودیاری با استفاده از روش های شناختی- رفتاری» نوشتهٔ رز شافران، سارا اگان، تریسی وید را کتاب ارجمند با ترجمهٔ سارا کمالی و فروغ ادریسی سال 1390 در 264 صفحه تقدیم کتاب دوستان حیطهٔ روانشناسی کرده است.

*«عشق نهان قتل پنهان» اثر هدر گراهام پوزسر را نشر رامرنگ با ترجمهٔ آنی الهوردیان سال 1382 در 326 صفحه تقدیم دوست داران رمان های پلیسی کرده است.

شخصیت اصلی داستان، دختری است با نام اسپنسرآن مونتگومری” که معماری است حرفه ای و ثروتمند و در شرکت پدربزرگش مشغول به کار است. همسرش دنی” که پلیس کارآزموده ای بود، به طرز مرموزی به قتل می رسد. پدربزرگ اسپنسر از همکار قدیمی دنی که از نیروی پلیس برکنار شده و اکنون یک کارآگاه خصوصی است، خواهش می کند تا پروندهٔ قتل دنی را دنبال کند. اما اسپنسر که راضی به این امر نیست، خود کنجکاوانه به دنبال قاتل می گردد. پس از گذشت یک سال که تحقیقات آن ها بی نتیجه می ماند، اسپنسر مجبور می شود با دیوید کارآگاه خصوصی پدربزرگش که زمانی دوست صمیمی او نیز بود همکاری کند. آن ها با یک دیگر وارد ماجراهای جالبی می شوند تا در نهایت به عشقی که در میانشان خفته و قتلی که در ذهن ها نهفته بود، پی ببرند و…

*«گزارش 1 دوران (30 سال زندگی یهودیان ایرانی)» نوشتهٔ هارون یشایایی است که نشر ماهریز سال 1398 در 356 صفحه منتشر کرده است. هارون یشایایی دربارهٔ کتاب خود می گوید: “از دیدگاه من آنچه در این نوشته ها مورد نظر بوده ثبت دقیق و بی طرفانهٔ وقایعی است که در سال های بعد از انقلاب اسلامی 1357 شمسی تا 30 سال بعد از آن در زندگی یهودیان ایران پیش آمده تا مورد استفادهٔ دیگران قرار گیرد و درسی برای آیندگان باشد. در زمان مورد اشاره در این کتاب سیر حوادث و تحولات جوامع مختلف جهانی و مخصوصاً جامعهٔ یهود چونان سریع و پر حادثه است که کار نویسنده را مشکل تر می کند. با توجه به این مطلب که نگاه تاریخ نگارانه به زندگی یهودیان ایران و بررسی موقعیت و فرود و فرازهای این جامعه بویژه در جمهوری اسلامی ایران هدف نویسنده است که به آن می پردازم و چون خود را تاریخ نویس نمی دانم، آنچه در این کتاب می آید را گزارش یک دوران می دانم.

*ابتدا باید دانست که تفریح یک مفهوم تخصصی در علوم اجتماعی و مطالعات فرهنگی نیست. از این رو تفریحات مردم ایران در ادوار مختلف تاریخی تا کنون مورد توجه قرار نگرفته است و تجربیات زندگی روزانه در اغلب موارد برای مردم ما آنقدر اهمیت نداشته که به نگارش آن بپردازند لذا در این پژوهش مقصود از تفریح نوعی از گذران اوقات فراغت است که به قصد کسب نشاط انجام می گیرد. در دورهٔ پهلوی تنوع تفریحات قابل دسترسی برای افراد جامعه افزایش یافت. اقشار مختلف اجتماعی رویکردهای گوناگونی در مقابل تغییرات تفریح اتخاذ کردند. در این پژوهش تلاش بر آن است که روند این تغییرات توصیف شده و رویکرد اقشار مختلف در این زمینه بررسی گردد. در این کتاب بر جمع آوری اطلاعات پراکنده در انواع منابع مکتوب در مورد تفریحات رایج در دوران قاجار و پهلوی تمرکز شده است و انجام مصاحبه های گسترده با ساکنین شهر تهران در دورهٔ پهلوی در این راستا یاری رسان بوده است.

«تاریخ تفریح در شهر تهران در دوران قاجار و پهلوی» پژوهشی از حامد سلطان زاده است که نگارستان اندیشه سال 1397 در 236 صفحه روانهٔ بازار کرده است.

*داستانی از ماجرای بامداد اسلام از پیدایش و توسعهٔ شگفت انگیز این دین بزرگ که در روشنی تاریخ به وجود آمد. داستان مردی حماسه آفرین که به هنگام خویش برخواست و یک تنه دنیایی را تکان داد اما به اندک روزی پس از او حماسه اش در یک تراژدی پایان یافت. جاهلیت عرب که مرد حماسه آفرین آن را خرد کرده بود در شکل خلافت اموی باز قوت گرفت و حماسهٔ بزرگ اسلام را به یک فاجعه کشانید. بدین گونه ماجرای بامداد اسلام ترکیبی شد از یک حماسه و تراژدی.

«بامداد اسلام» اثر عبدالحسین زرینکوب است که مؤسسهٔ انتشارات امیرکبیر چاپ دهم آن را سال 1380 در 173 صفحه منتشر ساخته است. در این کتاب سعی نویسنده بر آن است که از هرگونه میل و هوا برکنار بماند، جز بر اسناد کهن تکیه نکند و جز از روایات روشن چیزی نیاورد زیرا تاریخ جای تعصب نیست.

*این کتاب گزیدهٔ مقالات و گفت و شنودهایی دربارهٔ فرهنگ، تاریخ و زبان ایران در اعصار باستانی است که در طی سی سال فراهم آمده و منتشر شده است. اثر حاضر در تمامیت خود دیدی مشخص را دنبال می کند. این دید اجتماعی تاریخی است که در جستجوی حقیقت ملموس و منطقی است و بر اساس بررسی عینی و نه ذهنی به پدیده های اجتماعی تاریخی می نگرد.

«جستاری چند در فرهنگ ایران» تألیف مهرداد بهار را نشر آگاه سال 1397 در 420 صفحه تقدیم فرهنگ دوستان ایرانی کرده است. نویسنده تلاش کرده در مطالبی که در این کتاب آورده، از هرگونه تعصبی به دور بماند ولی این احتمال هم می رود که او قادر نبوده همهٔ حقیقت را ببیند؛ کاملاً محتمل است نکته هایی از دید او به دور مانده باشد. مباحث مطرح کتاب قابل خواندن و اندیشیدن است: علل سقوط اشکانیان، تعارض تجارت و زراعت در ایران عصر اشکانی، بررسی آیین زورخانه و ارتباط آن با عیاری و آنچه دربارهٔ تحول اساطیر به حماسه در ایران مطرح است، نکاتی تازه است که به اندیشیدن می ارزد.

منبع: ماهنامه ی مانا.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × چهار =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *