نویسنده و کارگردان نمایش خیابانی «تسویه نقدی» گفت: این اثر نمایشی به بیان معضلات و مشکلات یک توان یاب نابینا می پردازد و بر ضرورت یکسان سازی حقوق شهروندی افراد توان یاب و معلول تاکید دارد.
نمایش بیست دقیقه ای «تسویه نقدی» از جمله آثار راه یافته به بخش خیابانی چهل و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر است که میزبان رقابت بیش از صد اجرا از سراسر کشور است؛ نمایشی که مضمونی اجتماعی دارد و تلنگری است به مسئولان متولیان امر تا شرایط جامعه برای معلولان و افراد عادی یکسان سازی شود.
مجتبی خلیلی کارگردان نمایش خیابانی«تسویه نقدی» در گفت وگو با خبرنگار تئاتر ایرنا گفت: داستان این اثر از اسباب کشی یک دختر نابینا شروع می شود و به مسائل و مشکلاتی هم چون ازدواج و مسکن می پردازد و به یکسان نبودن شرایط جامعه برای معلولان اشاره دارد.
این هنرمند اصفهانی این اثر نمایشی را در قالب کمدی برشمرد و افزود: برای جذابیت اثر، آکسسوارهایی (وسایل صحنه) برای نمایش طراحی شده است که با استفاده از یک کارتن و طراحی تصاویری روی هر وجه آن که اپیزود به اپیزود به صورت پازل کنار هم قرار داده می شود، متن و مفهوم اپیزود به مخاطب القا می شود.
خلیلی با ابراز خرسندی از اینکه با تدابیر صورت گرفته بخش جداگانه ای به نام فراگیر درجشنواره رقم خورده، افزود: ما از طریق نمایش می خواهیم به جامعه بفهمانیم که همه شرایط یکسانی داریم و نباید به افراد معلول و توان یاب به دید دیگری نگاه کرد، بلکه می خواهیم به صورت مساوی و یکسان از امکانات بهره بگیریم و گنجاندن این بخش در جشنواره تئاتر فجر چهل و دوم بسیار مغتنم و خوشایند بود.
چهل و دومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان، از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.
منبع: ایرنا