با سلام و احترام به همراهان وبسايت ويژه ی نابينايان شرکت دانش بنیان پکتوس. ضمن تبریک پیشاپیش سال نو، در یکصد و بیست و هفتمین شمارگان دکه ی خبر دنياي موبایل و کامپیوتر و در آخرین شماره ی این مجموعه در سال هزار و سیصد و نود و هفت، پنجاه خبر مهم در طول هفته های گذشته در دنیای تلفن همراه و رایانه تقديم شما گراميان مي شود.
دیجی کالا از اپلیکیشن پرداخت موبایلی دیجی پی رونمایی کرد
پس از آنکه دیجی کالا از راه اندازی سیستم پرداخت موبایلی دیجی پی در تابستان سال جاری خبر داد، حال شاهد آغاز به کار رسمی این سامانه از اول اسفند ماه با نام دیجی پی هستیم.
به گزارش زومیت، دیجی کالا طی نشستی که تابستان سال جاری برگزار کرده بود، از پیوستن استارتاپ هماپی به مجموعه ی هلدینگ دیجی کالا خبر داده و اعلام کرد که در آینده ی نزدیک پلتفرم پرداخت موبایلی این شرکت با نام دیجی پی راه اندازی خواهد شد. حال نسخه اول اپلیکیشن دیجی پی در حوزه ارائه خدمات مالی به کاربران، از اول اسفند ۱۳۹۷ به طور رسمی آغاز به کار کرده است. اپلیکیشن دیجی پی با کاربری آسان در نسخه اول خود، امکان استفاده از سرویس هایی مانند خرید شارژ، خرید بسته اینترنت از اپراتورهای تلفن همراه (همراه اول، ایرانسل و رایتل)، پرداخت قبض های خدماتی و موبایلی و کارت به کارت را به کاربر ارائه می دهد. همچنین کیف پول اپلیکیشن دیجی پی امکان انتقال وجه میان کاربران را فراهم می کند و بازگشت وجه از خریدهای بازگردانده شده، در این اپلیکیشن به شکل خودکار و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد.
درگاه پرداخت هوشمند (Smart IPG)
انتخاب و خرید هوشمندانه از یک فروشگاه آنلاین، مستلزم وجود گزینه مناسب پرداخت با کاربری آسان برای مشتریان است. در راستای این هدف، دیجی پی با ارائه محصول درگاه پرداخت هوشمند، تبدیل به یکی ازسرویس دهنده های پرداختی روی پلتفرم دیجی کالا شده است. این محصول دیجی پی به دلیل انتخاب هوشمند بهترین گزینه پرداخت در کسری از ثانیه برای کاربران، میزان بروز خطا را هنگام پرداخت به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. همچنین این محصول به دلیل ویژگی بازپرداخت خودکار وجه در هنگام بازگرداندن کالای خریداری شده، زمان دریافت وجه بازگشتی را برای اغلب خریدها به چند ساعت کاهش داده و تجربه خوشایند و مطمئن تری از خرید به ارمغان می آورد.
این درگاه هوشمند، در آینده نزدیک علاوه بر دیجی کالا، در قسمت پرداخت سایت های دیگر هم قرار خواهد گرفت. به این ترتیب کاربر جزئیات همه تراکنش ها و خریدهای خود در سایت های مختلف را در صفحه شخصی خود در اپلیکیشن مشاهده می کند. به زودی کاربران پلتفرم دیجی کالا و سایر مجموعه هایی که از خدمات پرداخت این درگاه هوشمند استفاده می کنند، قادر خواهند بود بدون نیاز به ورود اطلاعات کارت بانکی، پرداخت های خود را راحت تر و امن تر انجام دهند.
دیجی پی هم اکنون در کافه بازار، گوگل پلی و سیب اپ در دسترس است و در آینده در سایر مارکت ها قابل دانلود و استفاده خواهد بود. دیجی پی در تلاش است با تمرکز بر کیفیت خدمات پرداخت هوشمند، تجربه بهتری از خرید برای کاربران فراهم کند.
دیجیکالا با نشان برند متفرقه، کالاهای غیر اصل را مشخص می کند
دیجی کالا از این پس با هدف افزایش شفافیت، در عنوان محصولات، به غیر اصل بودن کالاهایی اشاره می کند که تولیدکننده ی آن، برندها و نمایندگی های اصلی نیستند.
به گزارش زومیت، دیجی کالا به منظور مهم ترین اصل خود، یعنی مشتری محوری و تعهد خود به فروش کالاهای اصل، همواره برای ساختن تجربه ی خریدی امن و مطمئن تلاش می کند. ضمانت اصالت کالا از اصول جدی و نقض نشدنی دیجی کالا از ابتدای شکل گیری تاکنون بوده است.
تفکیک کالاهای اصل و غیر اصل از یکدیگر، یکی دیگر از پروژه های جدید دیجی کالا برای حفظ حقوق معنوی برندهای معتبر و حمایت از مشتریان و فروشندگان دیجی کالا است. به همین منظور، کالاهایی که تولیدکننده ی آن، برندها و نمایندگی های اصلی نیستند، همواره با نشان برند متفرقه دردسترس مشتریان قرار می گرفتند؛ اما از این پس برای شفافیت بیشتر، در عنوان کالا هم به غیر اصل بودن آن ها اشاره می شود.
وجود کالاهای غیر اصل در بازار ایران به دلیل نبود نمایندگی رسمی بسیاری از برندها، مسئله ای شایع است و گاهی تفکیک این کالاها از نمونه های اصلی آن ها فرایند پیچیده ای است. شایان ذکر است این معضل در بسیاری از کشورهای دیگر نیز وجود دارد و فروشگاه های آنلاین معتبر جهان هرکدام باتوجه به شرایط و قوانین خاص کشور محل فعالیت، سازوکار ویژه ای برای مقابله با آن در نظر گرفته اند. پروژه های فروشگاه های آنلاینی همچون آمازون (Amazon Project Zero) و ای بی (eBay VeRO Program)، نمونه هایی از تلاش این مجموعه ها برای جلوگیری از فروش کالاهای غیر اصل به جای اصل است.
هدف دیجی کالا رساندن کالاهای اصل و مطمئن به دست مشتری درکنار حفظ حقوق برندهای معتبری است که با دیجی کالا همکاری می کنند. با وجود این، برخی از مشتریان تمایل دارند کالای غیر اصل مشابه طرح اصلی را با هزینه ی بسیار ارزان تر بخرند. برای مثال، کفش غیر اصل ممکن است قیمتی یک پنجم برند اصلی داشته باشد و تعدادی از مشتریان با آگاهی از اصل نبودن این کالا، به خرید آن تمایل داشته باشند.
دیجی کالا برای حفظ حقوق برندهای معتبر و ایجاد امکانی مطمئن برای ارائه ی سرویس به این گروه از مشتریانش، از این به بعد علاوه بر استفاده از نشان «برند متفرقه»، در عنوان کالا نیز به غیر اصل بودن آن اشاره می کند. گفتنی است حدود ۳,۰۰۰ کالا از مجموع تنوع ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار کالایی (کمتر از ۰.۵ درصد) چنین وضعیتی داشتند که در عنوان آن ها هم مشخص شده است.
راه حل دیجی کالا برای مبارزه با کالاهای غیر اصل و شفافیت کامل در این بخش، توسعه ی ابزارهای نظارتی و بهره گیری از تکنولوژی های تشخیص خودکار و پردازش تصاویر در ورودی های مرکز پردازش کالا برای نظارت کامل بر همه ی کالاهای ورودی از ۳۰,۰۰۰ فروشنده ی مارکت پلیس است. افزون بر این، فروشندگان در پلتفرم مارکت پلیس به تضمین اصالت کالا تعهد دارند و درصورت مشاهده ی ارائه ی کالای غیر اصل به جای اصل، تا ۱۰ برابر فروش کل خود جریمه می شوند و دسترسی آن ها نیز برای فروش مسدود می شود. درصورت رسیدن چنین کالاهایی به دست مشتریان، دیجی کالا مسئولیت کامل آن را می پذیرد و خدمات جبرانی لازم به مشتریان ارائه می شود.
در دو سال گذشته، دیجی کالا در حال به روزرسانی استانداردهای عملیاتی برای حفظ پلتفرم مارکت پِلیس به عنوان فضایی امن و مطمئن برای خرید بوده است و خود را مسئول حفظ تجربه ی خوشایند خرید مشتریان در هر وضعیتی می داند.
شاتل موبایل، بسته های مبتنی بر موقعیت شاتل موبایل پلاس را رونمایی کرد
شاتل موبایل از راه اندازی سرویس جدیدی با نام شاتل موبایل پلاس خبر داده که شامل بسته های هدیه و بدون هیچ گونه هزینه مضاعف است.
به گزارش زومیت، شاتل موبایل علاوه بر ارائه ی خدماتی نظیر «پاسخگویی به نیازهای مشترکین» و درکنار ارائه راهکارهای منحصر به فردی نظیر سرویس انتقال مانده بسته ی اینترنت به دوره بعد، تعرفه ویژه مصرف آزاد و عرضه تنها تجربه ی حقیقی همگرایی خدمات ثابت و سیار، برای اولین بار در ایران اقدام به طراحی و راه اندازی خدمت نوین “شاتل موبایل پلاس” کرد.
خدمات شاتل موبایل پلاس در صدها شهر و برخی مناطق روستایی و جاده های اصلی و فرعی کشور عرضه می شود و کلیه مشترکین سیم کارت های شاتل موبایل می توانند در نخستین فاز این طرح از بسته های اینترنت مبتنی بر موقعیت و مقرون به صرفه تر شاتل موبایل پلاس استفاده کنند.
گفتنی است، در این فاز بسته های شاتل موبایل پلاس به صورت بسته های هدیه و بدون هیچ گونه هزینه مضاعفی به همراه برخی از بسته های افزایشی شاتل موبایل به تمامی مشترکین عرضه می شود. به این ترتیب که مشترکین به محض حضور در مناطق تحت پوشش خدمات «شاتل موبایل پلاس» علامت مشخصه «+» را در ادامه نام شبکه ی شاتل موبایل روی گوشی خود مشاهده می کنند و در تمامی لحظاتی که عبارت + Shatel Mobile به عنوان نام سرویس دهنده خدمات از سوی شبکه ی شاتل روی گوشی مشترک مشاهده شود، امکان استفاده از این خدمات برای وی مهیا است.
لازم به ذکر است مشترکین با مراجعه به وب سایت شاتل موبایل به نشانی www.shatelmobile.ir می توانند آخرین نقشه ی مناطق تحت پوشش شاتل موبایل پلاس و بسته های آن را مشاهده کنند.
سیم کارت های شاتل موبایل با پیش شماره ۰۹۹۸ و کد یک با پوشش سراسری 3G و 4G، ازطریق ۴٠٠ مرکز اختصاصی خدمات شاتل و بیش از هزار نمایندگی مجاز فروش و خدمات پس از فروش در سراسر کشور، سامانه فروش آنلاین شاتل موبایل به نشانی http://shop.shatelmobile.ir و سامانه فروش تلفنی شاتل موبایل به شماره ۰۹۹۸۱۰۰۰۰۰۰ با قابلیت انتخاب شماره و طرح تعرفه اختصاصی به متقاضیان عرضه می شود.
دستاورد شرکت ابر آروان با پخش زنده ویدئو در مقایسه با یوتیوب
آروان در رویداد سوار ابرها از دستاورد تحسین بر انگیزش در کاهش تأخیر پخش ویدئو در سرویس پخش زنده ی خود خبر داد و آن را با برترین سرویس های استریم ویدئو در دنیا مقایسه کرد.
به گزارش زومیت، شرکت آروان در رویداد سوار ابرها، از اهمیت زیرساخت یکپارچه ی ابری و نیاز کسب وکار های مختلف به آن گفت. در قسمتی از معرفی دستاورد های یک ساله ی این شرکت فرهاد فاطمی، هم بنیان گذار آروان به پخش زنده ی رویدادهای مهم و پربازدید و پخش زنده ی سخنرانی های انتخاباتی با ۴۰۰ هزار کاربر و همچنین بازی های تیم ملی در جام جهانی و جام ملت ها که تا ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسیده بود، اشاره کرد. وی با اشاره به بستر بسیار بهینه آروان گفت: «ما توانستیم با ایجاد نزدیک به ۲ ترابیت بر ثانیه ظرفیت شبکه، محتوای VoD و پخش زنده را در تمامی تجهیزات و پلتفرم ها با پهنای باند مختلف سازگار کنیم؛ همانند آنچه در ارائه CDN تجربه کردیم، انتظار داشتیم با یکی از کامل ترین بستر های ممکن رو به رو باشیم اما همیشه در کسب وکار های جوان و پر انرژی، دغدغه ها و نیازمندی های جدید می تواند شما را هیجان زده کند! این بار یک سؤال سخت تر داشتیم؛ چطور به صدها هزار کاربر هم زمان سرویس دهیم، درحالی که تأخیر (از دوربین تا گوشی کاربر) کم تر از ۵ ثانیه شود و همه ی کاربران در نقاط مختلف دنیا ویدئو با تأخیر یکسان تماشا کنند؟»
احمدرضا ملاپور، در سمت شوالیه استریم آروان با تأکید بر توسعه ی مداوم پلتفرم ویدئو آروان در سه سال گذشته گفت: «ما قصد داشتیم تا چالش End to End Latency استریم از دوربین استودیو تا موبایل کاربر به کم تر از ۵ ثانیه برسد. Latency در هیچ شرایطی نباید تغییر پیدا کند و شرایطی همچون تعداد و موقعیت کاربر نباید هیچ گونه تأثیری روی آن داشته باشد.»
احمدرضا از پروتکل های معروف جهانی برای استریم Low Latency مانند rtmp/rtsp/webrtc نام برد که برای ابعاد کوچک استفاده می شوند. وی اشاره کرد که آروان برای کاهش Latency مجبور شد در تمامی لایه های پایپ لاین همانند لایه ی Ingestion، Transcoding و… دست برده و تغییراتی را ایجاد کند. در لایه ی Ingestion این شرکت توانست روی TCP بهبود داشته باشد و Handshake های اضافی و مدت زمان رد و بدل کردن اطلاعات را تا ۶۰ درصد کاهش دهد.
شوالیه استریم آروان با نشان دادن ویدیویی نتیجه ی این تغییرات را در مقایسه با بزرگ ترین عرضه کنندگان زیرساخت پخش زنده در دنیا مانند Wowza، Youtube، آمازون، پریسکوپ، فیسبوک و… به مقایسه گذاشت که در این مقایسه آروان با تأخیری زیر ۵ ثانیه پس از Youtube در جایگاه دوم قرار گرفت.
این پایان ماجرا نیست؛ احمدرضا با اشاره به نوآوری های بیشتر از سوی آروان به معرفی سرویس استریم های Ultra Low Latency پرداخت و گفت: «ما توانستیم نسل جدیدی از پخش زنده را مطابق با معماری anycast در CDN آروان به صورت مقیاس پذیر پیاده سازی کنیم.» در ادامه با پخش ویدیوی دیگر نشان داد که دستاورد آروان در پخش زنده، به تأخیر یک ثانیه ای آن هم به شکل مقیاس پذیر برای صدها هزار نفر رسیده است!
«نشان در نشان» به عنوان نماد ملی @ معرفی شد
عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی از نماد «نشان در نشان» در پنجمین همایش ملی فضای مجازی پاک به عنوان جایگزین @ رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، جلیلی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، در پنجمین همایش ملی فضای مجازی نماد «نشان در نشان» را به عنوان نمادی ملی در فضای مجازی و جایگزینی برای @ معرفی کرد. وی همچنین از محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، درخواست کرد این نماد را به عنوان نشان ملی جایگزین با @ از یونیکد تقاضا کند تا امکان استفاده از آن در فضای مجازی فارسی مهیا شود.
فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، در این همایش از اقدام اپل برای بستن اپلیکیشن های ایرانی انتقاد کرد. افزون بر این، وی دلیل این موضوع را شکاف دیجیتالی و حکمرانی آمریکا در اینترنت دانست.
جاویدنیا، معاون فضای مجازی دادستانی، نیز در این همایش تأکید کرد بحث دوگانه ی فیلترینگ و مسدودسازی و فضای مجازی به مدیریت منطقی و درست نیاز دارد.
«فیلترینگ توییتر» یکی دیگر از موضوعاتی بود که در این همایش مطرح شد. کواکبیان، نماینده ی مجلس، درخواست کرد وضعیت این موضوع مشخص شود. وی عنوان کرد اگر توییتر بد است و فیلتر شده؛ چرا چهره های شناخته شده ی دولتی و غیردولتی از آن استفاده می کنند. کواکبیان همچنین اعلام کرد ازآنجاکه خودش اعتقادی به این فیلترینگ ندارد، از توییتر استفاده می کند.
سرویس اشتراک فایل رایگان و رمزگذاری شده ی موزیلا راه اندازی شد
موزیلا، سرویس اشتراک فایل مبتنی بر وب خود را با نام Firefox Send به طور رسمی راه اندازی کرد. رایگان بودن، امنیت بالا و امکان انتقال فایل های حجیم از ویژگی های مهم این سرویس است.
به گزارش زومیت، فایرفاکس سِند، سرویس رایگان و رمزگذاری شده انتقال فایل شرکت موزیلا به دنبال راه اندازی نسخه آزمایشی اش در اوت ۲۰۱۷، به صورت رسمی و عمومی شروع به کار کرد. این سرویس به کاربران دنیای وب اجازه می دهد فایل هایی تا حجم ۲.۵ گیگابایت را ازطریق مرورگر خود به اشتراک بگذارند. سرویس Firefox Send با استفاده از رمزگذاری سرتاسری و لینکی که به طور خودکار منقضی می شود، از فایل های کاربران محافظت می کند.
وقتی که موزیلا آزمایش این ابزار ارسال فایل مبتنی بر وب خود را شروع کرد، میزان حجم مجاز اشتراک فایل به یک گیگابایت محدود بود. اکنون نیز تا زمانی که کاربران برای ایجاد حساب کاربری فایرفاکس خود اقدام نکنند، این محدودیت وجود دارد. با ایجاد حساب کاربری فایرفاکس، امکان اشتراک فایل تا ۲.۵ گیگابایت وجود خواهد داشت.
این سیستم، جایگزینی مناسب برای ایمیل خواهد بود؛ جایی که انتقال فایل های بزرگ مسئله ساز هستند. فایرفاکس سند همچنین به عنوان جایگزین حافظه های ابری مانند گوگل درایو و دراپ باکس مناسب خواهد بود؛ چرا که حافظه های ابری حتی اگر با هدف انتقال یک فایل واحد و نه ذخیره یا ویرایش آن به کار گرفته شوند، بازهم وقت گیر هستند.
برای استفاده از این سرویس، شخص ارسال کننده فایل، به وبسایت Firefox Send مراجعه می کند و پس از آپلود فایل مورد نظرش، تاریخ انقضایی را برای لینک دانلود فایل قرار می دهد. فرستنده همچنین می تواند قبل از ارسال فایل برایش رمز عبور قرار دهد.
پس از انجام این مراحل، فایرفاکس سِند لینکی را در اختیار شخص ارسال کننده قرار می دهد تا آن را برای گیرنده فایل ارسال کند و با کلیک روی این لینک دانلود فایل آغاز شود. براساس گفته موزیلا، شخص دریافت کننده برای دسترسی به فایل نیازی به داشتن حساب کاربری فایرفاکس نخواهد داشت.
طبق گفته موزیلا، این ابزار جدید می تواند برای انتقال فایل هایی مانند اطلاعات مالی، که اشتراک گذاری آن ها ممکن است کمی نگران کننده باشد، در سراسر وب مورد استفاده قرار گیرد.
با این حال متخصصان امنیت هنوز درباره استفاده از هر ابزاری برای اشتراک فایل های مهم و حساس ازطریق سرویس های آنلاین هشدار می دهند؛ زیرا همیشه امکان بروز مشکلاتی در زمینه دسترسی غیرمجاز وجود دارد.
با این وجود، موزیلا یکی از قابل اعتمادترین شرکت ها در این زمینه است. گفته می شود که فایرفاکس سِند، به صورت شخصی و خصوصی طراحی شده است و این یعنی از همه فایل ها به خوبی محافظت می شود. موزیلا با طراحی حساب کاربری فایرفاکس، کاربران را از ارسال اطلاعات شخصی مانند گذرواژه هایشان برای فایرفاکس بی نیاز می کند. بنابر اطلاعیه ی موزیلا، سرویس فایرفاکس سِند مأموریت دارد که از داده های کاربران به صورت کاملا امن و خصوصی حفاظت کند. این اطلاعیه بیشتر به ویژگی اخلاقی این شرکت پرداخته که به اعتقاد آن حریم خصوصی حقی اساسی است.
درهرصورت، متخصصان امنیت قبل از تأیید قابل اعتماد بودن این سرویس، ابتدا باید آن را آزمایش کنند. ازآنجاکه سرویس سِند فایرفاکس به تازگی به طور رسمی و عمومی راه اندازی شده، این آزمایش هنوز انجام نشده است.
این ابزار جدید می تواند در جذب کاربران جدید به سمت سرویس های وب فایرفاکس کمک کند. فایرفاکس قبلا یک مرورگر محبوب بود، اما با روی کار آمدن مرورگرهای پیش فرضی همچون اینترنت اکسپلورر، کروم و سافاری از سوی شرکت های بزرگ تر، سهم بازار آن طی سال های متمادی کاهش یافت. به هر حال، با افزایش بد گمانی مردم نسبت به شرکت های بزرگ فناوری همچنین نقض های مکرر اطلاعات کاربران و کاهش کلی امنیت فضای مجازی، این بهترین زمان ممکن برای فایرفاکس است تا به سکوی قدرت بازگردد. نسخه وب فایرفاکس سِند، با آدرس send.firefox.com راه اندازی شد و در روزهای آتی نیز نسخه بتای نرم افزار اندروید آن عرضه خواهد شد.
سامسونگ گلکسی A10 معرفی شد
سامسونگ پس از معرفی گوشی های Galaxy A30 و Galaxy A50 در کنگره جهانی موبایل MWC 2019 بارسلونا، گوشی مقرون به صرفه تری از سری A را با نام Galaxy A10 معرفی کرد.
به گزارش زومیت، گوشی سامسونگ گلکسی A10 سخت افزار پایه ای همچون تراشه اگزینوس ۷۸۸۴ و ۲ گیگابایت رم دارد و تنها از یک دوربین در پشت بهره می برد. پنل ۶.۲ اینچی +HD گلکسی A10 از از نوع Infinity-V خواهد بود. تراشه Exynos 7884 پلتفرم نادری در گوشی های سامسونگ است که پیش از این تنها در گلکسی J3 V دیده شده است. این واحد پردازشی از دو هسته ی Cortex-A73 با فرکانس ۱.۳۵ گیگاهرتز و ۶ هسته ی Cortex-A53 با فرکانس مشابه تشکیل شده است.
سامسونگ جدید ترین گوشی اقتصادی خود را با حافظه ی رم ۲ گیگابایتی و ۳۲ گیگابایت حافظه ی ذخیره سازی همراه کرده است. درگاه میکرو اس دی با قابلیت افزایش حافظه ی ذخیره سازی تا ۵۱۲ گیگابایت نیز در دسترس است. در بخش اصلی نیز از حسگر ۱۳ مگاپیکسلی با لنز f/1.9 همراه شده درحالی که دوربین سلفی ۵ مگاپیکسلی در بریدگی قطره شکل جلوی گوشی جای دارد. باتری ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعت نیز وظیفه ی تأمین توان مورد نیاز گوشی را برعهده دارد. اندروید ۹ پای و رابط کاربری One UI نیز در این گوشی در دسترس کاربران خواهد بود.
گلکسی A10 در اواسط ماه مارس امسال در سه رنگ آبی، مشکی و قرمز درکنار گوشی های پیشرفته تر گلکسی A30 و گلکسی A50 به بازار عرضه می شود. قیمت گوشی گلکسی A10 حدود ۱۲۰ دلار تخمین زده می شود، درحالی که برچسب های قیمت گوشی گلکسی A30 از محدوده ی ۲۴۰ دلار و A50 با سه دوربین از ۲۸۰ دلار شروع می شوند.
سامسونگ تولید نسخه جدید رم ۱۲ گیگابایتی موبایل را شروع کرد
سامسونگ تراشه های نسل بعد حافظه ی رم برای گوشی های موبایل را در دستورکار قرار داده و در تولید آن از فرایند ۱۰ نانومتری استفاده خواهد کرد.
به گزارش زومیت، اگر شما هم از آن دسته کاربرانی هستید که همیشه به فضای رم بیشتری در گوشی هوشمند خود نیاز دارید، سامسونگ اخبار خوشحال کننده ای برایتان دارد. غول کره ای صنعت الکترونیک اعلام کرده تولید تراشه های جدید ۱۲ گیگابایتی LPDDR4X را شروع کرده است.
درحال حاضر، اکثر گوشی های اندرویدی با حافظه ی رم ۴ گیگابایتی عرضه می شوند که ازآن میان، می توان گوگل پیکسل ۳ را نام برد. البته، برخی پرچم داران، مانند سامسونگ گلکسی اس ۱۰ نیز هستند که حافظه ی رم ۸ گیگابایتی دارند. ناگفته نماند درحال حاضر، برخی از نسخه های خاص گوشی های پرچم دار اندرویدی به ۱۲ گیگابایت رم مجهز هستند که نسخه ی سرامیکی گلکسی S10 یکی از آن ها است. البته، تراشه ی استفاده شده در آن گوشی ماژول جدید در حال توسعه ی سامسونگ نیست و درواقع، تراشه ی رم آن محصول با معماری ۲۰ نانومتری تولید شده است.
نسخه ی جدید تراشه های ۱۲ گیگابایتی سامسونگ با استفاده از فرایند ۱۰ نانومتری تولید می شوند که علاوه بر افزایش فضای خالی گوشی برای جانمایی باتری بزرگ تر، مصرف انرژی را نیز کاهش می دهد. گوشی های مجهز به تراشه های جدید به راحتی می توانند بیش از ۵ لنز دوربین داشته باشند. به علاوه، نمایشگرهای بزرگ تر و سخت افزارهای هوش مصنوعی و فناوری 5G نیز راحت تر در آن ها جانمایی می شود. درکنار همه ی این ویژگی ها، قطعا انجام فعالیت های چندوظیفگی با گوشی هوشمندی مجهز به ۱۲ گیگابایت رم، آسان تر خواهد بود.
سون چون، معاون ارشد اجرایی بازاریابی در بخش حافظه ی سامسونگ الکترونیکس، در بیانیه ای مطبوعاتی درباره ی تراشه ی جدید گفت: با استفاده از LPDDR4X موقعیت خود را به عنوان تولیدکننده ی برتر حافظه ی تلفن همراه تثبیت می کنیم که به راحتی توانایی تأمین نیازهای بازار در حال رشد و تقاضای روز افزون برای سخت افزارهای حرفه ای تر را دارد.
گوشی هوشمند Fxtec Pro1 معرفی شد؛ صفحه کلید کشویی QWERTY و قیمت ۶۴۹ دلار
گوشی هوشمند Fxtec Pro1 با قیمت مناسب ۶۴۹ دلاری و صفحه کلید فیزیکی کشویی QWERTY در کنگره جهانی موبایل معرفی شد.
به گزارش زومیت، در روزهای گذشته و در جریان کنگره جهانی موبایل، اخبار مختلفی در مورد دستگاه های تا شدنی و گوشی های هوشمند انعطاف پذیر منتشر شده است. به نظر می رسد طراحی دستگاه هایی با فرم فکتورهای جدید تبدیل به یکی از موضوعات مورد توجه سازندگان گوشی های هوشمند شده است.
گلکسی فولد، گوشی تا شدنی سامسونگ معرفی شد. اواسط آذرماه خبری منتشر شد مبنی بر اینکه اوپو تلفن تا شدنی خود را در MWC 2019 رونمایی می کند. اما تنها تصویر گوشی تا شدنی اوپو توسط قائم مقام این شرکت منتشر شد و نمونه ی اولیه ی گوشی تا شدنی در کنگره جهانی موبایل به نمایش گذاشته شد.
درکنار اخبار مختلفی که در مورد گوشی هوشمند تا شدنی مطرح می شود، یک شرکت انگلیسی، با دست پر در کنگره جهانی موبایل حضور پیدا کرد و گوشی هوشمند خود را با فرم فکتوری جدید معرفی کرد. شرکت Fxtec (یا به صورت F(x)tec) گوشی اندرویدی Pro1 را با اپلیکیشن ها و مشخصات یک دستگاه مدرن امروزی رونمایی کرد. گوشی هوشمند Fxtec Pro1 با صفحه کلید کشویی QWERTY از نظر طراحی ظاهری تفاوت فاحشی با سایر گوشی های هوشمند بازار دارد.
در حال حاضر تعداد گوشی های هوشمند اندرویدی انگشت شماری با صفحه کلید فیزیکی به بازار عرضه می شوند. صفحه کلید کشویی Fxtec به گونه ای طراحی شده که وقتی کاربر قصد استفاده از کیبورد را دارد و نمایشگر را به سمت عقب حرکت می دهد تا به کیبورد دسترسی داشته باشد، طراحی دستگاه به گونه ای است که گویی یک لپ تاپ مینیاتوری کوچک در دست گرفته است.
نمایشگر دستگاه در حالتی که کیبورد دستگاه در دسترس قرار دارد، زاویه ی کوچکی با صفحه کلید ایجاد می کند. جالب است بدانید صفحه کلید این گوشی هوشمند از تمامی کلیدهای یک کیبورد معمولی از جمله Ctrl، Shift، Caps، ESC، Del و تمامی کلیدهایی که در ردیف بالا معمولا روی کیبوردها قرار داده می شود، بهره می برد. کاربران به راحتی می توانند با استفاده از کلیدهای جهت دار و ضربه زدن روی کلید Enter، در صفحه ی اصلی وارد اپلیکیشن مورد نظر خود شوند.
طراحی متفاوت گوشی هوشمند Fxtec
شاید به نظر برسد که طراحی ظاهری Pro1 آنقدرها هم حیرت انگیز نیست و بیشتر کاربران را به یاد طراحی گوشی های قدیمی تر می اندازد. اما نباید فراموش کنیم که اصولا کاربران به طراحی های متفاوت توجه نشان می دهند و اگر طراحی هم متفاوت باشد و هم آن ها را به یاد نوستالژی های قدیمی بیاندازد، اتفاقا از چنین طرح هایی استقبال هم می کنند.
بی شک فراموش نکرده اید که HMD Global، همین استراتژی را برای احیای گوشی های نوستالژیک و قدیمی خود از جمله نوکیا ۳۳۱۰ پیاده سازی کرد. بلک بری که اکنون شرکت تی سی ال مالک آن است نیز، پیش از این گوشی های هوشمندی با صفحه کلید فیزیکی به بازار عرضه کرد؛ البته صفحه کلید گوشی های بلک بری به صورت پرتره طراحی شده بود ولی شرکت انگلیسی طراحی لنداسکیپ را برگزید.
در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز سامسونگ برای گوشی هوشمند گلکسی اس ۸ پلاس کاور کیبورد فیزیکی QWERTY را معرفی کرد. شیائومی نیز ماه گذشته از اولین گوشی هوشمند با طراحی کشویی رونمایی کرد. در طول سال گذشته ی میلادی، دستگاه هایی با طراحی ساده و مینیمالیستی به بازار عرضه شدند. دستگاه هایی که باعث می شوند کاربران بتوانند به شکلی ساده با یکدیگر در ارتباط باشند. دستگاه های با طراحی های مینیمالیستی با اهداف مختلفی به بازار عرضه می شوند.
گوشی هوشمند Fxtec Pro1 نیز نه تنها از نظر صفحه کلید کشویی طراحی متفاوتی دارد، بلکه با دقت در تصاویر مربوط به این دستگاه متوجه می شوید که دکمه ی شاتر دوربین در قسمت جانبی دستگاه قرار گرفته است. این گوشی هوشمند با جک هدفون ۳.۵ میلی متری به بازار عرضه خواهد شد.
ادریان لی مو، هم بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره ی شرکت Fxtec در گفتگویی باVentureBeat اعلام کرد: گوشی هوشمند پرو وان، دستگاهی مدرن و امروزی است که در طراحی آن از طرح های قدیمی استفاده شده است.
گوشی هوشمند پرو وان از نمایشگر ۵.۹۹ اینچی امولد با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۱۰۸۰ پیکسل FHD+، تراشه ی اسنپدراگون ۸۳۵ کوالکام، حافظه ی رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی بهره می برد. پرو وان با دوربین دوگانه ی ۱۲ مگاپیکسلی و ۵ مگاپیکسلی در پنل پشتی، به علاوه ی دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با باتری ۳۲۰۰ میلی آمپرساعتی و حسگر اثر انگشت جانبی به بازار عرضه خواهد شد.
گوشی های هوشمند تا شدنی و گوشی های هوشمند با صفحه کلید کشویی
در برهه ی زمانی که اخبار مختلفی در مورد گوشی های هوشمند تا شدنی منتشر می شود، شاید معرفی دستگاهی با صفحه کلید فیزیکی کمی عجیب به نظر برسد. اما لی مو چینگ معتقد است که کاربران به هر دو مدل طراحی توجه نشان می دهند و تقاضای خرید آن ها را خواهند داشت. لی مو چینگ در ادامه ی صحبت های خود گفت: به نظر من، گوشی های هوشمند تا شدنی نشان می دهند که علایق کاربران بازار تغییر کرده است و کاربران از گوشی های هوشمندی که تنها از یک نمایشگر مسطح تشکیل شده باشد، خسته شده اند. ما نیز قصد داریم گزینه ی دیگری در اختیار کاربران قرار دهیم تا جایگزین گوشی هایی با طراحی ساده باشد. ما گزینه های مختلفی را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم دستگاهی به بازار معرفی کنیم که وقتی کاربر آن را در دست می گیرد، از کار کردن با گوشی هوشمند خود لذت ببرد.
از نگاه کاربران، طراحی گوشی هوشمندFxtec Pro1 نشان می دهد که طراحان آن با اشتیاق فراوان آن را طراحی کرده اند. اما آیا باید به این نتیجه برسیم که شرکت انگلیسی در طراحی دستگاه جدید خود به تقاضای بازار و علایق کاربران توجه چندانی نشان نداده است. قطعا شرکت سازنده ی گوشی هوشمند پرو وان نیز می داند دستگاهی به بازار معرفی کرده که نمی تواند با پرچمداری همچون گلکسی اس ۱۰ به رقابت بپردازد، ولی تلاش خود را کرده تا دستگاهی با قابلیت های خوب معرفی کند. لی مو چینگ در ادامه گفت: گوشی هوشمند پرو وان دستگاهی متفاوت است. طی دو سال گذشته شاهد معرفی دستگاه های متفاوت به بازار بوده ایم. ما در مورد محصول جدید خود واقع بین هستیم.
سال گذشته ی میلادی نیز در جریان نمایشگاه CES، شاهد معرفی چند مدل گوشی های هوشمند متفاوت بودیم. گوشی هوشمند پرو وان نیز یکی از گوشی های متفاوت معرفی شده در کنگره جهانی موبایل است. پیش تر نیز شاهد معرفی صفحه کلید کشویی ۹۹ دلاری موتو مد بودیم که توسط Livermorium تولید شده بود و مناسب استفاده در گوشی های موتورولا طراحی شده بود.
البته باید درنظر داشته باشیم که معرفی محصولات سخت افزاری با طراحی جدید و متفاوت، می تواند برای شرکت های سازنده گران تمام شود. چون هنوز این اطمینان وجود ندارد که کاربران نسبت به محصولات با طراحی جدید چه واکنشی نشان می دهند و از خرید چنین دستگاه هایی استقبال خواهند کرد یا خیر.
سیستم پیش سفارش گوشی هوشمند Fxtec ازطریق وبسایت این شرکت آغاز شده است و شرکت قصد دارد تنها براساس تقاضا و نیاز کاربران گوشی هوشمند تولید کند. در اصل برای تولید گوشی هوشمند خود سرمایه گذاری نکرده است، بلکه باتوجه به تقاضای بازار محصول خود را تولید می کند. شرکت انگلیسی قبل از تحویل دستگاه به مشتری، پولی از آن ها دریافت نخواهد کرد.
در مورد قیمت گوشی نیز شایان ذکر است که علاقه مندان می توانند ازطریق وبسایت شرکت گوشی هوشمند Fxtec Pro1 را پیش سفارش بدهند و انتظار می رود از ژوئیه ۲۰۱۹ میلادی این دستگاه به بازار عرضه شود. انتظار می رود گوشی هوشمند پرو وان با قیمت ۶۴۹ دلار به فروش برسد.
هواوی نووا 4e با دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی و قیمت 300 دلاری معرفی شد
هواوی جدیدترین گوشی میان رده ی خود با نام نوا 4e را رونمایی کرد. سلفی ۳۲ مگاپیکسلی و حافظه ی ۱۲۸ گیگابایتی از ویژگی های مهم این محصول هستند.
به گزارش زومیت، هواوی گوشی نووا 4e را در چین و با تمرکز بر دوربین سلفی رونمایی کرد. این گوشی که قیمتی ارزان تر از نووا ۴ دارد، دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.0 را در اختیار کاربر می گذارد و دوربین اصلی آن نیز سه گانه است.
همان طور که پیش تر افشا شده بود، هواوی نووا 4e نمایشگری ۶.۱۵ اینچی با رزولوشن ۲۳۱۲ در ۱۰۸۰ پیکسل دارد و بریدگی بالای نمایشگر آن از نوع قطره ای است. هواوی پردازنده ی میان رده ی کرین ۷۱۰ را برای این گوشی در نظر گرفته تا نووا 4e نیز همچون نووا 3i و آنر 8X از این پردازنده ی ۱۲ نانومتری بهره ببرد. درباره ی حافظه ی دستگاه، ظاهرا نسخه ای که راهی مالزی می شود، حافظه ی ۱۲۸ و رم ۶ گیگابایتی خواهد داشت؛ اما نسخه ای با رم ۴ گیگابایتی نیز دردسترس خواهد بود.
دوربین اصلی سه گانه ی نووا 4e را حسگری ۲۴ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 تشکیل می دهد که درکنار دو حسگر ۸ مگاپیکسلی بسیار عریض f/2.2 و دو مگاپیکسلی f/2.4 برای تشخیص عمق تصویر قرار گرفته است. هرچند دوربین اصلی نوا 4e به اندازه ی دوربین ۴۸ مگاپیکسلی نوا ۴ قدرتمند نیست، به گفته ی هواوی این دوربین به قابلیت هوش مصنوعی مجهز است و انواع صحنه ها را در ۲۲ دسته بندی مختلف می تواند تشخیص و تنظیمات دوربین را برای ثبت عکس باکیفیت تر انجام دهد.
نیروی جدیدترین گوشی میان رده ی هواوی را باتری ۳,۳۴۰ میلی آمپرساعتی تأمین می کند. هواوی برای شارژ سریع تر نووا 4e درگاه USB نوع C را در نظر گرفته و شارژر ۹ ولتی و ۲ آمپری را داخل جعبه ی آن قرار داده است. خبر خوش اینکه مانند بسیاری از گوشی های میان رده، با وجود استفاده از درگاه USB-C، جک هدفون ۳.۵ میلی متری از این دستگاه حذف نشده است.
میان رده ی جدید و دوسیم کارته ی هواوی قرار است از ۲۵اسفند در سه رنگ سیاه و سفید و آبی با قیمت ۲۹۸ دلار برای نسخه ی ۴ گیگابایتی و ۳۴۲ دلار برای نسخه ی ۶ گیگابایتی روانه ی بازار شود. گفتنی است این محصول که از اندروید ۹ پای و EMUI 9 بهره می برد، قرار است ۶فروردین با نام P30 لایت در بازار جهانی عرضه شود.
پی اسمارت پلاس 2019 هواوی رونمایی شد
پی اسمارت پلاس 2019 (انجوی 9 اس) جدیدترین گوشی هواوی است که ضمن بهره مندی از نمایشگر بزرگ باکیفیت، از جدیدترین ترندهای روز در زمینه ی طراحی پشتیبانی می کند.
به گزارش زومیت، هواوی در سکوت خبری، به صورت رسمی از گوشی پی اسمارت پلاس ۲۰۱۹ (Huawei P Smart+ 2019) پرده برداری کرد. این محصول شباهتی بی چون و چرا به هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹ دارد و از نمایشگر ۶.۲۱ اینچ با وضوح +1080p درکنار تراشه ی کرین ۷۱۰ و باتری با ظرفیت ۳۴۰۰ میلی آمپرساعت استفاده می کند. تفاوت مهم بین پی اسمارت پلاس با پی اسمارت، به دوربین اصلی این دستگاه بر می گردد.
پی اسمارت پلاس ۲۰۱۹ در پنل پشتی اش به سه دوربین مجهز شده است: دوربین اصلی دارای حسگر ۲۴ مگاپیکسلی است، دوربین دوم از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض استفاده می کند و نهایتا دوربین سوم از حسگر ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق به منظور ثبت افکت بوکه، بهره می برد.
درضمن در بخش جلویی شاهد نمایشگر باکیفیتی هستیم که در بالای آن بریدگی به فرم قطره دیده می شود؛ این بریدگی کوچک، میزبان یک دوربین ۸ مگاپیکسلی با پشتیبانی از قابلیت های هوش مصنوعی است.
دوربین پشتی جدیدترین گوشی هواوی به لطف بهره مندی از هوش مصنوعی می تواند با حالت ویژه ای به نام حالت شب، تنظیمات عکس برداری را برای محیط های دارای نور کم، تنظیم کند. این دوربین افزون بر موارد یادشده، توانایی ضبط ویدیوهای حرکت آهسته با نرخ ۴۸۰ فریم در ثانیه را دارد که در نوع خود بسیار درخور توجه است.
جدیدترین میان رده ی هواوی برای پردازش وظایفی که به آن محول می شود، از تراشه ی کرین ۷۱۰ استفاده می کند؛ این تراشه مبتنی بر لیتوگرافی ۱۲ نانومتری است و از چهار هسته ی A73 درکنار چهار هسته ی A53 بهره می گیرد. درضمن، پردازنده ی گرافیکی Mali-G51 MP4 و البته حالت GPU Turbo 2.0 به اجرای روان تر بازی ها روی این گوشی، کمک شایانی می کنند.
پی اسمارت پلاس جدید درکنار این تراشه، به سه گیگابایت رم درکنار ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی قابل ارتقاء به میزان حداکثر ۵۱۲ گیگابایت ازطریق کارت میکرو SD، مجهز شده است.
گوشی هواوی P Smart پلاس ۲۰۱۹ در رنگ های مشکی و آبی روانه ی بازار خواهد شد. فعلا جزئیاتی در مورد قیمت گوشی مورد بحث و تاریخ عرضه ی آن نمی دانیم. گفتنی است که هواوی، پی اسمارت ۲۰۱۹ را با قیمت پایه ی ۲۵۰ یورو روانه ی بازار کرده بود. ذکر این نکته نیز ضروری است که پی اسمارت پلاس ۲۰۱۹ قرار است در چین با نام انجوی ۹ اس (Enjoy 9s) عرضه شود.
هواوی، گوشی جدید Y6 2019 را با پردازنده Helio A22 معرفی کرد
هواوی، گوشی جدید خود یعنی Y6 2019 را رونمایی کرد که تفاوت های ناچیزی با Y6 Pro 2019 دارد.
به گزارش زومیت، ماه گذشته میلادی، هواوی، گوشی هوشمند جدید خود را با نام Huawei Y6 Pro 2019 عرضه کرد. حال، این شرکت گوشی جدیدی با نام Huawei Y6 2019 معرفی کرده است.
تفاوت عمده ی Y6 2019 با Y6 Pro 2019، میزان رم و اسکنر اثر انگشت است. Y6 Pro 2019، با سه گیگابایت رم و بدون حسگر اثر انگشت عرضه شده است؛ درحالی که، Y6 2019 با دو گیگابایت رم عرضه می شود. علاوه بر آن، گوشی جدید هواوی، به حسگر اثر انگشت در قسمت پشتی دستگاه مجهز شده است.
به غیر از موارد ذکرشده، سایر ویژگی ها در این دو دستگاه هوشمند، یکسان هستند. Y6 2019، از پردازنده ی Helio A22 استفاده می کند. همچنین به گفته ی Huawei، این دستگاه با سیستم عامل اندروید 9 پای عرضه خواهد شد. حافظه ی داخلی Y6 2019، 32 گیگابایت خواهد بود که امکان افزایش حافظه تا 512 GB ازطریق درگاه microSD فراهم است.
تلفن هوشمند جدید هواوی، به نمایشگر ۶.۰۹ اینچی +HD مجهز شده که تاییدیه ی TÜV Rheinland را دریافت کرده و مانع از انتشار نور آبی صفحه نمایش که برای چشم ها مضر است، می شود.
Huawei Y6 2019، به یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین ۸ مگاپیکسلی سلفی مجهز شده است. باتری این دستگاه ۳۰۲۰ میلی آمپر ساعت ظرفیت دارد. این گوشی در سه رنگ مشکی، آبی کبود و قهوه ای کهربایی به بازار عرضه می شود. رنگ قهوه ای کهربایی با کاور ساخته شده از چرم مصنوعی به همین رنگ، ترکیبی فوق العاده جذاب، پدید می آورد.
جزئیات قیمت و زمان عرضه ی این گوشی به بازار هنوز نامشخص است.
آنر مجیک 2 3D با نمایشگر OLED و ۸ گیگابایت حافظه ی رم رونمایی شد
آنر مجیک 2 3D به عنوان نسخه ی ارتقاء یافته ی آنر مجیک ۲، رسما رونمایی شد. این گوشی از ۸ گیگابایت حافظه ی رم درکنار نمایشگر ۶.۴ اینچ OLED بهره می برد.
به گزارش زومیت، آنر، زیربرند شناخته شده ی گروه هواوی، به صورت رسمی از گوشی آنر مجیک 3 3D در چین رونمایی کرد. این محصول جدید در حقیقت مدل ارتقاء یافته ی گوشی آنر مجیک ۲ محسوب می شود که به جای بهره مندی از دوربین سلفی ثانویه ی ۲ مگاپیکسلی با قابلیت تشخیص عمق، از دوربینی مخصوص با قابلیت تشخیص چهره استفاده می کند.
دوربین مورد بحث که در حقیقت در نقش اسکنر سه بعدی ظاهر می شود، توانایی بالاتری در زمینه ی تشخیص عمق نسبت به دوربین معمولی ۲ مگاپیکسلی دارد و طبق ادعای آنر، حتی در شرایط نوری ضعیف نیز به خوبی کار می کند. خاطرنشان می کنیم که گوشی آنر مجیک ۲ در ماه اکتبر سال گذشته ی میلادی معرفی شده بود و مهم ترین نکته در مورد آن، به ساختار کشویی اش مربوط می شد.
آنر مجیک ۲ 3D مجهز به تراشه ی ۷ نانومتری کرین ۹۸۰ هواوی است و از ۸ گیگابایت حافظه ی رم درکنار ۵۱۲ گیگابایت حافظه ی داخلی استفاده می کند. دیگر مشخصات مربوط به این دستگاه، همچون آنر مجیک ۲ است و تفاوت خاص دیگری دیده نمی شود.
محصول مورد بحث دارای نمایشگر ۶.۴ اینچ OLED با وضوح فول HD پلاس (معادل ۲۳۴۰x۱۰۸۰ پیکسل) است؛ این نمایشگر نسبت تصویر ۱۹.۵:۹ را ارائه می دهد و روی آن شیشه ی محافظ خمیده ی ۲.۵ بعدی دیده می شود.
آنر مجیک ۲ سه بعدی همچنین دارای باتری با ظرفیت ۳۴۰۰ میلی آمپر ساعت است و از سیستم عامل اندروید ۹ پای با رابط کاربری آنر مجیک یوآی ۲.۰ بهره می برد.
دستگاه جدید آنر در پنل پشتی خود به سه دوربین مجزا تجهیز شده است: دوربین اصلی آنر مجیک ۲ 3D دارای حسگر ۱۶ مگاپیکسلی و لنزی با دیافراگم f/1.8 است، درحالی که دوربین دوم از نوع مونوکروم سیاه و سفید است و از حسگر ۲۴ مگاپیکسلی در پس لنزی با دیافراگم f/1.8 استفاده می کند و دوربین سوم از حسگر ۱۶ مگاپیکسلی با لنز فوق عریض و دیافراگم f/2.2 بهره می برد. افزون بر این ها، در پنل جلویی شاهد دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 هستیم.
جدیدترین گوشی آنر از دستیار مجازی اختصاصی این شرکت با نام یویو (Yoyo) نیز پشتیبانی می کند و از حسگر اثر انگشت یکپارچه با نمایشگر بهره می گیرد. قیمت گوشی آنر مجیک ۲ 3D معادل ۸۶۴ دلار است؛ هنوز جزئیاتی در رابطه با زمان عرضه ی این گوشی اعلام نشده است.
هواوی برای مقابله با تحریم احتمالی ویندوز و اندروید، سیستم عامل اختصاصی توسعه داد
هواوی که در ماه های گذشته با چالش های متعددی در سرتاسر جهان رو به رو شد، خود را برای بدترین شرایط و تحریم سیستم عامل ها هم آماده می کند.
به گزارش زومیت، هواوی، سیستم عامل اختصاصی و انحصاری خود را توسعه داده است. درنتیجه، شرکت چینی آمادگی دارد تا در صورت ادامه ی مشکلات با آمریکایی ها و ممنوعیت استفاده از محصولات ساخت آن کشور همچون ویندوز و اندروید، از سیستم عامل خود استفاده کند. ریچارد یو، مدیرعامل گروه محصولات تجاری هواوی در مصاحبه ای با Die Welt گفت:
ما سیستم عامل اختصاصی خود را آماده کرده ایم. اگر درنهایت مشخص شود که نمی توانیم از آن سیستم ها استفاده کنیم، نقشه ی دومی برای حل چالش ها خواهیم داشت.
هواوی از سال ۲۰۱۲ و با شروع تحقیقات آمریکایی ها پیرامون فعالیت های آن شرکت و هم وطنش، ZTE، برنامه های خود را برای توسعه ی جایگزین اندروید شروع کرد. آن ها توسعه ی سیستم یادشده را تا سال ۲۰۱۶ نیز ادامه می دادند. اخبار فوق، توسط رسانه ی South China Morning Post مطرح شد.
رونمایی از نقشه ی B هواوی، دقیقا زمانی انجام می شود که آن ها درگیر مشکلات حقوقی با آمریکایی ها هستند؛ چالش هایی که درنهایت، شرکت چینی را از دریافت صادرات آمریکایی محروم کرد. به هرحال، هواوی ادعا می کند که اگر پیاده سازی آن احکام ممنوعیتی نهایی شود، آن ها آماده ی مقابله خواهند بود.
هواوی اخیرا در مقابله با یک حکم تحریم آمریکایی، از آن کشور شکایت کرد؛ حکمی که استفاده از فناوری های آن شرکت را در شبکه های فدرال ممنوع می کند. درنتیجه ی آن حکم، بسیاری از پیمانکاران سازمان های دولتی آمریکا، نمی توانند از تجهیزات هواوی استفاده کنند. هواوی در شکایت خود می گوید که آمریکایی ها به صورت ناعادلانه احکام تحریم را اجرا کرده اند و آن فعالیت ها، نتیجه ای به جز عقب ماندن آمریکا از کشورهای دیگر، خصوصا در بحث فناوری 5G نخواهد داشت.
هواوی در صورت وخامت اوضاع باید پردازنده ی لپ تاپ نیز تولید کند
یو در ادامه ی صحبت های خود گفت که هواوی ترجیح می دهد با اکوسیستم گوگل و مایکروسافت همکاری کند؛ البته، اگر شرایط قانونی وخیم تر از وضعیت کنونی شوند، آن ها آماده ی تغییر مسیر به سمت سیستم عامل داخلی خود هستند. از آنجایی که هواوی پردازنده های اختصاصی کرین را نیز برای گوشی های هوشمند خود تولید می کند، در صورت پیاده سازی تحریم های سخت تر، شرایطی بهتر از ZTE خواهد داشت.
ZTE در سال ۲۰۱۸ به ۳ ماه تحریم فناوری محکوم شد. درنتیجه ی آن تحریم، شرکت چینی نمی توانست از سیستم عامل اندروید گوگل استفاده کند و همچنین، صادرات تجهیزات ساخت گوشی هوشمند از شرکت های آمریکایی به آن ها نیز ممنوع شد.
اگرچه هواوی ادعا می کند که سیستم عامل جایگزین را برای استفاده در کامپیوترها و گوشی های هوشمند خود دارد، آن ها باید در بحث پردازنده های کامپیوتری نیز به دنبال شریکی به جز اینتل باشند. چینی ها اکنون برای ساخت لپ تاپ، به آن شرکت آمریکایی نیاز دارند. از آن جایی که اینتل و کوالکام در صورت وخامت اوضاع از فهرست تأمین کننده ها خارج خواهند شد و مدیاتک نیز بیشتر به پردازنده های پایین رده برای دستگاه هایی همچون کروم بوک ها مشهور است، احتمالا هواوی باید به فکر توسعه ی پردازنده ی جدید برای لپ تاپ های خود نیز باشد.
ردمی نوت 7 پرو با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی معرفی شد
شیائومی از جدیدترین گوشی هوشمند خانواده ی ردمی نوت رونمایی کرد که نسخه ی حرفه ای آن با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و حافظه ی ۱۲۸ گیگابایتی عرضه خواهد شد.
به گزارش زومیت، شیائومی و سامسونگ محصولات میان رده ی خوبی را برای بازار هند معرفی کردند. شیائومی، از اعضای جدید خانواده ی ردمی نوت خود یعنی ردمی نوت 7 پرو رونمایی کرد. نسخه ی پرو، با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی، پردازنده ی اسنپدراگون ۶۷۵ و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی عرضه خواهد شد. نسخه ی پایه ای Redmi Note 7، مجهز به دوربین ۱۲ مگاپیکسلی است.
پردازنده ی گوشی شیائومی ردمی نوت ۷ پرو از نوع هشت هسته ای با فرکانس ۲ گیگاهرتز است که پردازنده ی گرافیکی Adreno 612 درکنار آن قرار دارد. حسگر ۴۸ مگاپیکسلی آن گوشی مدل سونی IMX586 است که به نوعی نسخه ی بهبودیافته ی سامسونگ GM1 محسوب شده که در ردمی نوت 7 و بسیاری از گوشی های میان رده ی دیگر استفاده می شود. ردمی نوت ۷ پرو در دو نسخه با حافظه ی رم ۴ یا ۶ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی عرضه خواهد شد که البته، از کارت حافظه ی جانبی هم پشتیبانی می کند.
از لحاظ طراحی، گوشی جدید شباهت زیادی به برادر ارزان تر خود دارد که چندی پیش به بازار عرضه شد. باتری آن نیز مانند نسل قبلی، ظرفیت ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و صفحه نمایش آن، ۶.۳ اینچی است. گوشی جدید شیائومی از فناوری Qucik Charge 4 بهره می برد، اما شارژر معمولی ۱۰ واتی همراه گوشی عرضه می شود. از دیگر ویژگی های جذاب ردمی نوت ۷ پرو می توان به پوشش گوریلا گلس ۵ برای پنل های جلویی و پشتی آن اشاره کرد. البته، آزمایش های مقاومتی روی ترکیب گوریلا گلس و بدنه ی پلاستیکی نشان می دهد که مقاومت پوشش شیشه ای، در آن بسیار کم است.
نسخه ی هندی ردمی نوت 7 که قیمت کمتری نیز به همراه دارد، از مشخصات فنی قابل قبولی بهره می برد. پردازنده ی اسنپدراگون ۶۶۰، صفحه نمایش ۶.۳ اینچی، باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی و دوربین دوگانه ی ۱۲ و ۲ مگاپیکسلی، از ویژگی های نسخه ی میان رده هستند. به علاوه، آن گوشی طراحی طیف رنگی ندارد و تنها رنگ های ساده ی مشکی عقیقی (Onyx Black)، آبی یاقوتی (Saphire Blue) و قرمز یاقوتی (Ruby Red) در تبلیغات به عنوان رنگ بدنه ی گوشی بیان شدند. این گوشی در ۶ مارس (۱۵ اسفند) با قیمت حدودی ۱۴۰ دلار برای نسخه ی با رم ۳ و حافظه ی ۳۲ گیگابایتی و ۱۶۸ دلار برای نسخه ی با رم ۴ و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی به بازار عرضه خواهد شد.
ردمی نوت ۷ پرو یک هفته دیرتر از برادر میان رده ی خود به بازار عرضه خواهد شد. این گوشی در ۱۳ مارس (۲۲ اسفند) با قیمت ۱۹۷ دلار برای نسخه ی با رم ۴ و حافظه ی ۶۴ گیگابایتی و ۲۳۹ دلار برای نسخه ی رم ۶ و حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی به بازار عرضه شد. رنگ های نسخه ی پرو، Nebula Red، Neptune Blue و Space Black عنوان شده اند.
ایسوس ذن فون Max Shot و Max Plus M2 با اسنپدراگون SiP 1 رونمایی شدند
واحد ایسوس برزیل در همکاری با نماینده ی کوالکام در آن کشور، ۲ گوشی هوشمند جدید مجهز به پردازنده ی SiP 1 معرفی کرد.
به گزارش زومیت، حدود یک ماه پیش، کوالکام اعلام کرد که قصد دارد در همکاری با Universal Scientific Industrial، کارخانه ی تولید نیمه هادی در سائوپائولو برزیل تأسیس کند. اکنون اولین گوشی های هوشمند مجهز به پردازنده های System in Package یا SiP آن کارخانه، توسط ایسوس رونمایی شدند. گوشی های ذن فون Max Shot و Max Plus M2 اولین محصولاتی هستند که توسط ایسوس برزیل و با بهره گیری از پردازنده ی اسنپدراگون SiP 1 تولید می شوند.
گوشی مکس شات در ظاهر تفاوت آن چنانی با برادر خود ندارد؛ اما با نگاهی عمیق تر، متوجه حسگر سوم ۸ مگاپیکسلی با لنز واید در پشت دستگاه می شویم. گوشی Plus M2 در آن محل از یک فلش هم بهره می برد. هر ۲ گوشی مجهز به صفحه نمایش ۶.۲ اینچی FHD+ IPS هستند که برای به حداقل رساندن حاشیه ها، بریدگی بالای نمایشگر در آن ها استفاده شده است.
گوشی مکس پلاس M2 با ۳ گیگابایت حافظه ی رم و ۳۲ گیگابایت حافظه ی داخلی عرضه می شود. درحالی که مکس شات در نسخه هایی با ۳ یا ۴ گیگابایت رم و ۳۲ یا ۶۴ گیگابایت حافظه ی داخلی به دست مشتریان خواهد رسید. هر ۲ گوشی قابلیت استفاده از ۲ سیم کارت هم زمان و همچنین یک کارت حافظه ی مجزا را دارند.
پردازنده ی SiP 1 که در محصولات جدید استفاده شد، نکته ی مهم رونمایی ایسوس برزیل محسوب می شود. پردازنده های SiP یک تفاوت عمده با نسل های معمول قدیمی یا SoC دارند. در ماژول پردازنده های جدید، تمام قطعات اصلی روی یک مدار واحد پیاده سازی شده اند که در مرحله ی بعدی به مادربرد متصل می شود. چنین رویکردی، فضای داخل گوشی را افزایش داده و امکان استفاده از قطعات بیشتر یا طراحی بهتر گوشی را به تولیدکننده می دهد.
تراشه ی ۱۴ نانومتری محصولات جدید ایسوس، شباهت زیادی به اسنپدراگون ۴۵۰ دارد. محصول جدید، فرکانس ۸ هسته ای ۱.۸ گیگاهرتز و پردازنده ی گرافیکی Adreno 506 دارد.
گوشی ذن فون مکس شات، مجهز به دوربین اصلی با ۱۲ مگاپیکسلی، دوربین ۸ مگاپیکسلی با لنز واید و دوربین ۵ مگاپیکسلی برای عمق دهی بهتر است. درمقابل، مکس پلاس M2 تنها دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اصلی و دوربین ۵ مگاپیکسلی بهبود عمق دارد. در پنل جلویی، هر ۲ گوشی مجهز به دوربین ۸ مگاپیکسلی و فلش LED هستند.
گوشی های جدید ایسوس برزیل، مجهز به بدنه ی آلومینیمی، باتری ۴ هزار میلی آمپر ساعتی و پورت microUSB هستند. اندروید ۸.۱ اوریو به صورت پیش فرض روی آن ها اجرا می شود و به روزرسانی به نسخه ی پای نیز در برنامه های اصلی آتی شرکت قرار دارد. ذن فون مکس شات با قیمت های ۳۵۰ و ۴۴۵ دلار و مکس پلاس M2 با قیمت ۳۴۰ دلار فروخته می شود. هر ۲ گوشی جدید ایسوس برزیل، اکنون برای خرید در رنگ های نقره ای، مشکی، آبی و قرمز در وب سایت رسمی شرکت عرضه شده اند.
ویوو IQOO با اسنپدراگون 855، ۱۲ گیگابایت رم و باتری قدرتمند معرفی شد
ویوو IQOO هیولای جدید چینی ها است که درکنار ۱۲ گیگابایت حافظه ی رم و تراشه ی پرچم دار اسنپدراگون ۸۵۵ کوالکام، از باتری قدرتمند مجهز به شارژ فوق سریع استفاده می کند.
به گزارش زومیت، IQOO، جدیدترین زیربرند شرکت ویوو، اخیرا با رونمایی نخستین محصولش، توجهات را به سمت خود جلب کرده است. این دستگاه جدید که در کشور چین معرفی شده، به لطف بهره مندی از سخت افزار قدرتمند، توانایی فراوانی در اجرای بازی ها و کارهای سنگین خواهد داشت. این گوشی هوشمند که ویوو IQOO نام دارد، از تراشه ی پرچم دار اسنپدراگون ۸۵۵ درکنار ۱۲ گیگابایت حافظه ی رم استفاده می کند و در پنل پشتی اش به دوربین سه گانه مجهز است.
گوشی جدید ویوو رقیب مستقیم جدیدترین پرچم داران بازار، نظیر گلکسی اس ۱۰ پلاس سامسونگ، وان پلاس 6T، آیفون ۱۰ اس مکس اپل، هواوی میت ۲۰ پرو و دیگر گوشی ها به شمار می آید.
هیولای جدید ویوو به نمایشگر کشیده ی ۶.۴۱ اینچ AMOLED با وضوح فول HD پلاس (معادل ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) مجهز است. این نمایشگر در بخش بالایی اش از بریدگی قطره ای شکل بهره می برد و بسیار باکیفیت است. ویوو این بریدگی را «بریدگی هاله ای» نام گذاری کرده است. گفتنی است نسبت نمایشگر ویوو IQOO به بدنه ی ۹۱.۷ درصد است که عدد درخور توجهی به شمار می آید.
این دستگاه برای پردازش وظایف از پردازنده ی ۷ نانومتری جدید اسنپدراگون ۸۵۵ و پردازنده ی گرافیکی آن آدرنو ۶۴۰ است. ویوو آیکو هنگام عرضه از سیستم عامل اندروید ۹ (پای) با رابط کاربری فان تاچ استفاده خواهد کرد.
گوشی جدید ویوو در پنل پشتی اش از سه دوربین مجزا استفاده می کند: یکی از این دوربین ها که دوربین اصلی به شمار می آید، حسگر ۱۳ مگاپیکسلی دارد. دوربین دوم از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی با لنز عریض و دوربین سوم از حسگر ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص عمق به منظور ثبت افکت بوکه بهره می گیرد.
پنل جلویی دستگاه میزبان دوربین ۱۲ مگاپیکسلی است که برای ثبت عکس و ضبط ویدئو باکیفیت قدرتمند است. نکته ی جالب درباره ی ویوو آیکو بهره مندی آن از باتری کم نظیر ۴۰۰۰ میلی آمپرساعتی است. اگر از این باتری قدرتمند متعجب شدید، بهتر است نکته ی دیگری را هم بدانید تا بیشتر عاشق این محصول شوید.
مدل پایه ی ویوو آیکو با شارژر سریع ۲۲.۵ واتی عرضه می شود. این درحالی است که سه مدل دیگر که مشخصات آن ها در ادامه می آید، به شارژر سریع ۴۴ واتی مجهز هستند. اگر هنوز نمی دانید این ارقام چه معنایی دارند، بهتر است بگوییم فناوری شارژ سریع ۴۴ واتی ویوو موسوم به «سوپر فلش شارژ» می تواند باتری ۴,۰۰۰ میلی آمپرساعتی این دستگاه را تنها در ۴۵ دقیقه کاملا شارژ کند. درواقع در ۱۵ دقیقه ی اول، شارژ دستگاه از صفر به ۵۰ درصد و در ۳۰ دقیقه دوم، از ۵۰ به ۱۰۰ درصد می رسد.
در زمینه ی درگاه ها و ارتباطات، ویوو آیکو از درگاه USB Type-C برخوردار است و ضمن پشتیبانی از دو سیم کارت، از فناوری 4G LTE درکنار وای فای دوبانده و بلوتوث و GPS/ GLONASS بهره می گیرد.
مدل پایه ی Vivo IQOO با تراشه ی اسنپدراگون ۸۵۵ و ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی با قیمت ۴۵۰ دلار عرضه می شود. درضمن، دو مدل دیگر با ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ی داخلی و ۸ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی به ترتیب با قیمت ۴۹۳ و ۵۳۶ دلار روانه ی بازار خواهند شد. نهایتا قدرتمندترین مدل این گوشی با نام IQOO Monster به ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی داخلی مجهز و قیمتش ۶۴۰ دلار است.
دو مدل اول این گوشی در رنگ های آبی و نارنجی و دو مدل دیگر فقط در رنگ آبی عرضه خواهند شد. تاریخ عرضه ی ویوو آیکو ۶مارس۲۰۱۹ (برابر با ۱۵اسفند۱۳۹۷) است.
اوپو F11 پرو معرفی شد؛ دوربین ۴۸ مگاپیکسلی اصلی و دوربین سلفی پاپ آپ
میان رده ی اوپو F11 پرو با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی اصلی و دوربین کشویی سلفی و بدون بریدگی بالای نمایشگر معرفی شد.
به گزارش زومیت، شرکت چینی اوپو از جدیدترین گوشی هوشمند خود یعنی اوپو F11 پرو رونمایی کرد. میان رده ی جدید اوپو با دوربین ۴۸ مگاپیکسلی به بازار عرضه خواهد شد.
همانطور که پیش تر نیز گفته شده بود که اوپو F11 پرو با دوربین سلفی کشویی به زودی رونمایی می شود؛ میان رده ی جدید اوپو از دوربین پاپ آپ سلفی بهره می برد.
اوپو F11 پرو به لطف دوربین سلفی کشویی که دارد با نمایشگر ۵.۳۳ اینچی ۱۰۸۰ پیکسلی رونمایی شده است و فاقد بریدگی بالای نمایشگر برای قرارگرفتن دوربین سلفی است. درنتیجه شاهد عرضه ی گوشی هوشمندی بدون بریدگی بالای نمایشگر خواهیم بود که برای برخی کاربران آزاردهنده است.
اوپو F11 پرو از تراشه ی هلیو پی ۷۰ مدیاتک بهره می برد. میان رده ی جدید اوپو در دو مدل یکی با حافظه ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۶۴ گیگابایتی و دیگری با حافظه ی رم ۶ گیگابایتی و حافظه ی داخلی ۱۲۸ گیگابایتی به بازار عرضه خواهد شد. همچنین این گوشی هوشمند از باتری ۴٫۰۰۰ میلی آمپرساعتی با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع Oppo VOOC 3.0 بهره می برد.
در پنل پشتی اوپو F11 پرو، علاوه بر دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی حسگر اثر انگشت نیز قرار گرفته است. همچنین شرکت چینی اوپو تصمیم گرفته تا میان رده ی خود را با جک هدفون و پورت میکرو USB به بازار معرفی کند. اواخر دی ماه، تصویر منتسب به وان پلاس ۷ خبر از به کارگیری دوربین کشویی در این گوشی هوشمند می داد. باید ببینیم که آیا وان پلاس ۷ نیز با طراحی مشابه اوپو F11 Pro معرفی خواهد شد یا باید منتظر طراحی دیگری باشیم. قیمت گوشی جدید اوپو نیز در بازار هند معادل ۳۵۰ دلار درنظر گرفته شده است.
گوشی اکسدوس 1 قابلیت های جدید مبتنی بر بلاک چین دریافت می کند
اکسدوس 1، گوشی مبتنی بر بلاک چین HTC، چندی پیش عرضه شد. اکنون، اخباری مبنی بر ارائه ی قابلیت هایی جدید برای آن به گوش می رسد.
به گزارش زومیت، گوشی مبتنی بر بلاک چین HTC، یعنی Exodus 1، اپلیکیشن ها و قابلیت های جدیدی دریافت کرد که کاربردهای واقعی آن را به نمایش می گذارند. اچ تی سی برای گوشی خاص خود ۲۰ اپلیکیشن جدید عرضه کرده که یکی از آن ها، ابزاری ردگیری است که اطلاعات شخصی کاربر را در ازای دریافت ارز دیجیتال می فروشد. به علاوه، همکاری با اپرا هم برنامه ریزی شده که به کاربران امکان می دهد هزینه ی معاملات نه چندان سنگین را به وب سایت ها بپردازند. شایان ذکر است تنها قابلیت بلاک چین قبلی گوشی اکسدوس 1، تبادل و خریدوفروش توکن های CryptoKitties بود.
گوشی بلاک چینی HTC اکنون به تعدادی اپلیکیشن های غیرمتمرکز موسوم به Dapps نیز دسترسی دارد. آن اپلیکیشن ها در فروشگاه اپلیکیشنی عرضه می شوند که هیچ شرکت خاصی مدیریتش نمی کند. فروشگاه مذکور از قابلیت های سخت افزاری گوشی هوشمند کاربر استفاده می کند. یکی از قابلیت های جذاب و جدید برای اکسدوس 1، اپلیکیشنی به نام Numbers است که کاربر را حین راه رفتن، خوابیدن، رانندگی و دیگر فعالیت ها ردگیری می کند و به او امکان می دهد داده های شخصی به دست آمده را به شرکت های سوم شخص بفروشد. این اپلیکیشن را که استارتاپی در تایوان توسعه داده، فهرستی از داده های ردگیری شدنی و شرکت های علاقه مند به آن ها را به کاربر می دهد.
اپلیکیشن Numbers با هدف اصلی ایجاد شفافیت هرچه بیشتر در بحث جمع آوری داده های کاربران و نیز کسب درآمد از آن عرضه شد. فیل چن، مدیر بخش فناوری های غیرمتمرکز HTC می گوید: اکنون، کاربرها نه تنها می توانند مالک داده های شخصی خود باشند، قابلیت جدید شرکت ها را نیز مجبور می کند تا شفافیت بیشتری درباره ی استفاده از داده های کاربران داشته باشند.
اپلیکیشن غیرمتمرکز Numbers نه تنها به کاربران امکان می دهد روی فرایند جمع آوری داده کنترل داشته باشند؛ بلکه در آینده، شاید به کاهش هزینه های بیمه های خودرو یا سلامتی آن ها نیز کمک کند. اگر داده های جمع آوری شده از عادات رانندگی یا حتی پیاده روی کاربران مثبت باشد، احتمال این کاهش هزینه وجود دارد. البته، هنوز تضمینی بر این قابلیت ها در اپلیکیشن مذکور وجود ندارد.
گوشی Exodus 1 پس از رونمایی اولیه و پیش فروش در اکتبر گذشته، (آبان ۱۳۹۷)، در دسامبر (دی۱۳۹۷) به بازار عرضه شد. تاکنون، تنها قابلیت های بلاک چین اکسدوس 1 به کیف پول ارز دیجیتال و بازیابی اطلاعات درصورت گم یا دزدیده شدن گوشی محدود بود. بازیابی با بهره گیری از شبکه ی بلاک چین متشکل از کاربر و دوستانش انجام می شود. پس از چند ماه و با معرفی سرویس های جدید، گوشی بلاک چینی HTC می تواند کاربردهای بیشتری با بهره گیری از بلاک چین به کاربر ارائه کند.
HTC علاوه بر عرضه ی اپلیکیشن های غیرمتمرکز جدید در فروشگاه غیرمتمرکز اکسدوس، با مرورگر وب اپرا نیز همکاری هایی کرده است. چند ماه پیش، اپرا کیف پول اندرویدی ارز دیجیتال خود را برای سیستم عامل اندروید عرضه کرد. اکنون، همکاری این دو شرکت به کاربران امکان می دهد در وب سایت های مشخص، با استفاده از ارز دیجیتال اتر هزینه هایشان را پرداخت کنند. در برنامه های آتی، پشتیبانی از بیت کوین و لایت کوین نیز به این سیستم پرداخت اضافه خواهد شد.
همکاری اکسدوس با اپرا، پرداخت های معاملات نه چندان سنگین را بدون کسر کارمزد ممکن می کند
چن اعتقاد دارد قابلیت پرداخت های خُرد به وب سایت ها، تأثیر زیادی بر فضای وب خواهد گذاشت؛ چون کاربران را قادر می سازد حجم های کوچک از پول را بدون درگیری با کارمزدهای مختلف پرداخت و به حساب وب سایت ها واریز کنند. سرویس های مختلفی قبلا این قابلیت را امتحان کرده اند که موفقیت آن چنانی نداشتند. مدیر ارشد HTC اعتقاد دارد با استفاده از ارز دیجیتال، می توان کاربردهای بیشتری برای چنین فرایندهایی ایجاد کرد. طبق ادعای او، اکنون کاربران می توانند پرداخت های بسیار خُرد همچون ۰.۰۰۰۰۲ اتر را بدون نیاز به پرداخت کارمزد یا سهمی به بازارچه های اپلیکیشن انجام دهند؛ فرایندی که پیش از این در دنیای پرداخت جایی نداشت.
اپلیکیشن های جدید و همکاری HTC با اپرا، برای نشان دادن مزیت های بسیار فروشگاه های غیرمتمرکز اپلیکیشن معرفی شدند. البته، فروشگاه غیرمتمرکز نیز مشکلات خاص خود را دارد. چن اعتراف می کند در آینده و با افزایش اپلیکیشن های غیرمتمرکز به هزاران عدد، HTC نمی تواند آن طور که باید و شاید در بحث امنیت آن ها را کنترل کند. احتمال قوی آن است که فقط تعداد محدودی از آن اپلیکیشن ها با تأییدیه ی سرویس اکسدوس به کاربران عرضه شوند.
از ماه آینده ی میلادی، گوشی هوشمند اکسدوس 1 را با پول نقد معمولی نیز می توان خرید. قیمت نهایی آن برای عرضه در بازار آمریکا ۶۹۹ دلار در نظر گرفته شده است. حرکت بعدی آن است که هریک از آن گوشی ها، به نودی در شبکه ی بلاک چین تبدیل شوند تا کاربران نقل و انتقال بیت کوین بین یکدیگر را تسهیل کنند. این قابلیت احتمالا در ماه های آتی عرضه خواهد شد و طبق گفته ی چن، هنوز آماده نیست.
شیائومی و لایت برای توسعه ی دوربین چندگانه ی گوشی های هوشمند همکاری می کنند
شیائومی برای توسعه ی دوربین چندگانه گوشی های هوشمند با استارتاپ آمریکایی لایت وارد همکاری می شود.
به گزارش زومیت، چندی پیش در اخبار گفته شد که سونی و استارتاپ لایت برای توسعه لنز چندگانه گوشی های هوشمند همکاری می کنند. استارتاپ آمریکایی لایت با HMD نیز وارد همکاری شده است. در جریان کنگره جهانی موبایل، نوکیا 9 PureView با دوربین پنج گانه با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی درکنار یک حسگر ToF معرفی شد. البته دوربین نوکیا ۹ پیور ویو با دوربین پنج گانه حاصل همکاری اختصاصی نیست.
جهت توسعه ی گوشی های هوشمند با دوربین چندگانه مبتنی بر تصویربرداری محاسباتی، استارتاپ لایت وارد همکاری جدیدی با غول فناوری چینی، شیائومی شده است. شیائومی و استارتاپ آمریکایی لایت در آغاز مسیر همکاری با یکدیگر قرار دارند و انتظار می رود به زودی شاهد معرفی گوشی هوشمند شیائومی با دوربین چندگانه ای مبتنی بر سیستم پردازش تصویر لایت باشیم.
دو شرکت هنوز توضیحی درباره ی طرح ها و برنامه های آتی خود ارائه نکرده اند. اما احتمال دارد شیائومی گوشی هوشمندی با بیش از چهار دوربین و بهره گیری از سنسورهای سونی به بازار عرضه کند. همان طور که گفته شد، لایت با سونی نیز وارد همکاری جدیدی شده است تا از سنسورهای IMX در طراحی گوشی های هوشمند با لنز چندگانه استفاده کند.
سیستم پردازش تصویر لایت نور، مدار مجتمعی با کاربرد خاص (ASIC) است که Lux Capacitor نامیده می شود و برای پشتیبانی از دوربین های چندگانه، از ۲ دوربین تا بیش از ۱۰ دوربین با فاصله ی کانونی مختلف، کاربرد دارد. HMD دوربین ۵ گانه با لنز ۲۸ میلی متری را انتخاب کرده است. باید ببینیم شیائومی چه برنامه ای را دنبال می کند.
سیستم تشخیص گفتار جدید گوگل به صورت آفلاین نیز کار می کند
شرکت گوگل در نسخه ی جدید سیستم تشخیص گفتار خود، قابلیت تشخیص آفلاین گفتار و تبدیل آن به متن را به طور محدود برای کاربران گوشی های سری پیکسل فعال کرد.
به گزارش زومیت، قابلیت تشخیص گفتار امروزه به یکی از ویژگی های استاندارد در گوشی های هوشمند تبدیل شده و موردی که در این نوع سیستم ها مثل سیری، آلکسا یا گوگل وجود دارد مدت زمان تأخیر در بازگشت نتیجه ی درخواست کاربر است. جدیدترین نسخه ی سیستم تشخیص گفتار گوگل حالا به صورت کاملا آفلاین نیز کار می کند و بدین ترتیب مدت زمان تاخیری که در تشخیص گفتار به صورت آنلاین ایجاد می شود، در این سیستم وجود ندارد.
تأخیر در تشخیص گفتار به این دلیل رخ می دهد که صدای شما ابتدا باید ازطریق گوشی هوشمندتان به سرورهای خدمات دهنده ی این قابلیت ارسال شود و در گام بعد پس از تحلیل صدای ارسال شده، نتیجه آن در مدت زمان کوتاهی به گوشی شما باز می گردد. امکان دارد انجام این فرایند از چند میلی ثانیه تا چند ثانیه به طول انجامد. همچنین شاید صدای ارسالی شما به دلیل مشکلات شبکه در بین راه مسیر خود را گم کند و نتیجه ی تبدیل گفتار به نوشتار در دسترس تان قرار نگیرد.
باتوجه به آنچه گفته شده، آیا بهتر نیست که عملیات تشخیص گفتار روی دستگاه انجام شود؟ شرکت های ارائه دهنده ی خدمات تشخیص گفتار نیز به انجام این اقدام علاقه دارند، اما تبدیل صدا به متن در چند میلی ثانیه نیاز به قدرت محاسبات بالایی دارد. عملکرد این سیستم فقط به شنیدن صدا و نوشتن یک کلمه خلاصه نمی شود و درواقع صدای ثبت شده توسط کاربر باید به صورت کلمه به کلمه توسط سیستم درک شده و عملیات های زیادی مثل اعمال دستور زبان نیز روی جمله ها انجام شود.
البته که گوشی شما می تواند چنین کاری را انجام دهد، اما سرعت انجام فرایند مذکور روی گوشی خیلی سریع تر از روش آنلاین نیست و علاوه بر این باتری دستگاه نیز با سرعت بیشتری تخلیه خواهد شد. درهرحال ایجاد ثبات در تشخیص گفتار به صورت آفلاین باعث شده تا ارائه چنین سرویسی توجیه داشته باشد و گوگل نیز در جدیدترین نسخه ی سیستم تشخیص گفتار خود این ویژگی را اضافه کرده که فعلا برای دارندگان گوشی های هوشمند سری پیکسل در دسترس قرار گرفته است.
این شرکت از پیشرفت های قبلی خود استفاده کرده تا یک مدل کوچک و بهینه ایجاد کند که امکان جا دادن آن در یک گوشی وجود داشته باشد. اگر کنجکاو هستید، باید اشاره کنیم که حجم این ویژگی ۸۰ مگابایت است اما با همین حجم کم می تواند صدای شما را به طور آنی شنیده و آن را به متن تبدیل کند. بدین ترتیب برخلاف سیستم آنلاین تشخیص گفتار، حالا در سیستم جدید قبل از اینکه بیان جمله ی مورد نظر به پایان برسد، تمام کلمات به صورت لحظه ای به متن تبدیل خواهند شد.
این ویژگی فعلا در اپلیکیشن جی بورد (صفحه کلید گوگل) ارائه شده و فقط روی دستگاه های سری پیکسل گوگل در دسترس قرار گرفته است. همچنین باید اشاره کنیم که این سرویس درحال حاضر فقط برای زبان انگلیسی فعال شده است. بنابراین می توان گفت که قابلیت مذکور فعلا درحال پیمودن مسیر آزمایش های اولیه است.
گوگل در مورد سرویس جدید خود می گوید:
باتوجه به روند فعلی در صنعت با هم گرایی و سفارشی سازی های صورت گرفته در سخت افزار و نیز بهبود الگوریتم ها، امیدواریم که تکنیک ارائه شده در اینجا بتواند به زودی برای زبان های بیشتری در دسترس کاربران قرار بگیرد. البته پیمودن این روند نیاز به تلاشی سخت دارد تا محلی سازی آن انجام شود.
ارائه ی قابلیت تشخیص گفتار به طوری که استفاده از آن همیشه امکان پذیر باشد و به صورت آفلاین نیز کار کند از جمله اقداماتی است که خوب به نظر می رسد، اما اینکه فکر کنیم سایر خدمات شرکت گوگل نیز به صورت آفلاین ارائه خواهند شد کمی دور از انتظار است.
گوگل پیامرسان الو را تعطیل کرد
گوگل که سال گذشته از تعداد اندک کاربران الو مسنجر و تصمیم خود مبنی بر تعطیلی این پیام رسان خبر داده بود، به طور رسمی پایان کار آن را اعلام کرد.
به گزارش زومیت، گوگل سال گذشته اعلام کرد که پیام رسان هوشمند الو (Allo) را در مارس ۲۰۱۹ تعطیل خواهد کرد. ظاهرا این موعد فرارسیده و بنری که در وبسایت رسمی الو قابل رؤیت است به وضوح از خداحافظی این مسنجر در دوازدهم مارس خبر می دهد.
بنابراین، اگر نمی خواهید سابقه ی چت ها یا فایل های ارسالی و دریافتی خود را در این پیام رسان از دست دهید، به قسمت تنظیمات اپلیکیشن رفته و وارد Chats شوید و از آنجا چت های خود را در قالب فایل CSV و فایل های خود را در بسته ای زیپ شده دانلود کنید.
گوگل اولین بار در سال ۲۰۱۶، همزمان با معرفی سرویس تماس ویدیویی Duo، الو را رونمایی کرد؛ اما برخلاف Duo که علاقه مندان قابل توجهی به دست آورد، الو در بین مسنجرهای متعدد موجود هرگز توفیقی نیافت تا غول دنیای نرم افزار تصمیم بگیرد با هدف تمرکز بر اپلیکیشن پیامک خود یعنی Messages فعالیت الو را خاتمه دهد و در همین راستا تعدادی از قابلیت های این اپلیکیشن همچون تصاویر متحرک و Smart Reply را به Messages اضافه کند.
هوش مصنوعی شناسایی دست خط GBoard اکنون ۴۰ درصد خطای کمتری دارد
در نسخه ی جدید صفحه کلید جی بورد گوگل، هوش مصنوعی مورد استفاده در این اپلیکیشن در تشخیص دست خط کاربر نسبت به قبل تا ۴۰ درصد خطای کم تری دارد.
به گزارش زومیت، گوگل درحال ارتقای سیستم تشخیص دست خط در اپلیکیشن صفحه کلید جی بورد است. جی بورد هم اکنون برای دو سیستم عامل موبایلی آی اواس و اندروید ارائه شده و بیش از ۵۰۰ زبان دنیا را پشتیبانی می کند. حالا نسخه ی جدید این کیبورد با بهره بردن از هوش مصنوعی سریع تر نسبت به قبل بین ۲۰ تا ۴۰ درصد خطای کم تری در تشخیص دست خط کاربر دارد. در نسخه های قبلی این صفحه کلید از مدل های یادگیری ماشینی برای تشخیص دست خط استفاده شده بود. این جزئیات توسط محققانی که در بخش هوش مصنوعی گوگل کار می کنند، در قالب یک پست در بلاگ این شرکت شرح شده است.
ساندرو فوز و پِدرو گونتی از مهندسان ارشد نرم افزاری گوگل می گویند: فرآیندهای موجود در یادگیری ماشینی باعث شده تا مدل های معماری و روش های آموزشی جدیدی در دسترس قرار گیرد و این مورد به ما امکان می دهد تا به جای استفاده از یک مدل که به عنوان ورودی کلی عمل می کند، در راه کارهای اولیه مان تجدیدنظر کنیم.
در ابتدای سال جاری، ما مدل های جدید را برای همه ی زبان های مبتنی بر لاتین در اپلیکیشن جی بورد معرفی کردیم.
همان طور که فوز و گونتی توضیح داده اند، اکثر سرویس های تشخیص دست خط از نقاط لمسی برای شناسایی و انجام عملیات روی کاراکترهای دست نویس شده استفاده می کنند. جی بورد ابتدا مختصات نقاط لمس شده را به حالت عادی درآورده تا اطمینان حاصل کند که این نقاط با نرخ نمونه سازی lojgt و دقت لازم روی دستگاه باقی می ماند و سپس آن ها را به یک توالی از منحی های مکعبی Bézier تبدیل می کند. Bézier منحنی های پارامتریکی هستند که استفاده از آن ها در گرافیک رایانه ای رایج است. به گفته ی فوز و گونتی، مزیت اصلی توالی های مذکور، کوچک تر بودن آن ها از توالی پایه ایِ نقاط ورودی است. درنهایت هر منحنی با یک (بیان متغیرها و ضرایب) تعریف چندجمله ای توسط نقاط شروع، نقاط پایان و نقاط کنترل نمایش داده می شود. به عنوان مثال کلمه ی «GO» شاید شامل ۱۸۶ نقطه باشد که با استفاده از توالی چهار منحنی (و دو نقطه کنترل) Bézier برای حرف “G” و نیز سه توالی منحنی برای حرف «O» نمایش داده می شود.
این توالی ها به عنوان ورودی به یک شبکه عصبی ارسال می شوند تا روش شناساسی کاراکترهای دست نویس را بیاموزد و به طور دقیق تر یک نسخه ی دوطرفه از شبکه های عصبی شبه تجربی (QRNN) و یک شبکه با قابلیت موازی سازی بهینه و بنابراین عملکرد خوب در پیش بینی، به دست خواهد آمد. مهم تر اینکه QRNN تعداد وزن ها (دوام ارتباطات بین توابع ریاضی یا گره ها) را نگه می دارد و همین مورد باعث می شود تا شبکه به طور نسبی کوچک تر و حجم فایل کاهش یابد.
اما مدل هوش مصنوعی چگونه می تواند منحنی ها را درک کند؟ با ایجاد یک ماتریکس از ستون ها و سطرها در جایی که هر ستون با یک منحنی ورودی مطابقت دارد و هر سطر نیز با یکی از حروف الفبا منطبق است. این خروجی شبکه با مدل زبان مبتنی بر کاراکتر ترکیب شده و دو نتیجه در پی خواهد داشت؛ نتیجه مثبت اینکه توالی مناسب کاراکترهای رایج در یک زبان ایجاد می شوند و نتیجه منفی اینکه یک سری توالی های غیررایج نیز ایجاد خواهد شد. توالی های به دست آمده از نقاط لمسی هم به طور جداگانه به یک ترکیب کوتاه ترِ مرتبط و نهایتا به یک منحنی تبدیل می شود. در پایان تشخیص دهنده ی مبتنی بر QRNN با دریافت توالی منحنی ها، یکسری توالی از احتمالات کاراکترها به عنوان خروجی ارائه می کند.
سیستم جدید تشخیص دست خط کیبورد جی بورد گوگل یک شاهکار است که با تبدیل مدل های شناسایی (که در فرم ورک یادگیری ماشینی TensorFlow گوگل آموزش دیده) به مدل های سبک TensorFlow به دست آمده است. استفاده از نسخه ی لایت به جای نسخه ی کامل TensorFlow به تیم توسعه دهنده سیستم مذکور اجازه می دهد تا عملیات مورد نظر را در زمان کم تری اجرا کرده و علاوه بر این میزان استفاده از حافظه را توسط جی بورد کاهش دهند. فوز و گونتی در بخش دیگری از پست بلاگی خود می گویند: ما در تلاش هستیم تا شناسایی زبان های مبتنی بر لاتین را همواره بهبود دهیم. تیم تشخیص دست خط قبلا برای اضافه کردن مدل های تشخیص دست خط در همه ی زبان هایی که در کیبورد جی بورد پشتیبانی می کنیم، راه سختی را پیموده است.
کشف باگ امنیتی خطرناک در گوگل کروم؛ مرورگر خود را سریعا به روزرسانی کنید
مرورگر گوگل کروم اخیرا دچار باگ امنیتی جدیدی شده است و از همین رو به کاربران این مرورگر قویا پیشنهاد می شود که آن را سریعا به روزرسانی کنند.
به گزارش زومیت، گوگل کروم (Google Chrome) به طور معمول بدون آن که شما را خبردار کند، با انتشار به روزرسانی های جدید، خودش را به روز می کند؛ اما شاید بهتر باشد همین حالا به بخش تنظیمات این مرورگر مراجعه و از به روزرسانی بودن آن اطمینان حاصل کنید؛ چرا که گوگل اخیرا از بروز نوعی آسیب پذیری صفرروزه (Zero-Day) در گوگل کروم خبر داده است.
طبق ادعای گوگل، شمار درخور توجهی از هکرها هم اکنون به شکلی فعالانه درحال بهره برداری از این آسیب پذیری خطرناک هستند. آن طور که جاستین شو، از مهندسان بخش امنیت مرور کروم، در یک رشته توییت گفته است، این آسیب پذیری با آسیب پذیری های پیشین تفاوت دارد.
این آسیب پذیری به طور مستقیم کدهای گوگل کروم را هدف قرار داده است
درواقع تفاوت اصلی، به این موضوع بر می گردد که باگ جدید کروم برخلاف آسیب پذیری های پیشینی که به طور معمول فلش را هدف قرار می دادند، برای رفع شدن نیازمند این است که مرورگر را ریستارت کنید.
درواقع شاید همین حالا نیز این به روزرسانی را دریافت کرده باشید، اما عملیات نصب آن تا زمان ریستارت کردن مرورگر، انجام نخواهد شد. با این اوصاف بهتر است همین حالا از به روز بودن مرورگر کروم خود مطمئن شوید. جدیدترین نسخه ی این مرورگر (یعنی نسخه ی ۷۲.۰.۳۶۲۶.۱۲۱) هم اکنون قابل دریافت است. درضمن، برخلاف باگ های پیشین، آسیب پذیری فعلی به طور مستقیم کدهای کروم را مورد هدف قرار داده است.
گوگل همچنین گفته است این باگ همزمان با باگ دیگری که سیستم عامل ویندوز مایکروسافت را هدف قرار داده، بروز پیدا کرده است. طبق ادعاهای مطرح شده در وبلاگ گوگل، باگ مورد بحث احتمالا فقط کاربرانی را تحت تأثیر قرار دهد که از ویندوز ۷ معماری ۳۲ بیتی استفاده می کنند. اگر هنوز هم جزو کاربران این نسخه از ویندوز هستید، بهتر است سریعا به جدیدترین نسخه یعنی ویندوز ۱۰ مهاجرت کنید. مایکروسافت احتمالا به زودی به روزرسانی امنیتی جدیدی را برای ویندوز ۷ به منظور رفع این باگ، منتشر خواهد کرد.
آسیب پذیری دوم در ویندوز پیدا شده است
گوگل در وبلاگ رسمی اش در توضیحات مربوط به این آسیب پذیری نوشته است که «ما روز چهارشنبه مورخ ۲۷ فوریه ۲۰۱۹ (۸ اسفند ۱۳۹۷) از بروز دو آسیب پذیری صفرروزه خبر دادیم که تا قبل از آن تاریخ، به صورت عمومی وجود آن ها اعلام نشده بود. یکی از این آسیب پذیری ها، مرور کروم و دیگری سیستم عامل ویندوز را هدف قرار داده بودند. این دو آسیب پذیری به صورت همزمان توسط مهاجمین مورد بهره برداری قرار می گرفتند.»
این شرکت در ادامه از انتشار به روزرسانی جدید کروم در تاریخ یکم مارس ۲۰۱۹ (۱۰ اسفند ۱۳۹۷) برای رفع باگ مربوط به کروم که با نام CVE-2019-5786 شناخته می شود، خبر می دهد. ظاهرا این باگ ازطریق به روزرسانی خودکار کروم، مرتفع شده است. گوگل همچنین می گوید به کاربرانش پیشنهاد می کند که با مراجعه به بخش تنظیمات مرورگرشان از به روز بودن آن به نسخه ی ۷۲.۰.۳۶۲۶.۱۲۱ اطمینان حاصل کنند.
ظاهرا این باگ امنیتی، تنها در نسخه ی دسکتاپ مرور کروم پیدا شده و به بخشی از این مرورگر با نام FileReader مربوط می شود. این بخش از گوگل کروم به نرم افزار داخلی وب سایت ها اجازه می دهد که به داده های ذخیره شده روی کامپیوتر کاربر، دسترسی پیدا کند. فراموش نکنید که گوگل نتوانست سریعا این باگ را پیدا و آن را رفع کند؛ این یعنی احتمالا در بازه ی بین بروز این باگ و پیدا شدن آن توسط گوگل، کاربرانی مورد هجوم قرار گرفته اند.
وب سایت دیلی میل در گزارش خود به نقل از متخصصان حوزه ی امنیت می گوید که احتمالا این باگ، توانایی ربودن اطلاعات کامپیوترها را از راه دور برای هکرها امکان پذیر کرده است.
همان طور که بالاتر اشاره کردیم، آسیب پذیری دوم به سیستم عامل مایکروسافت مربوط می شود. گوگل مدعی است که آسیب پذیری مورد بحث، درواقع نوعی ترفیع امتیازی در درایور کرنل Windows win32k.sys بوده است و به احتمال بسیار قوی تنها به نسخه ی ۳۲ بیتی ویندوز ۷ مربوط می شود.
چگونه گوگل کروم را به روزرسانی کنیم؟
به روزرسانی کردن مرور کروم کار بسیار ساده ای است. ابتدا روی سه نقطه ی عمودی موجود در بخش بالایی سمت راست مرورگر کلیک کنید و پس از انتخاب گزینه ی Settings وارد منوی تنظیمات شوید. در صفحه ی بازشده، روی سه خط افقی موجود در بخش بالایی سمت چپ مرورگر کلیک کنید. سپس در منوی بازشده، روی About Chrome کلیک کنید. صفحه ی جدیدی باز می شود که در آن می توانید به روز بودن مرورگر خود را مشاهده کنید. در صورت دریافت نکردن به روزرسانی جدید، مرورگر کروم به صورت خودکار به روز خواهد شد.
DuckDuckGo به فهرست موتورهای جستجوی پیشفرض گوگل کروم اضافه شد
گوگل اخیرا در اقدامی پیشبینی نشده، با انتشار جدیدترین نسخه از کروم، داک داک گو را به فهرست موتورهای جست و جوی پیش فرض مرورگرش اضافه کرده است.
به گزارش زومیت، نسخه ی ۷۳ مرورگر گوگل کروم اخیرا منتشر شده است. درکنار برخی بهبودهای امنیتی و تغییراتی جزئی، یکی از مهم ترین نکات مرتبط به این نسخه، اضافه شدن موتور جست و جوی داک داک گو (DuckDuckGo) به فهرست موتورهای جست و جوی پیش فرض گوگل کروم و قرارگیری درکنار نام هایی همچون گوگل، یاهو و بینگ است؛ داک داک گو بیش از هر چیز، به خاطر امنیت بالا و اهمیت زیادی که برای حریم خصوصی کاربر قائل می شود، محبوب است.
طبق ادعای سایت تک کرانچ، این موتور جست و جو در سکوت کامل خبری به کروم اضافه شده است و کاربرانی با بررسی فهرست تغییرات موجود در به روزرسانی جدید، از آن مطلع شده اند. داک داک گو هم اکنون در ۶۰ کشور دنیا برای کاربران کروم در دسترس قرار گرفته است.
موتور جست و جوی داک داک گو که آغازبه کارِ آن به سال ۲۰۰۸ میلادی مربوط می شود، همواره به خاطر تمرکز ویژه روی حریم خصوصی کاربر، زبانزد بوده است. توسعه دهندگان این مرورگر، اکتبر سال گذشته اعلام کردند که روزانه ۳۰ میلیون جست و جو در داک داک گو صورت می پذیرد. این موتور جست و جو – طبق ادعای سازندگان – به هیچ وجه کاربر را ردیابی نمی کند و تمایلی هم به ذخیره ی اطلاعات شخصی آن ها ندارد.
حساب توییتر داک داک گو با انتشار توییتی جدید، به طور رسمی این خبر را تأیید کرد: «ما خوشحالیم که گوگل بالاخره متوجه اهمیت ارائه ی یک موتور جست و جوی امن در مرورگر گوگل کروم شده است.»
موتور جست و جوی دیگری به نام کوانت (Qwant) هم اخیرا به فهرست موتورهای پیش فرض کروم اضافه شده است. این موتور هم تمرکز ویژه ای روی قابلیت های حریم خصوصی دارد. البته کوانت فعلا تنها در فرانسه در دسترس قرار گرفته است.
برای تغییر موتور جست و جوی پیش فرض گوگل کروم به داک داک گو، در ابتدا باید مرورگر خود را به نسخه ی ۷۳ به روزرسانی کنید. سپس وارد تنظیمات شوید و در بخش Search engine used in the address bar، مرورگر داک د اک گو را پیدا و انتخاب کنید. البته فراموش نکنید که از قبل می شد به صورت دستی، داک داک گو را به عنوان موتور پیش فرض گوگل کروم انتخاب کرد.
گفتنی است که موتور جست و جوی اصلی مرورگر کروم (یعنی گوگل) در حال حاضر بی رقیب است و با در دست گرفتن ۹۰ درصد از سهم بازار، با قدرت می تازد.
