با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. در نوزدهمین شماره ی هفته نامه ی دنیای موبایل و کامپیوتر و در صفحه ی اخبار موبایل، پنج خبر از دنیای سخت افزار و نرم افزار در زمینه ی موبایل یا گوشیهای تلفن همراه تقدیم شما گرامیان میگردد.
سامانه نوآفرین با تکیه بر حمایت از استارتاپ های ایرانی رونمایی شد
دو ماه پس از انتشار اولیه از آیین نامه ی نوآفرین مبتنی بر تسهیل فرایندهای کسب وکار در ایران، در رویدادی از سامانه ی رسمی نوآفرین رونمایی شد.
به گزارش زومیت، در جریان رویدادی با حضور وزیر ارتباطات و معاون اول رئیس جمهور، از سامانه ی ایران نوآفرین با شعار «ایران هوشمند؛ آینده ی روشن» رونمایی شد. در این رویداد تعدادی از استارتاپ های برگزیده حوزه ی فناوری حضور داشتند و همچنین یک پنل گفت وگو با حضور کارشناسان اکوسیستم همچون امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، رضا کلانتری نژاد، هم بنیان گذار هم آوا، حسام آرماندهی، بنیان گذار کافه بازار، ناصر غانم زاده، مدیرعامل نیو و آرش برهمند سردبیر ماهنامه ی پیوست برگزار شد. موضوع اصلی پنل گفت وگو، تلاش برای جلوگیری از دولتی شدن سامانه ی نوآفرین و گرفتاری های مشابه دیگر طرح های دولتی بود.
دو ماه پیش بود که امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، خبر تصویب نهایی آیین نامه ی نوآفرین را رسانه ای کرد. ناظمی در آن زمان با توضیح ساده ی آیین نامه ی مذکور و تأثیرات آن بر شرکت های نوپای ایرانی، از برنامه های دولت برای حمایت از استارتاپ ها سخن گفت.
در توضیح ساده ی سامانه ی ایران نوآفرین، آن را می توان طرحی جهت آسان سازی قانون مندتر کردن استارتاپ ها و تسهیل ورود آن ها به فرایندهای رسمی کسب وکار دانست. تیم های استارتاپی که تا پیش از این از نبود سازوکار قانون مند در جهت مواردی همچون بیمه، مالیات، سابقه ی کار و استخدام گله داشتند، اکنون با تکیه بر آیین نامه و قوانین جدید از معافیت ها و تسهیلاتی برای شروع فعالیت بهره مند خواهند شد.
سامانه ی نوآفرین به شرکت های نوپا با شرایط مشخص، معافیت ها و تسهیلاتی را ارائه می کند تا سال های ابتدایی فعالیت را با کمترین دغدغه های قانونی و تنها با تمرکز روی هدف اصلی کسب وکار طی کنند. به عنوان مثال تا پیش از این استارتاپ ها از فرایندهای اداری ثبت شرکت، قرارداد با بیمه و موارد مشابه واهمه داشتند که با تصویب قانون و راه اندازی سامانه ی نوآفرین، از این پس با موانع کمتری رو به رو خواهند شد.
فضاهای کار اشتراکی و شتاب دهنده ها موضوع مهم دیگری در سامانه ی نوآفرین هستند که توجه ویژه ای به شرایط و قوانین مرتبط با آن ها شده است. به عنوان مثال اکنون تیم هایی که در فضاهای کار اشتراکی مشغول به فعالیت هستند، امکان کسب کد کارگاهی و ارتباط با بیمه را خواهند داشت. از تسهیلات دیگر نوآفرین به استارتاپ ها می توان به ایجاد صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر برای استارتاپ ها اشاره کرد که در کنار سرمایه گذاری شتاب دهنده ها، دارایی های مورد نیاز آن ها را فراهم می کنند.
محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات از میهمانان ویژه ی مراسم رونمایی از سامانه ی نوآفرین بود. او سخنان خود را با خاطره ای از دوران جوانی خود شروع کرد و به نوعی تلاش های خود را برای موفقیت در کنکور، به تلاش های امروز استارتاپ های ایرانی برای موفقیت در فضای کسب وکار تشبیه کرد. او وظیفه ی دولت را تسهیل فضای اقتصادی و کسب وکار و وظیفه ی بنیان گذاران و تیم های استارتاپی را تلاش برای مقابله با همه ی موانع موجود دانست. از نظر جهرمی نسل امروز از مبارزه برای عبور از چالش ها خسته نمی شود و دولت هم تلاش می کند تا هرچه بیشتر، موانع مرتبط با فرایندهای خود را از سر راه آن ها بردارد. وزیر ارتباطات در پایان صحبت های خود استارتاپ ها را فوتون هایی برای روشن تر کردن فضای اقتصادی کشور دانست.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور میهمان ویژه ی دیگر مراسم رونمایی از سامانه ی نوآفرین بود. او با اشاره به تولد الگوهای جدید کسب وکار در جهان، از شکل گیری نمونه های مشابه و تولد شرکت های نوپا در کشور ابراز خوشنودی کرد. جهانگیری که شنونده ی دغدغه ها و چالش های تیم های استارتاپی بود، نوآفرین را راهکاری برای آسان سازی فعالیت های این شرکت ها دانست.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه ی صحبت های خود به سرمایه ی اصلی و غیر قابل تحریم جوانان یعنی تفکر و خلاقیت اشاره کرد. او مدل های جدید کسب وکار را راهی برای توسعه ی فضای اقتصادی کشور دانست که با وجود همه ی فشارهای خارجی، توانایی ایجاد تحول در فضای داخلی را خواهند داشت.
گزینه «عدم حفظ حریم شخصی» به اسنپ اضافه شد
اسنپ پس از برخی حواشی ایجاد شده، تغییراتی در اپلیکیشن خود اعمال کرده است.
به گزارش زومیت، چندی پیش درگیری کلامی راننده و مسافری در سرویس اسنپ، به ایجاد برخی انتقادات از این سامانه ی جا به جایی هوشمند منجر شده بود. حال اسنپ به عنوان یکی از بزرگ ترین استارتاپ های کشور درصدد است این مشکل را حل کند.
در پی اتفاقات اخیر و انتقادات برخی کاربران، اسنپ با هدف حل مشکلات به وجود آمده، قابلیت جدیدی برای حفظ حریم شخصی کاربران خود فراهم کرده است. در گام اول، گزینه ی «عدم حفظ حریم شخصی» به بخش «بازخورد سفر» اضافه شده است تا پس از پایان سفر، کاربر بتواند وضعیت سفر و راننده را در زمینه ی حریم شخصی خود ارزیابی کند. علاوه بر این به گفته ی روابط عمومی اسنپ، سیستم پشتیبانی این سرویس به صورت ۲۴ ساعته آماده پاسخ گویی به نیازهای مسافران است و چنانچه در طول سفر موردی به آزردگی خاطر آن ها منجر شود، می توانند ازطریق تماس با پشتیبانی موضوع را اطلاع دهند.
اسنپ مشکلات مربوط به نقض حریم شخصی مسافر را این چنین تعریف می کند:
به طور معمول نقض حریم شخصی شامل رفتارهای غیرقانونی و گاه نابه هنجاری است که در محدوده ی شما اتفاق می افتد؛ از برخورد کلامی و فیزیکی گرفته تا سوءاستفاده از اطلاعات و داده ها. در این میان، تکنولوژی های جدید کمک کرده تا به این دغدغه بیش از پیش توجه کنیم. ترویج فرهنگ مواجهه با حریم خصوصی افراد از وظایف اصلی کسب وکارها به شمار می رود و اسنپ خود را در این زمینه کاملا مسئول می داند.
اسنپ در ادامه اعلام کرد تمامی دیدگاه های مطرح شده در بخش «بازخورد سفر» را با دقت بررسی می کند؛ به همین دلیل، به شدت کاربران را به امتیازدهی مبنی بر واقعیت و امتناع از امتیازدهی احساسی دعوت می کند. به گفته ی مدیران اسنپ، درصورت دریافت هرگونه گزارش مبنی بر برخورد نامناسب با مسافر، مسئولان مرتبط این موضوع را به طور جدی پیگیری خواهند کرد.
قابلیت جدید اینستاگرام برای مسدودسازی آزار و اذیت ها
با قابلیت جدید اینستاگرام، کامنت های توهین آمیز به غیر از کامنت گذار از دید سایر افراد مخفی می شوند.
به گزارش زومیت، اینستاگرام برای پیشگیری از آزار و اذیت آنلاین، راه حل جدیدی ارائه کرده است که در آن از کامنت های مجهز به پرچم گذاری هوش مصنوعی و ارائه ی قابلیتی به کاربران برای جلوگیری از کامنت گذاری عمومی در پست ها استفاده خواهد شد.
تیم اینستاگرام در حال پیاده سازی تستی است که به زودی به کاربران قدرت «مسدودسازی مخفی» کاربران دیگر را در حساب خودشان خواهد داد. این قابلیت به این معنی است که صاحب حساب می تواند کاربر را به گونه ای محدود کند که کامنت به غیر از شخص کامنت گذار از دید سایرین مخفی شود. همچنین می توان حالت اکتیو یا فعال حساب یا زمان خواندن پیام دایرکت را مخفی کرد.
همچنین اینستاگرام در خبری مجزا اعلام کرد در حال کار روی قابلیت جدیدی برای بهبود هوش مصنوعی و پرچم گذاری کامنت های اهانت آمیز است. در این قابلیت از کاربر پرسیده می شود آیا می خواهد پست گذاری را کامل کند یا خیر. همچنین به گفته ی اینستاگرام، امکان undo یا بازگشت کامنت وجود دارد، درنتیجه بعضی افراد تشویق می شوند در کامنت خود تجدیدنظر کنند. واضح است که عبارت «برخی» فراگیر نیست و افرادی که محتوای اهانت آمیز پست می کنند، آگاهانه این کار را انجام دهند، اما یک ثانیه برای تجدیدنظر در پست محتوا فرصت دارند.
اینستاگرام در حال حاضر، قابلیت های متعددی را تست کرده که متمرکز بر جلوگیری از آزار و اذیت هستند. یکی از این قابلیت ها فیلتر کامنت های اهانت آمیز است که به صورت خودکار بر کامنت های توهین آمیز شامل حمله به ظاهر یا شخصیت افراد و همچنین تهدید سلامت یا موجودیت آن ها نظارت می کند. قابلیت مشابهی هم برای تصاویر و کپشن ها در نظر گرفته شده است.
این قابلیت ها ضروری هستند اما شاید باز هم برای جلوگیری از آزار و اذیت برخی نوجوانان کافی نباشند. تایلر لورنز، گزارشگر، در گزارش آتلانتیک سال گذشته نوشته است که نوجوان ها اغلب اکانت های کاملا تنفرانگیز را می سازند و آن را به آزار و اذیت سایر افراد اختصاص می دهند. کاربرها می توانند این حساب ها را گزارش (ریپورت) کند، اما هرگونه اقدامی برای حذف یا مسدودسازی این اکانت ها زمان بر خواهد بود؛ بنابراین در صورت بروز آزار و اذیت، ویژگی های جدید اینستاگرام فوری و مفیدتر عمل می کنند.
بیلد 15254.575 ویندوز 10 موبایل دردسترس کاربران قرار گرفت
بیلد 15254.575 سیستم عامل ویندوز ۱۰ موبایل دردسترس کاربران قرار گرفته است. البته، این بیلد تغییر یا بهبود چشمگیری را شامل نمی شود.
به گزارش زومیت، مایکروسافت به تازگی بیلد 15254.575 ویندوز ۱۰ موبایل را برای تعدادی از دستگاه ها منتشر کرده است. شایان ذکر است بیلد مذکور نیز همانند سایر به روزرسانی های منتشرشده در سال ۲۰۱۹ برای این سیستم عامل، شامل هیچ تغییر یا بهبود قابل توجهی نیست.
