امیدواری برای درمان نابینایی با سلول های بنیادی

چهار فرد مبتلا به اختلال بینایی عمیق، پس از پیوند سلول های بنیادی، شاهد بهبودی شگفت انگیز در بینایی خود بودند.

در یک پیشرفت علمی بی نظیر، چهار بیمار مبتلا به اختلال بینایی عمیق پس از انجام پیوند سلول های بنیادی، بهبود قابل توجهی در بینایی خود تجربه کردند.

این بهبودی که بیش از یک سال ادامه داشت، نشان دهنده پتانسیل بالای این روش درمانی در بهبود وضعیت افراد نابینا است.

در این مطالعه، سه فرد مبتلا به کمبود سلول های بنیادی لیمبال (LSCD) و یک فرد با بینایی بسیار ضعیف تحت درمان قرار گرفتند. این چهار نفر اولین گروهی بودند که پیوند سلول های بنیادی برنامه ریزی شده برای بهبود قرنیه آسیب دیده را تجربه کردند.

به گفته محققان، این یافته ها که در مجله معتبر «لنست» منتشر شده، به عنوان یک موفقیت بزرگ در زمینه درمان بیماری های چشمی شناخته می شود.

کاپیل بهارتی، محقق سلول های بنیادی در موسسه ملی چشم ایالات متحده، این نتایج را «خیره کننده» توصیف کرده و بر ضرورت درمان بیماران بیشتر برای رسیدن به نتایج بهتر تأکید می کند.

حلقه لیمبال، که به عنوان منبع جوان سازی قرنیه عمل می کند، در اثر آسیب یا بیماری های خودایمنی دچار اختلال می شود و می تواند منجر به کوری شود.

در این تحقیق، محققان از سلول های بنیادی پرتوان القایی (iPS) برای ایجاد بافت های پوششی قرنیه استفاده کردند. این سلول ها از خون یک اهداکننده سالم استخراج و به حالت جنینی برنامه ریزی شدند و سپس به ورقه های نازک و شفاف تبدیل شدند.

بین ماه های ژوئن ۲۰۱۹ و نوامبر ۲۰۲۰، دو زن و دو مرد بین ۳۹ تا ۷۲ سال که هر دو چشمشان مبتلا به این عارضه بود، تحت درمان قرار گرفتند.

پس از جراحی، هیچ یک از گیرندگان عوارض جانبی جدی را تجربه نکردند و پیوندها نیز تومور ایجاد نکردند.

بهبودی فوری در بینایی این چهار نفر مشاهده شد، با این حال تنها یک نفر از آن ها بهبودی ماندگاری را تجربه کرد.

به گفته نیشیدا، چشم پزشک دانشگاه اوزاکا، قصد دارند در آینده نزدیک آزمایش های بالینی بیشتری برای ارزیابی اثربخشی این درمان انجام دهند.

این مطالعات و پیشرفت ها نشان می دهد که علم پزشکی در حال نزدیک شدن به راه حل های مؤثری برای درمان بیماری های چشمی است و امیدهای جدیدی را برای میلیون ها نفر که با مشکلات بینایی دست و پنجه نرم می کنند، به ارمغان می آورد.

آیا این روش نوین می تواند به عنوان یک راهکار پایدار برای نابینایان معرفی شود؟ زمان نشان خواهد داد.

منبع: سروش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

12 + دو =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *