معرفی جدیدترین لپ تاپهای گوگل، ریزر، msi و سامسونگ در سی امین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر صفحه ی اخبار کامپیوتر

با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در سی امین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار کامپیوتر، پانزده خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر یا رایانه تقدیم شما گرامیان میگردد.

گوگل پیکسل بوک گو با پردازنده اینتل و سیستم عامل کروم معرفی شد

گوگل طی رویداد اختصاصی خود از عضو جدید لپ تاپ های خانواده ی پیکسل با وزن اندک، توان پردازشی بالا و سیستم عامل کروم رونمایی کرد.

به گزارش زومیت، گوگل سال ها به توسعه ی سیستم عامل کروم پرداخته است تا تجربه ی جدیدی برای کاربران کامپیوترهای شخصی به ارمغان بیاورد؛ تجربه ای که اندروید در آن شکست خورد. با این حال چند سالی است (از سال ۲۰۱۷ و معرفی پیکسل بوک) که غول دنیای فناوری خود دست به کار شده است و اقدام به توسعه  و تولید کامپیوتر و تبلت های مجهز به  کروم بوک می کند. پس از عرضه ی پیکسل بوک، اکنون نوبت به دستگاهی است که با قیمت اقتصادی تر، امکان تجربه ی سیستم عامل کروم و اکو سیستم گوگل را برای تعداد بیشتری از کاربران به ارمغان بیاورد.

پیکسل بوک گو (Pixelbook Go) نام جدیدترین عضو خانواده ی کامپیوتر های گوگل است که اکنون از قیمت مقرون به صرفه تری بهره می برد. اولین نکته ای که باید در رابطه با پیکسل بوک  گو در نظر داشته باشید، ماهیت متفاوت آن در مقایسه با پیکسل بوک و پیکسل اسلیت است. این محصول یک لپ تاپ است و ماهیت تبلت و هیبریدی ندارد. پیکسل بوک  گو را می توان یک کروم بوک دانست که گوگل با تجهیز آن به قابلیت های مختلف، این لپ تاپ را به محصولی جذاب بین تمامی رقبای خود تبدیل کرده است.

با نگاهی اجمالی به پیکسل بوک  گو، طراحی خاص این دستگاه به خصوص در بخش زیرین آن خودنمایی می کند. به گفته ی گوگل به لطف این زبان طراحی و تعبیه ی این لایه ی مخملی (موجی) شکل کمک زیادی به قرارگیری دستگاه در محیط های مختلف می کند. گوگل تلاش زیادی برای بهبود ارگونومی و قابلیت حمل پیکسل بوک گو به کار برده است و در همین راستا این لپ تاپ تنها ۱۳ میلی متر ضخامت و ۹۰۰ گرم وزن دارد. بدنه ی فلزی دستگاه نیز کمک زیادی به افزایش عمر و کیفیت ساخت آن می کند تا نگرانی از جابجایی همیشگی آن نداشته باشید. صفحه کلید با نور پس زمینه، حاشیه های اندک نمایشگر، اسپیکر های دوگانه  و رنگ مشکی و صورتی از دیگر ویژگی های طراحی این دستگاه به شمار می روند.

گوگل حین رونمایی از پیکسل بوک گو از تمرکز زیاد بر توسعه ی صفحه کلید پیشرفته ی آن خبر داد. مکانیزم پیشرفته ی این صفحه کلید مشابه با نمونه ی به کار رفته در پیکسل بوک است که تایپ آسان و بی صدا را به ارمغان می آورد و گوگل آن را «Hush Keys» می نامد.

اما طراحی پیکسل بوک  گو تنها بخش کوچکی از جذابیت آن را تشکیل می دهد. این دستگاه از مشخصات فنی تقریبا مشابهی با تبلت پیکسل اسلیت بهره می برد. کاربران امکان سفارش آن را با پردازنده ی کم مصرف Core m3 را در کنار انواع  توانمندتر Core i5 و i7 را خواهند داشت. حافظه ی رم ۸ یا ۱۶ گیگابایت، حافظه ی ذخیره سازی ۶۴، ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت در کنار اسپیکر دوگانه از دیگر مشخصات فنی این لپ تاپ هستند. به لطف سخت افزار توانمند و سیستم عامل بهینه ی کروم، کاربران تجربه ی ایده آلی با پیکسل بوک گو خواهند داشت.

محصولات گوگل همواره به نمایشگر های باکیفیتی مجهز بوده اند و پیکسل بوک  گو نیز از این قاعده مستثنی نیست. غول دنیای فناوری در لپ تاپ جدید خود از نمایشگر ۱۳.۳ اینچی لمسی با رزولوشن 4K و نسبت ۱۶:۹ بهره می برد که گوگل آن را «Molecular Display» می نامد. استفاده از این نمایشگر باکیفیت برای تجربه ی سرویس بازی استادیا در کنار روان بودن سیستم عامل کروم، ارزش خرید پیکسل بوک  گو را بیش از پیش افزایش می دهد. البته امکان خرید دستگاه با نمایشگر Full HD نیز در دسترس خواهد بود که برای این امر بایستی نسخه ی پایه ی پیکسل بوک  گو را خریداری کنید. این صفحه نمایش همچنین با قلم پیکسل گوگل نیز سازگار است.

کاربری پیکسل بوک  گو نیازمند عمر باتری بالای آن است. گوگل با درک این موضوع، کروم بوک جدید خود را به باتری حجیمی مجهز کرده است تا عمر ۱۲ ساعته را به ارمغان بیاورد. همچنین به لطف فناوری شارژ سریع تنها با ۲۰ دقیقه شارژ می توانید دو ساعت عمر باتری داشته باشید. گوگل برای افزایش امنیت دستگاه نیز از چیپ امنیتی نام آشنای Titan خود در پیکسل بوک گو بهره برده است. تجهیز به سیستم عامل کروم نیز به معنای امکان اجرای اپلیکیشن های اندروید و نرم افزار های لینوکس در کنار انواع خاص خود آن است.

گوگل کروم بوک پیکسل بوک  گو را با قیمت پایه ی ۶۴۹ دلار به بازار عرضه خواهد کرد تا گزینه ی به مراتب مقرون به صرفه تری در مقایسه با پیکسل اسلیت به شمار بیاید.

مدل جدید لپ تاپ گیمینگ ریزر Blade 15 Advanced معرفی شد

ریزر مدل جدید لپ تاپ گیمینگ Blade 15 Advanced را با اعمال تغییراتی مهم در کیبورد و برخی بهبودهای جزئی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، ریزر مدتی پیش لپ تاپ جدیدی به نام بلید ۱۵ ادونسد (Razer Blade 15 Advanced) معرفی و روانه ی بازار کرده بود. این لپ تاپ گیمینگ سخت افزار قدرتمند و ویژگی های جالب متعددی دارد. حالا ریزر مدل جدید لپ تاپ مذکور را با اعمال بهبودهایی مهم رونمایی کرده است. مهم ترین تفاوت بین مدل جدید لپ تاپ ریزر بلید ۱۵ ادونسد و مدل معرفی شده در اوایل سال ۲۰۱۹، کیبورد آن است که این بار جذابیت های بیشتری از قبل دارد.

براساس اطلاعات رسمی ریزر، لپ تاپ گیمینگ Blade 15 Advanced از کیبوردی مکانیکی با صدای کلیک مانند بیشتری بهره ببرد که جذابیت خاصی دارد. هریک از کلیدهای این کیبورد هنگام فشرده شدن، مسیری ۱/۷ میلی متری را طی می کنند که ۵۰ درصد بیشتر از کیبورد لپ تاپ قبلی به شمار می آید.

افراد مختلف از کیبوردهای متنوعی خوششان می آید. درواقع، کاربران به شیوه های متفاوتی از تایپ کردن لذت می برند؛ اما به طور کلی، هرچه مسیری که هر کلید کیبورد هنگام فشرده شدن طی می کند بیشتر باشد، کاربر از تایپ کردن لذت بیشتری می برد. براساس گفته های کارشناسان حوزه ی فناوری، مدل پیشین ریزر بلید ۱۵ ادونسد از کلیدهای کم عمقی بهره می گرفت و این موضوع در مدل جدید به خوبی رفع شده است.

اگر گیمر هستید و به انجام بازی های ویدئویی علاقه دارید، این موضوع احتمالا برای شما نگران کننده است؛ زیرا گیمرها در بازی هایشان با سرعت زیادی کلیدهای مختلف را فشار می دهند و طولانی بودن عمق هر کلید می تواند درصد خطای مربوط به فشرده نشدن آن ها را در مواقع حساس افزایش دهد. ریزر تلاش می کند به دو شیوه، نگرانی گیمرها را از این موضوع رفع کند.

۱. اگر کلیدهای کیبورد مدل جدید بلید ۱۵ ادونسد فاصله  ای یک میلی متری را طی کنند، لپ تاپ تشخیص می دهد. درواقع، برای تشخیص داده شدن آن ها، مجبور نیستید لزوما تا انتها فشارشان دهید؛

۲. ریزر در هریک از این کلیدها، سوئیچ های اپتیکال جای داده است. این کار باعث می شود لپ تاپ هر کلید را با سرعت و دقت بسیار بیشتری تشخیص دهد.

درواقع، مدل جدید بلدی ۱۵ ادونسد نخستین لپ تاپ دنیا است که از کیبورد اپتیکال استفاده می کند. با این اوصاف، اگر گیمر هستید، نباید نگرانی خاصی در این زمینه داشته باشید. ریزر گفته است لپ تاپ جدیدش را فعلا تنها در یک مدل عرضه کرده است؛ اما این شرکت قصد دارد بلید ۱۵ ادونسد را سال ۲۰۲۰ در چندین مدل دیگر در رنگ های مشکی، سفید و صورتی نیز روانه ی بازار کند. مدل جدید این لپ تاپ که قیمتی معادل ۲۶۴۹ دلار دارد، از مشخصات فنی زیر بهره مند است و کاربران آمریکایی می توانند آن را تهیه کنند:

مشخصات فنی مدل جدید لپ تاپ ریزر بلید ۱۵ ادونسد

پردازنده ی مرکزی (CPU)    Core i7-9750H اینتل (۶ هسته ای)

نمایشگر   ۱۵/۶ اینچ مات، وضوح 1080p، نسبت تصویر ۱۶:۹ و نرخ تازه سازی (رفرش ریت) ۲۴۰ هرتز

کارت گرافیک         RTX 2070 Max-Q انویدیا

حافظه ی رم            ۱۶ گیگابایت از نوع DDR4 با فرکانس ۲٬۶۶۷ مگاهرتز

حافظه ی ذخیره سازی            ۵۱۲ گیگابایت از نوع NVMe SSD (قابل ارتقاء تا ۲ ترابایت، فرم فاکتور M.2 2280)

درگاه        یک درگاه تاندربلوت ۳، یک درگاه  USB-C 3.2 (نسل دوم)، دو درگاه USB Type-A 3.2 (نسل دوم)، یک درگاه HDMI 2.0B و یک درگاه Mini DisplayPort

وب کم     مجهز به حسگر ۱ مگاپیکسلی با توانایی ضبط ویدئوی 720p، پشتیبانی از روش احراز هویت ویندوز هلو (Windows Hello)

باتری       ۸۰ وات ساعت

آداپتور برق             ۲۳۰ وات

مدل جدید بلید ۱۵ ادونسد در مقایسه با نسل پیشین از لحاظ سخت افزاری و حتی ظاهری، تغییرات چندانی به خود ندیده است و شباهت های زیادی بین این دو دیده می شود. ناگفته نماند مدل پیشین بلید ۱۵ ادونسد نیز از اکثر سخت افزار یادشده در جدول بالا بهره مند بود. درواقع، این مدل نیز از نمایشگری ۲۴۰ هرتز استفاده می کرد و به پردازنده ی نسل نهمی Core i7 اینتل درکنار کارت گرافیک RTX انویدیا مجهز شده بود. همچنین، مدل پیشین میزان رم و حافظه ی ذخیره سازی مشابهی داشت. افزون بر موارد یادشده، هیچ  تغییری در طرح بندی کلی کیبورد دستگاه نیز دیده نمی شود. درواقع همچون مدل قبلی، در مدل جدید نیز فلش بالا (Up) در قسمت سمت چپ کلید Shift راست جای گرفته است.

ریزر تصمیم گرفته است در مدل جدید نیز از باتری ۸۰ وات ساعتی استفاده کند. ریزر مدعی شده بود این باتری ساعاتی بسیار طولانی می تواند شارژدهی کند؛ اما اکثر کارشناسان هنگام بررسی لپ تاپ متوجه شدند بیشتر ادعاهای ریزر درباره ی باتری بلید ۱۵ ادونسد در دنیای واقعی رنگ حقیقت به خود نمی گیرند. البته فراموش نکنید لپ تاپ ریزر از کارت گرافیک قدرتمند RTX انویدیا استفاده می کند که انرژی زیادی از باتری می گیرد.

MSI لپ تاپ گیمینگ Alpha 15 را با کارت گرافیک Radeon RX 5500 رونمایی کرد

لپ تاپ گیمینگ Alpha 15 از MSI با کارت گرافیک جدید Radeon RX 5500 از AMD تجربه ی متفاوتی را به ارمغان خواهد آورد.

به گزارش زومیت، AMD کارت های گرافیک جدید Radeon RX 5500 را معرفی و جزییاتی از آن ها را نیز منتشر کرد. این کارت های گرافیک جدید بیشتر روی بازی های 1080p تمرکز کرده اند. AMD در این سری جدید، هم کارت های گرافیکی برای کامپیوترها ارائه کرده و هم مدلی را برای لپ تاپ ها معرفی کرده است. اکنون لپ تاپ گیمینگ ارزان قیمت Alpha 15 از MSI با کارت گرافیک Radeon RX 5500 معرفی شده است.

لپ تاپ MSI آلفا ۱۵ که با کارت های گرافیکی Radeon RX 5500 ارائه شده، از پردازنده Ryzen 7 3750H و صفحه نمایش۱۵/۶ اینچی برخوردار بوده است. در این لپ تاپ شاهد قابلیت FreeSync هستیم که تصاویری صاف و بدون لکنت و تاری را به همراه خواهد داشت. نرخ نوسازی در این لپ تاپ ۱۴۴ هرتز بوده است. با توجه به تمامی قابلیت های بروز و قابل قبول این لپ تاپ، شاهد قیمت مناسبی نیز هستیم که می توان در مدل ۸ گیگابایت رم به قیمت ۹۹۹ دلاری اشاره کرد و این قیمت در مدل ۱۶گیگابایتی رم به ۱۰۹۹ دلار خواهد رسید.

aMD ادعا کرده که این سری از کارت های گرافیک از سرعت قابل قبولی برخوردار هستند و این سرعت در لپ تاپ آلفا ۱۵ قابل لمس خواهد بود؛ در نتیجه به گفته ی AMD این لپ تاپ مجهز به کارت گرافیک Radeon RX 5500 از مدل Nvidia GeForce GTX 1650 پیشی خواهد گرفت. در بخش صدا، MSI از اسپیکرهای بسیار بزرگ استفاده کرده است که توان هر یک از آن ها به دو وات می رسد. به گفته ی AMD این اسپیکرها برای بازی ساخته شده اند و همچنین فضای مورد استفاده توسط آن ها بسیار زیاد است. این سیستم صوتی به Hi-Res Audio وفادار بوده و با حجم بالاتر و وضوح بهتر، صدایی فراگیر را ارائه خواهد کرد.

مشخصات کامل لپ تاپ Alpha 15 از MSI:

  • پردازنده: مدل AMD Ryzen 7 3750H به بالا
  • گرافیک: AMD Radeon RX 5500M با چهار گیگابایت حافظه ی گرافیکی
  • نمایشگر: مدل ۱۵/۶ اینچی (FHD (1920×1080، پنل نازک با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز، پشتیبانی از فناوری AMD Radeon FreeSync یا مدل ۱۵/۶ اینچی (FHD (1920×1080، پنل نازک با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، پشتیبانی از فناوری AMD Radeon FreeSync
  • صفحه کلید: صفحه کلید گیمینگ با نورپردازی RGB
  • فضای ذخیره سازی: یک درایو SSD M.2 متصل به گذرگاه PCI-E 3.0 و یک هارددیسک ۲/۵ اینچی
  • صدا: اسپیکرهای بسیار بزرگ دو واتی و سیستم صوتی Hi-Res Audio
  • ابعاد: ۱۴/۰۸×۹/۷۶×۱/۰۸ اینچ
  • وزن: ۲/۳ کیلوگرم

ما هنوز نمی دانیم عملکرد Radeon RX 5500 در دنیای واقعی چگونه است، اما ورود یک لپ تاپ با چنین کارت گرافیکی می تواند شروع خوبی برای جلب نظر مشتریان AMD باشد. چیزی که مشخص شده، این است که پردازنده های گرافیکی Radeon و پردازنده های Ryzen با وجود اقبال عمومی، هنوز چندان در بازار موبایل جا نیفتاده اند. در نهایت لپ تاپ خوش قیمت و کاربردی MSI Alpha 15 اواسط آبان ماه در دسترس خواهد بود.

سامسونگ کروم بوک 4 و کروم بوک 4 پلاس را به بازار عرضه کرد

سامسونگ نسل جدید کروم بوک های خود را با قیمت پایه ی ۲۳۰ دلار معرفی کرد تا ادامه ی راه کروم بوک ۳ باشند که چهار سال از توقف تولید آن می گذرد.

به گزارش زومیت، سامسونگ نه یک دستگاه، بلکه دو دستگاه برای ادامه ی راه کروم بوک ۳ معرفی کرد. این دو کروم بوک به اندازه ی نسخه ی قبلی خود قیمتی مقرون به صرفه دارند. کروم بوک ۴ از صفحه نمایش ۱۱/۶ اینچی (۱۱۳۶ در ۷۶۸ پیکسل) با کیفیت HD برخوردار و وزنش ۱/۲ کیلوگرم (مانند نسل گذشته ی خود) است و یک درگاه یو اس بی تایپ C دارد. کروم بوک ۴ پلاس نیز صفحه نمایش ۱۵/۶ اینچ (۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) با کیفیت Full HD دارد وزنش کمی بیش از ۱/۷ کیلوگرم است و یک درگاه یو اس بی تایپ C بیشتر از برادر کوچک تر خود دارد. هر دو دستگاه از پردازنده ی سلرون N4000 بهره می برند و می توانند حداکثر ۶۴ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی و ۶ گیگابایت رم داشته باشند.