کسب آیتم های درون برنامه ای با مشاهده تبلیغات در گوگل پلی
گوگل امکان جدیدی را برای گیمرهای موبایلی فراهم کرده است تا با تماشای تبلیغات بتوانند برخی از آیتم های درون برنامه ای بازی ها را بدون پرداخت هزینه آزاد کنند.
به گزارش زومیت، اگر شما هم تجربه ی اجرای بازی های موبایلی را دارید احتمالا با گزینه ی مربوط به امکان خرید سطح بالاتر یا نوعی واحد پول درون بازی مواجه شده اید. شاید هم با مشاهده ی یک تبلیغ بدون پرداخت هزینه چنین گزینه هایی را در بازی های موبایلی فعال کرده باشید. گوگل پلی بخشی موسوم به محصولات اهدایی (Rewarded Products) راه اندازی کرده است که توسعه دهندگان اندروید با استفاده از آن می توانند با روشی آسان تر آیتم های درون بازی را به طور رایگان و در ازای انجام عملیات کسب درآمد مثل تماشای یک آگهی تبلیغاتی، در اختیار کاربران خود قرار دهند.
این روش، پیش تر نیز به یکی از راه های مرسوم در بین توسعه دهندگان مبدل شده تا با بهره گرفتن از آن بتوانند حتی در شرایطی که کاربر نخواهد اقدام به پرداخت پول واقعی کند، از بازی ها و اپلیکیشن های خود کسب درآمد کنند. اما حالا گوگل پلی این امکان را به طور رسمی ارائه کرده و بخش محصولات اهدایی روش انجام کار را برای توسعه دهندگان سیستم عامل موبایلی گوگل آسان تر خواهد کرد. معرفی این سرویس جدید همچنین باعث خواهد شد تا غول جستجوگر بتواند با ابزارهای شخص ثالث ارائه شده در این حوزه به رقابت بپردازد. سرویس مذکور هم اکنون به صورت آزمایشی در دسترس توسعه دهندگان قرار گرفته است و می توان با استفاده از کتابخانه ی پرداخت گوگل پلی یا کتابخانه ی تعاریف رابط کاربری موسوم به AIDL آن را به هر اپلیکیشن دلخواهی اضافه کرد.
راه اندازی این سرویس جدید برای گیمرها یعنی احتمال دارد برای کسب درآمد، تعداد دفعات بیشتری به انجام این کار تشویق شوید. درحال حاضر تنها روش موجود در بخش محصولات اهدایی گوگل پلی، تماشای آگهی های تبلیغاتی ویدویی است. به گفته ی وب سایت تک کرانچ، احتمال دارد حتی برای دریافت پک های رایگان در بازی ها و اپ های موبایلی در برخی از موارد تبلیغات ویدیویی تمام صفحه برای کاربران اجرا شود.
اما باتوجه به اینکه براساس برنامه ریزی های انجام شده درآمد فروشگاه اپلیکیشن های موبایل تا سال ۲۰۲۰ به ۷۱.۷ میلیارد دلار خواهد رسید، توسعه دهندگان به دنبال کسب سهمی بیشتر از این بازار هستند.
گوگل از سیستم ویراستار گرامر مبتنی بر هوش مصنوعی در گوگل داکس رونمایی کرد
گوگل سرویس جدیدی را برای گوگل داکس اضافه کرده که یک چک کننده ی گرامر بلادرنگ مبتنی بر هوش مصنوعی است. البته این سرویس برای کاربران جی سوئیت گوگل در دسترس است.
به گزارش زومیت، براساس اعلام گوگل، کاربران جی سوئیت در گوگل داکس می توانند با سرویس جدید مبتنی بر هوش مصنوعی، به صورت بلادرنگ از سیستم اصلاح گرامر متن بهره مند شوند.
این ابزار جدید مبتنی بر یادگیری ماشینی ابتدا در Cloud Next 2018 معرفی شد. اوایل مردادماه گفته شده بود که سرویس جدید Google Docs مبتنی بر هوش مصنوعی، گرامر متن را بررسی می کند؛ ولی در دسترس کاربران قرار نداشت. اکنون کاربران می توانند از این ویژگی جدید استفاده کنند.
بی شک ابزارهای بررسی گرامر در متن، موضوع جدیدی نیست. ولی ابزار جدید گوگل با استفاده از تکنیک های ترجمه ی ماشینی، سعی در یافتن اشتباهات فاحش و حتی اشتباهات جزئی تر دارد. این سرویس به مقایسه ی کلمات در فرهنگ لغات می پردازد و اشتباهات نوشتاری متن را علامت گذاری می کند. همچنین قوانین پیچیده ی گرامر و دستور زبان را متوجه می شود و می تواند مشکلات گرامری متن را تشخیص دهد. گوگل ادعا می کند سرویس ترجمه ی ماشینی قادر است مشکلات پیچیده را تشخیص دهد. ویشنو سیواجی، مدیر محصول جی سوئیت توضیح می دهد: با استفاده از سیستم ترجمه ی ماشینی کاربران می توانند اشتباهات متن را تشخیص و پیشنهادهای اصلاحی را مشاهده کنند. ما با زبان شناسان مختلفی همکاری داریم تا بتوانیم قواعد دستوری را به سرویس ترجمه ی ماشینی مبتنی بر هوش مصنوعی اضافه کنیم و در جهت رفع مشکلات گرامر در متن ها با کمک ابزارهای جدید گام برداریم.
گوگل در اصل در حال آموزش دادن به سرویسی است که گرامر جملات نوشته شده را تصحیح می کند. سپس با استفاده از همین سرویس، جملات را از انگلیسی به فرانسه ترجمه می کند تا جملاتی که از نظر دستوری نادرست هستند، تصحیح شوند.
دیپ مایند مسیریابی را شبیه به انسان ها به هوش مصنوعی یاد می دهد
دیپ مایند، بازوی گوگل در هوش مصنوعی، به دستاورد بزرگ دیگری در آن حوزه رسید و مسیریابی را شبیه به انسان ها به هوش ماشینی آموخت.
به گزارش زومیت، همکاران گوگل در موضوع هوش مصنوعی، مهندسان حرفه ای دیپ مایند بار دیگر توانستند مرزهای نوآوری را در حوزه ی جدید دنیای فناوری جابه جا کنند. آن ها این بار سیستمی توسعه دادند که خودروهای خودران با استفاده از آن خواهند توانست مانند انسان ها، با شنیدن دستورها، مسیریابی کنند.
سال ها پیش، در زمانی که هنوز هیچ یک از مهندسان نوجوان و جوان نسل هزاره به دنیا نیامده بودند، مردم بدون ردیاب های GPS رانندگی می کردند. آن ها اگر می خواستند به مقصدی مشخص بروند، از نقشه استفاده می کردند. روش دیگر، پیروی از دستورهای مسیریابی بود که از افراد دیگر دریافت می کردند.
روش های سنتی که با جهت دهی مرحله به مرحله، آدرس و مسیر را به افراد می دادند، گاهی اوقات آسان تر هم بودند. به نظر می رسد انسان ها در به یاد سپردن چند دستور پشت سر هم استعداد خوبی دارند و به راحتی آن ها را حفظ می کنند. به عنوان مثال اگر روی یک برگه، آدرس مسیری را به صورت دستوراتی همچون پیچیدن به راست، رد کردن خیابان، چند قدم حرکت کردن و موارد مشابه دریافت کنید، با دقت بالایی به مقصد می رسید.
هوش مصنوعی، توانایی درک دستورها به صورت بالا را نداشت. درمقابل، هوش انسانی در تمامی مراحل زندگی با دستورها تربیت شده است. اگر نگاهی به تجربه های پیشین خود در زندگی داشته باشید، قطعا چنین دستوراتی را به یاد می آورید که نه تنها در بحث مکان یابی یا آدرس دهی، بلکه در تمامی شرایط زندگی صادق هستند.
دیپ مایند در پروژه های تحقیقاتی خود به دنبال روشی بود تا به هوش مصنوعی نیز توانایی درک دستورهای مسیریابی را بدهد. سال گذشته، آن ها توانستند از بخش نمای خیابانی Google Map، روشی را برای آموزش هوش مصنوعی توسعه دهند. از آن جایی که خودروهای خودران نباید بدون آموزش و شناخت محیط به شهرها وارد شوند، دیپ مایند نیز تلاش کرد تا با ایجاد محیطی آموزشی، شرایط حرکت را برای آن نوع از خودروها آسان تر کند.
با درک دستورهای مسیریابی، رسیدن به مقصد آسان تر می شود
تحقیقات سال گذشته ی دیپ مایند به این نتیجه رسید که خودروی خودران با بزرگنمایی تصاویر متعدد و جست وجو برای مقصد، مسیر خود را پیدا می کرد و از نقطه ی A به B می رفت. چنین روش مسیریابی، با رانندگی مجازی در محیط نقشه و پیدا کردن تصویر مقصد انجام می شد. این روش، تنها زمانی کاربرد دارد که بخواهید روندی شبیه به پخش موسیقی تصادفی در اسپاتیفای را در حالت نقشه پیاده کنید. درواقع، اعتماد زیادی به آن نیست و برای مقاصد واقعی کاربرد آن چنانی ندارد.
اکنون دیپ مایند به فناوری دست یافته است که هوش مصنوعی با استفاده از آن می تواند دستورهای مسیریابی را در فضای دید خیابانی نقشه های گوگل پیاده کند. گروه مذکور، محیط آموزشی با نام StreetNav طراحی کرد. سپس وظایف بسیاری آماده شدند که هوش مصنوعی با استفاده از آن ها می تواند مسیریابی درون محیط را بیاموزد.
آموزش بر پایه تصویر و دستورهای مسیریابی
آموزش های اولیه در محیط هایی از شهر نیویورک انجام شد. با استفاده از پارامترهای متنوع، گروه تحقیقاتی چند دستور مسیریابی را به هوش مصنوعی داد و در صورت پایان دادن صحیح دستورها و رسیدن به مقصد مورد نظر، جایزه ای را به آن اهدا می کرد. شایان ذکر است این تحقیقات در مسیر بازی های ویدئویی یا شبیه سازهای رانندگی نیستند. هوش مصنوعی دیپ مایند در مدل های ترافیکی یا با شرایط آب و هوایی گوناگون آموزش نمی بیند. آن ها تنها تلاش می کنند تا با ایجاد محیطی معمولی، درک واقعی از دستورهای مسیریابی را به هوش مصنوعی آموزش دهند.
درحال حاضر، هیچ نوع خدمات تاکسی یا خودروی شخصی بدون راننده ای در جهان وجود ندارد که کاربر بتواند بدون دانستن آدرس و تنها با گفتن دستورهای مسیریابی، به مقصد خود برسد. برای رسیدن به آن فناوری، ابتدا باید چگونگی درک و پیروی از دستورها را به هوش مصنوعی آموزش داد. به هرحال، مقاله ی منتشر شده از آزمایش های دیپ مایند نشان می دهد که کارگزار هوشمند آن ها عملکرد مناسبی در یادگیری نداشته است. در آن مقاله می خوانیم:
فاصله ی عملکرد واقعی کارگزار هوشمند با انتظارات ما آن چنان بالا است که قطعا می دانیم مسیری طولانی در پیش داریم و کارهای زیادی باید انجام شود.
البته، جمله ی بالا، اثباتی بر موفق نشدن گروه دیپ مایند نیست. مدل های هوش مصنوعی تحت آموزش آن ها، توانستند دستورهای آموخته شده در منطقه ای از نیویورک را در مسیریابی مناطقی دیگر از شهر پیاده کنند؛ مناطقی که قبلا هیچ آموزشی در آن ها ندیده بودند. به علاوه، آموزش ها در شهر پیترزبورگ هم انجام شد که هوش مصنوعی مذکور، هیچ آموزشی در آنجا ندیده بود. نتایج در شهر دوم نیز قابل قبول بودند. به هرحال، نتایج مذکور نوعی مرجع برای آموزش های آتی و تشکیل دهنده ی قدم های اولیه در رسیدن به هوشی توانا در مسیریابی هستند.
درنهایت، کارشناسان امیدوار هستند که تحقیقات این چنینی به دنیایی ختم شود که ما برای ارتباط با یک ربات، نیازی به عمل کردن شبیه به ربات ها نداشته باشیم. به احتمال زیاد پیشرفت های اخیر دیپ مایند مسیر را برای تجربه ی رانندگی بدون راننده ی طبیعی تر هموار خواهند کرد.
گوگل کتابخانه ی GPipe مخصوص آموزش شبکه های عصبی را متن باز کرد
GPipe یکی از کتابخانه های برتر آموزش شبکه ی عصبی گوگل است که به تازگی به صورت متن باز در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفت.
به گزارش زومیت، فعالان حوزه ی هوش مصنوعی، خصوصا در ابعاد بزرگ، با خبر خوشحال کننده ی گوگل رو به رو شدند. زیرمجموعه ی تحقیقات هوش مصنوعی گوگل اعلام کرد کتابخانه ی کاربردی GPipe خود را به صورت متن باز در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد. این ابزار کتابخانه ای برای آموزش حرفه ای شبکه های عصبی عمیق است که با فریمورک Lingvo از TensorFlow کار می کند. فریمورک مذکور برای مدل سازی تناوبی در شبکه ی عصبی استفاده می شود. به بیان دیگر، می توان آن را روی هر شبکه ی متشکل از لایه های متوالی متعدد اجرا کرد. یانپینگ هوانگ، مهندس هوش مصنوعی گوگل، در وبلاگش خبر متن بازشدن کتابخانه ی مذکور را اعلام کرد. او می گوید: شبکه های عصبی عمیق در بسیاری از وظایف مهم یادگیری ماشینی، همچون تشخیص گفتار و شناسایی بصری و پردازش زبان کاربردهای پیشرفته ای دارد. مدل های بزرگ تر و پیشرفته تر شبکه های عمیق عصبی بهره وری بیشتری در انجام وظایف دارند. به عنوان مثال، در مواردی همچون شناسایی بصری و رابطه ی مستقیمی بین ابعاد شبکه ی عصبی و دقت تشخیص های سیستم هوش مصنوعی وجود دارد. ما در GPipe، با ایجاد سیستم های موازی تلاش می کنیم تا مشکل مقیاس دهی به شبکه های عمیق عصبی را برطرف کنیم.
هوانگ و همکارانش مقاله ای برای توضیح بهتر نحوه ی کارکرد GPipe منتشر کرده اند. جزئیات آن مقاله می گوید کتابخانه ی گوگل دو روش آموزش هوش مصنوعی را به کار می گیرد. یکی از آن ها با نام Synchronous Stochastic Gradient Descent شناخته می شود که الگوریتمی برای بهینه سازی به روزرسانی پارامترهای هوش مصنوعی است. روش دیگر Pipeline Parallelism نام دارد که سیستم اجرا ایجاد و خروجی هر مرحله از آموزش را به عنوان ورودی به مرحله ی بعد وارد می کند.
سهم عمده ی مزایای GPipe به دلیل اختصاص بهتر حافظه به مدل های هوش مصنوعی به دست می آید. در TPUهای نسل دوم گوگل (پردازنده های اختصاصی هوش مصنوعی گوگل در فضای ابری)، GPipe اشغال حافظه را از ۶.۲۶ گیگابایت به ۳.۴۶ گیگابایت کاهش داد. درنتیجه ، ۳۱۸ میلیون پارامتر در یک هسته ی شتاب دهنده ی واحد اجرا شد. هوانگ می گوید بدون استفاده از GPipe، هر هسته می تواند تنها ۸۲ میلیون پارامتر مدل را آموزش دهد.
مزیت یادشده، تنها نقطه ی برتری GPipe نیست. آن کتابخانه مدل ها را در بین شتاب دهنده های جداگانه دسته بندی و به طور خودکار آن ها را تقسیم بندی می کند (ساختار Mini-Batches). سپس، این بخش های کوچک شده از نمونه های آموزشی به بخش های کوچک تر (Micro-Batches) تبدیل می شوند و درنهایت، فرایند اجرایی بین همان دسته های میکرو اجرا می شود. به بیان ساده تر، قابلیت فراوان به هسته ها امکان می دهد به صورت موازی کار کنند که تأثیر منفی دسته بندی ها روی کیفیت مدل ها را کاهش می دهد.
گوگل در مثالی از کاربرد کتابخانه ی خود، الگوریتم یادگیری عمیق به نام AmoebaNet-B را آموزش داد. در آن فرایند، ۵۵۷ میلیون پارامتر مدل سازی و تصاویر نمونه روی TPUها اجرا شدند و درنهایت، روی هر هسته ۱.۸ میلیارد پارامتر ترکیب شد که ۲۵ برابر بیش از حالت های بدون استفاده از GPipe بود. هوانگ می گوید آن الگوریتم یادگیری روی دیتاسِت های مشهور عملکردی عالی داشت. طبق آمار او، دقت دیتاسِت ImageNet با استفاده از کتابخانه به ۸۳.۴ درصد، CIFAR-10 به ۹۹ درصد و CIFAR-100 به ۹۱.۳ درصد رسید.
با استفاده از کتابخانه ی GPipe، سرعت آموزش نیز افزایش یافت. در آزمایشی دیگر روی الگوریتم AmoebaNet-D، توزیع مدل روی TPUهایی چهاربرابر بیشتر از مدل های پیشین، سرعت را ۳.۵ برابر افزایش داد. در مثالی دیگر، وقتی محققان گوگل مدل های مبتنی بر زبان Transformer را با ۸ میلیارد پارامتر روی TPUهای نسل سوم اجرا کردند، سرعت ۱۱ برابر افزایش پیدا کرد. آن پردازنده های اختصاصی به ۱۶ هسته و ۲۵۶ گیگابایت حافظه ی رم مجهز بودند.
هوانگ در پایان پست وبلاگی اش نوشت:
توسعه ی ادامه دار و موفقیت بسیاری از کاربردهای یادگیری ماشین، مانند خودروهای خودران و تصویربرداری های پزشکی، منوط به دستیابی به بیشترین دقت ممکن است. چنین دستاوردی اغلب نیازمند مدل های بزرگ تر و پیچیده تر خواهد بود. ما خوشحالیم GPipe را به جامعه ی بزرگ تر محققان عرضه می کنیم و امیدواریم محصول ما، زیرساختی کاربردی برای آموزش مفید شبکه های عصبی عمیق باشد.
گوگل TensorFlow Privacy را معرفی کرد؛ کتابخانه ای برای یادگیری ماشینی با حفظ حریم شخصی
گوگل کتابخانه ی متن بازی به نام TensorFlow Privacy معرفی کرده است که به منظور بهبود حریم شخصی در سیستم های یادگیری ماشینی کاربرد دارد.
به گزارش زومیت، گوگل TensorFlow Privacy را معرفی کرد. این ابزار درواقع کتابخانه ای برای فریم ورک یادگیری ماشینی این شرکت موسوم به TensorFlow است که آموختن مدل های هوش مصنوعی را برای توسعه دهندگان آسان تر می کند و به طور همزمان، امنیت حریم شخصی را هم به خوبی حفظ می کند. گوگل می گوید این کتابخانه به طور متن باز ارائه شده و برای استفاده از آن نیازی به داشتن تجربه در زمینه ی امنیت حریم شخصی یا ریاضیات پایه ندارید. افزون بر این، توسعه دهندگان با استفاده از ساز و کارهای استاندارد TensorFlow نیازی به تغییر دادن ساختار مدل ها، روش های آموزشی یا فرآیندهای خود نخواهند داشت. گوگل در حساب کاربری خود در مدیوم این گونه نوشته است:
یادگیری ماشینی پیشرفته به طور گسترده ای برای ایجاد فناوری ها و تجربه های کاربری جدید مورد استفاده قرار می گیرد و بسیاری از ماشین های یادگیری باید از داده های حساس برای رسیدن به این هدف بهره ببرند؛ به عنوان مثال از تصاویر شخصی یا محتویات یک ایمیل. ما سعی داریم تا با TensorFlow Privicay بهترین تکنیک های آموزشِ مدل های ماشینی را با حداکثر تضمین رعایت حریم شخصی ارائه دهیم.
بنا به ادعای گوگل، کتابخانه ی مذکور براساس اصل تفاوت های حریم خصوصی عمل می کند؛ تکنیکی آماری که هدف آن افزایش حداکثری دقت در هنگام ایجاد تعادل در اطلاعات کاربران است. به منظور ایجاد اطمینان در این زمینه، کتابخانه ی TensorFlow Privacy مدل ها را با استفاده از یک شیب تصادفی نزولی ویرایش می کند که درواقع روشی مشابه با روش های بهینه سازی توابع هدف در سیستم های هوش مصنوعی است. در این روش میانگین چند به روزرسانی درکنار هم به مثال های یادگیری داد ها القاء می شود.
گوگل می گوید کتابخانه ی مذکور می تواند از نگه داری جزئیات مهم جلوگیری به عمل آورد و این تضمین را به وجود خواهد آورد که دو مدل یادگیری ماشینی غیرقابل تشخیص بوده یا از داده های شخصی کاربران در یادگیری آن ها استفاده نشده است.
گوگل در بخش دیگری از پست خود نوشته است:
به طور ایده آل پارامترهایی که به مدل های یادگیری ماشینی آموخته شده است باید به جای برخی از مثال های آموزشی خاص، الگوهای عمومی را رمزنگاری کند. این مورد به خصوص برای یادگیری عمیق بیشتر حائز اهمیت است و تضمین اضافه می تواند محافظت ارائه شده در سایر تکنیک های حریم شخصی را به طور مؤثر بهبود بخشد.
پس از اینکه شرکت اینتل HE-Transformer را به صورت متن باز ارائه کرد، حالا نوبت به گوگل رسیده تا کتابخانه ی TensorFlow Privacy در دسترس کاربران قرار دهد. HE-Transformer ابزاری برای حفظ حریم شخصی بوده و امکان انجام عملیات روی داده ها حساس در سیستم های هوش مصنوعی فراهم می کند،. این ابزار یک پایه اصلی برای کامپایلر عصبی اینتل موسوم به nGraph محسوب می شود و براساس کتابخانه ی رمزنگاری ساده ی ریاضیاتی مایکروسافت (SEAL) ایجاد شده است.
گوگل حفره ی امنیتی خطرناکی را در کرنل سیستم عامل مک کشف کرد
گوگل گروهی اختصاصی برای بررسی حفره های امنیتی محصولات خود و رقبا دارد که در جدیدترین تحقیقات خود، کرنل مک را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش زومیت، گروه Project Zero در گوگل، شهرت بالایی در کشف حفره های امنیتی محصولات خود گوگل و همچنین دیگر شرکت ها دارد. اعضای آن گروه، حفره های امنیتی را در نرم افزارها کشف می کنند و ابتدا به صورت خصوصی به شرکت های مورد نظر گزارش می دهند. آن ها ۹۰ روز به شرکت ها فرصت می دهند تا آسیب پذیری را برطرف کنند و پس از آن، خبر کشف خود را رسانه ای می کنند.
سال گذشته، گروه امنیتی گوگل اخبار قابل توجهی را پیرامون آسیب پذیری های ویندوز 10S و مایکروسافت اج منتشر کرد. جدیدترین بررسی آن ها، حفره ی امنیتی خطرناکی را در کرنل macOS نشان می دهد.
یکی از محققان Project Zero گوگل در جریان بررسی های خود به این نتیجه رسید که اگرچه کرنل سیستم عامل مک (XNU) در برخی اوقات قابلیت مدیریت منابع COW یا copy-on-write را ارائه می کند، اما همه ی موارد کپی شده برای تغییر و بهینه سازی در خلال فرایندهای پردازش، در دسترس نیستند. در تعریف ساده، با آن که قابلیت COW تنها در مدیریت منابع سیستم عامل به کار می رود و آسیب پذیری آن به بخش های دیگر منتقل نمی شود، اما نحوه ی پیاده سازی آن توسط اپل، مشکلاتی را برای بخش های دیگر به همراه خواهد داشت.
گروه Project Zero به این نتیجه رسید که اگر یک فایل سیستمی توسط کاربر تغییر یابد، زیرسیستم مدیریتی مجازی، متوجه تغییرات نخواهد شد. درنتیجه، مجرمان سایبری می توانند فعالیت های خرابکارانه انجام دهد و فایل سیستمی نیز از آن مطلع نشود. جزئیات یافته های گروه تحقیقاتی گوگل، در متن زیر آمده است:
فرایند COW نه تنها با حافظه های ناشناس سیستم عامل کار می کند، بلکه در فرایندهای نقشه دهی به فایل ها نیز اجرا می شود. این بدان معنا است که وقتی فرایند مقصد شروع به خواندن از حافظه ی منتقل شده می کند، فشار روی حافظه، احتمالا باعث می شود که صفحات ذخیره کننده ی حافظه ی منتقل شده، از حافظه ی موقت حذف شوند. سپس، وقتی مجددا به آن صفحات نیاز باشد، از فایل های سیستمی پشتیبان فراخوانده می شوند.
