برگزاری همایش هم بینایی و زیستی نو با حضور نابینایان در کرمان

اولین همایش هم بینایی و زیستی نو، با هدف انتقال تجربیات و آگاهی از دستاوردهای علمی و تکنولوژی های جدید در حالی برگزار شد که مهمترین مطالبات جامعه روشندل کشور در آن مطرح شد.

اولین همایش هم بینایی و زیستی نو، با هدف انتقال تجربیات و آگاهی از دستاوردهای علمی و تکنولوژی های جدید، در راستای دستیابی به راهکارهایی نو برای ارتقاء زندگی نابینایان، با شرکت حضوری و مجازی نزدیک به ۱۰۰ نفر از نابینایان، در موسسه نگاه آفتاب مهر حامی انجمن نابینایان استان کرمان در تاریخ پنجم و ششم اردیبهشت برگزار شد.از این تعداد ۶۸ نفر به صورت حضوری در همایش شرکت کردند که ۴۵ نفر از آنها از مدیران و اعضای هیئت مدیره انجمن ها و کانون های فعال نابینایان استان های مختلف کشور بوده اند. هدف این همایش تلاش جهت ارتقا کیفیت زندگی این قشر از معلولین در تمامی ابعاد بود و در همین راستا در حوزه های اشتغال، آموزش، توانمند سازی، سلامت روان و ظرفیت های قانونی، بررسی های تخصصی به عمل آمد. برای رسیدن به این هدف امید است در کنار پیگیری های مجدانه ی دبیر خانه ی این همایش و جامعه ی نابینایان تمامی نهادهای مرتبط همکاری لازم را در موارد ذیل به عمل آورند:

۱. در راستای دسترس پذیر کردن تکنولوژی های نوین و تولید تجهیزات کمک توانبخشی روز دنیا در ایران، خواستار حمایت های مؤثر معاونت علمی- فناوری ریاست جمهوری در جهت ایجاد مشوق های لازم برای شرکت های دانش بنیان فعال در این زمینه یا شرکت هایی که در آینده در این مسیر گام بر می دارند هستیم.

۲. از ستاد مناسب سازی کشور تقاضا داریم دسترس پذیری وبسایت های اینترنتی بر اساس استاندارد wcag و رعایت آن برای کلیه ی سازمان های دولتی، شرکت های خصوصی و توسعه دهندگان در فضای مجازی را طبق قانون پیگیری کرده و در صورت عدم اجرا، برخورد های قانونی با آن ها صورت گیرد. برای کسانی که در این ارتباط محدودیتی برای آن ها شکل می گیرد، حق شکایت از ارائه کنندگان خدمات در فضای مجازی که این استاندارد ها را رعایت نکرده اند، به قانون اضافه شود.

۳. توصیه می شود مبلمان شهری و تمامی خدمات اجتماعی به صورت فیزیکی مانند: پیاده رو ها، بانک ها، مراکز خرید، پایانه های حمل و نقل عمومی، اماکن فرهنگی-تاریخی-گردشگری و… با استفاده از خطوط برجسته و ابزارهای صوتی و بریل، از طرف متولیان و نهادهای مربوطه با نظارت ستاد مناسبسازی کشور دسترس پذیر شود.

۴. عصای سفید، نماد استقلال افراد نابینا و کم بینا است. بر تمامی تشکل های مرتبط با نابینایان، سازمان آموزش و پرورش استثنایی و خانواده های افراد نابینا فرض است از همان دوران کودکی در راستای افزایش خودباوری و تقویت اعتماد به نفس اعضای جامعه هدف و تقویت استقلال فردی آن ها آموزش جهت یابی و حرکت به وسیله عصای سفید را به نابینایان آموزش دهند.

۵. ترویج خط بریل به عنوان سواد افراد نابینا و کم بینا در تمامی سطوح زندگی و فعالیت های نابینایان باید جدی گرفته شود. سازمان بهزیستی، سازمان آموزش و پرورش استثنایی و وزارت علوم مکلف هستند ضمن در اختیار گذاشتن ابزار لازم از جمله کاغذ مخصوص، لوح و قلم مناسب، ماشین تحریر بریل و تکنولوژی های جدید مرتبط با خط بریل مانند نوت تیکر و غیره، برای آموزش و اشتغال نابینایان، زمینه فراگیری و استفاده بیشتر نابینایان از خط بریل را فراهم کنند.

۶. پیشنهاد می شود سازمان های فنی حرفه ای، بهزیستی و دانشگاه ها با تعاملی سازنده و با تأکید بر ظرفیت های موجود در فناوری های نوین، هسته های علمی _ پژوهشی برای شناسایی و بومی سازی مشاغلی که افراد نابینا می توانند در آن مشغول به کار شوند، در هر استان ایجاد کنند.