به روزرسانی جدید ویندوز ۱۰ موبایل برای دستگاه هایی مثل لومیا ۹۵۰ یا لومیا ۶۵۰ منتشر خواهد شد که درحال حاضر نسخه ی ۱۷۰۹ این سیستم عامل را اجرا می کنند. در این به روزرسانی، برخی از مشکلات امنیتی مربوط به مرورگر مایکروسافت اج و ایراداتی در بخش کرنل ویندوز، بخش گرافیکی، پلتفرم اپلیکیشن ها و فریم ورک ها و موارد دیگر رفع شده است.
متأسفانه دستگاه هایی که هم اکنون نسخه ی ۱۷۰۳ ویندوز ۱۰ موبایل را اجرا می کنند، امکان نصب به روزرسانی جدید را نخواهند داشت. مایکروسافت به این نکته اشاره کرده است که سرویس دهی این شرکت برای نسخه ی ۱۷۰۳ ویندوز ۱۰ موبایل و نسخه ی تجاری آن از ۱۱ ژوئیه ی ۲۰۱۹ (۲۱ خرداد ۱۳۹۸) به پایان رسیده است؛ به همین دلیل از این به بعد، دستگاه هایی که از پشتیبانی مایکروسافت خارج شده اند، به روزرسانی های امنیتی ماهیانه و به روزرسانی های دیگر را دریافت نخواهند کرد.
مایکروسافت در انجمن گفت وگوی پشتیبانی خود اعلام کرده است:
پشتیبانی مایکروسافت از نسخه ی ۱۷۰۹ ویندوز ۱۰ موبایل در ۱۰ دسامبر ۲۰۱۹ (۱۹ آذر ۱۳۹۸) به پایان خواهد رسید. دستگاه هایی که ویندوز ۱۰ موبایل و نسخه ی تجاری ویندوز ۱۰ موبایل را اجرا می کنند، از این به بعد به روزرسانی امنیتی و به روزرسانی های دیگر در زمینه ی محافظت دربرابر جدیدترین آسیب های امنیتی را دریافت نخواهند کرد.
همان طور که اشاره شد، مایکروسافت در بخش تغییرات بیلد 15254.575 به کاربران یادآور شده است که نسخه ی ۱۷۰۳ ویندوز ۱۰ موبایل از ۱۰ دسامبر ۲۰۱۹ از پشتیبانی این شرکت خارج خواهد شد. همچنین، تمامی گوشی های هوشمندی که سیستم عامل ویندوز ۱۰ موبایل را اجرا می کنند، از سال ۲۰۲۰ به روزرسانی ماهانه ی امنیتی جدیدی دریافت نخواهند کرد.
در اخبار مرتبط اعلام شده است که گروهی مستقل از توسعه دهندگان اخیرا برای پروژه ی لومیا ۹۵۰ ایکس ال به روزرسانی بزرگی از ویندوز ۱۰ آرم را منتشر کرده اند. پروژه ی لومیا ۹۵۰ ایکس ال مبتنی بر ویندوز ۱۰ آرم به تدریج بهتر و بهتر می شود و این احتمال وجود دارد که پروژه ی مذکور تا پایان سال جاری برای استفاده ی کاربران عادی پایداری لازم را داشته باشد.
تولید اولین هوش مصنوعی غیر دیجیتالی که نیازی به مصرف برق ندارد
دانشمندان موفق به تولید اولین نمونه از شیشه های هوشمندی شده اند که می تواند به کمک علم اپتیک، اعداد مختلف را از یکدیگر تشخیص دهد.
به گزارش زومیت، بیهوده نیست که می گویند این روزها دنیای فناوری دیگر حد و مرزی نمی شناسد؛ هرآنچه که پیش تر به عنوان حد نهایی پیشرفت برای یک فناوری تلقی می شد، به سرعت توسط یک فناوری نوظهور دیگر درنوردیده می شود. اما آنچه که از نتایج پژوهش اخیر دانشمندان حوزه ی هوش مصنوعی برمی آید، خلاقانه و البته شگفت انگیز است. این گروه از دانشمندان می گویند برای خلق یک هوش مصنوعی نه تنها نیازی به یک کامپیوتر نداریم؛ بلکه شاید اصلا نیازی به الکتریسیته هم وجود نداشته باشد.