اگر یک هکر بتواند فایل ذخیره شده ای را بدون اطلاع به زیرسیستم مدیریت مجازی تغییر داده یا حذف کند، با یک باگ امنیتی رو به رو خواهیم شد. سیستم عامل مک به کاربران با دسترسی عادی اجازه می دهد که فایل های سیستمی ایجاد کرده و بارگذاری کنند. به علاوه، وقتی یک فایل سیستمی به صورت مستقیم تغییر یابد، اطلاعات تغییر به فایل های سیستمی اصلی منتقل نمی شوند.
گروه تحقیقاتی گوگل در ماه نوامبر سال گذشته ی میلادی، جزئیات نقص امنیتی را به اپل ارائه کرد، اما آن شرکت پس از گذشت دوره ی ۳ ماهه هنوز اقدامی برای حل بحران انجام نداده است. به همین دلیل، جزئیات باگ امنیتی به صورت عمومی و با برچسب «فوق حساس» منتشر شد. اکنون، اپل با Project Zero همکاری می کند تا یک پچ امنیتی برای نسخه ی بعدی سیستم عامل مک آماده کند.
نسخه تحت وب اسکایپ با ظاهر جدید به روزرسانی شد
نسخه ی تحت وب اپلیکیشن اسکایپ اخیرا با شکل و شمایلی جدید به روزرسانی شده است؛ البته ظاهرا همه ی مرورگرها توانایی اجرای این نسخه از اسکایپ را ندارند.
به گزارش زومیت، مایکروسافت به صورت رسمی نسخه ی تحت وب اپلیکیشن محبوب اسکایپ (Microsoft Skype) را به روزرسانی کرد. در این به روزرسانی جدید، کاربران مرورگرهای اج و گوگل کروم می توانند بدون نیاز به اپلیکیشن مستقل، از قابلیت هایی نظیر برقراری تماس ویدیویی با کیفیت HD و ضبط تماس ها – که تا پیش از این ازطریق نسخه ی تحت وب در دسترس نبودند – بهره بگیرند.
درضمن، نسخه ی جدید تحت وب بیشتر به نسخه ی ۸ از اپلیکیشن مستقل اسکایپ شباهت پیدا کرده و دیگر از طراحی قدیمی بهره نمی برد و رابط کاربری آن به روز شده است. ویژگی های اضافی دیگری نیز برای نسخه ی تحت وب در دسترس قرار گرفته اند که هر کدام در نوع خود کاربردی هستند.
یکی از بخش های جدید اضافه شده، پنل نوتیفیکیشن است که اگر کسی شما را منشن کند یا گفته ی شما را نقل کند، به شما خبر می دهد؛ درضمن قابلیت جدیدی که در نسخه های اخیر اسکایپ اضافه شده، امکان عکس العمل نشان دادن به پیام ها ازطریق اموجی ها است. حتی اگر فردی به پیامی از شما ازطریق ایموجی عکس العمل نشان دهد نیز ازطریق پنل نوتیفیکیشن به شما اطلاع داده می شود. سایر تغییرات لحاظ شده در رابط کاربری اسکایپ تحت وب را می توانید خودتان مشاهده کنید.
نکته ی جالب توجه اینجا است که نسخه ی جدید Skype for Web تنها روی مرورگرهای مایکروسافت اج و گوگل کروم به همراه مرورگرهای مبتنی بر کرومیوم (نظیر برِیو و ویوالدی) کار می کند و کاربران فایرفاکس، سافاری و حتی اپرا فعلا توانایی استفاده از آن را ندارند.
اسکایپ تماس های ناموفق و پیام ها را با ایمیل اطلاع رسانی می کند
کاربرانی که به صورت منظم از اسکایپ استفاده نمی کنند، می توانند با دریافت به روزرسانی جدید، ازطریق ایمیل در جریان تماس های ازدست رفته و پیام های دریافتی قرار بگیرند.
به گزارش زومیت، مایکروسافت، نسخه ی به روزرسانی شده ی اسکایپ را منتشر کرد. در نسخه ی جدید کاربران می توانند با دریافت ایمیل از تماس های ازدست رفته و پیام های دریافتی اطلاع پیدا کنند. این ویژگی جدید برای کاربرانی که به صورت منظم اسکایپ را باز نمی کنند، بسیار مفید خواهد بود.
درنظر داشته باشید که در نسخه ی جدید اسکایپ، مایکروسافت ویژگی جدید را به صورت پیش فرض فعال کرده است. درنتیجه کاربرانی که تمایل به دریافت ایمیل اطلاع رسانی ندارند، می توانند ویژگی جدید را غیرفعال کنند. برای غیرفعال کردن، بعد از باز کردن اسکایپ، باید به قسمت تنظیمات رفته و به قسمت نوتیفیکیشن ها وارد شوید و درنهایت نوتیفیکیشن های ایمیل را غیرفعال کنید. آخرین به روزرسانی اسکایپ نسخه ی v8.40.0.70 است که در دسترس عموم کاربران قرار دارد. پیش تر نیز نسخه تحت وب اسکایپ با ظاهر جدید به روزرسانی شد.
مایکروسافت اکسل، تصویر جدول را به صفحه گسترده اکسل تبدیل می کند
مایکروسافت اکسل با فناوری مبتنی بر هوش مصنوعی به کاربران اجازه می دهد تا محتوای جدول هایی که از آن ها عکس گرفته می شود را به جدول اکسلی تبدیل کنند.
به گزارش زومیت، مایکروسافت با فناوری های مبتنی بر هوش مصنوعی، قابلیت جدیدی به برنامه ی کاربردی اکسل در هر دو سیستم عامل اندروید و iOS اضافه کرده است. یکی از این ویژگی های مهم و کاربردی، امکان تبدیل عکس گرفته شده از جدول ها به جدول اکسلی است.
برخی مواقع نیاز است جدول های چاپ شده در محتواهای متنی وارد فایل اکسل شود. کاربران می توانند از جدول مورد نظر خود عکس بگیرند و ازطریق ویژگی بسیار مفید اکسل، محتوای جدولی را که از آن عکس گرفته اند وارد صفحه ی گسترده ی اکسل کنند. در این صورت بدون نیاز به تایپ کردن جدول، محتوای آن به فایل اکسل انتقال داده می شود.
این ویژگی ابتدا برای کاربران سیستم عامل اندروید معرفی شده است و کاربران سیستم عامل iOS به زودی می توانند از آن استفاده کنند. همان طور که گفته شد مایکروسافت برای اجرایی کردن این ویژگی از هوش مصنوعی و قابلیت تشخیص تصویر استفاده کرده است. با این قابلیت جدید، دیگر نیازی نیست محتوای جدول ها به صورت دستی تایپ شود. کاربران مایکروسافت 365 می توانند از این قابلیت جدید استفاده کنند.
مایکروسافت علاوه بر این قابلیت مبتنی بر هوش مصنوعی، برای اپلیکیشن کاربردی احراز هویت Authenticator قابلیت ارسال هشدار امنیتی در مورد حساب های کاربری مایکروسافت را اضافه کرده است. هشدارهای امنیتی در حساب های کاربری شخصی از جمله Outlook.com می تواند مورد استفاده قرار گیرد. زمانی که رمز عبور تغییر می کند یا هر فعالیت دیگری در ارتباط با حساب های کاربری و در حوزه ی امنیت آن ها اتفاق می افتد، برای کاربر نوتیفیکیشن هشدار ارسال می شود. کاربران هر دو سیستم عامل اندروید و iOS می توانند از قابلیت جدید اپلیکیشن کاربردی احراز هویت Authenticator بهره مند شوند.
ویندوز 10 به روزرسانی های دارای باگ را به صورت خودکار حذف می کند
حذف خودکار فایل های به روزرسانی ، آخرین راه حل ویندوز ۱۰ برای مقابله با مشکلات ناشی از به روزرسانی هایی است که از باگ های جدی رنج می برند.
به گزارش زومیت، مایکروسافت اعلام کرده است که اگر پس از آخرین باری که ویندوزتان را به روزرسانی کردید در کار با آن دچار دردسر شدید، ویندوز ۱۰ می تواند آن را به صورت خودکار حذف کند. بیانیه ای که توسط تیم پشتیبانی مایکروسافت منتشر شده است می گوید شاید برخی از به روزرسانی ها با سیستم شما ناسازگار باشند یا شاید هم یک باگ جدی در آن ها وجود دارد. اگر ویندوز نتوانست مشکل شما را با هیچ ابزار دیگری حل کند، به عنوان آخرین راه حل آن را حذف خواهد کرد.
در صورت انجام چنین کاری، کاربر در زمان راه اندازی سیستم پیغام زیر را مشاهده خواهد کرد:
We removed some recently installed updates to recover your device from a startup failure
یعنی «برخی از به روزرسانی هایی که به تازگی نصب کرده اید را حذف کردیم تا مشکل مربوط به راه اندازی سیستم را برطرف کنیم». برای اینکه این مشکل دوباره پیش نیاید، ویندوز قابلیت نصب خودکار «به روزرسانی هایی که مشکل ایجاد کرده اند» را به مدت ۳۰ روز متوقف می کند. مایکروسافت می گوید باید به آن ها فرصت داد تا علت این مشکل را پیدا و آن را حل کنند.
اگر فکر می کنید که ویندوز نباید به روزرسانی ها را حذف کند، می توانید دوباره آن را به صورت دستی به روزرسانی کنید؛ ولی اگر آن ها همچنان مانع از عملکرد صحیح کامپیوتر بشوند، ویندوز یک بار دیگر مانع از اجرای آن ها می شود و حذف شان می کند.
کاربران ویندوز از این ویژگی استقبال کرده اند؛ چرا که آن ها دیگر مجبور نیستند برای حل مشکلاتی که ناگهانی درگیرش می شوند، دست به اقدامات سختی مانند فرمت درایوهای خود بزنند.
به روزرسانی جدید ویندوز ۱۰ تاثیر مخربی بر نرخ فریم در بازی ها دارد
جدیدترین به روزرسانی ویندوز، دردسرهای زیادی برای گیمرها ایجاد کرده است.
به گزارش زومیت، به روزرسانیKB4482887 ویندوز ۱۰ باعث افت شدید عملکرد در برخی عناوین بازی های رایانه ای شده که این موضوع توسط مایکروسافت نیز تأیید شده است.
براساس گزارش ها، پس از این به روزرسانی ضربات مهلکی بر سطح عملکرد برخی عناوین بازی، مستقل از نوع پردازنده ی مورد استفاده اعم از پردازنده های AMD، اینتل یا انویدیا، در عناوینی شامل Destiny 2 ،Sea of Thieves و … وارد شده است؛ که شامل افت شدید نرخ فریم و تأخیر در پاسخ ورودی است.
بیانیه رسمی مایکروسافت در مورد اشکالات به وجود آمده به قرار زیر است:
کاربران رایانه های شخصی پس از به روزرسانیKB4482887 ممکن است در برخی عناوین بازی های رایانه ای (مانند Destiny 2) با اشکالاتی از قبیل فروکاست عملکرد گرافیکی و سرعت پاسخگویی ماوس روبه رو شوند. این شرکت اعلام می دارد که در حال کار برای حل مشکل پدید آمده و ارائه به روزرسانی دیگری در نسخه بعدی ویندوز است. در حال حاضر کاربران با حذف به روزرسانیKB4482887 می توانند اقدام به بازیابی عملکرد از دست رفته نمایند.
روش حذف به روزرسانی در ویندوز ۱۰
خلاص شدن از دست این به روزرسانی پر دردسر آسیبی به سیستم شما نخواهد رساند. برای حذف به روزرسانیKB4482887، در منوی استارت عبارت Windows Update settings را جست وجو کنید و در پنجره باز شده روی View update history کلیک کنید. در بالای صفحه جدید روی uninstall updates کلیک کرده و سپس در منوی باز شده فهرستی از تمام موارد به روزرسانی های اخیر کامپیوتر خود را مشاهده خواهید کرد. در ادامه روی هر یک از مواردی که مایل به حذف آن هستید، کلیک کنید و با فشردن دکمه ی uninstall ظاهرشده، روند حذف آن به روزرسانی را تکمیل کنید. البته این کار درواقع تاثیر بسیار زیادی ندارد زیرا تمام وصله های اعمال شده با این روش قابل حذف نخواهند بود.
مایکروسافت ماشین حساب ویندوز را به صورت متن باز در گیت هاب منتشر کرد
کد منبع ماشین حساب ویندوز هم اکنون به صورت متن باز و رایگان در اختیار توسعه دهندگان قرار گرفته است.
به گزارش زومیت، شرکت مایکروسافت یکی از نمادین ترین اجزای ویندوز یعنی ماشین حساب این سیستم عامل را به حالت متن باز در آورد. مایکروسافت کد منبع و مسیر توسعه ی ماشین حساب ویندوز را در گیتهاب منتشر کرده است و این شرکت توسعه دهندگان را تشویق می کند تا در توسعه ی ماشین حساب مذکور فعالیت کنند.
ماشین حساب از زمان انتشار نسخه ی اول ویندوز تاکنون، یکی از امکانات موجود در این سیستم عامل بوده است. اگرچه تغییرات زیادی در نسخه ی ارائه شده در ویندوز ۱۰ نسبت به ماشین حساب نسخه اول ویندوز اعمال شده، اما هسته ی برنامه اساسا مشابه بوده و همه ما بارها در حین انجام کارهای روزمره از این نرم افزار استفاده کرده ایم.
ماشین حساب ویندوز هم اکنون در گیت هاب در دسترس قرار گرفته است
حال مایکروسافت علاوه بر انتشار خبر متن باز شدن ماشین حساب ویندوز در بلاگ توسعه دهندگان این سیستم عامل، کد منبع نرم افزار مذکور را در گیت هاب نیز ارائه داده است. ردموندی ها ماشین حساب ویندوز را تحت لایسنس MIT منتشر کرده اند. این لایسنس به صورت کپی و ادامه بوده و در راستای روش کاری استاندارد گیت هاب است.
مایکروسافت از توسعه دهندگان دعوت کرده تا از کد ماشین حساب ویندوز در اپلیکیشن های خود استفاده کنند. این شرکت همچنین از توسعه دهندگان خواسته تا با حضور در بحث ها و ارائه ی پیشنهاد و نیز ایجاد امکانات جدید، در جهت گیری آینده ی ماشین حساب ویندوز نقش داشته باشند.
به نظر مایکروسافت استفاده از کد و مشارکت در ایده ها می تواند راه بسیار خوبی برای یادگیری جدیدترین فناوری های این شرکت مثل پلتفرم سراسری ویندوز، XAML و آژور باشد. مایکروسافت می گوید هدف از انجام این اقدام «ایجاد یک تجربه ی مشارکتی بهتر با جامعه ی کاربران» است. همچنین در نظر داشته باشید که شرکت مذکور از دیدگاه های تازه ی شما استقبال می کند تا با کمک در این پروژه، آینده ی بهتری برای ماشین حساب تعریف شود.
مایکروسافت جامعه متن باز را در آغوش می کشد
این اولین ابزاری نیست که مایکروسافت آن را به صورت متن باز ارائه کرده است و به نظر هم نمی رسد آخرین مورد باشد. مایکروسافت تا سال ها به عنوان مخالف سرسخت جوامع متن باز شناخته می شد ولی در سال های اخیر استراتژی شرکت مذکور در این زمینه تغییر کرده است.
علاقه ی مایکروسافت به جامعه ی متن باز در سال ۲۰۱۸ و با عضویت این شرکت در شبکه ی اختراع آزاد (OIN) شروع شد. از آن زمان تا به حال مایکروسافت ۶۰ هزار پتنت انحصاری خود را در این شبکه ارائه کرده که این اقدام می تواند در محافظت از لینوکس در پرونده های قضایی کمک کند.
مایکروسافت در اقدامی غیرمنتظره، دایرکت ایکس 12 را به ویندوز 7 پورت می کند
مایکروسافت در اقدامی عجیب، اعلام کرد می خواهد دایرکت ایکس 12 را به ویندوز 7 پورت کند تا بدین طریق، این نسخه از ویندوز بتواند API مورد بحث را اجرا کند.
به گزارش زومیت، مایکروسافت خبر تعجب برانگیزی درباره ی ویندوز ۷ (Microsoft Windows 7) منتشر کرد. براساس اخبار رسمی، ردموندی ها در پی پورت کردن دایرکت ایکس ۱۲ (DirectX 12) به این ویندوزِ تقریبا ۱۰ ساله هستند.
پشتیبانی رسمی مایکروسافت از ویندوز ۷ تا کمتر از یک سال دیگر به پایان خواهد رسید و این شرکت اعلان های مربوط به این موضوع را به زودی برای کاربران این نسخه از ویندوز ارسال خواهد کرد. با این حال، ردموندی ها اعلام کرده اند می خواهند به برخی از توسعه دهندگان بازی های ویدئویی امکان استفاده از دایرکت ایکس ۱۲ را در بازی هایشان بدهند. ظاهرا World of Warcraft، اثر شرکت بلیزارد، قرار است نخستین بازی ای باشد که روی ویندوز ۷ از دایرکت ایکس ۱۲ پشتیبانی می کند.
مایکروسافت می گوید یکی از دلایل انجام این کار، بازخوردهای شرکت بلیزارد مبنی بر تأثیر دایرکت ایکس ۱۲ در بهبود نرخ فریم بازی دنیای وارکرفت بوده است. ظاهرا قابلیت هایی نظیر بازدهی چندرشته ای (Multi-Threading) در دایرکت ایکس ۱۲، بهبود درخور توجهی در نرخ فریم اجرایی بازی دنیای وارکرفت روی سیستم عامل ویندوز ۱۰ اعمال می کنند.
بلیزارد از مایکروسافت درخواست کرده چنین قابلیتی را در ویندوز ۷ هم عملی کند. احتمالا یکی از دلایل اصلی این درخواست، شمار درخور توجه گیمرهایی است که هنوز با ویندوز ۷ بازی نام برده را اجرا می کنند. اگر به خاطر داشته باشید، مایکروسافت سال ها پیش دایرکت ایکس ۱۲ را به صورت انحصاری به همراه ویندوز ۱۰ معرفی کرد و این API تاکنون برای هیچ سیستم عامل دیگری دردسترس قرار نگرفته بود.
پورت کردن دایرکت ایکس ۱۲ به ویندوز ۷، نرخ فریم بازی ها را بهبود می بخشد
جیانی لو، مدیربرنامه ی دایرکت ایکس، در این زمینه چنین توضیح می دهد:
در مایکروسافت، بسیار تلاش می کنیم تا به بازخوردهای کاربران پاسخ دهیم؛ به همین دلیل، وقتی چنین پیامی را از بلیزارد و دیگر توسعه دهندگان دریافت کردیم، تصمیم گرفتیم به آن عمل کنیم. از طرف مایکروسافت مفتخرم اعلام کنم که ران تایم D3D12 را به ویندوز ۷ پورت کرده ایم. این کار به توسعه دهندگان امکان می دهد در این سیستم عامل قدیمی از تمامی مزیت های D3D12 بهره بگیرند.
جدیدترین پچ نرم افزاری منتشرشده برای World of Warcraft: Battle for Azeroth (نسخه ی ۸.۱.۵)، پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۲ را به نسخه ی ویندوز ۷ این بازی می آورد. این اتفاقی است که بهبود درخور توجهی در نرخ فریم این بازی را در سیستم عامل مذکور به همراه خواهد داشت. ظاهرا این احتمال وجود دارد که به زودی بازی های دیگری نیز به دایرکت ایکس ۱۲ روی ویندوز ۷ تجهیز شوند. لو در این باره می گوید:
در حال حاضر، با چند توسعه دهنده ی دیگر در حال مذاکره هستیم تا بازی های مبتنی بر D3D12 آن ها را به ویندوز ۷ پورت کنیم.
جالب است بدانید در گذشته، دایرکت ایکس ۱۲ یکی از اهرم های فشار مهم مایکروسافت برای ترغیب گیمرها به نصب ویندوز ۱۰ بود. ظاهرا این کار، تأثیر چندانی روی طرفداران بازی دنیای وارکرفت نگذاشته و اغلب آنان ترجیح داده اند همچنان به ویندوز ۷ وفادار باقی بمانند.
آمازون قابلیت حذف کالاهای تقلبی را به پنل برندها اضافه کرد
آمازون قابلیت جدیدی به پنل خود اضافه کرد که به برندها امکان می دهد کالاهای تقلبی را از فهرست فروش وبسایت حذف کنند.
به گزارش زومیت، آمازون قابلیتی جدید به نام Project Zero را در سرویس خود رونمایی کرد که به برندها امکان می دهد کالاهای تقلبی را از فروشگاه حذف کنند. برندهای معتبر حاضر در این سرویس آنلاین، از سال ها پیش گلایه های متعددی درباره ی محصولات تقلبی مطرح می کردند. کالاهایی که با سوءاستفاده از نام آن برندها، در مارکت پلیس آمازون به فروش می رسید. در گذشته، آن ها تنها می توانستند کالاهای تقلبی را برای آمازون برچسب گذاری کنند تا خود وبسایت، نسبت به بررسی و حذف آن ها اقدام کند.
برندهایی که در برنامه ی جدید Project Zero وارد می شوند، به ابزاری اختصاصی دسترسی خواهند داشت که امکان حذف کالاهای تقلبی را به آن ها می دهد. کالاهای حذف شده نیز برای آموزش سیستم یادگیری ماشین به مرکز پردازش آن ارسال می شوند تا به مرور، از آن سیستم برای شناسایی و حذف کالاهای تقلبی استفاده شود. آمازون در یک پست وبلاگی ادعا کرد که تعداد محصولات تقلبی حذف شده با استفاده از سیستم خودکار، حدودا ۱۰۰ برابر تعدادی است که در زمان برابر، براساس گزارش های برندها حذف می شوند.
آمازون علاوه بر ارائه ی قابلیت حذف کالاهای تقلبی، سرویس سریال سازی برای کالاها را نیز عرضه می کند. سرویس مذکور به کسب وکارها امکان می دهد تا برای هر محصول فروخته شده در آمازون، کد منحصر به فردی تولید کنند. این سرویس به آمازون امکان می دهد تا اعتبار هر محصول از هر برند را در وبسایت خود به راحتی بررسی کند.
برنامه ی Project Zero اکنون تنها به صورت دعوتنامه ای برای برندها اجرا می شود. برخی از برندهایی که اکنون در آن حضور دارند، Vera Bradley، Thunderworks و Kenu هستند. سال گذشته، آمازون و برند ورا بردلی در پرونده ای مشترک، از یک فروشنده ی کالاهای تقلبی آن برند شکایت کردند. پرونده ای مشابه نیز با همکاری آمازون و برند OtterBox به جریان افتاد.
اپل در سال ۲۰۱۶، شکایتی علیه یک شرکت آمریکایی به جریان انداخت که شارژرها و کابل هایی تقلبی با برند Apple در آمازون می فروخت. کوپرتینویی ها ادعا کردند که ۹۰ درصد کالاهای فروخته شده در آمازون با برند اپل، تقلبی هستند. در همان سال، برند Birkenstock تصمیم گرفت تا فروش محصولات خود به دست شرکت های واسط را متوقف کند و دلیل آن نیز، سوءاستفاده و فروش کالاهای تقلبی در آمازون بود.
همان طور که دیدیم، مشکل محصولات کپی و تقلبی در بزرگ ترین مارکت پلیس جهان نیز وجود دارد. آمازون با وجود تمام امکاناتی که در اختیار دارد، هنوز با این چالش دست به گریبان است و قطعا بازیگران دیگر تجارت الکترونیک نیز با آن رو به رو شده اند. در این میان انتظار می رود تا کسب وکارهایی با مدل مشابه آمازون نیز راهکارهایی شبیه موارد بالا به کار بگیرند تا از ضایع شدن حقوق مشتریان و درنتیجه کاهش اعتماد آن ها به خرید آنلاین جلوگیری شود.
وبسایت های فروشگاهی وردپرس تحت حملات شدید سایبری قرار دارند
مجرمان سایبری از یک افزونه ی سبد خرید در پلتفرم وردپرس استفاده می کنند تا حفره ی ورودی به فروشگاه های آنلاین پیدا کرده و آن ها را در اختیار بگیرند.
به گزارش زومیت، وبسایت های فروشگاه های مبتنی بر وردپرس، توسط گروهی از مجرمان سایبری تحت حملات شدید قرار گرفته اند. آن ها از آسیب پذیری یک افزونه ی سبد خرید فروشگاهی استفاده می کنند تا راه های نفوذی را به وبسایت های فروشگاهی باز کنند و درنهایت، کنترل فروشگاه اینترنتی را در دست بگیرند. گزارش شرکت امنیتی Defiant نشان می دهد که حملات هم اکنون نیز ادامه دارند. آن شرکت، عرضه کننده ی یک افزونه ی امنیتی به نام Wordefence برای وبسایت های وردپرسی است.
گزارش امنیتی می گوید که مجرمان سایبری از افزونه ی سبد فروشگاهی به نام Abandoned Cart Lite for WooCommerce برای نفوذ استفاده می کنند. طبق گزارش مخزن رسمی افزونه های وردپرس، این افزونه اکنون روی ۲۰ هزار وبسایت وردپرسی فعالیت می کند.
آسیب پذیری چگونه کار می کند؟
آسیب پذیری مورد نظر، یکی از معدود نمونه هایی است که در آن از روش تقریبا بی خطر XSS استفاده می شود، اما می تواند تأثیرات مخرب قابل توجهی داشته باشد. درواقع، حفره های امنیتی XSS به ندرت برای چنین حمله های مرگ باری استفاده می شوند. حملات کنونی در اثر اشکالات افزونه و نحوه ی بهره برداری از حفره ی امنیتی صورت می گیرند که ترکیب آن ها، تهدیدات شدیدی را به همراه دارد.
افزونه ی فروشگاهی مذکور، به مدیران وبسایت ها امکان می دهد تا سبدهای خریدی را که توسط کاربران رها شده اند، به راحتی مشاهده کنند. سبدهایی که خریدار آن ها، پیش از نهایی شدن خرید، وبسایت را ترک می کند. با استفاده از این افزونه می توان محصولات پرطرفدار را به صورت بهینه تری شناسایی و آن ها را به صورت بهتری عرضه کرد و به نمایش گذاشت. درنهایت، سبدهای رهاشده تنها در بخش مدیریت سایت و توسط مدیر اصلی یا کاربران دیگر با دسترسی های مدیریتی قابل مشاهده خواهد بود.
مایکی وینسترا، محقق شرکت Defiant می گوید که هکرها با استفاده از آسیب پذیری افزونه، عملیاتی را به صورت خودکار در وبسایت های وردپرسی مجهز به ووکامرس اجرا می کنند. در آن حمله ها، سبدهای خریدی در فروشگاه آنلاین ایجاد می شود که محصولات آن ها، نام های غیرمعمول یا اشتباه دارند. آن ها کدهای نفوذ را در یکی از ردیف های سبد خرید مخفی می کنند و از وبسایت خارج می شوند. با این روش، کد مخرب قطعا وارد دیتابیس فروشگاه می شود.
هکرها یک حساب کاربری با دسترسی مدیر کل ایجاد می کنند
پس از آنکه کد مخرب در سبد خرید قرار گرفت، مدیر وبسایت برای بررسی سبدهای رهاشده به افزونه مراجعه می کند. سپس کد مخرب به محض باز شدن صفحه ای مشخص از پنل مدیریتی، اجرا می شود. وینسترا می گوید افزونه ی امنیتی شرکتش در هفته های گذشته چندین تلاش برای نفوذ به وبسایت ها با استفاده از این روش را ثبت کرده است.
کدهای مخربی که توسط افزونه ی امنیتی شناسایی شدند، یک فایل جاوااسکریپت را از آدرسی در bit.ly بارگذاری می کنند. آن فایل، تلاش می کند تا ۲ راه نفوذ را برای ورود به سایت های آسیب پذیر پیاده سازی کند. اولین راه نفوذ، یک حساب کاربری با دسترسی مدیر کل به هکرها می دهد که نام کاربری آن woouser و ایمیل ثبت نامی، woouser401a[at]mailinator.com خواهد بود. گروه امنیتی، گذرواژه ی آن کاربر تقلبی را هم گزارش کرده اند که K1YPRka7b0av1B است.
مسیر ورودی دوم، بسیار زیرکانه طراحی شد که به ندرت در نفوذهای این چنینی دیده می شود. وینسترا در مصاحبه ی خود گفت که در روش دوم، کد مخرب فهرست افزونه های وبسایت را بررسی کرده و آن هایی که توسط مدیر کل غیرفعال شده اند را شناسایی می کند. هکرها افزونه ی هدف را فعال نمی کنند، بلکه محتوای فایل اصلی آن را با اسکریپتی مخرب تعویض می کنند که راه نفوذ را برای دسترسی های بعدی باز می کند. افزونه غیرفعال می ماند، اما از آنجایی که فایل های آن روی هاست بوده و ازطریق وب ریکوئست ها قابل دسترسی هستند، هکرها می توانند در صورت بسته شدن راه اول (پاک شدن کاربر woouser) ازطریق آن برای نفوذ اقدام کنند.
لینک bit.ly که برای نفوذ مذکور استفاده می شود، تاکنون ۵۲۰۰ مرتبه باز شده است. درنتیجه می توان پیش بینی کرد که تعداد سایت های آلوده به چند هزار عدد رسیده باشد. به هرحال، آمار بازدید از آن لینک را نمی توان دقیق دانست. وینسترا در مصاحبه ی خود درباره ی لینک می گوید: آمارهای Bit.ly می توانند گمراه کننده باشند، چرا که یک وبسایت آلوده می تواند چندین بار درخواست به آن لینک را تکرار کند. به عنوان مثال اگر کدهای XSS در داشبورد مدیریتی افزونه باقی بمانند و مدیر چند بار آن را بررسی کند، درخواست به لینک مذکور تکرار می شود.
به علاوه، نمی توان تخمین زد که چند حمله ی XSS موفق انجام شده و منتظر مدیر ارشد هستند تا صفحه ی مورد نظر را برای اولین بار باز کند.
جمله ی آخر وینسترا نشان می دهد که احتمالا وبسایت های زیادی تحت حمله قرار گرفته اند، اما هنوز راه ورود به آن ها نهایی نیست. درنتیحه، لینک Bit.ly ازطریق آن ها باز نشده است. به هرحال، وینسترا و همکارانش هنوز دلیل و هدف اصلی مجرمان سایبری از نفوذ به آن همه وبسایت های وردپرسی را متوجه نشده اند. چرا که افزونه ی امنیتی آن ها، همه ی مشتریان را دربرابر نفوذ مذکور حفظ کرده است. درنهایت، شاید بتوان اهدافی همچون ارسال اسپم برای سئیا اجرای کدهای مخرب دزدیدن اطلاعات بانکی را دلیل نفوذهای اخیر دانست.
به هرحال تیم مدیریتی افزونه ی Abandoned Cart Lite for WooCommerce در جدیدترین نسخه ی خود پچ امنیتی برای مقابله با حمله های XSS را عرضه کرده اند. وبسایت های وردپرسی مجهز به ووکامرس که از آن افزونه استفاده می کنند، باید هسته ی وبسایت و افزونه های خود را به روزرسانی کرده و هرگونه فعالیت مشکوک در پنل مدیریت را نیز بررسی کنند. نام کاربری woouser یا هر مورد مشابه و مشکوک، مرحله ی اول در آن بررسی خواهد بود.
کالرایز؛ سرویسی که با استفاده از هوش مصنوعی، تصاویر سیاهوسفید را رنگی می کند
کالرایز یک سرویس مبتنی بر وب است که از مدتی پیش راه اندازی شده و به صورت کاملا رایگان می تواند تصاویر سیاه و سفید را با اتکا بر هوش مصنوعی، به تصاویر رنگی تبدیل کند.
به گزارش زومیت، مهندسین سنگاپوری مدتی پیش به صورت رسمی وب سایت Colourise.sg را راه اندازی کردند. کالرایز که درواقع سرویسی مبتنی بر وب است، توانایی این را دارد که با بهره گیری از هوش مصنوعی متکی به یادگیری عمیق، تصاویر سیاه و سفید را رنگی کند.
جالب اینجا است که کار با وب سایت مورد بحث هیچ گونه مهارت فنی لازم ندارد و سرویس این سایت به صورت رایگان ارائه می شود. درضمن، تبدیل تصاویر سیاه و سفید به تصاویر رنگی در عرض تنها چند ثانیه صورت می پذیرد و نتیجه ی کار به شما نشان داده می شود. نتایج به دست آمده نیز در اغلب مواقع، بسیار واقع گرایانه و جالب به نظر می رسند.
پرستون لیم، یکی از مهندسینی که روی این پروژه کار کرده، می گوید یکی از اهداف اصلی او و تیمش برای طراحی سرویس کالرایز، رنگی کردن تصاویر تاریخی سیاه و سفید مربوط به کشور سنگاپور بوده است. جالب است بدانید که سرویس کالرایز از جوانبی با دیگر سرویس های مشابه مبتنی بر هوش مصنوعی نظیر Algorithmia تفاوت دارد.
البته این سرویس با برخی محدودیت ها نیز رو به رو است؛ برای مثال، کاربر نمی تواند خودش رنگ بخش های مختلف تصویر را مشخص کند. این یعنی نتیجه ی نهایی ممکن است در اغلب مواقع، واقع گرایانه به نظر برسد؛ اما این احتمال وجود دارد که رنگ های آن با رنگ های حقیقی سوژه، تفاوت داشته باشد.
طبق اطلاعات منتشرشده از سوی دست اندرکاران این پروژه، سرویس کالرایز با تصاویری که وضوح بالایی دارند و در آن ها سوژه هایی نظیر انسان یا مناظر طبیعی وجود دارد، بهتر کار می کند. این سرویس تحت وب دارای یک پایگاه داده ی بزرگ است و براساس اطلاعات موجود در آن، می تواند اشیاء موجود در تصاویر را تشخیص دهد و آن ها را رنگی کند.
اگر در تصویری، یک شیء وجود داشته باشد که هوش مصنوعی کالرایز نتواند آن را شناسایی کند، ممکن است نتیجه ی نهایی چندان واقع گرایانه نباشد.
کمک به درک بهتر افسردگی و اضطراب با استفاده از گوشی های هوشمند
گوشی های هوشمند برای درک بهتر طبیعت افسردگی و اضطراب به کمک پژوهشگران می آیند.
به گزارش زومیت، دهه ها پژوهش درباره ی افسردگی و اضطراب منجربه توسعه ی مدل هایی شده است که به توضیح علل و ابعاد این دو اختلال کمک می کنند. با این حال، این مدل ها تفاوت های بین افراد را اندازه گیری می کنند و از مطالعاتی به دست می آیند که با استفاده از چند ارزیابی طراحی شدند که می توانند ماه ها یا حتی سال ها از هم جدا باشند.
به عبارت دیگر، این مدل ها حاوی اطلاعات بسیار مفیدی هستند، اما برای بررسی آنچه که از نظر احساسی در یک فرد خاص از لحظه ای تا لحظه ی دیگر اتفاق می افتد، بهینه نیستند. در حال حاضر، یک روانشناس در دانشگاه ایالتی نیویورک در شهر بافلو، در حال گسترش این پژوهش با ارزش است و به طور مکرر نشانه هایی از افراد خاص را در زمان حقیقی اندازه گیری می کند تا یاد بگیرد که احساسات آنی تا چه حد به علائم بعدی مربوط هستند.
این پژوهش، اضطراب و افسردگی را با روشی که قبلا مورد مطالعه قرار نگرفته است، بررسی می کند. نتایج نشان می دهد که برخی از احساسات به گونه ای در فرد رخ می دهند که احساسات را فراتر از آنچه پیش بینی می کنند که در زمان های خاصی اتفاق می افتد. طبق گفته ی کریستین گینی، استادیار در دپارتمان روانشناسی این دانشگاه و یکی از پژوهشگران این پژوهش، این اطلاعات می تواند مزایای درمانی برای بیمارانی فراهم کند که در حال مبارزه با این اختلالات هستند.
گینی، متخصص احساسات در اختلالات روحی و اضطراب و یکی از دریافت کنندگان اخیر جوایز علمی برجسته شغلی مؤسسه روانشناسی آمریکا، در این باره گفت: متخصصان بالینی عمدتاً علاقه ای به این ندارند که چگونه علائم یک شخص با شخص دیگری مقایسه می شود؛ نکته ای که اغلب مطالعات روی آن متمرکز است. درعوض، آن ها بیشتر به این موضوع علاقه مند هستند که چگونه احساسات فردی که دچار اضطراب یا افسردگی است را تغییر دهند. به عبارت دیگر، آن ها می خواهند درک کنند که چگونه تجربیات عاطفی یک فرد خاص را در طول زمان و در شرایط مختلف تغییر دهند. تنها راه رسیدن به این هدف این است که این فرایندها را به طور مرتب در حین اتفاق افتادن در یک فرد اندازه گیری کنید.
برای انجام این کار، گینی ارزیابی های اولیه را در ۱۳۵ شرکت کننده انجام داد که هر یک از آن ها به دنبال نوعی درمان روانی بودند. سه بار در روز به مدت ۱۰ هفته، شرکت کنندگان نظرسنجی را روی گوشی های هوشمند خود در مورد احساسات و نشانه هایشان دریافت می کردند. آن ها این نظرسنجی را در عرض ۲۰ دقیقه از زمان رسیدن آن تکمیل می کردند.د گینی در این باره گفت: این کار، گزارش کافی برای ایجاد درک درست از نوسانات، علائم و تاثیرات هر شخص فراهم می کند (که به عنوان احساس هدف که بخشی از احساسات یک فرد است، تعریف می شود).
یک گوشی هوشمند یک تصویر بی درنگ را فراهم می آورد که پرسشنامه های توزیع شده در آزمایشگاه که احساسات در دوره های طولانی را خلاصه می کنند، قادر به دستیابی به آن نیستند.
گینی در این باره گفت: ما همیشه نمی توانیم به طور دقیق به خاطر بیاوریم که چند روز پیش یا چند هفته پیش چه احساسی داشتیم، به خصوص اگر روزهایی احساس خیلی بدی داشتیم و روزهای دیگر احساسات بسیار خوبی داشتیم. در نتیجه خلاصه کردن آن در یک شاخص واحد کار آسانی نیست.
اضطراب و افسردگی هریک در نوع خود اختلالات منحصر به فردی هستند، اما این اختلالات اغلب با هم در یک بیمار ظاهر می شوند. هر دو اختلال با سطح بالایی از احساسات منفی مانند ترس، ناراحتی و عصبانیت همراه هستند، در حالی که سطح پایین احساسات مثبت مانند هیجان و علاقه، منحصر به افسردگی است.
گینی در این باره گفت تعجب آور نیست که حالات عاطفی خاصی مانند احساس شادی یا غم، ممکن است مسئول تجربه ی احساسات بعدی باشند. آنچه که پژوهشگران زیاد درباره ی آن اطلاعات ندارند این است که این احساس و تأثیر تا چه مدت باقی می ماند و چه علائم خاصی از آن به ساعت یا روز بعد منتقل می شوند.
گینی ادامه داد: این پژوهش به ما نشان داد که برخی از این احساسات و تأثیرات کوتاه مدت هستند، اما برای افسردگی، اگر شما میزان زیادی از احساسات منفی را تجربه می کنید، حتی اگر میزان افسردگی آن شخص را در آن زمان کنترل کنیم، هنوز می توان پیش بینی کرد که در ۲۴ ساعت آینده میزان افسردگی افزایش یابد.
این امر می تواند حاکی از آن باشد که متخصصان بالینی می توانند اثر و احساسات مثبت و منفی افراد را در زمان حقیقی و خط سیر مسیری که نشان دهنده افزایش خطر است، دنبال کنند.
گینی گفت: اگر ما بتوانیم عوامل خاص خطر را برای افزایش علائم در زمان حقیقی شناسایی کنیم، حتی می توانیم از گوشی های هوشمند برای ارسال پیشنهادهایی در مورد راهبردهای مفید یا آگاه سازی ارائه دهنده ی خدمات بهداشت روانی آن شخص استفاده کنیم.
سامسونگ حافظه فوق سریع eMRAM مبتنی بر لیتوگرافی ۲۸ نانومتری به بازار عرضه می کند
سامسونگ اعلام کرد اواخر سال جاری میلادی حافظه ی فوق سریع و کم مصرف eMRAM مبتنی بر لیتوگرافی ۲۸ نانومتری به بازار عرضه می کند.
به گزارش زومیت، سامسونگ، حافظه ی eMRAM مبتنی بر لیتوگرافی ۲۸ نانومتری با فناوری تولید FD-SOI را معرفی کرد. پیش تر نیز اخباری در مورد حافظه فوق سریع MRAM برای گوشی و اینترنت اشیا منتشر شده بود. غول فناوری کره ای تاکنون اشاره ای به مشتریان محصول جدید خود نکرده است.
سامسونگ پیش تر گفته بود که ماژول eMRAM می تواند به راحتی با فناوری 28FDS به تراشه اضافه شود و نیازی نیست که در مراحل ابتدایی فرایند تولید همانند تولید انبوه سیلیکون، FinFET و ترانزیستور FD-SOI یکپارچه سازی صورت گیرد. براساس اعلام سامسونگ، انتظار می رود اواخر سال جاری میلادی شاهد عرضه ی تراشه ی جدید با حافظه ی یک گیگابایتی eMRAM در بازار باشیم.
حافظه ی فوق سریع eMRAM، گزینه ی امیدوارکننده ای برای جایگزینی به جای حافظه ی فلش جاسازی شده است که با چالش های بسیاری همچون مشکل مقیاس پذیری مواجه است. حافظه ی eMRAM، حافظه ای غیر فرار با مقاومت بالا، سرعت خواندن و نوشتن فوق العاده و همچنین قدرت نگه داری خوبی است. از آنجایی که MRAM با ولتاژ پایین کار می کند و در حالت غیرفعال مصرف پاور ندارد، بسیار قدرتمندتر از حافظه ی فلش است. MRAM، برای کاربردهای ویژه ای همچون اینترنت اشیا مورد استفاده قرار می گیرد.
سامسونگ در رویداد IEDM ماه دسامبر، فناوری گشتاور انتقال چرخشی (STT) حافظه ی فوق سریع حافظه ی جدید خود را به همراه اتصالات تونل مغناطیسی MTJs در پلتفرم فناوری تولید FD-SOI مبتنی بر لیتوگرافی ۲۸ نانومتری توصیف کرد. STT-MRAM به عنوان بهترین فناوری MRAM از لحاظ مقیاس پذیری، وابستگی شکلی و مقیاس پذیری مغناطیسی در نظر گرفته می شود.
اینتل رقیب سامسونگ، در کنفرانس 2019 ISSCC که اوایل سال جاری میلادی برگزار شد، جزئیات فناوری eMRAM مبتنی بر لیتوگرافی ۲۲ نانومتری را معرفی کرد. این حافظه ی eMRAM قرار است در تراشه ی FinFET مورد استفاده قرار گیرد. همچنین در این رویداد بین المللی، اینتل اعلام کرد که قرار است تولید انبوه حافظه ی جدید eMRAM مبتنی بر لیتوگرافی ۲۲ نانومتری به زودی آغاز شود. برخی تحلیلگران بازار معتقدند که محصول جدید اینتل برای برخی مشتریان عرضه شده است.
رایان لی، معاون مدیرعامل کارخانه ی سامسونگ اعلام کرد:
کارخانه ی سامسونگ، درکنار فرایند یکپارچه سازی eMRAM و استفاده از فناوری های جدید فعلی، قصد دارد همچنان به توسعه ی eNVM ادامه دهد تا از این طریق بتواند از مزایای رقابتی خاص و متمایزکننده ی خود، به همراه قابلیت های تولید فوق العاده اش در جهت تأمین نیاز مشتریان و بازار استفاده کند.
اینتل و کوالکام نمونه اولیه ماژول 5G مخصوص رایانه را به نمایش گذاشتند
اینتل و کوالکام، نمونه اولیه سخت افزار برای اتصال سیستم های کامپیوتری به شبکه ی پرسرعت اینترنت 5G را به نمایش گذاشتند.
به گزارش زومیت، فناوری اتصال به شبکه ی پرسرعت اینترنت 5G، ابتدا در گوشی های هوشمند مطرح شد، ولی درنهایت دستگاه های بسیاری قابلیت اتصال به شبکه ی 5G را خواهند داشت.
در جریان کنگره جهانی موبایل، اخباری در مورد چگونگی عملکرد رایانه ها و پشتیبانی آن ها از شبکه ی 5G مطرح شد. براساس آخرین گزارش وبسایت خبری AnandTech، اینتل و کوالکام، مودم های 5G را به نمایش گذاشته اند که با استفاده از سوکت های M.2 می تواند به سیستم های دسکتاپ یا لپ تاپ متصل شود.
با این وجود، قبل از اتصال سیستم به یکی از این مودم ها، ابتدا لازم است سیستم کامپیوتری ارتقا پیدا کند تا بتواند از اتصال به شبکه ی 5G پشتیبانی کند. به نظر می رسد هر دو ماژول، به آنتن های 5G خارجی متصل می شوند که در این صورت استفاده از ماژول ها به راحتی نصب سریع توسط کاربر نخواهد بود. در اصل تولیدکنندگان لپ تاپ هایی مانند اچ پی، دل و لنوو مشتریان چنین مودم هایی هستند تا بتوانند سیستم های خود را به مودم های 5G مجهز کنند. همان طوری که پیش از این و در حال حاضر نیز، همین کار را برای قابلیت اتصال به شبکه ی LTE انجام می دهند.
از نظر مشخصات، ماژول های اینتل که توسط Fibocom تولید می شوند، از مودم XMM8160 اینتل استفاده می کنند و قابلیت پشتیبانی از فرکانس زیر ۶۰ هرتز و امواج طول موج کوتاه میلی متری 5G را دارند. ماژول های کوالکام نیز با مودم X55 که به تازگی از سوی این شرکت معرفی شده است، کار می کنند و از هر دو فرم شبکه ی 5G پشتیبانی خواهند کرد. اول اسفندماه، کوالکام مودم 5G جدید X55 را رونمایی کرد. هر دو ماژول ۳۰ میلی متر عرض دارند که بیشترین عرض ممکن برای استاندارد M.2 است. درایوهای ذخیره سازی استاندارد M.2 فقط ۲۲ میلی متر عرض دارند.
هنوز اطلاعات بیشتری در مورد مشخصات، تاریخ معرفی یا عرضه ی این محصولات توسط شرکت های سازنده مشخص نشده است. البته براساس اعلام Fibocom، انتظار می رود که ماژول های مودم اینتل تا سال ۲۰۲۰ میلادی در دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
اینتل از پردازنده های Hewitt Lake برای اینترنت اشیا رونمایی کرد
شرکت اینتل در جریان رویداد MWC 2019 از خانواده ی جدید پردازنده های Hewitt Lake خود برای کاربردهایی مثل اینترنت اشیا و کارت شتاب دهنده ی شبکه N3000 با ظرفیت بالای ترافیک شبکه رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، برخلاف باور عموم در کنگره ی جهانی موبایل فقط گوشی های هوشمند معرفی نمی شود. برای مثال با درنظرگرفتن مراسم رونمایی شرکت اینتل در MWC ۲۰۱۹ محصولات زیربنایی تری معرفی شد. این تراشه ساز آمریکایی در کنگره ی جهانی موبایل، تراشه ی SoC جدیدی را برای دستگاه های مرزی (Edge Devices) و نیز یک آرایه ی گیت قابل برنامه ریزی (کارت شتاب دهنده ی قابل برنامه ریزی N3000) برای حمل ترافیک شبکه به بزرگی ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه معرفی کرد.
تراشه ی SoC با نام رمز Hewitt Lake در خانواده ی ریزپردازنده های سرور ۶۴ بیتی زئون (Xeon D) قرار می گیرد و نویدبخش بهبودهایی در بازده ی توانی و سطح عملکرد شبکه ی مرزی و راه حل های ذخیره سازی است. تراشه ی جدید با ادعای افزایش فرکانس پایه پردازنده ی Xeon D-1500 NS (یکی از محصولات ۱۴ نانومتری این خانواده که در سال ۲۰۱۵ عرضه شد) پا به صحنه گذارده و با وجود اینکه رسانه ها دسترسی چندانی به جزئیات این تراشه ی جدید ندارند، Hewitt Lake احتمالاً در برگیرنده ی یک هاب کنترلر پلتفرم یکپارچه (PCH)، یک آرایه Ball Grid و و ویژگی های دیگری نظیر سبد محصولات کنونی اینتل است.
در عین حال کارت شتاب دهنده ی قابل برنامه ریزی N3000 با نام Vista Greek با نیمی از طول و ارتفاع کامل، دو اسلات PCIe را اشغال می کند و برای vRAN سفارشی و راه حل های هسته ی شبکه بهینه سازی شده است. اینتل می گوید سخت افزار داخلی این کارت که شامل ۱۰۱ میلیون المانِ منطقی، ۹ گیگابایت حافظه رم DDR4 و ۱۴۴ مگابایت حافظه QDR IV و دو مبدل شبکه XL710 برای پردازش های بسته ای است، از عهده ی بارهای کاری سنگینی تا ۸ بارِ ۱۰ گیگابیت بر ثانیه ای یا چهار بارِ ۲۵ گیگابیت بر ثانیه ای بر می آید. اینتل از این دستگاه به عنوان راه حلی برای دسترسی به شبکه های رادیویی 5G، برنامه های هسته ی شبکه و موارد دیگر استفاده می کند. کارت شتاب دهنده ی قابل برنامه ریزی N۳۰۰۰ احتمالاً در سه ماهه ی سوم سال ۲۰۱۹ روانه بازار خواهد شد.