۷. در راستای اشتغال زایی برای نابینایان، سازمان آموزش فنی و حرفه ای، تأسیس کمیته های حرفه آموزی نابینایان با استفاده از ظرفیت های موجود در تشکل های نابینایی و استفاده از نابینایان متخصص برای تصمیم گیری در خصوص آموزش های تخصصی منجر به اشتغال را در برنامه آموزشی و حرفه آموزی خود قرار دهد.

۸. پیشنهاد می شود تشکل های مختلف نابینایی و در رأس آن ها تشکل های کشوری، ضمانتهای محکم و مؤثر برای اجرای قوانین و دستورالعمل های مربوط به معلولین علی الخصوص نابینایان، ازجمله قانون سهمیه جذب سه درصد استخدام از جامعه معلولین، را پیگیری نمایند.

۹. رسانه ملی در زمینه فرهنگ سازی جامعه برای پذیرش توانمندی های نابینایان، با استفاده از ظرفیت های مختلف خود،  شناساندن فرصت های شغلی مناسب نابینایان و معرفی نابینایان موفق در مشاغل مختلف را در دستور کار خود قرار دهد.

۱۰. از وزارتخانه ها و نهاد های مرتبط و متولی درمان و پزشکی خواستاریم تا اهتمام لازم و حتی حداکثری را برای پیشگیری از آسیب های بینایی و یا کمک به حفظ باقیمانده بینایی افراد آسیب دیده و در ادامه ارتقاء شرایط روانی آسیب دیدگان، از طریق ایجاد دفاتر مشاوره را در برنامه کاری خود قرار دهند.

۱۱. وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی تدابیری اتخاذ نمایند تا وسایل توانبخشی و توانپزشکی نابینایان تحت پوشش شرکت های بیمه ای قرار گیرد.

۱۲. توصیه می شود کمیته های تخصصی ذیل معاونت توانبخشی سازمان بهزیستی کشور به منظور تدوین شیوه نامه، تأیید و نظارت بر خرید تجهیزات کمک توانبخشی مددجویان توسط سازمان بهزیستی تشکیل شود.

۱۳. توصیه می شود در راستای ارتقای سلامت جسمی و به تبع آن، بالا بردن روحیه و سلامت روان، وزارت ورزش و جوانان زمینه توسعه مکان های ورزشی مختص نابینایان، و هیئت های ورزشی نابینایان راهکار هایی برای جذب نابینایان به سالن های ورزشی را جستجو نمایند.

۱۴. در مسیر فرهنگ سازی، با ساخت فیلم های مستند و سینمایی، چاپ مقالات و مطالب روشن گرایانه در زمینه مسائل نابینایان و ایجاد کمپین های مرتبط با این موضوع، توصیه می شود تشکل های نابینایی استانی و ملی، پیگیری از صدا و سیما، اداره ارشاد، آموزش و پرورش، دانشگاه ها و سایر سازمان ها و مراکز متولی فرهنگ را در دستور کار خود قرار دهند.

۱۵. پیشنهاد می شود در جهت کاهش آسیب های فرزند پروری، خانواده های دارای معلولیت بینایی اعم از والد یا فرزند، با تشکیل گروه های مجازی با همنوعان خود و یا گرد هم آمدن در محل تشکل های نابینایی شهر خود، تجربیات فرزند پروری خود را با هم به اشتراک بگذارند.

۱۶. تأسیس شبکه ملی شمنا با مجوز سازمان بهزیستی کشور در سال ۹۹ نشان داد فعالیت دو شبکه ملی برای آسیب دیدگان بینایی در ایران باعث ایجاد تفرقه در میان انجمنهای ویژه نابینایان و کنشگران این حوزه شده است. پیشنهاد می شود در راستای ایجاد وحدت نظر و امکان پیگیری قوی تر حقوق نابینایان، زمینه سازی برای فعالیت تنها یک شبکه ملی با حضور تمامی تشکل های نابینایی در کشور فراهم گردد.

۱۷. پیشنهاد می شود به منظور پیگیری مفاد این بیانیه و بررسی تحقق بخش های مختلف آن، همایش هم بینایی و زیستی نو هر سال با پیگیری تشکل ملی نابینایان و به میزبانی یکی از تشکل های استانی، در یکی از شهر های ایران برگزار شود.

منبع: فارس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

شانزده + 9 =

لطفا پاسخ عبارت امنیتی را در کادر بنویسید. *