در یک پژوهش خارق العاده، دانشمندانی در دانشگاه ویسکوزین-مدیسون موفق شده اند روشی برای تولید یک شیشه مجهز به هوش مصنوعی بیابند که می تواند بدون نیاز به هرگونه حسگر، مدار یا حتی منبع توان خارجی، تصاویر را از یکدیگر تشخیص دهد. این فناوری روزی می تواند منجر به افزایش طول عمر باتری تلفن همراهتان شود. زونگ فو یو، نویسنده ی ارشد این پژوهش می گوید:
ما همواره می اندیشیم که چگونه می توان در آینده به ماشین ها قدرت بینایی بخشید؛ موضوعی که به خصوص برای کاربردهایی نظیر فناوری های مأموریت محور اهمیت دارد. این موضوع می تواند همه چیز را در ارتباط با طراحی بینایی ماشین متحول کند.
بازی اعداد
در یک مطالعه ی اثبات مفهومی که در ژورنال علمی فوتونیکس به چاپ رسید، پژوهشگران توضیح می دهند که چگونه موفق به تولید یک قطعه «شیشه ی هوشمند» شده اند که می تواند اعداد دست نویس را از یکدیگر تشخیص دهد.
برای دستیابی به چنین دستاورد مهمی، دانشمندان انواع مختلفی از حباب های هوا با اشکال و ابعاد مختلف را در نقاط ویژه ای از ساختار داخلی شیشه جای دادند. سپس مقادیر اندکی از مواد جاذب نور نظیر گرافن را در محل های مشخصی قرار دادند. در مرحله ی بعدی، آن ها یک عدد را نوشتند؛ نور بازتاب شده از این عدد از یک سمت وارد شیشه شد و حباب های هوا و ناخالصی های موجود در شیشه، بسته به اینکه عدد مورد نظر چقدر باشد، این نور بازتابی را به گونه ای منحرف کردند تا نهایتا نور به یکی از ۱۰ نقطه ی از پیش تعیین شده در آن سوی شیشه برسد.
بدین ترتیب، این شیشه می تواند به پژوهشگران بگوید که چه عددی را «دیده است» و مهم تر اینکه این محاسبات را به سرعت نور و بدون نیاز به هرگونه منبع تغذیه ی جانبی انجام می دهد. یو می افزاید: این روزها ما به محاسبات دیجیتالی عادت کرده ایم؛ اما این (پژوهش) افق دید ما را گسترده تر کرد. دینامیک موجی انتشار نور، روش تازه ای را از محاسبات عصبی مصنوعی آنالوگ پیش روی ما قرار می دهد.
تشخیص چهره
یکی از اهداف کلیدی ما در هوش مصنوعی، شامل آموزش نحوه ی دیدن صحیح به ماشین ها می شود. بینایی ماشین یا بینایی رایانه ای، نقشی اساسی در بسیاری از فناوری ها از خودروهای خودران گرفته تا ربات های بسته رسان دارد. هرچند ممکن است شیشه های هوشمند قادر به انجام محاسبات پیچیده ی چنین کاربری هایی نباشند؛ اما پژوهشگران حداقل یک کاربرد احتمالی برای این فناوری جدید متصور هستند و آن امنیت گوشی های هوشمند است.
در حال حاضر، وقتی شما تلاش می کنید یک گوشی را به کمک Face ID باز کنید؛ یک سیستم هوش مصنوعی درونی، یک سری محاسبات انجام می دهد که مصرف انرژی زیادی به همراه دارد. استفاده از یک قطعه شیشه ی هوشمند در پنل جلویی گوشی می تواند این نوع محاسبات را به راحتی و بی نیاز از باتری به انجام برساند. یو می افزاید: ما می توانیم چنین شیشه ای را به گونه ای تنظیم کنیم که بتواند چهره ی تنها یک نفر را بشناسد و بدین ترتیب از آن به عنوان یک قفل بیومتریک استفاده کنیم. اگر یک بار چنین تنظیماتی انجام شود، دیگر بدون نیاز به مصرف انرژی یا اینترنت می توان تا ابد از آن بهره برد. این بدان معنا است که این فناوری می تواند یک چیز را تا هزاران سال برایتان محفوظ نگاه دارد.