کروم بوک های جدید سامسونگ بلندگوهای ۱/۵ واتی، میکروفون دیجیتال داخلی، وب کم با کیفیت 720p، وای فای ۵ (۲×۲)، اتصال بلوتوث، کارت خوان میکرو اس دی و جک ترکیبی هدفون/میکروفون دارند. ازنظر پایداری، هر دو استاندارد درجه ی هشت نظامی (MIL-STD-810G) را دریافت کرده اند و دربرابر تهدیداتی مانند رطوبت و درجه حرارت بالا و لرزش مقاوم هستند.

به گفته ی سامسونگ، نمونه ی کوچک تر با هربار شارژ ۱۲/۵ ساعت دوام خواهد داشت؛ در حالی که نسخه ی بزرگ تر دوام باتری کمتری دارد و حداکثر ۱۰/۵ ساعت کار می کند. به نظر می رسد دستگاه کوچک تر حاشیه های بیشتری دارد.

برای خرید هرکدام از این دو لپ تاپ سامسونگ نیازی نیست هزینه ی زیادی کنید. قیمت کروم بوک ۴ از ۲۳۰ دلار و قیمت کروم بوک ۴ پلاس از ۳۰۰ دلار آغاز می شود. این دو دستگاه هم اکنون ازطریق Best Buy و وب سایت سامسونگ و دیگر فروشندگان منتخب دردسترس کاربران قرار دارند.

سامسونگ فناوری پکیجینگ ۱۲ لایه تراشه‌ مبتنی بر TSV را توسعه داد

سامسونگ قدم مهمی در صنعت تولید تراشه برداشت و فناوری پکیجینگ سه بعدی TSV را به تولید محصولات ۱۲ لایه توسعه داد.

به گزارش زومیت، سامسونگ الکترونیکس از پیش گامان صنعت حرفه ای تولید نیمه هادی محسوب می شود. جدیدترین اخبار از این شرکت ادعا می کند که آن ها موفق به تولید تراشه ی ۱۲ لایه مبتنی بر فناوری 3D-TSV شده اند. نوآوری جدید کره ای ها به عنوان یکی از چالشی ترین فناوری های پکیجینگ تراشه در جهان شناخته می شود که در تولید انبوه تراشه های با کاربری حرفه ای مطرح است. در تولید با استفاده از این فناوری به دقت بسیار بالا نیاز خواهد بود تا ۱۲ تراشه ی DRAM با تنظیم  بیش از ۶۰ هزار سوراخ TSV به هم متصل شوند. هر یک از سوراخ ها قطری به اندازه ی یک بیستم ضخامت تار مو دارد.

ضخامت کل تراشه به اندازه ی ۷۲۰ میکرومتر، برابر با محصولات هشت لایه ی High Bandwidth Memory-2 است. درنتیجه رسیدن به چنین ابعادی به عنوان یک پیشرفت بسیار مهم در طراحی قطعات محسوب می شود. چنین فناوری به مشتریان سامسونگ امکان می دهد تا محصولات نسل بعدی را با ظرفیت های بسیار بالا تولید و بدون نیاز به تغییر ابعاد و طراحی های پایه، از ظرفیت های تراشه های جدید استفاده کنند. به علاوه فناوری پکیچینگ سه بعدی زمان انتقال داده بین تراشه ها را هم کاهش می دهد. سرعت این فناوری نسبت به فناوری اتصالی کنونی (Wire Bonding) بیشتر خواهد بود و درنهایت به کاهش مصرف نیرو هم منجر می شود.

هنگ جو باک، معاون ارشد اجرایی TSP در سامسونگ الکترونیکس درباره ی دستاورد جدید می گوید: فناوری پکیجینگ که تمامی پیچیدگی های تراشه های حافظه  با کارایی بالا را پوشش بدهد، از نیازهای حیاتی دنیای امروز محسوب می شود. کاربردهای بسیار متنوع و جدیدی که روز به روز بر تعداد آن ها افزوده می شود، این نیاز را چندبرابر می کنند. از میان آن ها می توان به کاربردهای هوش مصنوعی (AI) و پردازش با قدرت بالا (HPC) اشاره کرد.

با نزدیک شدن قانون مور به محدودیت های نهایی، نقش فناوری 3D-TSV بیش از پیش اهمیت پیدا می کند و به سمت حیاتی شدن پیش می رود. ما می خواهیم در خط مقدم این فناوری پکیجینگ پیشرفته باشیم.

سامسونگ با تکیه بر فناوری تولید ۱۲ لایه ی مبتنی بر 3D-TSV، توانایی ارائه ی بالاترین کارایی را در بازار محصولات DRAM خواهد داشت. چنین کارایی در کاربردهای با حجم داده  و نیاز به سرعت بسیار بالا، حیاتی خواهد بود.

سامسونگ با افزایش لایه های تراشه از هشت به ۱۲، به زودی توانایی تولید حافظه های با پهنای باند بالای ۲۴ گیگابایتی (HBM) را خواهد داشت. چنین محصولاتی، ظرفیت پهنای باندی سه برابر نمونه های موجود در بازار ارائه می کنند. به علاوه کره ای ها پس از تجاری کردن نوآوری جدید می توانند با تقاضای رو به رشد بازار برای راهکارهای HBM هماهنگ شوند. درواقع فناوری جدید ۱۲ لایه ی 3D TSV امکان حفظ فرمانروایی بازار را برای غول کره ای صنعت تراشه فراهم می کند.

اینتل پردازنده های نسل دهمی CORE-X و تراشه های XEON W-2200 را رونمایی کرد

اینتل پردازنده های نسل جدید از سری Xeon و Core X را به جهت استفاده از نرم افزارهای سنگین برای مصارفی چون رندر سه بعدی معرفی کرد.

به گزارش زومیت، اینتل پردازنده های جدیدی از سری Xeon و Core X را معرفی کرد که سطوح جدیدی از عملکرد محاسباتی و شتاب سخت افزاری را در برنامه های هوش مصنوعی (AI acceleration) در اختیار علاقه مندان به دنیای کامپیوتر قرار می دهد. در کنار پرده برداری از پردازنده های سری Xeon W و Core X با قیمت هایی منطقی تر و مناسب تر از گذشته، این شرکت قیمت های بسیاری از تراشه های بدون پردازنده ی گرافیکی مجتمع از سری Core S را نیز کاهش داد. هدف اینتل از ارائه ی این محصولات، جذب تولید کنندگان محتوا است؛ در حالی که سری X برای کاربران مصارف عام طراحی شده است، پردازنده های سری Xeon کاربران حرفه ای و رده بالا را هدف قرار داده اند. علاوه بر تعداد هسته های پردازشی افزون تر و مسیرهای بیشترِ رابط PCIe، اینتل با قابلیت هایی چون ارتباطات سریع تر و مبتنی بر شتاب سخت افزاری در برنامه های هوش مصنوعی، از طریق کابل یا اتصالات بی سیم در پردازنده های جدید خود، فخرفروشی می کند. با اینکه پردازنده های جدید اینتل در تراشه های مادربرد X299 قابل استفاده خواهند بود، انتظار می رود تا شرکت های تولیدکننده مادربردهای جدیدی را برای پشتیبانی از قابلیت های جدیدتر پردازنده های یادشده، روانه ی بازار کنند.

سری XEON W-2200 اینتل

پردازنده های سری W-2200 از خانواده ی Xeon، هشت عضو داشته و قابلیت این را دارد تا بیش  از ۷۲ مسیر PCIe را پشتیبانی کند. این سری از تراشه ها، از حافظه های ECC نیز پشتیبانی می کنند. در پردازنده های سری W-2200، کاربران در بهترین حالت با ۱۸ هسته ی پردازشی و ۳۶ رشته، خواهند توانست عملیاتی مانند رندر سه بعدی را اجرا کنند. اینتل همچنین ارقام مربوط به فرکانس بوست هر تراشه در عملکرد تک هسته ای و نیز در حالتی که تمامی هسته ها بوست شوند را اعلام کرده است. برای هر تراشه از این سری، فرکانس بوست در حالت تک هسته ای بیشتر از زمانی است که تمامی هسته ها بوست شوند. همچنین پردازنده های یادشده از سری W-2200، تا بیش از یک ترابایت حافظه ی رم را پشتیبانی می کنند.