علاوه بر تراشه های Hewitt Lake و کارت N3000، شرکت اینتل در کنگره ی جهانی موبایل امسال از شراکت خود با شرکت های اریکسون و ZTE برای تعبیه تراشه های Snow Ridge خود در طراحی ایستگاه های پایه 5G این دو شرکت یاد کرد.
همچنین نمایندگان اینتل خاطرنشان ساخته اند که این شرکت ها برای بهینه سازی راه حل 5G RF مورد استفاده در مودم XMM 8160 خود (که عرضه ی آن برای سال آینده برنامه ریزی شده است) در حال کار با شرکت Skyworks بوده و برای ساخت مودم 5G خود در یکی از ماژول های M.2 آینده ی شرکت Fibocam با عنوان FG100 در حال همکاری با این شرکت است.
حفره امنیتی جدید اسپویلر در پردازنده های اینتل شناسایی شد
پژوهشگران فاش کردند پردازنده های اینتل بهره مند از ویژگی اجرای حدسی آسیب پذیرند که همه ی کامپیوترهای استفاده کننده از آن ها را درگیر می کند.
به گزارش زومیت، یکی از ویژگی های جالب پردازنده های اینتل، ویژگی اجرای حدسی (Speculative Execution) است که برای تقویت کارایی پردازنده، مسیرهایی را پیش از تکمیل شاخه پیش بینی می کند که دستورالعمل می پیماید. در عین حال، این ویژگی دقیقا همان عاملی بوده که در گذشته، دردسرهایی برای اینتل ایجاد کرده است. گزارش جدیدی که پژوهشگران امنیتی مؤسسه پلی تکنیک ورچستر و دانشگاه لوبک اول مارس منتشر کردند، نشان می دهد حفره ی امنیتی دیگری هم مرتبط با همین ویژگی عملکردی وجود دارد که خیلی مهم است و باید به آن پرداخت.
آسیب پذیری جدید که «اسپویلر» (Spoiler) نامیده می شود، این توانایی را دارد که چگونگی اتصال حافظه ی مجازی و فیزیکی به یکدیگر را با اندازه گیری زمان بندی عملیات های حدسی بارگیری و ذخیره سازی که توسط پردازنده انجام می شود، تعیین کند. با شناسایی و بررسی اختلاف هایی که در زمانبندی ها رخ می دهد، مهاجم این امکان را دارد که طرح بندی حافظه را تعیین و در نتیجه، مناطق مناسب برای حمله را شناسایی کند.
دنیل مقیمی، یکی از پژوهشگران این پژوهش در این گزارش گفته است: دليل اصلی چنین موضوعی این است که عملیات های حافظه به صورت حدسی اجرا می شوند و پردازنده، زمانی وابستگی ها را برطرف می کند که همه ی بیت های آدرس های فیزیکی در دسترس باشند. بیت های آدرس فیزیکی، اطلاعات امنیتی حساسی هستند و اگر در فضای کاربر در دسترس قرار بگیرند، کاربر می تواند حمله های میکرو معماری دیگری نیز انجام بدهد.
اجرای حدسی به طور معمول با استفاده از بافر ترتیب حافظه برای ردیابی عملیات های انجام شده در حافظه اجرا می شود و برای این کار، داده ها را از روی رجیستر CPU روی حافظه ی اصلی کپی می کند تا در کدها نمایش داده بشوند. سپس، داده ها را می توان بدون نوبت از روی حافظه ی اصلی روی رجیستری کپی کرد و به این ترتیب، اگر عناصر احتمالی را درست حدس زده باشند، سرعت کلی عملیات بالاتر می رود؛ اگر هم اشتباه باشند، عناصر حدسی کنار گذاشته می شوند و داده های غیرحدسی به صورت معمولی بارگذاری می شوند تا دستورالعمل صادرشده اجرا شود، ولی هیچ تاثیری روی ارتقای سرعت اجرای آن ندارد.
مهاجمان با اندازه گیری زمان بندی عملیات های حدسی بارگذاری و ذخیره سازی، اختلاف بین آن ها را محاسبه و مناطق مناسب برای حمله را شناسایی می کنند
در گزارش منتشرشده توسط پژوهشگران آمده است که مهم ترین مسئله در خصوص اسپویلر، عملکرد ابهام زدایی حافظه در پردازنده های اینتل است که تلاش می کند تا مانع از انجام محاسبات روی داده های بارگذاری شده ی حاصل از حدس و گمان شود و رفتار زمان بندی آن، در حقیقت نقطه ی واقعی در این آسیب پذیری است.
وقتی که بافر حافظه از آدرس هایی پر می شود که از آفست های مشابه اما با صفحات مجازی مختلف استفاده می کنند و سپس یک بار حافظه با همان آفست روی یک صفحه ی حافظه ی متفاوت صادر می کنند، تیم اقدام به اندازه گیری زمان بارگذاری می کند. پس از انجام چند بارگذاری متعدد در صفحات مجازی متعدد و بی شمار، می توان از روی تفاوت های موجود در میان زمان بندی ها به سرنخ هایی درباره ی مکان های حافظه دست یافت.
پژوهشگران بر این باور هستند که این حفره امنیتی، حمله های «Rowhammer» و کَش های موجود را راحت تر می کند و در عین حال، با سرعت بخشیدن به حمله هایی که با استفاده از جاوا اسکریپت انجام می شوند، باعث می شود که اجرای آن ها به جای چند هفته، تنها در عرض چند ثانیه انجام بشود. به گفته ی پژوهشگران هیچ نرم افزار اصلاح کننده ای وجود ندارد که بتواند این مشکل را به طور کامل برطرف کند. برطرف کردن مشکل معماری تراشه باعث کاهش چشمگیر عملکرد تراشه می شود.
در تاریخ ۱ دسامبر ۲۰۱۸ جزئیات این آسیب پذیری به اطلاع اینتل رسانده شد و پس از یک مهلت ۹۰ روزه، برای عموم مردم فاش شد. تا به حال، اینتل هیچ شماره ی CVE را برای این مشکل صادر نکرده است. مقیمی حدس می زند که این مشکل را نمی توان به راحتی با استفاده از میکروکدها به روشی کارآمد برطرف کرد و نیز اینکه، طراحی یک وصله برای مسیر حمله می تواند سال ها به طول انجامد.
از آنجایی که این موضوع، صرف نظر از سیستم عاملی که کاربران استفاده می کنند، روی همه ی پردازنده های نسل اول تا جدیدترین نسخه های Intel Core تاثیر می گذارد، بنابراین تقریبا این موضوع قطعی است که همه ی مکینتاش ها دربرابر حملاتی که از این حفره امنیتی بهره می برند، آسیب پذیر هستند.
با درنظرگرفتن تاثیرات بالقوه ی حاصل از این آسیب پذیری روی محصولاتی که از سیستم عامل مک او اس (macOS) استفاده می کنند، هنوز معلوم نیست که آیا اپل پاسخی ویژه برای این مسئله در نظر گرفته است یا خیر. همچنین، محققان به این نکته اشاره می کنند که هسته های پردازنده های ARM و AMD رفتار مشابهی ندارند؛ پس می توان این گونه نتیجه گرفت که آيفون ها و آی پدها مصون از این حملات هستند.
هیچ نرم افزار اصلاح کننده ای وجود ندارد که بتواند این مشکل را به طور کامل برطرف کند
اجرای حدسی، از اهمیت به سزایی در آسیب پذیری کشف شده در ژانویه ۲۰۱۸ با نام «اسپکترا» (Spectre) برخوردار است. این آسیب پذیری، پردازنده های اینتل و نسخه های مبتنی بر ARM، (شامل دستگاه هایی که از سیستم های عامل macOS و iOS استفاده می کنند) را تحت تاثیر قرار می دهد و به محض کشف آن، اپل به سرعت تلاش کرد تا اصلاحیه هایی را برای مقابله با آن منتشر کند.
اسپویلر و اسپکترا، از نظر استفاده از این ویژگی مشابه هم هستند، ولی با روشی کاملا متفاوت از یکدیگر عمل می کنند و در نتیجه، این دو را می توان کاملا متمایز از هم دانست.
اینتل در مورد حملاتی که به سبک «Rowhammer» اتفاق می افتند، گفت:
انتظار داریم که امنیت نرم افزار دربرابر چنین حملاتی را با بهره بردن از روش های توسعه ی امن کانال جانبی تأمین کنیم. حفاظت از مشتریان و داده های آن ها همچنان اولویت مهم ما است و ما به خاطر تحقیقاتی که جامعه ی امنیتی انجام می دهند، قدردان تلاش های آن ها هستیم.
انویدیا شرکت تولیدکننده تراشه ملانوکس را با قیمت ۶.۹ میلیارد دلار خرید
انویدیا با کنارزدن رقبایی مانند اینتل و مایکروسافت، شرکت تراشه ساز ملانوکس را با قیمت ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار خرید.
به گزارش زومیت، پس از چند روز گمانه زنی، بالاخره انویدیا (NVIDIA) تأیید کرد تولیدکننده ی تراشه ی ملانوکس (Mellanox) را با قیمت ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار خریده و قرار است ۱۲۵ دلار به ازای هر سهم آن بپردازد. انویدیا، سازنده ی مشهور تراشه های گرافیکی، ملانوکس را با هدف افزایش توانایی در حوزه ی ابررایانه ها و مرکزهای داده خریده است. ملانوکس یکی از تولیدکنندگان تراشه های پرکاربرد در سِرورها است که این روزها و با پررنگ شدن خدمات ابری بخش بزرگی از بازار را ازآنِ خود کرده است. پیش بینی می شود این معامله تا پایان سال ۲۰۱۹ به پایان برسد.
انویدیا با کنارزدن اینتل و مایکروسافت، تراشه ساز ملانوکس را با قیمت ۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار خرید
انتشار این خبر به شایعات رسانه ها مبنی بر رقابت بین انویدیا و اینتل و مایکروسافت بر سر تعیین قیمت برای این شرکت پایان داد. نکته ی جالب این خبر آن است که ارزش سرمایه ی شرکت در بازار کمتر از قیمتی است که در گزارش ها به عنوان قیمت پیشنهادی نهایی در این معامله اعلام شده است. گزارش های اولیه حاکی از آن بود که مایکروسافت خواهان خرید این تولید کننده ی مشهور تراشه است. سپس، اخباری درباره ی تلاش های اینتل برای خرید ملانوکس با قیمتی درحدود ۶ میلیارد دلار منتشر شد و درنهایت انویدیا با پیشنهاد کاملا نقدی ۷ میلیارد دلاری در رسانه ها خبرساز شد. همه ی این قیمت ها بیشتر از مبلغ ۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلاری است که به عنوان ارزش سهام ملانوکس در بازار اعلام شد.
این معامله بیانگر فعالیت های در دست اقدام برای ادغام شرکت های فعال در صنعت پردازنده ها و نیز تلاش انویدیا است که سهم بیشتری از این بازار، به ویژه بازار ابررایانه های قدرتمند با کارایی محاسباتی چشمگیر را می طلبد. هر دوِ این شرکت ها تأمین کننده ی بیش از نیمی از ۵۰۰ ابررایانه ی بزرگ جهان هستند که همه ی خدمات دهندگان مهم سرویس های ابری و تولیدکنندگان رایانه را شامل می شوند.
علاوه بر این، انویدیا با این خرید موفق شد ملانوکس را از چنگ سایر رقبایش درآورد که با همه ی توان به این بازار چشم دوخته بودند. در میان رقبای انویدیا می توان به اینتل اشاره کرد که تراشه های Cascade Lake را در حوزه ی محاسبات با کارایی فراوان تولید کرده است. آی بی ام نیز در ابتدای سال جاری، با رونمایی اولین رایانه ی تجاری کوانتومی جهان نشان داد برای حضور تأثیرگذار در این بازار برنامه ریزی می کند.
انویدیا تمام توان خود را روی محاسبات متمرکز کرده است. این درحالی است که زمینه ی فعالیت ملانوکس همه ی فناوری های شبکه و اترنت ازجمله حوزه های مکمل آن ها و یافتن راه حل هایی برای مسائل جدید مربوط به انتقال داده ها و محاسبات را دربرمی گیرد. این موضوع حاصل توسعه ی هوش مصنوعی، خدمات ابری، افزایش ناگهانی تعداد گوشی های هوشمند در حال استفاده و سایر دستگاه های متصل و نیز معرفی فناوری های آینده مانند خودروهای بدون راننده است که فشار زیادی بر زیرساخت های داده ای ما تحمیل می کنند.
جنسن هوانگ، بنیان گذار و مدیرعامل شرکت انویدیا، در بیانیه ای اعلام کرد:
پیدایش هوش مصنوعی و علوم داده ها به همراه میلیاردها کاربر رایانه که هم زمان از داده ها استفاده می کنند، موجب شدت گرفتن ناگهانی تقاضاها در مراکز داده ی جهان شده است. پاسخ گویی به این تقاضاها به معماری های جامعی نیاز دارد که تعداد زیادی از گره های محاسباتی سریع را در ساختارهای شبکه ای هوشمند به یکدیگر متصل کند تا موتور محاسباتی بزرگی در مقیاس مراکز داده ها ایجاد کنند.
او درادامه افزوده است:
از این موضوع هیجان زده ایم که پلتفرم محاسباتی شتاب یافته ی انویدیا را با پلتفرم شبکه ای شتاب یافته ی مشهور ملانوکس ترکیب می کنیم تا راه حلی برای محاسبات مراکز داده ی نسل بعدی ایجاد کنیم. برای همکاری نزدیک با رهبران دور اندیش ملانوکس و کارکنان شگفت انگیز آن برای ساختن رایانه های آینده لحظه شماری می کنم.
پلتفرم محاسباتی شتاب یافته ی انویدیا با پلتفرم شبکه ای شتاب یافته ی ملانوکس ترکیب می شوند تا به راه حلی برای محاسبات مراکز داده ی نسل بعدی دست یابند
انویدیا می گوید این معامله با هدف بهینه سازی حجم کار مراکز داده در زمینه های محاسباتی و شبکه سازی و ذخیره سازی داده ها برای سرعت بخشیدن به عملکرد و افزایش بهره وری و کاهش هزینه های عملیاتی برای مشتریان انجام شده است. همچنین، انویدیا ضمن خاطرنشان کردن همکاری های گذشته ی این دو شرکت نام آور، به ویژه برای ساختن دو ابررایانه ی «سی یرا» (Sierra) و «سامیت» (Summit) می گوید تعداد زیادی از ارائه دهندگان سرویس های ابری با هر دوِ این شرکت ها در ارتباط هستند. شایان ذکر است این دو ابررایانه مذکور در اختیار وزارت انرژی ایالات متحده ی آمریکا قرار دارند.
انویدیا قصد دارد پس از تکمیل پروژه ی ادغام شرکت ها، همچنان به سرمایه گذاری برای کشف استعدادهای برتر در این صنعت ادامه بدهد. ارائه ی خدمات فروش و پشتیبانی به مشتریان نیز به همان روال گذشته ادامه خواهد یافت.
ایال والدمن، بنیان گذار و مدیرعامل ملانوکس، در بیانیه ای اعلام کرد:
در زمینه ی محاسبات شتاب یافته با انویدیا هم عقیده هستیم. ادغام شرکت ها با هدف گسترش بدیهی همکاری های طولانی ما اتفاق می افتد و باتوجه به فرهنگ مشترک ما که برگرفته از عملکردمان است، این شکل از ادغام بسیار شایسته و مناسب است. این کار باعث تسریع در روند خلق فناوری های قدرتمند و فرصت های فوق العاده برای کارمندان ما خواهد شد.
لینیج 16 OS، اندروید 9 را به گوشی های قدیمی مثل گلکسی S5 می آورد
جدیدترین نسخه از لینیج OS با هدف دمیدن نفسی تازه در پیکره ی گوشی های اندرویدی قدیمی منتشر شده است. این نسخه، اندروید ۹ پای را به گوشی هایی مثل گلکسی S5 می آورد.
به گزارش زومیت، کاستوم رام های لینیج او اس (LineageOS) و سیانوژن مُد یا سایانوژن ماد (CyanogenMod) سال ها است که با هدف آوردن جدیدترین نسخه های اندروید به دستگاه های قدیمی، متولد شده اند.
توسعه دهندگان لینیج OS اخیرا در اطلاعیه ای از انتشار نسخه ی شانزدهم این کاستوم رام خبر داده اند؛ نسخه ای که ظاهرا اندروید پای را به دستگاه هایی که سال ها پیش، پشتیبانی نرم افزاری از آن ها توسط شرکت سازنده شان متوقف شده است، می آورد.
در حال حاضر، فهرست دستگاه های مقصد لینیج OS جدید شامل ۳۰ مورد می شود که در بین آن ها برخی گوشی های سال ۲۰۱۴ همچون وان پلاس وان و گلکسی اس ۵ سامسونگ دیده می شوند که درنوع خود بسیار جالب است.
دستگاه های جدید دیگری هم نظیر هواوی پی ۲۰ پرو و تبلت های سری گلکسی تب اس ۲ سامسونگ (متعلق به سال ۲۰۱۶) و شیائومی پوکوفون اف وان هستند که می توانند همین الان با لینیج اواس ۱۶ به اندروید پای به روزرسانی شوند. توسعه دهندگان گفته اند که به زودی گوشی ها و تبلت های دیگری نیز به فهرست دستگاه های مقصد این کاستوم رام اضافه خواهند شد. بدیهی است که برای نصب این کاستوم رام، باید روی دستگاه خود، کد غیررسمی نصب کنید.
فهرست کامل دستگاه های مقصد لینیج OS جدید به همراه روش نصب آن را ازطریق سایت رسمی توسعه دهنده ی آن مشاهده کنید.
ربات مینی چیتا MIT، اولین ربات چهارپایی که می تواند پشتک بزند
ربات چهارپای مینی چیتا دانشگاه MIT می تواند به راحتی پشتک بزند، به سمت عقب حرکت کند، روی برگ های خشک بدود و قابلیت های آکروباتیک خودش را به نمایش بگذارد.
به گزارش زومیت، محققان دانشگاه MIT، ویدئویی از ربات مینی چیتا به اشتراک گذاشتند که قابلیت های جدید این چهارپای شگفت انگیز را نشان می دهد. مینا چیتا می تواند پشتک بزند، به سمت جلو، عقب و پهلو حرکت کند. روی برگ های خشک با سرعت و مانند یک توله سگ کوچک و بامزه بچرخد و با پاهای کوچکش بالا بپرد و لی لی کند.
مینی چیتا (Mini Cheetah) توسط آزمایشگاه بیومیمتیک روباتیک دانشگاه MIT طراحی و ساخته شده است. پیش تر نیز محققان همین آزمایشگاه چیتا ۳ را معرفی کرده بودند. ربات چیتا ۳ دانشگاه MIT بدون حسگر بینایی از پله ها بالا می رود.
مینی چیتا تنها ۹ کیلوگرم ( ۲۰ پوند) وزن دارد. وقتی کسی به پاهای کوچک مینی چیتا لگد بزند، ربات چهارپای کوچک سعی می کند وضعیت تعادل خودش را حفظ کند و زمین نخورد. حتی زمانی که پشتک می زند، باز هم تعادل خودش را حفظ می کند و با هر چهار پا مجددا روی زمین قرار می گیرد. مینی چیتا به سمت راست و چپ و از پهلو نیز به راحتی حرکت می کند.
محققان دانشگاه MIT ادعا می کنند مینی چیتا اولین ربات چهارپایی است که می تواند پشتک بزند. حرکات ژیمناستیکی فوق العاده ی مینی چیتا واقعا دیدنی است. پیش تر نیز دیده بودیم که ربات انسان نمای اطلس بوستون داینامیکس می تواند بدود. طراحی مینی ربات MIT شباهت هایی به ربات اسپات مینی بوستون داینامیکس دارد. در سال ۲۰۱۷ میلادی، بوستون داینامیکس ربات چهارپای پیشرفته اسپات مینی را رونمایی کرد.
جالب است بدانید که مینی چیتا، علاوه بر ابعاد کوچک و توانایی های آکروباتیکی می تواند با سرعتی در حدود دو برابر سرعت پیاده روی انسان، حرکت کند.
NSA فریمورک مهندسی معکوس Ghidra را رونمایی کرد
آژانس امنیت ملی آمریکا NSA نسخه ی عمومی و رایگان ابزار مهندسی معکوس با نام Ghidra را رونمایی کرد.
به گزارش زومیت، NSA نسخه ی عمومی ابزار مهندسی معکوسی با نام Ghidra را رونمایی کرد و درکنار معرفی آن، سورس کدش را هم در اختیار علاقه مندان و توسعه دهندگان قرار داد که بتوانند قابلیت های جدید به این ابزار اضافه کنند تا ابزار موثرتری برای انجام عملیات های مهندسی معکوس ساخته شود. نام این ابزار در اسنادی که توسط WikiLeaks با نام Vault 7 منتشر شده بود، برای اولین بار شنیده شد؛ در آن اسناد مشخص شده بود که این ابزار توسط بخش تحقیقات NSA ساخته شده و سازمان CIA آمریکا هم از این ابزار استفاده می کند. اگر می خواهید بدانید که چرا سازمان NSA این ابزار را در دسترس عموم قرار داده است، می توان به صحبت های رابرت جویس مشاور ارشد NSA توجه کرد که در صحبت های ایشان می بینیم هدف از این کار، بهبود ابزارهای امنیت سایبری، ایجاد یک جامعه آموزشی برای استعدادهای تازه و نشان دادن آنچه آژانس از آن به عنوان راهکارهای امنیتی استفاده می کند است. البته این نشان می دهد که NSA در داخل خود از چه ابزارهایی استفاده می کند و همچنین مشتاق است که با کمک مخاطبان بیشتر، راهی برای بهبود این نوع ابزارها برای علاقه مندان به وجود آورد.
محققان دنیای بد افزارها، هیجان بسیاری از انتشار این ابزار و بررسی آن داشتند و به خصوص مشاهده شد که این ابزار رایگان را با ابزارهای حرفه ای و معروف چند هزار دلاری مانند IDA Pro مقایسه کرده اند. ۵ مارس، NSA در کنفرانس RSA سانفرانسیسکو، یک نسخه رایگان از ابزار Ghidra برای پلتفرم های ویندوزی، لینوکسی و macOS در وب سایت آن به صورت عمومی منتشر کرد و سورس کُد آن را در مخزن گیت هاب درکنار دیگر ابزارهای منتشرشده توسط NSA قرار داد. بررسی های بیشتر روی این ابزار نشان می دهد که وجود آیتم های مختلف، منوها، پنجره ها و دیگر ابزارهای موجود در آن، راه را برای بررسی همه جانبه ی بد افزارها برای محققان فراهم می آورد. همچنین این برنامه مجموعه ای از ابزارهای تجزیه و تحلیل سطح بالا، همراه با قابلیت انجام عملیات های Decompilation، Graphing و آماده سازی انواع اسکریپت ها برای بررسی دقیق تر و کامل تر بد افزارها در اختیار محققان قرار می دهد.
این ابزار از طیف گسترده ای از فرآیندها و دستورالعمل ها برای فرمت های اجرایی مختلف پشتیبانی می کند و می تواند در دو حالت خودکار و تعاملی به بررسی برنامه های مختلف بپردازد. کاربران همچنین می توانند کمپوننت ها و پلاگین های مختلف خود را برای اGhidra توسط اسکریپت های Python یا Java بنویسند. این ابزار از انواع پردازنده ها مانند MIPS، ARM، x86 پشتیبانی می کند و محققان در بررسی های اولیه ی خود نظرات مثبتی درباره این ابزار منتشر کرده اند. پاتریک میلر، محقق امنیت اطلاعات در Raytheon Intelligence گفت که Ghidra را با IDA و Binary Ninja مقایسه کرده و اعلام کرد که این ۳ برنامه، ارزشمندترین ابزارهای مهندسی معکوس در حال حاضر هستند. محققان دیگر هم در اظهارات خود اعلام کرده اند که توانایی های Ghidra با ابزارهای گران قیمت تجاری برابری می کند و عمومی کردن سورس کُد آن توسط NSA، راه را برای پیشرفت سریع این برنامه هموار کرده است.
اما اتفاق جالبی که در همان ابتدای رونمایی این ابزار اتفاق افتاد، این بود که مدت کوتاهی پس از انتشار Ghidra، متیو هیکی از بنیانگذاران و سرپرستان گروه Hacker House Security، یک باگ امنیتی در Ghidra کشف کرد که توسط آن می توان کُدهای مخرب را از راه دور روی سیستمی که Ghidra روی آن سیستم در حال اجرا است، اجرا کرد. این ضعف امنیتی زمانی رخ می دهد که برنامه Ghidra در حالت Debug Mode قرار دارد و Java Debug Wire Protocol را اجرا کرده و پورت شماره 18001 را برای این کار به صورت باز نگه می دارد که می توان توسط این درگاه باز، کُدهای مخربی را روی سیستم قربانی اجرا کرد. علاقه مندان به این ابزار می توانند توضیحات بیشتر درباره این برنامه را در بلاگ های 0xeb و PepperMalware دنبال کنند.