علاوه بر به روز رسانی های سخت افزاری فوق، پردازنده های جدید اینتل با قابلیت Deep Learning Boost که مجموعه ای از فناوری ها برای سرعت بخشیدن به بار کاری هوش مصنوعی به ویژه تسریع در استنباط است، همراه خواهند بود. اینتل تنها شرکتی است که با ارائه ی مجموعه ای کامل از محصولاتی با طراحی ظریف، سعی دارد تا بارها ی کاریِ مبتنی بر محاسبات فشرده که همه روزه توسط کاربران حرفه ای و علاقه مندان مورد استفاده است را مدیریت کند. از این رو، سیستم های مبتنی بر پردازنده های سری Xeon W-2200 و سری X به عنوان اولین کامپیوترهای بالارده ی دسکتاپ با قابلیت Deep Learning Boost در کنار شتاب سخت افزاری در برنامه های هوش مصنوعی، سطوح جدید از عملکرد اینتل در مدیریت بارهای کاری یادشده است. تراشه های مذکور همچنین وای فای 6 و مدار مجتمعِ کنترل کننده ی اترنت مدل i225 با ظرفیت ۲/۵ گیگابایت را پشتیبانی می کند. پردازنده های جدید W-2200، از درگاه تاندربولت 3 نیز پشتیبانی خواهند کرد.

اینتل اشاره دارد که سری W-2200 از پردازنده های Xeon، برای آن دسته از تولیدکنندگان محتوا که از نرم افزارهای سنگین چندرشته ای به جهت ویرایش ویدئو، رندرهای سه بعدی و کامپایل کدهای بازی ها استفاده می کنند، بسیار مناسب خواهد بود. فرانک سوکی، معاون کل اینتل و مدیر اجرایی گروه دسکتاپ و ایستگاه کاری و کانال این شرکت می افزاید:

جوامع حرفه ای و علاقه مندان، نیاز به مهندسی محصولی دارند که نیازهای خاص و ضروری آن ها را رفع کند و پیشرفته ترین فناوری ها را در اختیار آن ها قرار دهد. این به معنای بهترین بهینه سازی های سخت افزاری و نرم افزاری است، اما تزریق فناوری هایی مانند شتاب سخت افزاری در برنامه های هوش مصنوعی (AI acceleration) را نیز شامل می شود. مهم نیست که شما یک دانشمند داده، سازنده ی سینما یا متخصصی باشید که به صورت پروژه ای کار می کند؛ سری Xeon و Core X اینتل، قدرت و انعطاف پذیری بالایی ایجاد می کند و شما را قادر خواهد ساخت که به روند خلاقانه و رقابتی در کارهایتان، حتی در شدیدترین بارهای کاری ادامه دهید.

سری Core-X اینتل

در کنار سری Xeon، اینتل از سری جدید پردازنده های Core-X نیز رونمایی کرد. با توجه به شایعاتی که پیش از این منتشر شده و مشخصات این سری از تراشه ها را فاش ساخته بود، انتظار می رفت تا اینتل زودتر از این ها سری جدید پردازنده های Core-X را معرفی کند. با این حال برچسب قیمتی پردازنده های یادشده و نیز زمان عرضه ی آن ها پیش از این مشخص نبود. اینتل ۴ پردازنده ی i9 را از سری Core-X معرفی کرد. این شرکت ادعا دارد که پردازنده های یادشده به طور کامل آنلاک خواهند بود؛ به این معنی که هیچ محدودیتی برای اورکلاک این تراشه ها وجود نخواهد داشت. پرچم دار این سری، پردازنده ی i9-10980XE با ۱۸ هسته ی پردازشی و ۳۶ رشته است. فرکانس بوست در حالتی که تمامی هسته ها در این پردازنده بوست شوند، ۳/۸ گیگاهرتز بوده و در عملکرد تک هسته ای نیز ۴/۸ گیگاهرتز است.

علاوه بر افزایش تعداد هسته ها، این ۴ پردازنده مانند سری Xeon اینتل، ۷۲ مسیر PCIe را پشتیبانی می کنند و نیز قابلیت Turbo Boost 3.0 و Deep Learning Boost اینتل را دارا هستند. پشتیبانی از وای فای 6 برای اتصال بی سیم سریع تر و مدار مجتمعِ کنترل کننده ی اترنت مدل i225 با ظرفیت ۲/۵ گیگابایت و درگاه تاندربولت ۳، از دیگر ویژگی های تراشه های سری جدید Core-X است.

قیمت گذاری و زمان عرضه

ارزان ترین تراشه در سری Xeon، پردازنده ی W-2223 با قیمت ۲۹۴ دلار بوده و گران ترین تراشه، W2295 با ارزش ۱۳۳۳ دلار است. در سری جدید Core X نیز ارزان ترین تراشه، Core i9-10900x، برچسب قیمت ۵۹۰ دلاری داشته و گران ترین پردازنده با قیمت ۹۷۹ دلاری خود، تراشه ی Core i9-10980XE Extreme Edition است. اینتل ماه نوامبر را زمان آغاز فروش این پردازنده ها اعلام کرده است.

پایان همکاری اینتل با AMD: اینتل توقف تولید پردازنده های Kaby Lake-G را اعلام کرد

پایان همکاری اینتل با AMD و در نهایت پایان تولید پردازنده های Kaby Lake-G از سوی اینتل اعلام شده است.

به گزارش زومیت، همکاری اینتل و AMD که در زمینه ی پردازنده های Kaby Lake-G آغاز شده بود، بسیاری را متعجب کرد و همه منتظر بودند تا نتیجه ی این همکاری را ببینند. اینتل تعدادی از کارمندان سطح بالای بخش گرافیکی AMD را جذب کرده بود تا از آن ها برای توسعه GPUهای گسسته ی خود استفاده کند. در واقع این همکاری برای تولید شتاب دهنده های گرافیکی با عملکرد بسیار بالا شکل گرفته بود که اکنون اینتل پایان این همکاری و پایان تولید پردازنده های Kaby Lake-G را اعلام کرده است.

پردازنده های Kaby Lake-G شامل تراشه هایی بودند که در بخش CPU از معماری های Intel استفاده کرده و در بخش GPU از معماری های گرافیکی مجتمع AMD استفاده می کردند.

در واقع اینتل با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرده است که دیگر محصولات Kaby Lake-G را تولید نخواهد کرد و تنها تا پایان ژانویه ۲۰۲۰ (اواسط بهمن) سفارش برای تولید این محصولات را قبول می کند که در نهایت تا پایان ژوئیه ۲۰۲۰ (اوایل مرداد) این محصولات را به دست مشتریان تحویل خواهند داد. البته این ماجرا باعث انتقال تقاضا از محصولات Kaby Lake-G به محصولات دیگر اینتل شده است.

شایان ذکر است که همکاری دو شرکت طی این دوران بسیار کند پیش رفته که شاید دلیل آن طراحی چیپ هایی با طراحی منحصر به فرد برای سیستم های مختلف از پیش طراحی شده به صورت سفارشی و با راهکارهای جدید بوده است. از سوی دیگر با توجه به سرمایه گذاری های اخیر اینتل در زمینه ی گرافیک هایی با کارایی و عملکرد بالا، ظاهرا دیگر نیازی به همکاری با شرکت های دیگر نداشته و در نتیجه زمان پایان همکاری با AMD و پایان تولید محصولات Kaby Lake-G نیز فرا رسیده است.

AMD پردازنده های Ryzen 9 3900 و Ryzen 5 3500X را معرفی کرد

AMD دو محصول جدید از نسل سوم رایزن با نام Ryzen 9 3900 و Ryzen 5 3500X را معرفی کرد. این محصولات فقط به بازارهای OEM راه خواهد یافت و به صورت خرده فروشی دردسترس قرار نمی گیرد.

به گزارش زومیت، سر انجام پس از اخبار و شایعات زیاد درباره ی مدل های جدید پردازنده های سری ۳۰۰۰ رایزن شامل Ryzen 9 3900 و Ryzen 5 3500X، شرکت AMD بی سروصدا دو مدل جدید نسل سوم رایزن را معرفی و عرضه کرد. البته این پردازنده ها عرضه ی عمومی نشده و تنها در اختیار قطعه سازان اصلی (OEM) و گردآورندگان سیستم (SI) قرار خواهد گرفت. پردازنده ی Ryzen 9 3900 در سراسر دنیا عرضه شده؛ اما عرضه ی پردازنده ی رایزن 5 3500X به OEMهای کشور چین محدود است.

مشخصات و  دسترسی پذیری پردازنده Ryzen 9 3900

AMD پردازنده ی Ryzen 9 3900 را به گونه ای طراحی کرده است که تقریبا از تمام توان پردازشی ۱۲ هسته و ۲۴ رشته ی پردازنده ی تحسین شده ی Ryzen 9 3900X برخوردار باشد؛ اما تمام این قابلیت ها را در بسته ای با توان طراحی حرارتی ۶۵ وات در اختیار کاربران قرار می دهد. این رقم کمتر از توان ۱۰۵ واتی مدل 3900X است.

کاهش توان مصرفی پردازنده ی Ryzen 9 3900 به بهای کاهش فرکانس پایه ی ۷۰۰ مگاهرتزی در مقایسه با پردازنده ی 3900X محقق شده است. بدین ترتیب سرعت کلاک پایه و بوست پردازنده ی جدید به ترتیب ۳/۱ و ۴/۳ گیگاهرتز است که در مقایسه با ارقام ۳/۸ و ۴/۶ گیگاهرتز در برادر بزرگ ترش، پارمترهای نسبتاً ضعیف تری است. به جز این موارد، از جنبه های دیگر دو پردازنده کاملا یکسان و منطبق و از قابلیت اورکلاکینگ برخوردار هستند.

AMD هنوز قیمتی برای مدل  جدید عرضه شده تعیین نکرده است؛ اما با توجه به قیمت گذاری عالی پردازنده ی 3900X و وضعیت فروش مناسب آن، انگیزه ی چندانی برای عرضه ی مدل جدید با قیمتی کمتر به بازار وجود نخواهد داشت. جای تأسف است که پردازنده ی جدید Ryzen 9 3900 به فروشگاه های خرده فروشی قطعات کامپیوتر راه نخواهند یافت؛ چراکه می توانست گزینه ای مناسب و اقتصادی برای افرادی باشد که خواهان سیستم هایی با سطح عملکرد بالا و قیمت متعادل هستند. این تراشه در آزمایش های اولیه بسیار خوش درخشیده است؛ ولی در آینده، حضور آن را فقط در سیستم های از پیش ساخته شاهد خواهیم بود.

مشخصات و دسترسی پذیری Ryzen 5 3500X

AMD تراشه ی Ryzen 5 3500X را با ۶ هسته، اما بدون قابلیت مالتی تردینگ هم زمان (SMT) روانه ی بازار می کند. بدین ترتیب این تراشه ۶ هسته و ۶ رشته ی پردازشی خواهد داشت. AMD به ایجاد نقصان در سبد محصولات پردازنده های خرده فروشی خود مایل نیست؛ بنابراین، نبود مالتی تردینگ در محصولی از سری ۳۰۰۰ رایزن بسیار جلب توجه می کند.

AMD در حرکتی تعجب برانگیز، Ryzen 5 3500X را فقط به دست مشتریان OEM یا SI خود در کشور چین می رساند. این پردازنده قرار است با تراشه ی Core i5-9400F اینتل در بازارهای OEM رقابت کند و شایعه هایی نیز درباره ی عرضه ی زودهنگام پردازنده ی Ryzen 5 3500 به بازار وجود دارد. این پردازنده نیز ممکن است از بدو ورود روانه ی بازارهای مشابهی شود؛ اما تا عرضه ی رسمی آن همه چیز در حد حدس و گمان باقی خواهد بود. هر دو این پردازنده ها از تمام مزایای سری ۳۰۰۰ رایزن نظیر فناوری ساخت ۷ نانومتری و ریزمعماری Zen 2 و پشتیبانی از پروتکل ارتباطی PCIe 4.0 برخوردار هستند.

AMD اطلاعاتی درباره ی قیمت این تراشه ها ارائه نکرده است؛ اما این پردازنده ها به عنوان مدل های مختص بازار OEM، در حجم های انبوه فروخته خواهند شد و نباید انتظار داشت AMD به این زودی ها اطلاعاتی از نحوه ی قیمت گذاری آن ها به اشتراک بگذارد.

کارت های گرافیک RX 5500، میان رده های ارزان قیمت و کارآمد AMD، معرفی شدند

کارت های گرافیک اقتصادی AMD با عملکردی رضایت بخش و قیمتی مقرون به صرفه در سه مدل مختلف معرفی شدند.

به گزارش زومیت، به طور رسمی کارت های گرافیک سری Radeon RX 5500، کارت های گرافیک اقتصادی و میان رده ی AMD، معرفی شدند. در این کارت های گرافیک، از معماری NAVI استفاده شده و شاهد فناوری ۷ نانومتری خواهیم بود. این سری از کارت های گرافیک AMD شامل سه مدل Radeon RX 5500 XT و Radeon RX 5500 و Radeon RX 5500M هستند که در ادامه، آن ها را معرفی خواهیم کرد.

مدل Radeon RX 5500 برای کامپیوترهای دسکتاپ و مدل Radeon RX 5500M برای لپ تاپ ها طراحی شده است. شرکت AMD کارت های گرافیک جدید RX 5500 را با معماری NAVI معرفی کرده است. این کارت های گرافیک جدید همچنان از سیستم معماری جدید RDNA بهره می برند و این امکان را به AMD می دهند که مدل هایی ارزان تر را با آخرین فناوری های رادئون وارد بازار کند.

به نظر می رسد Radeon RX 5500 XT پرچم دار این سری از کارت های گرافیک AMD باشد. در این سری از کارت های گرافیک، از ۲۲ واحد محاسباتی CU و ۳۲ واحد ROP استفاده شده که ۱۴۰۸ پردازنده ی جریانی را دربر می گیرد. به گفته ی AMD، فرکانس عادی در این کارت های گرافیک بین فرکانس گیمینگ و بوست خواهد بود که فرکانس Game Clock آن به ۱۷۱۷ مگاهرتز و فرکانس Boost Clock آن به ۱۸۴۵ مگاهرتز می رسد. کارت گرافیک Radeon RX 5500 XT حداکثر از هشت گیگابایت حافظه GDDR6 با رابط ۱۲۸ بیتی پشتیبانی و پهنای باند ۲۲۴ گیگابیت برثانیه را فراهم می کند. این کارت گرافیک احتمالا در دو مدل و با هشت یا چهار گیگابایت حافظه ی گرافیکی معرفی خواهد شد.

AMD Radeon RX 5500 نیز همان پیکربندی اصلی Radeon RX 5500 XT را دارد که تنها تغییر آن در حداکثر حافظه ی چهار گیگابایتی GDDR6 است. در این کارت های گرافیک، فرکانس Game به ۱۴۴۸ مگاهرتز و کمترین فرکانس نیز به ۱۶۴۵ مگاهرتز می رسد. توان حرارتی (TDP) هر دو کارت گرافیک ۱۱۰ وات است و توان نهایی برد (TBP) آن ها نیز به ۱۵۰ وات خواهد رسید. بخشی از نیروی مورد نیاز این دو کارت گرافیک را رابطی هشت پین و بخشی دیگر را اسلات توسعه تأمین می کنند. با وجود قیمت مناسب و عملکرد به مراتب بهتر از GTX 1650، توان حرارتی بسیار بیشتر مسئله ای است که نمی توان به سادگی از آن عبور کرد.

سری Radeon RX 5500 برپایه ی پردازنده ی گرافیکی Navi 14 طراحی شده است. این سری از کارت های گرافیک از گذرگاه PCIe 4.0 نوع 8x پشتیبانی می کنند و در ساخت آن ها از تراشه های نسل جدید دو گیگابایتی استفاده می شود. تمامی مدل های سری Radeon RX 5500 تراشه ی ۷ نانومتری NAVI 14 دارند و ابعاد تراشه ی به کار رفته در آن ها ۱۵۸ میلی متر است و درمجموع ۶/۴ میلیارد ترانزیستور در دل آن جای گرفته است. این مقدار حتی بسیار بیشتر از تراشه ی پیشین Polaris 10 است که 5.7 میلیارد ترانزیستور داشت.

سری Radeon RX 5500 با تمرکز بیشتر روی بازی های 1080p ارائه شده و با توجه به قابلیت هایش، بسیار مقرون به صرفه خواهد بود. به گفته ی AMD، سری Radeon RX 5500 برای ارائه ی تجربیات باورنکردنی در جذاب ترین بازی ها بهینه سازی شده است. کارت گرافیک Radeon RX 5500 به طور متوسط حداکثر ۳۷ درصد عملکرد سریع تری از عناوین انتخابی تولیدی در 1080p را ارائه می دهد. البته گفته های شرکت ها حین معرفی همواره می تواند با نتایج نهایی آن ها متفاوت باشد؛ پس بهتر است تا زمان عرضه ی رسمی منتظر بمانیم.

شرکت AMD هم زمان با کارت های گرافیک جدید در بخش دسکتاپ، مدل های کلاس لپ تاپ Radeon RX 5500M را با همان تراشه ی به کار رفته در دسکتاپ، اما با توان حرارتی کمتر و فرکانس پایین تر معرفی کرد. احتمالا به زودی شاهد معرفی لپ تاپ های جدید و مخصوص بازی با کارت گرافیک Radeon RX 5500M خواهیم بود.

AMD قیمت کارت های گرافیک جدیدش را اعلام نکرده؛ اما براساس احتمالات، قیمت این سری از محصولات جدید کمتر از ۲۰۰ دلار خواهد بود. احتمالا کارت های گرافیک Radeon RX 5500 تا پایان سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه خواهند شد؛ اما فعلا از مدل های سفارشی و رفرنس خبری نیست.

MSI مادربردهای Creator X299 و X299 Pro 10G را رونمایی کرد

MSI برای حضور قوی تر در بازار کاربران حرفه ای کامپیوتر شخصی، مادربردهایی پرچم دار با تراشه ی X299 برای پشتیبانی از جدیدترین پردازنده های حرفه ای اینتل معرفی کرد.

به گزارش زومیت، MSI در سال های اخیر همه ی تلاش خود را به کار گرفت تا در بازار تولید محتوا به یکی از بزرگ ترین بازیگران تبدیل شود. این شرکت مادربردهایی حرفه ای را با هدف برطرف کردن نیاز تولیدکننده های محتوا و کاربران حرفه ای که روزبه روز بر تعداد آن ها افزوده می شود، عرضه و تولید می کند. جدیدترین محصولات این شرکت، سه مادربرد هستند که هم زمان با معرفی نسل جدید پردازنده های Core X معرفی شدند. مادربردهای جدید نیاز انواع کاربران را از طراحی گرافیک ساده تا وظایف با فشار کاری بالا تأمین می کنند.

پردازنده های حرفه ای موجود در بازار مبتنی بر پلتفرم X299، نیازمند مادربردهایی با امکانات کامل هستند تا در بالاترین سطح کارایی عمل کنند. MSI مادربردهایی با طراحی کاملاً آلومینیمی عرضه می کند که کارایی و سرعت حداکثری پردازنده ها را تضمین می کنند. به علاوه هیت سینک های به کار رفته در این محصولات دارای سطح بیشتری هستند که انتقال گرما را با سرعت و بازدهی قابل توجهی ممکن می کند. چنین عملکردی در خنک سازی پردازنده در بالاترین فشارهای کاری، حیاتی محسوب می شود.

ارتباط سریع USB

مادربردهای جدید MSI مجهز به قابلیت اتصال USB 3.2 Gen 2×2 یا استاندارد Super Speed USB 20G هستند که برای انتقال داده های حجیم کاربردی محسوب می شوند. انواع کاربران حرفه ای حوزه ی طراحی و تولید محتوا، در انتقال دیتا و فایل های حجیم با چالش های زیادی از جنس زمان رو به رو هستند. مادربردهای X299 جدید MSI از جدیدترین نسل اتصال USB بهره می برند که توسط ASMedia طراحی شده  اند.

سرعت انتقال در نسل جدید اتصال USB، چهار برابر سریع تر از USB 3.2 Gen1 خواهد بود؛ درنتیجه طراحان در فرایندهای انتقال داده مانند پشتیبان گیری، زمان زیادی صرفه جویی می کنند. چوی لین، مدیر ASMedia درباره ی همکاری با MSI و ارائه ی جدیدترین نسل اتصال USB می گوید: ما از همکاری نزدیک با MSI خشنود هستیم. ASMedia Technology جدیدترین راهکار USB 3.2 Gen 2×2 Super Speed USB 20G را به بازار ارائه می کند و به همکاری با عرضه کننده ی برتر مادربرد، MSI ادامه خواهد داد.

راهکار Dual LAN

راهکار Dual LAN برای تولید محتوا در هر دو حوزه ی اترنت و اینترنت حیاتی محسوب می شود. با توجه به انواع عملیات های پردازشی زمان بر مانند Redundancy ،Teaming یا افزونگی و توازن بارگذاری (Load Balancing) در مادربردهای MSI راهکارهای بهینه ای ارائه می شود. اتصال پرسرعت با تأخیر پایین ۱۰ گیگابیت برثانیه، سبب انتقال سریع داده می شود که سریع تر از همه ی نمونه های قبلی خواهد بود. MSI LAN Manager نیز قابلیت دسته بندی و اولویت دهی هوشمند به اپلیکیشن ها را دارد که بهترین تجربه ی آنلاین را با کمترین تأخیر به کاربر ارائه می کند.

طراحی مفهومی Creator X299 از برش کریستال الهام گرفته است. طراحی کریستالی با نورپردازی RGB، جلوه ای شبیه به بازتاب نور خورشید یا نورهای دیگر ایجاد می کند. قابلیت مذکور در داخل هیت سینک تعبیه شده و توانایی ایجاد میلیاردها جلوه ی رنگی را دارد. طراحی تیز لبه ها و جانمایی هیت سینک در ترکیب با رنگ های متنوع طراحی کریستالی، جلوه ای از وقار را در مادربرد ایجاد و آن را شبیه به اثری هنری می کند.

حداکثر قدرت

مادربرد Creator X299 با طراحی حرفه ای برای انتقال گرما ارائه می شود که در وظایف پردازشی سنگین عملکرد خود را نشان می دهد؛ وظایفی که احتمالا مشکلاتی از جنس افزایش گرما و کاهش کارایی را برای سیستم پردازشی ایجاد می کنند. وقتی تولیدکننده های محتوا درگیر عملیاتی همچون ویرایش ویدئو، انیمیشن سازی یا برنامه نویسی هستند، طراحی کاملا آلومینیمی به همراه هیت سینک های بزرگ و لوله های انتقال گرما، حرارت ایجادشده را به بخش های دیگر منتقل می کنند و کارایی را افزایش می دهند. Creator X299 علاوه بر طراحی مبتنی بر انتقال گرما، انتقال قدرت را نیز با حداکثر بازدهی انجام می دهد. در مادربرد جدید MSI از سیستم انتقال برق ۹۰ آمپری ۱۲ فازی و کانکتورهای هشت پینی استفاده شده است.

هماهنگی بیشتر در بخش ذخیره سازی

مادربرد Creator X299 حداکثر کارایی و هماهنگی را در بخش ذخیره سازی دارد. این محصول به سه اسلات M.2 مجهز شده است و با استفاده از کارت جانبی اختصاصی M.2 Xpander-Aero چهار اسلات دیگر هم دریافت می کند. ۱۹ پورت USB و U.2 برای اتصال انواع لوازم جانبی تولید محتوا در مادربرد مذکور وجود دارد. درنتیجه کاربران حرفه ای هیچ کمبودی برای اتصال قطعات نخواهند داشت.

همان طور که گفته شد، در بخش اتصال USB، همکاری نزدیکی با ASMedia وجود دارد. پورت Lightning USB 20G مادربرد هم توسط آن ها طراحی شده است. این پورت به کنترلر ASM3242 پرسرعتی از نوع USB 3.2 Gen 2×2 مجهز است که سرعت انتقال داده ی درگاه USB را به ۲۰ گیگابیت برثانیه یعنی دوبرابر USB 3.2 Gen 2 افزایش می دهد.

بازدهی بیشتر در انتقال داده

فرایند تولید محتوا یکی از زمان بر ترین فرایندهای پردازشی محسوب می شود. در این  میان سرعت انتقال داده اهمیت بالایی برای تولیدکننده های محتوا پیدا می کند. مادربرد Creator X299 مجهز به راهکارهای فوق سریع اتصال شبکه و انتقال داده است که نیاز کاربران را تا حد زیادی برطرف می کند. دو اتصال LAN در این مادربرد وجود دارد که یکی از آن ها از نوع 10G Super LAN محسوب می شود. اتصال مذکور سریع ترین انتقال داده را به کاربر ارائه  می کند که برای جابه جایی ویدئوهای 4K، تصاویر حجیم و دیگر فایل  های بزرگ در کسری از زمان، کاربرد زیادی دارد.

سریع ترین قابلیت های انتقال داده برای کاهش تأخیر در فرایند تولید، در Creator X299 عرضه می شوند

مادربردهای جدید MSI علاوه بر قابلیت های بالا، از اتصال جدید وای فای ۶ هم پشتیبانی می کنند. اتصال جدید تا چهار برابر سرعت و بازدهی بیشتر را به کاربر ارائه می کند. تاندربولت ۳ هم از دیگر قابلیت های اتصالی محسوب می شود که سرعتی هشت برابر USB 3.2 و حداکثر تا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه را فراهم می کند. به علاوه این اتصال، پهنای باند ویدئویی بیشتری را پشتیبانی می کند. درنتیجه امکان اتصال دو نمایشگر 4K با نرخ بازسازی 60Hz وجود دارد که به صورت هم زمان و تنها با اتصال به یک پورت USB-C کار می  کنند.

انعطاف بیشتر در کنترل دما

مادربردهای X299 شرکت MSI برای ایجاد یک سیستم خنک و  کم صدا برای طراحان، سیستم مدیریت دما را با فن های متعدد به کاربر می دهد که در کنار تنظیمات دیگر، دمای مناسب را برای هر نوع فشار کاری فراهم می کند. کاربران با استفاده از هشت فن PWM موجود در مادربرد و یک حسگر دمایی داخلی، توانایی کنترل همه ی فن ها را در قسمت Creator Center دارند. به علاوه می توان کنترل خودکار را به حسگرهای دمایی سپرد تا به صورت خودکار کنترل سیستم را تسهیل کنند.

MSI در مادربرد جدید خود علاوه بر فن های اختصاصی، در هر اسلات M.2 یک محافظ گرمایی به نام M.2 Shield Frozr دارد که سرعت بالا را بدون ایجاد خلل در عملکرد M.2 SSD فراهم می کند. هیت سینک های مذکور، علاوه بر انتقال گرما، حفاظت فیزیکی دستگاه های M.2 SSD را بر عهده دارد.

مادربردهای X299 PRO 10G و X299 PRO

مادربرد X299 PRO 10G برای برطرف کردن انواع نیازهای کاربری حرفه ای طراحی شده است و هرگونه قابلیت در تصور کاربران را به آن ها ارائه می کند. قابلیت های انتقال گرما، شبکه، انتقال داده و ذخیره سازی همگی در بالاترین حد ممکن در محصول مذکور ارائه می شوند. هیت سینک PWM ساخت شرکت MSI در کنار لوله های انتقال گرما در این مادربرد استفاده شده که سرعت و کارایی بالای پردازنده های حرفه ای را با دمای پایین تضمین می کند.

دو عدد هیت سینک M.2 Shield Frozr در نسخه ی حرفه ای تر مادربرد MSI وجود دارد که بهترین حفاظت دمایی را جهت جلوگیری از تداخل عملکردی و گرمایی به کاربر ارائه می دهد. X299 PRO 10G تعدادی لوازم جانبی هم دارد که از میان آن ها می توان به M.2 XPANDER-Z اشاره کرد که مانند نسخه ی عادی، تعداد اسلات های M.2 در دسترس را افزایش می دهد. به علاوه هیت سینک و فن جداگانه هم با این ابزار به مادربرد افزوده می شود.

از قابلیت های دیگر نسخه ی پرو می توان به کارت 10G Super LAN اشاره کرد که پهنای بالا و تأخیر پایین را برای انتقال فایل های بسیار بزرگ در اختیار کاربر می گذارد. LAN دوگانه ی روی برد نیز دربرگیرنده ی LAN نوع  2.5G و Gigabit است که اتصال سریع تر و پایدارتر اینترنتی را ارائه می کند. به علاوه با استفاده از کنترلر ASMedia 3242، اتصال Lightning USB 20G هم در مادربرد X299 PRO 10G ارائه می شود که سرعت درگاه USB را افزایش می دهد.

مادربرد MSI MEG X570 UNIFY برای کاربران حرفه‌ای که از LED RGB متنفر هستند

مادربرد MEG X570 UNIFY از MSI معرفی شد. این مادربرد یک مدل کاملا تیره است که بدون LED ارائه شده است.

به گزارش زومیت، مادربرد MEG X570 UNIFY به طور رسمی معرفی شد؛ این مادربرد با طراحی یکپارچه مشکی و بدون LEDهای RGB ارائه شده است. در واقع در بخش زیبایی شناختی و طراحی، شاهد یک مادربرد براق، جذاب و بدون نورپردازی RGB هستیم؛ در نتیجه با یک محصول کاملا تیره رو به رو خواهیم بود. MSI در این مادربرد نه تنها تمام LEDها را حذف کرده، بلکه خبری از پلاستیک هم نخواهد بود.

از ویژگی های MEG X570 UNIFY می توان به پشتیبانی از حافظه DDR4 با حداکثر فرکانس ۴۶۰۰ مگاهرتز و بیشینه ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت اشاره کرد. MSI در این مادربرد از یک کنترلر ۲/۵ گیگابیتی Realtek RTL8125 بهره برده که برای پردازنده های پرچم دار Ryzen 3000 یک گزینه ی ایده آل به شمار می رود.

مادربرد MSI با مدار تغذیه دیجیتالی و چینش 2+1+12 طراحی شده است. در این مدل شاهد پشتیبانی از درایوهای SSD M.2 با گذرگاه PCI-E 4.0 هستیم. MSI MEG X570 Unify دارای سه اسلات SSD M.2 است که همگی آن ها با خنک کننده اختصاصی، پوشانده شده است. همچنین چهار پورت SATA و یک کنترلر بی سیم Intel AX200 Wi-Fi 6 802.11ax در این مادربرد وجود دارد. پهنای باند شبکه بدون سیم آن به ۲۴۰۰ مگابیت در ثانیه می رسد که نسبت به بسیاری از مدل های هم رده خود، بالاتر است.

سیستم صوتی مادربرد زیبای MSI با کدک Realtek ALC1220 HD و آمپلی فایر هوشمند با قابلیت تشخیص امپدانس هدفون طراحی شده است. در پنل عقب مادربرد هم سه درگاه USB 3.1 G2 Type-A، یک USB 3.1 G2 Type-C، دو USB 3.1 G1 Type-A و دو درگاه USB 2.0 وجود دارد. همچنین یک دکمه CMOS و یک دکمه Flash BIOS در این قسمت به چشم می خورد.

مادربرد MEG X570 UNIFY در فرم ابعادی ATX و مدار چاپی PCB آن در کلاس سرور طراحی شده است. نقطه ضعف اصلی این مادربرد در واقع نداشتن هیچ گونه پوشش روی فن تراشه خواهد بود. MEG X570 UNIFY از هیت سینک آلومینیومی با کیفیت روی مدار VRM بهره برده که در قسمت جلویی پنل قرار گرفته تا یک راه حل خنک کننده ی گسترده و قوی را برای کاربران به ارمغان آورد. مادربرد X570 Unify دارای مدار تغذیه با ۱۴ فاز رگولاتور است و جریان پردازنده از طریق دو رابط ۸ پین به آن منتقل می گردد.

در نهایت، آخرین ویژگی MEG X570 UNIFY را می توان در قابلیت بالای اورکلاک آن جستجو کرد؛ چندی پیش، این مادربرد موفق به ثبت رکورد تازه ای در اورکلاک پردازنده Ryzen 9 3900X شد. رکورد مذکور پیش از معرفی رسمی این مادربرد به ثبت رسیده بود. در حال حاضر از قیمت گذاری MEG X570 UNIFY بی اطلاع هستیم.

کیبورد جدید مایکروسافت با کلید مخصوص آفیس و ایموجی معرفی شد

مایکروسافت صفحه کلید جدیدش را رونمایی کرد. این صفحه کلید به کلیدهای مخصوص نرم افزار آفیس و ایموجی مجهز است.

به گزارش زومیت، مایکروسافت صفحه کلید جدید خود را معرفی کرد؛ صفحه کلیدی که قرار است ماه جاری میلادی وارد بازار شود. طبق اعلام قبلی، صفحه کلید مذکور به جای کلید ویندوز، کلیدی برای فراخوانی آفیس و کلیدی نیز برای بازکردن پنل ایموجی در نرم افزارهای پیام رسان دارد.

در صفحه کلید جدید و ارگونومیک مایکروسافت که قطر کمی دارد و ازطریق بلوتوث به سیستم وصل می شود، کلید ویندوز سمت راست با کلید آفیس جایگزین شده است. ناگفته نماند در ویندوز ۱۰، کاربر می تواند این کلید را به عنوان میان بری برای نرم افزارهای آفیس به کار ببرد. همچنین در این نسخه از ویندوز، به صورت پیش فرض ترکیب کلید آفیس و W صفحه ی جدید ورد و ترکیب کلید آفیس و X پرونده ی جدید اکسل باز می کند.

علاوه بر کلید آفیس، در این صفحه کلید جدید کلیدی ویژه ی ایموجی هم دیده می شود. در ویندوز ۱۰، این کلید مجموعه ای از ایموجی ها را فراخوان می کند. نکته ی منفی درباره ی کلید ذکرشده این است که کاربر نمی تواند از آن به عنوان میان بری برای ایموجی منحصر به فرد و خاص استفاده کند. کلید ایموجی در صفحه کلید جدید مایکروسافت چندان کاربردی به نظر نمی رسد؛ اما ردموندی ها با توجه به محبوبیت روز افزون ایموجی ها، انتظار دارند استفاده از این کلید به زودی همه گیر شود.

هنوز مشخص نیست شرکت های دیگر تولید کننده ی صفحه کلید تغییرات جدید مایکروسافت را روی محصولات خود اعمال خواهند کرد یا خیر

به گزارش پایگاه خبری ورج (The Verge)، با تولید صفحه کلیدهای جدید مایکروسافت، هنوز مشخص نیست دیگر شرکت های تولیدکننده ی صفحه کلید برنامه ای برای اقدام مشابه ردموندی ها دارند یا خیر. براساس این گزارش، بیشتر صفحه کلیدهای تولیدی شرکت های دیگر همچنان با کلید ویندوز وارد بازار می شوند و براساس توافق های حقوقی، این کلید در همه ی صفحه کلیدها محل یکسانی دارد.

مایکروسافت صفحه کلیدهای جدید خود را بی سروصدا در رویداد سرفیس رونمایی و تا ۱۵ اکتبر روانه ی بازار کرد. صفحه کلید ارگونومیک مایکروسافت ۵۹/۹۹ دلار قیمت دارد و به همراه پنل زیردستی برای استراحت مچ و با قابلیت ارتباط سیمی ازطریق درگاه USB عرضه خواهد شد. مایکروسافت صفحه کلید بلوتوث کوچک تری هم به بازار عرضه خواهد کرد که ۴۹/۹۹ دلار قیمت دارد و از بلوتوث نسخه ی ۵ پشتیبانی می کند. شایان ذکر است عمر باتری این صفحه کلید سه سال است.

لینکسیس فناوری تشخیص حرکت را بدون سخت افزار جانبی به روترهایش اضافه کرد

شرکت لینکسیس از قابلیتی رونمایی کرد که به کاربران شبکه ی وای فای Velop این شرکت امکان استفاده از فناوری تشخیص حرکت را می دهد.

به گزارش زومیت، شرکت لینکسیس اعلام کرد، نسل اول فناوری تشخیص حرکت را به سیستم های شبکه ای وای فای Velop اضافه کرده که برای تشخیص حرکت نیاز به دوربین یا سخت افزار جانبی دیگری ندارد. این فناوری ابتدا برای روترهای Velop Tri-Band AC2200 در دسترس خواهد بود. متیو کیسلر، مدیر بخش محصولات شرکت لینکسیس درباره ی این قابلیت جدید گفت: فناوری تشخیص حرکت در شبکه های داخلی وای فای قابلیت فوق العاده ای برای تغییر فلسفه ی استفاده از روترها در بین افراد جامعه دارد. روترها بعد از این فقط دستگاه هایی نخواهند بود که دسترسی مصرف کننده ی داخلی به اینترنت را فراهم کنند. این دستگاه ها به مغز متفکری برای مدیریت یک خانه ی هوشمند تبدیل می شوند. از آنجایی که لینکسیس اولین شرکت ارائه دهنده ی این سرویس است، انتظار داریم نقش پر رنگی در این بازار داشته باشیم.

قابلیت جدید که لنیکسیس Aware نام دارد، فعالیت های وای فای را شناسایی می کند و آن ها را از طریق اپلیکیشن لینکسیس به کاربر اطلاع می دهد. کاربر می تواند این اطلاع رسانی ها و حتی شناسایی حرکت ها را مدیریت و شخصی سازی کند. لینکسیس در بخشی از بیانیه ی خود در این باره اعلام کرد:

کاربران می توانند اطلاع رسانی های مبتنی بر حرکت را خاموش و روشن کنند یا اعلام آن ها را به زمان دیگری موکول کنند. کاربران همچنین می توانند فرکانس این اطلاع رسانی ها را به کمک حرکت دست خود کنترل کنند و برای افزایش سطح امنیت و از بین بردن آلارم های اشتباه احتمالی، سطح حساسیت سیستم را تغییر دهند.

لینکسیس Aware می تواند حرکات انسان ها و حیوانات  خانگی را تشخیص دهد. این فناوری قابلیت اطلاع رسانی حرکات را به صورت جداگانه و قابل تشخیص خواهد داشت. لینکسیس همچنین اعلام کرده، Aware می تواند به وسیله ی کنترل از راه دور، مراقبت از سالمندان را هم برعهده بگیرد.

لینکسیس Aware می تواند اطلاعات مربوط به ۶۰ روز را ذخیره کند و به صورت ساعتی، روزانه یا هفتگی گزارشی از این اطلاعات ارائه کند.

با فناوری تشخیص حرکت جدید لنیکسیس، کاربران مش نتورک که از روترهای این شرکت استفاده می کنند می توانند حتی حرکات حیوانات خانگی را هم کنترل کنند

سرویس جدید لینکسیس با به روزرسانی نرم افزار روترهای Velop AC2200 در بیشتر کشورهای جهان در دسترس کاربران خواهد بود. کاربران می توانند ۹۰ روز به صورت رایگان از این سرویس استفاده کنند. هزینه ی استفاده از این سرویس، ۳ دلار در ماه یا ۲۵ دلار در سال است.

لینکسیس اعلام کرده تصمیم دارد در آینده، Aware را در اختیار کاربران سایر روترهای تولیدی این شرکت هم قرار دهد.

نسخه ی نهایی macOS کاتالینا منتشر شد

اپل نسخه ی نهایی macOS کاتالینا را با بهبود های فراوان و ویژگی های جدیدی همچون پشتیبانی از اپلیکیشن های آیپد منتشر کرد.

به گزارش زومیت، بالاخره پس  از مدت ها انتظار، نسخه ی نهایی macOS 10.15 با نام کاتالینا دردسترس قرار گرفت؛ بنابراین، اگر جزو دارندگان رایانه های مک هستید، می توانید با به روزرسانی به این نسخه، از ویژگی های جدیدی بهره مند شوید. انتشار کاتالینا از جنبه ی دیگری نیز مهم است؛ زیرا در این نسخه، برای نخستین بار شاهد کنار گذاشتن آیتونز افسانه ای و جایگزینی آن با سه اپلیکیشن مجزا با نام های اپل موزیک و پادکست و اپل تی وی هستیم.

طبق گفته ی اپل، تمامی خدماتی که کاربران پیش تر ازطریق آیتونز دریافت می کردند، اکنون به  واسطه ی سه اپلیکیشن یادشده همچنان دردسترس قرار دارند. همگام سازی داده ها و اطلاعات آیفون و آیپد نیز به فایندر انتقال پیدا کرده تا مشکلی از  این  بابت متوجه کاربران نشود.

البته تغییرات به  همین جا خلاصه نمی شود. کوپرتینویی ها توانسته اند از طریق پروژه  ی کاتالیست، بستری روی سیستم عامل مک فراهم آورند تا اپلیکیشن های آیپد روی رایانه های این شرکت نیز اجرا شوند؛ بنابراین، باید در آینده انتظار موج جدیدی از اپلیکیشن ها را داشته باشیم.

صحبت از آیپد شد، بهتر است از قابلیتی دیگری به نام «سایدکار» نیز نام ببریم که به دارندگان تبلت های آیپد اجازه می دهد از دستگاه خود به عنوان صفحه نمایش ثانویه مک بهره ببرند. این قابلیت هم  ازطریق اتصال سیم و هم به واسطه ی بستر بی سیم امکان پذیر است. پشتیبانی سایدکار از اپل پنسل نیز دیگر ویژگی مثبت این قابلیت شمرده می شود؛ زیرا از این پس، طراحانی که از نسخه ی دسکتاپ برنامه های حرفه ای همچون فتوشاپ استفاده می کنند، می توانند از قدرت قلم اپل در طراحی های خود استفاده کنند. افزون بر تمام این  ها، حاشیه نویسی اسکرین شات ها و پی دی اف ها نیز دیگر قابلیت جذابی است که سایدکار و اپل پنسل ارائه می دهند.

اگر جزو علاقه مندان قابلیت Screen Time روی گوشی آیفون خود هستید، اپل در نسخه ی جدید سیستم عامل مک این قابلیت را نیز به رایانه های خود آورده است تا بهتر بتوانید روی میزان حضورتان در فضای مجازی نظارت کنید. از این پس، می توانید با مراجعه به بخش Screen Time در تنظیمات مک، گزارش کارکرد خود را مشاهده کنید.

توجه به حریم خصوصی نیز دیگر ویژگی مهم macOS کاتالینا است؛ زیرا اپلیکیشن ها باید برای دسترسی به دسکتاپ، بخش اسناد، آیکلاد و درایو اکسترنال از سیستم عامل اجازه بگیرند. با این حال، مهم ترین تغییر امنیتی را باید در قابلیت Activation Lock جستجو کرد. به واسطه ی این قابلیت، هر رایانه ی اپلی که از تراشه ی امنیتی T2 استفاده کند، دیگر بدون اپل آیدی شما قادر به پاک سازی و بازفعال سازی نخواهد بود.

نسخه ی جدید توییتر برای مک OS کاتالینا منتشر شد

توییتر با بهره گیری از فریم ورک کاتالیست، نسخه ی جدید اپلیکیشن اختصاصی خودش را برای سیستم عامل مک OS کاتالینا در دسترس قرار داده است.

به گزارش زومیت، اپل مدتی پیش پروژه ی جدیدی را تحت نام پروژه ی کاتالیست (Catalyst) به منظور افزایش تعداد اپلیکیشن های سیستم عامل مک راه اندازی کرد. کاتالیست درواقع یک فریم ورک ویژه است که امکان پورت کردن اپلیکیشن های آیپد را به مک فراهم می کند. توییتر یکی از نخستین شرکت هایی بود که به استفاده از کاتالیست تمایل نشان داد. این شرکت چند روز پیش نسخه ی جدید اپلیکیشن اختصاصی اش را به صورت رسمی برای مک منتشر کرد. اپلیکیشن جدید توییتر هم اکنون از طریق اپ استور مک (Mac App Store) قابل تهیه است.

اپلیکیشن جدید توییتر صرفا برای سیستم عامل مک OS کاتالینا منتشر شده است و کاربرانی که از نسخه های قدیمی تر استفاده می کنند، امکان بهره مندی از اپلیکیشن مستقل توییتر را نخواهند داشت. اتفاق یادشده به این دلیل رخ داده که اپلیکیشن مستقل توییتر از طریق فریم ورک کاتالیست (که انحصاریِ مک OS کاتالینا به شمار می آید) توسعه داده شده است. کاتالیست به توسعه دهندگان امکان می دهد با انجام کاری نه چندان زیاد، به راحتی اپلیکیشن آیپد خودشان را به مک OS کاتالینا بیاورند.

ابتدا در ماه ژوئن ۲۰۱۹ بود که در جریان برگزاری نمایشگاه WWDC 2019 شاهد اعلام رسمی پشتیبانی توییتر از پروژه ی کاتالیست بودیم. شرکت های دیگری نظیر نتفلیکس نیز هستند که گفته می شود، قصد دارند اپلیکیشن شان را به مک بیاورند؛ با این حال نتفلیکس تاکنون اشتیاق زیادی به این کار از خود نشان نداده است. در حال حاضر توییتر با اختلاف زیاد نسبت به بقیه، مهم ترین اپلیکیشنی به شمار می آید که از طریق فریم ورک کاتالیست به مک OS کاتالینا آورده شده است.

آمدن توییتر به مک از طریق کاتالیست، به این معنی نیست که نسخه ی مک آن به صورت کامل به نسخه ی آیپد شباهت دارد. در واقع رابط کاربری توییتر در مک تفاوت های عمده ای با آیپد دارد. در این بین، گفتنی است که توییتر در مک در حالت تمام صفحه، ظاهری به نسبت مضحک به خود می گیرد (البته در آیپد نیز چنین اتفاقی رخ می دهد).

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 + 17 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *